Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ελληνίδα που έκανε όργια με τον Κλούνεϊ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Η πιο διάσημη λέσχη oργίων στον κόσμο την οποία επισκέπτονται τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, επιφανείς πολίτες και διάσημοι, έχει Ελληνίδα πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη news, πρόκειται για την Πελαγία, γνωστή στον παγκόσμιο χάρτη του σεx ως η απόλυτη swinger, δηλαδή εκείνη που φροντίζει για την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, κάτι που γίνεται συνεχώς στη λέσχη oργίων της οποίας ηγείται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον γόη Τζορτζ Κλούνεϊ, στην ατζέντα της διαθέτει τηλέφωνα διάσημων κούκλων όπως ο 'πολύς' Μπρους Γουίλις και ο όμορφος Μάθιου Μακ Κόναχι. Ο μοναδικός στόχος φυσικά της Πελαγίας είναι να ζήσουν οι πελάτες της στιγμές απόλυτης ευδαιμονίας όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια η οποία τα τελευταία 15 χρόνια έχει αφοσιωθεί στην οργάνωση των μεγαλύτερων oργίων ανά τον πλανήτη και έχει για έδρα της τη Νέα Υόρκη.

gossiptv

Γυναικείος οργασμός: Tips για να τον... πετύχετε!



Θέτουμε επί τάπητος ένα... μεγάλο θέμα!


O γυναικείος οργασμός είναι ένα θέμα μεγάλο, ιδιαίτερο και φυσικά ατελείωτο. Ο καθένας, έχει να πει το μακρύ του και το κοντό του περί αυτού, ενώ σπάνια θα συναντήσετε άντρα ο οποίος παραδέχεται ότι κάποιες φορές έχει αποτύχει να κάνει την καλή του να... ολοκληρώσει! Δυστυχώς γι' αυτούς, αλλά και για εμάς, αυτό είναι μεγάλο ψέμα μιας και ο γυναικείος οργασμός, εν αντιθέσει με τον αντρικό, είναι πιο περίπλοκος και σίγουρα πιο δύσκολος. Το να αποκαλείται μία γυναίκα η οποία τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στην... κορύφωση, ξενέρωτη και αντισεξουαλική, είναι άδικο και άκομψο. Μήπως τελικά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που ίσως να καταβάλλουν τα αγόρια, κάνουν τα πάντα τόσο λάθος και άγαρμπα, που καταλήγουν να εκνευρίζουν την καλή τους και όχι να την ευχαριστούν; Παρακάτω, σας έχουμε έναν οδηγό επιβίωσης περί γυναικείου οργασμού. Βάλτε τον καλό σας να διαβάσει και ίσως καταλάβει κάποια πράγματα. Ή τελοσπάντων, βρείτε εσείς τον τρόπο να του δώσετε να καταλάβει τι κάνει λάθος!

1. Θέλει χρόνο: Η μέση γυναίκα χρειάζεται περίπου 30-60 λεπτά περιποίησης προκειμένου να έρθει σε οργασμό και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες τελειώνουν με στοματικό sex. Εν αντιθέσει λοιπόν με τους φίλους μας, που μπορούν να κάνουν τη δουλίτσα τους μέσα σε πέντε λεπτά, η γυναίκα θέλει το χρόνο της και κυρίως τον τρόπο της. Αν δείτε ότι ο παρτενέρ σας, δε είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει λίγο παραπάνω για να σας ευχαριστήσει, τότε καλύτερα να τον ξεγράψετε γιατί μαζί του καλό sex δεν πρόκειται να κάνετε! Επιπλέον, γιατί όλοι θεωρούν ότι με φιλάκια στον αυχένα και το στήθος η γυναίκα μπορεί να έρθει σε οργασμό; Ήρθε η ώρα να καταλάβουν πως αυτό είναι... απλά αδύνατο!

2. Η σωστή περιποίηση της... κλειτορίδας: Η κλειτορίδα, είναι το σημείο εκείνο το οποίο ως γνωστόν ευθύνεται για τον οργασμό στη γυναίκα, ή τουλάχιστον έτσι ξέρουε μέχρι τώρα. Για ποιο λόγο λοιπόν, ένας άντρας να πάει να αγγίξει μία γυναίκα εκεί χαμηλά, και δη το συγκεκριμένο σημείο με στεγνά χέρια; Τσάμπα δηλαδή τόση προετοιμασία ώστε το έδαφος και το περιβάλλον να γίνει κατάλληλο και... υγρό; Αν λοιπόν παρατηρήσετε τον καλό σας να πηγαίνει διά... στεγνού δακτύλου να πλησιάσει το επίμαχο, σταματήστε τον και εξηγείστε του 5 πραγματάκια. Όχι τίποτε άλλο, εσείς θα τα τραβήξετε όλα μετά...

3. Οι οδηγίες είναι το παν: Επαναλαμβανόμαστε το ξέρουμε, αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να το λέμε και να το τονίζουμε. Στο sex πρέπει να μιλάμε και κυρίως να δίνουμε οδηγίες πόσο μάλλον εμείς οι γυναίκες που όσο να πεις το σώμα μας είναι πιο περίπλοκο και ιδιαίτερο. Πείτε του ανοιχτά τι σας αρέσει και τι όχι, ακόμα και κατά τη διάρκεια. Αν κάτι που κάνει, δεν σας αρέσει μη διστάσετε να το πείτε πολύ απλά για να μην το ξανακάνει! Πώς περιμένετε να σας κάνει να έρθετε σε οργασμό αν δεν ξέρει προηγουμένως τι σας αρέσει;

4. Διπλός... οργασμός: Μπορεί ο μεμονωμένος οργασμός να είναι καλός, αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο διπλός. Κατά τη διάρκεια του sex λοιπόν, μη διστάσετε να αγγίξετε τον εαυτό σας και να... παίξετε με την κλειτορίδα σας. Αν είστε κλειτοριδική, τότε ο οργασμός θα επέλθει πολύ πιο γρήγορα ενώ αν είστε κολπική, δίνετε ακόμα ένα... πουσάρισμα για καλύτερους και με περισσότερη ένταση οργασμούς. Γιατί καλό και το πέος, αλλά αν δεν έχει κι αυτό τη βοήθειά του, πόσα να κάνει μόνο του; Ας είμαστε και δίκαιες...

5. Νιώστε άνετα: Ο οργασμός έχει πάνω απ' όλα να κάνει με την άνεση, διότι ως γνωστόν, αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο τον οργασμό θα τον ψάχνεις και δεν θα τον βρίσκεις! Αρχικά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το σώμα μας και φυσικά με τις ατέλειες του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνειδητοποίησουμε ότι το sex είναι μία φυσιολογική και απαραίτητη πράξη στην οποία, αν όχι όλα, σχεδόν όλα επιτρέπονται! Αφήστε λοιπόν τις ντροπές στην άκρη, και αφεθείτε στα... μαγικά χέρια του καλού σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να πιάσετε το νόημα, που φυσικά είναι ο οργασμός!

Πηγή: http://www.queen.gr

Το κορίτσι που κατακρεουργήθηκε έχει μόνο μία γρατζουνιά



Η 17χρονη που σύμφωνα με το κραυγαλέο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Πρώτου Θέματος, κατακρεουργήθηκε από αδέσποτο σκύλο στην Αλεξανδρούπολη, έχει μόνο μία γρατζουνιά στο χείλος......

Η αλήθεια πίσω από την κιτρινίλα και τον φανατισμό εναντίων των αδέσποτων βγήκε στο φως της δημοσιότητας μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και έχει ως εξής:

Ο δεσποζόμενος σκύλος γειτονικού σπιτιού, μπήκε στο κήπο που η 17χρονη κοπέλα έπαιζε με τους δικούς της σκύλους. Αυτή στην προσπάθειά της να το διώξει, έσπρωξε και πέταξε κάτω τον σκύλο και το πόδι του προκάλεσε αμυχή στο χείλος της κοπέλας. 

Αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, είναι το "αδέσποτο που κατακρεούργησε την 17χρονη". 

Μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης, συνοδεία κτηνιάτρου, επισκέφτηκαν και είδαν την κοπέλα στο νοσοκομείο και βεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος λοιπόν, καλλιέργησε κλίμα εναντίων των αδέσποτων, και σήμερα μία ομάδα που αυτοαποκαλείται "Animal Killers Thrakis" έστειλε στα τοπικά μέσα την παρακάτω ανακοίνωση, της οποίας ηθικός αυτουργός είναι ο δημοσιογράφος που έφτιαξε το ανωτέρω κατασκευασμένο άρθρο.

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Μία φίλη μας δέχτηκε την επίθεση ενός αδέσποτου σκυλιού και παραμορφώθηκε το πρόσωπό της φρικιαστικά. Που είναι οι λαλίστατες φιλοζωϊκές οργανώσεις. Σιωπή. Για εμάς δεν υπάρχει σιωπή. Αρχίζει τώρα ένας ανελέητος πόλεμος. Δε θα αφήσουμε ζωντανό αδέσποτο σε όλη τη Θράκη. Με οποιοδήποτε κόστος και όσο καιρός και αν χρειαστεί. Τα νιάτα της φίλης μας που καταστράφηκαν είναι η αιτία που μας κάνει να βγούμε σαν «σκυλιά» στους δρόμους. Δηλητήρια, φυτοφάρμακα, καρφίτσες, γυαλιά, ληγμένα φάρμακα, αεροβόλα όπλα, μαχαίρι και οτιδήποτε άλλο βρούμε είναι η φαρέτρα μας. Ο τρόπος εξόντωσης κάθε σκυλιού θα είναι πολλαπλά βάρβαρος από αυτά που έζησε ένα αθώο κορίτσι. 
Όλη η Αλεξανδρούπολη όπου έγινε το γεγονός της επίθεσης, όλη η Κομοτηνή και όλη η Ξάνθη είναι μαζί μας. Συμμαθητές και συμφοιτητές δίνουμε ιερό όρκο να γίνουμε φανατικά αντιφιλόζωοι. Δε μας τρομάζει τίποτε. Με απόλυτη μυστικότητα στις κινήσεις μας, με άριστη ομάδα τσιλιαδόρων και με όρκους πίστης στον ιερό αυτό αγώνα για χάρη της φίλης μας, τα αδέσποτα θα είναι παρελθόν. Καλούμε κάθε πολίτη της Αλεξανδρούπολης κυρίως να σκεφτεί ότι μπορούσε το δικό του παιδί να ήταν στη θέση της φίλης μας. Κάντε λοιπόν κάτι απλό. Βάλτε μία καρφίτσα, βάλτε μερικά ληγμένα χάπια που έχετε σπίτι, ένα μικρό κομμάτι γυαλί σε κάθε τροφή που πετάτε, μόνο έτσι θα βοηθήσετε και εσείς στον πόλεμο εναντίον των ανεύθυνων φιλόζωων που προτιμούν τα ζώα αντί για ανθρώπους. Θα επανέλθουμε… μετράτε λοιπόν από σήμερα κιόλας πτώματα σκυλιών κυρίως, υπάνθρωποι των φιλοζωικών οργανώσεων, χάρισμά σας»
Συνεργός στο έγκλημα και το star channel

Δεν μας έφτανε ο κιτρινισμός του Πρώτου Θέματος, ήρθε και η δεύτερη κιτρινιάρικη ηλεκτρονική έκδοση του star channel να φουντώσει τις αντιδράσεις, αφού όχι μόνο δημοσίευσαν το κατάπτυστο άρθρο τους στην σελίδα τους, αλλά αφιέρωσαν και ολόκληρο "ρεπορτάζ" στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos. ... no_koritsi


Ακολουθεί Δ.Τ. του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης.

Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη φασαρία στην περιοχή μας με το περιστατικό με το σκυλί που ακούστηκε πως επιτέθηκε σε μια κοπέλα 17 ετών στο χωριό Νιψα . Ακούσαμε διάφορες εκδοχές της ιστορίας και διαβάσαμε πάρα πολλά δημοσιεύματα με ευφάνταστους και υπερβολικούς τίτλους για το αδέσποτο σκυλί που κατακρεούργησε και κατά άλλους κατασπάραξε την κοπέλα. Παρά το ότι εξηγήσαμε ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο αλλά είχε ιδιοκτήτη ορισμένοι επέμεναν να διατηρούν τα άρθρα αυτά με τους υπερβολικούς και ψεύτικους τίτλους πιθανότατα σκόπιμα για να δημιουργηθεί θέμα με τα αδέσποτα και να προκαλέσουν την αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό του κόσμου απέναντι στα άμοιρα ζωντανα. Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά , ο χρόνος θα δείξει..

Ήδη κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεκινήσουν την προσπάθεια παρακίνησης του κόσμου προς την εξολόθρευση των αδέσποτων πατώντας στο συμβάν με την κοπέλα και έστειλαν μια άθλια επιστολή στα ΜΜΕ. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σας αναφέρουμε πως μέλος μας επισκέφτηκε την ιδιοκτήτρια του σκύλου που ευθυνόταν για τον τραυματισμό της κοπέλας . Μια ευγενέστατη κυρία η οποία μας τα εξήγησε όλα. ...Το σκυλί είναι ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο… Η κυρία αυτή από τότε που πέθανε ο άνδρας της θέλησε να πάρει ένα σκυλί φύλακα γιατί προσπάθησαν πολλές φορές να διαρρήξουν το σπίτι της και φοβάται μιας και μένει μόνη της.... Το σπίτι της έχει μια περίφραξη ύψους περίπου 2 μέτρων. Μέσα στην αυλή του το σκυλί είναι φύλακας , ούτος η άλλως γι αυτό τον λόγο το πήρε η κυρία, όμως ποτέ δεν έχει δαγκώσει κανέναν όπως ακούστηκε παρά μόνο γαύγιζε… 

Πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν ενοχλούσαν και τρόμαζαν το σκυλί χωρίς όμως αυτό ποτέ να τα ενοχλήσει. Δεν είχε προσπαθήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν να πηδήξει έξω από το φράκτη παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αυτή τη φορά πήδηξε και βγήκε και αφού έκανε μια βόλτα στην γειτονιά μπήκε μέσα στην αυλή της κοπέλας που είναι περιφραγμένο με έναν χαμηλό φράκτη ο όποιος έχει και πολλά κενά και πήγε προς τα σκυλιά που έχουν η οικογένεια της κοπέλας πιθανότατα για να παίξει μαζί τους. Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού πήγε να μαζέψει το σκύλί της και ταυτόχρονα πήγε και η κοπέλα να το διώξει. Η ιδιοκτήτρια της είπε σε παρακαλώ πολύ κορίτσι μου άσε θα το μαζέψω εγώ παρόλα αυτά η κοπέλα έκανε του κεφαλιού της... Το σκυλί ήταν σηκωμένο στα 2 ποδιά και ακουμπούσε στα σύρματα και η κοπέλα πήγε και το σκούντηξε για να φύγει. Το σκυλί με το σκούντημα έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε άθελα του και εξαιτίας της θέσης της στο πρόσωπο..Λόγο του βάρους του (περίπου 40κιλα) όπως έπεσε τη γρατζούνισε στο πρόσωπο και της έσκισε λίγο το κάτω χείλος… 

Την ιδιοκτήτρια επισκέφτηκε και η κτηνιατρική υπηρεσία για να ελέγξει το σκυλί (το όποιο διαπίστωσαν πως είναι άψογα από θέμα υγείας, με τα εμβόλια του και τα πάντα) και για να ελέγξουν αν είναι επιθετικό... Τελικά το σκυλί αποδείχτηκε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα επιθετικότητας. Όντως αν ήταν επιθετικό η κοπέλα που είναι γειτόνισσα με την ιδιοκτήτρια πιστεύουμε πως θα το γνώριζε και δεν θα προσπαθήσει να το σκουντήξει με αυτό τον τρόπο αλλά θα το απέφευγε. Επίσης αν το συγκεκριμένο σκυλί ήταν επιθετικό πιθανόν η κοπέλα δε θα γλίτωνε με λίγες νυχιές στο πρόσωπο αλλά θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση της.....
-- 
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Το είδαμε στο happydogsworld

Γκρινιάξτε άφοβα: Κερδίζετε χρόνια!



Η γκρίνια και η απαισιοδοξία… προσθέτουν χρόνια! Σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα οι ηλικιωμένοι που γκρινιάζουν ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς.

«Οι ηλικιωμένοι που αναμένουν μια περιορισμένη σε κάποιον βαθμό ικανοποίηση από την προσωπική τους κατάσταση στο μέλλον ζουν ολοφάνερα πιο πολύ και η υγεία τους είναι καλύτερη από τους ηλικιωμένους που φαντάζονται ένα ρόδινο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γερμανικό ινστιτούτο DW.

Από έρευνά του ινστιτούτου προέκυψε ότι το 43% των πιο ηλικιωμένων ερωτηθέντων φάνηκε υπερβολικά απαισιόδοξο, το 25% φάνηκε λογικό και το 32% υπερβολικά αισιόδοξο.
Ωστόσο ο κίνδυνος απώλειας των σωματικών ικανοτήτων αποδείχθηκε πολύ πιο αυξημένος και ο κίνδυνος θανάτου ήταν επίσης κατά 10% υψηλότερος για τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους.

Πηγή: healthtimes


Ανέκδοτο: Η κρίση τον έκανε ζιγκολό!!!



Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά...

Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.Του ήλθε μια φαεινή ιδέα! Έγραψε έξω από την πόρτα του σπιτιού του με μεγάλα γράμματα...
Στο κρεβάτι: 100 EURO
Στον καναπέ: 50 EURO
Στο πάτωμα: 25 EURO
Μια γριούλα περνώντας έξω από την πόρτα του σταμάτησε και διάβασε την αγγελία. Γύρισε γρήγορα στο σπίτι της, μάζεψε όλες τις οικονομίες της και γρήγορα πίσω στο σπίτι του νεαρού.
Όταν έφτασε στο σπίτι του έδωσε όλα τα χρήματα στον νεαρό. Βλέποντάς την ο νεαρός αισθάνθηκε αμήχανα στην αρχή, αλλά πάντως μέτρησε τα χρήματα: 100 EURO!
Φίλησε την γριά και την ρώτησε:
-Στο κρεβάτι βέβαια ....;
Χαμογελώντας η γριά του είπε:
- Μην γίνεσαι αστείος...
Τέσσερις φορές ... στο πάτωμα !!!!!

Απίστευτο - Άντρας τα βάζει με εκατοντάδες δηλητηριώδεις κόμπρες! [Video]




Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ο εικονιζόμενος άντρας, που επιχειρεί να τα βάλει με εκατοντάδες δηλητηριώδεις κόμπρες.


Αψηφώντας τον κίνδυνο κάποιο από τα επικίνδυνα ερπετά να τον τσιμπήσει και να του κάνει μεγάλη ζημιά, τα πιάνει και τα πετάει. Για 5 λεπτά που κρατάει το βίντεο, δεν σταματάει να μετακινείται στο μικροσκοπικό δωμάτιο, δείχνοντας ψυχραιμία που ουδείς θα είχε σε τέτοια περίπτωση. Απλά μείνετε με το στόμα ανοιχτό με αυτά που κάνει, στις θανατηφόρες κόμπρες.




Παρήγγειλε 85 πίτσες και ..δείτε τι φιλοδώρημα έδωσε!!!



Όταν έχει γίνει μια παραγγελία για 85 πίτσες οι οποίες κοστίζουν σχεδόν 1500 δολάρια αυτός που θα τις μεταφέρει μπορεί να κουραστεί κουβαλώντας τες ωστόσο... στο τέλος θα ανταμειφθεί με ένα καλό φιλοδώρημα.

Συνήθως στις Η.Π.Α αυτό κυμαίνεται μεταξύ 10% με 20% της συνολικής παραγγελίας. 
Αποτέλεσμα ο "μικρός" που θα τις κουβαλούσε θα έβαζε τουλάχιστον 150 δολάρια στην τσέπη.

Οι τσάντες των ντιλιβεράδων μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 12 πίτσες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός για να παραδώσει την παραγγελία να κάνει τουλάχιστον επτά διαδρομές.

Αφού λοιπόν τις παρέδωσε οι υπεύθυνοι του υπέγραψαν στην απόδειξή το πόσο του φιλοδωρήματος το οποίο ήταν μόλις 10 δολάρια! Τότε ήταν που ένας φίλος του, γνωστός με το ψευδώνυμο jfastman, δημοσίευσε τη φωτογραφία της απόδειξης στο Reddit με αποτέλεσμα να κάνει το γύρω του διαδικτύου.

thestival.gr

Δείτε τους παιδεραστές υποψήφιους για τη θέση του


Τριγμούς έχει προκαλέσει στους κύκλους του Βατικανού μία λίστα που δημοσιεύει οργάνωση για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, η οποία περιέχει 12 ονόματα Καρδιναλίων οι θεωρητικά τουλάχιστον, είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Βενέδικτο 16ο.

Σύμφωνα με την οργάνωση SNAP που εδώ και χρόνια έχει ανοίξει πόλεμο με το Βατικανό δώδεκα Καρδινάλιοι, επτά εκ των οποίων υποψήφιοι Ποντίφικες, δεν έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Κονκλάβιο, πόσο μάλλον να ανέβουν στο θρόνο της Αγίας Έδρας, εξαιτίας των πράξεών τους ή δημόσιων σχολίων τους για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την συγκάλυψη εντός της Εκκλησίας.

Η λίστα καταρτίστηκε από τα μέλη της SNAP βάσει δημοσιευμάτων, νομικών υποθέσεων και μαρτυρίων θυμάτων.

Οι δώδεκα Καρδινάλιοι της λίστας της SNΑP είναι οι
•Ταρκίσιο Μπερτόνε
•Τίμοθυ Ντόλαν
•Ντόμινικ Ντούρκα
•Οσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραδιάγα
•Πάτρικ ο' Μάλλεϋ
•Μάρκ Ουελέτ
•Τζόρτζ Πελ
•Νορμπέρτο Ριβέρα
•Λεονάρντο Σαντρί
•Αντζελο Σκόλα
•Πήτερ Τάρκσον
•Ντόναλτ Γουέρλ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα ονόματα του Αρχιεπίσκοπου Μιλάνου, Αντζελο Σκόλα και του Επισκόπου Γκάνας, Πήτερ Τάρκσον, οι οποίοι αποτελούν και τα δύο μεγάλα φαβορί για τη διαδοχοί του Πάπα Βενέδικτου 16ου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Καρδιναλίου της Νέας Υόρκης, Τίμοθυ Ντάλτον, αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέει η οργάνωση αναφέροντας «Δεν θα απαντήσω σε αυτή την οργάνωση που έχει μικρή ή και καθόλου αξιοπιστία».

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι στο χέρι της snap να αποφασίσει ποιος θα έρθει στο κονκλάβιο και ποιος θα εκλεγεί…οι καρδινάλιοι μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους, χωρίς να ζητήσουν συμβουλές από την snap» είπε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Τα μέλη της SNAP (Survivors Network of those Abused by Priests) δεν υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα ονόματα εμπλέκονται σε συγκάλυψη υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο, αρκετοί από αυτούς είναι ύποπτοι για τα δημόσια σχόλιά τους απέναντι σε τέτοιες υποθέσεις.

Από την οργάνωση συμβουλεύουν το επόμενο Πάπα να κρατήσει σκληρή στάση έναντι σε τέτοιες υποθέσεις και να ηγηθεί των ιερέων με πειθαρχία.

Επίσης από τους συγκεκριμένους Καρδιναλίους η οργάνωση SNAP έχει και ιδιαίτερες προτιμήσεις για τρεις συγκεκριμένους υποψήφιους τους οποίους θεωρεί παραδείγματα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και παιδεραστίας και τους προτείνει για διαδόχους του Βενέδικτου.

Αυτοί είναι οι

•Λουίς Αντόνιο Ταγκλε από τις Φιλιππίνες

•Κρίστοφερ Σκονμπορν από την Αυστρία

•Μάρτιν Ντιάρμουιν από την Ιρλανδία

Οι συγκεκριμένοι Καρδινάλιοι έχουν αποκηρύξει με σφοδρότητα περιπτώσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης θεωρώντας τις ντροπή για την Καθολική Εκκλησία.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Μελβούρνη

Έβγαλαν τα ρούχα τους και ανέβηκαν στη σέλα!

Γυμνοί και ημίγυμνοι ποδηλάτες κατέκλυσαν τους δρόμους της Μελβούρνης την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της «παγκόσμιας γυμνής ποδηλατοδρομίας» (World Naked Bike Ride) που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Εκατοντάδες φυσιολάτρες έβγαλαν τα ρούχα τους, ανέβηκαν στις σέλες τους και έκαναν πεντάλ για απόσταση 2,5 μιλίων φορώντας μόνο αντιηλιακό ή έχοντας βάψει τα σώματά τους με μπογιές γράφοντας διάφορα συνθήματα.

Η εκδήλωση που έγινε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ποδηλάτες, οι πεζοί και το περιβάλλον από τα αυτοκίνητα.

Όσοι το έχασαν… έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κάποια από τις γυμνές ποδηλατοδρομίες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες σε Σικάγο, Παρίσι και Λονδίνο.



newsbeast.gr

To «Fear of the dark» των Iron Maiden με άρπα το έχετε ακούσει... (video)



To «Fear of the dark» των Iron Maiden με άρπα...



ΣΟΚ: Άντρας ο μεγαλύτερος συλλέκτης Barbie στον κόσμο!

Ο Stanley Colorite είναι 41 ετών και διαμένει στο Hudson της Φλόριντα, όπου εδώ και 16 συναπτά έτη συλλέγει κούκλες Barbie αλλά και τους... συντρόφους τους εν ονόματι Ken. Μέχρι στιγμής έχει στην κατοχή του 2.000 Barbie και 1.000 Ken και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο κ. Colorite ξοδεύει περίπου 30.000 δολάρια το χρόνο προκειμένου να προσθέσει επιπλέον κούκλες στη συλλογή του, ενώ έχει κάνει τρόπο ζωής τις βόλτες σε παιχνιδάδικα, σε παλαιοπωλεία αλλά και στο e-Bay.

Το σπίτι του μοιάζει με μια πρώτη ματιά με μουσείο της Mattel (εταιρεία που κατασκευάζει παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και τις κούκλες Barbie), καθώς σε όλα τα δωμάτια υπάρχουν όλες οι... εκδόσεις Barbie: Γοργόνες, βασίλισσες, προγκίπισσες, νοσοκόμες, τραγουδίστριες κ.ο.κ. αλλά και όλες σχεδόν οι συλλεκτικές εκδόσεις. Επιπλέον, ο κ. Colorite διαθέτει αξεσουάρ για τις κούκλες του αλλά και... ανταλλακτικά, προκειμένου να επιδιορθώνει τυχόν καταστροφές. Από τη συλλογή του, βέβαια, δεν λείπουν οι λιμουζίνες, τα άλογα, τα αεροπλάνα, τα ασθενοφόρα αλλά καιόλων των ειδών οι... κατοικίες της Barbie και του Ken όπου μαζί με τα παιδιά τους φαίνεται να ζουν πολύ καλά (και εμείς καλύτερα!)...





Πηγή: perierga.gr

Δέκα άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο


Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη ευχαρίστηση πλούτο ή δύναμη. Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν...

10. Πάπας Συλβέστρος Β’

Ο Συλβέστρος Β’ ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.

9. Νικολό Παγκανίνι

Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι’ αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.

8. Ζιλ ντε Ρε

Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.

7. Στρατηγός Jonathan Moulton

Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.

6. Urbain Grandier

Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά! Το κείμενο έλεγε τα εξής:

Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί, και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ’ αυτόν υποσχόμαστε την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού. Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων. Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου. Baalberith, συγγραφέας.

5. Τζουζέπε Ταρτίνι

Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, "είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα".

4. Κορνήλιος Αγρίππας

Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.

3. Ρόμπερτ Τζόνσον

Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.

2. Γιόχαν Φάουστ

Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.

1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων

Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.

Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου του.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Γιατί κλειδώνουν τους Καρδινάλιους στην εκλογή του Πάπα…


Ένας παλιός θεσμός, το κονκλάβιο, που ανάγεται χρονολογικά τον 13ο αιώνα θ’ αναβιώσει μιας και ο Πάπας Βενέδικτος εξέδωσε την παραίτηση του. Ο συγκεκριμένος θεσμός θέτει το κλείδωμα των καρδινάλιων σε μια αίθουσα προκειμένου όπως λέγεται, να επιταχυνθεί η διαδικασία εκλογής του Πάπα. Αυτό που οδήγησε στη «γένεση» αυτού του θεσμού ήταν οι διάφορες εσωτερικές διαφωνίες που είχαν μεταξύ τους οι καρδινάλιοι, η καθυστέρηση των διαδικασιών αλλά καθώς και η προφύλαξη των εκλεκτόρων από τις εξωτερικές «πιέσεις». 

Το κονκλάβιο απαρτίζεται από 207 μέλη αλλά κανονικά εν έτει 2013 115 θα είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στην συνεδρίαση για την εκλογή του Πάπα της Ρώμης. Αυτοί που δικαιούνται να ψηφίσουν είναι οι καρδινάλιοι που έχουν ηλικία κάτω των 80 ετών και συγκεκριμένα αυτοί που όταν άρχισε η περίοδος της «κενής έδρας», στις 28 Φεβρουαρίου, ύστερα από την επίσημη παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’. Έτσι λοιπόν όπως προαναφέρθηκε, από τους 207, μπορούν να ψηφίσουν οι 115 αφού δύο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Κονκλάβιο: ο καρδινάλιος Ριγιάντιο Νταρμαατμάτζα απ την Ινδονησία για λόγους υγείας και ο Κιθ Ο’ Μπράιαν από τη Βρετανία ο οποίος έχει κατηγορηθεί για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά». 

Όλοι οι καρδινάλιοι, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Βατικανό, στη Καπέλα Σιξτίνα, με στόχο τους να επιλέξουν τον νέο Πάπα. Από αυτούς, οι 48 έγιναν καρδινάλιοι επί Ιωάννη Παύλου Β’ και οι 67 επί Βενέδικτου ΙΣΤ’. 

Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι από τους 115 εκλέκτορες οι 60 είναι Ευρωπαίοι, εκ των οποίων οι 28 είναι Ιταλοί. Η Λατινική Αμερική με τη σειρά της κατέχει 19 εκπροσώπους ενώ παράλληλα, η Βόρεια Αμερική 14. Έντεκα είναι από την Αφρική, δέκα είναι από την Ασία ενώ ένας μόνο, ο αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ Τζορτζ Πελ είναι Αυστραλός.

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Μαζική δηλητηρίαση στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου



Έναν ολόκληρο χρόνο βρίσκονταν στη λίστα αναμονής 78 άνθρωποι που θέλησαν να δειπνήσουν στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το δανέζικο «Noma».
  
 Φαίνεται, όμως, ότι οι 67 πλήρωσαν και... με το παραπάνω την επιλογή τους, καθώς σταδιακά από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Τα συμπτώματα των πελατών που δηλητηριάστηκαν ήταν διάρροια και εμετός. Το γεγονός αποδίδεται στην ασθένεια εργαζομένου στην κουζίνα του εστιατορίου, με αποτέλεσμα να μολυνθούν τα περίφημα όσο και πανάκριβα εδέσματά του.

Η διοίκηση του βραβευμένου με δύο αστέρια Μισελέν εστιατορίου ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό. «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγνώμη για ό,τι έγινε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές όσο και με τους πελάτες μας που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε» δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Πίτερ Κράινερ, ο οποίος διέψευσε την είδηση πως θα κλείσει το εστιατόριο.

Το εστιατόριο χρεώνει 5.000 δανέζικες κορόνες (περίπου 880 δολάρια) για μενού δύο ατόμων με ποτά. Οι κρατήσεις γίνονται μήνες πριν, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται ξενάγηση στην κουζίνα των 50 σεφ του εστιατορίου.

zougla.gr

Έτσι θα είναι το τζαμί της Αθήνας


Θα είναι ένα μοντέρνο κτίριο χωρίς μιναρέδες και το έργο κατασκευής του πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα οθωμανικά τζαμιά με τους μιναρέδες.. Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύβος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσβλητική προσφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τον έλληνα Πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα.

Το κόστος για την ανέγερση του τεμένους, χωρητικότητας 350 ατόμων, ανέρχεται σε 
σε 846.000 ευρώ και το σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, το οποίο έχει κατασκευάσει μερικά από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο. 

Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι' αυτό και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής. 

Διάσημη τενίστρια ξυλοκόπησε τον πρώην φίλο της στο γυμναστήριο



«Πρωταθλήτρια» και στις… μπουνιές – εκτός από το τένις- φαίνεται πως είναι η Τζένιφερ Καπριάτι. Η αστυνομία, συνέλαβε τη γνωστή τενίστρια, καθώς κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της, την ώρα, μάλιστα, που οι δύο τους βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο, και συγκεκριμένα σε γυμναστήριο.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες, το ζευγάρι είχε έναν έντονο διαπληκτισμό. Στη συνέχεια, η Καπριάτι, άρχισε να χτυπά τον πρώην σύντροφό της, Ιβάν Μπράναν, στο στήθος, χρησιμοποιώντας τις γροθιές της. Το αποτέλεσμα ήταν, ο άντρας, να τρέξει προς τα ανδρικά αποδυτήρια, να κλειστεί μέσα και να καλέσει με το κινητό του τηλέφωνο τον αριθμό για τις επείγουσες καταστάσεις της Αμερικής, 911.
Η 36χρονη πρώην πρωταθλήτρια, έφυγε από το σημείο της «σκηνής», αλλά οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν, λίγα χιλιόμετρα μετά. Πλέον, αναμένεται να γίνει δικαστήριο, με σκοπό να επιλυθούν οι διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι.

http://www.koolnews.gr

Αγόρια - κορίτσια: Πόσο διαφέρουν;

Όλοι ξέρουμε ότι τα αγόρια συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα κορίτσια. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε γενετικούς παράγοντες αλλά και στο γεγονός ότι εμείς τους συμπεριφερόμαστε διαφορετικά.

Ροζ ή μπλε; Φόρεμα ή σαλοπέτα; Κούκλα ή αυτοκινητάκι; Η ανακάλυψη του φύλου, η αναγνώριση του εαυτού ως «αγόρι» ή «κορίτσι» είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη κάθε παιδιού. Προκειμένου να καταλάβουν πού ακριβώς ανήκουν, τα παιδιά περνάνε από την ηλικία των τριών έως την ηλικία των πέντε ετών μια περίοδο υπερβολής σε ό,τι αφορά φύλο τους: Τα κορίτσια λατρεύουν οτιδήποτε είναι ροζ, θυμίζει πριγκίπισσα και μπαλαρίνα, ενώ τα αγόρια κυκλοφορούν με ένα σπαθί ή με ένα πιστόλι σχεδόν «κολλημένο» στο χέρι τους και δεν χορταίνουν να παίζουν «πόλεμο». Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική μεταβατική περίοδο, την οποία όταν ξεπεράσουν (σύντομα) θα έχουν κατακτήσει τη συνειδητοποίηση του φύλου τους.
Αλήθειες και μύθοι για τα αγόρια και τα κορίτσια
Ποιο είναι πιο χαδιάρικο; 
Το κορίτσι, ίσως γιατί έτσι του έχουμε μάθει. Έρευνες δείχνουν ότι με τα θηλυκά μωρά είμαστε πιο τρυφεροί απ’ ό,τι με τα αρσενικά. Αυτό γίνεται ασυνείδητα, όχι μόνο από τους γονείς, αλλά και από τον ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Αυτή μπορεί να είναι και η αιτία που τα περισσότερα αγόρια στη νηπιακή ηλικία δυσανασχετούν και αποφεύγουν τα χάδια και τις τρυφερότητες κάνοντας τις «αγορομάνες» να προσπαθούν να κερδίσουν την πολυπόθητη αγκαλιά αφού πρώτα χοροπηδήσουν, γαργαλίσουν και «παλέψουν» παιχνιδιάρικα με τον κανακάρη τους. 

Ποιο πετάει την άμμο; 
Τα αγόρια αρέσκονται να δείχνουν τη δύναμή τους, ενώ τα κορίτσια είναι πιο προστατευτικά. Μια ακόμα προκατάληψη; Όχι, ισχυρίζονται οι αναπτυξιακοί ψυχολόγοι. Είναι γεγονός ότι τα αγόρια και τα κορίτσια συμπεριφέρονται διαφορετικά απέναντι στα άλλα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα κορίτσια επιχειρούν ευκολότερα να επικοινωνήσουν, να συνεννοηθούν αλλά και να βοηθήσουν. Τα αγόρια συμπεριφέρονται συχνότερα επιθετικά, έχοντας ως στόχο τον ανταγωνισμό, την επιβολή και τη νίκη. Πρόκειται για μια κληρονομιά της ανθρώπινης ιστορίας, από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε εύκολα. Από την αρχή της εμφάνισης του είδους, ο άντρας ήταν αυτός που εξερευνούσε νέα εδάφη και υπερασπιζόταν την οικογένεια και την ιδιοκτησία του, ενώ οι γυναίκες φρόντιζαν να υπάρχει ζεστό φαγητό, ρούχα και καλή διάθεση. 

Ποιο φωνάζει πιο δυνατά;
Απ’ όλα τα μωρά στις αίθουσες νεογνών αυτά που κλαίνε περισσότερο, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση, είναι τα αγόρια και μάλιστα σε ποσοστό 70%. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει το γιατί. Η δύσκολη προσαρμογή στο περιβάλλον έξω από τη μήτρα πιθανολογείται πως σχετίζεται με το γεγονός ότι το νευρικό σύστημα τον αγοριών είναι λιγότερο ώριμο από αυτό των κοριτσιών. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι τα νεογέννητα αγοράκια είναι πιο επιρρεπή από τα νεογέννητα κορίτσια σε παράγοντες που προκαλούν άγχος, όπως, στη φασαρία. 

Ποιο χρειάζεται περισσότερα τσιρότα;
Τα αγόρια. Από τα περιστατικά που καταφτάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων έπειτα από μικροατυχήματα που συμβαίνουν στο σπίτι το 80% αφορά αγόρια. Οι μικροί Ράμπο τραυματίζονται πιο συχνά, γιατί τα παιχνίδια αλλά και γενικά ο τρόπος συμπεριφοράς τους είναι πιο ριψοκίνδυνος σε σχέση με το άλλο φύλο. Η καναδή ερευνήτρια Μπάρμπαρα Μορονγκιέλο ύστερα από σχετική μελέτη σε νήπια διαπίστωσε ότι: Τα κορίτσια στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαρακτήρισαν «επικίνδυνες», δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο και το σκαρφάλωμα. Τα κορίτσια αποφεύγουν τέτοιου είδους παιχνίδια, σε αντίθεση με τα αγόρια που, ακόμη κι αν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος, δεν πιστεύουν ότι θα τραυματιστούν. Τα αγόρια αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα ατυχήματα και θεωρούν τους τραυματισμούς «έλλειψη τύχης», σε αντίθεση με τα κορίτσια που θεωρούν τους εαυτούς τους αποκλειστικά υπεύθυνους για ό,τι συμβεί. 

Ποιο αρρωσταίνει πιο συχνά;
Σε μικρή ηλικία τα αγόρια υποφέρουν πιο συχνά από ιώσεις και αλλεργίες απ’ ό,τι τα κορίτσια. Αυτό όμως αλλάζει κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Τότε τα κορίτσια γίνονται πιο ευπαθή σε αλλεργίες και κρυολογήματα. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι τα κορίτσια παίρνουν περισσότερες απουσίες «λόγω ασθένειας» στο σχολείο. Από την άλλη, τα αγόρια αντιμετωπίζουν συχνότερα αναπτυξιακά ζητήματα όπως είναι η νυχτερινή ενούρηση, η υπερκινητικότητα αλλά και προβλήματα λόγου, όπως ο τραυλισμός και η καθυστέρηση στην ομιλία. Τέλος, τα ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη στην παιδική και εφηβική ηλικία, προσβάλλουν περισσότερο τα κορίτσια. 

Ποιο είναι πιο κοντά στη μαμά;
Στην ηλικία των τριών ετών τα παιδιά ανακαλύπτουν σε ποιο φύλο ανήκουν: τα κορίτσια είναι σαν τις μαμάδες και τα αγόρια σαν τους μπαμπάδες. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι αρκετά δύσκολη για τα μικρά αγόρια που θα πρέπει να απαγκιστρωθούν από τη μαμά τους, αν θέλουν να γίνουν σαν τον μπαμπά, ενώ για τα κορίτσια δεν αλλάζει τίποτα. Και τα δύο φύλα θα μάθουν τους ρόλους τους παρακολουθώντας τη ζωή στο σπίτι με πρωταγωνιστές τους γονείς τους. Μπορεί σήμερα οι ρόλοι των γονιών να είναι πιο ισότιμοι, παρ’ όλα αυτά η μαμά εξακολουθεί να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και φροντίζει το σπίτι περισσότερο από τον μπαμπά. Έτσι, η γυναίκα ταυτίζεται με τις παραδοσιακές ιδιότητες της δοτικότητας και της στοργής και ο άντρας με την υπευθυνότητα και τη δύναμη. Σε μια έρευνα παιδιά τριών ετών ρωτήθηκαν τι κάνουν τα αγόρια και τι τα κορίτσια. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής: Τα κορίτσια παίζουν με κούκλες, βοηθάνε τη μαμά, μιλάνε πολύ, χρειάζονται βοήθεια, δεν χτυπάνε ποτέ. Τα αγόρια βοηθάνε τον μπαμπά, θέλουν να παλεύουν και κάνουν άλλα παιδιά να κλαίνε. 

Ποιο είναι η αδυναμία του μπαμπά;
Στη ζωή ενός παιδιού η γυναίκα είναι πολύ σημαντική: μαμά, δασκάλα, νταντά, γιαγιά. Όμως, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια έχουν ανάγκη την αντρική παρουσία. Ιδιαίτερα για τα κορίτσια ο μπαμπάς είναι «ο πρώτος άντρας στη ζωή τους», αυτός καθιερώνει την εικόνα που θα έχουν στο μέλλον για το άλλο φύλο. Για τα αγόρια, από την άλλη, ο μπαμπάς είναι το ισχυρό πρότυπο. Επομένως η παρουσία του και ο τρόπος που φέρεται και λειτουργεί μέσα στην οικογένεια είναι καθοριστικός και για τα δύο φύλα. 

Ποιο βοηθάει περισσότερο στην κουζίνα;
Σε όλα τα παιδιά αρέσει να κάνουν ευχάριστα πράγματα. Η συνύπαρξη στην κουζίνα με τη μαμά ή τον μπαμπά είναι ιδιαίτερα δημιουργική, αλλά και διασκεδαστική τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Άλλωστε, το να φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου το οποίο τρώγεται κιόλας είναι μεγάλο επίτευγμα για τα παιδιά και τους δίνει χαρά. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς παραδοσιακά παροτρύνουν περισσότερο τα κορίτσια να βοηθήσουν στη κουζίνα και τα αγόρια στα μαστορέματα. Αυτό ωστόσο σιγά σιγά αλλάζει ακολουθώντας τις αλλαγές στις κοινωνικές δομές. 

Ποιο θέλει να ανακαλύψει πιο γρήγορα τον κόσμο;
Το αγόρι. Από τη στιγμή που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, τα μικρά αντράκια θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα, ξεκινώντας απ’ όλες τις γωνιές του σπιτιού και επεκτείνοντας την περιέργειά τους σε ολόκληρη την παιδική χαρά. Οι επιστήμονες μας λένε ότι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι γενετικοί. Έρευνες στον εγκέφαλο απέδειξαν ότι η ικανότητα του προσανατολισμού στα αγόρια είναι πολύ πιο αναπτυγμένη απ’ ό,τι στα κορίτσια. Γι’ αυτόν το λόγο οι μικροί εξερευνητές έχουν τη βεβαιότητα πως όπου και να πάνε πάντα θα βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς παροτρύνουν τα αγόρια από μικρά να ανοίξουν τα φτερά τους. Πρόσφατη μελέτη σε αγόρια και κορίτσια νηπιακής ηλικίας έδειξε ότι τα κορίτσια ακούνε τη λέξη «πρόσεχε» τέσσερις φορές περισσότερο απ’ ό,τι τα συνομήλικά τους αγόρια. 

Ποιο κάνει πιο εύκολα «φίλους»;
Στα αγόρια αρέσει να οργανώνονται σε ομάδες τεσσάρων έως έξι φίλων. Τα κορίτσια αισθάνονται καλύτερα όταν η παρέα για παιχνίδι αποτελείται από δύο έως τρεις φίλες. Λογικό, αφού πολλά παιδιά σημαίνει περισσότερη δράση και φασαρία. Το σίγουρο είναι ότι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια έχουν όφελος από τη μεταξύ τους συναναστροφή. Μαθαίνουν διαφορετικές συμπεριφορές και συμπληρώνουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους. 

Συμβουλές για ευτυχισμένα αγόρια και κορίτσια
Ανεξάρτητα από το φύλο, υπάρχουν κάποια στάνταρ πράγματα που κάνουν καλό τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, όπως: 
- Οι αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά. 
- Όμορφες ιστορίες ή τρυφερά τραγούδια πριν τον ύπνο. 
- Η μαμά είναι καλή, μπορεί όμως και να επιβληθεί. 
- Να τα εμπιστευόμαστε και να τα πιστεύουμε. 
- Να τα επιβραβεύουμε για τις προσπάθειές τους.
- Να τα αφήνουμε να κλαίνε και μετά να τα παρηγορούμε.  
- Να τους δίνουμε κίνητρο και αυτονομία.Μαμάδες και μπαμπάδες που μπορούν να παραδεχτούν τα λάθη και τις αδυναμίες τους. 
- Να ακούνε ότι είναι μοναδικά, αξιαγάπητα, δυνατά και έξυπνα. 
- Να τους μάθουμε ότι τα προβλήματα λύνονται χωρίς φωνές και εντάσεις. 
- Να μην τους επιλύουμε κάθε (μικρή) δυσκολία που αντιμετωπίζουν. 

Βρήκε το δακτυλίδι της 16 χρόνια μετά πάνω σε ένα καρότο



Στο σπίτι το έψαχνε, σε... καρότο το βρήκε! Ο λόγος για το δαχτυλίδι που είχε χάσει 16 ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα από την Σουηδία και βρέθηκε στη σαλάτα της.

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1995, όταν η Lena Paahlsson έχασε ένα χρυσό δαχτυλίδι την ώρα που έψηνε κουλουράκια με τις κόρες της. Στον πάγκο της κουζίνας το είχε αφήσει, αλλά... εξαφανίστηκε!

Σύσσωμη η οικογένεια άρχισε να ψάχνει, όμως, το δαχτυλίδι δεν βρέθηκε πουθενά...

Τα χρόνια πέρασαν και το κόσμημα ξεχάστηκε, μέχρι που η κα. Paahlsson αποφάσισε να βγάλει μερικά καρότα από τον κήπο της.

Δεν πίστευε στα μάτια της: το χαμένο δαχτυλίδι ήταν περασμένο μέσα σε ένα από τα καρότα!!!

«Είχα παρατήσει κάθε προσπάθεια να το βρω. Πλέον, μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάλι», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι το κόσμημα πρέπει να κατέληξε στον κήπο όταν κάποιος το μάζεψε κατά λάθος από τον πάγκο μαζί με άλλα λαχανικά για να ταΐσει τα πρόβατα της οικογένειας...

istioforos


Αυτά είναι τα 5 πιο επικίνδυνα Φαγητά στον κόσμο που μπορεί να σε σκοτώσουν!

Πολλές φορές λέμε «Πεθαίνω από την πείνα» αλλά καλύτερα αυτό παρά να δοκιμάσεις ένα από τα παρακάτω φαγητά.
Ευτυχώς για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, τα φαγητά τέτοιου τύπου είναι περιορισμένα αν όχι τελείως αφανή. Τι να σου κάνει η ντοματούλα και το λαδάκι;
Το ίδιο όμως δεν θα μπορούσαν να το πουν κάτοικοι άλλων χωρών, των οποίων τα φαγητά είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνα.
Το Katara.gr σας εξασφάλισε μία λίστα με τα πιο απαγορευμένα  - για την διατήρηση της καλής σας υγείας - φαγητά.
5. Σαννάκι
Το Σαννάκι είναι ένα... «ντελικατέσσεν» στην Κορέα. Είναι ουσιαστικά ένα ζωντανό μωρό χταπόδι στο πιάτο σου.
Η επικινδυνότητα αυτού του «πιάτου» είναι ότι καθώς το χταπόδι είναι ακόμη ζωντανό μπορεί - αν δεν βρωθεί επιτυχημένα - να κολλήσουν τα πλοκάμια του στον ουρανίσκο ή ακόμη χειρότερα στο λαιμό με αποτέλεσμα ένα επικείμενο πνιγμό. 

4. Μύδια του αίματος
Αυτό το φαγητό συναντάται κυρίως στην Σανγκάη και επειδή είναι τελείως άβραστα και... ματωμένα - όπως βλέπετε - μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο γαστρεντερολογικο σύστημα, καθώς περιέχουν δεκάδες χιλιάδες βακτήρια και ιούς.

3. Φούνγκου
Προχωρόντας στην Ιαπωνία, συναντάμε το «φούνγκου», ψάρι του οποίου το δηλητήριο - γνωστό και ως τετραδοτοξίνη - μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

2. Ο βάτραχος - ταύρος
Ένα άλλο υπερβολικά επικίνδυνο γεύμα είναι ο βάτραχος - ταύρος, «πιάτο» το οποίο το βρίσκουμε στην Ναμίμπια της Αφρικής. Μόνο που εκεί τρώνε ολόκληρο το βάτραχο, του οποίου το δηλητήριο μπορεί να επιφέρει το «τέλος» στα νεφρά σου.

1. Κάζου Μάρζου
Αυτό βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, έχει απαγορευτεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σίγουρα δεν είναι ένα οποιοδήποτε τυρί.
Το πιάτο αυτό συναντάται στην Σαρδηνία και περιέχει μέσα ζωντανά (!!!) σκουλήκια!

http://katara.gr

Ούτε οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν πρωινό!


Τελικά τη συνήθεια να μην τρώμε πρωινό την κουβαλάμε αιώνες. Διότι ούτε οι αρχαίοι πρόγονοί μας κάθονταν στο τραπέζι το πρωί για να γευματίσουν, πριν ξεκινήσουν τις καθημερινές ασχολίες τους.

Όπως σημειώνει η Δρ. Αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη – προϊσταμένη Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Νομοί Κοζάνης – Γρεβενών) – στο ενδιαφέρον κείμενό της για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων στην ιστοσελίδα του Μουσείου Αιανής, οι πρόγονοί μας σηκώνονταν νωρίς το πρωί και, πριν φύγουν από το σπίτι, έτρωγαν κάτι λιτό. Αυτό το πρώτο γεύμα τους λεγόταν ακράτισμα και περιλάμβανε ψωμί βουτηγμένο σε λίγο ανέρωτο κρασί. Προς το μεσημέρι ή το απόγευμα έπαιρναν ένα απλό και γρήγορο γεύμα, το άριστον και πριν από το βραδινό γεύμα έτρωγαν πάλι κάτι στα γρήγορα, το εσπέρισμα. Το κανονικό γεύμα, που ήταν πλουσιοπάροχο, το έπαιρναν στο τέλος της μέρας και λεγόταν δείπνον. Έτρωγαν κανονικά μόνο τα βράδια, γιατί σχεδόν καθημερινά είχαν καλεσμένους.

Έλληνες οι ψωμοφάγοι

Οι αρχαίοι Έλληνες χαρακτηρίζονταν για τη λιτότητα στα φαγητά τους, μας πληροφορεί η κ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη.  Έτρωγαν συνήθως δημητριακά – σιτάρι και κριθάρι, γι’ αυτό ο Όμηρος τους αποκαλεί «ψωμοφάγους». Είχαν δύο ειδών ψωμιά: τη μάζα, που ήταν κριθάρι ζυμωμένο σε γαλέτα (φτηνό και το έψηναν είτε μόνοι τους στα σπίτια είτε στους φούρνους), και τον άρτο, που ήταν κανονικό ψωμί. Κάθε στέρεη τροφή (χόρτα, κρεμμύδια, ελιές, ψάρια, κρέας, φρούτα, γλυκίσματα) που συνόδευε το ψωμί ονομαζόταν όψον.

Μια πολύ αγαπημένη τους τροφή ήταν το έτνος, φάβα από κουκιά και φακές. Έτρωγαν επίσης πολλά σκόρδα και τυρί. Το κρέας ήταν ακριβό, γι’ αυτό σπάνια το είχαν στο τραπέζι τους. Βασική τροφή τους ήταν τα ψάρια, τα οποία κατανάλωναν φρέσκα ή παστά, (τάριχος).

Το δείπνο τελείωνε με επιδόρπιο, το τράγημα, που αποτελούνταν από φρούτα φρέσκα ή ξερά, γλυκά, μέλι και καρύδια.

Βασικό τους ποτό ήταν το κρασί, που το έπιναν συνήθως νερωμένο για να έχουν διαύγεια στη συζήτηση. Ένα άλλο ποτό που συχνά έπιναν και που καθόριζε το τελετουργικό στα Ελευσίνια μυστήρια ήταν ο κυκεών, ένα μείγμα κριθάλευρου, νερού και αρωματικών φυτών.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι οι πρόγονοί μας δε χρησιμοποιούσαν πιρούνια. Έκοβαν τη στέρεη τροφή σε μικρά κομμάτια και την έπιαναν με το χέρι. Ωστόσο χρησιμοποιούσαν κουτάλια – μερικές φορές και την κόρα του ψωμιού ως κουτάλι, όπως επίσης οβελούς (σούβλες) και κρεάγρες με δύο ή τρία στελέχη.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger