Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το μεγάλο λάθος που πρόδωσε το photoshop της Φαίης Σκορδά!

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Βρείτε τις διαφορές...
Στην Τήνο για διακοπές βρίσκεται η Φαίη Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα και οι φωτογραφίες τους κοσμούν τις στήλες όλων των περιοδικών. Καμιά φορά όμως γίνονται και λάθη...

Εδώ βλέπετε την Φαίη Σκορδά από τη φωτογράφιση του περιοδικού HELLO...

..κι εδώ η Φαίη από την ίδια φωτογράφιση...

Παρατηρείτε κάποια διαφορά; Ίσως αν δείτε τις φωτογραφίες δίπλα - δίπλα, έτσι όπως τις δημοσίευσε το περιοδικό...

Εμείς πάντως μείναμε με τις εξής απορίες: Ήταν μαύρο το μαγιό της Φαίης και της έβαλαν ένα ροζ φιογκάκι για αλλαγή; Ήταν ροζ και ζήτησε η παρουσιάστρια να το βάψουν μαύρο και απλώς ξέχασαν μια λεπτομέρεια; Ή μήπως η Φαίη έχει το φιογκάκι σε διάφορα χρώματα και το αλλάζει ανάλογα με την περίσταση;

http://www.zappit.gr/

Ο υστερικός παροξυσμός και η θηλή του διαβόλου


Οι κάτοικοι σε μεγάλο μέρος του πλανήτη απολαμβάνουν τον έρωτα (δυστυχώς, όχι παντού: σε κάποιες χώρες πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση, αφού πρώτα καταργηθούν το δουλεμπόριο, η μειονεκτική θέση της γυναίκας, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, η παιδική πορνεία και τόσα άλλα)

Δημοφιλείς συζητήσεις
Του Κοσμά Κέφαλου

Το προπατορικό αμάρτημα, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, διαπράχθηκε όταν οι πρωτόπλαστοι, παρακούοντας τις εντολές, γεύτηκαν καρπό από το δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού. Η Βίβλος, άλλωστε, χαρακτηρίζει την ερωτική πράξη καθοριστικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και την παρουσιάζει ως θείο δώρο. Από τον 4ο μ.Χ. αιώνα το προπατορικό αμάρτημα ταυτίζεται με τη σαρκική πράξη.

Ρήτορες και δάσκαλοι του Χριστιανισμού θεωρούν την ερωτική συνεύρεση «πράξη επονείδιστη» (Τερτυλλιανός), «ρυπαρή και ταπεινωτική» (Αρνόβιος), «βέβηλη» (Αγ. Αμβρόσιος) και «ανάρμοστη» (Αγ. Μεθόδιος).

Επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στην ελευθερία που απολάμβαναν οι Έλληνες από την αρχαιότητα (ο πρώτος πολιτισμός που μεθόδευσε την επιδίωξη της ηδονής), οι Αιγύπτιοι (όπου ο ερωτισμός συνέπαιρνε τα ημίγυμνα κορμιά στις όχθες του Νείλου), οι Ρωμαίοι, αλλά και να υπάρξει σαφής αντιδιαστολή με το Κοράνι (αξιοπρόσεκτη εύνοια της γυναικείας σεξουαλικότητας), καθώς και με την προνομιούχο θέση της ερωτικής πράξης στην Ανατολή.

Το διαχρονικό ερωτικό εγχειρίδιο Κάμα Σούτρα περιγράφει ποικίλες στάσεις και τρόπους προσέλκυσης ερωτικού συντρόφου, αλλά επικεντρώνεται στον οργασμό του άνδρα.

Ο γυναικείος οργασμός παρέμεινε για αιώνες θέμα έρευνας, αν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι θα βάλουν τους θεούς του Ολύμπου να τσακώνονται για το αν η γυναίκα απολαμβάνει περισσότερο την ερωτική πράξη.

Ο Ιπποκράτης διατύπωσε την άποψη ότι το έμβρυο είναι αποτέλεσμα της ένωσης του σπέρματος του άνδρα και της γυναίκας (η οποία πρέπει να ικανοποιηθεί σεξουαλικά για να ανταποκριθεί), κάτι που αντέκρουσε ο Αριστοτέλης.

Τον 2ο μ.Χ. αιώνα ο Έλληνας γιατρός Γαληνός ασπάζεται τις θεωρίες του Ιπποκράτη, ωστόσο ο Μεσαιωνισμός θα τις απορρίψει. Η σεξουαλικότητα των γυναικών θα ταυτιστεί με τον Διάβολο, αλλά και πολύ αργότερα η Βικτωριανή ηθική θα αντιμετωπίσει τον γυναικείο οργασμό σαν ασθένεια και θα τον ονομάσει «υστερικό παροξυσμό». Ακόμα και στην μεταμεσαιωνική Ευρώπη, η ευμεγέθης κλειτορίδα, η «θηλή του διαβόλου», έπρεπε να αφαιρεθεί…

Ωστόσο η επιστήμη, από τον 12ο αιώνα, επιμένει στην ύπαρξη θηλυκού σπέρματος, ισοδύναμου με το ανδρικό. Οι θεολόγοι δέχονται ότι για να «εκσπερματίσει» η γυναίκα πρέπει να νιώσει ηδονή. Μέσα από καθαρά ανδρική θεώρηση δημιουργείται η παραδοχή του γυναικείου οργασμού!

«Η επιθυμία για συνουσία είναι η ευφυΐα του γένους» θα γράψει ο Σοπενχάουερ, σηματοδοτώντας την αρχή μιας περιόδου ελευθερίας γύρω από τα σεξουαλικά ζητήματα. Αργά αλλά σταθερά απενοχοποιείται η ομοφυλοφιλία, παύει να είναι αντικείμενο χλεύης ο αυνανισμός, παύουν να αποτελούν ταμπού τα όποια σεξουαλικά προβλήματα και αρχίζουν να συζητιούνται.

Οι κάτοικοι σε μεγάλο μέρος του πλανήτη απολαμβάνουν τον έρωτα (δυστυχώς, όχι παντού: σε κάποιες χώρες πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση, αφού πρώτα καταργηθούν το δουλεμπόριο, η μειονεκτική θέση της γυναίκας, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, η παιδική πορνεία και τόσα άλλα), η σεξουαλικότητα αποτελεί αντικείμενο ερευνών (πιστεύεται ότι ο άνδρας σκέπτεται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα και ότι ο γυναικείος οργασμός επηρεάζει 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου!), ενώ (ως δείγμα μοναξιάς;) καταγράφονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις οργασμού ύστερα από όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.

Aν ξεφυλλίσετε το ημερολόγιό σας, μην αντιμετωπίσετε με ειρωνική διάθεση τη σημερινή παγκόσμια ημέρα οργασμού.

Πηγή: Αυγή

Ανέκδοτο: O ουραγκοτάγκος με αυξημένη libido...

Σε ένα ζωολογικό κήπο ήταν ένας πολύ θερμός ουραγκοτάγκος με αυξημένη libido. Είχε δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στο κλουβί του γιατί δεν είχε αφήσει απήδηχτο ούτε ουραγκοτάγκο, ούτε χιμπατζή, ούτε μαϊμού. 
Προβληματισμένοι οι φύλακες προσπαθούν να βρουν μια λύση για να μην αρρωστήσουν τα ζώα από τη συνεχή εξάντληση, οπότε λέει ένας φύλακας: 
- "Το βρήκα, θα τον πάμε στο κλουβί με τα λιοντάρια. Αποκλείεται να προσπαθήσει να πηδήξει τα λιοντάρια". 
Πράγματι τον μεταφέρουν στο κλουβί με τα λιοντάρια, αλλά μάταια. Ο Ουραγκοτάγκος δεν χρειάστηκε παρά δέκα λεπτάκια για να κανονίσει όλα τα λιοντάρια τα οποία ξαπλώθηκαν φαρδιά-πλατιά από την ταλαιπωρία. 
Απογοητευμένοι οι φύλακες του κήπου, σκέφτηκαν να προσπαθήσουν κάτι άλλο. Θα τον πάμε στις καμηλοπαρδάλεις. Κοντός ο Ουραγκοτάγκος, θεόψηλες αυτές, αποκλείεται να μπορέσει να τις κανονίσει. 
Με το που τον βάζουν όμως στο κλουβί με τις καμηλοπαρδάλεις, μια και δυο σκαρφαλώνει ο ουραγκοτάγκος πάνω τους και αρχίζει να τις πηδάει μία-μία. Τα ίδια και με τους ελέφαντες, τα ίδια και με τις στρουθοκαμήλους. Οπότε δεν έμενα παρά μία λύση: να τον βάλουν στο κλουβί με τις ζέβρες. 
Από τη στιγμή που το έβαλαν στο κλουβί με τις ζέβρες ο ουραγκοτάγκος καθόταν σε μία γωνία ανήσυχος, κοιτούσε προς τις ζέβρες και όλο κάτι μουρμούριζε. Οι φύλακες ενθουσιασμένοι που το κόλπο πέτυχε, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Οπότε πετάγεται ο ένας και λέει: 
- "Θα πάω να ακούσω τι μουρμουρίζει εκεί που κάθεται". Πλησιάζει λοιπόν τον ουραγκοτάγκο και τον ακούει να λέει: 
- "Πο….στη γάιδαρε, που θα μου πας, δεν θα βγάλεις την πιτζάμα;"

Πάπυρος 1.200 ετών ανατρέπει τα πάντα για τη Σταύρωση του Ιησού


Ολα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζουμε για τις τελευταίες ώρες του Ιησού πριν από τη Σταύρωσή Του έρχεται να ανατρέψει αιγυπτιακό χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών.

Το αρχαίο κείμενο διηγείται την ιστορία της Σταύρωσης με αρκετές αλλαγές στην πλοκή, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιησούς είχε την ικανότητα να τροποποιεί την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη και να γίνεται αόρατος.

Οπως αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής Χριστιανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ρέλεφ βαν ντε Μπρεκ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση του αρχαίου χειρόγραφου από τα κοπτικά, ο Ιησούς πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή Του με τον Πόντιο Πιλάτο, τον άνθρωπο δηλαδή που διέταξε την εκτέλεσή Του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου τους μάλιστα ο Πόντιος Πιλάτος φέρεται να Του πρότεινε να θυσιάσει τον δικό του γιο στη σταύρωση, όμως ο Ιησούς αρνήθηκε την προσφορά του, εξηγώντας του ότι θα μπορούσε να γλιτώσει και ο ίδιος από τη μοίρα Του, αν το ήθελε.
«Ο Πιλάτος τότε κοίταξε τον Ιησού κι εκείνος έγινε αόρατος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σε άλλο σημείο του αρχαίου χειρόγραφου εξηγείται και ο λόγος για τον οποίο ο Ιούδας χρειάστηκε να φιλήσει τον Μεσσία για να αποκαλύψει την ταυτότητά Του στους άντρες που είχαν πάει να τον συλλάβουν.

«Πώς θα τον συλλάβουμε, αφού δεν έχει συγκεκριμένη μορφή και η εμφάνισή Του αλλάζει; Μερικές φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες κόκκινος και κάποιες άλλες σταρένιος, άλλες πάλι κάτωχρος σαν ασκητής, κάποιες φορές νέος, κάποιες γέρος...» αναφέρει.

Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Αγιου Κύριλλου της Ιερουσαλήμ, ωστόσο ο καθηγητής Βαν ντε Μπρεκ θεωρεί ότι πιθανότατα έχει γραφτεί από κάποιον άλλον.



Read more: http://www.newsbomb.gr



ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ "Από Σεπτέμβρη αρχίζουν τα δύσκολα"



Και δύο λόγια από τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα, τον μόνο εν ζωή εκ των τριών μεγάλων Γερόντων της Ορθοδοξίας (οι άλλοι δύο ήταν ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, και ο Παϊσιος):

"ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα". Από το Σεπτέμβριο έρχονται δύσκολα...

"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...!

Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός...

Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιο πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."

"Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"... (apantaortodoxias.blogspot.gr)

- See more at: http://www.gkourou.com/


Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του πλανήτη κινδυνεύει να αποδειχθεί... χάρτινος!

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρότζεκτς των τελευταίων δεκαετιών τέθηκε σε εφαρμογή στην κινεζική πόλη Changsua πριν από μερικές ημέρες: Η κατασκευή του ψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο, με ύψος 838 μέτρων και 220 ορόφους, με στόχο να ξεπεράσει τον Burj Khalifa στο Ντουμπάι. 

Όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις είναι έντονες, με τον αρχιτέκτονα να επιμένει και τις αρχές να βάζουν προσωρινό «φρένο» στο σχέδιο επικαλούμενες τα εύλογα ερωτήματα που γεννούνται ως προς την ασφάλεια της κατασκευής.

Με προϋπολογισμό 1,4 δισ. δολάρια, η εταιρεία Broad Group βάλθηκε να τρελάνει όλη την... Κίνα όταν ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει το έργο σε μόλις 10 μήνες, δηλαδή τον Απρίλιο του 2014!

Ενδεικτικό είναι ότι η κατασκευή του ουρανοξύστη στο Ντουμπάι πήρε τουλάχιστον 5 χρόνια. Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει προσοχής, είναι το όραμα του εμπνευστή του έργου και ιδρυτή της Broad Group, τον Zhang Yue ο οποίος αντιλαμβάνεται τον ουρανοξύστη ως μία απόλυτα αυτόνομη και λειτουργική πόλη, μέσα στην... πόλη. Σχολεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, πάρκα, πισίνες και νοσοκομεία θα βρίσκονται μέσα στο κτίριο, ώστε να εξυπηρετούν τους 31.400 ενοίκους του.

Βέβαια, για να γίνει το όνειρο του Yue πραγματικότητα, θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλοί «σκόπελοι», και κυρίως αυτό της ασφάλειας τόσο της κατασκευής όσο και των ενοίκων. Ήδη οι κινεζικές αρχές φρόντισαν λίγες ημέρες μετά τη θεμελίωση του έργου και τις πρώτες κατασκευές να «παγώσουν» προσωρινά το σχέδιο .

Οι ανησυχίες για την αντοχή του κτιρίου σε σεισμούς – ας μην ξεχνάμε ότι η Κίνα είναι σεισμογενής χώρα- είναι κάτι παραπάνω από έντονες, με την εταιρεία να επιμένει ότι ο ουρανοξύστης μπορεί να αντέξει δονήσεις μεγαλύτερες των 9 ρίχτερ. Παρόμοιοι προβληματισμοί έχουν εκφραστεί για το πώς θα μπορέσει να εκκενωθεί το θηριώδες κτίριο σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς, αλλά και για τα μέσα που θα χρειαστούν για την κατάσβεσή της.

Ο Youwei Wang, αντιπρόεδρος της Κίνας Ακαδημίας της Οικοδομικής Έρευνας εκτιμά ότι ένας ανελκυστήρας στον ουρανοξύστη θα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ταξιδέψει από το έδαφος προς τους πάνω ορόφους. «Τα λεπτά αυτά θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε. Εξίσου αμφιλεγόμενη είναι η τεχνική που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η εταιρεία στην κατασκευή του έργου. Για την ακρίβεια θα στήσει το κτίριο, όπως τα τουβλάκια... lego, δηλαδή κομμάτι – κομμάτι, γεγονός που μειώνει αισθητά το χρόνο της κατασκευής, γεγονός που εγείρει αντιδράσεις, καθώς είναι μία τεχνολογία που βρίσκεται σε πρώιμα στάδια και δεν έχει ελεγχθεί στην πράξη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν το σκεπτικισμό τους για τα σχέδια της Broad Group. Και αυτό η εταιρεία δεν έχει κατασκευάσει οτιδήποτε υψηλότερο από 30 ορόφους, αλλά οι κατασκευαστές φαίνεται να μην ενοχλούνται κι επιμένουν ότι όλα θα γίνουν όπως προβλέπει το σχέδιο τους, με την ολοκλήρωση πέντε ορόφων την ημέρα.

Σε περίπτωση που ξεπεράσει την απαγόρευση των αρχών, και καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια, αναμφίβολα το πρόζεκτ του Zhang Yue θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και να γίνει ευρύτερα γνωστός...

Πηγή: newpost.gr

Ψάρι του Αμαζονίου βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς!


Από τον μακρινό Αμαζόνιο στην... Καστοριά βρέθηκε ένα περίεργο ψάρι, το οποίο πιθανότατα άφησε ελεύθερο στο υδάτινο περιβάλλον της λίμνης κάποιος ιδιώτης που το είχε στο ενυδρείο του.

Το ασυνήθιστο αυτό, για τα νερά της λίμνης Καστοριάς, ψάρι εντοπίστηκε από επαγγελματία ψαρά κι αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Το ψάρι είναι γένους Ανκίστρους (Ancistrus), είχε μήκος 26,5 εκατοστά και βάρος 144 γραμμάρια.

"Δεν είναι σωστό, με βάση τη νομοθεσία αλλά και για λόγους περιβαλλοντικής συνείδησης να αφήνεις ελεύθερα στο υδάτινο περιβάλλον τέτοιου είδους ψάρια γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το υδάτινο οικοσύστημα" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Παύλος Φίλος, ο οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι σκούρο καφέ, με κιτρινωπές κηλίδες, από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου και είναι ψάρι των γλυκών νερών. Τρώει φύκια και άλγη...

Σύμφωνα με τον κύριο Φίλο, όσοι σχεδιάζουν την απελευθέρωση των ψαριών που έχουν στα ενυδρεία θα πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες. 


Ποιο είναι το νούμερο του σπιτιού σου;;Επηρεάζει τη ζωή σου;


Επηρεάζει τη ζωή μας το νούμερο του σπιτιού που κατοικούμε; Πολλοί θα πείτε "ανοησίες"! Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας.


Πώς να υπολογίσεις το νούμερο

Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9).

Οι ιδιότητες των αριθμών

Κάθε αριθμός δίνει (θεωρητικά) το δικό του...άρωμα και αποτύπωμα στον χώρο όπου ζεις (ή εργάζεσαι), άρα και συγκεκριμένες ευνοϊκές επιρροές.

Τι σημαίνει κάθε αριθμός:

Ένα: Νέο ξεκίνημα, προσωπική ανάπτυξη, πρόοδος, δημιουργικότητα, ανεξαρτησία, μοναδικότητα, ατομικότητα.
* Προσοχή στην τάση για απομόνωση.

Δύο: Εταιρική σχέση και συνεργασία, ζευγάρωμα, ισορροπία, η ισχύς εν τη ενώσει, προσωπικό δόσιμο.
*Προσοχή στον έντονο συναισθηματισμό και την υπερευαισθησία.

Τρία: Ανάπτυξη και έκφραση της προσωπικότητας, αισιοδοξία, διαφάνεια, επικοινωνία, διεύρυνση κύκλου γνωριμιών, κοινωνικές σχέσεις.
* Προσοχή στις υπερβολές παντός τύπου.

Τέσσερα: Σταθερότητα, αυτοπειθαρχία, οργάνωση, ενότητα, σοβαρότητα, ασφάλεια, υπηρεσία κάποιου σκοπού.
*Προσοχή στην έλλειψη ευελιξίας.

Πέντε: Συνεχής και απρόβλεπτη δραστηριότητα, ενεργητικότητα, περιπετειώδης ζωή, ενέργεια με διακυμάνσεις.
* Προσοχή στις ξαφνικές αλλαγές.

Έξι: Οικογενειακή βοήθεια και υποστήριξη, καλοσύνη, αρμονία, ισορροπία και καλαισθησία.
* Προσοχή στην τάση για αφελείς ενέργειες.

Επτά: Πνευματικότητα, αναγέννηση, σεβασμός σε ό,τι είναι ιερό, περισυλλογή, ανάλυση, φιλαλήθεια, διαλογισμός.
* Προσοχή στη ροπή για απομόνωση.

Οκτώ: Προσωπική δύναμη, ηγεσία, εξουσία, υλική αφθονία και ανταμοιβή, πληθωρικότητα.
* Προσοχή στη διαφθορά.

Εννέα: Ολοκλήρωση, υπέρβαση, απελευθέρωση, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, αφοσίωση, ανεκτικότητα, κατανόηση.
* Προσοχή στην τάση για έλεγχο και κυριαρχία.



Read more: http://www.newsbomb.gr/


10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές





Στη λαϊκή ιατρική το θυμάρι χρησιμοποιείται για γαργάρες που βοηθούν στην καταπολέ­μηση της λαρυγγίτιδας και της αμυ­γδα­λίτιδας ενώ η αντιμικρο­βιακή δράση του ενισχύεται αν συνδυαστεί με άλλα βότανα.

Στην αρχαιότητα, όταν η επιστήμη της ιατρικής βρισκόταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν υπήρχε η δυνατότητα θεραπείας πολύπλοκων ασθενειών, η αντιμετώπιση των φλεγμονών, των λοιμώξεων και των μολύνσεων αποτελούσε την καθημερινότητα, αλλά και το όριο των γιατρών. Μπορούσαν τουλάχιστον να βασιστούν στο οπλοστάσιο της φύσης, καθώς δεκάδες φυτά χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις μολύνσεων, λοιμώξεων και φλεγμονών. Υπάρχουν ωστόσο πολλά ακόμα με εντυπωσιακή θεραπευτική δράση. Κάποια από αυτά είναι η αγγελική, το δενδρολίβανο, το κάρδαμο, η κετραρία, η λεβάντα, η λεμονιά, το μελισσόχορτο, η πουλμανάρια, το σκόρδο και το τζίνσενγκ.



Βερβερίδα: Για το ήπαρ και τη χολή

Η βερβερίδα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη διόρθωση της λειτουργίας του ήπατος και της χολής. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει φλεγμονή της χοληδόχου κύστης ή όταν εντοπίζονται χολόλιθοι. Επίσης έχει ικανοποιητική δράση κατά της ελονοσίας και είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πρωτοζωικών λοιμώξεων που οφείλονται σε είδη λεϊσμανίας. Για να παρασκευάσουμε το αφέψημα βερβερίδας, ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού φλοιό σε ένα φλιτζάνι νερό. Στη συνέχεια το βράζουμε για 10-15 λεπτά. Η συνιστώμενη δόση είναι τρία φλιτζάνια την ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι για τις παθήσεις της χοληδόχου κύστης η βερβερίδα συνδυάζεται καλά με τη βερονίκη και τον φλοιό του χιονάνθου. Η βερβερίδα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Ινούλα: Για ισχυαλγία και γυναικολογικά


Πριν η ιατρική επιστήμη πάρει το… πάνω χέρι στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, το φαρμακείο της φύσης και η λαϊκή σοφία έκαναν θαύματα.

Η ινούλα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για τους γιατρούς της αρχαίας Ελλάδας και της αρχαίας Ρώμης. Τη θεωρούσαν θεραπευτική για ένα τεράστιο εύρος ασθενειών, από την ισχιαλγία μέχρι τα γυναικολογικά προβλήματα. Σήμερα πάντως χορηγείται σχεδόν αποκλειστικά για να αντιμετωπίσει προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος. Η ρίζα του φυτού βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει την αδυναμία που προκαλεί η γρίπη ή η βρογχίτιδα. Είναι επίσης δυνατό αποχρεμπτικό και μαλακώνει τον βήχα. Επιπλέον, αντιμετωπίζει όλα αυτά τα συμπτώματα πολύ αποτελεσματικά όταν πρόκειται για παιδιά. Το αφέψημα χρησιμοποιείται, τέλος, για το άσθμα και τον αλλεργικό πυρετό, ενώ έχει και δράση ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος και του ήπατος.



Λυκίσκος: Με αντισηπτική δράση για κολίτιδες ή έλκη

Ο λυκίσκος είναι περισσότερο γνωστός για τις χαλαρωτικές ιδιότητες του. Εχει, ωστόσο, και έντονη αντισηπτική δράση και χορηγείται σε περιπτώσεις βλεννώδους κολίτιδας ή έλκους. Για να φτιάξουμε το έγχυμα, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό στο μπρίκι όπου προηγουμένως έχουμε βάλει μια κουταλιά του γλυκού ξηρά άνθη λυκίσκου. Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Το έγχυμα χορηγείται μία φορά την ημέρα πριν από τον βραδινό ύπνο και αυτό γιατί έχει πολύ έντονες ηρεμιστικές ιδιότητες. Αν, πάντως, είναι απαραίτητο, η δόση μπορεί να αυξηθεί. Ο λυκίσκος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που ο ασθενής πάσχει από κατάθλιψη γιατί η κατάστασή του μπορεί να επιδεινωθεί.

Θυμάρι: Για το αναπνευστικό και το πεπτικό


Το θυμάρι έχει μεταξύ των συστατικών του ένα αιθέριο έλαιο το οποίο περιέχει μια ισχυρή αντισηπτική ουσία με εξαιρετική δράση κατά των μολύνσεων και των φλεγμονών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, σαν λοσιόν, για την αντιμετώπιση μολυσμένων τραυμάτων ή εσωτερικά για αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του πεπτικού συστήματος. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται επίσης για γαργάρες που βοηθούν στην καταπολέμηση της λαρυγγίτιδας και της αμυγδαλίτιδας. Η αντιμικροβιακή δράση του θυμαριού ενισχύεται αν συνδυαστεί με άλλα βότανα όπως η εφέδρα και η λομπέλια. Για να παρασκευάσουμε έγχυμα, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε δοχείο το οποίο περιέχει δύο κουταλιές του τσαγιού ξηρό θυμάρι. Αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά στο δοχείο πριν το καταναλώσουμε. Η συνιστώμενη δόση είναι τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Μάραθος: Για τις παθήσεις στομαχιού και εντέρου

Το μέρος του φυτού που έχει θεραπευτική δράση είναι οι σπόροι, οι οποίοι συλλέγονται το φθινόπωρο αφού ωριμάσουν και σκάσουν. Το μάραθο βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των παθήσεων του στομαχιού και των εντέρων, ενώ θεραπεύει και μολύνσεις των ματιών. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και τα συμπτώματα της βρογχίτιδας. Το έγχυμα του μάραθου χορηγείται με κομπρέσες για την αντιμετώπιση της επιπεφυκίτιδας και της βλεφαρίτιδας. Για να το παρασκευάσουμε, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε δοχείο το οποίο περιέχει 1 – 2 κουταλιές του τσαγιού ελαφρώς σπασμένους σπόρους μάραθου. Αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά και πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Καρυδιά: Αφέψημα για γυναικολογική χρήση

Η καρυδιά είναι γνωστή από την αρχαιότητα και κατάγεται από την Ινδία από όπου μεταφέρθηκε αρχικά στην Κίνα και αργότερα στην Ευρώπη. Τα φύλλα της είναι αρωματικά και περιέχουν τανίνη, πτητικά έλαια, χρωστικές ουσίες και μια αλκαλική ουσία, τη γιουγκλόνη. Ο καρπός περιέχει παχύ έλαιο σε ποσοστό 40%-50%, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο και κοβάλτιο. Το πυκνό αφέψημα των φρέσκων φύλλων είναι πολύ ευεργετικό σε περιπτώσεις φλεγμονής των γυναικείων γεννητικών οργάνων όπου είναι απαραίτητες οι πλύσεις. Η διαδικασία της παρασκευής του αφεψήματος από φύλλα καρυδιάς είναι πολύ εύκολη. Βάζουμε 15-30 γραμμάρια φύλλων σε ένα κιλό νερό και βράζουμε το μείγμα. Η συνιστώμενη δόση είναι από δύο έως πέντε φλιτζάνια την ημέρα.



Μελιτζάνα: Τα φύλλα με τις μαλακτικές ιδιότητες


Αν και είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά φυτά στον πλανήτη, η μελιτζάνα είναι ένα από τα σχετικά λίγα βότανα με θεραπευτική δράση που ήταν άγνωστα στους γιατρούς της αρχαίας Ελλάδας. Κατάγεται από τις Ινδίες και την Κίνα, ενώ στην Ευρώπη έφτασε για πρώτη φορά μόλις τον 16ο αιώνα ταυτόχρονα με την εξάπλωση της στην Αμερική. Στη φαρμακευτική, τα χρήσιμα μέρη του φυτού είναι τα φύλλα και ο μίσχος του καρπού. Τα φύλλα της μελιτζάνας, ως κατάπλασμα για εξωτερική χρήση, έχουν μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες κυρίως για περιπτώσεις που αφορούν αιμορροΐδες, καλόγερους, εγκαύματα και φλεγμονές. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις αιμορροΐδες, στη λαϊκή ιατρική περιγράφεται η παρασκευή μια σκόνης από ψημένα κοτσάνια του καρπού της μελιτζάνας. Η σκόνη αυτή τοποθετείται με βαμβάκι πάνω στις αιμορροΐδες.

Αλόη: Αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική

Η αλόη είναι πολύ γνωστή από την αρχαιότητα, ενώ τα τελευταία χρόνια αναφέρεται πολύ συχνά ως φυτό με θαυματουργή δράση. Οι Ελληνες, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν ασθένειες του δέρματος, ενώ στην Αίγυπτο ήταν ένα από τα βασικά συστατικά για το βαλσάμωμα των νεκρών. Περιέχει περίπου 200 συστατικά, πολλά εκ των οποίων είναι πολύτιμα για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάποια πολύτιμα αμινοξέα , σάκχαρα, στερόλες, ένζυμα, λιγνίνη, Β καροτίνη, χολίνη, μηλικό οξύ, βιταμίνες, ασβέστιο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο κ.λπ. Η ρητίνη κάποιων ποικιλιών αλόης είναι αρωματική και έχει αντιμυκητιασική, αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει ανάγκη για την οικιακή παρασκευή αλοιφών ή αφεψημάτων, αφού η αλόη βρίσκεται πολύ εύκολα σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα.



Βελανιδιά: Θεραπεύει τα οιδήματα

Η φλούδα της βελανιδιάς, που είναι το μέρος του δέντρου με τις μεγαλύτερες θεραπευτικές ιδιότητες, περιέχει μεγάλη ποσότητα τανίνης. Παρά την άσχημη μυρωδιά και τη δυνατή γεύση της η τανίνη έχει σημαντικές ιδιότητες. Το αφέψημα της φλούδας είναι εξαιρετικό στην καταπολέμηση των φλεγμονών και των οιδημάτων του τραχήλου της μήτρας. Το αφέψημα παρασκευάζεται από 15 γραμμάρια φλούδας και 1.500 γραμμάρια νερό. Το μείγμα βράζει μέχρι να μείνει ένα κιλό. Στη συνέχεια χορηγείται με κρασί. Η εσωτερική χρήση της φλούδας πάντως πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, γιατί σε μεγάλες δόσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα από το επιτρεπόμενο μπορεί να προκαλέσει καρδιαλγία και βλάβες στο στομάχι.



Πορτοκαλιά: Ενας χυμός για… όλα


Το πορτοκάλι είναι το φρούτο με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Η φλούδα του περιέχει αιθέρια έλαια, ενώ ο χυμός του είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, D, A και Ρ, ανόργανα άλατα ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και νατρίου. Κυρίως χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C το πορτοκάλι θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και του μυοσκελετικού συστήματος. Δεν υπάρχουν συνιστώμενα βότανα ή αφεψήματα για το πορτοκάλι, αφού ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε όλες τις ευεργετικές επιπτώσεις του είναι να το φάμε νωπό ή να πιούμε τον χυμό του. Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που αποξηραίνουν τις φλούδες και τις βάζουν σε γυάλινα βάζα για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα σε αφεψήματα.

Read more: http://enallaktikidrasi.com



ξεκίνα να νοιάζεσαι για τη ζωή σου


Στη ζωή είναι όλα σχετικά με το να αρπάζεις τις ευκαιρίες. Έχει να κάνει με το να πραγματοποιείς αυτό που αρχικά σκέφτηκες ότι ποτέ δεν θα μπορούσες να κάνεις. Έχει να κάνει με το να είσαι λίγο τρελός, να ακολουθείς την καρδιά σου και να μην ανησυχείς για την κάθε λεπτομέρεια που σκέφτεται ο καθένας. Και πάνω από όλα, έχει να κάνει με το να μάθεις να αγαπάς αυτό που είσαι και αυτά που έχεις.
Ορίστε 12 πράγματα που πρέπει να αρχίσεις να νοιάζεσαι κατά το ταξίδι σου προς τα εμπρός.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για την δική σου ευτυχία.

Είναι σημαντικό να κάνεις τους ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις με τον εαυτό σου. Οι ανάγκες σου προέχουν. Μερικές φορές χανόμαστε προσπαθώντας να ζήσουμε τις ζωές μας για κάποιον άλλο, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους ή προσπαθώντας να κάνουμε πράγματα απλά για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Αλλά πρέπει να ζήσεις, να κάνεις και να αγαπήσεις έτσι ώστε ΕΣΥ να είναι ευτυχισμένος. Επειδή, όταν έρχεται η στιγμή, οι σχέσεις μπορεί να τελειώσουν σε μια στιγμή, αλλά θα ζεις με τον εαυτό σου για την υπόλοιπη ζωή σου. Θυμήσου, είναι δυνατό να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες ενώ ταυτόχρονα νοιάζεσαι και για τους ανθρώπους γύρω σου. Και εφόσον οι ανάγκες σου πληρούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε χρειάζονται περισσότερο.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για τους στόχους και τα όνειρα σου.
Αν θέλεις να ξέρεις που βρίσκεται η καρδιά σου, κοίτα που πηγαίνει το μυαλό σου όταν περιπλανιέται. Όπως είπε και ο Steve Jobs κάποτε, «Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, για αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι σε δόγματα, στα οποία ζεις με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Μην αφήνεις τον θόρυβο από τις απόψεις των άλλων να πνίξουν την εσωτερική σου φωνή, καρδιά και διαίσθηση. Κατά κάποιο τρόπο, αυτά ξέρουν ήδη τι πραγματικά θέλεις να γίνεις. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.»

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το πώς επενδύεις τον χρόνο σου κάθε μέρα.
Μπορεί να μην υπάρχει αύριο, όχι για όλους. Αυτή τη στιγμή, κάποιος στον κόσμο σχεδιάζει κάτι για αύριο χωρίς να συνειδητοποιεί ότι πρόκειται να πεθάνει σήμερα. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά αληθινό. Για αυτό ξόδεψε τον χρόνο σου σοφά και κάνε μια παύση αρκετή ώστε να το εκτιμήσεις. Θυμήσου, αυτό που κάνεις κάθε μέρα έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που κάνεις μια στο τόσο. Χρησιμοποίησε ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου για να ελέγχεις τα γεγονότα, αντί να έχεις να γεγονότα να σε ελέγχουν. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να φτάσεις εκεί που θέλεις, αλλά αν το σκεφτείς για μια στιγμή, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν βρίσκεσαι ποια εκεί που ήσουν. Μην σταματάς – συνέχισε. Πλησιάζεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το πώς και τι σκέφτεσαι.
Στις στιγμές ηρεμίας, τι σκέφτεσαι; Πόσο μακριά έχεις φτάσει ή πόσο μακριά πρέπει να πας; Οι δυνάμεις σου και οι αδυναμίες σου; Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί ή το χειρότερο που μπορεί να έρθει; Σε κάποιες στιγμές ηρεμίας, δώσε προσοχή στην εσωτερική σου ομιλία. Επειδή ίσως, απλά ίσως, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσεις να νιώσεις περισσότερη ευτυχία, περισσότερη αγάπη και περισσότερη ζωτικότητα, είναι ο τρόπος σκέψης σου.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το πώς περιποιείσαι τον εαυτό σου.
Η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η πιο κοντινή και πιο σημαντική σχέση που θα έχεις ποτέ. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος σου είπε ότι σε αγαπάει απλά όπως είσαι και ότι έχει σημασία το πώς νιώθεις και σκέφτεσαι; Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος σου είπε ότι έκανες καλή δουλειά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που «κάποιος» ήταν ΕΣΥ; Ο τρόπος που φέρεσαι στον εαυτό σου θέτει το πρότυπο για τους άλλους. Πρέπει να αγαπάς το ποιος είσαι, αλλιώς κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει. Και όταν είσαι πραγματικά άνετος με το ίδιο σου το δέρμα, δεν θα σε συμπαθούν όλοι, αλλά δεν πρόκειται να σε νοιάζει καθόλου.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους.
Ζήσε έτσι ώστε οι άνθρωποι γύρω σου όταν σκέφτονται για δικαιοσύνη, φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα. Ξεκίνα να παρατηρείς τι σου αρέσει στους άλλους και πες τους το. Έχοντας μια εκτίμηση για το πόσο καταπληκτικοί είναι οι άνθρωποι γύρω σου, οδηγεί σε καλά μέρη – παραγωγικά, ειρηνικά μέρη. Για αυτό, να είσαι ευτυχής για αυτούς που κάνουν πρόοδο. Ότι δίνεις παίρνεις και αργά ή γρήγορα οι άνθρωποι για τους οποίους πανηγυρίζεις θα αρχίσουν να πανηγυρίζουν για σένα.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το πώς οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν.
Επέλεξε τις σχέσεις σου σωστά. Το να είσαι μόνος δεν θα σου προκαλέσει τόση πολλή μοναξιά όσο το να είσαι σε λάθος σχέση. Αν δεν εκτιμάς τον εαυτό σου και δεν τον φροντίζεις, τότε εσύ σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να περνάς τον χρόνο σου με ανθρώπους που σου ρουφάνε την ευτυχία. Αγάπα τους ανθρώπους που σου συμπεριφέρονται σωστά και απομακρύνσου από αυτούς που δεν το κάνουν.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για την υγεία σου.
Ασκήσου για να είσαι σε φόρμα, όχι κοκαλιάρης. Φάε για να θρέψεις το σώμα σου. Και πάντα να αγνοείς τους χαιρέκακους, αυτούς που αμφιβάλλουν για σένα και μη υγιή παραδείγματα που κάποτε σε έθρεφαν. Για να βγάλεις το καλύτερο σου, πρέπει να δώσεις στο σώμα σου τα καύσιμα που χρειάζεται. Πέτα τα σκουπίδια από την κουζίνα σου και γέμισε την με φρέσκα φαγητά. Τρέξε, κολύμπα, κάνε ποδήλατο, περπάτα… απλά κινήσου! Η καλή υγεία είναι απαραίτητη για να έχεις ενέργεια, αντοχή και προοπτικές για να αντιμετωπίσεις τους στόχους και τα όνειρα σου.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για την εκπαίδευση και την προσωπική σου ανάπτυξη.
Η επίτευξη ανώτερης συνείδησης προέρχεται από τη δέσμευση σου για προσωπική ανάπτυξη. Είσαι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο σε σχέση με αυτό που ήσουν πέρυσι. Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική. Το πόσο θα ωριμάσεις και ποιος θα γίνεις, εξαρτάται από εσένα. Αλλά θυμήσου, η απόκτηση γνώσης δεν σημαίνει ότι ωριμάζεις. Η ωρίμανση συμβαίνει όταν αυτά που ξέρεις αλλάζουν το πώς ζεις.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για το να κάνεις το καλύτερο που ΕΣΥ μπορείς.
Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσένα. Συγκεντρώσου στο να σπας τα δικά σου ρεκόρ κάθε μέρα. Η επιτυχία είναι μια μάχη ανάμεσα σε ΕΣΕΝΑ και τον ΕΑΥΤΟ σου μόνο. Και ότι και να κάνεις, αρνήσου να μειώσεις τα πρότυπα σου για να είσαι ίσα με αυτούς που αρνούνται να ανεβάσουν τα δικά τους.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για όλα τα υπέροχα πράγματα που έχεις τώρα.
Μάθε να εκτιμάς τα πράγματα που έχεις πριν οι δυνάμεις σε αναγκάσουν να εκτιμήσεις τα πράγματα που είχες κάποτε. Άσχετα με το πόσο καλά ή άσχημα είσαι, ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιος, κάπου αλλού παλεύει απεγνωσμένα για την δική του. Αντί να σκέφτεσαι για το τι χάνεις, προσπάθησε να σκέφτεσαι για αυτά που έχεις και χάνουν όλοι οι άλλοι.

Ξεκίνα να νοιάζεσαι για αυτή τη στιγμή που ονομάζουμε «ζωή».
Όταν είδα πρόσφατα τα βραβεία Grammy, συνειδητοποίησα ότι πολλοί από τους ομιλητές μουσικούς όταν δέχονταν ένα βραβείο έλεγαν κάτι σαν αυτό: «Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Όλη μου την ζωή περίμενα αυτή τη στιγμή.» Αλλά η αλήθεια είναι ότι ολόκληρη η ζωή μας έχει οδηγήσει στην κάθε στιγμή. Σκέψου αυτό για ένα λεπτό. Κάθε πράγμα που έχεις περάσει στην ζωή, κάθε πτώση, κάθε σήκωμα, τα πάντα ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές, σε έχει οδηγήσει σε αυτή τη στιγμή τώρα. Αυτή η στιγμή είναι ανεκτίμητη και είναι η μόνη στιγμή που είναι εγγυημένη σε σένα. Αυτή η στιγμή είναι η «ζωή» σου. Μην την χάσεις.

Read more: http://enallaktikidrasi.com


Δείτε πως μπορείτε να... διαβάσετε το πρόσωπο ενός ανθρώπου


Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπό του.

Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο αποτελεί αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου.

Eξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι ορισμένες πτυχές του προσώπου μπορούν να μας επιτρέψουν να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για τους άλλους. Αν και είναι αμέτρητα τα σημεία ενός προσώπου που μπορούν να αναλυθούν, ας σταθούμε στα βασικότερα από αυτά.

Σχήμα προσώπου

Στρογγυλό: Τα άτομα με στρογγυλό σχήμα προσώπου θεωρούνται συναισθηματικά, ευαίσθητα και στοργικά. Έχουν δυνατές σεξουαλικές φαντασιώσεις και απολαμβάνουν τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις.

Μακρόστενο: Όσοι έχουν μακρόστενο πρόσωπο είναι μάλλον πρακτικοί, μεθοδικοί και έχουν την τάση να κουράζονται εύκολα. Είναι πιο πιθανό να έχουν μυϊκή ή αθλητική σωματική διάπλαση, που για κάποιους συνεπάγεται και ναρκισσισμό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις.

Τετράγωνο: Ένα τετράγωνο πρόσωπο συνδέεται με τη φωτιά και μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο που έχει αυτό το σχήμα προσώπου είναι επιθετικό, φιλόδοξο και αυταρχικό, ενώ έχει απόλυτο και αναλυτικό μυαλό και ιδιαίτερη αποφασιστικότητα.

Τριγωνικό: Αυτά τα σχήματα προσώπου παραδοσιακά συνδέονται με λεπτό σωματότυπο και διανοητικό χαρακτήρα. Οι Κινέζοι θεωρούν το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ενδεικτικό της δημιουργικότητας και της ευαισθησία αλλά και του φλογερού ταμπεραμέντου.

Mέτωπο
Το φαρδύ μέτωπο υποτίθεται ότι είναι σημάδι εξυπνάδας και πρακτικότητας αλλά σημαίνει και ότι το άτομο που έχετε μπροστά σας έχει φαντασία και πολλές ιδέες. Αν ένα άτομο έχει επίπεδο μέτωπο, αυτό δείχνει ότι είναι ρεαλιστής, λογικός και εκφράζεται με πράξεις. Όταν κάποιος έχει έναυπερβολικά» μεγάλο μέτωπο, είναι μάλλον ονειροπόλος και άτομο που χρειάζεται σταθερό σχέδιο δράσης για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.

Μάτια
Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Το σχήμα του ματιού μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αρκετά πράγματα.Τα μεγάλα μάτια που λάμπουν είναι πιο »καθαρά» από τα μικρά, σπινθηροβόλα μάτια που βγάζουν προς τα έξω ένα νευρικό ταμπεραμέντο. Τα μάτια με ακανόνιστο σχήμα δείχνουν ένα άτομο που κοιτάζει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συχνά αντιμετωπίζει με ανατρεπτικό τρόπο τα προβλήματα, χάρη στην ευστροφία του.

Μάτια που έχουν ανοδική κλίση δείχνουν κάποιον οπορτουνιστή και άτομο που ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Τέλος τα βαθιά μάτια ανήκουν σε ανθρώπους με έντονη και κτητική (αλλά παρατηρητική) φύση και συνδέονται συχνά με συγγραφείς και δημιουργούς.

Η απόσταση των ματιών μπορεί επίσης να είναι αποκαλυπτική. Τα μάτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση δείχνουν μια στενή αντίληψη του κόσμου, ενώ τα μάτια που είναι σε πιο μεγάλη απόσταση σημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μάλλον ανοιχτόμυαλο άτομο.

Τέλος δείξτε προσοχή στο βλέμμα, που μπορεί να πει όσα δε λένε τα χείλη. Πολλές φορές μπορείτε να καταλάβετε αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι κρύος, σκληρός, ζεστός ή ερωτικός μόνο και μόνο από το βλέμμα του.

Φρύδια
Τα λεπτά και καλοσχηματισμένα φρύδια υποτίθεται ότι δείχνουν κάποιον που είναι αρκετά αμφίρροπος και ενίοτε χωρίς αυτοπεποίθηση. Αντίθετα τα άτομα με πυκνά φρύδια συνήθως έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα και είναι επιρρεπή στην κτητικότητα και τη ζήλια.

Μύτη
Μια μεγάλη μύτη δείχνει αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και τόλμη. Όσο πιο χοντρή είναι η άκρη της μύτης, τόσο πιο επιρρεπές είναι το άτομο στη χρήση βίας. Η γαμψή μύτη θεωρείται σημάδι ισχυρής θέλησης και ανεξαρτησίας, ενώ η στραβή μύτη δείχνει κοινωνικότητα και εξωστρέφεια.

Στόμα
Το στόμα συνδέεται με την επικοινωνία και τον αισθησιασμό. Όταν τα πάνω χείλη είναι λεπτά και τα κάτω πιο χοντρά αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποιον που δεν μπορεί να δώσει σε μια σχέση. Το αντίθετο σημαίνει ότι το άτομο είναι υπερβολικά δοτικό.Τα σαρκώδη χείλη δείχνουν στοργικό και ευαίσθητο χαρακτήρα, ενώ τα μικρά χείλη είναι ενδεικτικά μιας μάλλον εγωκεντρικής και εσωστρεφούς προσωπικότητας.

Σαγόνι
Ένα έντονο σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα αξιών. Όσο πιο έντονο είναι το σαγόνι ενός ατόμου τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του. Επίσης τα συγκεκριμένα άτομα είναι συνήθως πεισματάρηδες.

Αντίθετα το πιο »διακριτικό» σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει πιο αδύναμη προσωπικότητα και δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων.

Ρυτίδες
Το "πόδι της χήνας", δηλαδή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, για κάποιους είναι οι »γραμμές της χαράς». Θεωρείται ότι είναι σημάδι ανοικτής καρδιάς και το συναντάμε σε άτομα που σκορπάνε γύρω τους χαρά.

Οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης που εμφανίζονται ανάμεσα στα μάτια αποκαλύπτουν ένα λογικό άτομο, που εργάζεται σκληρά και είναι πολύ αποφασιστικό.Οι γραμμές που εκτείνονται από τη μύτη μέχρι το στόμα ονομάζονται γραμμές »σκοπού». Η εμφάνιση αυτών των γραμμών χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους.

http://www.briefingnews.gr/



Αυτό είναι το μπιφτέκι - Φρανκενστάιν! - Το έψησαν και το έφαγαν - ΦΩΤΟ


Παγκόσμια πρώτη σήμερα για το πρώτο μπιφτέκι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά σε εργαστήριο! Το μπιφτέκι, παρουσιάσθηκε και... φαγώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Το μπιφτέκι, έψησε ο σεφ Ρίτσαρντ ΜακΓκάουαν από την Κορνουάλη.

Oι "τυχεροί" ήταν οι γευσιγνώστες Χάνι Ρούτζλερ και Τζος Σκόνγουολντ.

Την ώρα της δοκιμής η Ρούτζλερ είπε: "Το περίμενα να είναι πιο μαλακό. Έχει μια ένταση στην γεύση. Είναι κοντά σ' εκείνη του κρέατος αλλά δεν είναι τόσο ζουμερό. Του λείπουν το αλάτι και το πιπέρι".

Ο άλλος κριτικός, Τζος Σκόνγκουολντ είπε: "Η αίσθηση της γεύσης είναι αυτή του κρέατος. Μου λείπει το λίπος, το βρίσκω πολύ λείο αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζει με μπέργκερ".

Ο δημιουργός του μπιφτεκιού - Φράνκενστάϊν, καθηγητής Μά είπε: "Είναι μια πολύ καλή αρχή".

Πως παρασκευάζεται το τεχνητό μπιφτέκι
Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε βλαστοκύτταρα από τους μυες της αγελάδας.
Το δεύτερο είναι να βυθιστούν σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλάπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού.
Αυτός ο μυς που προκύπτει δένεται με Βέλκρο και τεντώνεται.
Τελικά, προκύπτουν 3.000 λωρίδες από το κρέας και ψιλοκόβεται μαζι με 200 κομμάτια από παρασκευασμένο λιπος στο εργαστήριο και έχουμε στα χέρια μας ένα μπιφτέκι.

Η διαδικασία είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά και ακριβή. Κάποια στιγμή όμως θα χρειάζονται μόλις 6 εβδομάδες για να φτάσει στα ράφια των σουπερ μάρκετ. 







http://www.newsit.gr/

Φουκουσίμα: Ραδιενεργό νερό ρέει εδώ και 2 χρόνια στον Ειρηνικό!


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι ραδιενεργό νερό διαρρέει στον Ειρηνικό Ωκεανό από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το Νταϊτσι, τα δύο τελευταία χρόνια, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι περίπου 300 τόνου μολυσμένου ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε σήμερα να εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για να σταματήσει η διαρροή ραδιενεργού ύδατος.

Ο Άμπε κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να αντιμετωπίσει επειγόντως την κατάσταση με τη διαρροή του μολυσμένου ύδατος και να διασφαλίσει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου--η Tokyo Electric Power-- θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περισσότερα από 40 χρόνια και να κοστίσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μειώσει την ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που διαρρέει σε 60 τόνους ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Dodge Tomahawk. Το τέρας που σου κόβει την ανάσα.

H Dodge Tomahawk, η οποία κατασκευάσθηκε μια 10ετία πριν, είναι η ταχύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου. Όπως ήταν αναμενόμενο, έρχεται με έναν τεράστιο κινητήρα και εντυπωσιακή ασημένια μεταλλική εμφάνιση και την υπόσχεση για μια γεμάτη δράση ματοσικλετιστική εμπειρία.

Η Dodge Tomahawk, η ταχύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου, κινείται από έναν κινητήρα 8.3 λίτρων ( V10SRT 10), όμοιο με αυτόν που συναντάμε στο θηριώδες σπορ αυτοκίνητο, το Dodge Viper. Και η αλήθεια ότι με αυτόν τον κινητήρα η ...μοτοσικλέτα (αν μπορεί κάποιος να την αποκαλέσει έτσι), σου κόβει την ανάσα. είναι  κινητήρα  μέσα σε αυτό το τέρας που κόβει την ανάσα.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διαθέτει τέσσερις τροχούς, (διπλούς εμπρός και πίσω) ενώ ο κινητήρας αποδίδει 500 ίππους , δίνει μέγιστη ταχύτητα τα 675 χλμ/ώρα (βοήθα Παναγιά) και επιτάχυνση από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να χειριστείτε αυτό τον πύραυλο, η Dodge κατασκεύασε μόλις 9 κομμάτια, επομένως είναι δύσκολο να τον αποκτήσετε. Εκτός αν είστε διατεθειμένος να δώσετε μισό εκατομμύριο ευρώ  και διαθέτετε πίστα για να την χαρείτε, αφού δεν έχει πάει την άδεια να κυκλοφορεί στους δρόμους.


Dodge Tomahawk vs Dodge Viper από CDemo83

Καταναλώνεις ό,τι παράγεις; τότε πας φυλακή...


Απίστευτο και όμως Αληθινό....

Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.
Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».
Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.
Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας!!!
Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του «Real Seed Catalogue» ,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. «Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η «τελική λύση» της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη.»!!!
Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams «η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto (Εβραϊκή πολυεθνική εταιρία)».
Το πρόβλημα, όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: «Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι». Επομένως, «δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του «Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών» ,ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες».
Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. «Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα», λέει ο Adams.
Πόσο μάλλον που «οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.»
Την επεξεργασία των αιτημάτων, τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι ώστε να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη και να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τεράστιες πολυεθνικές.
Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» και οι Παγκόσμιοι Δυνάστες είναι εδώ.
Παναγόπουλος Π.
http://xaathinas.blogspot.gr/



Γιγαντιαίο κομμάτι του Ήλιου κατευθύνεται προς τη Γη με 2 εκ. μίλια την ώρα!


Οι επιστήμονες ανησυχούν, καθώς οι τελευταίες εικόνες δείχνουν μία γιγαντιαία μαύρη τρύπα πάνω στον ήλιο.

Περιγράφουν πραγματικά στο βίντεο παρακάτω, ότι ένα μεγάλο μέρος του ήλιου να»λείπει».

Αναφέρουν ότι το κομμάτι του ήλιου έρχεται προς εμάς με περίπου 2 εκατομμύρια μίλια την ώρα.

Το κομμάτι που λείπει είναι περίπου 80 φορές πιο μεγάλο από τη Γη.


Προφανώς αυτό το είδος των πραγμάτων συμβαίνει συχνά, αλλά όχι στο μέγεθος της παρούσας κατάστασης.







ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
www.tragiko.net




ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ: Η Αλ Νούσρα καίει ζωντανούς 3 στρατιώτες!


Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Alam πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει αντάρτες μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, να καίνε ζωντανούς τρεις Σύρους στρατιώτες κουρδικής καταγωγής.

Το βίντεο δείχνει τους αντάρτες να περιλούζουν τους τρεις άντρες - που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια να τους βάζουν φωτιά.



Πύθωνας έπνιξε δυο μικρά αγόρια στον ύπνο τους

Ένας πύθωνας διέφυγε από pet shop και σκότωσε δύο παιδιά ηλικίας 5 και 7 ετών στον ύπνο τους, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά, ανακοίνωσε η βασιλική καναδική αστυνομία (RCMP). Τα δύο αγόρια κοιμόταν μαζί με ένα φίλο τους, σε δωμάτιο διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο, ακριβώς πάνω από το κατάστημα, που ειδικεύεται στο εμπόριο εξωτικών ζώων και ερπετών.

"Ήταν γύρω στις 6:30 τοπική ώρα (10:30 GMT) όταν η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο διαμέρισμα, όπου εντόπισε νεκρά τα δύο παιδιά" ανακοίνωσε η τοπική αρχή.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ένα εξωτικό φίδι δραπέτευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέρασε μέσω του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας. Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αστυνομία «πιστεύει ότι τα δύο αγόρια στραγγαλίστηκαν από το φίδι». Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει εάν τα σημάδια στραγγαλισμού στα δυο παιδιά, ήταν ορατά, ούτε διευκρίνισε το μέγεθος του ερπετού.

Πάντως ερευνητές και ειδικοί εμπειρογνώμονες ήταν πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και αναμένουν πρώτα τα αποτελέσματα της αυτοψίας «στα σώματα των δύο αγοριών» που θα γίνει την Τρίτη. Μεταξύ των ειδικών, επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς το φαινόμενο ένα ερπετό να επιτεθεί σε δυο αγόρια στον ύπνο τους και να τα πνίξει, θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Ο Ντείβιντ Ροντρίγκεζ, διευθυντής του Μουσείου Ζώων στο Μόντρεαλ, εξέφρασε αμφιβολίες μιλώντας στο Ράδιο Καναδά. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αυτό το είδος του ατυχήματος θα ήταν μια μεμονωμένη, ιδιαίτερη και πολύ απίθανη περίπτωση». Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο πύθωνας είναι ένα ερπετό που δαγκώνει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και στραγγαλίζει το θήραμά του, μόνο για να τραφεί.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή της μικρής πόλης των 7000 κατοίκων, φαίνεται ότι ενστερνίζεται την αστυνομική έρευνα, με τον αναπληρωτή δήμαρχο να δηλώνει ότι ο νόμος που επιτρέπει το εμπόριο τέτοιων ζώων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Σόκ!H γυμνόστηθη φωτογραφία που αφιέρωσε στους followers η Κατερίνα Στικούδη (pic)

«Εγκεφαλικά» μοίρασε στους φίλους της…στο Twitter η Κατερίνα Στικούδη η οποία θέλησε να τους στείλει ένα μήνυμα με έναν -ομολογουμένως- πρωτότυπο τρόπο. Η τραγουδίστρια έγραψε στο στήθος της με κόκκινο κραγιόν «I love my followers», απαθανάτισε το… σκηνικό και το ανέβασε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και ευχήθηκε σε όλους… «καλό μεσημέρι». Οπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη ανάρτηση χαρακτηρίστηκε αμέσως ως η «αγαπημένη» πολλών φίλων της ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που θέλησαν να την μοιραστούν με τους δικούς τους φίλους…




Η παρολίγον θεολόγος-κόλαση και η κοπέλα που ήθελε να κάνει τατουάζ με το πρόσωπό της...


Οι εξομολογήσεις πασίγνωστης Ελληνίδας τραγουδίστριας για την πλαστική στο στήθος και τον καρκίνο που χτύπησε την οικογένειά της

Στο Πρώτο Θέμα και τον Αδάμ Ιωάννου μιλάει η Ελένη Χατζίδου, αποκαλύπτοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Το πτυχίο Θεολογίας

Θα μπορούσα να γίνω καθηγήτρια ή να δουλέψω σε ένα κοινωνικό ίδρυμα. Σιγά! Γιατί θα πρέπει όλες οι καθηγήτριες Θεολογίας να είναι άσχημες, με γυαλιά, κοτσίδες, σπυριά και τρίχες; Στη νεότερη γενιά δε νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πια!

Το πιο σοκαριστικό γεγονός της ζωής της

Πριν από ένα χρόνο πέθανε η αγαπημένη μου θεία από καρκίνο. Μάθαμε εντελώς ξαφνικά για την ασθένεια. Είχε προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Στο τελευταίο στάδιο ήταν πια λιωμένη από τον καρκίνο. όταν ...έφυγε έγραψα ένα τραγούδι για εκείνη. Η μαμά μου της έκλεισε τα μάτια. με αγαπούσε πολύ.

Η πλαστική στήθους

Δεν ένιωθα άσχημα, αλλά δεν κρύβω ότι η πλαστική τόνωσε την ψυχολογία μου. ισθανόμουν πάντοτε πως αν είχα μεγαλύτερο στήθος, θα έστρωναν καλύτερα τα ρούχα μου, θα μπορούσα πιο εύκολα να βάλω ένα φόρεμα.

Το πιο τρελό πράγμα που έχει κάνει θαυμαστής της

Μια κοπέλα έκανε τατουάζ τα αρχικά του ονόματός μου στο χέρι της. Συγκινήθηκα, σοκαρίστικα. Όταν μου είπε "θέλω να κάνω το πρόσωπό σου", της απάντησα "σε ικετεύω μην το κάνεις". Ότι μπορώ να προλάβω ας το προλάβω!


http://www.zappit.gr/

Τα ζώδια σήμερα 8 Αυγούστου 2013

ΚΡΙΟΣ
Προσπαθείτε να κάνετε κάποια εκκαθάριση η οποία σας δημιουργεί ένταση, αλλά πρέπει να έχετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσετε όλα τα πρακτικά που σας κουράζουν αφόρητα. Η επαφή μ' έναν Παρθένο ίσως φέρει κάποια από αυτά τα αποτελέσματα που περιμένατε, μ' έναν τρόπο όμως περίεργο και ίσως ιδιόρρυθμο. Θα γίνουν όλα πιο εύκολα αν η θέλησή σας παραμείνει στο αρχικό σχέδιο, που γενικά είναι κάτι το καινούργιο και το ξεκάθαρο.

ΤΑΥΡΟΣ
Έχετε μεγαλύτερη δύναμη από άλλες φορές, για αυτό τα καταφέρνετε κυρίως σε θέματα ερωτικά και πιο πολύ με τα θέματα ενός παιδιού. Η επαγγελματική σας συγκρότηση θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις και πιο εύκολες οικονομικές λύσεις. Τα ταξίδια και οι επαφές θα είναι στην πρώτη γραμμή. Κυρίως θα βελτιωθούν οι οικογενειακές σας σχέσεις και θα έρθετε πιο κοντά με ένα πρόσωπο που ίσως να είχατε κάπως χαθεί. Η συναισθηματική επικοινωνία θα είναι ότι πιο κατάλληλο για την δική σας εξέλιξη. Μια πτυχιακή ή μελέτη πάνω σε ένα γνωστικό αντικείμενο που έχετε αποφασίσει να ολοκληρώσετε, θα γίνει πιο εύκολα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Έχετε κάπως γίνει κουραστικοί ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό, γιατί αναλύετε συνέχεια και ίσως κρίνετε παραπάνω τις σχέσεις σας και κυρίως το άτομο που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχετε μια απόμακρη στάση απέναντί του και αυτό τελικά να σας απαγορεύει να έρθετε πιο κοντά. Λόγω μη καταλλήλων συνθηκών, θα νιώθετε κάπως περίεργα και θα είστε αρκετά διεκδικητικοί σε θέματα οικονομικών. Η οδήγηση και το θέμα ενός αμαξιού θα σας απασχολήσει. Αν έχετε χρόνο, οριοθετείστε κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είναι μια ημέρα που θα βάλετε τα πράγματα σε τάξη και θα ζητήσετε με την λογική σας να λύσετε κάποια προβλήματα που σας έχουν κάνει και ζορίζεστε. Είναι αναγκαίο να πατήσετε στα πόδια σας για να είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας. Παρόλο που έχετε ένα είδος προσωπικής απαίτησης για ελευθερία μερικοί που είστε μόνοι θα προσπαθήσετε να φτιάξετε την ζωή σας και να καταλήξετε ακόμα και σε μια συμβίωση ή σε γάμο. Τα οικονομικά σας προβλήματα με μια κίνηση συγκεκριμένη μπορεί να λυθούν πιο εύκολα.

ΛΕΩΝ
Κάνετε κάποια θελήματα εξυπηρέτησης σε άλλα άτομα. Αυτό κάπως σας ανακουφίζει και κυρίως αν αφορά ένα πρόσωπο από την οικογένειά σας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μια έστω και μικρή οργάνωση στα οικονομικά σας. Η λογική χρειάζεται για να κατεβάσετε τον πήχη τόσο χαμηλά ώστε να κερδίσετε το στοίχημα. Γενικά αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο για σας. Γιατί έχετε ευαισθησίες και συναισθηματικές ανάγκες που ίσως δεν καλύπτονται. Από την άλλη ο Ιχθύς μπορεί να σας αναμίξει σε ένα οικονομικό θέμα ή μια συνεργασία. Χρειάζεται όμως να είστε πολύ ξεκάθαροι για να βγάλετε το σωστό συμπέρασμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σήμερα είναι η ημέρα σας, αφού θα δείξετε με πιο εύκολο τρόπο τα προσωπικά σας θέλω και το κυριότερο θα παρουσιάσετε δείγματα αυτονομίας. Η σχέση μ' έναν Καρκίνο θα πάρει άλλη τροπή και οτιδήποτε σας ενοχλεί θα το πείτε έξω από τα δόντια, επειδή νιώθετε ότι αρκετές φορές καταπατάει τα δικά σας όρια. Τα έντονα συναισθήματα που νιώθετε με την οικογένεια σας θα αλλάξουν κάπως τη μεταξύ σας σχέση και θα σας φέρουν πιο κοντά. Βέβαια υπάρχουν κάποια θέματα που «σκάνε» αιφνίδια και ίσως να μη σας δίνουν την ευκαιρία να προλάβετε μια κατάσταση. Αλλά δεν πειράζει, αυτό είναι τελικά για το καλό σας.

ΖΥΓΟΣ
Είστε πολύ προσεκτικοί σε κάποιες αποφάσεις και μάλιστα μερικοί αναμασάτε συνέχεια τα λόγια κάποιων ατόμων που μπορεί να σας έχουν ενοχλήσει. Η ιδιαιτερότητα της μέρας είναι ότι εσείς θα πάρετε κάποιες αποφάσεις χωρίς να επηρεάζεστε από τρίτους, επειδή νιώθετε την ανάγκη να αποσυρθείτε. Η σχέση με Παρθένο ή Ιχθύ βρίσκετε υπό εξέλιξη και θα πρέπει να κάνετε κινήσεις εσείς, με δική σας πρωτοβουλία, παρόλο που θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο και μερικές φορές επώδυνο. Ίσως γίνονται κάποια ξεκαθαρίσματα τα οποία σας πιέζουν συναισθηματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχετε την δυνατότητα να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους και να γίνετε αρκετά πρακτικοί σε κάποια θέματα που είναι πέρα για πέρα του χεριού σας. Οτιδήποτε σας στεναχωρεί λόγω της μεγάλης ευαισθησίας σας θα δείτε ότι μπορεί να το διυλίσετε και να το βάλετε στην άκρη, αρκεί να έχετε διάκριση και θετικότητα. Το θέμα ενός σπιτιού που ίσως να σχετίζεται με το εξωτερικό, μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς τελικά να χρειαστεί να μετακινηθείτε. Η κρίση μοναχικότητας, που πιθανό να σας έχει πιάσει και περνάτε τους φίλους σας από κόσκινο, θα συνεχιστεί, μέχρι να απομείνουν οι πιο ποιοτικοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Επενδύετε σε κάτι καλό, για αυτό ίσως χρειαστεί να γίνετε περισσότερο λογικοί και πρακτικοί. Η κοινωνική σας εικόνα μπορεί να έχει το ρόλο της προσφοράς αλλά και ενός ψυχικού καθαρισμού. Για να νιώσετε καλύτερα οφείλετε να χαμηλώσετε αρκετά τον πήχη αυτό τον καιρό και να δεχτείτε τη ροή των γεγονότων. Αυτό θα σας φέρει σε επαφή με το ρεαλιστικό κομμάτι της ζωής και θα σας βοηθήσει σε ένα νέο σχεδιασμό που δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξετε και να είστε πιο πολύ ο εαυτός σας. Μπορεί, άλλωστε, στην προκειμένη φάση, να μην χρειάζεται η καταπίεση που μερικές φορές υποβάλετε τον εαυτό σας από την καλή σας την καρδιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Πατάτε σε στέρεο έδαφος και είναι μια στιγμή πολύ καλή για σας, αφού τα πράγματα θα ρέουν με τη δική σας βούληση. Είναι σημαντική η ανιδιοτέλεια που θα δείξετε αυτές τις ημέρες, γιατί χωρίς να το καταλάβετε μπορεί να κριθείτε ακόμα και στη δουλειά σας. Η ποιότητα που αναζητάτε μερικές φορές στα άτομα ίσως να είναι ουτοπική και να βρίσκεστε σε ετοιμότητα για ψύλλου πήδημα. Η σχέση με Λιοντάρι θα μπει σε άλλη φάση, αρκεί να εκφράσετε και τα δικά σας θέλω και κάπου να βρείτε μια μέση λύση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Συνεχίζεται η προσφορά υπηρεσίας επί πρακτικών θεμάτων, τα οποία καλείστε να λύσετε άμεσα. Η σχέση με Ζυγό μπορεί να βελτιωθεί γιατί θα βρείτε κάτι κοινό να σας φέρει πιο κοντά. Η διαδρομή σας πάντως είναι πολύ δυναμική αυτή την περίοδο, αλλά χρειάζεται να μην παραδίνετε τη δύναμή σας στους άλλους και κυρίως σε ένα άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής σας. Ο Παρθένος σας προβληματίζει, αλλά τουλάχιστον για σήμερα θα βρείτε ένα σημείο επαφής για να έρθετε πιο κοντά.

ΙΧΘYΕΣ
Έχετε αναλάβει χρέη διαιτητή ανάμεσα στον... εαυτό σας και σε κάποιον άλλον, προκειμένου να λύσετε θέματα που τελικά σας βάζουν να ζείτε στο «εδώ και τώρα». Εσείς έχετε ανάγκη να ξεφεύγετε που και που και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, πάντα όμως κάποιος μπαίνει στην μέση και σας προσγειώνει. Η εύνοια που έχετε από έναν Παρθένο ίσως σας φέρει και κάποια δουλειά στο προσκήνιο, όπου σίγουρα θα κερδίσετε έδαφος ξαφνικά και χωρίς να το περιμένετε. Όσο και να μην το αναγνωρίζετε έχετε εύνοια αυτή την περίοδο, είτε μικρή είτε μεγάλη. Για αυτό εστιαστείτε αποκλειστικά στην καλή ενέργεια.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger