Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι παθαίνει κανείς όταν καπνίζει πριν τον ύπνο...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο...

Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Οι γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού "Addiction Biology", μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν 7% και 19%.

«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο Στέφαν Κορς. Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.

Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής της έρευνας. Παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ή κακό ύπνο με άλλα προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, το διαβήτη και την καρδιοπάθεια.

Στη δεύτερη έρευνα, οι αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.

«Αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει το παλαιό μήνυμα: Μην καπνίζετε», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γουίλσον.

«Τα Μπολσόι είναι ένας τεράστιος οίκος ανοχής»


Η Anastasia Volochkova, πρώην μπαλαρίνα στα διάσημα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόι, μίλησε σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή για τη συνεργασία της με το ιστορικό θέατρο, αφήνοντας άφωνους όσους την παρακολούθησαν.

«Ο γενικός διευθυντής έχει μετατρέψει τα Μπολσόι σε έναν τεράστιο οίκο ανοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά η 37χρονη μπαλαρίνα και πρόσθεσε «αυτό είναι κάτι που συνέβαινε τόσο με τις χορεύτριες του μπαλέτου όσο και με τις σολίστες». 

Η Volochkova η οποία, όπως η ίδια τόνισε, απολύθηκε από τα Μπολσόι εξαιτίας κάποιων παραπανίσιων κιλών, παραδέχτηκε ότι και η ίδια έχει δεχτεί ανήθικες προτάσεις. «Πολλά κορίτσια υποχρεώνονταν να βγουν για δείπνο με πλούσιους άντρες, έχοντας όμως τη σαφή οδηγία ότι στη συνέχεια θα έπρεπε να κάνουν σεξ μαζί τους. Κι όταν κάποια κοπέλα ρωτούσε 'Κι αν αρνηθώ;' η απάντηση ήταν ότι δε θα πήγαινε σε περιοδεία ή ότι δε θα ξαναχόρευε στα Μπολσόι».

Ο γενικός διευθυντής του θεάτρου, Anatoly Iksanov, πολιορκούμενος από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Μπολσόι στη Μόσχα την Τρίτη, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της πρώην μπαλαρίνας, -η οποία σημειωτέον, το 2003 είχε κερδίσει μία δίκη εναντίον των Bolshoi, λόγω της απόλυσής της με τη δικαιολογία ότι ήταν υπέρβαρη- δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε σχολιάζω βρωμιές και ασυναρτησίες».

protothema.gr

Παράδειγμα ζωής: Η 24χρονη κοπέλα που έμεινε παράλυτη και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο


Η συγκινητική ιστορία της ποιήτριας Jodi Ann Bickley η οποία χτυπήθηκε από εγκεφαλικό αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την μεγάλη της αγάπη...
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, και μπορεί πολλοί να ανατρέχουν σε στίχους διάσημων ποιητών σε μία προσπάθεια να αποτιμήσουν φόρο τιμής στην υπέροχη αυτή τέχνη και φυσικά τους εκπροσώπους της, αλλά εμείς από την πλευρά μας, θελήσαμε να αναφερθούμε σε μία νεαρή ποιήτρια, η οποία μπορεί να μην έχει πίσω της το έργο ή ακόμα και το ταλέντο των περισσότερων εκπροσώπων της ποίησης που τιμώνται σήμερα, αλλά που με τη δράση της και το έργο της, έχει καταφέρει να βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους και φυσικά να προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.
Η Jodi Ann Bickley λοιπόν, είναι μία 24χρονη ποιήτρια από το Birmingham, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη καταφέρει πολλά στο χώρο αυτό ενώ το ταλέντο της, της εξασφάλισε ακόμα και μία συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Tony Blair.
Δυστυχώς όμως, σε όλες τις όμορφες ιστορίες υπάρχει πάντα ένα μελανό σημείο όπως ακριβώς συμβαίνει και στης Jodi. Το καλοκαίρι του 2011 λοιπόν και ενώ απήγγειλε κάποια από τα ποιήματά της στο φεστιβάλ μουσικής και τεχνών, Bestival, την τσίμπησε ένα έντομο με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να μολυνθεί. Για κακή της τύχη, η μόλυνση αυτή της προκάλεσε μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε εγκεφαλικό αφήνοντας την Jodi παράλυτη απο τη δεξιά της πλευρά.
Έχοντας πια χάσει την ικανότητά της να περπατάει και να γράφει, και μένοντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κρεβάτι, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το «δώρο» του χρόνου που της δόθηκε αλλιώς. Έμαθε κάτω από άκρα μυστικότητα και φυσικά με πολλή υπομονή και κουράγιο, να γράφει, και άρχισε να στέλνει όμορφα γράμματα, γεμάτα αγάπη σε παντελώς άγνωστους ανθρώπους!
Η ίδια είπε: «Μιας και μου δόθηκε η πολυτέλεια του χρόνου, κάτι για το οποίο όλοι μας παραπονιόμαστε στη ζωή μας, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την αγάπη μου για το γράψιμο, κάνοντας ανθρώπους εντελώς άγνωστους, ευτυχισμένους. Τους γράφω κάτι όμορφο και τους υπενθυμίζω ότι όλοι μας αξίζουμε να αγαπηθούμε και πως όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας χρειαζόμαστε μία μικρή ενθάρρυνση».





http://www.queen.gr

Ο έρωτας που τρέλανε τον Τρύφωνα Σαμαρά και τον οδήγησε στο Ρέθυμνο!



Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι ο Τρύφωνας Σαμαράς, αυτό το χαριτωμένο αγόρι παθιάζεται πολύ, ενθουσιάζεται, πετάει τη σκούφια του για έναν έρωτα.

Θα μου πείτε τώρα. Και ποιος δεν παθιάζεται; Σωστά.

Μόνο που ο Τρύφωνας μπορεί να παρατήσει δύο έρωτες που τρέχουν παράλληλα αυτή την εποχή, να ταξιδέψει εκτός Αττικής, να πρωταγωνιστήσει μέχρι και σε καρναβάλι για να είναι κοντά στον έρωτα του.

Κι επειδή αυτό το μαλλιαρό αν και αποτριχωμένο αγόρι «στάζει έρωτα» εδώ και λίγο καιρό, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Ωσάν καρναβάλι πρωταγωνίστησε στην παρέλαση στο Ρέθυμνο  Και δε το έκανε επειδή πήρε φραγκάκια από του διοργανωτές.

Το έκανε καθώς ο ψηλός έρωτάς του έχει καταγωγή από την πόλη της Κρήτης. Κάνει θυσίες το χαριτωμένο για να είναι κοντά στον έρωτά του. Και γι αυτόν τον έρωτα παράτησε άλλους δυο!
Αποφασιστικό αγόρι ο Τρύφωνας!

ΠΗΓΗ: nassos.blog

Ποιου ηθοποιού το πέoς, δημιουργεί προβλήματα στα γυρίσματα



Κι όμως είναι πρόβλημα...

Το να είσαι "προικισμένος" απ τη φύση, μόνο θετικό μπορεί να είναι για τη ζωή ενός άντρα ή τουλάχιστον έτσι γνωρίζαμε, γιατί τελικά υπάρχουν και περιπτώσεις που δημιουργεί προβλήματα.

Το είχαμε επισημάνει και παλιότερα στο Queen ότι ο Jon Hamm ανήκει στους προικισμένους του είδους, όμως ο πρωταγωνιστής του Mad Men αντιμετωπίζει προβλήματα στα γυρίσματα της σειράς λόγω της ιδιαίτερης ανατομίας του.

Όπως αναφέρει πηγή στο "New York Daily News", η φετινή σεζόν διαδραματίζεται στα 60's -όταν τα αντρικά παντελόνια ήταν πολύ στενά και άφηναν ελάχιστα στη φαντασία- και η εντυπωσιακή ανατομία του Hamm αποσπά την προσοχή όλων.

Το συγκεκριμένο θέμα όμως απασχόλησε και παλαιότερα τα studio παραγωγής, όταν χρειάστηκαν να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες του ηθοποιού που χρησιμοποιήθηκαν σαν διαφημιστικές αφίσες σε στάσεις λεωφορείων και σε γιγαντοαφίσες. Φυσικά το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε έξαλλο τον ηθοποιό και τον μάνατζερ του, ο οποίος θεώρησε το θέμα παιδαριώδες και άξιο κουβέντας.

Τελικά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη.



Γιατί είμαστε Ελληνάρες



1. γιατί έχουμε θάλασσα να την πιείς στο ποτήρι.
2. γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες.
3. γιατί ,"καμάκι" και "σουβλάκι" είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε.
4. γιατί κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί.
5. γιατί "λουλουδοπόλεμος" δεν υπάρχει σε καμια άλλη χωρα.
6. γιατί πίνουμε κανένα ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει.
7. γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σαν σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε στο σπίτι μας.
8. γιατί το φλέρτ είναι εθνικό μας χόμπι.
9. γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί.
10. γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά,ένα μπουζουκάκι θα το πάμε.
11. γιατί έχουμενοοτροπία "και αύριο μέρα είναι". 
12. γιατί ενώ είμαστε πρώτοι στο φανάρι ,κορνάρουμε στον εαυτό μας από συνήθεια. 
13. γιατί ξέρουμε καλύτερα να ξοδεύουμε παρα να αποταμιεύουμε. 
14. γιατί δεν μοιραζόμαστε την βενζίνη στο αυτοκίνητο μας με αυτούς που βάζουμε μέσα. 
15. γιατί δεν κάνουμε ποτε επίσκεψη "με άδεια χερια". 
16. γιατί η λέξη " κερνάω "υπάρχει στο λεξιλόγιο μας. 
17. γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει "καψούρα". 
18. γιατί βράζει το αίμα μας. 
19. γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξια. 
20. γιατί κατά βάθος είμαστε καλά παιδιά. 
21. γιατί τα καταφέρνουμε πάντα έστω και την τελευταία στιγμή. 
22. γιατί για τα ματια μιας γυναικας κάναμε 10 χρονια πόλεμο ( για την ωραία Ελένη). 
23. γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις έκλεβαν τις δικες μας. 
24. γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμια άλλη γλώσσα. 
25. γιατί καλή είναι η κιθάρα και το όμποε ,αλλα το μπουζούκι βγάζει άλλο ήχο. 
26. γιατί οποια πετρα και αν σηκώσεις Έλληνες θα βρείς από κάτω. 
27. γιατί ερωτευόμαστε και μισούμε με πάθος. 
28. γιατί τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε με φίλους χωρίς να χρειαζόμαστε ψυχίατρο. 
29. γιατί ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής ήταν Έλληνες. 
30. γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη. 
31. γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω σε δέντρα. 
32. γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουνε ηγέτες και οδηγούν στην ειρήνη κάνοντας πόλεμο. 
33. γιατί στη γλώσσα μας διακρίνουμε μεταξύ ερωτα και αγάπης ... ξέρουμε όμως να τα ζούμε με πάθος και τα δυο.
34. γιατί οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλα οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.(Winston Churchill-1941). 
35. γιατί μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα για ένα μεγάλο ερωτα...νοοτροπία "και αύριο μέρα είναι". 

Σοκαρισμένοι οι «Βασιλιάδες»: τι λένε για τον Τόμας


«Παγωμένοι» δηλώνουν οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον Τόμας Πρωτόπαπα: με δηλώσεις τους, οι πρωταγωνιστές των «Βασιλιάδων», αλλά και άλλοι άνθρωποι της showbiz, στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους στον νεαρό ηθοποιό και όλη τους τη θετική ενέργεια!

Είναι η πέμπτη μέρα που ο Τόμας δεν εμφανίστηκε στο γύρισμα του «Dr. Cook», εκεί όπου τον περίμεναν το μοιραίο πρωί της Κυριακής και ποτέ δεν έφτασε... Είναι η πέμπτη μέρα που ο Τόμας δεν τους κοιτάει με το πανέμορφο βλέμμα του, δεν τους χαμογελά και δεν τους κάνει τα αστεία του, παρά το ότι εκείνοι είναι δίπλα του, στο νοσοκομείο.

Νίκος Αναδιώτης, Παναγιώτης Βλάχος, Κατερίνα Γερονικολού είναι μερικοί μόνο από τους «Βασιλιάδες» που περνούν καθημερινά την πόρτα του ΚΑΤ για να επισκεφτούν τον φίλο και συνάδελφό τους, αλλά και να δώσουν κουράγιο στην οικογένειά του.

«Σοκαρίστηκα όταν το άκουσα! Προσπαθούσα να το επαληθεύσω γιατί πολλές φορές έχουν βγει ράδιο αρβύλες για την υγεία ηθοποιών! Παρακαλούσα να είναι ψέμα, αλλά δεν είναι. Είναι δυνατό παιδί και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει», δήλωσε η Βασιλική Ανδρίτσου, ενώ η Μάρθα Καραγιάννη είπε: «έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ! Παρακολουθώ συνεχώς τα sites για να μαθαίνω νέα. Εύχομαι και ελπίζω στο Θεό να τον έχει καλά, να γίνει ένα θαύμα».

Η μητέρα του Τόμας στους «Βασιλιάδες», η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνησή της: «δεν θέλω να πω ευχή. Είναι εν ζωή και θέλω να πάνε όλα καλά», απάντησε όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν τι εύχεται για τον νεαρό ηθοποιό.

Για το θαύμα προσεύχονται και πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου κι ας μη είχαν συνεργαστεί μαζί του. Συγκλονισμένοι είναι εκείνοι που τον περίμεναν στο «Dr. Cook», κάποιοι εκ των οποίων πέρασαν από το σημείο του ατυχήματος αλλά ούτε που τους πέρασε από το μυαλό ότι το κατεστραμμένο αμάξι ανήκε στον Τόμας...


star

Πώς να αφήσεις άφωνη την πεθερά σου...

Επιτέλους δικαιοσύνη...


Η φωτογραφία των Κύπριων διαδηλωτών που κάνει τον γύρο του κόσμου


Η φωτογραφία με τους δύο νεαρούς Κύπριους διαδηλωτές κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


«You are killing us» (Μας σκοτώνετε) ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ξαπλωμένοι έξω από την κυπριακή Βουλή σαν... νεκροί.

Πιασμένοι χέρι – χέρι οι υπόλοιποι διαδηλωτές φώναζαν «Δεν αντέχουμε άλλο, βρείτε λύση».

Οι εικόνες έξω από την Βουλή με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους είναι συγκλονιστικές.



Tην "κάτσαμε": Οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής



του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είστε καθισμένοι. Είναι Δευτέρα και είστε – μάλλον – στο γραφείο. Λογικά, θα είστε εκεί για ακόμα οκτώ με δέκα ώρες. Μετά, θα γυρίσετε με το αυτοκίνητο στο σπίτι για να… κάτσετε σαν άνθρωποι, να ξεκουραστείτε από μια ακόμα δύσκολη ημέρα και να κοιμηθείτε. Αύριο, θα πάρετε και πάλι το αυτοκίνητο για να πάτε στην δουλειά και ούτω καθ’ εξής. 

Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, όμως η πικρή αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού κάνει καθιστική ζωή. Περνάμε ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη, σε ένα γραφείο, πίσω από το τιμόνι και στον καναπέ του σπιτιού μας. Ξέρουμε ότι το καθισιό «κάνει κακό». Ότι η έλλειψη άσκησης έχει ένα σωρό επιπτώσεις στην υγεία μας. Ότι δεν κατασκευαστήκαμε για να καθόμαστε σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ. Όμως δεν κάνουμε τίποτα για αυτό και κάπως έτσι η παχυσαρκία τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες. 

Ποιες είναι όμως συγκεκριμένα, οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας; 

Οι παθολογικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής 

Αρχικά, από την στιγμή που καθόμαστε, η δραστηριότητα των μυών επιβραδύνεται και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, οι θερμίδες δηλαδή που καίμε σε κατάσταση ηρεμίας, «πέφτει» στην μία θερμίδα ανά λεπτό. Σκεφτείτε ότι αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο από τις θερμίδες που θα καταναλώναμε με απλό περπάτημα. 

Πέντε ημέρες περίπου καθιστικής ζωής (παραπάνω από έξι ώρες καθισμένοι την ημέρα) είναι αρκετές για το σώμα μας έτσι ώστε να αρχίσει να αυξάνει τον αριθμό των τριγλυκεριδίων στο αίμα, την «κακή» χοληστερόλη και την αντίσταση στην ινσουλίνη (δείτε εδώ την σχετική έρευνα). Δηλαδή ενώ παράγουμε ινσουλίνη, τα κύτταρά μας δεν την χρησιμοποιούν αποτελεσματικά και δεν την αφομοιώνουν. Η «αντίσταση» αυτή σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και την έλλειψη άσκησης, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου ΙΙ. 

Μετά από δύο εβδομάδες καθιστικής ζωής, οι μύες ατροφούν και η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου μειώνεται δραματικά. Πρόκειται για έναν δείκτη ο οποίος ουσιαστικά είναι συνώνυμος με την αντοχή μας. Η μείωση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (V02max) είναι αυτή που μας κάνει να λαχανιάζουμε όταν ανεβαίνουμε σκάλες και να κουραζόμαστε εύκολα ακόμα και αν χρειαστεί να τρέξουμε για λίγα μέτρα. 

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε εδώ είναι πως οι παραπάνω αλλαγές στον οργανισμό μας γίνονται τόσο σε αυτούς που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ τους, όσο και σε αυτούς οι οποίοι κάνουν κάποια μορφή άσκησης σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, οι αλλαγές στους τελευταίους ιδιαίτερα όσον αφορά την μείωση της μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση του μεταβολισμού είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο οργανισμός μειώνει το ποσοστό του λίπους το οποίο χρησιμοποιεί σε κατάσταση ηρεμίας και αυξάνει το ποσοστό των υδατανθράκων. Δηλαδή ενώ κάποιος καταναλώνει την ποσότητα φαγητού που έχει συνηθίσει, αντί να κάψει το περίσσιο λίπος, καίει τον υδατάνθρακα. Αποτέλεσμα, το λίπος κατακάθεται και η λιπώδης μάζα αυξάνεται. 

Μιλώντας για λιπώδη μάζα, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, μετά από έναν χρόνο καθιστικής ζωής αρχίζει και αλλάζει ο δείκτης μάζας σώματος και εμφανίζονται τα πρώτα στάδια της παχυσαρκίας. Μια άλλη έρευνα στοχοποιημένη σε γυναίκες, έδειξε ότι μπορεί να χάσουν μέχρι και 1 % οστική πυκνότητα για κάθε χρόνο καθιστικής ζωής. Μίλησε κανείς για οστεοπόρωση; 

http://www.in2life.gr


Κρούγκμαν: Γιατί γ@μούν το σύμπαν στην Κύπρο


Ο τίτλος του άρθρου του Πολ Kρούγκμαν είναι «Cyprus: The Sum of ALL FUBAR», όπου FUBAR είναι τα αρχικά των λέξεων «Fucked up beyond all recognition».

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη - και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες.

1. Tράπεζες εκτός πραγματικότητας. Η Κύπρος έχει ένα τεράστιο τραπεζικό σύστημα -στοιχεία ενεργητικού 8 φορές το ΑΕΠ- βασισμένο σε ένα μοντέλο προσέλκυσης offshore κεφαλαίων με υψηλά επιτόκια και μεγάλες ευκαιρίες για φοροαποφυγή/φοροδιαφυγή.

Ρώτησα κάποιους ανθρώπους και ξεκαθάρισα κάτι που με προβλημάτιζε. Επίσημα, μόνο το 40% των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι οι καταθέσεις των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται στο 500% του ΑΕΠ, το οποίο είναι τελείως τρελό. Αλλά η λέξη «κάτοικος» δεν σημαίνει αυτό που φαντάζεστε ότι σημαίνει. Ορισμένα από τα χρήματα προέρχονται από πλούσιους ξένους που ζουν στην Κύπρο.

Ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από πλούσιους ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μόνιμη άδεια παραμονής, χωρίς στην πραγματικότητα να ζουν στο νησί. Οπότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι κυπριακές καταθέσεις προέρχονται από μη Κύπριους, που τους προσέλκυσε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο.

Και αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο σταμάτησε να λειτουργεί όταν υπήρξαν μεγάλες απώλειες κάπου αλλού. Από τη στιγμή που οι κυπριακές τράπεζες πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα και στην εγχώρια φούσκα του real estate, η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη. Το οποίο με οδηγεί στο εξής:

2. Μεγάλη εγχώρια αγορά real estate, του μεγέθους της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Δεν έχει ακόμη «ξεφουσκώσει» πλήρως, που σημαίνει ότι θα έρθουν πολλές ακόμη απώλειες. Και ο συνδυασμός της φούσκας των ακινήτων με το εισόδημα από περίεργες τραπεζικές συναλλαγές, οδήγησε επίσης σε:

3. Μαζική υπερτίμηση, με το κόστος και τις τιμές στην Κύπρο να έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο απ'όσο στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Το 2008 το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν πάνω από 15% του ΑΕΠ!

Τι μπορεί να γίνει; Πρώτ' απ' όλα οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να τιμήσουν τα χρέη τους, τα οποία δυστυχώς έχουν σε συντριπτικό ποσοστό την μορφή καταθέσεων. Οπότε και είναι αναπόφευκτη κάποια στάση πληρωμών στις καταθέσεις.

Όπως το αντιλαμβάνομαι τώρα, το αρχικό ...γ@%$#%, ήταν ένα κοινό σφάλμα των Ευρωπαίων και των Κυπρίων. Η Ευρώπη δεν ήθελε μια ανοιχτή τραπεζική εκκαθάριση, η οποία μεταξύ άλλων θα έδινε καθαρή προτεραιότητα (seniority) στους μικρούς, εξασφαλισμένους, καταθέτες. Αντίθετα, ήθελε αυτό το, ουσιαστικά πλασματικό, σχέδιο κουρέματος. Την ίδια ώρα, η κυπριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι το τραπεζικό της μοντέλο μπορεί να επιβιώσει και ήθελε να περιορίσει το πλήγμα στους μεγάλους καταθέτες του εξωτερικού. Εξ ου και η διαμάχη για το κούρεμα των μικρών καταθέσεων.

Στο τέλος θα γίνει πιθανότατα αυτό που επρόκειτο να γίνει εξ αρχής, ίσως σε διαφορετική εκδοχή - ένα μεγάλο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000.

Αλλά ούτε η τότε η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο - σε καμία περίπτωση. Πρέπει ακόμη να σκάσει η φούσκα των ακινήτων και υπάρχει ακόμη τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας (που χειροτερεύει επειδή μια μεγάλη εξαγωγική βιομηχανία, οι τράπεζες, έχει ήδη αποδημήσει εις τον δημιουργό της), και η διάσωση θα αφήσει την Κύπρο με κρατικό χρέος ...ελληνικών διαστάσεων.

Οπότε τι γίνεται τελικά; Όπως έχουν τονίσει αρκετοί παρατηρητές, η Κύπρος είναι κατά κοινή ομολογία σε καλύτερη θέση από την Ισλανδία για να το κάνει όπως η Ισλανδία, γιατί η υποτίμηση και η επαναφορά της κυπριακής λίρας θα φέρει πολύ τουρισμό. Οι Κύπριοι -που δεν έχουν ακόμη συμφιλιωθεί με τη λήξη της «μεσολαβητικής» επιχείρησής τους- θα είναι όμως σε θέση να το κάνουν;

Είναι πράγματι τρομαχτικά τα πράγματα».

Πηγή Euro2day

Συγκλονιστικές εικόνες: Παίζει τερματοφύλακας με ένα χέρι!


Η δύναμη της θέλησης μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Τρανό παράδειγμα, ο 46χρονος Βρετανός, Ρόμπερτ Λάβτζοϊ, που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας έχοντας μόνο ένα χέρι…

Ο Ρόμπερτ Λάβτζοϊ έχασε το δεξί του χέρι μετά από έναν τρομακτικό τραυματισμό που είχε, παίζοντας ράγκμπι. Αυτό ήταν το άθλημα που έκανε, με επιτυχία μάλιστα, ο 46χρονος Βρετανός όμως μετά την τραγική ιστορία του τραυματισμού του είχε βυθιστεί στην κατάθλιψη. Η πρόταση που του έγινε να παίξει ποδόσφαιρο, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη ζωή του. Το γεγονός ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά ως τερματοφύλακας, δείχνει πως η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει τα πάντα…

«Με κάνει να αισθάνομαι εξαιρετικά. Δεν είχα παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, μου το ζήτησαν και είναι καταπληκτικό. Διασκεδάζω πάρα πολύ με αυτό. Είναι ωραίο να είσαι στο γήπεδο με τα φιλαράκια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρόμπερτο Λάβτζοϊ.

«Θα του πάρει καιρό, αλλά το ποδόσφαιρο τον έχει βοηθήσει. Δεν πίστευα ποτέ πως θα τον δω να παίζει ξανά. Είναι υπέροχο να τον βλέπεις να διασκεδάζει πλέον», ανέφερε η 49χρονη σύζυγός του, η οποία υποστήριξε πως δίνει μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει οριστικά την κατάθλιψη ο σύζυγός της.

Ο Ρόμπερτ Λάβτζοϊ δείχνει πάντως να τα καταφέρνει πολύ καλά, αφού είναι ήδη στην Παραολυμπιακή ομάδα της Βρετανιάς κι έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τους Αγώνες του Ρίο, το 2016!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ερεθίζεται…με τα πάντα!



Συχνά ακούμε πολλούς άντρες να κατηγορούν τις γυναίκες ως ανoργασμικές και αναίσθητες...

Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στο άλλο άκρο και καταλήγουμε να ερεθιζόμαστε με τα πάντα;

Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την 39χρονη Joleen Baughman από το Μεξικό, παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών που μετά από ένα τροχαίο είχε την τύχη-ατυχία να πάθει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται με το παραμικρό.

Η πάθηση αυτή που ονομάζεται "Ακούραστο Γεννητικό Σύνδρομο" ή "Σύνδρομο Συνεχούς Σεxουαλικής Επιθυμίας" είναι αρκετά σπάνια. Ουσιαστικά, μετά το ατύχημα, ένα νεύρο της νεφρικής πυέλου της, που ελέγχει τη σεxουαλική επιθυμία, πειράχτηκε κι έτσι μπορεί να ερεθιστεί ακόμα και την ώρα που σκουπίζει, κάθεται στο λεωφορείο ή όταν απλώς περπατά σε ένα δωμάτιο.

Κι αν αυτή η ζημιά αρχικά της φάνηκε ωραία και αποφάσισε να το χαρεί με τον άνδρα της, πλέον της έχει γίνει ένας ανυπόφορος εφιάλτης. Όπως δήλωσε η ίδια: "Είναι ανυπόφορο. Και μόνο η αίσθηση των ρούχων που τρίβονται πάνω μου με ανάβει και έτσι δεν μπορώ να σκέφτομαι καθαρά. Ντρέπομαι πολύ για την κατάστασή μου και μου είναι αδύνατο να συγκεντρωθώ".

Τέλος οι μίνι φούστες – Νόμος επιβάλλει πρόστιμο 50 ευρώ σε όσες τις φορούν!



Κι όμως όσο και αν μας λυπεί το γεγονός αυτό αληθεύει. Απαγορεύονται οι μίνι φούστες και με το νόμο.
Η περίεργη αυτή νομοθεσία έσκασε σαν κεραυνός και ισχύει στη Νότια Κορέα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χι ενέκρινε κυβερνητικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύoνται και επίσημα οι μίνι φούστες. Αυτό σημαίνει ότι όσες γυναίκες φορούν κοντές φούστες θα πληρώνουν πρόστιμο περίπου 50 ευρώ.
Η νομοθεσία βέβαια έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις, ιδιαίτερα μάλιστα επειδή οι κοντές φούστες είναι πολύ συνηθισμένες στη χώρα που επηρεάζονται από γυναικεία συγκροτήματα.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ωστόσο εξηγούν ότι ο νόμος έχει να κάνει με τη γύμνια και την ανηθικότητα και όχι με το πώς ντύνεται κάποια γυναίκα.

http://www.koolnews.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ένταλμα σύλληψης για Ντέμη Νικολαίδη!


Χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ επί των ημερών του Ντέμη Νικολαίδη  οδηγούν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για χρέη της ομάδας προς τo Δημόσιο όσοι διατέλεσαν πρόεδροι από το 2004 και μετά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εμφανίστηκε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, για τα χρέη της ΠΑΕ που ανέρχονται σε 170 εκατ. ευρώ.

troktiko.eu

Μίνα Ορφανού : Η απάντηση που άφησε άφωνους τους παρουσιαστές! [video]


Καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά ήταν σήμερα το πρωί η τρανσέξουαλ ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά "Οι Βασιλιάδες". Η Μίνα Ορφανού μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε στο δημοτικό, τη στήριξη που είχε από τους γονείς της για τις επιλογές της και τα "χαστούκια" που έχει φάει. Η ίδια δήλωσε ότι έχει αποδεχτεί τον εαυτό της από πολύ μικρή και ότι είναι πολύ περήφανη για τον εαυτό της.



Δείτε το βίντεο:
“Θεωρώ τον εαυτό μου ανέραστη”, είπε κάποια στιγμή η Μίνα Ορφανού και όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε πόσες σχέσεις έχει κάνει στη ζωή της, η απάντηση ξάφνιασε τους πάντες: “Μία σχέση έκανα και αυτή στην Αθήνα. Τώρα λέω να τα ξαναβρώ μαζί του”.




Oι Σκωτσέζοι ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία



Προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι στη Σκωτία για το δημοψήφισμα που αφορά την –αμφιλεγόμενη- πρόταση για ανεξαρτησία από τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σκοτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ, υπό τις επευφημίες των βουλευτών του τοπικού Κοινοβουλίου του Χόλιρουντ.
«Έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 θα διοργανώσουμε δημοψήφισμα για τη Σκοτία, μία ημέρα που μέλλει να είναι ιστορική για τους κατοίκους, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το μέλλον της Σκωτίας», διατράνωσε ο Σάλμοντ.
Το ερώτημα που θα τεθεί στα 5 εκατ. των κατοίκων που θα προσέλθουν στις κάλπες θα είναι «η Σκοτία θα πρέπει να γίνει μία ανεξάρτητη χώρα
Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας -οι Συντηρητικοί, οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες- έχουν ανακοινώσει πως θα οργανώσουν προεκλογική εκστρατεία στη Σκοτία επικεντρωμένη στο όχι στην ανεξαρτησία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ένα τρίτο των Σκωτσέζων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, έπειτα από 300 και πλέον χρόνια από την προσάρτηση της χώρας στο βρετανικό στέμμα.

http://www.koolnews.gr

Πάνος Καμμένος: Οι Κύπριοι γλεντάνε τις γυναίκες σας στις παραλίες!



Διαβάστε το tweet – απάντηση του Πάνου Καμμένου στον υπ.Οικονομικών της Σουηδίας που δήλωσε πως ''στην Κύπρο έμειναν μόνο οι παραλίες''.

Όπως βλέπετε ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:


Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέλεξε να απαντήσει στη χθεσινή δήλωση του Σουηδού υπουργού Οικονομικών ότι ''στην Κύπρο έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δε θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες''.


Η πιο απόρρητη αληθινή ιστορία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου: Τι συμβαίνει στο όρος Χέιζ της Αλάσκα; [εικόνες, βίντεο]



Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες ήταν τα περιστατικά θέασης ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας στο όρος Χέιζ της Αλάσκα κατά την ψυχροπολεμική εποχή

 – περιστατικά τα οποία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο εκτενών ερευνών από το FBI. Και πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται μονάχα για την «κορυφή του παγόβουνου»...
Μάρτυρας των περιστατικών στο «όρος Χέιζ», ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Πατ Πράις από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε συμμετάσχει επί Ψυχρού Πολέμου σε μία σειρά από «πειράματα RV» (remote viewing), ελληνιστί «πειράματα θέασης εξ αποστάσεως», κατά τα οποία αποπειράται κανείς να «δει» κάποιο απομακρυσμένο ή αόρατο αντικείμενο μέσω ειδικών μεθόδων διαλογισμού και υπεραισθητής αντίληψης (extra-sensory perception).

Όσο αστεία και αν ακούγονται, τα εν λόγω πειράματα είχαν χρηματοδοτηθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα για μία αρκετά μεγάλη περίοδο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Αιτία για την κυβερνητική υποστήριξη τέτοιων προγραμμάτων υπήρξε η αποκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα είχαν ήδη ξεκινήσει να διεξάγουν ανάλογες έρευνες στον τομέα psi.
Με το πέρασμα του χρόνου, οι έρευνες πάνω στην υπεραισθητή αντίληψη βρήκαν ισχυρούς υποστηρικτές στους κόλπους της CIA και αργότερα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ το 1984 ο περίφημος τότε «εξ αποστάσεως θεατής» Τζόζεφ ΜακΜόνιγκλ τιμήθηκε με το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για την παροχή σημαντικών πληροφοριών που ήταν αδύνατον να έχουν παρασχεθεί από άλλες πηγές.
Ο αξιωματικός της ιστορίας μας είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό τέτοιων πειραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδίων SCANATE και Star Project.

Δουλεύοντας με χάρτες και φωτογραφίες που του προμήθευε η CIA, ο Πράις είχε καταφέρει να ανακτήσει πληροφορίες υψίστης στρατηγικής σημασίας σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονταν πίσω από τις Σοβιετικές Γραμμές.
Πέρα, όμως, από τη συμμετοχή του σε πειράματα «εξ αποστάσεως θέασης», ο Πράις ισχυριζόταν ότι είχε ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη τεσσάρων υπόγειων αγνώστου ταυτότητας βάσεων, τις οποίες είχε υποβάλλει στον Χάρολντ Πάτχοφ, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος Project SCANATE.
Συγκεκριμένα, o Πατ Πράις ήταν της άποψης ότι κάτω από το όρος Χέιζ στην Αλάσκα, βόρεια του Άνκορατζ, φιλοξενούνταν μία από της μεγαλύτερες βάσεις εξωγήινων στον κόσμο.
Κατ' εκείνον, οι εξωγήινοι που ζούσαν στα βάθη του εν λόγω όρους είχαν όψη που έμοιαζε πολύ με εκείνη των ανθρώπων, ενώ είχαν την ικανότητα να μας ελέγχουν κινητικά μέσω μεταβίβασης της σκέψης. Τέλος, κατά τους ισχυρισμούς του, η συγκεκριμένη τοποθεσία ευθυνόταν για μία σειρά από ανεξήγητες δραστηριότητες και δυσλειτουργίες αμερικανικών και σοβιετικών διαστημικών αντικειμένων.
Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτές τις ενδείξεις που αφορούσαν στην Αλάσκα: τον Αύγουστο του 1947, μία εντυπωσιακή αναφορά σχετικά με τη θέαση ενός ιπτάμενου αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας από δύο στρατιώτες έφτασε στα γραφεία του FBI στο 'Άνκορατζ. Το κείμενο της αναφοράς έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός αντικειμένου σφαιροειδούς σχήματος το οποίο κινούνταν με ασύλληπτη για τα ανθρώπινα τεχνολογικά δεδομένα ταχύτητα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το FBI συνέχισε να λαμβάνει και να αρχειοθετεί υψηλής ποιότητας αναφορές για θεάσεις UFO σε τακτική βάση. Προωθημένη στο FBI από έναν αξιωματικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η απόρρητη τρισέλιδη αναφορά απαριθμεί μία ανησυχητική σωρεία περιστατικών θεάσεων και συναντήσεων που εμπλέκουν το στρατό. Ο τίτλος του: «Μη ταυτοποιημένα φαινόμενα στο Κόντιακ της Αλάσκα»...


iefimerida.gr

Οκτάχρονο αγόρι πέθανε από δάγκωμα νυχτερίδας



Επιδημιολόγοι κάλεσαν σε επαγρύπνηση σήμερα μετά το θάνατο ενός οκτάχρονου Αυστραλού, τον οποίο είχε δαγκώσει ή γρατζουνίσει νυχτερίδα. Ο μικρός πέθανε στα τέλη Φεβρουαρίου από ιογενή λοίμωξη που φέρει χαρακτηριστικά της λύσσας.

Το αγοράκι είναι ο τρίτος ασθενής που καταλήγει από το 1996 από τον ιό της λύσσας της αυστραλιανής νυχτερίδας (ABLV) για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε προφύλαξη ούτε δραστική θεραπεία. Οι γιατροί Τζόσουα Φράνσις και Κλερ Νουρς, του νοσοκομείου Παίδων του Μπρίσμπεϊν, ζήτησαν από τον πληθυσμό να αποφεύγει τις νυχτερίδες υπενθυμίζοντας επίσης ότι μια μετάδοση του ABLV από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι θεωρητικά δυνατή, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει αποδειχθεί.

Ο ιός που εντοπίζεται κυρίως στη νυχτερίδα και σε ένα είδος νυχτερίδας που ονομάζεται ιπτάμενη αλεπού, "ήταν θανατηφόρος σε όλα τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Καλούμε τον πληθυσμό να ενισχύσει την επαγρύπνησή του για τους κινδύνους που έχουν σχέση με τις νυχτερίδες", δήλωσε ο Τζόσουα Φράνσις στην Καμπέρα.

Το αγοράκι, το οποίο δάγκωσε νυχτερίδα ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην πολιτεία Κουίνσλαντ τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν είχε πει τίποτε στους γονείς του. Τρεις εβδομάδες αργότερα άρχισε να παρουσιάζει συσπάσεις, πόνους στην κοιλιά, πυρετό και μετά εγκεφαλικές διαταραχές. Έπεσε σε κώμα και πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με μελέτη του ιατρικού κέντρου Erasmus στο Ρότερνταμ, ο νέος ιός της οικογένειας των κορονοϊών που ευθύνεται για τον θάνατο ενός Σαουδάραβα τον Ιούνιο του 2012, μοιάζει πολύ με τους ιούς που έχουν εντοπιστεί στις νυχτερίδες στην Ασία.

Οι κορονοϊοί ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια που περιλαμβάνει ιούς οι οποίοι ευθύνονται για απλά κρυολογήματα αλλά και για το SARS (το οξύ και βαρύ αναπνευστικό σύνδρομο) που προκάλεσε την επιδημία της "άτυπης πνευμονίας" από την οποία πέθαναν τουλάχιστον 800 άνθρωποι στον κόσμο το 2003.

Οι νυχτερίδες, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι συνιστούν "φυσική δεξαμενή" του κορονοϊού που ευθύνεται για το SARS, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2005, φέρουν επίσης τον ιό που ευθύνεται για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα. Ένα νέο στέλεχος της γρίπης Α εντοπίστηκε επίσης σε νυχτερίδες στη Γουατεμάλα τον Φεβρουάριο του 2012.

http://www.newsit.gr

Le Monde: Γιατί να σώσουμε την Κύπρο που ξεπλένει τα δισ. των Ρώσων;


Εκτενές αφιέρωμα στην Κύπρο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες κάνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Στο άρθρο η Κύπρος χαρακτηρίζεται ως Μικρή Ελβετία της Μεσογείου σχολιάζοντας πως η Λευκωσία ένα μεγάλο υποτιθέμενο πλυντήριο του βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών. Έτσι αναρωτιέται για ποιον λόγο οι ευρωπαίοι να σώσουν μία χώρα που δεν ενδιαφέρεται για το ξέπλυμα δισεκατομμυριών που γίνεται μέσω του τραπεζικού της συστήματος το οποίο πλέον έχεο σοβαρό πρόβλημα.
«Το νησί της Αφροδίτης, μεγάλο υποτιθέμενο ‘πλυντήριο’ του βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών, υποφέρει εξαιτίας του καθεστώτος φορολογικού παραδείσου», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα. Υπό τον τίτλο: «Κύπρος: Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες της «μικρής Ελβετίας» της Μεσογείου» η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι 8 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας και σε αυτό οφείλεται η κατάρρευσή του αλλά και η δυσφορία των εταίρων: Γιατί να σώσουν μια χώρα που φιλοξενεί χωρίς ενοχές δισ. δολάρια αμφίβολης προέλευσης;»
Η αποκάλυψη το 2001 μυστικών λογαριασμών του πρώην δικτάτορα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην Κύπρο επηρέασε αρνητικά το κλίμα. Μια έρευνα για ξέπλυμα χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλά έπρεπε να καταρρεύσει η Κύπρος για να αποκαλυφθεί αυτός ο «φορολογικός παράδεισος»; , αναρωτιέται η εφημερίδα.

http://www.koolnews.gr

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Μπορεί ο λαός της Κύπρου να περνάει δύσκολες ώρες με την κυβέρνηση της χώρας να έχει επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου ώστε να καθορίσει το plan B που θα την κρατήσει εντός ευρωζώνης, η τρόικα ωστόσο δεν φαίνεται να χάνει τη διάθεσή της 

Η απεσταλμένη του ΔΝΤ στην Κύπρο Ντέλια Βελκουλέσκου έχει γίνει γνωστή για την άκαμπτη στάση της στις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, όμως, φαίνεται πως κάτι άλλαξε.

Ο φωτογραφικός φακός την συνέλαβε μαζί με την εκπρόσωπο της ΕΚΤ να γελούν ακατάπαυστα μέσα στο αυτοκίνητο που τις μετέφερε στην κυπριακή Βουλή.

Και να σκεφτεί κανείς πως σε λίγη ώρα θα απέρριπταν τα εναλλακτικά σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων Κυπρίων…

troktiko.eu

Διπλή τραγωδία: Έχασε το μωρό και τον άνδρα της μέσα σε 5 μέρες


Η 35χρονη Rhian Burke μίλησε για την τραγωδία που έζησε καθώς έχασε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το παιδί της και τον άνδρα της ζωής της

Το ζευγάρι έχασε ξαφνικά μετά από ένα πρόβλημα υγείας τον μόλις 12 μηνών George.

5 μέρες μετά, μια νέα τραγωδία χτύπησε την οικογένεια καθώς ο άνδρας της Rhian, Paul, συντετριμμένος από τον θάνατο του μωρού τους αυτοκτόνησε, πηδώντας από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο.

Η γυναίκα από τη Βρετανία, ένα χρόνο σχεδόν μετά τη διπλή τραγωδία μίλησε στη Daily Mail για την προσπάθεια που κάνει να βοηθήσει ζευγάρια που χάνουν πρόωρα τα παιδιά τους...

Χάπια... ντομάτας, προστατεύουν απο εγκεφαλικά και εμφράγματα

Ένα πρωτοποριακό χάπι που έχει ως βάση την ντομάτα, παρουσίασαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Το χάπι περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται στη φλούδα της ντομάτας, και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου.
Τα συγκεκριμένα χάπια αποτελούν ουσιαστικά συμπλήρωμα διατροφής και κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί στην κατανάλωση σ τριών κιλών ντομάτας, ενώ οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για την δράση του στο καρδιαγγειακό σύστημα, αφού σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα φάνηκε ότι η λήψη του χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των αγγείων κατά 50%, ενώ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του ενδοθηλίου.

http://www.iefimerida.gr

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ η Χαραλαμπίδου από την ΣΥΛΛΗΨΗ του συντρόφου της!


Με τον εδώ και πολλά χρόνια σύντροφός της Αλέξανδρο Συλβεστρίδη να συλλαμβάνεται για χρέη προς το δημόσιο, η Μάγκυ Χαραλαμπίδου ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά.

Δύσκολες ώρες περνάει η Μάγκυ Χαραλαμπίδου μετά την σύλληψη του συντρόφου της.

Δεκαπέντε επιχειρηματίες της Αττικής συνελήφθησαν για τεράστια χρέη προς το Δημόσιο και ανάμεσά τους ήταν τόσο ο Αλέξανδρος όσο και ο πατέρας του, Δημήτρης Συλβεστρίδης που ειδικεύονται χρόνια στις επιχειρήσεις επίπλων.

Η σύλληψη έγινε στη Μεταμόρφωση όπου βρίσκεται και η έδρα της επιχείρησης, αλλά ακόμη και αν τα πράγματα για τον επιχειρηματία είναι πλέον δύσκολα, φαίνεται πως δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό.

Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου είναι στο πλευρό του από την αρχή και από ότι φαίνεται δεν έχει καμία διάθεση να τον εγκαταλείψει στα δύσκολα, τι και αν είναι συντετριμμένη ψυχολογικά από το συμβάν, σύμφωνα με όσους την έχουν δει τις τελευταίες μέρες.  Μάλιστα το πρώην μοντέλο είναι κοντά του εδώ και πέντε χρόνια και έχει απορρίψει δύο φορές πρόταση μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού στην  Αγγλία.

http://www.soknews.gr

Ένα ψέμα που το λέμε νηστεία!



Η νηστεία είναι αποδεκτή και θεμιτή. Αλλά καμιά φορά σε πιάνουν τα γέλια
.
Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή (και να μην έρθει η Ελένη Λουκά κάτω από τα γραφεία). Το να νηστεύεις είναι μια υπόθεση καθαρά προσωπική και μπράβο σε όλους όσους το κάνουν επειδή το νιώθουν, δεν το διατυμπανίζουν για να φανούν καλοί Χριστιανοί και πιστεύουν πραγματικά σε αυτό. Μαζί τους. Αλλά αυτοί έχουν καταντήσει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ούτε κανένας φανατικός Χριστιανός είμαι ούτε αδιάφορος. Έχω την άποψή μου για τη θέση της Εκκλησίας και την χρηστικότητα της θρησκείας (θα τα ξαναπούμε για αυτό). Το αν νηστεύω ή όχι ενδιαφέρει εμένα και μόνο εμένα. Ούτε ξέρω ποιός είναι εκείνος που όρισε ότι τρώγεται η ελιά και όχι το λάδι. Ούτε ξέρω πώς νιώθει το αμαρτωλό μπαρμπούνι όταν κοιτάζει ένα νηστίσιμο καλαμάρι στα μάτια. Αλλά κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου.
Θυμάμαι έναν καθηγητή Θρησκευτικών που είχα στο Γυμνάσιο και μας έλεγε να νηστεύουμε. Αλλά μας έλεγε να μην το λέμε σε κανέναν. Να το κρατάμε κρυφό και όταν μας ρωτάει κάποιος να αλλάζουμε κουβέντα, να του λέμε κάτι για τον καιρό. Η άποψή του μου φαίνεται ακόμα όσο αστεία μού είχε φανεί και τότε. Αλλά είχε και λίγο δίκιο. Γιατί πλέον το να νηστεύεις διατυμπανίζεται και εκφράζεται σαν κατόρθωμα ή σαν επίτευγμα. Με κατεβασμένο πάντα βλέμμα από σωρία ταπεινών Χριστιανών.
Η νηστεία είναι καθαρά προσωπική. Όσο είναι και η πίστη του καθενός. Και ο καθένας από εμάς σε αυτόν τον κόσμο μπορεί να έχει την δική του άποψη για την ύπαρξη ή όχι του Θεού και για τον τρόπο με τον οποίο θα τον υπηρετήσει (ή απλά θα τον κρατήσει ικανοποιημένο). Άλλος λέει μια προσευχή το βράδυ. Άλλος κάνει το σταυρό του έξω από τις εκκλησίες. Άλλος νηστεύει.
Το να προσπαθήσεις όμως να ξεγελάσεις το Θεό - να νηστέυεις χωρίς να σου λείψει τίποτα - sorry, αλλά μου φαίνεται αστείο. Πριν λίγο άκουσα στο γραφείο κάποιον να λέει. “Πωωωω τα falafel νηστίσιμα δεν είναι; Να παραγγείλουμε αύριο 5-6”. Και την ίδια τακτική ακολουθούν πολλοί. Μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα ετοιμάζουν ένα διαιτολόγιο ειδικό για νηστεία, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή να μην τους λείψει τίποτα.
Άλλος θα φάει αστακομακαρονάδα. Άλλος θα λιώσει στις γαρίδες. Κάποιος άλλος θα περάσει το απόγευμά του ρουφώντας γυαλιστερές και πετροσωλήνες. Οι ακόμα χειρότεροι θα φάνε ό,τι νηστίσιμη ιδέα σκαρφιστούν τα ταχυφαγεία και τα εστιατόρια. Burger γαρίδας. Πίτσα χωρίς τυρί. Πατατόπιτα και νηστίσιμη σπανακόπιτα. Και δεν είπε κανείς ότι όλα αυτά δεν είναι νόστιμα. Νόστιμα και άγια είναι (μάλιστα θα αναφερθούμε αύριο και σε νηστίσιμα φαγητά που πάντα μας άρεσαν). Αλλά όλα αυτά δημιουργήθηκαν για έναν κόσμο που ακολουθεί ένα έθιμο και όχι μια θρησκεία.
Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να γλιτώσουμε τον κόπο και την στέρηση της νηστείας. Ωραία. Αφού θες να το γλιτώσεις, γιατί νηστεύεις ρε φίλε;
Αν είναι αυτή την εβδομάδα να φας ακόμα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα, γιατί μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία; Οι πιο συχνές απαντήσεις είναι οι εξής:
- Επειδή είναι Πάσχα (σπουδαία)
- Για να μην στεναχωρηθεί η μαμά μου (πόσο χρονών είσαι;)
- Για να αδυνατίσω (ναι, με καλαμαράκια τηγανητά, καλά το πας)
Καταλαβαίνω απόλυτα ένα πιτσιρίκι 14 ετών, ο οποίος έχει μεγαλώσει σε μια θρησκευάμενη οικογένεια, να ψάχνει τρόπους να διασκεδάσει την νηστεία του. Μέχρι και να αναπτύσσει επιχειρήματα για το αν οι αμαρτωλές σκέψεις επιτρέπονται ή όχι τις ημέρες του Πάσχα. Αλλά κάθε που ξημερώνει Μεγάλη Δευτέρα, ο κόσμος γεμίζει τέτοια 14χρονα πιτσιρίκια.
Θα μου πεις “ποιός σε όρισε εσένα Αρχιεπίσκοπο;. Και ίσως να έχεις και δίκιο. Αλλά τυρί από πατάτα; Αλήθεια ρε φίλε; Τυρί από πατάτα; Νιώθω ότι έχουμε χάσει την μπάλα. Και την ώρα που ένα παιδί αηδιάζει στην ιδέα άλλου ενός ποτηριού γάλακτος από σόγια, πιστοί άλλων θρησκειών μας δείχνουν με το δάχτυλο και γελάνε.

oneman.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger