Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αιτωλοακαρνανία: Η περιπέτεια αγρότη που δέχθηκε τσίμπημα από τη «μαύρη χήρα»!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013


Ο άτυχος αγρότης δέχθηκε τσίμπημα από το πιο δηλητηριώδες είδος αράχνης, τη «μαύρη χήρα», ενώ πότιζε το χωράφι του.

Για καλή του τύχη στο σημείο βρίσκονταν συγγενείς του, που τον μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η περιπέτειά του όμως δεν είχε ολοκληρωθεί...

Το συγκεκριμένο είδος αράχνης είναι το πιο επικίνδυνο Επειδή τα συμπτώματα ήταν ιδιαίτερα έντονα, οι γιατροί πήραν την απόφαση να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο 48χρονος αγρότης δεν ήταν το πρώτο θύμα της «μαύρης χήρας» στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2011 είχαν καταγραφεί τρία κρούσματα, δυο στον Πύργο Ηλείας και ένα στην Αλεξανδρούπολη, με θύματα τρεις άνδρες ηλικίας 24, 64 και 66 χρόνων. Οι δυο ανάρρωσαν πλήρως με την θεραπευτική αγωγή, ενώ ο τρίτος νοσηλεύτηκε επί τέσσερις ημέρες στην Εντατική.

thebest.gr

Τι είναι χειρότερο;

Πρόσφατα ένας άντρας αναγκάστηκε να πάει σε νοσοκομείο να του αφαιρέσουν τη βέρα από το πουλί του...

Του την πέρασε η ερωμένη του στον ύπνο, όταν τη βρήκε στην τσέπη του παντελονιού του.

Αναρωτιέμαι ποιο είναι το χειρότερο...  

     1. Να ανακαλύψει η ερωμένη σου ότι είσαι παντρεμένος;
     2. Να χρειάζεται να εξηγήσεις στη γυναίκα σου πως βρέθηκε η βέρα στο πουλί σου;


     3. Ή να ανακαλύψεις ότι το πουλί σου χωράει στη βέρα σου;

Καφετέριες με κατσίκες η νέα μόδα στο Τόκιο


Μετά τις καφετέριες με γάτες, για τους λάτρεις των χνουδωτών τετράποδων, άνοιξε στο Τόκιο το πρώτο καφέ με κατσίκες.

Το καφέ φιλοξενεί δυο κατσίκες με τις οποίες οι επισκέπτες παίζουν, ενώ μπορούν ακόμα να τις βγάλουν και για βόλτα.

Η ιδιοκτήτρια της καφετέριας έφερε τις κατσίκες, εν ονόματι σέρι και σοκολά, στο κατάστημα πριν τρία χρόνια με την ελπίδα ότι θα προσέλκυαν φιλόζωους πελάτες.

Οι πελάτες επισκέπτονται τις κατσίκες στο μαντρί τους ή τις βγάζουν βόλτα με το λουρί τους.

«Όταν ζεις σε μια πόλη σαν το Τόκιο τα μέρη που μπορείς να δεις ζώα είναι πάρα πολύ μακριά και σπάνια έχεις τον χρόνο για πας», δήλωσε ένας 21χρονος φοιτητής, θαμώνας της καφετέριας.

«Το να έχεις τα ζώα δίπλα σου σε βοηθά να έρθεις κοντά με τη φύση», προσέθεσε ο φοιτητής.

Η φροντίδα βέβαια των ζώων δεν είναι εύκολη. Οι εργαζόμενοι της καφετέριας πρέπει να καθαρίσουν το μαντρί, να σερβίρουν τους πελάτες και να χορηγήσουν στις κατσίκες χάπια με πρωτεΐνες που περιορίζουν τη δυσοσμία στα περιττώματα.

Με τις κατσίκες να κάνουν θραύση η ιδιοκτήτρια της καφετέριας επεξεργάζεται νέα επιχειρηματικά σχέδια.

Επόμενος στόχος είναι μια καφετέρια με ελέφαντες, αν και το προσωπικό δεν δείχνει να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της.

Πηγή : pathfinder.gr

Αυτοκτονιία : αιτίες, τύποι αυτοκτονίας & άλλα

Ο άνθρωπος είναι το μόνο γνωστό είδος στον κόσμο που αυτοκτονεί... (Η περίπτωση του σκορπιού είναι κοινωνικός θρύλος).
 
Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε κάποιες πτυχές της αυτοκτονικής συμπεριφοράς με μια βιοψυχοκοινωνική ματιά. Θα δούμε από τι συνοδεύεται, σε τι βαθμό και που απαντάται συχνότερα, πως αντιμετωπίζεται από τους ειδικούς, τα είδη της και πολλά άλλα.
 
Επιδημιολογία: Περίπου 1 εκ. άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο παγκοσμίως ενώ περίπου 15 εκ. πραγματοποιούν απόπειρα αυτοκτονίας.

Η αυτοκτονία είναι η 10η αιτία θανάτου ανά τον κόσμο ενώ σε παγκόσμια κλίμακα είναι η 1η αιτία θανάτου για άτομα έως 35 ετών. Στις Η.Π.Α. αν και ο φόβος για τις δολοφονίες είναι πολύ συχνός 1 δολοφονία αντιστοιχεί σε 2 αυτοκτονίες.

Αν και η αυτοκτονικότητα στο δυτικό κόσμο έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες, η Ασία είναι η περιοχή του πλανήτη με το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών (περίπου το 60% όλων) και κυρίως στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία (40% όλων).

Πρώτη χώρα παγκοσμίως σε αυτοκτονίες αναλογικά με τον πληθυσμό είναι η Λιθουανία ενώ την ακολουθούν Ρωσία και Λευκορωσία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 84η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008 με 2,8 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους και τους άντρες να είναι πέντε φορές συχνότερα αυτόχειρες από ότι οι γυναίκες.
Ωστόσο τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να είναι αλλοιωμένα λόγω του γεγονότος πως θρησκευτικοί και κοινωνικοί παράγοντες οδηγούν στην απόκρυψη αυτοκτονιών και καθιστούν αδύνατη την καταγραφή τους (π.χ. δεν είναι δυνατή η κήδευση) με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να καταγράφονται ως ατυχήματα. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε περιπτώσεις αυτοκτονίας που πραγματικά μοιάζουν με ατυχήματα ενώ υπάρχουν περιπτώσεις πράξεων εξαιρετικού ρίσκου που βρίσκονται στο όριο αυτοκτονίας και ατυχήματος.
Σαφώς και μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις ο κίνδυνος αύξησης είναι εμφανής και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 1 περί ψυχικών συνεπειών της κρίσης.

Σε ότι αφορά το φύλο αν και οι γυναίκες επιχειρούν συχνότερα απόπειρες αυτοκτονίας, οι άντρες αυτοκτονούν τελικά σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στο δυτικό κόσμο. Αυτό πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός πως ο άνδρας για πολιτισμικούς λόγους συνδέεται συχνότερα με πιο βίαιες αυτοκτονικές απόπειρες οι οποίες είναι και πιο αποτελεσματικές, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνότερα μεθόδους χαμηλής αποτελεσματικότητας

Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφονται στις Η.Π.Α. το αλκοόλ και η χρήση ουσιών έχουν μεγάλη συσχέτιση με την αυτοκτονικότητα. Η εξάρτηση ή υπερβολική χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών αυξάνει περίπου 15 φορές τον κίνδυνο αυτοκτονίας. Το 15% των αλκοολικών φαίνεται να αυτοκτονούν ενώ το 33% των αυτοκτονιών συνδέεται με χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Αν και για πολλές χώρες κυρίως της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν υπάρχουν δεδομένα για την αυτοκτονία είναι βέβαιο πως ο πολιτισμικός παράγοντας είναι κρίσιμος τόσο για το αν κάποιος θα τελέσει αυτοκτονία όσο και για τον τρόπο που θα επιλέξει. Θρησκευτικοί παράγοντες όπως το κατά πόσο η θρησκεία είναι ενταγμένη στη ζωή του πληθυσμού, ποια η θεώρησή της για την αυτοκτονία και σε ποιες μεθόδους αυτοκτονίας υπάρχει πρόσβαση είναι μερικοί μόνο από τους πολιτισμικούς παράγοντες.

Στην Ελλάδα η συχνότητα των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών (πολλές δεν καταγράφονται) αγγίζει τη μία ανά ημέρα σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Από εκεί και πέρα κάποια δεδομένα που ισχύουν διεθνώς δε βρίσκουν εξαίρεση στην Ελλάδα καθώς οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν την άνοιξη και το φθινόπωρο ( συνηθέστερα το Μάιο).
Οι περισσότερες επιτυχημένες αυτοκτονίες αφορούν άντρες με ιστορικό κατάθλιψης μετά τα 60. Εξαιρετικά μεγάλη συσχέτιση υπάρχει ανάμεσα σε μια αυτοκτονία και το οικογενειακό ιστορικό α. Αυτοκτονίας β. Αυτοκτονικής απόπειρας γ. Ψυχικής διαταραχής με πιο κρίσιμο παράγοντα την αυτοκτονία αδερφού. Όπως είναι αυτονόητο μια αποτυχημένη απόπειρα αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα μιας δεύτερης.

Τύποι αυτοκτονίας που απαντώνται ανά τον κόσμο
Ατομική αυτοκτονία χωρίς εμπλοκή άλλων προσώπων: Αφορά όλες τις περιπτώσεις όπου ένα άτομο αποφασίζει μόνο του να θέσει τέλος στη ζωή του και το πραγματοποιεί
Ευθανασία και επιβοηθούμενη αυτοκτονία: Η περίπτωση όπου κάποιο γνωστό πρόσωπο πείθεται να βοηθήσει ή κάποιος γιατρός αναλαμβάνει την ευθανασία (συμβαίνει νομίμως στην Ελβετία).
Δολοφονία - αυτοκτονία: Η περίπτωση όπου κάποιος λίγο πριν ή ταυτόχρονα με την αυτοκτονία του δολοφονεί κάποιον ή κάποιους άλλους.
Επίθεση αυτοκτονίας: Η περίπτωση όπου κάποιος γίνεται κινητή βόμβα προκειμένου να δολοφονήσει κάποιον/ους έχοντας πολιτικό ή στρατιωτικό λόγο για να τελέσει την πράξη.
Μαζική αυτοκτονία: Η αυτοκτονία που τελείται με την προτροπή και συμμετοχή και άλλων ατόμων-μελών μιάς ομάδας (συχνά παραθρησκευτικής πχ "ο ναός των ανθρώπων", ή στρατιωτικής π.χ. αξιωματικοί των Ναζί κατά την εισβολή των συμμάχων στο Βερολίνο και τη Νυρεμβέργη).
Διπλή αυτοκτονία: Η περίπτωση αυτή αφορά κυρίως ζευγάρια που αποφασίζουν να πεθάνουν μαζί.

"Αίτια"
Εδώ θα αναφερθούμε κυρίως στην πρώτη περίπτωση αυτοκτονίας που είναι και η συχνότερη τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο. Όπως και σε τόσα άλλα συμπτώματα ή συμπεριφορές είναι λάθος να αναζητούμε τον ένα και μοναδικό παράγοντα που "ευθύνεται". Η αυτοκτονία είναι μια πολυπαραγοντική συμπεριφορά και εδώ μπορούμε μόνο να αναφέρουμε ορισμένους παράγοντες που έχει φανεί να επηρεάζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ψυχολογικοί παράγοντες
Από πλήθος ερευνών έχει φανεί πως τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να αυτοκτονήσει είναι παρούσα μια διαταραχή σε ποσοστό τουλάχιστον 90% των περιπτώσεων με συνηθέστερη κατηγορία τις διαταραχές συναισθήματος (καταθλιπτική, διπολική κλπ) με ή χωρίς συνοσηρότητα. Από εκεί και πέρα κάθε παράγοντας που συμβάλει στην ύπαρξη της διαταραχής θεωρείται επιβαρυντικός και για την απόπειρα. Ο αμέσως επόμενος επιβαρυντικός παράγοντας είναι η χρήση ουσιών και πολύ περισσότερο η εξάρτηση από ουσίες.

Βιολογικοί παράγοντες
Γενετικοί παράγοντες στο βαθμό που αυτοί επηρεάζουν την εμφάνιση διαταραχών που σχετίζονται με την αυτοκτονική συμπεριφορά αλλά και άλλοι βιολογικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν όπως η χρόνια και η ανίατη ασθένεια.

Κοινωνικοί παράγοντες
Οικογενειακές σχέσεις, προσδοκίες, το γνωστικό σύστημα αυτοαναφοράς, ο ρόλος του ατόμου στην οικογένεια, οικογενειακή ιστορία, φτώχεια, ανεργία και όσοι παράγοντες μπορούν να σχετιστούν με διαταραχές από κοινωνική οπτική.
Επίσης ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτοκτονίας όπως η αυτοκτονία που συνδέεται με δικαστικές αποφάσεις (Αξιωματικός Ναζί), η στρατιωτική αυτοκτονία, η αυτοκτονία για ένα κοινό σκοπό και η αυτοκτονία εξόδου (Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα με ισχυρό κοινωνικό παράγοντα. Τέλος πέρα από τους παραπάνω η σχολική αποτυχία, η απώλεια συντρόφου και έλλειψη προσαρμογής στο στρατιωτικό περιβάλλον είναι συχνά κρίσιμοι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Ιδιαίτερα συχνή προαυτοκτονική συμπεριφορά
Α. Επιβαρυντικό γεγονός (συχνά απώλεια προσώπου ή εργασίας)
Β. Συναισθηματική μεταστροφή
Κατάθλιψη, άγχος, κινητοποίηση, αίσθημα μοναξιάς, ενοχές, αίσθημα απόρριψης, κακή αυτοεικόνα, προβλήματα ύπνου.
( Σε ότι αφορά την κινητοποίηση ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η περίοδος της αρχής της κατάθλιψης ή της ανάρρωσης μετά από αγωγή)
Με τα στάδια Β και Γ σχετίζεται άμεσα η εμφάνιση του αυτοκτονικού ιδεασμού
Γ. Αλλαγές στη συμπεριφορά και στο λόγο
που υποδεικνύουν ότι το άτομο είναι κοντά στην αυτοκτονική απόπειρα. Χρήση έμμεσου λόγου πχ "Η οικογένειά μου θα είναι καλύτερα χωρίς εμένα" ή χρήση λόγου αποχαιρετισμού
Ενέργειες όπως αγορά εξαρτημάτων αυτοκτονίας όπως σχοινί, καλώδιο, όπλο (δεν ισχύει πάντα). Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ, απομάκρυνση  από κοινωνικές επαφές, εργασία, ένταση ή θυμός κλπ.

Αυτοκτονικός ιδεασμός
1. Συναισθηματική κατάσταση συχνά με ύπαρξη πιεστικού γεγονότος
2. Ιδέα για τέλεση αυτοκτονικής πράξης
3. Σχέδιο για τέλεση αυτοκτονικής πράξης (τρόπος, ώρα, μέρος)
4. Εξοπλισμός εάν χρειάζεται και εξασφάλιση μέρους και ώρας.
5. Πράξη

Με την παραπάνω σειρά συνήθως εκτιμάται η σοβαρότητα ενός αυτοκτονικού ιδεασμού αν και πρέπει πάντα να λαμβάνεται ως κίνδυνος για την ασφάλεια του ατόμου και η αντίδραση πρέπει να είναι άμμεση σε κάθε περίπτωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν σημάδια για τη συναισθηματική τους κατάσταση ή τις προθέσεις τους σε οικείους. Και όταν λέμε σημάδια εννοούμε ότι αναφέρθηκε παραπάνω και όχι απαραίτητα να μας μιλήσει. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας άντρας είναι πιθανό να μη μιλήσει με την ίδια άνεση για τη δυσκολία και τη συναισθηματική του κατάσταση.
Όσο και αν κάτι τέτοιο έχει προηγηθεί και δεν ακολούθησε απόπειρα, όσο και αν πιστεύεται ότι κάποιος "δεν εννοεί" την εκμυστήρευσή του για μια αυτοκτονία η αντίδραση πρέπει να είναι σοβαρή και άμμεση. Ποτέ επικριτική, αδιάφορη ή υποτιμητική. Δείξτε με ειλικρίνια και χωρίς κριτική το νοιάξιμό σας, δώστε στον άλλο να καταλάβει ότι αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία του η οποία δεν τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και ζητήστε βοήθεια από κάποιο ειδικό.
Αν όχι πάντα, σχεδόν πάντα η αυτοκτονία έρχεται μετά από έλλειψη αντιμετώπισης μιας δύσκολης συναισθηματικής κατάστασης κάποιου η οποία δε φροντίστηκε με το δέοντα τρόπο ή δεν ακολουθήθηκαν στη συνέχεια τα δέοντα για την ασφαλή του ανάρωση. Μετά την αρχική αντιμετώπιση της κρίσης πιθανόν να εμπλακείτε και εσείς στο χτίσημο μιας καλύτερης συνέχειας.

Μη μένετε στους παράγοντες μιας και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εφήβων δεν υπάρχει διάγνωση π.χ. κατάθλιψης. Όταν υπάρχει μια εμφανής συναισθηματική δυσκολία ζητήστε βοήθεια. Κανένας λειτουργός ψυχικής υγείας δε θα υποτιμήσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ασφάλειας το οποίο ξεπερνά τις δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας που ορίζει η δεοντολογία.

http://e-psychology.gr

Το λευκό σέξι μαγιό της Μαριάντας Πιερίδη


Ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές η Μαριάντα Πιερίδη και είναι τόσο χαρούμενη για αυτό που μοιράζεται στιγμιότυπα με τους φίλους της στο διαδίκτυο. 
  
Για την ακρίβεια η τραγουδίστρια ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία φοράει ένα σέξι ολόλευκο μαγιό καθώς και ένα κολάζ από στιγμές της στην παραλία.

Δείτε τις φωτογραφίες...



Ζωντανή εκτέλεση μιας ομάδας ανθρώπων από ένα Drone (Βίντεο)


Η ζήτηση των μη επανδρωμένων συστημάτων αυξάνεται ορμητικά. Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που οι Ένοπλες Δυνάμεις και διάφορες δυναμικές υπηρεσίες χρειάζονται όλη την ποικιλία «ρομποτικών αεροσκαφών» 

Οι στρατιωτικοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη χρήση των UAVs με σκοπό την καταφορά πληγμάτων επίθεσης εναντίον του έμψυχου και άψυχου υλικού. 

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Drone).



apocalypsejohn

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: 76χρονος σκοτώνει τον 13χρονο γείτονά του!


Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 13χρονου αγοριού από τον ηλικιωμένο γείτονά του στις ΗΠΑ, είδε το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του 76χρονου Τζον Χένρι Σπούνερ από το Μιλγουόκι, ο οποίος τελικά κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία του νεαρού Ντάριους Σίμονς.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το περσινό Μάιο, ωστόσο το αποκαλυπτικό υλικό που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 13χρονος νεαρός βγαίνει από το σπίτι του, παίρνει τον σκουπιδοντενεκέ στο σπίτι και ξαναβγαίνει.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ο 76χρονος να μπαίνει και αυτός στο δικό του σπίτι και στη συνέχεια να βγαίνει, κρατώντας ένα όπλο, και να απειλεί με αυτό το νεαρό.

Ο 13χρονος τρομαγμένος οπισθοχωρεί, ενώ ο 76χρονος προχωρά προς το μέρος του. 

Όταν φτάνουν στην είσοδο του σπιτιού του Σίμονς, οι δύο φαίνεται να συνομιλούν για λίγα λεπτά, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας κουνά το όπλο στον αέρα.

Κάποια στιγμή, το στρέφει προς το νεαρό και τον πυροβολεί στο στήθος. Ο Σίμονς τρέχει μακριά, αλλά τελικά ξεψυχά λίγα μέτρα παρακάτω.

Η μητέρα του νεαρού, Πατρίσια Λάρι, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Σπούνερ κατηγόρησε τον γιο της για κλοπή όπλων από το σπίτι του. 

Όπως ανέφερε, ο Σπούνερ είπε στον Σίμονς ότι θα του έδινε ένα μάθημα προτού τον πυροβολήσει.

Ο νεαρός πέθανε στα χέρια της του λίγα λεπτά αργότερα, ανέφερε η τραγική μητέρα. 

Σύμφωνα με το Associated Press, ο 76χρονος άνδρας παραδέχθηκε το έγκλημα, λέγοντας ότι ο Σίμονς και η οικογένειά του που έμειναν δίπλα του προκαλούσαν μόνο προβλήματα.

ΠΗΓΗ: nooz.gr

Δεν έχεις air condition; Δες πώς θα επιβιώσεις το βράδυ

Το καλοκαίρι, αν δεν είστε σε κάποιο νησάκι, με τη θάλασσα στα 5 μέτρα και το δροσερό αεράκι να σας χτυπά απαλά στο πρόσωπο, ο ύπνος, είναι ένα σκέτο βάσανο!

Εάν δεν έχεετε aircondition, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε και να ξεκουράζεστε και να μη νιώθετε αφόρητη τη ζέστη το βράδυ:

Χρησιμοποιείτε μόνο βαμβακερά σεντόνια

Μην μαγειρεύετε το βράδυ

Κάντε ένα δροσερό ντους πριν κοιμηθείτε και περάστε ένα παγάκι από συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας όπως στον αυχένα, τα βλέφαρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα

Βυθίστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό πριν κοιμηθείτε και στη συνέχεια καθόλη τη διάρκεια του ύπνο τοποθετείστε πάνω τους μια βρεγμένη πετσέτα.

Πίνετε πολύ νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Τοποθετείστε το στρώμα σας όσο πιο κοντά γίνεται στο πάτωμα.

Κοιμηθείτε μόνοι

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Κληρικοί δηλώνουν άθεοι

Περισσότερα από 200 άτομα που ηγούνται σε θέσεις προτεσταντικών ομολογιών στην Αμερική, ομολογούν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό. Η πρόσφατη δημόσια ομολογία ενός Λουθηρανού πάστορα από το Χιούστον ήρθε να φέρει στην επιφάνεια το θέμα αυτό. 

Ο προβληματισμός με αυτές τις δηλώσεις των παστόρων είναι έντονος καθώς διαλύονται ενορίες. Οι πιστοί αυτών των ομολογιών όχι μόνο χάνουν την πίστη τους αλλά αποχωρούν και από τις ενορίες. 

Ο μεθοδιστής πάστορας Keith Jenkins δήλωσε ότι οι πιστοί βλέπουν πλέον τους πάστορες ως «σούπερ ήρωες». Αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί πάστορες που διέρχονται κρίση στην προσωπική τους πίστη και οδηγούνται στον αθεϊσμό. 


Πατώντας πάνω στην φωτογραφία μεταφέρεστε στην ιστοσελίδα τηλεοπτικού σταθμού στο Χιούστον των Η.Π.Α. όπου προβλήθηκε η πρώτη δημόσια ομολογία πάστορα πως ειναι άθεος. Το βίντεο είναι στα αγγλικα

Το παράξενο με αυτές τις ομολογίες είναι και η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας www.clergyproject.com, με μέλη πάστορες και άλλους κληρικούς των ομολογιών αυτών που δεν πιστεύουν πλέον στον Θεό. 

Η ομάδα αυτή δηλώνει πως έχει ήδη 450 μέλη. Μερικοί από αυτούς τους πάστορες εξακολουθούν να κηρύττουν, κρατώντας μυστική την αθεΐα τους. 

Τα φαινόμενα αυτά μας δείχνουν ότι η πνευματική δίψα του ανθρώπου μέσα από την νόθευση της πίστης και της ανυπαρξίας της λειτουργικής και πνευματικής ζωής οδηγούν στην αθεΐα, ως μια άλλη πρόταση. 

Ο πλούτος της ορθοδοξίας στην καθημερινή βίωση τη χάριτος, ο λειτουργικός και πνευματικός θησαυρός, η διδασκαλία των αγίων απέναντι στα ερωτήματα του ανθρώπου, είναι τόσο πλούσια που είναι η διεξοδική λύση για αυτές τις ομολογίες.

http://www.dogma.gr/

16 χρόνια πριν ο Κώστας Καραμανλής πριν βγει σον αέρα:Μην κάθομαι και περιμένω σαν μ*λ*κ@ς!


Όχι ο Σαμαράς δεν είναι ο πρώτος που έριξε το μπινελίκι του στον αέρα!

16 χρόνια πριν ο Κώστας Καραμανλής ετοιμαζόταν για δήλωση και στις προετοιμασίες του βίντεο, αφού έκανε τις ανάλογες πρόβες, ακούγεται να λέει στον οπερατέρ:

"Πόση ώρα θα κάνεις; Μην κάθομαι και περιμένω σαν μ#λ#κ@ς" .

Το βίντεο είχε...τσιμπήσει η αξέχαστη Μαλβίνα, η οποία το σατύρισε δεόντως, σε μια εποχή , που δεν υπήρχαν social media.

Δείτε στο 1.36 τον Καραμανλή να λέει την ατάκα "Μην περιμένω σαν μ#λ#κας"


Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:


Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:
Ο φτωχός δουλεύει.
Ο πλούσιος τον εκμεταλλεύεται.
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο.
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις.
Ο μπαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις.
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε.
Ο τραπεζίτης καταχράζεται και τους έξι.
Ο δικηγόρος κοροϊδεύει και τους επτά.
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ.
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα.


Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα...

"Πάρτε Viagra" είπε ο Πούτιν σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για το ρεκόρ μεταλλίων της Ρωσίας


Με έναν ιδιαιτέρως καυστικό και ειρωνικό τρόπο απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε όσους "τόλμησαν" να κατακρίνουν τις αθλητικές επιτυχίες της Ρωσίας, στην πρόσφατη Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Σύμφωνα με τον - για ακόμα μία φορά - προκλητικό Ρώσο πρόεδρο, οι επικριτές της...τεράστιας επιτυχίας της χώρας στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια για την σεξουαλική τους ζωή.

Επίδειξη δύναμης

Ο Πούτιν απάντησε σε όσους υποστήριξαν ότι η Ρωσία επιστράτευσε πολλούς αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων στην διοργάνωση, η οποία θα έπρεπε να επιτρέπει τη συμμετοχή μόνο σε μαθητές. "Πρέπει να πάρετε βιάγκρα για να δείτε την όμορφη πλευρά της ζωής!", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη δεξίωση για τους αθλητές που πήραν μετάλλιο.

"Όταν έχουμε τέτοιες επιτυχίες, ο κόσμος διαμαρτύρεται πως κάτι δεν πάει καλά", είπε ο Πούτιν μιλώντας στους νεαρούς αθλητές που συμμετείχαν στην Πανεπιστημιάδα.

"Θα τους πρότεινα να αθληθούν. Ή εάν έχουν πρόβλημα υγείας να πάνε σε έναν γιατρό. Ενδεχομένως αν στο τέλος της ημέρας έπαιρναν βιάγκρα να τους βοηθούσε. Τότε το όμορφο και το φωτεινό θα τους αποκαλυφθεί. Θα δουν το μέλλον και η ζωή θα συνεχίσει", πρόσθεσε.

Ρεκόρ μεταλλίων

Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Καζάν, η Ρωσία απέκτησε τα διπλάσια μετάλλια (155) από τη δεύτερη καλύτερη χώρα. Ωστόσο, αρκετοί επέκριναν την επιλογή της διοργανώτριας χώρας να επιστρατεύσει επαγγελματίες αθλητές σε μία διοργάνωση που συνήθως αφορά σε ερασιτέχνες.

Με την μέθοδο αυτή μάλιστα, χρησιμοποιώντας Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές, βγήκε νικήτρια μέχρι και στο ράγκμπι σε άνδρες και γυναίκες, άθλημα σχεδόν άγνωστο για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στις δώδεκα ημέρες όπου διήρκεσε η Πανεπιστημιάδα 2013, η οποία διεξήχθη στην πόλη Καζάν, η Ρωσία κατέκτησε τον αριθμό – ρεκόρ των 292 μεταλλίων, ενώ ρεκόρ αποτελούν και τα 155 χρυσά μετάλλια, διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ της Κίνας το 2011 (75).

Η Ρωσία, αποφασισμένη να κάνει επίδειξη δύναμης, επιστράτευσε για τους αγώνες 673 αθλητές, τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, οι οποίοι κέρδισαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε 25 από τα 27 αθλήματα στην Πανεπιστημιάδα.

thestival

Πωλείται στο eBay η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ»


Η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ», οι 14 σελίδες με τα ονόματα των 801 Εβραίων που σώθηκαν από τον Γερμανό βιομήχανο Όσκαρ Σίντλερ, βγαίνει προς πώληση στο eBay με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο πωλητής την Παρασκευή.

Η 14 σελίδων λίστα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1945, ήταν δακτυλογραφημένη σε χαρτί από τον Ιτζακ Στερν, λογιστή και «δεξί χέρι» του Σίντλερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός σε παλαιά έγγραφα Γκάρι Ζίμετ

«Ο ανηψιός του Στέρν πούλησε τη λίστα πριν από τρία χρόνια στον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος το αγόρασε ως επένδυση», είπε ο Ζίμετ χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τρεις άλλες παρόμοιες λίστες κατέχουν θεσμικοί φορείς, το αμερικανικό Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο στο Κόμπλενς και το Μνημείο Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ έσωσε τις ζωές περισσότερων από χιλίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την λίστα με το προσωπικό που εκτελούσε βασικές εργασίες για το γερμανικό στρατό. Πέθανε σχεδόν ξεχασμένος το 1974. Η ιστορία του έχει μια επιτυχημένη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλπμπεργκ.

http://www.koolnews.gr/

Παράξενοι σπόροι που μοιάζουν με κρανία!


Το φυτό Antirrhinum είναι κοινώς γνωστό ως Snapdragon ή αλλιώς το «λουλούδι του δράκου», ιδιαίτερα δημοφιλές στους αστικούς κήπους. Η κοινή ονομασία του οφείλεται στην ομοιότητα των λουλουδιών του με το κεφάλι ενός δράκου... Ωστόσο, μόλις το λουλούδι πεθάνει αφήνει πάνω στο βλαστό τους σπόρους του, οι οποίοι αποτελούν ένα μακάβριο θέαμα, καθώς μοιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ με κρανίο!

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν ότι το Snapdragon διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις και χρησιμποιούσαν τους σπόρους του για να διώξουν τη μαγεία, να εξοντώσουν τις μάγισσες αλλά και για να αποκαταστήσουν οι γυναίκες τη χαμένη τους νεανικότητα και σφριγηλότητα πίνοντας το ζωμό τους, κάτι σαν φίλτρο αντιγήρανσης! Πέρα από όλα αυτά πάντως η εικόνα των ξερών σπόρων δεν μπορεί παρά να προκαλέσει εντύπωση και λογικό φαντάζει να έχουν συνδεθεί με διάφορους μύθους και θρύλους κατά το παρελθόν.








anekshghta.blogspot.gr

Θέλετε να χωρίσετε και δεν μπορείτε; Μία εταιρεία θα το κάνει για εσάς

Οι διοργανωτές γάμων είναι κλάδος που γνωρίζει άνθιση εδώ και χρόνια. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος χρειάζεται έναν ειδικό για το ακριβώς αντίθετο; Οταν, πιο απλά, ένας εκ των δύο έχει ενδοιασμούς για το γάμο και θέλει να τον ματαιώσει; Και εδώ υπάρχει λύση, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Γιατί μία εταιρεία αναλαμβάνει το δύσκολο καθήκον.

Για τη νύφη ή το γαμπρό που δεν έχει το θάρρος να κοιτάξει τον άλλο στα μάτια και να του πει πως άλλαξε γνώμη για το γάμο και από την άλλη δεν θέλει να τον υποβάλει στον εξευτελισμό της μάταιης αναμονής στην εκκλησία, υπάρχει πλέον ο ειδικός.

Με έδρα τη Βιρτζίνια, η εταιρία αναλαμβάνει από απλές περιπτώσεις- όταν πρόκειται για κοινή απόφαση του ζευγαριού ενημερώνουν τους καλεσμένους πως ο γάμος ματαιώθηκε- έως και τις πιο σύνθετες. Να ανακοινώσουν στον άτυχο πως δεν θα μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής του με τον άνθρωπο που πίστευε.

«Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος για να πεις αυτά τα απαίσια νέα και συμπονώ όσους τα ακούνε», λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Ναόμι Ντίας Μπόιλ, η οποία προσθέτει ότι είναι καλύτερα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, παρά το ζευγάρι να οδηγηθεί στο διαζύγιο.

Μάλιστα η υπηρεσία, όσο απάνθρωπη ή απρόσωπη μπορεί να είναι, έχει και ένα καλό. Είναι εξαιρετικά φθηνή. Μόλις με 100 δολάρια ο δειλός της υπόθεσης μπορεί να βγει από τη δύσκολη θέση.

http://www.iefimerida.gr/

Ρίξτε την πίεση χωρίς φάρμακα


Η καθιστική δουλειά, η έλλειψη άσκησης και η κατανάλωση γρήγορου φαγητού με πολύ αλάτι είναι οι κύριοι παράγοντες που ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση....
Επτά στους δέκα ενηλίκους έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής εξαιτίας πολύ υψηλής πίεσης, ενώ το 50% των ανθρώπων κάτω των 35 ετών έχουν υψηλή πίεση και το ένα τρίτο των ανθρώπων αυτής της ηλικίας έχουν υψηλή ή πολύ υψηλή πίεση, σύμφωνα με μια έρευνα της Lloyds Pharmacy. Προτού, ωστόσο, καταφύγετε στη λήψη φαρμάκων διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να μάθετε πώς μπορείτε να ρίξετε την πίεση με φυσικό τρόπο.
Πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό παντζαριού
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension («Υπέρταση») απέδειξε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού από χυμό παντζαριού μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση σε όσους πάσχουν από αυτήν κατά περίπου 7%. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας νιτρικού άλατος που υπάρχει στο παντζάρι. Όπως λένε οι επιστήμονες, η κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε νιτρικό άλας, όπως το σέλινο, το λάχανο και το σπανάκι είναι εξίσου ωφέλιμη.
Κάντε τζόκινγκ κάθε βδομάδα
Σύμφωνα με μια έρευνα του Copenhagen City Heart για το καρδιοαγγειακό σύστημα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 20.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 93 ετών, το τζόκινγκ για μόλις μια ώρα την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής για περίπου έξι χρόνια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το τζόκινγκ έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία, καθώς βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου και μειώνει την πίεση του αίματος μεταξύ άλλων. Ωστόσο, οποιαδήποτε μορφή φυσικής άσκησης είναι ικανή να μειώσει την πίεση, ενδυναμώνοντας την καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο η καρδιά τροφοδοτείται με περισσότερο αίμα, κάνοντας όμως μικρότερη προσπάθεια, μειώνοντας έτσι την ορμή του αίματος στις αρτηρίες. Το γρήγορο περπάτημα είναι εξίσου αποτελεσματικό με το τζόκινγκ.
Απολαύστε το γιαούρτι
Μόλις ένα κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες να αναπτύξει κανείς υψηλή πίεση κατά 33% περίπου, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας στην Αμερική. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ασβέστιο που βρίσκεται στο γιαούρτι κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο εύκαμπτα, επιτρέποντάς τους να τεντώσουν ελαφρώς κρατώντας την πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Η έρευνα απέδειξε επίσης ότι όσοι καταναλώνουν ένα κεσεδάκι γιαούρτι των 120 γραμμαρίων είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση μέσα σε διάστημα 15 ετών από ό,τι είχαν όσοι δεν το έτρωγαν.
Πείτε «ναι» στην μπανάνα
Η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε κάλιο, όπως η μπανάνα και η παράλληλη μείωση της πρόσληψης αλατιού θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού British Medical Journal. Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο που ελέγχει την ισορροπία των υγρών στο σώμα και βοηθάει στη μείωση της πίεσης του αίματος. Η Victoria Taylor, υπεύθυνη διατροφολογίας για την υγεία της καρδιάς στο British Heart Foundation είπε: «Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, προκειμένου να λαμβάνετε όσο κάλιο χρειάζεστε. Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο είναι τα όσπρια, τα ψάρια, τα οστρακοειδή, οι ξηροί καρποί, ο λιναρόσπορος και το γάλα».
Πείτε «όχι» στο αλάτι
Το αλάτι «τραβάει» νερό, ανεβάζοντας τον όγκο και την πίεση του αίματος στις αρτηρίες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το αλάτι αυτούσιο που πρέπει να μας ανησυχεί. Τα επεξεργασμένα φαγητά που καταναλώνουμε, όπως τα μπισκότα, τα δημητριακά, τα φαγητά που παραγγέλνουμε και τα έτοιμα γεύματα περιέχουν κατά 80% αλάτι, αναφέρει ο σύλλογος για την αρτηριακή πίεση, Blood Pressure ¬Association. Γι’ αυτό, κοιτάξτε τις ετικέτες των προϊόντων, καθώς 1,5 gr. αλατιού ανά 100 gr. προϊόντος είναι πολύ, αλλά λιγότερο από 0,3 mg ανά 100gr. είναι λίγο.
Σταματήστε το κάπνισμα
Η Amy Thompson, προϊσταμένη νοσοκόμα του British Heart Foundation λέει: «Η νικοτίνη στα τσιγάρα κινητοποιεί το σώμα να παράγει αδρεναλίνη, κάνοντας την καρδιά να χτυπάει πιο γρήγορα, αυξάνοντας την πίεση του αίματος, αναγκάζοντας έτσι την καρδιά να δουλεύει πιο έντονα». Προσπαθήστε με κάθε δυνατό τρόπο να διακόψετε το κάπνισμα και θα έχετε πολλά οφέλη συνολικά στην υγεία σας κι όχι μόνο στην πίεση του αίματος.

Χάστε βάρος
Η Amy Thompson αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχώς δείχνουν ότι η απώλεια έστω και λίγων κιλών έχει σημαντική επιρροή στην πίεση του αίματος. Το υπερβολικό βάρος κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή πίεση. Αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, χάνοντας βάρος θα βοηθήσει ώστε η πίεση του να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα και να ελεγχθεί.
Αναζητήστε βοήθεια αν ροχαλίζετε
Το δυνατό και συνεχές ροχαλητό είναι σύμπτωμα αποφρακτικής υπνικής άπνοιας και πάνω από τους μισούς ανθρώπους που υποφέρουν από αυτό έχουν πίεση αισθητά υψηλότερη από ό,τι είναι αναμενόμενο για την ηλικία και τη συνολική τους υγεία, λέει ο γιατρός Αντώνης Πανταζής, σύμβουλος καρδιολογίας στο νοσοκομείο Heart του Λονδίνου και στο σύλλογο Cardiomyopathy Association. Φυσικά, η διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ, καθώς και η απώλεια βάρους θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ροχαλητού.
Εργαστείτε λίγο λιγότερο
Δουλεύοντας για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα σε ένα γραφείο αυξάνετε τις πιθανότητες για υπέρταση κατά 14%, υποστηρίζουν οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στην Αμερική. Ο κίνδυνος αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι ώρες εργασίας, ενώ εργαζόμενοι που δουλεύουν περισσότερες από 51 ώρες την εβδομάδα έχουν 29% μεγαλύτερη πιθανότητα να ανεβάσουν υψηλή πίεση συγκριτικά με όσους δουλεύουν λιγότερες από 40 ώρες εβδομαδιαίως. Οι υπερωρίες κάνουν πιο δύσκολη την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, λένε οι ερευνητές, επομένως προσπαθήστε να μετριάσετε την κατάσταση με αρκετή ξεκούραση το απόγευμα ή το βράδυ. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να τρώτε σωστά και να αθλείστε όσο περισσότερο γίνεται κι όσο σας επιτρέπουν οι συνθήκες της ζωής σας.
Αρχίστε τον καφέ χωρίς καφεΐνη
Στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστήμιου Duke στη Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση καφέ ποσότητας 500 mg, περίπου δηλαδή τρία φλιτζάνια, αυξάνει την αρτηριακή πίεση κατά τις τρεις μονάδες ενώ η επίδραση του καφέ διαρκεί μέχρι το βράδυ. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η καφεΐνη ανεβάζει την πίεση του αίματος συσφίγγοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μεγεθύνοντας τις συνέπειες του άγχους.

Τι είναι όμως η αρτηριακή πίεση;
Αν η πίεση σας είναι σταθερά ή πάνω από 140/90 αντίστοιχα, εμφανίζετε πρόβλημα υψηλής πίεσης. Η μεγάλη πίεση (14 παραδείγματος χάρη) είναι η συστολική πίεση, δηλαδή η πίεση που φτάνει να έχει το αίμα όταν η καρδιά πιέζει το αίμα γύρω στο σώμα και η μικρή πίεση είναι η διαστολική πίεση, η χαμηλότερη πίεση που υπάρχει στους παλμούς της καρδιάς όταν η καρδιά είναι σε χαλαρό ρυθμό. Η Amy Thompson ισχυρίζεται ότι: «Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι κυκλοφορούν γύρω μας και δεν γνωρίζουν ότι έχουν υψηλή πίεση. Ο μόνος τρόπος να το μάθει κανείς είναι να μετρηθεί. Προτείνουμε σε όλους όσους είναι πάνω από 40 ετών να απευθυνθούν σε μια νοσοκόμα ή ένα γιατρό για να τους μετρήσουν την πίεση, κάτι που αποτελεί κομμάτι του γενικότερου ιατρικού ελέγχου που θα πρέπει να κάνουν για να προλάβουν καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα.


- See more at: http://www.gkourou.com/



Εξομολόγηση-Σοκ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Πάσχω από..."


«Είμαι φύση...καταθλιπτικός και κάνω θεραπεία γι' αυτό», δήλωσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό....Ο καταξιωμένος τραγουδιστής, μάλιστα, δήλωσε για την προσπάθεια που έχει κάνει: «Βλέπω την κατάθλιψη στα μάτια των ανθρώπων γύρω μου. Το θέμα είναι να ενεργοποιηθούν οι άνθρωποι.

Ας σηκωθούν από τον καναπέ. Δεν έκανα μόνο ψυχοθεραπεία, έκανα και θεραπεία με φάρμακα. Βέβαια με βοήθησε». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, για λογαριασμό του περιοδικού «Εγώ», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θέλησε να περάσει και ένα μήνυμα:
«Γιατί να θεωρούμε ότι είναι κατάρα και ντροπή, η κατάθλιψη; Άλλος έχει το στομάχι του, άλλος διαβήτη, άλλος κατάθλιψη. Ας σταματήσουμε πια να το θεωρούμε ταμπού και, κυρίως, το λέω αυτό για τους γονείς, που έχουν νέα παιδιά και στην εφηβεία μπορεί να τους συμβεί».
πηγή: thecrawler.gr

- See more at: http://www.gkourou.com/2013/07/blog-post_5919.html#sthash.O0SjUOLM.dpuf

Αυτά είναι τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο-Διαδώστε τις λίστες



Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών». Δείτε τους πίνακες απο κάτω



Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη». Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.


Πηγή: http://www.to-mati.gr/





Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό!Δεν το λέμε εμείς αλλά ο επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα. ΒΙΝΤΕΟ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

Όταν ο Τζων Χόλντρεν ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο, και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγωνταιχημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας, για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.

Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος! Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
Δείτε το βίντεο

http://www.katohika.gr/


Τουρκική πρόκληση - Θέλουν να γιορτάσουν το Ραμαζάνι στην Αγια Σοφιά!


«Συμφωνείτε κι εσείς πως το ραμαζάνι είναι η κατάλληλη περίοδος για να δει κάποιος τα υπέροχα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης;» έβαλαν ως λεζάντα οι Τουρκικές Αερογραμμές κάτω από μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη την οποία εμφανίζουν ως τζαμί!

Λίγο μόλις καιρό μετά την μετατροπή σε τζαμί μιας ακόμη βυζαντινής Εκκλησίας, της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, η «όρεξη» των γειτόνων φαίνεται πως δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί και με κάθε τρόπο πιέζουν και για την Αγία Σοφία στην Πόλη.

δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν πως η Αγία Σοφία δεν είναι τζαμί αλλά ορθόδοξος Ναός και άλλοι πως είναι μουσείο

Η φωτογραφία η οποία έχει ληφθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατοί και οι τέσσερις μιναρέδες, έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Τουρκικών Αερογραμμών στο Facebook και όπως φαίνεται έγινε εσκεμμένα. Άλλωστε το πιο διάσημο τζαμί στην Πόλη είναι το Μπλέ Τζαμί, αλλά για τους γείτονες... δεν είναι αρκετό.

Κάτω από τη φωτογραφία τα περισσότερα σχόλια είναι κολακευτικά για την Κωνσταντινούπολη ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν πως η Αγία Σοφία δεν είναι τζαμί αλλά ορθόδοξος Ναός και άλλοι πως είναι μουσείο.

newsit

Να δείτε που ήρθε η ανάπτυξη...

Κρατούσε τέσσερις ηλικιωμένους σε ένα γκαράζ και τους έπαιρνε την σύνταξη


Ένας άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή στην πολιτεία του Τέξας μετά την αποκάλυψη ότι πιθανώς κρατούσε σε κατάσταση ομηρίας, τέσσερις άλλους άντρες και τρεις γυναίκες, στο γκαράζ ενός σπιτιού στο βόρειο Χιούστον, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι άνδρες, ηλικίας 80, 74, 65 και 50 ετών «ήταν εκεί καθώς όπως μας είπαν, αρχικά δελεάστηκαν από την υπόσχεση μιας μπίρας και τσιγάρων. Δεν μπορούσαν να βγουν από εκεί και έπρεπε να καταβάλουν τη σύνταξή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Σύμφωνα με τον λοχία Στιβ Μέρντοκ που μίλησε στην Houston Chronicle, οι άνδρες φαίνεται να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή άστεγοι. «Είχαν παγιδευτεί σε αυτό το σπίτι», πρόσθεσε.
Τέσσερις γυναίκες, μια γιαγιά, η κόρη της και η εγγονή της καθώς και μια οικονόμος, βρέθηκαν επίσης στο ίδιο χώρο, αλλά η αστυνομία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν και αυτές ήταν αιχμάλωτες, ούτε πως βρέθηκαν εκεί.
Οι άνδρες και οι γυναίκες εντοπίστηκαν μετά από κλήση που δέχτηκε η αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε ότι τρία ή τέσσερα άτομα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στο συγκεκριμένο σπίτι. Οι άντρες που ήταν σοβαρά υποσιτισμένοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν και εισήχθησαν στο νοσοκομείο, εντοπίστηκαν σε ένα «δωμάτιο φυλακή, κλειδωμένο, χωρίς κρεβάτια ή έπιπλα», δήλωσε μια αστυνομική πηγή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTRK.
Ένας από τους άνδρες, μίλησε στην τηλεόραση και είπε ότι ήταν εκεί για έξι μήνες και δεν ήθελε να φύγει. Ο δεύτερος είπε στην αστυνομία ότι ήταν εκεί για 10 χρόνια, ενώ οι άλλοι δύο για λιγότερο χρονικό διάστημα. Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχείων των ομήρων, ούτε του συλληφθέντος, στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες προς το παρόν, αλλά ανέφερε ότι στους ομήρους δινόταν πολύ λίγο φαγητό και αυτοί συντηρούνταν με απορρίμματα.
Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τις ηλικίες και τις ταυτότητες των γυναικών, τρεις από τους οποίες όπως ανέφερε η αστυνομία πάσχουν από έναν συνδυασμό σωματικής αναπηρίας και ψυχικής ασθένειας.

http://www.koolnews.gr

Συγκλονίζει η 24χρονη Νορβηγίδα: Βιάστηκε και την φυλάκισαν για ανάρμοστη συμπεριφορά!


Έχασε την γη κάτω από τα πόδια της η 24χρονη Μarte Deborah Dalelv από την Νορβηγία, η οποία καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση για σεξ εκτός γάμου στο Ντουμπάι, επειδή κατήγγειλε τον βιασμό της!

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη, ενώ βρισκόταν εκεί για επαγγελματικό ταξίδι.

«Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι βιάστηκα. Πήγα στην είσοδο του ξενοδοχείου και τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία. Με ρώτησαν αν είμαι σίγουρη και τους είπα φυσικά γιατί αυτό ακριβώς θα έκανα και στην πατρίδα μου»,  περιγράφει.

Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν για ανάρμοστη συμπεριφορά και καταδικάστηκε  σε 16 μήνες φυλακή για σεξ εκτός γάμου, κατανάλωση αλκοόλ και ψευδορκία.

Η νεαρή έχει κάνει έφεση και προς το παρόν μένει σε μια νορβηγική εκκλησία, όπου βρήκε καταφύγιο, ενώ το γεγονός έχει προκαλέσει πρόβλημα στις διπλωματικές σχέσεις Νορβηγίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το μεταχειρισμένο Playstation 2 που αγόρασε περιείχε μια έκπληξη


Ο αγοραστής αυτού του μεταχειρισμένου Playstation 2 βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν γύρισε σπίτι του και άνοιξε την συσκευή…








Η Σοφία Βεργκάρα μπροστά στο φακό του «μάγου» Τέρι Ρίτσαρντσον!


Μπροστά στο φωτογραφικό φακό του μάγου Τέρι Ρίτσαρντσον υποκλίνονται δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ, σε πόζες που δεν περνούν απαρατήρητες!

Έτσι σειρά είχε αυτή τη φορά η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο Σοφία Βεργκάρα με τον Αμερικανό φωτογράφο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Εκείνο που κάνει να ξεχωρίζει στον Τέρι Ρίτσαρντσον είναι οι κλασικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του και σε αυτό το mood κινήθηκε και με τη Σοφία Βεργκάρα αποτυπώνοντας την τρυφερή, παιχνιδιάρικη και σέξι πλευρά της.








Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger