Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δες τη Ζετα Θεοδωροπουλου σε φωτογραφηση για τα μαγιο της Marina Dranishnikova και παθε την πλακα σου με το κρμι της!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012


Η Ζέτα Θεοδωροπούλου σε φωτογράφηση για τα μαγιό της Marina Dranishnikova 
Δείτε την..



Πιασαμε Ελληνιδα Celebrity να κανει ηλιοθεραπεια Topless στην πισινα της!!!!(φωτο)

Είναι ένα κορίτσι που της αρέσει να προκαλεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά την ενοχλούν και τα σχόλια που έχω κάνει κατά καιρούς για τις εικόνες που ποστάρει στις σελίδες της. Δε θα μείνω σε αυτά. Αυτά έρχονται και παρέρχονται. Η γυμνάστρια Σοφία Λάττα είναι εκρηκτική. Και έχει τον απόλυτο έλεγχο του κορμιού της. ακόμη και το μαύρισμα το θέλει ρε παιδί μου ομοιόμορφο. Χωρίς γραμμές στα επίμαχα. Την πετύχαμε να χαλαρώνει μέσα στον Οκτώβρη δίπλα σε πισίνα χωρίς το πάνω μέρος του μαγιό.  Και το έκανε για να συλλέξει τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου…Δε γνωρίζω αν τελικά η τρύπα του όζοντος πάνω απο την Ελλάδα είναι μεγαλύτερη. Αυτό που γνωρίζω είναι πώς με τις εικόνες αυτές θα χάσουμε τα μάτια μας…σε λίγο καιρό.

Τα 10 ξενοδοχεια με την ωραιοτερη θεα στον κοσμο



Μπορεί να “χορτάσει” το μάτι; Τα ξενοδοχεία αυτά πιστεύουν πως ναι. Αυτό που θα δεις από το μπαλκόνι τους δε θα το ξεχάσεις ποτέ…



Aρ. 10 : InterContinental, Xονκ Κόνγκ

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (2)


H μοναδική εικόνα μιας από τις πιο πολύβουλες μητροπόλεις στον κόσμο απλώνεται μπροστά σου, με το λιμάνι Victoria πιάτο. Κάθε βράδυ επί 13 λεπτά της ώρας ακτίνες lazer συναγωνίζονται τα φώτα νέον των γιγάντιων κτιριακών συγκροτημάτων σκίζοντας τον ουρανό με πολύχρωμα φώτα.

Η καλύτερη θέα από: Το μπαλκόνι της Προεδρικής σουίτας, επιφάνειας 210 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο διαθέτει και πισίνα.

Aρ. 9 : Burj Al Arab, Ντουμπάι

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (3)


Το επτάστερο αραβικό ξενοδοχείο αποτελεί το καμάρι του Αραβικού κόλπου. Υψώνεται σαν τεράστιο πανί πλοίου και η θέα που προσφέρει από τα δωμάτιά του απλώνεται σε όλο το μήκος του κόλπου μέχρι το μάτι να χαθεί στον ορίζοντα
.
Η καλύτερη θέα από: Την Royal Suite, στον 25ο όροφο. Ο ωκεανός, η έρημος και οι ουρανοξύστες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιοχής βρίσκονται στα πόδια σου.

Aρ. 8 : Sheraton Iguazu Resort & Spa, Αργεντινή

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (4)


Βαθιά μέσα στη ζούγκλα του ομώνυμου εθνικού πάρκου το ξενοδοχείο αυτό των 180 δωματίων προσφέρει μπαλκόνι με θέα σε ένα θαύμα της φύσης. Ο περίφημος καταρράκτης που έχουμε δει πάρα πολλές φορές ως «πρωταγωνιστή» σε εξωτικές ταινίες θα σε κάνει να μην θες να ξεκολλήσεις.

Η καλύτερη θέα από: Το Falls View room – το λέει και το όνομά του. Ωστόσο θα έχεις θέα κι από πολλά άλλα σημεία του ξενοδοχείου, όπως π.χ από τη βεράντα στο μπαρ του lobby.

Aρ. 7 : Villa d’Εste, Ιταλία

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (5)


Ένα κόσμημα της Μεσογειακής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής. Εγκαινιάστηκε το 1873 κι από τότε έχει φιλοξενήσει άπειρους επώνυμους από το χώρο της μουσικής, της πολιτικής, του κινηματογράφου. Μπροστά σου έχει ένα από τα ωραιότερα σημεία στη γη: την περίφημη λίμνη Como, όχι τόσο σπουδαία μόνο λόγω της εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς της αλλά κυρίως για την αριστοκρατικότητα και την αρμονία του ιταλικού τοπίου. Πέρα από αυτό όμως, αποτελεί ξενοδοχείο που φημίζεται για την εξυπηρέτησή του.

Η καλύτερη θέα από: Την Cardinal Suite, με θέα στη λίμνη και τις Άλπεις στο βάθος.

Aρ. 6 : Hayman Island Resort, Αυστραλία

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (6)


Ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας στα πόδια σου. Παραλίες με κοράλλια, ζεστά νερά με παραμυθένιους βυθούς γεμάτους από εξωτικά ψάρια, γαλήνη και εξωτική ομορφιά που μαγεύει.

Η καλύτερη θέα από: την Βeach Villa, που βγάζει κατευθείαν στην παραλία Hayman με θέα τον ωκεανό.

Aρ. 5 : Oberoi Udaivilas, Ρατζαστάν, Ινδία

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (7)


Κοιτάς κατευθείαν στο μεγάλο παλάτι, που λάμπει ολόλευκο στην ανατολή. Ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο πριν τρία χρόνια από το περιοδικό Travel & Leisure και βέβαια υπάρχει λόγος γι αυτό – οι ανέσεις του παραπέμπουν σε μαχαραγιά.

Η καλύτερη θέα από: Την Kohinoor suite, με την ιδιωτική πισίνα των …20 μέτρων.

Aρ. 4 : Machu Picchu Sanctuary Lodge, Περού

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (8)


Απόκοσμη θέα, προς το ένδοξο απομεινάρι ενός μυστηριώδους χαμένου πολιτισμού. ΤοMachu Picchu  Sanctuary Lodge είναι το μόνο ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αρχαία πρωτεύουσα των Ίνκας. Η περίφημη πόλη βρίσκεται μπροστά σου – κι αν θέλεις μπορείς να κανονίσεις απλή ξενάγηση ή hiking στη Χαμένη Πόλη μέσα από το ξενοδοχείο.

Η καλύτερη θέα από: Οποιοδήποτε από τα 31 δωμάτια του ξενοδοχείου προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την άγρια ομορφιά των Άνδεων.

Aρ. 3 : Cap Estel, Eze-Bord-de-Mer, Γαλλική Ριβιέρα

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (9)


Βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη, στη διαδρομή ανάμεσα σε Νίκαια και Μονακό. Σε μια κατάφυτη διαδρομή, όπου ακόμα και τα αγριολούλουδα νομίζεις πως έχουν φυτρώσει με τάξη και συμμετρία. Με θέα τον πανέμορφο κόλπο, γεμάτο από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα γιοτ στον κόσμο, βρίσκεται στην άκρη μιας μικρής χερσονήσου. Ετσι το μάτι βλέπει απρόσκοπτα για περισσότερες από 180 μοίρες.

Ή καλύτερη θέα από: Οποιοδήποτε από τα ανακαινισμένα δωμάτια (του 19ου αιώνα) διαθέτουν βεράντα και θέα προς τη Μεσόγειο.

Aρ. 2 : Amangani, Jackson Hole, Γουαϊόμινγκ – ΗΠΑ

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (10)


Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σκι, ενώ έχει ψηφιστεί επανειλημμένα ως κορυφαίος προορισμός για σπα από το έγκυρο περιοδικό Conde Nast Traveller. Δεν είναι τυχαία τόσα γαλόνια. Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει πανοραμική θέα των παγωμένων χιονοσκέπαστων βουνοκορφών στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton.

Η καλύτερη θέα από: Την Grand Teton suite.

Aρ. 1 : Hotel Caruso Ravello, Ιταλία

Τα 10 ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα στον κόσμο (1)


Μια από τις κλασσικότερες εικόνες καρτ ποστάλ. Λευκά σπιτάκια χτισμένα πάνω στις πλαγιές, κατά πράσινοι λόφοι που βρέχουν τα πόδια τους στη μεσογειακή θάλασσα… όπως καταλαβαίνεις η ρομαντική διάθεση σε παρασύρει μόνο και μόνο από την περιγραφή. Ένα ποτήρι εξαίσιο ιταλικό κρασί και λίγο προσούτο στο μπαλκόνι είναι κάτι που θα θυμάσαι για καιρό.

Η καλύτερη θέα. Από την Exclusive Suite, χτισμένη σαν αετοφωλιά πάνω από την ακτή Amalfi.





ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο αιωνιος φοιτητης στον καθηγητη!



Ήταν ένας αιώνιος φοιτητής στη Νομική, ονόματι 

Παπαδόπουλος...



Είχε πλέον μετά από χρόνια περάσει σ’ όλα τα μαθήματα εκτός από ένα. Το έδινε, το ξαναέδινε.. Όμως ο καθηγητής τον έκοβε κάθε φορά. Έτσι αποφάσισε να πάει να βρει τον καθηγητή και να του προτείνει μια διαπραγμάτευση στο θέμα του βαθμού. Μπαίνει ένα πρωί στο γραφείο του λοιπόν και του διηγείται την κατάσταση:



- Ααα, παιδί μου Παπαδόπουλε, δεν είναι σωστό το διάβασμά σου, γι’ αυτό και κόβεσαι! 



- Όχι κύριε καθηγητά, δεν ισχύει αυτό που λέτε κι επειδή κουράστηκα με αυτό το μάθημα, έχω να σας προτείνω μια συμφωνία. 



- Τι λες τώρα Παπαδόπουλε; 



- Ακούστε με παρακαλώ. Θα σας θέσω ένα ερώτημα. Αν αύριο το πρωί μου δώσετε τη σωστή απάντηση δε θα σας ξαναενοχλήσω. Αν όμως όχι, θα με περάσετε και μάλιστα με βαθμό 10. 



- Παπαδόπουλε, δεν είσαι καλά. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται. 



- Λοιπόν το ερώτημα: Τι είναι παράλογο αλλά δεν είναι παράνομο; Τι είναι παράνομο, αλλά δεν είναι παράλογο; Τι είναι και παράνομο και παράλογο; Θα τα πούμε αύριο κύριε καθηγητά. 



Ο φοιτητής αφήνει τον καθηγητή να συλλογιέται την ερώτηση… Μια μέρα πέρασε και δεν μπόρεσε να βρει μια άκρη. Κι ας κατέβασε τόμους από την βιβλιοθήκη, κι ας πήρε τηλέφωνο συναδέλφους καθηγητές να ζητήσει τη γνώμη τους. 



Ήρθε το επόμενο πρωί κι ο Παπαδόπουλος να συναντήσει τον καθηγητή για μια ακόμη φορά. 



- Κύριε καθηγητά βρήκατε την απάντηση; 



- Ποια απάντηση; Λοιπόν παιδί μου Παπαδόπουλε δεν είσαι καλά. Μόνο και μόνο επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω, πάρε το 10 σου και φύγε από μπροστά μου. 



Ο πτυχιούχος πια φοιτητής βγήκε ευχαριστημένος από το γραφείο του καθηγητή αφήνοντας τον με την απορία… 



- Τι είναι παράλογο, αλλά δεν είναι παράνομο; Τι είναι παράνομο, αλλά δεν είναι παράλογο; Τι και τα δύο; 



Ο καθηγητής μπαϊλντισμένος αποφάσισε να πάει στην 


καντίνα να πιει έναν καφέ. Εκεί τον πλησιάζει ένας νεαρός


 φοιτητάκος και του αρχίζει το γλείψιμο: 




- Τι κάνετε κύριε καθηγητά; Πώς είστε; Κάπως συλλογισμένο 



σας βλέπω. Συνέβη κάτι; 




- Να, ήρθε αυτός ο χαμένος ο Παπαδόπουλος και με ρώτησε… 



- Πείτε μου την ερώτηση, μήπως σας βοηθήσω. 



Ο καθηγητής επανέλαβε την ερώτηση στον νεαρό στραβοκοιτάζοντας τον κάπως κι ευθύς ο φοιτητής απαντά: 



- Ααα να σας πω. Το ότι εσείς, 55 χρονών άνθρωπος είστε παντρεμένος με μια 23άρα δεν είναι παράνομο, αλλά είναι παράλογο. Το ότι η γυναίκα σας έχει έναν 25άρη γκόμενο δεν είναι παράλογο, αλλά είναι παράνομο. Τώρα το ότι εσείς περάσατε τον γκόμενο της γυναίκας σας χωρίς εξετάσεις και μάλιστα με 10, ε αυτό είναι και παράνομο και παράλογο!





ΔΕΙΤΕ: H Β.Σταυροπουλου εχασε αρκετα κιλα και της παει πολυ!


Με εμφανή σημάδια δίαιτας και χάσιμο αρκετών κιλών εμφανίστηκε χθες βράδυ η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου. Την εικόνα που ξέρατε στην τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου» να την ξεχάσετε. 

Η ηθοποιός λέγεται ότι έκανε αυστηρή δίαιτα για τον νέο της θεατρικό ρόλο προκειμένου να ενσαρκώσει την ηρωίδα στο έργο «Μια τρελή τρελή Σαραντάρα». 

Δείτε την αλλαγή.


radar.gr 

Προσπαθησαν να σκοτωσουν την Λοχαν


Το να περάσει μια εβδομάδα χωρίς να υπάρχει είδηση που να αφορά τη Λίντσεϊ Λόχαν, αυτό θα ήταν είδηση.
Αυτή τη φορά η σέξι ηθοποιός κατηγορεί 25χρονο ότι αποπειράθηκε να την σκοτώσει και ζητά τη δίωξή του. Σύμφωνα με το site TMZ.com και το δίκτυο NBC η Λίντσεί γνώρισε τον Κριστιάν Λαμπέλα σε club της Νέας Υόρκης και τον κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, μαζί με τους υπόλοιπους φίλους της.
Ο νεαρός που δουλεύει στο γραφείο του ρεπουμπλικανού βουλευτή του Ιλινόις Τζόν Σίμκους, πήγε στο ξενοδοχείο, αλλά φωτογράφιζε συνεχώς τη Λιντσεϊ με το κινητό του. Όταν εκείνη του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες, αυτός την άρπαξε από το λαιμό την πέταξε στο κρεβάτι, μέχρι που μια φίλη της ηθοποιού επενέβη και την έσωσε από τον μαινόμενο Λαμπέλα (ο αριστερά στη φωτογραφία). Η Λίντσεϊ πρόλαβε και πάτησε το κουμπί κινδύνου και η συνέχεια ήταν η νέα αφορμή για το άλλο ένα πανηγύρι των Media, γύρω από το όνομά της.

Πάντως αυτή τη φορά η Λόχαν έχει το δίκαιο με το μέρος της και δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει πίσω σε ότι αφορά τη δίωξη του Λαμπέλα, ο οποίος στο λογαριασμό του στο facebook έχει βάλει φωτογραφίες με τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν, αλλά και με την Κιμ Καρντάσιαν



Φθινοπωρινες τροφες που θα θωρακισουν τον οργανισμό μας






Συμπεριλάβετε τα σκουρόχρωμα λαχανικά και τα ζουμερά φρούτα του φθινοπώρου στη διατροφή σας και κερδίστε πλούσια θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά που θα σας θωρακίσουν για το χειμώνα.
Αν και το φθινόπωρο μια έρχεται μια φεύγει στη χώρα μας και η βροχή και η ψύχρα, μία κάνουν την εμφάνισή τους, μία ξαναδίνουν τη θέση τους στη ζέστη, τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και κάνουν απολαυστικό το τραπέζι μας και τη… διάθεσή μας.

Συμπεριλάβετε τα σκουρόχρωμα λαχανικά και τα ζουμερά φρούτα του φθινοπώρου στη διατροφή σας και κερδίστε πλούσια θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά που θα σας θωρακίσουν για το χειμώνα.

Μήλα: Τα μήλα περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε μορφή τροφής. Συμπεριλαμβάνοντάς τα στη διατροφή σας, μειώνετε τον κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών και βοηθάτε στην πρόληψη του καρκίνου. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους τα μήλα είναι καλή επιλογή, ειδικά κατά την περίοδο του φθινοπώρου: πρώτον ότι έχουν ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση και αντιαλλεργιογόνες ιδιότητες που καταπολεμούν τις κοινές λοιμώξεις και τις αλλεργίες που ανακύπτουν κατά την περίοδο του φθινοπώρου. Και δεύτερον, ότι είναι εξαιρετικά για το δέρμα μας και βοηθούν στο να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε καλύτερα. Φάτε τα με το πρωινό σας ή ως ένα μεσημεριανό σνακ και κάντε τον… γιατρό πέρα!

Cranberries: Είναι νόστιμα, ζουμερά και πολύ ωφέλιμα φρούτα, ευρέως διαθέσιμα την περίοδο του φθινοπώρου. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα με ανθοκυανίνες, υγιή για την καρδιά αντιοξειδωτικά. Τα cranberries παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη θεραπεία ασθενειών των ούλων, στομαχικά έλκη, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και διάφορες μορφές καρκίνου. Μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους χρησιμοποιείται για χυμούς.


Κολοκύθα: Η κολοκύθα είναι σίγουρα άλλη μια σημαντική φθινοπωρινή τροφή, γεμάτη αντιοξειδωτικά, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και φολικό οξύ. Ακόμη και οι σπόροι της είναι σημαντικοί για τη διατροφή και είναι μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ο αέρας ξηραίνει το φθινόπωρο και μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας και να το κάνει να φαίνεται θαμπό και σκασμένο. Συμπεριλαμβάνοντας την κολοκύθα στη διατροφή σας, μπορείτε να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, απαλό και απαλλαγμένο από μολύνσεις.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι ένα φάρμακο της φύσης. Περιέχει αλισίνη, μια χημική ουσία η οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική έναντι των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων. Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο αίμα και να προλάβει τον καρκίνο. Επίσης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ): Είτε προτιμάτε τσάι με τζίντζερ ή πιπερόριζα τουρσί ή το προσθέτετε σε φαγητά, τα οφέλη αυτής της ρίζας είναι πολλά. Μπορεί να θεραπεύσει το βήχα, το κρύο και προβλήματα στο λαιμό, καταπραΰνει το στομάχι και προσφέρει ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα, ναυτία και ακόμη, εμποδίζει τις αλλεργίες. Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες, το τζίντζερ λειτουργεί ως φυσικό αντιφλεγμονώδες και είναι αρκετά καλό για μυοσκελετικές παθήσεις.




Κατσαρό λάχανο: Είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που ευδοκιμεί την περίοδο του φθινοπώρου. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα (σημαντικό για το φθινόπωρο), βοηθά την πνευμονική συμφόρηση, αποκρούει τις αλλεργίες και τις μολύνσεις. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το στομάχι και λοιμώξεις του ήπατος. Επίσης είναι πλούσιο σε σίδηρο, βήτα καροτίνη, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνη C.

Γλυκοπατάτα: Εκτός από το γεγονός ότι οι γλυκοπατάτες είναι ευρέως διαθέσιμες το φθινόπωρο και έχουν υπέροχη γεύση, είναι επίσης μια σημαντική τροφή για την υγεία. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιου (βιταμίνη Α) και βιταμίνη C κι έτσι προστατεύουν από κρυώματα και άλλες λοιμώξεις. Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή επιλογή και για τους διαβητικούς, επειδή έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα.

Κανέλα: Είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μπαχαρικά και μια τέλεια επιλογή για το φθινόπωρο. Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία του κρύου, του βήχα, της ναυτίας, της διάρροιας, του διαβήτη και πολλών άλλων παθήσεων. Μπορεί επίσης να μας χαλαρώσει και να κρατήσει το σώμα μας ζεστό και άνετο στο κρύο. Επίσης πιστεύεται ότι η κανέλα δίνει ενέργεια και δημιουργεί ζωτικότητα. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα σαλάτες και συμπεριλάβετέ την σε σάλτσες ή στο τσάι σας.




Πιπέρι: Τα διάφορα είδη πιπεριού, βελτιώνουν την πέψη, βοηθούν σε γαστρεντερικές διαταραχές, σκοτώνουν τα βακτήρια και τους ιούς, καταπολεμούν το βήχα και το κρύωμα κ.ά. Το πιπέρι είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Όποια μορφή του κι αν προτιμάτε -καγιέν, μαύρο ή λευκό- ωφελείτε τον οργανισμό σας.

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη του κρύου και των βροχών, που με τη σειρά τους προκαλούν κρυώματα, βήχα και διάφορες ασθένειες ή αλλεργίες. Το δέρμα μας ξεραίνεται είναι πιο επιρρεπές σε βακτήρια και μύκητες.

Οι φθινοπωρινές τροφές που προαναφέραμε, μπορούν να μας ζεστάνουν το φθινόπωρο και να βοηθήσουν στην αποτροπή κοινών λοιμώξεων και αλλεργιών που σχετίζονται με αυτή τη σεζόν. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προετοιμάζουν για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
clickatlife.gr


Απιστευτο κι ομως αληθινο! Κορη διασημου τραγουδιστη δουλευει σε καντινα!



Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν θα περιμέναμε να δούμε την κόρη του διάσημου και πάμπλουτου τραγουδιστή να εργάζεται σε καντίνα.

Μια εικόνα όμως λένε αξίζει με χίλιες λέξεις. Η κόρη του Έλβις Πρίσλει, Λίζα-Μαρί πριν λίγο καιρό μετακόμισε σε χωριό του Λονδίνου μαζί με τον γιο της και εργάζεται σε καντίνα. Δεν έχει οικονομικό πρόβλημα καθώς μένει σε πια αγροτική κατοικία αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Λίσα-Μαρί δεν είχε ξαναδεί καντίνα και ήθελε να εργαστεί ώστε να μάθει τις συνήθεις των κατοίκων του χωριού. Όταν άρχισε να σερβίρει παρέα με τον γιος της κανένας δεν κατάλαβε για το ποια είναι. «H Λίσα-Μαρί ξεκίνησε τη δουλειά αμέσως μόλις μετακόμισε στο χωριό μας γιατί ήθελε να μάθει ποιοι είναι οι κάτοικοι και πως περνούν τη ζωή τους εδώ.

Μόλις είδε την καντίνα είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο και θα την ενδιέφερε να δουλέψει. Μόλις ανέβηκε στην καντίνα με τον γιο της, όλοι γελάσαμε γιατί οι κάτοικοι που εξυπηρετούσε δεν κατάλαβαν ποιοι είναι. Σέρβιρε σε όλους διπλά fish & chips και κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι η κόρη του Έλβις Πρίσλει», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της καντίνας.

Πηγή: gossip-tv.gr

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΙ HARA KIRI: DEATH OF A SAMURAI

Αναζητώντας έναν ευγενή σκοπό, ο εξαθλιωμένος σαμουράι Hanshiro επιθυμεί να διαπράξει το τελετουργικό της αυτοκτονίας (χαρακίρι) στον Οίκο των Ii, που διευθύνεται από τον Kageyu. Προσπαθώντας να απορρίψει το αίτημα του Hanshiro, ο Kageyu αφηγείται την τραγική ιστορία ενός πρόσφατου παρόμοιου αιτήματος από τον νεαρό σαμουράι Motome. Ο Hanshiro συγκλονίζεται από τις απάνθρωπες λεπτομέρειες της μοίρας του Motome, αλλά παραμένει πιστός στην απόφασή του να πεθάνει με τιμή. Κατά τη στιγμή του hara-kiri, ο Hanshiro κάνει μια τελευταία παράκληση να τον βοηθήσει ο σαμουράι του Kageyu, ο οποίος συμπτωματικά απουσιάζει. Καχύπτος και εξοργισμένος, ο Kageyu ζητά εξηγήσεις. Ο Hanshiro ομολογεί την σχέση με τον Motome, και αφηγείται την γλυκόπικρη ιστορία της ζωής τους ... Ο Kageyu σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι ο Hanshiro σχεδιάζει μια εκδικητική αναμέτρηση εναντίον του οίκου του. 

(Κριτική από το φεστιβάλ Καννών 2011)

Θρίαμβος θα μπορούσε να είναι η μετάφραση! Μετά τους "13 ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" πέρσι με τον μνημειώδες φινάλε, ο Μιίκε, εδώ αγγίζει μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του καθώς ο Κομπαγιάσι μοιάζει να ξαναγεννιέται. Μέσα από ένα ακόμα πιο εσωτερικό και άγριο βλέμμα και δράση, που αφήνει κατά μέρους οποιεσδήποτε ιδεολογίες έχουν να κάνουν με την πορεία της Ιστορίας και τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ αντίθετα αναδεικνύει το πρωτογενές αίσθημα της αδικίας και του κόστους για την πάλη ενάντιά της. 

Μοντάζ, που τσακίζει κόκκαλα και σενάριο - ράπισμα στο πρόσωπο κάθε εξουσίας που παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και λειτουργεί ασύδοτα, ακόμα και εάν είναι η εξουσία του κινηματογραφικού βλέμματος, που μαγνητίζει υπόγεια τον θεατή. Μετά τον Τακέσι Κιτάνο, ο Μιίκε (και ίσως αύριο ο Σιον Σόνο, όπως δείχνουν τα πράγματα) θεωρώ πως είναι οι πιο αιχμηρές ματιές μιας ιδιότυπης στυλιζαρισμένης έκφρασης της κρίσης στην ιαπωνική κοινωνίας. Αυτό ήδη διαφαινόταν σε κάποιες δημιουργίες στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τόκιο, τον Οκτώβριο, ενώ αναδείχθηκε περίτρανα στο φετινό 64ο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο σεναριογράφος επίσης αναφέρθηκε στην διαφορετική προσέγγιση που υπάρχει στο φιλμ του Μιίκε σε σχέση με το αντίστοιχο του Mασάκι Κομπαγιάσι. Εδώ μας είπε ο Κικούμι Γιαμαγκίσι, δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή σύγκρουση με την εξουσία, αλλά μια εξουσία η οποία εκτρέπεται στην χυδαιότητα και παρανομεί. Στο αρχικό κείμενο, η πρόθεση του κεντρικού χαρακτήρα δεν είναι ο φόνος, αλλα η επιστροφή στην πνευματική νομιμοποίηση των πράξεων μιας Αρχής, που στην περίπτωση του "HARA-KIRI: DEATH OF A SAMURAI", δεν είναι άλλη από την επιστροφή στο Bushido, τον κώδικα των Σαμουράι!






Kôji Yakusho... Kageyu
Naoto Takenaka
Hikari Mitsushima... Miho
Eita...Motome
Ebizô Ichikawa... Hanshirô Tsugumo
Takashi Sasano
Kazuki Namioka
Munetaka Aoki
Hirofumi Arai
Ayumu Saitô
Takehiro Hira
Baijaku Nakamura
Goro Daimon
Yoshihisa Amano
Ippei Takahashi



Δειτε τα στοιχειωμενα σπιτια της…. Αθηνας [φωτο]



Μα… υπάρχουν στοιχειωμένα σπίτια στην Αθήνα; Σε μία 

πόλη σε κατάθλιψη, στοιχειωμένη από «φαντάσματα» πολύ 

πιο απτά, πολύ περισσότερο (ή μήπως λιγότερο) προβλέψιμα 

από αυτά των ταινιών τρόμου, υπάρχει πλέον χώρος για

 τέτοιους αστικούς θρύλους; Ποια θέση έχουν...πλέον στη 

συλλογική μας συνείδηση ιστορίες μίας παλαιάς Αθήνας, 

ιστορίες αραχνιασμένων αρχοντικών και εγκαταλειμμένων 

νεοκλασικών; Και όμως, πολλά από τα σπίτια αυτά 

παραμένουν πεισματικά στη θέση τους, ακλόνητα αν όχι 

ανέπαφα από τον χρόνο.


Τα υπόγεια περάσματα του Αρδηττού

Στη σκιά του δροσίζεται το Καλλιμάρμαρο
 – κι όμως,





λίγοι γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος λόφος είναι ένα από τα πιο γνωστά «στοιχειωμένα» σημεία της Αθήνας. Είναι άλλωστε και ένα από τα αρχαιότερα σημεία της πόλης: έλαβε το όνομά του από τον αρχαίο ήρωα Αρδήττη και ήταν ο χώρος στον οποίο ορκίζονταν οι δικαστές στην αρχαιότητα, αλλά και τελούνταν τα μικρά Ελευσίνια μυστήρια. 

Χώρος φορτισμένος λοιπόν με μνήμες και μυστηριακές υποσχέσεις.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα ο λόφος έχει μία ιδιαίτερη αύρα, αλλά και πιασάρικα σημεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για μία low budget, ελληνική εκδοχή του Blair Witch Project.

 Ανάμεσά τους και ένα πηγάδι μέσα στο οποίο έχουν πέσει και χαθεί πολλοί άνθρωποι – τώρα αν έπεσαν μόνοι τους, τους ρούφηξε κάποιο ισχυρό μαγνητικό πεδίο ή κάτι πιο… ανορθόδοξο, χωράει συζήτηση.

«Το πηγάδι έχει σφραγιστεί χρόνια τώρα, ενώ λέγεται πως επικοινωνεί υπόγεια με άλλες σφραγισμένες υπόγειες εισόδους που μπορεί να δει κανείς ανά τον λόφο. Φημολογείται μάλιστα πως συνδέεται με ένα ολόκληρο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες, που φθάνει μέχρι και το Σούνιο», μου εξομολογείται ο 29χρονος Μάνολης, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον λόφο.



Εντοπίζω μία αρμαθιά από πολύχρωμες πιπίλες πάνω σε ένα λούκι που «κοιτάζει» στο σφραγισμένο άνοιγμα του πηγαδιού – η πινελιά που ολοκληρώνει το αγριευτικό σκηνικό. Το creep factor έχει πιάσει κόκκινο και νιώθω σαν να έχω μόλις βαδίσει στο σκηνικό της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ – όπου να’ ναι θα αντικρίσω μπροστά μου δίδυμα κοριτσάκια. Ώρα να πηγαίνω λοιπόν. Κι ας μου χαλάνε εν μέρει την ψευδαίσθηση του κινηματογραφικού σκηνικού οι διάφοροι joggers που συνεχώς τσακώνω με το μάτι μου περιμετρικά του λόφου.

 


 

Ένα από τα πιο ονομαστά στοιχειωμένα σπίτια της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Άγρα, ακριβώς δίπλα στον λόφο. Ωστόσο, εδώ βιώνω την πρώτη μου απογοήτευση: το σπίτι είναι ημιανακαινισμένο (αν και όχι κατοικημένο προς το παρόν). Το μόνο σημείο, εξωτερικά τουλάχιστον, που παραπέμπει σε prop από ταινία τρόμου είναι η σκουριασμένη καγκελόπορτα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το σπίτι πουλήθηκε τα τελευταία χρόνια, όμως η διαδικασία ανακαίνισης έχει παγώσει για αδιευκρίνιστους λόγους. Οπτασίες σκύλων, χωροχρονικές πύλες και δρομάκια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται παραπλεύρως του σπιτιού είναι μερικοί από τους θρύλους που ακούγονται για αυτό.




Ο πύργος των ονείρων
Αν πάει κανείς μέχρι την οδό Σμολένσκυ 4, στο Ν. Φάληρο, θα αντικρίσει ένα ερειπωμένο αρχοντικό, με φοίνικα στη αυλή του – γνωστό στους κύκλους των φίλων του μεταφυσικού και ως «Πύργος των Ονείρων».
Ακριβώς απέξω, δύο ηλικιωμένες κυρίες, φορτωμένες με ψώνια, κοντοστέκονται και σχολιάζουν πώς κατάντησε. Στην αυλή του εγκαταλειμμένου μεγάρου έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια και αποκαϊδια. «Δεν ξέρω πολλά για την ιστορία του μέρους, περίμενε, θα φωνάξω τον αδελφό μου που ξέρει», μου εκμυστηρεύεται η μία.


Μέσα σε λίγα λεπτά, ένας κύριος κατεβαίνει από την πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Πύργο: «Εδώ έμενε κάποτε κάποιος Κουρτάλης. Αυτό ξέρω μόνο». 

Κι έπειτα αποχωρεί κάπως απότομα. Η αλήθεια είναι πως αυτή την πληροφορία την κατείχα κι εγώ. Σύμφωνα με τον θρύλο, εδώ κατοικούσε κάποτε ένας υφασματέμπορος ονόματι Καρτάλης (ή Κουρτάλης, σύμφωνα με τον γείτονα). Όλη του τη ζωή είχε εμμονή με το να αποκτήσει κάποιο αξίωμα, σταδιακά τρελάθηκε, απομονώθηκε στο αρχοντικό του και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Θα καταφέρω όμως να μάθω την ιστορία πίσω από τον θρύλο;

Ένας ηλικιωμένος κύριος κατεβαίνει από την ίδια πολυκατοικία, έχοντας ακούσει πως ζητάω πληροφορίες για τον Πύργο. Ο κ. Χρήστος Καθάριος, με τα καθάρια γαλάζια μάτια, είναι σαν τον από μηχανής θεό μίας τυπικής ιστορίας μυστηρίου, τον σοφό ηλικιωμένο που αποκαλύπτει στον πρωταγωνιστή όλα τα φοβερά μυστικά λίγο πριν το αναπόφευκτο φινάλε.

 «Είχα γνωρίσει τον Κουρτάλη, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, λίγο καιρό αφού μετακόμισα σε αυτή εδώ την πολυκατοικία. Ήταν 70 χρονών περίπου τότε. Ήταν γιος βιομηχάνου, ο πατέρας του έφτιαχνε σχοινιά». Ισχύουν οι ιστορίες περί μεγαλομανίας του μακαρίτη;

 «Ήθελε να γίνει τενόρος όταν ήταν νέος, αλλά ο πατέρας του δεν τον άφηνε. Ο πατήρ Κουρτάλης θεωρούσε πως τενόρος είναι κάτι σαν θεατρίνος, κάτι υποτιμητικό.

 Έτσι του έμεινε άχτι του γιου». Και τελικά; «Μεγάλος πια, έμενε μόνος του εδώ. Ήταν πολύ περίεργος. Θυμάμαι πως έβγαινε στο μπαλκόνι και τραγουδούσε άριες. Κυκλοφορούσε με μία ρεπούμπλικα και με ένα παπιγιόν, όλα λιγδιασμένα. Χαιρετούσε τον κόσμο με υπόκλιση. Έλεγαν πως κάποτε ήταν και δημοτικός σύμβουλος εδώ, τον καιρό που υπήρχε ακόμα Δήμος Ν. Φαλήρου».

Πώς πέθανε τελικά ο Κουρτάλης; Άλλωστε οι μυστηριώδεις θάνατοι αποτελούν την πεμπτουσία μίας αξιοπρεπούς ιστορίας «στοιχειώματος». «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο», με αποστομώνει ο κ. Καθάριος. «Έμενε μόνος του εδώ ο Κουρτάλης, είχε απομονωθεί, τον έφαγαν τα ποντίκια – κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Τον είχαν τσιμπήσει αρουραίοι. Δεν είχε να φάει πια. Επειδή ήταν γιος βιομηχάνου και είχε αυτούς τους κάπως αριστοκρατικούς τρόπους, τον θεωρούσαν «προσωπικότητα», τον κερνούσαν κάνα ουζάκι στη γειτονιά. Δεν είχε να πληρώσει ούτε το ρεύμα. Στο τέλος, δεν μπορούσε πια να κινηθεί λόγω ηλικίας, χτύπησε το χέρι και το πόδι του και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Και έτσι, εξαθλιωμένος, πέθανε».


Και σήμερα τι γίνεται; «Έρχεται κατά καιρούς κόσμος που έχει ακούσει για την ιστορία του σπιτιού, να ρωτήσει. Φυσικά δεν είναι στοιχειωμένο, αυτά είναι σαχλαμάρες. Το σπίτι είναι υπό κατάρρευση, συνέχεια πέφτουν κεραμίδια. Έρχονται ξένοι εδώ καμιά φορά, άστεγοι, πηδάνε τα σύρματα, ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν (σ.σ. έτσι εξηγούνται τα σκουπίδια και τα αποκαϊδια). Έρχεται η αστυνομία και τους μαζεύει». Δίπλα στον λογοτεχνικό τρόμο, παρατίθεται ο σύγχρονος: να μην έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

Το σπίτι της Σοφίας Λασκαρίδου

Ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό στην οδό Λασκαρίδου στην Καλλιθέα στεγάζει έναν άλλο θρύλο – αυτόν που υποστηρίζει πως στο σπίτι… κόβει βόλτες το φάντασμα της ζωγράφου Σοφία Λασκαρίδου, που χάρισε και το όνομά της στην οδό. Ένα φάντασμα αιώνια φορτισμένο με ενοχές για τον θάνατο του λογοτέχνη Περικλή Γιαννόπουλου, που ήταν παράφορα ερωτευμένος μαζί της και αυτοκτόνησε το 1910.


 

Εδώ και δέκα χρόνια, το σπίτι στο οποίο έζησε και πέθανε η διάσημη ζωγράφος έχει ανακαινιστεί πλήρως και στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας – «Σοφία Λασκαρίδου». 

«Το σπίτι αυτό χτίστηκε γύρω στα 1900», μου εξηγεί ο Γκέντση Ρούτσης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης. «Είναι το δεύτερο σπίτι που χτίστηκε στην Καλλιθέα, το σχεδίασε μάλιστα ο Ερνστ Τσίλλερ. Η Λασκαρίδου διατηρούσε και εργαστήριο τέχνης εδώ, όπου δίδασκε σε μικρά παιδιά».

Δειλά-δειλά φέρνω την κουβέντα στους θρύλους για το φάντασμα της Σοφίας Λασκαρίδου. Ο κ. Ρούτσης γελάει. «Ναι, τις ξέρω αυτές τις ιστορίες. Πιστέψτε με, είμαι πολλές ώρες τη μέρα εδώ, αν υπήρχε κάποιο φάντασμα κάτι θα είχα αντιληφθεί!» Αυτό που ξέρει σίγουρα είναι πως ο Δήμος Καλλιθέας πάλεψε πολύ για να αγοράσει το σπίτι και να το μετατρέψει κατόπιν σε Δημοτική Πινακοθήκη, με δωρεάν πρόσβαση σε όλους, «ένα βήμα πολιτισμού για τους κατοίκους της Καλλιθέας», όπως μου επισημαίνει.

Τελικά ποιο είναι το επιμύθιο αυτής της περιπλάνησης – αν υπάρχει; Βολτάροντας προς ένα άλλο σπίτι που θρυλείται πως είναι στοιχειωμένο, στην οδό Αλκιβιάδου, κοντά στην Πλατεία Βάθης, παρατηρώ μία κυρία να ψάχνει στα σκουπίδια. 

Δύο διαφορετικές πραγματικότητες που κοντράρονται. Ασχέτως όμως αν πιστεύουμε ή όχι στα φαντάσματα, ίσως χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια αυτούς τους αστικούς μύθους – τώρα, περισσότερο από ποτέ. Στα τσιμεντένια βασίλεια, οι μύθοι εξελίσσονται και μεταλλάσσονται, αλλά, κυρίως, επιβιώνουν.




Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger