Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρχεται μέγας-σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ να χτυπήσει την Ελλάδα;

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013


Ντόμινο σεισμικής διέγερσης ρηγμάρων στο νότιο Αιγαίο, αφού μετά τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης, είχαμε και σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 20:16 χθες το βράδυ κοντά στη Ρόδο και δεκάδες μετασεισμούς.
Το επίκεντρο του σεισμού στην Ρόδο ήταν 36 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού σε βάθος 16 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νησί χωρίς να έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Το ερώτημα είναι αν ο σεισμός της Κρήτης ήταν ο μεγάλος σεισμός που οι σιεσμολόγοι ανέμεναν μέχρι το τέλος του 2013 ή αυτός θα ενεργοποιήσει ρήγματα βορειότερα σε χερσαίες περιοχές.
Αν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ γινόταν π.χ. στην Πελοπόννησο σε μικρό εστιακό βάθος η   περιοχή θα πήγαινε πίσω 20 και 30 χρόνια από πλευράς ανάπτυξης, αφού λίγα πράγματα θα έμεναν όρθια.
Αν έδινε η Πάρνηθα ή οι Αλκυονίδες τέτοιο σεισμό σε μικρό εστιακό βάθος (π.χ. 5-15 χλμ.) μάλλον τώρα δεν θα υπήρχε η Αθήνα όπως την ξέρουμε.
«Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω πως είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος για τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα την Κρήτη και έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά μέχρι και την… Αίγυπτο.
«Βραχυπρόθεσμα οι σεισμοί δεν προβλέπονται οπότε δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοιες πληροφορίες», είπε ο κ. Παπαζάχος, σημειώνοντας πως «Η περιοχή όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της σημερινής δόνησης έχει υψηλή σεισμικότητα».
Όπως εξήγησε, «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνεχιστεί ο έλεγχος των κτιρίων στο νησί».
Με βάση τους σεισμούς που έγιναν και γίνονται στη βόρεια Πελοπόννησο, τη Κρήτη αλλά και τη Κοζάνη, ο καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πάτρας Άκης Τσελέντης, τον Ιούλιο δήλωνε πως «ίσως ως τα τέλη του 2013 η χώρα μας να βιώσει έναν μεγάλο σεισμό».
Επιμένει σε αυτή του τη δήλωση και επίσης τονίζει ότι «η όλη σεισμική ενέργεια δεν εκτονώνεται»
«Το φαινόμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και προβληματίζει. Εχουμε τοποθετήσει αρκετά όργανα στην περιοχή, καθώς εκεί φιλοξενούνται μεγάλα ρήγματα όπως της Ελίκης. Έως τώρα δεν έχουμε σεισμολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται για προσεισμική ακολουθία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε μια περίοδο διετούς σεισμικής «ησυχίας», ιδιαίτερα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από σεισμικό δυναμικό. Είναι καλό ορισμένες φορές να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια.
H εκτόνωση δεν επέρχεται με σεισμούς κάτω από 4,0R. Φανταστείτε ότι ένας σεισμός των 4,0R είναι 33 φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό των τριών Ρίχτερ.
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Στατιστικά, είναι πιθανό να βιώσουμε ισχυρό σεισμό το 2013. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη.
Δεν λαμβάνεται υπόψη ο σεισμός των 5,8R, οποίος έγινε πρόσφατα, αλλά λαμβάνονται υπόψη οι σεισμοί άνω των 6,0R»
Αυτός ο σεισμός έγινε. Θα είναι ο τελευταίος μεγάλος για την παρούσα σεισμική περίοδο όπως την περιγράφουν οι σεισμολόγοι ή έρχεται «μέγας-σεισμός» πάνω από 7 Ρίχτερ;

sportdog.gr 

TEST ΑΓΧΟΥΣ: Αυτό το test ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε για το καλό σας...

Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας μας επιβάλλουν να ζούμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κατάσταση έντονου stress.
Αυτό μακροπρόθεσμα έχει σίγουρα επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ο καρδιολόγος John Μ. Kennedy δημιούργησε το παρακάτω απλό, εύκολο και γρήγορο τεστ, για να μπορεί να κατατάσσει σε ποια κατηγορία ανήκουν οι ασθενείς του.

1. Κοιμάστε σπάνια περισσότερο από 6 ώρες;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

2. Έχετε πονοκέφαλο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, εξαιτίας του άγχους;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

3. Εμπλέκεστε συχνά σε έντονους καβγάδες;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

4. Ανησυχείτε διαρκώς αν έχετε αρκετά λεφτά για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

5. Αισθάνεστε πόνο στον αυχένα και στους ώμους κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

6. Μετά τις 6 το απόγευμα νιώθετε εξαντλημένος και χωρίς ενέργεια;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

7. Νιώθετε ότι ποτέ δεν υπάρχει επαρκής χρόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνετε όλα όσα θέλετε;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

8. Εκνευρίζεστε όσο οδηγείτε, ειδικά όταν έχει αυξημένη κίνηση;

Ναι (1 βαθμός)
Όχι (0 βαθμοί)

Αθροίστε τους βαθμούς των απαντήσεών σας. 
Αποτελέσματα

Από 6-8 βαθμούς

Υψηλό στρες: Έχετε έντονο στρες σε όλους τους τομείς της ζωής σας, κάτι που μπορεί να βλάψει ποικιλοτρόπως την υγεία σας

Από 3-6 βαθμούς

Μεσαίο Στρες: Έχετε στρες σε μεσαία επίπεδα, που μπορεί όμως σε βάθος χρόνου να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία σας.

Από 0-3 βαθμούς

Χαμηλό στρες: Συγχαρητήρια! Έχετε καταφέρει να ισορροπείτε στις πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινότητας, χωρίς να επιβαρύνετε τον εαυτό σας.
www.onmed.gr

Της κακομοίρας στο Ρίο! Πατέρας και γιος τσάκωσαν τη μάνα με.....!


Επεισόδιο μπροστά στα έντρομα μάτια γειτόνων...
Όλα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Ρίου, όπου κυριολεκτικά έγινε... της κακομοίρας όταν ο σύζυγος μίας γυναίκας (εργαζόμενης σε οικονομικό τομέα εταιρειών) εντοπίστηκε στο σπίτι του εραστή της...

Το δράμα έγινε ακόμη μεγαλύτερο, σύμφωνα με το dete,  αν λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι την γυναίκα έπιασε επ αυτοφώρω ο σύζυγος ο οποίος όμως συνοδευόταν από τον γιο του!
Χαμός στον Καστελόκαμπο

Άλλο ένα περιστατικό συνέβη το ίδιο βράδυ στην περιοχή του Καστελόκαμπου. Οι γείτονες άκουσαν μία νεαρή να καλεί σε βοήθεια. Οι φωνές της ήταν δυνατές και οι περίοικοι τρόμαξαν από τα ουρλιαχτά της. Αποδείχθηκε πως την κυνηγούσε ο εν διαστάσει σύζυγός της με το αυτοκίνητό του.

Το όχημα «έσκουζε» από τα φρεναρίσματα και τελικά ο άνδρας βγήκε έξω από αυτό και άρχισε να χτυπά την γυναίκα! Οι γείτονες έγιναν μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού, κάποιοι έβαλαν τις φωνές καλώντας τον άνδρα να σταματήσει, ένας μάλιστα κάλεσε και την Αστυνομία. Όμως μέχρι να φθάσει το περιπολικό ο «νταής» πρώην σύζυγος είχε εξαφανισθεί!

newsbomb

Κόζιακας- Μονοπάτι…φαγωμένο

Την Κυριακή ο Σ.Π.ΟΡ.Τ πραγματοποίησε την τελευταία προγραμματισμένη εκδρομή, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα του, που ήταν ανάβαση στον Κόζιακα στην κλασική διαδρομή, με εκκίνηση από τα Λιβάδια απέναντι από το χιονοδρομικό έως στην πιο ψηλή του κορυφή ‘'Χατζηπετρος'' στα 1901μ.

koziakas3
Η ανάβαση όμως αυτή ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ανεβαίνοντας είδαμε την καταστροφή που έγινε σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια του μονοπατιού. Αυτό λοιπόν το όμορφο κομμάτι που είχαν την πολυτέλεια να το απολαμβάνουν οι ορειβάτες και όχι μόνο, σε κάθε τους ανάβαση στην περιοχή, δεν υπάρχει πια. Το έφαγε ..ο δρόμος. Αλλά το έχουν αυτό οι δρόμοι. Εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά, και προξενούν την ίδια καταστροφή, σε όλα σχεδόν τα βουνά της Ελλάδος. Είναι πάντα ο ίδιος δρόμος που σε οδηγεί όσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει, χωρίς ποτέ να σου εξηγεί για πιο λόγο. Αυτός λοιπόν ο δρόμος που φτάνει λίγα μέτρα πιο κάτω από το καταφύγιο, θα εχει την δική του ιστορία φυσικά και θα θέλαμε να την ακούσουμε από αυτούς που εμμένουν ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα έρθει με τα διάφορα οικονομικά πακέτα. Όπως η μετατροπή των καταφύγιων σε ξενοδοχεία, και το ξεπούλημα τους σε ιδιώτες για εκμετάλλευση (πχ Κλαουδάτος). Κάτι που φυσικά γίνεται με την ανοχή της Ομοσπονδίας Ορειβασίας δυστυχώς αλλά και του κράτους, που ανταμείβει αυτούς που έπρεπε να τιμωρήσει με τα εκάστοτε νομοσχέδια Πρόσφατο παράδειγμα το νομοσχέδιο για τα δάση, τις επιπτώσεις του οποίου θα τις δούμε πολύ σύντομα και στην περιοχή μας,. Αλλά δεν μπορούν όμως να καταλάβουν ότι ο δρόμος που σε οδηγεί εκει επάνω είναι η αιτία που σου στερεί την ομορφιά που ήθελες να δεις.
koziakas6
 
Από την κορυφή απολαύσαμε αυτό που το καταλαβαίνεις μόνο όταν βρίσκεσαι εκεί, 21/12/2003.

http://www.trikalongeuseis.gr/el/topika/eksormiseis/koziakas-monopati-fagomeno

Γιάμελ, το χωριό όνειδος της Γερμανίας που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες]



Αν η τοιχογραφία μιας εξιδανικευμένης οικογένειας της Αριας Φυλής και η επιγραφή «Το χωριό Γιάμελ είναι ελεύθερο, κοινωνικό, εθνικό» δεν σε πονηρεύσει, αν τα ροτβάιλερ που γαβγίζουν αδιάκοπα στη θέα μιας άγνωστης φυσιογνωμίας και οι γυναίκες που βρίζουν δεν σε βάλουν στο νόημα, οι οργισμένες ιαχές των ανδρών «πηγαίνετε πίσω στη Δύση», θα σας πείσουν.

Στο Γιάμελ, ένα χωριό της ανατολικής Γερμανίας, οι ξένοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Ισως γι' αυτό και οι κάτοικοι κάνουν εξάσκηση στη σκοποβολή σε στόχους που υπάρχουν πάνω στα δέντρα. Για παν ενδεχόμενο.

Της παραπάνω, όχι ακριβώς φιλόξενης, υποδοχής έτυχε το συνεργείο της Daily Telegraph που επισκέφτηκε το χωριό για τις ανάγκες ρεπορτάζ. Το Γιάμελ έχει γίνει διάσημο για έναν και μόνο λόγο. Ολοι ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοί του είναι λάτρεις του Τρίτου Ράιχ. Ναζιστές. Νοσταλγοί της Μεγάλης Γερμανίας που ξεσηκώθηκαν όταν δικαστήριο τους ανάγκασε να κατεβάσουν μια άλλη επιγραφή που έδειχνε τη γενέτειρα του Χίτλερ. Οσοι δεν ενστερνίζονται τα πιστεύω της πλειοψηφίας υποφέρουν. Πέφτουν θύματα παρενόχλησης και βανδαλισμών.

Το χωριό των ναζί βρίσκεται σε ένα στο ανατολικό μέρος της χώρας και αντικατοπτρίζει πλήρως την άνοδο της ακροδεξιάς στις φτωχές περιοχής της Γερμανίας. Τα μέλη αυτής της κλειστής κοινωνίας δηλώνουν περήφανοι για τα ακροδεξιά ναζιστικά τους φρονήματα. Κάνουν συγκεντρώσεις προς τιμή του Χίτλερ και ψωνάζουν Heil μαζεμένοι γύρω από φωτιές.

Ο στόχος τους είναι να συμβάλουν σε μια εθνική ανατροφή μακριά από τις mainstream τάσεις της υπόλοιπης Γερμανίας. Το χωριό βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία του ακροδεξιού κόμματος που πήρε 6% στις τοπικές εκλογές. Εξέχων στέλεχος του Γιάμελ και εκλεγμένος πολιτικός της ακροδεξιάς, ο Σβεν Κρούγκερ είναι ένας από αυτούς που προέτρεψαν τους νεοναζιστές να μετακομίσουν στο Γιάμελ και να δημιουργήσουν τη δική τους έδρα κι ένας από εκείνους που λένε ότι απεχθάνονται τη βία. Η παλιά καταδίκη του για παράνομη κατοχή όπλων είναι μια λεπτομέρεια που δεν φαίνεται ικανή να του χαλάσει την ιστορία...

Η επιγραφή στην είσοδο του χωριού

Τα ροτβάιλερ που προειδοποιούν τους ξένους
«Εδώ κρατάμε το λόγο μας», γράφει η επιγραφή
Η επιγραφή του έξω από το γραφείο του Σβεν Κρούγκερ που λέει «καλύτερα νεκρός παρά σκλάβος»




http://www.iefimerida.gr

ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Πώς είναι σήμερα η κακιασμένη ΣΟΡΑΓΙΑ...από τη "Μαρία της γειτονιάς"! (PHOTOS)


Η Ιτατί Καντοράλ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα... ήταν πιο κακιά πρωταγωνίστρια από τις μεξικάνικες σειρές.

Η Σοράγια ποτέ δεν συμπάθησε την Μαρία της γειτονιάς και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την διώξει από το σπίτι του Λουίς Φερνάντο.

Δείτε πώς είναι σήμερα η Σοράγια Μοντενέγκρο:


Το Βατικανό έγραψε λάθος το όνομα του Ιησού σε αναμνηστικά νομίσματα


Ο διάβολος, ως γνωστόν, κρύβεται στις λεπτομέρειες 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό βρίσκεται σε αμήχανη θέση εξαιτίας ενός λάθους. Αλλά να αφορά το λάθος το όνομα του Ιησού Χριστού είναι πρωτοφανές.

Και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το Βατικανό αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον τα αναμνηστικά νομίσματα που είχαν παραγγελθεί και ετοιμαστεί, για να εορταστεί η συμπλήρωση ενός έτους του πάπα Φραγκίσκου ως προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επειδή ανακαλύφθηκε ότι σε αυτά είχε γραφτεί λάθος το όνομα του Ιησού: 

Αντί «Jesus» που είναι στα λατινικά, είχε γραφτεί «Lesus»! 

Περίπου τέσσερα αναμνηστικά νομίσματα πωλήθηκαν προτού αποσυρθεί η παρτίδα των 6.000 χάλκινων, ασημένιων και χρυσών κομματιών που έγραφαν λάθος το όνομα του Σωτήρα και παραγγέλθηκαν για να τιμήσουν τον πρώτο έτος του Φραγκίσκου στην Αγία Εδρα, ο πρώτος λατινοαμερικάνος πάπας ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου 2013.

Η φράση που αναγράφεται πάνω στο νόμισμα «Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me» είναι μία από αυτές που ενέπνευσαν τον πάπα Φραγκίσκο να αποφασίσει για το μέλλον του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απομονωμένη φυλή εμφανίστηκε στον Αμαζόνιο (βίντεο)


Το παράδοξο είναι ότι όσο καταστρέφονται τα δάση και στενεύει ο κλοιός γύρω από τις «χαμένες φυλές» τόσο ανακαλύπτονται νέες. «Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως αποσύρονται όλο και πιο βαθιά στη ζούγκλα για να αποφύγουν τη βία» από παράνομους ξυλοκόπους, λαθροκυνηγούς και άλλους «εισβολείς» «ή επιλέγουν να μείνουν απομονωμένοι γιατί οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους είδαν ή υπέστησαν βία πριν από 100 χρόνια ή απλώς επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν όπως ζούσαν πάντα».

Μερικές από τις φυλές δεν έχουν ιδέα για το πώς μοιάζει ο εξωτερικός κόσμος ενώ άλλες έχουν αλλά επιλέγουν να παραμείνουν μακριά του.

Βίντεο ντοκουμέντο από μία απομονωμένη φυλή που ζει στον Αμαζόνιο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τη φυλή Mashco-Piro που κατοικεί στον νοτιοανατολικό Αμαζόνιο στο Περού.

Περίπου 100 μέλη την κοινότητας, ολόγυμνα και κρατώντας λόγχες και τόξα στα χέρια εμφανίστηκαν στην όχθη του ποταμού Las Piedras της κοινότητας Monte Salvado και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν στη δική τους διάλεκτο με μέλη της κοινότητας στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Μάλιστα ορισμένοι φάνηκαν να έχουν και απειλητικές διαθέσεις, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση «ομπρέλα των ιθαγενών» που έδωσε και το βίντεο στη δημοσιότητα τα μέλη της φυλής έκαναν την εμφάνισή τους είτε στο πλαίσιο αναζήτησης τροφής, είτε όντας εξαγριωμένα λόγω της παράνομης ξυλείας και της μεταφοράς ναρκωτικών που παρατηρείται στο έδαφός τους.

Στόχος της οργάνωσης ήταν να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Περού ότι δεν υπάρχουν πλέον στον Αμαζόνιο φυλές ιθαγενών που ζουν απομονωμένες.

Οι νόμοι του Περού όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian απαγορεύει την φυσική επαφή με τις περίπου 15 φυλές που ζουν συνολικά στο Περού οι οποίες εκτιμάται ότι αριθμούν περίπου 12.000-15.000 μέλη. Ο κυριότερος λόγος είναι η ασφάλειά τους καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μικρόβια που φέρουν οι άνθρωποι.

Πηγή : yahoo.com

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ μου;;; Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ FAIL! (VIDEO)


Γιατί βρε κοπέλα μου... πες μου ΓΙΑΤΙ!!!

Άμα ΔΕΝ το 'χεις, κάτσε εκεί που κάθεσαι καλύτερα καημένη...

Δείτε το video και θα καταλάβετε!


Οι αρχαίοι Έλληνες κυκλοφορούσαν και γυμνοί



Οι πρόγονοί μας εμφανίζονταν τελείως ή εν μέρει γυμνοί σε δημόσιους χώρους πολύ συχνότερα από όσο αυτό είναι δυνατό να γίνει σήμερα.

Για παράδειγμα ο Πίνδαρος εξυμνεί με τα τραγούδια του τις νεαρές ιέρειές του, τις χορεύτριες της Θεσσαλίας που χόρευαν γυμνές στα συμπόσια των αρχόντων.

Οπως αναφέρουν μελετητές της αρχαίας Ελλάδας, οι Έλληνες καλλιτέχνες είχαν περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερη ελευθερία απ όσο οι σύγχρονοί τους καλλιτέχνες να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και να αντιγράψουν την ομορφιά που τους προσέφερε η φύση και η εποχή τους.

Γυμνά συμπλέγματα

Τα γυμνάσια, οι δημόσιοι εθνικοί αγώνες, τα καλλιστεία της Λέσβου, της Τενέδου και του ιερού της Δήμητρας στη Βασιλίδα της Αρκαδίας, οι αγώνες πάλης ανάμεσα σε γυμνά αγόρια και κορίτσια της Σπάρτης, της Κρήτης κλπ, ο φημισμένος ναός της Αφροδίτης στην Κόρινθο και πολλά άλλα ήταν ευκαιρίες να βλέπουν τα ωραιότερα σώματα ακάλυπτα, σε ζωηρότατη κίνηση, ομορφότερα ακόμα χάρη στην άμιλλα, στις πιο ποικίλες στάσεις και συμπλέγματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι Έλληνες μετά το 720 π.Χ. απελευθερωμένοι από τις ανατολίτικες αντιλήψεις επέτρεπαν στους δρομείς και σε όλους τους άλλους αθλητές να εμφανίζονται τελείως γυμνοί.
Οπως συμπεραίνει ο Χανς Λιχτ στο βιβλίο του "Η σεξουαλική ζωή στην αρχαία Ελλάδα" οι Έλληνες, ο υγιέστερος και αισθητικά τελειότερος λαός που γνώρισε ο κόσμος, κατάλαβαν γρήγορα πως η κάλυψη των γεννητικών οργάνων – ενώ το υπόλοιπο σώμα παρέμενε γυμνό- ήταν αφύσικη και αναγνώρισαν πως η κάλυψη των οργάνων αυτών θα είχε κάποιο νόημα αν αποδιδόταν στις λειτουργίες τους ηθική και κατώτερη σημασία.


Πηγή: 69magazine

Χατζή - Ένα αλπικό βουνό


Αν υπάρχει ένα βουνό στο νομό μας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν αλπικό, αναμφίβολα αυτό θα ήταν το Χατζή. Όχι τόσο για το υψόμετρό του (2038 μ.) αλλά για την τρομερή, απόκρημνη όψη της ψηλότερης κορυφής του που σαν τεράστιο δόντι σκίζει τον ουρανό. Για το χιόνι που κρατά μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού στο τεράστιο λούκι της κορυφής. Για την έντονη προσπάθεια που απαιτεί η ανάβαση σε όλες τις εποχές του έτους.
 
xatzi4Με σκοπό να κάνουμε ευρύτερα γνωστό αυτό το εντυπωσιακό βουνό, σημαδέψαμε πέρυσι τη διαδρομή από τη Μεσοχώρα προς την κορυφή του. Την προηγούμενη Κυριακή βαδίσαμε το μονοπάτι για να συντηρήσουμε τη σήμανσή του. Ξεκινώντας από τον οικισμό Σπίτια Μεσοχώρας και ακολουθώντας τις πινακίδες ανεβήκαμε στη Μαλόραχη με την πανέμορφη θέα προς όλες τις κορυφές του βουνού. Όσοι το έβλεπαν για πρώτη φορά αμφέβαλλαν για το αν μπορεί κάποιος να σκαρφαλώσει την απροσπέλαστη σε πρώτη ματιά κορυφή. Στην πορεία μας είχαμε την ευκαιρία να στερεώσουμε όσες πινακίδες είχαν χαλαρώσει από την βαρυχειμωνιά και εντοπίσαμε σημεία στα οποία πρέπει να τοποθετήσουμε νέες.
 xatzi9
Φτάνοντας στην πινακίδα της τελευταίας στάσης αποφασίσαμε να μην κινηθούμε περιμετρικά όπως απαιτεί το μονοπάτι, αλλά να ανεβούμε απ' ευθείας το λούκι κάτω από τη κορυφή. Το σφιχτό χιόνι προσέφερε αυτή τη δυνατότητα. Είναι μια διαδρομή που δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, αφού πρόκειται για μια τεράστια σάρα από τα υλικά αποσάθρωσης του βουνού που κατρακυλούν την πλαγιά. Είναι εντυπωσιακό το ύψος του χιονιού που καλύπτει πλήρως αυτό το χείμαρρο από πέτρες λειαίνοντάς τον.
 
xatzi11Ανεβαίνουμε κατακόρυφα σκάβοντας με τα άρβυλα και στερεώνοντας τα πατήματά μας. Αριστερά μας, ένας απρόσιτος μαύρος πύργος η κορυφή και γύρω της πετούν τα όρνια. Ο ήλιος αστραποβολά στο χιόνι τυφλώνοντάς μας. Πόσος κόπος και ιδρώτας για τα 300 μέτρα υψομετρικής διαφοράς μέχρι το διάσελο της κορυφής! Το νέο χιόνι που έπεσε γλιστρά πάνω στο παγωμένο υπόστρωμα. Ρεύματα κρύου αέρα διαπερνούν τα ρούχα μας.
 
Και ξαφνικά, φτάνουμε στο διάσελο και όλα αλλάζουν. Η νότια πλευρά της κορυφής είναι γυμνή από χιόνι. Βαδίζουμε στην κορυφογραμμή έχοντας αριστερά μας το τεράστιο βάραθρο που μόλις ανεβήκαμε. Μετά από 4.30' συνολικής πορείας φτάνουμε στο τριγωνομετρικό της κορυφής. Γύρω μας οι κορυφές των Αγράφων, τα Τζουμέρκα, η Κακαρδίτσα, στο βάθος η Άρτα και ο Αμβρακικός. Και τα Βερούσια, το Αυγό, το Καπ Γκρας. Από τον τελευταίο προορισμό μας αντικρίζουμε τους τρεις προηγούμενους. Κλείνουμε έναν κύκλο δύσκολων χειμερινών διαδρομών, έναν μήνα συνεχούς παρουσίας στο βουνό. Και όταν λιώσουν τα χιόνια και αποκαλυφθούν οι κορυφές, σίγουρα θα νοσταλγήσουμε ετούτες τις στιγμές.


Έχω ένα μυστικό: Το κόλπο για να ξεκολλήσετε το φερμουάρ σας!


Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα κολλημένο φερμουάρ, είτε πρόκειται για το αγαπημένο μπουφάν, σακίδιο, ή παντελόνι σας.

Το να τραβήξετε με δύναμη το φερμουάρ δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ. Μερικά πράγματα που βρίσκονται στο σπίτι σας όμως μπορούν να κάνουν θαύματα!

Τρίψτε μια κιμωλία, πάνω κάτω στο φερμουάρ στο σημείο που έχει κολλήσει. Κάντε το ίδιο με ένα σαπούνι, ή με βαζελίνη, ή με κερί, ή με κηρομπογιά, ή με μια μπατονέτα αυτιών ποτισμένη με λάδι.

Επανδρωμένο φυλάκιο στη Σελήνη σχεδιάζει η Ρωσία

«Ο άμεσος στόχος στον ορίζοντα σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός επανδρωμένου προκεχωρημένου φυλακίου στη Σελήνη» δήλωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου διαστημικών ερευνών της Ρωσίας , ακαδημαϊκός Λεβ Ζελιόνι.

Ηδη η Μόσχα έχει αναθέσει στην κρατική εταιρία Roscosmos το προκαταρκτικό έργο επιστημονικής επιβεβαίωσης της δυνατότητας δημιουργίας επανδρωμένης σεληνιακής βάσης κ οι μελέτες άρχισαν, μετέδωσε η Φωνή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ακαδημαϊκό, στη Σελήνη ο άνθρωπος θα τα βρει πολύ δύσκολα. «Η μακρόχρονη παραμονή είναι δυνατή μόνο σε ειδικά καταφύγια κ, πιθανότατα, κάτω από την επιφάνεια του σεληνιακού εδάφους», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο κύριος κίνδυνος για τις μακρόχρονες σεληνιακές αποστολές και τη πτήση στον Άρη είναι η κοσμική ραδιενέργεια.

tsantiri.gr

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ απορία ενός μαθητή νηπιαγωγείου που άφησε τη Δασκάλα.. ΠΑΓΑΚΙ

Σαρώνει στο Twitter τις τελευταίες ώρες ένα μήνυμα το οποία δημοσίευσε μια δασκάλα νηπιαγωγείου.

Στο tweet η χρήστης αναφέρει την απορία που είχε ένα μικρός μαθητής της αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Η συγκλονιστική απορία του μαθητή ήταν η εξής:

“Aμα υπάρχει μια Ελλάδα μονό και εμείς που μένουμε πάνω της είμαστε και κάποιοι με λεφτά παραπάνω και κάποιοι με λεφτά λιγότερα, τότε γιατί αυτοί με τα παραπάνω δεν δίνουν λίγα λεφτά στους φτωχούς και μετά θα είμαστε όλοι κανονικοί;” .

Ποιά είναι τα 10 τρόφιμα που δέχονται βροχή από φυτοφάρμακα -Τι βάζουμε στο τραπέζι μας [εικόνες]


Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά.
Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Υπάρχουν υπολείμματα από 338 φυτοφάρμακα στα λαχανικά
  • 319 στα φρούτα
  • 93 στα σιτηρά
  • 34 στα ζωικά προϊόντα
Ωστόσο όλα τα φρούτα και τα λαχανικά δεν επηρεάζονται από τα φυτοφάρμακα με τον ίδιο τρόπο. Τα πιό «τυχερά» είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ακολουθούν το σπανάκι, τα σπράγγια, τα πράσα, οι πατάτες.
Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά τα πιο επηρεασμένα από φυτοφάρμακα:
Τα αγγουράκια και τα κολοκύθια
Πάνω από το 1/3 αυτών των λαχανικών είναι μολυσμένα, σύμφωνα με την EFSA. Ωστόσο όταν καθαριστούν και αφαιρεθεί η φλούδα τότε ο κίνδυνος μειώνεται.
Τα όσπρια
Πάνω από το 40% των οσπρίων είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα.
Τα φρούτα με πυρήνα (αβοκάντο, βερύκοκο, μάνγκο κλπ)
Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πάνω από τα μισά φρούτα με κουκούτσι (54,8%) φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα φρούτα δέχονται μεγάλες επιθέσεις από έντομα και ραντίζονται πολύ τακτικά.
Τα φρούτα με κουκούτσι (μήλα, αχλάδια κλπ)
Τα μήλα δέχονται σφοδρές επιθέσεις από σκουλήκια και έντομα. Αποτέλεσμα πάνω από 65,2% των δειγμάτων φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Οι πιπεριές
Ραντίζονται συχνά και το 66% των δειγμάτων εντοπίστηκαν με φυτοφάρμακα.
Οι σαλάτες
Δέχονται τα περισσότερα ραντίσματα, περίπου τα 2/3 της σαλάτας που καταναλώνουμε έχει φυτοφάρμακα.
Οι φράουλες
Το 71,3% των δειγμάτων έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Τα εσπεριδοειδή
Το 75% στα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν φυτοφάρμακα.
Οι φραμπουάζ
Το 75,9% από τα εξαίσια αυτά φρούτα έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Τα σταφύλια
Σε παγκόσμια κλίμακα το 73,8% των σταφυλιών έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το πρόβλημα με τα σταφύλια το έχουν πολλά εποχιακά φρούτα, αφού η φλούδα δεν αφαιρείται και είναι εκεί ακριβώς που ραντίζονται. 



Πηγή Hufingtonpost

Η CLAUDIA ROMANI ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΤΟ LAS VEGAS


Η hot Ιταλίδα Claudia Romani με μαύρο καυτό φόρεμα στο Las Vegas
Δείτε την








Τα ζώδια σήμερα 13 Οκτωβρίου 2013


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε δει πολλά πράγματα να γίνονται και κυρίως να αλλάζουν κάποιες ισορροπίες οι οποίες δεν ήταν πολύ ουσιαστικές για σας. Οι σχέσεις σας πάντως βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή.
Ερωτικά: Είστε πολύ προσεκτικοί στο τι θα πείτε και πως θα εκφραστείτε. Ο λόγος είναι ότι έχετε δει πολύ σοβαρά κάποια πράγματα τα οποία μερικές φορές σας κάνουν να συμπεριφέρεστε είτε πολύ μαζεμένα, είτε κάπως απρόσωπα. Η σχέση με Αιγόκερω σας φέρνει μερικές φορές στον δρόμο που χρειάζεται και η λογική.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σκέψη για να κάνετε κάτι που ίσως να μην σας εκφράζει και πάρα πολύ επικρατεί περισσότερο. Και ο λόγος είναι ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δουλεύει πολύ καλά, οπότε σίγουρα θα σας επιβληθεί. Παρόλο που θα πάτε κόντρα θα το κάνετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Οτιδήποτε σας ανησυχεί φαίνεται ότι υπάρχει λύση και με αυτόν τον τρόπο σταματάτε κάθε τι που σας μπαίνει εμπόδιο. Επειδή μερικοί από εσάς αντιμετωπίζετε θέματα λόγω κάποιων συνεργατών ίσως πάρετε απόφαση να ακολουθήσετε και εσείς τον δρόμο της νομικής οδού.
Ερωτικά: Νιώθετε καλά αλλά είστε αρκετά συγκρατημένοι ως προς τις συναισθηματικές σας εκδηλώσεις. Όσοι σχετίζονται με Καρκίνο μπορεί να κάνετε κάποια όνειρα τρελά για την μεταξύ σας σχέση. Προσέξτε τον τρόπο που θα χειριστείτε την υπόθεση και πάνω από όλα μετριάστε την ζήλεια σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες για τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου. Η σωστή κίνηση πάντα συνοδεύεται και από επιτυχία, αρκεί να έχετε την εξυπνάδα να είστε πιο ευέλικτοι σε συζητήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Σίγουρα η σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσετε ένα θέμα θα σας δημιουργήσει ένα μικρό βάρος. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς γιατί οι περιστάσεις απαιτούν να είστε πιο ώριμοι από ποτέ.
Ερωτικά: Η συζήτηση που μπορεί να κάνετε με έναν Αιγόκερω και ίσως να αφορά στην συμπεριφορά σας και τα πιστεύω σας πάνω στην υπόθεση του γάμου σίγουρα θα σας φέρει προ οριστικών αποφάσεων και ίσως έχει έρθει επιτέλους η ώρα να ωριμάσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε να κάνετε κάτι που θα σας εξασφαλίσει έστω κάποιες σταθερές απολαβές. Μπορεί να μην σας αρέσει καθόλου ο τρόπος που επιβάλλεται από τις εξωτερικές συνθήκες αλλά οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές και πρέπει να κρατήσετε μια σταθερή πολιτική.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Η μεγάλη σας ευθύνη απέναντι στους τρίτους μερικές φορές σας κουράζει γιατί δεν έχετε περιθώρια να αλλάξετε ή να γίνετε παρορμητικοί επειδή δεν νιώθετε καλά. Θα χρειαστεί να παραμείνετε στις υποσχέσεις σας απέναντι των άλλων.
Ερωτικά: Οι ελεύθεροι έχετε έντονη την επιθυμία να κάνετε κάτι παραπάνω το οποίο θα σας καθιερώσει και κοινωνικά. Οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου μπορεί να νιώσετε ξαφνικά ερωτικά για ένα Αιγόκερω. Οι υπόλοιποι θα είστε αρκετά ανοικτοί και θα δείξετε έντονα τα συναισθήματά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες τις οποίες όμως για να υλοποιήσετε δεν πρέπει να πάτε κόντρα στο ρεύμα των καιρών. Μερικές φορές φοβάστε να μην χάσετε αυτό που έχετε και ίσως κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Κατά τα άλλα για να νιώσετε καλά με τις αξίες σας να μην ακούτε καθόλου τις μαυρίλες των διπλανών και να πιστεύετε στον εαυτό σας.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα για σας οπότε θα προσπαθήσετε να λειτουργήσετε δημιουργικά με στόχο την ατομική σας ευχαρίστηση. Η επαφή με τα παιδιά σας σίγουρα θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα.
Ερωτικά: Ανταποκρίνεστε θετικά στα συναισθήματα ενός ατόμου. Από την φύση σας συντηρητικοί προτιμάτε να κάνουν οι άλλοι την πρώτη κίνηση παρά εσείς. Το ζητούμενο είναι να βρείτε αυτό που σας εκφράζει βαθιά και όχι επιφανειακά για να έχετε μια παρέα.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναπτύσσετε τεχνικές που μπορεί να μην σας πιάνει ο ανταγωνισμός και αυτό έχετε ανάγκη να το δουλέψετε παραπάνω αυτόν τον καιρό. Το ρίσκο ίσως να βοηθήσει σε αυτή την φάση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα για σας οπότε θα προσπαθήσετε να λειτουργήσετε δημιουργικά με στόχο την ατομική σας ευχαρίστηση. Η επαφή με τα παιδιά σας σίγουρα θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα.
Ερωτικά: Ανταποκρίνεστε θετικά στα συναισθήματα ενός ατόμου. Από την φύση σας συντηρητικοί προτιμάτε να κάνουν οι άλλοι την πρώτη κίνηση παρά εσείς. Το ζητούμενο είναι να βρείτε αυτό που σας εκφράζει βαθιά και όχι επιφανειακά για να έχετε μια παρέα.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναπτύσσετε τεχνικές που μπορεί να μην σας πιάνει ο ανταγωνισμός και αυτό έχετε ανάγκη να το δουλέψετε παραπάνω αυτόν τον καιρό. Το ρίσκο ίσως να βοηθήσει σε αυτή την φάση.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά συγκρατημένοι γιατί μπορεί να βρεθείτε μέσα σε μια μεγάλη ομάδα και να μην ξέρετε πώς να φερθείτε. Μπορεί να μην εμπιστεύεστε ακόμα και σίγουρα θα πάρετε τις αποστάσεις σας.
Ερωτικά: Η συνεχής πίεση από έναν Αιγόκερω ή από ένα άτομο που σας θυμίζει τις υποχρεώσεις σας και όχι την ευχαρίστησή σας, σίγουρα σας κουράζει και ίσως μέσα σας να του έχετε βάλει Χ. Αλλά μπορεί προς το παρόν να μην απομακρύνεστε γιατί νιώθετε ενοχές ή έχετε από κοινού υποχρεώσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας θέση απέναντι σε κάποια πράγματα που αφορούν στα οικονομικά σας μερικές φορές δεν συνάδει με την εξωτερική τρέχουσα κατάσταση. Είναι ημέρες που νιώθετε περισσότερο ανασφαλείς και δεν κάνετε καμία κίνηση να ξοδέψετε χρήματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε κατά νου ότι χρειάζεται να είστε μαζεμένοι και ίσως και ντροπαλοί είτε για να κάνετε καλή εντύπωση είτε αυτά που θα πείτε να φανούν πολύ σοβαρά και με γνώση. Η επαφή με συγγενικά πρόσωπα που ίσως έχετε την αίσθηση ότι θα σας κρίνουν, σας εμποδίζει να φερθείτε αυθόρμητα αλλά τελικά θα έχετε μια σημαντική υποστήριξη η οποία θα σας αλλάξει την διάθεση.
Ερωτικά: Προσπαθείτε να είστε τύπος και υπογραμμός για να μην έχετε παρατράγουδα ή αρνητική στάση απέναντί σας. Επειδή έχετε αποφασίσει να είστε πιο συμμαζεμένοι γιατί μπορεί να καταλήξετε και σε γάμο ίσως να μην βάζετε τα σωστά όρια.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συμμετοχή σας σε διάφορα σχήματα θα σας βοηθήσει να επεκταθείτε για λίγο και να κάνετε συνεργασίες που μπορεί να μην φαίνονται τόσο δεμένες αλλά να αποδειχτούν ότι σας πηγαίνουν πάρα πολύ. Πιθανόν να δεχτείτε κάποια χρήματα σήμερα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε ανάγκη να κάνετε κάτι που θα βοηθηθείτε να αποκτήσετε χρήματα. Για αυτό είτε βάζετε σε γραπτό πρόγραμμα τις επόμενες κινήσεις σας, είτε δημιουργείτε μέσα στο μυαλό σας χώρο για οργάνωση.
Ερωτικά: Επειδή όταν σας πιάνει το μέτρο της οικονομίας σας πιάνει μετά παντού, θα είστε αρκετά φειδωλοί και στα λόγια αλλά και στις πράξεις σας απέναντι στο πρόσωπο που έχετε σχέση. Ίσως να σκεφτείτε ότι θα πρέπει να προφυλάξετε τον εαυτό σας. Ο Καρκίνος σας αλλάζει αρκετά την ψυχοσύνθεση.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιους ενδοιασμούς οι οποίοι σας δημιουργούν ερωτηματικά στο τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα. Σίγουρα αν τρέξετε, θα έχετε την υποστήριξη από κάποια άτομα. Αλλά όταν σας πιάνουν οι προβληματισμοί τελικά είναι για καλό γιατί προσπαθείτε να βρείτε περισσότερες οικονομικές λύσεις για σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε δύναμη την οποία δείχνετε στον περίγυρό σας κι ο λόγος είναι ότι από εκεί που είστε ντροπαλοί και συνεσταλμένοι ανοίγεστε ξαφνικά και κάνετε πράγματα που συνήθως αποφεύγετε. Η υποστήριξη που έχετε από κάποια δικά σας άτομα σας δίνει σιγουριά και εμπιστοσύνη.
Ερωτικά: Μερικούς από εσάς δεν σας απασχολεί αυτή την περίοδο τόσο το ερωτικό αλλά περισσότερο το να παντρευτείτε ή να συζήσετε. «Ο έρωτας μπορεί να περιμένει» σκέφτεστε, όταν οι συνθήκες γίνουν και πάλι ιδανικές. Το ξέρετε ότι τέτοιο πράγμα δεν ισχύει και εσείς φτιάχνετε στα μέτρα σας τις συνθήκες.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο κινείστε, τόσο περισσότερο παρουσιάζετε κάτι στον ορίζοντα το οποίο σας δίνει μεγάλες ελπίδες. Να είστε προσεκτικοί σήμερα με τα έξοδα σπιτιού ή ακόμα και γραφείου γιατί μπορεί να κάνετε κάποιες υπερβολές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Παραμένετε προβληματισμένοι, κυρίως με πρακτικά θέματα που μπορεί να έχετε από κοινού με έναν Καρκίνο. Η ζωή σας έχει αλλάξει πάρα πολύ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι όπως είναι δεν σας αρέσει. Τουλάχιστον ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι.
Ερωτικά: Είστε αρκετά υποκειμενικοί και ίσως να μην μπορείτε να δείτε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα. Αν σχετίζεστε με Ταύρο ή Σκορπιό δεν έχετε ξεκάθαρη κρίση γιατί μπαίνει στην μέση ένας τοίχος που τα χαλάει όλα. Και αυτός ο τοίχος μπορεί να είναι από καχυποψία ή αρνητική σκέψη.
Καριέρα & Οικονομικά: Το ίδιο συμβαίνει και στην δουλειά σας. Ενώ έχετε ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο υπάρχει ένα κομμάτι ισχυρό από το παρελθόν σας που δεν ξέρετε πώς να το διαχειριστείτε γιατί εμπλέκονται και συγγενικά πρόσωπα στην μέση και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν το δείτε καθαρά, δεν θα πάρετε απόφαση να το ξεκαθαρίσετε.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είστε πολύ εγκρατείς σε εκδηλώσεις αλλά και σε φίλους. Σας απασχολούν σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσετε. Ίσως να μην αναλωθείτε σε φιλίες και ομάδες που σας τρώνε τον χρόνο και δεν σας προσφέρουν κάτι.
Ερωτικά: Το ίδιο σοβαρά αντιμετωπίζετε και κάποιες συμπεριφορές που παλιά ήσασταν πολύ άνετοι και αεράτοι. Το θέμα ενός Καρκίνου σας απασχολεί περισσότερο από ό, τι δείχνετε. Ίσως το να ξεκινήσετε να συζητάτε τον απογαλακτισμό από το σπίτι σας και την συγκατοίκηση με ένα πρόσωπο να το θεωρείτε αρκετά υπεύθυνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Αντίθετα είστε σε φάση που μπορεί να κερδίσετε χρήματα από εκεί που δεν το περιμένατε γιατί τώρα έρχονται οι ευκαιρίες μια πίσω από την άλλη. Και αν είστε σωστοί απέναντι σε κάποια άτομα και διατηρήσετε τις ισορροπίες δε θα χάσετε.

Πηγή: http://www.astrology.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger