Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποια είναι τα ζώδια που... ερωτεύονται με την πρώτη ματιά;

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013


Ποια ζώδια είναι επιρρεπή στον κεραυνοβόλο έρωτα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κεραυνοβόλου έρωτα στο προσωπικό ωροσκόπιο και ....στην συναστρία;

Ο έρωτας με την πρώτη μάτια έχει κάτι το συναρπαστικό, αλλά βέβαια δεν συμβαίνει κάθε μέρα σε όλους. Συμβαίνει όμως... πολύ συχνά σε μερικούς. Υπάρχουν άτομα που κάθε τόσο δηλώνουν πως ερωτεύτηκαν αστραπιαία μια καινούργια γνωριμία.

Πολλές από αυτές τις αγάπες σβήνουν απότομα όπως άρχισαν. Άλλες διαρκούν για μια ζωή. Αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Εκείνο πάντως που φαίνεται εξαρχής, είναι αν κάποιος έχει γενικά την τάση να ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το ζώδιό του, φυσικά.

Εξαρτάται όμως και από μια ιδιαίτερη σχέση στο προσωπικό του ωροσκόπιο: μια όψη της Αφροδίτης του με τον Ουρανό. Αυτό το χαρακτηριστικό τον κάνει επιρρεπή στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Επιπλέον όμως, και στη συναστρία ενός ζευγαριού, αν υπάρχει όψη της Αφροδίτης του ενός με τον Ουρανό του άλλου, είναι χαρακτηριστικό κεραυνοβόλου έρωτα.

Πρωταθλητές ταχύτητας στον κεραυνοβόλο έρωτα είναι δύο από τα ζώδια της Φωτιάς: Ο Κριός και ο Τοξότης.

Ο Κριός έχει μια αστείρευτη φλογερή ενέργεια που τη διοχετεύει και στον έρωτα, μεταξύ χιλιάδων άλλων πραγμάτων. Αν, όπως λένε οι έρευνες, για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μας αρέσει κάποιος χρειαζόμαστε μέχρι τέσσερα λεπτά, για τον Κριό ο χρόνος αυτός είναι το πολύ τέσσερα δευτερόλεπτα. Κι όχι απλώς για να του αρέσει, αλλά για να τον ερωτευθεί ...ακαριαία. Με πιο πιθανή κατάληξη να τον ξε-ερωτευθεί το ίδιο απότομα, αν το αντικείμενο της αγάπης του δεν έχει την ικανότητα να του κρατά συνεχώς ζωντανό το ενδιαφέρον.

Ο Τοξότης πάλι, είναι το ζώδιο του αιώνιου και γοητευτικού εργένη. Ερωτεύεται χωρίς φόβο και με μπόλικο πάθος, έτοιμος να ριχτεί στην καινούργια ερωτική ιστορία σαν να πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια. Και ανυπομονεί να «εξερευνήσει» τη γνωριμία αυτή, όπως ένα παιδί με το καινούργιο του παιχνίδι. Όπως και με τον Κριό, το ενδιαφέρον του Τοξότη μπορεί να σβήσει γρήγορα, αν το ...αντικείμενο του πάθους του δεν βρίσκει διαρκώς τρόπους να το συντηρήσει.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Δίδυμοι, ιδίως οι άντρες. Ερωτεύονται τρελά από τη μια στιγμή στην άλλη και το δηλώνουν με χίλιους τρόπους. Με πρώτο και καλύτερο το συναρπαστικό «μπλα-μπλα» στο οποίο έχουν τόσο ταλέντο. Αλλά τα ερωτικά λόγια του Διδύμου πετούν και χάνονται, όπως πολύ συχνά και ο ξαφνικός έρωτάς του. Δεν είναι ότι έλεγε ψέματα. Τότε το εννοούσε, απλώς μετά του πέρασε. Και πάει πιο πέρα, για να κεραυνοβοληθεί εξίσου γρήγορα από μια καινούργια κατάκτηση.

Όσο απροσδόκητο κι αν φαίνεται, θύματα του κεραυνοβόλου έρωτα μπορεί να πέσουν οι δυο μεγαλύτεροι ορθολογιστές του ζωδιακού κύκλου: η Παρθένος και ο Αιγόκερως.
Οι Παρθένοι μπορεί να θεωρούν κάτι σαν ...αρρώστια το να υποκύπτει κανείς σε ένα πάθος που υπερβαίνει τη λογική του. Αυτό όταν δεν το παθαίνουν. Αλλά όταν ο έρωτας τους χτυπάει κατακούτελα, του παραδίδονται ολοκληρωτικά και με συνοπτικές διαδικασίες. Κι ενώ το ζουν, δεν παύουν με ένα κομμάτι του μυαλού τους να το αναλύουν. Όμως αυτό έχει και το καλό του. Όπως και οι Αιγόκεροι, έχουν πολλές πιθανότητες να μετατρέψουν τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια αγάπη με βάθος και διάρκεια.
Μα και ο Αιγόκερως αντιστέκεται στους αιφνίδιους, εκτός ελέγχου έρωτες με όλες του τις δυνάμεις, από φόβο μην πληγωθεί στο τέλος. Και υποκύπτει, άμα του προκύψει, με όλο το πάθος που αποτελεί το κρυμμένο χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Καθώς μάλιστα είναι το είδος του ανθρώπου που μπορεί να έχει περάσει πολύ καιρό αδέσμευτος, πραγματικά θα βγάλει τα σπασμένα αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο της μοναξιάς.

Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός και αθεράπευτα ονειροπόλος, οπότε ο κεραυνοβόλος έρωτας, αυτός που τον παρασέρνει στα βαθιά ρεύματα του πάθους, ταιριάζει στο στιλ του. Η καρδιά του είναι απύθμενη και γεμάτη μυστήριο. Δύσκολα μαντεύει κανείς τα συναισθήματά του και ο ίδιος αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλία και να τα εκδηλώσει. Έτσι, μπορεί να ερωτευτεί κεραυνοβόλα και να κρατήσει για πολύ καιρό μέσα στην καρδιά του αναμμένη τη φλόγα, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση.
Οι Ταύροι, οι Λέοντες οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι είναι ...της αντίθετης άποψης. Θέλουν πάντα τον χρόνο τους για να πάρουν μια απόφαση, ακόμα και στα αισθηματικά, και σπάνια υποκύπτουν σε έναν ξαφνικό έρωτα.

Ο Ταύρος, εξαιτίας και της Αφροδίτης που τον κυβερνά, ζει μέσα από τον έρωτα. Αυτό το συναίσθημα είναι για εκείνον τόσο φυσικό και απαραίτητο, όσο η αναπνοή του. Παρόλο όμως που, όταν έρθει θα τον βιώσει με πάθος, δεν θα συμπεριφερθεί παρορμητικά. Αντίθετα, τα αισθήματά του θα πρέπει να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν μέσα του, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεται. Η αγάπη του αργεί να ανθίσει, αλλά αργεί και να σβήσει.

Και ο Λέων είναι ζώδιο παθιασμένο με τον έρωτα. Διαθέτει όμως μια σχετική ανοσία στις κεραυνοβόλες καταστάσεις. Είναι πολύ εκλεκτικός στις ερωτικές του προτιμήσεις, αλλά και τον ενδιαφέρει η εντύπωση που δημιουργεί γύρω του. Έτσι θα ερωτευτεί, αφού περάσει τον υποψήφιο ή την υποψήφια από ...εξέταση για να βεβαιωθεί ότι τηρεί τις αρκετά υψηλές προδιαγραφές του. Θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να τον δεις να «νιαουρίζει» σαν τρελαμένος γάτος στα κεραμίδια.

Ο Σκορπιός μπορεί να φημίζεται για το πάθος και τον ερωτισμό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνεται να γίνει έρμαιο απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας. Του αρέσουν οι ερωτικές περιπέτειες, αλλά θέλει να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι να κάνει το πρώτο του ...σκανάρισμα, ώστε να βεβαιωθεί ότι η περίπτωση εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν του αρέσουν οι ήττες και, αν αποδειχθεί ότι το αντικείμενο του έρωτά του δεν άξιζε, θα θιγεί ο εγωισμός του.

Ο Υδροχόος είναι πολύ ευαίσθητος, γεμάτος φαντασία, και έχει τάση να εξιδανικεύει το αντικείμενο της αγάπης του. Το τυλίγει με ένα σύννεφο τελειότητας, που σπάνια ανταποκρίνεται στην αληθινή εικόνα του. Όλη αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εγκεφαλική και απέχει πολύ από την ταχύτητα, το πάθος και τον παρορμητισμό ενός κεραυνοβόλου έρωτα. Το αποτέλεσμα όμως καταλήγει συχνά να είναι το ίδιο. Ο έρωτας απομυθοποιείται και σβήνει, οπότε ο Υδροχόος επιστρέφει στα άλλα ενδιαφέροντα και τους φίλους του.Τέλος, δυο ακόμα ζώδια που δεν αφήνονται εύκολα να παρασυρθούν από τον ...τυφώνα ενός ξαφνικού έρωτα είναι ο Ζυγός και ο Καρκίνος

Ο Ζυγός έχει την επιρροή της Αφροδίτης, που τον κυβερνά, και δεν αντέχει να είναι μόνος του. Παρόλα αυτά, δεν είναι ο τύπος που θα υποκύψει στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Είναι εκλεκτικός στις ερωτικές επιλογές του και σταθμίζει τα πράγματα πριν καταλήξει. Ακριβώς επειδή παίρνει τις σχέσεις του τόσο σοβαρά, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα αποτύχουν. Τα ερωτικά πυροτεχνήματα με τη σύντομη διάρκεια τα αφήνει για άλλους.

Ο Καρκίνος είναι πολύ ευαίσθητος και φοβάται μην πληγωθεί. Σαν το καβουράκι, δημιουργεί μια σκληρή πανοπλία για να προφυλάξει το ευάλωτο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα όμως έχει μεγάλη ανάγκη τον έρωτα, γιατί η ζωή του είναι λειψή χωρίς αυτόν. Αλλά δεν περιλαμβάνει εδώ τις παρορμητικές σχέσεις, που έχουν για εκείνον μεγάλο συναισθηματικό ρίσκο. Ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να τελειώσει σύντομα και αιφνίδια όπως άρχισε και να τον βυθίσει στην πιο μαύρη απογοήτευση. Όχι, ευχαριστεί, να του λείπει.Αφροδίτη και Ουρανός στο προσωπικό ωροσκόπιο: Μια σημαντική σχέση.Πέρα από τα ζώδια, ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την κλίση ενός ατόμου στους κεραυνοβόλους έρωτες είναι οι όψεις που σχηματίζουν στο προσωπικό του ωροσκόπιο η Αφροδίτη με τον Ουρανό. Μπορείς να δεις κι εσύ αν έχεις τέτοιες όψεις, κοιτάζοντας τον αστρολογικό χάρτη σου.

Η Αφροδίτη εκπροσωπεί τις αγάπες μας και μας δείχνει πώς είμαστε και ποιες είναι οι επιθυμίες μας. Ο Ουρανός μας αιφνιδιάζει και φέρνει την αγάπη... ουρανοκατέβατη. Όταν αυτοί οι δυο πλανήτες συνδέονται στο ωροσκόπιο, οι όψεις τους περιγράφουν την ανάγκη για ελευθερία στη σχέση, για ποικιλία και για αναζήτηση καινούργιων εμπειριών. Οι όψεις Αφροδίτης-Ουρανού έχουν επίσης να κάνουν με την ιδέα της ιδανικής αγάπης.

Οι άνθρωποι που τις έχουν, ιδίως αν πρόκειται για τρίγωνα, χαρακτηρίζονται από παρορμητισμό και ισχυρή θέληση. Και φυσικά από την τάση τους να υποκύπτουν στον κεραυνοβόλο έρωτα, με την αποκαλυπτική επιρροή του Ουρανού.Επιπλέον, τα άτομα που έχουν όψεις Αφροδίτης-Ουρανού, ασκούν και στους άλλους μια ιδιαίτερη γοητεία. Έχουν ανοιχτό μυαλό ως προς τις απόψεις τους για τον έρωτα, και εκφράζουν ελεύθερα την αγάπη τους. Τους αρέσει ο πειραματισμός και οι εκπλήξεις στη σχέση. Αντίθετα, βαριούνται τις προβλέψιμες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως συχνά ο έρωτάς τους ξεθυμαίνει με την ταχύτητα με την οποία ξεκίνησε.


Αφροδίτη και Ουρανός στη συναστρία.Όλες οι όψεις Αφροδίτης και Ουρανού στη συναστρία μιας σχέσης δείχνουν ότι οι δυο σύντροφοι αισθάνθηκαν αμέσως την αμοιβαία έλξη, καθώς ο καθένας τους βρήκε από την πρώτη στιγμή στον άλλο στοιχεία που τον γοήτευσαν. Αποκτούν αμέσως οικειότητα και μπορεί να μοιράζονται ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Για μια σχέση που σε ενδιαφέρει μπορείς να δεις στην ερωτική συναστρία αν υπάρχουν όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό.

Η Αφροδίτη του ενός σε συζυγία με τον Ουρανό του άλλου: Ο κεραυνοβόλος έρωτας σας έφερε κοντά και πιθανόν να ξεκινήσατε αμέσως μια σεξουαλική σχέση, προτού γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Η έλξη που αισθάνεστε πιθανόν να έχει διακυμάνσεις ή μπορεί να σβήσει ξαφνικά όπως άρχισε. Για να πετύχει η σχέση, θα πρέπει να δώσετε αρκετή ελευθερία ο ένας στον άλλο. Πιθανόν εκείνος από τους δυο που έχει την Αφροδίτη να αποζητά περισσότερη σταθερότητα από εκείνον που έχει τον Ουρανό.

Η Αφροδίτη του ενός σε αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ουρανό του άλλου: Υπάρχει έντονος μαγνητισμός ανάμεσά σας, αλλά δεν είναι εύκολο να βασίζεστε ο ένας στον άλλο. Πολύ πιθανό να βρίσκεστε μακριά (είτε συναισθηματικά είτε ...τοπογραφικά), σε στιγμές που κάποιος από τους δυο θα χρειαζόταν στήριξη. Συχνά το άτομο με την Αφροδίτη θέλει συναισθηματική προσέγγιση, ενώ το άτομο με τον Ουρανό συμπεριφέρεται απόμακρα. Η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αλλά μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική και να διαρκέσει, αν είστε ανοιχτοί στο απροσδόκητο και δεν προσπαθείτε να τη βάλετε σε καλούπια.

Η Αφροδίτη του ενός σε τρίγωνο ή εξάγωνο με τον Ουρανό του άλλου: Η όψη αυτή είναι ευνοϊκή για τη σχέση. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη γοητεύεται από τα ασυνήθιστα χαρίσματα του συντρόφου με τον Ουρανό, κι εκείνος με τη σειρά του βρίσκει το άτομο με την Αφροδίτη γοητευτικό και ελκυστικό. Ό,τι κάνετε μαζί είναι συναρπαστικό και ασυνήθιστο, ενώ πολύ δύσκολα ο έρωτάς σας μπορεί να πέσει στη ρουτίνα. Δέχεστε και σέβεστε ο ένας τη διαφορετικότητα και την αντισυμβατικότητα του άλλου.

astrologos.gr



Σοκ: Συνέλαβαν τραγουδίστρια να κάνει «βίζιτα»


Έτσι είναι. Τελικά αυτό που λέγανε πρίν λίγους μήνες άνθρωποι της νύχτας…ότι δηλαδή η κρίση έχει ανθίσει την βίζιτα αποδείχτηκε πολύ σωστό.

Πως να δείξεις ότι είσαι κάτι όταν τα ευρώ δεν υπάρχουν στην τσέπη;

Πώς να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία σου όταν δουλεύεις μόνο διήμερα άντε και τριήμερα;

Επώνυμες» τραγουδίστριες και όχι μόνο προωθούνται στην π0ρνεία από κύκλωμα με έδρα την Αθήνα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα μέσω του διαδικτύου.

Ήδη στα Χανιά,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews, συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ένας 29χρονος από το Ρέθυμνο, μαζί με μια 31χρονη, η οποία τραγουδά σε νυκτερινό κέντρο στην παραλιακή της Αθήνας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντόπισαν στο διαδίκτυο μια «πολλά υποσχόμενη» δημοσίευση.

«Εάν αναζητάς κάτι το μοναδικό θα στο βρώ. Θέλεις να γα….σεις ποιοτικά; Θέλεις τραγουδίστρια ή ηθοποιό; Αρκεί να πληρώνεις καλά. Ανεξαρτήτως φύλου. Για ζευγάρια και μη. Ότι θέλεις όπου το θέλεις» έγραφε μεταξύ άλλων η αγγελία στην οποία υπήρχε και κινητό τηλέφωνο του «manager».

Αστυνομικός των Χανίων επικοινώνησε και «έκλεισε» συμφωνία για να έχει μια γυναίκα 31 ετών που τραγουδά σε νυκτερινό κέντρο της Αθήνας επι τρείς ημέρες και με αντίτιμο 11.000 ευρώ.

Πράγματι χθες το απόγευμα έφτασε αεροπορικώς στα Χανιά η κοπέλα την οποία πήρε από το αεροδρόμιο ο 29χρονος και με ένα αυτοκίνητο πήγαν στο σημείο του ραντεβού που ήταν ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Εκεί πήγαν στο δωμάτιο όπου τους περίμενε ο αστυνομικός – πελάτης, ο οποίος έδωσε στον 29χρονο τα 11.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Μόλις ο 29χρονος έφυγε με τα χρήματα, έγινε η επέμβαση των αστυνομικών οι οποίοι τον συνέλαβαν για μαστροπεία και κατέσχεσαν τα χρήματα.

Επίσης συνελήφθη και η 31χρονη για π0ρνεία χωρίς άδεια και βιβλιάριο υγείας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 29χρονου βρέθηκαν:

Ένα γκλοπ – δύο πτυσσόμενα στιλέτα – τρία κινητά – ένα λαπτοπ – δύο γούνινες ροζ χειροπέδες και διάφορα ερwτικά βοηθήματα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Γιατί θεωρείται ιερό το νούμερο 7;


Η προτασσομένη δασεία στη λέξη ΕΠΤΑ, είναι ένδειξη ότι λείπει ένα γράμμα απο αυτή τη λέξη. Το γράμμα που λέιπει είναι αυτό το ΣΙΓΜΑ (Σ), όπου διατήρείται στις λατινογεννής λέξεις, απ’όπου έχουμε το Γαλλικό Sept…

Στο Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του Σταματάκου, θα βρούμε ότι η λέξη ΣΕΠΤΑ, ΣΕΠΤΟΣ, σημαίνει ΣΕΒΑΣΤΟΣ. Στο “ΟΜΗΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ”, στη λέξη ΣΕΒΑΣΤΟΣ, ΣΕΒΑΣ, βρίσκουμε τα εξής:
1) Σέβας, Ευσέβεια, Αιδώς, Εντροπή πρός Θεούς & Ανθρώπους.
2) Θαύμα, Θαυμασμός, ‘Εκπληξις, Θαύμβος με κατέχει, Θαυμάζω.

Η ιερότητα του αριθμού αυτού, Επτά, την έχουμε αποκτήσει λόγο του ότι “ανήκουμε” στην ΕΒΔΟΜΗ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΟΣ.

Ο Μέγας Νούς, σε αυτή την εκδήλωσή του, έφτιαξε 13 ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ. Εμείς λοιπόν ανήκουμε στην 7η ακτίνα, άρα υποθέτω ότι σε εμάς ο Ιερός Πανάγιος Αριθμός που τα πάντα συνέχει είναι το 7.

Το ιερόγλυφο του Χριστού, που είναι ο συνδυασμός Χ και Ρ, δείχνει το 7, γιατί στην αρχαία Ελλάδα ο αριθμός 600 παρασταινόταν με το γράμμα Χ και ο αριθμός 100 με το γράμμα Ρ. Έτσι Χ+Ρ=600+100=700. Αυτό το σύμβολο παρασταίνει το Χριστό στον Σταυρό.

Ο Σταυρός του Γολγοθά συμβολίζεται με έναν ξεδιπλωμένο Κύβο. Αν ανοίξουμε έναν Κύβο δημιουργείται ένας Σταυρός όπου κάθετα έχουμε 4 τετράγωνα και οριζόντια 3 τετράγωνα. Πάνω σε αυτές τις 6 πλευρές-τετράγωνα που συμβολίζονται και με το Χ=600 καρφώνεται το Ρ=100, το έβδομο στοιχείο, ο άνθρωπος (το Ρ δείχνει το σώμα του ανθρώπου με το κεφάλι) που μαζί με το Χ μας κάνει 700.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται στο πιο ιερό μέρος του ανθρώπινου σώματος, το κεφάλι. Σε αυτό υπάρχουν 7 οπές (2 μάτια, 2 αυτιά, 2 ρουθούνια, 1 στόμα).

Επίσης στο κυρίως μέρος του ανθρώπινου σώματος έχουμε ζευγάρια βασικών εσωτερικών οργάνων. Στο κεφάλι έχουμε δύο ημισφαίρια. Αμέσως πιο κάτω στο στήθος έχουμε 2 πνεύμονες. Αμέσως πιο κάτω έχουμε 2 νεφρά και μαζί με το μονό γεννητικό σύστημα δημιουργούν πάλι το 7 σχηματικά σε ένα ιερό “V”.

Τα πουλιά πετούν σε σχήμα [V] η σε σχημα [Λ].
Στα Αραβικά το 7 είναι το σχήμα [V] και 8 το [Λ].

Όλα αυτά συνδέονται με το σύστημα των 7 Σφαιρών μέσα στα οποία εξελίσσεται η ανθρώπινη Ψυχή-Μονάδα. Σε αυτό το σχήμα που μας αποκαλύπτει η Μπλαβάστκυ υπάρχουν αρχικά 2 Σφαίρες Φωτιάς, πιο κάτω 2 Σφαίρες Αέρα, πιο κάτω 2 Σφαίρες Νερού και πιο κάτω μια Σφαίρα Γης. Τα 4 στοιχεία βέβαια είναι σύμβολα καταστάσεων ύπαρξης και συνείδησης και όχι κυριολεκτικά τα φυσικά γήινα στοιχεία.

Αυτό το διάγραμμα της Μπλαβάτσκυ μπορεί να εφαρμοστεί στις 2 Επτάδες παραπάνω.
2 μάτια: Φωτιά
2 αυτιά: Αέρας (το μέσο μέσα από το οποίου φτάνει ο Ήχος)
2 ρουθούνια: Νερό (η υγροποίηση των χημικών στοιχείων στην μύτη μας κάνει να μπορούμε να μυρισουμε , μια στεγνή μύτη χάνει την όσφρηση της)
1 στόμα: Γη (φαγητό, κατάποση)

2 εγκεφαλικά ημισφαίρια: Φωτιά (ηλεκτροχημική λειτουργία)
2 πνεύμονες: Αέρας
2 νεφρά: Νερό (καθαρίζει τα υγρά του οργανισμού)
1 γεννητικό σύστημα: Γη (αναπαραγωγή σωμάτων)

7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης
Τα επτά Κέντρα Ενέργειας ή Τσάκρας, τα οποία συνδέονται με τους 7 βασικούς αδένες βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία παράλληλη με τη σπονδυλική στήλη.

Το 1ο Κέντρο βρίσκεται περίπου στη βάση της σπονδυλικής στήλης και σχετίζεται με τις γονάδες.
Το 2ο Κέντρο βρίσκεται λίγο πάνω από τις γονάδες και σχετίζεται με τα κύτταρα Λέυντιγκ.
Το 3ο Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή των νεφρών και σχετίζεται με τα επινεφρίδια.
Το 4ο Κέντρο βρίσκεται στη μέση του στήθους και σχετίζεται με το θύμο αδένα.
Το 5ο Κέντρο βρίσκεται στη βάση του λαιμού και σχετίζεται με το θυρεοειδή αδένα.
Το 6ο Κέντρο βρίσκεται περίπου στο μέσο του εγκεφάλου και σχετίζεται με τον αδένα της επίφυσης.
Το 7ο Κέντρο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επίφυση, ανάμεσα στα δύο μάτια, και σχετίζεται με τον αδένα της υπόφυσης.

Τα επτά θαύματα του αρχαίου Κόσμου. Ο κολοσσός της Ρόδου, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, η πυραμίδα του Χέοπος, ο φάρος της Αλεξάνδρειας, ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο , το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
Από αυτά τα 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο.

7 είναι οι βασικές αρχές για να τετραγωνίσεις εναν κύκλο.

7 οι μέρες της εβδομάδας

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες – Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7 – Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού.

Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών

Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.
Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα είχε 7 χορδές.
7 ήταν οἱ κύκνοι ποὺ πέταξαν 7 φορὲς γύρω ἀπὸ τὴν ἱερὴ νῆσο ὅταν γεννήθηκε ὁ θεὸς Ἀπόλλων καὶ 7 φορὲς ἐπανέλαβαν τὸ τραγούδι του

7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων

7 είναι οι Χριστιανικές αρετές – ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη

Κάθε φάση της Σελήνης διαρκεί 7 ημέρες.

Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας.
Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7 – Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο και γη.

Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.

7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους – Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες – ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ
7 και οι νότες του πενταγράμμου (οι ευρωπαικές) – ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι

7 ονόματα έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη – Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ και Κωνσταντινούπολη.

Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Το λευκό φως διαχωρίζεται στα 7 βασικά χρώματα του ορατού οπτικά φάσματος

7 τα φωνήεντα.

7 τα επίπεδα της υπόγειας πόλης στο Κουσάντασι.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.
7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι του Νώε μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.

7 άγγελοι με 7 σάλπιγγες με 7 φιάλες & 7 λιμοί, μετά την 6η σάλπιγγα έπεσαν 7 βροντές, και μια σπουδαία πόρνη που ιππεύει ένα επτακέφαλο κτήνος στο βιβλίο Αποκάλυψη.

7 γράμματα αποτελλούν την λέξη “αριθμός”
Ὁ ἀριθμὸς 7 εἶναι ὁ μόνος ἀριθμός, ποὺ δὲν γίνεται ἀπὸ πολλαπλάσιο ἢ τὴ διαίρεση δυὸ ἄλλων ἀριθμῶν τῆς πρώτης δεκάδας.

7 Τα σημιάδια της αποκάλυψης για την δευτέρα παρουσία

7 οι εκκλησίες της μικράς ασίας που αναφέρονται για την 2παρουσία και έλαβαν τις 7 επιστολές – στην Έφεσο, στη Σμύρνη, στo Πέργαμον, στα Θυάτειρα, στις Σάρδεις, στη Φιλαδέλφεια και στη Λαοδίκεια.

Η πανύσχιρη και ιερή μενόρα των Ευραίων έχει 7 ληχνίες

7 έσχατες πληγές και το τέλος της Βαβυλώνας
Απο 7 λόφους περιβάλλεται ἡ Ρώμη
Τα επτά κεφάλια ερμηνεύονται αργότερα στην ίδια την Αποκάλυψη ως επτά βουνά, όπου κάθεται η πόρνη Βαβυλώνα και τα βουνά ερμηνεύονται με τη σειρά τους ως οι “επτά βασιλείς”. Τα δέκα κέρατα ερμηνεύονται στην ίδια την Αποκάλυψη ως “δέκα βασιλείς”, οι οποίοι σε συμφωνία μεταξύ τους παραδίδουν την δύναμή τους στο θηρίο.
Μεταξύ άλλων εξαιτίας των επτά βουνών που θυμίζουν τους επτά λόφους της Ρώμης, ορισμένες ελεύθερες εκκλησίες ταυτίζουν την “πόρνη Βαβυλώνα” με το Βατικανό – Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929

7 χρόνια απραγής όταν έρθει ο αντίχριστος
7 χρόνια ειρήνης και παύση πυρός σε όλα τα κράτη υπογράφει ο Αντίχριστος κατα τον Προφύτη Δανιήλ

7 τα επίπεδα τοῦ Πύργου τῆς Βαβὲλ

7 σοφοί της Ἀρχαίας Ἑλλάδας (Θαλῆς ὁ Μιλήσιος, Βίας ὁ Πριηνεύς, Πιττακὸς ὁ Μυτιληναῖος, Σόλων ὁ Ἀθηναῖος, Κλεόβουλος ὁ Ρόδιος, Περίανδρος ὁ Κορίνθιος, Χίλων ὁ Λακεδαιμόνιος)

7 οἱ Ἀρχάγγελοι

7 τὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας (Θεία Εὐχαριστία, Μετάνοια, Γάμος, Εὐχέλαιο, Βάπτισμα, Χρίσμα, Ἱερωσύνη)

Στὸ Εὐχέλαιο ἀνάβονται 7 κεριά, 7 φορὲς μυρώνονται, 7 Ἀπόστολοι καὶ 7 Εὐαγγέλια διαβάζονται

7 τὰ θανάσιμα ἁμαρτήματα [ὑπερηφάνεια, φιλαργυρία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, θυμός, ἀκηδία (ἀμέλεια)]

7 οἱ Οὐρανοὶ

7 οἱ λέξεις (λόγοι) ποὺ εἶπε στὸ Σταυρὸ ὁ Χριστὸς

7φωτη λυχνία φώτιζε τὸ ἄδυτο τοῦ Ναοῦ τοῦ Σολομῶντα

7δωρος ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος

70 σοφοὶ μετέφρασαν τὴν Ἁγία γραφή το 70 π.Χ.

7φωνος ἡ στοὰ στὴν Ἀρχαία Ὀλυμπία, ποὺ παρήγαγε 7πλή ἠχὼ

7 γιοὺς καὶ 7 κορίτσια εἶχε ἡ Νιόβη

7 ἀγόρια καὶ 7 κορίτσια ἔστελναν ἐτησίως οἱ Ἀθηναῖοι στὸ Μινώταυρο τῆς Κρήτης

7 οἱ ἰσχνὲς καὶ 7 οἱ παχιὲς ἀγελάδες τοῦ Φαραὼ
7 τὰ ἔτη εὐφορίας τῆς Αἰγύπτου
7 και τὰ ἔτη δυστυχίας τῆς
7 οἱ πληγὲς τοῦ Φαραὼ
7 τα στάχυα που ονειρεύτηκε.
Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν μόνο 7 από τις διακλαδώσεις του Νείλου, 7 και οι βραχίονες των εκβολών του
Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

70 μ.Χ. καταστράφηκε ἡ Ἱερουσαλὴμ

7 κυκλικὰ τείχη εἶχαν τὰ Ἐκβάτανα

7 ἐπάλληλα δωμάτια εἶχε ὁ πύργος τῆς πόλεως Βορσίππα τῆς Μεσοποταμίας, ἀφιερωμένα σὲ 7 θεούς.

7 πόλεις ἀποτελοῦν τὸ Δελχί

Σε 7 λόφους εἶναι κτισμένη ἡ Κωνσταντινούπολη

7πύργιο λέγεται τὸ Κάστρο Θεσσαλονίκης

Οἱ Ἀλχημιστὲς στὸν ἀριθμὸ 7 διέβλεπαν μία μυστηριώδη σχέση μεταξὺ τῶν 7 πλανητῶν καὶ τῶν 7 μετάλλων – Ὁ ἥλιος στὸ χρυσό, Ἡ Σελήνη στὸν ἄργυρο, Ὁ Ζεὺς στὸ κασσίτερο, Ἡ Ἀφροδίτη στὸ χαλκό, Ὁ Κρόνος στὸ μόλυβδο, Ὁ Ἄρης στὸ σίδηρο, Ὁ Ἑρμῆς στὸν ὑδράρΟι πρώτοι υπολογιστές κύησης ... από τους Κυκλαδίτες!γυρο

7 φορές περιελήχθη ο Οφίων γύρω από το κοσμικό αβγό

Σε απεικονίσεις του Μίθρα εκπέμπονται 7 ακτίνες από το κεφάλι του

7 οι Ρίσι του Ινδουισμού

7 είναι ο αριθμός του Γιανγκ

7 οι χάριτες του Αγίου Πνεύματος

7 εκπορεύσεις στην Καμπάλλα

7 πνεύματα προ του Θρόνου

Ο Ιησους είναι 77ος απόγονος στο Ευαγγέλιο του Λουκά

Το σφαγμένο αρνί με τα 7 κέρατα και τα 7 μάτια στην Αποκάλυψη

Οι άγγλοι ισχυρίζονται πως για να γίνεις λόρδος απαιτούνται 7 γενεές

7 ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας ,

7πηχο ανδριάντα δωρίσαν στον Απόλλωνα οι Αιγύπτιοι

Οι Χαλδαίοι ,Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι,Φοίνικες ,Ινδοί και Πέρσες μέτρησαν τους επτά πλανήτες ,τα επτά
άστρα της μεγάλης άρκτου και τα επτά άστρα της μικρής άρκτου.

Οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να επισκέπτονται 7 φορές στη Μέκκα ,να κάνουν 7 γύρους γύρω ἀπὸ τὴν πέτρα τῆς Καάβας, νὰ θυσιάζουν 7 κριάρια, να προσεύχονται 7 φορές την ημέρα, νὰ προσκυνοῦν 7 φορὲς τοὺς τάφους τῶν συνεργατῶν τοῦ Μωάμεθ και δικαιούνται να έχουν 7
γυναίκες κατα το Κοράνι.

Για τους Εβραίους 7 μέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας, 7 οι γιορτὲς τῶν ἀζύμων, 7 χρόνια διαρκούσε το Σαββατικό
έτος και 7 τέτοια έτη αποτελούσαν το Ιωβηλαίο. 7 ιερείς με 7 σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την
Ιεριχώ για 7 μέρες και την έβδομη έκαναν 7 φορές το γύρω των τειχών της, πριν αυτά γκρεμιστούν. 7φωτη ήταν η ιερή
λυχνία ,την 7η μέρα από την γέννηση γινόταν η περιτομή των αγοριών , 7 φορές συγχωρούνταν
τα αμαρτήματα , στο 7πλάσιο ο κλέφτης αποζημίωνε αυτόν που ζημίωνε .Το 7 ήταν το σύμβολο της
αρτιότητας και της θείας ευλογίας και περιέχεται στο εθνικό τους σύμβολο

Οι Έλληνες στα νεογέννητα έδιναν το όνομα την έβδομη μέρα. Όσο για τους Σπαρτιάτες, αυτοί θυσίαζαν κάθε έβδομη ημέρα του μήνα στον Θεό της μουσικής και του ήλιου.

Οι γάτες είναι 7ψυχες

7 οι ηλικιες του ανθρωπου κατά τον Σαιξπηρ
1)Ο Νηπιο
2)Ο Κλαψιαρης μαθητης
3)Ο Εραστης
4)Ο Φανταρος
5)Ο Δικαστης
6)Ο Ανοητος Γερος
7)Το ξεκουτιασμα και η απολυτη ληθη

7 οι ημερες της δημιουργειας του κοσμου
1η ημερα – Το Φως
2η ημερα – Ο Παραδεισος
3η ημερα – Η Γη οι Θαλασσες και τα φυτα
4η ημερα – Ο Ηλιος η Σεληνη και τα Αστερια
5η ημερα – Η Θαλασια ζωη και τα Πουλια
6η ημερα – Τα ζωα και ο Ανθρωπος
7η ημερα – Ο ΘΕΟΣ αναπαυται
Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα!

7 οι Ελληνες Σοφοι της Αρχαιoτητας Θαλης ο Μιλησιος – Βιας ο Πριηνευς – Πιττακος ο Μυτιληναιος – Σολων ο Αθηναιος – Κλεοβουλος ο Λινδιος – Χιλων ο Λακεδαιμονιος – Περιανδος ο Κορινθιος

7 οι παραδεισοι του Ισλαμ Ασημι – Χρυσος – Μαργαριταργια – Πλατινα – Ρουμπινι – Κοκκινα Πετραδια – Θεικο φως

7 οι αρετες των χριστιανων Πιστη – Ελπιδα – Φιλανθωπις – Δικαιοσυνη – Εγκρατεια – Καρτερια – Σωφροσινη

7 οι Ηπειροι Αφρικη – Ανταρκτικη – Ασια – Αυστραλια – Ευρωπη – Βορεια Αμερικη – Νοτια Αμερικη

7 οι αιτιες τις Υπαρξης

7 ενδοκρινεις αδένες

7 είναι τα θάυματα του Χριστού κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη

7 είναι οι θεοί της Τύχης – Μπισαμόν – Νταϊκόκου- Εμπίσου – Φουκουροκούτζου – Τζουροτζίν – Χοτέι – Μπεντέν

7 εξεστράτευσαν κατά της Θήβας Άδραστος – Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος

7 ήρωες υπερασπίστηκαν την Θήβα Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας
Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών.

Αλκυόνη-Μερόπη – Ηλέκτρα-Ταϋγέτη-Κελαινώ- Μαία-Αστερόπη

7 πόλεις διεκδικούν την καταγωγή του Ομήρου Χίος – Σμύρνη – Κύμη – Κολοφώνας – Πύλος – Άργος – Αθήνα

7 γράμματα αποτελλούν την λέξη “αριθμός”
Ὁ ἀριθμὸς 7 εἶναι ὁ μόνος ἀριθμός, ποὺ δὲν γίνεται ἀπὸ πολλαπλάσιο ἢ τὴ διαίρεση δυὸ ἄλλων ἀριθμῶν τῆς πρώτης δεκάδας.

Και μπορείτε να δείτε την μαθηματική σημασία του Νούμερου 7 που αριθμολόγοι, επιστήμονες, φοιτητές και πολλοί άλλοι εκφράζουν ! Μην γελάσετε, δώστε βάση !
Πηγή: http://eptakleidia.wordpress.com/2010/08/08/iero7/



Σοκ: Δείτε Έλληνα παρουσιαστή σε gαy ταινία πoρνό… [φωτο]


Είναι η πρώτη φορά που κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει Έλληνα παρουσιάστη σε όλο του το μεγαλείο...
Το «αγόρι» μετά το άδοξο τέλος της τηλεοπτικής καριέρας του δεν «μάσησε» και το… «γύρισε» στις παραγωγές. Θέλω μια σοκολάτα τώρα!

Είδε και από ειδε με τις «τρύπιες» υποσχέσεις και προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Πρωταγωνιστεί σε ταινία με θέμα τον Ελληνικό ουρανό την Ιστορία της χώρας και την gαy αγάπη.

Πρόκειται για παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε…βράχια με φόντο Ελληνικά μνημεία.

Πρόκειται για παρουσιαστή μεγάλου καναλιού ο οποίος όταν το κανάλι έκλεισε, έβγαζε μεροκάματο χορεύοντας σε γνωστά gαy στέκια της Αθήνας…


gossip-tv.gr




Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες


Τα τελευταία χρόνια ανθεί η εναλλακτική ιατρική, ως σύνολο μεθόδων που κείνται πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στις παραδοσιακές κοινωνίες.

Ανάλογη άνθηση γνωρίζει και η θαυματουργική ιατρική, ενώ η εμπιστοσύνη του κοινού στις εναλλακτικές μορφές θεραπείας παρουσιάζεται αυξημένη.

Στο άρθρο αυτό καταγράφονται οι σημαντικότερες μορφές της εναλλακτικής ιατρικής, εξετάζεται η κατά περίπτωση θεραπευτική και επιστημονική αξία τους από την άποψη της συμβατικής ιατρικής και επιχειρείται μια ανίχνευση των αιτιών που εξηγούν την άνθησή της.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας παρουσιάζουν ευρεία διάδοση και ότι εκτείνονται από θεραπευτικές μεθόδους που προσομοιάζουν με αυτές της συμβατικής ιατρικής (και που ενδεχομένως θα είχε κάποια αξία η εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη τους) έως μεθοδεύσεις οργανωμένης εξαπάτησης το κοινού και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, που θα ήταν χρήσιμο να αποκαλυφθούν προς όφελος τόσο της επιστήμης όσο και των ασθενών.

Στο τέλος ενός αιώνα που σήμανε το θρίαμβο της τεχνολογίας και στις απαρχές ενός νέου αιώνα που υπόσχεται ακόμη περισσότερους τεχνολογικούς θριάμβους, ιδίως στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημών, η εναλλακτική ιατρική όχι μόνο επιβιώνει αλλά και αναπτύσσεται παράλληλα με τη συμβατική επιστημονική ιατρική, αν όχι σε βάρος της.

Σχεδόν στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα έχει υποβαθμίσει την αξία της εναλλακτικής ιατρικής, αν δεν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τους φορείς της ως επικίνδυνους απατεώνες.

Ωστόσο, δε λείπουν οι επιστημονικές φωνές που αναγνωρίζουν κάποια συμβολή των εναλλακτικών θεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένες μορφές εναλλακτικής ιατρικής.

Η στάση του κοινού εμφανίζεται διαφοροποιημένη: από τη μία πλευρά, η πλειοψηφία, των μη ειδικών, στις αναπτυγμένες κυρίως κοινωνίες, δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την επιστημονική ιατρική και να θεωρεί την εναλλακτική ιατρική, μερικώς αν όχι στο σύνολό της, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ασθενών και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Από την άλλη, διαρκώς περισσότεροι ασθενείς, και στις προηγμένες κοινωνίες, καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εναλλακτικών θεραπειών.

Η αντιφατική αυτή τοποθέτηση απέναντι στην εναλλακτική ιατρική δεν είναι καθόλου νέα. Η εποχή κατά την οποία ο Ιπποκράτης και η σχολή του είχαν ήδη αποκτήσει σπουδαία φήμη (5ος – 4ος αι. π.χ.) ήταν επίσης και μία εποχή ακμής των Ασκληπιείων, των ιερών τεμενών του Ασκληπιού, στα οποία λάμβαναν χώρα θαυματουργικές θεραπείες. Χαρακτηριστική είναι η αριστοφανική διακωμώδησή τους στον «Πλούτο» (388 π.χ.) αλλά και η τελική αναστήλωση του κύρους τους στο ίδιο έργο.

Λίγα λόγια για τα Ασκληπιεία:

Η λατρεία του Ασκληπιού πρωτοεμφανίζεται τον 5ο π.Χ. αιώνα και κορυφώνεται τον 4ο π.Χ. αιώνα, χωρίς να παύσει να είναι δημοφιλής μέχρι το τέλος του αρχαίου κόσμου.

Ο Ασκληπιός, γιος του Απόλλωνα και της θνητής Κορωνίδας, ήταν αρχικά χθόνιος ήρωας αλλά εξελίχθηκε σε κανονικό θεό και ως ιαματική θεότητα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους πιστούς.

Η λατρεία του ήταν η τελευταία που υποχώρησε μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού και κατά κανόνα στη θέση των ιερών του ιδρύθηκαν παλαιοχριστιανικές βασιλικές για να εξακολουθήσει η λατρεία υπό άλλο ένδυμα.

Κέντρα λατρείας του ήταν τα διάφορα Ασκληπιεία, από τα οποία τα πιο γνωστά ήταν της Τρίκκης (Τρίκαλα), της Επιδαύρου, της Τιτάνης, των Αθηνών, της Κω, της Λισσού, της Λεβήνος, της Κυρήνης και άλλα. Δεν υπήρχε σχεδόν ελληνική πόλη που να μην είχε το Ασκληπιείο της.

Η θεραπεία επιτυγχανόταν με δύο τρόπους:

α) με την ψυχολογική ενδυνάμωση του ασθενούς και τόνωση της πίστης του για τις θεραπευτικές ικανότητες του θεού (υποβολή, θαύμα) και

β) με την εφαρμογή φαρμακευτικής αγωγής και υγιεινής ζωής στον πάσχοντα (θεραπεία, άσκηση).

Συνήθως και οι δύο μέθοδοι εφαρμόζονταν σε συνδυασμό και αλληλοσυμπληρώνονταν.

Τα ιερά βρίσκονταν συνήθως μέσα σε άλση, μακριά από την πόλη, ώστε να υπάρχει υγιεινή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Στοιχείο της λατρείας ήταν το νερό-άγιασμα για τελετουργικούς καθαρμούς και σωματικά λουτρά.
Κέντρο λατρείας ήταν ο ναός του θεού και άλλα ιερά οικoδομήματα που τον περιέβαλλαν.

Η πίστη των ασθενών ενδυναμώνονταν από τις διηγήσεις του ιερατείου περί θαυμάτων του Ασκληπιού, που συχνά ήταν γραμμένες σε επιγραφές (ιάματα). Υπόμνηση των θαυμάτων εξάλλου και της ευγνωμοσύνης των ιαθέντων ήταν τα διάφορα αναθήματα, συνήθως γλυπτά ή έργα τέχνης, που στόλιζαν το άλσος.

Η θαυματουργική "επιφάνεια" του θεού γινόταν κατά την εγκοίμηση μέσα στα άβατα. Υπήρχαν όμως και οικοδομήματα για ιατρική θεραπεία, ανάλογα με τα σημερινά ιατρεία.

Προς τιμήν του θεού γίνονταν γυμνικοί και μουσικοί - θεατρικοί αγώνες, που προϋπέθεταν την ύπαρξη αντίστοιχα σταδίων και θεάτρων.
Gpapado
Πηγή: http://www.proionta-tis-fisis.info/2013/01/blog-post_3684.html



Χαμός στο You Tube: Βίντεο με... UFO στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου!


Πέρασε ένα UFO τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου και μάλιστα πήγαινε στην Πάτρα; Ένα απίστευτο θέαμα, σύμφωνα με το thebest.gr, αντίκρισε ταξιδιώτης που τραβούσε με την κάμερα του μέρα-μεσημέρι στην γέφυρα Ρίου - Αντιρίου!

Σύμφωνα με το βίντεο ένα... αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο περνάει πάνω από την γέφυρα με κατεύθυνση προς την Πάτρα!

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
newsbomb.gr 

Δείτε ποια ρήγματα της χώρας μας ξύπνησαν !!


Πάρα πολύ έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τους τελευταίους 2-3 μήνες, σε πολλές περιοχές της χώρας μας και κυρίως της κεντρικής αλλά και νότιας Ελλάδας.
Ρήγματα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένα, δίνοντας σεισμικές δονήσεις με μεγέθη από 3 ως και πάνω 4 Ρίχτερ.
Κάτι ανάλογο, συμβαίνει και στις Κυκλάδες αλλά και στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Κρήτη, όπου καθημερινά καταγράφονται δεκάδες σεισμικές δονήσεις, όπου αρκετές από αυτές είναι ακόμα και πάνω από 4 Ρίχτερ.
Οι σεισμοί αυτοί, γίνονται σε 2 περιοχές που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση μεγάλου σεισμού τα επόμενα χρόνια, μιας και γίνονται πάνω ή και κοντά σε ρήγματα που στο παρελθόν έχουν δώσει σεισμούς ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των σεισμών στη Φθιώτιδα, όπου πολλοί σεισμολόγοι κάνουν λόγω πως γίνεται σε ένα παρακλάδι του ρήγματος της Αταλάντης, το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει ουκ ολίγες φορές ισχυρούς σεισμούς στη περιοχή.
Το ίδιο συμβαίνει και στο νότιο Αιγαίο, όπου οι σεισμοί που καταγράφονται, γίνονται σε ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας για ισχυρούς σεισμούς περιοχές, όπως είναι και το τόξο του νοτίου Αιγαίου, το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει πολλές φορές και σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ.

Σε αυτές τις 2 περιοχές της χώρας μας, πρόσφατα είχαν γίνει και σεισμοί με μέγεθος άνω των 5 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους κυρίως για τη κεντρική Ελλάδα, μιας και το γεγονός ότι ένας σεισμός εκτός θάλασσας και πόσο μάλλον επιφανειακός, μπορεί να κάνει πολλές ζημιές και ίσως να έχει και θύματα, κάτι που απεύχονται. 

Δεν ανησυχούν τόσο για το Αιγαίο όπως λένε σε δηλώσεις τους, καθώς και ισχυρός σεισμός να γίνει, το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που απελευθερώνεται, διαφεύγει στη θάλασσα και όχι τόσο στη ξηρά, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για καταρρεύσεις κτηρίων ή για θύματα, να ελαχιστοποιείται αρκετά σε σχέση με έναν ισχυρό σεισμό στη ξηρά.
Τις τελευταίες ημέρες, έντονη σεισμική δραστηριότητα αλλά με σεισμούς κοντά στα 3 Ρίχτερ, παρατηρείται στη κεντρική Μακεδονία αλλά και βόρεια των Σποράδων, σε περιοχές χαμηλής σεισμικότητας. Οι σεισμολόγοι παρατηρούν επί 24ωρου βάσεως τους σεισμογράφους, μιας και η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας και κυρίως στη κεντρική χώρα, είναι πολύ έντονη. Πάντως δεν έχουν αναφέρει τίποτα για επικείμενο μεγάλο σεισμό που μπορεί να γίνει στη χώρα μας.
Τέλος, να σας πούμε πως οι σεισμοί δεν μπορούν να προβλεφθούν με κανένα τρόπο. Εμείς απλά σας αναφέρουμε τι λένε οι σεισμολόγοι αλλά και ποια ρήγματα της χώρας μας έχουν ξυπνήσει για τα καλά, κάτι που θα δείτε και στο παρακάτω χάρτη σεισμών που διαθέτουμε. Οι σεισμολόγοι επικεντρώνονται πάντως στη παρατήρηση αυτών των ρηγμάτων που παρουσιάζουν έντονη σεισμική δραστηριότητα.

greek-weather



Η Ομηρική Ελληνική Γλώσσα: Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το!



Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού...

Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι ‘εξόδευσαν’, για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την ‘βαπτίσουν’ με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».

Παραδείγματα:

AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: “θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ”.
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα ‘τραπέζια’ (πάγκους) της αγοράς…
BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.
BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.
BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.
CARE = από το καρέζω.
COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.
DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα ‘δία’. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.
DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ
DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!
DOUBLE = από το διπλούς – διπλός.
EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.
EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε
EYES = από το φάεα = μάτια.
FATHER = από το πάτερ (πατήρ).
FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.
FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα).
GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια.
HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.
HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ‘ς’ προφέρεται ως ‘ρ’. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).
I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.
ILLUSION = από το λίζει = παίζει.
ΙS = από το είς.
KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).
KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( …;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).
LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης – πατέρας του Οδυσσέα).
LOVE = λατινικό: love από το ‘λάFω’. Το δίγαμμα (F) γίνεται ‘αυ’ και ‘λάF ω ‘ σημαίνει “θέλω πολύ”.
MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι.
MATRIX = από το μήτρα.
MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός.
MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος.
MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.
ME = από το με.
MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.
MENACE = από το μήνις.
MENTOR = από το μέντωρ.
MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε’84,2).
MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το …; menu!
MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ).
MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει.
MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).
MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.
MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου!
MOW = από το αμάω = θερίζω.
NIGHT = από το νύχτα.
NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο (“νέ τρώει, νέ πίνει”), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.
PAUSE = από το παύση.
RESISTANCE = από το ρά + ίστημι.
RESTAURANT = από το ρά + ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα.
RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά+ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι.
SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (‘) προφέρεται ως σ = σερπετό.
SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s + έξις.
SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται).
SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς.
SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή).
TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό.
TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση.
YES = από το γέ = βεβαίως.
WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ.

Eργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου , Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα – τροφός όλων των γλωσσών», η Αναστασία Hellas-now
Πηγή: http://60gr.com/



Οι Μινωίτες διέθεταν υπολογιστή;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Ο ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό: το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικό υπολογιστή γεωγραφικού πλάτους και εκλείψεων, που προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια. Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!


Αστρονομικό «γκάτζετ» του Μινωικού πολιτισμού εντόπισε έλληνας ερευνητής σε ξεχασμένα πλακίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.


Ο ερευνητής Μηνάς Τσικριτσής, κρατώντας στα χέρια του ένα ομοίωμα του «Υπολογιστή του Παλαιοκάστρου»
Στα τέλη Φεβρουαρίου μια παρουσίαση βιβλίου έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Αναλύοντας εκεί το περιεχόμενο του βιβλίου του, «Αστρονομία Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού», ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής προέβη σε πρωτότυπες παγκοσμίως αποκαλύψεις, που αφορούν την τεχνολογία και την επιστημονική γνώση των Μινωιτών. Αποκαλύψεις οι οποίες προέκυψαν από την ερμηνεία παραστάσεων που απεικονίζονται σε δύο πλακίδια, από το Παλαίκαστρο Σητείας.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ρωτήσαμε τον ερευνητή:
- Κύριε Τσικριτσή, πώς φθάσατε στη μελέτη αυτών των ευρημάτων;
«Τα τελευταία δύο χρόνια, ασχολούμενος με μινωικά ευρήματα που έχουν σχέση με την αστρονομία του κρητομυκηναϊκού πολιτισμού, έχω έλθει σε επαφή με πολλά ευρήματα αστρονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία περιγράφω στο πρόσφατο βιβλίο μου. Τις εικόνες της μήτρας από το Παλαίκαστρο τις βρήκα δημοσιευμένες στην "Αρχαιολογική Εφημερίδα" του 1900, αλλά και ως σκίτσα στο βιβλίο του ανασκαφέα της Κνωσού, Εβανς, "The palace of Minos, etc.". Ο Εβανς αναφέρει ότι οι εικόνες _ που βρέθηκαν χαραγμένες σε πλακίδια αργιλικού σχιστόλιθου του 15ου αι. π.Χ. _ εμφανίζουν σύμβολα της Σελήνης και του Ηλίου. Επειδή οι εικόνες δεν ήταν ευκρινείς, ζήτησα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την άδεια να μελετήσω το εύρημα. Ο διευθυντής κ. Γ. Ρεθεμνιωτάκης και η αρχαιολόγος Κ. Αθανασάκη με έφεραν σε επαφή με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Με βάση αυτές και τη συσχέτιση με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και ιστορικά και αστρονομικά στοιχεία που αφορούν μονάδες μέτρησης χρόνου και πρόβλεψη εκλείψεων Σελήνης και Ηλίου, κατέληξα σε μία ερμηνεία για τη χρήση της μοναδικής αυτής μήτρας».

- Η οποία ερμηνεία, συνοπτικά, είναι;
«Οτι μέσω της μήτρας αυτής περιγράφεται αναλογικός υπολογιστής που μετρά χρόνο, προσδιορίζει γεωγραφικό πλάτος και προβλέπει σεληνιακές εκλείψεις!».

- Ενα τέτοιο επίτευγμα, στην εποχή των Αργοναυτών, ακούγεται αδιανόητο. Πώς οδηγηθήκατε σε μια τέτοια ερμηνεία;

«Αρχικά μελέτησα και κατανόησα το πώς λειτουργεί ο δίσκος που αποτυπώνεται αριστερά στη μήτρα και έπειτα μελέτησα τον ακτινωτό δίσκο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της. Στο κέντρο του δίσκου εμφανίζεται ένας σταυρός _ ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται σύμβολο απεικόνισης του Ηλίου. Μεγεθύνοντας το εύρημα, απαρίθμησα 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του σταυρού και, κάτω από τον κύκλο, διέκρινα το σύμβολο της Σελήνης (με μορφή μηνίσκου) και 28 αριθμημένες στιγμές στον εξωτερικό κύκλο. Αν οι 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του Ηλίου αντιπροσωπεύουν 18 χρόνια, τότε σωστά ο δημιουργός αυτής της εικόνας τοποθέτησε 28 στιγμές γύρω από το σύμβολο της Σελήνης, καθώς το πλήθος των σεληνιακών εκλείψεων ανά 18 χρόνια και 11 ημέρες είναι 28. Το φαινόμενο της επανάληψης των σεληνιακών εκλείψεων κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες ήταν γνωστό στους Χαλδαίους και το αποκαλούσαν "Σάρο"».

- Ομως… τα αρχαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα αναφοράς του Σάρου από τους Χαλδαίους εντοπίζονται στο 750 π.Χ. Μια τέτοια γνώση της περιοδικότητας των εκλείψεων προϋποθέτει είτε ότι οι Μινωίτες είχαν προπορευθεί αστρονομικά ή ότι η γνώση αυτή προϋπήρχε στους Βαβυλώνιους ή τους Σουμέριους και την είχαν δανειστεί από εκεί. Επιπλέον, υπάρχει ένα deja vu: την ίδια πρόβλεψη βάσει του Σάρου την είδαμε και στον μηχανισμό των Αντικυθήρων!
«Είμαι πλέον βέβαιος ότι οι Μινωίτες ήταν από τους πρώτους _ αν όχι οι πρώτοι _ που ανακάλυψαν την έννοια του Σάρου. Οσο για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ορθά επισημαίνετε τον παραλληλισμό. Θεωρώ ότι το "νέο" αυτό εύρημα δεν μειώνει την αξία του ευρήματος των Αντικυθήρων, αλλά μετατοπίζει τον χρόνο δημιουργίας 14 αιώνες πίσω. Ξαναγράφουμε έτσι το κεφάλαιο εισαγωγής στην ιστορία των επιστημών, με αρχή τον "υπολογιστή του Παλαίκαστρου", του 1500 π.Χ.».

- Για να προβλέψουν τις σεληνιακές εκλείψεις, οι κατασκευαστές του μηχανισμού των Αντικυθήρων χρησιμοποιούσαν έναν, απίστευτο για την εποχή τους, συνδυασμό γραναζιών. Σε αυτή τη μήτρα βλέπουμε να απεικονίζεται απλά ένα εγχάραγμα με κουκκίδες. Πώς καταφέρνει να επιτελεί τον υπολογισμό;

«Είναι όντως ένα θαύμα κομψής λύσης στη μέγιστη απλότητα κατασκευής. Δείτε: Ο εσωτερικός κύκλος χωρίζεται σε δύο ημικύκλια, που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις. Αυτά τα ημικύκλια αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες, 29 και 30 ημερών, που αρχίζουν και τελειώνουν με πανσέληνο. Αν, κάθε ημέρα, μετακινούμε δεξιόστροφα μία βελόνα στον εσωτερικό κύκλο και κάθε 15 ημέρες μετακινούμε μια άλλη βελόνα αριστερόστροφα στην περιφέρεια με τα ακτινωτά τριγωνικά δόντια, παίρνουμε την πορεία της Σελήνης ως προς την πορεία του Ηλίου».


- Και γιατί αντιστοιχίζεται αυτή η διττή πορεία με τις σεληνιακές εκλείψεις;
«Αναλογισθείτε ότι έκλειψη σημαίνει στην πράξη "εξαφάνιση στη σκιά". Αν το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης και της Γης συνέπιπταν, τότε θα είχαμε κάθε μήνα μια έκλειψη Ηλίου και μια έκλειψη Σελήνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, διότι οι τροχιές Σελήνης και Γης βρίσκονται σε επίπεδα που έχουν μεταξύ τους μια κλίση 5 μοιρών. Τα σημεία όπου το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης τέμνει το επίπεδο της γήινης τροχιάς λέγονται "σεληνιακοί δεσμοί". Οταν η Σελήνη βρίσκεται στη θέση της πανσελήνου και ο Ηλιος κοντά στη θέση ενός από τους δύο σεληνιακούς δεσμούς, τότε έχουμε έκλειψη Σελήνης. Αυτά τα δύο σημεία (οι δεσμοί) ολοκληρώνουν μια πλήρη περιφορά κάθε 18 χρόνια. Ετσι, κάθε 12 μήνες, οι κόμβοι μετακινούνται τρεις θέσεις κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, πάντα σε διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Ο κύκλος της περιφέρειας με τις 58 οπές στον "υπολογιστή του Παλαικάστρου" αντιπροσωπεύει την περιστροφή των δεσμών. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου των 18,5 ετών επαναλαμβανόταν ο ίδιος κύκλος των σεληνιακών εκλείψεων. Τα στοιχεία πείθουν ότι οι κατασκευαστές της μήτρας είχαν ανακαλύψει αυτόν τον κύκλο κίνησης των δεσμών».

- Επαληθεύσατε στην πράξη ότι ο «υπολογιστής» αυτός βρίσκει σωστά τις εκλείψεις;
«Βεβαιότατα! Υπολόγισα την πρόσφατη ολική σεληνιακή έκλειψη, που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2010, και έπειτα βρήκα ότι με την ίδια λογική λειτουργίας μπορούσα να προβλέψω τις εκλείψεις που θα συμβούν το 2011, όπως και άλλες που θα συμβούν τα έτη 2015, 2017 και 2018».
- Συναρπαστικό… Αλλά μιλήσατε και για υπολογισμό ωρών και γεωγραφικού πλάτους. Αυτοί οι υπολογισμοί πώς γίνονται;

«Δείτε: Αν προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε κατεύθυνση Βορρά – Νότου και τοποθετήσουμε στο κεντρικό βαθούλωμα μια βελόνα κατακόρυφα, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο "ηλιακό ρολόι χειρός", με ώρα που αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά _ δηλαδή, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι κάθε τριγωνικός δείκτης του ακτινωτού τμήματος αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκκίδες του κάθε δείκτη τον χωρίζουν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών».

- Εφόσον αυτά επαρκούν για τον υπολογισμό της ώρας, τα υπόλοιπα σύμβολα της μήτρας τι σημαίνουν;
«Σωστά το παρατηρήσατε: στη μήτρα, πάνω από τον δίσκο, υπάρχουν τρία εργαλεία για τον προσδιορισμό του γεωγραφικού πλάτους. Αν ο χρήστης του δίσκου χρησιμοποιούσε ως όργανα τις δύο βελόνες και την ημικυκλική λαβίδα που υπάρχει στο αποτύπωμα της πίσω πλευράς της μήτρας, και σημείωνε ανά εβδομάδα την άκρη της σκιάς όταν μεσουρανεί ο Ηλιος, τότε μπορούσε _ με τη γωνία ω που σχηματίζουν οι βελόνες _ να καταγράφει το γεωγραφικό πλάτος του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μελλοντική μετατόπισή του, δεν είχε παρά να μετρήσει τη σκιά της βελόνας στην αντίστοιχη εβδομάδα για να προσδιορίσει πόσο βόρεια κατευθύνθηκε, ώστε να μπορεί να επιστρέψει!».

- Κύριε Τσικριτσή, η ερμηνεία αυτή που δίνετε στη μήτρα πιστεύετε ότι είναι και η μοναδική;
«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η λογική της ερμηνείας μου στέφθηκε με επιτυχείς μετρήσεις τόσο των εκλείψεων όσο και της ώρας και του γεωγραφικού πλάτους. Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό, διότι μπορεί κάποιος άλλος να προτείνει μια άλλη χρήση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή της ανθρωπότητας _ και αυτός έχει μινωική προέλευση».


Τσικριτσή, ότι αυτή η ερμηνεία σας ανατρέπει πολλά από όσα πιστεύονται ως σήμερα για τον μινωικό πολιτισμό;..
«Θεωρώ ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι έως τώρα παραδοχές ότι αυτός ο πολιτισμός οικοδομήθηκε αντλώντας στοιχεία και γνώσεις του βαβυλωνιακού και του αιγυπτιακού. Η κατανόησή του οφείλει να γίνεται με μια διαθεματική προσέγγιση στα λιγοστά καμένα ευρήματά του. Χαρακτηριστικά, θα αναφερθώ σε δύο γνωστές φωτογραφίες που εμφανίζουν μινωικά καράβια. Το πρώτο καράβι απεικονίζεται σε ένα κυκλαδικό "τηγανόσχημο" σκεύος του 2300 π.Χ., με 14 ζεύγη κουπιών, πράγμα που μας παραπέμπει σε σκάφος μήκους 32 μέτρων. Σε μια άλλη παράσταση, από την τοιχογραφία της Σαντορίνης του 1640 π.Χ., διακρίνουμε ένα μεγάλο καράβι, με 26 ζεύγη κουπιών, που κατά τον συγγραφέα Cavin Menzies αντιστοιχεί σε σκάφος 54 μέτρων. Η ναυτική αυτή εξέλιξη ακούγεται λογική για χρονική περίοδο 700 χρόνων. Δεν είναι όμως λογικό ένας πολιτισμός που είχε αναπτύξει το θαλάσσιο εμπόριο από το 2800 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. να μην είχε αναπτύξει αντίστοιχη επιστήμη και για τις ανάγκες του. Θα έπρεπε, εκτός των άλλων, να είχε αναπτύξει τα μαθηματικά και την αστρονομία. Πράγμα που αποδεικνύουν αυτά τα ευρήματα!».

- Υπάρχει κάτι, κατά την όλη μελέτη σας, που σας εξέπληξε προς άλλη κατεύθυνση;
«Οντως, προέκυψε κάτι το συγκλονιστικό: Οτι υπάρχει μεγάλη σύμπτωση της μήτρας με τον μεγαλιθικό σχηματισμό του Στόουνχεντζ! Την ιδέα μού την έβαλε ο γιος μου Δημήτρης, που σπουδάζει στην Αγγλία, ο οποίος παρατήρησε ότι η μήτρα έχει τον ίδιο αριθμό οπών (29 + 30 στον εσωτερικό κύκλο και 57 στον εξωτερικό) με αυτές του Στόουνχεντζ. Εκεί, υπάρχει ο λεγόμενος "Κύκλος Ζ" από 29 οπές και γύρω από αυτόν ο "Κύκλος Υ" με 30 οπές. O εξωτερικός τελικός κύκλος, που περιβάλλει όλο το Στόουνχεντζ, αποτελείται από 57 οπές και ονομάζεται Κύκλος Ομπρι (Aubrey Holes). Επίσης, στο κέντρο του "ναού" υπάρχουν 19 πέτρες (το λεγόμενο Πέταλο από Γαλαζόπετρες), αλλά το ίδιο πλήθος μικρών οπών υπάρχει σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού της μήτρας του Παλαικάστρου».

- Αν αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση και πράγματι το Στόουνχεντζ ήταν μια «μεγέθυνση» της μήτρας του Παλαικάστρου, πώς αιτιολογείτε τη συσχέτιση των δύο πολιτισμών; 
«Η κατασκευή του Στόουνχεντζ είχε αποδοθεί στους αρχαίους Κέλτες και στους Δρυίδες τους, αλλά τα ανασκαφικά ευρήματα τη χρονολογούν στη 2η χιλιετία π.Χ. Την εποχή του Χαλκού, οι γνωστοί πολιτισμοί που θα μπορούσαν να σχετισθούν με τέτοιον "ναό" θα ήταν οι μεσοποτάμιοι, ο αιγυπτιακός και ο κρητομυκηναϊκός. Ωστόσο τα μόνα κυκλικά κατασκευάσματα που έχουμε σε όλους αυτούς είναι οι τύμβοι των Μυκηνών (του 16ου αι. π.Χ.) _ που όμως είναι τάφοι και όχι ναοί _ και το… λεγόμενο "δαχτυλίδι του Μίνωα". Στο δαχτυλίδι αυτό διακρίνουμε ένα κυκλοτερές κτίσμα στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ. Ισως, τελικά, ο μινωικός πολιτισμός να είχε σχέση με τους "Υπερβόρειους" της Βρετανίας, όπως είχε γράψει ο Διόδωρος Σικελιώτης

Τον αποχαιρέτισα «ζαλισμένος». Στον νου μου φτερούγιζαν εικόνες από τον στρογγυλό ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και το «τέμενος Απόλλωνος μεγαλοπρεπές, σφαιροειδές τω σχήματι» των Υπερβορείων, που περιέγραφε ο Διόδωρος. Μα… από εκεί δεν ήρθε ο Αβαρις ο Υπερβόρειος που έγινε φίλος του Πυθαγόρα; Και ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, που περιέπλευσε το 331 π.Χ. τη Βρετανία και «υπολόγισε το μέγεθός της»… μήπως είχε έναν μινωικό υπολογιστή για να βρίσκει τη θέση του πλοίου του στην ομίχλη; Μύρια απίστευτα κατορθώματα της ναυτικής μαεστρίας Ελλήνων και Φοινίκων θα έβρισκαν την εξήγησή τους αν μια τέτοια «πολυπυξίδα» ήταν το μυστικό των καπετάνιων από την εποχή των Αργοναυτών ως εκείνη του Αρχιμήδη (212 π.Χ.). Σίγουρα ο Αρχιμήδης και οι σοφοί της Αλεξάνδρειας και της Ρόδου βρίσκονταν πίσω από τη μετεξέλιξή της στον «μηχανισμό των Αντικυθήρων», με όλη τη μικρομηχανική τελειότητα εκείνου. Αλλά αν η γνώση είχε τον σπόρο της στους Μινωίτες, τότε… μας μένουν πολλά ακόμη να ανακαλύψουμε για εκείνα που χάθηκαν στον ελληνικό Μεσαίωνα, στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, των σεισμών και των λιμών μετά τον Πόλεμο της Τροίας.

Κοίταξα στον ορίζοντα την Ακρόπολη με νέα μάτια: Αυτή η χώρα είναι τελικά ανεξάντλητη σε εκπλήξεις. Για την αποδοχή ή όχι της ερμηνείας του κ. Τσικριτσή μένει να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα. Αν τελικά ευσταθεί, ένας νέος πρόλογος θα έχει γραφτεί για την Ιστορία των Επιστημών, με κρητική υπογραφή!



Επάνω, μία «αναστήλωση» της εικαζόμενης αρχικής μορφής του Stonehenge και, κάτω, η αντιπαραβολή των ερειπίων με τον μινωικό υπολογιστή
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/


Θα πάθεις πλάκα με το ΤΕΣΤ που σαρώνει στο διαδίκτυο!!! Κάντο ισχύει!




Η φωτογραφία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και κάνει …πάταγο!

Κοιτάξτε την κόκκινη κουκίδα στη μύτη της κοπέλας της φωτογραφίας για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα στρέψτε το βλέμμα σας σε μια μεγάλη κενή επιφάνεια (τοίχος, ταβάνι κ.λπ.).

Τέλος, αρχίστε να ανοιγοκλείνετε γρήγορα τα μάτια σας και δείτε το αποτέλεσμα…


http://www.newsbomb.gr/



Σημάδια χρήσης ναρκωτικών σε μάτια και σώμα


Για να ανακαλύψεις εάν κάποιος κάνει χρήση ουσιών είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις έναν διάλογο μαζί του παρά να ψάχνεις για διάφορα σημάδια.

Πριν ξεκινήσεις μια συζήτηση είναι σημαντικό να γνωρίζεις γιατί κάποιος θα απέκρυπτε την χρήση ουσιών. Συχνά έχει να κάνει με τον φόβο μιας συγκεκριμένης αντίδρασης που θα προκαλέσει η παραδοχή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Εάν δεν δείξεις επικριτική συμπεριφορά αλλά ενδιαφέρον, ο χρήστης πιθανώς θα είναι περισσότερο πρόθυμος να το συζητήσει.

Είναι επίσης καλό να γνωρίζεις τι να κάνεις μετά την συζήτηση που έχει γίνει με θέμα τη χρήση ναρκωτικών. Πολλοί άνθρωποι θέλουν μόνο να ανακαλύψουν αν κάποιος κάνει χρήση και μετά δεν κάνουν τίποτα σχετικά μ’ αυτό. Σε μια επόμενη κουβέντα θα μπορούσες να κάνεις μια συζήτηση για την χρήση και κατάχρηση των ναρκωτικών ή τους λόγους της χρήσης ουσιών ή πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

Το πρόβλημα με πολλά συμπτώματα είναι ότι μπορεί επίσης να σχετίζονται με κάτι εντελώς διαφορετικό. Εάν δίνεις υπερβολική προσοχή σε συγκεκριμένα συμπτώματα, μπορεί να μπερδέψεις, για παράδειγμα, αθώα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν ερωτευμένο, με τη χρήση ουσιών. Ένα γενικό χαρακτηριστικό της χρήσης ουσιών είναι μια αλλαγή στη διάθεση: τη μία στιγμή κάποιος μπορεί να είναι πολύ χαρούμενος και την άλλη πολύ θλιμμένος, ή τη μια στιγμή να είναι «παρών» και την άλλη «απών». Η συνεχής χρήση προκαλεί μικρότερη δυνατότητα επίτευξης στόχων και κάνει τη ζωή κάποιου να επικεντρώνεται στα ναρκωτικά.

Η χρήση κάθε ουσίας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά:

Αλκοόλ: η αναπνοή μυρίζει αλκοόλ, διασταλμένες κόρες οφθαλμού, ευθυμία, φασαρία, περισσότερο θάρρος, εξάλειψη της μελαγχολίας.

Χασίς/φούντα: κόκκινα μάτια, διασταλμένες κόρες, ευθυμία, νύστα, επιβράδυνση, νευρικά γέλια, πείνα, αίσθημα βάρους στα πόδια και τα χέρια.

XTC: διεσταλμένες κόρες οφθαλμού, ευθυμία, ενεργητικότητα και ομιλητικότητα. Τις επόμενες ημέρες: νιώθει εξασθενημένος, πεσμένος και αίσθημα κενού.

Αμφεταμίνες: διασταλμένες κόρες, ενεργητικός, ομιλητικός, χλωμός, και νευρικός. Τις επόμενες ημέρες: νιώθει εξασθενημένος, πεσμένος, οξύθυμος και αίσθημα κενού.

Κοκαΐνη: ευθυμία, διασταλμένες κόρες (όχι πάντα), συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, είναι ενεργητικός, ομιλητικός, χλωμός, οξύθυμος, παράτολμος, ευέξαπτος. Τις επόμενες ημέρες: πεσμένος, εξασθενημένος, αίσθημα κενού.

LSD: διασταλμένες κόρες, αλλόκοτες ιδέες, παραισθήσεις.

Ηρωίνη: οι κόρες των ματιών είναι πολύ μικρές, σχεδόν κλειστά βλέφαρα, απλανές βλέμμα, επιβράδυνση, παθητικότητα, αργή αναπνοή.

Τζόγος: πλήρης συγκέντρωση στο παιχνίδι, ψευδαίσθηση ότι θα κερδίσει γρήγορα χρήματα, δανεισμός χρημάτων, συχνά παίζει μόνος του, προβλήματα ύπνου, μειωμένη συγκέντρωση.
[Γράφει ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης –
 ΠΗΓΗ boro.gr]



ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ!!! Αποκεφάλισε, πετσόκοψε τον σκύλο του και τον “φόρεσε” επάνω του!!! (ΠΡΟΣΟΧΗ – Πολύ σκληρές εικόνες)


Ονομάζεται Rodrigo Braga και σκότωσε τον σκύλο του.

Τον αποκεφάλισε και έπειτα πετσόκοψε το άτυχο σκυλί και του έκανε… μεταμόσχευση… το έραψε δηλαδή επάνω του με σκοπό να μοιάζει με σκύλο!

Ακολουθούν πολύ σκληρές φωτογραφίες δείτε τις με δική σας ευθύνη και τα συμπεράσματα δικά σας…



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger