Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως πήραν το όνομα τους διάσημα συγκροτήματα;

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016


Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική. Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα

U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».
ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.
The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.
Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.
Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.
The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».
Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.
Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.
Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).
R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.
Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.
Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».

Η ιστορία του κοριτσιού που έγινε μητέρα σε ηλικία 5 ετών!


Η μόλις πέντε χρονών Lina Medina η οποία ζούσε σε ένα χωριό στις Άνδεις, στην ηλικία μόλις των πέντε ετών άρχισε να αποκτά πολύ μεγάλη κοιλιά. Η συγκεκριμένη ιστορία η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο παράξενα γεγονότα στον κόσμο και ιατρικό μυστήριο συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του '40 στο Περού.

Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς της συνέβαινε. Έναν χρόνο πριν, είχε αρχίσει να βλέπει το στήθος της να μεγαλώνει ιδιαίτερα σαν να ήταν 16 χρονών ενώ λίγο αργότερα ο σχηματισμός του ολοκληρώθηκε σαν να ήταν πράγματι κανονική γυναίκα.

Όταν ο πατέρας της την πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να δει τι συμβαίνει στην κόρη του, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η μικρή ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αφού διένυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο γιατρός Geraldo Lozada έκανε καισαρική τομή στη μικρή για να την ξεγεννήσει και τότε ήρθε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι που πήρε το όνομα Geraldo από τον γιατρό.Ο τελευταίος αναγκάστηκε να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία και απαγγέλθηκαν στον πατέρα της μικρής κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου και αιμομιξία. Φυσικά, φυλακίστηκε.

Η μικρή αν και πολύ μικρή ανέλαβε την ανατροφή του γιου της μαζί με τα στενά συγγενικά της πρόσωπα. Το αγοράκι πέθανε σε ηλικία σαράντα ετών από μία σπάνια ασθένεια στα κόκαλα ενώ η πιο νέα μαμά, όπως έχει καταγραφεί, στον κόσμο συνεχίζει να ζει στο Περού και είναι σήμερα 80 χρονών.



Όσο για το ιατρικό μυστήριο που γέννησε η όλη υπόθεση οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μικρή έπασχε από ορμονική διαταραχή καθώς είχε αρχίσει να γίνεται γυναίκα από την ηλικία μόλις των 8 μηνών!

Απίστευτη ποδοσφαιρική ξεφτίλα για την Ελλάδα! Αυτό δε γίνεται…


Άλλη μία στιγμή… δόξας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα απουσίαζε η ψήφος του προπονητή και του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος!

Στην λίστα με αυτούς που ψήφισαν για την Χρυσή Μπάλα (εθνικός εκλέκτορας, αρχηγός εθνικής, δημοσιογράφος) θα βρει κανείς ψηφοφόρους από όλες τις πιθανές και απίθανες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι… ποδοσφαιρομάνες χώρες που λέγονται: Νησιά Σολομώντα, Σρι Λάνκα, Σουαζιλάνδη, Νησιά Κέιμαν, Βανουάτου, Σαμόα, Νεπάλ και δεν συμμαζεύεται. Παραδόξως, όμως δεν υπήρχε συμμετοχή από την Ελλάδα!

Η ΦΙΦΑ έδωσε στην δημοσιότητα τι ψήφισε αναλυτικά κάθε εκπρόσωπος των μελών της, όμως ως διά μαγείας λείπουν οι ψήφοι του ομοσπονδιακού τεχνικού (δεν υπάρχει ούτε το όνομα του Ρανιέρι, του Τσάνα ή του Σκίμπε), όσο και του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας (Τοροσίδης) σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, ενώ υπάρχει κανονικά η ψήφος του Έλληνα δημοσιογράφου Μάνου Σταραμόπουλου.

Γκέλα ολκής; Το ξέχασαν; Λάθος της ΦΙΦΑ; Τελεί το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό κάποια σιωπηρή τιμωρία; Ρίξαμε… λευκό; Το θέμα είναι ότι η ΕΠΟ πέτυχε το ακατόρθωτο. Εξαφάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο από μία εξ των μεγαλύτερων γιορτών του!

Πηγή: sdna.gr

Τοτός: Μπαμπά μπαμπά στο σχολείο με φωνάζουν μαφιόζο...





Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger