E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι κάνουν και που βρίσκονται σήμερα οι αδερφοί Κατσιμίχα;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


Τα τραγούδια τους σημάδεψαν γενιές και γενιές
Για τους αδερφούς Κατσιμίχα οι συστάσεις είναι περιττές. Όταν αναφέρεται κάποιος στο όνομά τους δεν ξέρει τι να πρωτοπεί. Μέσα από τις νότες και τους στίχους τους αποτέλεσαν σύμβολα μιας ολόκληρης γενιάς και το πιο σημαντικό «μεγαλώνουν» και τις επόμενες γενιές. 

Μια ζωή ανάμεσα σε «ζεστά ποτά» και ισορροπίες σχοινοβάτη με το λόγο τους πολλές φορές να είναι κοφτερός και «έξω από τα δόντια». 

Πώς όμως άρχισαν την πορεία τους στο χώρο της μουσικής; Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και τη Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν ως εργαζόμενοι (κάποια στιγμή ως νέοι) στη δυτική Γερμανία. 

Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους μουσικούς αγώνες της Κέρκυρας, τους οποίους διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982. 

Σε εκείνους τους αγώνες βραβεύτηκαν για το τραγούδι «Μια βραδιά στο λούκι». Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο «Ζεστά Ποτά» κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη. Από εκείνη τη στιγμή και για περίπου είκοσι χρόνια κυκλοφορούσαν μαζί δίσκους όπου έγραφαν και ερμήνευαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονταν ζωντανά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. 


Συμμετείχαν ακόμη και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Οι αδερφοί Κατσιμίχα κάποια στιγμή αποφάσισαν να χαράξουν τη δική τους-ξεχωριστή- πορεία και να μην ξαναγράψουν τραγούδια μαζί ως ντουέτο. 

Γι’ αυτό και πλέον, όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν, είναι πολλές οι φορές που αποφασίζουν να πραγματοποιούν από κοινού συναυλίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουν γίνει ντουέτο. 

Τα δύο αδέρφια συνεχίζουν να γράφουν τραγούδια, να ακούν μουσική και να κριτικάρουν τα «κακώς κείμενα» της εποχής, προτιμούν, όμως να μη μιλούν πολύ γιατί τα λόγια τους κάποιες φορές βλάπτουν. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι η αλήθεια είναι σκληρή… Παρακολουθούν την επικαιρότητα, έχουν λόγο και άποψη και μπορούν να αποστομώσουν. Εξάλλου, πάντοτε μιλούσαν έξω από τα δόντια και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν είτε δίνοντας συναυλίες μαζί είτε ξεχωριστά. Και τα κακόβουλα δημοσιεύματα, όποτε υπάρχουν, αρνούνται να τα σχολιάσουν.

newsbeast.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger