Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

O Καναπεδάτος εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

























«Είσαι ένα φρικιό» φώναζαν τα άλλα παιδιά -Η συγκινητική ιστορία του κοριτσιού «τέρας»



Η Πένι έγινε γνωστή στον κόσμο, με την αποστολή μίας επιστολής της προς το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, διαμαρτυρόμενη για ένα ρεπορτάζ στο οποίο παρουσιάζονταν παραμορφωμένο παιδιά.

Η ίδια εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της, για το γεγονός ότι το CNN, προέβαλε σήμα καταλληλότητας πριν από την έναρξη του ρεπορτάζ, προειδοποιώντας ότι οι εικόνες που θα ακολουθούσαν μπορεί να ενοχλήσουν.

Γεννήθηκε με μία ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπο της και αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει εκ μέρους όλων των παιδιών που γεννήθηκαν με «διαφορετική εμφάνιση» 

«Πώς μπορώ να μην μιλήσω γι 'αυτό;» διερωτήθηκε. «Αν δεν είμαι εγώ, αυτή η οποία θα μιλήσεις για λογαριασμό αυτών των παιδιών, ποιος θα το κάνει;» 

Ως μικρό κορίτσι, δεν πήρε ποτέ πρόσκληση για τα σχολικά πάρτι. Ως έφηβος, δεν είχε ποτέ ένα καλύτερο φίλο, η φίλη. 

Ως γυναίκα, ποτέ δεν δημιούργησε μια σχέση.

Το όνειρό της να γίνει μια μέρα σύζυγος και μητέρα ξεθωριάζει, καθώς αντιλαμβάνεται ότι στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να έχει μία τέτοια φυσιολογική ζωή. 

Η Πένι Λόκερ, 31 ετών σήμερα, γεννήθηκε με ημιπροσωπική μικροσωμία και σύνδρομο Goldenhar, δύο γενετικές ανωμαλίες που της παραμόρφωσαν το πρόσωπο της. Η ημιπροσωπική μικροσωμία προκαλεί δυσμορφία των αυτιών και της δομής της κάτω γνάθου.

Το σύδνροδμο Goldenhar, είναι μια εκ γενετής διαταραχή που προκαλεί ανωμαλίες στο κεφάλι και τα οστά της σπονδυλικής στήλης.

Συνήθως επηρεάζει την εμφάνιση των ματιών, των αυτιών, των οστών του προσώπου και του στόματος.

Και οι δύο ασθένειες είναι πολύπλοκες, όπως ακριβώς και το όνομα τους.

Αλλά, για ένα κοριτσάκι που βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κόσμο, τα επίθετα ήταν πιο απλά: τέρας, άσχημη, φρικιό.

Η Λόκερ, μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά, σε ένα σπίτι όπου η αγάπη και η αποδοχή δόθηκαν απλόχερα.

Ο πατέρας της πέθανε αμέσως μετά τα πρώτα της γενέθλια. Η μητέρα της, ήταν μία δυναμική γυναίκα, η οποία επιχείρησε να φτιάξει το πρόσωπο της κόρης της, με πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.


Στο σπίτι, οι αδελφές της συμπεριφέρονταν στην Πένι, σαν να ήταν απόλυτα φυσιολογική, χωρίς να της δίνουν την εντύπωση, ότι διέφερε.

Όταν όμως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ανακάλυψε πόσο διαφορετικά, ήταν στην πραγματικότητα τα πράγματα.
Πέρασε την παιδική της ηλικίας ως ένα μοναχικό παιδί, που εξαιρείτο από τα πάντα σχεδόν. 

Δεν είχε φίλους και αποδέχθηκε σιγά, σιγά το γεγονός, ότι το κλάμα δεν θα καλυτερεύσει τη ζωή της, έτσι έμαθε να αγωνίζεται ήσυχα.

Θυμάται τον πόνο και την ταπείνωση καλά. «Ως ενήλικας, είναι δύσκολο να παραμείνεις σιωπηλή, όταν ξέρεις τι περνάνε τι αυτά τα παιδιά» αναφέρει η Πένι. «Αλλά είναι εξίσου δύσκολο να μιλήσεις» .

Καθώς μεγάλωνε, δεχόταν τα πειράγματα και τις προσβολές των άλλων παιδιών, ενώ, όπως αναφέρει, μέχρι τη στιγμή που πήγε στο γυμνάσιο, είχε καταλάβει ότι δεν πρόκειται να κάνει φίλους, ούτε θα υπάρξουν σημαντικές ημέρες και ημερομηνίες για μια κοπέλα που έμοιαζε με ένα τέρας.

«Είναι κακό, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω για να το αλλάξω», λέει.

Μέρα με τη μέρα, οι συναντήσεις με αγνώστους έφεραν τα ίδια επιζήμια και επίμονα σχόλια.

«Στην αποφοίτηση μου η αδελφή μου, μου έκανε δώρο μία περιποίηση μανικιούρ και πεντικιούρ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Έφυγα από το spa, νιώθοντας πραγματικά όμορφη, για πρώτη φορά στη ζωή μου».

Στο δρόμο της για το σπίτι, μία ομάδα αγοριών, άρχισε να γελάει και να την βρίζει.

Η Πένι περπατούσε γρήγορα για να ξεφύγει, σκεφτόμενη ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να νιώσει όμορφη.

«Τα όμορφα νύχια δεν έκανε καμία διαφορά. Ένιωθα ντροπή και ταπείνωση, συνειδητοποίησα ότι ήμουνα το ίδιο κορίτσι, που άρεσε σε όλους να κοροϊδεύουν. Ήταν μίας από τις χειρότερες ημέρες της ζωής μου»

Αλλά ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο, ενώ το πνεύμα της, την βοήθησε να διακρίνει το καλό γύρω της.

Έχει μια βασική ομάδα φίλων και συγγενών που την αγαπάνε όπως είναι.

Σήμερα εργάζεται σε μία μεγάλη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες, με την ίδια να απασχολείται στο τμήμα διεκπεραίωσης αιτήσεων των πελατών της.

Ποτέ στη ζωή της δεν πήγε διακοπές, αφού όπως ομολογεί η σκέψη και μόνο την τρόμαζε.

Ωστόσο πήρε την απόφαση να εξοικονομηθεί, για ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια.

Αυτό που επιθυμεί περισσότερο τώρα, είναι να ξεκινήσει ένα διάλογο για τα άτομα με δυσμορφίες στην εμφάνιση, επιχειρώντας να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά, των οποίων η φυσική περιέργεια μπορεί τελικά να γίνει σκληρότητα αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση.

«Εκπαιδεύοντας τους νωρίς, θα τους βοηθήσεις να μάθουν να είναι πιο ανεκτικοί προς τους άλλους που είναι διαφορετικοί. Πραγματική ομορφιά, είναι η ικανότητα να αγαπάς, να μοιράζεσαι πράγματα που φέρνουν ευτυχία», λέει.

« Η εξωτερική ομορφιά, δεν αντικατοπτρίζει κατ 'ανάγκη την ομορφιά που έχεις μέσα σου και όταν οι άνθρωποι ξεχνάνε αυτή την πραγματικότητα, μπορεί να χάσουν την αγάπη και τη φιλία ενός πραγματικά ξεχωριστού προσώπου».

http://www.newsit.com.cy/

Το μοναδικό χωριό χωρίς… Επιτάφιο!


Δεν έγινε τελικά η περιφορά του Επιταφίου στον οικισμό της Ν. Χιλής στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής....

Ο λόγος ήταν η "επιμονή" των κατοίκων να τηρήσουν για άλλη μια χρονιά το έθιμο του χωριού τους που έχει να κάνει με το 'κάψιμο' του Εβραίου λίγο πριν την έναρξη της περιφοράς του Επιταφίου.

Ο ιερέας είχε από το πρωί ενημερώσει τους κατοίκους, ότι εφόσον το έθιμο θα τηρούνταν και φέτος, ο Επιτάφιος δεν θα έβγαινε στο χωριό, ωστόσο οι διοργανωτές της καύσης, δεν εξέλαβαν ως σοβαρή την προτροπή του.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, μόλις σουρούπωσε έστησαν την κρεμάλα και το κάψιμο του Εβραίου, πλην όμως, όσο και αν περίμεναν, η περιφορά του Επιταφίου δεν έγινε ποτέ.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης έχει επισήμως δηλώσει την αντίθεσή της με την τήρηση του συγκεκριμένου εθίμου.

Πηγή: dimosia.gr

Έφηβος πήγε να βιάσει και σκότωσε τη μητέρα του επειδή του πήρε το παιχνίδι του



Ένα 13χρονο αγόρι από την Άιοβα των ΗΠΑ επιχείρησε να βιάσει, και εν τέλει δολοφόνησε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους, επειδή εκείνη του πήρε το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι!
Ο Νόα Κρουκς κατηγορείται πλέον με δολοφονία πρώτου βαθμού, καθώς και για απόπειρα βιασμού της 37χρονης μητέρας του, Γκρέτσεν Κρουκς.
Ο έφηβος, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, είχε καλέσει την άμεση δράση, αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε, με τους ένορκους να ακούνε το παρακάτω φρικιαστικό τηλεφώνημα στο δικαστήριο: «Δεν κάνω πλάκα. Είναι νεκρή. Φοβάμαι. Σκότωσα τη μητέρα μου με το πιστόλι μου. Δεν ξέρω γιατί το έκανα».
Όπως μεταδίδει η The Global Gazette, κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης κλήσης του 13χρονου στην άμεση δράση, εκείνος ομολόγησε πολλές φορές στο έγκλημα που είχε διαπράξει.
«Νιώθω τρελός και ξέρω πως δεν είμαι. Νομίζω ότι έχω κάποια μορφή διαταραχής. Προσπάθησα να τη βιάσω. Προσπάθησα να τη βιάσω αλλά δεν τα κατάφερα. Ποιος προσπαθεί να βιάσει την ίδια του τη μητέρα; Η ζωή μου έχει τελειώσει πλέον».
Ενώ η τηλεφωνήτρια έστειλε αμέσως ένα ασθενοφόρο στο σπίτι του Κρουκς, εκείνος συνέχισε, λέγοντας ότι το όπλο του είναι άδειο και πως φοβάται ότι οι αστυνομικοί θα τον πυροβολήσουν: «Το μόνο που εύχομαι είναι να ονειρεύομαι και να μπορούσα να ξυπνήσω και να την αγκαλιάσω και να την φιλήσω» έλεγε κλαίγοντας το νεαρό αγόρι στο τηλέφωνο.
Ο Νόα συνέχισε, αναφέροντας ότι η μητέρα του είχε ετοιμάσει σπιτικά ντόνατς λίγες ώρες πριν, και πως δεν μπορεί να πιστέψει τί της έκανε: «Μου πήρε το Call of Duty επειδή είχα κακούς βαθμούς στο σχολείο και τότε ήταν που τρελάθηκα. Κάτι με κατέλαβε» είπε στην τηλεφωνήτρια.
Το παιδί στη συνέχεια μονολογούσε, λέγοντας πως θα πήγαινε στη φυλακή και πως δεν θα κατάφερνε να πάει στο κολέγιο και να παντρευτεί την κοπέλα που αγαπούσε από το δημοτικό.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατήγορος, η μητέρα του εφήβου βρέθηκε ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού, ημίγυμνη από τη μέση και κάτω, με το νεαρό αγόρι να είναι καθισμένο σε μία γωνία και να κλαίει.

http://www.koolnews.gr/

Στην Αθήνα το Άγιο Φως – Δόθηκε το Αναστάσιμο Μήνυμα στην Οικουμένη



Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος έδωσε τo Αναστάσιμο Μήνυμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο.
Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης.
Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας. Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα. Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.
Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς , ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού , εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.
Έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως στο οποίο θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

http://www.koolnews.gr/

Οι 7 ωφέλειες του βερίκοκου και η αμφιλεγόμενη αμυγδαλίνη


το «αρμένικο δαμάσκηνο»

Και μάγουλο… βερίκοκο, έλεγε το παλιό τραγουδάκι. Δεν εννοούσε φυσικά το πορτοκαλί χρώμα του αλλά τη βελούδινη υφή και το τεντωμένο δέρμα του. Γλυκό και δριμύ ταυτόχρονα στη γεύση το «αρμένικο δαμάσκηνο», όπως ονομάζεται στα λατινικά, καταναλώνεται φρέσκο, αποξηραμένο, σε μαρμελάδες, σε ποτά.

Μόνο μην κάνεις το λάθος και πετάξεις τα κουκούτσια του, γιατί φτιάχνουν ωραιότατο λικέρ πικραμύγδαλο (amaretto).

Πάντως, για το κουκούτσι του βερίκοκου οι επιστήμονες ερίζουν κατά πόσο το πικρό αμύγδαλο που βρίσκεται μέσα του είναι το απόλυτο φυσικό όπλο κατά του καρκίνου ή απλώς μια δηλητηριώδης τροφή (αγαπητή παρ’ όλα αυτά σε κάποιους λαούς που δε φημίζονται για καρκινοπάθειες).

Τα 7 καλά του

Είναι αλήθεια ότι τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία το χρυσαφένιο φρούτο, είτε φρέσκο είτε αφυδατωμένο, είναι πολλά:

• Είναι φυσικό καθαρτικό και βοηθάει στην πέψη των τροφών. Είναι εξαιρετικό για αποτοξίνωση.

• Ο χυμός του προσφέρεται συχνά σε ασθενείς με πυρετό ή σε αυτούς που αναρρώνουν, γιατί παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες A, C, K, B1 (θειαμίνη), B3 (νιασίνη), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο), καθώς και την ενέργεια και το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός.

• Ο σίδηρος και ο χαλκός που περιέχει σε υψηλά επίπεδα, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, βοηθούν στην παραγωγή αιμοσφαιρίνηςκαι ως εκ τούτου θεωρείται αντιαναιμική τροφή.

• Μην πετάτε το καλύτερο, λένε κάποιοι επιστήμονες. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες που κρύβονται μέσα στο κουκούτσι του και συγκεκριμένα στη βιταμίνη Β17 (αμυγδαλίνη), είναι αντικείμενο πολλών μελετών. Η αμυγδαλίνη, υποστηρίζουν, επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα μαχόμενη μαζί με το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του β-καροτένιου, που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κυρίως κοντά στη φλούδα, προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Η ίδια ουσία προστατεύει τα μάτια από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

• Τα φλαβονοειδή του προστατεύουν τις αρτηρίες από την οξειδωμένη χοληστερίνη.

• Το λάδι βερίκοκου (προέρχεται από το κουκούτσι του), πλούσιο σε βιταμίνη A, απορροφάται γρήγορα από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Δίνει λάμψη και απαλότητα όπου εφαρμοστεί και αντιμετωπίζει επικουρικά το έκζεμα, την ψωρίαση και τη φαγούρα. Είναι πολύ δημοφιλές ως λάδι μασάζ στην αρωματοθεραπεία. Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο και απαγορεύεται σε εγκύους και παιδιά λόγω της αμυγδαλίνης που περιέχει.

Αμυγδαλίνη: δηλητήριο ή φάρμακο;

Οι Υπηρεσίες Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι επιφυλακτικές για το μυστικό που κρύβει το βερίκοκο στον πυρήνα του. Υπενθυμίζουν ότι η αμυγδαλίνη που περιέχει είναι τοξική και, σε μεγάλη κατανάλωση, τα πικραμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση λόγω των κυανιούχων ενώσεων που υπάρχουν στη σύστασή του.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας εξηγεί ότι η επίδρασή τους εξαρτάται από την ποσότητα που θα φάει κάποιος, σε σχέση με το ύψος και το βάρος του. Ωστόσο υπάρχουν επιστήμονες που θεωρούν ότι η αμυγδαλίνη είναι ζωτική για την ανθρώπινη επιβίωση, αφού, όπως ισχυρίζονται, αποτρέπει 100% την εμφάνιση καρκίνου, ενώ σκοτώνει τους ήδη υπάρχοντες όγκους.

goldenmag

Το «πείραμα» αστέγου που κάνει το γύρο του κόσμου!



Δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Reddit αυτή η φωτογραφία του άστεγου κοινωνιολόγου, επαίτη στους δρόμους του Austin των ΗΠΑ και έκανε τον γύρο του διαδικτύου σε λίγες ώρες.

Είναι αλήθεια, γράφει η Huffinsgton Post, ότι ο νεαρός άνδρας έκανε μια κίνηση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μπροστά του βρίσκονται κούπες για να του ρίχνουν οι περαστικοί κέρματα αλλά υπάρχουν εννιά διαφορετικές, όσες και οι επίσημες θρησκείες του κόσμου: μουσουλμάνοι, άθεοι, πνευματιστές, χριστιανοί, εβραίοι, βουδιστές, ινδουϊστές, αγνωστικιστές και παγανιστές.
Ποιοί είναι οι πιο γενναιόδωροι; Αν πιστέψουμε τη φωτογραφία οι άθεοι και οι αγνωστικιστές είναι αυτοί που άφησαν τα περισσότερα χρήματα. Μαζί του ασχολήθηκε η αμερικανική εφημερίδα Metro η οποία ανέβασε πολυάριθμα σχόλια και επιχείρησε να εξηγήσει το φαινόμενο λέγοντας ότι υπάρχουν λίγοι μουσουλμάνοι και βουδιστές στο Τέξας.

Οι International Business Times υπογραμμίζουν το χιούμορ του νεαρού άστεγου.


Βρες ο δικό σου Ultrabook στο you.gr

Πέθανε ο κιθαρίστας των Slayer, Jeff Hanneman! Το τσίμπημα της αράχνης που του κατέστρεψε το χέρι...


Ένας από τους πιο εμβληματικούς κιθαρίστες του thrash metal , ο Jeff Hanneman, έφυγε εχθές από τη ζωή, σε ηλικία 49 ετών.

Τα τελευταία δύο χρόνια απείχε από τα live των Slayer, καθώς στις αρχές του 2011 ένα τσίμπημα αράχνης του προκάλεσε νεκρωτική απονευρωσίτιδα, μια «σαρκοβόρα» μόλυνση που καταστρέφει τους ιστούς. Για ένα σύντομο διάστημα, μάλιστα, είχε πέσει σε τεχνητό κώμα.

Ο Hanneman, ο οποίος από τη μόλυνση είχε χάσει σχεδόν το χέρι του, υποβάλλονταν σε φυσιοθεραπείες αποκατάστασης και μεταμοσχεύσεις δέρματος. Σταδιακά ξεκίνησε να παίζει ξανά κιθάρα. Η πόρτα για την επιστροφή του στους Slayer παρέμενε ανοιχτή, μέχρι την πλήρη  αποκατάστασή του.

Για την κατάστασή του το συγκρότημα είχε ανακοινώσει: «Όπως ξέρετε, τον Τζεφ τσίμπησε μια αράχνη πριν από ένα χρόνο περίπου, όμως αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι για μερικές μέρες ήταν στην εντατική και οι γιατροί συζητούσαν ακόμα και το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού του χεριού του. Δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρει. Είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα για κάποιες μέρες, καθώς με συνεχείς επεμβάσεις οι γιατροί απομάκρυναν το νεκρό ιστό από το χέρι του. όπως καταλαβαίνετε, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε, περπατάει ξανά, έχει υποβληθεί σε οδυνηρές εγχειρήσεις, κάνει φυσιοθεραπείες και προσπαθεί να δυναμώσει το χέρι του ξανά. Το πιο καλό απ' όλα είναι ότι άρχισε να παίζει ξανά κιθάρα».

Ο θάνατός του όμως προήλθε από κίρρωση του ήπατος, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η μόλυνση έπαιξε ρόλο στην ηπατική ανεπάρκεια. Το συγκρότημα ανακοίνωσε την απώλειά του και γρήγορα μηνύματα οπαδών και συναδέλφων του μουσικών πλημμύρισαν το διαδίκτυο.


Απίστευτο: Ο Τομ Χανκς, ντυμένος με μαύρο κοστούμι, σήκωσε τον Επιτάφιο [εικόνες]



Στο ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες, σχεδόν κάθε Μεγάλη Παρασκευή ο σούπερ σταρ Τομ Χανκς, με την Ελληνοαμερικανίδα ορθόδοξη χριστιανή γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον, συμμετέχει στη λειτουργία και μάλιστα σηκώνει και τον Επιτάφιο.

Σύμφωνα με το greekreporter μαζί του είναι συνήθως και η Νία Βαρντάλος αλλά και ο πρόεδρος της 20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος (φαίνεται πίσω του στη φωτογραφία). Ο Τομ Χανκς με τον φίλο του Τζιμ Γιαννόπουλο μάλιστα κρατούν κάθε χρόνο και τον Επιτάφιο. Συνηθίζει επίσης να παρακολουθεί στην ίδια εκκλησία και την Ανάσταση.

http://www.iefimerida.gr/

Βουτιές... θανάτου σε λιμάνι της Βρετανίας


Φαίνεται σαν παιχνίδι, θα μπορούσε όμως να αποβεί μοιραίο. 

Μόνο που ανήλικοι 12 ετών δεν έχουν την κρίση να το καταλάβουν και για αυτό κάνουν καθημερινά βουτιές θανάτου στο λιμάνι του Exmouth στη Βρετανία.

Στέκονται λοιπόν στην άκρη της προβλήτας και πηδούν στο νερό αδιαφορώντας για τα θαλάσσια ταξί, τα σκάφη και τις προπέλες των πλοίων που θα μπορούσαν να τους σακατέψουν τα πόδια.

Η πτώση αυτού του είδους στο νερό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα και έχει προκαλέσει τον θάνατο 20 ανθρώπων ενώ έχει τραυματίσει και έχει αφήσει παράλυτα εξήντα άτομα μέσα σε εννιά χρόνια.


























Το αρνί φθηνότερο αλλά όχι και τα εδέσματα στο τραπέζι



Ελαφρώς ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στους καταναλωτές η προμήθεια των εδεσμάτων για το φετινό πασχαλινό τραπέζι, αν και η προσεκτική έρευνα αγοράς μπορεί να μειώσει σημαντικά την απαιτούμενη δαπάνη, όπως σημειώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το κόστος των εδεσμάτων του πασχαλινού τραπεζιού εμφανίζεται φέτος αυξημένο σε ποσοστό από 0,14% έως 1,95% σε σχέση με πέρυσι, αναλόγως με το σημείο πώλησης που θα επιλέξει ο καταναλωτής.
“Υπολογίζουμε ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 75,33 ευρώ έως 158,64 ευρώ”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι τιμές των κρεάτων ίσως διαφοροποιηθούν, κατόπιν των διαπραγματεύσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων.
Σε κάθε περίπτωση, η προσεκτική έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη, καθώς οι αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων είναι πολύ μεγάλες: ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών θα στοιχίσει διπλάσια σε σχέση με ένα, που έχει τα ίδια προϊόντα, στις ίδιες ποσότητες, τα οποία όμως αγοράστηκαν στις κατώτερες τιμές.
Σε ό,τι αφορά τον οβελία, οι τιμές στην αγορά διαμορφώνονταν τη Μ. Δευτέρα ως εξής: το κατσικάκι (εγχώριο) πωλείτο προς 6,39-8,90 ευρώ το κιλό, έναντι 6,49-9,50 ευρώ πέρυσι, ενώ στο αρνάκι (εγχώριο) οι τιμές ανέρχονταν σε 5,39-8,90 ευρώ/κιλό, έναντι 5,49-8,95 ευρώ/κιλό το 2012. Τα εγχώρια εντόσθια (εντεράκια-συκωταριά) για το παραδοσιακό κοκορέτσι διατίθεντο προς 4,14-6,95 ευρώ/κιλό, έναντι 4,15-7,80 ευρώ/κιλό πέρυσι.
Το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους κατανωλτές να μην προμηθεύονται υπερβολικές ποσότητες, ενώ προειδοποιεί ότι υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα.

Πηγή newsit

«Πλακωμένοι» Μακρυπούλια-Καπουτζίδης



Τι είναι αυτό που απομάκρυνε τους δύο πρώην κολλητούς...Ξένοι έχουν γίνει πλέον οι πρώην κολλητοί Ζέτα Μακρυπούλια και Γιώργος Καπουτζίδης.

Αιτία για την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους είναι σύμφωνα με την εφημερίδα News, ο Νίκος Μουτσινάς.

Για την ακρίβεια ο Γιώργος πρόσφατα δήλωσε: «Να διώξω κάποιον από την τηλεόραση είναι άσκηση εξουσίας, εμένα μου αρέσει να έχω εξουσία, αλλά και τη χρησιμοποιώ για σημαντικό λόγο. Η Μαρία Ηλιάκη δε μου ταιριάζει στην τηλεόραση, ενώ πιο δύσκολα θα ταίριαζα με τον Μουτσινά....».

Αυτές οι δηλώσεις πείραξαν τους Μουτσινά - Ηλιάκη και η Ζέτα στην αρχή ανέλαβε τον ρόλο του «πυροσβέστη».

Όταν ο Γιώργος πρόσφατα βρέθηκε στο «Πρωινό mou», επανέλαβε όσα είχε πει ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στην φωτιά. Όταν λοιπόν η Ζέτα πληροφορήθηκε ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης συνεχίζει να μιλά αρνητικά για τους παρουσιαστές του «Δέστε τους», που είναι φίλοι της, του ζήτησε να μην δημοσιοποιεί την άποψή του τόσο έντονα σε εκπομπές.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όμως οι τελευταίες εμφανίσεις της Ζέτας με τον Μουτσινά και η συνεργασία τους στα «Βαφτίσια», που λέγεται ότι ενόχλησαν τον Καπουτζίδη, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από δίπλα της.


Αυτή είναι η πιο περίεργη πρόταση γάμου που έχεις δει!


Έχουμε δει πολλές και όλων των ειδών προτάσεις γάμου. Οι πιο κλασικές θέλουν τον γαμπρό να γονατίζει, άντε το πολύ να βάζει το δαχτυλίδι μέσα σε ένα γλυκό. Οι πιο περίεργες έχουν γίνει μέσα σε κατάμεστα γήπεδα ή ακόμα και με graffiti. Ωστόσο η συγκεκριμένη δείχνει να είναι πολύ μπροστά από την εποχή της.
Ο Μπεν ζήτησε σε γάμο τη φίλη του Μελίσα μέσα από το video game Angry Birds! Για να γίνει επικοινώνησε με την εταιρία παραγωγής του παιχνιδιού στη Φιλανδία, τους είπε την ιδέα του και εκείνη δεν του το αρνήθηκαν. 
Όπως αποκάλυψε η μελλοντική νύφη «ο Μπεν είχε πωρωθεί με το game και έπαιζε όλη την ώρα. Ακόμα και όταν βγαίναμε έξω για φαγητό. Έτσι μια μέρα που είχαμε πάει για δείπνο, μου το έδωσε, υποτίθεται για να δω κάτι και με αυτό τον τρόπο μου έκανε πρόταση γάμου».  
Δες το βίντεο






Σοκαριστικό: Μητέρα σκότωσε το μόλις ενός χρονών αγγελούδι της και ύστερα είπε πως το είχαν απαγάγει άγνωστοι


Μητέρα σκότωσε το μόλις ενός έτους γιο της μετά από πολύ ξύλο και ύστερα είπε στην αστυνομία ότι ο μικρός είχε απαχθεί. Οι αρχές αρχικά, εξαπέλυσαν ολόκληρο ανθρωποκυνηγητο προκειμένου να βρουν το αγοράκι που όμως, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως η μητέρα του χτύπησε μέχρι θανάτου. Όμως, ακόμα δεν έχει βρεθεί το κορμάκι του και έτσι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η μητέρα και ο σύντροφός της έχουν προφυλακιστεί με κατηγορίες για δολοφονία πρώτου βαθμού.

Η ιστορία της μπλε οικογένειας!



Στα Απαλάχια όρη στηρίζεται ένα ιατρικό παράδοξο, το οποίο είναι τόσο ασυνήθιστο που αρχικά φαίνεται σαν μια τεράστια απάτη.
Πίσω στο 1800, μια απομονωμένη οικογένεια στο ανατολικό Κεντάκι, με γαλλικές ρίζες, βίωνε μια άκρως περίεργη κατάσταση, καθώς τα παιδιά που γεννιούνταν είχαν μπλε… επιδερμίδα!
Αποτέλεσμα της επιμειξίας και ενδογαμίας, τα μέλη της οικογένειας Fugate γεννήθηκαν με μια σπάνια πάθηση που οδηγούσε στον αποχρωματισμό της επιδερμίδας τους.
Το μυστήριο πίσω από την μπλε οικογένεια, που έχει μπερδέψει και εκπλήξει χιλιάδες ανθρώπους, φαίνεται ότι επιτέλους λύθηκε.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Γάλλος Martin Fugate, εγκαταστάθηκε στις όχθες του ανατολικού Κεντάκι στις αρχές του 19ου αιώνα.
Παντρεύτηκε μια κοκκινομάλλα Αμερικανίδα, ονόματι Elizabeth Smith, η οποία είχε πολύ χλωμή επιδερμίδα και η ένωση τους σχημάτισε μια γενετική μετάλλαξη που είχε ως αποτέλεσμα την μπλε επιδερμίδα των απόγονών τους.
Κοιτάζοντας το πορτρέτο, φαίνεται σαν έχει δεχτεί η φωτογραφία επεξεργασία από το Photoshop ή ότι πρόκειται για τα… Στρουμφάκια. Ωστόσο, η επιστήμη αποδεικνύει ότι πρόκειται αληθινό γεγονός.
Η πάθηση ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία (γνωστή και ως met-H) και μειώνει την ικανότητα του ατόμου να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα του. Ως αποτέλεσμα, το αίμα του είναι πιο σκούρο από εκείνο που συναντάμε συνήθως στις φλέβες των ανθρώπων.
Επειδή η οικογένεια Fugate ζούσε σε μια τόσο απομονωμένη περιοχή, αλληλοπαντρευόταν με τη γειτονική οικογένεια για γενεές, κάτι που σημαίνει «φτωχή» ανταλλαγή γονιδίων και συχνότερη εμφάνιση του γονιδίου met-H.
Η οικογένεια ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958, όταν ένας εκ των μπλε ανδρών, Luke Combs, απόγονος της οικογένειας Fugate, πήγε τη λευκή του σύζυγο στο νοσοκομείο του Κεντάκι, στο οποίο οι γιατροί ασχολήθηκαν περισσότερο με τον ίδιο παρά με τη γυναίκα του.
Εκτός από το πλήρη αποχρωματισμό του δέρματος, δεν εντοπίζονται άλλα σοβαρά προβλήματα που να σχετίζονται με τη νόσο.
Το 1980, βρέθηκε η θεραπεία, όπου ο μπλε άνθρωπος πίνει μια χημική ουσία που είναι και η ίδια μπλε. Αυτή μετατρέπει το αίμα στη κανονική του απόχρωση και αλλάζει και ο τόνος του δέρματος. Ωστόσο, λόγω της διασποράς των υγρών, η λύση διαρκεί μόνο για μια ημέρα, οπότε ο πάσχων θα πρέπει να πίνει το υγρό κάθε μέρα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ: «Έλουσαν» γατάκι με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά


Ο μόλις 5 εβδομάδων Justin αναρρώνει από τα τραύματά του –σωματικά και ψυχολογικά- που του προκάλεσαν ασυνείδητοι πριν από περίπου μια εβδομάδα σε πολυσύχναστο δρόμο του New Jersey. Κάποιοι περιέλουσαν με βενζίνη το ανυπεράσπιστο γατάκι και του έβαλαν φωτιά, αναφέρει η ιστοσελίδα NJ.com. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που ανέλαβαν τη φροντίδα του, το μεγαλύτερο τμήμα των αυτιών του Justin έπρεπε να αφαιρεθεί, ενώ η γούνα του δε θα ξαναφυτρώσει σε πολλά σημεία.



Το διαφημιστικό σποτ των 24,7 ευρώ για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του Ιντερνετ [βίντεο]


To γύρο του διαδικτύου κάνει το διαφημιστικό σποτ για την Ελλάδα που κατασκεύασαν Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό ξοδεύοντας μόλις... 24,70 ευρώ!

Το συγκεκριμένο σποτάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες και ακριβοπληρωμένες καμπάνιες κατασκευάστηκε με μεγάλη αγάπη από τους Ελληνες φοιτητές που ζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα τους είναι η ομορφότερη στον κόσμο.

Ξεκινώντας από την εικόνα του θρυλικού Ζορμπά, την πανοραμική άποψη της Αθήνας και τις ομορφότερες παραλίες της χώρας συνεζίζει ρωτώντας: «Εχετε κοιτάξει κατάματα τον ήλιο;», «Εχετε φάει όλοι από ενα πιάτο;», «Εχετε νοιώσει την άμμο στα παπούτσια σας;», «Εχετε φάει ποτέ υποβρύχιο;», «Εχετε πάει ποτέ σε ένα νησί με τα πόδια;», «Εχετε φάει ποτέ τζατζίκι από τη μπλούζα σας» και άλλα τέτοια χιουμοριστικά ερωτήματα που παρουσιάζουν τη χώρα μας από μια διαφορετική και χιουμοριστική πλευρά, αναδεικνύοντας, κυρίως, τον τρόπο ζωής των Ελλήνων...


http://www.iefimerida.gr/

Τέτοιο ενοικιαστήριο δεν έχετε ξαναδεί !

Κάτω από το «Ενοικιάζεται» ιδιοκτήτης καταστήματος αποφάσισε να βάλει και συγκεκριμένους όρους, ώστε να αποφύγει μελλοντικά «φέσια» τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε! 


Το βίντεο με τον Καμμένο να βγαίνει από τον offshore «Ηλιάτωρα» και να φτιάχνει σούσι με αστακό και μαγιάτικο


Ενα βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο να φτάνει με το σκάφος του σε ένα λιμανάκι με το σκάφος «Iliatoras» και στη συνέχεια να φτιάχνει σούσι κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Οπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης με τον οποίο ο κ. Καμμένος είχε έντονη αντιπαράθεση την προηγούμενη Κυριακή στο κοινοβούλιο, το βίντεο χρονολογείται από το 2010 και αποτελεί μέρος από ένα dvd ντοκιμαντέρ που δόθηκε με το περιοδικό Thalassa.

Σ' αυτό φαίνεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δένει το σκάφος, που όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία των Παρθένων Νήσων, σε λιμανάκι της Κύθνου.

Στη συνέχεια του ντοκιμαντέρ -απόσπασμα του οποίου έχει ανέβει στο YouTube σύμφωνα με το dete.gr- φαίνεται ο Πάνος Καμμένος να φτιάχνει σούσι με αστακό και μαγιάτικο στην κουζίνα του δημιουργού του ντοκιμαντέρ.


http://www.iefimerida.gr/

Τι παθαίνει κανείς όταν καπνίζει πριν τον ύπνο...



Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που  ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο...

Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Οι γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού "Addiction Biology", μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν 7% και 19%.

«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο Στέφαν Κορς. Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.

Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής της έρευνας. Παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ή κακό ύπνο με άλλα προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, το διαβήτη και την καρδιοπάθεια.

Στη δεύτερη έρευνα, οι αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.

«Αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει το παλαιό μήνυμα: Μην καπνίζετε», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γουίλσον.

Όταν οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν...



Μια γυναίκα οδηγεί σε έναν αγροτικό δρόμο. Ένας άνδρας οδηγεί στον ίδιο δρόμο προς αντίθετη κατεύθυνση. 

Όταν συναντώνται ο άνδρας βγάζει το κεφάλι από το παράθυρο και φωνάζει δυνατά ''ΑΓΕΛΑΔΑ!'' 
Αμέσως βγάζει και η γυναίκα το κεφάλι της και του φωνάζει ''ΓΟΥΡΟΥΝΙ!''. 
Και συνεχίζει ο καθένας το δρόμο του. 

Μετά από λίγο η γυναίκα παίρνει μια στροφή και πέφτει πάνω σε μια αγελάδα τεραστίων διαστάσεων που στεκόταν μες στη μέση του δρόμου. 

Η γυναίκα σκοτώνεται. 
Καλό θα ήταν να καταλαβαίνουν και καμιά φορά οι γυναίκες!!! 



Ανήλικες Ρουμάνες τον έκαναν μαύρο στο ξύλο για να τον ληστέψουν! Η μία έφυγε με το σουτιέν!



Θύμα ληστείας από δύο ανήλικες Ρουμάνες οι οποίες τον χτύπησαν για να του αρπάξουν 700 ευρώ που είχε στην τσέπη του, έπεσε ο γνωστός έμπορος δερματίνων ειδών στην Πάτρα.

Oι δύο ανήλικες μπήκαν μέσα στο κατάστημά του, τον οδήγησαν στο βάθος και αφού τον έριξαν κάτω άρχισαν να τον χτυπούν!

Η μία του άρπαξε 700 ευρώ που είχε στην τσέπη του παντελονιού του ενώ η άλλη τον χτυπόύσε με ένα ξύλο.

Ο 75χρονος τραυματίστηκε, ευτυχώς όμως η υγεία του δεν κινδυνεύει.

Οι δύο Ρουμάνες έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα η μία μισόγuμνη, αφού ο ηλικιωμένος την κρατούσε από την μπλούζα και εκείνη για να ξεφύγει την έβγαλε και απομακρύνθηκε φορώντας μόνο το εσώρουχο.

Ποιοι (και γιατί) δεν πρέπει να σουβλίσουν οβελία το Πάσχα


Εξαρτάται από το ποιος είναι και τι τον αγγίζει


Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιον την ημέρα του Πάσχα από το διατροφικό φλερτ με τον οβελία, τη γαρδούμπα και το κοκορέτσι; Εξαρτάται από το ποιος είναι και τι τον αγγίζει. 

Δες παρακάτω ποιοι έχουν σοβαρό λόγο να αποφύγουν την κατανάλωση των κλασικών πασχαλινών εδεσμάτων και γιατί:

Οι μανιώδεις της δίαιτας: Γιατί το αρνάκι είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες, λίπος και χοληστερίνη. Όπως αναφέρει το Κέντρο Προστασίας του Καταναλωτή, 300 γραμμάρια αρνιού περιέχουν 1.230 θερμίδες και 330 mgr χοληστερίνης.

Οι άντρες που ενδιαφέρονται για τη γονιμότητά τους: Γιατί σύμφωνα με μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, οι άντρες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κεκορεσμένα λίπη αντιμετωπίζουν μειωμένη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, καθώς και προβλήματα υπογονιμότητας.

Οι ακτιβιστές: Γιατί ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς ζωικά προϊόντα, απαραίτητο για να σωθεί ο πλανήτης από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNEP, η βιομάζα και τα χωράφια που προορίζονται μόνο για κτηνοτροφία προκαλούν τόση ζημιά όση και η καύση ορυκτών καυσίμων.

Οι ηλικιωμένοι που νήστεψαν: Γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η απότομη μετάβαση από τη νηστεία στη βαριά κρεοφαγία μπορεί να προκαλέσει σοκ στο πεπτικό σύστημα, δυσπεψία ή, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδες. Επίσης το πολύ λίπος και το αλάτι του αρνίσιου κρέατος και των εντοσθίων ενδέχεται να επιβαρύνουν την καρδιακή λειτουργία, να αυξήσουν το ουρικό οξύ στο αίμα και γενικά να επηρεάσουν την οργανική κατάσταση των ευάλωτων ατόμων.

Τα υπέρβαρα παιδιά: Γιατί έχει αποδειχτεί ότι η απότομη κατανάλωση κρέατος συνεπάγεται άμεση αύξηση των λιπιδίων στο αίμα, δηλαδή αύξηση της χοληστερίνης από την οποία υποφέρουν πολλά παχύσαρκα παιδιά σήμερα.

Οι οικολόγοι: Γιατί το ψήσιμο στα κάρβουνα παράγει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου και μονοξειδίου του άνθρακα επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα.

Οι ηθικολόγοι: Γιατί το αρνί είναι ένα φιλήσυχο και φυτοφάγο ζώο, που συνυπάρχει με τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια. Μας δίνει το γάλα του για να φτιάχνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα και το μαλλί του για διάφορες χρήσεις. Γιατί λοιπόν να το τρώμε;

Οι φυτοφάγοι: Γιατί τα αρνάκια είναι φίλοι τους – και τους φίλους δεν τους τρώμε, όπως είπε και ο Μπέρναρντ Σο

Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια [εικόνες]

Τεράστιες προσπάθειες κάνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει τις περιοχές βορειοδυτικά του Λος Αντζελες, καταστρέφοντας περισσότερα από 2.600 εκτάρια βλάστησης.

Στην κατάσβεση της φωτιάς, που μαίνεται από την Πέμπτη στη περιοχή Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, και απειλεί τις πόλεις Καμαρίλο και Νιουμπαρι Παρκ, μετέχουν 600 πυροσβέστες, ενώ έχουν αποσταλεί για την καταπολέμηση της πύρινης λαίλαπας 100 πυροσβεστικά οχήματα και έξι ελικόπτερα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει «σημειώσει» την ευρύτερη περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας με κόκκινη σημαία -η μέγιστη προειδοποίηση- κρίνοντας ότι για τις επόμενες ώρες υπάρχει «πολύ υψηλός» κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των θερμοκρασιών και της χαμηλής υγρασίας, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Καλιφόρνια, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν οι άνεμοι πνέουν από την περιοχή της Σάντα Άννα.

http://www.iefimerida.gr/

Βαρανάσι: Η πόλη του θανάτου και της ζωής


To Βαρανάσι, επίσης γνωστό και ως Μπενάρες είναι μία πόλη δύο εκατομυρίων κατοίκων, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Γάγγη, στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Η πόλη, θεωρείται ιερή από τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές, και τους Τζαϊνιστές, ενώ πρόκειται για μία από της παλαιότερες συνεχόμενα κατοικημένες πόλεις στην Ιστορία.

Η καθημερινότητα και ο πολιτισμός στο Βαρανάσι είναι στενά συνδεδεμένα με τον ποταμό Γάγγη και τη θρησκευτική του σημασία. Η πόλη, εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει υπάρξει πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της βόρειας Ινδίας. Πολλοί διάσημοι Ινδοί φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς και μουσικοί έζησαν εκεί, μέχρι και τις μέρες μας. Στο Βαρανάσι κήρυξε για πρώτη φορά ο Σιντάρτα Γκαουτάμα.

Στο Βαρανάσι, βρίσκεται η έδρα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ινδίας, Banaras Hindu University. Οι κάτοικοι της πόλης ομιλούν μία διάλεκτο των Χίντι. Προσωνύμια που αναφέρονται στην πόλη είναι: "πόλη των ναών", "η ιερή πόλη της Ινδίας", "η θρησκευτική πρωτεύουσα της Ινδίας", "η πόλη των φώτων", "η πόλη της μάθησης" και "η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας".

Είναι η πιο ιερή από τις επτά ιερές πόλεις (Sapta Puri) στον Ινδουισμό και στο Ζαϊνισμό. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι ο θάνατος στο Βαρανάσι φέρνει τη σωτηρία.


 Ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουαίην έγραψε για την πόλη: "Το Μπενάρες είναι παλαιότερο από την ιστορία, παλαιότερο από την παράδοση, παλαιότερο ακόμα και από τον μύθο, και φαίνεται δύο φορές πιο παλιό από όλα αυτά μαζί".





































Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger