Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

US Chart 19.08.2012 - 25.08.2012

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

mad.tv

Απο το Euro 2012 στο... Playboy!

Η "μούσα του Euro 2012", Ναταλί Σίβιεκ, κατέκτησε τις καρδιές των φιλάθλων με την παρουσία της στα γήπεδα της Πολωνίας και τώρα βάλθηκε να τους... αποτρελάνει μέσω γυμνής φωτογράφησης στο Playboy. Δείτε photos!


Η Λαρίσα Ρικέλμε ήταν η "πρωτοπόρος" καθώς ανακηρύχτηκε (δικαιολογημένα) ως η πιο σέξι φίλαθλος εθνικής ομάδας (Παραγουάη) στο πλαίσιο του Μουντιάλ του 2010 όμως και η "νέα γενιά" περνάει με άριστα τα τεστ των απαιτητικών φιλάθλων.
Ο λόγος για την Νάταλι Σίβιεκ, με την "εκρηκτική" φαν της Εθνικής Πολωνίας (με 87-59-89 αναλογίες) να "κλέβει την παράσταση" στο Euro 2012 παρακολουθώντας διά ζώσης τα ματς της Εθνικής Πολωνίας (αλλά και με την πρόβλεψή της για κατάκτηση του τροπαίου από την Πορτογαλία) αλλά και να "ξαναχτυπάει" περίπου 1,5 μήνα μετά.

Ο τρόπος ήταν μάλιστα εντυπωσιακός, αφού προχώρησε σε μία άκρως τολμηρή φωτογράφηση για το Playboy της πατρίδας της. 

Οι φωτογραφίες της Νάταλι Σίβιεκ στο πολωνικό Playboy:


 
 
 
 
 
 




Η Ναταλι Πορτμαν γυμνη και σεξι για τον Οικο Dior!



Ένα χρόνο μετά την γυμνή φωτογράφησή της για το άρωμα Miss Cherie του Οίκου Dior, η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει με νέα σέξι φωτογράφηση.



Αυτή τη φορά η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στο Black Swan, έβγαλε τα ρούχα της για τη διαφήμιση “The New Nude” της Dior. Και στις παρακάτω φωτογραφίες η Πόρτμαν, που γέννησε τον προηγούμενο χρόνο το πρώτο της παιδί και παντρεύτηκε τον χορογράφο της, αποδεικνύει πως παραμένει καυτή. 



Οκταχρονη εβγαλε 30 χιλ. δολαρια πουλωντας λεμοναδες

Στόχος να προσφέρει 150 χιλ. δολάρια για την αντιμετώπιση του trafficking.Σκληρή δουλειά για να αλλάξει τον κόσμο κάνει... μία οκτάχρονη στο Φέιρφαξ της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μικρή έχει περάσει τις τελευταίες 57 ημέρες των καλοκαιρινών της διακοπών μετατρέποντας λεμόνια σε λεμονάδες, τις οποίες πουλά με στόχο να αντλήσει έσοδα για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων trafficking ανά τον κόσμο.Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, η μικρή επιχειρηματίας είχε βγάλει ήδη πάνω από 30 χιλ. δολάρια, χρησιμοποιώντας μάλιστα το πολύ έξυπνο σλόγκαν: «Λεμονάδα: Η πιο γλυκιά γεύση ελευθερίας».Στόχος της 8χρονης είναι να συνεχίσει να πουλά λεμονάδες μέχρι να φθάσει τα 150 χιλ. δολάρια.

 

Σεξι ποζες στα βραχια για την Κιμ Καρντασιαν



Η γνωστή μας Κιμ συνεχίζει τις καλοκαιρινές της διακοπές γυρίζοντας όλες τις κοσμοπολίτικες παραλίες. Τις εξορμήσεις της αυτές της μοιράζεται πάνα μαζί μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Αυτή τη φορά το twitter πήρε φωτιά καθώς φαίνεται ότι το κορίτσι είχε όρεξη για βράχια και από ότι φαίνεται το απολαμβάνει αρκετά.


Πάντως, από εμφάνιση είναι αστέρι!'

Για 40 χρονια στους ιδιωτες η Εγνατια.


Σε ιδιώτες θα δοθεί για 40 χρόνια η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού (διόδια), μαζί με τους κάθετους οδικούς άξονες, τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και τις παρόδιες εκτάσεις γής. Πρώτη κίνηση η μεταβίβαση της ομώνυμης εταιρίας (Εγνατία Οδός ΑΕ) στο ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο εν συνεχεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για την παραχώρηση της. Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιός θα επωμισθεί τα δάνεια 700 εκ. που έχουν συναφθεί για την κατασκευή της μεγάλης οδικής αρτηρίας.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων με την οποία παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές της Εγνατίας Οδού ΑΕ, μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, επιβολής διοδίων, δημιουργίας-εκμετάλλευσης ΣΕΑ κλπ.

Τα δικαιώματα αφορούν και τους κάθετους άξονες Χαλάστρας - Μεθοριακού Σταθμού Ευζώνων, Καστοριάς-Σιάτιστας, Λαγκαδά-Σερρών και προς τους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Προμαχώνα.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν «και όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα και άυλα δικαιώματα» της Εγνατίας Οδού και «κατά περίπτωση του Ελληνικού Δημοσίου.

Δεν διευκρινίζεται όμως ποιός θα αναλάβει τα δάνεια της Εγνατίας Οδού, που προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ. Η αναφορά σ'αυτό το θέμα αποτελεί νομικό «γρίφο»: «Το Ταμείο δεν υποκαθιστά την εταιρία «Εγνατία Οδός ΑΕ» και το Ελληνικό Δημόσιο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύνολο των υφιστάμενων ή και μελλοντικών συμβάσεων που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν για την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου, των παρόδιων αυτού εκτάσεων και των Καθέτων Αξόνων».

Πάντως, η Εγνατία θα συνεχίσει να εισπράττει τα έσοδα από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την ιδιωτικοποίησή της.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, η έναρξη της αποκρατικοποίησης της εταιρίας θα πραγματοποιούνταν «το αργότερο έως το τέλους του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους».

Άλλωστε, είχε προηγηθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Οκτωβρίου 2011.
sofokleousin.gr

iPhone 5 εναντιον Galaxy SIII



Μπορεί το νέο iPhone να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμη αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να φαντάζεται πώς θα είναι. Άλλωστε ήδη υπάρχουν αρκετές διαρροές γεγονός που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά και τις σχετικές προβλέψεις.

Έτσι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στοιχεία δημιουργήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον τρισδιάστατο βίντεο που δίνει μια πρώτη εντύπωση για τη συσκευή σε σχέση με το βασικό ανταγωνιστή της
.

http://www.youtube.com/watch?v=CS4ONMGU0U8&feature=player_embedded 


troktiko.eu 

Τι παθαινει ενας αντρας στην Ινδια οταν απατα την γυναικα του!!!

Tα λόγια είναι περιττά... Δείτε το video παρακάτω...






tromaktiko.blogspot.gr

Ποια ειναι τα ρεκορ στο σεξ;


Δεν είναι αγώνας δρόμου το σεξουαλικό παιχνίδι, όμως οι επιδόσεις κάποιων έχουν καταγραφεί στην ιστορία για να μας θυμίζουν ότι πάντα υπάρχουν όρια που μπορούν να ξεπεραστούν.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο διαρκεί ένας γυναικείος οργασμός;

Συνήθως, η κορύφωση της απόλαυσης αγγίζει τα λίγα δευτερόλεπτα.

Και όμως, οι επιστήμονες Masters και Johnson κατέγραψαν το 1966 ένα γυναικείο οργασμό διάρκειας 43 δευτερόλεπτων, κάτι που θεωρήθηκε ρεκόρ.

Μεγαλύτερη απόσταση εκσπερμάτωσης: Η μεγαλύτερη απόσταση εκσπερμάτωσης που έφτασε τα 6 μέτρα και έγινε από τον Horst Schultz.

Το μεγαλύτερο ομαδικό σεξ: Πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία με 250 ζευγάρια να επιδίδονται σε περιπτύξεις στο ίδιο χώρο!

Ρεκόρ κατάποσης σπέρματος: Στο στομάχι της αμερικανίδας Michelle Monaghan βρέθηκαν 0,91 λίτρα σπέρματος.

Η ποσότητα αυτή αφαιρέθηκε από το στομάχι της σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες το 1991!

Το μεγαλύτερο πέος: Ο David Reuben στο βιβλίο του "Everything You Wanted to Know about Sex" του 1966, ισχυρίστηκε ότι μέτρησε το μήκος του πέους ενός άνδρα που έφτανε τα 35,5 εκατοστά.

Αυτό ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο άντρας με το μεγαλύτερο πέος σήμερα θεωρείται πως είναι ο 41χρονος Jonah Falcon καθώς σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone έχει μήκος 34 εκατοστά σε πλήρη στύση.

Ρεκόρ σεξουαλικών επαφών σε 24 ώρες: Ανήκει στην πορνοστάρ Lisa Sparxxx η οποία το 2004 κατά τη διάρκεια του "Eroticon" είχε επαφή με 919 άντρες.



Δειτε τι παθαινει οποιος παρκαρει οπου βρει!

Στο παρακάτω βίντεο, παίρνουμε όλοι μας ένα μάθημα! Να μην παρκάρουμε όπου βρούμε... Γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πάθουμε το ίδιο!
http://www.yousay.gr

Καλοκαιρινες γκαφες & απιθανα ατυχηματα γυναικων (Video)


 Μια άκρως καλοκαιρινή συλλογή με αστείες γκάφες και απίθανα ατυχήματα κοριτσιών στη θάλασσα κι όχι μόνο! 








8 απλοι τροποι για να κανεις οικονομια καυσιμου


Μην περιμένεις να κάνεις οικονομία σε καύσιμα και να μειώσεις τους ρύπους αγοράζοντας απλά ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας. Η οικονομία ξεκινά από σένα τον ίδιο, αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς πολύ απλούς κανόνες – που ίσως δεν ακολουθούσες μέχρι τώρα.

  • Κανόνας 1ος: Οδηγούμε με σωστή ταχύτητα.
Ο βασικότερος παράγων στην οικονομία καυσίμου. Ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η ταχύτητα ‘’ταξιδιού’’ του αυτοκινήτου του, αλλά σε γενικές γραμμές είναι τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο όταν κινείται με την πιο μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και 3-4 χιλιάδες στροφές στο στροφόμετρο. Μπορεί να αργήσουμε λίγο να φτάσουμε στο προορισμό μας, (σε ταξίδια εκτός πόλεως) αλλά 15 χλμ περισσότερα στο ταχύμετρο μπορεί να σημαίνουν 2 ευρώ στα 100χλμ περισσότερη κατανάλωση. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται επειδή η τριβή του αυτοκινήτου με τον αέρα που το περιβάλλει αυξάνεται εκθετικά όσο πιο γρήγορα οδηγούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο για να ‘’περάσουμε’’ το αυτοκίνητό μας από τον ολοένα και πιο πυκνό αέρα.

Εξοικονόμηση:
Έως και 2.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

  • Κανόνας 2ος: Οδηγούμε ήρεμα και στρωτά.
Πράγμα που σημαίνει πως αποφεύγουμε απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα και γενικά την νευρική οδήγηση. Δευτερευόντως, εκτός από καύσιμο γλιτώνουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω οδηγούς από άγχος και πιθανά ατυχήματα. Όταν φέρουμε το αυτοκίνητό μας στην ταχύτητα ταξιδιού (ανάλογα το δρόμο και το είδος του αυτοκινήτου) με την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο, προσπαθούμε να την διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σε στροφές και ευθείες. Η τεχνική αυτή εκτός από οικονομία καυσίμου μας κάνει καλύτερους οδηγούς μια και μαθαίνουμε να κρατάμε σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ενώ παράλληλα “φροντίζουμε” όλα τα μέρη του αυτοκινήτου όπως λάστιχα, φρένα και σύστημα μετάδοσης.

Εξοικονόμηση:
Έως και 1.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

  • Κανόνας 3ος: Μειώνουμε την οπισθέλκουσα.
Το αυτοκίνητο γενικά -ιδιαίτερα τα αγαπητά στους περισσότερους από εμάς SUV- είναι τις περισσότερες φορές ένας ‘’τοίχος’’ αεροδυναμικής. Αυτό μεταφράζεται στο ότι σε ταχύτητες ταξιδιού, παραπάνω από το 40% της δύναμης του κινητήρα, συνεπώς και το αντίστοιχο καύσιμο, απαιτείται για να ‘’νικήσουμε’’ την οπισθέλκουσα (την αντίσταση του αέρα) και να προχωρήσουμε εμπρός. Προσέχουμε λοιπόν να μην έχουμε πράγματα στη σχάρα της οροφής του αυτοκινήτου όταν δεν είναι απαραίτητο και μπορούν να χωρέσουν στο πίσω κάθισμα ή στο χώρο αποσκευών. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά πρέπει να αφαιρούμε ακόμα και τη σχάρα άμα δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κάτι επάνω.

Εξοικονόμηση:
Μη μετρήσιμη (αλλά σημαντική).

  • Κανόνας 4ος: Λέμε όχι στις ‘’special’’ βενζίνες.
Εκτός αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος, δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε βενζίνες πολλών οκτανίων επειδή οι διαφημίσεις μας βομβαρδίζουν για δήθεν καλύτερες επιδόσεις και μακροβιότερους κινητήρες. Πρόκειται σαφώς για τρικ του marketing. Σε απλή οδήγηση κανένας μα κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά. Η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων είναι το προδιαγραφόμενο καύσιμο για 99% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα από τον κατασκευαστή τους. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και τα supercars κινούνται και αποδίδουν μια χαρά με απλή βενζίνη πρατηρίου!!

Εξοικονόμηση:
Εως και 0.3 ευρώ ανά λίτρο.

  • Κανόνας 5ος: Δεν οδηγούμε ποτέ με κρύο κινητήρα.
Όλοι οι κινητήρες απαιτούν μια μικρή προθέρμανση προκειμένου να αποδώσουν την μέγιστη ιπποδύναμη στις ανάλογες στροφές περιστροφής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας κρύος κινητήρας να καταναλώνει 10 -15% περισσότερο καύσιμο για να αποδώσει τα μέγιστα. Προσπαθούμε λοιπόν να ‘ζεσταίνουμε’ 2 με 3 λεπτά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, πάντα εν κινήσει αλλά με χαμηλές στροφές, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι όχι μόνο εξοικονομούμε λεφτά από τη βενζίνη αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον λόγω του ότι τα αυτοκίνητα δεν κάνουν καλή καύση του καυσίμου όταν είναι κρύα.

Εξοικονόμηση:
Έως και 2 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

  • Κανόνας 6ος: Πάντα τα ελαστικά μας είναι σωστά φουσκωμένα.
Οταν η πίεση των ελαστικών μας είναι 0.6 με 1 bar λιγότερη, αυτό μπορεί να σημαίνει έως και 15 λιγότερα χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ! Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά φρενάρουν καλύτερα, συμπεριφέρονται καλύτερα και δεν ζεσταίνονται τόσο όσο τα ξεφουσκωμένα, συνεπώς δεν φθείρονται πολύ. Ελέγχουμε λοιπόν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα την πίεση των ελαστικών, πάντα όταν είναι κρύα και πάντα για την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής και όχι ο εκάστοτε …γκαραζιέρης ή βενζινάς.

Εξοικονόμηση:
Έως και 0.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

  • Κανόνας 7ος: Χρησιμοποιούμε ελαστικά χαμηλής κατανάλωσης.
Η αντίσταση των ελαστικών μπορεί να “συνεισφέρει” κατά πολύ στην κατανάλωση του αυτοκινήτου. Οι κατασκευαστές ελαστικών προσπαθούν τα τελευταία 5 χρόνια να σχεδιάσουν νέα ελαστικά πολύ χαμηλής τριβής. Συνήθως έχουν την ίδια τιμή με τα απλά ελαστικά αλλά μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 100 ευρώ σε ένα χρόνο όταν αντικαταστήσουν ένα φθαρμένο.

Εξοικονόμηση:
Έως και 0,8 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

  • Κανόνας 8ος: Όχι ρελαντί για πολύ ώρα.
Όταν είμαστε σταματημένοι, αλλά με την μηχανή να λειτουργεί, έχουμε κατανάλωση αν και με μηδενικά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε ένα τζιπάκι με μοτέρ 3 λίτρων και είμαστε σταματημένοι για 10 μόλις λεπτά με την μηχανή σε λειτουργία, καταναλώνουμε περίπου μισό λίτρο καυσίμου χωρίς κανένα λόγο! Ένας απλός κανόνας λοιπόν είναι να σβήνουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου αν πιστεύουμε ότι θα μείνουμε ακίνητοι για πάνω από μισό λεπτό, είτε είμαστε σε φανάρι είτε περιμένουμε παρκαρισμένοι.

Εξοικονόμηση:
Εως και μισό λίτρο καυσίμου ανά 10 λεπτά.




Στοπ στα πορνο λογω συφιλης!



Κρούσμα σύφιλης έφερε τα πάνω κάτω στους παραγωγούς πορνογραφικών ταινιών, οι οποίοι ανακοίνωσαν επίσημα, ότι διακόπτουν τα γυρίσματά τους για ένα διάστημα, μετά τον εντοπισμό του νοσήματος σε πρωταγωνιστή.

Η ένωση Free Speech Coalition, στην οποία ανήκουν όλοι οι παραγωγοί ταινιών πορνό -με κύρια έδρα το Λος Άντζελες- κάλεσε τα μέλη της να διακόψουν τα γυρίσματα των ταινιών τους «μέχρι να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που υπάρχει και να υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι ηθοποιοί».

Οι ιατρικές εξετάσεις άρχισαν χθες Τρίτη από τις ιατρικές υπηρεσίες της FSC και οι ηθοποιοί θα υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά από δέκα ημέρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν πως διεξάγεται έρευνα για την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης, στην βιομηχανία ταινιών πορνό και καταγράφηκαν τουλάχιστον πέντε κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

Η οργάνωση AIDS Healthcare Foundation (AHF) που υπερασπίζεται την υποχρεωτική χρήση προφυλακτικού στα γυρίσματα ροζ ταινιών, κατηγόρησε ανοιχτά χθες την βιομηχανία ταινιών πορνό, οτι προσπαθεί να «καλύψει την έξαρση κρουσμάτων σύφιλης ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών» και επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές κάνει λόγο για «τουλάχιστον εννιά κρούσματα».

Το 2011 είχαν επίσης διακοπεί προσωρινά τα γυρίσματα τέτοιων ταινιών, όταν ένας ηθοποιός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό του AIDS.


Ο Ντεμης Νικολαιδης εγινε ξανθος!


Με νέο ανανεωμένο στυλ εμφανίστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο γάμο του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου που έγινε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Με κούρεμα αλα Eminem και «οξυζεναρισμένο» κατάξανθο (!) μαλλί, λάνσαρε το νέο του λουκ,αφήνοντας γνωστούς και φίλους άφωνους. Άγνωστο αν επηρεάστηκε απο τον γνωστό αμερικάνο ράπερ, ή από την πρωτοφανή επιτυχία του αντίστοιχου Έλληνα τραγουδιστή, όσοι τον είδαν απο κοντά πάντως, λένε οτι του πάει πολύ.

Real Steel


Στο Ντιτρόιτ του κοντινού μέλλοντος, η πυγμαχία έχει αλλάξει αλλά παραμένει δημοφιλής. Πλέον πάνω στο ρινγκ τις γροθιές τους διασταυρώνουν γιγαντόσωμα ανθρωπόμορφα ρομπότ, ενώ οι άνθρωποι είναι σε δεύτερο ρόλο. Ο Charlie Kenton (Hugh Jackman), είναι ένας ξεπεσμένος μποξέρ, που αναζητά την ευκαιρία να γευτεί - έστω για μια τελευταία φορά - τη δόξα και την αδρεναλίνη του ρίνγκ. Όταν κάποια μέρα ο Max, ο ανήλικος γιος του Charlie, ανακαλύπτει τυχαία ένα εγκαταλειμμένο και μισοκατεστραμμένο ρομπότ παλιάς τεχνολογίας, ο Charlie, αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα: με τη βοήθεια του γιου του θα προπονήσουν το ρομπότ τους για τη διεκδίκηση του τίτλου. Αλλωστε πλέον έχει γίνει ειδικός στο να κατασκευάζει μάχιμους ρομποτικούς πυγμάχους από παλιοσίδερα...

Το «Real Steel» είναι μια περιπέτεια, που βασίζεται στο διήγημα "Steel" του διακεκριμένου μυθιστοριογράφου Richard Matheson ("What Dreams May Come", "I Αm Legend") O Shawn Levy αξιοποιεί την τεχνολογία του motion capture και των animatronics, μαζί με την πολύτιμη εμπειρία του βετεράνου πρωτοπυγμάχου και Χρυσού Ολυμπιονίκη Sugar Ray Leonard, ο οποίος ανέλαβε χρέη συμβούλου της παραγωγής. 





 

Μεγαλη πυρκαγια στην Καλαμπακα

Δασική έκταση με πεύκα και πυρνάρια καταστρέφει η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 11 σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμπάκα. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν μεταξύ της Μεγάλης Κερασιάς και Ορθοβουνίου, στα όρια των νομών Τρικάλων και Ιωαννίων.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλαμπάκα

 

Οι φλόγες, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, έκαψαν οικίες και ποιμνιοστάσιο στο Ορθοβούνι, ενώ το πύρινο μέτωπο φθάνει τα δέκα χιλιόμετρα. 

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 30ο έως το 63ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την Εγνατία Οδό και από την επαρχιακή οδό Μουργκανίου - Γρεβενών.

 

Μπλεκουν σε ληστεια την Lohan



«Φτερά» έκαναν κοσμήματα σε σπίτι που την φιλοξενούσε



Φαίνεται πως δεν ξεμπέρδεψε μια και καλή με το νόμο. Ο λόγος για την Lindsay Lohan η οποία χρειάστηκε να κάνει ακόμη μία επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο σαββατοκύριακο, η ηθοποιός φιλοξενούνταν σε φιλικό της σπίτι μετά από ένα ξέφρενο πάρτι. Έφυγε λοιπόν από εκεί και με το που έφυγε, οι ιδιοκτήτες ανακάλυψαν ότι λείπουν πανάκριβα κοσμήματα.

Πρώτη ύποπτη κρίθηκε η Lindsay Lohan, αφού έχει… ιστορικό. Η ίδια δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δεν την θεωρεί ύποπτη και όπως είπαν ήταν πολύ συνεργάσιμη με τις αρχές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Lohan μπλέκεται σε ληστεία κοσμημάτων. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπή και παράβαση των όρων της αναστολής της και είχε καταδικαστεί σε 120 μέρες φυλάκιση. Τότε βέβαια δεν είχε μπει φυλακή, αλλά το δικαστήριο είχε διατάξει να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Παολα - Δειτε πως ηταν χθες και πως ειναι σημερα η γνωστη τραγουδιστρια!



Φεβρουάριος του 2008 είχε γυρίσει την πλάτη στο κοινό..

Πώς είναι σήμερα η συγκεκριμένη τραγουδίστρια;

Σήμερα, τέσσερα χρονιά μετά, έχει γίνει ξανθιά με μακρύ μαλλί.

Προσφάτως γέλασαν όλοι μαζί της γιατί “σαβουριάστηκε” στην πίστα τη στιγμή που τραγουδούσε.

Πριν τεσσερα χρονια:


Σημερα:




Η Ελενα Παπαβασιλειου και η Σοφη Παθεκα γυμναζονται με μαγιο στην παραλια και ιδρωνουμε εμεις!


ΔΕΙΤΕ με τι ασχολείται στην παραλία και κόβει την ανάσα με την εμφάνιση της!


Σε παραλία της Αναβύσσου βρέθηκαν τα σέξι κορίτσια, Έλενα Παπαβασιλείου και Σόφη Πασχάλη και ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ! συνάντησε τις δύο κοπέλες, τις οποίες συνδέει φιλία σχεδόν τεσσάρων χρόνων, που βρέθηκαν εκεί για να γυμναστούν μαζί, κάνοντας stand up paddle.


Η Έλενα δήλωσε: "Επειδή τον χειμώνα κάνω με τη Σόφη ασκήσεις γιόγκα, ήθελα το καλοκαίρι να μου μάθει κάτι διαφορετικό και εντελώς καινούργιο. Τελικά, είναι εύκολο και πολύ ευχάριστο. Δεν καταλαβαίνεις ότι γυμνάζεσαι, είναι περισσότερο σαν παιχνίδι".


Στη συνέχεια η Σόφη Πασχάλη συμπλήρωσε: "Είναι πολύ καλή γυμναστική, καθώς γυμνάζεις όλες τις μυϊκές ομάδες, αφού μαθαίνεις να ισορροπείς πάνω στη σανίδα και να κάνεις κουπί. Για την Έλενα ήταν η πρώτη φορά αλλά τα πήγε πολύ καλά".




Σεξ: 50 πραγματα που ισως δεν γνωριζατε

Έρωτας

Σας παρουσιάζουμε 50 ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από το σεξ που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

1. Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ ακολουθεί το αυτοκίνητο.

2. Η σεξολογία είναι η επιστημονική μελέτη της σεξουαλικότητας.

3. Ο HPV (ιός κονδυλωμάτων) μεταδίδεται μέσω του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ αλλά και με την άμεση δερματική επαφή στις περιοχές αυτές.

4. Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό κάθε φορά που κάνουμε σεξ, μειώνουμε το κίνδυνο HIV μόλυνσης δραματικά.

5. Για μερικές γυναίκες, η στάση του «σκύλου» προσδίδει μεγαλύτερο ερεθισμό του σημείου G, αλλά μηδαμινό ερεθισμό της κλειτορίδας.

6. Η κοκαΐνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία, αλλά καθυστερεί τον οργασμό.

7. Αρκετές χώρες είναι πρώτες στις προτιμήσεις των λεγόμενων σεξ-τουριστών, όπως η Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Σρι-Λάνκα, Κόστα Ρίκα, Κούβα και Κένυα.

8. Υπολογίζεται ότι περίπου 650.000 γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των σεξ-τουριστών.

9. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να χρησιμεύει και σαν καρδιαγγειακή άσκηση.

10 .Αλγολαγνεία είναι η σεξουαλική ικανοποίηση προερχόμενη από τη λήψη πόνου (μαζοχισμός) ή την πρόκληση πόνου (σαδισμός).

11. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα χαλαρό πέος και σε ένα πέος σε στύση, όσον αφορά το μέγεθος, έχει μεγάλη διακύμανση, από 0,7 εκ. έως και 6,5 εκ.

12. Το σπέρμα περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.

13. Το ποσοστό σπασίματος ενός προφυλακτικού είναι μεταξύ 0,4% και 2,3%.

14. Ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρμα περιέχει 5 θερμίδες cal.

15. Η χρονική διάρκεια έναρξης του ανδρικού οργασμού είναι 3 με 10 δευτερόλεπτα.

16. Το μέσο πέος έχει μήκος 13 εκ. σε στύση και 7,5 εκ. σε χαλάρωση.

17. Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών (που συμμετείχαν σε έρευνα) έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.

18. Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση.

19. Χωρίς τα «προκαταρτικά», η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι περίπου 7 λεπτά.

20. Οι γυναίκες που «μιλούν βρώμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.

21. Οι κυριότεροι προορισμοί για τις γυναίκες «σεξ- τουρίστριες» είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Τουρκία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

22. Δεν υπάρχει συσχέτιση μεγέθους πέους και μεγεθών ποδιών, χεριών, και μύτης. Τα όσα ξέρουμε… είναι μύθος.

23. Το σεξ σταματά τον πονοκέφαλο, απλά γιατί εκλύει ενδορφίνες, που είναι φυσικά παυσίπονα του οργανισμού.

24. Το σημείο G (αν υπάρχει) υπολογίστε το 5 εκ. από την είσοδο του κόλπου (περίπου 2 φάλαγγες δακτύλου).

25. Ανανάς και Σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό.

26. Μερικές γυναίκες προ την ανοργασμία τους, δηλώνουν ευχαρίστηση από την σεξουαλική ζωή τους.

27. Οι μελέτες λένε πως οι γυναίκες κάνουν πιο εύκολα οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο.

28. Το σπέρμα έχει ουδέτερο ή ελαφρά αλκαλικό ph από 7,1 – 8,0 φέρνει προς το γλυκό δηλαδή.

29. Στις ηλικίες των 15-19 ετών η χρήση προφυλακτικού στην πρώτη σεξουαλική επαφή αυξήθηκε μόλις κατά 2%( 69-71% ) από 1995 – 2009 (μάλλον δεν αρκεί).

30. Περίπου 1.000.000 γυναίκες από την δύση συνολικά (Ευρώπη Αμερική) κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κατ΄ επανάληψη.

31. Οι ανύπανδροι(ες) άνδρες – γυναίκες έχουν συχνότητα σεξουαλικών επαφών κατά μέσο όρο 4 φορές τον μήνα.

32. Το 1995 21% των ανδρών έκαναν σεξ πριν από 15 χρόνων, ενώ το 2005 το ποσοστό έπεσε στο 15%.

33. Η λέξη σεξ περιγράφεται για πρώτη φορά το 1382

34.Πολλοί νέοι άνδρες μπορούν να έχουν στύση αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Άλλοι (οι περισσότεροι) τουλάχιστον 15 λεπτά μετά.
 
35. Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό σεξ παρά συνουσία.

36. Από τον παγκόσμιο πληθυσμό μόνο 30% των ανδρών > 15 ετών έχουν κάνει περιτομή.

37. Τα φιλιά αποστειρώνουν το στόμα και καθαρίζουν τα δόντια.

38. Την τελευταία 10ετία ο αριθμός των ανδρών με υψηλή μόρφωση που συντηρούν 4 (δεσμούς τουλάχιστον) έπεσε δραματικά (ίσως λόγω της κρίσης).

39. Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία (ανεξαρτήτως μεγέθους).

40. Η οργασμική φάση (τελική κορύφωση) διαρκεί από 3″ έως 10″ και προκαλεί αυτό το ζεστό και ευχάριστο συναίσθημα.

41. Από τα 4,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα παγκοσμίως (2005), το 40% των λοιμώξεων από HIV αφορά σε νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών.

42. 9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.

43. Καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι η σεξουαλική διαταραχή, κατά την οποία ο άνδρας, παρά την καλή στύση και επιθυμία, δεν μπορεί να τελειώσει.

44. Για τις γυναίκες οι γοφοί του άνδρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.

45. 75% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό από το στοματικό σεξ συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.

46. Μια εκσπερμάτιση είναι περίπου όσο ένα κουταλάκι γλυκού ή και σούπας μερικές φορές.

47. Το συνολικό εισόδημα από την ροζ βιομηχανία στην Αμερική είναι 13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.

48. Το προφυλακτικό αντέχει ένα μήνα στο πορτοφόλι μετά καταστρέφεται.

49. 200 θερμίδες θα κάψετε στη διάρκεια πολύ έντονου σεξ για 30 λεπτά.

50. 15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το σεξ την πρώτη φορά.

Πηγή: Dete.gr

Κερδη 68 δισ. ευρω εχει βγαλει η Γερμανια στα τρια χρονια της ευρωκρισης

Ολοένα και αυξάνονται τα κέρδη της Γερμανίας εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτήν την φορά θα προστεθούν κι άλλα, μετά την αποπληρωμή από την Ελλάδα, ομολόγου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, μόλις η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το capital.gr οι υπολογισμοί της FT Deutschland δείχνουν ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει και στο μέλλον να την μεγάλη αυτή μερίδα κερδών, από την ΕΚΤ, δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.

Μεταξύ άλλων τα κέρδη της Γερμανίας εν μέσω κρίσης έρχονται και μέσω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της Ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενς Μπόισεν-Χόφεγκε, οικονομολόγου στο Ινστιτούτο του Κιέλου η Γερμανία έχει εξοικονομήσει συνολικά 68 δισ. ευρώ κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια σε κόστος δανεισμού, όπως προκύπτει από την σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999-2008.

http://www.iefimerida.gr

Ομελετα με 145.000 αβγα και βαρος 6 τονους!!!


Στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Ferreira do Zêzere στην Πορτογαλία, μια ομάδα σεφ παρασκεύασε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους ντόπιους που ζουν και εργάζονται εκτός  Πορτογαλίας, οι οποίοι επιστρέφουν το καλοκαίρι στη γενέτειρά τους για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς.
«Σκεφτήκαμε φέτος να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, με τους Πορτογάλους μετανάστες να έρχονται ως εθελοντές στο εγχείρημά μας», λέει ο δήμαρχος της πόλης. Με τον πρωτοφανή αριθμό των 145.000 αβγών, αρκετά κιλά λάδι και βούτυρο, οι σεφ, με επικεφαλής τον Pedro Mendes, έψησαν την ομελέτα μέσα σε ένα τεράστιο μεταλλικό τηγάνι, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για το λόγο αυτό.
perierga.gr - Ομελέτα με 145.000 αβγά και βάρος 6 τόνους!
Για 6 ολόκληρες ώρες, 150 συνολικά άνθρωποι, που εργάστηκαν σε βάρδιες, κινούσαν το μείγμα και το ξεκολλούσαν από τα τοιχώματα του τηγανιού με ειδικά εργαλεία, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα, επιτυγχάνοντας εν τέλει μια καλοψημένη ομελέτα διαμέτρου 10 μέτρων και βάρους 6 τόνων!
perierga.gr - Ομελέτα με 145.000 αβγά και βάρος 6 τόνους!
Καταρρίπτοντας με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ των Τούρκων σεφ, που είχαν παρασκευάσει τον Οκτώβριο του 2010 στην Άγκυρα μια ομελέτα 4.401 τόνων, οι Πορτογάλοι σεφ μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι όχι μόνο για το μέγεθος της ομελέτας αλλά και για τη νοστιμιά της, σύμφωνα με τα λεγόμενα των θεατών που δοκίμασαν το έδεσμα.

Η «αραβικη ανοιξη» ως συγχρονη σταυροφορια της Δυσης στην Μεση Ανατολη



Το φαινόμενο της «αραβικής άνοιξης» και του γεωπολιτικού ντόμινο που αυτό παράγει αποτελεί ένα πολυσύνθετο πλέγμα παραγόντων και αιτιών. Ένας τρόπος να το εξετάσει κανείς είναι ως «σύγχρονη σταυροφορία». Τα μέσα άλλαξαν με τους αιώνες και η αντιστοιχία δεν είναι απόλυτη, μολαταύτα οι ομοιότητες είναι σαφέστατες, όπως και η νοοτροπία που οδηγεί σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις της Δύσης.
Η παρέμβαση της Δύσης είναι χιλιοτεκμηριωμένη και εκτείνεται από την προπαγάνδα και την αδιόρατη προσφορά τεχνογνωσίας και στρατηγικής μέχρι την ξεκάθαρη στρατιωτική βοήθεια και επέμβαση, όπως αυτή που αναμένεται στην Συρία. Η μεγάλη διαφορά με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις του παρελθόντος είναι ότι σήμερα η Δύση «το κάνει να φανεί σαν ατύχημα»: από μόνη της ολόκληρη η Μέση Ανατολή εξερράγη∙ από μόνα τους αποφάσισαν όλα αυτά τα κράτη να αποτάξουν τους τυράννους τους – οι οποίοι είχαν επιτύχει να αποκρύψουν όλα αυτά τα χρόνια από την Δύση την στυγερή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μεθόδευαν, όπως στην περίπτωση του Καντάφι, με τον οποίο η Δύση είχε πολυετή αγαστή συνεργασία πριν ανακαλύψει την φρικτή του φύση.
Τα Νέα Μέσα προσέφεραν, σύμφωνα με την κρατούσα ρητορική, απλώς ένα μέσο εκδημοκράτισης: δεν λειτούργησαν ούτε ως χειραγώγηση από όσους ξέρουν να τα παίζουν στα δάχτυλα, ούτε ως ακούσια στρατολόγηση από τους μάστορες της αντίστοιχης πειθούς. Σύμφωνα με την κρατούσα ρητορική, όλη η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά τις «πολύχρωμες» ή «πορτοκαλί» επαναστάσεις (ΟΤΠΟΡ, Σερβία κλπ) δεν αξιοποιήθηκε «άνωθεν» για να εκβιαστεί μια κατάσταση στην Μέση Ανατολή, αλλά οι επαναστατούντες ανακάλυψαν αυτήν την τεχνογνωσία από μόνοι τους.
Πρόχειρη και ολίγον αστεία η προσπάθεια της Δύσης να αποκρύψει ότι πίσω από τις λέξεις κρύβεται Εκείνη: εκτός αν αυτό το αφήγημα προσφέρεται απλώς για να ηρεμούμε τις συλλογικές μας συνειδήσεις, όχι για να το πιστέψουμε πραγματικά.
Τότε, στις σταυροφορίες, το πρόσχημα ήταν η «απελευθέρωση των Αγίων Τόπων»: σήμερα είναι η θεάρεστη επιβολή της «Ντημόκρασυ», η μάχη ενάντια σε φρικτούς τυράννους. (Από το πολύ του έρωτος για την «Ντημόκρασυ» προκύπτουν και ιλαροτραγικά μορφώματα, όπως η προταθείσα ονομασία για τα Σκόπια… «Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονίας» –Democratic Republic of Macedonia).
Η Δύση αποφάσιζε και αποφασίζει ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό, ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος, και επιβάλλει το «καλό» και το «σωστό» διά μαχαίρας πάντοτε ευλογημένης από την εκάστοτε ιερολογία. Η επιβολή της Ντημόκρασυ είναι η νέα απελευθέρωση. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή η ανάγκη της Δύσης να αναζητά πάντοτε πρόσχημα: άλλα καθεστώτα αυτοκρατορικού τύπου μεθόδευαν το γεωστρατηγικό τους συμφέρον με πολύ συντομότερες, ηπιώτερες αφηγήσεις και κόντρα-αφηγήσεις. Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι ότι αυτή η ανάγκη εμφανίζεται σήμερα, στην εποχή της πολιτικής ορθότητας και των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά ήδη από τότε, με την θεόπνευστη αποστολή της απελευθέρωσης τόπων αγίων.
Μια ακόμα πραγματικά μεγάλη διαφορά είναι η εξής: ενώ η τότε παρέμβαση της Δύσηςαντιμαχόταν τα μουσουλμανικά καθεστώτα, σήμερα ουσιαστικά τα… επιβάλλει. Η άνθηση της πολιτικής εκδοχής του μουσουλμανικού στοιχείου (Αδελφοί Μουσουλμάνοι κλπ.) στην νέα, «εκδημοκρατισμένη» εκδοχή των κρατών της «αραβικής άνοιξης» είναι πραγματικά εντυπωσιακή, και αντικαθιστά καθεστώτα με σαφώς μεγαλύτερη ανεκτικότητα στο μη-μουσουλμανικό στοιχείο (να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη καταλαμβάνει εντελώς εξαπίνης το «Δόγμα Νταβούτογλου», το οποίο πλέον σε μεγάλο βαθμό χρήζει επανασχεδιασμού). Μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης εξεπλάγη με αυτήν την εξέλιξη, θεωρώντας ότι πιο «ήπια», ανεκτικά και δυτικόφιλα καθεστώτα θα λάμβαναν την θέση των «τυράννων».
Δεν πρέπει όμως να συγχέουμε την «κοινή γνώμη» όπως αυτή εκφράζεται στην δημοσιογραφία και στην μπλογκόσφαιρα με τον στρατηγικό σχεδιασμό των θεσμών που συγκροτούν την αυτοκρατορική δομή της «Δύσης» ως Αμερικής και συμμάχων. Η αντίληψη ότι αυτήν την εξέλιξη δεν την περίμεναν και δεν την επιθυμούσαν όσοι προκάλεσαν ή υποβοήθησαν την «άνοιξη» είναι, τουλάχιστον, αφελέστατη. Το ερώτημα παραμένει, με ποιόν τρόπο βοηθά τα στρατηγικά συμφέροντα της Δύσεως η εγκαθίδρυση σκληρών ή αρκετά σκληρών μουσουλμανικών καθεστώτων στις «απελευθερωθείσες» χώρες.
Μια ενδεχόμενη απάντηση είναι ότι η Δύση λόγω  της ανερχόμενης  «απειλής» του Ισλάμ,  θεώρησε ότι με το να επιβάλει μουσουλμανικά – ελεγχόμενα καθεστώτα, θα μπορεί να ελέγξει την πολύτιμη σε  υδρογονάνθρακες Μέση Ανατολή.
Η «Νέα Σταυροφορία» βρίσκεται πάντως ακόμα εν εξελίξει, οπότε δεν έχουμε παρά να αναμένουμε την συνέχειά της – και κυρίως, την τελική της απόληξη.
Κ.Λ.Μ.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger