Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στη φυλακή γνωστός παρουσιαστής για παιδεραστία

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013


Φυλακίστηκε τη Δευτέρα, καθώς κρίθηκε ένοχος, μετά την ομολογία του, για 14 κατηγορίες ασέλγειας εναντίον κοριτσιών κάτω της ηλικίας των 9 ετών. 

Ο δικαστής τον χαρακτήρισε «οπορτουνιστικό αρπακτικό», ενώ τόνισε την «σκοτεινή του πλευρά» που δεν είχε δει ποτέ κανείς.

Ο Stuart Hall, από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του βρετανικού BBC, ήταν ιδιαιτέρα αγαπητός στον κόσμο τα πενήντα χρόνια που διετέλεσε παρουσιαστής στην βρετανική κρατική τηλεόραση. 

Ο 83χρονος παρουσιαστής, είχε παραδεχτεί τον περασμένο Απρίλιο τις κατηγορίες για σεxουαλική κακοποίηση και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.


Απίστευτη συμφωνία του Ζούκερμπεργκ με τη γυναίκα του για το σεx


Μπορεί να παντρεύτηκαν πρόσφατα και να κολυμπούν στα δολάρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τα προβλήματά τους σαν ζευγάρι...

Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την γυναίκα του. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σύζυγός του έχει απαιτήσει με προγαμιαίο συμβόλαιο να περνούν οι δυο τους 100 λεπτά την εβδομάδα σε προσωπικές στιγμές είτε στο γραφείο του είτε στο σπίτι και επιπλέον να βγαίνουν ένα βραδινό ραντεβού την εβδομάδα!

Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, έχει ζητήσει από τον σύζυγό της η μέρα αυτή να είναι το Σάββατο.

Έχουν και οι πλούσιοι τα προβλήματά τους...


Το “Δεν ταιριάζετε σου λέω” με ξένο στίχο Νο1 hit στην Σερβία! Ο Παντελίδης και εκτός συνόρων! Δείτε το εντυπωσιακό βίντεοκλιπ!


Δείτε το βιντεοκλιπ!

Ο Σάσα Κοβάσεβιτς είναι ένας νεαρός αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένος καλλιτέχνης από την Σερβία! Αφού άκουσε και είδε την μεγάλη επιτυχία του Παντελή Παντελίδη, ζήτησε να πάρει ένα τραγούδι του και να το βγάλει στα Σέρβικα. Έτσι και έγινε…!

Το “Slucjano” γνωρίζει τεράστια επιτυχία με τους σέρβικους στίχους του Ντούσαν Μπάκιτς και τη μουσική φυσικά του Παντελίδη, που είναι σίγουρα πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στα Βαλκάνια! Οι Σέρβοι, πάντως έχουν ξετρελαθεί με τα τραγούδια του!

Το κομμάτι πλησιάζει τις 600.000 views στου youtube και όλοι μιλάνε στα σχολιά τους για το summer hit του 2013!

Ακούστε το !

http://www.zappit.gr

Οι γλουτοί της Σοφίας Βεργκάρα παλεύουν για μια θέση στον ήλιο [εικόνες]


Φωτογραφίες των καλλίγραμμων γλουτών της αποφάσισε να ποστάρει η 40χρονη Σοφία Βεργκάρα στα πλαίσια των διακοπών που κάνει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Νικ Λόεμπ.

«Το ότι είμαι ένα όμορφο και γεμάτο καμπύλες κορίτσι μου έχει ανοίξει πολλές πόρτες. Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι τα οφείλω όλα στο μυαλό και το ταλέντο μου. Από την άλλη δουλεύω εδώ και 20 χρόνια. Οπότε μάλλον διαθέτω κάτι παραπάνω από απλά ένα μεγάλο στήθος».

Αυτό δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της η Κολομβιανή σταρ του Modern Family. Η οποία μάλλον προσπάθησε να δείξει ότι -πέρα από το στήθος- διαθέτει και άλλα αξιοζήλευτα μέρη του σώματος ποστάροντας τις συγκεκριμένες εικόνες που την δείχνουν να φοράει ένα ροζ μπικίνι με στρίνγκ στο επίμαχο σημείο.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει πριν ξεκινήσει το promotion για το Machete Kills, στο οποίο παίζει ένα βασικό ρόλο, καθώς και τα γυρίσματα του Don't Mess with Texas στο οποίο συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Ρις Γουίδερσπουν.

Η ξανθιά και η πιτσαρία...


4 πράγματα που σκέφτεται εκείνος, όταν είσαι γuμνή


Μάθε τις αλήθειες που ποτέ δεν τόλμησε να σου πει εκείνη τη δύσκολη στιγμή...

Οι άντρες σκέφτονται ακόμα και την ώρα που θα δουν μια γuμνή οπτασία μπροστά τους. Ναι, είναι γεγονός. Μπορούν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και τότε. Το πρόβλημα είναι, πως ποτέ δεν εκφράζουν ανοιχτά στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο αυτές τις ιδιωτικές συζητήσεις που πραγματοποιούν με τον εαυτό τους. Αντί να μένεις με την απορία κάθε φορά, διάβασε μερικές από τις πιο συχνές και πιθανές σκέψεις, που κάνει ο ερωτικός σου σύντροφος, όταν σε αντικρίζει όπως ακριβώς σε γέννησε η μαμά σου! 

• Το χαμόγελο στα χείλη είναι αποκαλυπτικό του ενθουσιασμού του, αλλά πόση ώρα να σε κοιτάζει δίχως να σου πει, ότι τρελαίνεται για σένα; 
• Σίγουρα η εμφάνιση σου τον δελεάζει πολύ να δοκιμάσει, όμως θα προτιμούσε να σε κοιτάει χωρίς να αγγίζει για αρκετές ώρες. 
• Σε θέλει ταυτόχρονα δίπλα του στο κρεβάτι, όμως να ξέρεις, πως θα τον εξιτάρεις αν περιφερθείς στο χώρο με ένα χορευτικό ρυθμό. 
• Υπάρχει και η χιουμοριστική πλευρά της υπόθεσης. Πολλοί είναι εκείνοι που στην όψη της λείας επιδερμίδας σου, θα αναρωτηθούν μήπως πρέπει να κάνουν μια αποτρίχωση.



Πως να παγώσετε σε τρία λεπτά τις μπύρες και τα αναψυκτικά σας

Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ;

Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό.

Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό.

Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε μέσα 2 φλιτζάνια αλάτι. Ανακατέψτε για να διαλυθεί και βάλτε το στην κατάψυξη για 3 λεπτά.

Απολαύστε τώρα τα παγωμένα αναψυκτικά σας!

neadiatrofis

Αξίζει να το δεις: Ένα νόμισμα μπορεί να αλλάξει πολλά (Βίντεο)


Ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους, που σκηνοθέτησε η Sharon Wright, είναι:

Change For A Dollar

Is he asking for Change, or is he asking for CHANGE?. Ζητάει λίγα ψιλά(change) ή ζητάει ΑΛΛΑΓΗ (change), μας βάζει να αναρωτηθούμε η ταινία.

Το λογοπαίγνιο με τη λέξη change = ψιλά, νομίσματα αλλά και αλλαγή, δεν είναι δυνατό στην ελληνική γλώσσα, αλλά το μήνυμα της ταινίας είναι τόσο δυνατό, που λίγη σημασία έχει η μετάφραση.

Η ταινία έχει αποσπάσει εκπληκτικές κριτικές, βραβεία αλλά κυρίως την αποδοχή του κοινού.


madata 

Πως νικάμε τον πόνο στα ρευματικά νοσήματα, δίχως φάρμακα;


Έχετε δει ποτέ ασθενή με ρευματικά νοσήματα. Έχετε δει τον πόνο να ζωγραφίζεται στα μάτια του; Να μην μπορεί να κάνει απλές κινήσεις που οι υπόλοιποι άνθρωποι κάνουμε εύκολα; να έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να κινηθεί, να περπατήσει. Και να βλέπει ότι με τα φάρμακα που παίρνει τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τόσο εντυπωσιακά όσο θα ήθελε. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε σήμερα θα δείτε τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που μπορεί να υπάρξουν σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα, σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Του Ηλία Σιακαβέλλα
παθολόγου

Οι περισσότερες κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης ρευματολογικών νοσημάτων τοποθετούν την εκπαίδευση του ασθενούς ή την αυτοθεραπεία σε καίριο σημείο στο θεραπευτικό πρόγραμμα. Από το 2010 όμως, η οδηγία είναι ακόμη πιο εμφατική: «αυξείστε το ποσοστό των ασθενών με αρθρίτιδα που έχουν αποτελεσματική και βασισμένη σε αποδείξεις εκπαίδευση για το πρόβλημά τους ως αναπόσπαστο και ζωτικό τμήμα της αντιμετώπισης της κατάστασής τους». Παρά την σχεδόν ομόφωνη αναγνώριση μεταξύ των ειδικών του πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των ασθενών, λιγότεροι από 5% εκπαιδεύονται με επίσημο ή σταθερό τρόπο.
Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, τα προβλήματα των ασθενών είναι αρκετά όμοια. Τα κύρια συμπτώματα είναι ο πόνος, η εύκολη κόπωση, η αναπηρία και η κατάθλιψη. Κλειδί στην εκπαίδευση των ασθενών είναι το σπάσιμο αυτών των στερεότυπων και η μείωση των συμπτωμάτων χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοβελτίωσης όπως η άσκηση, η διαχείριση της κίνησης, η χρήση βοηθημάτων και η συμπεριφορική αντιμετώπιση.
Σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα οι ισχυρότερες ενδεχομένως αποδείξεις, αφορούν την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων διατήρησης της φόρμας δηλαδή, για την ενδυνάμωση και για την αντοχή. Τα προγράμματα που περιλαμβάνουν ποδηλασία, αεροβική στο νερό, μυική ενδυνάμωση και άσκηση μικρής έντασης αναφέρουν αποτελέσματα
- μείωσης του πόνου,
- βελτίωσης στην ένταση των κινήσεων των αρθρώσεων,
- βελτίωση της φυσικής κατάστασης της καρδιάς,
- βελτίωση της μυικής δύναμης,
- βελτίωση της διάρκειας, της λειτουργικότητας και της ευστάθειας
σε ασθενείς με αρθρίτιδα.
Η αεροβική άσκηση δείχνει σταθερώς ότι άτομα με αρθρίτιδα μπορούν να ασκούνται τακτικώς με ασφάλεια σε ένταση τέτοια που να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τη γενικότερη υγεία χωρίς εξάρσεις της νόσου ή επιδείνωση των συμπτωμάτων από τις αρθρώσεις. Τα προγράμματα στις περισσότερες μελέτες αεροβικής άσκησης σταδιακώς αυξάνουν την ένταση και τη διάρκεια των ασκήσεων ώστε να φτάσουν τα 30 έως 45΄ ημερησίως 3 έως 5 ημέρες την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση όλου του σώματος όπως περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμβηση. Ιατρικές μελέτες παρέμβασης με άσκηση, σχεδιασμένες για ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γονάτων, περιλαμβάνουν ενδυνάμωση, αεροβική και ασκήσεις λειτουργικότητας.
Αυτές οι μελέτες περιέχουν μια μικρή περίοδο αρχικώς με οδηγίες ακολουθούμενη από πολλούς μήνες ασκήσεων κατ’οίκον μόνος του ο/η ασθενής κι αναφέρουν βελτίωση της μυικής δύναμης, της ιδιοδεκτικής αίσθησης, της λειτουργίας μυών κι αρθρώσεων, καθώς και μείωση του πόνου. Θέλω να διευκρινίσω ότι το ιδιοδεκτικό σύστημα είναι μικρές νευρικές ίνες μέσα στους μύες και στις αρθρώσεις, το οποίο ερεθίζεται με τη βαριά δουλειά ή τη δουλειά με αντίσταση ή τις εκτάσεις στις αρθρώσεις. Το σύστημα αυτό παίρνει πληροφορίες από τους μυς, τένοντες και συνδέσμους μας και μάς δίνει μια αίσθηση του πού βρίσκεται το σώμα μας στον χώρο καθώς και τα όρια του σώματός μας. Μας επανατροφοδοτεί για την θέση του σώματος, τη δύναμη και το εύρος της κίνησης. Αυτό είναι που μας βοηθά να κάμψουμε το γόνατο στη σωστή γωνία για να σηκωθούμε από την καρέκλα, να κατέβουμε γλυκά από το πεζοδρόμιο και να χειριστούμε μολύβια, κουμπιά, κουτάλια και κόμπους.
Το παραδοσιακό πρόγραμμα κατ’ οίκον ασκήσεων για τους ασθενείς με αρθρίτιδα είναι η χαμηλής έντασης ενεργητική άσκηση με εκτάσεις και κάμψεις. Αυτό μπορεί να παρέχει πλεονεκτήματα επιπροσθέτως προς την ευκαμψία και την κινητικότητα των αρθρώσεων. Ήρεμες ασκήσεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια των κινήσεων του Τάϊ-Τσι μπορούν μα μειώσουν σημαντικώς την πρωινή δυσκαμψία των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Επίσης, η άσκηση βελτιώνει και την κατάθλιψη αυτών των ασθενών. Παρόλο που δεν είναι κατανοητός ο ακριβής μηχανισμός, ίσως να έχει να κάνει με το ότι η κατάθλιψη, αλλά κι άλλα αρνητικά συναισθήματα εξυπηρετούνται από την αυτοεπάρκεια του ασθενούς ή την εμπιστοσύνη ότι κάποιος/α μπορεί να επηρεάσει τα συμπτώματα της ασθένειάς του. Ασθενείς που αντιμετωπίζουν τον πόνο τους με αρνητικά τρόπο, πονάνε πολύ περισσότερο κι έχουν μεγαλύτερη φυσική ανικανότητα. Αντιθέτως, έχουν λιγότερο πόνο κι ανικανότητα ασθενείς που αποφεύγουν την μεμψιμοιρία και την διαρκώς αρνητική θεώρηση του πόνου και αναφέρουν χρήση προσαρμοστικών τεχνικών όπως, απόσπαση της προσοχής και ήρεμες σκέψεις ή εκφράσεις.
Επιπλέον, η συστηματική άσκηση συνεισφέρει στη διαχείριση του πόνου μειώνοντας την αίσθησή του καθώς και την ανικανότητα και στους ασθενείς με ρευματοειδή, αλλά και με οστεοαρθρίτιδα.
Μηχανικά βοηθήματα προτείνονται συχνά στα άτομα με αρθρίτιδα ώστε να βελτιώσουν τις λειτουργικές ικανότητές τους εξισορροπώντας τον περιορισμό των δεξιοτήτων, το μειωμένο εύρος κίνησης των αρθρώσεων, την ελαττωμένη μυική δύναμη και την αντοχή λόγω της ασθενείας. Τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα βοηθήματα είναι για την οστεοαρθρίτιδα οι νάρθηκες καρπού ακολουθούμενοι από νάρθηκες με ασημένιο δακτύλιο, τα ανυψωμένα καθίσματα λεκάνης στην τουαλέττα, τα καθίσματα μπανιέρας ή ντουσιέρας, και τα μπαστούνια με «έξυπνους» γάντζους στα άκρα ώστε να ξεντύνονται άνετα.
Είναι εξακριβωμένο ότι η πλειονότητα των χρηστών με ρευματοειδή ή οστεοαρθρίτιδα έχει θετικές εντυπώσεις από τη χρήση αυτών των βοηθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να κάνει την εκτέλεση κινήσεων ή πράξεων πιο αυτοδύναμη, ευκολότερη και ασφαλέστερη. Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι η χρήση τους μείωσε την αντίληψη των ασθενών για τη δυσκολία εκτέλεσης μιας πράξης κατά 42%.
Η φράση που θα μπορούσε να πείσει τους ασθενείς να ακολουθήσουν τα παραπάνω είναι: «Δεν μπορώ να θεραπεύσω την αρθρίτιδά σας, αλλά συνεργαζόμενοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, ώστε να συνεχίσετε να ζείτε μια φυσιολογική ζωή».
Ηλίας Κ. Σιακαβέλλας
Παθολόγος

Το γραπτό των Θρησκευτικών που κάνει το γύρο του Διαδικτύου: Ο μαθητής εξέφρασε την πίστη του στην... ΑΕΚ


Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα γραπτό προαγωγικών εξετάσεων στο οποίο ο υποψήφιος εξέφρασε την πίστη του στην ΑΕΚ. 

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος στο τετράδιο που κλήθηκε να γράψει τις απαντήσεις στα θέματα των Θρησκευτικών προτίμησε να εκφράσει τα... σέβη του και την πίστη του στην αγαπημένη του ομάδα και να ευχηθεί «Καλό Καλοκαίρι». 

«Αλλοι τον λένε Θεό, εμείς δικέφαλο. Καλό καλοκαίρι», έγραψε συγκεκριμένα ο υποψήφιος στο γραπτό του που δημοσιεύει ο ιστότοπς Sport-fm.

iefimerida

Ανέκδοτο: Ο καλόγερος


Ένας καλόγερος σε κάποια επίσκεψη στην Αθήνα, γυρίζει, γυρίζει, και
στο τέλος κουρασμένος, κάθεται σ' ένα καφενείο.
Μια κυρία στο διπλανό τραπέζι τον ρωτάει:

- Είσαστε αληθινός καλόγερος;

- Να σου πω, ράσα φοράω, έχω γένια, σε μοναστήρι μένω, σε όλες τις
αγρυπνίες και τις ακολουθίες πάω, νηστεύω, προσεύχομαι... Νομίζω ότι
είμαι κανονικός καλόγερος...

- Εσύ τι είσαι;

-Εγώ, είμαι λεσβία. Απ' το πρωί που θα σηκωθώ μέχρι το βράδυ που θα
πάω για ύπνο όλο γυναίκες σκέφτομαι. Και στον ύπνο μου όλο γυναίκες
ονειρεύομαι.. Και για σεξ, μόνο γυναίκες θέλω...
Μετά από λίγο αδειάζει το διπλανό τραπέζι. Ο καλόγερος έχει πέσει σε
σκέψεις. Ένα ζευγάρι έρχεται και κάθεται δίπλα του. Κι αυτοί σε λίγο,
τον ξαναρωτούν:

- Είστε πραγματικός καλόγερος; Και ο καλόγερος:

- Έτσι νόμιζα, αλλά μάλλον λεσβία είμαι τελικά!!!!!


Αξίζει να δείτε: 9 γνωστά (και άγνωστα) μυστικά μακροζωίας





Υπάρχει τρόπος να ζήσουμε περισσότερο αλλά και με ποιότητα; Όλοι αναρωτιόμαστε, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Ή μήπως η απάντηση βρίσκεται μπροστά τα μάτια μας;

Οι άνθρωποι ψάχνουν αιώνες τώρα τον τρόπο να καταφέρουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια, χωρίς να θυσιάσουν όμως την ποιότητα στη ζωή τους. Το εγχείρημα δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί…

Πολεμήστε την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η λύση είναι το κρέας. Σε μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, που αντικατέστησαν το 8% των ημερήσιων θερμίδων τους από το ψωμί, τα δημητριακά, τις πατάτες ή τα ζυμαρικά με άπαχο κόκκινο κρέας είχαν πτώση στη συστολική αρτηριακή πίεση έως και 4 μονάδες σε διάστημα μόλις 8 εβδομάδων.

Η αργινίνη, ένα αμινοξύ στο κόκκινο κρέας, μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Πλέον, περιορίζοντας τα άμυλα μειώνεται το σάκχαρο του αίματος και το σώμα έχει πιο αποτελεσματική λειτουργία στο κάψιμο του λίπους.

Η σωτηρία του δέρματος

Το μελάνωμα, μία από τις πιο συχνές και επικίνδυνες μορφές καρκίνου έχει μία αρκετά ύπουλη δράση καθώς «τρέφεται» από την αδράνεια και την αμέλεια του καθενός να κάνει την ετήσια εξέταση του δέρματός του.

Μια μελέτη του Northwestern University έδειξε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν πώς να αυτοεξετάζουν το δέρμα τους (έλεγχος κρεατοελιών κ.λπ), έχουν περισσότερες πιθανότητες θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισης καρκίνου.

Για μια υγιή καρδιά

Να τρώτε περισσότερα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 31%.

Οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακριβώς με ποιον τρόπο τα γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, αλλά οι μελέτες που εμφανίζονται συνεχώς δείχνουν, ότι το ασβέστιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μάλιστα για ακόμα μεγαλύτερη προστασία οι ειδικοί προτείνουν να αναζητήσετε προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, η οποία θεωρείται ότι μειώνει κατά 23% τα επίπεδα της αντιδρώσας πρωτεΐνης C στο αίμα, ενός δείκτη δηλαδή αρτηριακής φλεγμονής.


Πιείτε καφέ…αλλά ντεκαφεϊνε

Σε μια πρόσφατη μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard, αποκαλύφθηκε ότι η κατανάλωση δύο ή περισσοτέρων φλιτζανιών ντεκαφεϊνέ καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 52%.

Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κινητικότητα του εντέρου, κάτι που ο κανονικός καφές δε μπορεί να κάνει.

Ακόμα καπνίζετε;

Μια μελέτη του 2005 στο British Medical Journal διαπίστωσε, ότι οι καπνιστές που είδαν τα αποτελέσματά από το σάλιο τους με βάση ένα τεστ νικοτίνης που έκαναν, είχαν 17% περισσότερες πιθανότητες να σταματήσουν το κάπνισμα.

Η δοκιμή, η οποία περιλαμβάνει φτύσιμο σε ένα φλιτζάνι και μέτρηση της ποσότητας του καπνού που προέρχεται από τις τοξίνες στο σάλιο, είχε χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με παροχή αντικαπνιστικών συμβουλών.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι το να είναι ένας καπνιστής σε θέση να δει την εξέλιξη που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία του, συμβάλλει σημαντικά στην απόφασή του να το κόψει.


Νικήστε την κατάθλιψη

Μια φινλανδική μελέτη διαπίστωσε, ότι οι άνδρες που εργάζονται και είναι εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου εμφανίζουν μεγαλύτερη μείωση στα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνους που εργάζονται σε κλειστούς χώρους. Επιπλέον, μία ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά αισθάνονται λιγότερο καταθλιπτικοί.

Προλάβετε τον διαβήτη

Το επιδόρπιο και γενικότερα οτιδήποτε γλυκό είναι ένας μοναδικός πειρασμός, στον οποίο λίγοι αντιστέκονται. Ωστόσο ο διαβήτης καραδοκεί. Για τον λόγο αυτό, όταν ποθείτε κάτι γλυκό, καλύτερα να επιλέγετε φρούτα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα) μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνετε τουλάχιστον μια μερίδα από αυτά τα ψάρια, κάθε εβδομάδα.

Αντι-εγκεφαλική δράση

Κάθε καθημερινή δόση των φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 6%. Άρα τρεις μερίδες κατά μέσο όρο τη μέρα αγγίζουν αισίως το 18%. Επενδύστε στα φρούτα και τα λαχανικά για την καλύτερη δυνατή προστασία της υγείας σας. Η αφθονία και η ποικιλία σε αρώματα και γεύσεις, ειδικά το καλοκαίρι, θα σας ανταμείψει σε απόλαυση και υγεία.

clickatlife

Αίγιο: Στο DVD που του έστειλαν πρωταγωνιστούσε η γυναίκα του!


Όταν ο άντρας έβρισκε στο σπίτι του ένα φάκελο που περιείχε το επίμαχο dvd, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα έβλεπε στην τηλεόραση...

Αποφάσισε να εκδικηθεί τον άνδρα με τον οποίον βρισκόταν στα μαχαίρια, συνάπτοντας ερωτική σχέση με την φιλενάδα του! Ο λόγος για δύο άνδρες που εδώ και καιρό είχαν τσακωθεί και μάλιστα ο ένας εκτόξευε απειλές εναντίον του άλλου, ενώ φρόντιζε να τον «στολίζει» με διάφορα «κοσμητικά»! 

Ο ένας (αυτός που σκέφτηκε το «κόλπο» με τη φιλενάδα) έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το κύρος του σε συνδυασμό με το «λέγειν» του για να πείσει την φιλενάδα του «αντιπάλου» του να τον ακολουθήσει στο κρεβάτι!

Σύμφωνα με το dete.gr, η γυναίκα ενέδωσε και τελικά βρέθηκε στο κρεβάτι του επιχειρηματία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ''ένοχη'' συνάντηση έγινε στο εξοχικό σπίτι του πλούσιου, το οποίο διατηρεί σε περιοχή εκτός Αιγίου. Αυτό που δεν υπολόγισε η όμορφη παρτενέρ του εχθρού του, είναι πως ο εραστής της μιας βραδιάς… είχε κάμερες στο σπίτι. Όταν το «παράνομο» ζευγάρι έφθασε στο εξοχικό, το σχέδιο του επιχειρηματία είχε ήδη μπει σε εφαρμογή.

Οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε όλα τα δωμάτια άρχισαν να γράφουν, χωρίς η κυρία να αντιληφθεί το παραμικρό. Γδύθηκε, ξάπλωσε στο κρεβάτι, έκανε έρωτα με τον επιχειρηματία, χωρίς βέβαια να γνωρίζει πως κάθε κίνησή της… καταγραφόταν! 

Το ζευγάρι έφυγε, ο επιχειρηματίας όμως ξαναγύρισε, πήρε το υλικό από το βίντεο, το διαμόρφωσε και έστειλε ένα dvd… στον άσπονδο εχθρό του, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας την αγαπημένη του ερωτική σύντροφο στην αγκαλιά του εχθρού του! 

Ο απατημένος άντρας κάλεσε τη γυναίκα και έγινε… χαμός! Της έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, αφού πρώτα την περιέλουσε με ένα σωρό ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς! 


Η μαϊμού στο μπαρ

Πάει ένας τύπος με μια μαϊμού στον ώμο σε ένα μπαρ να πιει μια μπυρίτσα.
Κάθεται λοιπόν στο μπαρ και παραγγέλνει την μπύρα του. Ο μπάρμαν βλέπει την μαϊμού, στραβώνει λίγο, αλλά δεν λέει τίποτα. 
Έχει δεν έχει πιει δυο γουλιές ο τύπος και η μαϊμού αρχίζει να κόβει βόλτες στο μαγαζί. 
Ανεβαίνει σ ένα τραπέζι που κάθεται ένα ζευγάρι και κάνει μια χραπ! και τους τρώει τα μαρασκίνο από τα ποτά. 
Την παίρνει χαμπάρι ο μπάρμαν την δουλειά, αλλά βλέπει ότι το ζευγάρι αντί να ζοχαδιαστεί το πήρε μάλλον ελαφριά το συμβάν... 
Σκύβει λοιπόν να την πει στον τυπά μας, αλλά πριν προλάβει του λέει αυτός:
- Το ξέρω, το ξέρω... Έτσι κάνει πάντα. Μην ανησυχείς όμως, ότι ζημιά κάνει θα στην πληρώσω. 
Τ' ακούει αυτά ο μπάρμαν και κάπως καλμάρει....
Εν τω μεταξύ, η μαϊμού έχει φάει και κάτι φιστίκια από μια παρέα στο βάθος.... Κάποια στιγμή τελειώνει και ο τυπάκος την μπύρα του, πληρώνει και τις σκανταλιές της μαϊμούς και φεύγει.

Στο ίδιο μαγαζί πάει πάλι ο ίδιος τύπος πάντα παρέα με την μαϊμού, μετά από καμία βδομάδα. Όπου πάλι με το που παραγγέλνει την μπύρα του, αρχίζει να βολτάρει η μαϊμού. 
Αυτή τη φορά είναι πάνω σε ένα τραπέζι όπου κάτι τύποι παίζουν χαρτιά. Κάνει μια χραπ! τους τε αρπάζει και τα κάνει μια μπουκιά. 
Ο μπάρμαν φανερά ζοχαδιασμένος τους πάει καινούργια τράπουλα, και χρεώνει την τράπουλα στον φίλο μας. 
Δεν παίρνανε δυο λεπτά και η μαϊμού είναι στο τραπέζι του μπιλιάρδου. Κάτι πάει να πει ο μπάρμαν στον φίλο μας αλλά πριν προλάβει πιάνει μια μπάλα η μαϊμού και την τρώει κι αυτή σε χρόνο dt.
- Αυτό πρώτη φορά το κάνει, λέει ο τυπάκος στον μπάρμαν... Γενικά όπως θα κατάλαβες έχει μια διαβολεμένη όρεξη και καταβροχθίζει τα πάντα, αλλά μπάλα του μπιλιάρδου πρώτη φορά έφαγε!!!
Τέλος πάντων μετά από λίγο πληρώνει τη μπύρα και το "φαΐ" της μαϊμούς και φεύγει...

Μετά από λίγες μέρες να πάλι ο δικός σου στο μπαρ παρέα με την μαϊμού. 
Παραγγέλνει την μπυρίτσα του ενώ η μαϊμού κόβει βόλτες. 
Πάει σ ένα τραπέζι που είναι κάτι κοπέλες, παίρνει η μαϊμού το μαρασκίνο από το ποτό, το βάζει στον κ*λο της, μετά το βγάζει και το τρώει!!! Ομοίως κάνει με κάτι φιστίκια. 
Τα βάζει πρώτα στον κ*λο της η μαϊμού και μετά τα τρώει. Οι τύπισσες φρικαρισμένες σηκώνονται και φεύγουν....
Αηδιασμένος και εκνευρισμένος ο μπάρμαν λέει στον τύπο:
- Κοίτα να δεις, είσαι καλό παλικάρι και για αυτό ανέχτηκα τις μαλακίες της μαϊμούς σου. Αλλά αυτή το παράκανε. Δεν μπορώ να κρατήσω το μαγαζί με την μαϊμού να κάνει τέτοιες αηδίες.
- Το ξέρω, του αποκρίνεται ο τυπάκος. Κι εμένα με αηδιάζει, αλλά από τότε που έφαγε την μπάλα του μπιλιάρδου, ότι πρόκειται να φάει, το δοκιμάζει πρώτα να δει αν χωράει και να βγει...

Η σχολική της τσάντα έκρυβε ένα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ μυστικό! [VIDEO]


Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που έκρυβε η σχολική τσάντα του παιδιού...

Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, μια 10χρονη μαθήτρια. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος το κορίτσι έσκυψε κάτω από το θρανίο για να βγάλει από την τσάντα ένα τετράδιο και έβαλε τις φωνές. Αμέσως πλησίασε ο δάσκαλος, που διαπίστωσε ότι…




Διακοπές με τα παιδιά με χαρτί γιατρού για δικαιολογημένη «κοπάνα»


Οι Βρυξέλλες σε καλοκαιρινή διάθεση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Aντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η διαφημιστική εκστρατεία τουριστικού πρακτορείου, το οποίο για να τραβήξει περισσότερους πελάτες στα πακέτα οικογενειακών διακοπών, προσφέρει «βεβαιώσεις ασθένειας» για τους μαθητές, ώστε να είναι δικαιολογημένη η «κοπάνα» από το σχολείο.

«Προσφέρουμε δωρεάν βεβαιώσεις ασθενείας για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, καθώς πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να μπορούν να πάνε διακοπές σε χαμηλή τιμή» ήταν το μήνυμα του πρακτορείου σε φυλλάδια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.

Τα πακέτα διακοπών προσφέρονται σε καλύτερες τιμές μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε κλείνουν τα σχολεία.

Το θέμα προκάλεσε θόρυβο στη Φλαμανδία με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας να δηλώνει έτοιμος να εξετάσει τις νομικές κινήσεις εις βάρος του πρακτορείου.

Πάντως, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου έσπευσε να διευκρινίσει ότι η καμπάνια είχε περισσότερο χιουμοριστικό χαρακτήρα και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μοιράσουν δωρεάν βεβαιώσεις ασθένειας.

«Είχαμε κάνει παρόμοιες εκστρατείες και παλαιότερα. Πιστεύουμε ότι οι γονείς ξέρουν τι είναι σωστό για τα παιδιά τους» δήλωσε εκπρόσωπος του πρακτορείου στο Reuters.

Newsroom ΔΟΛ


H εικόνα με τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού και την ΕΡΤ σαρώνει στα social media


Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία με τον θρυλικό παράγοντα του Εδεσσαϊκού ο οποίος μετά το θρυλικό βίντεο που τα περιέγραφε με τον δικό του τρόπο το ματς τώρα «σχολιάζει» την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.


Tο πιο δυνατό παιδί του κόσμου!

Με ένα σώμα που θα το ζήλευε και ο Σταλόνε. αυτός ο μικρός μπήκε στο Guinness σαν τον πιο δυνατό μπομπιρα του πλανήτη! 

Δείτε…




Όταν οι γιατροί γίνονται ...κοσμικοί! Σάλος από εγκαίνια ιατρείου με μοντέλα και tv-star (εικόνες)


Εξαιρετικά δυσμενή σχόλια προκάλεσαν στους κόλπους των γιατρών πρόσφατα  εγκαίνια ιατρείου σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, όπου ο γιατρός σκέφτηκε να καλέσει ...κοσμικούς για να κόψουν  την κορδέλα, δίνοντας έτσι την απαραίτητη δημοσιότητα στις νέες του εγκαταστάσεις. Δείτε πως αντέδρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και τι “παραθυράκια” ανοίγουν για ανάλογες εκδηλώσεις ...επιστημονικού χαρακτήρα με το νέο νόμο περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος.  

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κάποτε το επάγγελμα του γιατρού είχε κοινωνικό κύρος και καταξίωση. Σήμερα σε εποχή τρόικας και μνημονίου για πολλούς αποτελεί μάλλον πεδίο απόκτησης πλούτου. Ίσως γι αυτό και ορισμένοι φροντίζουν να δίνουν και την απαραίτητη κοσμική...αίγλη στα ιατρεία τους προκειμένου να προσελκύσουν ασθενείς και πελάτες. Μια ανάλογη περίπτωση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στους ιατρικούς κόλπους του Νομού Αρκαδίας. Σε κοντινή πόλη, γιατρός φρόντισε να καλέσει για τα εγκαίνια του ιατρείου του διάσημους κοσμικούς, tv περσόνες , ηθοποιούς και λοιπούς προβεβλημένους του ντόπιου star system. Μάλιστα οι σχετικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν δεόντως στο διαδίκτυο. 
  
Βέβαια το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γεώργιος Παπασταματάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Προσφάτως στην πόλη μας διαφημίστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο και πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια Ιατρείου συναδέλφου ανήκοντος σε Ιατρικό Σύλλογο γειτονικού νομού. Φωτογραφήσεις με μοντέλα, άνδρες και γυναίκες και διαφημίσεις όλων αυτών στον ηλεκτρονικό τύπο, όλα συνέθεσαν μια εικόνα η οποία δεν συνάδει με τη σοβαρότητα και την σεμνότητα που πρέπει να διέπει την συμπεριφορά ενός λειτουργού υγείας και υπερέβη τα ειωθότα. Η επίδειξη αυτή, προσβάλλει την τοπική κοινωνία η οποία ζει μια εξοντωτική λιτότητα και ταυτόχρονα της περνά λάθος μηνύματα για τον ιατρικό κομμάτι της”.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Ο κ.Παπασταματάκης σημείωνει μάλιστα ότι ανάλογα περιστατικά είναι πιθανό να δούμε πολλά στο μέλλον δεδομένου του νέου νόμου περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματός που δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς να ανοίγουν όπου και όσα ιατρεία επιθυμούν. Κάτι βέβαια που δημιουργεί έντονες συνθήκες ανταγωνισμού συχνά με αθέμιτα μέσα.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (ΙΣΑ): “Με την ευκαιρία αυτή καταγγέλλουμε το νέο νόμο ο οποίος ανοίγει «παράθυρα» σε τέτοιες πρακτικές που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία και ταυτόχρονα δένουν τα χέρια των Ιατρικών Συλλόγων στο θέμα της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων. Ο ΙΣΑ επιθυμεί να εκφράσει την αυστηρή αντίθεσή του σε τέτοιου είδους ενέργειες από συναδέλφους και καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να επιτελούν το λειτούργημά τους σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως άλλωστε πάντα έκαναν”.


 http://iatropedia.com/

Ανέκδοτο: Το σάντουϊτς


Ένας Κρητικός μπαίνει σε ένα μπαράκι και βλέπει στον τοίχο ένα κατάλογο που έγραφε :

Ρακή σφηνάκι...................Ευρώ 1,00
Μπύρα...............................Ευρώ 2,50
Σπανακόπιτα.....................Ευρώ 2,00
Σάντουιτς..........................Ευρώ 3,00
Χάιδεμα σεξουαλικών οργάνων.........Ευρώ 10,00
Κοιτάζει τι λεφτά έχει στο πορτοφόλι του, κάθεται στον πάγκο που σερβίριζαν τρείς κοπέλες και λέει στη μία:
Έι, δεσποινίς σε παρακαλώ...
Μάλιστα κύριε, σε τι μπορώ να βοηθήσω απαντά εκείνη με ένα προκλητικό χαμόγελο.
Μήπως είσαι εσύ που χαϊδεύεις τα γεννητικά όργανα των θαμώνων, όπως
γράφει στον πίνακα ???
Είμαι εγώ η ίδια ! απαντάει εκείνη με ζεστή φωνή και πολύ προκλητικό βλέμμα...
Τότε πήγαινε να πλύνεις καλά τα χέρια σου και έλα να μου δώσεις ένα σάντουιτς!!!!



Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.

Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.

Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!

Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια

Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.

Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.

Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!


7 μύθοι και 7 αλήθειες


1ος ΜΥΘΟΣ : “Η κρίση είναι (λένε…) παγκόσμια!”
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η κρίση είναι των ισχυρών “αποθεματικών νομισμάτων”, κυρίως της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Αγγλιας και Η.Π.Α. και οφείλεται στην απληστία του χρηματοτραπεζικού συστήματος.

-Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Καναδάς, Ρωσία και άλλες 150 χώρες του πλανήτη έχουν διαρκείς αναπτυξιακούς ρυθμούς, για όσο χρόνο τα νομίσματά τους ΔΕΝ αποτελούν στόχο των κερδοσκόπων. Ειδικά η Κίνα “υποτιμά” διαρκώς το δικό της νόμισμα – το γουάν – ώστε να αποφεύγει … δυσάρεστες καταστάσεις.
-”Στόχος” γίνονται όσα κράτη έχουν ως νόμισμα το ευρώ και το δολάριο, αφού αυτά τα νομίσματα χαρακτηρίζονται “διεθνή” και προσφέρονται για κερδοσκοπία !
-2ος ΜΥΘΟΣ : “Οσα κράτη έχουν δυνατό παραγωγικό ιστό, βιομηχανία και τουρισμό ΔΕΝ κινδυνεύουν “.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και η Αγγλία (με την ισχυρή λίρα) αποτελούν 4 από τις πιό “παραγωγικές” χώρες του πλανήτη, με αυτοκινητοβιομηχανίες, τουρισμό και πλήρη αυτάρκεια σε ΟΛΑ τα προϊόντα (κάνουν και εξαγωγές !) .
-Και όμως : Η … “κρίση ” έχει χτυπήσει και αυτά τα κράτη αφού τα “διεθνή” νομίσματα που κατέχουν “μεταναστεύουν ” εύκολα προς τρίτες χώρες (Ελβετία κλπ. ) από κερδοσκόπους και οικονομικούς μετανάστες.
-Απλά σκεφτείτε : Γιατί δεν έχει “κρίση” η Τουρκία , η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κροατία ;(και τόσοι άλλοι…)
-Απλό είναι : ΔΕΝ έχουν ισχυρά νομίσματα ώστε να πέσουν θύματα των κερδοσκόπων. Και επίσης μπορούν να έχουν τον έλεγχο των νομισμάτων τους, αφού το εκτυπώνουν οι ίδιες. Ενώ το ευρώ τυπώνεται μόνον από ΜΙΑ χώρα, τη Γερμανία ! (η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη).
- 3oς ΜΥΘΟΣ : “Αν φύγουμε απ’ την Ε.Ε. και απ’ το ευρώ θα… καταστραφούμε!”
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η Ε.Ε. δεσμεύει τα κράτη – μέλη της με τις “υποχρεωτικές κοινοτικές οδηγίες” , εμποδίζοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες τους – με τις …”ποσοστώσεις”- καταργώντας στην ουσία την εθνική τους κυριαρχία.
- Το ευρώ λειτουργεί ως”εργαλείο χρεωκοπίας” στα χέρια των κερδοσκόπων (κάθε λογής !) -βλέπε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία κλπ.
-Η αποδεσμεύσή μας από την Ε.Ε. και η επιστροφή μας στη δραχμή, θα φέρει την αληθινή ανάπτυξη, αφού θα έχουμε το δικαίωμα στην εκτύπωση του δικού μας νομίσματος, θα θέσουμε πλαφόν στις τιμές, (κάτι που δεν επιτρέπει η “ελεύθερη” οικονομία…), γεγονός που θα αποκαταστήσει τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία, αξιοπρέπεια και (συγχρόνως) θα μπορούμε να έχουμε ανεξάρτητη πολιτική -και οικονομικη αναπτυξη- έξω απ’ τις “τανάλιες” των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
-Πρέπει -βέβαια- οι απατεώνες που κυβερνούν τη χώρα επί δεκαετίες , να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας και συσσώρευσης χρημάτων σε λίγα πρόσωπα, όλα μισητά από το λαό !
- 4ος ΜΥΘΟΣ : ” Αν φέρουμε πίσω τη δραχμή θα χάσουμε το … ισχυρό ευρώ και θα έχουμε ένα υποτιμημένο νόμισμα”.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Το ευρώ μπορεί (προσωρινά) να φαίνεται ισχυρό, όμως η αγοραστική του δύναμη σύντομα μπορει να καταρρεύσει, αν ένα -ή περισσότερα -μέλη της ευρωζώνης αποχωρήσουν.
-Εκείνοι που θα ζημιωθούν από την επιστροφή στη δραχμή είναι όσοι έχουν τεράστιες καταθέσεις σε ευρώ- αφού το ευρωνόμισμα ΘΑ ΧΑΣΕΙ μεγάλο μέρος της αγοραστικής του δύναμης. Ομως οι απλοί – μη προνομιούχοι -πολίτες θα ωφεληθούν ΑΜΕΣΑ -και αυτό έχει σημασία !
-Οσο για την ισοτιμία της δραχμής, αυτό είναι πάντα ζήτημα δικάς μας “παρεμβατικής” πολιτικής :
-Εάν έχουμε το δικό μας νόμισμα, είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να παρεμβαίνουμε στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Σκεφτείτε απλά, πως η Ελλάδα είχε παραγωγική ανάπτυξη εδω και 180 χρόνια ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τη ΔΡΑΧΜΗ, ενώ όταν απέκτησε…ευρώ – απο την 1/1/2002 – οδηγήθηκε στην εξαθλίωση αφού το “ευρωσυνάλλαγμα” οδηγήθηκε από τους “διαπλεκόμενους” απατεώνες του πολιτικοοικονομικού συστήματος εκτός της χώρας μας -στο εξωτερικό – αφήνοντας τους Ελληνες με τα … κέρματα.
- Απλά παραδείγματα :

Μια ημέρα πριν η Ελλάδα μπεί στο ευρώ (31/12/2001)
- Τιμή φραντζόλας ψωμιού 80 δρχ .
-Τιμή εισιτηρίου λεωφορείου 150 δρχ.
-Μπαταρίες (από υπαίθρια αγορά) 100 δρχ.
-Τιμή εφημερίδας 100 δρχ.
-Τιμή κρασιού χύμα (1,5 li.) 300 δρχ.
-Μέσος μισθός 150.000δρχ.

ΣΗΜΕΡΑ : (Δεκέμβριος 2011)
-Φραντζόλα ψωμιού 0.70 ευρώ = 238 δρχ.
-Εισιτήριο λεωφορείου 1.40 ευρώ = 477 δρχ.
-Μπαταρίες (από υπαίθρια αγορά) 1 ευρώ = 341 δρχ.
-Τιμή εφημεριδας 1-1.30 ευρώ = 341-443 δρχ.
-Τιμή κρασιού χύμα (1,5 lt) 3ευρώ = 1022 δρχ.
-Μέσος σημερινός μισθός 800 ευρώ = 272.000 δρχ.

Αυτονόητο γενικό Συμπέρασμα :

-ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ η τιμή προϊόντων και υπηρεσιών ενώ ο μέσος μισθός (ούτε κάν) διπλασιάστηκε. Δηλ. η αγοραστική δύναμη των πολιτών έπεσε κατά 33% -35% ! Ας σκεφτούμε-επίσης- τις νέες μειώσεις μισθών – συντάξεων και τις αυξήσεις τιμών και υπηρεσιών (ΔΕΗ , εισιτήρια κλπ.) που έρχονται. Χωρίς να υπολογίσουμε τη ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας τροφίμων και υπηρεσιών που πληρώνουν οι πολίτες .
-Υπ’ όψιν ότι σε Γερμανία , Βέλγιο, Γαλλία κλπ. ο πρώτος μισθός είναι 1.500-2.000 ευρώ, ενω οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκονται στα 2/3 των τιμών της χώρας μας! (ειδικά στα SUPER MARKETS).
-Οσο για τη βοήθεια σε “τρόφιμα” που προσφέρει στους φτωχούς η Ε.Ε. (μικρά κιβώτια που περιέχουν κυρίως ζυμαρικά) κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητά τους ή για τυχόν “επιστημονική επεξεργασία” -κάθε μορφής- και ο …νοών νοήτω!
- 5oς ΜΥΘΟΣ : ” Αν κηρύξουμε στάση πληρωμών ως προς το εξωτερικό χρέος θα είμαστε … αφερέγγυοι προς τους δανειστές”.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού ελληνικού “χρέους” είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ είτε γιατί έχει ήδη πληρωθεί (λόγω τοκοχρεωλυσίων) είτε γιατί όσοι μας δάνειζαν ΓΝΩΡΙΖΑΝ από πριν, ότι ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
-Οπότε “κάπου αλλού ” απέβλεπαν, έχοντας – βέβαια- ως συνεργάτες τους και ντόπιους πολιτικούς…που πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά !
-Πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του “χρέους” (ποιές υπογραφές φέρουν τα ομόλογα, τι ημερομηνία έχουν, που πήγαν τα χρήματα και σε ποιούς λογαριασμούς κλπ.) . Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και τον εθνικό πλούτο- υποτιμώντας παράλληλα την νοημοσύνη των Ελλήνων. Φυσικά δεν θα είναι ειδικά δικαστήρια (τύπου Βουλής)- όπου…. “κόρακας μάτι κοράκου δεν βγάζει”, αλλά λαϊκά με έντιμους-δημοκρατικούς δικαστές.
-6ος ΜΥΘΟΣ : “Η Ε.Ε. προστατεύει τα σύνορά μας”.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Κάθε μέρα εισέρχονται στο έδαφός της Ελλάδας τουλάχιστον 1.000 λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες (οι περισσότεροι παραμένουν εδώ…).
-Οσο για το αν θα βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι σε περίπτωση -πχ. κατάληψης κάποιου νησιού – από τους εξ’ Ανατολών γείτονες , αυτό ανάγεται προφανώς στη σφαίρα της …θεωρητικής προσέγγισης. (Φανταστείτε Γάλλους, Ισπανούς, Γερμανούς κλπ. να πολεμούν Τούρκους στο…Αιγαίο. Μάλλον έχετε μεγάλη φαντασία !).
-7ος ΜΥΘΟΣ : Ο “γερμανογαλλικός άξονας” μοιάζει με τον “γερμανοϊταλικό άξονα” του Χίτλερ και του Μουσολίνι τις δεκαετίες του ’30-’40.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Ισχύει – αλλά μόνο σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, τότε ήξερες “ποιοί ήταν οι αντίπαλοι”: Σήμερα οι αντίπαλοι είναι απλά “αχυράνθρωποι” ενός άπληστου -σχεδον “αόρατου”- χρηματοτραπεζικού συστήματος που επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο και την απόλυτη εξουσία επάνω στα κρατη και στους λαούς…


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger