Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μυστικά για να μυρίζετε όμορφα όλη τη μέρα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013



Αν νομίζετε ότι το άρωμά σας δεν μυρίζει πάνω σας δεν σημαίνει ότι βάζετε λίγο. Απλώς το έχετε συνηθίσει. Ωστόσο μάθετε πώς θα το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο.

Η συνθεσή του αρώματος αλλοιώνεται και εξατμίζεται χάνοντας το άρωμά του, ιδιαίτερα αν εκτίθεται στο φως, τον ήλιο και τη ζέστη. 

Το άρωμα πρέπει να διατηρείται πάντα σε ξηρό και σκοτεινό μέρος στο οποίο δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες ή και υγρασία γι’ αυτό αποφύγετε το μπάνιο του σπιτιού σας.

Το eau de toilette μπορεί να διατηρηθεί πιο φρέσκο μέσα στο ψυγείο. 

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

Φοράτε πάντα το άρωμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα και ποτέ ενώ είστε ιδρωμένοι.

Χρησιμοποιήστε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματός σας την αντίστοιχη αρωματική λοσιόν. Μη βάζετε όμως ενυδατική λοσιόν με άρωμα γιατί τότε θα αλλοιωθεί η μυρωδιά και των δύο.

Ρίξτε το άρωμα σας σε διάφορα σημεία του σώματος: χαμηλά μπροστά στο λαιμό, στο στέρνο στο ύψος του στήθους, στη μέση πλευρά των καρπών και οπωσδήποτε στο σημείο όπου δεν υπάρχουν ιδρωτοποιοί αδένες, δηλαδή ακριβώς πίσω από το πτερύγιο του αυτιού.

Αποφεύγετε να βάζετε το άρωμα πολύ χαμηλά προς τις παλάμες γιατί καθώς πλένετε τα χέρια σας θα φύγει.

Το μυστικό
Να ξέρετε πως τα αρώματα διαρκούν συνήθως 4 ώρες. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει πάντα μέσα στη τσάντα σας ένα δείγμα ή μια μίνι συσκευασία του αρώματος για να το ανανεώνετε.

omorfamystika.gr

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας; Τι πρέπει να κάνουμε;



Ήξερες ότι κάθε μέρα χάνεις περίπου 50 τρίχες από τα μαλλιά σου;

Μην ανησυχείς λοιπόν που κάθε φθινόπωρο μαζί με τα φύλλα των δέντρων πέφτουν και τα μαλλιά σου! Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Η πτώση της τρίχας είναι μέρος του κύκλου ζωή της: η φάση της ανάπτυξης της διαρκεί 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα (2 χρόνια στους άντρες), έπειτα περνάει από μία μεταβατική περίοδο 3 περίπου εβδομάδων και μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώνεται και η φάση της πτώσης. Το φθινόπωρο, ιδιαίτερα, η τριχόπτωση είναι ακόμα πιο έντονη με την φάση της πτώσης να διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Οπότε εάν βλέπεις τον νιπτήρα και τη βούρτσα σου να γεμίζει με τρίχες μην ανησυχήσεις.

Εκτός από την εποχιακή τριχόπτωση, βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν μια 'μη φυσιολογική' πτώση της τρίχας. Κύρια αιτία είναι συνήθως η κληρονομικότητα ενώ ακολουθούν το άγχος, η κούραση, οι διατροφικές συνήθειες, η ψυχολογική μας κατάσταση (κατάθλιψη, στεναχώρια), η έλλειψη ύπνου και η υπερκόπωση.

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα μαλλιά ώστε να μην πέφτουν τόσο συχνά και να μη σπάνε εύκολα;

Καταρχήν, μην αγχώνεσαι! Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Εάν το αποφασίσεις όμως, μπορείς να βρεις τρόπους να ξεχνιέσαι μέσα στην καθημερινότητά σου χαλαρώνοντας με τη γυμναστική ή με ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο στη μπανιέρα σου.
Να κοιμάσαι και να τρως σωστά. Τα μαλλιά μας χρειάζονται σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ και αμινοξέα ώστε να διατηρηθούν λαμπερά και υγιή. Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή μπορείς να ενισχύσεις την προσπάθειά σου και με συμπληρώματα διατροφής που να περιέχουν τα στοιχεία που 'τρέφουν' την τρίχα.
Να φέρεσαι στα μαλλιά σου ακριβώς όπως και στο πρόσωπό σου. Οι τρίχες-ειδικά οι λεπτές και ευαίσθητες- χρειάζονται απαλές κινήσεις και συχνή ενυδάτωση ενώ αν χρησιμοποιείς συχνά βαφές μαλλιών, πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος τα ταλαιπωρείς.



Read more: http://www.newsbomb.gr


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τριγλυκερίδια



Τα τριγλυκερίδια και οι νέες αναθεωρημένες φυσιολογικές τιμές τους. Ποιος ο ρόλος της ζάχαρης και ποια η κατάλληλη διατροφή για την μείωσή τους



Η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπέρμετρη χρήση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, διάφορα φάρμακα, ακόμη και διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και χρόνιες νόσοι των νεφρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα. 


Τα τριγλυκερίδια ονομάζονται και ουδέτερα λίπη. Είναι οργανικές χημικές ενώσεις, και το μόριό τους αποτελείται από ένα μόριο γλυκερόλης, ενωμένο με τρία μόρια ανώτερων λιπαρών οξέων. Από αυτήν ακριβώς τη σύνθεση λαμβάνουν και το χαρακτηριστικό τους όνομα τριγλυκερίδια. Τα διάφορα τριγλυκερίδια μπορεί να είναι στερεά στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή είναι λίπη, είτε να είναι υγρά, οπότε και αποκαλούνται έλαια.

Τα τριγλυκερίδια αποτελούν τα λίπη του αίματος και συνιστούν σημαντικό βαρόμετρο μεταβολικής υγείας: οι υψηλές τιμές σχετίζονται με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και λιπώδες ήπαρ. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα τριγλυκερίδια, τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου αυξάνουν και οι υψηλές τιμές LDL-χοληστερόλης και οι χαμηλές τιμές HDL-χοληστερόλης. 
Τα τριγλυκερίδια παράγονται τόσο από το φυτικό όσο και από το ζωικό οργανισμό, με τη μορφή των ελαίων και λιπών. Γι’ αυτό τα τριγλυκερίδια περιέχονται τόσο στη φυτική τροφή (κατά κύριο λόγο μέσα σε σπόρους και καρπούς), όσο και στην τροφή ζωικής προέλευσης (ζωικό λίπος, βούτυρο γάλακτος, συκώτι, αλλά και άλλα κρέατα και εντόσθια). Στον άνθρωπο, τα τριγλυκερίδια συντίθενται, κατά κύριο λόγο, μέσα στα ηπατικά κύτταρα (δηλαδή μέσα στο συκώτι), καθώς και μέσα στα λιποκύτταρα, δηλαδή μέσα στα κύτταρα του λιπώδη ιστού του σώματος.
H αναθεώρηση των «ιδανικών» τιμών των τριγλυκεριδίων και η μείωσή τους σε κάτω από 100 (από κάτω 150) mg/dl, υπογραμμίζει και πάλι την ανάγκη αναθεώρησης και των συνηθειών διατροφής και τρόπου διαβίωσης για τους υπερτριγλυκεριδικούς.
Τα κύρια «νέα», που εισάγουν τώρα στην κλινική πρακτική οι συστάσεις της ΑΗΑ (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία) για τα «Τριγλυκερίδια και τις καρδιαγγειακές νόσους» είναι:
α) η μείωση των θεωρούμενων ως «optional» επιπέδων της τριγλυκεριδαιμίας σε μικρότερη των 100 mg/dl, αντί αυτών των κάτω των 150 mg/dl, τα οποία γίνονταν αποδεκτά μέχρι σήμερα
β) η μέτρηση των τριγλυκεριδίων σε κατάσταση «μη νηστείας», και
γ) η καθιέρωση της αξιολόγησης των τριγλυκεριδίων ως αρχικής εξέτασης, κατά την εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Η έκδοση αυτών των συστάσεων προέκυψε μετά από ανάλυση περισσότερων από 500 μεγάλων, διεθνών, μελετών της τελευταίας 30ετίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που συστάθηκε από την ΑΗΑ και τα εξειδικευμένα Συμβούλιά της (Councils). 
Τα υψηλά τριγλυκερίδια του αίματος βοηθούν στην αναγνώριση ατόμων με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που χρειάζονται ιατρική παρέμβαση. Τα τριγλυκερίδια προέρχονται από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες (VLDL). Οπως οι αυξημένες LDL (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες) έτσι και ορισμένες από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες προκαλούν ή επιτείνουν την αθηροσκληρυντική διαδικασία. Σαν αθηρογόνες χαρακτηρίζονται οι μικρές πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες που αντιστοιχούν σε τιμές τριγλυκεριδίων στο αίμα περίπου 200-500 mg/dl. Οταν τα τριγλυκερίδια του αίματος είναι πολύ υψηλά > 1000 mg/dl, τότε οι πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες, από τις οποίες προέρχονται, δεν προκαλούν αθηρωμάτωση αλλά ευθύνονται γιά παγκρεατίτιδες. Σήμερα είναι γνωστό ότι επί υψηλών τριγλυκεριδίων, 200-500 mg/dl, ο στεφανιαίος κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από την LDL, αλλά και από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες. Το άθροισμα LDL χοληστερόλη + VLDL χοληστερόλη αποτελεί τη λεγόμενη non- HDL χοληστερόλη , η οποία πρέπει να μειωθεί στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να μειωθεί ο στεφανιαίος κίνδυνος.
Οι μακροχρόνιες συνέπειες των αυξημένων τριγλυκεριδίων είναι η στεφανιαία νόσος (σε μικρότερο βαθμό όμως από όσο η αυξημένη χοληστερίνη) και η παγκρεατίτιδα (σοβαρή οξεία κατάσταση με δυνατό πόνο στην κοιλιά που χρειάζεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο) και παρατηρείται σε περιπτώσεις μεγάλης αύξησης των τριγλυκεριδίων στο αίμα (όταν είναι πάνω από 1.000 mg/dl).


Η αύξηση των τριγλυκεριδίων οφείλεται σε διαταραχή του μεταβολισμού του οργανισμού και σε αυξημένη πρόσληψη με το φαγητό. Άλλα αίτια που σχετίζονται με αυξημένες τιμές τριγλυκεριδίων είναι:


η γενετική προδιάθεση,
ο αρρύθμιστος διαβήτης,
η αύξηση του βάρους σώματος,
η απουσία φυσικής άσκησης,
η κατάχρηση αλκοόλ,
το κάπνισμα,
ο υποθυρεοειδισμός,
η κύηση,
κάποια αυτοάνοσα νοσήματα, όπως π.χ. ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος,
η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
το νεφρωσικό σύνδρομο (το σύνδρομο αυτό περιλαμβάνει μεγάλη απώλεια πρωτεΐνης στα ούρα, χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα, οίδημα και αυξημένη χοληστερόλη) και
κάποια φάρμακα (κορτιζόνη, οιστρογόνα, κυκλοσπορίνη, ταμοξιφαίνη, β-αδρενεργικοί αποκλειστές για την υπέρταση, όχι όμως η καρβεντιλόλη, τα θειαζιδικά διουρητικά κ.α.).


Θεραπεία
O πρώτιστος στόχος στη δυσλιπιδαιμία είναι η μείωση της LDL χοληστερίνης σας. Σε περίπτωση όμως που τα τριγλυκερίδια σας είναι πάνω από 500 mg/dl, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή φαρμακευτική αγωγή ειδικά για μείωση των τριγλυκεριδίων (ασχέτως της τιμής της LDL χοληστερίνης) προς αποφυγή του κινδύνου να πάθετε παγκρεατίτιδα. Θα πρέπει δηλαδή να πάρετε φιβράτη ή νικοτινικό οξύ παράλληλα φυσικά με δίαιτα χαμηλή σε λίπος (κάτω από το 15% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων να είναι από λίπος) και σωματική άσκηση.



Ακόμη και σε άτομα χωρίς υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων, αν η διατροφή είναι πλούσια σε σάκχαρα, περιλαμβανομένων και αυτών που αποδίδονται από το αλκοόλ, θα επέλθει αργά ή γρήγορα αύξηση των τριγλυκεριδίων. Συνεπώς, πρέπει γενικά να επιδιώκεται, άσχετα από τις τιμές των τριγλυκεριδίων, η κατανάλωση σύμπλοκων, πλούσιων σε ίνες υδατανθράκων, όπως αυτοί των λαχανικών και των δημητριακών ολικής άλεσης, αντί για λήψη απλών σακχάρων. Στη διαμόρφωση χαμηλών τιμών τριγλυκεριδίων συμβάλλουν:

A) H απώλεια βάρους: Mείωση σωματικού βάρους κατά 5-10% επιφέρει μείωση των τριγλυκεριδίων κατά 20%. Η μείωση των τριγλυκεριδίων σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος της απώλειας βάρους.
B) H ποιότητα των χρησιμοποιούμενων τροφίμων: ο υγιεινός τρόπος διατροφής περιλαμβάνει τον περιορισμό της πρόσληψης άλατος, των στερεών λιπαρών – όπως γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά, κρέας και μερικά τροπικά έλαια όπως λάδι καρύδας – πρόσθετων σακχάρων και επεξεργασμένων σπόρων-κόκκων ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιο θρεπτικά φαγητά και ποτά –λαχανικά, φρούτα, ίνες, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, θαλασσινά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, φασολάκια, καρύδια και σπόρους.
Γ) Tο είδος των προσλαμβανομένων υδατανθράκων: Τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων, ειδικά φρουκτόζης, αυξάνουν τα τριγλυκερίδια.
Δ) Tα κορεσμένα και trans λιπαρά αυξάνουν τα τριγλυκερίδια, σε αντίθεση με τα ακόρεστα λιπαρά, ειδικά τα ω-3 που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, τα οποία μειώνουν τα τριγλυκερίδια.
E) Tο αλκοόλ, σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνει τα τριγλυκερίδια σε μερικά άτομα. Επί υπερτριγλυκεριδαιμίας συνιστάται αποχή από το αλκοόλ, σε συνδυασμό με περιορισμό της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών.
ΣT) H φυσική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Η επίδραση που ασκεί η φυσική άσκηση επί των τιμών των τριγλυκεριδίων ποικίλλει ανάλογα με τις αρχικές τιμές τριγλυκεριδίων, την ένταση της άσκησης, την κατανάλωση θερμίδων και την διάρκεια της άσκησης.

Διατροφή

Για να μειώσετε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων πρέπει να δώσετε έμφαση στη διατροφή σας και γενικότερα στον τρόπο ζωής σας. 
1. Μειώστε το συνολικό λίπος και κυρίως το κορεσμένο που είναι ζωικής προέλευσης (π.χ. από τυριά, κρέατα και γλυκά).
2. Ελαττώστε την πρόσληψη των απλών υδατανθράκων (π.χ. ζάχαρη).
3. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.
4. Μην καταναλώνετε περισσότερο από 25-30% της συνολικής σας θερμιδικής πρόσληψης από λίπος και προτιμήστε το ελαιόλαδο και λιγότερα τα πολυακόρεστα λάδια (σπορέλαια κ.ά).
5. Καταναλώστε τρόφιμα με ω-3 λιπαρά οξέα (όπως παχιά ψάρια π.χ. σκουμπρί, σαρδέλα, σολομό, τσιπούρα, γαύρο, τσιπούρα).
6. Μαγειρέψτε πιο υγιεινά, με αποφυγή του τηγανίσματος και περισσότερο βράσιμο και ψήσιμο, αποφύγετε τις λιπαρές σάλτσες και κάντε δικές σας με βάση το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.
7. Μειώστε την προσλαμβανόμενη χοληστερίνη από τροφές.
8. Μειώστε το κάπνισμα και αυξήστε τη σωματική άσκηση και την καθημερινή σας δραστηριότητα, μέσα από απλές έστω ασχολίες όπως το περπάτημα.
9. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, βρώμη, όσπρια και μειώστε την κατανάλωση απλών και ραφιναρισμένων υδατανθράκων όπως λευκό ψωμί και δημητριακά, αρτοσκευάσματα κ.ά.
10. Αυξήστε την κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης, ξηρών καρπών
11.Αυξήστε την φυσική δραστηριότητα ( καθημερινό περπάτημα)
12. Αποκτήστε το ιδανικό σας βάρος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι μερικά σάκχαρα πιο επιβλαβή από άλλα
Εκτός από τον περιορισμό των πρόσθετων σακχάρων, οι πάσχοντες από υπερτριγλυκεριδαιμία πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση φρουκτόζης σε 50-100γρ την ημέρα, γιατί η φρουκτόζη αυξάνει τα τριγλυκερίδια. Η φρουκτόζη ή σάκχαρο των φρούτων, είναι μονοσακχαρίτης που βρίσκεται σε πολλά φαγητά και φρούτα. Πρόκειται για έναν από τους τρεις σημαντικούς διατροφικούς μονοσακχαρίτες, μαζί με τη γλυκόζη και τη γαλακτόζη. Αποτελεί δε μέρος της χημικής δομής της σουκρόζης ή αλλιώς της κοινής ζάχαρης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ
Η αιμοληψία για διερεύνηση των τιμών των τριγλυκεριδίων γίνεται παραδοσιακά μετά από νηστεία 12 ωρών. Τώρα, όμως, προτείνεται η μέτρηση των τριγλυκεριδίων σε συνθήκες «μη νηστείας» ως αρχικό τεστ. Παρ’ ότι, όμως, αναθεωρείται τώρα το όριο για τον χαρακτηρισμό των τριγλυκεριδίων ως «υψηλών» και μειώνεται από τα 150mg/dl σε <100mg dl="" font="">

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr



Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο.Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.)



Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε. 
Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι: Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο. 
Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα. Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.
Ας συζητήσουμε για το κάθε ένα από αυτά με τη σειρά τους. 


Η χλωρίδα του εντέρου: ένας υγιής κήπος χρειάζεται υγιές έδαφος.


Το έντερο μας είναι το σπίτι σε περίπου 100,000,000,000,000 (100,000,000,000,000) μικροοργανισμούς. Αυτός είναι ένα τόσο μεγάλος αριθμός για τον ανθρώπινο εγκέφαλο μας, που δεν μπορεί να τον κατανοήσει πραγματικά. Ένα λογαριασμός τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αν θέλαμε να τον απλώσουμε από την μια άκρη έως την άλλη, θα εκτεινόταν από τη γη στον ήλιο – και πάλι –πίσω στην γή. Κάντε το αυτό επί 100 φορές και θα αρχίσετε να έχετε μια τουλάχιστον ασαφή ιδέα για το πόσο είναι τα 100 τρισεκατομμύρια.


Το ανθρώπινο έντερο περιέχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, που βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα, με πάνω από 400 γνωστά ποικίλα είδη βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε περισσότερο βακτήρια από ό, τι άνθρωποι.


Σκεφτείτε το ένα για ένα λεπτό. Έχουμε μόλις πρόσφατα αρχίσει να κατανοούμε την έκταση του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία και στην ασθένεια. Μεταξύ άλλων, η χλωρίδα του εντέρου προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία, παρέχει προστασία από τις μολύνσεις, ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος.


Η απορυθμισμένη χλωρίδα του εντέρου έχει συνδεθεί με ασθένειες που κυμαίνονται από αυτισμό και κατάθλιψη εως αυτοάνοσες παθήσεις όπως, η ασθένεια φλεγμονώδους εντέρου, η Hashimoto και ο διαβήτης τύπου 1. Δυστυχώς, πολλά χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής συμβάλλουν άμεσα στην ανθυγιεινή χλωρίδα του εντέρου: 
Τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά και τα ΜΣΑΦ. (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δίαιτες χαμηλές σε τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση όπως κεφίρ, γιαούρτι, τουρσιά.


Χρόνιο στρες Χρόνιες λοιμώξεις Τα αντιβιοτικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιβιοτικών προκαλεί μια βαθιά και ταχεία απώλεια της ποικιλομορφίας και μια αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου.


Εξού και οι μυκητιάσεις, μετά την λήψη αντιβιοτικών. Η ποικιλομορφία αυτή δεν ανακτάται μετά από χρήση αντιβιοτικών χωρίς παρέμβαση. Αυτός είναι και ο λόγος που σε άλλες χώρες τα αντιβιοτικά λαμβάνονται πάντα με προβιοτικά. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα βρέφη που δεν θηλάζουν και έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ανθυγιεινά βακτήρια του εντέρου, και ότι από αυτές τις διαφορές της εντερικής χλωρίδας, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα / ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη, όπως και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον. 


Το φράγμα του εντέρου: ο θυρωρός που αποφασίζει τι περνάει και τι μένει έξω. Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα; Το έντερο είναι ένας κοίλος σωλήνα που περνάει από το στόμα έως τον πρωκτό. Οτιδήποτε που πηγαίνει στο στόμα και δεν χωνεύεται θα βγεί αμέσως έξω από το άλλο άκρο. Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέψει τις ξένες ουσίες από την είσοδο τους στο σώμα.


Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός (δηλαδή, έχουμε ” το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου”), μεγάλα μόρια άπεπτης στην ουσία πρωτεΐνης διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος. Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.


Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι επιθέσεις παίζουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νόσων, όπως του Hashimoto και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μεταξύ άλλων. Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες στην βιολογία των βλεννογόνων, όπως Alessio Fasano τώρα πιστεύουν ότι, το διαρρέον έντερο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη οτιδήποτε αυτοάνοσου: Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιοκάκης και του διαβήτη τύπου 1.


Επομένως, υποθέτουμε ότι εκτός από τους γενετικούς και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η απώλεια της λειτουργίας του εντερικού φραγμού είναι αναγκαία να αναπτυχθεί κάποιο αυτοάνοσο. 


Η φράση «διαρρέον έντερο» χρησιμοποιείται και περιορίζεται στις εξωτερικές παρυφές της ιατρικής, που χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς επαγγελματίες με τίτλους όπως DC, ND L.Ac μετά τα ονόματά τους.


Οι συμβατικοί ερευνητές και οι γιατροί αρχικά χλεύαζαν την ιδέα ότι ένα διαρρέον εντέρου συμβάλλει στα αυτοάνοσα προβλήματα, αλλά τώρα μασάνε πλέον τα λόγια τους. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε αρκετές καλά σχεδιασμένες μελέτες ότι η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτή η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον.


Η παραβίαση του εντερικού φραγμού (η οποία είναι δυνατή μόνο με ένα “διαρρέον έντερο”) από τις τοξίνες των τροφίμων, όπως την γλουτένη και τις χημικές ουσίες όπως το αρσενικό ή BPA προκαλεί ανοσολογική απόκριση η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο, αλλά και άλλα όργανα και ιστούς. Αυτά περιλαμβάνουν το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο για να καταλάβουμε: δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν συμπτώματα για να έχετε διαρρέον έντερο.


Το διαρρέον έντερο μπορεί να εκδηλωθεί ως δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοσες καταστάσεις που επηρεάζουν το θυρεοειδή (Hashimoto) ή τις αρθρώσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ψυχική ασθένεια, διαταραχές όπως του αυτισμού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.


Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται zoνουλίνη που αυξάνει την εντερική διαπερατότητα σε ανθρώπους και άλλα ζώα. Αυτό οδήγησε σε μια έρευνα της ιατρικής βιβλιογραφίας για ασθένειες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη εντερική διαπερατότητα (διαρρέον έντερο). Φανταστείτε την έκπληξή τους, όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλές, αν όχι οι περισσότερες, αυτοάνοσες ασθένειες – όπως κοιλιοκάκη, διαβήτης τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου – χαρακτηρίζονται από αφύσικα υψηλά επίπεδα της και zονουλίνης και του διαρρέοντος εντέρου. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν βρει ότι μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη τύπου 1 σχεδόν αμέσως σε ζώα μετά την έκθεσή τους σε zoνουλίνη. Προκαλούν διαρρέον έντερο, και αρχίζει η παραγωγή αντισωμάτων στα κύτταρα των νησιδίων – τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκκριση της ινσουλίνης. Βήμα # 1: Μην τρώτε τοξίνες, εξήγησα ότι ένας από τους κύριους λόγους που δεν πρέπει να τρώμε το σιτάρι και άλλα σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι ότι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλιαδίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή ζονουλίνης και, επομένως, συμβάλλουν άμεσα στο διαρρέον έντερο. Αλλά τι άλλο μπορεί να προκαλέσει διαρροή του εντέρου; Εν ολίγοις, τα ίδια πράγματα που ανέφερα παραπάνω ότι καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου μας: κακή διατροφή, φάρμακα (αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, στεροειδή, τα αντιόξινα, κλπ.), οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές, καθώς και νευρολογικές παθήσεις (εγκεφαλικό τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και νευροεκφυλισμός). Διαρρέον έντερο = κούραση, φλεγμονή και κατάθλιψη Εδώ είναι το πακέτο.


Διαρρέον έντερο και κακή εντερική χλωρίδα είναι κοινά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.


Εάν έχετε ένα διαρρέον έντερο, έχετε πιθανώς κακή εντερική χλωρίδα, και το αντίστροφο. Και όταν είναι μειωμένη η εντερική χλωρίδα σας και το φράγμα του εντέρου, θα υπάρξει φλεγμονή. 


Αυτή η συστηματική φλεγμονώδης απόκριση οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της αυτοάνοσου. Και ενώ το διαρρέον έντερο και η κακή χλωρίδα του εντέρου μπορεί να εκδηλωθεί ως πρόβλημα του πεπτικού συστήματος, σε πολλούς ανθρώπους δεν γίνεται αυτό. Αντ ‘αυτού εμφανίζεται ως προβλήματα τόσο διαφορετικά όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η κατάθλιψη, η ομίχλη εγκεφάλου, έκζεμα / ψωρίαση και άλλες δερματικές καταστάσεις, επίσης μπορεί να εμφανιστεί σαν μεταβολικά προβλήματα, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. Σύμφωνα με την Δρ Νατάσα Campbell-McBride (Εντερο Ψυχολογικό Σύνδρομο (σύνδρομο GAP) Από τη Δρ Ν. Κάμπελ-McBride Η Δρ Νατάσα Campbell-McBride είναι Ρωσίδα νευρολόγος της οποίας το παιδί της ανέπτυξε αυτισμό), Τα πιο συνηθισμένα παθογόνα μικρόβια που υπεραναπτύσσονται στο πεπτικό σύστημα των παιδιών και των ενηλίκων με νευροψυχιατρικές παθήσεις είναι ζυμομύκητες, ιδίως τα είδη Candida.Οι ζυμομύκητες διασπούν τους υδατάνθρακες, παράγοντας αλκοόλη και σαν υποπροϊον ακεταλδεΰδη. Ας δούμε τι κάνει μια διαρκή έκθεση του σώματος στην αλκοόλη και την ακεταλδεΰδη: 


Ηπατική βλάβη με μειωμένη ικανότητα να αποτοξινώσει τα φάρμακα, ρύπους και άλλες τοξίνες. Εκφύλιση του παγκρέατος με μειωμένη ικανότητα παραγωγής των παγκρεατικών ενζύμων, που θα επηρεάσει την πέψη. Μειωμένη ικανότητα του τοιχώματος του στομάχου να παράξει οξύ. Βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Εγκεφαλική βλάβη με έλλειψη αυτοελέγχου, διαταραχή συντονισμού, διαταραχή της ανάπτυξης του λόγου, επιθετικότητα, διανοητική καθυστέρηση, απώλεια μνήμης και λήθαργος.


Περιφερική βλάβη των νεύρων με αλλοιωμένες αισθήσεις και μυϊκή αδυναμία. Άμεση βλάβη των ιστών των μυών με διαταραγμένη ικανότητα συστολλοδιαστολής και μυϊκή αδυναμία. Διατροφικές ελλείψεις από τις βλαβερές συνέπειες στην πέψη και την απορρόφηση των περισσοτέρων βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Ελλείψεις σε βιταμίνες Β και Α είναι ιδιαίτερα συχνές. 


Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υγιή χλωρίδα του εντέρου και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού μας. 


Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε οποιαδήποτε αυτοάνοση νόσο, είτε έχετε πεπτικά προβλήματα είτε όχι. Πώς να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε ένα υγιές έντερο: Το πιο προφανές πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου είναι να αποφύγετε όλα τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα οποία καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου και προκαλούν βλάβη του εντερικού φραγμού. Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.


Ούτε έχουμε κανένα έλεγχο για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα όταν μας γέννησαν. Εάν έχετε εκτεθεί σε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες, εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου σας: - Αφαιρέστε όλες τις τοξίνες τροφίμων από τη διατροφή σας - Τρώτε άφθονες ίνες. - Δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα σας καθημερινά, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικές σταφίδες αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας οργανικό σουσάμι. 


Μασήστε το μείγμα καλά πριν από την κατάποση σε καθημερινή βάση. -Τρώτε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως κεφίρ, γιαούρτι, λάχανο τουρσί, ώστε να παίρνετε υψηλής ποιότητας, πολλά είδη προβιοτικών. -Λαμβάνετε υψηλής ποιότητας θαλάσσιου φυτοπλαγκτού, χλωρέλα και σπιρουλίνα. -Εξαλείψετε τυχόν εντερικά παθογόνα (όπως παράσιτα) που μπορεί να υπάρχουν -Προσέχουμε πάντα να έχουμε επαρκή Ω 3 ΒΑΣΙΚΆ λιπαρά οξέα, ( ονομάζονται βασικά γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε) στην διατροφή μας, γιατί δεν τα παράγει ο οργανισμός μας, αλλά τα παίρνουμε μόνο μέσω της διατροφής μας.

http://www.agioritikovima.gr/

Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου είναι στην Ελλάδα



H κρητική αυτή ελιά που βλέπετε δεν είναι μια οποιαδήποτε ελιά αλλά η αρχαιότερη του κόσμου! Με ηλικία μεταξύ 2000-5000 ετών (δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια), μέγιστη διάμετρο 4,53m στην βάση, περίμετρο 12,55m και εσωτερικό χώρο κορμού ικανό να χωρέσει κάτι λιγότερο από δέκα άτομα. Το δέντρο αυτό έχει χαρακτηριστεί παγκόσμιο φυσικό μνημείο ενώ τα κλαδιά του στεφάνωσαν κάποιους από τους αθλητές των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα.

Η αρχαία αυτή ελιά, μια από τις δεκάδες που στολίζουν την κρητική ύπαιθρο, βρίσκεται στο Χωριό Άνω Βούβες Χανίων… και ακόμη καρποφορεί!





ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ; Πολεμικά πλοία στέλνει η Κίνα στiς ακτές της Συρίας - Συμμαχία «Αρκούδας» & «Δράκου»


Ναυτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο πέρα από κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση σημειώνεται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Έτσι εκτός της αμερικανικής αρμάδας η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 5 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο το USS Nimitz το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και του ρωσικού Στόλου με τουλάχιστον τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα τώρα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία κινεζικών σκαφών και μάλιστα κοντά στη Συρία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ τα οποία ειδικεύονται σε θέματα άμυνας και επικαλούμεθα ανεπίσημες πηγές των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων PLA κινεζικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο πλέοντας κοντά στις ακτές της Συρίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κινεζικό blog τα κινεζικά σκάφη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναμιχθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία όταν αυτές ξεκινήσουν, αντίθετα είναι εκεί για να επιτηρούν τις κινήσεις των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ όπως λέει χαρακτηριστικά.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση στη διώρυγα του Σουέζ.

Όπως αναφέρει η ρωσική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος κατευθύνεται προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Βάσει του αριθμού σειράς του σκάφους «999» προκύπτει το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγάλο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων LPD 999 Jinggangshan.

Το LPD 999 ανήκει στην κλάση Type 071 έχει εκτόπισμα 28.000 τόνων μήκος 210 μέτρα και πλάτος 28. Έχει πλήρωμα 120 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 500 έως 800 πεζοναύτες παράλληλα με 15 έως 20 οχήματα. Ο κύριος οπλισμός τους αποτελείται 1 πυροβόλο AK-176 των 76 χλστ. 4 ΑΚ-630 των 30 χλστ., 4 18πλούς εκτοξευτήρες αναλωσίμων ενώ μπορεί να μεταφέρει 4 ελικόπτερα Ζ-8 Super Frelon.

defencenet.gr




Ανέκδοτο: Το τζίνι



Ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι. Η γυναίκα γύρω στα 32, όμορφη, ψηλή πραγματική καλλονή. Κι ο άντρας πολύ εμφανίσιμος, γύρω στα 37. Το ζευγάρι έπαιζε γκολφ σε μια περιοχή με πολύ ακριβά σπίτια. Κατα λάθος ρίχνει η γυναίκα μια στην μπάλα και σπάει την πολύ ακριβή τζαμαρία μιας βίλας. Το ζευγάρι μπαίνει μέσα για να ζητήσει συγγνώμη. Μέσα στο σπίτι βλέπει ένα περίεργο τύπο, μαυριδερό με ανατολίτικα χαρακτηριστικά και ντύσιμο. Λίγο πιο κει ήταν ένα παλιό περσικό βάζο σπασμένο.
- Χίλια συγνώμη, λέει το ζευγάρι. Θα θέλαμε να σας αποζημιώσουμε για το τζάμι και το βάζο που σπάσαμε.
- Κάθε άλλο, λέει με ενθουσιασμό ο περίεργος οικοδεσπότης. Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι τζίνι. Ήμουν 2000 χρόνια φυλακισμένος στο βάζο που σπάσατε. Και για να σας δείξω την ευγνωμοσύνη μου που με ελευθερώσατε θα σας δώσω υγεία και θα πραγματοποιήσω και από μια ευχή στον καθένα σας.
Ο άντρας το σκέφτεται και ζητάει να έχει εισόδημα 30 εκατομύρια το μήνα.
- Αυτό είναι εύκολο, λέει το τζίνι.
Μουρμουρίζει κάτι περίεργες λέξεις και τσούπ η ευχή εκπληρώνεται.
- Κάθε μήνα θα έχεις 30 εκατομμύρια στον τραπεζικό σου λογαριασμό, λέει το τζίνι στον άντρα.
Έρχεται η σειρά της γυναίκας. Το σκέφτεται και ζητάει μια βίλα σε κάθε πόλη της γης. Το τζίνι βρήκε και αυτή την ευχή εύκολη. Μουρμούρισε πάλι κάτι λόγια και της λέει :
- Και η δική σου ευχή εκπληρώθηκε. Έχεις από μια υπερπολυτελή βίλα σε κάθε πόλη της γης.
Το ζευγάρι ευχαρίστησε και έκανε να φύγει.
- Μια στιγμή, είπε το τζίνι. Θα ήθελα να σας ζητήσω και εγώ μια χάρη. Έχω να κάνω έρωτα με γυναίκα 2000 χρόνια. Θα ήθελα φίλε να πάω με τη γυναίκα σου. Αν θέλετε και οι 2 φυσικά, είπε με ψιλοαυστηρό ύφος.
Το ζευγάρι έκανε μια μίνι σύσκεψη.
- Έχουμε την υγεία μας έχουμε και πλούτη. Μπροστά σε αυτά τι πειράζει να του κάνουμε τη χάρη; Άσε που μπορεί να αγριέψει διαφορετικά και να χάσουμε ότι μας έδωσε. Η αγάπη μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Μετά θα ζήσουμε για πάντα ευτυχισμένοι, συμφώνησαν και οι δύο.
Η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο με το τζίνι. Βγάλανε τα μάτια τους. Όλο το κάμα σούτρα εφάρμοσαν. Μετά από 2 ώρες αχαλίνωτου σεξ, άραξαν να κάνουν ένα τσιγάρο. Το τζίνι λοιπόν τη ρώτησε :
- Αλήθεια πόσο χρονών είστε εσύ και ο άντρας σου;
- 32 εγώ και 37 εκείνος, απάντησε η γυναίκα.
- Καλά καί πιστεύετε ακόμα στά τζίνι;;;

Έσκαψαν εκκλησία στην Αχαία και βρήκαν λίρες


Έντονοι ήταν οι ψίθυροι σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, σχετικά με τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον εξωραϊσμό του παλιού ναού και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, από ομάδα πιστών. 

Οι φήμες λένε ότι οι συγκεκριμένοι “ευεργέτες” βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν, κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού ένα τενεκέ με λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα. 

Ο τενεκές είχε θαφτεί στα θεμέλια του ναού από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως καθώς οι ανασκαφείς μετά τη διανομή είχαν ενοχές παρέκαμψαν τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις και αποφάσισαν να δαπανήσουν μέρος του θησαυρού προκειμένου να κάνουν μόνοι τους έργα, όπως τον εξωραϊσμό του ναού, αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με δαπάνες μεγάλης αξίας. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην ανασκαφή και για την οποία προφανώς δεν είχαν λάβει άδεια, πήραν τις λίρες, δαπάνησαν κάποιες υπέρ του ναού και τις υπόλοιπες τις έθαψαν στα δικά τους χωράφια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Thebest.gr 

Φρίκη: Βίασαν τον ανήλικο συμμαθητή τους με σκουπόξυλο!


Ο 17χρονος Galileo Mondol και άλλοι δύο 16χρονοι συμμαθητές του επιτέθηκαν στον νέο μαθητή, στο πλαίσιο «μύησης» στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου μαθητή από συμμαθητές του στο λύκειο του Somerville στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε δικαστήριο ο εισαγγελέας, ο 17χρονος Galileo Mondol και άλλοι δύο 16χρονοι συμμαθητές του επιτέθηκαν στον νέο μαθητή και προσπάθησαν να βιάσουν άλλους δύο, την περασμένη εβδομάδα, σε κτίριο αθλητικών εγκαταστάσεων στη δυτική Μασαχουσέτη, στο πλαίσιο «μύησης» στην ομάδα ποδοσφαίρου. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Mondol και άλλοι δυο μαθητές, μπήκαν στα αποδυτήρια όπου βρίσκονταν οι νέοι αθλητές και διάλεξαν στην τύχη έναν από αυτούς.

Μάλιστα, οι τρεις μαθητές απείλησαν τον νεαρό αλλά και τους μάρτυρες να μην πουν τίποτα για την απάνθρωπη αυτή πράξη.

Όπως είπε ένας από τους μάρτυρες ο Mondol είπε στην αρχή να σταματήσουν, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και συνέχισαν κανονικά. Aπό την πλευρά του ο Mondol δήλωσε αθώος.



Είχε Άγιο! Οδηγός γλιτώνει «παρά τρίχα» τον θάνατο μετά από πτώση τεράστιου βράχου

Οδηγός στην Ταιβάν, γλίτωσε από σίγουρο θάνατο το Σάββατο καθώς μια ξαφνική διολίσθηση εδάφους έστειλε ακριβώς δίπλα στο αμάξι του έναν τεράστιο βράχο.

Το βίντεο τραβήχθηκε από το αμάξι του οδηγού που βρισκόταν ακριβώς από πίσω από την κάμερα που βρισκόταν στο ταμπλό του αυτοκινήτου του.

Πηγή : koolnews.gr

Ανέκδοτο:Δυναμίτης ο βλάχος


Είναι ένας βλάχος και παντρεύεται μια βλάχα.

Μετά το γλέντι πάνε στο σπίτι για την πρώτη νύχτα του γάμου.

Ρίχνει ο βλάχος τη γυναίκα στο κρεβάτι τη γδύνει και ξεκινάει να γδύνετε και αυτός. Βγάζει το σακάκι και λέει :

- Κοίτα μωρή μπράτσα, δυναμίτς μαρή ...!

- Δυναμίτς Μήτσομ, δυναμίτς...!
Βγάζει το φανελάκι :
- Κοίτα μωρή στήθος, δυναμίτς μαρή, δυναμίτς...!

- Δυναμίτς Μήτσομ, δυναμίτς...!
Βγάζει το παντελόνι :
- Κοίτα μωρή πόδ δυναμίτς μαρή, δυναμίτς...!

- Δυναμίτς Μήτσομ, δυναμίτς...!
Βγάζει και το εσώρουχο, πέφτουν στο κρεβάτι, κάνουν ότι είναι να κάνουν και γυρίζει και λέει η βλάχα :

- Δυναμίτς Μήτσομ, δυναμίτς,

αλλά το φυτίλ κουντό...!!!


Ο Bill Clinton λέει ψέμματα πως είναι χορτοφάγος

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος τρώει ομελέτα και σολωμό μια φορά την εβδομάδα
  
Το 2009 ο Bill Clinton είχε ένα μικρό πρόβλημα με την καρδιά του. Από τότε, λεει ο ίδιος, πήρε την απόφαση εκείνος και η κόρη του Chelsea να γίνουν χορτοφάγοι. Κάτι στο οποίο επιμένει μέχρι σήμερα.

Τώρα όμως ο αμερικανός πρώην πρόεδρος πιάστηκε να λέει ψέμματα. Σύμφωνα με το περιοδικό AARP ο Bill Clinton τρώει σολωμό και ομελέτα μια φορά την εβδομάδα.

Ο Clinton έχει κάνει ολόκληρη παγκόσμια καμπάνια προωθώντας την σωστή διατροφή με λαχανικά και φρούτα, λέγοντας πως είναι χορτοφάγος. Μάλιστα το 2010 είχε τιμηθεί με το βραβείο Πρόσωπο της Χρονιάς απο την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA.

Σύμφωνα με το περιοδικό βέβαια, καμιά φορά ξεφεύγει. Ιδίως όταν είναι σε υπερατλαντικά ταξίδια.

kamarinia.gr 

Το Ιταλικό δικαστήριο αναγνωρίζε επισημα τον αυτισμό ως αιτία εμβολίων.



Dr. Mercola
Πολλοί γονείς δεν σκέφτονται διπλά όσον αφορά τα παιδιά τους για τους εμβολιασμούς ρουτίνας, δεδομένου ότι είναι ένα ακέραιο, και βαριά προαχθε’ν μέρος του συμβατικού ιατρικού συστήματος.
Ομως η παρούσα απόφαση μπορεί να σας άλλάξει τη ζωή, και ίσως να τελειώσει με τον χειρότερο τρόπο για τα περισσότερα παιδιά από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.


Ενώ ορισμένα εμβόλια φαίνεται να είναι ασφαλέστερα από άλλα ,είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε εμβολιασμός μεταφέρει ένα ορισμένο ποσοστό κινδύνου, και οι κίνδυνοι των εμβολίων μπορεί να είναι μεγαλύτεροι για μερικούς από άλλους λόγω των βιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, και το συγχρονισμό και τους τύπους εμβολίων που δίνονται.
Οι κίνδυνοι του εμβολιασμού μπορεί να αυξηθούν όταν ο επανεμβολιασμός πραγματοποιείται μετά απο ένα άτομο που είχε ήδη μια προηγούμενη αντίδραση εμβολίου, ή για πολλαπλά εμβόλια που χορηγούνται ταυτόχρονα. Υπάρχουν εμβόλια που ιστορικά έχουν συνδεθεί με περισσότερες παρενέργειες από άλλες, και ο συνδυασμός της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς - με το τριπλούν εμβόλιο MMR είναι ένας από αυτούς.

Τούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το εμβόλιο MMR που ακούγαμε στις ειδήσεις για περίπου 15 χρόνια, έχουμε αμφιβολίες αν θα δούμε μια επανεμφάνιση των ερωτήσεων σχετικά με αυτό το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας πρόσφατα παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο MMR, προκάλεσε αυτισμό σε ένα εννιάχρονο αγόρι, το οποίο υπέστη φλεγμονή του εγκεφάλου και μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο αφότου εμβολιάστηκε.

atheatignosi.blogspot.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com


Επίθεση μεγαλύτερου μεγέθους στις 9-11 περιμένουν στις ΗΠΑ



NASA ALERT: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ 9/11 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ

H Janet Napolitano δεν είναι κάποια τυχαία γυναίκα της γειτονιάς που σχολιάζει ιστορίες του ποδαριού. Είναι, ή τουλάχιστον ήταν, η Γραμματέας της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HOMELAND SECURITY). Σε τηλεοπτική εκπομπή δηλώνει ευθέως ότι οι ΗΠΑ περιμένουν χτύπημα μεγαλύτερου μεγέθους όπως αυτού της11ης Σεπτεμβρίου και μάλιστα θα γίνει μέσω κυβερνοχώρου...

Φυσικά αφού πρώτα καταρρεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας!

Θα μπορούσε ένας Ηλεκτρομαγνητικός Παλμός (E.M.P.) να κάνει την "δουλειά";
Θα είναι κάποια οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση; Μήπως μια συμμαχία αντίπαλων κρατών;
Ή λόγω της αναστροφής των πόλων του Ήλιου που αναμένεται, θα επέλθει η καταστροφή;

Αν υλοποιηθεί το τελευταίο σενάριο σίγουρα δεν θα πλήξει μόνο την Αμερική αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Πράγμα που σημαίνει 100 χρόνια πίσω τουλάχιστον μια και οτιδήποτε ηλεκτρονικό υπάρχει θα καταστραφεί ολοκληρωτικά!

Αν υλοποιηθούν τα υπόλοιπα σενάρια τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού πάμε για ολοκληρωτική καταστροφή και αφάνιση του ανθρώπινου είδους. Θεωρείται σίγουρα γενικευμένη σύγκρουση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την Janet Napolitano με τις επίμαχες δηλώσεις που την ανάγκασαν σε παραίτηση, αλλά και άλλες πηγές που προειδοποιούν για το επικίνδυνο σενάριο.

Από κάτω σας έχω έναν οδηγό προκειμένου να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην επιθυμητή γλώσσα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ:

Μετακινείστε το βελάκι πάνω από το εικονίδιο επιλογή υποτίτλων και πατήστε αριστερό κλικ. 
Θα σας βγάλει ένα παράθυρο και θα πατήσετε Αγγλικά αυτόματοι υπότιτλοι. Σε περίπτωση που θελήσετε να διαβάζετε στην μητρική σας γλώσσα πατάτε ξανά το ίδιο εικονίδιο και αυτή την φορά στο παράθυρο επιλέγετε Μετάφραση υποτίτλων BETA.
Στο παράθυρο που ανοίγει στο κέντρο της οθόνης κάνετε αριστερό κλικ εκεί που γράφει Aγγλικά και στην συνέχεια επιλέγετε την επιθυμητή γλώσσα... παράδειγμα Ελληνικά και πατάτε ΟΚ.

Το βίντεο πλέον έχει υπότιτλους όπου η μετάφραση στο συγκεκριμένο πλησιάζει το 95%,


http://www.katohika.gr/


Η φωτογραφία και το βίντεο που δίχασε την Αμερική για τη Συρία

Ασαντ ή Αλ Κάιντα;

Το παραπάνω δίλημμα, μαζί με τις τραγικές συνέπειες των πολύχρονων πολέμων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, φαίνεται να επηρεάζουν καταλυτικά την πλειοψηφία των Αμερικανών που εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετη σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία στη σημερινή έκδοση της «Νιου Γιορκ Τάιμς» καταγράφει τον αντίκτυπο που έχει στην αμερικανική κοινή γνώμη η βαρβαρότητα της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη αν επικρατήσουν ομάδες ανταρτών που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται αντάρτες που στέκονται πάνω από αιχμαλώτους τους με τα όπλα στραμμένα πάνω τους. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αφού ο επικεφαλής των ανταρτών απήγγειλε ένα επαναστατικό στίχο που έκανε λόγο για συμμετοχή των συλληφθέντων στη διαφθορά των πενήντα χρόνων, δίνοντας τον όρκο για εκδίκηση, πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον πρώτο κρατούμενο και στη συνέχεια οι ένοπλοι ακολούθησαν το παράδειγμά του, σκοτώνοντας εν ψυχρώ όλους τους κρατουμένους.

Στο μεταξύ, ενώ η αμερικανική κοινή γνώμη εμφανίζεται προβληματισμένη στο θέμα της Συρίας, αναμένοντας τις ψηφοφορίες στις ολομέλειες της Βουλής και της Γερουσίας, η εικόνα που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική για το Λευκό Οίκο, παρά την «πρώτη νίκη» για τον πρόεδρο Ομπάμα, με την υιοθέτηση της πρότασής του από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Η χθεσινή «διχασμένη ψηφοφορία» (10-7), όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε κύριο άρθρο της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με θέμα την έγκριση περιορισμένης επίθεσης κατά της Συρίας λόγω της χρήσης χημικών όπλων, επέδειξε ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει ισχυρή ομοφωνία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Όπως τονίζεται, η κυβέρνηση Ομπάμα «ακροβατεί σε λεπτή γραμμή», προσπαθώντας να πείσει Κογκρέσο και Αμερικανούς πολίτες ότι στρατιωτικές επιθέσεις περιορισμένης εμβέλειας θα αποδειχθούν αρκούντως αποτελεσματικές, χωρίς ωστόσο να παρασύρουν τις ΗΠΑ σε μια νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, η σύνταξη της εφημερίδας, επισημαίνει με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ζητά από τις ΗΠΑ να εισέλθουν σε πόλεμο, πως ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση εκ νέου χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς 'Ασαντ.

Σε άλλο δημοσίευμα, ο Τζέιμς Ρούμπιν, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κλίντον, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν με στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς 'Ασαντ, ωστόσο ως θέμα στρατηγικής και διεθνούς δικαίου, ο πόλεμος στο Κόσοβο το 1999 δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για μελλοντικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας.

Και αυτό, όπως σημειώνει, επειδή η μοναδική ομοιότητα μεταξύ Συρίας και Κοσόβου είναι η αντίθεση Ρωσίας και Κίνας σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα επέτρεπε στρατιωτική επέμβαση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ρούμπιν αναφέρει ότι η ψήφος υποστήριξης από το Κογκρέσο θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του προέδρου Ομπάμα βάσει του αμερικανικού συνταγματικού δικαίου, ενώ παράλληλα θα τού προσφέρει την εσωτερική πολιτική στήριξη που δεν είχε ο Κλίντον κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο.

Η Αλεξάνδρα Λοΐζου με μπικίνι σε πισίνα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη

Η Αλεξάνδρα Λοΐζου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη χαλαρώνοντας με μπικίνι στην πισίνα του ξενοδοχείου Hyatt.

Δείτε την



Ξέφυγε η Μιράντα Κερ – Εβγαλε τα ρούχα της και πόζαρε ως Τσιτσιολίνα [εικόνες]

Έχει συνηθίσει να βγάζει τα ρούχα της. Η θητεία της ως μοντέλο της Victoria Secret της δίδαξε το πώς να... γδύνεται. Αυτή τη φορά όμως η Μιράντα Κερ ξέφυγε. Γιατί προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και πόζαρε ως Τσιτσιολίνα.

Το 30χρονο μοντέλο και μητέρα υποδύθηκε την γνωστή πορνοστάρ για τις ανάγκες φωτογράφησης για το V Magazine. Εβαλε λοιπόν τα απαραίτητα, κατά κύριο λόγο εσώρουχα και πόζαρε προκλητικά.




Πηγή: Daily Mail

Τα ζώδια σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Έχετε αρχίσει και βλέπετε πρόοδο στη συνεργασία σας με κάποια πρόσωπα τα οποία παλιά δεν τα εμπιστευόσασταν πολύ, τώρα όμως που περνάτε την φάση μεγάλης αλλαγής έξω και μέσα σάς πηγαίνουν περισσότερο. Απομυθοποιείτε με την μια ιδέες ή προτάσεις συνεργασίας κι έτσι δεν χάνετε χρόνο όπως παλιά. Έχετε περάσει δια πυρός και σιδήρου, κυρίως τα τελευταία χρόνια για αυτό δεν σηκώνετε πλέον συμβιβασμούς και βάζετε τα όρια σας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με έναν Παρθένο με τον οποίο έχετε ανάγκη πρώτα να έχετε βαθιά και ουσιαστική φιλία και μετά να υπάρχει σχέση μεταξύ σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Ανανεώνεστε και μέσα από καινούργιες και ωραίες ιδέες μετακινήστε και αλλάζετε στάση απέναντι στα γεγονότα. Η οικογένεια είναι κοντά σας και νιώθετε από εκεί ασφάλεια. Να προσέχετε μόνο κάποιες αντιστάσεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα σας γιατί το παρελθόν σας παιδεύει και δεν σας αφήνει να χαρείτε όλες τις καλές στιγμές. Η σχέση με τον Κριό μπορεί να φανεί περίεργη ή αταίριαστη αλλά υπάρχει έντονη έλξη. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα πάρετε μια ανάσα ανακούφισης.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Συνεχίζετε να είστε αρκετά αγχωμένοι ή αναστατωμένοι από υποθέσεις που δεν κλείνουν ή ζητούν από εσάς να είστε περισσότερο σταθεροί. Αυτό ίσως να σας αγχώνει γιατί δεν πιστεύετε ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα. Η επαφή με τον Αιγόκερω από εκεί που δεν την περιμένατε και πολύ σπουδαία θα δείτε ότι θα σας δώσει μεγαλύτερες ελπίδες από ό, τι πιστεύατε. Μην ανησυχείτε για κάτι που περιμένατε και δεν έγινε, θα παρουσιαστεί ξαφνικά και θα έχετε καλές εξελίξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε ήδη κερδίσει χρόνο για να καλύψετε κάποιες ελλείψεις σας που έχουν δημιουργήσει κενό. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τα θέματα της οικογένειας σας γιατί θα δείτε ότι δεν είναι η πραγματικότητα έτσι όπως την νομίζετε. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε όλη την εξυπνάδα να συνδυάσετε την πρακτικότητα με το ένστικτό σας και με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε είτε χρήματα είτε μια ευκαιρία προς εκμετάλλευση.

ΛΕΩΝ
Προσπαθείτε να μην σταματήσετε την ροή των γεγονότων που έχουν ξεκινήσει και ο λόγος είναι ότι ενώ βλέπετε ότι κάτι πάει να γίνει και να κερδίσετε ακόμα και χρήματα που σας χρωστάνε, όλο κάτι στραβώνει γιατί υπάρχουν καταστάσεις που βγαίνουν από το παρελθόν. Αλλά εσείς μην πτοείστε καθόλου και συνεχίστε να είστε σταθεροί και σίγουροι για τον εαυτό σας. Πάντως θα δικαιωθείτε σε ένα ερωτικό ζήτημα και αυτό θα σας δημιουργήσει εσωτερική ηρεμία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μετά την έντονη διάθεση για αλλαγή συνεχίζετε να θέλετε να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα δείτε κάποιες εξελίξεις που θα σας ευχαριστήσουν γιατί θα πάρετε πρωτοβουλίες που θα σας δείξουν τον αληθινό σας στόχο. Η προτροπή ενός ατόμου να αλλάξετε κατά αρχάς την εμφάνισή σας θα σας επηρεάσει άμεσα γιατί το έχετε καταλάβει και εσείς ότι κάτι πρέπει να κάνετε. Μια σχέση στενής συνεργασίας θα σας δώσει την δυνατότητα της επιλογής.

ΖΥΓΟΣ
Εξακολουθεί να υπάρχει η Αφροδίτη στο ζώδιο σας και να σας ωθεί στο να ενισχύετε το καλό σας προφίλ. Επειδή όμως υπάρχει ανησυχία και ένταση γιατί κάτι σας αναστατώνει και δεν σας αρέσει, δεν κρατάτε καλές ισορροπίες και μάλλον έχετε ξεκινήσει να αμφισβητείτε κάποιες προσωπικές σας ικανότητες. Ο Ιχθύς σας μπερδεύει και δεν δείχνει τι ακριβώς θέλει από εσάς με αποτέλεσμα να σας προβληματίζει. Καλό είναι να μην μιλάτε πίσω από την πλάτη κάποιων ατόμων γιατί θα βρεθείτε μάλλον μπερδεμένοι με λόγια τα οποία ούτε καν έχετε πει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Προσπαθείτε να βάλετε κάτω την λογική σας και να μην επηρεαστείτε από κάποια θέματα που δεν σας βγαίνουν, σκεπτόμενοι ότι αυτό διαρκεί για πάντα. Δεν είναι αλήθεια και σήμερα θα υπάρχουν εξελίξεις οι οποίες θα σας μειώσουν το άγχος. Το θέμα ενός σπιτιού θα λυθεί πιο εύκολα από ό, τι περιμένατε. Να έχετε περισσότερο εμπιστοσύνη στην κρίση σας και μην αφήνετε να σας μπλοκάρουν πληροφορίες που μπορεί να μην σας είναι καθόλου χρήσιμες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Συνεχίζει να σας απασχολεί ένα πρακτικό θέμα και κυρίως μέσα στον χώρο της δουλειά σας. Η όρεξη το να κάνετε οτιδήποτε είναι αρκετά μειωμένη γιατί νιώθετε ότι δεν σας είναι εύκολο να προσαρμοστείτε με το γύρω κλίμα και τις τρέχουσες απαιτήσεις. Προσπαθώντας να ξεκουραστείτε από τα βάρη σας αγχώνει περισσότερο γιατί βλέπετε ότι δεν βρίσκονται λύσεις. Παρόλα αυτά διατηρείτε την αισιοδοξία όσο μπορείτε και περιμένετε κάτι καλύτερο. Αυτό σας δυναμώνει και σας κάνει να μην το βάζετε κάτω.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Βλέπετε ότι υπάρχουν θέματα που τελικά λύνονται από εκεί που δεν το περιμένατε. Η συνεχόμενη πίεση που έχετε υποστεί σε προσωπικό επίπεδο θα σας οδηγήσει σε κάτι καινούργιο το οποίο ίσως ακόμα να μην το έχετε δει για αυτό μην βιάζεστε και μην υποφέρετε από την αναμονή. Σήμερα θα λάβετε κάποια καλά νέα και θα οργανώσετε καλύτερα τον χώρο ή το γραφείο σας. Υπάρχουν ιδέες που δεν έχετε υλοποιήσει ακόμα γι' αυτό προσπαθήσετε να τις εφαρμόσετε γιατί θα σας ανοίξει μια καινούργια πόρτα που δεν την περιμένατε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έχετε μπει σε μια πραγματικότητα που επιβάλλεται είτε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό ή να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και ίσως αυτό να σας απομονώνει για λίγο. Αλλά καλό θα σας κάνει γιατί με αυτόν τον τρόπο εκτονώνεστε και διαθέτετε την ενέργειά σας σε άτομα που έχουν την ανάγκη σας ή σε συνεργάτες που με αυτόν τον τρόπο έρχεστε πιο κοντά. Ο Παρθένος θα ζητήσει την βοήθεια σας και αν είστε κοντά του θα ανανεωθεί η σχέση σας. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο έχετε καλύτερες προοπτικές για επαγγελματικές σας δραστηριότητες.

ΙΧΘYΕΣ
Σίγουρα έχετε αντιληφθεί ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε με πράγματα που τελικά δεν έχουν αποδείξεις και πρακτική εφαρμογή. Αυτό είναι που σας καίει αυτές τις ημέρες, πώς να ξεκόψετε από πράγματα, άτομα, ιδέες και καταστάσεις που δεν έχουν καμία εφαρμογή πλέον στην ζωή σας. Δεν είναι εύκολο να πέσουν οι κουρτίνες και να απομακρύνετε από κοντά σας τι σας πηγαίνει και τι όχι αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Η νέα σας πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο σκληρή αλλά περισσότερο αληθινή.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger