E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Oι 5 λόγοι για τους οποίους ξυπνάμε κουρασμένοι ακόμη κι όταν κοιμόμαστε 8 ώρες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


Πολλές φορές ξυπνάμε κουρασμένοι και το σωστό ξεκίνημα της ημέρας φαίνεται αδύνατο, παρότι έχουμε κοιμηθεί το απαραίτητο 8ωρο.

Ποιοί είναι οι συνηθέστεροι λόγοι για τους οποίους νιώθουμε εξαντλημένοι τα πρωινά.

1) Ξυπνάμε στη λάθος φάση ύπνου Ο ύπνος μας μοιράζεται σε κύκλους και μπορεί να ξυπνήσατε σε μη- REM φάση, που σημαίνει ότι ξυπνήσατε πριν προλάβετε να κοιμηθείτε πολύ βαριά. Προσπαθείστε να ξυπνήσετε σε μία φάση βαθύ ύπνου, που θα έχει ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα σας

. 2) Ο ύπνος μας είναι κακής ποιότητας Δεν έχει σημασία πόσες ώρες κοιμάστε αν ο ύπνος σας δεν είναι της ποιότητας που πρέπει. Ο κακής ποιότητας ύπνος οφείλεται σε παράγοντες όπως, ο ύπνος με κάποιο κατοικίδιο, η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη αργά την μέρα, ή ο θόρυβος στο περιβάλλον όπου ξεκουράζεστε.

3) Η κατανάλωση φαρμακευτικών ουσιών Αν παίρνετε φάρμακα μπορεί αυτά να σας προκαλούν υπνηλία μέχρι το επόμενο πρωί. Ελέγξτε με τον γιατρό σας αν μπορείτε να αλλάξετε την δοσολογία τους ή ακόμα και τις ίδιες τις φαρμακευτικές ουσίες.

4) Διάφοροι ιατρικοί λόγοι Κάποιες καταστάσεις του οργανισμού όπως η άπνοια μπορούν να συμβάλλουν αρνητικά στην ξεκούρασή σας. Διαταραχές όπως η κατάθλιψη μπορούν επίσης να απομυζούν την ενέργειά σας, και να μην επιτρέπουν να ξεκουραστείτε επαρκώς.

5) Δεν έχουμε συντονίσει το βιολογικό μας ρολόι
Αν το πρόγραμμα ύπνου σας δεν είναι ισορροπημένο, το σώμα σας μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί στο ξύπνημα μία συγκεκριμένη ώρα κάθε πρωί. Προσπαθείστε να μπείτε σε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να δείτε διαφορά στο πρωινό σας ξύπνημα. Πηγή: queen

iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger