Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ Πήγε για εξέταση ρουτίνας και βγήκε με... μωρό!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Ηλείας και κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Πρόκειται για μια 20χρονη, που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Βάρδας για μια απλή εξέταση ρουτίνας την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και εξελίχθηκε σε... τοκετό!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό όταν μία οικονομική μετανάστρια παραπονέθηκε πως ένιωσε έντονους πόνους στο σημείο της κοιλιάς.
Όπως διαπιστώθηκε η νεαρή κοπέλα διένυε τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει!
Η αντιμετώπιση από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας υπήρξε άψογη, καθώς γιατροί και νοσηλευτές μόλις συνήλθαν από το απρόσμενο σοκ προχώρησαν τη διαδικασία του τοκετού χωρίς προβλήματα.
Σύμφωνα με το patrisnews, μητέρα και νεογνό χαίρουν ακρας υγείας, αν και χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους με σταθμούς του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία της Αμαλιάδας και του Ρίου αντίστοιχα.

http://www.radar.gr

18 προβλήματα των ποδιών που σας προειδοποιούν για την υγεία σας!


Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. ...


Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;

Κρύα πόδια, ζεστή καρδιά;
Εάν τα πόδια σας είναι διαρκώς κρύα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία πολλές φορές σχετίζεται με το κάπνισμα, την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα καρδιακά προβλήματα. Η νευρική βλάβη του μη ελεγχόμενου διαβήτη μπορεί επίσης να προκαλεί κρύα αίσθηση στα πόδια. Άλλα πιθανά αίτια είναι ο υποθυρεοειδισμός και η αναιμία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να εντοπίσετε οποιοδήποτε τυχόν υποβόσκον πρόβλημα.

Πόνος στα πόδια
Όταν αισθάνεστε πόνο στα πόδια σας μετά από μία δύσκολη μέρα πιθανότατα θα ρίξετε το φταίξιμο στα παπούτσια σας. Ωστόσο ο πόνος που δεν προκαλείται από δωδεκάποντα τακούνια ίσως οφείλεται σε ένα κάταγμα καταπόνησης, δηλαδή μία μικρή ρωγμή σε κάποιο κόκκαλο. Πιθανά αίτια: η πολύ έντονη άσκηση, τα αθλήματα υψηλών κραδασμών (όπως το μπάσκετ) και το τρέξιμο αποστάσεων. Η εξασθένηση των οστών λόγω οστεοπόρωσης αυξάνει τον κίνδυνο για τέτοιου είδους κακώσεις.



Άσπρα, κόκκινα, μπλε δάχτυλα Αν πάσχετε από το σύνδρομο Raynard μπορεί να παρατηρήσετε τα δάχτυλά σας να αλλάζουν απόχρωση από φυσιολογική σε άσπρη, μετά σε μπλε , σε κόκκινη και να επανέρχονται πάλι στο φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται στο ξαφνικό στένεμα των αρτηριών, μία κατάσταση που ονομάζεται αγγειοσπασμός. Το στρες ή οι αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να πυροδοτήσουν τους αγγειοσπασμούς αυτούς, που συνήθως δεν οδηγούν σε άλλα προβλήματα υγείας. Το σύνδρομο αυτό μπορεί επίσης να συνδέεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, σύνδρομο Sjögren ή προβλήματα θυρεοειδούς.


Πόνος στη φτέρνα Η πιο κοινή αιτία για τον πόνο στη φτέρνα είναι η επονομαζόμενη planta faciitis, φλεγμονή του πελματιαίου ιστού. Ο πόνος μπορεί να είναι πιο έντονος όταν ξυπνάτε και ενώ σηκώνεστε ασκείτε πίεση στο οστό της πτέρνας. Άλλα αίτια μπορεί να είναι η αρθρίτιδα, η έντονη άσκηση, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά και η τενοντίτιδα. Σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν τα οστεόφυτα των οστών στο κάτω μέρος του ποδιού, την ύπαρξη φλεγμονής, κατάγματος ή όγκου στο οστό.


Σύρσιμο των ποδιών Κάποιες φορές το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος είναι η αλλαγή στον τρόπο που περπατάμε – ένα πιο πλατύ βάδισμα ή ένα ελαφρύ σύρσιμο των ποδιών. Το αίτιο μπορεί να είναι η αργή απώλεια της φυσιολογικής αίσθησης στα πόδια που προκαλείται από κάποια περιφερειακή νευρική βλάβη. Περίπου το 30% αυτών των περιπτώσεων συνδέεται με τον διαβήτη. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια μόλυνση, σε ανεπάρκεια βιταμινών και σε αλκοολισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις κανένας δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τη βλάβη αυτή.


Πληκτροδακτυλία Στην πληκτροδακτυλία το σχήμα των δακτύλων των ποδιών (και συχνά και των χεριών) αλλάζει. Τα νύχια είναι πιο στρογγυλά στην κορυφή και καμπυλώνουν προς τα κάτω. Το πιο συχνό αίτιο της κατάστασης αυτής είναι η πάθηση των πνευμόνων αν και μπορεί να προκαλείται και από καρδιακές παθήσεις, ηπατικές και πεπτικές διαταραχές ή ορισμένες μολύνσεις. Κάποιες φορές η πληκτροδακτυλία εμφανίζεται ενδοοικογενειακά χωρίς να συντρέχει κάποια υποβόσκουσα ασθένεια.


Πρησμένα πόδια Συνήθως πρόκειται για μία προσωρινή ενόχληση που προκαλείται από την ορθοστασία ή την ακινησία, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων πτήσεων, και κυρίως στις εγκυμονούσες. Αντιθέτως, όταν το πρήξιμο των ποδιών δεν υποχωρεί ίσως είναι σημάδι μία σοβαρής ιατρικής κατάστασης. Το επίμονο πρήξιμο των ποδιών μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, σε προβλήματα στο λεμφικό σύστημα ή στην ύπαρξη θρόμβου. Άλλοι παράγοντες είναι οι νεφρικές διαταραχές ή η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αν παρατηρήσετε επίμονο πρήξιμο των ποδιών σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Κάψιμο στα πόδια
Η αίσθηση καψίματος στα πόδια είναι συνηθισμένη στους διαβητικούς με περιφερειακή νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια Βιταμίνης Β, από το «πόδι του αθλητή», από χρόνιες νεφρικές παθήσεις, από κακή κυκλοφορία στα πόδια (περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις) ή από υποθυρεοειδισμό.

Πληγές που δεν επουλώνονται
Τα έλκη στα πόδια που δεν επουλώνονται είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι για την ύπαρξη διαβήτη. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση των ποδιών, την κυκλοφορία και τη φυσιολογική επούλωση των πληγών με αποτέλεσμα ακόμα και μία απλή φουσκάλα να δημιουργεί πρόβλημα. Τα έλκη αυτά επίσης είναι επιρρεπή σε μολύνσεις. Οι διαβητικοί πρέπει να πλένουν και να στεγνώνουν τα πόδια τους και να τα ελέγχουν για τυχόν πληγές καθημερινά. Η αργή επούλωση των πληγών στα πόδια μπορεί επίσης να προκαλείται από κακή κυκλοφορία που οφείλεται σε καταστάσεις όπως οι περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις.


Πόνος στο μεγάλο δάκτυλο Η ουρική αρθρίτιδα είναι η βασική αιτία για τον ξαφνικό πόνο στο μεγάλο δάκτυλο που συνήθως συνοδεύεται από κοκκινίλα και πρήξιμο. Η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης ένας από τους ενόχους για την κατάσταση αυτή. Εάν η άρθρωση είναι άκαμπτη μπορεί να οφείλεται σε δυσκαμψία του μεγάλου δακτύλου (hallux rigidus), μία επιπλοκή της αρθρίτιδας κατά την οποία αναπτύσσεται μία επώδυνη άκανθος στο οστό. Αν πρόκειται για αθλητή, πολύ πιθανό ο πόνος να οφείλεται σε διάστρεμμα της 1ης Μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης (turf toe), μία κατάσταση που προκαλείται από βλάβη των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση.


Πόνος στα μικρότερα δάκτυλα Αν νιώθετε ότι περπατάτε πάνω σε κάτι σκληρό ή ο πόνος σας καίει στο μπροστινό σημείο του πέλματος και αντανακλάται στα δάκτυλα, ίσως πάσχετε από νεύρωμα του Morton, μία πάχυνση του ιστού γύρω από το νεύρο που εντοπίζεται συνήθως ανάμεσα από το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο. Είναι κατά οκτώ με δέκα φορές συχνότερο στις γυναίκες και οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική πίεση στα δάκτυλα.


Φαγούρα στα πόδια Η φαγούρα στα πόδια μπορεί να οφείλεται στο «πόδι του αθλητή», μία μυκητιασική μόλυνση που είναι πολύ συχνή κυρίως στους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε αντίδραση σε κάποιο χημικό ή προϊόν περιποίησης, και να συνοδεύεται από κοκκινίλα ή εμφάνιση ξηρών περιοχών. Εάν το δέρμα στην περιοχή που έχετε φαγούρα, είναι παχύ και μοιάζει να έχει εξανθήματα ίσως πρόκειται για ψωρίαση που οφείλεται σε υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Σπασμοί των ποδιών Ένας ξαφνικός, οξύς πόνος στο πόδι είναι το σήμα κατατεθέν ενός μυϊκού σπασμού ή κράμπας που μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Η σωματική καταπόνηση και η μυϊκή κούραση είναι τα πιο κοινά αίτια εμφάνισής του. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την κακή κυκλοφορία, την αφυδάτωση, καθώς και την ανεπάρκεια διάφορων στοιχείων στο σώμα όπως το Κάλιο, το Μαγνήσιο, το Ασβέστιο ή η Βιταμίνη D. Ρόλο επίσης μπορούν να παίξουν οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή όταν υπάρχουν διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Εάν οι σπασμοί είναι συχνοί ή έντονοι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα της μυϊκής κούρασης.


Σπίλος (ελιά) στην πατούσα Οι περισσότεροι συγχέουμε τον καρκίνο του δέρματος με την υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπότε δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ασυνήθιστα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν στις πατούσες μας. Παρόλαυτα το μελάνωμα, ο πιο επικίνδυνος δερματικός καρκίνος, εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως οι πατούσες. Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις ελιές που υπάρχουν στις πατούσες καθώς τραυματίζονται εύκολα και είναι ιδιαίτερα επίφοβες στο να παρουσιάσουν πρόβλημα. Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και κάτω από το νύχι, όπου μπορεί να μοιάζει με μαύρο σημαδάκι.


Κίτρινα νύχια Τα νύχια των ποδιών μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας. Μία μυκητιασική μόλυνση συχνά οδηγεί σε πάχυνση και κιτρίνισμα των νυχιών στα πόδια. Τα παχιά, κίτρινα νύχια μπορούν επίσης να είναι σημάδι μίας υποβόσκουσας ασθένειας όπως είναι το λεμφοίδημα (πρήξιμο που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα), οι πνευμονικές παθήσεις ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


Κοιλονυχία Τα νύχια σε αυτή την περίπτωση γίνονται κοίλα με έπαρση στις άκρες τους σαν κουτάλι. Μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή στη συχνή έκθεση σε διαλύματα που έχουν ως βάση το πετρέλαιο αλλά συχνά προκαλείται από ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό (σιδηροπενική αναιμία).


Άσπρα Νύχια Κάποιος τραυματισμός στο νύχι ή η ύπαρξη ασθένειας σε κάποιο σημείο του σώματος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άσπρων περιοχών στα νύχια. Εάν το νύχι ή μέρος αυτού διαχωριστεί από τη βάση του λόγω κάποιου τραυματισμού, μόλυνσης ή ψωρίασης, το νύχι μπορεί να φαίνεται άσπρο. Αν το νύχι είναι ανέπαφο αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι άσπρο, μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης όπως ηπατική ασθένεια, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή διαβήτης. Συζητήστε με τον γιατρό σας για οποιαδήποτε ανησυχία.


Σκασίματα στα νύχια
Σκασίματα ή κοιλώματα στην επιφάνεια των νυχιών προκύπτουν από την αναδιοργάνωση της φυσιολογικής ανάπτυξης του νυχιού. Αυτή η ανωμαλία στην επιφάνεια των νυχιών εμφανίζεται σχεδόν τους μισούς ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση.

Πηγή: alttherapy.blogspot.gr

H Κέλι Μπρουκ χώρισε και πάχυνε – Δείτε πως έχει γίνει


Αδιαμφισβήτητα η Κέλι Μπρουκ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο όνομα και αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως χάρη στη γυναικεία της φιγούρα και εμφάνιση.
Ωστόσο μετά το χωρισμό της από τον παίκτη του ράγκμπι, Τομ Έβανς, το έχει ρίξει στο φαί και αυτό κάνει μπαμ…
Το 33χρονο αστέρι φέρεται ότι έχει πάρει 10 κιλά μετά από το χωρισμό της, φτάνοντας σε σημεία βουλιμίας.
Μετά από την τελευταία παπαρατσίστικη φωτογραφία στο Μαϊάμι με πράσινο μπικίνι φάνηκε η μεγάλη διαφορά στο σώμα της Κέλι , δείχνοντας αισθητά πιο παχιά σε σχέση με προηγούμενες φωτογραφίες.
Η όμορφη μελαχρινή, που πιστεύεται ότι έχει περάσει πλέον σε μέγεθος 8 στα ρούχα της, εμφανίζεται στην πισίνα του ξενοδοχείου με το στομάχι της να προεξέχει αρκετά.
Σύμφωνα με το περιοδικό Heat «είναι μια θλιβερή στιγμή για την Κέλι, όσο χαλαρή και αν είναι όταν βρίσκεται στην πισίνα του ξενοδοχείου».
Και αναφέρει επίσης: «Ο Τομ ήταν φανατικός του γυμναστηρίου και ο ίδιος έκανε personal training στην Κέλι προσέχοντας παράλληλα και τη διατροφή της, όσο καιρό ήταν μαζί. Αλλά ποιος θέλει να πάει στο γυμναστήριο για δύο ώρες όταν έχει χωρίσει;».
Η Κέλι Μπρουκ δεν δείχνει να πτοείται από τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει βάλει κιλά. Μάλιστα δείχνει να είναι καλά με το σώμα της και να μην έχει κανένα κόμπλεξ. Πρόσφατα μάλιστα την πετύχαμε και σε μια κρυφή έξοδο με τον πρώην της Ντάνι Κιπριάνι, ο οποίος δείχνει να μην χαλιέται με τα παραπανήσια κιλά της Κέλι. Όπως και να το κάνουμε συμφωνούμε με τον Ντάνι, καθώς το διάσημο μοντέλο από τη Βρετανία παραμένει σέξι!
Δείτε πως έχει γίνει…


http://www.koolnews.gr

Μάντεψε ποιος πρωταγωνιστεί στο 20% των ονείρων σου!



Αν είσαι σε κάποια σχέση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εμφανιστεί στα όνειρά σου το έτερον σου ήμισυ που το... έχεις σε εκτίμηση.

Μία πρόσφατα έρευνα έδειξε ότι οι ερωτευμένοι σύντροφοι ονειρεύονται το άλλο τους μισό κατά 20% μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε κάποια σχέση.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι πρέπει να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για να βρεθούν οι αιτίες που ονειρεύεστε τον/την αγαπημένο/η σας, αντί τον Τζόρτζ Κλούνεϊ ή την Αντζελίνα Ζολί. Ή καλύτερα αυτούς αφήστε τους να στοιχειώσουν τα πονηρά σας όνειρα και όχι τα ρομαντικά.

Read more: http://www.newsbomb.gr


Ποιός είπε πως τα ζώα δεν έχουν αισθήματα;; Η φωτογραφία που κάνει τον γύρω το facebook!!!



Η φωτογραφία σαρώνει τις τελευταίες μέρες στα μεγαλύτερα ξένα blos και στις σελίδες του facebook!! Φυσικά δεν αφήνει κανέναν ασυγκηνητο!!!!
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη 2 χρόνια πριν στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης ήρθε όμως στο φώς μόλις μερικές βδομάδες πρίν!!!
Η Chequita το γλυκό μωράκι μαϊμού, αγκαλιάζει τη μητέρα του Cassie, κατα την διάρκεια εγχείρησης της στο χέρι!!!
Υπάρχει λοιπόν κανείς που να νομίζει πως τα ζώα δεν έχουν αισθήματα???


Δείτε τη γάτα με τα δύο πρόσωπα (στην κυριολεξία)!



Μια σπάνια γενετική ανωμαλία που ισορροπεί μεταξύ του τρομακτικού και του εντυπωσιακού
Ο Frank και ο Louie είναι δύο γάτες που ζούνε σε ένα σώμα. Μια γάτα με δύο πρόσωπα που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μακροβιότερη του είδους της με σύνδρομο Janus. Οι γάτες με σύνδρομο Janus (από τον ομώνυμο Ρωμαίο θεό με τα δύο πρόσωπα) συνήθως πεθαίνουν λίγες ώρες ή και μέρες μετά τη γέννηση τους. Ο Frank (και Louie) έγινε αισίως τον περασμένο Σεπτέμβριο 13 ετών σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.


http://santosight.blogspot.gr

Λάθος ο 8ωρος ύπνος


Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ο 8ωρος ύπνος είναι το κλειδί για ευεξία και μια καλύτερη ζωή.
Όμως μία νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα προτείνοντάς μας να κοιμόμαστε λιγότερο! Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ύπνου Ντάνιελ Μπράουν, η ανάγκη για οκτώ ώρες ύπνο τη νύχτα αποτελεί ένα μύθο.
Όπως εξηγεί ο Μπράουν, μειώνοντας κατά μια ώρα τον βραδινό ύπνο αποκτούμε μεγαλύτερη διαύγεια και ζούμε περισσότερο.
Σύμφωνα πάντα με τον επιστήμονα, εάν κοιμόμαστε μια ώρα λιγότερο σε καθημερινή βάση, έχουμε επτά εξτρά ώρες την εβδομάδα για να τις αφιερώσουμε σε κοινωνικές επαφές, γεγονός που βελτιώνει την ψυχική μας διάθεση.
O δρ. Μπράουν εργάζεται κυρίως με πελάτες που δεν έχουν χρόνο να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους και σαν στόχο έχει την ενίσχυση των επιδόσεών τους ώστε να ανταπεξέρχονται στις κοινωνικές και εργασιακές τους υποχρεώσεις χωρίς παράλληλα να εξαντλούνται, αναφέρει η Daily Mail.

http://www.alexiptoto.com

8 αλήθειες για το μέγεθος του πέους


Διαβάστε 8 αλήθειες για το μέγεθος του πέους

Τελικά είναι θέμα μήκους ή πλάτους; Παίζει ρόλο η τεχνική για να ικανοποιήσει κάποιος μια γυναίκα, ή αρκεί να διαθέτει “πλούσια” προσόντα; Και όταν λέμε “πλούσια” τι εννοούμε; Ποιο είναι το φυσιολογικό μήκος ενός πέους και πότε ένα πέος θεωρείται μικρό ή μεγάλο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις μεταξύ ανδρών στις οποίες σήμερα σας δίνουμε απαντήσεις. Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο για τις 8 αλήθειες για το πέος...
- Το μήκος του πέους σε κατάσταση χαλάρωσης δεν είναι ανάλογο με το μήκος του πέους όταν βρίσκεται σε στύση.
- Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα κυμαίνεται κατά μέσον όρο σε 12-15 cm σε μήκος όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.
- Το μεγάλο πέος δεν «εγγυάται» τον γυναικείο οργασμό
- Για τη γυναίκα μπορεί να είναι πιο σημαντικό το πάχος του πέους αντί το μήκος του.
- Ένα πολύ μεγάλο πέος μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διείσδυση και καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής επαφής
- Ο κόλπος της μια γυναίκα που δεν έχει τεκνοποιήσει έχει μήκος 7,5 εκ. και εκτείνεται περίπου στα 10 εκατοστά κατά τη σεξουαλική διέγερση
- Ο φόβος του άνδρα ότι το πέος του είναι μικρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης.
- Η αισθητική φαλλοπλαστική δεν αφορά μόνο σε άνδρες που υποφέρουν από αληθή μικροφαλλία.

Αεροσυνοδοί «οργίασαν» την ώρα της πτήσης!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, στις 26 Ιανουαρίου μία πτήση της British Airways από Λονδίνο προς Ουάσιγκτον μετέφερε, μεταξύ άλλων, αρκετά μέλη πληρωμάτων της εταιρείας, προκειμένου να αναλάβουν άλλες πτήσεις από το σημείο προορισμού. Φυσικά, στην πρώτη θέση και την business class.


Οι ώρες της πτήσης χωρίς υπηρεσία κάπως έπρεπε να γεμίσουν και σύντομα άνοιξαν τα πρώτα μπουκαλάκια σαμπάνιας. Σύντομα, τα πράγματα προχώρησαν, με διάφορες πιο στενές «επαφές» σε κοινή θέα.

Οι επιβάτες που είχαν πληρώσει μέχρι και 8.500 ευρώ για να απολαύσουν την πολυτέλεια της πρώτης θέσης, ανακάλυψαν σύντομα ότι θα ταξίδευαν όπως στο κατάστρωμα ελληνικού πλοίου τον Αύγουστο.

Ετσι, παραπονέθηκαν στις αεροσυνοδούς εν υπηρεσία και αυτές ζήτησαν από τις «συναδέλφους» να σταματήσουν να πίνουν. Και τότε ακολούθησε η έκρηξη.

Ενας αυτόπτης είπε στην εφημερίδα Sun ότι «έκαναν σαν μεθυσμένα κακομαθημένα αλητάκια, όλο και περισσότερο απομακρυνόμενοι από οποιαδήποτε επαγγελματική συμπεριφορά. Ετρεχαν στους διαδρόμους, έπεφταν κάτω, ενοχλούσαν τους επιβάτες. Γελοιοποίησαν εντελώς την εταιρεία».

Η εταιρεία απολογήθηκε στους πελάτες της και «ερευνά το συμβάν για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα», όπως είπε λακωνικά ο εκπρόσωπος.


http://www.dete.gr

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ Με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται οι άνδρες και οι γυναίκες



Ο τρόπος σκέψης των ανδρών και των γυναικών είναι ακριβώς ο ίδιος σε σημείο μάλιστα να αλληλοεπικαλύπτεται.
Αυτή είναι η κατάληξη μιας νέας έρευνας που καταρρίπτει την έως τώρα άποψη πως είναι όχι μόνο διαφορετικός αλλά και εντελώς αντίθετος...
Ο καθηγητής ψυχολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Ρότσεστερ, Χάρι Ρέις (Harry Reis) διεξήγαγε μια έρευνα που καταλύει αυτή την άποψη.
Η ομάδα του καθηγητή εξέτασε και ανέλυσε 122 διαφορετικά σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά σε περισσότερους από 13.000 άνδρες και γυναίκες.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ανάλυσής τους που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Personality and Social Psychology".
Παρότι προφανώς οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, για παράδειγμα οι άνδρες τείνουν αν προτιμούν τα πιο βίαια σπορ και τα βίντεο παιχνίδια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν τα σαλόνια ομορφιάς και τα talk show, ο τρόπος σκέψης τους τείνει να αλληλοεπικαλύπτεται.
Όπως εξηγεί ο Δρ Μπάιραμ Καρασού (Byram Karasu) επικεφαλής ψυχίατρος στο Ιατρικό Κέντρο Μοντεφιόρε της Νέας Υόρκης:
"Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι από δυο διαφορετικούς κόσμους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά.
Η αρρενωπότητα είναι ένα ευρύ φάσμα και υπάρχουν άνδρες που έχουν περισσότερα "θηλυκά" χαρακτηριστικά όπως η συμπόνια και η ενσυναίσθηση.
Αντίστοιχα και η θηλυκότητα είναι ένα ευρύ φάσμα, στη μια άκρη του οποίου ορισμένες γυναίκες έχουν περισσότερη τεστοστερόνη ή επιθετικότητα από ότι οι περισσότεροι άνδρες".
Ωστόσο, αυτός ο διαχωρισμός των δυο φύλων μπορεί να αποβεί επιβλαβής, επισημαίνει ο Δρ Ρέις, επειδή αν συνηθίσουμε να αποδίδουμε κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς του συντρόφου μας στο φύλο του, τότε εκείνος ή εκείνη δεν θα έχει κανένα λόγο να την αλλάξει
"Οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν αυτές τις διαφορές σαν διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους, χαρακτηριστικά που ορισμένοι άνθρωποι έχουν, ενώ άλλοι όχι  και ότι το φύλο ενός ανθρώπου αντιστοιχεί σε ένα μικρό μέρος αυτού του παζλ" καταλήγει.

http://www.radar.gr

Όταν τα κορίτσια περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο!



Σίγουρα πρέπει να κόπιασαν και να ίδρωσαν πολύ για να φτιάξουν αυτά τα γυμνασμένα σώματα...Θα πάθετε πλάκα...





















Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια... συνωμοσίας


Η απόφασή του να παραιτηθεί «έσκασε» σαν βόμβα. Πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Χριστιανοσύνης ένας Πάπας αποφασίζει να παραδώσει οικειοθελώς τη μίτρα του. Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε αδύναμος. Ίσως τον λύγισαν τα σκάνδαλα. 


Αποκαλύφθηκαν ίσως και να κουκουλώθηκαν περισσότερα στα οκτώ χρόνια της ηγεσίας του. 

Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο 85χρονος Ποντίφηκας δεν αντέχει άλλο. Πως τα προβλήματα υγείας του είναι τόσα πολλά που δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Μόνο που ελάχιστοι πιστεύουν πως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ώθησε το «ροντβάιλερ του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Βενέδικτο, τον Πάπα με την πιο σύντομη παραμονή στην Αγία Έδρα, να αποχωρήσει. 

Οκτώ χρόνια παρά κάτι φόρεσε ο Βενέδικτος το παπικό δαχτυλίδι. Και σε αυτά τα επτά χρόνια και 10 μήνες είδε την Καθολική Εκκλησία να «γονατίζει» από το σκάνδαλο παιδεραστίας, είδε τον μπάτλερ του να βγάζει τα άπλυτα της Αγίας Έδρας στη φόρα (και μετά να κάνει συμφωνία με το κράτος), είδε το Βατικανό να κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και να καταργούνται όλες οι πιστωτικές κάρτες και κάθε οικονομική συναλλαγή του κρατιδίου. 

Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, ο Βενέδικτος δεν απέφυγε τα κραυγαλέα λάθη. Απέρριψε τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική που μαστίζεται από το AIDS ενώ αποφάσισε να άρει τον αφορισμό καρδιναλίου που δεν αναγνώριζε το Ολοκαύτωμα...

Το πρώτο χτύπημα 

Για χρόνια ήταν γνωστά τα σκάνδαλα με τις υποθέσεις σεxουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι αποκαλύψεις, όσα ήρθαν στο φως, άφησαν άφωνους πολλούς. Υποθέσεις παιδεραστίας στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Γερμανία, την πατρίδα του Πάπα.

Κάποια στιγμή, οι αποκαλύψεις «άγγιξαν» και τον ίδιο τον Πάπα, αφήνοντας τον έκθετο. Ως αρχιεπίσκοπος Μονάχο είχε επιτρέψει σιωπηλά σε ιερέα που ήταν γνωστό ότι ασελγούσε σε ανήλικους, να επιτρέψει στα καθήκοντά του. 

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν. Εκατοντάδες περιπτώσεις. Όμως από το Βατικανό σιωπή. Βγήκε μόνο ένα κείμενο με 10 θέσεις κατά της παιδεραστίας. Αυτά... 

Πριν από λίγες μέρες, ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα φακέλους παιδεραστίας. Πρόκειται για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται σχεδόν 100 κληρικοί. 

Το δεύτερο χτύπημα 

Το βαθύ λαρύγγι του Βατικανού, γνωστός και ως μπάτλερ του Πάπα. Ο 46χρονος Πάολο Γκαμπριέλε κατηγορήθηκε για τον περασμένο Μάιο για παράνομη κατοχή μυστικών εγγράφων του Πάπα και τη διαρροή τους. Τον Οκτώβριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, σχεδόν δυο μήνες μετά, τον Δεκέμβριο, ο Πάπας του έδωσε χάρη, με τον όρο να φύγει από το Βατικανό. 

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη δίκη, ο Γκαμπριέλε είχε στην κατοχή του και φωτοτυπίες ιατρικών εξετάσεων του Πάπα, όπως επίσης και κωδικοποιημένα, άκρως απόρρητα, κείμενα της διπλωματίας της Αγίας Έδρας.

Πολλά ακούστηκαν για τη σχέση των δυο ανδρών και το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία του Γκαμπριέλε, πατέρα τριών παιδιών, να συνεργαστεί με τις ιταλικές αρχές. 

Το τρίτο χτύπημα 

Μπορεί να ήταν η αρχή του τέλους. Το Βατικανό κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και η Τράπεζα της Ιταλίας διατάσσει τη διακοπή των πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ανάληψης στο Βατικανό.

Η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια στην Deutsche Bank Italia, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που διαχειρίζεται τις πληρωμές αυτού του είδους στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου.

Η κίνηση αυτή, έγραψαν τα ιταλικά ΜΜΕ, ήταν συνέπεια ερευνών σχετικά με υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”. Μετά την απόφαση αυτή, στο εσωτερικό του Βατικανού δεν γίνονταν αναλήψεις από ΑΤΜ και όλες οι συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και μόνο. Ακόμη και για τους επισκέπτες.

Σύμπτωση; 

Τον Φεβρουάριο του 2012 η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano είχε σοκάρει τους πάντες με το δημοσίευμα πως ο Πάπας θα πεθάνει σε ένα χρόνο. Ο χρόνος πέρασε. Το κονκλάβιο θα συγκληθεί για να εκλέξει νέο Πάπα. Αλλά όχι γιατί ο Βενέδικτος πέθανε. Απλά παραιτήθηκε. Σύμπτωση; Ένα χρόνο μετά το δημοσίευμα. 

Τότε, η εφημερίδα είχε επικαλεστεί σημείωμα που παρέδωσε ο καρδινάλιος Ντάριο Καστριγιόν στον ίδιο τον Ποντίφηκα. Το σημείωμα ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο Πάπας κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει.

Ποιοι άνθρωποι είναι ευάλωτοι στη νευρική ανορεξία;


Η Νευρική Ανορεξία “χτυπά την πόρτα” των ανθρώπων τα πρώτα χρόνια της εφηβείας έως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει την ηλικία των 25 ετών. Έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως… ψυχική διαταραχή τα τελευταία 100 χρόνια. Ποια άτομα είναι ευάλωτα ; Πως αντιμετωπίζεται ; Απαντήσεις δίνει στο Life2day.gr η Ψυχολόγος Μαρία Κοντοπούλου.
Την Ανορεξία την συναντάμε κυρίως σε έφηβες και γυναίκες (κατά 90 με 95% των περιπτώσεων), και σε όλες τις οικονομικοκοινωνικές ομάδες, και σε ελάχιστες περιπτώσεις σε άνδρες. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό συμβαίνει λόγω βιολογικών διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα ή αν επηρεάζεται από συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά των γυναικών. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με την Νευρική Ανορεξία στους άνδρες, είναι παρόλα αυτά ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι από την υπάρχουσα βιβλιογραφία προκύπτει ότι οι άνδρες με Νευρική Ανορεξία είναι συνήθως ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή ασεξουαλικοί όσον αφορά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Ψυχική διαταραχή
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι ότι ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ψυχική διαταραχή (και μάλιστα από εκείνες με μεγάλο βαθμό θνητότητας) και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η Νευρική Ανορεξία ξεφεύγει από τα όρια της δίαιτας «για να χάσω μερικά κιλά» παρόλο που αρχικά αυτός είναι ο στόχος. Ξεκινώντας κάνοντας δίαιτα, και εφόσον έχει ορατά αποτελέσματα, το άτομο αποκομίζει παράλληλα το αίσθημα ελέγχου και κυριαρχίας πάνω στο σώμα του.
Ποια άτομα είναι ευάλωτα;
Άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να υπερεκτιμούν αυτό το αίσθημα ελέγχου, και στην προσπάθειά τους να το συντηρήσουν χάνουν στην ουσία τον έλεγχο (!) του φυσιολογικού βάρους, παρατείνοντας μία κατάσταση υποσιτισμού με τα ανάλογα επακόλουθα. Ο υποσιτισμός αυτός έχει τις ρίζες του στην, λανθασμένη συνήθως, αίσθηση των ατόμων αυτών ότι δεν είναι ελκυστικοί προς τους άλλους και διατηρείται από την επίσης λανθασμένη εκτίμησή τους σχετικά με την εικόνα του σώματός τους. Η Νευρική Ανορεξία ως ψυχική διαταραχή συνήθως συνοδεύεται και από άλλες διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκασμός, κατάχρηση ουσιών, και αγχώδεις διαταραχές. Έχουν παρατηρηθεί κάποια κοινά δυναμικά σχήματα στις οικογένειες των ατόμων που πάσχουν από Νευρική Ανορεξία.
Εξάρτηση: Φαίνεται ότι στις οικογένειες αυτές, τα μέλη είναι εξαρτημένα σε μεγάλο βαθμό ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ορίσουν τον εαυτό τους ως αυτόνομα άτομα και η οικογένεια καθαυτή να ορίζει την προσωπικότητα και τις ανάγκες τους.
Φόβος : Επιπροσθέτως, στις εφήβους με Νευρική Ανορεξία βλέπουμε διάχυτο τον φόβο του να μεγαλώσουν.
Επαγγελματική καριέρα
Άτομα για τα οποία το καλλίγραμμο και αδύνατο σώμα είναι προϋπόθεση για την επαγγελματική τους καριέρα (αθλητές, μοντέλα, χορευτές, κ.λπ.) φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες τάσεις προς την Νευρική Ανορεξία συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα ΜΜΕ και οι τάσεις της μόδας συμβάλουν στην δημιουργία τέτοιων προτύπων (πολύ αδύνατων ανθρώπων), από τα οποία πολλοί είναι οι έφηβοι που επηρεάζονται. Πολλοί οίκοι μόδας, το τελευταίο διάστημα έχουν ορίσει ένα όριο ελάχιστού βάρους στα μοντέλα που εργάζονται για αυτούς, σε μια προσπάθεια που γίνεται να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της Νευρικής Ανορεξίας.

πηγή:newsbay.gr

Απείλησε πως θα σκοτώσει δύο γυναίκες και συνελήφθη ο Ζερμέν Ντεφόε



Ο άσος της Τότεναμ, Ζερμέν Ντεφόε, συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία, μετά την καταγγελία δύο γυναικών που φέρεται πως τις απείλησε να τις σκοτώσει, όταν εξακρίβωσε πως από το σπίτι του έλειπαν κοσμήματα και ρούχα αξίας 232.000 ευρώ.
Δύο ξαδέρφες του Άγγλου επιθετικού κάλεσαν τις δύο γυναίκες σε πάρτι που οργάνωσαν οι ίδιες, στην έπαυλη του Ντεφόε, στο Χερτφορντάιρ. Εκείνος δεν ήταν παρών και μόλις επέστρεψε, διαπίστωσε την κλοπή και φέρεται να ζήτησε από τις ξαδέρφες του να φωνάξουν πίσω τις δύο γυναίκες.
Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν στην αστυνομία πως δέχθηκαν απειλές, όχι από τον Ντεφόε ή τις ξαδέρφες του. Ο διεθνής άσος, που αμείβεται με περίπου 70.000 ευρώ την εβδομάδα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση από τους αστυνομικούς, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

http://www.koolnews.gr

Tζούλια: Δεν έχω πλεόν σχέση με την Ελλάδα. Σας γράφω στα…



Μαύρη πέτρα έριξε πίσω της η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία αποφάσισε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με τη χώρα μας τώρα που είναι πλέον πολίτης της Αυστρίας.
Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο Facebook η.. Ιουλία Καρποζίλου έγραψε τα εξής,απαντώντας στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει μπλεξίματα με το Δημόσιο και να αντιμετωπίζει ακόμη και φυλάκιση για φορολογικές παραβάσεις:
Πω πω όλο μαλακίες γράφουν στην Ελλάδα !!!! Εώς ποτε θα καταλάβουν..οι “μικροί” άνθρωποι ότι τα ψέμματα τους,κ οι κακίες τους είναι μη υπολογίσιμες !!!
Δυστυχώς η μ@@@@@@ πάει σύννεφο, σ αυτη τη μη αξιοκρατική κ πλέον παρακμιακή χώρα που όλη η Ευρώπη θεωρεί !!!
Ως Αυστριακός πολίτης πλέον κ όχι ως Έλληνας..δεν έχω ουδεμία σχέση με Αυτή τη χώρα, κ ως γνωστόν σας γράφω ΌΛΟΥΣ στα @@@@@@@@ μου !!!!!!! Χαχαχαχαχα.
Ως προς απάντηση μου, κ όχι ως ενδιαφέρον!



http://www.koolnews.gr

Θα αγοράζατε μία κόρη;



Η ερώτηση προκαλεί, όμως στην Αμερική η επιλογή του φύλου του μωρού έχει εξελιχτεί σε βιομηχανία με τζίρο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 
Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι αν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής, τα ζευγάρια θα προτιμούσαν να κάνουν γιους. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μέρη όπως η Κίνα και η Ινδία, όπου τα ζευγάρια απορρίπτουν τα  θηλυκά έμβρυα. Όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες η επιλογή είναι διαφορετική: Μητέρες χρησιμοποιούν ακριβές αναπαραγωγικές μεθόδους για να επιλέγουν τα κορίτσια.
Περίπου πριν από μια δεκαετία, ορισμένοι γιατροί αντελήφθησαν τα σημαντικά κέρδη που θα μπορούσαν να έχουν από νεαρές γόνιμες μητέρες. Δημιούργησαν αρκετά online φόρουμ όπου παρείχαν συμβουλές και υπηρεσίες. Επινόησαν τον όρο «εξισορρόπηση οικογένειας» για να κάνουν πιο εύγευστη την έννοια της επιλογής φύλου.
Αυτοί οι γιατροί γονιμότητας μετέτρεψαν μια εργαστηριακή μέθοδο (Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση- PGD) που αρχικά είχε σχεδιαστεί για την μείωση του κινδύνου μετάδοσης κληρονομικών ασθενειών, σε μια αγορά πολυτελείας που μοιάζει με την πλαστική χειρουργική.
Το μέσο κόστος για την μέθοδο επιλογής φύλου σε γνωστές κλινικές είναι περίπου 18.000 δολάρια. Ο συνολικός τζίρος έχει φτάσει τουλάχιστον τα 100 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Εκτιμάται ότι γίνονται περίπου 4.000 έως 6.000 επεμβάσεις κάθε χρόνο. Οι γιατροί γονιμότητας προβλέπουν ότι θα υπάρξει έκρηξη της ζήτησης στο άμεσο μέλλον, καθώς τα ζευγάρια συνηθίζουν στην ιδέα ότι έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να γεννήσουν παιδιά του φύλου που προτιμούν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που εξακολουθεί να επιτρέπει την μέθοδο PGD για την προγεννητική επιλογή φύλου. Η συγκεκριμένη μέθοδος επινοήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να εντοπίζει τα έμβρυα με χρωμοσώματα που συνδέονται με ασθένειες. Είναι παράνομη στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Οι πελάτες αυτών των κλινικών είναι συνήθως περίπου 30 ετών, μορφωμένοι, μέσης ή ανώτερη τάξη. Συνήθως έχουν ήδη δύο παιδιά, σε αντίθεση με τις άλλες γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση και ελπίζουν να συλλάβουν το πρώτο τους παιδί.
Δεν υπάρχουν πολλά  στατιστικά στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα. Μια έρευνα του 2006 από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, διαπίστωσε ότι το 42% των κλινικών γονιμότητας προσφέρει την μέθοδο  PGD για επιλογή φύλου. Αλλά αυτή η έρευνα έγινε πριν μερικά χρόνια, και από τότε πολλές κλινικές έκαναν επιθετικές καμπάνιες μάρκετινγκ για την τόνωση της ζήτησης.
Η κλινική  »Fertility Institute» είναι μία από τις γνωστές κλινικές που έχει ως κύρια δραστηριότητα την μέθοδο PGD. Τα έσοδα της τετραπλασιάστηκαν όταν ξεκίνησε η διαφήμιση για την δυνατότητα επιλογής φύλου. Το 2009 ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο, όταν ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα του ότι τα ζευγάρια θα μπορούσαν να επιλέγουν εκτός από το φύλο, τα μάτια  και το χρώμα των μαλλιών του μωρού τους,  Πήραν πίσω την προσφορά όταν έλαβαν επιστολή διαμαρτυρίας από το Βατικανό. Πάντως, η δημοσιότητα τους βοήθησε τελικά να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.
Η τάση αυτή των Αμερικανών επιβεβαιώνεται και από τα δεδομένα του Google. Η αναζήτηση «πώς να κάνω κορίτσι» γίνεται τρεις φορές πιο συχνά σε σχέση με την αναζήτηση  »πώς να κάνω αγόρι.» Οι γιατροί γονιμότητας λένε ότι τα κορίτσια είναι ο στόχος για το 80% των πελατών τους που επιθυμούν επιλογή φύλου.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 από το περιοδικό “Reproductive Biomedicine’, διαπίστωσε ότι οι Καυκάσιο-Αμερικανοί επιλέγουν κορίτσι μέσω PGD κατά 70% Όμως εκείνοι που έχουν Ινδικές ή Κινεζικές ρίζες καταγωγής, επιλέγουν σε μεγαλύτερο  βαθμό τα αγόρια.
Τελικά από που προέρχεται αυτή η προτίμηση; Ακόμα και να αποδεχτούμε την φιλολογία  γύρω από «την εξισορρόπηση της οικογένειας’, έναν όρο που θέλει να δηλώσει ότι τα ζευγάρια σχεδιάζουν ορθολογικά τις οικογένειές τους, δεν είναι πάλι σεξιστικό να επιλέγεις κορίτσια;
Μία μητέρα που επέλεξε αυτή την μέθοδο, δηλώνει ότι τα κίνητρα της  ήταν απλά. «Δεν ασχολούμαι με αθλήματα.  Δεν μου αρέσουν τα βίαια παιχνίδια, ούτε τα περισσότερα πράγματα με τα οποία ασχολούνται τα αγόρια». Συνεντεύξεις με πολλές γυναίκες από το φόρουμ in-gender.com και genderdreaming.com, ανέδειξαν τις ίδιες ιστορίες: τη λαχτάρα για τη γυναικεία σχέση, την  επιθυμία συμμετοχής σε δραστηριότητες συμβατές με τα γυναικεία στερεότυπα, που πίστευαν ότι θα ήταν αδύνατο να τις κάνουν με ένα αγοράκι.
Ο αμερικανικός οργανισμός  Αναπαραγωγικής Ιατρικής αναφέρει ότι ανησυχεί πως η επιλογή φύλου οδηγεί γυναίκες, κατά τα άλλα υγιείς, να υποβάλλονται σε περιττές ιατρικές διαδικασίες, και ότι οι γιατροί γονιμότητας πρέπει να στρέψουν αλλού την προσοχή τους. Επίσης επισημαίνει την πιθανή ψυχολογική βλάβη των παιδιών που γεννιούνται μέσω της επιλογής φύλου. Ανησυχεί ότι τα παιδιά αυτά θα πιεστούν για να ζήσουν με τα στερεότυπα του φύλου που διάλεξαν και πλήρωσαν οι γονείς τους. Πολλά από αυτά τα στερεότυπα έχει αποδειχτεί ότι είναι επιζήμια για τις γυναίκες και τα κορίτσια.
Αλήθεια, τι θα συμβεί αν … αποκτήσουν ένα κορίτσι  που θέλει να παίζει μπάσκετ ή ποδόσφαιρο;
   Η ανάρτηση βασίστηκε κυρίως σε στοιχεία από το περιοδικό Slate

Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει!



Ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε “Είμαστε ό,τι τρώμε”, Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης μεγάλος Προσωκρατικός φιλόσοφος, λέγοντας ότι η ψυχή είναι αθάνατη, δεν πρωτοτυπεί, αφού την ίδια άποψη εκφράζουν και ο Θαλής, ο Ξενοφάνης, ο Ηράλκειτος, ο Εμπεδοκλής. Εκείνο που καταπλήττει είναι η αιτιολογία που δίδει ο φιλόσοφος για τον θάνατο.
“Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι.”,δηλ. “Γι αυτό πεθαίνουν, οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν να προσάψουν την αρχή στο τέλος.”.
Ο Αλκμαίων έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα περνώντας από τα μονοπάτια του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Θαλή. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να ενώσουν την αρχή με το τέλος γι αυτό πεθαίνουν. Δεν εννοούν οι φιλόσοφοι, την βρεφική με την ηλικία του γήρατος, όπως αφελώς ισχυρίζονται κάποιοι. Αυτό ανήκει στον γραμμικό χρόνο.
Ο λόγος που οι άνθρωποι πεθαίνουν είναι γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν ενώσουν, όλα τα παράλληλα κομμάτια της ψυχής τους. Για να μπορέσουν να φύγουν έξω από την φούσκα της δημιουργίας, της ύλης, στην Αθανασία. Αυτό περιγράφεται πολύ όμορφα στο Ονειρικό Διήγημα του Χ. Φ. Λαβκραφτ, “Το Ασημένιο Κλειδί”, “Μέσα από τις Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού”
Όσοι λοιπόν τρώτε νεκρό μαγειρεμένο κρέας αλλά και τα παράγωγα του είστε νεκροί. Νοητικά, Σωματικά Ψυχικά. Αυτό δεν σας το λέει ο διατροφολόγος σας (άλλο φρούτο νέο-ηλίθιο ετούτο), ούτε η τηλεόραση το λέει, ούτε ο πνευματικός σας θα σας το πει όχι γιατί δεν ξέρει, αλλά γιατί δεν είναι πνευματικός. Όμως οι Πνευματικοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης αυτό λένε.
Το μαγειρεμένο κρέας είναι νεκρό, ωμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φάει, αλλά τρώει τυρί, γάλα, αυγά… επεξεργασμένα και νεκρά. Όταν λέω νεκρά, εννοώ νεκρά από κάθε ουσία χρήσιμη για την ζωή, την υγεία, την ευεξία του ανθρώπου που τα καταναλώνει. Δεν χρειάζεται να έχεις την ευφυΐα του Νιλς Μπορ για να το καταλάβεις αυτό, το αν επιλέγεις να το αγνοείς είναι γιατί ήδη φλερτάρεις με το νοσοκομείο και τους τύπους με τις άσπρες μπλούζες. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να είσαι ζωντανός και υγιής, ακόμη και στα μαγειρεμένα λαχανικά, σκέψου τώρα στο κρέας.
Το κρέας περιέχει αίμα και όποιος τρώει τροφές αίματος είναι υπανθρωποειδές και όχι άνθρωπος. Εξελίσσεται από άνθρωπος σε κάτι κατώτερο, σε κάτι άλλο και παύει να είναι άνθρωπος. Αυτό αν το θυμάσαι όταν κάθεσαι μπροστά σε μια καλοψημένη μπριζόλα σαν βαμπίρ.
Διάβασε, ερεύνησε, μελέτησε λοιπόν τι είπαν οι Πνευματικοί άνθρωποι και δράσε ανάλογα.
Οι αρχές της πνευματικότητας έχουν παραμείνει οι ίδιες μέσα στους αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη μόλις τώρα φτάνει στα συμπεράσματα που οι Άγιοι και οι μυστικιστές είχαν συνειδητοποιήσει από τα πολύ παλιά χρόνια. Επίσης και στον τομέα της διατροφής οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της διατροφής, που ακολουθείται από εκείνους που διάγουν μια πνευματική ζωή -τη χορτοφαγική διατροφή. Σε όλους τους τομείς -τον πνευματικό, τον ηθικό και το βιολογικό, η χορτοφαγική διατροφή ταιριάζει περισσότερο στον άνθρωπο. Για εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στηνΠολεμική και στην Ελευθερία, η αυστηρή χορτοφαγική διατροφή είναι ένας πολύ ουσιαστικός παράγοντας.
Αν εξετάσουμε τις διάφορες θρησκευτικές και μυστικιστικές παραδόσεις, βλέπουμε ότι συνιστούν ή απαιτούν τη χορτοφαγική διατροφή. Μια τέτοια διατροφή συνδέεται και με τις νεώτερες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παραδόσεις. Ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του ήταν αυστηροί χορτοφάγοι. Ο Έλληνας σοφός δίδασκε:
«Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από γάλα και μέλι. Στη γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί αθώα ζωή».
Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν τη χορτοφαγία.Επίσης πολλές από τις πρώτες μυστικιστικές θρησκείες, όπως οι Ορφικοί και οι Εσσαίοι, είχαν τη χορτοφαγία ως προαπαιτούμενο για τη μύηση. Αν μελετήσουμε προσεχτικά τα Ευαγγέλια (ανάμεσα στα τραγικά κι εφιαλτικά παράλογα που αναφέρουν) βλέπουμε ότι ο θεός προόριζε τον άνθρωπο να είναι χορτοφάγος. Στη Γένεση ο θεός τους λέει, «Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν…» (Γένεσις 1:29).
Ακόμα και όταν ο θεός υποθετικά, έδωσε στο Μωυσή τις δέκα εντολές υποδήλωνε υποχρεωτικά τη χορτοφαγία. Αν ακολουθήσουμε την εντολή «Ου φονεύσεις» (Έξοδος 20:13), φυσικά προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας, ψάρι, πουλιά και αβγά. Πώς μπορείτε να λέτε ότι αγαπάτε τον θεό και ότι είσαστε λάτρεις της δημιουργίας του, και ταυτόχρονα σκοτώνετε τα πιο ταπεινά μέλη της οικογένειας σας;
Ο Ιησούς λέτε πως ήταν ο απόστολος της Ειρήνης, μίλησε για την αγάπη και ήταν η προσωποποίηση της μη-βίας. Μας λέτε πως δίδαξε: «Όστις σε ραπίσει εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην…» (Ματθαίος 5: 39). Αν εφάρμοζε τη μη-βία μέχρι τέτοιου σημείου, πώς θα μπορούσε να είναι βίαιος προς τις κατώτερες βαθμίδες της δημιουργίας του θεού που λιβανίζετε; Ο Ιησούς μας λέτε πως δίδαξε την παγκόσμια αγάπη και την πλήρη μη-βία. Σας ζήτησε να μη σκοτώνετε και σας έδωσε την εντολή να έχετε αγάπη για όλους, ασχετα αν αυτός άρπαξε και τον βούρδουλα, εσείς πρέπει να είστε υπάκουα πρόβατα !!!
Οι μεγάλοι Σούφι άγιοι του παρελθόντος ήταν χορτοφάγοι. Ο Mirdad έλεγε: «Αυτοί που ακολουθούν το πνευματικό μονοπάτι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι, αν τρώνε σάρκα, θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό με τη σάρκα τους». Ο φιλεύσπλαχνος Σιντάρτα δίδαξε τη μη-βία προς όλα τα πλάσματα και οι οπαδοί του ήταν χορτοφάγοι. Ο Μαχαβίρα, ο ιδρυτής της θρησκείας των Τζέιν (Ζain), κήρυττε την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή.
Βεβαίως, η χορτοφαγία αποτελεί ένα ακέραιο μέρος της ινδικής θρησκευτικής παράδοσης. Στους ναούς των Σικχ (Gurdwaras)) δεν σερβίρεται κρέας στη δωρεάν κουζίνα και, όταν οι Σικχ κάνουν κάποια θρησκευτική τελετή στα σπίτια τους, μετά την ανάγνωση των Γραφών, προσφέρουν χορτοφαγικά γεύματα. Ένας Μογγόλος ιστορικός επισημαίνει μέσα στο βιβλίο του Dabistan-e-Mazahib (Σχολείο των Θρησκειών) ότι ο Γκουρού Αρτζάν Ντεβ έκανε μια ειδική διακήρυξη: «Η κατανάλωση κρέατος απαγορεύεται μεταξύ εκείνων που ακολουθούν τον Γκουρού Νανάκ».
Οι καθοδηγήσεις που έχουν δοθεί από τον έκτο Γκουρού των Σικχ, τον Χαρ Γκομπίντ, είναι αρκετά διευκρινιστικές: «Μην πλησιάζετε ψάρι και κρέας». (Αυτές οι καθοδηγήσεις, που στάλθηκαν με μια εγκύκλιο, που ονομάζεται «Χουκα-μνάμα», φυλάγεται στη Gurdwara (Ναό) Panta Saheb).
Αν κάνετε μια συγκριτική μελέτη στις θρησκευτικές παραδόσεις, θα δείτε ότι, όταν ένας άγιος ή ένας Διδάσκαλος τελειώσει την αποστολή του, η εσωτερική πλευρά των διδαγμάτων του πολύ γρήγορα ξεχνιέται και αντικαθίσταται με τύπους και τελετουργικά. Για να γίνουν τα διδάγματα πιο αποδεκτά στο ευρύ κοινό γίνονται αλλαγές στη διατροφή και στην πειθαρχία από αυτούς που ακολουθούν μετά από αυτόν. Αλλά η μυστικιστική παράδοση είναι σαφής στην υποστήριξη της χορτοφαγίας.
Πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και μερικοί από τους πιο φωτισμένους ηγέτες ήταν, επίσης, χορτοφάγοι. Ο Ασόκα ο Μέγας, ο αυτοκράτορας Άκμπαρ, ο Ισαάκ Νεΰτον, ο [Άγγλος ποιητής] Σέλλεϋ, ο Λέων Τολστόι, ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Άλμπερτ Σβάιτσερ είναι απλώς μερικά παραδείγματα. Ήταν η ευαισθησία και η φιλευσπλαχνία τους που τους οδήγησαν να υιοθετήσουν το μονοπάτι της μη-βίας προς το όλον..
Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ανέκδοτο από τη ζωή του Μπέρναρντ Σω που αφορά τη χορτοφαγική διατροφή. Μια φορά που ήταν πολύ άρρωστος οι γιατροί τού είπαν ότι, αν δεν άρχιζε να τρώει αβγά και σούπα από κρέας, θα πέθαινε. Καθώς ο Σω ήταν αυστηρός χορτοφάγος αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διαταγές των γιατρών του. Οι γιατροί, επιμένοντας στην άποψη τους, του είπαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι θα επιβίωνε από την αρρώστια του. Τότε ο Σω φώναξε τον ιδιαίτερο γραμματέα του και παρουσία των γιατρών υπαγόρευσε τη διαθήκη του.Αυτή έλεγε:
«Με αυτή μου τη διαθήκη δηλώνω ότι τελευταία μου επιθυμία είναι, όταν εγώ πια δεν θα είμαι αιχμάλωτος αυτού του φυσικού σώματος και θα μεταφέρεται το φέρετρο μου στο νεκροταφείο, να συνοδεύεται από βαρυπενθούντες από τις ακόλουθες κατηγορίες: πρώτον πτηνά, δεύτερον αρνιά, πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζώα αυτού του είδους, τρίτον ζωντανά ψάρια μέσα σε ενυδρείο. Καθένας από τους βαρυπενθούντες πρέπει να κρατά μια πινακίδα που να έχει την εξής επιγραφή: «Ώ Κύριε, δώσε τη Χάρη Σου προς τον ευεργέτη μας Μπέρναρντ Σω που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τις δικές μας!».
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ένας άλλος χορτοφάγος, ήταν πολύ φιλεύσπλαχνος. Όταν έβλεπε ένα πουλί μέσα σε κλουβί, πλήρωνε τον κάτοχο για το πουλί και το κλουβί, μετά άνοιγε την πόρτα του κλουβιού και παρακολουθούσε το χαρούμενο πουλί να φτερουγίζει προς την ελευθερία. Η φύση προμήθευσε τον άνθρωπο με μεγάλη αφθονία από φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά και χορταρικά για τροφή. Μπορούμε, επίσης, να τρώμε γαλακτοκομικά προϊόντα, που η κατανάλωση τους δεν απαιτεί το φόνο των ζώων, ούτε την κατανάλωση αίματος.
Το πνευματικό μονοπάτι είναι ένα μονοπάτι αγάπης, φιλευσπλαχνίας και μη-βίας. Είναι αλήθεια ότι για να ζήσουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο πρέπει να καταστρέψουμε κάποια μορφή ζωής. Ακόμη και τα φυτά που τρώμε και τα βακτηρίδια που αναπνέουμε έχουν ζωή. Ο νόμος της ανταπόδοσης -κάθε δράση έχει αντίδραση- λειτουργεί επίσης και στον τομέα της διατροφής. Έτσι οι σοφοί λένε, ότι εφόσον δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τροφή, πρέπει να διαλέγουμε αυτή τη διατροφή που προξενεί το λιγότερο πόνο και τη μικρότερη αμαρτία. Ένα γεγονός που θυμάμαι θα το εξηγήσει αυτό πολύ όμορφα.
Το 1948 ο Σαντ Κιρπάλ Σινγκ ήταν σε πνευματική απομόνωση για μερικούς μήνες στο Rishikesh (στα Ιμαλάια). Ο τρόπος της ζωής εκεί ήταν εξαιρετικά απλός και χρησιμοποιούσε μεγάλα φύλλα σαν πιάτα για το φαγητό. Μια μέρα που είχαν κόψει τα φύλλα για το βραδινό φαγητό, ο αγαπημένος διδάσκαλος  ζήτησε να τα μετρήσουν. Ήταν κάπως περισσότερα σε αριθμό από τους ανθρώπους που θα έτρωγαν. Είπε ότι στο μέλλον θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί και να μετράμε τον αριθμό των ανθρώπων από πριν. Είπε: «Έκοψες δύο φύλλα περισσότερα από όσα χρειαζόταν. Κι αυτά, επίσης, έχουν ζωή».
Ενώ η επιστήμη διδάσκει ότι όλη η ύλη αποτελείται από διάφορους συνδυασμούς χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, οι παλιές γραφές της Ανατολής εισάγουν μια επιπλέον διάσταση γνώσης. Μιλάνε για μια δύναμη ζωής μέσα στις διάφορες μορφές ζωής -τον άνθρωπο, τα ζώα, τα πουλιά, τα ερπετά και τα φυτά. Η λιγότερη δύναμη ζωής βρίσκεται στα φυτά. Για να το εξηγήσουν αυτό, οι γραφές μιλούν για πέντε δημιουργικές συνθετικές ιδιότητες που είναι το νερό, η γη, η φωτιά, ο αέρας και ο αιθέρας. Το ανθρώπινο σώμα λέγεται ότι περιέχει και τις πέντε ιδιότητες και για αυτό τον λόγο θεωρείται ότι είναι το ανώτερο και έχει τη μεγαλύτερη αξία μέσα στη δημιουργία. Ο φόνος ενός συνανθρώπου θεωρείται σαν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα και στην ιστορία άξιζε τη μεγαλύτερη ποινή.
Τα επόμενα σε αξία είναι τα τετράποδα και τα κτήνη που έχουν τέσσερις ιδιότητες, με τον αιθέρα απόντα ή σε αμελητέα ποσότητα. Σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους, ο φόνος ενός ζώου συνήθως συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του ζώου. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα πουλιά που έχουν τρεις ιδιότητες μέσα τους -νερό, φωτιά και αέρα. Αν κάποιος σκοτώσει ένα περιπλανώμενο πουλί, συνήθως μένει ατιμώρητος και, αν σκοτώσει ένα προστατευόμενο είδος πουλιού, ο κυνηγός μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο για αυτό.
Ακόμη μικρότερη είναι η αξία των ερπετών, των σκουληκιών και των εντόμων που έχουν μόνο δύο ιδιότητες σε δράση -γη και φωτιά- καθώς οι άλλοι τρεις υπάρχουν άλλα σε κοιμισμένη κατάσταση. Ο φόνος αυτών των πλασμάτων δεν επιφέρει καμιά ποινή ή πρόστιμο σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους σε αυτό τον κόσμο. Η μικρότερη αξία δίνεται στις ρίζες, στα λαχανικά και στα φρούτα, τα οποία έχουν μόνο την ιδιότητα του νερού σε κατάσταση δράσης. Έτσι, από ηθική άποψη, η χορτοφαγική διατροφή και η διατροφή με φρούτα προξενούν το λιγότερο πόνο και υιοθετώντας την, ο άνθρωπος δημιουργεί το μικρότερο δυνατό καρμικό χρέος.
Ο Sarmad, ένας Σούφι εβραϊκής καταγωγής που έζησε το 17ο αιώνα, εξέφρασε την ίδια αλήθεια με τα πιο απλά λόγια: «Το Φως του Κόσμου, της Ζωής, κοιμάται μέσα στον κόσμο των μετάλλων, είναι σε κατάσταση ονείρου μέσα στον κόσμο των φυτών, ξυπνά μέσα στα ζώα και έρχεται σε πλήρη συνειδητότητα μέσα στον άνθρωπο».
Παρόμοια προοπτική μπορούμε να βρούμε στα γραπτά των σύγχρονων πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων. Ο Teilhard de Chardin, για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Phenomenon of Man», γράφει ότι υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις στη συνειδητότητα των ζωντανών οργανισμών, που εξαρτάται από την πολυπλοκότητα τους. Λέει ότι η συνειδητότητα είναι πιο τελειοποιημένη και πιο ευδιάκριτη στις πιο πλούσιες, πιο πολύπλοκες και πιο αρχικές μορφές ζωής -από τις οποίες ανώτατος είναι ο άνθρωπος.
Αυτή η άποψη δίνει ουσιαστικά τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές στη διατροφή, όπως στα διδάγματα των αρχαίων γραφών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρούμε το σώμα μας, ενώ έχουμε υπόψη μας την αποφυγή της βίας, θα πρέπει να ακολουθούμε τη χορτοφαγική διατροφή, διότι έχει σαν αποτέλεσμα τη λιγότερη καταστροφή.
Πολύς κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για τη θρεπτική αξία της χορτοφαγικής διατροφής και νομίζει ότι αυτή δεν μας δίνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Το κύριο παράπονο εναντίον της χορτοφαγικής διατροφής είναι ότι δεν μας δίνει τις αναγκαίες πρωτεΐνες. Οι τελευταίες όμως έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η χορτοφαγική διατροφή δίνει υπεραρκετές πρωτεΐνες, καθώς και τις απαιτούμενες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και θερμίδες.
Ήρθα σε επαφή με εξέχοντες διαιτολόγους, που οι ισχυρισμοί τους δείχνουν ότι μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή μπορεί οπωσδήποτε να μας δώσει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Πραγματικά, το περιοδικό «FDA Consumer», της Food and Drug Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, επαινεί την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα της χορτοφαγικής διατροφής. Τονίζει ότι σαν αποτέλεσμα μιας αναφοράς του Food Nutrition Board της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών, το 1974,
«Η ιδέα ότι οι χορτοφάγοι δεν μπορούν να πάρουν αυτά που έχει ανάγκη το σώμα τους, αν δε φάνε κρέας, μπήκε στην κατηγορία των μύθων».
Επιπλέον, οι χορτοφάγοι με το να απέχουν από τα οινοπνευματώδη και τα ναρκωτικά, τα οποία αποδυναμώνουν το σώμα από πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, μπορούν να διατηρούν την υγεία τους και να παίρνουν περισσότερες θερμίδες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα συγκρινόμενοι με εκείνους που πίνουν οινοπνευματώδη, κάνουν χρήση ναρκωτικών και τρώνε ζωική τροφή.

Καθώς γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες, οι επιστήμονες, οι βιολόγοι και οι διαιτολόγοι βρίσκουν ότι η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο υγιεινή για τον άνθρωπο.
Τα πιο δυνατά ζώα με τη μεγαλύτερη αντοχή είναι φυτοφάγα.

Ο ελέφαντας, το βόδι και το άλογο είναι γνωστά για τη δύναμη τους και την ικανότητα τους για εργασία. Ακόμα και τη δύναμη των μηχανών τη μετράμε με «ίππους». Για επιβεβαίωση ότι η σωστή χορτοφαγική διατροφή δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανώτατη ανάπτυξη και της διάνοιας, έχουμε ήδη αναφέρει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους και δημιουργικότερους διανοούμενους υπήρξαν χορτοφάγοι.
Ακόμα και από βιολογική άποψη στον άνθρωπο ταιριάζει περισσότερο η χορτοφαγική διατροφή -η φυσική του δομή δεν τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αυτή των σαρκοβόρων ζώων. Για παράδειγμα, τα σαρκοβόρα ζώα έχουν μεγάλους κυνόδοντες και νύχια για να τραβούν και να σχίζουν τις σάρκες, ενώ ο άνθρωπος δεν έχει. Τα δόντια του ανθρώπου μοιάζουν περισσότερο με τα δόντια των χορτοφάγων ζώων που έχουν επίπεδους τραπεζίτες για να αλέθουν (τις φυτικές τροφές). Επιπλέον, τα έντερα των σαρκοφάγων ζώων είναι μικρά, (έχουν περίπου μήκος τριπλάσιο του κορμού τους) ώστε οι σάρκες να αφομοιώνονται ή να αποβάλλονται γρήγορα πριν υποστούν σήψη και δημιουργηθούν δηλητηριώδεις ουσίες. Ο άνθρωπος όμως έχει πολύ μακριά έντερα (περίπου 10 – 12 φορές το μήκος του κορμού του).
Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς βία, με φιλευσπλαχνία, αν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ειρηνικοί, αν προσπαθούμε να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας, τότε φυσικά θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας.
Υπάρχει μια όμορφη ιστορία που αναφέρει ο Attar και την οποία θα ήθελα να σας διηγηθώ. Είναι μια ιστορία της μεγάλης Σούφι αγίας, της Rabia Basri. Κάποτε που είχε πάει στο βουνό, μια αγέλη από άγρια πλάσματα -όπως ελάφια, γαζέλες, αγριοκάτσικα και όναγροι- μαζεύτηκε γύρω της. Πλησίασαν, την κοίταξαν και πήγαν κοντά της. Ξαφνικά παρουσιάστηκε ο Hasan-al-Basri και, όταν είδε την Radia, την πλησίασε. Τα άγρια πλάσματα, όταν είδαν τον Hasan, το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένα. Ο Hasan εξοργίστηκε όταν το είδε αυτό. Κοίταξε την Rabia και ρώτησε: «Γιατί τα ζώα έφυγαν με τέτοιο φόβο μόλις με είδαν, ενώ ήταν τόσο φιλικά μαζί σου;» Η Radia τον ρώτησε: «Τι έφαγες σήμερα;»΄ Αυτός απάντησε: «Κρεμμύδια τηγανισμένα με λίπος». Τότε αυτή είπε: «Εσύ τρως το λίπος τους, γιατί να μη φύγουν από κοντά σου;». Αν και εμείς γίνουμε ευαίσθητοι στο τί τρώμε, θα επηρεαστεί ακόμα και η ίδια η ζωή μας.
Όταν ο Ρωμαίος ποιητής Σενέκα, μελετώντας τη διδασκαλία του Πυθαγόρα έγινε χορτοφάγος, βρήκε πως η αλλαγή ήταν πολύ ευνοϊκή και ανακάλυψε προς κατάπληξή του ότι, «ο νους του έγινε πιο ξύπνιος και πιο φωτισμένος».
Η τροφή μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες σύμφωνα με την επίδραση της στον άνθρωπο. Στην Ινδία δίνονται τρεις μεγάλες κατηγορίες τροφών: αγνές (satvik) τροφές, τροφές που ενεργοποιούν (rajsik) και τροφές που αποβλακώνουν (tamsik). Οι αγνές τροφές περιλαμβάνουν τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα χορταρικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης το γάλα, το βούτυρο και το τυρί, με μέτρο. Αυτή η διατροφή δίνει γαλήνη και ισορροπία και λέγεται να κρατάμε το νου και την καρδιά καθαρά από όλων των ειδών τις ακαθαρσίες.
Οι τροφές που ενεργοποιούν περιλαμβάνουν το πιπέρι καθώς και τα άλλα μπαχαρικά και καρυκεύματα, επίσης τα ξινά και τα πικρά πράγματα. Οι τροφές αυτού του τύπου δρουν σαν διεγερτικά και ερεθίζουν τις αισθήσεις. Οι τροφές που αποβλακώνουν περιλαμβάνουν τις μπαγιάτικες τροφές, το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αβγά και τα οινοπνευματώδη ποτά -μια τέτοια διατροφή προκαλεί αδράνεια.
Πολλές φορές με ρωτούν με ποια λογική δεν πρέπει να τρώει κανείς αβγά, ακόμη και τα μη γονιμοποιημένα, που πολύς κόσμος ονομάζει αβγά χορτοφαγίας. Εκτός από το γεγονός ότι ένα τέτοιο αβγό είναι μία μορφή ζωής που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το σκοπό της, έχει την ίδια ανεπιθύμητη επίδραση σε μας όπως και ένα γονιμοποιημένο αβγό. Αποβλακώνει το νου και διεγείρει τα πάθη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι άγιοι και οι σοφοί, από αμνημόνευτα χρόνια, ακολούθησαν την αγνή διατροφή, διότι είναι η πιο βοηθητική για την πνευματική πρόοδο.
Από κοινωνικο-οικονομική άποψη επίσης, η χορτοφαγία είναι η πιο συμφέρουσα διατροφή. Χρειάζονται 10 στρέμματα βοσκοτόπων για να παραχθεί μια ορισμένη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, αλλά η ίδια ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να παραχθεί σε ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι 9 στρέμματα σπαταλιούνται, όταν παράγεται κρέας. Παρόμοια, ένα ζώο τρώει 8 κιλά σιτηρά για να παράγει μόνο 1/2 κιλό κρέας κι έτσι 7,5 κιλά σιτηρά πάνε χαμένα. Εχουμε ευκολίες και δώρα της φύσης με τα οποία μπορούν να τραφούν όλοι μας. Η χορτοφαγία είναι πολύ πιο παραγωγική και πολύ πιο οικονομική. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν η χορτοφαγική διατροφή είναι η πιο λογική.
Όταν ένα σαρκοβόρο θηρίο τρώει ένα άλλο πλάσμα, τουλάχιστον το κάνει αυτό για να επιβιώσει, καθώς δεν έχει άλλο τρόπο για να διατηρηθεί στη ζωή. Αλλά, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στη μη χορτοφαγία, δεν μπορεί να προβάλει αυτή τη δικαιολογία. Πραγματικά, η επιθυμία του να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που ταιριάζει στη φύση του, προκαλεί μεγάλη σπατάλη και είναι ηθικά αδικαιολόγητη. Αν εκείνοι που τρώνε κρέας έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «βιομηχανία κρέατος» στα σφαγεία, πολλοί από αυτούς θα το σταματούσαν από αηδία.
ΝΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ
Εκτός από το να είμαστε προσεκτικοί για το τι είδος τροφής τρώμε, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για το πόσο τρώμε. Η βασική αρχή για ό,τι αφορά την τροφή είναι, «τρώτε για να ζείτε, μη ζείτε για να τρώτε». Δυστυχώς οι περισσότεροι από μας ζούμε για να τρώμε και παρατρώμε. Όταν μας προσφέρουν ένα καινούργιο ή νόστιμο φαγητό, παρατρώμε. Μερικές φορές για να δείξουμε σε κάποιον ότι εκτιμάμε τη φιλοξενία του, παρατρώμε.
Αλλά η πολυφαγία είναι αιτία πολλών προβλημάτων της υγείας μας, καθώς και μερικών προβλημάτων μας στο διαλογισμό. Ο Πέρσης μυστικιστής Σεχ Σάαντι έλεγε ότι, επειδή είμαστε παραγεμισμένοι μέχρι τα ρουθούνια με φαγητό, δεν μπορούμε να δούμε το Πνεύμα ούτε την Αγάπη. Συμβούλευε να χωρίζουμε το στομάχι μας σε τέσσερα ίσα μέρη: τα δύο να τα γεμίζουμε με αγνή τροφή, το ένα με νερό και να κρατάμε ένα για καθαρή Αγάπη.
Υπάρχει ένα διδακτικό περιστατικό στη ζωή ενός σοφού Σούφι. Μια μέρα πήγε σε εκείνον τον σοφό ένας γιατρός και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για αυτούς που θα αρρώσταιναν και για αυτούς που θα πονούσαν. Έμεινε αργόσχολος για μήνες, καθώς κανένας Σούφι δεν αρρώστησε. Αυτός πήγε τότε στον σοφό ασκητή και του ζήτησε να του επιτρέψει να φύγει, καθώς κανένας εκεί δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες του. Ο Σοφός Σούφι με ένα ευγενικό χαμόγελο στα χείλη του χαιρέτησε το γιατρό λέγοντας ότι, όσο οι οπαδοί του ζούσαν σύμφωνα με τις καθοδηγήσεις του, δεν θα αρρώσταιναν. Αυτές ήταν: «Πάντοτε να τρώτε λίγο λιγότερο από όσο μέσα στην πείνα σας θέλετε να φάτε».
Όταν τρώμε πολύ βαραίνουμε και νυστάζουμε και για εκείνους που ακολουθούν το Πνευματικό Μονοπάτι, περισσότερος χρόνος για ύπνο σημαίνει λιγότερος χρόνος για διαλογισμό. Ακόμα και όταν διαλογιζόμαστε, αν παρατρώμε μπορεί να είμαστε νυσταλέοι. Κάποτε κάποιος πήγε σε έναν άγιο και παραπονέθηκε: «Κύριε, ο διαλογισμός μου δεν είναι καλός». Ο άγιος απάντησε: «Κοίτα το στομάχι σου».
Κάποιος άλλος πήγε στον ίδιο άγιο και του είπε: «Δεν μπορώ να ελέγξω το νου μου». Ο άγιος απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου». Ένας τρίτος πήγε και του είπε: «Δεν έχω καλή υγεία» και ο άγιος πάλι απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου». Λοιπόν το να τρώμε λιγότερο από ό,τι έχουμε όρεξη να φάμε είναι καλό όχι μόνο για το διαλογισμό, αλλά επίσης και για την υγεία μας. Συχνά συναντώ ανθρώπους στους οποίους το ερώτημα, «Ποια είναι η φυσική διατροφή για τον άνθρωπο;» έχει γίνει τόσο έμμονη ιδέα που δεν βλέπουν τους ευρύτερους ανθρωπιστικούς και πνευματικούς σκοπούς που εκπληρώνει ιδανικά η χορτοφαγική διατροφή.
Η χορτοφαγία στο ανώτατο της σημείο δεν είναι ένας σκοπός αυτή η ίδια, αλλά ένα απαραίτητο μέσον προς ένα σκοπό. Αν την κατανοήσουμε σωστά, θα πρέπει να δούμε τη διατροφή όχι σαν κάτι ξεχωριστό, αλλά σαν ακέραιο στοιχείο μιας ολόκληρης φιλοσοφίας, ενός ολόκληρου τρόπου ζωής.
Ο Νιλς Μπορ, ο μεγάλος φυσικός, ήταν τόσο πολύ πεπεισμένος για την ευνοϊκή επίδραση που έχει η χορτοφαγία πάνω στη φύση μας, που πίστευε ότι, αν υιοθετείτο παγκόσμια, αυτό θα οδηγούσε σε μια μεγάλη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης. Αν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της Μη Βίας και της Αγάπης, τότε ας ακολουθήσουμε την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή. Κάνοντας το αυτό, δεν θα έχουμε φιλευσπλαχνία μόνο για τους συνανθρώπους μας, αλλά θα έχουμε, επίσης, φιλευσπλαχνία και για τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Πόσοι δεν επεσήμαναν  μέχρι σήμερα τις καταστροφικές συνήθειες της αιματοφαγίας, αλλά ακόμη και τώρα μετά από αυτή την πληροφόρηση ο άνθρωπος εξακολουθεί να καταναλώνει αίμα. Ναι ξέρω δεν το αποκαλεί αίμα, αλλά φροντίζει να βρίσκει χαριτωμενιές του στυλ, χάμπουργκερ, κοκκινιστό, ψητό στην γάστρα, πατάτες με 5 τυριά, παγωτά με γάλα κλπ κλπ για να μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό του.
Μετά παραπονιέται γιατί δεν νοιώθει καλά, γιατί τίποτα δεν του πάει καλά και γιατί είναι γέρος από τα 25 χρόνια του. Να μην ξεχάσω, επίσης γυμνάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με πολύχρωμα σίδερα, χοροπηδάει σαν μαϊμού και μετά τρώει κρέας γιατί του το είπε ο προπονητής που αυτού του το είπε ο δικός του προπονητής και αυτού του το είπε “η τηλεόραση”. Η ανθρωπότητα είναι ήδη νεκρή και ένας από τους κύριους λόγους είναι -εκτός από τα πλαστικά κατασκευάσματα- γιατί αυτά που τρώνε δεν μπορούν να τα φάνε ωμά, δεν τρώγονται ωμά.
Αλλά για σκέψου λίγο, -αν μπορείς- ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ επωφελείται από μια νεκρή, πειθήνια, υπάκουη ανθρωπότητα;  ΠΟΙΟΣ έχει ΚΕΡΔΟΣ και ΠΟΙΟ είναι το ΚΕΡΔΟΣ του από τον δικό σου ζωντανό-θάνατο;
Το άρθρο πρώτο-δημοσιεύτηκε το 2011 μα είναι τόσο επίκαιρο, μιας και οι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης τρεφόμενοι με αίμα σκοτώνοντας ζωντανά όντα και δεν μιλώ καν για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων μέχρι να φτάσουν στο πιάτο τους !!! Είναι εκπληκτικό να ξέρουμε πως αυτοί που πρωτοστατούν σε αυτήν την αιματοφαγία είναι οι αυτοαποκαλούμενοι “άνθρωποι της αγάπης του χριστού” και η παρέα τους. Είναι επίσης εκπληκτικό πόσο εύκολα και δόλια διαστρεβλώνουν το λογικό για να ταιριάξει στην διαστροφική οπτική τους.
Διάβασε κάτω στα σχόλια πως διαστρεβλώνουν το αυτονόητο για να απολαύσουν οι κοιλιόδουλοι τους καρπούς των σφαγείων τους και μετά τολμούν να μιλούν για χριστιανική αγάπη οι υποκριτές! Την χριστιανική αγάπη την ένοιωσαν στο πετσί τους όσοι τολμούσαν να εναντιωθούν στην αγάπη του λεπιδιού της εκκλησίας και των αποστόλων της …και οι άνθρωποι και τα ζώα. Πόσο δίκιο έχει ο Νίτσε που αποκαλεί τους χριστιανούς και τα ΠΑΡΑ ΦΎΣΗΝ καμώματα τους ΛΑΙΛΑΠΑ.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger