Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τυφλώνουν τα “μαϊμού” γυαλιά ηλίου που φορούν 7 στους 10 Έλληνες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Σε σοβαρό κίνδυνο εκθέτουν τα μάτια τους επτά στους δέκα Έλληνες, καθώς φορούν γυαλιά ηλίου αγορασμένα από πλανόδιους πωλητές ή από διάφορα καταστήματα εκτός των οπτικών. Η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα μάτια.

«Κάθε χρόνο πωλούνται από πλανόδιους και από μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα ενάμιση με δύο εκατομμύρια γυαλιά ηλίου τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία στα μάτια. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα του παραεμπορίου με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να φορούν γυαλιά που δεν απορροφούν την UV ακτινοβολία, τα οποία προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Συλλόγων Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Μαρία Ταρασούδη.

Σύμφωνα με την ίδια είναι καλύτερα να μη φοράει κανείς καθόλου γυαλιά παρά να φοράει μη απορροφητικά γυαλιά. Κι αυτό γιατί τα μάτια έχουν έναν μηχανισμό αυτοπροστασίας που κάνει την κόρη να μικραίνει στον ήλιο και έτσι να εμποδίζει την είσοδό της υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα στο μάτι… Με τη χρήση μη απορροφητικών σκούρων γυαλιών το μάτι ξεγελιέται και η κόρη δεν κλείνει με αποτέλεσμα να δέχεται την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία.Η προστασία των ματιών από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες πρέπει να αρχίζει από την ηλικία του ενός έτους.

Οι οπτικοί συνιστούν μείωση της έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες 9.00-16.00 και χρήση απορροφητικών γυαλιών και καπέλου.”Όσοι φορούν γυαλιά επειδή έχουν κάποιο διαθλαστικό σφάλμα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό) μπορούν να επιλέγουν φακούς επαφής με προστασία από την UV ακτινοβολία και παράλληλα να φοράνε γυαλιά ηλίου.

Στην περίπτωση που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φορέσουν φακούς επαφής ή γυαλιά ηλίου θα πρέπει να ζητούν από τον οπτικό να βάλει στα γυαλιά παθήσεως που φορούν ειδικά φίλτρα που θα προστατεύουν τα μάτια τους από τον ήλιο. Τα απορροφητικά γυαλιά δεν είναι κατ΄ ανάγκη σκούρα, μπορούν να είναι και άχρωμα. Το σκούρο χρώμα απλώς προστατεύει το μάτι από το θάμπωμα που προκαλεί ο ήλιος» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Παντελής Ζωγράφος.

Τέλος όσοι χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου θα πρέπει να ξέρουν ότι η ικανότητα απορρόφησης μειώνεται κάθε 2-3 χρόνια.

Πηγή Thousandnews

Η κόρη του Mick Jagger σε sexy πόζες!

Είναι η Georgia May Jagger, κόρη του Mick Jagger, και ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στον κόσμο. 

Και μπορεί πολύ πρόσφατα να δήλωσε ότι νιώθει ακόμη παιδί και ακούει Britney Spears στο i pod της, αλλά η Georgia May Jagger ξέρει να μεταμορφώνεται. Και να γίνεται πολύ, πολύ sexy αν το θέλει! 

Όπως, ακριβώς, έκανε για την καμπάνια της για τον οίκο Miu Miu. 

Δες παρακάτω video και photo!



Δες το βίντεο από την νέα καμπάνια Miu Miu για τον ερχόμενο Φθινόπωρο. Η Georgia May Jagger ανάμεσα σε άλλα top models ξέρει να κλέβει την παράσταση. 

http://www.tlife.gr/

ΤΑ 5 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ. ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ;

Παρ’ όλο που κάθε ζευγάρι είναι εντελώς διαφορετικό, έχει τη δική του ιστορία αγάπης, τους δικούς του κανόνες, τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας και φυσικά τα δικά του όρια, φαίνεται πως οι σχέσεις όλων των ζευγαριών, όσο ξεχωριστή και αν είναι η καθεμία, έχουν κάποια κοινά, συγκεκριμένα «στάδια οικειότητας». 
Τα στάδια αυτά  μοιάζουν ως προς τη λειτουργά τους με το ψυχολογικό μοντέλο της Kübler-Ross σχετικά με τη διαδικασία της αποδοχής του...θανάτου : άρνηση , θυμός , διαπραγμάτευση , κατάθλιψη , αποδοχή. Τα στάδια αυτά δεν συμβαίνουν πάντα με αυτή τη σειρά , αλλά συμβαίνουν όλα.  Η κατάκτηση της οικειότητας , λοιπόν ,  ψυχολογικά φαίνεται να ακολουθεί έναν παρόμοιο δρόμο  :  ένταση ,  νωθρότητα,  κέρδη,  απώλεια. 
  • Στάδιο 1ο : « Ερωτική τρέλα ».
    « Είναι τέλειος , ο καλύτερος  ,έχουμε τόσα κοινά , είναι καταπληκτικός εραστής  , θέλω να τον βλέπω συνέχεια, θα τον παντρευτώ » Ε ; Ε ! 
    Το ακαταμάχητο στάδιο της «ερωτικής τρέλας» : οι ορμόνες και η λογική απλώς δεν συναντιούνται ποτέ  ! Δεν είσαι τρελή από μόνη σου ,  όμως ,  η  « ερωτική τρέλα » ανεβάζει  τα επίπεδα της ντοπαμίνης  σου στα ύψη , δημιουργώντας   στο σώμα σου ένα αίσθημα πλήρους ευφορίας  που σε οδηγεί στο να αναζητάς συνεχώς σεξ .  Όλο αυτό , όμως , περνάει σχετικά γρήγορα και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό !
    Για να καταλάβεις τι γίνεται ,   έρευνες  σάρωσης που έγιναν  προκειμένου  να εξεταστεί η  κατάσταση του εγκεφάλου  έδειξαν  ότι κατά τον οργασμό ο εγκέφαλος  μας μοιάζει με τον εγκέφαλο κάποιου που είναι υπό την επήρεια ηρωίνης κατά 95 %!  Οπότε  αυτή η φάση της « ερωτικής τρέλας »  δεν μπορεί να υποστηριχτεί βιολογικά  από τον  εγκέφαλο  σου , γι’ αυτό είτε σύντομα  μειώνεται  η ένταση της είτε  τελειώνει εντελώς .
  • Στάδιο 2ο : Προσγείωση.
    « Δεν είναι  τέλειος , δεν  είναι και ο καλύτερος εραστής που είχα ποτέ ,  πολλές φορές δεν με καταλαβαίνει , τι σαχλά αστεία που λέει  …..»  . Καλώς ήρθες και επισήμως στο δεύτερο στάδιο ! Η προσγείωση από το πρώτο στάδιο μπορεί να είναι ακόμα και το πιο τρομακτικό κομμάτι  στην πραγματικότητα αφού τώρα μπαίνουν όλα στις πραγματικές τους διαστάσεις , οι ορμόνες σου υποχωρούν κα αρχίζεις να σκέφτεσαι με διαύγεια. Αρχίζεις και βλέπεις τα μείον,  σε ενοχλούν κάπως αλλά δεν στέκεσαι σε αυτά και ελπίζεις ότι  είναι μια φάση , είστε μια χαρά  και ότι  θα επιστρέψετε στον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας .
  • Στάδιο 3ο :  Καθημερινότητα.
    Όχι μόνο δεν επιστρέφετε  , αλλά κυλάτε παρακάτω . Τι έχει το παρακάτω ; Καθημερινότητα , τριβή, απομυθοποίηση.  Παρ ’όλο που τώρα κάθε  αρνητικό του στοιχείο Και σε ενοχλεί Και στέκεσαι σ ’αυτό , υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην αντιλαμβάνεσαι συνειδητά τι γίνεται και πού βρισκόσαστε γιατί το πιθανότερο είναι  ότι τώρα  είστε παντρεμένοι ή συζείτε . Η σχέση έχει προχωρήσει και σχεδόν δέχεσαι ότι κάπως έτσι , με τα καλά και τα κακά , συμβαίνει με τις σχέσεις όταν προχωρούν .
  • Στάδιο 4ο  : Διάσωση.
    Αυτή είναι η φάση που σώζεις τη σχέση ή που σίγουρα  το προσπαθείς . Οκ , λέει σαχλά αστεία , αλλά και εσύ γίνεσαι τρομερά φλύαρη όταν έχεις άγχος . Τον βρίζεις για ό,τι λάθος κάνει , αλλά δεν μπορείς ούτε να σκεφτείς ότι θα μπορούσες να τον χάσεις . Αρχίζεις να τον ξαναβλέπεις : είχες ξεχάσει πόσο ωραία χέρια έχει ή πόσο σέξυ είναι το λακκάκι του … 
    Αν (!) μπορείς στη φάση αυτή να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν ή ακόμα και να υποθέσεις ότι θα μπορούσε να είναι  καλύτερη , το επόμενο στάδιο είναι δεδομένο :  χωρίζεις . Αν , όμως , παρά την όλη διαδρομή τον αγαπάς , τον θέλεις και αισθάνεσαι τυχερή που είναι στη ζωή σου , περνάς στον τελικό !
  • Στάδιο 5ο : Οικειότητα.
    Συγχαρητήρια ! Κερδίσατε την αγάπη . Τσακώνεσαι για τον τηλεκοντρόλ ή πας ένα ταξίδι κα σκέφτεσαι « αυτό είναι » ! Στη φάση αυτή , που συνήθως έρχεται περίπου στον πέμπτο χρόνο της σχέσης , το ζευγάρι όχι μόνο έχει κατακτήσει την μεταξύ του οικειότητα , αλλά και το σεξ συνήθως αναζωογονείται !
Αυτά τα πέντε στάδια , αγαπημένη μου, πιστεύουν οι ειδικοί ότι διανύει μια ερωτική σχέση μέσα στο χρόνο.  Όσος χρόνος και αν είναι ! Πιστεύουν ότι  μετά τον πρώτο  κύκλο των πέντε αυτών φάσεων , η σχέση  συνεχίζει  με διαφορετική ταχύτητα  και  ένταση , αλλά   εξακολουθεί  να κάνει  αυτή τη συγκεκριμένη  κυκλική διαδρομή  ! Είναι ίσως το πιο ρομαντικό  πράγμα που διάβασα εδώ και πολύ καιρό.

http://www.marymary.gr/

Απίστευτες απαντήσεις παιδιών σε ερωτήσεις για τον γάμο!


-Πως αποφασίζεις ποια θα παντρευτείς;

-Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σε σένα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα..
Γιάννης,10 ετών.

-Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;
-Στα 23 γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα ξέρεις καλά το αγόρι που θα παντρευτείς..
Σοφία,9 ετών.

-Πως καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας και μια γυναίκα είναι παντρεμένοι;
-Το καταλαβαίνεις όταν στην παιδική χαρά μαλώνουν και οι δύο το ίδιο παιδί. Άρα είναι δικό τους, άρα είναι παντρεμένοι..
Λευτέρης,7 ετών.

-Τι κοινά έχουν ο μπαμπάς και η μαμά σου;
-Και οι δύο δε θέλουν να μου κάνουν αδερφάκι γιατί μ' εμένα μου λένε είναι σαν έχουν 3 παιδιά..
Νικόλας, 6 ετών.

-Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βγαίνουν ραντεβού;
-Λένε διάφορα ψέματα ο ένας στον άλλο και αν τα πιστέψουν βγαίνουν ξανά ραντεβού την επόμενη μέρα..
Θανάσης,10 ετών.

-Πότε επιτρέπεται να φιλήσεις κάποιον;

-Όταν είναι πολύ πλούσιος..
Νεφέλη,7 ετών.

-Όταν γίνει 18 χρόνων γιατί αλλιώς θα πας φυλακή..
Μιχάλης,7 ετών.

-Δεν ξέρω αλλά αν φιλήσεις κάποια πρέπει να την παντρευτείς και να κάνετε παιδιά μετά..
Πάνος, 6 ετών.

Είναι καλύτερα να είσαι ελεύθερος ή παντρεμένος;
-Για τα κορίτσια είναι καλύτερα να μην είναι παντρεμένα για τα αγόρια όμως είναι απαραίτητο γιατί χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει να πλένονται και να ντύνονται..
Λίνα, 9 ετών.

Πώς μπορεί ένας γάμος να πετύχει;
-Αν λες στη γυναίκα σου συνέχεια πόσο όμορφη είναι κι ας μοιάζει με τον Οβελίξ..
Θωμάς, 9 ετών.

Οι ταύροι αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους της Παμπλόνα - Τέσσερις οι τραυματίες [βίντεο]

Τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της πρώτης ημέρας του καθιερωμένου «κυνηγιού του ταύρου» στην Ισπανική Παμπλόνα.

Εξι ταύροι αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους της ισπανικής πόλη κυνηγώντας όσους... τολμηρούς είχαν βγει στους δρόμους επιζητώντας να εκτινάξουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη.




Δείτε σε ποιά χώρα ζουν οι γυναίκες με το μεγαλύτερο στήθος



Το γυναικείο στήθος ήταν, είναι και θα είναι, το σημείο που συγκεντρώνει τα περισσότερα ανδρικά βλέμματα. Ξυπνάει πόθους και πάθη και είναι γενικά παραδεκτό, ότι ένα όμορφο στήθος ξεσηκώνει τους άνδρες. Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποια χώρα έχει τις γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη;..



Πολλοί (οι περισσότεροι) άνδρες λατρεύουν τα μεγάλα γυναικεία στήθη, κάποιοι προτιμούν τα φυσιολογικά, ενώ κάποιοι άλλοι τα μικρά. Όλοι όμως στις ανδρικές κουβέντες συμφωνούν “το στήθος είναι στήθος όπως και να είναι”.


Η Γερμανική εφημερίδα Bild, έφτιαξε τον παγκόσμιο άτλαντα του γυναικείου στήθους. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια επιστημονική βάση τα όσα έγραψαν οι Γερμανοί, ή εάν στηρίζονται σε... “εμπειρικές αναλύσεις” των συντακτών του χάρτη, παρόλα αυτά σας τον παρουσιάζουμε.

Το κόκκινο χρώμα είναι τα πολύ μεγάλα στήθη, το σκούρο γκρι τα μεγάλα, το ανοιχτό γκρι τα φυσιολογικά νούμερα, το ροζ τα μικρά στήθη και το λευκό είναι τα πολύ μικρά έως ανύπαρκτα...

Η χώρα λοιπόν στην οποία οι γυναίκες έχουν στήθος “μπαζούκας” είναι η Ρωσία, αλλά και οι Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία) πλην της Δανίας. Η κεντρική Ευρώπη έχει γυναίκες με σκούρο γκρι χρώμα και η υπόλοιπη Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας έχει γυναίκες με ανοιχτό γκρι χρώμα.

Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος (ας είναι καλά οι πλαστικές) ενώ στην υπόλοιπη Αμερικάνικη ήπειρο, βόρεια και νότια, τα στήθη είναι φυσιολογικά. Στην Αφρική δεν θα συναντήσετε εύκολα μεγάλα στήθη, αφού σύμφωνα με τον χάρτη, τα χρώματα είναι ροζ και άσπρα. (πολύ άσπρο όμως). Το ίδιο και στην υπόλοιπη Ασία πλην της Ινδίας, όπου το χρώμα εκεί είναι ροζ.


δειτε τον χαρτη


http://www.iatropedia.gr



Η Ελένη Λουκά «χτυπά» και την Τρόικα! «Μόνο ο Θεός σώζει» το μήνυμά της [βίντεο]


Νέο «χτύπημα» από την Ελένη Λουκά! Το «θύμα» της αυτή τη φορά ήταν η Τρόικα και οι… ρεπόρτερ του Mega, καθώς κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, εμφανίστηκε φωνάζοντας: «Μόνο ο Χριστός θα μας σώσει. Ξυπνήστε...».

Δείτε το βίντεο:


Με κοιταξε περιεργα ο γκομενος της επειδη εβλεπα τον κ...ο της...


Οι καούρες του καλοκαιριού, από το πολύ αλκοόλ


Μπορεί να βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου και να απολαμβάνετε τα κοκτέιλ σας, ήρεμα στην παραλία. Το βράδυ μπορεί να το ρίχνετε έξω και να πίνετε το ένα ποτό μετά το άλλο. Μπορεί να είστε στην Κρήτη και οι τσικουδιές να έρχονται απανωτά. Και μέσα σε αυτόν τον “καλοκαιρινό πόλεμο” με το αλκοόλ, μπορεί να αποφασίσατε να το ρίξετε και λίγο έξω και στο φαγητό. Κάποια στιγμή το στομάχι σας δεν θα αντέξει. Θα αρχίσουν οι καούρες. Και εάν το παρατραβήξατε θα αρχίσει και ο πόνος.

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τις καούρες του καλοκαιριού και να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας; Σίγουρα το πολύ ποτό και το πολύ φαγητό δεν είναι οι κατάλληλοι σύμμαχοι για το στομάχι μας.

Η καούρα, είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Είναι ένα οδυνηρό και οξύ αίσθημα καψίματος που εντοπίζεται στην περιοχή πάνω από το στομάχι και πίσω από το στέρνο . Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η όξινη γεύση, η δύσκολη ή και η επώδυνη κατάποση, καθώς και ένα έντονο αίσθημα δυσφορίας.

Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (>45 ετών), ενώ το φύλο δεν επηρεάζει την συχνότητα εμφάνισης της νόσου. Το καλοκαίρι πάντως ακριβώς επειδή επιβαρύνουμε το στομάχι μας, εμφανίζεται σε όλο το εύρος των ηλικιών.

Η υψηλή κατανάλωση εσπεριδοειδών και χυμών, ανθρακούχων αναψυκτικών, καφέ, βαριών και λιπαρών γευμάτων, αλκοόλ και καυτερών τροφών επιδεινώνουν τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να συντελέσουν στην επιδείνωση των παραπάνω συμπτωμάτων.

Για να απαλλαγούμε από τις καούρες καλό είναι να αποφύγουμε στο βαθμό που μπορούμε τις καταχρήσεις. Μια καλή λύση με άμεση ανακούφιση, είναι να έχουμε μαζί μας αλγινικά φάρμακα που θα προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Τα αλγινικά φάρμακα εμποδίζουν τα γαστρικά υγρά να ανέβουν προς τον οισοφάγο και μας ανακουφίζουν.  

http://www.tlife.gr/

Γιγάντια πυρηνική έκρηξη στη Γη δημιούργησε το φεγγάρι

Η Γη γέννησε την Σελήνη πριν 4,5 δισ. χρόνια, σύμφωνα με νέα αμφιλεγόμενη θεωρία που υποστηρίζει ότι το φεγγάρι.

σχηματίστηκε από γιγάντια έκρηξη, ισοδύναμη με 40 δισεκατομμύρια ατομικές βόμβες, στον πυρήνα του πλανήτη μας.

Όπως επισημαίνει ο αστρονόμος Wim van Westrenen από το Πανεπιστήμιο VU στο Άμστερνταμ, αυτό το βίαιο φαινόμενο συντελέστηκε πριν δισεκατομμύρια χρόνια και δίνει την απάντηση στο ερώτημα για την προέλευση της Σελήνης.

Πέρυσι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο πραγματοποίησαν χημικές αναλύσεις σε πετρώματα από τη Σελήνη.

Όπως διαπίστωσαν τα δείγματα από το φεγγάρι είχαν τα ίδια ισότοπα οξυγόνου, πυριτίου και καλίου με τη Γη, κάτι που σημαίνει ότι η Σελήνη και ο πλανήτης μας έχουν κοινή προέλευση.

Σύμφωνα με τον Δρ. van Westrenen τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το φεγγάρι κάποτε αποτελούσε μέρος της Γης και κατέληξε στο διάστημα μετά από γιγάντια έκρηξη στον πυρήνα της.

Μάλιστα υπολογίζει ότι η έκρηξη είχε την ισχύ 40 δισεκατομμυρίων ατομικών βομβών, σαν αυτές που ερρίφθησαν στη Χιροσίμα.

Η θεωρία ότι η Γη φιλοξενεί στον πυρήνα της έναν τεράστιο πυρηνικό αντιδραστήρα εκφράστηκε για πρώτη φορά πριν 60 χρόνια.

Εξάλλου υπάρχουν στοιχεία για πολύ μικρότερους απολιθωμένους φυσικούς αντιδραστήρες μήκους δέκα μέτρων στη Δυτική Αφρική, οι οποίοι ήταν ενεργοί πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια.

Όπως τονίζει ο Δρ. van Westrenen μόνο μια πυρηνική έκρηξη θα μπορούσε να παράγει αρκετά γρήγορα την απαιτούμενη ενέργεια για να εκτινάξει το φεγγάρι στο διάστημα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βαριά στοιχεία πετρωμάτων, όπως το ουράνιο και το πλουτώνιο, βυθίστηκαν στη Γη όταν εκείνη σχηματιζόταν και σταδιακά συγκεντρώθηκαν στο εξωτερικό μέρος του πυρήνα της, δημιουργώντας τεράστιες δεξαμενές.

Το ραδιενεργό υλικό των πετρωμάτων φαίνεται πως πυροδότησε μικρές εκρήξεις, οι οποίες όταν συνδυάστηκαν με καύσιμα κατέληξαν σε μαζική έκρηξη.

Ελένη Φουρέιρα: Πιο «ΤΟΥΜΠΑΝΟ»... πεθαίνεις! (φώτος)


Με τέτοιο καλλίγραμμο κορμί, θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει απαρατήρητη η Ελένη Φουρέιρα στην παραλία όπου βρέθηκε με τον αγαπημένο της Δημήτρη Πελέκη.

Η γνωστή τραγουδίστρια αγαπά τις βουτιές στο νερό κι όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο, της αρέσει να κολυμπά παρέα με καλούς της φίλους και βέβαια τον αγαπημένο της.

Ο φωτογραφικός φακός του «Hello!», εντόπισε την Ελένη Φουρέιρα σε παραλία της Αττικής, όπου μαγνήτισε τα βλέμματα με το πιπεράτο μαγιο και το καλλίγραμμο κορμί της.

Όπως ήταν φυσικό, η τραγουδίστρια συγκέντρωσε πολλά βλέμματα πάνω της, ενώ η ίδια έδειξε να απολαμβάνει τις χαλαρές στιγμές της στην παραλία και ήταν συνέχεια χαμογελαστή.







Ποιο είναι το ΠΡΟΣΤΥΧΟ παιχνίδι που παίζουν οι Ρώσοι στους γάμους τους;;; (VIDEO)


Το παιχνίδι έχει ως εξής: Οι άντρες κρατάνε μια κόλλα χαρτί στα πόδια τους και οι γυναίκες προσπαθούν να κάνουν όσες πιο πολλές τρύπες μπορούν, με μια οδοντογλυφίδα που έχουν στο στόμα τους.

πηγή: videocosmos.gr

H Μαρία Κορινθίου πήγε στη θάλασσα και το μπικίνι της προκάλεσε τρικυμίες [εικόνες]

Η Μαρία Κορινθίου απολαμβάνει τις βουτιές της στη θάλασσα και προκαλώντας φουρτούνες στον αντρικό πληθυσμό των λουόμενων. Η ηθοποιός βρέθηκε στο Ξυλόκαστρο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και εκεί απόλαυσε με την οικογένειά της τον ήλιο και την θάλασσα.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το περιοδικό ΟΚ η Μαρία Κορινθίου διατηρεί την καλλίγραμμη σιλουέτα της και προσελκύει όλα τα βλέμματα πάνω της.


http://www.iefimerida.gr/

Το νησί που έχει... εξορίσει το αυτοκίνητο από το 1898!


Παρ' ότι οι περισσότεροι είμαστε συνηθισμένοι στους ήχους από τις μηχανές και τις κόρνες των αυτοκινήτων αλλά και τα καυσαέρια που εκπέμπουν στο νησί Mackinac, δεν ξέρουν καθόλου από αυτά τα πράγματα. 

Το νησί που βρίσκεται στη λίμνη Χούρον στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει το αυτοκίνητο από το 1898.

Το Mackinac Island δεν ήταν το μοναδικό που είχε απαγορεύσει τα αυτοκίνητα. 

Είναι όμως ένα από τα ελάχιστα μέρη που καθώς άλλαζαν οι επιταγές των καιρών δεν προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης. 

Οι κάτοικοι ονομάζουν τα αυτοκίνητα «μηχανικά τέρατα» και το μόνο τροχοφόρο που επιτρέπουν στο νησί τους είναι το ποδήλατο.

Ποιους «καίει» με το βιβλίο της η Πόπη Μαλλιωτάκη –Τα αποσπάσματα, η πέτρα του σκανδάλου και η δολοφονία Λαζαρίδη

Αποσπάσματα από το βιβλίο με τίτλο «Όσα δεν είπα για τον Μπάμπη» της Πόπης Μαλλιωτάκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας..

Η σύζυγος του επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2008 θέλησε να αποτυπώσει στις σελίδες ενός βιβλίου τη δική της αλήθεια για τα γεγονότα που συνέβησαν και για τα οποία έχουν χυθεί τόνοι μελανιού σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η Espresso προδημοσιεύει αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βιβλίο που για την ίδια την Πόπη Μαλλιωτάκη αποτελεί κατάθεση ψυχής για όλα όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια.

«Θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και όχι να πυροδοτήσω νέες ίντριγκες. Αρκετά! Άλλωστε πολλά από τα πρόσωπα τα έχω συγχωρήσει και θέλω μέρος από τα έσοδα αυτού του βιβλίου να τα δώσω στους γονείς του Μπάμπη, τα πεθερικά μου, που τα βγάζουν δύσκολα οικονομικά και δεν είχαν χρήματα ούτε για τα εισιτήριά τους για να πάνε στο νεκροταφείο και να ανάψουν το καντήλι στον τάφο του» λέει η ίδια.

Η Πόπη Μαλλιωτάκη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, για ευνόητους λόγους φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Μάλιστα, σε κανένα σημείο του βιβλίου δεν αναφέρεται το όνομα της Αγγελικής Ηλιάδη, προτιμώντας τη λέξη «τραγουδίστρια» όταν περιγράφει περιστατικά με πρωταγωνίστρια εκείνη και τον σύζυγό της. Σε κάποιο σημείο του βιβλίου της μάλιστα, αναφέρεται στην πρώτη φορά που κατάλαβε πως ο Μπάμπης Λαζαρίδης διατηρούσε σχέση μαζί της.

«Μια μέρα άκουσα τον άντρα μου να μιλάει στο τηλέφωνο με μια τραγουδίστρια που δούλευε στο μαγαζί. Ύστερα από μερικές μέρες πήγα με μία φίλη στο μαγαζί, κάθισε ο Μπάμπης δίπλα μου και η τραγουδίστρια τον κοίταζε μέσα στα μάτια να δει αν μου μιλάει, αν με έχει αγκαλιά. Εκείνος προσπαθούσε να αποφύγει το έντονο βλέμμα της, η τραγουδίστρια με κάρφωνε συνεχώς και μας κοιτούσε να δει τις κινήσεις μας. Παρατηρούσε αν του μιλάω, αν τον χαϊδεύω. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι "παίζει".

Από κει και μετά αποφάσισα να τον παρακολουθήσω και φυσικά είδα με τα μάτια μου τον Μπάμπη να πηγαίνει σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας μαζί της. Έτσι μου ερχόταν να νοικιάσω δωμάτιο κοντά της, να βγω μπροστά της για να μάθει ότι ο Μπάμπης είχε γυναίκα και παιδί, γιατί μέχρι τότε δεν ήξερα τι της είχε πει.

Εκείνος ερχόταν σπίτι λες και δεν συνέβαινε τίποτα, και αγκάλιαζε εμένα και το παιδί. Όταν του έλεγα "Μπάμπη, ακούγονται διάφορα", εκείνος μου απαντούσε "μην πιστεύεις τίποτα", ενώ για τις εξαφανίσεις του μου έλεγε ψέματα ότι είχε ραντεβού με δικηγόρο, ενώ ήξερα ότι ήταν στο ξενοδοχείο μαζί της...».

Μεγαλύτερο λάθος για το οποίο μετανιώνει, η Πόπη Μαλλιωτάκη θεωρεί το γεγονός ότι έφυγε από το σπίτι μαζί με τον γιο της Βασίλη όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της. Η ίδια περιγράφει στο βιβλίο: «Αφού άφησα το πεδίο ελεύθερο φεύγοντας από το σπίτι, βρήκε ευκαιρία η τραγουδίστρια και τον τράβηξε κοντά της. Μάζεψε λίγα ρούχα και πήγε κι έμεινε μαζί της.

Πριν από λίγο καιρό έμενε με τους γονείς της. Όταν άρχισε η σχέση της με τον σύζυγό μου, έφυγε απ' το σπίτι της και έμενε στο γνωστό ξενοδοχείο που της είχε νοικιάσει, στη Γλυφάδα. Αυτό βέβαια, το να φύγω, ήταν μια λάθος αντίδραση δικιά μου, που μετανιώνω γι' αυτήν ακόμα και σήμερα, γιατί η γυναίκα όταν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, πρέπει να μένει και να παλεύει [...]

Μη αντέχοντας όλο αυτό που γινόταν, τη δημοσιότητα που είχε δοθεί στο θέμα, αλλά και επειδή ως γυναίκα και ως άνθρωπος ένιωθα χάλια, ένιωθα να κυλάει στο αίμα μου η απόρριψη, η ψυχή μου ήταν μαύρη, πήρα την απόφαση (έτσι έκρινα εκείνη τη στιγμή) να πάρω το παιδί, την νταντά και να φύγω, να εξαφανιστώ. Και, ναι, το έκανα. Πήγα σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας και έκλεισα το κινητό για να μη μας βρει πιστεύοντας ότι έτσι ίσως να τον ταρακουνήσω. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος. Έπρεπε να μείνω. Να μην αφήσω χώρο να μπει κάτι άλλο ανάμεσά μας. Όμως δεν άντεξα άλλο».

Φυσικά, η Πόπη Μαλλιωτάκη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο βράδυ της δολοφονίας του επιχειρηματία συζύγου της: «Όταν έμαθα, το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου του 2008, ότι ο Μπάμπης έφυγε από τη ζωή, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Έτσι άρχισε για εμένα ένας πολύ μεγάλος Γολγοθάς.

Δεν ήξερα τι να πω στο παιδί. Για τρεις μέρες το έκρυβα. Όμως με τη βοήθεια κάποιων ψυχολόγων που έστειλαν φίλοι από τηλεοπτικές εκπομπές τού το είπα. Έπρεπε λοιπόν να αποφασίσουμε εδώ και τώρα αν θα πάμε στην κηδεία.

Η άποψη των ψυχολόγων ήταν ότι αν δεν ήθελε το παιδί, να μην πήγαινα ούτε εγώ για να μη δει όλον αυτόν τον θρήνο. Τότε ο Βασιλάκης ήταν μόλις 8 χρόνων. Αποφασίσαμε λοιπόν μαζί με το παιδί να πάμε στην κηδεία».

Πηγή: gossip-tv.gr

Pink Floyd


Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, στο Κέμπριτζ της Αγγλίας οι Roger Keith “Syd” Barrett (κιθάρα/φωνητικά), Roger Waters (μπάσο/φωνητικά, Nick Mason (τύμπανα) και Rick Wright (κίμπορντς) σχημάτισαν τους Pink Floyd Sound (μια αναφορά τους blues μουσικούς από τη Τζορτζία, οι Pink Anderson και Floyd Council). Λίγο αργότερα «συντόμευσαν» την ονομασία τους σε Pink Floyd και ενταχθήκαν δυναμικά στο βρετανικό ψυχεδελικό κίνημα, πραγματοποιώντας εμφανίσεις στο φημισμένο κλαμπ UFO,στις οποίες έδιναν έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και ιδιαίτερο βάρος στα οπτικά έφυε και στους ειδικούς φωτισμούς.To 1967, κάποια πρώιμα αλλά επιτυχημένα σίνγκλ (‘’Αrnold Layne’’, ’’See Emily Play’’ ) ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο ‘’ Τhe Piper At Gates Of  Dawn’’ , που έδινε το στίγμα ενός βρετανικού ‘’ καλοκαιριού της αγάπης ’’.Ο Barrett συνεισέφερε το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, σταδιακά όμως η κατάχρηση παραισθητικών ναρκωτικών τον έκανε να χάνεται στον εαυτό του, παρουσιάζοντας σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας.Τα υπόλοιπα μέλη, φοβούμενα μια συνολική κατάρρευση του συγκροτήματος, έφεραν στο συγκρότημα τον Dave Gilmour (κιθάρα/φωνητικά) το Φεβρουάριο του 1968. Η αποχώρηση του Barrett τον επόμενο Απρίλιο (ακολούθησε μια σύντομη αλλά ιδιαιτέρα αναγνωρισμένη από την κριτική καριέρα) ήρθε ως φυσιολογική συνεπεία. Οι Pink Floyd συνέχισαν με τα άλμπουμ ‘’A Saucerful Of Secrets’’ (1968), ‘’More’’ (σάουντρακ, 1969), ‘’Ummagumma’’ (1969), ενώ η μαγνητοσκόπηση της λάιβ εμφάνισης τους στον ηφαιστειακό κρατήρα της Πομπηίας επρόκειτο να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά βίντεο.Το ‘’Atom Heart Mother’’, που κυκλοφόρησε το 1970, αντιπροσώπευε μια πειραματική προσπάθεια σε συνεργασία με τον avantgarde συνθέτη  Ron Geesin. Με το άλμπουμ αυτό εγκαινιάστηκε μια μακρά σειρά εντυπωσιακών εξωφύλλων, σχεδιασμένων από το στούντιο Hipgnosis, κανένα από τα οποία δεν περιλάμβανε φωτογραφίες του συγκροτήματος.Παράλληλα, το γκρουπ άρχισε να εξελίσσει ένα παρακλάδι του progressive rock με επικά θέματα και μεγαλειώδεις αναπτύξεις. Μετά τις μέτριες εντυπώσεις που άφησε το «Meddle» (1971), ορθέ το «The Dark Side Of  The Moon» (1973), μια από τις πιο επιτυχημένες ηχογραφήσεις όλων των εποχών, με πωλήσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια αντίτυπα.    Ήταν μια δουλειά που για πρώτη φορά καθιέρωσε τον Waters ως σημαντικό στιχουργό και τον Gilmour ως ηρώα της κιθάρας, ενώ μεγάλη σημασία του άλμπουμ και από τεχνικής άποψη, με παραγωγή υψηλής πιστότητας και παιχνίδια με τη στερεοφωνική εικόνα. Στο ίδιο περίπου ύφος ακολούθησε το ‘’Wish you were here’’(1975). Το εξώφυλλο του ‘’Animals’’(1977), του επομένου δίσκου τους, εισήγαγε για πρώτη φορά την εικόνα του φουσκωτού γουρουνιού, το οποίο έκτοτε συνδέθηκε με το γκρουπ και ιδιαιτέρα με τις ζωντανές εμφανίσεις του.Το 1979 κυκλοφόρησε το ‘’The Wall’’, με αυτοβιογραφικές αναφορές του Waters, ο οποίος πλέον είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Ο αντιεκπαιδευτικός λίβελος ‘’Another Brick In The Wall’’ έγινε το πρώτο και μοναδικό τους νούμερο ένα σινκγλ. Στο ‘’The Wall’’ βασίστηκε το ομώνυμο φιλμ του 1982, με πρωταγωνιστή τον Bob Geld of και πρωτοποριακά κινούμενα σχεδία από τον  Gerald Scarf, ο οποίος είχε σχεδιάσει το εξώφυλλο του άλμπουμ. Κάποιες τριβές μεταξύ των μελών οδήγησαν στην αποχώρηση του Wright και στην κυκλοφορία του μετρίου ‘’The Final Cut’’(1983), με την πλήρη κυριαρχία του Waters, ο οποίος την επόμενη χρονιά ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το 1987, οι Mason  και Gilmour αποφάσισαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα ‘’Pink Floyd’’, ενώ στο γκρουπ επέστρεψε και ο Rick Wright, που όμως συμμετείχε πλέον ως μισθωμένος συνεργάτης και όχι ως πλήρες μέλος. Με τη σύνθεση αυτή ηχογραφηθήκαν  τα ‘’A Momentary Lapse Of Reason’’(1987) και ‘’Delicate Sound Of Thunder’’(1988) που συνοδευτήκαν από εκτενείς περιοδείες. Με θετικά σχόλια έγινε δεκτό το ‘’The Division Bell’’(1994), ενώ ακολούθησε και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ, το  ‘’Pulse’’(1995), που χάρισε στους Floyd τη φήμη του μεγαλύτερου περιοδεύοντας rock θεάματος στον κόσμο και δικαίωσε οριστικά τους Gilmour και Mason με νέο ζενίθ αποδοχής από το κοινό.   
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ 
1967 The piper at the gates of dawn
1968 A saucerful of secrets
1969 More
1969 Ummagumma
1970 Atom heart mother
1971 Meddle
1972 Obscured by clouds
1973 The dark side of the moon
1975 Wish you were here
1977 Animals
1979 The wall
1983 The final cut
1987 A momentary lapse of reason
1988 Delicate sound of thunder
1994 The division bell
1995 Pulse
2003 The dark side of the moon
(SACD) ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ / DVD
1999 The wall


2003 Live at Popmeii

Συμπτωματικά προέκυψε η ονομασία Xbox για την κονσόλα της Microsoft!


Σε συνέντευξή του στο Edge, μέλος της ομάδας που λανσάρισε το Xbox το 2001 αποκάλυψε μια σειρά από ονομασίες 

οι οποίες ήταν υποψήφιες για να βαφτιστεί η κονσόλα παιχνιδιών τής Microsoft.

Ο Seamus Blackley αποκάλυψε μεταξύ άλλων τις ονομασίες WEP (από το Windows Entertainment Project) Midway λόγω του ότι ήταν μία "γέφυρα" μεταξύ PC και κονσόλας, MTG (Microsoft Total Gaming), MIND (Microsoft Interactive Network Device) και MIC (Microsoft Interactive Center).

Μία ακόμη κωδική ονομασία ήταν η DirectX Box που συνδέεται με το gaming API που ανέπτυξε η εταιρεία, και για συντομία, στην εσωτερική αλληλογραφία αναφερόταν ως "xbox", που εν τέλει επιλέχθηκε.

Αφού κατέληξαν στη βασική ονομασία, όπως αναφέρει ο Blackley, είχαν να πειραματιστούν και να επιλέξουν διάφορους εναλλακτικούς τρόπους γραφής, όπως X-Box, xBox, XboX, Xbox, X-box κ.λπ.

Εκτέλεσαν το "θηλυκό αστέρι" της αστυνομίας του Αφγανιστάν


Η Ισλάμ Μπίμπι ήταν μία από τις πρωτοπόρους για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν - και αυτός ήταν ο λόγος που κόστισε στην πιο υψηλόβαθμη αστυνομικό της νότιας επαρχίας Χέλμαντ τη ζωή της. Η 37χρονη υπολοχαγός Ισλάμ Μπίμπι (δεξιά στην φωτό) έπεσε θύμα ενέδρας δυο ενόπλων αγνώστων τις προάλλες, καθώς

μετέβαινε από την οικία της για να κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πρωτεύουσα Λασκάρ Γκαχ. Η ανώτερη αξιωματικός της αστυνομίας του Αφγανιστάν βρισκόταν επάνω σε μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο γαμπρός της, όταν τραυματίστηκε από σφαίρα. Αργότερα, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Η  αξιωματικός διοικούσε 32 υφιστάμενες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας -σε μια υπηρεσία που κυριαρχείται από άνδρες -και θεωρείτο υπόδειγμα για τις γυναίκες στην συντηρητική επαρχία.Από το 2010 είχε τακτικά το προφίλ ως ένα ανερχόμενο αστέρι της Αφγανικής Εθνικής Αστυνομίας Η Μπίμπι, χήρα και μητέρα τριών παιδιών,επί μήνες έκανε λόγο για συνεχείς απειλές εναντίον της. Ανώνυμα τηλεφωνήματα την προειδοποιούσαν ότι ή θα πρέπει να παραιτηθεί ή θα πεθάνει.

 «Έχω εχθρούς στην πόλη», είχε αποκαλύψει στους προϊσταμένους της στη - γενικά ασταθή -  Χέλμαντ. Η ίδια όμως αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και συνέχισε την εργασία της.

 Τον Φεβρουάριο η Μπίμπι είχε μιλήσει στους «Τάιμς» και είχε εκφράσει την ελπίδα να επέλθει μεγαλύτερη ηρεμία στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την απόφαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας κ Ο. Zwak είπε ότι η Μπίμπι είχε πιθανότατα  σκοτωθεί από αντάρτες Ταλιμπάν, αν και καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.  Οι Ταλιμπάν έχουν συχνά  στόχο   γυναίκες ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται για την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν, μια χώρα που η γυναίκα είναι σε πολύ χαμηλή θέση .

http://www.bloko.gr/

Η εφορία... γκρεμίζει το σπίτι του Παύλου Μελά


Σε απόγνωση η εγγονή του μακεδονομάχου. 

Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά. Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του. 

Όπως δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής» η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία. 

Όσο για το πώς τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.

Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά: «Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία».

Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα. «Σε τέτοια κατάσταση ώστε να έρχονται άνθρωποι και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να εγκαταλείπεις έναν παράδεισο για να θυσιάζεσαι προς όφελος των πιστεύω σου», δηλώνει και απορρίπτει την ιδέα της πώλησης του ακινήτου σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου. Όσο για τις αξιώσεις της εφορίας λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί.

rafailhellas

Τρόμος για τον Αλέξανδρο Ρήγα! Του άφησαν σφαίρες στο χαλάκι του σπιτιού του μετά τον τελικό του "Your face sounds familiar"!


Το περιστατικό έγινε ξημερώματα Δευτέρας, αμέσως μετά δηλαδή, από τον τελικό του "Your face sounds familiar"! O Αλέξανδρος Ρήγας, βρήκε τις σφαίρες, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του από τη λαμπερή βραδιά του τελικού!

Σύμφωνα με την RealLife, η τρομακτική... "έκπληξη" περίμενε τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και πρόσφατα κριτή στο "Your face sounds familiar", όταν γύρισε στο σπίτι του, στην πλατεία Βικτωρίας,τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, μετά το τέλος του λαμπερού show του ΑΝΤ1.

Όταν πήγε να ξεκλειδώσει, κατάλαβε ότι κάτω από το χαλάκι της πόρτας, άγνωστοι, του είχαν αφήσει επτά σφαίρες!

Μετά το αρχικό σοκ, ο Αλέξανδρος Ρήγας ειδοποίησε την Αστυνομία που έφτασε στο σπίτι του, λίγο αργότερα.

Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν αρχικά, ότι πρόκειται για μια κίνηση "αποστολής" απειλητικού μηνύματος ωστόσο, του είπαν ότι υπάρχει και η πιθανότητα οι δράστες να έχουν κάνει λάθος στον παραλήπτη.

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, λέει ότι δεν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν. Τις έρευνες για την υπόθεση, τις έχει αναλάβει η εγκληματολογική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

http://www.zappit.gr/

Παρίστανε τον οδοντίατρο και χειρουργούσε μέσα στην κουζίνα


Τον οδοντίατρο παρίστανε ένας Σύρος στην Ιταλία, ο οποίος πραγματοποιούσε χειρουργικές επεμβάσεις , χωρίς να έχει άδεια γιατρού, στην κουζίνα ενός φίλου του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μία πελάτισσά του έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Η 31χρονη κατήγγειλε ότι κατέβαλε το ποσό των 2.300 ευρώ για επέμβαση στα δόντια της. Η ίδια είπε ότι τον υποτιθέμενο οδοντίατρο της τον σύστησε ένας φίλος της.

Η γυναίκα προχώρησε σε διορθωτική επέμβαση για να μειώσει το πλάτος των δοντιών της, προκειμένου να έχουν σωστή απόσταση μεταξύ τους. Αμέσως μετά το χειρουργείο, που έγινε στην κουζίνα ενός φίλου της, η 31χρονη ένιωθε αδιαθεσία.

Ο Σύρος, για τον οποίο δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία, αμέσως μετά το συμβάν εξαφανίστηκε, όπως και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έγινε η επέμβαση.

Ο υποτιθέμενος γιατρός κατηγορείται για σωματικές βλάβες και άσκηση της ιατρικής χωρίς άδεια.

Newsroom ΔΟΛ

Υπάλληλοι φυλακών Δομοκού: Το υπουργείο παίζει με τις ζωές μας...Πάρτε τον Ριζάι στον Κορυδαλλό


Αναστάτωση επικρατεί στην φυλακή του Δομοκού μετά την πληροφορία ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν να επιτεθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα ανατινάσσοντας τον εξωτερικό τοίχο και με μεγάλη δύναμη πυρός να απελευθερώσουν τον Αλκέτ Ριζάι.

Σε μια τέτοια περίπτωση το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές ήταν πολύ πιθανό. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί ¨βράζουν¨ με την πολιτική ηγεσία καθώς όπως λένε παίζουν με τις ζωές τους.

Αναρωτιούνται και εύλογα, γιατί αφού γνώριζαν όπως προκύπτει, από τις πληροφορίες, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ριζάι με τους άλλους κακοποιούς ότι ετοιμάζονταν χτύπημα στην φυλακή του Δομοκού, δεν φρόντιζαν να μετατεθεί σε άλλη φυλακή, ο Ριζάι.

Για παράδειγμα στον Κορυδαλλό στα κελιά των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη που είναι απόλυτα ασφαλή και παράλληλα φυλάσσονται από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας.

Αντίθετα, στον Δομοκό, το Αστυνομικό Τμήμα τις νυχτερινές ώρες διαθέτει μόνο τρεις αστυνομικούς, και για να φτάσει δύναμη από την Λαμία χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά.

Την ίδια ώρα στο ήδη αποδυναμωμένο από προσωπικό του σωφρονιστικό καταστήματος του Δομοκού τις τελευταίες ημέρες έχουν υπογραφεί τέσσερα φύλλα πορείας για μετάθεση υπαλλήλων, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

http://www.lamiastar.gr

Άκης Τσελέντης:Τσελέντης: Ίσως βιώσουμε μεγάλο σεισμό ως τα τέλη του 2013


Με βάση τους σεισμούς που έγιναν και γίνονται στη βόρεια Πελοπόννησο, τη Κρήτη αλλά και τη Κοζάνη, ο καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πάτρας Άκης Τσελέντης, δήλωσε και πάλι πως ίσως ως τα τέλη του 2013 η χώρα μας να βιώσει έναν μεγάλο σεισμό.
Επιμένει σε αυτή του τη δήλωση και επίσης τόνισε ορισμένα πράγματα για το πως εκτονώνεται η όλη σεισμική ενέργεια αλλά και το πως αυτή δεν εκτονώνεται.
Για τους σεισμούς στο Αίγιο και τη βόρεια Πελοπόννησο ...
Το φαινόμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και προβληματίζει. Εχουμε τοποθετήσει αρκετά όργανα στην περιοχή, καθώς εκεί φιλοξενούνται μεγάλα ρήγματα όπως της Ελίκης.
Έως τώρα δεν έχουμε σεισμολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται για προσεισμική ακολουθία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε μια περίοδο διετούς σεισμικής «ησυχίας», ιδιαίτερα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από σεισμικό δυναμικό. Είναι καλό ορισμένες φορές να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια.
Τι λέει για την εκτόνωση ή μια της σεισμικής ενέργειας από τους σεισμούς ;;
H εκτόνωση δεν επέρχεται με σεισμούς κάτω από 4,0R. Φανταστείτε ότι ένας σεισμός των 4,0R είναι 33 φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό των τριών Ρίχτερ.
Γιατί να περιμένουμε ισχυρό σεισμό ως τα τέλη του 2013;;
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Στατιστικά, είναι πιθανό να βιώσουμε ισχυρό σεισμό το 2013. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη.
Δεν λαμβάνεται υπόψη ο σεισμός των 5,8R, οποίος έγινε πρόσφατα, αλλά λαμβάνονται υπόψη η σεισμοί άνω των 6,0R.

Το τραγικό είναι ότι η σεισμική πολιτική στην Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί τελείως. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται, επαφίενται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των.

http://www.tragiko.net/

Το πρώτο αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι του

Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια προσγειώθηκε στις 11:09 (τοπική ώρα) του Σαββάτου 6 Ιουλίου στο διεθνές αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του Αντρέ Μπόρσχμπεργκ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όταν στην κάτω επιφάνεια της αριστερής πτέρυγας εμφανίστηκε ένα σχίσιμο μήκους 2.5 μέτρων. Παρά το γεγονός πως ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, αποφασίστηκε η επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους στο JFK. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ξημερώματα Σαββάτου από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC).

Το Solar Impulse είχε ξεκινήσει το επικό του ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 3 Μαίου και με ενδιάμεσους σταθμούς στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι κατέληξε στην Ουάσιγκτον (DC), στις 16 Ιουνίου. Η πτήση από την Ουάσιγκτον (DC) στην Νέα Υόρκη είναι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.

Για πρώτη φορά ατην αεροπορική ιστορία, ένα αεροπλάνο καλύπτει μια τέτοια απόσταση από την δυτική έως την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, πετώντας μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα.

Με την πτήση τους οι δυο ελβετοί εξερευνητές Μπερτράντ Πικάρντ και Αντρέ Μπόρσχμπεργκ θέλουν ν' αφυπνίσουν κυβερνήσεις και πολίτες για την χρήση όλο και περισσότερο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Επόμενος στόχος τους είναι ο γύρος του κόσμου, πάλι μ' ένα αεροσκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια το 2015.

http://www.iefimerida.gr/

PASOKgate – Ποιοί έβαλαν κοριούς και υπέκλεπταν συνομιλίες στη Χαριλάου Τρικούπη

Άρωμα Watergate έχει η αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής σύμφωνα με την οποία επί σειρά ετών υποκλέπτονταν από τη Χαριλάου Τρικούπη όλες οι συζητήσεις υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με κοριό που είχαν βάλει από γειτονικό διαμέρισμα τρυπώντας τη μεσοτοιχία.

Στρατιωτικοί και πρώην στελέχη ης ΕΥΠ που είχαν την περίοδο 1990-1993 επαφή με στενούς συνεργάτες του τότε Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη φέρεται να είχαν προσεγγίσει και "στρατολογήσει" κάτοικο γειτονικού διαμερίσματος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί άκουγαν και κατέγραφαν όσα διαμείβονταν στη διπλανή αίθουσα συνεδριάσεων του Κινήματος. Στην απομαγνητοφώνηση και στην ανάλυση των συνομιλιών εμφανίζεται να συμμετείχε ακόμη ένας τότε εν ενεργεία στρατηγός, αρμόδιος σε θέματα στρατιωτικών επικοινωνιών, ενώ στην εγκατάσταση του συστήματος υποκλοπών συμμετείχε πρώην πράκτορας της ΕΥΠ.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες στο Χαριλάου Τρικούπη-γκέιτ είχαν παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα, καθ' ότι εκτίμησαν ότι "αυτά που συζητούνται αφορούν θέματα τρομοκρατίας".

http://www.koolnews.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger