Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το ημερολόγιο μιάς ξανθιάς!!!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρα 1η
Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Όλα είναι πακεταρισμένα για την κρουαζιέρα. Τα πιο σέξι φορέματά μου και τα είδη μακιγιάζ. Εχω εξουθενωθεί!

Ημέρα 2η
Όλη μέρα στη θάλασσα, ήταν υπέροχα, είδα φάλαινες και ...
δελφίνια! Γνώρισα και τον Καπετάνιο σήμερα, φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος.

Ημέρα 3η
Σήμερα ήμουν στην πισίνα. Εκανα βόλτα στο κατάστρωμα κι έπαιξα γκολφ. Ο Καπετάνιος με προσκάλεσε στο τραπέζι του για φαγητό. Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και πέρασα υπέροχα. Είναι πολύ ελκυστικός και περιποιητικός.

Ημέρα 4η
Κέρδισα 8000 στο καζίνο του πλοίου! Ο Καπετάνιος, μου ζήτησε να φάμε μαζί στην καμπίνα του. Είχαμε ένα πολυτελές δείπνο με χαβιάρι και σαμπάνια. Κατόπιν, μου ζήτησε να περάσω τη νύχτα μαζί του αλλά εγώ αρνήθηκα. Του είπα ότι δεν μπορώ να φανώ άπιστη στον άντρα μου.

Ημέρα 5η
Στην πισίνα και σήμερα. Κάηκα απ' τον ήλιο, κι ύστερα πήγα στο πιάνο μπαρ για ποτό την υπόλοιπη μέρα. Ο Καπετάνιος με είδε και με κέρασε αρκετά ποτά. Στ' αλήθεια είναι γοητευτικός. Και πάλι μου ζήτησε να πάω στην καμπίνα του το βράδυ. Αρνήθηκα ξανά. Μου είπε ότι αν δεν του δώσω αυτό που θέλει από μένα, θα βυθίσει το πλοίο. Σοκαρίστηκα.

Ημέρα 6η
Σήμερα έσωσα 1600 ζωές. Δυο φορές...

Σοκ! Μητέρα γέννησε σε θερμοκρασία -4 βαθμούς!


Το περιστατικό συνέβη στην σχεδόν πάντα παγωμένη Σκωτία.


Η Lisa McNeil πήγε στο μαιευτήριο για να γεννήσει μία από τις πιο κρύες νύχτες του χρόνου. Ευτυχώς, η κοπέλα είχε κοντά της την 46χρονη μητέρα της η οποία έβγαλε το μπουφάν της και το έβαλε μπροστά από τα πόδια της κόρης της ώστε το παιδί που έβγαινε, να μη χτυπήσει στο πεζοδρόμιο. Η γυναίκα, με την καθυστέρηση των νοσηλευτών στο μαιευτήριο να της ανοίξουν, αναγκάστηκε να γεννήσει στην πόρτα και σε μείον τέσσερις βαθμούς. Ευτυχώς το παιδί χαίρει άκρας υγείας ενώ τελικά μέσα σε λίγα λεπτά οι μαίες κατέφθασαν για να βοηθήσουν μητέρα και παιδί.

mothersblog.gr

Πρωταγωνίστρια πορνό στο πλευρό των Τέξανς (photos)

Η Alicia Secrets αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά ουδέποτε παρατά τους Χιούστον Τέξανς, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στην τωρινή κατάταξη του NFL. Οι Τεξανοί ετοιμάζονται ήδη για τα playoffs, καθώς έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο της AFC South και είναι ένα βήμα μακριά από την…πρώτη θέση ολόκληρης της AFC. Μόλις πέρσι προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην postseason, αλλά η Secrets αποτελούσε πιστή οπαδός των Τέξανς και στα δύσκολα χρόνια, που περιορίστηκαν στη regular season.
Φέτος η πορνοστάρ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μόλις δύο ήττες, αλλά μέσω Twitter εξέφρασε τα παράπονά της για τη… διαιτησία σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Φανέρωσε έτσι οπαδικές τάσεις, αλλά και άγνοια για τους κανονισμούς του φούτμπολ, κάτι που συμβαίνει, άλλωστε, με τους περισσότερους οπαδούς οποιουδήποτε αθλήματος και οποιασδήποτε χώρας…



onsports.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε με ποιόν έχει σχέση η Τζένη Χειλουδάκη!

Αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια! Σχεδόν 20 χρόνια μετά , από την πιο πολυσυζητημένη σχέση του εισαγγελέα Σακελλαρόπουλου με την γνωστή τρανς Τζένη Χειλιουδάκη, ο έρωτας τους είναι ακόμα εδώ! Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η σχέση τους είχε διχάσει τόσο τη δικαστική κοινότητα όσο και την κοινή γνώμη. Τώρα είναι ξανά μαζί, δείχνοντας πως ποτέ δεν ξεπέρασε ο ένας τον άλλο.

Η Τζένη, μάλιστα, για να δείξει ότι η ευτυχία και ο έρωτας της χαμογέλασαν πλατιά άλλαξε την φωτογραφία προφιλ στο Facebook και στη θέση της έβαλε μια εικόνα από το παρελθόν.Εκείνη με τον αγαπημένο της σύντροφο, τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ενώ έγραψε ότι βρίσκεται σε σχέση μαζί του!

http://www.aniwthoi.net

Νέο θρίλερ στις ΗΠΑ: Σκότωσαν πυροσβέστες την ώρα που έσβηναν φωτιά !!!

Δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα όταν δέχτηκαν πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην πόλη Ουέμπστερ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. 


Το τραγικό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που είχε τυλίξει στις φλόγες πολλά σπίτια, σύμφωνα με την εφημερίδα Democrat & Chronicle η οποία επικαλείται δηλώσεις του αρχιπυραγού.
«Δεν ξέρω τι στο καλό συνέβη στο Ουέμπστερ, κάποιος πυροβόλησε τους πυροσβέστες», είπε ο Ρομ Μπουτίλιερ.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν έχουν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση. Η συνοικία εκκενώθηκε από τους κατοίκους της και η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Η νέα αιματηρή επίθεση σημειώνεται ενώ στις ΗΠΑ κορυφώνεται η αντιπαράθεση για το θέμα της οπλοκατοχής, με αφορμή τη δολοφονία 20 παιδιών και 6 ενηλίκων σε ένα σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου.

Όνειρα με περιεχόμενο ... σεξουαλικό!



Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε όνειρα που θα τα χαρακτηρίζατε άνετα κατάλληλα άνω των 18 ετών; Κατά την διάρκεια της ζωή μας οι πιθανότητες να δούμε σεξουαλικά όνειρα αγγίζει το 90%..



Ποια όμως είναι τα πιο συχνά όνειρα που βλέπουμε;

  • Σεξ με ένα άλλο άτομο (διασημότητα, κολλητός, άγνωστος).

Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε δυσαρεστημένες με την σεξουαλική σας ζώη στη πραγματικότητα, απλά ότι ενθουσιάζεστε πολύ από νέες εμπειρίες (και από τους διασήμους λέω εγώ...) που μπορεί να έχουν προκύψει ή θα σας προκύψουν!

  • Ά trois Menage

Η φαντασίωση των περοσσοτέρων γυναικών...

Δύο άνδρες μόνο και εσείς. Δεν είναι αμαρτία και είμαι σίγουρη ότι σε όλες - και αυτές που δεν συμφωνούν αλλά κατά βάθος τρελαίνονται - αρέσει να δείχνουν ενδιαφέρον δύο άνδρες ταυτόχρονα με οτι και να σημαίνει αυτό..

  • Φαντασία - ταμπού

Η φαντασία των ανθρώπων και δη εμάς των γυναικών είναι απεριόριστη... Φαντασίωσεις που ούτε τολμούμε να ομολογήσουμε, εμφανίζονται στα ονειρά μας για να προκαλέσουν και να μας ξυπνήσουν και μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Σεξουαλικές καταστάσεις που θεωρούνται ταμπού και όχι μόνο, τα σεξουαλικά όνειρα είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι ... όλα μπορεί να γίνουν! Απλά στα όνειρα γίνονται χωρίς άγχος και ενοχές!

  • Σεξ με γυναίκα

Το ότι είδες το προηγούμενο βράδυ ότι φιλούσες ή έκανες σεξ με την κολλητή σου ή κάποια άγνωστη γυναίκα, δεν σημαίνει ότι άλλαξες και φύλο προτίμησης απλά ότι είσαι ίσως ανοιχτή σε πιο προχωρημένες καταστάσεις! Όπως θα έλεγαν κάποιοι (οι άνδρες ποιοι άλλοι;;) η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην έχεις τέτοιου είδους απολαύσεις!

  • Σεξ με τον φίλο σας

Είναι το πιο κοινό και συνηθισμένο όνειρο που μπορεί να δει μια γυναίκα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ταυτόχρονα και βαρετό..

Το να δείτε εσάς και τον φίλο σας σε πολύ έντονες σκηνές πάθους μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα (αντίθετα), είτε σας άρεσει πάρα πολύ το σεξ με τον φίλο σας, όποτε και το συνεχίζετε στο όνειρό σας, είτε σας έχει λείψει το σεξ που κάνατε στις αρχές με αποτέλεσμα οι μνήμες να επανέρχονται στο προσκήνιο!

Ανέκδοτο:Aρμένος αγοράζει σουτιέν απο Εβραίο !!!

Ένας Αρμένoς πηγαίνει σε έναν Εβραίο που πουλά σουτιέν και ρωτά αν έχει σε

μαύρο χρώμα το XL.

Ο Εβραίος αρχίζει να του εξηγεί πόσο σπάνιο είναι αυτό που του ζητά και
πως "ναι, υπάρχει, αλλά είναι ακριβούτσικο". Θα του κοστίσει 50 ΕΥΡΩ.
Ο Αρμένης αγοράζει 25 κομμάτια και φεύγει ενώ ο πονηρός Εβραίος τρίβει τα
χέρια του.
Σε λίγες μέρες νάτος πάλι ο Αρμένoς στο μαγαζί και ζητά το ίδιο πράγμα.
Α, του λέει ο Εβραίος, τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ με τους προμηθευτές μου
κι έτσι αυτή τη φορά θα τα πληρώσεις προς 60 ΕΥΡΩ. Ο Αρμένoς παίρνει 30
τεμάχια και φεύγει τραγουδώντας, ενώ του Εβραίου γελάνε και τα μουστάκια
του.
Σε μία εβδομάδα εμφανίζεται πάλι ο...Αγκόπ, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα
δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Ο Εβραίος ζητά 70 ΕΥΡΩ για κάθε σουτιέν. Ο
Αρμένης αγοράζει όλο το στόκ, πληρώνει και πάει να φύγει, οπότε ο...Σάϋλοκ
τον ρωτά:

-Πες μου να χαρείς, τόσα σουτιέν τι τα κάνεις;

Και η απάντηση του Αρμένoυ:

-Τα κόβω στη μέση και τα πουλώ προς 100 ΕΥΡΩ το κομμάτι για σκουφάκια
στους Εβραίους!!

Το Youtube κατέβασε το χριστουγεννιάτικο βίντεο της Χρυσής Αυγής !!!


Η Χρυσή Αυγή εύχεται καλά και ...ελληνικά Χριστούγεννα με ένα βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της.

Ωστόσο to Υοutube κατέβασε το βιντεο με αποτέλσμα να προκαλέσει την οργή της Χρυσής Αυγής. 

Η Χρυσή Αυγή αφού κατέβηκε το βίντεο προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:
"Ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βίντεο, γεμάτο ρομαντισμό και νοσταλγία για μία αξέχαστη εποχή, απαγορεύθηκε και διεγράφη από το διαδίκτυο. Αναφερόμαστε στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο: "Καλά Χριστούγεννα από την Χρυσή Αυγή σε όλους τους Έλληνες" με εικόνες από την παλιά Αθήνα.


Ο διαδικτυακός τόπος Youtube το απέσυρε δηλώνοντας ότι προάγει τη... "ρητορική μίσους"! Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια. Μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, για να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το εν λόγω βίντεο απεσύρθη σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα οι εικόνες και τα μηνύματα που περιέχει μιλούν στις ψυχές εκατομμυρίων Ελλήνων.



Προχωράμε σε νέα ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο dailymotion και καλούμε όλους τους Έλληνες να προωθήσουν αυτή την όμορφη σύνθεση εικόνων και ήχων, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές μας για γρήγορη απελευθέρωση από τη στυγνή τυρρανία που εξουσιάζει τον κόσμο".



Στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες απ' την παλιά Αθήνα απ' όπου φυσικά λείπουν εικόνες μεταναστών και λοιπών στοιχείων που ενοχλούν την ... αισθητική του κόμματος που επιλέγει να κάνει σύγκριση με εικόνες απ' το σήμερα από μετανάστες, επεισόδια κλπ για να δείξει την αλλαγή προς το χειρότερο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ Με καυτό δερμάτινο σορτσάκι τρέλανε τους θαυμαστές της


Το απόγευμα του Σαββάτου έμειναν άφωνοι όλοι σε εμπορικό πολυχώρο στου Ρέντη. Η Κατερίνα Στικούδη έδωσε συναυλία, φορώντας καυτό δερμάτινο σόρτς με καλσόν.
Όπως καταλαβαίνετε το φανατικό της κοινό μας ξεκούφανε με τις κραυγές του για τα καλλίγραμμα πόδια της τραγουδίστριας. 
Τι κι αν εκείνη ερμήνευε παλιές, αλλά και νέες της επιτυχίες, όλοι κοιτούσαν τα πόδια της!
Τέτοια τους κάνει το Κατερινάκι και τους τρελαίνει όλους.
Δώσε πόνοοοο Κατερίνα ! 




Radar.gr

Η εικόνα της Μουτσάτσου από την Αθήνα που έκανε 10.449 ανθρώπους να αναπολούν!

Μία εικόνα που μοιάζει να είναι βγαλμένη από το... παρελθόν ανέβασε η Κατερίνα Μουτσάτσου στο twitter την Κυριακή το απόγευμα!
Η ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία από την Αθήνα μιας άλλης εποχής...

Ένας κύριος με τη λατέρνα του γυρνούσε στους δρόμους του κέντρου!

Ο ήχος της σε ταξιδεύει και σε πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω!

Το "λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο" πιο επίκαιρο από ποτέ...

Η Κατερίνα Μουτσάτσου κατάφερε να κάνει ένα... ευχάριστο διάλειμμα στην Κυριακή μας!


Το τελειοτερο εργαλειο που επινοησε ποτε ο ανθρωπινος εγκεφαλος, ειναι η Ελληνικη γλωσσα


Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.
Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που...

θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.

Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish... 

Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα... 

Κικέρων (ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης): 
"Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται"

Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής): 
"Διά την διεθνοποίησιν της Ελληνικής γλώσσης μεγάλην έχομεν ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν αυτής ανωτέραν".

Errieta Valter (Γαλλίδα γλωσσολόγος): 
"Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχή".

Wandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης): 
"Οι ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της Ελληνικής".

Sagredo και Puhana (Βάσκοι Ελληνιστές): 
"Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία αποτελουσι το θεμέλιον του Δυτικού πολιτισμού. Πάντες δε Ευρωπαίοι οφειλέται της Ελλάδος εσμέν".

M. Ventris ('Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή Β'): 
"Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ήτο και είναι η ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεωτέρων γλωσσών".

U. Wilamowitz (Γερμανός φιλόλογος): 
"Η Ελληνική φυλή, ανωτέρα κάθε άλλης, είναι και μητέρα κάθε πολιτισμού".

Βολταίρος (Γάλλος διανοητής): 
"Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών".

Var. Goeger (Γερμανός σοφός): 
"Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκινά από την Ελλάδα".

Goethe (ο κορυφαίος Γερμανός ποιητής): 
"Η Ελλάδα είναι ο νους και η καρδιά της οικουμένης".

Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, "Παγκόσμια Ιστορία": 
"Χωρίς τα θεμέλια που έθεσαν οι Έλληνες δεν θα υπήρχε ο νεώτερος ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η Ελληνική λογοτεχνία είναι η αρχαιότερη της Ευρώπης".

Hellen Keler (η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας): 
"Όπως το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, έτσι και η Ελληνική γλώσσα".

H.F. Kitto ('Aγγλος καθηγητής Πανεπιστημίου): 
"Όλοι οι κλάδοι της λογοτεχνίας και της επιστήμης αρχίζουν με τους Έλληνες. Η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο καθαρή και η πιο πλούσια στον κόσμο".

Irina Kovaleva (Ρωσσίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μόσχας): 
"Η Ελληνική γλώσσα είναι όμορφη σαν τον ουρανό με τ' άστρα".

Maurice Kruaze (Γάλλος Ακαδημαϊκός): 
"Οι άνθρωποι θα ανατρέχουν πάντα στις πηγές της Ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας για να δροσιστούν".

Furtvengler (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βιέννης): 
 "Η Ρώμη στάθηκε μία αιώνια πόλη, αλλά η Αθήνα είναι κόσμος ολόκληρος".

Marianne McDonald (η πρωτεργάτις του TLG) 
"Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας".

Karl Marx (ο θεμελιωτής του Μαρξισμού): 
"Οι αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού παραμένουν άφθαστα πρότυπα".

Bernard Shaw (Ιρλανδός συγγραφέας): 
"Αν στη βιβλιοθήκη σας δεν έχετε έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σ' ένα σπίτι χωρίς φως".

Martin Heideger (φιλόσοφος): 
"Για τους Έλληνες η ύψιστη προίκα τους είναι η γλώσσα τους, στην οποία η παρουσία (φιλοσοφικός όρος) ως τοιαύτη φθάνει στην εκκάλυψη και στην κάλυψη. Όποιος δε μπορεί να δει τη δωρεά ενός τέτοιου δώρου προς τον άνθρωπο και όποιος δε μπορεί ν' αντιληφθεί τον προορισμό ενός τέτοιου πεπρωμένου, καθόλου δε θ' αντιληφθεί τον λόγο περί του προορισμού του είναι, όπως ο φυσικός τυφλός δε μπορεί ν' αντιληφθεί τι είναι το φως και το χρώμα". "Τα αρχαία Ελληνικά δεν είναι μία γλώσσα, αλλά "Η Γλώσσα"".

Werner Heisenberg (Γερμανός φυσικομαθηματικός-φιλόσοφος): 
"Η θητεία μου στην Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκησις. Στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία μεταξύ της λέξεως και του εννοιολογικού της περιεχόμενου".

Marriane McDonald (η πρωτεργάτις του TLG): 
"Η Γλώσσα της Ελευθερίας, ο Ένδοξος θησαυρός της Ελλάδος, η Δόξα της Ελλάδος, ανήκει σε όλους μας και έχει διαμορφώσει την επιστημονική και λογοτεχνική κληρονομιά του Δυτικού Κόσμου. [...] Η ιστορία της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί την ιστορία της φιλοσοφικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρώπου της Δύσης. Από όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα, η Ελληνική γλώσσα είναι το καταπληκτικότερο. Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας, της ζωής και των σχέσεων στις οποίες οι Έλληνες εξέφρασαν τη σκέψη τους και τα αισθήματά τους, είναι ουσιαστικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία για έναν υψηλό πολιτισμό. Δεν υπάρχει πιο όμορφη γλώσσα από την Ελληνική. Έχει διατηρήσει την ομορφιά της μέσα στους αιώνες, όχι μόνο με τη μορφή και τους ήχους της, αλλά και με τις ηθικές ιδέες που εκφράζει. [...] Οι Έλληνες μας έδωσαν το χρυσό μέτρο και τη χρυσή τους γλώσσα. [...] Η Ελληνική γλώσσα πρέπει να διαιωνιστεί ως πολύτιμος και ωραίος θησαυρός. [...] Πρέπει να ξεκινήσουμε μία νέα σταυροφορία για την υπεράσπιση της Ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του παρελθόντος. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα γερό κτίσμα όσο ο Παρθενώνας. [...] Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να λαμπρύνουμε το θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας και να τον κάνουμε κτήμα προσιτό σε όλον τον κόσμο".

G. Murray (καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης): 
"Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μία σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαριά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα επειδή εκφράζει τις σκέψεις των τελειότερων ανθρώπων".

T.L. Heath (Βρετανός μαθηματικός): 
"Η Ελληνική γλώσσα προσφερόταν κατά εξαιρετικό τρόπο ως όχημα της επιστημονικής σκέψεως. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γλώσσας του Ευκλείδη είναι η θαυμαστή ακρίβεια. Η γλώσσα των Ελλήνων είναι επίσης θαυμασίως περιεκτική. Στον Αρχιμήδη, στον Ήρωνα, στον Πτολεμαίο και στον Πάππο θα βρούμε πραγματικά πρότυπα περιεκτικών δηλώσεων".

Huan Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής): 
"Η της Ελληνικής γλώσσης σαφήνεια, η τελειότης, η ελασιμότης και πλούτος τοσούτοι εισίν ή πάσας άλλας γλώσσας υπερίσχυκε και ικανή του δημιουργείν και αναπτύσσειν τοσούτον πολιτισμόν ή πάσαι άλλαι ήττονές εισίν, αλλ' αφειλέται αυτής".

M. Ventris: 
"Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είχε ανωτερότητα και εξακολουθεί να έχει απέναντι σε όλες τις νεώτερες γλώσσες και, γιατί όχι, απέναντι σε όλες τις λατινικές, γερμανικές ή σλαβικές. Αυτό το εργαλείο είναι το τελειότερο πνευματικό εργαλείο που σφυρηλάτησε ποτέ η ανθρώπινη νόησις".

Jean Bouffartigue kai Anne-Marie Delrieu (Γάλλοι λεξικογράφοι): 
"Μακρινή πηγή του πολιτισμού μας η Ελλάδα, βρίσκεται ζωντανή μέσα στις λέξεις που λέμε. Σχηματίζει κάθε μέρα τη γλώσσα μας. Οι βάσεις και ο εξοπλισμός του επιστημονικού λεξιλογίου ήρθαν από την Ελλάδα, ακόμα και στην αρχαιότητα. Τα δάνεια όμως εξακολούθησαν, και όχι μόνο από συνήθεια. Συνέχισαν, διότι η Ελληνική γλώσσα προσφέρεται με αξιοθαύμαστο τρόπο, πολύ περισσότερο από ό,τι η Λατινική, για την δημιουργία των λέξεων ανάλογα με τις ανάγκες.
 
Η Ελληνική γλώσσα δεν παρείχε πια αρκετές λέξεις για τον αυξανόμενο αριθμό νέων εννοιών. Παρουσιάστηκε τότε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι που εφάρμοζαν οι Έλληνες για να αυξάνουν το λεξιλόγιό τους. Η δομή της γλώσσας τους τούς επέτρεπε να συνθέτουν λέξεις μ' έναν τρόπο απλό και αποτελεσματικό. Τους μιμήθηκαν κατασκεύασαν μία νέα λέξη, την οποία μετέτρεψαν στη γλώσσα τους (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά). Η μίμηση τις πιο πολλές φορές είναι πετυχημένη, διότι οι κατασκευαστές Ελληνικών λέξεων είναι εξαίρετοι Ελληνιστές".

H.F. Kitto (Βρετανος καθηγητής Πανεπιστημίου Bristol): 
"Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι ακριβής, καθαρή και σαφής. Η ασάφεια και η έλλειψη άμεσης ενοράσεως, που χαρακτηρίζει μερικές φορές τα Αγγλικά, καθώς και τα Γερμανικά, είναι εντελώς ξένες στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί με αυτή τη σαφήνεια και τη δημιουργικότητα και τη σοβαρότητα, βρίσκουμε επίσης ευαισθησία και άψογη κομψότητα".

Albert Zursen: 
"Δε μπορεί κανείς ν' αναφερθεί στα Ελληνικά γράμματα, χωρίς να αναφέρει ότι και η ίδια η γλώσσα, μία από τις ωραιότερες απ' όσες μίλησαν πoτέ οι άνθρωποι, εξακολουθεί να ζει και σήμερα στην επιστημονική ορολογία της εποχής μας, παρέχοντάς μας μία αστείρευτη πηγή νέων όρων".

W. Thompson (καθηγητής Φυσικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο St. Andrews): 
"Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι τα Ελληνικά δε χρειάζονται. Πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα Ελληνικά δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Υπάρχουν όμως και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί άλλοι, που στην Ελληνική σοφία και στην γλυκιά Ελληνική γλώσσα ανακαλύπτουν κάτι που το έχουν ανάγκη και που χωρίς αυτό θα ένιωθαν στ' αλήθεια φτωχοί: κάτι που είναι σαν ραβδί στο χέρι, φως στο μονοπάτι, φάρος-οδηγός... Και όταν κάποιος τους ρωτήσει για ποιό λόγο ασχολούνται με την Ελληνική γλώσσα, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν άφωνοι μπροστά στην τερατώδη ύβρη της ερωτήσεως και ο λόγος της αφοσιώσεώς τους θα μείνει για πάντα κρυμμένος από τον ερωτώντα".

Edward Gibbon (Βρετανός ιστορικός): 
"Οι Βυζαντινοί εξακολουθούσαν να κατέχουν το χρυσό κλειδί που μπορούσε να ξεκλειδώνει τους θησαυρούς της αρχαιότητος: τη μουσική και την πλούσια Ελληνική γλώσσα που δίνει ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων και σώμα στις αφηρημένες έννοιες της φιλοσοφίας".

Mary Shelley: 
"Η γλώσσα των Ελλήνων, σε ποικιλία, απλότητα, ευλυγισία και πιστότητα ξεπερνά κάθε άλλη".

Johann Wolfgang von Goethe: 
"'Aκουσα στον 'Aγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική ξεχώρισε, άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα". 

Φρειδερίκος Νίτσε ("Η Γένεση της Τραγωδίας", κεφ. XV, 1872)
"Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
 
Μα ποιοί, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
 
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα".
 


http://topeiraxtiri.blogspot.com


Όταν οι έλληνες γλένταγαν στο Γκστάαντ 24 χρόνια πριν!


Ο απόλυτος προορισμός των Χριστουγέννων των κροίσων!
Περασμένα μεγαλεία τα χαρακτήρισε ένας καλός μου φίλος ,αλλά είναι γεγονός ότι η Ελβετία ήταν must προορισμός, μέχρι πριν δυο τρία χρόνια για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Ήταν μια μόδα που ξεκίνησε από την εστέτ την δεκαετία του '40 και έγινε γνωστή από τους νεόπλουτους την δεκαετία του 2000.
Ήταν το μέρος που έκανε ταξίδι του μέλιτος η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον ,το μέρος που ξεκουράζονταν ο Ντέιβιντ Νίβεν ,η Τζούλι Άντριους ,ο Τζακ Νίκολσον ,ο Ρότζερ Μουρ, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος, κροίσοι, βασιλιάδες και άλλοι !
Το ραντεβού στο Γκστάαντ του 1988, φιλοξενούσε το περιοδικό Εικόνες την εστέτ της εποχής, έχοντας τον τίτλο «χρυσά ελληνικά πορτοφόλια στο Γκστάαντ». Ήταν μια ακόμη χρονιά που είχαν συγκεντρωθεί για τις γιορτές πολλά μεγάλα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ .Ανάμεσα τους ήταν ο εφοπλιστής Μανώλης Μαυρολέων συντροφιά με την Τζόαν Κόλλινς . Ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης με τον Δημήτρη Κοντομηνά και την Ντίνα Πιρτσιδέλη και πολλοί πολλοί άλλοι. Καλεσμένες εκείνη την χρονιά ήταν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Νόρα Βαλσάμη. Οι δυο πρωταγωνίστριες χάρηκαν την διαμονή τους στο χωριό και «έκαψαν» τις πίστες χορεύοντας στο ξενοδοχείο Παλλάς και στο νυχτερινό κέντρο Γκρίνγκο (κλειστοφοβική ντίσκο τύπου '70ς) ,ειδικά την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Με λάμψεις από αστέρια και ίλιγγος από δισεκατομμύρια το μυθικό χωριό της Ελβετίας συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για αυτούς που «αντέχουν»!





http://www.queen.gr

Πασίγνωστη και sexy τραγουδίστρια αποκαλύπτει: «Οι γονείς μου με φωνάζουν μαϊμού και ο σύντροφός μου Βάγγο»

«Όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου και οι φίλοι με φώναζαν "μαϊμού" κι έτσι κι εγώ αποφάσισαν να δω αυτό το όνομα στο σκυλί μου», 

αποκάλυψε η Ελένη Φουρέιρα. Η τραγουδίστρια η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μες στην καλή Χαρά» πήγε μαζί με το αγαπημένο της σκυλί, ένα πανέμορφο σαρπέι που το φωνάζει μαϊμού. Μετά από αυτή την αποκάλυψη η Ελένη Φουρέιρα είπε πως ακούει και σε ακόμα ένα άτομο... το «Βάγγος». Έτσι τη φωνάζει ο σύντροφός της! Τώρα για το πώς προέκυψε αυτό το υποκοριστικό; Όπως ανέφερε η τραγουδίστρια οφειλόταν στο κρυφό της σχέσης τους γιατί ο σύντροφός της δεν ήθελε να δίνει στόχο και να τη λέει με το όνομά της και πλέον της έχει μείνει. Πόσο ερωτευμένη είναι η Ελένη Φουρέιρα και τι όνειρα κάνει για το μέλλον;


Το "πνεύμα των Χριστουγέννων" μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της περιόδου 1895-1930


Μια γυναίκα επιστρέφει από την αγορά στο σπίτι της, με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. (Φωτογραφία από Εικόνες Otto Haeckel / Getty). 1895

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα σαλόνι. (Φωτογραφία από Εικόνες Hulton Archive / Getty). Circa 1905




Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Υόρκης για τους άστεγους που περιμένουν να ανεγερθεί στη Madison Square. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 27 Δεκέμβρη του 1913




Ένα κατάστημα τα Χριστούγεννα στη Watling Street, Λονδίνο. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 20 Δεκεμβρίου 1913




Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο για Άρρωστα Παιδιά στη Great Ormond Street, Λονδίνο.(Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 30 Δεκ 1913




Ένας στρατιώτης που μεταφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). Δεκέμβριος 1915



Πατέρας τα Χριστουγέννων διαβάζει παραμύθια στα τρία μικρά παιδιά του. (Φωτογραφία από Εικόνες Spencer Arnold / Getty). Γύρω στο 1915




Παιδιά που μεταφέρουν πουρνάρια και γκι. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). Δεκέμβριος 1915




Χριστουγεννιάτικα δέντρα που παραδίδονται για τα μέλη του αμερικανικού στρατού που διαμένουν στο Hotel Palace στο Λονδίνο. (Φωτογραφία από τον JJ Lambe / Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty Images). Δεκέμβριος 1918




Ένας νεαρός ναύτης αγοράζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αγορά νεαρά αγόρια περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν γκι. (Φωτογραφία από τον AR Coster / Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty Images). 24 Δεκ. 1918




Μια οικογένεια κάθεται για το τσάι την περίοδο των Χριστουγέννων. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 21η, Δεκεμβρίου, 1919




Δύο μικρά αγόρια κουβαλούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους μετά την αγορά του από τη Covent Garden του Λονδίνου. (Φωτογραφία από Keystone / Getty Images). Γύρω στο 1920




Το εσωτερικό του τρένο διακοσμημένο με φύλλωμα για την περίοδο των Χριστουγέννων.(Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). Circa 1922




Τρία κορίτσια το πρωί των Χριστουγέννων ενθουσιασμένα με τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη.(Φωτογραφία από Basset Lawke / Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty Images). 15 Δεκεμβρίου του 1925


Ένα πλήθος από ευτυχισμένα παιδιά κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη κατά μήκος ενός δρόμου στο Λονδίνο.  (Φωτογραφία από τον HF Davis / Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty Images). 2 Νοεμβρίου 1926




Τα παιδιά από το σχολείο Royal Caledonian απολαμβάνουν ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο θέαμα σε ένα ανοιχτό λεωφορείο το οποίο μεταφέρει τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του, μέσα από τους δρόμους.(Φωτογραφία από Εικόνες Fox Φωτογραφίες / Getty). Δεκέμβριο του 1926




Χριστούγεννα κάλαντα σε ένα προάστιο του Λονδίνου. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 1927




Τα αγόρια του σχολείου Ardingly κατά την έναρξη των εορτών των Χριστουγέννων. (Φωτογραφία από Εικόνες Fox Φωτογραφίες / Getty). 1926




Ένα μικρό κορίτσι κουβαλάει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σπίτι της, από την αγορά του Caledonian Road, Λονδίνο. (Φωτογραφία από Εικόνες Επίκαιρα Πρακτορείο Ειδήσεων / Getty). 1929

"καναπεδάτος"

Ποια μερα γεννηθηκες; Δες τι σημαινει!



Ποια μέρα γεννήθηκες; Γεννήθηκες Σάββατο, Κυριακή, άλλη μέρα; Πως σε επηρεάζει η ημέρα που γεννήθηκες;



Είναι γνωστή η αντίληψη ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το Σάββατο έχουν την ιδιότητα οι ευχές ή οι …κατάρες τους να «πιάνουν» περισσότερο από των άλλων.



Πέρα από αυτό όμως, που μπορεί να είναι και καθαρή πρόληψη ανάλογα με τον τρόπο που το βλέπει κανείς, η κάθε μέρα της εβδομάδας επηρεάζει με κάποιο τρόπο όσους γεννήθηκαν σε αυτήν.



Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η καθεμιά από τις εφτά μέρες έχει από έναν πλανήτη για κυβερνήτη, που προκαλεί μια συγκεκριμένη επιρροή. Φυσικά η επιρροή αυτή δεν είναι με κανένα τρόπο τόσο σημαντική όσο η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης που καθορίζει τον αστρολογικό χάρτη, αλλά δίνει κι εκείνη ορισμένα χαρακτηριστικά.



Οι πλανήτες που κυβερνούν τις μέρες είναι κληρονομιά από τις αρχαίες παραδόσεις, που έδιναν στην κάθε μέρα από ένα όνομα θεού. Το έκαναν οι Χαλδαίοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού, η Κυριακή στις περισσότερες γλώσσες πήρε την ονομασία της από τον Κύριο (Dominus), αλλά τα ονόματα των υπόλοιπων ημερών που προήλθαν από τα λατινικά έχουν συνθετικά που παραπέμπουν στα ονόματα των πλανητών και των θεών.



Έτσι λοιπόν, Δευτέρα σημαίνει η μέρα της Σελήνης, Τρίτη η μέρα του Άρη, Τετάρτη του Ερμή, Πέμπτη του Δία, Παρασκευή της Αφροδίτης, Σαββάτο του Κρόνου και Κυριακή του Ήλιου.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Δευτέρα έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Λένε πως τα άτομα που γεννιούνται αυτή η μέρα έχουν ιδιαίτερα γλυκό πρόσωπο, χάρη στην ευαισθησία και τη νεανικότητα που τους χαρίζει το φεγγάρι, έτσι καθώς ξαναγεννιέται κάθε μήνα. Είναι άνθρωποι ρομαντικοί και ονειροπόλοι, με ζωηρή φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα. Έχουν τάση να μελαγχολούν και είναι πολύ εύκολο μια άστοχη κουβέντα ή πράξη από κάποιον άλλο να τους… πάρει από κάτω. Ωστόσο αυτό δεν κρατά πολύ. Σύντομα ξαναβρίσκουν την ενεργητικότητά τους. Μια ενεργητικότητα που είναι ιδιαίτερα αυξημένη ακριβώς στη μέρα τους, τη Δευτέρα. Τότε είναι γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και διαθέσεις να καταπιαστούν με πράγματα, σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζουν… σαν σεληνιασμένοι, τουλάχιστον στα μάτια των άλλων.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΡΙΤΗ

Η Τρίτη είναι η μέρα του Άρη, και όποιος γεννιέται τότε έχει μια αστείρευτη ενεργητικότητα και κινητικότητα. Ο Άρης είναι ως γνωστόν ο θεός του πολέμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους κάνει επιθετικούς. Εκείνο που τους χαρίζει είναι μαχητικότητα και επιμονή, που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό, και όχι μόνο για προσωπικά οφέλη. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το καλό των άλλων, γιατί είναι καλοπροαίρετοι και γενναιόδωροι χαρακτήρες. Αυτό όμως ισχύει μόνο αν έχουν και από τους γύρω την αντίστοιχη αντιμετώπιση. Αλίμονο σε όποιον δεν τους φερθεί καλά. Του το φυλάνε για πάντα. Συναισθηματικά, είναι το είδος των ανθρώπων που δεν θα δείξουν στους άλλους πόσο πληγώθηκαν από κάτι. Είναι πολύ περήφανοι για κάτι τέτοιο.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η Τετάρτη είναι η μέρα του Ερμή και τα άτομα που γεννιούνται τότε, έχουν τάση να ζουν περισσότερο μέσα από την εκλογίκευση, παρά μέσα από το συναίσθημα. Ο ομώνυμος μυθολογικός θεός ήταν ο προστάτης των γραμμάτων, του εμπορίου αλλά και των …απατεωνιών. Εκπροσωπούσε την εξυπνάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό και για κακό. Όσοι λοιπόν γεννήθηκαν αυτή τη μέρα, έχουν ένα εξαιρετικά γόνιμο μυαλό που κατεβάζει ιδέες με ασύλληπτο ρυθμό. Ωστόσο βασίζονται τόσο πολύ στη λογική τους, που πολλές φορές μπορεί να δίνουν στους άλλους την αίσθηση ότι παίρνουν τις αποφάσεις τους με κυνικό και υπολογιστικό τρόπο. Οι ίδιοι πάλι, έχοντας τάση να σκέφτονται υπερβολικά, χάνουν την ανεμελιά και την απόλαυση της ζωής.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΕΜΠΤΗ

Η Πέμπτη έχει κυβερνήτη τον Δία, που μπορεί να χαρίσει σε όσους γεννήθηκαν στη μέρα του μια ζωή καλότυχη και πλούσια σε εμπειρίες, γνώσεις και ταξίδια. Όσοι δέχονται αυτή την επιρροή, είναι συνήθως γεμάτοι θέληση και ενεργητικότητα. Βάζουν στόχους και ξέρουν πώς να τους καταφέρουν, με σταθερότητα και υπευθυνότητα. Δεν εγκαταλείπουν μέχρι να πετύχουν το ζητούμενο, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι ευχάριστοι χαρακτήρες και γίνονται αγαπητοί στους άλλους για την ευθύτητα και την ειλικρίνειά τους. Τοποθετούν τις ανθρώπινες σχέσεις, και ιδίως στους δεσμούς της φιλίας, ψηλά στην κλίμακα των αξιών τους. Αγαπούν τα ζώα και τα σπορ. Και μάλιστα, πολλοί διάσημοι αθλητές έχουν γεννηθεί αυτή τη μέρα.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Παρασκευή κυβερνάται από την Αφροδίτη, και όσοι γεννιούνται τη μέρα αυτή είναι προικισμένοι με ευαισθησία, τρυφερότητα και δοτικότητα. Επίσης, με εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες. Όλα αυτά τα χαρίσματα τους κάνουν ιδιαίτερα αγαπητούς στους άλλους. Πέρα από αυτό όμως, είναι οι κατ’ εξοχήν «καλλιτεχνικοί» τύποι, με έντονη αγάπη ή και ταλέντο στις καλές τέχνες και τη μουσική. Συχνά ο υπερβολικός συναισθηματισμός τους καταλήγει σε μελαγχολία, αλλά ακόμα και τότε είναι σε θέση να δώσουν μια δημιουργική διέξοδο, γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή συνθέτοντας. Σαν μέρα της γέννησής τους, η Παρασκευή είναι για εκείνους η πιο τυχερή. Ό,τι κάνουν ή ξεκινούν τότε θα έχει επιτυχία, ιδίως αν πρόκειται για κάτι σχετικό με ανθρώπινες σχέσεις ή με καλλιτεχνικές εμπνεύσεις.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το Σάββατο είναι η μέρα του Κρόνου, του πλανήτη της υπευθυνότητας, που τη μεταδίδει σε όσους γεννήθηκαν με την επιρροή του. Παρόλο που έχουν μια συνήθως συγκαλυμμένη αλλά πολύ παθιάρικη πλευρά, οι «Σαββατογεννημένοι» τείνουν να παραμελούν την ευχάριστη και ανέμελη πλευρά της ζωής για χάρη των καθηκόντων και των υποχρεώσεών τους. Είναι άτομα που δουλεύουν σκληρά, και στις σπουδές και στην καριέρα. Με την εξυπνάδα, τη συσσώρευση των γνώσεων και το οργανωτικό μυαλό τους, είναι επόμενο να οδηγηθούν στην επιτυχία. Παρόλα αυτά, η ζωή τους δεν μένει άδεια συναισθηματικά. Ό,τι δεν κυνηγούν εκείνοι έρχεται μόνο του στον δρόμο τους και η καλοτυχία τους στα ερωτικά, σε συνδυασμό με τη γοητεία τους, τους χαρίζει πλούσιες εμπειρίες.



ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Κυριακή έχει κυβερνήτη τον Ήλιο και όσοι είναι γεννημένοι κάτω από την επίδρασή του ακτινοβολούν καλοσύνη, μεγαλοψυχία και ήρεμη δύναμη. Είναι το είδος των ανθρώπων που θα χαρακτήριζε κανείς «ωραίους τύπους»: ευθείς και ειλικρινείς, έχουν την απαίτηση να συμπεριφέρονται και οι άλλοι γύρω τους με τον ίδιο τρόπο. Έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη νοημοσύνη, και πολύ ξεκάθαρες ιδέες, πράγμα που μπορεί μερικές φορές να δημιουργεί την αίσθηση ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα αποστασιοποιημένα και υπολογιστικά. Παρόλο που οι γαλήνιοι ρυθμοί τους μοιάζουν εκτός τόπου στη φρενίτιδα της σύγχρονης ζωής, τα άτομα αυτά καταφέρνουν να ολοκληρώνουν έγκαιρα αυτό που κάνουν. Φτάνουν εκεί που θέλουν όταν το θέλουν, με μια ήρεμη εσωτερική ορμή και δίνοντας την εντύπωση ότι δεν βιάζονται ποτέ.



Πηγή: mychannel.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger