Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απανωτά εγκεφαλικά προκαλεί το τρισδιάστατο φόρεμα της Ντίτα φον Τιζ [εικόνες]

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


 
Ιστορία έγραψε η -40χρονη πλέον- Ντίτα φον Τιζ φορώντας το πρώτο φόρεμα που έχει τυπωθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια δημιουργία του σχεδιαστή Μάικλ Σμιντ, υπεύθυνου για τις γκαρνταρόμπες σταρ όπως οι Λέιντι Γκάγκα, Ριάνα, Ντέμπι Χάρι και Μαντόνα.


Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης δημιουργίας είναι ότι έχει φτιαχτεί ακριβώς πάνω στις αναλογίες της Ντίτα (σ.σ. η οποία πλέον ζει στο Παρίσι, μαζί με τον κόμη σύντροφό της). Και στην συνέχεια έχει τυπωθεί από 3D εκτυπωτή.


Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι, αν η φον Τιζ κάνει την παραμικρή λάθος κίνηση, είναι πιθανόν να προβεί σε αποακαλύψεις.


Αλέξια: Τι συμβαίνει με την υγεία της; Γιατί ακυρώνει όλες τις συναυλίες της;



Η γνωστή τραγουδίστρια Αλέξια είχε προγραμματισμένη εμφάνιση , την οποία αναγκάστηκε ν' ακυρώσει λόγω υγείας.
Η Αλέξια ενημέρωσε τους θαυμαστές της μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook και όπως είπε η ίδια είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, έχει ένα πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές, το οποίο αντιλήφθηκε στις αρχές του 2012 όταν ηχογραφούσε το θέμα μιας ταινίας στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, δεν είπε πότε θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της.
Το μήνυμα της Αλέξιας είναι το παρακάτω:
«Γειά σας,
Θέλω να σας ενημερώσω, να σας ανακοινώσω ότι είμαι αναγκασμένη να ακυρώσω την συναυλία μου στο Fuzz, επ' αορίστου.
Ο λόγος είναι ένα ατύχημα που είχα στις φωνητικές μου χορδές. Παρατήρησα ότι άρχισε στις αρχές του 2012, όταν τραγούδησα και ηχογράφησα
το μουσικό θέμα μιάς ταινίας στο Λος Άντζελες.
Μετά άρχισα να φτιάχνω το πρόγραμμα της συναυλίας μου στο BOZAR στις Βρυξέλες, το οποίο ήταν conceptual, εννοιολογικό.
Τον Νοέμβριο ολοκλήρωσα 2 Jazz δίσκους, στο Λος Άντζελες, το "BIRDS HAVE TO FLY" σε μουσική του Peter Massink και σε στίχους και φωνή δική μου, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί διαδυκτιακά σε λίγες μέρες.
Ο 2ος δίσκος, περιλαμβάνει 19 κλασσικά Jazz τραγούδια, και με συνοδεύει στο πιάνο ο 90-χρονος πιανίστας της Ella Fitzgerald, της Doris Day, της Anita O' Day και του Sammy Davis Jr.: ο Paul Smith.
Έπειτα συνέχισα με εντατικές πρόβες γιά την συναυλία μου στις Βρυξέλες, στο θέατρο BOZAR, γιά την τελετή λήξεως της Κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαική Ένωση, με ταξίδια στην Σόφια και στην Αθήνα.
Συνεχίστηκαν οι εμφανίσεις μου στην Κύπρο, 2 μέρες μετά, συνεχόμενα, μέχρι και πρίν από 15 μέρες.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κουραστούν οι φωνητικές μου χορδές περαιτέρω.
Είχα ορισμένες ενοχλήσεις και ενδείξεις, αλλά επειδή πάντα προετοιμάζομαι με ασκήσεις και προθέρμανση, η φωνή μου
γινόταν πάντα καλά, οπότε κάθε φορά ένοιωθα ότι περνούσε.
Θεώρησα λοιπόν, ότι υπαίτιος ήταν ένα κρυολόγημα διαρκείας, το οποίο διήρκησε όλο τον Νοέμβριο και μέρος του Δεκέμβρη.
Μετά από εξέταση ειδικών ΟΡΙΛΑ, οι οποίοι μου επέβαλαν πλήρη αφωνία, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ακυρώσω την εμφάνιση μου στο FUZZ, παρόλο που δεν έχω ακυρώσει ποτέ, καμμία μου εμφάνιση σε όλη μου την καριέρα.
Το σημαντικότερο όμως γιά μένα αυτή την στιγμή, είναι να κάνω το πάν ώστε να θεραπευτεί η φωνή μου, έτσι ώστε να συνεχίσω να μοιράζομαι μαζί σας Μουσικές μέσω της φωνής μου. Περίμενα με χαρά να τραγουδήσω για το Ελλαδικό κοινό μετά από χρόνια. Η τελευταία φορά που τραγούδησα γιά σας ήταν στο Ηρώδειο μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε μιά συναυλία γιά τους πυρόπληκτους και πέρσι στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής σαν guest στην συναυλία της Madeleine Peyroux.
Μου έχει λήψει να τραγουδήσω γιά σας!
Θα σας κρατώ ενήμερους σχετικά με την προόδο της ίασης μου.
Σας στέλνω Αγάπη και σας Ευχαριστώ γιά την κατανόηση.
Καλή αντάμωση.
Σας ευχαριστώ,
Αλέξια»


Νεάντερνταλ: Εξαφανίστηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν…τους λαγούς


Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι λαγοί, ήταν η αιτία εξαφάνισης του Νεάντερνταλ! Οι ειδικοί, εδώ και πολλά χρόνια, έκλιναν στο γεγονός πως η εξαφάνιση του συγκεκριμένου ανθρωπίνου είδους, κρύβει από πίσω της, διατροφικά αίτια, κάτι που επιβεβαιώνουν, με νέα τους έκθεση.
Η νέα θεωρία, υποστηρίζει πως η ανικανότητα των προγόνων μας να προσαρμοστούν στο κυνήγι μικρόσωμων ζώων, ήταν -όπως χαρακτηρίζουν- το «τελευταίο καρφί στο φέρετρό τους».
Πως κατέληξαν, όμως, σε αυτό το συμπέρασμα; Ο Τζον Φα, ο επικεφαλής της έρευνας, αποφάσισε να καταμετρήσει τους σκελετούς των ζώων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια τριών ανασκαφών, σε σημεία της Ισπανίας και της Νότιας Γαλλίας.
Τα υπολείμματα των σκελετών μεγάλων ζώων, όπως ελαφιών, που χρονολογούνται στα 30.000 χρόνια πριν από το σήμερα, βρίσκονταν σε μεγάλες ποσότητες μέσα στις σπηλιές. Όμως, από τη χρονική στιγμή και μετά, που φαίνεται να συμπίπτει με την εξαφάνιση των Νεάντερνταλ, οι σκελετοί των κουνελιών, έγιναν πιο «διαδεδομένοι».
«Η υψηλή εξάρτηση από το κυνήγι και η κατανάλωση μεγάλων θηλαστικών, από την πλειοψηφία των προγόνων μας, περιόρισε την επιβίωσή τους, καθώς αυτά, είτε εξαφανίστηκαν, είτε περιορίστηκε το πλήθος τους, αρκετά» δηλώνουν οι επιστήμονες. Και συνεχίζουν: «Η στροφή προς το κυνήγι μικρότερων ζώων, ήταν, πια, αναγκαία, για εκείνους».
Η ανάλυση των οστών από τις ανασκαφές, έδειξαν, πως οι λαγοί αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής των ανθρώπων, την μετά-Νεάντερνταλ εποχής, κάτι που έχει κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν, πως οι τότε πρόγονοι μας, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που είχαν στη διάθεσή τους, ή δεν μπορούσαν να συνεργαστούν σωστά για να πιάσουν τα νέα θηράματά τους, κάτι που ουσιαστικά προκάλεσε την εξάλειψη του είδους.

http://www.koolnews.gr


7 γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες!

Υπάρχουν ορισμένα γυναικεία κουσούρια - συμπεριφορές που θα λέγαμε ότι οι άντρες δεν τα αντέχουν...
Στο άρθρο αυτό κάνουμε μια "αυτοκριτική" και για αυτό το λόγο παρουσιάζουμε 7 γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες.

Γυναικεία γκρίνια

Η γυναικεία γκρίνια είναι ένα από τα Top γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες. Οι γυναίκες πολλές φορές γκρινιάζουν εντελώς δικαιολογημένα (οπότε καλά κάνουν), ωστόσο υπάρχουν και γυναίκες που γκρινιάζουν πολύ εύκολα και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Η γυναικεία γκρίνια (όταν είναι σε υπερβολικό βαθμό) κάνει την ζωή των αντρών δύσκολη και για αυτό οι άντρες θέλουν πάση θυσία να την αποφύγουν.

Κρεβατομουρμούρα

Πρόκειται για άλλο ένα είδος γκρίνιας μόνο που η κρεβατομουρμούρα είναι πιο εξειδικευμένη και αφορά συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (μάλλον της νύχτας). Η κρεβατομουρμούρα χρησιμοποιείται ως τεχνική από ορισμένες γυναίκες για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Αυτή η τακτική όμως είναι εντελώς ανυπόφορη για τους άντρες.

Ξεκατίνιασμα

Τα γυναικεία "ξεκατινιάσματα" είναι άλλο ένα γυναικείο "κουσούρι" που οι άντρες δεν το αντέχουν. Πολλές φορές οι γυναίκες μπορεί να μαλώσουν μεταξύ τους για ανύπαρκτες αιτίες ή με το παραμικρό. Άλλες φορές βέβαια ο καυγάς είναι απολύτως δικαιολογημένος. Όπως και να έχει, το γυναικείο ξεκατίνιασμα είναι κάτι το ψυχοφθόρο τόσο για τους άντρες όσο και για τις ίδιες τις γυναίκες.

Γυναικεία ανασφάλεια

Πολλές γυναίκες είναι ιδιαίτερα ανασφαλείς με αποτέλεσμα να ζητούν συνεχώς επιβεβαίωση. Αυτό είναι μια διαδικασία που πολλές φορές μπορεί να γίνει εξαιρετικά κουραστική ιδιαίτερα δε, όταν γίνεται πολύ συχνά. Μια γυναίκα που ζητάει συνεχώς επιβεβαίωση από τον καλό της είναι σαν να κάνει παραγγελία να της κάνει κομπλιμέντα. Τα κομπλιμέντα όμως καλό είναι να γίνονται αυθόρμητα και όχι κατά παραγγελία ή ακόμα χειρότερα "εκβιαστικά".

Γυναικεία κυκλοθυμία

Η κυκλοθυμία είναι κάτι που αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Οι άντρες όταν βλέπουν μια γυναίκα να έχει κυκλοθυμικές συμπεριφορές δεν ξέρουν πώς να της φερθούν. Αυτή η απρόβλεπτη κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστική σε αυτούς.

Γυναικείο κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό δεν είναι μόνο ένα γυναικείο "προνόμιο". Πολλές φορές οι άντρες είναι πιο κουτσομπόληδες από τις γυναίκες. Παρόλα αυτά οι ίδιοι θεωρούν το γυναικείο κουτσομπολιό ως ένα από τα πιο "μεγάλα" γυναικεία κουσούρια. Άλλωστε σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση που λένε: "Αυτή είναι να μην σε πιάσει στο στόμα της".

Τα ψέμματα Όπως υπάρχουν άντρες ψεύτες έτσι υπάρχουν και γυναίκες. Πολλές φορές θα λέγαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ψέμματα χωρίς λόγο και αιτία. Όπως και να έχει, ο άνθρωπος ψεύτης θεωρείται ως ένα αρκετά μεγάλο κουσούρι και όχι άδικα. Άλλωστε ποιος μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που λέει ψέμματα. Η απάντηση είναι απλή. Ουδείς.

5 μυστήρια που προκαλούν ανατριχίλα




Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.


Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα
Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».
Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.
Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής
Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.
Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι’ αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».
Τα ίχνη του διαβόλου
Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.
Η εξαφάνιση του δρομέαO James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.
Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.
Το φάντασμα της φωτογραφίας
Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.






Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του e-shop για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο



Ο πρόεδρος της γνωστής ηλεκτρονικής αλυσίδας, e-shop, συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο συνολικού ύψους 9.959.583 ευρώ. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο Σ.Μ., στο Μαρούσι. 

Για χρέη στο Δημόσιο, συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας 59χρονος, ο οποίος χρωστόυσε 339.650,79 ευρώ, καθώς και ένας 44χρονος στο Νέο Κόσμος για οφειλές ύψους 63.848,64 ευρώ.
            
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.newsit.gr

H Beyonce έγινε ξανθιά και εντυπωσιάζει [εικόνα]


Μια έκπληξη επιφύλασσε στους θαυμαστές της πανέμορφη Beyonce,καθώς η αφίσα για την παγκόσμια περιοδεία της ήταν αρκετά διαφορετική απ' ότι την έχουμε συνηθίσει.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια ποζάρει με στυλ και... κατάξανθο μαλλί, καλώντας μας στην φετινή της περιοδεία με τον τίτλο «The Mrs Carter Show».
Η περιοδεία της Beyonce αρχίζει στις 15 Απριλίου από τη Σερβία και το ευρωπαϊκό της κομμάτι θα τελειώσει στις 29 Μαΐου στη Στοκχόλμη.


http://www.iefimerida.gr


ΓΥΝΑΙΚΕΣ Όσο αυξάνεται η μόρφωσή τους τόσο λιγότερα παιδιά πεινούν



Τη συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου μόρφωσης με τις πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών έκανε ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για το δικαίωμα στην τροφή Ολιβιέ Ντε Σουτέρ.
Σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, μερικές ημέρες πριν από την Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μαρτίου, αναφέρεται πως περισσότερες γυναίκες μορφώνονται και τα δικαιώματά τους αναγνωρίζονται, τόσο λιγότερα παιδιά πεινούν στον πλανήτη.
"Ο επιμερισμός της εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα αποτελεί ένα απολύτως αναγκαίο εργαλείο κατά της πείνας και του υποσιτισμού, όπως επίσης και το πιο αποτελεσματικό βήμα υπέρ της πραγμάτωσης του δικαιώματος στην τροφή" αναφέρει ο Σουτέρ.
Σύντομα, ο εισηγητής θα παραδώσει την έκθεσή του στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.
"Έρευνες έδειξαν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός παιδιού αυξάνονται κατά 20% όταν η μητέρα ελέγχει τον προϋπολογισμό της οικογένειας", σημειώνει ο ειδικός εισηγητής, ενώ το ήμισυ της προόδου που έχει καταγραφεί στην καταπολέμηση του υποσιτισμού αποδίδεται στη βελτίωση της κατάστασης των γυναικών.
"Η βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των γυναικών και κατά συνέπεια των οικονομικών προοπτικών τους συνιστά έναν από τους καθοριστικούς τομείς της διατροφικής ασφάλειας" συμπληρώνει ο Σουτέρ. Συγκριτική μελέτη σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες για την περίοδο 1970-1995 απέδειξε ότι η μείωση του λιμού μπορεί να οφείλεται κατά 43% στη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των γυναικών.
"Ποσοστό σχεδόν ίσο με την αύξηση της ποσότητας της διαθέσιμης τροφής (26%) και τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών (19%) που υπολογίστηκαν μαζί", διευκρινίζει και προσθέτει: "Δεδομένου ότι η μείωση της πείνας κατά 12% επιπλέον μπορεί να οφείλεται στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής των γυναικών, συνολικά το 55% της προόδου στην καταπολέμηση της πείνας που έχει καταγραφεί την τελευταία 25ετία οφείλεται στη βελτίωση της κοινωνικής κατάστασης των γυναικών".
"Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) σχεδόν 870 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα στον κόσμο, ενώ ο αριθμός των λιμοκτονούντων ξεπερνά το 1,5 δισ. αν υπολογιστεί το έλλειμμα σε βασικά διατροφικά είδη" καταλήγει ο Σουτέρ και ζητά από τα κράτη μέλη να καταργήσουν από τη νομοθεσία τους κάθε μεροληπτική διάταξη και να καταπολεμήσουν κάθε μορφή διάκρισης από τα τοπικά έθιμα και κοινωνικούς κανόνες.

http://www.radar.gr

5 ψέματα που μας είπαν στο σχολείο!!!



1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής


Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας ...

φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο.

Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη...φυσική και τα μαθηματικά!


2) Ο Ναπολέων ήταν κοντός

Στην πραγματικότητα είχε ύψος περίπου 1,7 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.




3) Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα

Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μεζί με τα κράνη του και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.


4) Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα

Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.


5) Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτο του χρεώνουμε. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλα πολλά χρόνια.

24ωρο

Η ριζική αλλαγή της Αννας Βίσση - Αυτό είναι το νέο της look [εικόνα]


Mια μεγάλη αλλαγή στο look της επιχείρησε η Αννα Βίσση λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της στο «Παλλάς» όπου θα αναβιώσουν οι... «Δαίμονες».

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Star.gr, απεικονίζεται η Αννα Βίσση με το καστανό πλέον και πολύ πιο κοντό σε σχέση με το παρελθόν μαλλί της.

Η τραγουδίστρια η οποία στο παρελθόν άλλαζε αρκετά συχνά τα μαλλιά της, τα τελευταία χρόνια είχε κατασταλάξει στο ξανθό χρώμα...


Πιο φολκλόρ πεθαίνεις: σε πατσατζίδικο το clip του «Alcohol Is Free»!



Είπαμε να πάμε με ελληνικό στοιχείο στην Eurovision αλλά αυτό παραπάει: σε πατσατζίδικο γυρίστηκε το clip του «Alcohol Is Free» με τον Αγάθωνα να τον ψιλοκόβει με την μαχαίρα τον πατσά!

Ο ρεμπέτης και οι Koza Mostra αποφάσισαν να μας σεργιανίσουν στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας στους Ευρωπαίους τις ομορφιές της πόλης μέσω του τραγουδιού μας για την Eurovision.

Ωραία και καλή η ιδέα, αλλά... η ψιλοκομμένη κοιλιά και τα αντεράκια τι δουλειά έχουν; Και μην πεις ότι αυτό είναι Ελλάδα, γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο! 

Το μαγαζί όπου έγιναν τα γυρίσματα, το βράδυ της Τρίτης, είναι από τα στέκια του Αγάθωνα, ενώ, όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη», το clip θα περιλαμβάνει και αξιοθέατα της «Νύμφης Του Βορρά»!

Πάλι καλά, γιατί έχουμε και μία... αλλεργία στον πατσά!

star.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Λύνει τον κύβο του Rubik ενώ κάνει juggling



Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετούς παράξενους τρόπους για να λύσεις τον κύβο του Rubik καθώς και τη πιο γρήγορη λύση του κύβου. Αυτή τη φορά θα δούμε έναν ακόμα παράξενο τρόπο που κατάφερε ένας φοιτητής, ο Ravi, να λύσει τον κύβο: κάνοντας ταυτόχρονα juggling!


endiaferonta.com

Τρομακτική εικόνα... Έχετε δει ποτέ αρκούδα ξυρισμένη;


Τα περισσότερα ζωάκια  όταν κουρεύονται μας φαίνονται πιο χαριτωμένα και αστεία...

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις αρκούδες... Η εικόνα σοκάρει....



ΜΥΘΟΜΑΝΙΑ Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται



Η μυθομανία είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που χρειάζεται ιατρική βοήθεια, αφού ο μυθομανής ζει μια ψεύτικη ζωή.
Η βασική διαφορά ανάμεσα στον μυθομανή από τον υπερβολικό και τον ψεύτη είναι ότι συχνά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας και ενώ ξεκινά τη φανταστική του ιστόρηση έχοντας πλήρη συναίσθηση της πράξης του, αργότερα μπορεί και ο ίδιος να πιστέψει το μύθο που έπλασε.
Στη μυθομανία η φαντασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διηγήσεων, το οποίο όσο το άτομο τις εξιστορεί τόσο εισχωρεί μέσα στις κατασκευές του με απόλυτη πίστη ότι πράγματι συνέβησαν.
Συνήθως είναι ο πρωταγωνιστής σεναρίων τα οποία δημιουργούν άμεσο εντυπωσιασμό στον περίγυρο και επιφέρουν στιγμιαία ικανοποίηση και ψυχική ανακούφιση στον ίδιο.
Δεν υποκρίνεται με στόχο, ούτε εξαπατά εκούσια, αλλά η αυτοεκτίμησή του είναι τόσο χαμηλή και η ανάγκη του για αποδοχή τόσο έντονη που η κοινωνική του συνείδηση είναι εύπλαστη και ρευστή όταν είναι με κόσμο.
Αν πιεστεί να παραδεχτεί την πραγματικότητα μπορεί να το κάνει στιγμιαία, θα ξανακυλήσει όμως στη δική του πραγματικότητα η οποία τον κυριαρχεί.
Η μυθομανία οφείλεται σε:
-Χαμηλή αυτοεκτίμηση
-Κακή αυτοεικόνα
-Έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό
-Έλλειψη ευχαρίστησης και χαράς στη ζωή που οδηγεί το άτομο να κάνει ψεύτικες ιστορίες για να γίνεται πρωταγωνιστής, για να αποκτά όλα εκείνα τα στοιχεία που του αρέσουν και που θα ήθελε να έχει αλλά δεν τα έχει.
Βασικό χαρακτηριστικό του μυθομανούς είναι η έλλειψη αναστολών, η απουσία ισχυρών ηθικών κωδικών και αξιών και συνήθως πρόκειται για άτομα μοναχικά, που μέσα στον παραμυθένιο κόσμο τους αισθάνονται πιο άνετα.
Ωστόσο, δεν αποκλείονται και περιπτώσεις πολύ κοινωνικών ατόμων, που χρησιμοποιούν το ψέμα για να αυξήσουν την προβολή τους.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψυχική άμυνα η οποία προσφέρει στο ψυχικά ευάλωτο άτομο τη "δυνατότητα' να είναι αυτός που θα ήθελε να είναι, μια άμυνα όμως εύθραυστη, ώστε εκείνο καταντά εύκολα να γελοιοποιείται και να ξαναοδηγείται στην απόρριψη και την αυτομομφή.
Η μοναξιά και το αδιέξοδο μεγαλώνουν και το άτομο οδηγείται σε περισσότερα ψέματα για να αναπληρώσει το κενό, εγκλωβισμένο σε έναν φαύλο κύκλο.
Η αποδοχή του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα.
Μέσα από μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης μέσα από μια αληθινή σχέση τόσο με τον εαυτό όσο και με τους άλλους μπορεί να αποβεί λυτρωτική.
Η δυνατότητα χτισίματος μιας αληθινής σχέσης με τον θεραπευτή θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.

http://www.radar.gr

Γιαγιά σκότωσε τον εγγονό της, τη στιγμή που καλούσε το 100 για βοήθεια!




Ένα σοκαριστικό έγκλημα έλαβε χώρα στην επαρχία Όουκλαντ της Καλιφόρνια, όπου μία γιαγιά σκότωσε τον εγγονό της, ο οποίος μάλιστα πήρε τηλέφωνο στην άμεση δράση για να ζητήσει βοήθεια, τη στιγμή που η γυναίκα τον πυροβολούσε ξανά και ξανά!
Η Σάντρα Λέιν κατηγορείται για τη δολοφονία πρώτου βαθμού του εγγονού της, Τζόναθαν Χόφμαν, και οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια. Η 75χρονη γυναίκα πυροβόλησε μία φορά τον εγγονό της, ο οποίος αμέσως κλείστηκε στο δωμάτιό του και κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια. Την ώρα που ο 17χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο, η γιαγιά του τον πυροβόλησε ξανά στο στομάχι, σκοτώνοντάς τον.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Λέιν, Τζερόμ Σαμπότα, υποστήριξε πως ο 75χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση αυτοάμυνας, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από τον εγγονό της, οι εξετάσεις του οποίου κατέδειξαν την ύπαρξη “συνθετικής μαριχουάνας” στον οργανισμό του. Η αυτοψία του 17χρονου αγοριού έδειξε πως είχε πυροβοληθεί πέντε φορές – τρεις στο στήθος, μία στο στομάχι και μία στο αριστερό του χέρι.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνθρωποι έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Δύο μήνες νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σπίτι τους, καθώς η Λέιν είχε καλέσει τρομοκρατημένη την άμεση δράση, υποστηρίζοντας πως δεν ήξερε τί να κάνει με τον εγγονό της, ο οποίος της φώναζε και ήταν εκτός ελέγχου. Καμία σύλληψη δεν είχε συμβεί εκείνη τη μέρα.
“Η Λέιν δεν είναι δολοφόνος. Ήταν φοβισμένη και ένιωθε πως δεν της είχε απομείνει κάποια άλλη επιλογή. Για ποιον άλλο λόγο να τον πυροβολούσε. Είναι μία τραγική υπόθεση” δήλωσε ο Σαμπότα στο δικαστήριο, τη στιγμή που η 75χρονη γυναίκα είχε πλαντάξει στο κλάμα, στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

http://www.koolnews.gr

Ποινικές διώξεις σε Παπαντωνίου, Δούκα και Βουλγαράκη


Παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» εντόπισε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Βουλγαράκη και Πέτρου Δούκα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με κακουργηματικού βαθμού χαρακτήρα αυτήν που αφορά τον κ. Δούκα.
Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.
Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.
Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης “λίστας Λαγκάρντ” φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.
Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.
Βάση της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.

Εδώ ξάπλωνε για να κάνει μασάζ ο Άκης Τσοχατζόπουλος [εικόνες]



Φωτογραφίες από το εσωτερικό της οικείας Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσιάζονται σήμερα δείχνοντας μεταξύ άλλων την κρεβατοκάμαρα, την αίθουσα μασάζ και το σαλόνι του σπιτιού.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται από το newsnow.gr δίνοντας μια γεύση της «καλής» ζωής που έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.



Απίστευτο: Βρήκε στο λογαριασμό της 6 εκατ. ευρώ και τα... «έφαγε»



Εσείς τι θα κάνατε αν βρίσκατε μια μέρα 6 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό σας;

Η πλειοψηφία πάντως θα προσπαθούσε να δει πώς βρέθηκαν εκεί. 

Η Κάρα Χάρινγκ από την Νέα Ζηλανδία πάντως αποφάσισε να το παίξει «κινέζος» και να περάσει καλά, όταν βρέθηκε το τεράστιο αυτό ποσό στον λογαριασμό του συζύγου της!

Σχεδόν αμέσως «σήκωσε» τα μισά χρήματα και τα μετέφερε σε άλλο λογαριασμό, ενώ αρκετά τα ξόδεψε για ψώνια. Όταν η τράπεζα κατάλαβε το λάθος ήταν αργά. Τα χρήματα όπως και η κ. Χάρινγκ είχαν κάνει «φτερά».

Μετά από δύο χρόνια που καταζητείτο συνελήφθη και αυτή και ο σύζυγος της. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για 30 αδικήματα μεταξύ των οποίων κλοπή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, παρόλο που η ίδια υποστήριξε ότι πίστευε πώς τα χρήματα αυτά τα κέρδισε ο σύζυγος της στο λόττο!

Η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει τα μισά χρήματα, ενώ πιο αυστηρή αναμένεται να είναι η ποινή του συζύγου της.

Πηγή: newsbomb.gr

Οι σερβιτόρες με 70€ φορούσαν ζαρτιέρες και κρατούσαν μαστίγιο!

Τα όσα συνέβαιναν στο μπαρ των oργίων στα Χανιά έγιναν γνωστά στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης...

Μια ακόμη υπόθεση μαστροπείας ξεσκέπασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε μπαρ της Σούδας, όπου συνέλαβαν τέσσερα άτομα.

Και αυτή την φορά, ένας αστυνομικός ανέλαβε τον ρόλο του "δολώματος" πηγαίνοντας στις 02.00 τη νύχτα στο μπάρ των oργίων για ένα ποτό. Άλλωστε οι αστυνομικοί είχαν από καιρό πληροφορίες, ότι οι πελάτες που πλήρωναν πήγαιναν στα ενδότερα και η σερβιτόρα που διάλεγαν τους περίμενε με ζαρτιέρες, ακόμα και με μαστίγιο.

Ο πελάτης-αστυνομικός ζήτησε να συνευρεθεί ερωτικά με μια κοπέλα. Πλήρωσε 70 ευρώ με χαρτονομίσματα τα οποία ήταν προσημειωμένα. Μόλις έγινε η συναλλαγή, ενημέρωσε τους συναδέλφους του οι οποίοι έκαναν έφοδο στο μπαρ και κατάσχεσαν 260 ευρώ (μεταξύ των οποίων και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα) και 150 μάρκες, ενώ συνέλαβαν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπές κοπέλες.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη και τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος, μια κοπέλα από την Βουλγαρία και μια από την Νιγηρία.


Κι όμως αυτός ο νεαρός είναι γιος σεξ0βόμβας! (ΦΩΤΟ)


Ο λόγος για τον 20χρονο Manolo γιο της υπερκαλλονής Sofia Vegara που όπως φαίνεται δεν πήρε τίποτα από την γοητεία της μητέρας του.

Δείτε την φωτογραφία:



Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας οι άνθρωποι γερνούν πιο αργά;



Πολλοί άνθρωποι μπορεί ηλικιακά να βρίσκονται στη μέση περίοδο της ζωής τους, αλλά βιολογικά οι ρυθμοί που γερνούν να είναι πιο γρήγοροι ή και πιο αργοί σε σχέση με κάποιους άλλους. Τι είναι το γήρας και πως καταλαβαίνουμε εάν έρχεται και με ποιους ρυθμούς γερνάμε; Έχει να κάνει με το πόσο χρονών είμαστε ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το επισπεύδουν; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα μάθετε τα πάντα για το γήρας και τα νέα τεστ που γίνονται και στη χώρα μας για να εντοπίσουμε τους ρυθμούς που έρχεται, αλλά και θα κατανοήσετε πλήρως τι είναι το σωματικό γήρας και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας οι άνθρωποι γερνούν πιο αργά.  
Του Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους

Παθολόγου-Ειδικού Αντιγήρανσης

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επιθυμεί να ζήσει περισσότερο και να διατηρήσει την υγεία του.Κανείς δεν θέλει να υποστεί μία φθίνουσα κατάσταση υγείας ή τις χρόνιες παθήσεις που συνοδεύουν την διαδικασία της γήρανσης. Πριν αποφασίσετε πως θα μειώσετε τον ρυθμό της γήρανσης σας, πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί σωστά η βιολογική σας ηλικία σε σύγκριση με την ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ. Ως βιολογική ηλικία ορίζεται ο εξατομικευμένος ρυθμός γήρανσης του καθενός. Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε με μια εξέταση να μετρήσετε τη βιολογική σας ηλικία; Τον τρόπο που γερνάτε; Και το σπουδαιότερο, ότι θα μπορούσατε να ανακόψετε την εκφυλιστική διαδικασία της γήρανσης και να ζήσετε πιο υγιείς, πιο πολλά χρόνια; Πλέον η μέτρηση αυτή είναι γεγονός.

Το Εργαστήριο Μοριακής & Κυτταρικής Γήρανσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, εφαρμόζει ερευνητικό πρωτόκολλο προκειμένου να προσδιορίζεται η βιολογική ηλικία και η εξέλιξη της διαδικασίας της γήρανσης. Μια σημαντική επιστημονική συνεργασία μεταξύ φορέων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Πώς γίνεται η μέτρηση της βιολογικής ηλικίας
Η ανάλυση απαιτεί μικρή ποσότητα αίματος. Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων οι εξεταζόμενοι θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και θα γίνεται επανέλεγχος κάθε 3 μήνες.

Ποιοι είναι οι δείκτες βιολογικής γήρανσης που αναλύονται:
Α) Ανάλυση του μήκους των τελομερών. Tα τελομερή είναι επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες DNA στα άκρα των χρωμοσωμάτων, τα οποία μειώνονται με την ηλικία και θεωρούνται ότι αποτελούν το «βιολογικό ρολόι ηλικίας» (βραβείο Νόμπελ 2009).

Β) Προσδιορισμός οξειδωμένων πρωτεϊνών. Αποτελούν «κατεστραμμένες πρωτεΐνες», είναι ιδιαίτερα τοξικές και συσσωρεύονται κατά τη γήρανση.

Γ) Προσδιορισμός ποσότητας πρωτεοσώματος. Είναι ο βασικός μηχανισμός του κυττάρου απομάκρυνσης κατεστραμμένων πρωτεϊνών (βραβείο Νόμπελ 2004), ο οποίος υπολειτουργεί κατά τη γήρανση. Μακροχρόνιες μελέτες στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έχουν δείξει, αφενός μεν ότι υγιείς αιωνόβιοι φέρουν λειτουργικό πρωτεόσωμα, αφετέρου δε η ενεργοποίηση του επιφέρει σημαντική καθυστέρηση της κυτταρικής γήρανσης.

Δ) Προσδιορισμός των επιπέδων της Απολιποπρωτεΐνης J (ApoJ). Η ApoJ αποτελεί δείκτη χρόνιου κυτταρικού stress και διάφορων νοσημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση.

Οι βασικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο ασθενής είναι:
- Λήψη πλήρους οικογενειακού ιστορικού το οποίο θα εγγράφεται σε ψηφιακή κάρτα
- Ολόσωμο υπερηχογράφημα
- Μέτρηση της γλυκοζυλίωσης, που ευθύνεται για την ¨καραμελοποίηση¨ των οργάνων και τις καφέ κηλίδες του δέρματος
- Μέτρηση των επιπέδων Ω3- ως δείκτη πιθανής φλεγμονής
- Μέτρηση Βιταμίνης D
- Εκτίμηση του πάχους του κολλαγόνου του δέρματος
- Σκανάρισμα του νευρικού συστήματος για την μέτρηση του οξειδωτικού και ψυχολογικού στρες
- Ψηφιακή θερμογραφία για τον εντοπισμό πιθανής φλεγμονής
Αφού γίνουν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και έχουμε το προφίλ του ασθενούς, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προτεινόμενη θεραπεία η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:
- Χορήγηση κερσετίνης (σε χάπια και κρέμα)
- Χορήγηση αντιοξειδωτικών ( L Καρνοζίνη)
- Χορήγηση ρεσβερατρόλης- αντιγηραντική ουσία που βρίσκουμε στα μούρα
- Βιταμίνη D
- Οδηγίες για διατροφή και άσκηση
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και ειδικοί επιστήμονες παρέχουν την επιστημονική εποπτεία αυτής της καινοτόμου προσπάθειας.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι οποίες πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 3 μήνες και συνιστώνται σε ενήλικες από 35 ετών και πάνω, προτείνονται τα κατάλληλα φυτικά συμπληρώματα διατροφής.

Να αναφέρουμε, τέλος, πως το γεωγραφικό τόξο της αντιγήρανσης στην Ελλάδα, ξεκινά από τα νησιά του Ιονίου, συνεχίζει στην Ορεινή Πελοπόννησο και καταλήγει στην Ορεινή Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων αυτών των περιοχών, σύμφωνα με τις έρευνες, κρύβεται στη μεσογειακή διατροφή, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά κυρίως στην έλλειψη στρες από τη ζωή τους και στην κοινωνική ζωή που έχουν ! Συμπέρασμα; Γερνάμε όπως ζούμε.

Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους
Παθολόγος-Ειδικός Αντιγήρανσης

www.orthobitiki.com

Πάρκινγκ μόνο για... άνδρες



Για σεξιστική συμπεριφορά κατηγορείται δήμαρχος Γερμανικής πόλης. Δημιούργησε θέσεις πάρκινγκ μόνο για άνδρες

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Γερμανία η απόφαση του δημάρχου της πόλης Triberg, στο Black Forest, Gallus Strobel, o οποίος δημιούργησε πάρκινγκ μόνο για άντρες.
Μάλιστα, σύμβολα του θηλυκού και του αρσενικού είναι ζωγραφισμένα στις θέσεις πάρκινγκ ώστε να ξεχωρίζουν. Οι θέσεις πάρκινγκ για τις γυναίκες έχουν περισσότερο χώρο ενώ έχουν καλό φωτισμό, ενώ οι αντίστοιχες για τους άνδρες βρίσκονται σε πιο δύσκολες γωνίες, οι οποίες απαιτούν μανούβρες.
Ο δήμαρχος, του οποίου καταλογίζουν σεξιστική συμπεριφορά, υπερασπίζεται την θέση του λέγοντας πως οι άνδρες εκ φύσεως είναι λίγο καλύτεροι σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Φυσικά σημειώνει πως υπάρχουν και γυναίκες που είναι καλοί οδηγοί και οι οποίες είναι ευπρόσδεκτες.
Το εν λόγω πάρκινγκ έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου και πλήθος τουριστών το επισκέπτονται για να τεστάρουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger