Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανέκδοτο: Ο κουφός περιπτεράς

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013




- Παρακαλώ, μου δίνετε μια τσατσάρα; λέει κάποιος σ' έναν περιπτερά.
- Πως είπατε;
- Μια τσατσάρα μου δίνετε;
- Πως;
- Μια τσατσάρα!!! του φωνάζει.
- Ένα τι;
- Τσα – τσά – ρα!!! ουρλιάζει.
- Καλά ντε! Πως φωνάζεις έτσι; Με φίλτρο ή χωρίς φίλτρο;


Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω



Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω


Ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η ζωή για τους Έλληνες ασθενείς από το 2014 καθώς ετοιμάζονται νέα χαράτσια που θα επιβαρύνουν δραματικά την τσέπη τους.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δε φθάνει που ήδη οι τσέπες των ασφαλισμένων και των ασθενών έχουν επιβαρυνθεί από διάφορα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, έρχονται και νέα από το 2014 να εξαντλήσουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά.
Η Υγεία θα αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αγαθά καθώς η συμμετοχή στα έξοδα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Πρώτο και …καλύτερο χαράτσι το οποίο θα εφαρμοσθεί αμέσως μόλις μπει το 2014 θα είναι το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο σε δημόσιο νοσοκομείο. ;Έστω κι αν ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι μπορεί να καταργηθεί το μέτρο, όλα δείχνουν ότι δε θα το αποφύγουμε.
Άλλωστε επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα για το ΕΣΥ και όπως φαίνεται θα το πράξει με τη συμβολή των ασθενών. Για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό διαφορετικά δε θα μπορεί να περνά την πύλη του ΕΣΥ.
Αναμένεται να εξαιρεθούν ελάχιστοι συμπολίτες μας από το χαράτσι αυτό και κυρίως οι μη έχοντες.

Και για τα φάρμακα όμως οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν παραπάνω εάν τουλάχιστον επιθυμούν να λαμβάνουν τα πρωτότυπα (off patent) και όχι τα γενόσημα. Τότε θα πρέπει να πληρώνουν όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική τιμή (τιμή αποζημίωσης) μέχρι τη λιανική.
Και να σημειωθεί ότι πολλοί ασθενείς έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν συγκεκριμένα σκευάσματα μετά από σχετική οδηγία του γιατρού τους.
Εξάλλου το παλφόν στα φάρμακα που θα εφαρμοσθεί στους γιατρούς θα επηρεάσει άμεσα και την αγωγή των ασθενών καθώς θα παίρνουν τα χάπια τους με το σταγονόμετρο.

Ταυτόχρονα για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο (λίγο αργότερα και σε δημόσιο) που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο καθώς πολύ σύντομα θα μπούνε σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα ξεσκονίζουν οποιαδήποτε παροχή στους ασφαλισμένους.

Νέες περικοπές όπως φαίνεται ότι έρχονται και για διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι δαπάνες έχουν ξεφύγει και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό τους. Το claw back (αυτόματο κούρεμα μετά από υπέρβαση συγκεκριμένου προϋπολογισμού) που έχει επιβληθεί σε διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να αποδίδει όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει παραδεχτεί. Γι αυτό και το πλαφόν …χτυπά και τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Εκτός αυτού δε θα αποφύγουμε και το 1 ευρώ ανά συνταγή καθώς αποτελεί βασικό μέτρο της κυβέρνησης με το οποίο ευελπιστεί να περιορίσει την κατανάλω φαρμακων από τους ίδιους τους ασθενείς.

iatropedia.gr



Τα 6 ψυχοσωματικά συμπτώματα του άγχους!



Το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, πριν καν εσείς το αντιληφθείτε. Το σώμα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου μέσω διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όταν νιώθει πιεσμένο από υπερβολική δόση …άγχους.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα , που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, είναι:


1.Τριχόπτωση: Η απώλεια μαλλιών είναι από τα πρώτα συμπτώματα σωματοποίησης του άγχους.

2.Αιμορραγία από τη μύτη: Η ρινορραγία, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, σχετίζεται με το στρες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες έρευνες που δεν έχουν αποδείξει τη σχέση ρινορραγίας και άγχους.

3. Απώλεια μνήμης. Η απώλεια μνήμης είναι κλασικό σύμπτωμα τους στρες και μάλιστα οι νευρολόγοι κάνουν σαφή διάκριση της απώλειας μνήμης από στρες και της απώλειας μνήμης από τη νόσο Αλτζχάιμερ.

4. Κόπωση και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το άγχος επηρεάζει το θύμο αδένα, ο ρόλος του οποίου είναι η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού

5. Εφίδρωση. Ο υπερβολικός ιδρώτας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, είναι και αυτό ένα από τα καμπανάκια του σώματος, ότι έχει «συσσωρευτεί» πολύ άγχος στο οργανισμό.


6. Εμετός. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα φωνάζει! Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, που έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

glikaxamogela.gr

Πριν πιεις νερό από πλαστικό μπουκάλι δες το τριγωνικό σύμβολο. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο!!!


Πριν πιεις νερό από πλαστικό μπουκάλι δες το τριγωνικό σύμβολο. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο…

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με
έναν αριθμό μέσα; …


Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;

Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση; όχι βέβαια !!!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ…

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού


Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε σκεφτεί ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ το τάδε, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι…»

ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΓΕΎΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΌ !!

Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!
ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ αν βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού !!!

Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του (βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)




Παρατήρησις: Η «τροφή» διατηρεί επιφυλάξεις για το εάν όντως είναι τόσο σοβαρό το θέμα.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμη, Θεωρώ πως και το άλλο θέμα, που έχει προκύψει με τα πλαστικά μπουκάλια που ξανά γεμίζουμε, ίσως είναι ένας τρόπος να σταματήσουν το ξανά γέμισμα τους, που δεν αποφέρει κέρδος και άρα να αυξήσουν τις πωλήσεις εμφιαλωμένων! Εννοώ, πως αν το πλαστικό είναι ανθυγιεινό, είναι εξ αρχής και όχι όταν ξανά γεμίζει!
H ιστορία του εμφιαλωμένου νερού





proionta-tis-fisis.info


6 Μύθοι για τα παυσίπονα που ακόμη πιστεύουμε!


Η πρώτη κίνηση όταν κάποιος έχει πονοκέφαλο, είναι να ανοίξει το συρτάρι με τα φάρμακα και να πάρει ένα παυσίπονο. Άλλοι είναι πιο συντηρητικοί με τη λήψη τους, άλλοι όμως έχουν κάνει τα φάρμακα αυτά, καθημερινή υπόθεση.
Μπορεί να εθιστεί κάποιος στα παυσίπονα; Πότε η λήψη γίνεται εθισμός; Πρέπει να μάθουμε να αντέχουμε τον πόνο; Αυτές και άλλες παρανοήσεις γύρω από την υπόθεση «παυσίπονα» απαντώνται ευθύς αμέσως.


Μύθος Νο.1: Όσα περισσότερα παυσίπονα παίρνει κάποιος, τόσο καλύτερα γίνεται
Περισσότερα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει καλύτερα. Είναι αλήθεια, ότι για σύντομο χρονικό διάστημα – μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, για παράδειγμα – δύο χάπια μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από ό, τι ένα για την ανακούφιση από τον πόνο.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, η συνήθεια αυτή έχει αντίθετα αποτελέσματα. Έρευνες δείχνουν ότι τα παυσίπονα ενδεχομένως μειώνουν την ευπάθεια που έχει ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός στην ερμηνεία του πόνου.

Με απλά λόγια, μπορείτε να αναπτύξετε μια ανοχή στο φάρμακο όσο περνάει ο καιρός. Μερικές φορές, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν παίρνετε φάρμακα για χρόνιους πόνους για μεγάλο διάστημα, ο πόνος αυτός μπορεί στην ουσία να χειροτερεύσει.

Μύθος Νο.2: Αν λαμβάνετε χάπια για σοβαρό λόγο, τότε δεν εθίζεστε

Αυτή η λογική είναι…παράλογη. Ακόμη και στην περίπτωση που σας έχουν χορηγηθεί αναλγητικά φάρμακα για έναν σοβαρό λόγο, διακινδυνεύετε να εθιστείτε. Ο εθισμός δεν έχει να κάνει με την αδυναμία χαρακτήρα κάποιου, αλλά με την εθιστική υφή των φαρμάκων αυτών.Ωστόσο, αυτό δεν είναι κανόνας αλλά αφορά σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Μύθος Νο.3: Όλοι όσοι παίρνουν παυσίπονα, εθίζονται
Βέβαια, μόνο και μόνο επειδή κάποιος παίρνει αναλγητικά φάρμακα, αυτό δεν τον κάνει αυτόματα εθισμένο.

Ο εθισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από άλλους παράγοντες, όπως είναι το οικογενειακό ιστορικό εθισμού, μια προσωπική υπόθεση κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ή ορισμένες ψυχιατρικές διαταραχές.

Αν για παράδειγμα κάποιος χρησιμοποιεί ουσίες, η πιθανότητα να εθιστεί από την παράλληλη λήψη παυσίπονων είναι αρκετά υψηλή.

Σίγουρα δεν εθίζονται όλοι, αλλά όποιος λαμβάνει παυσίπονα φάρμακα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα θα αισθανθεί στέρηση όταν τα διακόψει. Αυτή είναι μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού.

Μύθος Νο.4: Δεν υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις από τη λήψη παυσίπονων
Δυστυχώς, ο εθισμός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, που διατρέχει κάποιος λαμβάνοντας παυσίπονα. Η μακροχρόνια χορήγησή τους, ενδεχομένως να βλάψει το ενδοκρινικό σύστημα του σώματος και να απορρυθμίσει τις ορμόνες, επηρεάζοντας τα πάντα από τη λίμπιντο μέχρι τις πιθανότητες για εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Μύθος Νο.5: Πρέπει να αποφεύγετε όλα τα παυσίπονα
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μύθοι γύρω από τα παυσίπονα μπορεί να είναι τρομακτικοί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και νόμιμες χρήσεις τους.

Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου από οξείες κακώσεις, ένα πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών με χρόνιο πόνο βλέπει βελτιώσεις και στα επίπεδα του πόνου και στη λειτουργία του οργανισμού από τη λήψη φαρμάκων, ειδικά μάλιστα στις περιπτώσεις όπου άλλες τεχνικές διαχείρισης του πόνου έχουν αποτύχει.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, όμως, τα παυσπίπονα φάρμακα θα πρέπει να είναι μια βραχυπρόθεσμη θεραπεία.



Μύθος Νο.6: Τα παυσίπονα μπορούν να διορθώσουν τον πόνο
Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τα παυσίπονα. Τα παυσίπονα απλά καλύπτουν τα συμπτώματα, δεν θεραπεύουν τη «ρίζα» της αιτίας, που προκαλεί τον πόνο.

Και για αυτόν το λόγο, οι ασθενείς πρέπει να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού και όχι στη βελτίωση της διάθεσης από την έλλειψη πόνου.

Από μόνα τους τα παυσίπονα δεν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Χρειάζεται να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού, όπως για παράδειγμα η άσκηση ή η απώλεια βάρους στην περίπτωση που έχετε πόνους στη μέση, για να απαλλαγείτε από τον πόνο.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr



Βόμβα: Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις.
Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!
Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο πολλοί κάνουν λόγο για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων». Την ίδια θέση είχε πάρει στο παρελθόν και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, όπως διαβάζουμε στο tromaktiko.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
Χάθηκε η αξιοπιστία στις ελληνικές εφημερίδες και κανάλια
Με δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στην αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ , στην πτώση κυκλοφορίας των εφημερίδων, αλλά και στις επαναλήψεις των καναλιών, δίνοντας έμφαση στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.
Υποστηρίζει μάλιστα πως οι εφημερίδες είναι περισσότερο διαπλεκόμενες, ενώ αναφορά γίνεται και στα κανάλια που η οικονομική κρίση τα έχει οδηγήσει σε επαναλήψεις προγραμμάτων.
«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».
«Δημοσκοπήσεις, πριν την οικονομική κρίση, έδειχναν πως οι Έλληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος «συντροφικού»' καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».
«Τώρα, μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Έλληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο «πεινασμένοι» για πληροφόρηση από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», γράφουν οι NewYorkTimes.
«Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών. Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό επιδιώκοντας την «δημοσιογραφία των πολιτών»' και προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν «ταμπού» για τα συστημικά ΜΜΕ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.
Το δημοσίευμα των NewYorkTimes, το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε αρκετές εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κλείνει επισημαίνοντας:
«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό»

http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/



M.Λιάπης: Σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Μαλαισία.......


Ο πρώην υπουργός μεταφορών Μιχάλης Λιάπης απτόητος ξεκίνησε τις διακοπές του στη Κουάλα Λουμπούρ της εξωτικής Μαλαισίας απολαμβάνοντας τις πολυτελείς υπηρεσίες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, στο «Sheraton» στην Κουάλα Λαμπούρ.

Μασάζ, κέντρο ευεξίας και μια τεράστια πισίνα είναι μόνο μερικές από τις ανέσεις που θα απολαύσει! Επίσης, είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε ποικιλία από σουίτες για τη διαμονή του.


Η φθηνότερη ξεκινά από 200 ευρώ τη βραδιά, η οποία περιλαμβάνει μια σουίτα 84 τ.μ, με δύο μπάνια, τηλεόραση 40 ιντσών, καθώς και walk-in ντουλάπα.
Φυσικά, υπάρχει και η ambassador, η οποία στοιχίζει 1.500 ευρώ για μια βραδιά. Διαθέτει σχεδόν τα πάντα: τζακούζι, σάουνα, δύο μπάνια, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και απίστευτη θέα. Τέλος, η imperial κοστίζει 2.300 και παρέχει όλα τα παραπάνω, μαζί με θέα 360 μοιρών.



Αν υπολογίσουμε, λοιπόν, ότι ο πρώην υπουργός διάλεξε τη φθηνότερη, θα έδινε για 5 διανυκτερεύσεις 1000 ευρώ. Μαζί με τις 4.400 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια στην business class της πτήσης Qatar Airways για δύο άτομα, το ποσό που προκύπτει είναι όσα θα έδινε για τον φόρο πολυτελείας, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα του πολυτελούς του τζιπ.

skeftomasteellhnika.blogspot.





http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/


Καταγγελία-σοκ για την απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει


Μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση της καθηγήτριας Ευφροσύνης Μπουλούτα που απολύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και ανιψιό του προέδρου του Κολλεγίου, να αντιγράφει σε διαγώνισμα του μαθήματος Χημείας, καταγγέλλει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

Όπως τονίζει «για πρώτη φορά στην ιστορία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) αποκλείονται εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά την εκδίκαση υπόθεσης. Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση προκειμένου να κριθεί νόμιμη η απόλυση της κ. Μπουλούτα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουτός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι επικεφαλής του Κολλεγίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς.

Αποκλείσθηκαν γιατί τάχθηκαν υπέρ της καθηγήτριας!

Να σημειωθεί ότι στο ΚΥΣΔΕ, που για την περίπτωση της καθηγήτριας μετά τη χθεσινή απόφαση αποκλεισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να λάβει απόφαση αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της εκπαιδευτικού, συμμετέχουν τρεις εκπαιδευτικοί της Δημόσιας εκπαίδευσης επιλογής, σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και δύο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (σ.σ. ο ίδιος ο κ. Κουρουτός και άλλο μέλος της ΟΙΕΛΕ). Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ το σκεπτικό της απόφασης του ΚΥΣΔΕ ήταν ότι αποκλείονται οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ καθώς έχουν ταχθεί υπέρ της καθηγήτριας!

«Με το ίδιο σκεπτικό, προσθέτει ο κ. Κουρουτός, στην περίπτωση που εκδικάζεται από το ΚΥΣΔΕ υπόθεση που αφορά ιδιωτικό εκπαιδευτήριο δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι δύο εκπρόσωποι των ιδιοκτητών».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Κολλέγιο στην υπόθεση είναι ότι προσήλθε στο ΚΥΣΔΕ με 4 (!) νομικούς, «γεγονός πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης.»

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του επιτελείου του Κολλεγίου ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Λεβέντης και ο κ. Χοϊδάς, νομικός εκπρόσωπος του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, κ. Κ. Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της εργατικής πλευράς.

«Ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο»

«Οι διαθέσεις του πολυμελούς νομικού επιτελείου του Κολεγίου φάνηκαν από την αρχή. Ο κ. Χοϊδάς εξαπέλυσε σκληρή και συκοφαντική επίθεση κατά της ΟΙΕΛΕ με πρωτοφανείς, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αποκάλεσε τον υποφαινόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας απαξιωτικά ‘ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο’», προσθέτει ο κ. Κουρουτός.

Εν συνεχεία, κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν:

-Να εξαιρεθούν από το Συμβούλιο τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ

-Να μην εκπροσωπείται γενικά η ΟΙΕΛΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια!

-Να μην λάβει το Συμβούλιο αποφάσεις, διότι ισχύει η ΠΥΣ 6/2012, επομένως (κατά την εκτίμησή τους) οι απολύσεις είναι ελεύθερες!

«Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η χθεσινή διαδικασία είχε για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της ΠΥΣ 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έχει αναστείλει σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

http://aftodioikisi.gr/



Εύκολα ιατρικά τεστ που προειδοποιούν για σοβαρές ασθένειες


Περίεργα ιατρικά τεστ που προειδοποιούν για σοβαρές ασθένειες

Σας έχει τύχει να σας σταματήσουν για αλκοτέστ και να σας βάλουν να περπατήσετε σε ευθεία γραμμή για να δουν αν είστε μεθυσμένοι;

Με την ίδια λογική, υπάρχουν και ορισμένα ιατρικά τεστ, τα οποία μπορούν να σας δώσουν τις πρώτες ενδείξεις για το εάν πάσχετε από κάποια καρδιολογική νόσο ή κάποια ασθένεια των πνευμόνων κ.λπ

Καρδιά, πνεύμονες και άλλες ασθένειες
Κρατήστε προς τα πάνω τους δείκτες των χεριών σας και γυρίστε τους ώστε τα νύχια σας να «βλέπουν» το ένα το άλλο. Πιέστε τα νύχια και λογικά θα μπορείτε να δείτε ένα στενό, σχεδόν σε σχήμα διαμαντιού, κενό που δημιουργείται. Τα νύχια σας θα ακουμπούν αλλά όχι και το τμήμα που αρχίζει το νύχι.

Στην περίπτωση που τα νύχια σας είναι κυκλικά και όχι επίπεδα (όσο επιτρέπει μια τέτοια κίνηση) ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι κακής οξυγόνωσης, άρα και κακής κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που υπονοεί κάποια καρδιαγγειακή νόσο, όπως η στεφανιαία νόσος ή η καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ ενδεχομένως αυτό να είναι δείγμα κάποιας πνευμονικής λοίμωξης κ.λπ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η κίρρωση του ήπατος επίσης προκαλούν αυτή την έλλειψη οξυγόνου.

Εκφυλιστικές ασθένειες ή δηλητηρίαση

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο και τα χέρια σας στα πλάγια. Κλείστε τα μάτια σας και παραμείνετε έτσι για ένα ολόκληρο λεπτό. Το τεστ αυτό μετρά την ιδιοδεκτικότητα, που θεωρείται η «έκτη αίσθηση» και η οποία μας «λέει» πού βρίσκεται το σώμα μας αναλογικά με τον χώρο.

Η ιδιοδεκτικότητα απαιτεί ακριβείς αισθητικές πληροφορίες από τις αρθρώσεις και τους μυς μας, αλλά καθορίζει και την υγιή λειτουργία των στηλών της ράχης του νωτιαίου μυελού, που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε τη θέση των άκρων μας, τόσο σε σχέση με άλλα μέρη του σώματός μας όσο και με το περιβάλλον.


Στην περίπτωση λοιπόν, που δεν μπορεί κάποιος να ισορροπήσει με τα μάτια κλειστά, ενδεχομένως να είναι ένα δείγμα αισθητηριακής αταξίας ή απώλειας του συντονισμού των κινήσεων, κάτι που υπονοεί διαβητική νευροπάθεια ή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Νευροεκφυλιστική νόσος

Κρατήστε το χέρι σας προς τα εμπρός με τα δάχτυλά σας τεντωμένα. Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να αγγίξετε τη μύτη σας με το δάκτυλό σας. Στη συνέχεια, επαναλάβατε με το άλλο χέρι. Λογικά, θα μπορείτε να το κάνετε απλά και με ακρίβεια. Έπειτα, ξαπλώστε και σηκώστε τη φτέρνα του ενός ποδιού πάνω και αφήστε κάτω το άλλο πόδι, εκτείνοντάς το.

Αυτά είναι τα δύο συστατικά της βασικής νευρολογικής δοκιμής, η οποία αξιολογεί τον συντονισμό και τη λεπτή μηχανική κίνηση, που είναι ενδεικτική της υγείας της παρεγκεφαλίδας, του τμήματος δηλαδή του εγκεφάλου που ρυθμίζει την κίνηση του οργανισμού, τον συντονισμό, την ισορροπία και τον μυϊκό τόνο.

Εάν δεν μπορέσετε να ολοκληρώσετε το τεστ ενδεχομένως να βρίσκεστε στα πρόθυρα κάποιας νευροεκφυλιστικής νόσου, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, κάποια εγκεφαλική αλλοίωση ή εγκεφαλικός όγκος.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Τοποθετήστε τα χέρια σα να προσεύχεστε (με τα δάχτυλα και τις παλάμες επίπεδα και να ενώνονται). Δείτε αν όντως τα δάχτυλά σας μπορούν να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ίσια.

Αν αδυνατείτε να τοποθετήσετε τα χέρια σας σε αυτήν τη θέση, υπάρχει η περίπτωση είτε οι καρποί σας να μην είναι ευλύγιστοι αρκετά είτε τα δάχτυλα και οι αρθρώσεις σας να μην είναι σε ευθεία, κάτι που ενδεχομένως θα υπονοούσε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα τεστ αυτά είναι ενδεικτικά και σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν τις θεωρίες ότι νοσείτε από κάποια από τις προαναφερθείσες ασθένειες. Σας υπενθυμίζουμε, ότι ο καταλληλότερος για να κρίνει εάν όντως πάσχετε από κάτι είναι ο γιατρός σας.

clickatlife.gr



Πραγματικός «φρουρός» της ομορφιάς του δέρματός μας το Λεμόνι!


Το λεμόνι είναι ένας πραγματικός «φρουρός» της ομορφιάς του δέρματός μας! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που διεγείρει το κολλαγόνο, περιέχει κιτρικό οξύ που αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία οξύτητας του δέρματος και, αν συνδυαστεί με τα σωστά υλικά, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους του δέρματος, ακόμα και για το λιπαρό. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τις πιο σούπερ μάσκες με όπλο σου το λεμόνι!

Αντισηπτική λοσιόν: Και… αντίο μικρόβια!
Σε 200 ml αποσταγμένο (βρασμένο) νερό ή ανθόνερο βάλε μισή κουταλιά χυμό λεμονιού. Περάσε με βαμβάκι το πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό.

Λοσιόν κατά της πιτυρίδας: Τέλος στους «χιονισμένους» ώμους!
Βάλε χυμό λεμονιού στις ρίζες των μαλλιών, κάνε ελαφρύ μασάζ και άφησε το 10 λεπτά (Προσοχή! Τα κιτρικά έλαια πιθανόν να ερεθίσουν την πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, οπότε δοκιμάστε πρώτα σε ένα σημείο και μετά εφάρμοσε τη λοσιόν).

Λοσιόν κατά των ρυτίδων: Αντιγήρανση από τη φύση!
Θα χρειαστείς: 
1 κουταλάκι αλόη τζελ
4 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού

Απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο κάθε βράδυ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.


Θρεπτική τονωτική μάσκα προσώπου. Απλή και… θαυματουργή!
Θα χρειαστείς: 
1 κουταλιά πολτό αβοκάντο
7 σταγόνες λεμόνι

Ανακατεύεις και απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά.

Μάσκα κατά της ακμής. Πού πήγαν τα σπυράκια;
Θα χρειαστείς: 
1 κουταλάκι άργιλο σκόνη
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ροδόνερο

Ανακατεύεις τα υλικά και απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά.

Αδύναμα νύχια; Διάλυμα για νύχια… αγριόγατας!
Θα χρειαστείτε: 
5 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι λάδι ελιάς

Κάντε μασάζ με το μείγμα σε νύχια και πετσάκια κάθε βράδυ. Μην ξεπλύνετε τα χέρια. Απλά σκουπίζετε την περίσσεια του μείγματος.

Πίλινγκ για αγκώνες και γόνατα. Κάντε τα «σκληρά» δέρματα βελούδο.
Θα χρειαστείτε: 
½ κούπα λεμονιού
λίγη ζάχαρη

Τρίψτε με το μείγμα τους αγκώνες και τα γόνατα για 3′. Επαναλάβετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.



juicelifestyle.blogspot.gr

proionta-tis-fisis.info


Γλιστρίδα: Ένα θεραπευτικό φυτό άνω των 2.000 ετών


Η Ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι: μια βόλτα στην λαϊκή ένα Σάββατο κάπου εκεί στα τέλη Ιουλίου και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, είναι εκεί, πλούσιο λαχταριστό ματσάκι γλιστρίδας. Η γνώση του παραγωγού για το φυτό αυτό και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες με παρακινεί να το αγοράσω… οι μνήμες ξαφνικά ξυπνούν… μια ηλικιωμένη κυρία ξεχωρίζει και ετοιμάζει μια σαλάτα για το μεσημεριανό τραπέζι. Η κυρία αυτή είναι η γιαγιά μου… θυμάμαι να μου λέει “η συνταγή θέλει αγάπη, στοργή και γάργαρο τρεχούμενο νερό για να μπορέσει να καθαρίσει καλά το φυτό – όχι βιαστικές κινήσεις και πίεση γιατί θα χαθούν οι χυμοί του”.

Διατροφική αξία γλιστρίδας
100 γρ γλιστρίδας περιέχουν 400 χιλιοστογραμμάρια Ω3 φυτικού λιπαρού οξέος που συναντάται στο φυτικό βασίλειο και ονομάζεται άλφα-λινολεϊνικό ή LΝΑ – διαθέτει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ό,τι τα περισσότερα μαρούλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Μια μερίδα γλιστρίδες καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Ε και γλουταθειόνη – ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ως γνωστό η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις παθήσεις.
Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, βιταμίνη Α, C, B και καροτενοειδή.



Ιατρική προτροπή από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα



Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιατρικής και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, κας Άρτεμης Σιμοπούλου, η μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, κάνει τη γλιστρίδα ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως επισημαίνει η κα Σιμοπούλου στα γραπτά της “οι παραδοσιακές κοινωνίες την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός”. Π.χ. ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.), ο πατέρας της βοτανικής, σύστηνε τη γλιστρίδα ως φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια, το σκορβούτο, τον πονόλαιμο, τον πόνο στα αφτιά, το οίδημα στις αρθρώσεις και την ξηροδερμία, ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε για θεραπεία πονοκεφάλων, δυσεντερίας, δάγκωμα σαυρών και φιδιών, θεραπεία ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος, αναλγητικό καταπραϋντικό, αντιπυρετικό και αντί-υπερτασικό. Η γλιστρίδα είναι ιδανική ως τονωτικό, σταματάει τον πονοκέφαλο που προκύπτει από δίψα ή ζέστη, αλλά και την ίδια την δίψα βάζοντας 2-3 φύλλα κάτω από τη γλώσσα. Επίσης, κοπανισμένη, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων.



Αρνητικό της γλιστρίδας το γεγονός ότι είχε αντί-αφροδισιακή δράση. Ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε και ως κατευναστικό της ερωτικής διάθεσης (και όπως έλεγε, “ένα γιατρικό για την αποφυγή της μοιχείας”).


ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Πρόληψη με γλιστρίδα!

“Ασπίδα” απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων αποτελεί η γλιστρίδα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3 λιπαρά οξέα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η γλιστρίδα ανταγωνίζεται στον τομέα αυτόν τα ψάρια, ενώ οι δυνατότητες αξιοποίησής της στην κουζίνα είναι ανάλογες της φαντασίας που διαθέτει ο μάγειρας…

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην αποσπερίδα – αφιέρωμα στη γλιστρίδα, που πραγματοποίησε χθες το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, στον χώρο του εστιατορίου “Πειναλέων’, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με βάση τη γλιστρίδα που παρασκεύασε ο αρχιμάγειρας του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δικτύου, Γιάννης Αποστολάκης.




ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μιλώντας για τις ευεργετικές ιδιότητες της γλιστρίδας η διαιτολόγος – διατροφολόγος και μέλος του Δικτύου Γεωργία Πετράκη, τόνισε ότι η γλιστρίδα, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί όπως θα έπρεπε με συνέπεια να μην χρησιμοποιείται συχνά.

«Η γλιστρίδα θεωρείται ζιζάνιο και όλοι την ξεπατώνουν και την πετάνε τη στιγμή που έχουν έναν θησαυρό στον κήπο τους. Κατ’ αρχήν να πούμε ότι τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 16 θερμίδες που σημαίνει ότι έχουν πολύ χαμηλό θερμιδικό φορτίο, άρα συμφέρει να τα καταναλώσουμε από άποψη βάρους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί την αρχόντισσα των Ω3 λιπαρών οξέων και συναγωνίζεται τα ψάρια οπότε είναι ένα καλό συμπλήρωμα μέσα στην εβδομάδα για να την προσθέσουμε στα γεύματά μας και να ενισχύσουμε την πρόσληψη Ω3», σημείωσε η κα Πετράκη και πρόσθεσε ότι τα οφέλη από αυτό θα ήταν πολλαπλά. «Καταναλώνοντας γλιστρίδα μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτισμού και αναπτυξιακών παθήσεων στα παιδιά, αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, ενώ βοηθάει και στην πρόληψη της αρθρίτιδας και της νόσου Αλτσχάιμερ», τόνισε η κα Πετράκη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι καλύτερο η γλιστρίδα να καταναλώνεται φρέσκια, αφού με αυτό τον τρόπο διατηρεί όλα τα οργανοληπτικά συστατικά της.

Γαστρονομία: ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Για τους γαστρονόμους η γλιστρίδα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό ( ανοίγει την όρεξη ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Έχει γεύση αλμυρόξινη όταν είναι ωμό και βρασμένο έχει την γεύση των χόρτων.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της γλιστρίδας στην κουζίνα ο αρχιμάγειρας του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δικτύου, Γιάννης Αποστολάκης, σημείωσε ότι «οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές ανάλογα με τη φαντασία που διαθέτουμε».

«Οι παλαιότεροι τη χρησιμοποιούσαν ως συμπληρωματικό στις σαλάτες. Από εκεί και πέρα γνωρίζοντας τη διατροφική του αξία έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρασκευές. Σε κάθε περίπτωση η ευεργετική της επίδραση στην υγεία είναι μεγάλη όπως έχει επισημάνει και η κα Σιμοπούλου, η οποία εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Υγείας των Η.Π.Α. και είναι ένθερμος υποστηριχτής της γλιστρίδας».
Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε κάποιες ενδεικτικές συνταγές με γλιστρίδα οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό.

«Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έχουμε παρασκευάσει κατ’ αρχήν δύο απλές σαλάτες με γλιστρίδα που έχουν ως βάση το σουρωτό γιαούρτι. Στη μία έχουμε προσθέσει λεμόνι και δυόσμο και στην άλλη βασιλικό και λίγο λεμόνι. Είναι παρά πολύ δροσιστικές και εύκολες να φτιαχτούν», τόνισε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Παράλληλα έχουμε φτιάξει τρία ζεστά πιάτα: Το πρώτο περιέχει πλιγούρι, γλιστρίδα, λιαστή ντομάτα, θυμάρι και λίγο πορτοκάλι (το ίδιο μπορεί να φτιαχθεί και με χοχλιούς). Το δεύτερο κοτόπουλο, γλιστρίδα και λίγο θυμάρι, ενώ προσθέσαμε στο τέλος μια σάλτσα γιαουρτιού. Το τρίτο έχει μακαρονάκι και ωμή γλιστρίδα, λιαστή ντομάτα, βασιλικό και κολοκυθοανθούς».

Εκφράσεις γνωστές
- Σε πολλά μέρη της Ελλάδας αν κάποιος μιλά γρήγορα και συνέχεια, οι συνομιλητές του τον παρατηρούν με την ερωτηματική φράση: “γλιστρίδα έφαγες;“, γιατί, σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία, η κατανάλωση αντράκλας ή γλιστρίδας επιφέρει ευφράδεια και ταχύτητα λόγου.
- Παλαιά στην Κρήτη καταναλωνόταν ωμή με ξίδι και ήταν δροσιστική και δημοφιλής. Απαλλάσσει το συκώτι από υπεραιμία γι αυτό και λέγανε «γλιστρίδα και νερό συκώτι δροσερό».
- Για κάποιον που είναι αθυρόστομος και φλύαρος οι Κρητικοί λένε «Γλιστρίδα ’φαγες και γλιστρά το στόμα σου;».

alttherapy.blogspot.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger