Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέος νόμος: Όποιος χρωστάει στην Εφορία μπορεί να της δίνει το σπίτι του

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014


Οι φορολογικές αρχές θα στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από αυτές που αφορούν την κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ότι εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της κατάσχεσης, οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ή σε άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αυξηθεί το ακατάσχετο όριο από μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, καθώς και η μη επιβολή κατασχέσεων για οφειλές έως 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικου γραμματέα εσόδων η «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ – ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ» θα έχει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και τα στοιχεία του υπόχρεου,

β) ο Α.Φ.Μ. του υπόχρεου, εφόσον έχει εκδοθεί,

γ) η ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης καθώς και παραπομπές στους αντίστοιχους εκτελεστούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων σχετικών προθεσμιών ημερομηνιών καταβολής και αριθμού δόσεων,

δ) το είδος και το ποσό των οφειλόμενων φόρων, των τόκων, των προστίμων, και η φορολογική περίοδος ή περίοδοι ή οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν αυτά, με εξαίρεση αυτά για τα οποία ισχύει νόμιμη ή δικαστική αναστολή πληρωμής,

ε) η εντολή καταβολής των ποσών αυτών,

στ) ο τρόπος πληρωμής των ανωτέρω,

ζ) ο όρος ότι οι τόκοι συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι την τελική εξόφληση της οφειλής,

η) ο όρος ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης, η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των ποσών που αναφέρονται σε αυτή, εκτός εάν ο φορολογούμενος υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών του εντός τριάντα (30) ημερών.

Στην περίπτωση απώλειας προγράμματος ρύθμισης οφειλών για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης δεν απαιτείται η αποστολή ατομικής ειδοποίησης.

http://www.diaforetiko.gr/



«Μας φιλούσαν, μας τραβούσαν, μας έσκιζαν τα ρούχα... Σοκαρίστηκα"


Η εξομολόγηση της γνωστής ηθοποιού που φέτος πρωταγωνιστεί σε ελληνική σειρά!Ο λόγος για την...

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου άφησε για λίγο την "μουρμούρα" και μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την Σοφία Χουντάση!


Πως αισθάνεσαι που είσαι από τους λίγους νέους ηθοποιούς που παίζουν τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση;

Είμαι πολύ χαρούμενη και εν μέρει νιώθω τυχερή, αφού βρίσκομαι σε μια εξαιρετική θεατρική παραγωγή, το "Πράματα και θάματα" στο Μικρό Παλλάς, αλλά και στο "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα", ένα σίριαλ που σκίζει. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί στα έξι χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο έχω συμμετάσχει σε δουλειές που μου άρεσαν και πέρασα καλά. Από κει και ύστερα, το θέμα της ανασφάλειας και της ανεργίας στους ηθοποιούς είναι σήμερα καθολικό και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Που θεωρείς ότι οφείλεται η επιτυχία του σίριαλ "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα";

Στο ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην ελληνική πραγματικότητα και στο ότι το team- από τους σεναριογράφους και τον σκηνοθέτη μέχρι το καστ- είναι εξαιρετικό.

Θα μπορούσες να είσαι με έναν άνδρα που κάθεται σπίτι κι εσύ να εργάζεσαι, όπως συμβαίνει στον τηλεοπτικό σου ρόλο;

Το να μαγείρευε και να καθάριζε θα με βόλευε πολύ. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να συνυπάρξω με έναν τέτοιο άνθρωπο.


Με τον Πάνο Βλάχο είσαι ζευγάρι στο σίριαλ αλλά και στη ζωή. Είναι δύσκολο να παίζεις με τον σύντροφο σου;

Μου αρέσει να παίζω με τον Πάνο γιατί τον θαυμάζω ως ηθοποιό. Και το να συνεργάζεσαι με έναν καλό ηθοποιό με τον οποίο γνωρίζεσαι κιόλας είναι ότι καλύτερο.

Κινδύνευσες ποτέ να χάσεις την ισορροπία λόγω αναγνωρισιμότητας;

Όταν ξεκινήσαμε την περιοδεία με το " Κάψε το σενάριο" σοκαρίστηκα. Ιδιαίτερα οι νέοι έδειχναν πολλές την αγάπη τους με ανορθόδοξο τρόπο και είχαμε αντιμετωπίσει καταστάσεις...ροκ σταρ. Μας φιλούσαν. μας τραβούσαν, μας έσκιζαν τα ρούχα. Όλο αυτό ήταν έξω από μένα, αλλά το έπαιρνα στην πλάκα, γιατί αλλιώς θα μου γυρνούσε σε αγοραφοβία. Από την άλλη, η τόσο μεγάλη αγάπη του κόσμου με έκανε ευτυχισμένη.

Αισθάνθηκες ότι ακουμπάς το όνειρο σου;

Όχι, γιατί στο " Κάψε το σενάριο" δεν ένιωσα ποτέ ασφαλής, ίσως και λόγω της φύσης του όλου πρότζεκτ που ήταν αυτοσχεδιασμός. Αν πετυχαίναμε το αστείο, σε απογείωνε, αν όχι, σε στεναχωρούσε. Ήμουν συνέχεια σε εγρήγορση. Αλλά πείραμα πέτυχε γιατί με βοήθησε να απενοχοποιηθώ από το ενδεχόμενο τους λάθους πάνω στη σκηνή.

Πότε ένιωσες ασφάλεια;

Αρχικά αισθάνομαι μια μικρή ασφάλεια όταν υπήρχε ροή στη δουλειά μου, χωρίς να μείνω ούτε μέρα άνεργη.Τότε σκέφτηκα ότι έχω διαλέξει το σωστό επάγγελμα.
zappit.gr

- See more at: http://www.gkourou.com



Απίστευτο: Δείτε τι αναγκάζουν Τουρκάλες αεροσυνοδούς να κάνουν!!!


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην..
Τουρκία το δημοσίευμα της εφημερίδας «Hürriyet»
το οποίο αναφέρει ότι μία τουρκική αεροπορική εταιρεία θα απαγορέψει στις αεροσυνοδούς να φορούν έντονα κόκκινα κραγιόν.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι νέοι κανονισμοί αναφέρουν ότι οι αεροσυνοδοί πρέπει να φορούν κραγιόν σε παστέλ αποχρώσεις, ενώ θα τους απαγορευτεί να έχουν τατουάζ, ή να φορούν περούκα.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες, πολλές γυναίκες δημοσιεύουν στα social media φωτογραφίες με έντονα κόκκινα κραγιόν.

Πάντως, το κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας χαρακτήρισε την απαγόρευση ως «ανωμαλία». Διερωτάται, επίσης, αν οι δημόσιοι φορείς θα υπαγορεύουν σε γυναίκες 20 και 30 ετών τι θα φορούν.
http://www.deite-to.com/




Για ποιο λόγο συνταρακτικά γεγονότα συνέβησαν σε χρονιές που τελειώνουν σε ΤΕΣΣΕΡΑ (4);;



Βαδίζουμε εδώ και μερικές ημέρες στο 2014 ένα έτος που οι περισσότεροι ελπίζουν και επιθυμούν να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση που θέλει το 2014 να αποτελεί χρονιά ορόσημο, καθώς στην πορεία της ανθρωπότητας (και της Ελλάδας ειδικότερα) οι χρονιές που τελείωναν σε αυτό το νούμερο είχαν πάντα συνταρακτικά γεγονότα.

Αναλυτικά, όπως τα παρουσιάζει ο «Τύπος της Κυριακής»:

1914

Τον Αύγουστο δολοφονείται στο Σαράγεβο ο αρχιδούκας διάδοχος της Αυστρίας Φερδινάρδος. Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος μόλις έχει ξεκινήσει

1924

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρέφει στη χώρα μετά από 38 μήνες αυτοεξορίας. Λίγους μήνες αργότερα ιδρύεται η Α’ Ελληνική Δημοκρατία

Τον Μάιο ο Ιωσήφ Στάλιν, μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, εκλέγεται στη θέση του γενικού γραμματέα και αναλαμβάνει τις τύχες της ΕΣΣΔ

1934

Τον Αύγουστο ο Αδόλφος Χίτλερ ανακηρύσσεται σε «Φίρερ» της Γερμανίας. Είχε προηγηθεί η «νύχτα των μαχαιριών» κατά την οποία τα Ες Ες δολοφονούν πολλά μέλη παραστρατιωτικής ναζιστικής οργάνωσης που στήριζε τον Χίτλερ, αλλά η δύναμή τους απειλούσε την πορεία του «Φίρερ» προς την παντοδυναμία

1944

Τον Οκτώβριο η Ελλάδα απελευθερώνεται από τους Γερμανούς, ωστόσο, δύο μήνες μετά θα ξεσπάσουν τα Δεκεμβριανά με τη χώρα να χάνεται στη δίνει του εμφυλίου για αρκετά χρόνια

1964

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γυρίζει τον «Αλέξη Ζορμπά», ενώ την ίδια χρονιά ο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζει το εμβληματικό «Άξιον εστί»

1974

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Ελληνικής χούντας για να ανατρέψει τον Μακάριο οι δυνάμεις του Αττίλα εισβάλουν στην Κύπρο και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του νησιού. Λίγο καιρό αργότερα η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα δεν αντέχει και καταρρέει.

1994

Η Ελληνική κοινή γνώμη σοκάρεται από συνεχόμενες, άρρωστες εγκληματικές υποθέσεις. Είναι η περίοδος που τα ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατούν κατά κράτος στον τομέα της ενημέρωσης με κάλυψη υποθέσεων όπως του Μανώλη Δουρή, των Σατανιστών της Παλλήνης και του Ματθαίου Μονσελά

2004

Μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες όλων των εποχώνλαμβάνει χώρα στον Ινδικό Ωκεανό όπου περίπου 300.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή της από τσουνάμι

Η Ελλάδα πανηγυρίζει ένα από τα πιο επιτυχημένα της καλοκαίρια με το έπος της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αλλά και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

http://www.diaforetiko.gr/


Ανέκδοτο: Εστιατόριο πολυτελείας


Σε ένα καθωσπρέπει εστιατόριο μπαίνει ένας κύριος ,κάθεται σε ένα τραπέζι, φοράει μια πετσέτα στο λαιμό και περιμένει παραγγελία. Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και λέει στον σερβιτόρο νευριασμένος: «Πήγαινε στον κύριο που έχει βάλει την πετσέτα στο λαιμό του και δείξA του με ευγενικό τρόπο πως εδώ δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.» Πηγαίνει τότε ο σερβιτόρος στον κύριο με την πετσέτα και του λέει ευγενικά: «Τι θα θέλατε, κύριε; Ξύρισμα ή κούρεμα;»


Τα πρωιναδικα στην Ρουμανία έχουν ξεφύγει…Απίστευτο τι κάνει καλεσμένη στον παρουσιαστή!

ΣΟΚ : Έλληνας δημοτικός σύμβουλος υποχρέωνε τη γραμματέα του να κάνουν σεx με συμβόλαιο!


Προβλεπόταν ότι η ερwτική πράξη θα γίνεται βρέξει-χιονίσει μια φορά τη βδομάδα

– «Ο σύμβουλος είχε εμμονή μαζί μου, με εξανάγκασε να το υπογράψω», είπε η γραμματέας στους εισαγγελείς

O Αντώνης Μακρής, 53 ετών, περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού στην περιοχή Ευκαρπίας, φέρεται ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με την 32χρονη γραμματέα του, βάσει του οποίου εκείνη όφειλε να συνευρίσκεται σεxουαλικά μαζί του μια φορά την εβδομάδα, αποκάλυψε η εφημερίδα «Σημερινό Θέμα».
Ελληνικά μέσα αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που είχε συναφθεί βρέθηκε στο σπίτι της γυναίκας σκισμένο σε εκατοντάδες μικρά κομμάτια αλλά επαναδημιουργήθηκε κομμάτι-κομμάτι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γυναίκα λάμβανε αμοιβή 3.000 ευρώ μηνιαίως, πέραν του κανονικού της μισθού των 1.200 ευρώ.
Το συμφωνητικό ανέφερε ότι «ο κεντροδεξιός περιφερειακός σύμβουλος και η 32χρονη γραμματέας του θα κάνουν έρωτα τουλάχιστον τέσσερις φορές το μήνα με συνολική μεικτή αμοιβή 36.000 ευρώ το χρόνο», ανέφερε το Σημερινό Θέμα.
«Ο σύμβουλος είχε εμμονή μαζί μου, με εξανάγκασε να το υπογράψω», είπε η γραμματέας στους εισαγγελείς. «Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Φοβόμουν. Τώρα η ζωή μου καταστράφηκε, έγινα δακτυλοδεικτούμενη σε μια μικρή κοινωνία. Έχω και μικρό παιδί», φέρεται να δήλωσε στους δικαστικούς η πρώην γραμματέας.
Τόσο ο σύμβουλος όσο και η γυναίκα αντιμετωπίζουν δίωξη για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος -όχι για αυτή την υπόθεση, αλλά για δωροληψία και χρηματισμό με αντάλλαγμα επιχορηγήσεις από την περιφέρεια Αμπρούτσο σε συγκεκριμένους πολιτιστικούς συλλόγους και οργανισμούς. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνεται επίσης η χρήση ενός αυτοκινήτου της περιφέρειας για την ικανοποίηση προσωπικών τους αναγκών.
Ο Πέτρος Μόγγολος, γιατρός, είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα φέτος καταδικάστηκε για εκπόρνευση ανήλικης, μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στη χώρα.
Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης είπε ότι ο περιφερειακός σύμβουλος της ζητούσε να «χτυπάει κάρτα» στο γραφείο και αμέσως μετά να φεύγει για να φροντίζει τον προσωπικό της καλλωπισμό.

http://www.deite-to.com/


Ετοιμάζουν κάλπες; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...


“ Tο ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους, όχι δηλαδή μονάχα του ελληνικού, αναμένεται να συζητηθεί το καλοκαίρι και οι αποφάσεις να ληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά μέχρι τότε, ειδικά αν έχει υποστεί συντριβή στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες. ”

Του Κώστα Καπνίση
Είναι πλέον ξεκάθαρο, με βάση πάντα τα υπάρχοντα δεδομένα ότι η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, βρίσκεται σε ετοιμασία προεκλογικού σκηνικού. Οι υπουργοί, οι οποίοι τόσο καιρό κρύβονταν, αφήνοντας τους γνωστούς γραφικούς «τηλεπαραθυράτους» να υπερασπίζονται μόνοι τους την κυβερνητική «πολιτική», σιγά – σιγά ξεμυτίζουν και κάνουν μια καρμπόν δήλωση, η οποία θυμίζει αυστηρό non paper, αλλά και μια ασφαλή επιλογή, καθώς αν πουν οτιδήποτε άλλο, σχετικά με την κοινωνία κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει διότι η κοινωνική πολιτική είναι άγνωστη έννοια για τα κυβερνητικά στελέχη. Τι λένε λοιπόν σαν τα καλικαντζαράκια λίγο πριν τα Φώτα; «Χρονιά ανάκαμψης και ανάπτυξης το 2014». Στην ερώτηση βέβαια για την πηγή άντλησης αυτής της αισιοδοξίας, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν ή ακριβέστερα θα πουν αυτό που τους έχουν τονίσει να πουν. Δύο μόλις λέξεις. Πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα πράγματα είναι απλά για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και για τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες άλλωστε έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στις εκλογικές τους περιφέρειες και το μόνο πια τους απασχολεί σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι η πιθανότητα επανεκλογής τους όταν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Αυτό βέβαια είναι ένα σημαντικό δεδομένο για τους ευρισκόμενους σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Άλλωστε η πίεση από αρκετούς βουλευτές των δύο κομμάτων είναι πια αρκετά μεγάλη και δεν μπορούν να την αγνοήσουν για έναν πολύ απλό λόγο. Κινδυνεύουν πια και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί από την δημόσια αμφισβήτηση και αυτό δεν θα ήθελαν να το δουν να εκδηλώνεται επισήμως σε καμιά περίπτωση.

Το δεύτερο σημαντικό δεδομένο είναι ότι την αναμέτρηση με την ελληνική κοινωνία δεν θα μπορέσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να την αποφύγουν, καθώς στο τέλος της Άνοιξης οι διπλές κάλπες θα είναι γεγονός, όσο και να θα ήθελαν να το αποφύγουν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και τρέμουν και μόνο στην ιδέα των αποτελεσμάτων για τις ελληνικές περιφερειακές, αλλά και για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Στο μεσοδιάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους – δανειστές ότι η κατάρρευσή της είναι δεδομένη αν δεν πάρει και κάτι άλλο, πέρα από την «πιστοποίηση» του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δύσκολα όμως μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω η συγκυβέρνηση, πέρα από μια γενικόλογη υπόσχεση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αν και η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκακνγκ Σόιμπλε, έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους ως προς αυτό το ζήτημα, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει «κούρεμα» χρέους, δήλωση που επαναλαμβάνει διαρκώς και επίμονα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκυβέρνηση είχε «ποντάρει» όλες τις ελπίδες της στις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Τα πράγματα όμως στην πολιτική είναι ρευστά και η Γερμανία είδε να σχηματίζεται κυβέρνηση τρεις (!) μήνες σχεδόν μετά τις εκλογές, καθώς τα ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια του Φίλιπ Ρέσλερ δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην Μπούντεσταγκ και οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ αναγκάστηκαν να κάνουν την κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Με λίγα λόγια, η Γερμανία, έχοντας ήδη αποκομίσει τεράστια κέρδη από την ευρωπαϊκή «κρίση», δεν θα τα «έβαφε μαύρα» αν η τεχνητή αυτή «κρίση» χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο λάμβανε τέλος. Συνεπώς, «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» ή αλλιώς «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», ενόψει μάλιστα Ευρωεκλογών. Άλλωστε το ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους, όχι δηλαδή μονάχα του ελληνικού, αναμένεται να συζητηθεί το καλοκαίρι και οι αποφάσεις να ληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά μέχρι τότε, ειδικά αν έχει υποστεί συντριβή στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες.

Συμπερασματικά, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια, με το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού να το διατηρεί ο πρωθυπουργός όπως άλλωστε είναι και φυσιολογικό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη διαλυμένο ως προς την δομή, την συνοχή, την ιδεολογικοπολιτική του κατεύθυνση, αλλά και την εκλογική του επιρροή. Τα ίδια κινδυνεύει να πάθει και η ΝΔ, κάτι που διαμηνύουν σε αυστηρούς τόνους οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» στον Αντώνη Σαμαρά και όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, αυτή η προειδοποίηση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Τα σενάρια, τα οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να κινήσει η πτωχευμένη μιντιοκρατία, μέσω τηλεόρασης και αρθρογραφίας, ότι δηλαδή η κυβέρνηση πηγαίνει καλά και σε λίγο θα «φανεί φως στο τούνελ» ή «οι θυσίες τελειώνουν και είναι κρίμα τώρα στο τέλος να χαλάσει η προσπάθεια» και άλλα τέτοια χαριτωμένα, είναι απλώς απόδειξη ότι το «σύστημα» βρίσκεται σε πανικό. Οι συναντήσεις άλλωστε και οι ιδιωτικές συζητήσεις τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει «φωτιά» και αρκετοί είναι εκείνοι, όσοι τουλάχιστον γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, οι οποίοι δεν πήγαν ως ανέμελοι σε πολυτελή χειμερινά θέρετρα για τις διακοπές τους. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν και δεν πρόκειται να το αποκαλύψουν, δημοσίως τουλάχιστον, μέχρι την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Από εκείνο το σημείο και μετά θα αρχίσουν να εξηγούν τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να γίνουν οι εκλογές, βάζοντας εκ νέου τα γνωστά διλήμματα. Το αν θα τους πιστέψει και πάλι ο ελληνικός λαός, είναι στο χέρι του. Προσεχώς κάλπες λοιπόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν…http://www.periodista.gr



''Οι Έλληνες πιστεύουν πως βρίσκονται στο έλεος Γερμανών και τραπεζιτών'


H βαριά πολιτική ατζέντα στην Ε.Ε. το 2014 -Ρίσκα για τη συνοχή

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, πως θα μπορούμε να κρίνουμε εάν η χρονιά ήταν επιτυχής για την Ευρώπη; Μία ευρεία οικονομική ανάκαμψη και το γιάτρεμα των πληγών από τις κρίσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου και του δημοσίου χρέους αδιαμφισβήτητα θα ήταν καλοδεχούμενες εξελίξεις – ίσως ακόμη και ένα σημαντικό διεθνές επίτευγμα όπως μία ευρω-αμερικανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Το καλύτερο από όλα όμως, θα ήταν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αλλά και το πιο δύσκολο έπαθλο.

Ένας χρόνος είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να κρίνει κανείς εάν αλλάζει το κλίμα. Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στις κυβερνήσεις και την ΕΕ συρρικνώνεται εδώ και έξι χρόνια. Οι αιτίες πηγαίνουν ακόμη πιο πίσω στο χρόνο. Παρόλα αυτά, ορισμένα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για το 2014 θα αποτυπώσουν την πρόοδο που καταγράφεται ή τις ευκαιρίες που έχουν χαθεί.

Το κυριότερο είναι οι εκλογές του Μαΐου για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η μεγάλη άνοδος στην στήριξη των λαϊκιστικών, αντικαθεστωτικών, αντιευρωπαϊκών πολιτικών κινημάτων, σε συνδυασμό με μία ακόμη μείωση της συμμετοχής των ψηφοφόρων, θα ήταν κακό σημάδι. Θετικό όμως, είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο νεοεκλεγμένο σώμα και τις εθνικές κυβερνήσεις για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – μία διαμάχη που, για πολλούς Ευρωπαίους, συνοψίζει όλα όσα είναι σκοτεινά και άσκοπα στην ΕΕ.

Ακόμη, οι αντοχές δύο εκ των παλαιότερων κρατών-μελών της ΕΕ, της Βρετανίας και της Ισπανίας, θα δοκιμαστούν με αντίστοιχα δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το Σεπτέμβριο και – εάν το επιτρέψουν οι αρχές της Μαδρίτης – δύο μήνες αργότερα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η σημασία αυτών των δημοψηφισμάτων είναι πως σημαντικός αριθμός Σκωτσέζων και Καταλανών θα ακουστούν επισήμως υποστηρίζοντας πως οι πολιτικοί θεσμοί που εδρεύουν σε Λονδίνο και Μαδρίτη δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ακόμη και εάν οι δυνάμεις υπέρ της ανεξαρτησίας χάσουν, οι κεντρικές κυβερνήσεις σε Βρετανία και Ισπανία θα πρέπει να απαντήσουν στη μεγάλη φασαρία που θα έχει δημιουργηθεί.

Η μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στις κυβερνητικές τάξεις της Ευρώπης είναι ευρύτερη και αφορά τόσο τους τεχνοκράτες όσο και τους πολιτικούς. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, η εμπιστοσύνη στην ΕΕ έχει βουλιάξει από 57% το 2007 σε 31% τον προηγούμενο Μάιο. Σχεδόν το 29% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητικά συναισθήματα για την ΕΕ – που είναι ιστορικό υψηλό και ποσοστό διπλάσιο από το επίπεδο που ίσχυε προ έξι ετών. Η εμπιστοσύνη στις εθνικές κυβερνήσεις εν τω μεταξύ, υποχώρησε στο 25% από 41%.

Η ύφεση, η ανεργία και η στασιμότητα ή ακόμη και επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου είναι εν μέρει οι αιτίες για αυτές τις τάσεις. Το ίδιο ισχύει όμως και για την αναδιοργάνωση του συστήματος πρόνοιας που κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ήταν ουσιώδες τμήμα του ευρωπαϊκού κοινωνικού συμβολαίου που είχε αντιμετωπίσει τον πολιτικό εξτρεμισμό και είχε εδραιώσει την στήριξη προς τον καπιταλισμό και τη δημοκρατία. Θα ήταν λάθος όμως, να παραγνωρίσουμε τους μη οικονομικούς παράγοντες όπως η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η μετανάστευση και η βουτιά της πάλαι ποτέ πανίσχυρης πίστης των ψηφοφόρων στα πολιτικά κόμματα. Κάτω από όλα βρίσκεται η απογοήτευση των Ευρωπαίων καθώς επηρεάζουν λιγότερο από ποτέ τις αποφάσεις των ελίτ, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις Βρυξέλλες.


Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων – της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών

Στην ευρωζώνη – η οποία πλέον απαριθμεί 18 μέλη με την ένταξη της Λετονίας – πολλοί πολιτικοί και πολίτες παλεύουν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι σε μία νομισματική ένωση οι πολιτικές επιλογές δεν μπορούν να είναι αποκλειστικά εθνικό ζήτημα. Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αλλά ακόμη και σε κράτη όπως η Γαλλία και η Ιταλία που χρονοτριβούν για τις μεταρρυθμίσεις, εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων – της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών – και πως τιμωρείται για τις εσφαλμένες συνταγές που χορηγούν παρείσακτοι.

Ο Λάζλο Άντορ, επίτροπος της ΕΕ για θέματα απασχόλησης, χαρακτηρίζει αυτές τις συνταγές «ορθοδοξία του Μάαστριχτ». Αναφέρεται στη συμφωνία του Μάαστριχτ του 1993, η οποία έθεσε το χάρτη για τη νομισματική ένωση της Ευρώπης, χωρίς όμως να κάνει ουδεμία πρόβλεψη για δημοσιονομικές μεταφορές ή για βαθιά πολιτική ολοκλήρωση. Σε άρθρο του στο Vox, ο κ. Άντορ έγραψε το Δεκέμβριο: «Η εμμονή με την ορθοδοξία του Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε σταθερή αποδυνάμωση της φιλοευρωπαϊκής τάσης στις χώρες της νοτίου Ευρώπης και σε ορισμένες χώρες μπορεί να μην απέχουμε πολύ από την καταστροφική κατάσταση όπου η ένταξη στην ευρωζώνη και η δημοκρατία να μην είναι πλέον συμβατές».


Στην Ελλάδα αυτό που αποδείχθηκε ασύμβατο ήταν η ένταξη στην ευρωζώνη με μία δημοκρατία που είχε διαποτιστεί από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, τέτοιου τύπου προειδοποιήσεις είναι όλο και πιο συχνές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομακτική, καθώς θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αυτό που αποδείχθηκε ασύμβατο δεν ήταν η ένταξη στην ευρωζώνη με τη δημοκρατία, αλλά η ένταξη στην ευρωζώνη με μία δημοκρατία που είχε διαποτιστεί από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά. Αυτά τα ελαττώματα προϋπήρχαν της ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε για αυτά ευθύνες στη Γερμανία και τις άλλες πιστώτριες χώρες.

Παρόλα αυτά, ο διχασμός Βορά – Νότου στην Ευρώπη είναι απίθανο να εξαφανιστεί το 2014. Οι ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης θα προσέξουν ότι ενώ σε εκείνες επιβάλλονται και άλλες οδηγίες για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και μείωση των μισθών, ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο θα ετοιμάζεται για αύξηση των συνταξιοδοτικών επιδομάτων για τους Γερμανούς και για χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που είχαν εφαρμοστεί προ του 2005. Αυτό το αίσθημα αδικίας θα αυξηθεί περισσότερο με την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για «συμβόλαια» βάσει των οποίων οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα δεσμεύονται για συγκεκριμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη κι αν επιτευχθεί ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας – που ούτως ή άλλως είναι δύσκολοι στόχοι - δεν θα αρκούν για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή πολιτική το 2014 ή έστω και αργότερα. Οι ηγέτες πρέπει να εκπαιδεύσουν τους πολίτες καλύτερα ως προς τα πλεονεκτήματα και τις υπευθυνότητες που περιλαμβάνει η ένταξη στην ευρωζώνη. Στην ΕΕ συνολικά, θα ήταν χρήσιμο εάν η φωνή των εθνικών κοινοβουλίων ακουγόταν περισσότερο. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η εμπέδωση της δημοκρατίας όμως, θα ήταν μία καλή αρχή.



Πηγή Euro2day


Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 5/1


Να ενεργείς έχοντας γνώση

Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Από το στρες και την ένταση των προηγούμενων ημερών έχετε ανάγκη να ξεκουραστείτε και να κάνετε ένα μικρό απολογισμό χωρίς όμως να κυριαρχεί απόλυτα η λογική γιατί μπορεί να παίζει ρόλο και η φαντασία σας η οποία μερικές φορές σας κάνει καλό γιατί είστε περισσότερο δημιουργικοί.
Έρωτας: Κρύβετε τα συναισθήματά σας και δεν έχετε καθόλου ενδοιασμούς για αυτό που κάνετε. Ίσως να δοκιμάζετε και με τον τρόπο σας το δικό σας πρόσωπο γιατί θέλετε να δείτε πως θα αντιδράσει. Η σχέση με Παρθένο θα βάλει να δείτε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε πολλές καινούργιες προοπτικές αλλά δεν μπορείτε να τις διαχειριστείτε εύκολα γιατί υπάρχουν συνέχεια αναπάντεχες εκπλήξεις και ανατροπές τις οποίες για να τις εκμεταλλευτείτε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε τα άλματα.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Είστε γενικά πολύ ανεβασμένοι και έχετε διάθεση μπορεί και χωρίς λόγο να γλεντήσετε και να αφεθείτε στην παρέα με φίλους και με γνωστούς. Η μουσική θα σας κάνει πολύ καλό γιατί θα ξεσκάσετε και θα φύγετε από τις έννοιες.
Έρωτας: Επειδή μερικές φορές αφήνεστε και βγάζετε ένα φιλικό πρόσωπο προς τα έξω, σας βοηθάει το να διαχειρίζεστε καλύτερα κυρίως μια παλιά ερωτική σχέση που δεν την έχετε ξεπεράσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Γίνονται πολλές ανακατατάξεις αυτή την περίοδο κι εσείς χρειάζεται να είστε πιο γρήγοροι για να κερδίσετε χρόνο και χώρο. Καλό είναι αν χρειαστεί να κάνετε ταξίδι ή να ακούσετε τις συμβουλές ενός πολύ αγαπημένου συγγενικού προσώπου που μπορεί να εμπλέκεται σε κάτι που έχετε οφέλη από κοινού.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Έχετε γενικά αφεθεί και δεν κάνετε και πολλά πράγματα. Ίσως να έχετε ανάγκη να κοιμηθείτε παραπάνω ή να καθίσετε στον καναπέ και να βλέπετε το κενό αλλά τελικά θα σας κάνει πολύ καλό γιατί θα δείτε ότι θα χαλαρώσετε αρκετά, αρκεί να μην το παρακάνετε.
Έρωτας: Σήμερα βαριέστε ή δεν επικοινωνείτε εύκολα με ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Παρθένος, Τοξότης θα είναι πολύ πιο συναισθηματικοί από ό, τι περιμένατε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αφηρημάδα σας μπορεί να σας κάνει είτε να χάσετε κάποια χρήματα ή να ξεχάσετε που έχετε κρύψει κλειδιά του γραφείου σας ή ακόμα σημαντικά έγγραφα της δουλειάς σας. Για αυτό βάλτε σημάδια για να μην χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Χαλαρώνετε μετά από την τσίτα των ημερών κι ίσως να δείτε πιο ξεκάθαρα τι θα έπρεπε να κάνετε ή τι θα χρειαστεί από εδώ και πέρα. Το να είστε τυχοδιώκτες δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας σας και εδώ και καιρό υπάρχει μια γενική τάση να ξεφύγετε αρκετά από το μέτρο σας.
Έρωτας: Ευτυχώς όταν ηρεμείτε όλα γίνονται γύρω σας πολύ όμορφα και γαλήνια και κυρίως με το πρόσωπο που σχετίζεστε. Έχετε μια ιδιαιτερότητα που μέσα από αυτή κερδίζετε μετοχές και συγχώρηση όταν αλλάζετε διάθεση.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα θέλετε να ρισκάρετε και ίσως να μιλήσετε με ένα άτομο που βρίσκεται εκτός για να σας καθοδηγήσει επάνω σε κάποιες σημαντικές αποφάσεις που θέλετε να πάρετε.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Έχετε αφεθεί για λίγο γιατί θέλετε να ξεκουραστείτε και να μην βάλετε τουλάχιστον για σήμερα κανένα πρόγραμμα. Χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνουν παραλείψεις αλλά μερικές φορές όταν δεν αγχώνεστε με την καθημερινότητα αντιμετωπίζετε καλύτερα τα πάντα και η διάθεσή σας είναι πολύ φιλική και θετική.
Έρωτας: Είστε σε μεγάλες γλύκες και αγάπες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσετε το εγώ σας γιατί αυτό είναι που φοβόσαστε ότι αν δείξετε ευαισθησία θα σας εκμεταλλευτούν.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κατά κάποιο τρόπο επικεντρωθεί στο να κάνετε κάποιες αλλαγές και να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο με την δική σας πραγματικότητα. Καλύτερα να κάνετε και σήμερα δουλειά αν έχετε εκκρεμότητες.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Υπάρχουν κάποια άτομα που εκφράζουν την προσωπική σας εσωτερική άποψη, δηλαδή το πώς είναι το ιδανικό που κουβαλάτε μέσα σας. Ίσως να γνωρίσετε ξαφνικά τέτοια πρόσωπα που σας εκφράζουν απόλυτα και να θέλετε να κάνετε παρέα μαζί τους.
Έρωτας: Η ρομαντική σας διάθεση θα σας οδηγήσει σε εξομολογήσεις αλλά και μέσα από κινήσεις που κάνετε θα δείξετε ότι υπολογίζετε πολύ περισσότερο αυτό που έχετε δείξει. Ίσως να συμπαρασταθείτε σε μια δύσκολη στιγμή στο πρόσωπο που είστε μαζί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αναλάβει κάποιες ευθύνες και θα χρειαστεί να τα βγάλετε πέρα αλλά καλό θα ήταν να είστε πολύ κοντά με τα άτομα που συνεργάζεστε γιατί η κατανόηση και η προστασία θα είναι αυτό που θα σας βοηθήσει.


ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Είστε κάπως χαλαροί και ανεκτικοί σε κάποια πράγματα τα οποία σας βγάζουν έξω από τα κλισέ. Βέβαια μπορεί να ξεμυαλιστείτε από φίλους, παρέες, ξενύχτια και ποτά και να χάσετε την έννοια του χρόνου.
Έρωτας: Έχετε μια συναισθηματική αδράνεια ή ακόμα και ευαισθησία η οποία θα σας δημιουργήσει κάποια κενά αλλά ευτυχώς θα επικοινωνήσετε με αυτόν τον τρόπο με έναν Καρκίνο ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα είναι η ημέρα που ενώ μεν θέλετε να ξεκουραστείτε όλο και κάτι θα κάνετε με στόχο το ρίσκο. Αλλά θα χρειαστεί από την πλευρά σας να είστε πολύ οργανωμένοι και συνεπείς.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Έχετε μια συγκυρία θετικών πραγμάτων που θα σας κάνουν να ηρεμήσετε και να νιώθετε εάν φυσικά το αποφασίσετε ευλογημένοι. Είναι σημαντικό να σταματήσετε να είστε ανικανοποίητοι. Για να μην βρίσκεται συνέχεια εμπόδια.
Έρωτας: Είστε σε μια σημαντική καμπή για αυτό χρειάζεται να ορίσετε τα δικά σας θέλω και τα δικά σας σημαντικά εσωτερικά συναισθήματα που σήμερα θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ ασφαλείς. Η επαφή με Ιχθύ θα είναι πολύ καλύτερη.
Καριέρα & Οικονομικά: Παρόλο που σήμερα είναι μια ημέρα της ξεκούρασης εσείς μπορείτε να πάρετε ένα τηλέφωνο το οποίο δεν το περιμένατε και σίγουρα αυτό θα σας ξαφνιάσει. Ίσως τα αποτελέσματα να είναι πολύ καλύτερα από αυτά που περιμένατε.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Είστε πολύ χαλαροί και θετικοί αλλά χωρίς να έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο αλλά από μέσα σας βγαίνει μια θετική ενέργεια η οποία θα σας βοηθήσει να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις κυρίως για να εξασφαλίσετε τα δικά σας συμφέροντα. Κάποια προβλήματα που μπορεί να έχετε με τα υδραυλικά του σπιτιού σας θα σας παιδέψουν για λίγο αλλά το κυριότερο είναι ότι θα τα επιδιορθώσετε εύκολα.
Έρωτας: Έχετε ένα ιδεατό κομμάτι μέσα σας και αυτό σίγουρα θα δραστηριοποιηθεί γιατί θα πιστέψετε ότι κάπου θα βρείτε το άλλο σας μισό. Η σκέψη ενός προσώπου που ζει μακριά σας θα σας κάνει να ονειροπολήσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον από μια ομάδα συνεργατών που μπορεί και σήμερα να σας παρακινήσουν να τους αναλύσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Καλό είναι να μην αναβάλλετε για αύριο κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Νιώθετε ηρεμία ή ακόμα και μια αίσθηση ότι κάπου θα κατασταλάξετε μετά από την μεγάλη διαδρομή μέσα στην φουρτούνα. Είναι σημαντικό η πίστη που έχετε σε αυτό που κάνετε γιατί με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνετε τις πεποιθήσεις σας ότι βαδίζετε σωστά.
Έρωτας: Εδώ είναι πιο απλά όλα τα πράγματα γιατί η επαφή που θα κάνετε θα σας βοηθήσει να είστε ο εαυτός σας. Η διάθεσή σας θα καθορίσει πολλά πράγματα και ίσως να δεχτείτε πίσω και ένα πρόσωπο που για λίγο είχε χαράξει δικό του δρόμο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σημαντικότητα που θα δώσετε σε διάφορες υποθέσεις που έχετε με συνεργάτες θα είναι αυτή που σας κάνει να περιορίσετε τα προβλήματα και τις ξαφνικές αλλαγές που φαίνονται ότι γίνονται σχεδόν σε όλες τις φάσεις των επαγγελματικών σας.





ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Μην χαλάτε την εικόνα σας για πράγματα ασήμαντα και για κάθε τι που δεν μπορείτε εσείς να καταλάβετε ή να δεχτείτε ανοικτά. Το να ασχολείστε με τα κεκτημένα και με οτιδήποτε χρειάζεστε για να έχετε το κοντρόλ των υποθέσεων δεν είναι απαραίτητο πάντα να είναι για συμφέρον σας.
Έρωτας: Σας έχει πιάσει μια μικρή ζήλεια την οποία βέβαια δεν την δείχνετε γιατί δεν θέλετε να φανείτε και δεν θέλετε να δείξετε τα αληθινά σας συναισθήματα γιατί δεν θέλετε να εκτεθείτε. Η σχέση με έναν Καρκίνο θα σας δώσει ελπίδες και νέα μηνύματα ότι κάτι πάει να γίνει.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ιδιαιτερότητά σας και γενικά το ευφυές μυαλό σας μερικές φορές σας πιέζει να προχωρήσετε και να βγείτε από τα προσωπικά αδιέξοδα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα δείτε ότι αλλάζουν όλα τα οικονομικά σας μοντέλα. Με λίγη καλή πίστη και αισιοδοξία όλο και κάτι γίνεται.



ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Είναι η ημέρα σας σήμερα γιατί έχετε δώσει προτεραιότητα στα συναισθήματά σας τα οποία θα σας κάνουν να δείξετε τι ακριβώς θέλετε αλλά και το πιο σημαντικό είναι να διαλέξετε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και να επιμείνετε πάνω σε αυτό.
Έρωτας: Σήμερα θέλετε να γίνει κάπως το δικό σας και ίσως να δείξετε και σημεία αρχηγικά. Αυτό μερικές φορές χρειάζεται να γίνεται γιατί με τον χαρακτήρα που έχετε πολλές φορές κουκουλώνεστε και δεν είστε ο εαυτός σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα μπορεί να πιέζετε τον εαυτό σας να δράσει πολύ συγκεντρωτικά και ίσως αυτό από εκεί που το φοβόσαστε να δείτε ότι θα σας κάνει καλό. Τουλάχιστον για τον σχεδιασμό τον εβδομαδιαίο θα χρειαστεί να είστε αυστηροί και καλά συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις και στα θέλω σας. Ο Ζυγός σαν συνεργάτης ίσως σας βοηθήσει να δείτε κάτι που δεν το έχετε αναγνωρίσει.



Πηγή: http://www.astrology.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger