Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΚΙ ΟΜΩΣ… Το ξέρατε αυτό για το σπέpμα;;;

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013


Μερικούς επιπλέον λόγους για να κάνουν περισσότερο σεx έχουν οι γυναίκες μετά από νέα επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πόσo καλό κάνει στον γυναικείο οργανισμό το σπέpμα.

Μόλις ένα μόριο σπέpματος είναι ικανό να μεταλλάξει μια σειρά γυναικείων γονιδίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας την όραση, αυξάνοντας τη γονιμότητα, αλλά και αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου και διατροφής.

Αν και σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν στις μύγες, οι επιστήμονες του University of East Anglia θεωρούν ότι πολλά από αυτά ισχύουν και για τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα τις γυναίκες.Οι έρευνές τους εστίασαν σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα σπεpματοζωάρια, γνωστή και ως «πεπτίδιο του σεx», η οποία επιφέρει αλλαγές και αντιδράσεις σε μια σειρά γονιδίων, οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε διαφορετικούς χρόνους και διάφορα σημεία του σώματος μετά τη σεxουαλική επαφή.

«Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέpματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τρέισι Τσάπμαν, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.

http://www.diavaseto.com/


Συγκινητική ιστορία: Το δαχτυλίδι της 11ης Σεπτεμβρίου


H Sonia Mercedes Morales Puopolo ήταν ένα από τα θύματα της πτήσης 11 της American Airlines που συνετρίβη στο Βόρειο πύργο των Δίδυμων Πύργων.

Ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση η κόρη της Sonia “Tita” Puopolo  έλαβε ένα μήνυμα από τους υπεύθυνους των συνεργείων καθαρισμού των Πύργων. 

Ως εκ θαύματος κάτω από τα συντρίμμια 1,6 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα βρέθηκε το δάχτυλο της μητέρας της μαζί με τη βέρα της.¨

«Ήταν μια απίστευτη στιγμή» είπε όταν της επέστρεψαν το δαχτυλίδι. Περιχαρής αναρωτήθηκε τη μπορεί να κάνει με αυτό το αναπάντεχο δώρο.

 Τότε αποφάσισε να πάρει χαρτί και μολύβι και να γράψει ένα βιβλίο που ονόμασε «Sonia’a Ring: 11 Ways to Heal Your Heart.»- » Το δαχτυλίδι της Σόνια: 11 τρόποι να θεραπεύσετε την καρδιά σας»

«Η μητέρα μου ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή μου» είπε η 39χρονη σήμερα Sonia στο NewsCenter 5.

Η μητέρα της γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πουέρτο Ρίκο και έγινε χορεύτρια μπαλέτου. Στη συνέχεια  παντρεύτηκε τον  επιχειρηματία  Dominic J. Puopolo.

Εργάστηκε στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες.
  
Στη κηδεία της που έγινε στη Βοστώνη, παρευρέθη και η Χίλαρι Κλίντον.

Στους Δίδυμους Πύργου,ς εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι.


(Πηγή:DailyMail)

Τριάντα-κάτι αφόρητα σεξιστικές ελληνικές παροιμίες και γνωμικά που δεν μας έμαθαν ποτέ στο σχολείο

Αν λέγονταν μεγαλόφωνα, από ραδιοφώνου λόγου χάρη, το μόνο που θα ακούγατε θα ήταν ατέλειωτα «μπιπ», άντε πού και πού και ορισμένες γνώριμες λέξεις. Στον γραπτό λόγο τα πράγματα είναι πιο βολικά...

Διαβάστε και αποστηθίστε:

Εδώ γ@μ@ν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη.

Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο.

Όποιος πηδάει πολλά παλούκια, το ένα μπαίνει στον κ@λ@ του.

Παρακαλετό μ@ν@, ξινό γαμ@σ@.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το γουρούνι τ' @ρχ@δι@.

Πολλά μ@νι@ τριγύρω μου, στον π@τσ@ μου κανένα.

Το μ@ν@ και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει.

Το μ@ν@ και το πριόνι, όποιος δεν τα ξέρει ιδρώνει.

Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η π@τ@νι@ φτιασίδι.

Τον κ@λ@ βάζεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει.

Της γυναίκας ο καημός: λούσα, π@τσ@ και χορός.

Σαν δεις καράβι στο βουνό, μ@ν@ θα το 'χει σύρει.

Τον Τούρκο φίλεψέ τον, τον κ@λ@ σου φύλαξέ τον.

Η π@τ@ν@ σαν γεράσει γίνεται καλόγρια.

Οι π@τ@ν@ς κι οι τρελές, έχουν τις τύχες τις καλές.

Κάνε Γιάννο μ' τη δουλειά σου, κι ύστερα και πάλι θεια σου.

Για να γίνεις ηγούμενος, πρέπει να σε πηδήξει ο προηγούμενος.

Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ το πόνο.

Να 'μουν το Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκορας και γάτος το Γενάρη.

Άντρας ο καλύτερος τσάχειλας και μύταρος.

Το συχνό σμίξιμο φέρνει και το μπήξιμο.

Η κότα και η γυναίκα τρώγονται με το χέρι.

Το πολύ το πηγαινέλα την τρελαίνει την κοπέλα.

Οι όψιμες θέλουν βροχές κι οι πρώιμες δροσούλες.

Εκεί που βγάζεις το ψωμί σου, μη βάζεις το κ@υλ@ σου.

Φάε λάδι και έλα βράδυ.

Χήρας κ@λ@ς που πονάει, άλλα πράματα ζητάει.

Τρίχα από μ@ν@ τραβάει καράβι.

Και για το τέλος μία ακόμη bonus δια στόματος Κομφούκιου, άσχετου μεν προς την ελληνική παράδοση, αλλά τόσο καλοδιατυπωμένη που θα ήταν κρίμα να μην γνωστοποιηθεί:

Όταν ο Κόκκινος Ποταμός είναι πλημμυρισμένος, πάρε το λασπωμένο μονοπάτι... 

Πέθανε... κατά λάθος από δηλητηρίαση!


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Cambridgeshire της Αγγλίας με τραγικό πρωταγωνιστή τον Romano Dias που πέθανε... κατά λάθος! Ο άτυχος 55χρονος ήπιε μισό ποτήρι από ένα μπουκάλι που νόμιζε ότι ήταν φρουτοποτό, αλλά επρόκειτο για υγρή μεθαμφεταμίνη αξίας 54.000 δολαρίων!

Αμέσως άρχισε να παραπονιέται ότι δεν αισθάνεται καλά και τελικά κατέληξε. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπουκάλι με την μεθαμφεταμίνη ήταν δώρο της κόρης του, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε για το επικίνδυνο περιεχόμενό του. 

Η νεαρή συντετριμμένη αποκάλυψε στην αστυνομία ότι πριν από αρκετό καιρό, είχε βρει το μπουκάλι μέσα σε ένα δέμα και πιστεύοντας ότι πρόκειται για ποτό το κράτησε, παρόλο που δεν γνώριζε τον αποστολέα.

Η αστυνομία εκτιμά πως το «δέμα» προοριζόταν για κάποιον έμπορο ναρκωτικών, αλλά ενδεχομένως έγινε λάθος στη διεύθυνση.

Τα οκτώ γλυκά που δεν παχαίνουν

Τα γλυκά, για τους περισσότερους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, το γλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας.

Τα πιο διαιτητικά και υγιεινά γλυκά, τα οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι, όχι μόνο για τις λίγες θερμίδες που έχουν, αλλά και για την διατροφική τους αξία, είναι τα εξής:

Μους με κακάο 25 θερμίδες η μερίδα
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι 50 θερμίδες
Κομπόστα κεράσι 75 θερμίδες η μερίδα
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες 100 θερμίδες η μερίδα
Ζελέ ανανά 170 θερμίδες η μερίδα
Ρυζόγαλο 210 θερμίδες η μερίδα
Τάρτα μήλου 210 θερμίδες η μικρή τάρτα
Παστέλι 250 θερμίδες μέτριο
Για όσους θέλουν κάτι ακόμα πιο γλυκό, μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους γλυκά, με ισορροπημένο διατροφικό προφίλ. Το μόνο είναι να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με τη στέβια.

http://www.iefimerida.gr/

Κάθε επάγγελμα έχει τον ψυχοπαθή του…


Σίγουρα όλοι έχουμε μία δόση τρέλας μέσα μας! Πόσοι πραγματικοί ψυχοπαθείς βρίσκονται, όμως, ανάμεσά μας; Στην πραγματικότητα περισσότεροι απ’ όσοι φαντάζεστε.
Η ψυχοπάθεια είναι μία διαταραχή της προσωπικότητας που έχει περιγραφεί ποικιλοτρόπως και χαρακτηρίζεται από επιφανειακά συναισθήματα, ανοχή στο στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, φόβου και ανοχής, απουσία του αισθήματος ενοχής, εγωκεντρικότητα, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ συνήθως τα άτομα αυτά έχουν ιδιαίτερες ικανότητες χειραγώγησης.

Τώρα σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους γύρω σας, που μπορεί να ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τα άτομα που σκεφτήκατε με τη λίστα επαγγελμάτων που έχει φτιάξει ο ψυχολόγος Kevin Dutton.

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα στα οποία είναι πιο πιθανό να εργάζονται ψυχοπαθείς...
- Διευθύνων Σύμβουλος
- Δικηγόρος
- Παρουσιαστής τηλεόρασης / ραδιοφώνου
- Πωλητής
- Χειρουργός
- Δημοσιογράφος
- Αστυνομικός
- Κληρικός
- Σεφ
- Δημόσιος Υπάλληλος

Τα 10 επαγγέλματα που είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε έναν ψυχοπαθή...
- Νοσηλευτής
- Νοσοκόμα
- Θεραπευτής
- Τεχνίτης
- Αισθητικός
- Εργαζόμενος σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
- Δάσκαλος
- Καλλιτέχνης
- Γιατρός
- Λογιστής

Κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία - ΒΙΝΤΕΟ


Ένας Ρώσος καλλιτέχνης συνελήφθη αφότου έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όρχεις του στο έδαφος στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Pyotr Pavlensky, 29 , κάθησε για μιαμιση ώρα στην πλατεία την Κυριακή το απόγευμα , με τα γεννητικά του όργανα καρφωμένα στο έδαφος έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν, ακριβώς την ημέρα που γιορταζόταν η “εθνική ημέρα αστυνομίας” στη Ρωσία! Ο Πιότρ Παβλένσκι διακομίστηκε για νοσηλεία σε κλινική προτού συλληφθεί από την αστυνομία για το περιστατικό, το οποίο όπως είπε ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον του “ρωσικού αστυνομικού κράτους”.
Ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει μια πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ημερών.

Ο Pavlensky δήλωσε οτι: « Όταν οι αρχές μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή , οταν ληστεύουν τον λαό και διοχετεύουν κονδύλια αυξάνοντας τον πλούτο της αστνομίας, η κοινωνία αποδέχεται την αυθαιρεσία και φέρνει το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά μέσω της απραξίας του. "

Τουλάχιστον ένα άτομο βιντεοσκόπησε τον ακτιβιστή κατά τη διάρκεια της "καπως" ανορθόδοξης διαμαρτυρίας του πριν άνδρες της ρωσική αστυνομίας σπεύσουν να τον τυλίξουν με μια κουβέρτα και να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Ο καλλιτέχνης έχει διακινδυνεύσει τη σωματική του ακεραιότητα για ανάλογες διαμαρτυρίες που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα.

Αφότου δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot φυλακίστηκαν γιατί τραγούδησαν κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας το 2011, ο Παβλένσκι έραψε τα χείλη του και τύλιξε το γυμνό σώμα του με συρματόπλεγμα έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο στην Αγία Πετρούπολη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Τρίκαλα: Η φωτογραφία της δασκάλας που κάνει θραύση στο facebook!


Η Κατερίνα Μπλέτσα είναι δασκάλα ειδικής αγωγής 
Τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει στο τμήμα ένταξης του 2ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων τους μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δεν θα άλλαζε τη δουλειά της με καμία άλλη στον κόσμο, γιατί αποσπά μόνο αγάπη από τους μαθητές και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Το όνομα της δασκάλας ήρθε στην επικαιρότητα από μία φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook στην οποία φαίνεται επάνω στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά και μία ακόμη με έναν φίλο της στο προαύλιο του δημοτικού στο οποίο διδάσκει. Δεν την ενδιαφέρει η νίκη στο διαγωνισμό Ειδικών Παθήσεων. Αδιαφορεί για την πρώτη θέση, όπως λέει.

Το μόνο σημαντικό για εκείνη είναι «μπας και βοηθήσω στο να εξοικειωθούν οι άνθρωποι με την εικόνα της αναπηρίας», επισημαίνει. Και τονίζει: «Δεν αξίζει να το βάζουμε κάτω για τίποτα γιατί όσο κοινότυπο και να ακούγεται, το να έχεις την υγεία σου και να είσαι καλά είναι το σημαντικότερο πράγμα».

Μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, οι φίλοι της στο Facebook έχουν χαρεί με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό και την υποστηρίζουν. «Έτσι λοιπόν εγώ είπα στη φίλη μου, φωτογράφο, Λένα Μαγκούτα, να βγάλει μία φωτογραφία. Στη φωτογραφία είμαι εγώ και ένας φίλος μου. Βγαίνουμε έξω και απλά γελάμε. Δεν κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο», αναφέρει χαρακτηριστικά η δασκάλα ειδικής αγωγής.

Η δασκάλα ειδικής αγωγής αναφέρεται στο πρόβλημα της υγείας της. Τη νευροπάθεια που αντιμετωπίζει και μιλά ακόμη και για το πώς αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επαγγελματικό μονοπάτι.

«Και οι δύο γονείς μου είναι φιλόλογοι. Πάντα προωθούσαν και την αδερφή μου και εμένα στα εκπαιδευτικά επαγγέλματα, αλλά, εγώ, ούτε καν είχα στο μυαλό μου ότι θα με ενδιέφερε ποτέ να γίνω δασκάλα ειδικής αγωγής. Ούτε είχα ακούσει ότι υπάρχει αντίστοιχο επαγγελματικό κομμάτι», λέει και παραδέχεται ότι μέχρι την ενηλικίωσή της κανείς δεν της είχε μιλήσει για την αναπηρία.  

thessalianews.gr

Ρεφλεξολογία: Ποιες ασθένειες φαίνονται στα χέρια μας;



Τα χέρια στην ρεφλεξολογία
δουλεύονται συμπληρωματικά στη θεραπεία που κάνουμε στα πόδια. Τα αντανακλαστικά τους σημεία στα χέρια μοιάζουν με εκείνα των πελμάτων, οι παλάμες είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος.

Τα σημεία στα χέρια όπου μπορούμε να δουλέψουμε για ανακούφιση του ατόμου είναι πιο βαθιά και δύσκολα στον εντοπισμό τους επειδή τα χέρια ναι μεν κουράζονται αλλά λιγότερο σε σχέση με τα πόδια τα οποία είναι εγκλωβισμένα μέσα στα παπούτσια. Τα χέρια τα χρησιμοποιούμε κυρίως για περιστατικά που σχετίζονται με το πάνω μέρος του σώματος, για σημεία που βρίσκονται πάνω από το διάφραγμα. Χρησιμοποιούνται όπως και για τα πόδια, για τραυματισμούς αλλά και σπάσιμο των κάτω άκρων.


Ας αναλύσουμε λίγο τον χάρτη ρεφλεξολογίας των χεριών. ‘

Τα δάχτυλα αντιστοιχούν στο κεφάλι. Το πρώτο δάχτυλο «είναι» ολόκληρο το κεφάλι, το δεύτερο και το τρίτο αφορούν τα μάτια, το τρίτο και το τέταρτο έχουν να κάνουν με τα αυτιά μας.

Ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα είναι η γραμμή του ώμου.

Στα μαξιλαράκια βρίσκουμε τα πλευρά και τον θώρακα ενώ κάτω από τον αντίχειρα έχουμε όλα τα όργανα της κοιλιάς. Πάγκρεας, στομάχι… Κάτω από τα μαξιλαράκια έχουμε το έντερο. Παράλληλα με τον αντίχειρα είναι η σπονδυλική στήλη.

Βάση αυτού του χάρτη οι ρεφλεξολόγοι κάνουμε μια ελαφριά μάλαξη στα χέρια και μετά αρχίζουμε και μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στα χέρια. Κάνουμε κυκλικές ή σταθερές πιέσεις στα σημεία και όπου υπάρχει πρόβλημα παρατηρούμε την ένταση ή τα μικρά πιασίματα και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον ασθενή από τον πόνο, από τα συμπτώματα της ασθένειας από την οποία μπορεί να υποφέρει. Σε περιπτώσεις έντονης ανάγκης όπου ο πόνος είναι πολύ έντονος προτιμούμε τη μάλαξη των χεριών από των ποδιών γιατί είναι πιο εύκολη η άμεση ανακούφιση.


Μπορεί να πρόκειται για έναν πονοκέφαλο, ή για πονόδοντο. Η ρεφλεξολογία χεριών μπορεί να είναι χρήσιμη και για τη δυσκοιλιότητα, για ένταση στον αυχένα, αλλά μπορεί να είναι ευεργετική ακόμα και για το άγχος. Συγκεκριμένα το άγχος το εντοπίζουμε στη γραμμή του διαφράγματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν το συνδυάσουμε με την μάλαξη στο αυτί ή στο πόδι. Με τη ρεφλεξολογία φυσικά, δεν υποκαθιστούμε την ιατρική θεραπεία, αλλά συνδυαστικά με αυτή μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα (είναι καλό να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ιατρού ειδικά σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει χειρουργείο ή άτομα με διαβήτη λόγου χάρη). Αρχικά υπάρχει μια ανακούφιση και μετά από 5 -6 συνεδρίες μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση όλο και πιο πολύ. Μια συνεδρία δεν κοστίζει πολύ, από 25 έως 35 ευρώ κυμαίνεται το κόστος.

Από τη ρεφλεξολόγο, Έφη Σαρανταένα.



boro.gr

madata.gr


Πόνοι στον αυχένα; Δοκίμασε μια φυσική λύση!


H κακή στάση του σώματος εν ώρα εργασίας, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, το μη ανατομικό μαξιλάρι, μία απότομη κίνηση…
όλα αυτά μπορούν να επιβαρύνουν τον αυχένα σου ή το πάνω μέρος της πλάτης. Το αποτέλεσμα είναι έντονοι πόνοι, αίσθημα δυσφορίας, πονοκέφαλος, δυσκολία στην κίνηση, πόνος στα χέρια.Υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις για τον αυχένα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα.

Φυσικά αν ο πόνος επιμένει, πρέπει να επισκεφθείς κάποιον ειδικό.

• Στάσου όρθια και κούνησε και τους δύο ώμους πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, κάνε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους, με αργό ρυθμό για λίγα δευτερόλεπτα.
• Μείνε σε όρθια θέση και κατέβασε το κεφάλι σου, έτσι ώστε το πηγούνι να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται το στήθος. Μείνε για λίγο και επέστρεψε στην αρχική θέση. Έπειτα, γύρνα το κεφάλι σου όσο πιο πίσω μπορείς, κοιτώντας ψηλά στο ταβάνι. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα.
• Στάσου με το πρόσωπο στη γωνία ενός τοίχου και τοποθέτησε τα χέρια σου στα πλάγια του τοίχου. Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ώμων. Πλησίασε το σώμα σου προς τον τοίχο, κρατώντας τις φτέρνες κολλημένες στο πάτωμα. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην αρχική θέση.

http://www.newsitamea.gr/


Όταν ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του!!! …12 αυτοάνοσα νοσήματα !



Ως αυτοάνοσες ασθένειες ορίζονται εκείνες οι οποίες προκαλούνται από υπερβολική και λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι στον ίδιο τον οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μας προστατεύει απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο σώμα που μπορεί να εισβάλλει στον οργανισμό μας.

Επομένως, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση της ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία προκαλείται από υπολειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιές είναι οι πιο κοινές αυτοάνοσες ασθένειες;

Οι ακόλουθες είναι μερικές από τις πιο κοινές αυτοάνοσες ασθένειες :

• Ρευματοειδής αρθρίτιδα ( φλεγμονή των αρθρώσεων και των γύρω ιστών)

• Συστημικός ερυθηματώδης λύκος (επηρεάζει το δέρμα , τις αρθρώσεις , τα νεφρά , τον εγκέφαλο και άλλα όργανα)

• Σκλήρυνση κατά πλάκας (επηρεάζει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό)

• Κοιλιοκάκη ( που βρίσκεται στο σιτάρι , τη σίκαλη και κριθάρι) που προκαλεί βλάβες στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου

• Κακοήθης αναιμία – μείωση στα ερυθρά κύτταρα του αίματος που προκαλείται από την ανικανότητα να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12

• Λεύκη (άσπρα μπαλώματα στο δέρμα που προκαλούνται από την απώλεια της χρωστικής)

• Σκληρόδερμα (νόσος του συνδετικού ιστού που προκαλεί αλλαγές στο δέρμα , στα αιμοφόρα αγγεία , στους μύες και στα εσωτερικά όργανα)

• Ψωρίαση (πάθηση του δέρματος που προκαλεί ερυθρότητα και ερεθισμό)

• Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (μια ομάδα φλεγμονωδών παθήσεων του παχέος και του λεπτού εντέρου)

• Νόσος Graves “ (διόγκωση θυρεοειδούς αδένα)

• Αντιδραστική αρθρίτιδα – φλεγμονή των αρθρώσεων , την ουρήθρα , και τα μάτια ? Μπορεί να προκαλέσει πληγές στο δέρμα και τις μεμβράνες βλέννας

• Ο διαβήτης τύπου 1

Η αιτία της αυτοάνοσης νόσου είναι άγνωστη . Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το τι προκαλεί τις αυτοάνοσες ασθένειες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν:

• Βακτήρια ή ιούς

• Φάρμακα

• Χημικές ερεθιστικές ουσίες

• Περιβαλλοντικοί ερεθισμοί

Ποιά είναι τα συμπτώματα ενός αυτοάνοσου νοσήματος ;

Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι της αυτοάνοσης νόσου , τα συμπτώματα ποικίλλουν . Ωστόσο , τα περισσότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν την κόπωση , πυρετό και γενική κακουχία (αίσθημα αδιαθεσίας ) . Οι αυτοάνοσες ασθένειες επηρεάζουν πολλά μέρη του σώματος, τα πιο συνηθισμένα όργανα και ιστοί που επηρεάζονται είναι οι εξής:

• Αρθρώσεις

• Μύες

• Δέρμα

• Ερυθρά αιμοσφαίρια

• Αιμοφόρα αγγεία

• Συνδετικοί ιστοί

• Ενδοκρινείς αδένες

Ανάλογα με τον τύπο , μια αυτοάνοση ασθένεια μπορεί να επηρεάσει ένα ή πολλά διαφορετικά είδη ιστών του σώματος .

Μπορεί επίσης να προκαλέσει ανώμαλη ανάπτυξη των οργάνων και αλλαγές στη λειτουργία των οργάνων.

Δεν υπάρχουν θεραπείες για τις αυτοάνοσες ασθένειες, έτσι η θεραπεία εστιάζει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

http://www.diaforetiko.gr/


Ανέκδοτο: Η γυναίκα και ο τροχονόμος


Ένας άνδρας μαζί με την γυναίκα του οδηγούν σε έναν επαρχιακό δρόμο όταν ένας τροχονόμος εμφανίζεται στον καθρέφτη τους και τους κάνει σινιάλο να σταματήσουν. Ο οδηγός κάνει δεξιά και ο αστυνομικός πλησιάζει το αυτοκίνητό τους... Τροχαία: "Αδεια και δίπλωμα, παρακαλώ."

Οδηγός: "Συγγνώμη αξιωματικέ, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα;"
Τροχαία: "Σας έπιασα στο ραντάρ να έχετε υπερβεί τα 70 χλμ. που είναι το όριο."
Οδηγός: "Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Πήγαινα μόνο με 60."
Σύζυγος: "Μα Κώστα, πήγαινες τουλάχιστον με 90."
Τροχαία: "Επίσης σας κόβω και άλλη μια κλήση για το φανάρι που δεν ανάβει πίσω."
Οδηγός: "Μα κύριε, δεν το γνώριζα. Πρέπει να κάηκε πριν από λίγο."
Σύζυγος: "Μα Κώστα... Το ξέρεις ότι δεν δουλεύει εδώ και δύο μήνες."
Τροχαία: "Και επίσης ακόμη ένα πρόστιμο για το ότι δεν φοράτε την ζώνη σας."
Οδηγός: "Όχι κύριε αστυνομικέ.. Την έβγαλα τώρα που πλησιάζατε στο αυτοκίνητό μου."
Σύζυγος: "Κώστα... Το ξέρεις ότι ποτέ δεν φοράς ζώνη!
Οδηγός(Αγανακτισμένος): "Ακουσέ με καλά, ηλίθια γυναίκα. Θα το βουλώσεις ποτέ αυτό το βρομόστομα ή θα σου πω καμιά βαριά κουβέντα;"
Τροχαία: "Κυρία μου, έτσι σας μιλά πάντα;"
Σύζυγος: "Όχι, όχι... Μόνο όταν είναι μεθυσμένος...."

Ρεφλεξολογία: Πώς ασθένειες και άγχος φαίνονται στα πέλματά μας!


Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για τις ήπιες, φυσικές και συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας. Μια από τις μεθόδους αυτές είναι και η Ρεφλεξολογία. Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.
Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δεν συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Σήμερα μετά από πολλές έρευνες και παρατηρήσεις διαθέτουμε συγκεκριμένους ρεφλεξολογικούς χάρτες με τα αντανακλαστικά σημεία.

Για τα πέλματα
Για τα χέρια
Για τα αυτιά – ωτορεφλεξολογία
Για τι πρόσωπο – προσωπορεφλεξολογία
Ακόμη για τη γλώσσα και τη μύτη
Ο Ρεφλεξολόγος προτιμά να δουλεύει κυρίως στα πέλματα, γιατί:


Είναι πιο μαλακά, ενώ τα χέρια είναι σκληρά, από τις διάφορες εργασίες που κάνουμε.
Το ενεργειακό μπλοκάρισμα εντοπίζεται καλύτερα και
Γιατί τα πόδια προσφέρονται καλύτερα για να εντοπισθούν τα διάφορα σημεία και όργανα του σώματος.
Πώς λειτουργεί η Ρεφλεξολογία

Όταν υπάρχει μια ανισορροπία ή ένα μπλοκάρισμα σε κάποιο όργανο ή σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε στο αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο σχηματίζονται κάποια ιζήματα, δηλαδή κάποιοι κόμποι, που ο ειδικός αισθάνεται με τα δάκτυλά του.

Με την διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει.

Ενώ ταυτόχρονα ελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, που είναι οι φυσικές αναλγητικές ουσίες του οργανισμού και μειώνεται η μυϊκή ένταση και έτσι σταματάει ο τυχόν πόνος.

Η Ρεφλεξολογία είναι ολιστική μέθοδος γιατί ο Ρεφλεξολόγος θα βρει και θα ενεργοποιήσει και άλλα σημεία, που μπορεί να έχουν σχέση με το πρόβλημα και εν συνεχεία θα δουλέψει το ορμονικό, το ανοσοποιητικό, το κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και τα απεκκριτικά όργανα. Με όλη αυτή τη διαδικασία θα συμβάλει στην ομοιόσταση του οργανισμού.

Αν βάλουμε τα πόδια κοντά-κοντά θα δούμε ότι σχηματίζεται ένα ανθρώπινο σώμα.

Το επάνω μέρος των ποδιών είναι το εμπρός μέρος του σώματος.
Το κάτω μέρος των ποδιών είναι το πίσω μέρος του σώματος.
Δεξί πόδι – δεξιά πλευρά του σώματος, Αριστερό πόδι – αριστερή πλευρά του σώματος.
Τα εσωτερικά όργανα τα βρίσκουμε και στο επάνω μέρος του ποδιού και στο κάτω πιέζοντας λίγο περισσότερο.
Βλέπουμε κεφάλι, λαιμό, θώρακα, ώμους, μέση, κοιλιά και γλουτούς.

Στα δάκτυλα που αντιστοιχούν στο κεφάλι, έχουμε τα αισθητήρια όργανα μάτια, μύτη, αυτιά και δόντια.
Αλλά και ότι άλλο υπάρχει στο κεφάλι π.χ. ιγμόρεια, πονοκέφαλοι κ.λπ. εντοπίζονται και δουλεύονται από τα δάκτυλα του ποδιού. 

Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.


Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίη¬ση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.

Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δεν συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Σήμερα μετά από πολλές έρευνες και παρατηρήσεις διαθέτουμε συγκεκριμένους ρεφλεξολογικούς χάρτες με τα αντανακλαστικά σημεία.

Βλέπουμε: Το μυϊκό σύστημα

Το σκελετικό. Την σπονδυλική στήλη, στο μέσα μέρος κάθε ποδιού. Παράδειγμα πως η πλατυποδία μπορεί να επηρεάσει την σπονδυλική στήλη.

Πιο βαθειά τα διάφορα οργανικά συστήματα.

Στο μετατάρσιο, κάτω από το μαλακό μέρος του ποδιού, έχουμε τους πνεύμονες. Παράδειγμα πως μπορεί να έχουμε πρόβλημα στους πνεύμονες από πτώση μεταταρσίου ή σκληρύνσεις σ’ αυτό το μέρος.

Το πεπτικό στην καμάρα όπως ακριβώς βρίσκονται τα όργανα αυτά στην κοιλιά

Το ουροποιητικό νεφρά, ουροδόχος κύστη κ.λπ.


Πού βοηθάει η Ρεφλεξολογία
Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από άγχος και νευρικές εντάσεις. Το 75% περίπου των αντιμετωπιζόμενων διαταραχών συνδέεται με το στρες.
Με την Ρεφλεξολογία μειώνεται το άγχος, χαλαρώνουν οι εντάσεις και ελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού εναρμονίζονται και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου.


Καλυτερεύει η κυκλοφορία
Ενισχύεται το ανοσοποιητικό
Εξισορροπεί το ορμονικό
Λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα και έτσι αποτοξινώνεται ο οργανισμός



Η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα υγείας και κυρίως είναι μια πολύ καλή μέθοδος πρόληψης.

Είναι τελείως ακίνδυνη.
Δεν προβαίνει και δεν επεμβαίνει σε ιατρική πράξη.
Δεν δίνονται φαρμακευτικές συνταγές, ούτε καταργούνται αυτές των γιατρών.
Στόχος της Ρεφλεξολογίας είναι:


Η διατήρηση της καλής υγείας
Η πρόληψη
Η καλή κυκλοφορία αίματος και ενέργειας στον οργανισμό.
Η χαλάρωση
Η αποτοξίνωση
Η αναζωογόνηση
Η Ρεφλεξολογία ως ολιστική μέθοδος επιδρά και στονοητικό επίπεδο επιτρέποντας μεγαλύτερη διαύγεια ιδεών και βελτιώνοντας την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. Αλλά και στο συναισθηματικό δίνοντας διέξοδο σε αρνητικές συναισθηματικές φορτίσεις, που ως γνωστό παρεμποδίζουν την ζωτική ενέργεια προκαλώντας διάφορες οργανικές διαταραχές.Μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την κλασσική ιατρική ή με οποιαδήποτε άλλη φυσική συμπληρωματική μέθοδο, με καλύτερα αποτελέσματα.
Είναι ήπια και φυσική γιατί δεν χρησιμοποιούμε τίποτα άλλο, παρά μόνο τα χέρια μας ή και κάποιο ειδικό ξυλάκι.Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα, με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα στην αρχή και μετά αραιώνουμε ανάλογα με την περίπτωση.
Ο άνθρωπος που δέχεται την Ρεφλεξολογία αισθάνεται πολύ ωραία- χαλαρώνει. Στην αρχή μπορεί να νιώθει πόνο στα αντανακλαστικά σημεία αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που ο πόνος αυτός σιγά-σιγά θα μειώνεται όσο ελαττώνεται και το πρόβλημα.
Ο Ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση αν και με ακρίβεια μπορεί να εντοπίσει σε ποια σημεία του οργανισμού υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα (πρόβλημα).
Ένωση Ελλήνων Ρεφλεξολόγων 

enikos.gr

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια



ΚΡΙΟΣ





ΕΡΩΤΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα σας αποσπούν από τους έρωτες. Οι περισσότεροι Κριοί είστε εστιασμένοι στο πώς θα λύσετε θέματα της καθημερινότητας. Ωστόσο, ο Ήλιος από τον Σκορπιό και το τρίγωνό του με το Δία, σας βάζει στη διαδικασία να αποζητάτε την ικανοποίηση των επιθυμιών σας που σημαίνει ότι τελικά δεν απαρνιέστε εντελώς την προσωπική σας ζωή.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό εγείρει θέματα καριέρας, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Το βέβαιο είναι ότι η πίεση θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα για τους γεννημένους προς το τέλος του Μάρτη. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσετε λάθη, να αποκαλυφθούν σκάνδαλα και να απελευθερωθείτε από καταστάσεις που δεν στηρίζονται σε γερές βάσεις. Βοηθητικό είναι το εξάγωνο του Άρη και του Κρόνου, το οποίο θα αποδώσει αν είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε σκληρά.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας προετοιμαστώ τώρα για να κάνω μια καινούργια αρχή ή να ολοκληρώσω μια διαδικασία ή να υπογράψω έναν οικονομικό διακανονισμό την επόμενη εβδομάδα.

ΤΑΥΡΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό, δεν αποκλείεται να επηρεάσει την ερωτική σας ζωή. Φόβοι, ανασφάλειες και απωθημένα έρχονται στην επιφάνεια και, αν χρειάζεται, μπορεί να φέρουν την αλλαγή που –ενδεχόμενα- να μην τολμούσατε από εξάρτηση ή φόβο της μοναξιάς. Παράλληλα, ο Άρης από την Παρθένο και το εξάγωνό του με τον Κρόνο σας εξωθούν να αποζητάτε την περιπέτεια αλλά μέσα σε μία σοβαρή σχέση. Το τρίγωνο του Δία με τον Ήλιο διευκολύνει αυτούς που ψάχνονται γιατί δίνει τα περιθώρια για καινούργιες γνωριμίες και φλερτ.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Σαφώς και βελτιώνονται τα πράγματα, μέρα με τη μέρα, αλλά –προς το παρόν- δεν θα είναι εύκολο να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος. Να είστε προσεκτικοί στις συναλλαγές σας κι αν μπορείτε, καλύτερα να μην υπογράψετε τώρα διακανονισμούς ή συμβόλαια.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με το τρίγωνο του Ηλίου και του Δία είναι πιθανό να δεχθώ κάποια σημαντική πρόταση για κάποια συνεργασία ή προβολή μου. Ας προσέχω για να μη χάσω κάποια ευκαιρία.

ΔΙΔΥΜΟΙ


ΕΡΩΤΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο ο έρωτας έχει χάσει τη θέση που του αναλογεί στη ζωή σας καθώς η καθημερινότητα και τα πρακτικά θέματα σας αποσπούν σχεδόν ολοσχερώς. Ωστόσο, επειδή η καρδιά έχεις τις ανάγκες της και ο Ποσειδώνας «βλέπει με θολό μάτι» το ζώδιό σας, τη στιγμή που τα τερτίπια της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό ανεβάζουν τη λίμπιντό σας και τη φιληδονία σας στα ύψη, καλά θα κάνετε να προσέχετε για να έχετε.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το τρίγωνο του Δία και του Ήλιου είναι θετικό για να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις στη δουλειά ώστε αφ' ενός να βελτιώσετε τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας, αφ' ετέρου να κερδίσετε χρήματα ή να διεκδικήσετε αυτά που σας χρωστούν. Η Αφροδίτη που πυροδοτεί το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, δεν αποκλείεται να συντελέσει στο να αντιμετωπίσετε χρέη ή οικονομικές υποθέσεις με τράπεζες, δημόσιο, κληρονομικά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε συνετοί και, εάν είναι δυνατό, να αναβάλετε τους διακανονισμούς για την επόμενη εβδομάδα γιατί τώρα ο κυβερνήτης σας Ερμής θα είναι στάσιμος και δεν θα σας ευνοεί.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με το εξάγωνο του Άρη από το τέταρτο ηλιακό μου σπίτι με τον Κρόνο μπορεί να προκύψει κάτι έκτακτο σχετικά με το σπίτι ή ακόμη και μία μετακόμιση ή να σκεφτώ μια ανακαίνιση. Πάντως, η τελική κατάληξη θα μου βγει σε καλό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Ο Δίας από το ζώδιό σας σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο και φωτίζεται ο ερωτικός τομέας καθώς τώρα θα αναδειχθεί η γοητεία σας ενώ οι πιθανότητες να αυξήσετε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και άρα το πεδίο επιλογών, είναι πολλές. Από την άλλη η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο ζώδιο των σχέσεών σας και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Οι γεννημένοι προς το τέλος του Ιούνη – αρχές Ιούλη να προσέχετε γιατί δεν αποκλείεται να επέλθει ένα τέλος σε μια σχέση σας. Γενικότερα να είστε έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο, αυτή η όψη μπορεί να σας εξωθήσει στο να αλλάξετε εσείς οπτική γωνία για τα πράγματα και να δείτε με τελείως διαφορετικό μάτι το ταίρι σας...

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η αλήθεια είναι ότι οι διέξοδοί σας είναι αρκετές, αρκεί να τις βλέπετε και να μην αφήνετε τις απαισιόδοξες σκέψεις και τις ανασφάλειές σας να σας δεσμεύουν στη μεμψιμοιρία. Με το εξάγωνο του Άρη και του Κρόνου δεν αποκλείεται να κάνετε κάποια συζήτηση ενώ η παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω για ένα τετράμηνο όλο και θα φέρει κάτι πιο φωτεινό στις συνεργασίες σας.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Η περίοδος είναι καλή για να τελειώνω οριστικά υποθέσεις που είναι ανοικτές και με δεσμεύουν είτε χρονικά είτε συναισθηματικά. Υποθέσεις που με πιέζουν εδώ και αρκετό καιρό.

ΛΕΩΝ


ΕΡΩΤΑΣ: Η περίοδος είναι επιφορτισμένη με πολλές ευθύνες που σας αποσπούν από τους έρωτες. Ωστόσο, αν έχετε μία σχέση, θα συντηρηθούν οι ισορροπίες, αρκεί να μην εκτονώνετε τις εντάσεις σας στο ταίρι σας και να είστε λιγότερο απόλυτοι.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το εξάγωνο του Άρη από το δεύτερο ηλιακό σας σπίτι με τον Κρόνο ανοίγει ένα παράθυρο για να βρείτε λύσεις στα οικονομικά σας προβλήματα, αρκεί να είστε συντηρητικοί και να μην απλώνεστε πέρα από το πάπλωμά σας, όπως λέει η λαϊκή μούσα. Από την άλλη, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό της με τον Ουρανό δεν αποκλείεται να φέρει στεναχώριες στη δουλειά ή να σας εξαναγκάσει σε αλλαγές που, ωστόσο, τελικά θα είναι για καλό σας καθώς το ζώδιό σας υποστηρίζεται σθεναρά από τον Ουρανό.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με το τρίγωνο του Ήλιου και του Δία, ας εμπιστεύομαι πιο πολύ το ένστικτό μου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα με προφυλάσσει από αρκετές παγίδες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Φαίνεται ότι διάγετε περίοδο μεγάλων παθών. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται για 4 μήνες στο ζώδιο των ερώτων σας, τον Αιγόκερω. Αυτή την εβδομάδα θα σχηματίσει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, δημιουργώντας ένα σκηνικό πάθους και μυστηρίου, το οποίο θα συνοδεύεται από φόβους και άγχη. Αν καταφέρετε να κατανικήσετε τους φόβους σας και να αφήσετε τον έρωτα και το σεξ να θριαμβεύσουν, θα έχετε νικήσει τη μάχη με τις μαινάδες σας...

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το εξάγωνο του Άρη με τον Κρόνο είναι ενθαρρυντικό για τις υποθέσεις σας καθώς φαίνεται ότι οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς. Ενδεχόμενα από την άλλη εβδομάδα να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να κάνετε κάποιες καίριες κινήσεις στον τομέα της καριέρας σας. Προς το παρόν, κάντε λίγη υπομονή γιατί ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι στάσιμος και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μια καινούργια αρχή.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το τρίγωνο του Ήλιου και του Δία είναι θετικό για να βάλω νέους στόχους, να κάνω καινούργια σχέδια, να κάνω καινούργιες γνωριμίες και να συμμετέχω σε συλλογικά σχήματα.

ΖΥΓΟΣ



ΕΡΩΤΑΣ: Η Αφροδίτη σας βρίσκεται στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτός ο συνδυασμός όψεων φωνάζει για απεξάρτηση και αλλαγή, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου. Καλά θα κάνετε να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας σε θέματα καρδιάς, κόντρα στον εγωισμό σας και στους βαυκαλισμούς ότι εσείς δεν τσακώνεστε ποτέ, είστε ήρεμοι, κλπ. Δεχθείτε τα λάθη σας και αναγεννηθείτε με σκοπό να αποκτήσετε το ταίρι που θα σας κάνει αληθινά ευτυχισμένους.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Θα έχετε πολλά προβλήματα καθώς είναι πιθανό να δράσουν παρασκηνιακά κάποια άτομα και να σας στήσουν παγίδες. Παράλληλα, η έντασή σας μπορεί να σας εξωθήσει στο να επιβεβαιώσετε τους φόβους σας. Ευτυχώς, από εδώ και πέρα, θα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για να διευθετήσετε οικονομικές υποθέσεις.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με το τρίγωνο του Ηλίου και του Δία, πιθανώς να υπάρξει κάποια ευκαιρία για να αυξήσω τα οικονομικά μου. Ας έχω τα μάτια μου ανοικτά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι με τον Κρόνο στο ζώδιό σας τα πράγματα φαίνονται λίγο δύσκολα αλλά να θυμάστε ότι ο Κρόνος καταλύει μόνο τις καταστάσεις που δεν πατούν σε γερές βάσεις ή έχουν ημερομηνία λήξης και άρα –κατά βάθος- αποτελούν την ταλαιπωρία σας. Το εξάγωνό του με τον Άρη είναι θετικό, ιδιαίτερα για όσους θέλετε να αλεγράρετε λίγο με τους φίλους σας. Παράλληλα η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα μιλάει για μεγάλα πάθη ενώ το τετράγωνό τους με τον Ουρανό μιλάει για το απρόβλεπτο που μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Ερμής είναι στάσιμος στο ζώδιό σας, γεγονός που μπορεί να φέρει πολλές καθυστερήσεις. Από υπομονή δεν τα πάτε άσχημα αλλά για το νευρικό σας σύστημα δεν εγγυώμαι. Η αλήθεια είναι ότι τώρα θα έχετε αρκετά θέματα που απαιτούν τη λύση τους. Ωστόσο, το εξάγωνο του Άρη με τον Κρόνο σας κάνει πιο πρακτικούς και σας επιτρέπει να φτιάξετε μία ρεαλιστική στρατηγική που με σκληρή δουλειά θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Μπορεί να κομίσω πολλά οφέλη αν ενταχθώ σε μια συλλογική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για συνεταιρισμό ή σύλλογο επαγγελματικού χαρακτήρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Με τον Ουρανό στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι να σχηματίζει τετράγωνο με την Αφροδίτη, η οποία θα είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, οι εκπλήξεις –είτε θετικές είτε αρνητικές- είναι στο πρόγραμμα. Ωστόσο, εσείς είστε λάτρεις της περιπέτειας και αντέχετε στις εκπλήξεις. Από την επόμενη εβδομάδα, αναμένονται σαφώς καλύτερες εξελίξεις.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με την Αφροδίτη στο δεύτερο ηλιακό σας σπίτι και σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, το θέμα των ημερών θα είναι τα οικονομικά σας. Από τη μια μπορεί να προκύψουν έκτακτα έξοδα αλλά –αν το επιτρέπει ο προσωπικός σας χάρτης- μπορεί να προκύψει και ένα μεγάλο, αναπάντεχο κέρδος. Να θυμάστε ότι δεν αποκλείεται να σας κουτσομπολεύουν ή να κινηθούν παρασκηνιακά σε βάρος σας. Μην εμπιστεύεστε άτομα για τα οποία δεν είστε σίγουροι στη δουλειά.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με το τρίγωνο Δία – Ήλιου δεν αποκλείεται να βρεθεί το άτομο που θα μεσολαβήσει για να διεκπεραιώσω μια οικονομική μου υπόθεση. Ας προσπαθήσω να δω από πού μπορώ να αντλήσω βοήθεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σας και σας εξωθεί στο να παίζετε ερωτικά παιχνίδια. Με τη σύνοδό της με τον Πλούτωνα εξάρει την ηδυπάθειά σας. Ωστόσο, ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα και δεν αποκλείεται να βγάλει στην επιφάνεια προβλήματα, απωθημένα, παράπονα, φοβίες. Να προσέχετε τις ανταγωνιστικές σας διαθέσεις, ιδιαίτερα οι γεννημένοι στο τέλος του Δεκέμβρη – αρχές Γενάρη. Εσείς δεν αποκλείεται να φθάσετε σε ένα οριστικό τέλος. Γενικότερα, καλό θα ήταν να δείτε τις ερωτικές σας υποθέσεις από διαφορετική οπτική γωνία.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το τρίγωνο του Ηλίου με το Δία είναι πολύ ευνοϊκό για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας, να βάλετε νέους στόχους, να οργανώσετε τις υποθέσεις σας, να έρθετε σε επαφή με άτομα με τα οποία πιθανώς να συνεταιριστείτε, να συζητήσετε με τους συνεργάτες σας. Από την άλλη, το εξάγωνο του Άρη με τον Κρόνο διευκολύνει όσους θέλετε να ενταχθείτε σε συλλογικά σχήματα ή να διευθετήσετε υποθέσεις που σχετίζονται με το εξωτερικό.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Αν προκύψει κάτι καινούργιο, είναι προτιμότερο να βάλω υπογραφές από την επόμενη εβδομάδα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Οι υποχρεώσεις σας, επαγγελματικές και οικονομικές, σας αποσπούν από τους έρωτες. Ωστόσο, όσοι έχετε μία σχέση, μάλλον θα συντηρήσετε τις ισορροπίες σας, αρκεί να μην θεωρείτε τις διεκδικήσεις του ατόμου που σας ενδιαφέρει ως επί πλέον πίεση.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι πιέσεις που σας ασκούνται είναι πολλές. Ωστόσο, με το Δία στο έκτο ηλιακό σας σπίτι και το τρίγωνό του με τον Ήλιο από το δέκατο ηλιακό σας σπίτι, το χώρο της καριέρας σας, φαίνεται ότι θα υπάρξουν οι ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Πιθανώς να δεχθείτε κάποια πρόταση για δουλειά. Ακολουθείστε το ένστικτό σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας διαψεύσει. Αν σκεφτείτε να κάνετε μια σημαντική κίνηση, είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ένα μυστικό πάθος ίσως να μπει στη ζωή μου και να την αναστατώσει. Ένας έρωτας που να με απομονώσει σε μία αγκαλιά...

ΙΧΘΥΕΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Ο Δίας από το πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, των ερώτων σας, σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο από το Σκορπιό, γεγονός που δίνει φως στους έρωτές σας. Θα είστε γεμάτοι ενέργεια, θα φλερτάρετε, θα έχετε επιτυχίες. Οι γεννημένοι στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου σας, με τον Ποσειδώνα να σας «κλέβει» ακόμη και τα τελευταία ρινίσματα της λογικής σας, να προσέχετε τις κινήσεις σας γιατί μπορεί να ενδώσετε σε κόλακες ή αυταπάτες. Γενικότερα, αναμένονται πολύ ευχάριστες εξελίξεις και καινούργια φλερτ ή ανανεωτικές καταστάσεις.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Υπάρχουν οι δυνατότητες να επεκταθείτε επαγγελματικά αλλά θα πρέπει να έχετε υπομονή και να μην πιέζετε τις καταστάσεις. Να έχετε εμπιστοσύνη στο Σύμπαν και να είστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν τη στιγμή που πρέπει. Προσπαθήστε να κάνετε λίγη οικονομία γιατί δεν αποκλείεται να προκύψουν έκτακτα έξοδα.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ίσως είναι απαραίτητο να αναθεωρήσω τη στάση μου προς κάποιους συνεργάτες μου. Καλά θα κάνω να μην ενδίδω στον ανταγωνισμό.

Πηγή: http://www.astrology.gr


10 συμπτώματα που μας δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D



Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επιβεβαιώνουν ότι επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης D που λαμβάνονται σταθερά είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι αρκετό, άλλα μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D.

Σύμφωνα με τον Δρ Heike A. Bischoff-Ferrari, αυθεντίες της σχολής του UZH , προκειμένου να πάρουμε επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μόνο μέσω της διατροφής, χρειαζόμαστε, δύο μερίδες λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί, καθημερινά.

Είναι αναγκαίο να αυξήσουμε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό μέσω της επαρκής έκθεσης στον ήλιο και των συμπληρωμάτων προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές της βιταμίνης του ήλιου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος.

Αυτή η παρανόηση σχετικά με τα επίπεδα της βιταμίνης D μέσω της διατροφής είναι σε ένα βαθμό σωστή, γιατί η βιταμίνη D δεν είναι μια αυτόνομη βιταμίνη.

Η βιταμίνη D για να μπορέσει να εκτελέσει αρκετές λειτουργίες στο σώμα μας, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι.

Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό της βιταμίνης D έχει συμβάλει στη διαχείριση πολλών χρόνιων ασθενειών.
Τα πολλά πρόσωπα της βιταμίνης D

Δεκαετίες πριν, οι επαγγελματίες υγείας ήξεραν ότι η βιταμίνη D δεν ήταν μόνο καλή για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη, αποκάλυψαν τον πολύπλευρο ρόλο, στην ικανότητά της να μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις δυνατότητες της βιταμίνης D, φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδωθεί αρκετά.

Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους εργασίας συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού ανεπάρκειας της βιταμίνης D σε όλο τον κόσμο.

Αυτό επιδεινώνεται από το ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι , έχουν άγνοια αυτής της ανεπάρκειας τους.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2010 τεύχος του Journal of Clinical Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπιστώθηκε ότι 59 τοις εκατό του πληθυσμού εχει ελλειψη σε βιταμίνη D.

Επιπλέον, σχεδόν 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Αρα μόνο το 16 τοις εκατό του πληθυσμού είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D
Βιταμίνη D

Συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D, είναι να κάνετε εξέταση αίματος για να δείτε τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα σας.

Μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας, να μετρήσει την 25-hydroxyvitamin D η αλλοιώς 25(OH)D .

Στο παρελθόν οι μετρήσεις γινόταν στην 1,25-dihydroxyvitamin D , αλλά αυτή η μέτρηση δεν δείχνει τα επίπεδα έλλειψης.

Ωστόσο, έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης D σίγουρα, αν έχετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες παθήσεις, και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με την αποκατάσταση της, όσο το δυνατόν συντομότερα.

1) Γρίπη

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Cambridge, ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με προδιάθεση για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η χορήγηση της βιταμίνης D, μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά.

Σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος , μαθητές έλαβαν είτε βιταμίνη D ή ένα εικονικό φάρμακο για ένα χρόνο. Στην ομάδα της βιταμίνης D προσβληθηκε μόλις το 10,8 τοις εκατό των παιδιών από γρίπη στελεχους Α , σε σύγκριση με 18,6 τοις εκατό των παιδιών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Τουλάχιστον πέντε επιπλέον μελέτες δείχνουν επίσης μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ λοιμώξεων της κατώτερης αναπνευστικής οδού και των επιπέδων της βιταμίνης D.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι η βιταμίνη D παράγει 200 ​​έως 300 διαφορετικα αντιμικροβιακά πεπτιδία στο σώμα σας, που σκοτώνουν τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες. Ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένας πολύ ευρύ αντιβακτηριακό και αντιιικο παραγοντα. Για σύγκριση, το εμβόλιο της γρίπης έχει σχεδιαστεί για την προστασία έναντι μόλις δύο πολύ συγκεκριμένων στελεχών του ιού …

Βιταμίνη D και εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

2) Μυϊκή αδυναμία

Σύμφωνα με τον Michael F. Χόλικ, κορυφαίο εμπειρογνώμονα της βιταμίνης D, η μυϊκή αδυναμία των σκελετικών μυών συνήθως προκαλείται από έλλειψη βιταμίνης D. Επειδή για να λειτουργήσουν σωστά, οι σκελετικοί μύες, οι υποδοχείς της βιταμίνη D που έχουν θα πρέπει συντηρούνται συνεχώς με βιταμίνη D.

3) Ψωρίαση

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το ΗΒ PubMed Central ανακαλύφθηκε ότι κάποια συνθετικά ανάλογα της βιταμίνης D βρέθηκαν χρήσιμα στη θεραπεία της ψωρίασης.

4) Χρόνια νεφρική νόσος

Σύμφωνα με τον Holick , οι ασθενείς με προχωρημένες χρόνιες παθήσεις των νεφρών (ειδικά εκείνων που χρειάζονται αιμοκάθαρση) δεν είναι σε θέση να παράγουν τη δραστική μορφή της βιταμίνης D.

Αυτά τα άτομα πρέπει να λαμβάνουν 1,25 dihydroxyvitamin D3 ή ένα από τα ασβεστούχα ανάλογα , ώστε να υποστηρίξουν τον μεταβολισμό του ασβεστίου, και να μειώσουν τον κίνδυνο της νεφρικής οστικής νόσου και να ρυθμίσουν τα επίπεδα της παραθυρεοειδούς ορμόνης.

5) Ο διαβήτης

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία και δημοσιεύτηκε στο Lancet.com, στην οποία δόθηκε σε 10.366 παιδιά 2000 διεθνείς μονάδες (IU) την ημέρα βιταμίνη D3 ανά ημέρα από την πρώτη μέρα της ζωής τους.

Τα παιδιά παρακολουθήθηκαν για 31 χρόνια και σε όλα, ο κίνδυνος του διαβήτη τύπου 1 μειώθηκε κατά 80 τοις εκατό.

6) Το άσθμα

Η Βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρίσεων άσθματος. Η έρευνα διεξήχθη στην Ιαπωνία και έδειξε ότι οι κρίσεις άσθματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν σημαντικά στα άτομα που έλαβαν ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμίνης D των 1200 IU την ημέρα.

7) Η περιοδοντική νόσος

Αυτοί που πάσχουν από αυτή τη χρόνια ασθένεια των ούλων, η οποία προκαλεί πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων, αυξάνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης D, μειώθηκε η μικροβιακή χλωρίδα του στόματος.

8) Καρδιαγγειακή νόσος

Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια σχετίζεται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Η έρευνα που διεξήχθει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε νοσοκόμες διαπίστωσε οτι μεταξύ των γυναικών με χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D (17 ng / m [42 nmol / L]) είχαν 67 τοις εκατό μεγαλύτερο κινδύνου ανάπτυξης υπέρτασης.

9) Σχιζοφρένεια και κατάθλιψη

Αυτές οι διαταραχές συνδέονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D, μεταξύ των εγκύων γυναικών και κατά την την παιδική ηλικία, ήταν αναγκαία για την ικανοποίηση του υποδοχέα της βιταμίνης D στον εγκέφαλο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, απαραίτητο για την λειτουργία και συντήρηση της ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους.

10) Καρκίνος

Ερευνητές στο Georgetown University Medical Center στην Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D μειώνει τον κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Τα ευρήματα αυτά, που παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου, αποκάλυψαν ότι αυξημένες δόσεις της βιταμίνης D, σε σχέση με τον ήλιο είχαν μείωση 75 τοις εκατό της συνολικής ανάπτυξης του καρκίνου και μείωση κατά 50 τοις εκατό στα καρκινικά κύτταρα, μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη την ασθένεια.

Ενδιαφέρον ήταν η ικανότητα της βιταμίνης να βοηθήσει στον έλεγχο της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού, ειδικά του ορμονο εξαρτώμενου σε οιστρογόνα καρκίνο του μαστού.
Η πρόληψη είναι σημαντική

Αυτές οι διάφορες καταστάσεις υγείας που σχετίζονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D δεν χρειάζεται να είναι κάτι που να μας τρομάζει.

Μια προληπτική προσέγγιση για την πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει στην αποφυγή των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D.

Χιλιάδες δολάρια μπορεί να σωθούν, κάνοντας απλά μια βόλτα κάτω από τον ήλιο.

Αποθηκεύστε τις ομπρέλες για τις βροχερές μέρες.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

http://enallaktikidrasi.com/



Ανέκδοτο: Το Τζίνι


Ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι. Η γυναίκα γύρω στα 32, όμορφη, ψηλή πραγματική καλλονή. Κι ο άντρας πολύ εμφανίσιμος, γύρω στα 37. Το ζευγάρι έπαιζε γκολφ σε μια περιοχή με πολύ ακριβά σπίτια. Κατα λάθος ρίχνει η γυναίκα μια στην μπάλα και σπάει την πολύ ακριβή τζαμαρία μιας βίλας. Το ζευγάρι μπαίνει μέσα για να ζητήσει συγγνώμη. Μέσα στο σπίτι βλέπει ένα περίεργο τύπο, μαυριδερό με ανατολίτικα χαρακτηριστικά και ντύσιμο. Λίγο πιο κει ήταν ένα παλιό περσικό βάζο σπασμένο.

- Χίλια συγνώμη, λέει το ζευγάρι. Θα θέλαμε να σας αποζημιώσουμε για το τζάμι και το βάζο που σπάσαμε.

- Κάθε άλλο, λέει με ενθουσιασμό ο περίεργος οικοδεσπότης. Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι τζίνι. Ήμουν 2000 χρόνια φυλακισμένος στο βάζο που σπάσατε. Και για να σας δείξω την ευγνωμοσύνη μου που με ελευθερώσατε θα σας δώσω υγεία και θα πραγματοποιήσω και από μια ευχή στον καθένα σας.

Ο άντρας το σκέφτεται και ζητάει να έχει εισόδημα 30 εκατομύρια το μήνα.

- Αυτό είναι εύκολο, λέει το τζίνι.
Μουρμουρίζει κάτι περίεργες λέξεις και τσούπ η ευχή εκπληρώνεται.

- Κάθε μήνα θα έχεις 30 εκατομμύρια στον τραπεζικό σου λογαριασμό, λέει το τζίνι στον άντρα.

Έρχεται η σειρά της γυναίκας. Το σκέφτεται και ζητάει μια βίλα σε κάθε πόλη της γης. Το τζίνι βρήκε και αυτή την ευχή εύκολη. Μουρμούρισε πάλι κάτι λόγια και της λέει :

- Και η δική σου ευχή εκπληρώθηκε. Έχεις από μια υπερπολυτελή βίλα σε κάθε πόλη της γης.
Το ζευγάρι ευχαρίστησε και έκανε να φύγει.

- Μια στιγμή, είπε το τζίνι. Θα ήθελα να σας ζητήσω και εγώ μια χάρη. Έχω να κάνω έρωτα με γυναίκα 2000 χρόνια. Θα ήθελα φίλε να πάω με τη γυναίκα σου. Αν θέλετε και οι 2 φυσικά, είπε με ψιλοαυστηρό ύφος.

Το ζευγάρι έκανε μια μίνι σύσκεψη.

- Έχουμε την υγεία μας έχουμε και πλούτη. Μπροστά σε αυτά τι πειράζει να του κάνουμε τη χάρη; Άσε που μπορεί να αγριέψει διαφορετικά και να χάσουμε ότι μας έδωσε. Η αγάπη μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Μετά θα ζήσουμε για πάντα ευτυχισμένοι, συμφώνησαν και οι δύο.

Η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο με το τζίνι. Βγάλανε τα μάτια τους. Όλο το κάμα σούτρα εφάρμοσαν. Μετά από 2 ώρες αχαλίνωτου σεξ, άραξαν να κάνουν ένα τσιγάρο. Το τζίνι λοιπόν τη ρώτησε :

- Αλήθεια πόσο χρονών είστε εσύ και ο άντρας σου;

- 32 εγώ και 37 εκείνος, απάντησε η γυναίκα.

- Καλά και πιστεύετε ακόμα στα τζίνι..;;;


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger