Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Διαμαρτυρήθηκε με μπικίνι στην πλατεία Ταξίμ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013


Με το δικό της τρόπο διαδήλωσε μία γυναίκα στην πλατεία Ταξίμ στην Τουρκία. 

Την ώρα που οι υπόλοιποι συνέχιζαν την σιωπηλή διαμαρτυρία τους «όρθιοι και ακίνητοι», παίρνοντας ως παράδειγμα τον χορογράφο Ερντέμ Γκιουντούζ, εκείνη φορώντας το μπικίνι της και αθλητικά παπούτσια μόνο ακίνητη δεν έμεινε. Αντίθετα, άρχισε να χορεύει ακούγοντας μουσική. 

«Με τον χορό μου ήθελα να κάνω τους ανθρώπους να σκεφτούν. Η ελευθερία ήρθε στην Τουρκία», δήλωσε ακτιβίστρια Μίνε Ντοστ από την Γερμνανία. 

Φυσικά, με τη διαμαρτυρία της τράβηξε τα βλέμματα όλων πάνω της, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι την απομάκρυναν από την πλατεία. 

Και οι καλύτεροι εραστές στην Ευρώπη είναι οι...



Πρόσφατη έρευνα συνέκρινε τους εραστές δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών και κατέληξε σε συμπέρασμα αναφορικά με το ποιοι καταλαμβάνουν την κορυφή και ποιοι τις τελευταίες θέσεις της λίστας.

Οι Βρετανοί αποδείχθηκαν «οι πιο συντηρητικοί και πιο άχρηστοι» εραστές αλλά και οι πιο... kinky, μιας και δηλώνουν ότι είναι φαν των ερωτικών κουστουμιών, του σεξ σε δημόσιους χώρους, πράξη που πολλές φορές καταγράφουν και στο φακό.

Όταν ζητήθηκε από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα να βαθμολογήσουν τον εαυτό του ως προς τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, με άριστα το 5, οι Άγγλοι έβγαλαν μέσο όρο το 3,3, οι Ελβετοί φάνηκε ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και... σκόραραν 3,9, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Δανοί και οι Αυστριακοί.

Ανάλογη εικόνα προέκυψε και όταν κλήθηκαν να βαθμολογήσουν και την ποιότητα των ερωτικών τους επαφών. Οι Βρετανοί κατατάχθηκαν τελευταίοι, ενώ οι Ελβετοί βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στην πρώτη θέση της λίστας με το καλύτερο από πλευράς ποιότητας σεξ. Στις επόμενες θέσεις, ακολουθούν οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί.

Οι Γάλλοι που έχουν τη φήμη των καλών εραστών δεν τολμούν συχνά να εκθέσουν την ερωτική τους ζωή με τον ή την σύντροφό τους, με ένα μόλις 19% να έχει επιχειρήσει να κάνει σεξ σε χώρο εκτός σπιτιού. Προέκυψε, δε, ότι είναι εκείνοι με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, των οποίων, μάλιστα, θυμούνται ακόμα και τα ονόματα.

Οι βόρειοι Δανοί και Φινλανδοί είναι οι πιο άπιστοι, με ένα 32% να παραδέχεται την απιστία του, ενώ πιο πιστοί στο ταίρι τους αναδείχθηκαν οι Γερμανοί, μιας και ένα ποσοστό της τάξης του 15% παραδέχτηκε ότι έχει αμαρτήσει.

Οι Σκανδιναβοί βγαίνουν πρώτοι και στα one night stands και τους ακολουθούν οι Δανοί.

Όσο για τη χώρα μας, δεν ήταν καν μέρος της έρευνας.



Read more: http://www.newsbomb.gr


Οι μεγαλύτερες γκάφες που μπορεί να κάνει ένας άντρας στο sex!


Γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί στο κάτω κάτω!

Πόσες φορές δεν θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί όταν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του sex; Πόσες φορές δεν έχετε κλαφτεί στις φίλες σας, χτυπηθεί μέχρι αηδίας λέγοντας πως η ζωή σας έλαβε τέλος και πως ποτέ ξανά δεν θα βρείτε άντρα στη ζωή σας; Είμαστε σίγουρες πολλές αλλά ξέρετε κάτι; Δεν είστε οι μόνες! Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι τα συμπαθή μας αρσενικά, έρχονται ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι με άβολες καταστάσεις και γκάφες την επίμαχη στιγμή, τόσο πολύ μάλιστα που όσο κάφροι και όσο και στον κόσμο τους κι αν είναι, να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να τους μένει ψυχολογικό; Η αλήθεια είναι ότι η θέση τους είναι αρκετά πιο δύσκολη από τη δική μας γιατί έχει επικρατήσει ότι στα θέματα τα σεξουαλικά ο άντρας λύνει και δένει και η γυναίκα είναι η κάπως πιο... άπειρη και ανυποψίαστη! Κι όμως κορίτσια, παρακάτω σας έχουμε κάποιες από τις μεγαλύτερες γκάφες που μπορεί να κάνει ένας άντρας κατά τη διάρκεια του sex και δυστυχώς να καταστρέψει όλο το mood!

1. Αυτό το ρούχο ποιος θα το βγάλει;: Φιλιέστε με πάθος και είστε ένα βήμα πριν γίνει το μοιραίο! Το πάθος είναι διάχυτο, η λίμπιντο στο κόκκινο αλλά ο καλός σας μάλλον αντιμετωπίζει προβληματάκια! Όχι στύσης, αλλά κάτι ίσως λίγο πιο αστείο, που έχει να κάνει με τα... ρούχα σας! Εκεί λοιπόν που πάει να σας βγάλει το στενό σας το μπλουζάκι με θεαματικό τρόπο, εκείνο σκαλώνει με αποτέλεσμα να σας κόβεται η ανάσα και εκείνος να προσπαθεί να το τραβήξει για να ελευθερωθεί το πρόσωπό σας! Αφού το βγάλει με τα χίλια ζόρια, και αφού η μούρη σας έχει στραπατσαριστεί, σειρά έχει το... σουτιέν! Εκτός του ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να το ξεκουμπώσουν με το ένα μόλις χέρι, ένας από αυτούς είναι και ο Joey από τα Friends, ακόμα και με τα δύο, ή ακόμα και με λίγο δόντι, αν εκείνο δεν λέει να... ξεκουμπιστεί, εκτός του ότι ο δόλιος θα νιώσει σαν παιδάκι που μπαίνει τιμωρία, σύντομα θα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και θα σας κάνει σοβαρή πρόταση να προτιμάτε γνωστά σουτιέν που κατακλύζουν τις τηλεοράσεις τον τελευταίο καιρό!

2. Προβλήματα με το... προφυλακτικό: Υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες που ξέρουν να φοράνε προφυλακτικό στους παρτενέρ τους γιατί πολύ απλά δεν είναι η δουλειά τους! Υποτίθεται ότι από τα 12 τα αγόρια του κόσμου τούτου, ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά τη χρήση και την υφη ενός προφυλακτικού και αφού τα επεξεργαστούν τα γεμίζουν με νερό και παίζουν μπουγέλο! Κλασικό! Υπάρχουν όμως και οι φορές, που το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του με αποτέλεσμα οτιδήποτε κι αν κάνει, εκείνο το αναθεματισμένο να μην μπαίνει με τίποτα! Μα την μία θα το βάλει ανάποδα, μα την άλλη θα το σκίσει, στο τέλος έχετε σπαταλήσει 15 προφυλακτικά και από sex τίποτα! Ε είμαστε σίγουρες ότι την επόμενη μέρα θα διηγηθείτε το σκηνικό στις φίλες σας. Και εκείνος σίγουρα δεν θα πει τίποτα στους δικούς του!

3. Όταν η χειρωνακτική εργασία πάει σύννεφο: Οι άντρες δεν είναι σαν εμάς! Όχι μόνο φυσικά στα προφανή αλλά και σε ότι αφορά στο μεγάλο κεφάλαιο της αυτοικανοποίησης! Μπορεί λοιπόν εμείς να μην το κάνουμε και τόσο συχνά, η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον, αλλά ο άντρας αν δεν το κάνει μία φορά την μέρα νιώθει άρρωστος! Είναι μάλιστα ικανός, να κλειστεί όλη μέρα μέσα στο σπίτι και να αφιερώσει το χρόνο του σε αυτό! Τι γίνεται όμως όταν κάτσει ξαφνικό sex και εκείνου τα χέρια έχουν πιαστεί, γιατί προφανώς δεν είχε... ιδέα; Άνθρωπος είναι κι αυτός μην τον παρεξηγείτε και κυρίως μην πιστεύετε τις δικαιολογίες που λέει για κούραση και στρες! Πολύ απλά να είστε σίγουρες για το τι έκανε λίγες ώρες πριν και κοιτάξτε να απομακρυνθείτε πριν βάλετε τα γέλια!

http://www.onsports.gr/


Γύριζαν ταινία... πορνό έξω από το δημαρχείο, μέρα μεσημέρι!


Γύριζαν ταινία... πορνό έξω από το δημαρχείο, μέρα μεσημέρι!Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 16:2
Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι άγνωστοι γύρισαν ταινία με σκληρό πορνό, στο πάρκινγκ του δημοτικού συμβουλίου.

Το υλικό το οποίο αναγνώρισαν οι αρχές, γυρίστηκε στο 8όροφο πάρκινγκ που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο του Sutton στη Βρετανία.

Οι αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους.



Read more: http://www.newsbomb.gr

Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας!


Το λένε πανεπιστημιακές έρευνες και όχι οι αστρολόγοι...


Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον; Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα χωροχρονικό ταξίδι, δεν θα το τολμούσατε; Δεν θα είσασταν περίεργοι έστω και λίγο να δείτε πώς θα ήταν μετά από κάποια χρόνια η ζωή σας;

Το βέβαιο είναι ότι ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να μπορέσει να ανοίξει έστω ένα μικρό παραθυράκι στο μέλλον και να ρίξει μια κρυφή ματιά.

Οι μάντεις στην αρχαιότητα, οι προβλέψεις των αστρολόγων μετέπειτα ή των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα της ενόρασης, ή ακόμη και η ερμηνεία κάποιων προφητικών ονείρων, προέκυψαν ακριβώς από την ανάγκη του ανθρώπου, την έμφυτη περιέργεια αν θέλετε, να προβλέψει ή καλύτερα, να γνωρίζει γεγονότα που θα συμβούν αργότερα.

Εκείνοι που έχουν δεχτεί όμως το μεγαλύτερο πόλεμο από τους επιστήμονες αναφορικά με την πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων είναι οι αστρολόγοι. Και τι δεν έχουν ακούσει, όχι μόνο από τους καταρτισμένους ερευνητές, αλλά και από πολλούς άλλους ανθρώπους οι οποίοι τους απορρίπτουν ασυζητητί!

Οι χαρακτηρισμοί που τους προσάπτουν ποικίλουν: ψευδοεπιστήμονες, απατεώνες, εκμεταλλευτές ευάλωτων ανθρώπων, κ.λ.π.. Το βασικότερο επιχείρημά τους δε, είναι το ακόλουθο: οι κινήσεις των άστρων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Κι όμως! Η επιστήμη πλέον σήμερα μπορεί να προβλέπει με βάση την εποχή γέννησης τη μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου. Από το πώς θα είναι η εξωτερική του εμφάνιση, αν θα είναι υγιής, ακόμη και το πώς θα είναι η ψυχολογική του κατάσταση! Με άλλα λόγια, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις της αστρολογίας!

Έχουνε ήδη ολοκληρωθεί διεθνείς πειραματικές μελέτες σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό που αποκαλύπτουν ότι η εποχή της γέννησης επηρεάζει όλους αυτούς τους διαφορετικούς παράγοντες. Οι βασικές έρευνες διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο Umea στη Σουηδία, και στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.



Read more: http://www.newsbomb.gr


Ανέκδοτο: Ο δονητής


Μια γυναίκα περνώντας έξω από το δωμάτιο της κόρης της ακούει από μέσα ένα ηλεκτρονικό βουητό. Ανοίγει τη πόρτα μπαίνει μέσα... Η κόρη της παίζει με έναν δονητή...

- Τι κανείς εκεί κορίτσι μου; ρωταει σοκαρισμένη.
- Μαμά σε παρακαλώ, απαντά εκείνη, είμαι 35 χρονών ανύπαντρη γυναικά και αυτό εδώ το πραγματάκι είναι ο σύζυγος που δεν είχα ποτέ. Σε παρακαλώ βγες έξω!
Την επόμενη μέρα καθώς μπαίνει στο σπίτι ο πατέρας ακούει τον ίδιο θόρυβο από το δωμάτιο της κόρης του. Χωρίς να ξέρει, μπαίνει κι αυτός μέσα στο δωμάτιο και τσακώνει τη κόρη του με τον δονητή... Σοκαρισμένος κι αυτός ρωτάει τι κάνει.
- Μπαμπά σε παρακαλώ, απαντά εκείνη, ε...ίμαι 35 χρονών ανύπαντρη γυναικά και αυτό εδώ το πραγματάκι είναι ο σύζυγος που δεν είχα ποτέ. Σε παρακαλώ βγες έξω!
Μερικές μέρες αργότερα η γυναικά επιστρέφει από τα ψώνια. Καθώς μπαίνει μέσα στο σπίτι ακούει το ίδιο ηλεκτρικό βουητό, πιο δυνατό από ποτέ, να έρχεται από το καθιστικό.
Τρέχει στο καθιστικό και βλέπει τον άντρα της να κάθεται μπροστά στη τηλεόραση με τη μπύρα στο χέρι και διπλά στον καναπέ ο δονητής να πάλλεται πέρα-δώθε σα τρελός...
- Μα, τι κανείς εκεί; ρωτάει
- Τι θες μωρέ; απαντά ο σύζυγος. Βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ με τον γαμπρό μου!!!!

Alexandra Stan | Την έσπασε στο ξύλο ο manager της! - Εικόνα ΣΟΚ


Την Κυριακή στον λογαριασμό του Facebook της Alexandra Stan διαβάσαμε ένα post από τον manager της ο οποίος έγραφε πως η τραγουδίστρια είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα και ήταν στο νοσοκομείο για να αναρρώσει.

Η τραγουδίστρια όμως λέει το αντίθετο. Όπως είπε το μήνυμα του manager γράφτηκε για να καλυφθεί η αλήθεια, και ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον manager/φίλο της Marcel Prodan μετά από μία έντονη συζήτηση.

Η Alexandra Stan θύμα ξυλοδαρμού
Όπως φαίνεται όλα έγιναν όταν τον ρώτησε τι έγινε με τα κέρδη των τελευταίων μηνών, εκεί η κατάσταση ξέφυγε με τον manager να τη χτυπάει βίαια και να την εγκαταλείπει.

Η τραγουδίστρια είναι στο νοσοκομείο, και είναι ήδη καλύτερα, αλλά όπως έχει δηλώσει η κατάσταση αυτή συμβαίνει για περισσότερο από ένα χρόνο.

Kλιματιστικά που μας αρρωσταίνουν αντί να μας δροσίζουν – Τι πρέπει να κάνουμε


Περνάμε το 90% του χρόνου μας σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι για λόγους ασφάλειας και θερμοκρασίας κλιματίζονται μηχανικά. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών μονάδων επιβάλλεται, μια και το 50% των μολυσματικών ασθενειών και αλλεργιών των εργαζομένων αποδίδεται στις… πλημμελείς συνθήκες καθαρισμού της εσωτερικής ατμόσφαιρας των κτιρίων.

Τι επιβαρύνει τον εσωτερικό αέρα;
1. Σωματίδια και οργανισμοί που υπάρχουν στον εξωτερικό αέρα.

2. Συστατικά των μοκετών, χαλιών αλλά και των επίπλων.

3. Μικρόβια που αποβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, ιδίως σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

4. Το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους.

5. Οποιεσδήποτε εργασίες επισκευών και ανακαινίσεων που λαμβάνουν χώρα εντός των κτιρίων.

Τι αρρώστιες μας προσβάλλουν:
Νόσος των λεγεωνάριων (legionella)
Ονομάστηκε έτσι επειδή εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε άτομα που είχαν παρευρεθεί σε αμερικάνικη συγκέντρωση λεγεώνων στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1976 και στην οποία προσεβλήθησαν 220 άτομα, από τα οποία τα 34 πέθαναν

. Τότε για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μικρόβιο legionella, το οποίο «φώλιαζε» σε κλιματιστικά μηχανήματα και μεταδιδόταν μέσω της αναπνοής ή της εισρόφησης σταγονιδίων που περιέχουν τον μικροοργανισμό. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός ατόμων προσβάλλεται από την συγκεκριμένη νόσο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάζοντας συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ρίγη, βήχα και ενίοτε μυϊκούς πόνους ή πονοκέφαλο.

Η θνησιμότητα της νόσου, είναι περίπου 12-15 τοις εκατό, αλλά μπορεί να φτάσει και το 40 τοις εκατό σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μόλυνση από τον μικροοργανισμό μπορεί να προληφθεί αν γίνεται επαρκής συντήρηση και καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών που λειτουργούν με νερό, αλλά και γενικότερα απολύμανση των υδραυλικών συστημάτων νερού που βρίσκονται σε μεγάλα κτίρια.

Αλλεργική ρινίτιδα
Η υπερβολική χρήση των κλιματιστικών έχει συνδεθεί άμεσα και με την εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας. Πρόκειται για πάθηση, οι οποία όπως αναφέρουν πρόσφατες έρευνες προσβάλλει, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 28 τοις εκατό (ενώ πριν 25 χρόνια δεν ξεπερνούσε το 6 τοις εκατό) του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, η κατάχρηση των κλιματιστικών και ο μη επαρκής εξαερισμός σε κλειστά κτίρια ή αίθουσες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ” επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή. Επίσης έχει φανεί, πως η υπερβολική χρήση κλιματιστικών μπορεί να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τον φυσιολογικό μηχανισμό φίλτρου της ρινικής αναπνοής.

Για να μην γίνουν εχθρικά για την υγεία μας τα συστήματα κλιματισμού θα πρέπει να συντηρούνται σωστά και να τηρούνται πιστά οι εκάστοτε προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μονοξείδιο του άνθρακα
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αν το κλιματιστικό χαλάσει, υπάρχει περίπτωση να εκλυθεί μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι δηλητηριώδες και θανατηφόρο αν ο χώρος δεν αερίζεται και οι παρευρισκόμενοι κοιμούνται. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί σε τουρίστες σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας το 2006, όταν δύο ανήλικα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο και οι γονείς τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Οι ψύξεις
Είναι εξίσου συνηθισμένο φαινόμενο από την κατάχρηση του κλιματιστικού, επομένως η τοποθέτησή του θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλο σημείο ώστε να δροσίζει το δωμάτιο και να μην «χτυπά» τα άτομα. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα στην υγεία των παρευρισκόμενων σε έναν κλιματιζόμενο χώρο προκαλεί ο καπνός του τσιγάρου και οι καρκινογόνες ουσίες που αυτός περιέχει. Αυτές ανακυκλώνονται διαρκώς στον χώρο και αν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, μπορούν να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα των παρευρισκόμενων, όπως ακριβώς και το παθητικό κάπνισμα.

Τι πρέπει να κάνουμε
Αλλάζετε τα φίλτρα συχνά, ανάλογα με τη χρήση τους.Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε λογικές τιμές (όχι στους 18 βαθμούς Κελσίου), έτσι ώστε να μη ζεσταίνεστε, αλλά ούτε και να κρυώνετε.Κλείνετε το κλιματιστικό όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Σε αντίθεση με το τι ακούγεται για ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, αφήνετε πάντα ένα παράθυρο μισάνοιχτο στον χώρο που κλιματίζεται, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα όταν κοιμάστε με ανοικτό κλιματιστικό.Αερίζετε συχνά τους χώρους του σπιτιού και ξεσκονίζετε τακτικά έπιπλα και υφάσματα που μπορεί να πιάσουν σκόνη. Το κλιματιστικό ανακυκλώνει τη σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών.Ποτέ μην κάθεστε εκεί που «χτυπάει» το κλιματιστικό για πολλή ώρα. Το πιθανότερο είναι την επόμενη μέρα να υποφέρετε από ψύξη, πονοκέφαλο ή μυϊκούς σπασμούς.

Από το Yahoo!

Καρχαρίας πήδηξε σε βάρκα «κυνηγώντας» για δυο ώρες τους ψαράδες


Στιγμές τρόμου έζησαν δυο ψαράδες από το Νιου Τζέρσεϊ όταν ένας ρυγχοκαρχαρίας μήκους 2,5μέτρων και βάρους 136 κιλών έφαγε το δόλωμα και πήδηξε στο σκάφος τους, μήκους μόλις 9 μέτρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε θαλάσσια περιοχή 64 χιλιόμετρα νότια της Νέας Υόρκης.

Έντρομοι οι δυο ψαράδες ανέβηκαν στην πρύμνη του σκάφους, παρακολουθώντας τον καρχαρία να περιφέρεται στο κατάστρωμα και να ξεσκίζει με τα δόντια του μαξιλάρια, ηχεία και ότι έβρισκε μπροστά του.

Το πραγματικό δράμα ωστόσο ξεκίνησε όταν ο ρυγχοκαρχαρίας άρχισε να δαγκώνει και να τρυπά το ξύλο με αποτέλεσμα να μπαίνει νερό στο σκάφος, χωρίς ωστόσο να βυθιστεί.

Χρειάστηκαν μόλις 25 δευτερόλεπτα από την στιγμή που ο καρχαρίας έφαγε το δόλωμα μέχρι να πηδήξει στο σκάφος.

Οι ψαράδες περίμεναν μέχρι να κουραστεί, ωστόσο εκείνος έμεινε ζωντανός για δυο ώρες, σπέρνοντας τον πανικό.

Η ζημιά στη βάρκα ξεπερνά τα 5.000 δολάρια. Οι δυο άνδρες έψαχναν τις καλύτερες περιοχές για τη διεξαγωγή αγώνων καρχαρία όταν συνέβη το περιστατικό.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, είχαν αλιεύσει και απελευθερώσει 14 καρχαρίες. Πιστεύουν ότι αν υπήρχε και τρίτο άτομο στο σκάφος δεν θα είχαν επιζήσει.

Από το  econews

Καρκινογόνος ουσία στις κάψουλες του εσπρέσο!

Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.

Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.

«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. 

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:

*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)

*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml

*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml

*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml

«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos. 

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες. 

Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία. 

Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.

Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία. 

tanea

Τα Ζώδια Σήμερα 21 Ιουνίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Η διάθεσή σας να απελευθερωθείτε και να κάνετε ακόμα και τρέλες είναι τόσο έντονη που σίγουρα θα κάνετε κάτι πρωτότυπο ή εξεζητημένο. Αν σχετίζεστε και με Τοξότη θα διασκεδάσετε πολύ και θα γελάσετε με αυτά που έχετε βάλει στο μυαλό σας να κάνετε. Είναι σημαντικό να βγαίνετε και λίγο έξω από εσάς με θετική διάθεση. Οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να σας κτυπήσει η τύχη την πόρτα γιατί μέσα σας νιώθετε ότι κάτι πάει να αλλάξει. Σίγουρα με τον Ουρανό στο ζώδιό σας θα πρωτοπορήσετε και θα απελευθερωθείτε από τα κακώς κείμενα.

ΤΑΥΡΟΣ
Προσπαθείτε να συμβιβάσετε το συμβατό εαυτό σας με τον ασύμβατο και αυτό σίγουρα ας δυσκολεύει. Θέλετε να είστε και δάσκαλοι και να παίρνετε μαθήματα από τους άλλους. Η ελευθερία είναι σημαντική και κυρίως η ελευθερία της γνώμης σας. Κόντρα σε όλα τα τετριμμένα θα κινηθείτε τουλάχιστον για σήμερα, χωρίς όμως να αγνοείτε την συναισθηματική ανάγκη που έχετε να υπάρχετε μέσα σε μια σταθερή και ακλόνητη κατάσταση. Για αυτό, παρόλο που παρουσιάζετε δείγματα επανάστασης ή διαφορετικότητας στο τέλος θα παραμείνετε επί των επάλξεων. Κριός, Καρκίνος και Τοξότης σας ξεσηκώνουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πηγαίνετε έντονα προς την πλευρά του άλλου. Κατά κάποιο τρόπο αυτά που σκεφτόσαστε μέχρι τώρα να κάνετε μόνοι σας πράξη, τώρα τα μοιράζεστε και κυρίως με έναν Τοξότη. Ο στόχος είναι να είστε μαζί του γιατί δεν πλήττετε και σας δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, και της ανεξαρτησίας που ζητάτε. Βέβαια προσπαθείτε να προφυλάξετε τα οικονομικά σας με κάθε τρόπο γιατί έχετε ανάγκη από προστασία και ασφάλεια. Η επαφή με ένα πρόσωπο και κυρίως με Αιγόκερω σίγουρα θα είναι πιο κοντινή γιατί εσείς θα έχετε την διάθεση να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είστε εξ ορισμού οι τυχεροί της υπόθεσης. Σήμερα με το Θερινό Ηλιοστάσιο ξεκινάει μια περίοδος πολύ σημαντική για σας όπου θα είστε περισσότερο αισιόδοξοι και ανοικτοί στις νέες ευκαιρίες. Αλλά από την άλλη η τάση σας να αποτινάξετε από πάνω σας κάθε τι παλιό ή καταπιεστικό σίγουρα θα σας φέρει σε κόντρα είτε με μια μορφή εξουσίας που μπορεί να είναι η οικογένεια ή η κοινωνία. Οι αλήθειες που θα πείτε θα σας απελευθερώσουν και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ζήσετε πιο ήρεμοι και σίγουροι για τον εαυτό σας. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Η γνώση θα σας βοηθήσει στο να πάτε λίγο πιο κάτω.

ΛΕΩΝ
Είστε γενικά έτοιμοι να δεχτείτε νέα πράγματα που θα σας βάλουν στην διαδικασία της ανεξαρτητοποίησης και της αλήθειας. Η πίστη μαζί με την εσωτερική σας ενδυνάμωση θα σας δώσουν την πραγματικότητα που σας εκφράζει. Η σχέση με έναν Κριό ή Τοξότη θα σας βοηθήσει να κρατήσετε αυτή την αίσθηση καλά μέσα στην καρδιά σας. Σίγουρα μια νέα δουλειά που μπορεί να ενέχει και ρίσκο θα σας ξεσηκώσει αλλά πρέπει να δράσετε γρήγορα γιατί τα περιθώρια είναι κάπως στενά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αναλύοντας τα πράγματα, θα παρατηρήσετε ότι έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να πείτε αλήθειες και ίσως να πάρετε κάποιες αποστάσεις που θα σας βοηθήσουν να μείνετε είτε αμέτοχοι είτε με πιο σωστές ισορροπίες απέναντι στους άλλους. Ίσως αυτό βέβαια να σας κάνει να νιώθετε ότι ξεπερνάτε τα όριά σας αλλά μάλλον είναι αναγκαίο. Από την άλλη ξεκινάει μια περίοδος πολύ περισσότερο συναισθηματική για σας και σίγουρα θα νιώσετε πιο όμορφα είτε με τους δικούς σας τους ανθρώπους, είτε με την επιστροφή ενός Καρκίνου με τον οποίο τώρα μπορεί να μιλήσετε και για οικογένεια.


ΖΥΓΟΣ
Βγάζετε μια ιδιαίτερη δύναμη από μέσα σας αφού λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Επίσης μερικοί από εσάς μπορεί να κάνετε κάποιες επαφές οι οποίες θα σας ικανοποιήσουν σε επίπεδο επαγγελματικό ή ακόμα και σε προσωπικό. Πιθανόν μια νέα γνώση να σας κάνει καλό στην δουλειά σας. Από την άλλη όμως βλέπετε ότι οι τρέχουσες ανάγκες θα σας κάνουν περισσότερο συναισθηματικούς και κυρίως υπεύθυνους με την οικογένειά σας. Η ανάγκη επίσης κατά κάποιο τρόπο να συμμαζευτείτε και να κάνετε κάτι δικό σας θα κάνει να αλλάξετε τον τρόπο που κινείστε και θα δείξετε μεγαλύτερες ευαισθησίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχετε ανάγκη να πείτε την γνώμη σας ανοικτά. Δεν σας αρέσει να φοβάστε και αυτό θα σας κάνει πιθανόν να ανοιχτείτε παραπάνω από το κανονικό. Αλλά μερικές φορές είναι αναγκαία η ελεύθερη έκφραση. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια σημαντική πληροφορία ή ακόμα και εύνοια από το εξωτερικό η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία να πιστέψετε ακόμα παραπάνω στο έργο σας. Η υποστήριξη από την οικογένεια είναι σημαντική για σας γιατί καλύπτει την μεγάλη σας ευαισθησία και σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σήμερα θα έχετε μια ιδιαίτερη ημέρα. Από την μια παίρνετε δύναμη και από την άλλη θα χρειαστεί να την διοχετεύσετε σε ένα προσωπικό βίωμα για να ενδυναμώσετε. Είναι δύσκολο να γίνετε τόσο πολύ συναισθηματικοί αλλά είναι αναγκαίο για να αντιληφθείτε με τις πιο ευαίσθητες κεραίες και τις δικές σας βαθιές ανάγκες και των πολύ κοντινών σας ατόμων. Η σκέψη ενός Καρκίνου μπορεί να σας ευαισθητοποιήσει παραπάνω. Οικονομικά θα έχετε μια υποστήριξη από ένα πρόσωπο που δεν το περιμένατε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ξεκινάει μια περίοδος για σας πολύ σημαντική αφού θα έχετε την προστασία και την υποστήριξη των γύρω σας. Οι γεννημένοι το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο θα νιώσετε αυτή την προστασία για τα καλά. Γύρω σας θα παρουσιάζονται άτομα που θα είναι πολύ πιο θετικά από παλιά. Από την άλλη υπάρχει μια κρυφή τάση μέσα σας να επαναστατήσετε σε κάποια σημαντικά θέματα και ίσως με αυτόν τον τρόπο αποτινάξετε ένα κομμάτι καταπίεσης από πάνω σας. Η επαφή με έναν Τοξότη είναι σημαντική. Προσέξτε όμως με την συμπεριφορά σας μην τον πληγώσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ανακατεύετε και πάλι τα χαρτιά σας και βγαίνει από μέσα το θέμα της οικογένειας το οποίο πρέπει πλέον να το προσέξετε πολύ περισσότερο από ό, τι τις προηγούμενες ημέρες. Είναι ίσως ένας σημαντικός κόμβος για σας αυτές οι ημέρες γιατί θα αντιληφθείτε με ποιο τρόπο θα πρέπει να κινηθείτε και όχι με το μυαλό σας αλλά με την καρδιά και το συναίσθημα. Η επαφή με Καρκίνο και Τοξότη σας ανατρέπει κάποια δεδομένα. Η σχέση με έναν Σκορπιό που μπορεί να βρίσκεται και στο εξωτερικό θα γίνει πολύ καλύτερη γιατί έχει καταλάβει το λάθος του και τώρα γυρνάει με άλλες προοπτικές.

ΙΧΘYΕΣ
Μπαίνετε σε μια καλή φάση αφού θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα πράγματα γύρω σας. Ήδη οι κεραίες σας έχουν αρχίσει να πιάνουν την σημαντικότητα των συναισθημάτων σας. Η οικογενειακή σας γαλήνη θα είναι σημαντική αφού θα είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε πιο εύκολα. Βέβαια σήμερα η αίσθηση της ελευθερίας αλλά και της έντονης θρησκευτικότητας ίσως σας σπρώξει να κάνετε υπερβολές που μερικές φορές δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Αλλά όταν βγαίνετε έξω από τα όρια σας κατά κάποιο τρόπο ξυπνάτε και δεν μένετε τόσο πολύ στα ίδια και στα ίδια. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια ερωτική επιτυχία κυρίως με Καρκίνο ή Σκορπιό.
Πηγή: astrology.gr


ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ - Μυτιλήνη: Έδεσαν σκύλο και τον άφησαν να πεθάνει ...


Οργή προκαλεί η φωτογραφία από την Μυτιλήνη με το νεκρό σκύλο. Το άτυχο τετράποδο προφανώς έπεσε στα χέρια ανεγκέφαλων, οι οποίοι το βασάνισαν πριν το αφήσουν να πεθάνει.

Το έδεσαν από το πόδι σε ερημικό σημείο και το άφησαν εκεί χωρίς φαγητό και νερό μέχρι που ξεψύχησε.

Οι φιλόζωοι του νησιού έχουν σοκαριστεί, όπως και όσοι έχουν δει αυτή την φωτογραφία. 

lesvosnews

Άντε και σε καλή μεριά – Η Κόρτνεϊ Στόντεν εγκαινιάζει τα νέα της στήθη


Και πλέον δεν πρόκειται να ανησυχεί ποτέ για πνιγμό σε θάλασσα…

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί η Κόρτνεϊ προχώρησε σε τέτοια απόφαση.

Είχε αξιοσέβαστο στήθος το οποίο απολαύσαμε πολλές φορές μέσα από φωτογραφήσεις και βίντεο, αλλά φαίνεται πως αυτή τη φορά θέλησε να αναβαθμίσει τα ταλέντα της.

Η Κόρτνεϊ, αφού πλέον παίζει σε DD κλίμακα,  εμφανίστηκε με ένα σέξι μαύρο μπικίνι, εγκαινιάζοντας το στήθος της και προκαλώντας πανικό στο ανδρικό φύλλο.

Τελικά όσο πιο μεγάλα, τόσο το καλύτερο.

Δείτε τις φωτογραφίες…








Σάλος προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την δήλωση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή του Τέξας, Michael Burgess, ο οποίος προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να μην περάσει νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις χρησιμοποίησε το επιχείρημα «τα έμβρυα μπορούν να αυτοϊκανοποιούνται»! Ο κ. Burgess χρησιμοποίησε το επιχείρημα του αυνανισμού, για να εξηγήσει ότι τα έμβρυα έχουν συναισθήματα, νιώθουν πόνο και ηδονή. Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό δεν είναι 100% βάσιμο. Η Jin Korny, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας υποστήριξε σε σχέση με αυτό ότι «Σίγουρα μπορούμε να δούμε ότι τα έμβρυα κινούνται σε αυτή τη φάση των 22 εβδομάδων. Όσον αφορά όμως την ευχαρίστηση ή τον πόνο, δεν έχουμε δεδομένα για να το εκτιμήσουμε. Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την βιολογία και την επιστήμη του θέματος».

Σάλος προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την δήλωση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή του Τέξας, Michael Burgess, ο οποίος προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να μην περάσει νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις χρησιμοποίησε το επιχείρημα «τα έμβρυα μπορούν να αυτοϊκανοποιούνται»!

Ο κ. Burgess χρησιμοποίησε το επιχείρημα του αυνανισμού, για να εξηγήσει ότι τα έμβρυα έχουν συναισθήματα, νιώθουν πόνο και ηδονή.

Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό δεν είναι 100% βάσιμο. Η Jin Korny,  πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας υποστήριξε σε σχέση με αυτό ότι «Σίγουρα μπορούμε να δούμε ότι τα έμβρυα κινούνται σε αυτή τη φάση των 22 εβδομάδων. Όσον αφορά όμως την ευχαρίστηση ή τον πόνο, δεν έχουμε δεδομένα για να το εκτιμήσουμε. Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την βιολογία και την επιστήμη του θέματος».




Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger