Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σάλος στο Twitter από το "γλείψιμο" του σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή στον Α. Σαμαρά!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013


Σ.Σ. Ο Θεός αγαπάει το....χαϊβάνι !! 

Άλλος ένας εκπρόσωπος της πολιτισμικής ζωής του τόπου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, δημιουργός γνωστών ταινιών όπως οι «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «Ελ Γκρέκο», «Καβάφης», βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και της μαζικής διαπόμπευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και καλά να πάθει ο...ραγιάς).

Αφορμή η αυτοσχέδια μαντινάδα την οποία απήγγειλε από βήματος αφιερώνοντάς την στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο προαύλιο της οικίας Τσικλητήρα που οργάνωσαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ναυαρίνο.

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι». Λέξεις οι οποίες πυροδότησαν πλήθος σαρκαστικών αντιμαντινάδων έως και επιθετικών σχολίων που έκαναν λόγο περί «γλειψίματος»:




http://loutraki1.blogspot.gr/

70χρονος Αυστραλός κάρφωσε πιρούνι στην ουρήθρα του για να νιώσει σεξουαλική ικανοποίηση

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να φτάσει στη σεξουαλική ευχαρίστηση είναι καθαρά υποκειμενικός. Υπάρχουν και κάποια όρια, όμως, που ένας 70χρονος Αυστραλός προφανώς και τα ξεπέρασε.

Προκειμένου να νιώσει ικανοποίηση κάρφωσε στην ουρήθρα του ένα πιρούνι 10 εκατοστών. Αυτό που ένιωσε, βέβαια, δεν ήταν ευχαρίστηση, αλλά αφόρητους πόνους που τον έστειλαν στο νοσοκομείο για εσπευσμένη εγχείρηση.

http://www.iefimerida.gr/

Υπερβαρος Σαουδάραβας 610 κιλών μεταφέρθηκε με γερανό στο νοσοκομείο [εικόνα]


Νέα διάσταση στον όρο υπέρβαρος δίνει ένας Σαουδάραβας που χρειάστηκε να επιστρατευτεί γερανοφόρο όχημα προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο Χάλεν Μόχσεν Σαϊρι ζυγίζει 610 κιλά και από τη στιγμή που παραμένει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι χρειάστηκε γερανός για να μετακινηθεί.

Την εντολή για την κινητοποίηση προκειμένου ο Σαϊρι να υποβληθεί σε θεραπεία για το πρόβλημα παχυσαρκίας έδωσε ο ίδιος ο βασιλιάς Αμπντάλα.

Ετσι, ο Σαϊρι μεταφέρθηκε από το Τζιζάν, στη νότια Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και εισήχθη στο νοσοκομείο "Βασιλιάς Φαχντ". Τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επιστρατεύτηκε ένα γερανοφόρο όχημα για να τον βγάλει από το σπίτι του.

Ο υπουργός Υγείας Αμπντάλα αλ Ράμπια είπε ότι μια ομάδα γιατρών πήγε στο Τζιζάν για να οργανώσει τη μεταφορά του παχύσαρκου άνδρα στην πρωτεύουσα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε τι είδους θεραπεία θα υποβληθεί ο Σαΐρι. Πρόσφατα γιατροί του ίδιου νοσοκομείου χειρούργησαν έναν άλλο υπέρβαρο άνδρα, ηλικίας 27 ετών, και του αφαίρεσαν 80 κιλά λίπους από την περιοχή του στομάχου.

http://www.iefimerida.gr/

«Γενειάδες» μελισσών: Ένας περίεργος διαγωνισμός!


Οι συμμετέχοντες στον ετήσιο διαγωνισμό «Bee Clovermead Beard» που λαμβάνει χώρα στο Οντάριο του Καναδά ξέρουν καλά από… τσιμπήματα και παρόλο το επώδυνο του πράγματος δεν πτοούνται προκειμένου να κερδίσουν το βραβείο της μεγαλύτερης και βαρύτερης «γενειάδας» μελισσών. Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Χιλιάδες μέλισσες καλύπτουν τα πρόσωπα των διαγωνιζομένων εν είδει «γενειάδας» και νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει τη μεγαλύτερη και βαρύτερη… μελισσο-δημιουργία επάνω του!

Κι αν νομίζεται πως λίγοι τολμούν κάτι τέτοιο, σας ενημερώνωνω ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και επίπονος! Στον ένατο διαγωνισμό που έλαβε χώρα πριν μερικές μέρες οι θεατές παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα. Όσο για τους νικητές; Ο Marenda Schipper και ο Patrick Boelsterli βρέθηκαν στην κορυφή με άνεση. «Χρειάζονται περίπου 5.000 μέλισσες για ένα κιλό επιπλέον. Πριν από το διαγωνισμό ζυγιζόμαστε και μετά κάνουμε το ίδιο μαζί με τις μέλισσες. Νικητης είναι ο πιο βαρύς!», εξηγούν και οι δύο στο BBC περήφανοι για τις «γενειάδες» τους.





Πηγή : perierga.gr

Βόλος: Πήγε να κάνει μπάνιο και στη μπανιέρα της ήταν μια… οχιά!


Σοκ έπαθε μία γυναίκα στο Βόλο,από την παρουσία ενός απρόσμενου «επισκέπτη», την ώρα που έκανε μπάνιο στο σπίτι της...

Με σαπουνάδες στα μάτια διέκρινε κάτι να κινείται ανάμεσα στον πάτο της μπανιέρας και στο αντιολισθητικό πατάκι μπάνιου. 

Όταν κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο άρχιζε να καλεί σε βοήθεια. 

Η μητέρα και ο αδερφός της ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στο μπάνιο για βοήθεια και σάστισαν στη θέα μίας οχιάς μήκους μισού μέτρου η οποία όπως φαίνεται μπήκε στο λούκι της αποχέτευσης και βρήκε έξοδο στη μπανιέρα του σπιτιού, προκαλώντας αναστάτωση.

Της πέρασε χειροπέδες για να της σώσει τη ζωή!



Και στην προσπάθειά του να την κρατήσει και να μην πέσει, της πέρασε χειροπέδες.

Τη μια στο δικό της χέρι, την άλλη στο δικό του.

Η νεαρή γυναίκα, άγνωστο γιατί, είχε πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της. Ανέβηκε στην κορυφή ενός κτιρίου στο Πεκίνο και δεν άργησε να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα των περαστικών. 

Κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία. 

Ο αστυνομικός, καθώς της μιλούσε και προσπαθούσε να την πείσει να μην πέσει στο κενό, κατάβαλε πως μόνο ένας τρόπος υπήρχε να την εμποδίσει. Και «έδεσε» τον εαυτό του με εκείνη χρησιμοποιώντας τις χειροπέδες του. 

Και για να πείσει τη νεαρή γυναίκα πως δε θα την άφηνε να αυτοκτονήσει, πέταξε μακριά το κλειδί! 

Όταν την τράβηκαν από το κενό, μόνο τότε ο αστυνομικός της έβγαλε τη χειροπέδα

Ήταν μια γενναία απόφαση είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σχολιάζοντας την ετοιμότητα του αστυνομικού 

Ανάγκασε έτσι την κοπέλα να συνειδητοποιήσει πως οι επιλογές της ήταν δυο: είτε θα έπεφτε στο κενό αλλά θα έπαιρνε κι εκείνον μαζί της, θα ήταν δηλαδή υπεύθυνη για το θάνατο κάποιου άλλου ή θα δεχόταν να την τραβήξουν πάνω. 

Όπως και έγινε... 

ΣΟΚ: «Θα σκοτώσω την κόρη μου για να εκδικηθώ που με άφησες»!

«Θα σκοτώσω την κόρη μου για να σ' εκδικηθώ που με άφησες. Με κατέστρεψες, μου πήρες τα μαγαζιά. Δεν σκοτώνω εσένα για να ζήσεις με τον πόνο της κόρης σου και να πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα». Αυτά είναι τα ανατριχιαστικά λόγια που έγραψε σε χειρόγραφο σημείωμα, ο πατέρας πουπυροβόλησε δυο φορές την 17χρονη κόρη του στο Άργος!

Μάλιστα αυτό το σημείωμα που είναι και το «κλειδί» της μυστηριώδους υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο από τις 12 Αυγούστου, βρέθηκε πριν από λίγες ώρες στο σπίτι του 47χρονου, από αστυνομικούς!

Ο πατέρας στο σημείωμά του, το απευθύνεται προς την εν διαστάσει σύζυγό του με υβριστικές εκφράσεις, της επιρρίπτει ευθύνες για οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και για το γεγονός ότι εκείνη είχε, εδώ και αρκετό καιρό, δεσμό με κάποιον κοινό τους φίλο.

Ρίχνει όλη την ευθύνη για τη διάλυση της οικογένειά τους στην σύζυγό του και αναφέρει καθαρά ότι η απόφαση να σκοτώσει τη 17χρονη κόρη τους ήταν μόνο για εκδίκηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα».

Σήμερα η 17χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και μετά από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ ο 47χρονος επιχειρηματίας νοσηλεύεται σε κώμα στο Τζάνειο.

Πηγή: tovima

Aνέκδοτο: Οι τουφεκιές του αγρότη

Ο γάμος μεταξύ ενός γέρου αγρότη και μιας
νεαρής γυναίκας δεν πήγαινε πολύ καλά.

Ως εκ τούτου, ο γέρος αποφάσισε να πάει στο
γιατρό για να δει τι μπορεί να κάνει.

Μετά από πολλές εξετάσεις , ο γιατρός του είπε:

- Την επόμενη φορά που θα είσαι στο χωράφια
και αισθανθείς μεγάλη επιθυμία για τη γυναίκα
σου να μην περιμένεις μέχρι να γυρίσεις το
μεσημέρι ή το βράδυ, αλλά να τρέξεις στο σπίτι
αμέσως!

- Το έκανα – είπε ο αγρότης – αλλά μέχρι να
φτάσω στο σπίτι ήμουν τόσο κουρασμένος που
δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Ο γιατρός σκέφτηκε για λίγο και του λέει:

- Λοιπόν , άκουσε τι θα κάνεις , θα πάρεις μαζί
σου το δίκαννο και αμέσως μόλις νιώσεις ότι
είσαι <δυνατός>, θα ρίχνεις μια τουφεκιά , και
να της πεις ότι όταν ακούει έναν πυροβολισμό να
έρχεται εκείνη γρήγορα σε εσένα.

Μετά από αρκετές εβδομάδες, ο γιατρός και ο
αγρότης συναντώνται τυχαία στο δρόμο και τον
ρωτάει ο γιατρός:

- Λοιπόν, πώς πήγε, όλα εντάξει ;

- Τις τρεις πρώτες μέρες , γιατρέ μου, όλα πήγαν
πολύ καλά, στη συνέχεια ξεκίνησε η κυνηγετική 
περίοδος και από τότε δεν την έχω ξαναδεί.

Απίστευτες δηλώσεις Αλβανών - Μπερίσα: Δεν υπήρξε πότε Ελληνική Μειονότητα στη Χιμάρα!

Σύμφωνα με τον Μπερίσα: «Η τελετή για την επέτειο από το τραγικό θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα πολιτικοποιήθηκε από μια μικρή ομάδα εξτρεμιστών. Δονκιχωτισμός και τραγικοκωμική η προσπάθεια να βρουν μέσω νεκροπολιτικής (σσ.. ο δικός του ορισμός) ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα.

Η Χιμάρα στους αιώνες υπήρξε και παραμένει η κοιτίδα των Αλβανών στους αγώνες της χώρας για την ελευθερία, την τέχνη για τον εθνικό πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή μερικά χωριά και η Χιμάρα είναι δίγλωσσα, αλλά με παρόμοιες υποομάδες DNA στο αίμα με τα άλλα αλβανικά χωριά που στα χιλιάδες χρόνια δεν έχουν μιλήσει ούτε μια λέξη στα ελληνικά, εκτός από την όμορφη αλβανική γλώσσα.

Η πολιτικοποίηση κάποιον ακραίων εξτρεμιστών στην τελετή, αποδεικνύει τη δυστυχία εκείνων που μιλάνε για ελληνική μειονότητα που ποτέ δεν υπήρξε στη Χιμάρα» γράφει ο Μπερίσα.

πηγή: national-pride.org


Σημαντική νίκη στον πόλεμο ενάντια στον καρκίνο


Σημαντική νίκη στον πόλεμο ενάντια στον καρκίνο πέτυχαν Βρετανοί επιστήμονες, καταφέρνοντας να ξεκλειδώσουν τα γενετικά μυστικά των τριάντα πιο κοινών μορφών καρκίνου, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπειών. Παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η ιατρική επιστήμη, ελάχιστα γνωρίζουν μέχρι σήμερα οι ειδικοί αναφορικά με το τι πυροδοτεί τις διάφορες μορφές καρκίνου. Στη μεγαλύτερη μελέτη του είδους, ερευνητές συνέκριναν το DNA περισσότερων από 7.000 καρκινοπαθών απ' όλο τον κόσμο. Τα περιστατικά περιελάμβαναν τις πιο κοινές μορφές καρκίνου, όπως του στήθους, του εντέρου, του πνεύμονα και του προστάτη.

Ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα μεταλλάξεων του DNA, που συσσωρεύονται στη διάρκεια της ζωής του ασθενούς. Αυτές οι μεταλλάξεις προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως το τσιγάρο και η ηλιακή ακτινοβολία. Οι επιστήμονες αναζήτησαν συνήθεις αλληλουχίες στον γενετικό κώδικα των όγκων που προκαλούνται από τις μεταλλάξεις και ανακάλυψαν είκοσι μία που ευθύνονται για συνολικά τριάντα είδη καρκίνου. Κάποιες εξ αυτών, όπως εκείνες που προκαλούνται από το κάπνισμα, ήταν αναμενόμενες, ωστόσο υπήρξαν και εκπλήξεις, όπως, για παράδειγμα, μια αλλοίωση που αποδείχτηκε ότι προκαλείται από πρωτεΐνη που συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων. Μερικές από τις αλληλουχίες που αποδείχτηκαν συνήθεις στο DNA των όγκων, εντοπίστηκαν μόνο σε έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, ενώ άλλες, όπως τα σημάδια που αφήνει πίσω του το γήρας, ανιχνεύτηκαν σε πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου. Επίσης, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ενώ ο μέσος όρος αλλοιωμένων αλληλουχιών ανά είδος καρκίνου είναι δύο, στον καρκίνο του μαστού εντοπίστηκαν πέντε και στου ήπατος έξι.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι επομένως να εξετάσουν ποιες τροφές, ποτά, συνήθειες ή άλλοι εξωγενείς παράγοντες προκαλούν τις συγκεκριμένες αλλοιώσεις του DNA, προκειμένου να οδηγηθούν σε νέους τρόπους πρόληψης της νόσου, όπως συμβαίνει με τη διακοπή του καπνίσματος ή τη χρήση αντηλιακού. Μαθαίνοντας περισσότερα για τη γενετική του καρκίνου, θα επιταχυνθεί η αναζήτηση νέων θεραπειών, ενώ κάποια υπάρχοντα φάρμακα μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα σε όγκους που προκαλούνται από συγκεκριμένες γενετικές αλλοιώσεις.

madata.gr

Η απίθανη ιστορία της "γιαγιάς της κοκαΐνης"


Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα γυριστούν πολλές κινηματογραφικές ταινίες για την  κολομβιανή Griselda Blanco, η οποία δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, από έναν άγνωστο άντρα . Η κολομβιανή γιαγιά που είχε ονομαστεί «Η Βασίλισσα της Κοκαΐνης», μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 στον κόσμο των ναρκωτικών.

 Είχε κατηγορηθεί για 240 φόνους(!), μεταξύ των οποίων και αυτούς των τριών συζύγων της, ενώ ήταν αυτή που ήλεγχε το εμπόριο κοκαΐνης της Αμερικής και της Βρετανίας για

πολλά χρόνια. Μάλιστα, υπήρχαν εποχές που οργάνωνε τη μεταφορά μέχρι και 2 τόνων κοκαΐνης κάθε μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.   Προκειμένου να ενισχύσει το μύθο γύρω από το όνομά της, έδωσε στον γιό της το όνομα Michael Corleone, εμπνεόμενη από τον ήρωα της σειράς ταινιών «ο Νονός». Τα τελευταία χρόνια, είχε βγει από την ενεργό δράση και ζούσε στη Medellin της Κολομβίας, καθώς είχε ήδη εκτίσει σχεδόν 20 χρόνια σε αμερικανική φυλακή.

Ωστόσο, «η Βασίλισσα της Κοκαΐνης», δεν είχε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν της. Ένας ένοπλος άντρας μπήκε στο κρεοπωλείο όπου ψώνιζε και την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια ψύχραιμα διέφυγε με τη μηχανή του.

  «Δεν γνωρίζουμε γιατί την σκότωσαν, ωστόσο η πρώτη υπόθεση είναι πιθανότατα για λόγους εκδίκησης», δήλωσε ο αστυνομικός Colonel Mauricio Cartagena.

Η Blanco γεννήθηκε το 1943 σε μια παραγκούπολη της Medellin και γρήγορα εντάχθηκε στις παιδικές συμμορίες των δρόμων. Στα 11 της, κατηγορήθηκε για την απαγωγή ενός 10χρονου αγοριού και για τη δολοφονία του, όταν οι γονείς αρνήθηκαν να πληρώσουν τα λύτρα.

Έχοντας ήδη εξασκηθεί σε μικροκλοπές, στα 14 το έσκασε από τη μητέρα της και στράφηκε στην πορνεία. Παντρεύτηκε το σωματέμπορο Carlos Trujillo με τον οποίο και απέκτησε 3 παιδιά. Ωστόσο χώρισαν στα τέλη του ΄60 και λίγο αργότερα πιστεύεται ότι τον δολοφόνησε κατά τη διάρκεια διαμάχης.

Ο επόμενος γάμος της ήταν με τον έμπορο κοκαΐνης Alberto Bravo, με τον οποίο ανέπτυξαν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ήταν μάλιστα τόσο επιτυχημένες ώστε να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη. Στα μέσα του ’70 είχε ήδη πιλότους αεροσκαφών στις υπηρεσίες της, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

Ενώ όμως το FBI έφτασε κοντά σε αυτήν και 30 από τους συνεργάτες της, στην μεγαλύτερη επιχείρηση για τα ναρκωτικά της Ιστορίας, η ίδια κατάφερε να διαφύγει στην Κολομβία πριν τη συλλάβουν.   Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έφτασε στην πρωτεύουσα Bogota με ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε επίσης ένας μικρός στρατός κακοποιών προκειμένου να αντιμετωπίσει το σύζυγό της Alberto. Στην ανταλλαγή πυρών που είχαν, ο Alberto δέχτηκε σφαίρα στο πρόσωπο και απεβίωσε, κάτι που δεν συνέβη στην ίδια παρά τη σφαίρα που δέχτηκε στο στομάχι.

 Στα τέλη του ’70 επέστρεψε στο Μαϊάμι προκειμένου να εξοντώσει τους ανταγωνιστές και να αποκτήσει τον έλεγχο των ναρκωτικών. Η ευκολία με την οποία σκότωνε όποιον στεκόταν απέναντί της, είναι αξιοσημείωτη. Αυτή την τύχη είχε και ο τρίτος της άντρας ο οποίος την εγκατέλειψε και άρπαξε τον γιό τους.

Τα κέρδη της έφτασαν να ξεπερνούν τα 8 εκατ. δολάρια το μήνα, ενώ διέθετε μια τεράστια βίλα στη Φλόριντα και στο Μαϊάμι Μπιτς καθώς και ένα στόλο πολυτελών οχημάτων. Αγόραζε διαμάντια της Εβίτα Περόν, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει να φιλοτεχνηθεί ένα μπρούτζινο άγαλμα της ίδιας.

Τελικά, το 1985 η αστυνομία κατάφερε να εισβάλει στο σπίτι της και να τη συλλάβει. Αρχικά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο ακόμη και μέσα από τα κάγκελα συνέχιζε να διευθύνει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που είχε υπό τον έλεγχό της, να οργανώνει δολοφονίες, απαγωγές και κάθε είδους παράνομη ενέργεια.

Βγήκε από τη φυλακή το 2004 και προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη της από τους εχθρούς -που όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει. Η προσπάθειά της αυτή, ήταν επιτυχημένη για τα επόμενα 8 χρόνια. Τελικά στις 6 Σεπτέμβρη του 2012 αυτή η... λαμπρή σταδιοδρομία έλαβε τέλος...

http://www.bloko.gr/

Φτωχός 1 στους 2 Ελληνες


Πού έχει φθάσει η φτώχεια στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν 25%, όταν η ανεργία μόνον έχει ανέλθει στο 28%;

Είναι σωστός ο τρόπος μέτρησης της φτώχειας διεθνώς όταν λογαριάζει ως φτωχό οποιονδήποτε έχει εισόδημα κάτω από το 60% του διάμεσου εισοδήματος (δηλαδή του εισοδήματος αυτού που βρίσκεται ακριβώς στη μεσαία εισοδηματικά θέση όλου του πληθυσμού· για παράδειγμα στους

1.000 ανθρώπους λογαριάζει ως όριο φτώχειας το 60% του εισοδήματος αυτού που βρίσκεται στην 500ή κατάταξη), που πάντα είναι πολύ χαμηλότερο του μέσου όρου, καθώς όλος ο πλούτος συγκεντρώνεται στα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια; Αν φτωχαίνουν τα 9/10 της κοινωνίας, τότε το διάμεσο εισόδημα μειώνεται πολύ και το όριο της φτώχειας υποχωρεί επίσης πολύ μαζί του, αδυνατώντας να περιλάβει την πραγματική έκταση της φτώχειας. Με αυτή την κατρακύλα, όπως θα αποδείξουμε, σήμερα 45%-46% του πληθυσμού είναι φτωχοί.   

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του έτους με έρευνα της «Κ.Ε.» είχαμε καταδείξει πως τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των Μνημονίων όλοι οι δείκτες κοινωνικής προστασίας εμφάνιζαν κατακόρυφη πτώση. Η μαζική ανεργία, οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η άγρια περιστολή των κοινωνικών παροχών έχουν οδηγήσει μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας στην εξαθλίωση. Ομως δεν είχαμε κι εξακολουθούμε να μην έχουμε μία επίσημη σύγχρονη μέτρηση της φτώχειας στη χώρα, αφού τα στοιχεία της Eurostat αναφέρονται στο 2011 και από τότε έως σήμερα το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας έχει δραματικά αλλάξει. Αν, λοιπόν, το 2011 το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που βρίσκεται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αδυνατώντας να ικανοποιήσει επαρκώς βασικές του ανάγκες, ανερχόταν στο 31% και μετά την αφαίρεση των κοινωνικών παροχών στο περίπου 25% (έναντι 19% το 2007), πού έχει άραγε αναρριχηθεί σήμερα;   

Θα μπορούσε βεβαίως κανείς να εκτιμήσει τους ρυθμούς μεταβολής του ποσοστού φτώχειας της περιόδου 2007-2011 και με προβολή να υπολογίσει την εξέλιξή του το 2013, υπολογισμός που θα έδινε περίπου 29%. Ομως θα ήταν μία εσφαλμένη προσέγγιση δεδομένου ότι η περίοδος 2011-2013 είναι ποιοτικά διαφορετική καθώς περιλαμβάνει τον πιο σκληρό πυρήνα εφαρμογής του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από πολλαπλάσια μείωση του ΑΕΠ και του κόστους εργασίας της χώρας, παράλληλα με διόγκωση των φορολογικών βαρών συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Ελευθεροτυπία

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σκότωσαν (;) τη Νταϊάνα


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις νέες πληροφορίες που διαθέτει, σχετικά με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ το 1997.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν ανέφερε ποιες είναι οι πληροφορίες που διαθέτει, ούτε την πηγή από όπου προήλθαν, αλλά το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που πέρασε από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, της Μεγάλης Βρετανίας ο νέος ισχυρισμός για το θάνατο της Νταϊάνα αναφέρει ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Τόσο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News, μετέδωσαν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε απλά ότι εξετάζει τις πληροφορίες τις οποίες ελέγχει για την αξιοπιστία τους.

«Δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας» ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση των νέων πληροφοριών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget» που ήταν η κωδική ονομασία, που δόθηκε στην αστυνομική έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για αυτό το αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες.

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ γιος του αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.

protothema

Έρχονται τα κινεζικά λεωφορεία-Δείτε πως θα είναι!


Τον ερχόμενο μήνα, η κινεζική εταιρεία BYD αναμένεται να λανσάρει το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ευρώπη ένα 12μετρο όχημα, ιδανικό για κίνηση στα αστικά κέντρα, με αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

Η BYD είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και έχει ήδη λάβει παραγγελία 50 μονάδων από τη Βρετανία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες σε Φιλανδία, Ολλανδία και Δανία.Να σημειώσουμε επίσης, ότι η BYD έχει συμφωνήσει με την βουλγαρική εταιρεία Bulmineral, για την κατασκευή εγκαταστάσεων στην πόλη Μπρέζνικ. Το εργοστάσιο από την επόμενη κιόλας χρονιά θα μπορεί να παράγει 60 λεωφορεία το μήνα, με την παραγωγή το 2015 να αυξάνεται στις 50.000 μονάδες.

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ ΘΥΜΑΤΑΙ: Aγνόησα προειδοποίηση των ΗΠΑ για πραξικόπημα


Σχεδόν 20 χρόνια συμπληρώθηκαν από την 19η Αυγούστου 1991, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των τριών ημερών κατά του τότε ηγέτη της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.


Ο 80χρονος σήμερα πολιτικός, μίλησε στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι «ήταν ηλίθιοι για να με ρίξουν», ενώ παραδέχεται ότι είχε αγνοήσει τη σχετική προειδοποίηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ.



Εμπνευστές εκείνου του πραξικοπήματος ήταν ο αντιπρόεδρος Γενάντι Γιανάγιεφ, ο αρχηγός της KGB Βλαντιμίρ Κριούτσκοφ και οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών.



Οι πραξικοπηματίες έθεσαν τον Γκορμπατσόφ σε κατ' οίκον περιορισμό, δίνοντας όμως παράλληλα την ευκαιρία να αναδειχθεί ένας άλλος ηγέτης: ο Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος έγινε ο ήρωας, ανεβαίνοτας σε ένα τεθωρακισμένο και βγάζοντας «πύρινους» λόγους κατά των πραξικοπηματιών, αποθεωνόταν.



Για τον διάδοχό του Γιέλτσιν, ο Γκορμπατσόφ λέει: «Ήταν διψασμένος για εξουσία. Θα έπρεπε να τον είχα στείλει πρεσβευτή σε κάποια μπανανία, να καπνίζει ναργιλέ, και να περνάει όμορφα και ήσυχα.»



Στην ίδια συνέντευξη ο Γκορμπατσόφ σημειώνει ότι οι ηγέτες της Δύσης δεν ήθελαν να καταρρεύσει η ΕΣΣΔ, γιατί ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις της διάλυσης.



Μάλιστα, συνεχίζει, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τα ζώδια σήμερα 19 Αυγούστου 2013

ΚΡΙΟΣ
Βγαίνετε από τα στεγανά που σας δημιουργούν δυσκολίες και στενάχωρα συναισθήματα. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις ίσως είναι πιο έντονες από άλλες φορές. Γενικά η απελευθέρωση, κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, θα σας δώσει μια ξεχωριστή μέρα. Θα βιώσετε την αλήθεια του εαυτού σας και θα κάνετε κινήσεις πιο εύκολες και μέσα στην δουλειά σας και με τους φίλους σας. Είναι σημαντικό να έχετε την υποστήριξη της ομάδας, για αυτό όσοι έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα βιώσετε κάτι πολύ καλό.

ΤΑΥΡΟΣ
Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα γιατί θα πρέπει για τις δυο επόμενες ημέρες να παλέψετε με τους δράκους του εαυτού σας. Η αιτία είναι ότι έχετε κάποιες σταθερές αξίες που δεν θέλετε με τίποτε να τις χάσετε, αλλά επειδή νιώθετε ότι χάνονται ή φορτώνεστε με ενοχές ή πιέζετε τις καταστάσεις να παραμείνουν όπως έχουν. Αυτό σίγουρα είναι δύσκολο για όλους, γιατί με τον δικό σας τρόπο απαγορεύετε να έλθει το ρεύμα της αλλαγής στην υπόθεση που σας απασχολεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Έχετε καταφέρει να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να λειτουργήσετε καλά με μια ομάδα, η οποία σας υποστηρίζει και μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις δυνατές σας ιδέες. Οι συναντήσεις μ' ένα πρόσωπο, που είναι πολύ σημαντικό για σας και αφορούν μια συνεργασία, μπορεί να μην έχουν το αποτέλεσμα που περιμένατε. Κατά κάποιον τρόπο, σας γίνεται μια αποκάλυψη, ενώ από πλευράς εμπειρίας γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι την αλήθεια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αναγνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για αυτό επιζητάτε την αναγνώριση μέσα από την δουλειά σας, είτε καλλιτεχνική, είτε δημιουργική, για να πάρετε φόρα και να προχωρήσετε στο παρακάτω. Πάντως, έχετε μέσα σας αποθέματα ενέργειας και, όσο την χρησιμοποιείτε για καλό σκοπό και όχι για να κυριαρχήσετε στους άλλους, τόσο αυτή θα μεγαλώνει και θα σας βοηθάει στο σκοπό σας. Το ότι θα πρέπει σήμερα να γίνετε μέλος μιας ομάδας ή να κινηθείτε σε επίπεδο φιλικό, ίσως σας δημιουργήσει ένα στρες ή έλλειψη εμπιστοσύνης.

ΛΕΩΝ
Αντιστέκεστε στην γνώμη των άλλων, γιατί νομίζετε ότι χάνετε την ατομικότητά σας αν τελικά συμφωνήσετε με μια ομάδα ή με κάποιους φίλους. Είναι όμως, όπως θα διαπιστώσετε, ο πιο έξυπνος τρόπος για να επιβιώσετε στα δύσκολα και τις εντάσεις. Η σχέση με Υδροχόο μερικές φορές ξεφεύγει από τον έλεγχο και δημιουργούνται καυγάδες από το τίποτε. Το παρελθόν μπορεί να ξαναβγεί στην επιφάνεια και να κάνετε μεγάλη σκηνή για κάτι που έχει ήδη γίνει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Εντοπίζετε ότι τελικά έχετε το ανοικτό πνεύμα που μερικές φορές αρνείστε να παραδεχτείτε. Η φιλία με ένα πρόσωπο μέσα στον χώρο της δουλειά ή στην καθημερινότητά σας μπορεί να σας βάλει να ψαχτείτε σε κλάδους εναλλακτικών θεραπειών, ψυχολογίας και σε οτιδήποτε δεν εξηγείται απόλυτα με τη λογική σας. Ο Υδροχόος ίσως να είναι το κατάλληλο άτομο να σας μιλήσει για θεραπείες και για ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων που σας ζορίζουν και σας βάζουν να κάνετε συνέχεια σχολιασμό και κριτική.


ΖΥΓΟΣ
Είσαστε σε πολύ καλή διάθεση, αφού η Αφροδίτη πριμοδοτεί τις κινήσεις σας και εσείς έχετε πολύ καλές εμπνεύσεις. Σίγουρα οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θα περνάτε καλύτερα, αφού από εσάς έχει ξεκινήσει ή εύνοια. Είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε το σωστό από το λάθος για τον εαυτό σας και μετά να το επιδιώξετε σαν να είναι αυτή η θεραπεία σας. Σίγουρα θα βρείτε άκρη, αν έχετε γνώμονα την εσωτερική σας αρμονία, την ισορροπία, την ομορφιά της ψυχής αλλά και της εμφάνισή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μπορεί να έχετε εξιδανικεύσει τη φιλία και τώρα που καλείστε να πάρετε θέση σε μια κατάσταση που ίσως έχει χαλάσει, να ζορίζεστε. Βλέπετε τελικά ότι δεν υπάρχει τελικά με την δική σας έννοια αυτό το ιδανικό, οπότε ίσως βρεθείτε στην θέση του αφορισμού κάποιων ατόμων, κυρίως. Κυρίως αν είναι Υδροχόος, δεν μπορείτε να τα βρείτε εύκολα, γιατί, παρόλο που υπάρχει μοιραία έλξη, στην πορεία κάπου θα γίνει η κόντρα και η στραβή. Ακόμα και ο καλύτερος συνεργάτης σας αν είναι χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό, διότι μερικές φορές δεν υπάρχει αμοιβαιότητα και το σωστό timing μεταξύ σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Έχετε όλες τις ευκολίες μπροστά σας για να πετύχετε από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο στόχο. Για αυτό μην ανησυχείτε και πάρα πολύ. Μπορείτε να χαλαρώσετε και αν είσαστε διακοπές να περάσετε ένα ωραίο υπόλοιπο. Γιατί μάλλον από εδώ και πέρα θα περάσετε καλύτερα. Αφού και η ερωτική σας ζωή θα φτιάξει αλλά και θα βρίσκεστε συνέχεια στο επίκεντρο. Τα οικονομικά σας θα καλυτερέψουν γιατί υπάρχουν ωραία σχέδια τα οποία αν τα ολοκληρώσετε θα βγάλετε αρκετά χρήματα. Θα βοηθήσει ένα πρόσωπο που μπορεί να σχετίζετε με δημόσιες σχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είσαστε αφοσιωμένοι στο να κερδίσετε χρήματα με ένα λιγότερο παραδοσιακό τρόπο. Η αγορά κομπιούτερ ή τηλεφώνου θα σας ενθουσιάσει, αφού οτιδήποτε αφορά μοντέρνα και νέα τεχνολογία θέλετε να το κάνετε δικό σας. Η απεξάρτηση ενός Κριού από εσάς ίσως να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο στην ζωή σας. Στην αρχή θα σας ενοχλήσει πάρα πολύ, αλλά μετά θα δείτε ότι τελικά ήταν αναγκαίο να γίνει για να προχωρήσετε μπροστά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σήμερα είστε στα πάνω σας γιατί κατά κάποιο τρόπο νιώθετε ότι μπορείτε να εκφράσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Στο περιβάλλον όπου κινείστε βέβαια υπάρχουν και μικρά εμπόδια που μπορεί να σχετίζονται με μια ανάμνηση δύσκολη. Αν βγει αυτή η ανάμνηση στην επιφάνεια θα σας μπλοκάρει κάπως, αλλά τελικά το ξεπερνάτε με μεγαλύτερη ευκολία από παλιά. Ο Σκορπιός καραδοκεί για να μιλήσετε αλλά χρειάζεται τον δικό του τρόπο για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Μια καλή σχέση, πιθανόν με Ζυγό, θα πυροδοτήσει ξεχασμένα ερωτικά συναισθήματα.

ΙΧΘYΕΣ
Έχετε πολλά να μάθετε και να κάνετε κυρίως αυτό το διάστημα. Θέλετε να ακουμπήσετε κάπου σε ένα καινούργιο πρόσωπο που να σας προσφέρει συναίσθημα , συντροφικότητα και κατανόηση. Επειδή όμως δεν θέλετε να φανερώσετε ακριβώς αυτό που έχετε ανάγκη, ίσως να κινηθείτε με κρυφό τρόπο. Υπάρχει ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει άμεσα και μπορεί να είναι Λιοντάρι, αλλά, επειδή παίζετε ένα εγωιστικό παιχνίδι μεταξύ σας, δεν θέλετε να δείξετε ακριβώς τι νιώθετε και περιμένετε από την πλευρά του το πρώτο βήμα.

Πηγή: http://www.astrology.gr/

Το απίστευτο σκύψιμο της Λάουρας και τα…εγκεφαλικά!


Με σούπερ τάνγκα να σκύβει στα τέσσερα λες και δεν υπάρχει ο άμοιρος ο κόσμος γύρω της… Για πολλά εγκεφαλικά μιλάμε η γυναίκα! Πάντως η ίδια φαίνεται να το απολαμβάνει και να μη νοιάζεται για τα αδιάκριτα βλέμματα!

Άλλωστε έχει όλα τα προσόντα για να σε κάνει να την χαζεύεις και να μην την χορταίνεις.

Η Ιταλίδα καλλονή Λάουρα Κρεμάσι…έχει τρελάνει τους γείτονες με τις σeξι πόζες της. Παραθερίζει στο Μαϊάμι με τον σύντροφό της! Δείτε σε τί…στάση τη τσάκωσε ο φακός!!!

Η Κρεμάσι μας τα έχει κρεμάσει…τα μάτια λέμε!

Πηγή: blogs.gossip-tv.gr/nassos

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger