Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έλληνας μοντέλο σε νοσοκομείο με σπασμένο... όργανο !!!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013



Το αγόρι αυτό εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ζει έναν εφιάλτη... 

Νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στην Κωνσταντινούπολη με σπασμένο πέoς. Δυστυχώς για τον ίδιο η οποία μετακίνηση ή επιστροφή στην πατρίδα κρίνεται από τους γιατρούς απαγορευτική καθώς η βλάβη που υπέστη κατά την διάρκεια "πράξης" είναι σοβαρή.

Τι συνέβη;

Ο νεαρός άντρας βρίσκεται συχνά στην Τουρκία για δουλειές. Βλέπετε η αναδουλειά εντός των συνόρων έχει οδηγήσει πολλά μοντέλα στη γειτονική χώρα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς οι Τούρκοι είναι καλοπληρωτές-πληρώνουν σε δολάρια- και δεν καθυστερούν ποτέ στις πληρωμές τους.

Πέρα από τις επαγγελματικές δουλειές όμως υπάρχουν και οι «μαύρες» εργασίες. Τα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι συμμετοχές σε ομαδικά πάρτι εύπορων Τούρκων σε σπίτια κοντά στον Βόσπορο που πληρώνονται πολλά περισσότερα από έναν ή δυο καταλόγους. Έτσι και ο νεαρός. Μπήκε στο κόλπο και γλυκάθηκε. Τα χρήματα; Πολλά. Όπως και οι ανέσεις.

Όμως η κακιά στιγμή δεν άργησε να έρθει. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου νωρίς το πρωί ο πρωταγωνιστής μας… φεύγει με τρομερούς πόνους από ένα πάρτι για την ιδιωτική κλινική. Ο λόγος; Το σπασμένο πέoς. Συμμετείχε σε διαγωνισμό ενός club για ολονύκτιες συνευρέσεις αλλά δυστυχώς γι αυτόν μια από τις περιστασιακές συντρόφους του, δεν πρόσεξε και έπεσε με δύναμη πάνω του. Ακούστηκε ένα κρακ σχεδόν αμέσως το σημείο πάνω και γύρω από την γενετήσια ορμή του μελάνιασε και τα ουρλιαχτά του ακούστηκαν σε όλο το σπίτι.

Τα τελευταία νέα θέλουν το νεαρό να μένει μέσα στο νοσοκομείο για ακόμη δέκα μέρες. Πλήρης αποκατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες δε θα υπάρξει αλλά τουλάχιστον θα μπορεί κάποια στιγμή να καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες του!

tsekouratoi.gr


Ανέκδοτο: Ο οίκος ανοχής



Δύο φίλοι από το στρατό συναντιούνται μετά από χρόνια. Μέσα στη συζήτησή τους αρχίζουν να λένε και για τις δουλειές τους.
- Τι κάνεις τώρα, με τι ασχολείσαι;
- Τίποτα το ιδιαίτερο. Κρίση βλέπεις Εσύ;
- Εγώ έχω ανοίξει έναν οίκο ανοχής!
- Άντε ρε μπράβο! Πώς πάει;
- Πάει πολύ καλά. Σκίζει κυρίως επειδή είμαι ανταγωνιστικός και έχω χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα το στοματικό στοιχίζει 10 ευρώ.
- Τι λες ρε φίλε; Μόνο 10 ευρώ! Είσαι όντως φτηνός. Καλή φάση… Άλλες παροχές;
- Από πίσω 10 ευρώ!
- Και από πίσω 10 ευρώ; Μπράβο, μπράβο…
- Έχουμε όμως και ένα εξαιρετικό πακέτο προσφοράς που συμφέρει: στοματικό και από πίσω μόλις 15 ευρώ!
- Σούπερ προσφορά! Το κανονικό, δηλαδή, πόσο το έχεις;
- Κοίτα, κανονικό δεν έχω ακόμα. Είναι βλέπεις αρχή και… το τρέχω μόνος μου!

Χρυσή αναπηρική καρέκλα... 24 καρατίων για την Lady Gaga!



Η Lady χειρουργήθηκε μετά από πρόβλημα στο ισχίο, το οποίο την ανάγκασε να ματαιώσει τις συναυλίες της και,  περίπου από τα μέσα Φεβρουαρίου, κυκλοφορεί με αναπηρική καρέκλα.

Η ίδια φρόντισε να μετακινείται με... θρόνο, από χρυσό 24 καρατίων και με δερμάτινο κάθισμα!

Τον σχεδιασμό και τη δημιουργία της υπερπολυτελούς αναπηρικής καρέκλας ανέλαβε ο... στυλίστας των διάσημων Ken Borochov (μεταξύ άλλων ντύνει τους Nicki Minaj, Kanye West και Cher Lloyd), ο οποίος την ολοκλήρωσε σε μία εβδομάδα και της έδωσε το όνομα «άρμα», ενώ ο Terry Richardson ανέλαβε να φωτογραφήσει την 26χρονη πάνω στο νέο της απόκτημα και να το μοιραστεί μαζί μας...


Δείτε την Ελληνίδα που τρέλανε τους Άραβες στο Dubai!


Απο τα πιο γλυκά κορίτσια του δημοσιογραφικού χώρου. 

Πρόσφατα βρέθηκε στο Dubai όπου και προκάλεσε πανικό.

Μπορεί να συνοδευόταν, ωστόσο κάποιοι δε δίστασαν να προειδοποιήσουν τον άντρα που είχε στο πλευρό της, ότι έχουν σκοπό να την απαγάγουν!

Η πληθωρική ξανθιά-που έχει περάσει από διαγωνισμούς ομορφιάς- δέχτηκε δεκάδες εκδηλώσεις θαυμασμού.

Τι έκανε στο Dubai; Ήταν καλεσμένη εκπομπής με αντικέιμενο τα ταξίδια.

Προφανώς τα πλούσια… προσόντα της και τα μακριά ξανθά μαλλιά της ήταν εκείνα που τρέλαναν τους Άραβες.

Μάλιστα κάποιοι Σαουδάραβες επιχειρηματίες δε δίστασαν να απειλήσουν πως θα την απαγάγουν.

Πάντα όμως μεταξύ σοβαρού και αστείου. Και όπως όλοι ξέρετε, οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται πάνω στην πλάκα!



Πηγή: katara.gr




Έκθεση σοκ: Ελληνόπουλα κάνουν σεξ από τα… 12!


Από τα 12 τους χρόνια κάνουν σεξ τα ελληνόπουλα, ενώ φαίνεται ότι η ενημέρωση για τις μεθόδους αντισύλληψης είναι ανεπαρκής καθώς, πραγματοποιούνται ετησίως 40.000 αμβλώσεις, σύμφωνα με έκθεση που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καθημερινή, μέχρι και 16 ετών, το 40% δηλώνει ότι έχει κάποιου είδους εμπειρίες, ενώ το 20% έχει ξεκινήσει κανονικά σεξουαλική δραστηριότητα,με το 5,7% να είναι από την ηλικία των 12 ετών.
«Οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ότι αφορά το σεξ. Εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία», αναφέρει η  Άρτεμης Τσίτσικα επιστημονικά υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ.
Απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία της έκθεσης για τις μεθόδους αντισύλληψης, καθώς 4 στους 10 χρησιμοποιούν αναξιόπιστες μεθόδους. Σύμφωνα μάλιστα με την Eurostat και την Metron Analysis ετησίως στην Ελλάδα γίνονται 40.000 αμβλώσεις από κορίτσια κάτω των 18 ετών…

youropia.gr

Χαμός στο "Πρωινό Mou" μεταξύ Σκορδά και Σταμάτη (video)


Καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στη Φαίη Σκορδά και την Σάσα Σταμάτη με αφορμή τις δηλώσεις Μουτσινά - Μακρυπούλια, που διέκοψε με λιγάκι άκομψο τρόπο η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

"Στα καλά έφυγαν", είπα αρχικά η Σάσα Σταμάτη. "Έτσι όπως μου το είπατε το πρωί, κατάλαβα ότι έγινε χαμός", απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας. "Για ποια όλα να μιλήσει η Μακρυπούλια και ο Μουτσινάς;" συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.

Ενώ ο Δημητρης Ουγγαρέζος τονισε: "Το άκομψο ήταν που τους σκούντηξε και τους πήρε από τις κάμερες η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη".

Λίγο μετά η συζήτηση πήρε άλλες διαστάσεις, με την Φαίη Σκορδά και την Σάσα Σταμάτη να λογομαχούν.

"Ο καθένας μέχρι εκεί που τον παίρνει και μέχρι εκεί που έχει δικαιοδοσία να κάνει πράγματα", ξεκίνησε η Σάσα.

"Είσαι απόλυτη! Μπορείς να κρίνεις τι έγινε εκείνη τη στιγμή;", απάντησε η Φαίη.

Και συνέχισε λέγοντας: "Είσαι κακιά! Αυτή τη στιγμή είσαι εκτός θέματος! Επειδή κάποιοι είναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα δεν σημαίνει ότι σκέφτονται τι θα πουν για να σχολιάσεις εσύ το επόμενο πρωί. Αυτό που λες, εμένα με προσβάλλει! Αν ήθελες άλλα θέματα, τι να πω! Τσαντίστηκα! Το τίποτα το κάνεις θέμα;"



Απολύθηκε γιατί πάλεψε με έναν καρχαρία


Η γενναιότητα ενός Βρετανού που τόλμησε να τα βάλει με έναν καρχαρία σε μια παραλία της Αυστραλίας δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε από το αφεντικό του που τον. . . απέλυσε αφού την περίοδο εκείνη ο "ήρωας" είχε πάρει άδεια για λόγους ασθενείας, υποστηρίζοντας ότι έπασχε από υπερκόπωση.

Σε ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου, ο 62χρονος Πολ Μάρσαλσι διακρίνεται να αρπάζει από την ουρά έναν καρχαρία μήκους 1,8 μέτρων προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά που έπαιζαν στην παραλία, κοντά στο Μπρισμπέιν. Στη συνέχεια, ο Μάρσαλσι κατάφερε να απομακρύνει τον καρχαρία από την ακτή.

Επιστρέφοντας στο Μέρτιρ Τάιντφιλ, στη Βρετανία, ο Μάρσαλσι και η σύζυγός του Γουέντι, 56 ετών —που επίσης είχε αναρρωτική άδεια— ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη: ο εργοδότης τους, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των παιδιών, τους απέλυσε.

Ο 62χρονος σήμερα δήλωσε "απογοητευμένος" από τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν. "Αν δεν είχα σώσει τα παιδιά στην παραλία εκείνη την ημέρα, η γυναίκα μου κι εγώ θα είχαμε ακόμη τις δουλειές μας. Θα φανταζόταν κανείς ότι, αφού επρόκειτο για οργάνωση προστασίας των παιδιών, θα μου έλεγαν μπράβο. Πού θα βρω δουλειά τώρα;" είπε στην ουαλική ιστοσελίδα WalesOnline.

Στην επιστολή που του έστειλε ο εργοδότης του εκφράζει την έκπληξή του: "Μολονότι δεν ήσασταν σε θέση να εργαστείτε, ήσασταν αρκετά καλά για να πάτε στην Αυστραλία, σύμφωνα με ένα πρόσφατο βίντεο" ενώ σε άλλη επιστολή επισημαίνει ότι "έχει χάσει την εμπιστοσύνη του" στο πρόσωπό του και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τον απολύσει.

http://www.newsit.gr

Θύματα χάκερ έπεσαν πασίγνωστοι πολιτικοί και ηθοποιοί...


Θύματα χάκερ έπεσαν διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και ισχυροί πολιτικοί.  Ο άγνωστος χάκερ έβγαλε στη φόρα τα προσωπικά οικονομικά τους στοιχεία και τώρα εκείνοι τρέχουν και δε φτάνουν. 

Στα θύματα περιλαμβάνονται, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, ο σύντροφός της και τραγουδιστής της ραπ Jay-Z, η πρωταγωνίστρια των ριάλιτι , Κίμ Καρντάσιαν,  η Πάρις Χίλτον και οι ηθοποιοί Αστον Κούτσερ και Μελ Γκίπσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του διαδικτύου, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, λογαριασμοί υποθηκών, τραπεζικοί λογαριασμοί, δάνεια αυτοκινήτων και στοιχεία πιστωτικών καρτών και πλεόν η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του…FBI. 

Ο κληρονόμος της Max Factor στη «στενή» για βιασμούς!



Σε ποινή φυλάκισης διάρκειας 124 χρόνων καταδικάστηκε ο κληρονόμος του οικονομικού κολοσσού Max Factor, Άντριου Λούστερ, για επαναλαμβανόμενους βιασμούς!
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, για τους συνεχείς βιασμούς τριών γυναικών και άλλα συναφή εγκλήματα. Η τελεσίδικη ποινή, θα ανακοινωθεί τον Απρίλη, αλλά αναμένεται, πως ο 49χρονος, θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωή του, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Το συγκεκριμένο άτομο, είχε καταδικαστεί και το 2003, ερήμην του -αφού το «έσκασε» για το Μεξικό- για 86 αδικήματα, μεταξύ των οποίων υπήρχε βιασμός γυναίκας, η οποία ήταν μεθυσμένη.
Όπως ήταν λογικό, τα κοντινά του πρόσωπα, έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για τις κατηγορίες που επιβαρύνουν τον Λούστερ, καθώς οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν ως «ένας μεγάλο παιδί». Οι ίδιοι, πιστεύουν, πως ο λόγος που τον έφερα σε σημείο να παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά, δεν είναι άλλος, από το γεγονός πως δεν είχε ποτέ μια πραγματική δουλειά, αφού από τη στιγμή που γεννήθηκε είχε την αυτοκρατορία των καλλυντικών –και το ταμείο της- στα «πόδια» του.

http://www.koolnews.gr

Άλλαζε πάνα στο 6 μηνών μωρό του στο αμάξι και το πυροβόλησαν!



Ένα βρέφος έξι μηνών σκοτώθηκε από αγνώστους την ώρα που ο πατέρας του προσπαθούσε να του αλλάξει πάνα μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ στο Σικάγο.

Η επίθεση έγινε μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης στην οποία τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί οι βίαιες, αιματηρές επιθέσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών. Το 2012 οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά 16%, καθώς αναφέρθηκαν 506 θάνατοι. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει στο Σικάγο 60 δολοφονίες.

«Το μωρό βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα του όταν πλησίασε κάποιος και πυροβόλησε και τους δύο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις», είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μάικ Σάλιβαν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η μητέρα του βρέφους, η οποία είναι 20 ετών, είχε δεχτεί πυροβολισμό στο πόδι πέρσι, όταν ήταν έγκυος. Ο πατέρας νοσηλεύεται σε «σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση», διευκρίνισε ο Σάλιβαν.

http://www.koolnews.gr

Ανέκδοτο: Τα 20 Ευρώ



Μια γυναίκα καθόταν σε ένα μπαρ με τις φίλες της και έπινε το ποτό της μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς, όταν ένας εξαιρετικά ψηλός, όμορφος και φοβερά σέξι νεαρός μπήκε στην αίθουσα.

-Ήταν τόσο εντυπωσιακός, που η γυναίκα δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της από πάνω του.

Ο νεαρός πρόσεξε το επίμονο βλέμμα της και πήγε κατευθείαν κοντά της.

-Πριν μπορέσει αυτή να ζητήσει συγγνώμη για το επίμονο βλέμμα της, αυτός

έσκυψε μπροστά της και της ψιθύρισε στο αυτί:

-Θα κάνω τα πάντα, απολύτως τα πάντα, οτιδήποτε θέλεις να κάνω, απολύτως τα πάντα, ασχέτως πόσο διεστραμμένο, μόνο για 20 ευρώ, με μια προϋπόθεση.

Η γυναίκα, ρώτησε πια ήταν η προϋπόθεση. Ο νεαρός απάντησε:

- Πρέπει να μου πεις αυτά που θέλεις να κάνω μόνο με 4 λέξεις

Η γυναίκα σκέφτηκε την πρότασή του για λίγο, και μετά, αργά, έβγαλε από την τσέπη της ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο το έβαλε στο χέρι του άνδρα, μαζί με την διεύθυνση του σπιτιού της.

Τον κοίταξε έντονα στα μάτια, και αργά, του ψιθύρισε στο αυτί...

- Καθάρισε το σπίτι μου...


ΣΟΚ: Ζευγάρι εφήβων βίασε ανήλικο και του έριξε τσιμέντο στα μάτια



Δύο έφηβοι κατηγορούνται πως βασάνισαν ένα 17χρονο αγόρι σε κελάρι, κακοποιώντας το σεξουαλικά και ρίχνοντας τσιμέντο στα μάτια του!


Το δαιμονικό ζευγάρι, ηλικίας 16 και 17, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, οδήγησαν το αγόρι σε ένα κελάρι, στην πόλη Gloucester της Αγγλίας, και ύστερα το υπέβαλαν σε βίαιες πράξεις κακοποίησης και σεξουαλικού εξαναγκασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι κακοποίησε το νεαρό αγόρι με ένα κομμάτι ξύλο, ύστερα το έδειραν, και τέλος το έβαλαν να τους ικανοποιήσει σεξουαλικά εκείνο, πριν του γεμίσουν τα μάτια με τσιμέντο.

Οι Αρχές συνέλαβαν τους δύο κακοποιούς, με την υποψία του βιασμού και της σωματικής βλάβης. Οι δύο νεαροί, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί δεν είναι επαρκή.

Οι δύο ύποπτοι πρόκειται να λογοδοτήσουν σε δικαστήριο τον επόμενο μήνα, απαντώντας στις κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση ανηλίκου.

http://www.newsbomb.gr


Πνύκα: Ποιος είναι ο ιστορικός φούρνος που κάνει τους Αυστριακούς να σχηματίζουν ουρές;;; (PHOTOS)


Ο φούρνος που με τις σχεδόν μυθικές γεύσεις και αρώματα που εδώ και δεκαετίες γοητεύει τους Αθηναίους σε Σύνταγμα, Παγκράτι και Εξάρχεια, άνοιξε κατάστημα και στη Βιέννη, στην πόλη που φημίζεται για τις μαγικές δημιουργίες από ζύμη και ήδη προσελκύει πλήθος αγοραστών.

Την καλή είδηση με όλο το ρεπορτάζ διαβάσαμε στη Metropolis , σύμφωνα με το οποίο οι Αυστριακοί έχουν δείξει ήδη ιδιαίτερη αδυναμία στις περίφημες ελληνικές πίτες αλλα και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (το μαγαζί άνοιξε τον Νοέμβριο στην Landsgrongasse 1-3, 1010 Wien).

Μιλώντας με τον Χρήστο Ξανθάκη ο Γιώργος Κότσαρης, γιος του ιδρυτή της Πνύκας Δημήτρη, αναφέρει το ιστορικό της επέκτασης στην Αυστρία: «Είχαμε πάει με τον πατέρα μου στην Αυστρία το 2006, για να αγοράσουμε τον πετρόμυλο που παράγει το αλεύρι μας. Και όπως πήγαμε, ρίξαμε μια ματιά και στην τοπική αγορά. Οι Αυστριακοί ούτως ή άλλως γνωρίζουν και αγαπούν και το ελαιόλαδο και τη φέτα και έχουν καλή σχέση με την Ελλάδα. Το ελληνικό στοιχείο ήταν πάντοτε έντονο στη Βιέννη, ξέρουν την κουλτούρα μας και τον πολιτισμό μας και δεν έχουν επηρεαστεί από την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών».

Αποκαλύπτει μάλιστα πως τους προτάθηκε να γράψουν το όνομα του ζαχαροπλαστείου στα λατινικά αλλά αρνήθηκαν. Έτσι, η ελληνικότατη και συμβολική λέξη Πνύκα κυριαρχεί στον δρόμο της Βιέννης όπου στεγάζεται ο ελληνικός φούρνος.





www.iefimerida.gr

Απίστευτο... Δείτε τη Μαριάννα Ντούβλη μελαχρινή και σεμνή!


Ξέχνα την εικόνα με την οποία την είχες συνηθίσει μέχρι σήμερα…

Όχι, η Μαριάννα Ντούβλη δεν άλλαξε και γιατί να το κάνει άλλωστε !!!

Ψάξαμε και βρήκαμε φωτογραφία από το παρελθόν της. Από την εποχή που η Μαριάννα ήταν ένα σεμνό κορίτσι, μελαχρινό και ταπεινό.

Ναι, συνέβαινε κάποια εποχή κι αυτό!

Δες τη φωτογραφία:



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Δείτε το βίντεο για τα αδέσποτα που συγκλονίζει!



Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ξανά στο διαδίκτυο ένα συγκλονιστικό βίντεο για την προστασία των αδέσποτων ζώων. 

Το βίντεο περιγράφει τα όσα περνούν τα αδέσποτα και την κακοποίηση που υφίστανται...

Αξίζει να το δούμε όλοι!



ΤΕΣΤ: Εσύ πόσο ρισκάρεις τη ζωή σου;


Μάθε αν είσαι λάτρης του ρίσκου και σε ποιο βαθμό απαντώντας με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις...

1. Περιμένεις το τρένο στο σταθμό όταν βλέπεις μια αφύλακτη τσάντα. Τι κάνεις;
Α. Πλησιάζεις να την ελέγξεις
Β. Φωνάζεις κάποιον από το προσωπικό να επιληφθεί του θέματος.
Γ. Απομακρύνεσαι με γοργό βήμα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί

2. Το αφεντικό σου δίνει προαγωγή και τρελό μισθό με τον όρο ότι θα μετακινηθείς για τρία χρόνια στα γραφεία στην Ιαπωνία.
Α. Θα αφήσεις τέτοια ευκαιρία; Σε καμία περίπτωση! Ιαπωνία σου έρχομαι....
Β. Δεν το αποκλείεις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία αλλά από την άλλη σκέφτεσαι να κάνεις το βήμα.
Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτείς. Αν λείψεις τόσο πολύ φοβάσαι πως όλα θα αλλάξουν στη ζωή σου όταν επιστρέψεις.

3. Ονειρεύεσαι ότι είσαι στην άκρη του γκρεμού. Τι είδους όνειρο είναι;
Α.Συναρπαστικό
Β. Αρκετά ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσεις αργότερα να το ερμηνεύσεις
Γ. Εφιάλτης

4. Ποιο από τα παρακάτω ταιριάζει καλύτερα στην ιδανική ζωή που θα ήθελες να έχεις;
Α. Να γυρνάς και να ταξιδεύεις κι όπου σε βγάλει ο άνεμος
Β. Να γυρίσεις όλο τον κόσμο με πλοίο κάνοντας κρουαζιέρα
Γ. Να αγοράσεις ένα υπερπολυτελές σπίτι όπως το ονειρεύεσαι και να αράξεις εκεί.

5. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες την αδρεναλίνη να τρέχει στις φλέβες σου;
Α. Το περασμένο σαββατοκύριακο που πήγες για ράφτινγκ στο ποτάμι ή έκανες κάτι εξίσου ανεβαστικό!
Β. Όταν είδες αράχνη στο δωμάτιό σου
Γ. Στην τελευταία συνέντευξη εργασίας που πήγες

6. Οργανώνεις ταξίδι στην Ταιλανδη
Α.Κλείνεις εισιτήρια, πακετάρεις τα πράγματα και... φύγαμε..
Β. Αγοράζεις ταξιδιωτικό οδηγό, παίρνεις πληροφορίες για το μέρος και οργανώνεσαι κατάλληλα
Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις τέτοιο ταξίδι δίχως οδηγό και οργανωμένο πρακτορείο. Δεν πηγαίνεις πουθενά στα τυφλά, ειδικά σε μια χώρα τόσο μακρινή.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;
Α. Μαύρο
Β. Κόκκινο
Γ. Πράσινο


Αποτελέσματα

Περισσότερα Α – Μια ήσυχη ζωή; Όχι για εμένα, ευχαριστώ!
Σου αρέσει να παίρνεις ρίσκα και δεν αντέχεις ούτε λεπτό τον συμβιβασμό. Συχνά παίζεις με τη φωτιά και ενεργείς παρορμητικά δίχως να σκέφτεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου.

Περισσότερα Β – Ρίσκο μεν, με μέτρο δε
Είσαι το είδος του ατόμου που σπάνια ενεργεί με παρόρμηση. Υπολογίζεις τα υπέρ και τα κατά, σκέφτεσαι τις συνέπειες, σταθμίζεις τα δεδομένα και αποφασίζεις.

Περισσότερα Γ – Δε θέλεις ρίσκα και φροντίζεις γι΄αυτό
Προτιμάς τη ρουτίνα και τις χαλαρές καταστάσεις. Το αγαπημένο σου μέρος είναι ο καναπές και δεν πρόκειται να τον αφήσεις αν δεν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος. Η ηρεμία και η ισορροπία στη ζωή είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και επιδιώκεις.

Επιστάτρια σχολείου έστελνε σε 17χρονους μαθητές γuμνές φωτογραφίες της...


Μία 43χρονη υπάλληλος στο σχολείο Vanguard στην Φλόριντα των ΗΠΑ βρήκε έναν προκλητικό τρόπο προκειμένου να τραβήξει την προσοχή δύο ανήλικων μαθητών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των νεαρών, η Jody Onorato τους έστελνε γuμνές φωτογραφίες στα κινητά τους τηλέφωνα. Τουλάχιστον 26 για την ακρίβεια!

Η 43χρονη που συνελήφθη παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι έστελνε ακατάλληλες φωτογραφίες σε τουλάχιστον δυο νεαρούς μαθητές ηλικίας 17 ετών. Ήταν ένας τρόπος για να τους προσεγγίσει, υποστήριξε. Αφού απολογήθηκε βγήκε με εγγύηση 10.000 δολαρίων περιμένοντας να γίνει η δίκη.

Μάλιστα, η Onorato ζήτησε συγνώμη και από τις μητέρες των μαθητών που «σκανδάλισε» με τις γuμνές της φωτογραφίες προσθέτοντας ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Πάλι καλά που το κατάλαβε!

Απίστευτο βίντεο... Δείτε πως αντέδρασε ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ γορίλας όταν έπεσε καταλάθος μέσα στο κλουβί του ένα παιδάκι!!



Στις 16 Αυγούστου 1996, ένα 3χρονο αγόρι έπεσε στο κλουβί του γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Brookfield.

Η Binti πλησίασε το αγοράκι και οι θεατές φώναζαν, πιστεύοντας ότι θα βλάψει το παιδί!

Αντιθέτως όμως, αυτή τον πήρε αγκαλιά ώστε να τον προστατεύσει μέχρι να καταφέρουν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου να απομακρύνουν το παιδάκι με ασφάλεια...

Και τώρα σκεφτείτε για αυτό για ένα λεπτό...
Η Binti ενώ είχε "φυλακιστεί" από τον άνθρωπο, είχε την ευφυΐα να καταλάβει πως ήταν ένα παιδί που χρειαζόταν προστασία!!!

 Γιατί δεν μπορούν οι άνθρωποι να της δείξουν την ίδια συμπάθεια;




Η φοβερή ιστορία ενός τυφλού σκύλου που έχει τον δικό του… σκύλο οδηγό [vid]


Πολλές φορές αφιερώνουμε αναρίθμητες λέξεις για να υμνήσουμε την πραγματική φιλία και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο, ωστόσο, η ιστορία του Μάιλο και του Εντι δύο σκύλων που μεγάλωσαν μαζί στο ίδιο σπίτι κι αντιμετωπίζουν με θάρρος τις δυσκολίες που τους έφερε η ζωή είναι συγκινητική.
Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον εξάχρονο Μάιλο και τον επτάχρονο Εντι οι οποίοι είχαν συνηθίσει να μάχονται μεταξύ τους για τα παιχνίδια τους, αλλά και να απολαμβάνουν τη ζεστασιά του σπιτιού της οικογένειας Μπέηκερ στο Κάρντιφ.
Ωστόσο, όταν ο Εντι έχασε την όρασή του ήρθε η στιγμή της αλήθειας για τον Μάιλο ο οποίος έπρεπε να βοηθήσει τον φίλο του να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις.
Ο γλυκύτατος Μάιλο δεν έδειξε κανένα ενδοιασμό και από τότε αποτελεί τον πιστό του σκύλο – οδηγό, τον βοηθάει, τον κατευθύνει και τον γυρνάει στο σπίτι ή στα αφεντικά τους όταν βγαίνουν βόλτα.
Τα δύο σκυλιά έχουν ένα εντυπωσιακό δέσιμο το οποίο είναι και πραγματικό, καθώς όταν ιδιαίτερα όταν είναι εκτός σπιτιού, τους ενώνει ένα σχοινάκι περασμένο στα σώματά τους.
Η οικογένεια Μπέηκερ, μάλιστα, έχει βάλει ακόμη και κουδουνάκι στον Μάιλο για να τον ακούει ο Εντι και να καταλαβαίνει που βρίσκεται.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μάιλο δεν πέρασε ποτέ από ειδική εκπαίδευση για να γίνει σκύλος οδηγός, ενώ οι δύο αχώριστοι φίλοι περνούν όλη τη μέρα μαζί, ενώ κοιμούνται και στο ίδιο δωμάτιο.


Πηγή iefimerida

Φοιτήτρια βγάζει 750 ευρώ την εβδομάδα για να της γλύφουν τα πόδια!


Οι πατούσες μιας 19χρονης κοπέλας, είναι ο λόγος που εκείνη αμείβεται με 750 ευρώ την εβδομάδα και καταφέρνει να πληρώνει τα δίδακτρα των σπουδών της. Πως; Δουλεύοντας σε οίκο ανοχής ως «πόρνη ποδιών»!
Η Ολίβια, η οποία δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομά της, μιλώντας στη New York Post, δήλωσε πως έκανε τα πρώτα της βήματα στο «φετίχ των ποδιών», όταν βρήκε μια αγγελία σε εφημερίδα της πόλης, που ζητούσε «κορίτσια με όμορφα πόδια και πατούσες». Εκείνη, αρχικά σκέφτηκε πως πρόκειται για αγγελία αναζήτησης μοντέλων, αλλά όταν πήγε στο ραντεβού για τη συνέντευξη, κατάλαβε πως τα πράγματα ήταν πολύ πιο διαφορετικά από αυτό που είχε φανταστεί.
Η «συνέντευξη» έγινε σε ένα υπερπολυτελές πορνείο στο κέντρο της πόλης, και της ζητήθηκε να έχει συναντήσεις με άντρες που θα της χαϊδεύουν και θα της γλύφουν τα πόδια. Η αμοιβή της, δε, για τις υπηρεσίες της αυτές, θα αγγίζουν τα 20 ευρώ ανά δεκάλεπτο. Όμως, το αφεντικό, πριν της δώσει τη δουλειά, της… εξέτασε τα πόδια για να δει αν είναι, όντως, ωραία και αν θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών.
Η Ολίβια, αρχικά σοκαρίστηκε, αλλά όπως η ίδια δηλώνει, ήταν απένταρη και ζούσε μόνη στη Νέα Υόρκη, ενώ σπούδαζε σε κολέγιο. Έτσι, δεν μπορούσε να αρνηθεί αυτή την τόσο δελεαστική πρόταση.
Κατά τη διάρκεια των «συνεδριών», εκείνη έχει την υποχρέωση να κάνει μασάζ στα πόδια των πελατών της. Στη συνέχεια, οι ρόλοι αντιστρέφονται και οι πελάτες της, έχουν το δικαίωμα να τρίψουν τις πατούσες της 19χρονης, να τους κάνουν μασάζ, αλλά ακόμα και να επιδοθούν σε ποδολαγνία.
Όπως ήταν λογικό, στην πρώτη της συνεδρία, αυτή η διαδικασία της φάνηκε πολύ περίεργη, αλλά παραδέχεται πως όλοι οι πελάτες είναι ιδιαίτερα ευγενικοί μαζί της. ‘Έτσι, η Ολίβια, δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει τη θέση της, αφού με μόλις λίγες ώρες δουλειάς την εβδομάδα, μπορεί να βγάζει ένα υψηλότατο μισθό!

http://www.koolnews.gr

Πάτρα: Σάπισαν στο ξύλο αστυνομικό, μέσα σε κεντρικό μπαρ!



Όλα κυλούσαν ήρεμα, όταν μια ομάδα με ρόπαλα μπήκε από την είσοδο 
- Η άγρια επίθεσή τους, είχε στόχο αστυνομικό και στο μπαρ της Πάτρας, προκλήθηκε πανικός. 

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην τοπική αστυνομία τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών στην Πάτρα. Μετά τον πετροπόλεμο που δέχθηκε η σκοπιά του Αστυνομικού Μεγάρου τα ξημερώματα της τσικνοπέμπτης, ακόμα μία επίθεση έρχεται στο φως και προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. 

Πρόκειται για τον ανελεή ξυλοδαρμό αστυνομικού που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας από κουκουλοφόρους, σε μπαρ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο αστυνομικός το βράδυ της Τσικνοπέμπτης επισκέφθηκε φιλικό του πρόσωπο στο μπαρ και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα υπό τους ήχους της ροκ μουσικής, εμφανίστηκαν νεαρά άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες.

Οι δράστες κρατούσαν ρόπαλα και του επιτέθηκαν. Στο κατάστημα προκλήθηκε πανικός, ενώ ο ιδιοκτήτης εμφανώς έντρομος μετά την αποχώρηση των νεαρών ζήτησε από τους πελάτες του να αποχωρήσουν και παρά το γιορτινό της ημέρας έκλεισε το μαγαζί του. 

Το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα έγινε η επίθεση με πέτρες στη σκοπιά της οδού Ερμού, δημιουργεί την πεποίθηση πως πρόκειται για τα ίδια άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τα τρία περιστατικά έγινε σύσκεψη στην οδό Ερμού με συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματικών και εξετάστηκαν τρόποι για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Ανάγκαζε τη σύντροφό του να εκδίδεται και... άκουγε με κρυφό μικρόφωνο τη στιγμή της πράξης!



Ο 56χρονος που συνελήφθη χθες βράδυ στην Πάτρα, φέρεται να εξωθούσε στη πορνεία την 37χρονη Μολδαβή με την οποία συζούσε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία και ενδοοικογενειακή βία. 

Σύμφωνα με καταγγελία της 37χρονης Μολδαβής, ο 56χρονος τα τελευταία τρία χρόνια με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, την ανάγκαζε σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής, την οποία παράλληλα της παρακρατούσε. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα ραντεβού κλείνονταν μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και γίνονταν σε διάφορα ξενοδοχεία της Πάτρας, στα οποία ο φερόμενος ως δράστης, μετέφερε την 37χρονη με αυτοκίνητό του.

Κάθε φορά, της έδινε μια τσάντα στην οποία είχε τοποθετήσει ακουστικό σύστημα με καλώδιο, μπαταρία και μικρόφωνο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, έγιναν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 56χρονου.

Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ το ακουστικό σύστημα και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

http://www.newsit.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Νούμερο 1 αντικαρκινική ουσία είναι ελεύθερη στην φύση! Τι κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες!


Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή...
ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-

οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό Για πολλούς ίσως μοιάζει "τρελό" ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους "αποκατάστασης" του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης, τόσο του.

σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ... Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά "σοκ"... 

Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.

Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.

Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.

Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).

Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.

Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα 

. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν.Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου. 

Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.

Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.

Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά. 

Κανόνας Νο1:

• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:

(1) κάσσια (quassia amara)
(2) γεντιανή
(3) άγρια αψιθιά.
(4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
(5) Centantium pulchellum,
(6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).
7) φλούδα νερατζιού.
8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
9) Ραδίκι.
10) κανέλα.
11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).

[1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.

[2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211

[3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980

[4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Kettering, report June 13, 1973

Δείτε τι πραγματικά μας χρωστούν οι Γερμανοί και πως τα πήραν! Όλη η αλήθεια




Η Γερμανία όταν χάνει έναν πόλεμο υπόσχεται ότι δεν θα τον επαναλάβει κι όμως αλλάζει συνεχώς τακτική. Επανέρχεται με άλλους τρόπους και άλλα μέσα για να κατακτήσει τα πρώην θύματά της. 

Η ανεξόφλητη οφειλή ή αλλιώς το ξεχασμένο «δάνειο» που ακόμα παραμένει μετά από 70 χρόνια ατακτοποίητη. 
Αυτά αποτελούν τα λεγόμενα σήμερα ως συνηθίζεται Κατοχικά δάνεια. 
Θα επιχειρήσουμε μια αναλυτική παρουσίαση του όλου θέματος ιστορικά. 

Αρχικά πως προέκυψαν τα δάνεια
Όταν η Γερμανία αλλά και η Ιταλία κατέλαβαν την Ελλάδα την άνοιξη του 1941, οι διεθνείς Συμβάσεις της Χάγης ήδη από το 1907 είχαν προβλέψει ότι το κατεχόμενο κράτος θα πρέπει να καταβάλει έξοδα για την διαβίωση και την συντήρηση των κατοχικών στρατευμάτων. 
Αρχικά, οι δύο κατακτητές επέβαλαν αυθαίρετη μέθοδο πληρωμής αυτών των εξόδων, με την κυκλοφορία των μάρκων κατοχής και αντίστοιχα των μεσογειακών δραχμών που μάλιστα τυπώνονταν κατά βούληση. Οι αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους αντέδρασαν στην χωρίς όριο κυκλοφορία αυτών των νομισμάτων, τα οποία η Τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ανταλλάσσει με δραχμές, έτσι τελικά μετά από λίγους μήνες αποσύρθηκαν τα μάρκα κατοχής ώστε όλες οι συναλλαγές των κατακτητών να γίνονται μέσω Τράπεζας Ελλάδος. 
Όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι συνεχείς αφαιμάξεις από το Δημόσιο Ταμείο είχαν αδικαιολόγητο μέγεθος. Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να καλύπτονται τα έξοδα κατοχής με την εκτύπωση νέου ελληνικού χαρτονομίσματος και να αυξάνεται ο πληθωρισμός, γεγονός που έφερε ως κύρια συνέπεια την έλλειψη των τροφίμων. Έτσι το δίμηνο Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου του έτους 1941, η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις γνώρισαν πρωτοφανή πείνα, με χιλιάδες τραγικά θύματα, όταν άνθρωποι έπεφταν νεκροί στους δρόμους και έμεναν άταφοι ακόμα και μέρες. 


Το θέαμα αυτό φαίνεται να συγκίνησε κάποιους στο εξωτερικό ακόμα και στο ίδιο το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κάποιες διαπραγματεύσεις, εν αγνοία των Ελληνικών αρχών. Από τις διαπραγματεύσεις αυτές προέκυψε η συμφωνία του Μαρτίου του 1942 στη Ρώμη.

Τί προέβλεπε αυτή; Βάσει αυτής της συμφωνίας, η οποία κοινοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα στην κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, προσδιορίστηκε ανώτατο όριο εξόδων κατοχής με όριο τις 1,5 δις δρχ. συνολικά για τους δύο κατακτητές. Αυτό αναγνώριζαν και οι ίδιοι εκούσια. 
Στην πράξη, όμως, μετά την συμφωνία οι δύο κατακτητές ζητούσαν και έπαιρναν από την Τράπεζα πολύ μεγαλύτερα ποσά πέραν του ορίου που οι ίδιοι είχαν θέσει ως ανώτατο όριο (δηλαδή τις 1,5 δις δρχ.). 

Αυτά τα παραπάνω ποσά οι ίδιοι τα χαρακτήρισαν προκαταβολές, ενώ μάλιστα δεσμεύτηκαν να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό κράτος με τη λήξη του πολέμου και της κατοχής, και μάλιστα άτοκα. 

Αυτά είναι, λοιπόν, τα κατοχικά δάνεια, δηλαδή οι παραπάνω από τα τεθέντα ανώτατα όρια αναλήψεις χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν μεταξύ τους, ότι αυτά τα χρήματα θα τα επιστρέψουν σε επόμενο χρόνο. 
Οι όροι της Συμφωνίας της Ρώμης που είχε αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 1942 επιβλήθηκαν υποχρεω-τικά στην τότε κατοχική κυβέρνηση προς την οποία ανακοινώθηκαν στις 23 Μαρτίου 1942, δηλ. 9 ημέρες μετά την υπογραφή. Η υπόδουλη κυβέρνηση δεν είχε καμμία άλλη επιλογή παρά να τους αποδεχθεί. 

Εδώ ας σταματήσουμε προσωρινά την ιστορική ανασκόπηση και ας μεταφερθούμε νοερά στην εποχή εκείνη που οι ηλικιωμένοι την έζησαν ως έφηβοι τότε, ενώ οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε μέσα στον απόηχό της μέσα από ιστορίες των γονιών μας.
Ο Δημήτρης Μαγκριώτης στο βιβλίο του «Θυσίαι της Ελλάδος και Εγκλήματα Κατοχής» γράφει: «Τραγωδίαν τοιαύτης εκτάσεως και εντάσεως ως εκείνη που υπέστη ο ελληνικός λαός δεν αναγράφει άλλην η Παγκόσμιος Ιστορία τους τελευταίους αιώνες» και συνεχίζει «Κανείς άλλος εκ των υποδουλωθέντων υπό του Ράϊχ δεν υπέστη τόσην φθοράν εις έμψυχον και άψυχον υλικόν όσην ο Ελληνικός». 
Όντως η Ελλάδα υπέστη τότε τα πάνδεινα. Όντως η Ελλάδα υφίσταται σήμερα τα πάνδεινα από τους απογόνους εκείνων των κατακτητών, που απλά δεν ξέχασαν την ήττα τους στα βουνά της Τρεμπεσίνας και της Κορυτσάς, που απλά δεν ξέχασαν τις απώλειές τους στη μάχη της Κρήτης, που δεν ξέχασαν τους νεκρούς που άφησαν στα Μακεδονικά οχυρά του Μπέλες, όπως το ηρωϊκό και ένδοξο Ρούπελ και ακόμα δεν ξέχασαν τις εκατόμβες των θυμάτων που είχαν από την Αντίσταση του λαού μας στα βουνά, στις θάλασσες, σε πόλεις, πεδιάδες, και χωριά. 

Και τώρα φάνηκε, ειδικά μετά το 2009, ότι δεν το ξέχασαν ποτέ από τότε και ότι μεγάλωσαν 2 με 3 γενιές Γερμανών με την σκιά αυτών των γεγονότων.
Ας επανέλθουμε όμως να δούμε ποιά ήταν τα αίτια του Κατοχικού Δανείου.
Το Κατοχικό δάνειο αποτελεί μια εντελώς και μοναδική παράδοξη κατάσταση στην Ελληνική Ιστορία. 
Εξηγούμε αμέσως το γιατί. Στην αρχή της Επανά-στασης του 1821 όλες οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης, δια της Ιερής Συμμαχίας, ήταν εναντίον του Εθνικού Ξεσηκωμού της Λευτεριάς του γένους μας.
Όταν όμως είδαν ότι ριζώνει και εξαπλώνεται, η αρχική άρνηση μεταβλήθηκε σε ουδετερότητα και εν συνεχεία από κάποιους σε ενεργή υποστήριξη όταν και αναπτύχθηκε το γνωστό παγκόσμιο ρεύμα του Φιλελληνισμού. 
Έτσι, τότε η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο δάνειό της με την Γαλλία. Ήταν η πρώτη δέσμευση του νέου Ελληνικού κράτους και η πρώτη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. 
Ξέρετε πότε εξοφλήθηκε αυτό το δάνειο; Μόλις πριν από 12 χρόνια. 
Η Ελλάδα, λοιπόν, σε όλη της την Ιστορία δανείζεται και ήταν από τότε χρεωμένη. Κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, η χώρα μας για πρώτη φορά στην Ιστορία της μετατράπηκε από οφειλέτη σε δανειστή. 

Αλλά ας έρθουμε στην ουσία.
Μπορούσε η Ελλάδα να συντηρήσει το στρατό Κατοχής; Ο Γερμανικός στρατός της Βέρμαχτ που κατέκτησε την Ελλάδα υπό την διοίκηση του Γερμανού Στρατηγού Βίλχελμ Λίστ ανερχόταν σε 500.000 άνδρες. Σε αυτούς προσθέστε 250.000 Ιταλούς και 60.000 Βούλγαρους. Συνολικά, τα κατοχικά στρατεύματα τις τριπλής κατοχής ήσαν 800.000 περίπου. 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορούσε να συντηρήσει ένα τέτοιο πλήθος. 
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Η μαρτυρική χώρα μας, σαν μοναδική εξαίρεση από όλες τις κατακτημένες χώρες, υποχρεώθηκε να αναλάβει τη διοικητική μέριμνα και συντήρηση του εκστρατευτικού σώματος των Γερμανών στην Αφρική, που τελούσε υπό διοίκηση του στρατάρχη Ρόμελ. 
Έτσι οι τυπολάτρες και αυστηροί Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να παρέχει κάθε μήνα το ποσό των 8 δις δρχ. για την συντήρησή τους. Αλλά ούτε αυτό το ποσό, σύμφωνα με την Συνθήκη της Χάγης του 1907, η Ελλάδα δεν μπορούσε να το καταβάλλει. Έτσι, για να λυθεί το πρόβλημα, πάντα εις βάρος των Ελλήνων και πάντα υπέρ των κατακτητών (και σήμερα δανειστών μας), εφευρέθηκε το Κατοχικό δάνειο, όπως είπαμε παραπάνω. 
Αυτή είναι η μία όψη της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας.
Ο Μανώλης Γλέζος στο πρόσφατο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Και ένα Μάρκο να ’ταν …», επεκτείνει κατά την γνώμη μας πολύ ορθά και σε άλλους τομείς την τότε ισχνή Εθνική οικονομία, μιας οικονομίας, που ας μη ξεχνούμε, είχε την παθογένειά της από τα πρώτα χρόνια του ελεύθερου βίου, τις ανώμαλες περιόδους που ακολούθησαν μετά την ήττα του 1897, που πήρε μια μικρή ανάσα μετά τον διπλασιασμό των εθνικών εδαφών μετά τους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους του 1912-’13 και καταβαραθρώθηκε μετά την εθνική συμφορά της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 και την λήξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ότι πρόλαβε να ανακάμψει το μικρό χρονικό διάστημα του Μεσοπολέμου, χάθηκε μετά την άνοιξη του 1941 όταν οι Γερμανοί ύψωναν τον Αγκυλωτό Σταυρό (Σβάστικα) στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. 
Αυτήν την ήδη αιμορραγούσα ελληνική οικονομία συνάντησε το τέλος του πολέμου του 1940, η έναρξη της μαύρης Κατοχής. 
Αυτήν την ισχνή οικονομία που ερχόταν από τα παράλια της Σμύρνης, όπου οι Έλληνες δεν συνωστίζονταν αλλά σφαγιάζονταν από τους Τσέτες και όταν κατέφευγαν για σωτηρία στα Ευρωπαϊκά πλοία, τότε οι Αγγλο–Γάλλοι σύμμαχοι διέταζαν τους ναύτες τους να κόβουν τα σχοινιά, έτσι ώστε οι ρημαγμένοι και κυνηγημένοι Έλληνες να πνίγονται στη θάλασσα. 
Αναφέρει, λοιπόν, ο Μανώλης Γλέζος ότι το πρόβλημα των δανείων δεν μπορεί να εξεταστεί από μόνο του, αλλά θα πρέπει να προστεθεί στην εδαφική κατοχή, και η Δήμευση και Κατάσχεση των περιουσιών του λαού μας, και η βάναυση αρπαγή του 51% των μετοχών των κρατικών επιχειρήσεων, των τραπεζών και όλων των μεγάλων ιδιωτικών βιομηχανιών. 
Αν σε αυτά προσθέσουμε και το επισιτιστικό πρόβλημα, την εμφάνιση των πλαστών χαρτονομισμάτων, τη ληστεία των νομισμάτων, τις επιτάξεις, τις ληστείες και τέλος τη φρικτή λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών και έργων τέχνης, τότε με ευκολία διαπιστώνουμε ότι όλο αυτό το εκρηκτικό μίγμα αποτέλεσε την ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας και των κόπων των Ελλήνων ντόπιων και προσφύγων μετά το 1922.
Αν στα άψυχα οικονομικά νούμερα και δείκτες προσθέσουμε και τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις από την 28η Οκτωβρίου του 1940, ή την άμυνα των οχυρών ή τους νεκρούς από πείνα, ή από εκτελέσεις και ολοκαυτώματα ή ακόμα όσων πατριωτών τέθηκαν σε ομηρία ή σε εγκλεισμό στα γερμανικά στρατόπεδα, τότε καταλαβαίνουμε ότι το θέμα Κατοχικά δάνεια είναι ένα πολύ μικρό κεφάλαιο ενός τεράστιου ματωμένου βιβλίου. 

Τί, όμως, καθιστά αυτό το θέμα τόσο μεγάλο; 
Κατά την άποψή μου δύο λόγοι. Αφενός, οι ηρωϊκοί νεκροί του έπους του 1940, των συγκρούσεων των οχυρών, τα ηρωϊκά θύματα των εκτελέσεων και ομηριών που κατά τον ένα ή τον άλλον τρόπο τιμήθηκαν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο από το ελεύθερο Ελληνικό κράτος. 
Αφετέρου, οι οικονομικές ζημίες των ετών 1940-1949 άρχισαν σιγά-σιγά να επουλώνονται σταδιακά με το μόχθο των Ελλήνων στον αγώνα της βιοπάλης ή της Επιστήμης. 
Άρα και οι δύο άξονες των ζημιών έδειξαν σημεία ανάκαμψης. Το μόνο θέμα που έμεινε στην αφάνεια, η μόνη ζημιά που παρέμεινε κρυμμένη – ξεχασμένη ή ακόμα και παραχωρημένη ήταν τα Κατοχικά Δάνεια. 
Να γιατί το θέμα αυτό ξεχωρίζει σήμερα, ειδικά σήμερα, και μετά την καταστροφική ένταξη της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και τα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Έτσι, αμέσως περνάω στο δεύτερο μέρος της ομιλίας μου, που δεν αφορά το τότε, το ηρωϊκό και μαρτυρικό τότε, αλλά το νεφελώδες από τότε έως το σήμερα. Σ’ αυτό το 2ο μέρος πρέπει να εξεταστούν δύο θέματα:
1ον: Ποιό είναι το ύψος των Κατοχικών Δανείων, με απόλυτη οικονομικοτεχνική προσέγγιση επιστημόνων και τεχνοκρατών.
2ον: Τί έγινε με αυτά τα Δάνεια μετά την απελευθέρωση και 
3ον: Γιατί οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από το 1950 έως και σήμερα ουδέποτε διεκδίκησαν με επίσημο τρόπο την οφειλή; 

Αλλά ας τα εξετάσουμε από την αρχή. 
Σχετικά με το ύψος του χρηματικού ποσού. 
Επειδή κατά περιόδους πολλά έχουν λεχθεί για τα δάνεια και το ύψος τους, θα έπρεπε να ήταν χρήσιμος ένας επιστημονικός υπολογισμός. 
Η ατυχία ή μεγάλη εθνική απώλεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ένας αρμόδιος και έμπειρος ή μια ομάδα τεχνοκρατών να ασχοληθούν με τον υπολογισμό και να συντάξουν μια ενδελεχή μελέτη. 
Μετά την απελευθέρωση, ο μόνος αρμόδιος φορέας, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των σχετικών λογαριασμών που τηρούσε προσδιόρισε το σύνολο των καταβολών που δόθηκαν από την Ελληνική αρχή στους κατακτητές καθ’ όλη την Κατοχή. Το ποσόν που αφορά την Γερμανία βρέθηκε να ανέρχεται σε 1 τετράκις εκατ. 617 τρις 781 δις 093 εκατ. 648 χιλιάδες 819 δρχ. και για την Ιταλία 220 δις 479 εκατ. 188 χιλιάδες 480 δρχ. 
Αν από αυτά αφαιρεθούν τα διεθνή νόμιμα εξόδων κατοχής που συμφωνήθηκαν με τους κατακτητές στη Ρώμη το 1942, η μεν Γερμανία έλαβε επιπλέον ως προκαταβολές 1 τετρ. 530 τρις 033 δις 302 εκατ. 528 χιλ. 819 δρχ. και η Ιταλία 157 τρις 053 δις 637 χιλιάδες δρχ. 
Αυτά θα έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με την Συμφωνία της Ρώμης. Εδώ τίθεται το ζήτημα του κανόνα προσδιορισμού, διότι το ακριβές ποσό έπρεπε να εξαχθεί με το μέτρο της τιμαριθμικής δραχμής.


Η Τράπεζα της Ελλάδος αρχικά, χρησιμοποίησε τη μέθοδο της αντιστοιχίας με την τιμή της χρυσής λίρας. Έτσι, προσδιορίστηκε η Γερμανική οφειλή σε 3 εκατ. 670 χιλ. 610 χρυσές λίρες και της Ιταλίας σε 835 χιλ. 616 χρυσές λίρες. 
Σε μεταγενέστερο χρόνο ο καθηγητής Άγγελος Αγγελό-πουλος διετύπωσε την άποψη, ότι ο υπολογισμός με χρυσές λίρες δεν είναι ορθός και θα έπρεπε να υπολογιστεί με βάση το δολάριο, έτσι με δική του εκτίμηση υπολόγισε την Γερμανική οφειλή σε 151 εκατ. δολάρια με πρόσθεση άλλων 177 εκατ. ως τόκων, δηλ. συνολικά 328 εκατ. δολάρια.

Ο υπολογισμός Αγγελόπουλου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα: 1ον. Αγνοεί την άτοκη επιστροφή κατά την λήξη του πολέμου και 2ον. Υπολογίζει επιτόκιο 4% αντί του ορθού 2,5% που είχαν τότε τα κρατικά δάνεια. 
Αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι υπολογισμοί, μερικώς αντικρουόμενοι μεταξύ τους. 
Σύμφωνα μ’ αυτές τις προσεγγίσεις, έμφαση δόθηκε σ’ ένα συνδυασμό επίσημων και πραγματικών τιμών στα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης, της πραγματικής τιμής της χρυσής λίρας στην αγορά, όπως και άλλων οικονομικών παραμέτρων. 
Έτσι, η πραγματική αποτίμηση την ημέρα που απεχώρησαν οι Ναζί κατακτητές ανέρχεται στο ποσό των 100 δις ευρώ. 
Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί ότι ο όρος για την άτοκη επιστροφή ξεπεράστηκε όταν η οιωνεί δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη. 

Αυτό συνέβη με την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 και από τότε τα δάνεια είναι έντοκα, έτσι ώστε από το 1946 έως σήμερα με το χαμηλό επιτόκιο των 2,5%, το ποσό τελικά φθάνει τα 510 δις 033 εκατ. 165 χιλιάδες ευρώ. 
Αυτό ακριβώς το ποσό όφειλε να έχει καταβάλει η μεταπολεμική Γερμανία και αδιαφόρησε να το πράξει, υπό το πρόσχημα του διαμελισμού της σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία. 

Αρκετά χρόνια μετά την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 εφευρέθηκε το επιχείρημα, ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να υπογράψει την τελική συνθήκη για όσο χρόνο ήταν διαμελισμένη. Αν η Γερμανία ήταν καλόπιστη, αν ήταν όπως θέλει να λέγεται «τυπική» και «αυστηρή» στους κανόνες, όπως δηλαδή απαιτεί εδώ και τρία χρόνια να είμαστε εμείς, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής εξυγίανσης που μας υποχρεώνει με βίαιο και άδικο τρόπο βιάζοντας τις ψυχές μας, αν λοιπόν η αυτοδιαφημιζόμενη σκληρή Γερμανία ήταν και σκληρή και συνεπής με τον εαυτό της, σ’ αυτό το διάστημα των 44 ετών που μεσολάβησαν μέχρι να ενοποιηθεί, θα μπορούσε να είχε καταβάλλει την οφειλή της, έστω και σταδιακά.

Απέφυγε όμως, επιδεικτικά να το πράξει, αδιαφόρησε καταφανώς και στα επόμενα χρόνια, ειδικά μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου όταν και ενοποιήθηκε. 
Βέβαια, έπραξε έτσι και εξακολουθεί την ίδια πολιτική εκμεταλλευόμενη πλήρως την Ελληνική αδιαφορία από πλευράς των επισήμων Κυβερνήσεων.
Έτσι εισερχόμαστε στο επόμενο βήμα αυτού του οδοιπορικού που επιχειρούμε σήμερα βήμα-βήμα μαζί, αγαπητοί φίλοι και φίλες. 
Στο ερώτημα τί απέγινε με τα δάνεια μετά την απελευθέρωσή μας; 
Η πικρή αλήθεια για μας είναι, ότι τα δάνεια που μέσα στην μανία και το μίσος τους οι κατακτητές πήραν από την Ελλάδα, με συνέπεια να διαλύσουν από τότε την οικονομία της, οι Ελληνικές κυβερνήσεις από την απελευθέρωση έως και σήμερα δεν έχουν κατορθώσει να εισπράξουν. Κατά καιρούς, έγιναν κάποιες άνευρες και υποτονικές ενέργειες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. 
Το θέμα αρχικά, τέθηκε στην Διάσκεψη της Ειρήνης στο Παρίσι το 1946. Η Γερμανία ήταν τότε διαμελισμένη οπότε η απαίτηση της Ελλάδος δεν κατέστη ποτέ εφικτό να τεθεί. Αντίθετα, σε ότι αφορούσε στην Ιταλία, ύστερα από αρκετές διακυμάνσεις, το Ελληνικό κράτος ικανοποιήθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο. 
Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας άρχισαν σταδιακά τα δύο κράτη να αναπτύσσουν διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά παρόλα αυτά οι Γερμανοί ιθύνοντες ποτέ δεν βοήθησαν στην ρύθμιση του χρέους, με το επιχείρημα ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να το πράξουν.
Τον Νοέμβριο του 1952 επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά την αμνήστευσή του, ο κατοχικός Υπουργός Οικονομικών Σωτ. Γκοτζαμάνης που τότε τερμάτισε την πολυετή φυγοδικία του στο εξωτερικό. Με την επάνοδό του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το χρέος. 
Την εποχή που στην εξουσία ήταν ο Ελληνικός Συναγερμός δεν ζητήθηκε επίσημα η εξόφληση, με το επιχείρημα ότι έπρεπε να ρυθμιστεί η υπογραφή διμερούς συνθήκης. Σημαντική εξέλιξη στο θέμα έχουμε τον Φεβρουάριο του 1953, όταν και υπογράφτηκε η Συμφωνία του Λονδίνου, που ρύθμιζε τα γενικότερα χρέη της ηττημένης Γερμανίας απέναντι στους νικητές Δυτικούς συμμάχους. 
Με την Συνθήκη του 1953, η Γερμανία αν και οφειλέτης και πρόξενος παγκόσμιας καταστροφής, έτυχε ευνοϊκών ρυθμίσεων, όπως την παραγωγική ικανότητα των εξαγωγών της, την δυνατότητα πώλησης των γερμανικών προϊόντων στο εξωτερικό, τις μελλοντικές πιθανές εμπορικές συνθήκες, τα δημοσιονομικά και εσωτερικά μέτρα που μπορούσε να λάβει για την διασφάλιση του πλεονάσματός της από τις εξαγωγές, αλλά το πιο σημαντικό ίσως από όλα είναι ότι η εξυπηρέτηση του γερμανικού χρέους θα προσδιοριζόταν σε συνάρτηση με την πρόοδο της γερμανικής οικονομίας και τα έσοδα από τις εξαγωγές. 
Λόγω όλων αυτών και άλλων εξαιρετικών συνθηκών, η Δυτική Γερμανία ανέκαμψε οικονομικά πολύ γρήγορα μετά την λήξη του πολέμου και τελικά απορρόφησε την Ανατολική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ώστε σήμερα να είναι η ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη και μία εκ των πρώτων παγκοσμίως. 
Ενώ όμως η Γερμανία στη θέση του οφειλέτη δέχθηκε ένα τόσο βοηθητικό πρόγραμμα θεραπείας της οικονομίας της, η ίδια χώρα σήμερα στη θέση του δανειστή προς την χώρα μας παρουσιάζει ένα φρικιαστικό και εξαιρετικά απάνθρωπο και σκληρό πρόγραμμα. 
Χωρίς να είμαστε οικονομολόγοι και ειδικοί, μια απλή σύγκριση της θεραπείας του 1953 με τα τρία μηνύματα και το μαρτύριο των συνεχών δόσεων που υφιστάμεθα από το 2009 μέχρι σήμερα είναι ενδεικτική.
Αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες, οι λόγοι που ώθησαν τις δυτικές δυνάμεις να μεταχειριστούν ευνοϊκά την Δυτ. Γερμανία μετά το 1945 δεν ισχύουν για την περίπτωση της Ελλάδος. 
Συνεχίζοντας την ιστορική αναδρομή των απαιτήσεων φθάνουμε στο 1964 όταν στην Κυβέρνηση βρισκόταν η Ένωση Κέντρου. Ακολούθησαν τρεις νέες κρούσεις προς τη Γερμανία από τους Άγγελο Αγγελόπουλο, Ανδρέα Παπανδρέου και Ευάγγελο Σαββόπουλο, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. 
Το έτος αυτό ο Γερμανός Καγκελάριος Έρχαρντ υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Έκτοτε για το θέμα παρήλθαν δεκαετίες σιωπής. Στους νεοέλληνες που μεγάλωναν στις δεκαετίες της ψευδο-ευμάρειας, του βολέματος, του υπερδανεισμού και της πνευματικής αδιαφορίας αυτό το μέγιστο θέμα κρύφτηκε. 
Ίσως σημαντικότατο ρόλο σ’ αυτήν την στάση των επισήμων ιθυνόντων να έπαιξε και η παράνομη οικονομική εξάρτηση Ελλήνων πολιτικών από Γερμανικούς κολοσσούς πρώτης γραμμής, όπως της SIEMENS και άλλων. Έτσι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν από την μία υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη να δέχονται τέτοιου είδους παροχές για οποιονδήποτε λόγο και από την άλλη η επίσημη Πολιτεία να διεκδικεί και μάλιστα σθεναρά από αυτούς που έστελναν τα εμβάσματα, τα δάνεια που χρωστούσε η Γερμανία. 
Βέβαια, αυτό μένει να αποδειχθεί και επίσημα με έγγραφα και στοιχεία, αν ποτέ αποδειχθεί, αλλά μέχρι τότε ο λαός μας μπορεί να εκφράζει τις αμφιβολίες του. 
Μετά την οικονομική κρίση και την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, το θέμα επανέρχεται συχνά στην δημοσιότητα. Ειδικότερα, πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος με άλλα πολιτικά στελέχη και βουλευτές του Κόμματος, έθεσαν το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα των προγραμματικών δηλώσεων. 
Επίσης, ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Γερμανία έθεσε και αυτός το θέμα στους Γερμανούς ιθύνοντες. 
Ακόμη, στελέχη και από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς μιλούν για την ανάγκη εξόφλησης των χρεών. Κυρίως όμως, και πάνω από όλα για το θέμα αυτό έχει ευαισθητοποιηθεί ολόκληρος ο λαός μας και αυτοί που θυμόντουσαν και ήξεραν, αλλά και οι νεότεροι αυτοί που δεν γνώριζαν. 
Έχουν συσταθεί φόρουμ, ομάδες στο διαδίκτυο διάφορα sites για συλλογές υπογραφών για την διεκδίκηση. 
Για τους νεοέλληνες είναι θέμα τιμής η διεκδίκηση, γιατί όλοι πια μάθαμε ότι εάν η Γερμανία είχε φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, έστω και με τμηματική καταβολή, σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν θα υφίσταντο αυτήν την εξαθλίωση επί τρία χρόνια τώρα, ούτε θα είχαν κλείσει τόσες επιχειρήσεις, ούτε οι νέοι μας θα αμείβοντο με μισθούς Βιετνάμ ή θα ξενιτεύονταν στο εξωτερικό, ούτε οι μισθοί και οι συντάξεις θα έφταναν στο σημερινό επίπεδο ισοπεδώνοντας ζωές και κλείνοντας σπίτια, ούτε θα θρηνούσαμε τέλος τους 3.000 και πλέον Συνέλληνες που απογοητευμένοι με θολωμένο μυαλό έφτασαν στην αυτοκτονία.
Επίσης, είναι θέμα Αρχής και για την σύγχρονη Γερμανία η ηγεσία της οποίας δια της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Υπουργού Οικονομικών Σόϊμπλε παρουσιάζεται αγέρωχη και σκληρή απέναντι στην Ελλάδα, επειδή βρέθηκε σε οικονομικά αδύναμη θέση. Ναι, είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας να εξοφλήσει τις πραγματικές οφειλές απέναντι της Ελλάδας, οφειλές ποτισμένες με αίμα.
Πρέπει να τις εξοφλήσει και όχι αντ’ αυτής της εξόφλησης οι Γερμανοί ηγέτες να απευθύνονται στους Έλληνες κατά τρόπο δηκτικό και ανήθικο.
Το γεγονός ότι στην μεταπολεμική Ελλάδα κυριάρχησαν πολιτικοί που δεν διεκδίκησαν φορτικά το χρέος για τον οποιονδήποτε τρόπο, δεν σημαίνει ότι αυτά παύουν να ισχύουν και παύουν να είναι χρέος για μια χώρα που διεκδικεί ηγεμονική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Οι πληροφορίες φέρουν ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας.
Όπως είδαμε μετά το τέλος του πολέμου η συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δις δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις, ενώ η Ελλάδα τότε ζητούσε 14 δις δολάρια. Και ενώ οι άλλες δυνάμεις κατοχής εξόφλησαν το χρέος τους, η Γερμανία εξόφλησε παρόμοιο με το δικό μας χρέος στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα, όπως προαναφέραμε, ζήτησε πολλές φορές από το 1945, αλλά υποτονικά, το αίτημα της εξόφλησης. 
Τελειώνοντας αυτήν την ιστορική αναδρομή, αφήνοντας τοπ ματωμένο χθες, φθάνουμε στο σήμερα. 
Υπάρχει τρόπος διεκδίκησης; 
Υπάρχει νομική οδός διεκδίκησης; 
Υπάρχει πολιτική οδός διεκδίκησης;
Ως γενικός τρόπος διεκδίκησης είναι η εθνική ευαισθητοποίηση. 
Το θέμα πρέπει να αγγίξει τις ψυχές όλων μας, μεγαλυτέρων και νεοτέρων, ανεξάρτητα αν βίωσαν ή όχι τα φρικτά εκείνα γεγονότα της κατοχής. 
Ημερίδες σαν τη σημερινή πρέπει να λάβουν χώρα παντού απ’ άκρου σ’ άκρον σε όλη την χώρα.
Ξεσηκωνόμαστε, μιλάμε παντού, συμμετέχουμε σε Forum ή συλλογές υπογραφών. 
Ανεβάζουμε το θέμα πρώτα απ’ όλα ψηλά μέσα στην δική μας ψυχή και έτσι σχηματίζουμε ένα μαζικό κίνημα διεκδίκησης.
Το θέμα δεν είναι παραταξιακό, είναι Ελληνικό και εθνικό και αφορά όλους μας και τα παιδιά μας.
Το θέμα δεν ανήκει σε παράταξη, ούτε πολιτικό κίνημα, ούτε πρέπει να μονοπωλείται. 
Τα δάνεια και τα χρήματα δεν είναι ούτε Αριστερά, ούτε Δεξιά, αλλά είναι Ελληνικά και εάν οι κυβερνώντες είχαν την δύναμη να τα διεκδικήσουν και να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς με μίζες ή δωράκια, δεν θα είχαμε οδηγηθεί στην σημερινή κατάσταση. 
Για τη νομική οδό διεκδίκησης θα σας ομιλήσει ο καθηγητής και έγκριτος συνταγματολόγος κος Κατρούγκαλος, τον οποίον θα παρακολουθήσουμε όλοι με προσοχή.
Για το θέμα αυτό, ως νομικός, θα θέσω μόνο δύο θέματα επιγραμματικά. Η Γερμανία έθεσε στο παρελθόν θέμα παραγραφής. Αυτού του είδους η απαίτηση δεν υπόκειται σε παραγραφή, διότι και μόνο το γεγονός ότι κατά καιρούς το θέμα επανατέθηκε από ελληνικής πλευράς έστω και αν για γενικότερους λόγους δεν καταφεύγει σε δικαστικές διαδικασίες αποκλείει την παραγραφή. Γι’ αυτό το θέμα της παραγραφής πρέπει να μελετηθεί πολύ σοβαρά, γιατί σύμφωνα με τους εισηγητές στα Διεθνή όργανα, αν η οφειλή έχει δημόσια προέλευση, δηλαδή έχει προκύψει απευθείας σε κράτη, η διαιτητική πρακτική δεν αποδέχεται την παραγραφή. 
Για το θέμα αυτό, έχω να σημειώσω και αρκετά άλλα, αλλά για την οικονομία του χρόνου και επειδή ακολουθεί η ομιλία του κου Κατρούγκαλου, σημειώνω στο εξής: η Ελλάδα έχει δυνατότητα διεκδίκησης σε ανώτατο δικαστικό δικαιοδοτικό επίπεδο. 
Ήδη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει εισαχθεί το θέμα για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο έχει οδηγηθεί εκεί μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων. Η Γερμανία προσέφυγε για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις.
Η τωρινή εξέλιξη στο θέμα μας έχει ως εξής: Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 θα παραδοθεί (παραδόθηκε) το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταγραφή και ταξινόμηση κατά κατηγορία περίπτωσης. 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Νότη Μαριά, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Ομάδας, ο κος Σταϊκούρας τόνισε ότι μετά την παραλαβή του πορίσματος η Κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας.
Για την εξέλιξη του έργου η κυβέρνηση ανακοίνωσε «ότι αυτό τείνει να ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι τώρα έγινε κατανομή των φακέλων των αρχείων σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, προχώρησε η ηλεκτρονική απεικόνιση του αρχειακού υλικού, καταγράφηκαν 184 αρχειακοί τόμοι του υλικού και ξεκίνησε η σύνταξη του τελικού παραδοτέου του έργου της ομάδας αναφορικά με την καταγραφή και ταξινόμηση του αρχείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
Είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών να παρακολουθήσουν αυτήν την εξέλιξη, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει αποζημίωση ούτε ένα ευρώ ή έστω ένα μάρκο, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος στο βιβλίο του. 
Έτσι φθάνουμε στην πολιτική διεκδίκηση. Πιστεύουμε στο μαζικό κίνημα για την αξίωση, συμπαραστεκόμαστε στα κινήματα διεκδίκησης, επικοινωνούμε με φορείς όπως Δημάρχους μαρτυρικών πόλεων. 
Στηρίζουμε κάθε γνήσια πατριωτική φωνή που θέτει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα.
Φέρνουμε το θέμα σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε ελληνική ψυχή και δηλώνουμε ενεργή υποστήριξη σε όποιον δημόσια αγωνίζεται για την απαίτηση από του Γερμανούς. 
Μη ξεχνώντας ότι το θέμα αυτό εντάσσεται στην γενικότερη κατάσταση εξαθλίωσης και βίαιης πτώχευσης που έχει εφαρμοστεί στη Χώρα μας μετά από το 2009. 
Ότι κάνουμε θα το κάνουμε Μόνοι μας, μόνοι μας θα επιχειρήσουμε την ανατροπή, μόνοι μας θα πετύχουμε το νέο ξεκίνημα του λαού μας, αρχίζοντας πρώτα από τον εαυτό μας. 
Επειδή η ιστορία είναι επανάληψη γεγονότων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, επέλεξα να κλείσω την ομιλία με τους λόγους του Στρατηγού του γένους μας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, λίγο καιρό πριν τον Εθνικό Ξεσηκωμό. 

«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι θα είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μάς είπε πού πάτε εδώ να πολεμήσετε. 
Αλλά ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας επιθυμία της Λευτεριάς μας και όλοι μικροί και μεγάλοι, καπεταναίοι και έμποροι, πεπαιδευμένοι και αμόρφωτοι, εις αυτόν τον σκοπόν και εκάμαμε την Επανάσταση».


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger