Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι: Δείτε τι κάνουν για να παραμείνουν ξύπνιοι

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014


Στα πλαίσια μιας ακόμη εκκεντρικής τάσης που έρχεται από την Ασία, Κινέζοι φοιτητές ανακάλυψαν έναν πολύ περίεργο τρόπο για να μην τους παίρνει ο ύπνος την ώρα του διαβάσματος…
Χρησιμοποιούν μανταλάκια, απλώστρες, κρεμάστρες και άλλα αντικείμενα που τραβούν τα μαλλιά ή το κεφάλι τους προς τα πάνω έτσι ώστε αν πάνε να κοιμηθούν, να κρατηθούν ξύπνιοι. Την τεχνική ανακάλυψε η 20χρονη Chen Tang με την 21χρονη συγκάτοικο της Huang Lu που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στο Internet και κάπως έτσι έγινε μόδα.
Κινέζοι φοιτητές βρήκαν έναν πολύ περίεργο τρόπο για να παραμένουν ξύπνιοι όταν διαβάζουν | Otherside.gr (2)

Κινέζοι φοιτητές βρήκαν έναν πολύ περίεργο τρόπο για να παραμένουν ξύπνιοι όταν διαβάζουν | Otherside.gr (3)
Κινέζοι φοιτητές βρήκαν έναν πολύ περίεργο τρόπο για να παραμένουν ξύπνιοι όταν διαβάζουν 
 Otherside.gr 





O εγωισμός και η ζήλια βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και διαλύει τη ζωή μας.


Όταν αναφερόμαστε στον εγωισμό εννοούμε συμπεριφορές με σκοπό την προσωπική ευημερία και το ατομικό συμφέρον, μια ιδιαίτερη αγάπη προς τον εαυτό μας και μία ίσως περιφρόνηση για τους άλλους. Λέξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν συνώνυμες είναι η φιλαυτία, η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και ο ναρκισσισμός. Εδώ, θα χρειαστεί να κάνουμε μια παρένθεση αφού ο ναρκισσισμός θεωρείται διαταραχή και αποτελεί το ανώτατο επίπεδο του εγωισμού. Τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή παρουσιάζουν έντονο θαυμασμό και ενασχόληση με τον εαυτό τους, φτωχές διαπροσωπικές σχέσεις, εύθραυστη αυτοεκτίμηση που εξαρτάται κυρίως από την εικόνα που έχουν οι άλλοι για το ίδιο το άτομο ενώ κάθε αρνητική κριτική ή ματαίωση προκαλούν θυμό, απομόνωση, κατάθλιψη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Γενικότερα ο «νάρκισσος» παρουσιάζει ένα μοναχικό, ασθενές και φοβισμένο εγώ.




Ο εκδηλούμενος εγωισμός και η υπεροψία αποτελούν την αιτία κάθε ασθένειας αλλά ταυτόχρονα και το σημείο αποκορύφωσης της ανθρώπινης ασθένειας, καθώς το άτομο νιώθει πλήρως διαχωρισμένο από τους συνανθρώπους του. Κάθε του προσπάθεια στρέφεται αποκλειστικά στην προσωπική του ικανοποίηση ή την ικανοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών του από τη ζωή, χωρίς μέσα από τη δραστηριότητα του να διανοείται να συμβάλλει στο γενικό καλό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εκδήλωσης της υπεροψίας:


1) μέσα από μια έντονα καταπιεστική συμπεριφορά ως προς τους άλλους, όπου το άτομο προσπαθεί να ελέγξει κάθε κατάσταση με τρόπο που θεωρεί ωφέλιμο για το ίδιο.


2) μέσω της απόσυρσης, της θυματοποίησης του εαυτού προκειμένου μέσω της υποδηλούμενης αδυναμίας του άτομο να δημιουργεί ενοχικά συναισθήματα στους άλλους γύρω του, προσελκύοντας μόνιμη προσοχή.
O εγωισμός δημιουργείται κυρίως μέσα από την πρωταρχική σχέση με τη μητέρα στη βρεφική ακόμα ηλικία (πόσο ανταποκρίνεται η μητέρα στις ανάγκες του παιδιού, κράτημα, παιχνίδι, θηλασμός) αλλά φυσικά και τη σχέση με τον πατέρα καθώς επίσης και τη σχέση μεταξύ του πατέρα και της μητέρας. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ή όχι του εγωισμού, έχει το σχολείο και οι παιδαγωγοί και γενικότερα οι εμπειρίες μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τελευταία, παρατηρούμε να εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο η ναρκισσιστική διαταραχή και η εγωιστική συμπεριφορά αφού η ίδια η δομή της κοινωνίας προάγει τέτοια πρότυπα, την επιδειξιμανία, τις εφήμερες σχέσεις, την απόκτηση πλούτου ή και έστω λίγης αναγνωρισιμότητας.



Ο εγωισμός δεν αφήνει το άτομο να έχει υγιείς σχέσεις αφού συνοδεύεται από ανασφάλειες και ζήλια, από τον ψυχαναγκασμό ότι η αγάπη πρέπει να γίνει ιδιοκτησία και ασφάλεια. Όσο επίμονο κι αν φαίνεται το εγωιστικό άτομο, είναι σχεδόν πάντα έτοιμο να εγκαταλείψει τη μάχη μπροστά σε κάθε απογοήτευση. Γιατί, γι’ αυτό, η ματαίωση είναι και ο χειρότερος φόβος κι ας υποστηρίζει ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας και όχι εγωισμού.


Ο «εγωιστής» δυσκολεύεται να παραδεχτεί τα λάθη του γιατί πάρα πολλές φορές παραποιεί και δημιουργεί τη δική του «λογική»



Ο νάρκισσος παρουσιάζει έντονο θαυμασμό και ενασχόληση με τον εαυτό του, φτωχές διαπροσωπικές σχέσεις, εύθραυστη αυτοεκτίμηση που εξαρτάται κυρίως από την εικόνα που έχουν οι άλλοι για αυτόν


Ἀπό τήν ὑπερηφάνεια γεννιέται ὁ ἐγωισμός (αναφέρει ο όσιος γέροντας Παίσιος)
Ἡ ὑπερηφάνεια γεννᾶ τόν ἐγωισμό.
-Ποιά εἶναι ἡ διαφορά τους;
- «Ὁ ἐγωιστής ἔχει θέλημα, πεῖσμα, ἐνῶ ὁ ὑπερήφανος μπορεῖ νά μήν ἔχει οὔτε θέλημα οὔτε πεῖσμα. Ἄς ποῦμε ἕνα παράδειγμα: Στήν Ἐκκλησία προσκυνᾶτε τίς εἰκόνες μέ μιά σειρά· ἡ καθεμιά ξέρει τή σειρά της. Μιά ἀδελφή, ἄν ἔχη ἐγωισμό καί τῆς πάρη κάποια ἄλλη τήν σειρά, θά κατεβάσει τά μοῦτρα καί μπορεῖ νά μήν πάει οὔτε νά προσκυνήση. «Ἀφοῦ προσκύνησε ἐκείνη πρίν ἀπό μένα, θά πῆ, δέν πάω νά προσκυνήσω». Ἐνῶ, ἄν ἔχη ὑπερηφάνεια, πάλι θά πειραχθῆ, ἀλλά δέν θά ἀντιδράση ἔτσι· μπορεῖ μάλιστα νά πῆ καί στίς ἑπόμενες, δῆθεν μέ εὐγένεια: «Περάστε! Πέρνα κι ἐσύ, πέρνα κι ἐσύ!»


O εγωισμός φέρνει ζήλια


Ολοι οι άνθρωποι λίγο - πολύ ζηλεύουν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Η ζήλια μάλιστα ξεκινάει από τη βρεφική ηλικία και θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα συναισθήματα που συνειδητοποιεί ο άνθρωπος. Η ζήλια αρχίζει στο παιδικό δωμάτιο ανάμεσα στα αδέλφια, συχνά συνεχίζεται στους χώρους εργασίας, με τον ανταγωνισμό που συνήθως υπάρχει εκεί, αλλά η κορύφωσή της συντελείται στις σχέσεις των δύο φύλων και πολλές φορές γίνεται παθολογική προκαλώντας θυμό, ανασφάλεια, θλίψη και αίσθημα κατωτερότητας.
Η παθολογική ζήλια ταυτίζεται με το αίσθημα της αποκλειστικής ιδιοκτησίας, μιας ιδιοκτησίας απαραίτητης για τη διατήρηση μιας σχέσης, που πολλές φορές οδηγεί στην εμμονή ότι ο/η σύντροφός μας μάς κάνει απιστία. Ο άντρας ζηλεύει παράφορα τη γυναίκα και η γυναίκα τρέχει πίσω από τον άντρα παρακολουθώντας κάθε του κίνηση.
Η ζήλια μπορεί να προκαλέσει άγχος, ανησυχία, ψυχική και σωματική κούραση και αποδεικνύεται επιζήμια για όσους τους επηρεάζει. Στους άντρες η ζήλια λειτουργεί διαφορετικά απ' ό,τι στις γυναίκες. Δεν πενθούν, αλλά πεισμώνουν. Αισθάνονται πληγωμένοι και ζητούν, όπως ο Οθέλλος, ο γνωστός ήρωας του Σαίξπηρ, εκδίκηση. Θυμώνουν, βρίζουν. Όμως όταν χάσουν εντελώς το μυαλό τους η επιθετικότητά τους μπορεί να μετατραπεί σε εγκληματικότητα.
Γονίδια και εγωισμός
Τα γονίδιά μας, σύμφωνα με μελέτη, μας ανταμείβουν με υγιή γενετική δραστηριότητα όταν επιδεικνύουμε αλτρουισμό, όταν δεν είμαστε εγωιστές, ενώ μας τιμωρούν σε μοριακό επίπεδο όταν βάζουμε πρώτα απ’ όλα την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και επιθυμιών.
Οπως αναφέρει ο Στίβεν Κόουλ, καθηγητής Ιατρικής στο UCLA, ο οποίος συνυπογράφει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Proceedings of The National Academy of Sciences, τα γονίδιά μας γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια ζωή με περιεχόμενο και μια ζωή αφιερωμένη στην κατανάλωση, ακόμα και όταν εμείς δεν μπορούμε. Φυσικά, τα γονίδια δεν μπορούν να κατανοήσουν ή να κρίνουν τη συμπεριφορά, αλλά η αλλαγή στην έκφραση των γονιδίων μάλλον ρυθμίζεται από μια εξελικτική στρατηγική που ευνοεί την εργασία προς το κοινό καλό.


Εγωισμός στις σχέσεις


Ο εγωισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει φύλο. Εγωιστής μπορεί να είναι ένας άντρας αλλά και μια γυναίκα. Τι γίνεται όμως όταν ο εγωισμός κάνει την εμφάνισή του μέσα στη σχέση; Η αλήθεια είναι ότι ο εγωισμός όταν μπαίνει μέσα στη σχέση μπορεί ακόμα και να τη διαλύσει.


Πολλές φορές μέσα σε μία σχέση, το "εγώ" φαίνεται να αναπτύσσεται περισσότερο από το "εμείς". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος ο κάθε ένας να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Όταν η κατάσταση αυτή μεγαλώσει πολύ, τότε τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά για τη σχέση. Ο άγριος τσακωμός (ο οποίος θα είναι μόνο η αφορμή) δεν θα αργήσει να έρθει. Οι συνέπειες ενός τέτοιου τσακωμού μπορεί να είναι καταστροφικές.


Η ζήλια μέσα στη σχέση αναπτύσσει αρκετά τον εγωισμό. Ένας άντρας για παράδειγμα που ζηλεύει την γυναίκα του μπορεί από "υπερηφάνεια" να μην το δείχνει, ωστόσο μέσα του αυτό συσσωρεύεται. Αυτό κάποια στιγμή βγαίνει προς τα έξω και δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος καυγάς χωρίς προηγούμενο. Η λίγη ζήλια βέβαια πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσει και εποικοδομητικά δηλαδή να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά. Όλα βέβαια έχουν τα όριά τους. Το να ψάχνει το κινητό σου όποτε μπαίνεις στο μπάνιο, όμως, είναι δείγμα του κακού που κάποια στιγμή θα έρθει.
Και πως διακρίνεται ο εγωισμός και η ζήλια στην σχέση;

Η απαίτηση του να έχει συνεχώς αποδείξεις αγάπης που να εκφράζονται εξωτερικά.

Η συνεχής επιδειξιμανία και η ανάγκη του να αναγνωριστεί, να επιβεβαιωθεί , να ανυψωθεί, να υποστηριχτεί.

Η απιστία του και η ετοιμότητα να εγκαταλείψει τη μάχη σε κάθε απογοήτευση.

Η έλλειψη θάρρους που έχει σαν αποτέλεσμα να μην διακινδυνεύει το ρίσκο να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Η απαίτηση να βαδίζει σε μια ευθεία γραμμή, στην οποία όλα θα πρέπει να συντείνουν προς ένα αναγνωρίσιμο και φανερό στόχο. Αυτό σημαίνει στην ακραία του μορφή ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αυτή η προσκόλληση στο στόχο σημαίνει για το εγώ ότι η ζωή πρέπει να εκφράζει το κλισέ της «επιτυχίας»

Η εμμονή του στο «τα θέλω όλα τώρα» προκαλεί την ανυπομονησία, την αδιαλλαξία και την μνησικακία. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία κι ελπίδα, με υπερβολική αυτοπεποίθηση. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα πέφτουμε σε κατάθλιψη προβλέποντας ότι δεν υπάρχει τέλος σε αυτή τη μιζέρια.

Η εμμονή, του εγώ μας για συγκρίσεις, με τις οποίες το εγώ μετράει την πρόοδό του σε σχέση με τους άλλους που ζηλεύει – «γιατί οι άλλοι έχουν πετύχει ενώ εμείς όχι;».

Ο ψυχαναγκασμός να κατεβάσουμε την αγάπη στο επίπεδο της ιδιοκτησίας και της ασφάλειας.

Η εξάρτησή του από δεκανίκια. Ο αγαπημένος πρέπει να υποστηρίζει το εγώ μας.

Η αίσθηση των προνομίων που υπάρχουν στην συμπεριφορά του. Εάν ο Άλλος με Αγαπάει τότε Πρέπει να κάνει Αυτό ώστε να Έχω το Δικαίωμα να Κάνω το Άλλο.

Η άρνηση της ευθύνης όταν έχει γίνει η αιτία λαθών και αδικιών.

Η τάση του να κάνει όρκους και να υιοθετεί άκαμπτες απόψεις.

Η αμυντική του θέση όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένο και μας οδηγεί αυτόματα στο να χτίσουμε τοίχους γύρω από τη καρδιά μας που θα μας προφυλάξουν εναντίον κάθε πιθανού κινδύνου και ευαισθησίας.

Η τάση του να βλέπει τα πράγματα υπό το φως της μονιμότητας. Δηλαδή τις κακές εποχές σαν συνεχώς κακές και τις καλές ότι διαρκούν για πάντα.

Οι απόπειρες του να δωροδοκεί τον άλλο που αγαπάμε με πράξεις, ή υποσχέσεις που συνήθως δεν υλοποιούνται.

Η άνεση του με τη κολακεία

Η τάση του για αντεκδίκηση και οι προσπάθειες να αποδειχτεί αθώος. 
Οι προσπάθειές του να επανορθώσει την αξία του ακόμα και αν οι πράξεις του είναι επιζήμιες.

Η κτητικότητα του, που θέλει τα ταλέντα και τις κτήσεις του συντρόφου να υπάρχουν μόνο για δικό του όφελος και κανενός άλλου.
Και τι μπορεί να γίνει;
Συζητήστε μαζί για το τι ακριβώς σας συμβαίνει και προσπαθήστε από κοινού να βρείτε λύσεις. Όλο αυτό το σκηνικό βέβαια θα περιλαμβάνει μια εποικοδομητική, χαλαρή και ήρεμη συζήτηση χωρίς αλληλοκατηγορίες. Άλλωστε εσείς θέλετε να λύσετε το πρόβλημα και όχι να τον κατηγορήσετε. Έτσι δεν είναι; Από την άλλη πλευρά αυτό που δεν πρέπει να κάνετε με τίποτα είναι να το κρατήσετε μέσα σας. Αυτή η τακτική ποτέ δεν οδήγησε σε καλό δρόμο.

της Κικής Τσεκούρα, medlabnews.gr
Posted by: Alex-Yiatzides




Κεφαλονιά: ''Έμεινα άφωνος όταν είδα το χωράφι μου κομμένο στα δύο'' - Ο ιδιοκτήτης του εξομολογείται...


Αξιοθέατο της Κεφαλονιάς είναι από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής το χωράφι στην κοινότητα Σουλλάρων, το οποίο ο σεισμός μετέτρεψε σε τάφρο με βάθος που φτάνει ακόμα και τα πέντε μέτρα...

Το κτήμα, το οποίο έχει έκταση πέντε στρέμματα, χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από την οικογένεια του 38χρονου Νίκου Πυλαρινού - Θεοδωράτου, που το έχει νοικιάσει. Την ώρα του σεισμού ο κ. Θεοδωράτος και ο αδελφός του βρίσκονταν στο σπίτι τους.

Οταν βγήκαν έξω και πήγαν στο κτήμα τους, το είδαν κυριολεκτικά χωρισμένο στη μέση. «Είδαμε ότι είχε ανοίξει μια μεγάλη τρύπα που είχε μήκος περίπου 100 μέτρα, ενώ το βάθος της έφτανε τα πέντε. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», λέει στο «Εθνος» ο κ. Θεοδωράτος.

Ο κ. Θεοδωράτος βρίσκεται συνεχώς στο κτήμα, αφού -όπως λέει- περισσότεροι από 200 Κεφαλονίτες το επισκέπτονται κάθε μέρα για να δουν το ρήγμα. «Δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα και όλοι έρχονται να ρίξουν μια ματιά. Είμαι εδώ για να τους λέω να προσέχουν, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν γίνει ξαφνικά ένας σεισμός».

Οπως φαίνεται, το χωράφι είναι πλέον ακατάλληλο για βοσκότοπος και όπως λέει ο κ. Θεοδωράτος, με τον επόμενο σεισμό είναι πιθανό να αποκολληθεί κι άλλο κομμάτι. «Είναι κρίμα, γιατί ήταν καλό χωράφι. Δεν μπορούμε πλέον να το χρησιμοποιήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η οικογένειά μου έχει άλλα 200 στρέμματα, ιδιόκτητα ή νοικιασμένα, οπότε δεν είναι τεράστια ζημιά» καταλήγει.

Πηγή: Το Έθνος



Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα



Όλο και πιο πολλοί ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη και τα συμπτώματά τους. Τα κυριότερα και πιο ενοχλητικά είναι ο πυρετός, οι μυικοί πόνοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις και φυσικά η ενοχλητική καταρροή.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του κοινού κρυολογήματος όσο και της γρίπης γίνεται συμπτωματικά. Στοχεύει δηλαδή στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, στο να αυξάνει την άνεση του ασθενούς και στο να αποτρέπει πιθανή επιπλοκή εξαιτίας της νόσου.
Η ανάπαυση τους ασθενούς σε θερμό περιβάλλον, η λήψη πολλών υγρών και ζεστών ροφημάτων κρίνονται απαραίτητα στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων. Επιπλέον, η χορήγηση φαρμάκων μπορεί να συμβάλει σε άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ειδικότερα, συνιστάται η λήψη αντιβηχικών σιροπιών ή σπρέι, αποχρεμπτικών για να διευκολύνουν τη ρευστοποίηση των φλεγμάτων και αποσυμφορητικών έτσι ώστε να μειώνεται η συμφόρηση στις αναπνευστικές διόδους. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη χορήγηση αναλγητικών και αντιπυρετικών, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφένη. Η χρήση ασπιρίνης πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι πιθανόν να προκαλέσει ένα σπάνιο σύνδρομο που αποκαλείται "σύνδρομο Reyes". Τα αντιβιοτικά δεν έχουν θέση στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης καθώς είναι αναποτελεσματικά έναντι των ιών.
Τα όπλα της φύσης:
ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ
Όταν πονάει όλο το κορμί με αιτία το κρυολόγημα, μια φυσική λύση μπορεί να είναι η εξής:


Αλοιφή για μασάζ:
Τι θα χρειαστείτε: 
100 γρ. αμυγδαλέλαιο 
25 σταγ. έλαιο πεύκο (Pinus sylvestris) 
25 στ. έλαιο ευκάλυπτο (Eucalyptus globules) 
25 στ. έλαιο κέδρο (Juniper) 
15 στ. έλαιο δεντρολίβανο 
Η συνταγή: Προσθέστε στο αμυγδαλέλαιο τα αιθέρια έλαια και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε μασάζ πρωί και βράδυ.
Αφέψημα για ανακούφιση:
Τι θα χρειαστείτε: 
5 γρ. θυμάρι (Thymus vulgaris) 
5 γρ. μελισσόχορτο (Melissa officinalis) 
5 γρ. κουφοξυλιά (Sambucus nigra) 
Η συνταγή: Βάλτε τα βότανα σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τα στο φλιτζάνι. Γεμίστε το με 750 ml βραστό νερό. Καλύψτε το για 10'. Αφήστε το να κρυώσει και πίνετε 5 φλιτζάνια.
ΠΥΡΕΤΟΣ
Όταν η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει επικίνδυνα και νιώθετε κρυάδες, αποτελεσματικό μπορεί να είναι το εξής:


Επιθέματα:
Τι θα χρειαστείτε: 1/2 κιλό νερό κρύο, 1 κουταλάκι κονιάκ, 3 σταγόνες ευκάλυπτο, 4 σταγόνες λεμόνι.
Η συνταγή: Διαλύουμε στο κονιάκ τις σταγόνες από τα δύο αιθέρια έλαια και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο νερό. Παίρνουμε πετσέτες, τις βρέχουμε με το διάλυμα και τις τοποθετούμε στο μέτωπό μας.
Σιρόπι για ήπιο πυρετό:
Τι θα χρειαστείτε: 
ένα μεγάλο κρεμμύδι (allium cepa) 
μέλι (όσο το μέγεθος του κρεμμυδιού) 
Η συνταγή: Βάλτε το κρεμμύδι στο φούρνο και ψήστε το για 40 λεπτά στους 200°C . Πολτοποιήστε το και αναμείξτε το με το μέλι. Λαμβάνετε 1-2 κ.γ. ανά ώρα, μέχρι 8 φορές την ημέρα. 


Ρόφημα για υψηλό πυρετό:
Τι θα χρειαστείτε: 
1 κ.γ. χιλιόφυλλο (Achillea millefolium) 
1 κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium perfoliatum) 
μία πρέζα τσίλι (Capsicum frutescens) 
Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετέ το ζεστό, μέχρι και 4 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 2-3 μοσχοκάρφια. 
Σημείωση: Αποφύγετέ το αν είστε έγκυες. 


ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ
Γαργάρες:
Τι θα χρειαστείτε: 1/2 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι κονιάκ, 3 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες περγαμόντο.
Η συνταγή: Διαλύουμε τις σταγόνες από τα δύο αιθέρια έλαια στο κονιάκ και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ποτήρι με το νερό. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λεμόνι και περγαμόντο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεβάντα με ευκάλυπτο ή λεμόνι με μέντα.
Μασάζ (τοπικά στα σημεία όπου εμφανίζουμε πόνο): 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 2 σταγόνες περγαμόντο, 1 σταγόνα λεμόνι.
Ρόφημα: Βράζουμε σε νερό τη ρίζα του τζίντζερ. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε μία κουταλιά μέλι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ
Ρόφημα: Βράζουμε σε νερό μαντζουράνα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε είτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (διαλυμένες σε 1 κουταλάκι κονιάκ) είτε στύβουμε φυσικό χυμό από ένα λεμόνι.
ΡΙΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η μύτη σας τρέχει ή είναι βουλωμένη, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ενώ η όσφρηση και η γεύση σας έχουν αλλοιωθεί. Υπάρχουν φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν.
Εισπνοές για την καταρροή:
Τι θα χρειαστείτε: 
15 γρ. ευκαλύπτου ή 5-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου 
Η συνταγή: Εγχύστε το βότανο ή προσθέστε τις σταγόνες από το έλαιό του σε 750 ml νερό. Εισπνεύστε για 10'. 

Έγχυμα για τη συμφόρηση:
Τι θα χρειαστείτε: ½ κ.γ. θυμάρι 
½ κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium cannabinum)
Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετε μέχρι 3-4 φλιτζάνια την ημέρα.




Τι πρέπει να προσέξουμε
Η χρήση αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου και μέντας πρέπει να αποφευχθεί από όσους κάνουν ομοιοπαθητική.
Οι καρκινοπαθείς και οι έγκυοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα αιθέρια έλαια.
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα αιθέρια έλαια λειτουργούν και ως φάρμακα και για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε λίγες σταγόνες. Οι μεγάλες δόσεις μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Η πιο γνωστή δοσολογία είναι 5 ml αλκοόλη προς 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου. 


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος, medlbabnews.gr


Δες εάν έχεις ασφάλιση από το ΙΚΑ για το 2014


 Δες εάν έχεις ασφάλιση από το ΙΚΑ για το 2014 Δες εάν έχεις ασφάλιση από το ΙΚΑ για το 2014 Ηλεκτρονικά θα γίνεται από τη Δευτέρα η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος και γίνεται γνωστό ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν ηλεκτρονικά να ελέγξουν εαν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ για το 2014. 

 Απλουστεύεται η διαδικασία απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους για το έτος 2014, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, το ΙΚΑ θα θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στο www.ika.gr) που θα επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, έχουν ασφάλιση από το ΙΚΑ για το έτος 2014, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
 Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει, μόνο σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 και για τη διεύθυνση αποστολής της αυτοκόλλητης ασφαλιστικής ετικέτας. Σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρωμένη η διεύθυνση αποστολής ετικέτας, οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αλλά αυτή θα τους αποσταλεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη δ/νση της έδρας του εργοδότη τους, ή στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΤΑΧΙS).
 Η υπηρεσία αυτή προς το παρόν δεν απευθύνεται σε συνταξιούχους. Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί ότι: - Έχουν, ήδη, αποσταλεί 1.408.233 αυτοκόλλητες ετικέτες ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014, σε 1.295.342 εργαζόμενους και 112.891 τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι μέχρι και τον 10/2013 είχαν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή είχαν επιδοτηθεί για 100 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. -

 Η επεξεργασία των ασφαλιστικών δεδομένων συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν νέες αποστολές ετικετών για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους εργαζόμενους και τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, που σταδιακά συμπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις των 100 ημερών εργασίας ή επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, στο προηγούμενο έτος (2013) με την επεξεργασία των στοιχείων του 11/2013 και 12/2013. - Οι ασφαλισμένοι που έχουν παραλάβει ή θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας, καθώς και όσοι διαθέτουν ήδη θεωρημένο βιβλιάριο υγείας για το ασφαλιστικό έτος 2014, δεν θα προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΙΚΑ για θεώρηση του αντίστοιχου οικογενειακού βιβλιαρίου των προστατευόμενων μελών της οικογένειας τους, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα κάτω των 18 ετών. 
Στις περιπτώσεις αυτές αρκεί να προσκομίσουν στους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφους γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κτλ) το μη θεωρημένο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας μαζί με το αντίστοιχο ατομικό βιβλιάριο υγείας. Σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν στους παρόχους υγείας από τον ΕΟΠΥΥ. Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι με τις συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και με άλλες που έχουν ήδη δρομολογηθεί,προσβλέπει στην ολοκλήρωση ενός πολυσύνθετου Έργου Διαχείρισης Ασφαλιστικής Ικανότητας, το οποίο περιλαμβάνει, την πλήρη αυτοματοποίηση της απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας, την κατάργηση των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας και της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας. 
Ακόμη την ηλεκτρονική ενημέρωση των ασφαλισμένων, μέσω του Διαδικτύου, για την ασφαλιστική τους ικανότητα και την ηλεκτρονική επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων από τους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφοι γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κλπ). Τέλος την ολοκλήρωση του μητρώου ασφαλισμένων αμέσων και εμμέσων μελών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

www.dikaiologitika.gr


8 super τροφές για να μην αρρωστήστε ποτέ και να είστε υγιείς!!!


8 super τροφές για να μην αρρωστήστε ποτέ και να είστε υγιείς!!!

Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων!

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από τις ασθένειες.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 8 υπερ-τροφές του χειμώνα που θα πρέπει να κατέχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα σας όλο το χρόνο!

Μαύρη σοκολάτα!

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό. Μην θεωρείτε πως η σοκολάτα γάλακτος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, καθώς το ποσοστό κακάου είναι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά.

Μπρόκολο!

Μπορεί να μη θέλετε ούτε να το βλέπετε, αλλά ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι μία μερίδα προσφέρει παραπάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, μαζί με τις βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, το μπρόκολο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Κινόα!

Οι μαγικοί σπόροι της είναι τράπεζες αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τους μαγειρέψετε τρώγονται είτε για πρωινό είτε για συνοδευτικό στο δείπνο.

Αβοκάντο!

Δεν επωφελείται μόνο η καρδιά σας, αλλά ολόκληρο το σώμα από τις φυτικές ίνες, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά του. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Καρότα!

Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ ειδικά το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός!

Η έλλειψη ήλιου το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίζετε να την προσλαμβάνετε από τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως είναι ο σολομός. Να θυμάστε ότι 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα, αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπεία το χειμώνα!

Παντζάρι!

Είναι πλούσια σε φωτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Μην πετάτε ατ πράσινα φύλλα, καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Ρόδι!

Από πού να ξεκινήσουμε; Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6.Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα που πάντα έχει ανάγκη από το συνήθως ελλειμματικό κάλιο.
http://www.newsitamea.gr/




Τρεις τύποι γυναικών που κινδυνεύουν να μη βρουν ποτέ σύντροφο


Πολλές γυναίκες ψάχνουν να βρουν τον τέλειο σύντροφο χωρίς επιτυχία. Φταίει το πεπρωμένο, οι αναποδιές της ζωής, οι ...

δυσκολίες των ερωτικών σχέσεων, οι μεγάλες τους προσδοκίες ή μήπως ο περίεργος χαρακτήρας τους; Αν ισχύει μόνο το τελευταίο, τότε σίγουρα υπάρχουν τρεις χαρακτηριστικοί τύποι γυναικών που μάλλον θα αργήσουν πολύ να δουν φως στον ερωτικό τους ορίζοντα. Σύμφωνα με τον έμπειρο ιστότοπο ερωτικών γνωριμιών YourTango, οι γυναίκες που πρέπει να κάνουν κάποιες… μικροδιορθώσεις (για να μην πούμε ολική μετάλλαξη) στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα – αν θέλουν να βρουν ταίρι – είναι οι εξής:
Η αρνητική
Είναι ο τύπος της γυναίκας που βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, ακόμα και όταν είναι γεμάτο. Στην πρώτη συνάντηση με έναν άντρα θα κατακρίνει τον τρόπο που μασάει το φαγητό του, το χρώμα που έχουν οι κάλτσες του, τον τρόπο που κόβει τις λέξεις με επαρχιώτικη προφορά, θα παρατηρήσει σχολαστικά όλες τις ιδιομορφίες του. Η συμπεριφορά της απέναντι στους άλλους είναι απαράμιλλη. Συνήθως έχει τον τρόπο της να σε…ανεβάσει: όταν της πεις ότι πονάς κάπου, σου αναλύει αμέσως όλους τους τύπους καρκίνου που ξέρει. Το κυριότερο: όταν της προτείνεις σχέση, θα σου αναφέρει αμέσως έναν κατάλογο από 10 φίλες της που μόλις χώρισαν, μαζί με όλες τις απογοητευτικές στατιστικές διαζυγίων που έχει ακούσει.
Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι βέβαιο πως θα επικεντρωθεί μόνο στις ατέλειες και θα παραβλέψει τα χαρίσματα του άντρα που θα γνωρίσει. Είπαμε, να μη συμβιβαζόμαστε στις ερωτικές επιλογές, όμως η αρνητικότητα γεννά αρνητικότητα. Επιπλέον, όταν τα βλέπεις όλα χάλια, δεν μπορείς ποτέ να είσαι ευχαριστημένη.
Η σούπερ θετική
Στο άλλο άκρο βρίσκεται η υπερβολικά θετική γυναίκα. Το χάρισμα που έχει να αντιστρέφει τις καταστάσεις και να τα βλέπει όλα όμορφα, σημαίνει ότι φοράει μονίμως ένα ζευγάρι ροζ γυαλιά που δεν της επιτρέπουν να είναι ρεαλίστρια. Και ενώ μοιάζει να είναι ευεργετική για τους άλλους, να μπορεί να τους βοηθάει να λύνουν προβλήματα και να τους δίνει ελπίδα σε δύσκολες καταστάσεις, η παρατραβηγμένη αισιοδοξία της μπορεί στον ερωτικό τομέα να της προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεται. Έτσι παραβλέπει το γεγονός ότι δεν μπορούν όλοι οι άντρες να ταιριάξουν με όλες τις γυναίκες, απλώς και μόνο επειδή έχουν λίγη καλή θέληση.
Αυτός ο τύπος της γυναίκας αρνείται να δει τα σημάδια της ασυμβατότητας και βρίσκεται πολλές φορές εκτός πραγματικότητας. Ευχάριστη αλλά υπερβολική, στην καλύτερη περίπτωση κοροϊδεύει τον εαυτό της. Στην χειρότερη, αποδεικνύεται έως και ηλίθια. Ενδέχεται μάλιστα να μετατραπεί σε ένα ιδανικό θύμα προς εκμετάλλευση από διάφορους τύπους επικίνδυνων ανδρών.
Η μοιρολάτρισσα
Αυτή η γυναίκα βλέπει παντού αόρατα σημάδια και οιωνούς. Ακολουθεί πιστά ό,τι της υπαγορεύει το ωροσκόπιό της και οι αστρολογικές ενδείξεις. Ο τρόπος που ερμηνεύει τα λάθη της είναι πως…«ήταν γραφτό να γίνει έτσι». Εξάλλου το είπε και το μέντιουμ, στο οποίο συνήθως καταφεύγει. Το χειρότερο είναι ότι περιμένει υπομονετικά να ανοίξει μια ουράνια πόρτα για να συγχωνευθεί η αύρα της με την αύρα κάποιου άντρα, χωρίς στο μεταξύ να κάνει κάποια προσπάθεια, ενώ είναι αδιάφορη για τις ερωτικές της αποτυχίες. Πιστεύει ότι η πορεία της είναι προκαταβολικά χαραγμένη, επομένως ο κατάλληλος άντρας απλώς δεν έχει έρθει ακόμα στον δρόμο της.
Αυτή η στάση ζωής, δηλαδή να μην κυνηγάς τίποτα, μπορεί να είναι εξαιρετική για όσες γυναίκες δεν ψάχνουν με αγωνία τον σύντροφο της ζωής τους. Όμως για τη γυναίκα αυτή που ψάχνει τι φταίει και απογοητεύεται, το αποτέλεσμα είναι να κάθεται και να περιμένει να της φέρει η ζωή ό,τι θέλει, χωρίς να κάνει η ίδια κάποιες κινήσεις. Το κυριότερο, δεν στρέφεται στην αυτογνωσία και την ενδοσκόπηση – αυτή ίσως θα ήταν η καλύτερη κίνηση για να βελτιώσει τα ερωτικά της θέματα.
periergaa.blogspot.com



Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 2/2



Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.


Η μεγαλύτερη ευτυχία στην ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν.



ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Έχετε κάπως την συνείδησή σας ήσυχη γιατί δεν έχετε δώσει και πολλά δικαιώματα και κυρίως είστε πολύ ήρεμοι. Πιθανόν να σας ενδιαφέρει το παρασκήνιο χωρίς όμως να εκτίθεστε πάρα πολύ.
Έρωτας: Έχετε αφήσει πίσω σας ένα παλιό κομμάτι το οποίο δεν σας κάνει αλλά και δεν σας εξυπηρετεί κιόλας. Η δέσμευση από μια κατάσταση δεν σας πηγαίνει αλλά το να υπάρχει αληθινή αγάπη θα το θεωρήσετε σαν αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν πράγματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται ίσως να είστε πιο δυναμικοί αν κάνετε μια συζήτηση έστω και σήμερα γιατί δείχνετε σαν να παραδίνεστε και οι άλλοι να κάνουν αυτό που θέλουν. Όχι βέβαια ότι θα συμβεί αυτό γιατί εσείς είστε άτομα που δεν το βάζετε κάτω εύκολα.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Νιώθετε ηρεμία και αυτό μερικές φορές σας ανακουφίζει. Δεν είστε τα άτομα που αντέχετε τις ενοχές. Το καλό είναι ότι θα διασκεδάσετε ή θα χαλαρώσετε περισσότερο από άλλες φορές.
Έρωτας: Είστε κάπως πιο χαλαροί ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις που σας πιέζουν γιατί έχετε πάρει αποφάσεις να είστε κάπως πιο διαλλακτικοί. Για αυτό η σχέση με Καρκίνο, Παρθένο ή Σκορπιό θα μπει σε πολύ καλή φάση.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ευκολία που αντιμετωπίζετε κάποια θέματα θα σας δώσει μια σημαντική ευκαιρία ακόμα και μέσω φίλων. Για αυτό οι συζητήσεις θα σας αλλάξουν μια γνώμη που έχετε και κάποια κολλήματα.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Έχετε ένα χαοτικό συναίσθημα και σας μπερδεύει στο τι πρέπει να κάνετε γιατί πιθανόν να έχετε πει σε πολλά άτομα «ναι» και τελικά να μην μπορείτε να τα εκπληρώσετε όλα. Τουλάχιστον να συμμετέχετε σε παρέες ή με άτομα που σας ταιριάζουν.
Έρωτας: Έχετε ένα συναισθηματικό κομφούζιο γιατί όταν νιώθετε έτσι εσείς μπερδεύεστε και δεν ξέρετε ποια είναι τα αληθινά σας αισθήματα, κυρίως όταν έχετε να ξεκαθαρίσετε κάτι με Παρθένο, Τοξότη ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται σήμερα να μην πάρετε αποφάσεις γιατί ίσως να μην είναι ό, τι καλύτερο για σας. Μπορεί να γίνετε πολύ ρομαντικοί και να μην βοηθάει την υπάρχουσα κατάσταση.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη μετράει περισσότερο από άλλες φορές γιατί θα έχετε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τους γύρω σας και αυτό θα σας κάνει πολύ καλό. Σήμερα θα υπολογίσετε πολύ την εικόνα σας και επειδή νιώθετε άνετα να δείξετε τα συναισθήματά σας θα περάσετε μια πολύ καλή φάση με όλους γύρω στα πόδια σας.
Έρωτας: Είστε σε μια καλή συναισθηματική κατάσταση γιατί έχετε καταφέρει να ισορροπήσετε με το μέσα σας και με το πώς το άλλο πρόσωπο σας συμπεριφέρεται. Για αυτό σίγουρα θα νιώσετε σιγουριά.
Καριέρα & Οικονομικά: Τα σχέδιά σας είναι πολύ ελπιδοφόρα για αυτό θα κάνετε σκέψεις πολύ θετικές που θα βοηθήσουν να κάνετε βήματα την επόμενη εβδομάδα.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Έχετε κάπως αφεθεί γιατί δεν έχετε και πολλές αντοχές. Για αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε και σωματικά αλλά και ψυχικά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γαληνέψετε το μέσα σας για να μην περνάτε εσωτερικές φουρτούνες.
Έρωτας: Θέλετε να κάνετε μια στάση για να ξεκουραστείτε από τις εντάσεις. Είναι πολύ σοφό αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βγει έντονα το συναίσθημά σας χωρίς αυτό να σας προδιαθέτει ότι ντε και καλά δεν θα είστε ο εαυτός σας. Οι αισθήσεις σας πάντως για τον Ιχθύ δουλεύουν πολύ έντονα.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλό είναι σήμερα αφού ξεκουράζεστε να τα αφήσετε όλα και να μην σκέφτεστε και πολλά πράγματα που σας μπερδεύουν ή δεν σας επιτρέπουν να προσαρμόζεστε με την τρέχουσα λογική. Η υποστήριξη από έναν Ιχθύ είναι δεδομένη.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Έχετε στο νου σας πως θα είναι οι άλλοι για να νιώσετε και εσείς καλά. Η ευαισθησία σας μπορεί να κτυπήσει κόκκινο αυτή την ημέρα αλλά δεν πειράζει καλό σας κάνει, αρκεί να μην παρασύρεστε πάρα πολύ από τα λόγια και τις πράξεις των άλλων.
Έρωτας: Νιώθετε έντονα ότι δεν μπορείτε να ζήσετε μόνοι σας και έχετε ανάγκη να βρεθείτε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά. Η σχέση με Ιχθύ θα αναπτυχθεί ιδιαιτέρως.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναγνωρίζετε ποιες είναι οι αληθινές ανάγκες των ατόμων που συνεργάζεστε μαζί. Για αυτό θα είστε πιο χαλαροί αλλά και περισσότερο στενά συνδεδεμένοι μαζί τους.


ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη μερικές φορές μπορεί να επικαλύπτεται από τις ανάγκες του περιβάλλοντος και μπορεί να χαθείτε μέσα από αυτό. Ίσως να παρασυρθείτε από τους γύρω σας και να κάνετε κραιπάλες.
Έρωτας: Έχετε να αντιμετωπίσετε τα βέλη ενός Ιχθύ που είναι μέσα στην δουλειά σας και ενώ λέτε ότι είστε αδιάφοροι τελικά σας τραβάει σαν μαγνήτης. Για αυτό όσο περισσότερο αρνείστε να δεχτείτε τα αληθινά σας συναισθήματα τόσο δεν βάζετε κάποια όρια σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο θα μπορεί να συμβεί και με έναν Ταύρο.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενώ έχετε μπει σε ένα καλό δρόμο σήμερα μπορεί να μπερδευτείτε και να μην έχετε κατά νου τον σωστό στόχο. Ίσως το συναίσθημά σας να σας επηρεάζει και να μην έχετε σωστή κρίση πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Καλύτερα να χαλαρώσετε και να μην κάνετε και πολλά πράγματα γιατί θα γίνουν λάθη.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Έχετε μια αισιοδοξία η οποία μπορεί και με ένα τρόπο να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες που έχετε. Το καλό είναι ότι θα έχετε μια εσωτερική αίσθηση ότι κάτι καλό θα γίνει και κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο.
Έρωτας: Υπάρχει πιθανότητα να κάνετε κάτι καινούργιο με ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να σας βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα έντονα και μνήμες νοσταλγικές που θα σας θυμίσουν οικογενειακές στιγμές.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε να σηκωθείτε και να στέκεστε όσο μπορείτε στα πόδια σας. Πιθανόν να κάνετε κάποια σχέδια τα οποία ίσως να μην μπορούν τελικά να γίνουν γιατί είναι λάθος ώρα. Καλό είναι να μην ρισκάρετε εύκολα.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Μπορεί να βρίσκεστε σε ένα ταξίδι αλλά με την παρέα που έχετε πάει ίσως να είναι όλα μπερδεμένα και κατά κάποιο τρόπο να χαθείτε μέσα στις πληροφορίες και τις διάφορες καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με την δική σας φιλοσοφία. Πιθανόν ο καιρός να μην σας πηγαίνει και να νιώθετε κάπως εγκλωβισμένοι. Καλό είναι να βρείτε ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.
Έρωτας: Οι καταστάσεις γύρω σας μπορεί να σας κάνουν, να αδρανείτε ή να είστε πολύ χαλαροί και συγχωρητικοί. Αυτό βέβαια θα κάνει καλό και στους δυο σας αλλά συγχρόνως η σχέση μπορεί να μην έχει συντροφική συνοχή κυρίως αν είστε με Λιοντάρι ή Ζυγό.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα κάνετε σήμερα κάποιες γνωριμίες οι οποίες μπορεί στο μέλλον να σας φανούν πολύ χρήσιμες. Ο λόγος είναι ότι τα άτομα που θα γνωρίσετε θα είναι καλοπροαίρετα. Και σίγουρα θα σας εμπνεύσουν εμπιστοσύνη.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Όσο είστε ήρεμοι και θετικοί απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις θα δείτε ότι όλα θα σας πηγαίνουν με ένα τρόπο πολύ ιδιαίτερο. Κυρίως οι γεννημένοι δεύτερο δεκαήμερο θα περάσετε όμορφα σε μια οικογενειακή ή κοινωνική συγκέντρωση. Το καλό είναι ότι θα δώσετε και θα πάρετε αγάπη και αυτό θα σας γεμίσει τις μπαταρίες.
Έρωτας: Έχετε μέσα σας βαθιά κρυμμένα κάποια συναισθήματα που χρειάζεται μερικές φορές να τα βγάζετε. Πρέπει να εμπιστεύεστε και να μην φοβάστε ότι θα μείνετε στα κρύα του λουτρού. Ένα πρόσωπο που ήθελε παλιά να κάνει κάτι πολύ σοβαρό μαζί σας πιθανόν να επιστρέψει και να έχει πολύ θετικές προθέσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενθουσιάζεστε με κάτι που είναι να γίνει και ίσως να έχετε μέσα σας αισιοδοξία για μια εσωτερική κατάσταση η οποία θα δείτε ότι θα σας βγει σε καλό. Ό, τι πάντως και να νιώθετε μέσα σας θα πρέπει να το κρατήσετε για να μην χαθεί μετά από κάποιες παρεμβάσεις ξαφνικές.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Παρόλο που δεν γίνονται τα πράγματα όπως ακριβώς θα θέλατε, τελικά θα βρείτε πολλά πράγματα μπροστά σας τα οποία θα σας κάνουν ένα κλικ. Η οικογενειακή πίεση δεν είναι πάντα εύκολη για σας αλλά τουλάχιστον σήμερα θα την δείτε με καλό μάτι. Η διάθεσή σας για κατανάλωση γλυκών ή ποτών μπορεί να είναι υπερβολική.
Έρωτας: Έχετε μια ευαισθησία και μπορεί να λυπάστε ένα πρόσωπο αντί να είστε μαζί του ερωτικά. Για αυτό θα χρειαστεί να είστε ο εαυτός σας. Πάντως η σχέση με Καρκίνο έχει μερικές φορές συγκρούσεις αλλά σήμερα θα έχετε μια καλύτερη επαφή.
Οικονομικά & Καριέρα: Δεν έχετε και πολύ συγκεντρωμένο το μυαλό σας γιατί έχετε ανάγκη κάπου να χαλαρώσετε και να είστε πάνω από όλα αισιόδοξοι. Μπορεί οι ανάγκες σας αν είναι κάπως μπερδεμένες να σας αποπροσανατολίζουν αλλά από την άλλη εβδομάδα θα γίνουν πιο εύκολα πράγματα.



ΙΧΘYΕΣ


Γενικά: Νιώθετε πολύ καλά μέσα σας και αυτό τα λέει όλα. Κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα εισπράξετε αυτά που επιθυμείτε από τους γύρω σας και αυτό θα σας φέρει μια εσωτερική πληρότητα. Αρκεί όμως να έχετε δουλέψει με τον εαυτό σας και να έχετε αποδεχτεί πολλά δικά σας πράγματα.
Έρωτας: Έχετε μια προσωπική λάμψη και αυτό βοηθάει να κερδίζετε τις εντυπώσεις και τις ματιές θαυμασμού πάνω σας. Το καλό είναι ότι δείχνετε ποιοι είστε και έχετε τον τρόπο σας να μπορείτε να κάνετε νέες γνωριμίες. Η επιστροφή ενός Καρκίνου θα σας κάνει πολύ καλό.
Καριέρα & Οικονομικά: Σκέφτεστε πολλά πράγματα και κυρίως τα ανακοινώνετε στα άτομα που είστε μαζί. Η προσωπική σας άποψη θα είναι έντονη και ισχυρή γιατί θα στηρίζεται στην διαίσθησή σας αρκεί να την κρατήσετε και να μην παρασύρεστε από άλλα πρόσωπα. Η διάθεση για ρίσκο και κυρίως για να παίξετε μικρά τυχερά παιχνίδια θα σας ευχαριστήσουν πολύ.

Πηγή: http://www.astrology.gr



Ο μύθος του γιαουρτιού και της αντιβίωσης!!!


Τι συμβαίνει πραγματικά με τους μικροοργανισμούς στην εντερική χλωρίδα
Θα σας έχει τύχει πάρα πολλές φορές όταν παίρνετε φάρμακα ή κάποια αντιβίωση να σας έχουν πει να τρώτε γιαούρτι.
Αυτό σας το λένε, ώστε μέσα από το γιαούρτι να πάρετε τους μικροοργανισμούς εκείνους που έχουν καταστραφεί στην εντερική σας χλωρίδα και πρέπει να αναπληρώσετε, λόγω της αντιβίωσης.Δυστυχώς όμως δεν θα καταφέρετε και πολλά καθώς αφενός ο αριθμός των μικροοργανισμών, των προβιοτικών όπως λέμε, που περιέχονται στο γιαούρτι (κυρίως σε πλήρες και με την πέτσα) δεν είναι τόσο μεγάλος για να αποκαταστήσετε το πρόβλημα, αφετέρου ένα μεγάλο ποσοστό αυτών καταστρέφεται περνώντας από το στομάχι.

Όχι ότι δεν κάνει καλό, αλλά δεν είναι αρκετό.


Πηγή: neadiatrofis.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger