Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tα 8 είδη νοημοσύνης του ανθρώπου!!!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013


Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης που να μας χαρακτηρίζει. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια επικρατούσε η αντίληψη, πως ο έξυπνος, ευφυής και προικισμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η θεωρία αυτή άλλαξε, αφού...

...τώρα πια όταν αναφέρουμε πως ένας άνθρωπος έχει αναπτυγμένη ευφυΐα, πρέπει να γνωρίζουμε για ποια από τις οχτώ ευφυΐες του μιλάμε.Το 1983 ο καθηγητής Gardner δημοσίευσε το βιβλίο Frames of Mind, στο οποίο απέρριπτε τη θεωρία του ενός δείκτη νοημοσύνης. Αντίθετα, υποστήριζε πως δεν υπάρχει ένα είδος νοημοσύνης το οποίο καθορίζει την εξυπνάδα μας ή την επιτυχία μας στη ζωή, αλλά οχτώ διαφορετικά, το καθένα από τα οποία πηγάζει από διαφορετικό κομμάτι του εγκεφάλου.


Και ενώ όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν και τα οχτώ αυτά είδη νοημοσύνης, λόγω των γενετικών τους καταβολών και των διαφορετικών περιβαλλοντικών επιδράσεων δεν υπάρχουν ούτε δύο άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν το ίδιο προφίλ νοημοσύνης, ακόμη και αν αυτοί είναι δύο απαράλλακτοι δίδυμοι. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και κάθε παιδιού.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα οχτώ είδη νοημοσύνης:


Λεκτική νοημοσύνη
Η γλωσσική ή λεκτική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι ο αριστερός κροταφικός λοβός, αφορά όλες τις λεκτικές ικανότητες του ανθρώπου. Περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους παράγουμε τη γλώσσα, αλλά και την κατανόηση και τη δημιουργία λεπτών αποχρώσεων στην έκφραση του λόγου, όπως είναι η αλλαγή της σημασίας των λέξεων, η αντίληψη των κανόνων, του μέτρου και των ρυθμών της ανάλογα με το κυμάτισμα της φωνής, η ικανότητα πλοκής των λέξεων, αλλά και η ικανότητα εκμάθησης και ομιλίας διαφορετικών γλωσσών.


Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα εξήγησης γεγονότων, πράξεων ή απλών λέξεων και ορισμών με λόγια, την ικανότητα διδασκαλίας, μάθησης, ανάλυσης, μνήμης, αλλά και την ικανότητα για χιούμορ και λογοπαίγνια. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη λεκτική νοημοσύνη μπορούν να μάθουν καλύτερα με τη βοήθεια του προφορικού και του γραπτού λόγου. Οι ενήλικες που έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή μπορεί να είναι ποιητές, λογοτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.


Αριθμητική/λογική νοημοσύνη
Η μαθηματική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι το δεξί ημισφαίριο, είναι η ικανότητα της επαγωγικής, της αναγωγικής και της επιστημονικής λογικής. Περιλαμβάνει την ικανότητα του ατόμου να ερευνά κατηγορίες και σχέσεις, να μπορεί να χειρίζεται τα μαθηματικά σύμβολα και τις αριθμητικές σχέσεις, να εκτελεί σύνθετους υπολογισμούς και να συγκρατεί σειρά από λεπτομέρειες στη μνήμη του.


Επιστήμονες, μαθηματικοί, φιλόσοφοι, προγραμματιστές, στατιστικολόγοι, λογιστές και ντετέκτιβ βασίζονται σε αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με αναπτυγμένη μαθηματική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από αριθμούς και λογική σκέψη να υπολογίζουν και να οργανώνουν τις διάφορες πληροφορίες που έχουν ως δεδομένα, ενώ στοχεύουν στη λύση των προβλημάτων και στην αναζήτηση της σχέση αιτίας αποτελέσματος σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μαθηματικό ή μη.


Συναισθηματική νοημοσύνη(Διαπροσωπική νοημοσύνη)
Η διαπροσωπική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να καταλαβαίνει τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, να μπορεί να επισημάνει τους σκοπούς, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντά τους, να κατανοήσει τη συμπεριφορά τους και να δουλέψει μαζί τους αποτελεσματικά. Περιλαμβάνει την αποτελεσματική λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την ικανότητα παρατήρησης και ανάλυσης των ατομικών διαφορών και την ικανότητα συνεργατικής σχέσης και δουλειάς.


Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπιαίο λοβό και στον νέο φλοιό. Δάσκαλοι, γονείς, πολιτικοί, ψυχολόγοι, πωλητές, διευθυντές, θεραπευτές, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες βασίζονται στη διαπροσωπική νοημοσύνη. Τα παιδιά αναπτύσσουν σταδιακά τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη αποκτώντας με το πέρασμα του χρόνου εμπειρίες μέσα από τη ζωή τους στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Με τη σταδιακή συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας οι οποίες δουλεύουν για έναν κοινό σκοπό, με τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, γνωρίζοντας τη διαφορετικότητά τους και μαθαίνοντας να αντιδρούν στις διαθέσεις τους και εξελίσσοντας τον εαυτό τους μέσα από τα λάθη και τις εμπειρίες τους τα παιδιά αναπτύσσουν τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σχέσεις με τους ενηλίκους. Όταν, π.χ., τα παιδιά πείθουν διακριτικά το δάσκαλό τους για παράταση χρόνου ώστε να τελειώσουν την εργασία τους ή όταν διαπραγματεύονται με τους γονείς τους για το πόση ώρα θα παίξουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι και πότε θα διαβάσουν.


Ενδοπροσωπική νοημοσύνη
Η ενδοπροσωπική νοημοσύνη, δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να κατανοήσει τα βαθύτερα αισθήματα, επιθυμίες και ιδέες του ίδιου του του εαυτού. Αποτελεί την ικανότητα της προσωπικής γνώσης που στρέφεται προς τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τις δεξιότητες της αυτοσυγκέντρωσης, της επιμέλειας, της προσοχής, της υψηλής μεθοδικότητας στη σκέψη και στη λογική, της κατανόησης των πολλών και διαφορετικών αισθημάτων μας, τα οποία και σχετίζονται με την εκάστοτε συμπεριφορά μας.


Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπικό λοβό και στον νέο φλοιό. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει την ευφυΐα αυτή ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αυτό βρίσκεται στη δυνατότητά της να ενοποιεί όλες τις άλλες μορφές νοημοσύνης, αφού με το να επιτυγχάνει τη βαθύτερη γνώση του εαυτού μας, επιτυγχάνει και τη γνώση της σημασίας της ζωής, προωθεί την κατανόηση του εαυτού ως μέρους της ευρύτερης πραγματικότητας, την προσαρμογή του και την καλή αντιμετώπιση καταστάσεων με τη βοήθεια στρατηγικών, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανότητες διαίσθησης, ενόρασης και ενότητας.


Όσοι έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή αξιοποιούν και εμπλέκουν αποτελεσματικά όλα τα άλλα είδη νοημοσύνης, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και είναι προσεκτικοί στις αποφάσεις και στις επιλογές τους. Αυτοί είναι οι ψυχοθεραπευτές, οι φιλόσοφοι και οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι. Τα παιδιά με αναπτυγμένη ενδοπροσωπική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα με μετα-διανοητικές διεργασίες, δηλαδή παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και εξελίσσοντάς τον, βελτιώνοντας τον εαυτό τους και τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους, αλλά βελτιώνοντας και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κατανόησης και χειρισμού των συναισθημάτων τους.


Σωματική/κιναισθητική νοημοσύνη
Η σωματική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να χρησιμοποιεί ανεξάρτητα αλλά και συνδυαστικά τις κινητικές του δεξιότητες. Δίνει στο ανθρώπινο σώμα τη δυνατότητα να λειτουργήσει αρμονικά και συνεργατικά με τον εγκέφαλο και με τη βοήθειά του να λύνει προβλήματα, να εκφράζει ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα. Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στην αλληλεπίδραση του εγκεφαλικού φλοιού με το νωτιαίο μυελό.


Η αλληλεπίδραση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε την αντίληψη με την κίνηση, κάτι που προκαλεί την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων των μυών, αλλά και τον κατάλληλο συνδυασμό τους όταν χρειάζεται. Αθλητές, χειρουργοί, χορευτές, χορογράφοι, γραφίστες, ηθοποιοί, τεχνίτες χρησιμοποιούν τη σωματική νοημοσύνη. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη νοημοσύνη αυτή απολαμβάνουν τα παιχνίδια και τις κινητικές δραστηριότητες, ενώ έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στις μιμητικές δεξιότητες.


Είναι πιο εύκολο γι’ αυτά να μαθαίνουν μέσω της κίνησης, είτε αυτή είναι αδρή, όπως ο χορός, εκφράζοντας ιδέες και συναισθήματα, είτε λεπτή, μέσω του χειρισμού διάφορων αντικειμένων ή υλικών και κατασκευάζοντας με τη βοήθειά τους γλυπτά, πίνακες ή άλλες δημιουργίες.


Μουσική/ρυθμική νοημοσύνη
Η μουσική νοημοσύνη στηρίζεται στην απόλαυση και στην κατανόηση της μουσικής. Πηγή τη ευφυΐας αυτής είναι το δεξί ημισφαίριο, στο οποίο γίνεται η επεξεργασία όλων των ακουσμάτων. Εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να νιώθει το ρυθμό, τη χροιά του ήχου, τη μελωδία, το συνδυασμό των οργάνων και των μουσικών μέτρων, την αντίληψη της διαφορετικότητας των ειδών της μουσικής, αλλά και τη συνάφειά τους. Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα για συναισθηματική έκφραση του ατόμου μέσω της μουσικής, είτε ως σύνθεση είτε ως εκτέλεση.


Η εκτέλεση περιλαμβάνει το παίξιμο ενός οργάνου, το τραγούδι, το χορό. Συνθέτες, οργανοπαίχτες, μουσικοί, τραγουδιστές χρησιμοποιούν αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με καλή μουσική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ήχους, τραγούδια και ρυθμούς, ενώ μπορούν να εκφράσουν ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα με τη βοήθεια της μουσικής. Πολλές φορές μάλιστα εκφράζονται με τα δικά τους μουσικά κομμάτια από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία, τα οποία αποτελούνται από σύνθετους ή απλούς ρυθμούς με τη βοήθεια οποιουδήποτε αντικειμένου. Ακόμα και με μια κατσαρόλα!


Χωρική νοημοσύνη
Η χωρική νοημοσύνη δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να αναπαραστήσει το χώρο που βλέπει στο μυαλό του. Τον βοηθά να παρατηρεί και να χειρίζεται με επιδεξιότητα μια μορφή ή ένα αντικείμενο, να παρατηρεί και να δημιουργεί συνθέσεις με έναν ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, φτιάχνοντας ένα ακριβές αντίγραφο αυτού που παρατηρεί.


Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον δεξιό πλευρικό λοβό. Περιλαμβάνει την ικανότητα της δραστικής φαντασίας, του καλού προσανατολισμού στο χώρο, του χειρισμού των εικόνων, την αναγνώριση σχέσεων αντικειμένων και διαστημάτων και την καλή θεώρηση των πραγμάτων από διαφορετική οπτική γωνία. Αυτή η νοημοσύνη είναι απαραίτητη στους αρχιτέκτονες, στους γλύπτες, στους διακοσμητές, στους καλλιτέχνες, στους μηχανικούς, στους εφευρέτες, στους πιλότους, στους καπετάνιους και στους οδηγούς.


Τα παιδιά με καλή χωρική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα χρησιμοποιώντας τα οπτικά μέσα που τους δίνονται και τείνουν να οργανώνουν τη σκέψη τους στο χώρο και να συγκροτούν τις ιδέες τους πριν τις γράψουν. Ενδιαφέρονται να μελετούν γραφήματα και χάρτες και τους αρέσει να σκέφτονται με εικόνες, καθώς επίσης και να τις δημιουργούν.


Νατουραλιστική νοημοσύνη

Η νατουραλιστική νοημοσύνη εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίζει τη χλωρίδα και την πανίδα, να ξεχωρίζει τα διάφορα ζωντανά όντα, φυτά και ζώα, να διακρίνει αντικείμενα και διαδικασίες από τον φυσικό κόσμο και να τα χρησιμοποιεί εποικοδομητικά. Τα άτομα αυτά αγαπούν όχι μόνο να αναγνωρίζουν, αλλά και να κατηγοριοποιούν το φυτικό και ζωικό βασίλειο.


Τέτοια ευφυΐα έχουν οι βιολόγοι, οι βοτανολόγοι, οι γεωργοί, οι κυνηγοί, οι γεωλόγοι, οι σεφ. Τα παιδιά με αναπτυγμένη νατουραλιστική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από την αλληλεπίδραση με τη φύση και το περιβάλλον, όπως με εκδρομές στη φύση, με εργασίες που σχετίζονται με την παρακολούθηση των φυσικών φαινομένων, όπως είναι η καλλιέργεια οσπρίων και τα πειράματα στη φύση ή στην τάξη και με τη φροντίδα φυτών και ζώων.


Η σημασία της εμπλουτισμένης μάθησης
Αν μετά τα παραπάνω αρχίζετε να καταλαβαίνετε πόσο πολύπλοκη μπορεί να είναι τελικά η έννοια της νοημοσύνης, αλλά και πόσο σύνθετη και πολύτιμη είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, τότε σκεφτείτε τι ερεθίσματα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτύξει αποτελεσματικά όλο το φάσμα της νοημοσύνης του. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την διαδικασία όχι μόνο της μάθησης, αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών μας.


Ήδη γνωρίζουμε πως αυτά που μαθαίνει ένα παιδί μέχρι το πέμπτο έτος της ηλικίας του αποτελούν τουλάχιστον το 50% των νοητικών δεδομένων για την υπόλοιπη ζωή του! Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των ερεθισμάτων που δίνουμε στα παιδιά από την πρώτη κιόλας ηλικία, όχι απλώς τα τροφοδοτούν με γνώσεις, αλλά δημιουργούν και συνδέσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα φτιάχνοντας τη βάση στην οποία θα αποθηκεύουν πληροφορίες για την υπόλοιπή τους ζωή. Αυτός λοιπόν είναι ο βασικός σκοπός της εμπλουτισμένης μάθησης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται. Κάνοντας τη μάθηση βιωματική με τη χρήση ειδικού παιδαγωγικού υλικού, εκπαιδευτικών και εποπτικών μέσων και προσφέροντας τον κατάλληλο για κάθε παιδί συνδυασμό πληροφοριών και ερεθισμάτων τα οποία καλύπτουν όλες τις ευφυΐες του και ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις του, δίνουμε στο παιδί τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει τις φυσικές του κλίσεις και δυνατότητες.


thesecretrealtruth.blogspot.com


Δέκα επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες που σε «σκοτώνουν» αργά-αργά χωρίς να το ξέρεις!


Θες να έχεις ένα μακρύ και υγιή βίο και κάνεις ό ,τι μπορείς ή ότι σου επιτρέπει η καθημερινότητά σου.

Υπάρχουν όμως κρυμμένοι κίνδυνοι, και μάλιστα στις πιο απλές συνήθειές σου, τους οποίους δεν αντιλαμβάνεσαι καν, αλλά είναι εκεί, κάθε στιγμή της μέρας, μειώνοντας το προσδόκιμό σου. Ποιοι είναι αυτοί;
1.Καθιστική ζωή
Έρευνες έχουν δείξει πως η μείωση του «καθισιού» σε λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα προσθέτει δύο ολόκληρα χρόνια στη ζωή σου.
2.Υπερβολικός ύπνος
Το να κοιμάσαι λίγο είναι εξαιρετικά βλαβερό, καθώς επιφέρει αύξηση βάρους. Το ίδιο όμως ανθυγιεινός είναι και ο πολύωρος ύπνος άνω των 9 ωρών την ημέρα, βλάπτοντας την καρδιά.
3.Πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία κάθε είδους οθονών
Κάθεσαι και κοιτάς την οθόνη πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα; Ε, τότε υπολόγισε 1.5 χρόνια μείον από το προσδόκιμό σου.
4.Μακροχρόνια λήψη φαρμάκων για μη απειλητικές προς τη ζωή ασθένειες
Φαρμακευτικές αγωγές αντιμετώπισης της αϋπνίας ή του άγχους αποτελούν βάσει ερευνών παράγοντες αύξησης της θνησιμότητας.
5.Η έλλειψη χιούμορ
Το γέλιο και το αίσθημα ευεξίας τονώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει το στρες και εκτονώνει την συσσωρευμένη ένταση.
6.Στρες
Όλοι έχουν επίγνωση των επιβλαβών συνεπειών του στρες. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να αλλοιώσει μέχρι και τη χημική σύσταση του DNA.
7.Έλλειψη σεξ
Η έντονη σεξουαλική επαφή ανακουφίζει από το στρες, καίει θερμίδες και αυξάνει το προσδόκιμο κατά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Περισσότεροι οργασμοί ισοδυναμούν με 50% μείωση της θνησιμότητας στους άνδρες.
8.Φτωχή διατροφή
Επεξεργασμένες τροφές, κόκκινο κρέας και έλλειψη φρέσκων φρούτων σημαίνουν συνταγή βέβαιου θανάτου. Απλά πράγματα.
9.Αντικοινωνικότητα
Παράγοντες ψυχοσυναισθηματικής φύσεως όπως η μοναξιά και η απομόνωση συρρικνώνουν τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Φίλοι και οικογένεια το καλύτερο αντίδοτο.
10.Πολύωρη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου
Περπατήστε, ποδηλατείτε, μην μένετε ακίνητοι...


iefimerida.gr


Τι σημαίνει η μεγάλη μύτη στον άνδρα;

Επειδή κυκλοφορούν πολλά κακόγουστα (ή καλόγουστα όπως το πάρει κανείς) αστεία για το μέγεθος της μύτης, σας λέμε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Διότι το μυαλό των περισσότερων θα πήγε εκεί: Όσο πιο μεγάλη μύτη, τόσο πιο μεγάλο μόριο. Σας λέμε λοιπόν ότι η μεγάλη μύτη στον άνδρα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του ανδρισμού του

Οι άνδρες που έχουν μεγάλη μύτη , σύμφωνα με επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Άιοβα, είναι περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στις ιώσεις και δεν αρρωσταίνουν εύκολα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες αφού έκαναν το εξής πείραμα: Δημιούργησαν 2 τεχνητές μύτες. Η μία κατά δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την άλλη.

Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ομοίωμα κεφαλής και με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μέτρησαν και κατέγραψαν την ποσότητα οξυγόνου που "ανέπνεε" το ομοίωμα με τις διαφορετικές μύτες.

Με τη μεγαλύτερη μύτη το ομοίωμα εισέπνεε περίπου 7% - 10% λιγότερους ρύπους από την ατμόσφαιρα.
Η απόσταση δηλαδή εντός της μύτης λειτουργούσε σαν φίλτρο. Εκτός από τους ρύπους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τη μεγαλύτερη μύτη το "φίλτρο" λειτουργούσε εξίσου καλά και για τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, και ιούς.
Κάτι που σημαίνει ότι όποιος έχει μεγάλη μύτη ΄το φράγμα που υψώνεται ενάντια σε τέτοιου είδους ασθένειες είναι ισχυρότερο από κάποιον με μικρή ή φυσιολογική μύτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Αnnals of Οccupational Ηygiene", και τελικα το συμπέρασμα ήταν πως η μεγάλη μύτη προστατεύει τον οργανισμό από τις μολύνσεις του αέρα, τις αλλεργικές αντιδράσεις από τη γύρη τώρα την άνοιξη αλλά και από τις ιώσεις.

Η επικεφαλής καθηγήτρια της ομάδας του πανεπιστημίου που έκανε την έρευνα δρ Ρενέ Άντονι, τόνισε ότι: "Η μύτη προεξέχει πάνω από το στόμα, προσφέροντάς του μεγαλύτερη προστασία. Μια μεγάλη μύτη μπορεί να περιορίσει σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης του οργανισμού, ενώ κάτι τέτοιο ενδεχομένως να λειτουργεί και στην περίπτωση της γύρης". ‏



Ελαιοθεραπεία: Αποτοξίνωση από το στόμα με τη χρήση λαδιού!


Θεραπεία του στόματος με λάδι για αποβολή των τοξινών: 
Η ελαιοθεραπεία είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος

Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές όπως

οι παθήσεις του αίματος
πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές
παθήσεις δοντιών και ούλων
πονοκέφαλοι
δερματοπάθειες
πεπτικά έλκη
εντερικές διαταραχές
ανορεξία
παθήσεις καρδιάς και νεφρών
εγκεφαλίτιδα
νευρολογικά προβλήματα
ένδεια μνήμης
γυναικολογικές διαταραχές και
οίδημα στο πρόσωπο.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το λάδι στο στόμα μας για λίγα λεπτά.
Θα χρειαστούμε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης
Το πρωί, πριν πάρουμε πρωινό, βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα μας, χωρίς να το καταπιούμε
Στριφογυρίζουμε την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα μας και το περνάμε το μέσα από τα δόντια μας για 3 με 4 λεπτά.
Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα.
Γι” αυτό, είναι σημαντικό να φτύσουμε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά —δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες
Θα διαπιστώσουμε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια
Για καλύτερα αποτελέσματα το επαναλαμβάνουμε ακόμη δύο φορές
Κατόπιν ξεπλένουμε το στόμα μας με μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα ή φυσικό θαλασσινό αλάτι.
Αυτό το διάλυμα απομακρύνει τα υπολείμματα λαδιού και των τοξινών.
Μπορούμε, επίσης, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας.
Συνιστάται να ξύσουμε και τη γλώσσα μας
Με την ελαιοθεραπεία θα πάψει η ουλορραγία, και τα δόντια μας θα λευκανθούν
Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι
Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα.
Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.


Σύμφωνα με φίλο τις σελίδας: Αυτή η διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω είναι και θεραπεία για τα αρθριτικά, τις πρώτες μέρες εξαφανίζει τους πόνους και τις επόμενες τα πρηξίματα από τις αρθρώσεις.

http://www.fumara.gr/


Γιατί ο εγκέφαλος μας έχει δυο ημισφαίρια;


Η ύπαρξη δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων αποτελεί φυσικό επακόλουθο του εμβρυϊκού σταδίου της ανάπτυξης του ανθρώπου, η οποία βασίζεται σε μια συμμετρία γύρω από έναν κεντρικό άξονα. Σε διάστημα 2-4 εβδομάδων μετά τη γονιμοποίηση δημιουργείται κατά μήκος του εμβρύου ένας αυλός. Πρόκειται για το νευρικό σωλήνα, που αργότερα κλείνει και στοιχειοθετεί στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα. Το πίσω μέρος του εξελίσσεται σε νωτιαίο μυελό ενώ το μπροστινό στον εγκέφαλο.
Όταν το έμβρυο είναι ηλικίας 2-4 εβδομάδων, δημιουργείται ο νευρικός σωλήνας που αργότερα εξελίσσεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Αυτό το στάδιο της εξέλιξης λαμβάνει χώρα μέσω του φουσκώματος του νευρικού σωλήνα και της δίπλωσής του με τρόπο ώστε αυτόματα δημιουργούνται δύο πανομοιότυπες σχεδόν εκδοχές όλων των δομών του εγκεφάλου.
Το μπροστινό τμήμα του νευρικού σωλήνα δημιουργεί τον εγκέφαλο που διαχωρίζεται σε δύο ημισφαίρια, τα οποία είναι ίδια, με πολλές όμως διαφορές. Είναι πιθανό να προέκυψαν κατά την εξελικτική διαδικασία, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας. Εργάζονται επομένως με διαφορετικό τρόπο, επιτελώντας ξεχωριστά καθήκοντα και λειτουργίες.
Στο αριστερό ημισφαίριο υπάρχει περισσότερη φαιά ουσία, που επεξεργάζεται πληροφορίες, ενώ στο δεξιό περισσότερη λευκή ουσία, που μεταβιβάζει τις πληροφορίες περαιτέρω. Επιπλέον, το αριστερό ημισφαίριο χρησιμοποιεί περισσότερο το νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη ενώ το δεξιό τη νοραδρελίνη.

Άλλαξε χρώμα ιδιότητες και κατέκτησε την Αμερική


Κατέκτησε την Αμερική. Σιγά σιγά κερδίζει το έδαφος στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων και δειλά δειλά εμφανίζεται και στην χώρα μας. Ο λόγος περί του μαύρου σκόρδου το οποίο στην κυριολεξία σαρώνει στο χώρο της γαστρονομίας κάνοντας τρελές πωλήσεις στο εξωτερικό. 

Μπορεί απέξω να δείχνει χαλασμένο αλλά περιέχει τις διπλάσιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες από το γνώριμο σκόρδο.

Άπαντες γνωρίζουν το κλασσικό άσπρο σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά. Πλέον κυκλοφορεί όμως στην αγορά και το μαύρο σκόρδο ,το οποίο «μαυρίζει» μέσω μιας πολύμηνης διαδικασίας ωριμάνσεως κάτω από ειδικές θερμοκρασίες.

Εκ πρώτης όψεως το μαύρο σκόρδο, περιβάλλεται από τα χαρακτηριστικά λευκά φύλλα του γνωστού σκόρδου. Όταν το ξεφλουδίσει κανείς φαίνεται χαλασμένο και σαπισμένο.Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών ουσιών που προκύπτει από τη διαδικασία της ζύμωσης του κλασσικού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και κατάλληλη υγρασία για μήνες.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους το μαύρο σκόρδο έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο και επιπλέον περιέχει σε μεγαλύτερες ποσότητες , την αλισίνη η οποία είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. 

Εξαιτίας του γεγονότος ότι απαιτεί πολλούς μήνες η ωρίμανση του περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης και στην ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου. Την ίδια στιγμή έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση.

Παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τέλος θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας στην πρόληψη της γρίπης.

Γλυκό και εύγεστο

Χάρις στην διαδικασία της ζύμωσης στην οποία υπόκειται απαλείφεται από το σκόρδο η «βαριά» μυρωδιά και η δυνατή γεύση, κάνοντας περισσότερο εύγεστο. 

Στους ειδικούς γευσιγνώστες η γεύση του θυμίζει περισσότερο αποξηραμένα φρούτα με μια ελαφριά καπνιστή γεύση .

Πηγή : iatropedia.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ...

-Πως αποφασίζεις ποιά θα παντρευτείς;
-Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σε σένα.Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα..
Γιάννης,10 ετών..


-Σε ποιά ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;
-Στα 23 γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα ξέρεις καλά το αγόρι που θα παντρευτείς..
Σοφία,9 ετών..

-Πως καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας και μιά γυναίκα είναι παντρεμένοι;
-Tο καταλαβαίνεις όταν στην παιδική χαρά μαλώνουν και οι δύο το ίδιο παιδί.Άρα είναι δικό τους,άρα είναι παντρεμένοι..
Λευτέρης,7 ετών..

-Τι κοινά έχουν ο μπαμπάς και η μαμά σου;
-Και οι δύο δε θέλουν να μου κάνουν αδερφάκι γιατί μ' εμένα μου λένε είναι σαν έχουν 3 παιδιά..
Νικόλας,6 ετών..

-Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βγαίνουν ραντεβού;
-Λένε διάφορα ψέμματα ο ένας στον άλλο και αν τα πιστέψουν βγαίνουν ξανά ραντεβού την επόμενη μέρα..
Θανάσης,10 ετών..

-Πότε επιτρέπεται να φιλήσεις κάποιον;
-Όταν είναι πολύ πλούσιος..
Νεφέλη,7 ετών..
-Όταν γίνει 18 χρόνων γιατί αλλιώς θα πας φυλακή..
Μιχάλης,7 ετών..
-Δεν ξέρω αλλά αν φιλήσεις κάποια πρέπει να την παντρευτείς και να κάνετε παιδιά μετά..
Πάνος,6 ετών..

Είναι καλύτερα να είσαι ελεύθερος ή παντρεμένος;
-Για τα κορίτσια είναι καλύτερα να μην είναι παντρεμένα για τα αγόρια όμως είναι απαραίτητο γιατί χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει να πλένονται και να ντύνονται..
Λίνα,9 ετών..

Πώς μπορεί ένας γάμος να πετύχει;
-Αν λες στη γυναίκα σου συνέχεια πόσο όμορφη είναι κι ας μοιάζει με τον Οβελίξ..
Θωμάς,9 ετών..

Δεν θα πεθάνουν ποτέ όσοι ζουν το 2045 !!!


Χάρη στο πρώτο… ανδροειδές που θα μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπινη ψυχή! Ομάδα Ρώσων επιστημόνων κατασκευάζουν το πρώτο ανδροειδές, στο οποίο θα. μπορούμε να μεταφέρουμε το μυαλό μας!

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν την Ανθρωπότητα στην επίτευξη της αθανασίας, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ανθρωπόμορφων ρομπότ και διαγαλαξιακού ταξιδιού, έτσι ώστε να ξεφύγει από τον πλανήτη που κινδυνεύει από τον υπερπληθυσμό

Φυσικά, η τεχνολογία για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια προτού μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε.

Ωστόσο, το πρωτότυπο που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει το κορμί ενός Android που θεωρητικά μια μέρα θα μπορεί να στεγάσει την «ανθρώπινη ψυχή», ξεγελώντας πρακτικά τον ίδιο τον θάνατο.

Το, τουλάχιστον, τρελό, φιλόδοξο αυτό σχέδιο σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι το 2045.

http://www.gkourou.com/



Ποιες ασθένειες προκαλεί ο χαρακτήρας μας στον οργανισμό μας ;



Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα παρακάτω χαρακτηριστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ασθένειες:
Ζήλια: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εκδικητικότητα: προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού .
Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση: προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.
Η έλλειψη ηθικών αρχών: προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος….
Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις: αιτίες για διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.
Καθιστική ζωή: προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επιθετικότητα: προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και κονδυλώματα.
Επιφυλακτικότητα: προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.
Σκληρότητα προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.
Ανακινώντας συγκρούσεις: προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.
Απάθεια: προκαλεί τον διαβήτη.
Ασυνέπεια ή να είναι άστατος: αιτίες υπογονιμότητας.
Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός: προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
Άγχος: προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.
Απληστία: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.

Συνεπώς, αν θεραπεύσει κάποιος τον χαρακτήρα του, οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανισθούν μόνιμα .


Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία.

Οι τρεις τρόποι της Αγιουβέρδα για να ζήσει κανείς υγιεινά περιλαμβάνει εργασία με τον εαυτό μας, όμως, η επένδυση αυτή θα αποδώσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση:

Ξεκινήστε την παρακολούθηση των σκέψεων σας . Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας πώς αισθανθήκατε εκείνη την ημέρα. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε και τα συναισθήματα που νιώσατε. Ποια αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αποκαλύψατε;

Τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο ώστε να αρχίσετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε τα συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα; Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε τα πάντα.

Προσπαθήστε να σκέφτεστε περισσότερο πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο.
Αυτό είναι το θαύμα της θετικής σκέψης.

Όταν επικεντρωθεί σε πράγματα που σας αρέσουν, είναι σαν να προχωρείτε σε μια διαφορετική συχνότητα δονήσεων, και το σώμα αρχίζει να θεραπεύει τον εαυτό του.
Ακόμα καλύτερα, θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός καλών πραγμάτων στη ζωή σας, γιατί ό, τι σκέφτεστε γίνεται πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα που σας ενοχλούν. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και παρακολουθήστε πώς όλα αρχίζουν να αλλάζουν.
Δοκιμάστε το διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, το σώμα και το μυαλό ηρεμεί και θεραπεύει τον εαυτό του.

Η ασθένεια είναι απλά ένα σήμα του σώματός μας για έναν λανθασμένο (ή, μάλλον, μη ευεργετικό) τρόπο ζωής. 

Πρώτον, εκδηλώνεται ως άγχος, φόβος, και αρνητικές σκέψεις.
Μόνο τότε, εφόσον δεν γίνεται καμία προσπάθεια να εργαστεί για τον εαυτό του, το σώμα στέλνει ένα πιο ισχυρό σήμα για να κινήσει την προσοχή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων.

Αφήστε μόνο τα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα στη ζωή σας.
Γιατί ό, τι είναι χρήσιμο για σας είναι πάντα χρήσιμο και για τους άλλους.



rizopoulospost.com

www.glikaxamogela.gr


Νίκος Μαστοράκης: Επίθεση στον Πέτρο Κωστόπουλο


O Νίκος Μαστοράκης δεν μας έχει συνηθίσει να μασάει τα λόγια του και οι νέες του δηλώσεις το επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά…

Όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία του μεγάλου καναλιού με τον Πέτρο Κωστόπουλο είπε....: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν “Χριστός και Παναγία”! Μετά το καλοσκέφτηκα και είπα ότι το Mega που έχει καταντήσει κοτέτσι, έναν κόκορα τον χρειαζόταν. Και μάλιστα κόκορα σχεδόν μισογύνη, που είχε δηλώσει πως τις γυναίκες πρέπει να τις φτύνεις. Για εκπομπή γυναικείου κοινού; Ό,τι πρέπει! Τεχνική μου απορία, όμως, για τον Πέτρο (που με μαγνητοσκοπημένη εκπομπή χρησιμοποιούσε ένα σκασμό κάρτες με προκάτ ερωτήσεις και έκανε τουλάχιστον είκοσι “στοπ” για λάθη) το τρίωρο live πως θα το αντέξει; Αν φυσικά το αντέξει ο τηλεθεατής…».

Όσο για την ΕΡΤ δήλωσε: «Θα έλεγα “Θεος σχωρέστη”, αλλά ποιός Θεός θα συγχωρούσε αυτό το διαχρονικό εξάμβλωμα τηλεόρασης, την αιώνια σφουγγοκωλάρια της εξουσίας, σφιγγοφωλιά συνδικα-κιστών, εκτροφείο ατάλαντων και κομματικών διορισμένων ; Θέλουμε καλή και ανεξάρτητη κρατική τηλεόραση και ίσως κάποτε την αποκτήσουμε…»

- See more at: http://www.paraskinia.com


Υβρίδια ζώων με ανθρωποειδή στα βρετανικά εργαστήρια - Εφιάλτης ή σωτηρία;


Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια...

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν....η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.Η αποκάλυψη έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά. Tι εννοούσε λέγοντας ενήλικα βλαστικά κύτταρα; Από που είχαν προέλθει; Τι πλάσματα προκύπτουν από αυτούς του πειραματισμούς;

Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός. Μας εγγυάται κανείς ότι δε θα δούμε σύντομα το μυθιστόρημα του H. G. Wells "Το νησί του δρ. Μονρόε" να γίνεται πραγματικότητα; Ότι δε θα δούμε φιλόδοξους και χωρίς ηθικούς φραγμούς επιστήμονες να κατασκευάζουν "Μινώταυρους" για το καλό μας εξυπηρετώντας ασύδοτες πολιτικές ελίτ; Με βάση ότι μας έχει συμβεί στο βάθος της ανθρώπινης ιστορίας έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για αυτή τη "Νέα Εποχή" που αρχίσαμε να διανύουμε, ομολογουμένως τα παλαιά ήθη προκαλούσαν πολύ λιγότερο φόβο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE...

http://diadoseto.blogspot.gr/


Προμηνύεται βαρύς και πρόωρος Χειμώνας …έφυγαν τα Χελιδόνια



Παρατηρώντας την μεγάλη συγκέντρωση Χελιδονιών που κατά σμήνη πετούν φτεροκοπώντας χαμηλά ,καλώντας όλα τα μέλη της ομάδας, παρατήρησα ότι...

η μεγάλη φυγή των Χελιδονιών άρχισε πολύ νωρίς εφέτος … 

Προμηνύοντας ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα !

Σύμφωνα με ”μετεωρολόγους του Θεσσαλικού Κάμπου ”που πάντα γνώριζαν τα μερομήνια το ξαφνικό και πολύ πρόωρο ταξείδι για τις θερμές περιοχές της Αφρικής των Χελιδονιών προμηνύεται ένας από τους πιο βαρείς και πρόωρους Χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών

Σε συνομιλία με φυσικό μετεωρολόγο που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του μας ανέφερε ότι ο φετινός Χειμώνας θα θυμίζει μέρες του 41!

Τα χελιδόνια είναι από τα πλέον γνωστά μεταναστευτικά πουλιά που κατακλύζουν από τις αρχές του Μάρτη την χώρα μας αλλά και άλλες Μεσογειακές χώρες προκειμένου να αναπαραχθούν και στα μέσα του φθινοπώρου συγκεντρώνονται κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη και μεταναστεύουν με θεαματικό τρόπο προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής, για να επιστρέψουν και πάλι στα γνώριμα εδάφη την επόμενη Άνοιξη, διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Αξιοθαύμαστο είναι ότι τα πανέξυπνα αυτά πουλιά, επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά γνωρίζοντας ότι εκεί θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες για την διαβίωσή τους.

Επιστήμονες που έχουν μελετήσει τα πουλιά αυτά, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαθέτουν ένα εσωτερικό ρολόι συγχρονισμένο με την κίνηση του ήλιου καθώς και μια μαγνητική πυξίδα και χρησιμοποιώντας τον ήλιο, τα αστέρια και τη σελήνη καταφέρνουν να προσανατολιστούν με ακρίβεια διατηρώντας σταθερή πορεία και αναγνωρίζοντας κάποια τοπικά σημεία αναφοράς, επιστρέφοντας στην δική τους φωλιά.
 Tsekouratoi



ΕΠΙΚΟ! Αυτός είναι ο τιμοκατάλογο για... ναρκωτικά που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος! (Φώτο)


Όσο περίεργο και αν ακούγεται συνέβη και αυτό και πλέον έχει αποσταλεί σε όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας ο πίνακας με τις ενδεικτικές τιμές πώλησης ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς κλπ.

Οι χρήστες ναρκωτικών θα μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται την τιμή, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος της απόφασης, αλλά η διαπίστωση του Αρείου Πάγου, ότι μέχρι σήμερα οι ποινές είναι δυσανάλογες απέναντι στους κατηγορούμενους.

Οι κατηγορούμενοι κρίνονται από το δικαστήριο με βάση το «προσδοκώμενο όφελος», που εκτιμάται ότι αποκομίζουν!

Υπολογίζεται δηλαδή το οικονομικό όφελος που θα έχουν οι δράστες από την παράνομη πώληση των ναρκωτικών κα επιβάλλονται οι ποινές.

Επειδή όμως, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι καλούνταν ως μάρτυρες είχαν μεγάλες αποκλίσεις στις καταθέσεις τους σχετικά με το «προσδοκώμενο όφελος» αποφασίστηκε να τους δοθεί ένας «μπούσουλας»!

Βέβαια, ο τιμοκατάλογος που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είναι εν μέρει άδικο απέναντι στους κατηγορούμενους, αφού σε έναν έμπορο ναρκωτικών που θα προμηθεύσει με 1 κιλό κοκαΐνη ένα «ντίλερ» στην τιμή των 45.000 ευρώ θα επιβληθεί μικρότερη ποινή από ότι στον ντίλερ, ο οποίος θα το πουλήσει γραμμάριο – γραμμάριο για 80.000 ευρώ. Ωστόσο, οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που σχολίασαν αρνητικά το εγχείρημα, κάνοντας λόγο για ατυχέστατη νομοθετική πρόβλεψη.

Πηγή: Έθνος

Παρασκευή και 13 -Μύθοι και προκαταλήψεις για την πιο «καταραμένη» ημέρα


Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου.Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας.

Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα "Παρασκευή και 13" (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.

Ιστορία της Παρασκευής και 13

Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούνταν γενικά ως φέρων κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα.

Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας:Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή. Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή (η πεποίθηση ότι ήταν ένα μήλο πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα της Λατινικής λέξεις malus = "κακό" και Malum = "μήλο").

Θεωρείται λοιπόν πως είναι δυσάρεστη ημέρα για πολλές εργασίες και δραστηριότητες, όπως είναι η γέννηση, ο γάμος, η έναρξη μιας νέας δουλειάς, το ξεκίνημα του πλοίου για ένα νέο ταξίδι, για τις μετακομίσεις, για να κόψει κάποιος τα νύχια του κ.α.
Στην Αμερική και την Αγγλία, επέλεγαν την ημέρα αυτή προκειμένου να απαγχονίσουν τους θανατοποινίτες –με αποτέλεσμα να αποκαλείται συχνά η Παρασκευή και ως Ημέρα του Κρεμασμένου.
Οι Ούγγροι πιστεύουν πως όταν κάποιος γεννηθεί Παρασκευή, μπορεί το κακό να φύγει από πάνω του αν και εφόσον ρίξει λίγο από το αίμα του σε ένα κομμάτι ύφασμα από τα ρούχα του και έπειτα το κάψει, καίγοντας μαζί οποιαδήποτε κατάρα μεταφέρει η μέρα αυτή.

Μονάχα σε δυο περιπτώσεις η ημέρα αυτή μπορεί να είναι ευεργετική, καθώς όλα τα δυσάρεστα παύουν την Παρασκευή πριν το Πάσχα, αλλά και όταν κάποιος δει ένα όνειρο το βράδυ της ίδιας μέρας.
Αν την επομένη διηγηθεί το όνειρο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο πως ότι είδε θα γίνει πράξη προσφέροντας έτσι χαρά... αν φυσικά το όνειρο ήταν θετικό!

Ο «Μαγικός» Αριθμός 13

Αντίστοιχα με την Παρασκευή, ο αριθμός 13 έχει και αυτός τους δικούς του παράδοξους συμβολισμούς που κάνει αρκετούς να το φοβούνται.
Αν ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την κοσμική τάξη και αρμονία τότε ο 13 αριθμεί το διαμελισμό αυτού του τέλειου κύκλου, την εξαναγκαστική συνέχεια της τάξης που οδηγεί στην ασυμμετρία και το χάος.
Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που στον Μυστικό Δείπνο του Χριστού, οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν ίσοι με τον αριθμό της ισορροπίας, αλλά ήταν δεκατρείς, αριθμός που αντιστοιχεί στον προδότη Ιούδα Ισκαριώτη!
Έκτοτε, ο αριθμός αυτός συνδέθηκε με ό,τι πιο μισητό και γι' αυτό κανένας άρχοντας των περασμένων εποχών, δεν θα φιλοξενήσει στο τραπέζι του 12 επισκέπτες παρά πάντα λιγότερους ή περισσότερους, προς αποφυγήν της επανάληψης εκείνου του μιαρού βιβλικού συμβάντος!
Υπήρχε άλλωστε και ο φόβος, πως όποιος σηκωθεί πρώτος από αυτό το τραπέζι, κάποια στιγμή, μέσα στον επόμενο χρόνο θα συναντήσει το θάνατο...
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της αρνητικής –για τους Χριστιανούς πάντα– σημασίας του αριθμού, θεωρήθηκε πως ήταν ο ιδανικός για τη μαύρη μαγεία και τις τελετές αυτών που έστρεψαν το βλέμμα τους αντίθετα από τη βουλή του Κυρίου.
Η απέχθεια απέναντι στον εν λόγω αριθμό, είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, ώστε δημόσια έγραφα, συνοικίες αλλά και ολόκληρες πολιτείες αποφεύγουν την αναφορά του. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρο το Παρίσι, υπάρχουν ελάχιστες διευθύνσεις όπου ο ακατονόμαστος αριθμός έχει τοποθετηθεί!

http://www.iefimerida.gr


Σπάσαμε κάθε ρεκόρ:1.403.698 οι άνεργοι τον Ιούνιο!





Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στη χώρα, που αυξήθηκε στο 27,9% τον Ιούνιο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να προσεγγίζει πλέον το 1,5 εκατ. άτομα (1.403.698 άτομα), καθώς από το πρώτο έτος εφαρμογής του μνημονίου προστέθηκαν στον «μαύρο κατάλογο» 787.129 άτομα. 

Περίπου τέσσερις στους δέκα νέους αναζητούν ματαίως εργασία (ποσοστό ανεργίας 58,8%), ενώ στο 37,4% ανέρχεται η ανεργία στις πλέον παραγωγικές ηλικίες των 25- 34 ετών. 

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία είναι η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 29,7% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί η Μακεδονία- Θράκη με ποσοστό 29,5%. 




Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής: 

Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2013 ανήλθε σε 27,9, έναντι 24,6% τον Ιούνιο 2012 και 27,6% τον Μάιο 2013. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 (αύξηση 14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2013 (αύξηση 1,5%). 

Πάντως, η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι τον Ιούνιο παρατηρείται στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας (κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες). Η μείωση αυτή θα μπορέσει να επηρεάσει τα εποχικά προσαρμοσμένα αποτελέσματα, στον βαθμό που η παρατηρούμενη αλλαγή στα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία συνεχιστεί. 

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 (μείωση 3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2013 (μείωση 0,1%). 

Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.334.690 άτομα και μειώθηκαν κατά 23.155 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 (μείωση 0,7%), αλλά αυξήθηκαν κατά 14.844 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2013 (αύξηση 0,4%). 

Η ανεργία στις γυναίκες (31,9% τον Ιούνιο 2013 από 28,4% τον Ιούνιο 2012) παραμένει σημαντικά υψηλότερη σε σύγκριση με τους άνδρες (24,9% από 21,9%). 

Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στα άτομα 15- 24 ετών (58,8% τον Ιούνιο 2013 από 54,8% τον Ιούνιο 2012), και ακολουθούν οι ηλικίες: 25- 34 ετών (37,4% από 32,5%), 35- 44 ετών (24% από 21,3%), 45- 54 ετών (20,4% από 18,1%), 55- 64 ετών (14,7% από 13,9%) και 65- 74 ετών (11,2% από 4,6%). 

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέχουν, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (29,7% τον Ιούνιο 2013 από 26,5% τον Ιούνιο 2012), η Μακεδονία- Θράκη (29,5% από 25,4%) και η Αττική (27,7% από 24,4%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (27% από 25,2%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (25,8% από 22,5%) και οι δύο περιφέρειες στις οποίες καταγράφεται (λόγω εποχικότητας) μείωση των ποσοστών σε έναν χρόνο: η Κρήτη (22,9% από 24,1%) και το Αιγαίο (21,6% από 22,7%).






Τα ζώδια σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Θα μιλήσει το καθήκον και ίσως η οικογένεια γι' αυτό θα γίνετε περισσότερο απαιτητικοί σε κάποια θέματα, κυρίως αν σχετίζεστε με Αιγόκερω.
Ερωτικά: Η αναστάτωση που μπορεί να έχετε προέρχεται από το ότι εσείς θα πρέπει να καταλαβαίνετε κάποιο άλλο άτομο χωρίς όμως αυτό να αντιλαμβάνεται την δική σας θέση. Αυτό θα σας δυσκολέψει και ίσως επαναστατήσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Βλέπετε ότι για να έρθει κάτι που θα σας ικανοποιήσει οικονομικά θα πρέπει να ρίξετε σκληρή δουλειά αλλά και να έχετε με το μέρος σας κάποια πρόσωπα με εξέχουσα θέση.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Η δύναμή σας προέρχεται μερικές φορές από το να πατάτε γερά στα πόδια σας και είστε γειωμένοι με την πραγματικότητα γιατί σας αρέσει να πιάνετε τον ταύρο από τα κέρατα και να μην ονειροβατείτε.
Ερωτικά: Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι πολύ εντυπωσιακό για να κερδίσετε το πρόσωπο που αγαπάτε. Αυτό μπορεί να είναι μόνο μέσα στο μυαλό σας και οι συνθήκες να ζητάνε άλλα από εσάς. Αν σχετίζεστε με Λιοντάρι θα σας ζητήσει πάρα πολλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε να παίρνετε είτε χρήματα είτε κάποια ηθική ανταμοιβή για την προσφορά και το έργο σας. Τώρα είναι που θα έρθουν οι απολαβές σας και θα σας προσθέσουν έξτρα ασφάλεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Σας απασχολούν οι υποθέσεις των άλλων αλλά προσπαθήστε να μην χάσετε όλο τον πολύτιμο χρόνο σας γιατί στο τέλος δεν θα κάνετε και πολλά πράγματα για σας.
Ερωτικά: Έχετε αφήσει κατά κάποιο τρόπο να παρέμβουν κάποια άλλα άτομα στην ζωή σας και αυτό ίσως να μην σας κάνει και πολύ καλό. Καλύτερα να πάρετε τις αποστάσεις σας για να υπάρχει ασφάλεια. Μια ξεκάθαρη επικοινωνία ίσως είναι το καλύτερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Βρίσκεστε κάθε φορά μπροστά σε δίλημμα αλλά με τις ιδέες που έχετε τώρα ίσως να ξεμπλοκάρετε από μια υπόθεση που σας ταλαιπωρεί. Οι κινήσεις σας πάντως έχουν ανταπόκριση σε κάποια άτομα οπότε θα μπορέσετε πιο εύκολα να μιλάτε για θέματα χρημάτων και γενικών απολαβών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Καλύτερα να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν και να περιμένετε για κάτι καινούργιο γιατί θα αναλωθείτε τσάμπα και δεν θα βγάλετε και κανένα συμπέρασμα.
Ερωτικά: Είστε στην φάση που έχετε ανάγκη να κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας απλά δεν εμπιστεύεστε και δεν έχετε και πολύ διάθεση είτε να ανοιχτείτε είτε να συγχωρήσετε καταστάσεις από το παρελθόν. Η γοητεία ενός Υδροχόου δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους.
Καριέρα & Οικονομικά: Εσείς έχετε κάνει τις κινήσεις σας και περιμένετε να έχετε ανταπόκριση από κάποια πόρτα που έχετε κτυπήσει. Για να βοηθήσετε την κατάσταση να έχετε όσο μπορείτε θετική στάση μέσα σας, χωρίς να το μπλοκάρετε με την λογική σας.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Νιώθετε γενικά πολύ καλύτερα, παρόλο που υπάρχουν κάποια εμπόδια από την ψυχολογία σας αλλά και από άτομα της οικογένειάς σας. Όσο μπορείτε αφήστε τα πίσω σας για να εκμεταλλευτείτε την καλή περίοδο για σας.
Ερωτικά: Είστε σε καλύτερη φάση και νιώθετε ότι μπορείτε να δώσετε αγάπη γιατί είστε πιο δυνατοί και δεν σας καθορίζει τόσο η συμπεριφορά του άλλου. Βέβαια σας ενδιαφέρει να είστε στο επίκεντρο και η γνώμη σας να είναι σεβαστή. Ο Σκορπιός είναι ένα πρόσωπο που σας απασχολεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε διάθεση να κάνετε κάτι πολύ πιο δυναμικό από αυτά που κάνατε παλιά κι αυτό θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε και την θέση σας. Κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Μετά από το άνοιγμα που έχετε κάνει και τη δημιουργία κάποιων θετικών καταστάσεων, τώρα θα χρειαστεί να βάλετε ό, τι σκεφτήκατε σε εφαρμογή γιατί μόνο έτσι θα ξέρετε τι είναι σωστό και τι λάθος.
Ερωτικά: Η δική σας προσωπική κατάσταση μερικές φορές είναι αμφισβητήσιμη γιατί πολλοί από εσάς δεν έχετε μόνιμη σχέση. Όμως τώρα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσετε κάτι πολύ καλό, κυρίως με έναν Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο εσείς δουλεύετε για ένα σκοπό τόσο αυτός θα σας αποδίδει, αρκεί να μην φοβάστε και να μην παραμείνετε αδρανείς σε κάποιες άμεσες καταστάσεις.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Νιώθετε ότι κάτι καλό πάει να γίνει, αφού έχετε αλλάξει την αρνητική σας σκέψη και όλα τα βλέπετε πιο εύκολα και περισσότερο κοντινά σας. Ένα ταξίδι που μπορεί να περιμένατε ίσως να αναβληθεί.
Ερωτικά: Παρόλο που η καρδιά σας έχει ανοίξει περισσότερο κρατάτε κάποιες αποστάσεις οι οποίες σας δημιουργούν μια μαζεμένη συμπεριφορά. Ο λόγος είναι ότι φοβάστε να εμπιστευτείτε. Ο Ταύρος είναι ένα καινούργιο πρόσωπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες και ανοίγματα αλλά μπορεί να σας φαίνονται ριψοκίνδυνα και μερικοί από εσάς να φοβάστε την επέκταση. Έχετε όμως την στήριξη των γονιών σας ή του κοινωνικού περίγυρου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Αναλαμβάνετε ευθύνες που όμως σας φαίνονται πλέον πιο εύκολες. Η γενική σας ανταπόκριση σε όλα τα θέματα είναι αρκετά θετική γιατί κάνετε προσπάθεια να δεχτείτε περισσότερο τον εαυτό σας και τις πράξεις του.
Ερωτικά: Η ακτινοβολία σας είναι εντονότερη από άλλες φορές, οπότε θα έχετε με το μέρος σας τη Θεά του Έρωτα, την Αφροδίτη, που είναι στο ζώδιο σας χωρίς να κάνετε κάτι σπουδαίο. Ο Κριός είναι ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, άμεσα.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε να εδραιωθείτε μέσα σε ένα περιβάλλον αρκετά ανταγωνιστικό και ίσως να σας φαίνονται δύσκολα κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό προς το παρόν να μην ανοίξετε τα χαρτιά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Νιώθετε ότι πρέπει να κινηθείτε περισσότερο με την λογική παρά με την καρδιά. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε να σας πιάσουν κορόιδο. Ίσως να έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε που ακριβώς είστε αφελείς.
Ερωτικά: Το ίδιο ισχύει και μέσα στην σχέση σας. Προσπαθείτε να εκλογικεύσετε κάποιες καταστάσεις για να εξασφαλιστείτε περισσότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε ερωτικοί, απλά προφυλάγεστε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που αν τις αντιληφθείτε και δεν κάνετε πίσω θα μπορέσετε να κερδίσετε και να είστε εξασφαλισμένοι. Κάτι ξαφνικό μπορεί να σας προκύψει που θα είναι για το καλό σας, κυρίως στους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Θα ανακτήσετε και πάλι την δύναμή σας αλλά αυτή την φορά θα έχετε μεγαλύτερους πειρασμούς και εξωτερικές εντάσεις και θα πρέπει να σταθείτε στο ύψος σας.
Ερωτικά: Είστε σε δράση και ο λόγος είναι ότι δεν έχετε καταλήξει ακόμα τι είναι αυτό που θέλετε ακριβώς από την σχέση σας. Αν είναι εφήμερη θέλετε να την τελειώνετε γιατί δεν σας εκφράζει πάρα πολύ. Η επαφή με Καρκίνο σας κάνει καλό.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ξαφνικές ευκαιρίες οι οποίες όμως δεν σας δημιουργούν και την μεγαλύτερη ασφάλεια επειδή δεν έχετε άμεση ανταπόκριση. Κάντε εσείς τις κινήσεις σας και θα έχετε αποτελέσματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είναι σαφές ότι έχετε ανάγκη να ξεκουραστείτε ή να οργανώσετε καλύτερα το μυαλό σας και τον χώρο σας.
Ερωτικά: Θα πρέπει επιτέλους να πάρετε απόφαση να φύγετε από ένα πρόσωπο που σας ταλαιπωρεί με ήξεις- αφήξεις και να είστε όσο μπορείτε ανεξάρτητοι. Ο Κριός ή ο Καρκίνος είναι μια καινούργια γνωριμία.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει ένα φρενάρισμα το οποίο ίσως να σας δημιουργεί εντάσεις αλλά τελικά όσο και να νιώθετε ότι εξαρτάστε από άλλα πρόσωπα αυτά θα σας βοηθήσουν και θα σας κάνουν και πολύ καλό.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Νιώθετε ότι χρειάζεται να είστε περισσότερο τυπικοί και σταθεροί σε κάποιες αποφάσεις για αυτό θα ακολουθήσετε την πεπατημένη.
Ερωτικά: Μην αποφεύγετε να βρεθείτε με έναν Ζυγό μπορεί κάτι να έχει να σας πει και εσείς από λάθος πληροφόρηση δεν τα βρίσκετε μαζί του.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες να βγάλετε χρήματα αλλά κυρίως θα πάρετε βοήθεια μέσω τρίτων. Αυτό μπορεί να μην σας αρέσει αλλά είναι αναπόφευκτο.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger