Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελληνιδα με πλουσια προσοντα ολογυμνη και αποκαλυπτικη... γιατι ετσι σας αρεσει!

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012


Η Ανδρομάχη Ξένου είναι μία δροσερή και sexy παρουσία που δηλώνει παρορμητική, κυκλοθυμική, ευαίσθητη αλλά και πολύ πεισματάρα... Εμείς όμως επικεντρωνόμαστε στο ολόγυμνο κορμί της!

http://athensbars.gr

EURO 2012 Τα καυτά κορίτσια των ποδοσφαιριστών


Το Euro 2012 βρίσκεται προ των πυλών και η απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με αγωνία να δουν ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ωστόσο, η Ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, αποφάσισε να μας δείξει και μια άλλη πλευρά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, λίγο πιο σέξι.
Παρουσίασε λοιπόν, τις 16 πιο όμορφες συντρόφους των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν!
Ανάμεσά τους και η δικιά μας, Αλεξάνδρα Λοίζου, σύντροφος του Γιώργου Σαμαρά.
















Kylie Minogue εναντίον Pippa Middleton! Την προκαλεί σε έναν αγώνα... γλουτών!


Το 2000 η Kylie Minogue γύρισε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Spinning around" φορώντας ένα sexy σορτσάκι που αποκάλυπτε τους αψεγάδιαστους γλουτούς της! Τότε ήταν που έκανε πολλούς άντρες να παραμιλούν, ενώ και για πολλά χρόνια μετά ήταν η celebrity με τα πιο τέλεια οπίσθια... Μέχρι και πέρισυ που τα πρωτία της πήρε η Pippa Middleton! 



Όλοι θυμόμαστε αυτή την σκηνή που έκανε τον γύρο του κόσμου, την στιγμή που η Pippa Middleton κρατούσε την ουρά από το νυφικό της αδερφής της, Kate! 

Η 44χρονη τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο show του Alan Carr όταν εκείνος την ρώτησε αν μπορεί να ανταγωνιστεί την Pippa Middleton στα... προσόντα της. Τότε, η Kylie είπε με διάθεση χιούμορ: "Πρέπει σίγουρα να μαζέψω κάτι από το πάτωμα!" και έκανε την κίνηση ματ!


Μετά τα χειροκροτήματα, ο παρουσιαστής πρότεινε στην τραγουδίστρια να του δείξει πώς γυμνάζει τους γλουτούς της και οι δυο τους κατευθύνθηκαν στο ειδικό μηχάνημα που είχαν φέρει από την παραγωγή στο στούντιο!


Πάντως, τόσο η Kylie όσο και η Pippa είναι από τις stars που κατέχουν δικαίως αυτόν τον τίτλο. Και για να σου φρεσκάρουμε την μνήμη, δες παρακάτω τα δύο... επίμαχα βίντεο!

Ένα παράξενο νεκροταφείο πλοίων στην έρημο


Πολλοί έχουν επισκεφθεί μια πόλη που έχει εγκαταλειφθεί και αναρωτήθηκαν ποιο καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να... 




προκαλέσει τη φυγή των κατοίκων από μια πόλη. Μια τέτοια πόλη είναι και το Moynaq στο Ουζμπεκιστάν που πλέον είναι ένα νεκροταφείο πλοίων μέσα στην έρημο.



Η πινακίδα από την εποχή της ΕΣΣΔ στέκεται αγέρωχη και καλωσορίζει τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι μένουν ελάχιστες ώρες. Όλοι φεύγουν, αφού έχουν πρώτα δει το τοπίο που θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας.








Τι συνέβη; 



Ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε απότομα τη δεκαετία του 1980. Το πρόβλημα; Το Mo'ynaq είναι -ή καλύτερα ήταν- λιμάνι. Η θάλασσα όμως πλέον απέχει 150 χλμ από το σημείο στο οποίο κάποτε ήταν το λιμάνι της πόλης. Τα απομεινάρια της καταστροφής είναι παντού, με τη μορφή των διαβρωμένων αλιευτικών σκαφών.



Μέσα στην τεράστια έκταση άμμου, τα σκάφη έμειναν απομονωμένα να σκουριάζουν.








Το Mo'ynaq (το μοναδικό λιμάνι στο ηπειρωτικό Ουζμπεκιστάν) βρισκόταν στην Αράλη, την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο και τη μοιραζόταν με το γειτονικό Καζακστάν. Και οι δύο χώρες ήταν κάποτε μέλη της ΕΣΣΔ. Η στάθμη της Αράλης έπεσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, εξαιτίας των αρδευτικών έργων που άρχισαν οι Σοβιετικοί. Το νερό αποστραγγιζόταν από τους παραποτάμους της λίμνης για να στηριχτεί η ταχέως αναπτυσσόμενη βαμβακοβιομηχανία της χώρας και έτσι η ακτογραμμή άρχισε να υποχωρεί.








Το πρόβλημα για τη λίμνη άρχισε να επιδεινώνεται, εξαιτίας της υπεραλίευσης από τους κατοίκους της πόλης. Λίγο αργότερα, οι ίδιοι, άρχισαν να πεθαίνουν, σε μεγάλους αριθμούς. Οι αμμοθύελλες από την αφυδατωμένη και μολυσμένη περιοχή που ήταν κάποτε ο βυθός, δηλητηρίασε τα πνευμόνια τους. Αντιμέτωποι με την προοπτική της μη απασχόλησης οι περισσότεροι έφυγαν. 



Κάποιοι όμως εξακολουθούν να είναι εκεί. Οι Karakalpak ζουν στην περιοχή για πάνω από χίλια χρόνια.






http://www.alexiptoto.com

Την τσάκωσε η αδελφή της με δύο άνδρες στο κρεβάτι!


Η δασκάλα αποδείχθηκε... δασκάλα και στο ομαδικό σεξ!
Ο λόγος για γυναίκα εκπαιδευτικό στην Πάτρα, η οποία μαλλιοτραβήχτηκε με την αδελφή της όταν η τελευταία την έπιασε στα πράσα... με δύο άνδρες στο κρεβάτι!
Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το dete.gr, την προπερασμένη Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι της εκπαιδευτικού, στην περιοχή της Ακρωτηρίου.
Η αδελφή της διαμένει στον από πάνω όροφο και η «πρωταγωνίστρια» του συμβάντος είχε συναντηθεί με τους δύο εραστές της στο δικό της διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.
Μόνο που οι περίεργοι θόρυβοι ακούστηκαν έως πάνω, με αποτέλεσμα η αδελφή να κατέβει και να μπει στο σπίτι χρησιμοποιώντας αντικλείδι που για λόγους ασφαλείας διέθετε.
Μόλις αντίκρισε το θέαμα, έγινε το σώσε.
Όπως μας είπαν γείτονες, οι φωνές των δύο γυναικών ακούστηκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση ενώ με τα σπρωξίματα της μιας εναντίον της άλλης, και οι δυο κόντευαν να βγουν στο μπαλκόνι, κι αυτό ενώ η εκπαιδευτικός ήταν ολόγυμνη!
Όσο για τους εραστές, έφυγαν κακήν κακώς...

http://www.radar.gr

Το ρητο του Ισοκρατη για το ποτε δε λειτουργει η Δημοκρατια

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." 


Ο Κάρτερ που ήθελε σεξ με ... τους Πολωνούς κι οι οκτώ top γκάφες προέδρων των ΗΠΑ



Τι θα μπορούσε να μειώσει τη ντροπή, στην οποία μοιραία βύθισε τον Μπαράκ Ομπάμα το πρόσφατο λεκτικό ατόπημά του για τα «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου»; Πιθανότατα η σκέψη ότι σε πολλές ανάλογες γκάφες έχουν υποπέσει παλιότερα και άλλοι πρόεδροι των ΗΠΑ!

Προεδρική γκάφα βεβαίως μπορεί να συνιστά και η επιλογή κακού διερμηνέα. Αυτό το επιβεβαίωσε κάποτε ένα παλιότερο περιστατικό αμερικανο- πολωνικού μπερδέματος, απείρως ελαφρύτερο από το «νωπό» του Ομπάμα, με την τόσο βαριά ιστορική φόρτιση.


Πριν από 35 χρόνια ο αμήχανος Τζίμι Κάρτερ πάσχιζε να καταλάβει γιατί γελούσαν τρανταχτά οι πολωνοί αξιωματούχοι στη Βαρσοβία, έως ότου πληροφορήθηκε πώς ακριβώς είχε αποδώσει ο μεταφραστής τα λόγια συμπάθειας και εκτίμησης προς τους Πολωνούς: Ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμούσε σαρκικά το πολωνικό λαό!


Ας τις πάρουμε όμως με χρονική σειρά τις - περισσότερο ή λιγότερο διάσημες - γκάφες αμερικάνων προέδρων. Γκάφες προεκλογικές και μη. Μοιραίες, ανώδυνες ή ακόμη και ... επωφελείς. Γκάφες με πολλή, λίγη ή ανύπαρκτη πολιτική ουσία. Από τον Τζόνσον μέχρι τον Ομπάμα.


Το πρώτο περιστατικό του ... καταλόγου αποδεικνύει ότι για να προκύψει γκάφα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ...ξεπηδήσουν «μαργαριτάρια» από κάποιο προεδρικό στόμα. Αρκεί ο ήχος ενός διακριτικού ...ροχαλητού.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1967: Μην με ξυπνάτε, όνειρο βλέπω...


Στην Πούντα ντελ Έστε της Ουρουγουάης διεξάγεται η Παναμερικανική Διάσκεψη. Μιλά ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Ονγκάνια, αλλά ολοένα και περισσότερα βλέμματα στρέφονται στον ομόλογό του των ΗΠΑ, τον Λίντον Τζόνσον.


Τα βλέμματα απορίας μετατρέπονται σε χαμόγελα. Ο πρόεδρος Τζόνσον κοιμάται βαθιά, «αφιερώνοντας» προς τη Διάσκεψη ένα ελαφρύ ροχαλητό.


Ο πρόεδρος Ονγκάνια είναι δικτάτορας, αλλά το επιτελείο του Τζόνσον δεν τολμά να ισχυριστεί ότι ο ύπνος του προέδρου αποτελούσε ένδειξη έμπρακτης περιφρόνησης προς τη χούντα της Αργεντινής. Η Ουάσινγκτον, βλέπετε, έχει πολύ καλές σχέσεις (και) με αυτή τη λατινοαμερικάνικη χούντα.


Στην Κεντρική και Νότια Αμερική ο προεδρικός υπνάκος εκλαμβάνεται ως ... σημειολογική ένδειξη του «ενδιαφέροντος» που τρέφουν οι ΗΠΑ για την υπόλοιπη - πλην Καναδά, ίσως- ήπειρο.


Κάπως έτσι, η γνωστή ρήση επιδέχεται μια μικρή επιμήκυνση: Αν «ο θεός ευλογεί την Αμερική», ο Μορφέας μπορεί ενίοτε να ... περιθάλπει τους προέδρους της. Ειδικά αν δεν έχουν τα νιάτα και τη ζωτικότητα που διέθετε ο Τζον Κένεντι, προκάτοχος του Τζόνσον.


Στα επόμενα περιστατικά, οι πρόεδροι -πρωταγωνιστές θα χρειαστεί να μιλήσουν, όχι να ροχαλίσουν...


Ας θυμηθούμε τα παθήματά τους, εξασκώντας όμως και τη φαντασία μας: Θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τι θα συνέβαινε, εάν τέτοιες γκάφες λάμβαναν χώρα στη ... δική μας χώρα.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1976: Έλα καημένε, όλοι δικοί μας είναι...


Στις ΗΠΑ διεξάγεται η δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στον ένοικο του Λευκού Οίκου, Τζέραλντ Φορντ και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζίμι Κάρτερ.


Στο πρώτο debate, που είχε ως αντικείμενο την εσωτερική πολιτική, νικητής θεωρήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος Φορντ. Αυτή τη φορά, όμως, ο διάδοχος του Νίξον στην προεδρία κάνει ένα αναπάντεχο δώρο στον Κάρτερ, εξ αιτίας του υπερβάλλοντος ζήλου με τον οποίο εξυμνεί τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η Ουάσιγκτον επί των ημερών του. Λέει ο Φορντ:


«Δεν νομίζω ότι οι Ρουμάνοι ή οι Πολωνοί έχουν την εντύπωση πως υφίσταται σοβιετικός έλεγχος επί της χώρας τους. Κάθε μία από τις χώρες αυτές είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη. Δεν υπάρχει σοβιετική επικυριαρχία επί της Ανατολικής Ευρώπης, ούτε πρόκειται να υπάρξει, όσο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τζέραλντ Φορντ».


Άφωνοι μένουν εκατομμύρια Αμερικανοί ακούγοντάς τον. Πολλοί θυμούνται μια παλιά, ουδόλως κολακευτική φράση του Λίντον Τζόνσον για τον νυν πρόεδρο Φορντ: «Είναι τόσο χαζός, ώστε δεν μπορεί την ίδια στιγμή να μασά τσίχλα και να πέρδεται».


Άμεση συνέπεια της γκάφας του: Βυθίζεται η δημοτικότητά του στο 30% και εκτοξεύεται εκείνη του Κάρτερ στο 54%.


Μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου τα πράγματα αλλάζουν, όχι όμως τόσο, ώστε να αποτραπεί η επικράτηση του Κάρτερ, με «σκορ» 50,4% - 48,3%. Σχετικά μικρή η διαφορά, άρα -πιθανότατα- σημαντικό το ειδικό βάρος της γκάφας του Φορντ, που δεν έβλεπε σοβιετική επικυριαρχία στην Ανατολική Ευρώπη...


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα γινόταν εάν ο πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ το έλεγε αυτό στην Ελλάδα του 1976, ας πούμε κατά τη διάρκεια κάποιας επίσκεψης;


Ίσως ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής σκεφτόταν να τροποποιήσει το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν». Εάν οι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν βρίσκονταν καν στη σοβιετική «ζώνη επιρροής», τότε όλα - διεθνείς πόλοι και «στρατόπεδα»- θα ήταν ...λαπάς.


Πιθανόν όμως οι νέοι της ΟΝΝΕΔ να αντιδρούσαν στη ρήση του Φορντ, η οποία θα προκαλούσε τέτοια σύγχυση στο «δυτικό στρατόπεδο». Μπορούμε να τους φανταστούμε να διαμαρτύρονται, αποδίδοντας στα ελληνικά το όνομα του Φορντ. Τότε θα είχε ακουστεί από το '76 το σύνθημα «κάτσε καλά Γεράσιμε»...


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1977: «Sex and politics» - why not?


«Ωχ, τι είναι τούτος; Ακόμη και ο γερμανός Καγκελάριος Βίλι Μπραντ που θέσπισε την ostpolitik, την πολιτική προσέγγισης Ανατολής - Δύσης, δεν θα οραματιζόταν τόσο ... καυτό εναγκαλισμό των δύο κόσμων!»


Κάλλιστα θα μπορούσαν να τα λένε αυτά χαριτολογώντας οι γηγενείς αξιωματούχοι, στη Βαρσοβία, έχοντας ακούσει τον αμερικάνο διερμηνέα του προσκεκλημένου Τζίμι Κάρτερ να λέει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί να ... κάνει σεξ με τον πολωνικό λαό!


Γέλια, ψίθυροι, σχόλια και μουρμουρητά διαδέχονται αυτήν την ατάκα. Ο Κάρτερ δεν αργεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Είπαμε, όμως: Τη γκάφα τη χρεώνεται ο πρόεδρος, ή τουλάχιστον το επιτελείο του, που επέλεξε τον μεταφραστή.


Πάλι καλά που τα κυβερνητικά στελέχη στην Πολωνία δεν διάβαζαν το «Play Boy», διότι τότε ίσως να έπαιρναν στα σοβαρά την «απειλή» του προέδρου των ΗΠΑ...


Από το '76 ο Κάρτερ είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό ότι ήταν ...κατά φαντασίαν μπερμπάντης, άρα και «αποθήκη» απωθημένων: «Πολλές φορές έχω μοιχεύσει, αλλά μόνο στα τρίσβαθα της καρδιάς μου»!


Ο Κάρτερ τότε ήταν υποψήφιος πρόεδρος. Αυτό που είπε στο «Play Boy»- προφανώς για να δείξει ειλικρίνεια και υπόσταση γήινη, ανθρώπινη- μπορεί να ήταν επιτομή της κοινοτοπίας, αλλά προκάλεσε οργή (!) στο συντηρητικό, αμερικανικό Νότο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του Πολιτείας, της Τζόρτζια.


Ηχεί απίστευτο, αλλά εκείνη η συνέντευξη στο «Play Boy» λίγο έλειψε να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα.


Οι πολωνικές αρχές πάντως, δεν «το έδεσαν κόμπο». Σε αντίθετη περίπτωση, έπειτα από λίγα χρόνια θα κατηγορούσαν τον Λεχ Βαλέσα ότι οδηγούσε στα κρεβάτια του πολωνικού λαού τους ιμπεριαλιστές, επίδοξους βιαστές του.


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα γινόταν εάν ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ «χαντακωνόταν» κατά τον ίδιο, ακριβώς τρόπο, από τον διερμηνέα του, στην Ελλάδα του 1976;


Θα ... έσπαγε η μονοτονία στη δουλειά των ελλήνων σκιτσογράφων! Θα ζωγράφιζαν τον Κάρτερ ως αρχαίο σάτυρο, αντί να τον σκιτσάρουν με ...φουστανέλα.


Γιατί το έκαναν αυτό οι σκιτσογράφοι; Διότι στην Ελλάδα είχαν προκαλέσει ενθουσιασμό οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Κάρτερ για το Κυπριακό, πριν από τις αμερικανικές εκλογές, αλλά και στην πρώιμη μετεκλογική περίοδο.


Είχε ταχθεί υπέρ μιας λύσης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Είχε προειδοποιήσει μάλιστα την Άγκυρα ότι θα τερματιζόταν η παροχή αμερικανικής βοήθειας προς αυτήν, εάν δεν σημειωνόταν ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό.


Για αυτούς τους λόγους η είδηση της νίκης του Κάρτερ στις εκλογές του '76, στη μεν Κύπρο έγινε δεκτή με κωδωνοκρουσίες, στη δε Ελλάδα σχολιάστηκε από τον Τύπο με τίτλους όπως «εις νέας βάσεις αι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ». Το τι έγινε τελικά με το Κυπριακό είναι άλλη υπόθεση...


Το άλλο θα γινόταν όμως στην Ελλάδα, εάν ο διερμηνέας του Κάρτερ μας «προειδοποιούσε» για την αχαλίνωτη σεξουαλική επιθετικότητα του προέδρου; Εκτός από τους σκιτσογράφους, τρομερή έμπνευση θα είχαν και οι σεναριογράφοι επιθεωρήσεων.


Θυμηθείτε πχ ότι το προσωνύμιο του Κάρτερ εδώ ήταν «φυστικάς» - λόγω των επιχειρηματικών του ενασχολήσεων. Σκεφθείτε την εγχώρια έννοια των λέξων «φιστικώνω», «φιστίκωμα» και φανταστείτε πόσα περιθώρια να ... μεγαλουργήσουν θα είχε η σάτιρα όλων των ειδών με αυτόν τον «σάτυρο»...


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1982: Πού είπαμε, βρε παιδιά, ότι βρισκόμαστε;


Δεν μπορεί, κάποια μυστήρια επίδραση θα ασκεί αυτός ο μήνας στους προέδρους των ΗΠΑ που επισκέπτονται χώρες του εξωτερικού!


Εν αντιθέσει προς τον Κάρτερ που έπεσε - προ πενταετίας - θύμα του διερμηνέα του, ο Ρόναλντ Ρίγκαν δεν μπορεί να ενοχοποιήσει κανέναν, το Δεκέμβριο του '82. Δεν χρειάζεται κανένας συνεργάτης για να σου πει πως όταν βρίσκεσαι στην Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την ώρα που σηκώνεις το ποτήρι σου για την καθιερωμένη πρόταση δεν πρέπει να φωνάξεις «ζήτω η Βολιβία!»...


Αμήχανοι το άκουσαν οι παρευρισκόμενοι. Κάποιοι κακεντρεχείς ψέλλισαν «πάλι καλά, παρέμεινε στη Λατινική Αμερική».


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, εάν ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν έκανε ανάλογο λάθος εδώ, το 1982;


Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα ο Ρίγκαν θα επισκεπτόταν το '82 την Ελλάδα, αλλά αυτό ας το παρακάμψουμε.


Αν έκανε εδώ τέτοιο λάθος ο Ρίγκαν, το ΠΑΣΟΚ φυσικά θα θύμιζε σε όλους τους τόνους πως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Άλλες παρενέργειες; Εξαρτάται από τη χώρα, με την οποία θα μας είχε μπερδέψει ο αμερικανός πρόεδρος.


Το βέβαιο είναι ότι ο Τύπος θα αντιδιέστειλε με ικανοποίηση την αδυναμία του Ρίγκαν να «μπαλώσει» τα πράγματα, προς το παμπάλαιο - πλην διάσημο- περιστατικό, το οποίο είχε ως πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον παππού του ΓΑΠ.


«Λαέ της Λάρισας» είπε, αρχίζοντας μια προεκλογική συγκέντρωση στο Βόλο κι όταν συνειδητοποίησε το λάθος του (πιθανότατα του το είπαν, αμέσως) συνέχισε με την ... ίδια προσφώνηση, αλλά διαφορετική κατάληξη: «Λαέ της Λάρισας... Πού είσαι να θαυμάσεις τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού του Βόλου»...


Στα κατοπινά χρόνια, τέτοιο λάθος οποιουδήποτε προέδρου των ΗΠΑ θα είχε ... άκρως ενδιαφέρουσες παρενέργειες.


Τις ελαφρύτερες θα τις βιώναμε εάν μας αποκαλούσε «Γιουγκοσλαβία»: Οι μισές ομάδες μπάσκετ θα έσπευδαν την επόμενη μέρα στην αμερικανική Πρεσβεία για να ζητήσουν πιστοποιητικά ελληνικότητας των γιουγκοσλάβων παικτών τους.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1984: Ραδιο- φονικά και άλλα


Στο ράντσο του, στη Σάντα Μπάρμπαρα, ο Ρόναλντ Ρίγκαν κάνει δοκιμές πριν από την καθιερωμένη σαββατιάτικη ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό.


Αγνοεί ότι βρίσκεται «στον αέρα» κι έτσι οι Αμερικανοί «πληροφορούνται» ότι ο πρόεδρος έχει δώσει εντολή να βομβαρδιστεί «σε πέντε λεπτά» η Σοβιετική Ένωση, ώστε να «εξαλειφθεί δια παντός από προσώπου γης».


Το συμβάν καθιστά ακόμη πιο ψυχρές τις σχέσεις με τη Μόσχα, που διαμαρτύρεται. Ο Λευκός Οίκος απαντά ότι ήταν μόνο ένας αστεϊσμός που κατά λάθος έγινε ... διάγγελμα. Το σοβιετικό πρακτορείο «Τας» ανταπαντά πως τα αστεία του Ρίγκαν είναι ενδεικτικά για το ποιόν και τις προθέσεις του.


Στο εξωτερικό το «διάγγελμα» του Ρίγκαν προκαλεί εντυπώσεις κακές, έως και αλγεινές. Στο εσωτερικό, όμως, μοιάζει να συντελείται σε ... ιδανικό timing!


Η ραδιοφωνική γκάφα γίνεται μία ημέρα προτού λήξουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τους Λος Αντζελες. Οι Αγώνες που προκάλεσαν στις ΗΠΑ βαθύτατα «αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας» και τους οποίους είχαν σαμποτάρει οι Ανατολικοί, πλην Ρουμάνων και Γιουγκοσλάβων, «απαντώντας» έτσι στο δυτικό «μποϊκοτάζ» των προηγούμενων Ολυμπιακών, της Μόσχας.


Εννέα μήνες νωρίτερα η Ουάσιγκτον είχε κάνει την «κορυφαία» επίδειξη πυγμής της εποχής Ρίγκαν: Τη στρατιωτική εισβολή στο μικροσκοπικό νησάκι της Γρενάδας, με τη φαιδρή δικαιολογία πως τα αμερικανικά συμφέροντα κινδύνευαν, επειδή εκεί μαρξιστές ανέτρεψαν και εκτέλεσαν τον ... επίσης μαρξιστή πρόεδρο Μπίσοπ!


Το Νοέμβριο του '84 θα διεξάγονταν στις ΗΠΑ εκλογές. Η «εθνο-πατριωτική» τόνωση - στα όρια της ... παράκρουσης- της εποχής ήταν το «κύμα», που θα έδινε δεύτερη εκλογική νίκη στον Ρίγκαν. Η γκάφα του προέδρου είναι τόσο ... ταιριαστή με το όλο κλίμα της εποχής, ώστε ορισμένοι αμφιβάλλουν κατά πόσο ήταν ακούσια.


Για την ιστορία: Το Νοέμβριο του '84, στις εκλογές ο Ρίγκαν συγκεντρώνει 59%, κατατροπώνοντας τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μοντέιλ.


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, εάν πχ ο πρωθυπουργός είχε ανάλογο πάθημα εδώ, το 1984;


Μάλλον αυτό που θα συνέβαινε σε κάθε εποχή. Θα υπέβαλε την παραίτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου (τότε ήταν ο Δημήτρης Μαρούδας), αλλά αυτή δεν θα γινόταν δεκτή.


Στη συνέχεια θα γινόμασταν μάρτυρες ομηρικών συζητήσεων, για να εξακριβωθεί ποιοι είχαν την ευθύνη: Ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του που είναι ανίκανοι να συντονιστούν, η μήπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία επί σειρά ετών αδιαφορούσε για την ποιότητα στις σπουδές των ηχοληπτών;


ΜΑΡΤΙΟΣ 1987: Δεν αντέχεται τόση ...σαφήνεια


Στις ΗΠΑ ολόκληρο το έτος κυλά στη δίνη του σκανδάλου «Ιρανγκέιτ». Η κυβέρνηση Ρίγκαν επί χρόνια πουλούσε όπλα στο εχθρικό Ιράν και με τα χρήματα αυτής της συναλλαγής ενίσχυε τους Κόντρας, τους ακροδεξιούς αντάρτες που μάχονταν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση των Σαντινίστας, στη Νικαράγουα.


Καταβεβλημένος ο Ρίγκαν, καταφεύγει σε τηλεοπτικό διάγγελμα για να πείσει ότι δεν έχει πει ψέματα. Πρώτα σπάει το ...ποσοτικό ρεκόρ των αντιφάσεων και κατόπιν κονιορτοποιεί και το «ποιοτικό», με μια μνημειώδη φράση:


«Πριν από λίγους μήνες, είπα στον αμερικανικό λαό ότι δεν παζάρεψα την απελευθέρωση των ομήρων δίνοντας όπλα. Η καρδιά μου και οι καλύτερες προθέσεις μου εξακολουθούν να μου λένε ότι αυτό είναι αλήθεια, αλλά τα γεγονότα και οι ενδείξεις μου λένε πως δεν είναι»!


Με αυτό το ... λογικό «αριστούργημα», ο πρόεδρος περιέρχεται σε ακόμη δυσχερέστερη θέση. Στην ουσία ομολογεί ότι είπε ψέματα, αλλά δείχνει πως δεν έχει το σθένος να το πει ανοικτά: Χειρότερα δεν γινόταν!


Προφανώς για τη γκάφα δεν ευθύνεται μόνον ο ίδιος ο Ρίγκαν: Είναι αδύνατον να μην ρώτησε τη γνώμη συμβούλων του, προτού καθορίσει το περιεχόμενο της ομιλίας, την οποία πιθανότατα παρέλαβε γραμμένη. Το αποτέλεσμα, όμως, αυτόν βαραίνει...


Συνειδητοποιώντας αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα, οι σύμβουλοί του φροντίζουν ώστε στο εξής ο πρόεδρος να μην μείνει λεπτό μόνος του, με δημοσιογράφους. Η ιδιότυπη αυτή καραντίνα διαρκεί μήνες.


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, εάν ακούγαμε τέτοιο «ήξεις -αφήξεις»;


Δύσκολο να το φανταστείς, για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο. Διότι κατά τα άλλα και εκείνη την εποχή, όπως και στις προγενέστερες και μεταγενέστερες (εποχές και δεκαετίες), στα «ήξεις - αφήξεις» μάλλον εθισμένοι ήμασταν.


Σε εκείνη τη δεκαετία, πάντως, πολλά «ήξεις -αφήξεις» κανόνιζε το θεωρητικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ «άλλο το εφικτό κι άλλο το όραμα». Αλλά το ... όραμα που είδε ο Ρίγκαν και έμεινε μετέωρος ανάμεσα στα γεγονότα και την καρδιά του, μάλλον δεν έχει ταίρι.


ΜΑΡΤΙΟΣ 1990: Καλά τα είπαμε, αλλά δεν συστηθήκαμε...


Πάλι εμπλέκεται το Ιράν... Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους - ο πατέρας -σηκώνει το τηλέφωνο γεμάτος περιέργεια και ελπίδα. Εφ' όσον θέλει να του μιλήσει ο ιρανός ομόλογός του Χασεμί Ραφσανζανί, κάτι καλό μπορεί να προκύψει για τους Αμερικανούς, τους οποίους κρατά ομήρους στο Λίβανο η «Χεζμπολάχ». Και οι πέτρες ξέρουν ότι η Τεχεράνη ελέγχει την οργάνωση αυτή.


Εκείνο που δεν ξέρουν οι άνθρωποι του προέδρου, ούτε φυσικά ο ίδιος, είναι η πραγματική ιδιότητα του συνομιλητή. Ο δήθεν Ραφσανζανί είναι ... φαρσέρ. Αρκετά ικανός και αληθοφανής, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Μπους κάνει μαζί του πολύωρη, «σοβαρή» συζήτηση!


Πάλι καλά που ο Μπους δεν είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει καμία λύση τύπου «Ιρανγκέιτ». Σκεφθείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο κι ο φαρσέρ να ηχογραφούσε τη «διαπραγμάτευση»...


Το ελληνικό φανταστικό σενάριο...


Τι θα συνέβαινε εδώ στην Ελλάδα, τότε, εάν κάποιος ικανός φαρσέρ έθετε στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό;


Τις ημέρες εκείνες του Μαρτίου 1990 η Ελλάδα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Ο υπέργηρος Ξενοφών Ζολώτας δεν ήταν πλέον ο επικεφαλής της «οικουμενικής» κυβέρνησης. Ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.


Ένας επιτήδειος φαρσέρ, αν είχε διάθεση και χρόνο, θα μπορούσε να παίρνει τηλέφωνο συνεχώς τον Ζολώτα, υποδυόμενος κάθε φορά διαφορετικό πολιτικό αρχηγό και γκρινιάζοντας για ό,τι ... τραβούσε η ψυχή του.


Θα γινόταν πιστευτός, γιατί ο Ζολώτας είχε συνηθίσει - από την αρχή του έτους - να ακούει τις γκρίνιες των κομμάτων που είχαν «συγκολληθεί» τεχνητά στην «οικουμενική» και τα οποία πολύ σύντομα άρχισαν να διαφωνούν μεταξύ τους, σχεδόν για όλα τα σημαντικά θέματα.


Λίγο αργότερα, το έργο των επίδοξων φαρσέρ -αυτού του είδους- θα γινόταν δυσκολότερο, στην Ελλάδα: Οι έλληνες πολιτικοί έμαθαν να φυλάσσονται, διότι έτσι τους ...εκπαίδευσαν τα «Κακά Παιδιά» του Sky...


Αυτές είναι οι επτά σημαντικότερες γκάφες του παρελθόντος. Τώρα προστίθεται κι αυτή του Ομπάμα...


ΜΑΪΟΣ 2012: Όταν η Γεωγραφία «σκοτώνει» την Ιστορία


Μπροστά σε ακροατήριο πολωνών αξιωματούχων, ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί λόγο, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης και απότισης φόρου τιμής στον Γιαν Κάρσκι. Τον παλιό πολωνό αξιωματικό, ο οποίος έδωσε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί.


Λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ:


«Πριν από ένα ταξίδι δια μέσου των εχθρικών γραμμών, αντιστασιακοί τού διηγήθηκαν ότι οι Εβραίοι εξοντώνονταν μαζικά, τον πέρασαν στο εσωτερικό του γκέτο της Βαρσοβίας και σε ένα πολωνικό στρατόπεδο θανάτου για να διαπιστώσει με τα μάτια του τι συμβαίνει»


Στο ...«διαπιστώσει» όλοι διαπιστώνουν ότι η «παγωμάρα», η ενόχληση, η δυσφορία είναι έκδηλη στα πρόσωπα των Πολωνών. Ο Ομπάμα έχει πει αυτό που δεν αντέχουν να ακούν οι Πολωνοί...


Εκ παραδόσεως η Βαρσοβία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια θέματα. Θεωρεί άκρως ενοχλητικά όσα λάθη προκαλούνται από τη διάθεση να προσδιοριστούν γεωγραφικά τα ναζιστικά στρατόπεδα, καθώς - όπως πιστεύει- τέτοιου είδους σφάλματα διαμορφώνουν την εντύπωση ότι η Πολωνία φέρει μερίδιο ευθύνης για τις θηριωδίες του Τρίτου Ράιχ.


«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το φραστικό λάθος που δεν πρέπει να σκιάσει την καθαρή μας πρόθεση να τιμήσουμε τον κ. Κάρσκι και τους γενναίους πολίτες που υπερασπίσθηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην τυραννία», λεει ο Τόμι Βίτορ, εκπρόσωπος του κ. Ομπάμα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.


Γράφοντας στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, δείχνει κάποια διάθεση να ... απαλλάξει τον Ομπάμα από μέρος της ευθύνης. Τονίζει ότι για κάτι τέτοια φταίνε οι συντάκτες των προεδρικών ομιλιών.


Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Σικόρσκι κάνει μια κίνηση διπλωματικής αβροφροσύνης, ίσως για να διευκολύνει την έκφραση μιας σαφέστερης «συγγνώμης» από τον Λευκό Οίκο. Επί της ουσίας είναι αδύνατον να «απαλλάξεις» τον Ομπάμα.


Θα πρέπει να ... απαγγέλλει εντελώς μηχανικά κάποιος πρόεδρος μια ομιλία, για να μην αντιληφθεί τέτοιο σφάλμα. Οιοσδήποτε ... μη αδαής, εάν διάβαζε μία φορά το κείμενο προτού το εκφωνήσει, πιθανότατα θα αντιλαμβανόταν τη «χοντράδα».


Για την ιστορία: Ο Γιαν Κάρσκι πέθανε στην Ουάσινγκτον, σε ηλικία 86 ετών το έτος 2000. Διετέλεσε καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown.


Δεν είναι βεβαίως αυτές οι μοναδικές Made In USA προεδρικές γκάφες, είναι όμως οι μεγαλύτερες.


Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει, τα παθήματα αυτού του είδους έχουν «αραιώσει» πολύ κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πρόεδροι είναι πιο προσεκτικοί, η «ασπίδα» που ορθώνουν γύρω τους σύμβουλοι και «περιβάλλον» αποδεικνύεται αρτιότερη.


Έτσι, φραστικές γκάφες χρεώνονται ευκολότερα πολιτικοί που δεν έχουν αναρριχηθεί μέχρι το προεδρικό θώκο, ή πρόσωπα τα οποία θα γίνονταν πρόεδροι σε χρόνο μεταγενέστερο των λεκτικών ολισθημάτων τους. Τρία παραδείγματα:


Οι ... ράπερΤαλιμπάν, η Χίλαρι που φαντάζεται «ελεύθερους σκοπευτές»


Τζορτζ Μπους «τζούνιορ»: Στην προεκλογική περίοδο του 2000 ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι πιστεύει για τους Ταλιμπάν. Από την αμίμητη απάντησή του, κατέστη σαφές ότι πίστευε πως οι Ταλιμπάν ήταν ...συγκρότημα χιπ-χοπ!


Χίλαρι Κλίντον: Τον Μάρτιο του 2008, όταν διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, θέλησε να παρουσιαστεί περίπου ως ... μπαρουτοκαπνισμένη.


Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της στο Ιράκ, η Χίλαρι είπε ότι το 1996 η ίδια και η κόρη της, η Τσέλσι, προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Βοσνίας, «υπό τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών» κι ενώ παντού κυριαρχούσε πανικός και φόβος.


Είπε επί λέξει:


«Θυμάμαι όταν προσγειωθήκαμε υπό τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών. Αντί για την προγραμματισμένη τελετή υποδοχής, εμείς τρέξαμε με χαμηλά το κεφάλι για να μπούμε στα αυτοκίνητα και να πάμε στην στρατιωτική μας βάση»


Γέλασε όμως και το ...παρδαλό κατσίκι, όταν το CBS πρόβαλε βίντεο από την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στη Βοσνία, το 1996.


Η άφιξη της τότε (1996) «πρώτης κυρίας των ΗΠΑ» ήταν ήρεμη, με χειραψίες και χαμόγελα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο και τα περί τρόμου και ελεύθερων σκοπευτών ήταν ...μπαρούφες.


Η Χίλαρι Κλίντον αναγκαστικά παραδέχθηκε ότι είπε ... παραμύθι, αλλά προσπάθησε να το δικαιολογήσει: «Ναι, εκφράστηκα λάθος. Μας είχαν πει να φορέσουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα λόγω των ελεύθερων σκοπευτών»


«Εκφραστικό λάθος σε προετοιμασμένη ομιλία δεν νοείται», απάντησε- λογικά- το επιτελείο του Ομπάμα, του έτερου διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών.


Τζον Μακέιν: Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κι αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του 2008 δεν μπορούσε να σταματήσει να μπερδεύει τους σουνίτες και τους σιίτες.


Τρομερή αδυναμία, εάν θέλεις να επιβλέπεις και να αξιολογείς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή σου ασκεί πολιτική στη Μέση Ανατολή.


Αλλά πάλι, σε σύγκριση με τον υιό Μπους που νόμιζε ότι οι Ταλιμπάν έπαιζαν χιπ- χοπ, όλα τα υπόλοιπα φάνταζαν απλά πταίσματα, ήσσονος σημασίας!...






http://www.iefimerida.gr/

Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ επιτρέπει την πρόσβαση στα χειρόγραφα του Νεύτωνα.Ελληνικά η γλώσσα που χρησιμοποιούσε!


Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση...
οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα
τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη
τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματος του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές
Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες
σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει
πάνω στο δικό του αντίτυπο.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000
σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί
το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online
στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο
έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ,
Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που
σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που
σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.

Για ρίξτε όμως και μια ματιά και στο σημειωματάριό του. Αναγνωρίζετε τη
γλώσσα που χρησιμοποιούσε;

http://www.alexiptoto.com

Η Δραπετσωνα γινεται... Μονακο - Ερχεται η Formula 1 στην Ελλαδα



Στο Μονακό, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας για αγώνες F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας, βρέθηκε το «DielpisFormula1».
Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Μπέρνι Εκλεστοουν και του μελετητή της πρότασης Dielpis-Formula1, Θανάση Παπαθεοδώρου όπου συζητήθηκε η πρόταση για τη Δραπετσώνα, ο τρόπος υλοποίησης και φυσικά η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία θεωρείται άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της υποψηφιότητας.
Ο κ. Εκλεστοουν ήταν ενήμερος για το σχεδιασμό και δήλωσε ότι υιοθετεί την πρόταση για αγώνες F1 στη περιοχή της Δραπετσώνας, επιδιώκοντας την υλοποίηση του project. Μάλιστα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επισκεφθεί ο ίδιος την περιοχή τον Ιούλιο, προκειμένου να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες της πρότασης.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι η πρόταση DielpisFormula1 για αγώνες F1 στη περιοχή της Δραπετσώνας, βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την υλοποίησή της.
Σε δελτίο Τύπου της DielpisFormula1 επισημαίνεται πως η πρόταση για τη Δραπετσώνα «κόντρα στα όσα συμβαίνουν στη χώρα, συνεχίζει να διατηρεί την ελπίδα ζωντανή».
Στόχος είναι η δημιουργία μιας πίστας στα πρότυπα του Μονακό που θα χρησιμοποιεί τμήματα του οδικού δικτύου, υπόγεια διάβαση αλλά και νέα κατασκευή στην αναξιοποίητη σήμερα περιοχή των Δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας.
Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο αυτοκράτορας της F1 που θα μας επισκεφθεί, δεν κλείνει νέες πόρτες, όμως αν δεν υπάρχει κυβερνητική δέσμευση, αγώνα δεν δίνει.

http://www.iefimerida.gr

Πορνοσταρ ιδρυει ακροαριστερο κομμα


Έχει στο ενεργητικό της μια καριέρα με συμμετοχές σε 180 ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου και  από εδώ και στο εξής θα επιδιώκει την εκλογή της στο Κοινοβούλιο.
Εντάσσεται στο χώρο της Άκρας Αριστεράς ως συνέχεια του αντιθεϊστικού κινήματος που είχε ιδρύσει τον Αύγουστο του 2011, με αντικαπιταλιστική και αντιρατσιστική κατεύθυνση.
Ο λόγος για τη Γαλλίδα Σελίν Μπαρά η οποία σύμφωνα με τη Figaro κατέθεσε την υποψηφιότητά του κόμματός της στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Ariège.
Η 33χρονη μελαχρινή με το πλούσιο στήθος τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της πορνείας σε αυστηρά προσδιορισμένα διαμερίσματα της πόλης, εβδομάδα 30 ωρών εργασίας, εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και δωρεάν παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στους Γάλλους.
Επίσης προτείνει να κλείσουν στη Γαλλία όλες οι εγκαταστάσεις θρησκευτικής σημασίας αφού δηλώνει κατά όλων των θρησκειών. 

Η Γη ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και την Αφροδίτη μετά από 105 χρόνια!



Το σπάνιο αυτό φαινόμενο πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου και οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν.




Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, την Αφροδίτη και τον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο. Τώρα, αστρονόμοι σε όλο τον 

κόσμο προετοιμάζονται για την επόμενη διάβαση της Αφροδίτης, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, ένα φαινόμενο που δεν θα επαναληφθεί για τα επόμενα 105 χρόνια.


Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, η Αφροδίτη θα αρχίσει να περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, οπότε θα γίνει ορατή ως σκοτεινή κηλίδα που κινείται σε ένα ταξίδι 6,5 ωρών πάνω στον διάπυρο ηλιακό δίσκο.


«Εδώ και αιώνες, η διάβαση της Αφροδίτης θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στιγμές για τους αστρονόμους» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλοντ Καταλά, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του Παρισιού.


Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, η πρώτη φάση της διάβασης θα γίνει ορατή στη Βόρειο Αμερική, την Κεντρική Αμερική και το βορειότερο τμήμα της Νοτίου Αμερικής.
Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Νότια Ασία θα μπορέσουν να δουν μόνο την τελική φάση του φαινομένου λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα της 6ης Ιουνίου.


Οι μόνες περιοχές από τις οποίες η διάβαση θα είναι ορατή σε όλη τη διάρκειά του θα είναι η ανατολική Ασία και ο Δυτικός Ειρηνικός.


Μόνο έξι διαβάσεις της Αφροδίτης έχουν καταγραφεί από τότε που ο Γερμανός μαθηματικός προέβλεψε θεωρητικά το φαινόμενο τον 17ο αιώνα.


Οι επιστήμονες, σύντομα κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν θεωρητικά να υπολογίσουν τριγωνομετρικά την απόσταση Γης-Ήλιου, τη λεγόμενη Αστρονομική Μονάδα (AU), αν χρονομετρούσαν την ίδια διάβαση της Αφροδίτης από διαφορετικές περιοχές του κόσμου.


Για το λόγο αυτό, η Βρετανία και η Γαλλία, οι τότε υπερδυνάμεις του πλανήτη, έστειλαν αποστολές σε μακρινά μέρη για να καταγράψουν τις διαβάσεις του 1761 και του 1769.


Η βρετανική αποστολή του 1761 αναχώρησε από το Πλύμουθ, δέχθηκε όμως επίθεση από γαλλικά πλοία και τα μέλη της εξέφρασαν την επιθυμία να γυρίσουν πίσω. Έλαβαν όμως την προειδοποίηση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας ότι η πρόωρη επιστροφή τους θα ήταν «σκάνδαλο» που θα οδηγούσε στο διασυρμό τους.


Εξίσου δραματική, αλλά με πιο θετική εξέλιξη, ήταν η βρετανική αποστολή του 1769, όταν ο μεγάλος εξερευνητής Τζέιμς Κουκ εστάλη στην Ταϊτή για να καταγράψει το σπάνιο φαινόμενο.


Όταν ολοκλήρωσε αυτό το έργο, ο Κουκ άνοιξε την επιστολή με τις οδηγίες για την πραγματική -και μυστική- αποστολή του: να ανακαλύψει και να χαρτογραφήσει τη μυστηριώδη «νότια ήπειρο», που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.


Ακόμα και σήμερα, όμως, η διάβαση της Αφροδίτης παραμένει χρήσιμη για την αστρονομία: ερευνητές σε όλο τον κόσμο θα την παρακολουθήσουν με προσοχή προκειμένου να τελειοποιήσουν τις μεθόδους τους για την ανακάλυψη πλανητών έξω από το Ηλιακό Σύστημα.


 Η επόμενη διάβαση αναμένεται το Δεκέμβριο του 2117!





http://www.newsit.gr

Εικόνες του κόσμου: Εικόνες εξαθλίωσης για τα παιδιά στις παραγκουπόλεις


Ένα μικρό κορίτσι γράφει στο σημειωματάριό του, καθισμένο μαζί με τον αδερφό του σε ένα καρότσι, στις παραγκουπόλεις που κυκλώνουν την Βομβάη, στην Ινδία. Σύμφωνα με το Παιδικό Ταμείο του ΟΗΕ, εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες στις παρυφές των μεγαλουπόλων και στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών, αν και ζουν ακριβώς δίπλα τους. Η UNICEF τονίζει ότι αυτά τα παιδιά συχνά στερούνται το καθαρό νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τις υπηρεσίες υγείας. Φωτογραφία: Rafiq Maqbool - Associated PressPhoto.

http://www.ethnos.gr

Τα Ζώδια Σήμερα 3 Ιουνίου 2012


Κριός
21/3-20/4

Ίσως προκύψουν κάποιες αντιπαραθέσεις σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Κριέ, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις με μεγάλη διακριτικότητα. Φρόντισε όμως να μην δείξεις αδυναμία, γιατί μπορεί να ξεπηδήσουν δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον. Οι δυνατότητες που έχεις είναι πάρα πολλές, για να φτάσεις πολύ γρήγορα στην επιτυχία, γι’ αυτό βάλε ξεκάθαρους στόχους και μίλα άφοβα στα δικά σου άτομα, για όλα αυτά που σε απασχολούν και σε προβληματίζουν. Μπορούν να σε βοηθήσουν, σε ενδεχόμενα διλήμματά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η ημέρα είναι καλή για την αισθηματική σου ζωή, φίλε Κριέ, και θα θελήσεις να σταθεροποιήσεις κάποιες καταστάσεις, που βλέπεις ότι δεν ισορροπούν. Πέρνα χαλαρά με το σύντροφό σου, χωρίς να έχεις εγωισμούς ή κριτική διάθεση, ώστε να πάρεις αυτά που θέλεις. Εσύ που δεν έχεις βρει κάτι αξιόλογο στη ζωή σου μέχρι τώρα, μην απογοητεύεσαι, γιατί το αποψινό, Κυριακάτικο βράδυ θα σε ευνοήσει, για να έρθουν τα καλύτερα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Κριός, μην αφήνεις κάποια θέματα που γίνονται στον επαγγελματικό σου τομέα να περνάνε έτσι απαρατήρητα. Προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο στα πάντα. Διανύεις μία περίοδο που υπάρχουν πολλά έξοδα και παρασύρεσαι σε αγορές που μπορεί να μην είναι τόσο απαραίτητες. Προγραμματίσου περισσότερο, για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού.




Ταύρος
21/4-20/5

Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, ετοιμάσου να κρατήσεις τις ισορροπίες σε πολλά θέματα, γιατί σε περιμένουν γεγονότα, που θα σε συγχύσουν αρκετά. Μην να εμπλακείς σε παρασκηνιακές καταστάσεις και μπερδέματα, γιατί μπορεί να σου φέρουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Φρόντισε να περάσεις τη μέρα σου όσο πιο ουδέτερα γίνεται και να μην παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα που έχεις βάλει.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η γοητεία που θα έχεις σήμερα θα καταπλήξει, φίλε Ταύρε. Δώσε περισσότερη σημασία στον σύντροφό σου και απόφυγε συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον. Η μέρα είναι καλή για ρομαντικές καταστάσεις και τρυφερότητα. Εσύ που κοιμάσαι αγκαλιά με τη μοναξιά, τα φλερτ και η πολύ καλή σου διάθεση την σημερινή νύχτα θα σε οδηγήσουν στα αποτελέσματα που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Ταύρος, η εργασία σου πηγαίνει πολύ καλά, αρκεί να φροντίσεις να προγραμματίσεις μερικά θέματα σε σχέση με την πορεία της, ώστε να βρεις και χρόνο για να ξεκουραστείς. Μπαίνεις σε μία περίοδο που τα έσοδά σου θα αρχίσουν να αυξάνονται. Κάνε τις σωστές επαφές και κλείσε συμφωνίες, που θα σου φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Όλα σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα βαίνουν καλώς και θα έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, για θέματα που έχουν μείνει πίσω. Αυτό σημαίνει πως, αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει, θα πρέπει να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Για να αποφύγεις ενδεχόμενα προβλήματα ή συγκρούσεις με δικά σου άτομα, προσπάθησε να μείνεις μακριά από οτιδήποτε σου προκαλεί δυσφορία και αρνητικότητα.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Ο έρωτας αλλά και οι κατακτήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αυτήν την Κυριακή στη ζωή σου, αγαπητέ Δίδυμε. Καλό θα είναι να ξεφύγεις λίγο από τις πολλές ευθύνες που αφορούν στην εργασία και να δεις τα αισθηματικά σου. Κι αν ακόμη δεν έχεις βρει το κατάλληλο ταίρι, μην απορρίπτεις τίποτε, αν πριν δεν το έχεις διερευνήσει πολύ καλά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Δίδυμος, θα περάσεις μερικές δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα, αλλά πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, για να μπορέσεις να τις λύσεις. Προτάσεις που μπορεί να σου κάνουν, καλό είναι να τις εξετάσεις εξονυχιστικά, για να δεις αν είναι συμφέρουσες. Προσπάθησε αυτή την περίοδο να αποφύγεις κινήσεις και συμφωνίες, που ενέχουν υψηλό επίπεδο ρίσκου, γιατί η Αφροδίτη συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιό σου και τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.





Καρκίνος
22/6-22/7

Αγαπητέ Καρκίνε, βάλε πλώρη σήμερα για ένα νέο πρόγραμμα. Οργάνωσε τα πράγματα που θα κάνεις τις ερχόμενες μέρες. Πάρε αποφάσεις, που θα σου δώσουν χαρά και ικανοποίηση και μην συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη. Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση και οι ηγετικές ικανότητές σου είναι στα ύψη τους. Αξιοποίησε την έντονη ενεργητικότητα που έχεις και είναι σίγουρο ότι, για άλλη μια φορά, θα πετύχεις αυτά που θέλεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, μυστικές συναντήσεις, καινούργιες γνωριμίες που έρχονται, αλλά και ξεκαθαρίσματα υποθέσεων ευνοούνται. Μην πεις πράγματα που δεν πιστεύεις και, πάνω από όλα, δεν θα μπορείς στο μέλλον να τα πραγματοποιήσεις. Εσύ που αυτήν την περίοδο αναζητάς το άλλο σου μισό, φρόντισε να απολαύσεις για λίγο ακόμη την ανεξαρτησία σου, γιατί πολύ σύντομα σε περιμένει μια πολύ καλή γνωριμία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στον τομέα της εργασίας, φίλε Καρκίνε, θα δημιουργηθούν μερικά προβλήματα. Φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και μην εκνευρίζεσαι. Μην έρθεις σε αντιπαράθεση με συνεργάτες σου, γιατί στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα. Θα σου γίνουν κάποιες οικονομικές προτάσεις, που πρέπει να προσέξεις πριν τις αποδεχτείς, γιατί μπορεί να κρύβουν παγίδες.



Λέων
23/7-23/8

Η επιτυχία έρχεται πιο γρήγορα, όταν ξέρουμε ακριβώς τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας, αγαπητέ Λέων. Γι’ αυτό φρόντισε σήμερα, που έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεση σου, να ελέγξεις με κάθε λεπτομέρεια όλα τα αδύνατα σημεία που μπορεί να έχεις. Όσο για κάποια σχέδιά σου, που μπορεί να καθυστερούν αυτή την περίοδο, μην ανησυχείς, γιατί οι υποδομές που έχεις από το παρελθόν είναι πάρα πολύ καλές και είναι θέμα χρόνου και συγκυριών να πάρουν το δρόμο της πραγμάτωσης.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Μην συνεχίζεις να παραμελείς το σύντροφό σου, φίλε Λέων, με αφορμή τις ευθύνες στα επαγγελματικά σου, γιατί μετά τα μικρά προβλήματα θα γίνουν μεγάλα. Εσύ που δεν έχεις ακόμη βρει κάτι ενδιαφέρον στη ζωή σου, μην πιέσεις καταστάσεις και πρόσωπα αυτή την περίοδο. Στην πορεία, τα πράγματα θα δείξουν από μόνα τους.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Λέων, σήμερα ίσως προκύψουν κάποια προβλήματα στη δουλειά σου και πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, για να βρεις τις λύσεις που είναι οι πιο σωστές. Πολλά θα είναι τα έξοδα, αλλά αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα έσοδα αυτή την περίοδο. Μπορείς να κάνεις οικονομικές συζητήσεις, αλλά να έχεις στο νου σου τι είναι αυτό που σε συμφέρει.





Παρθένος
24/8-22/9

Η σημερινή Κυριακή είναι μια μέρα σημαντικών γεγονότων και αλλαγών για σένα, φίλε Παρθένε, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί έχεις δουλέψει πολύ σκληρά τον τελευταίο καιρό και σιγά σιγά θα δικαιωθείς. Ο Ερμής από τους Διδύμους σε ευνοεί αρκετά. Αποφάσισε να κάνεις μια ουσιαστική αλλαγή πορείας και μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια, γιατί οι ευκαιρίες που θα έχεις θα είναι πάρα πολλές. Ετοιμάσου να μάθεις κάποια νέα, που θα σε ικανοποιήσουν αρκετά.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Παρθένος, πρέπει να δείξεις αρκετή προσοχή, γιατί μπορεί να πεις λόγια, που θα προκαλέσουν φασαρίες στη σχέση σου. Μην προσπαθήσεις να λύσεις καμιά παρεξήγηση σήμερα… άστο για αργότερα. Αν είσαι ακόμη χωρίς μόνιμο δεσμό, οι προσδοκίες και τα όνειρα που έχεις είναι πολύ έντονα και η Σελήνη το αποψινό βράδυ από τον Τοξότη, θα σε βοηθήσει να τα εκπληρώσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Τα επαγγελματικά σου, φίλε Παρθένε, θα πάνε πολύ καλά. Πρέπει να τελειώσεις με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν, γιατί στο μέλλον θα έχεις πρόβλημα. Απόφυγε σήμερα να κλείσεις οικονομικές συμφωνίες. Ό,τι συζήτηση γίνει και αφορά σε οικονομικά θέματα, να τη χειριστείς με πολύ μεγάλη προσοχή, για να αποφύγεις ενδεχόμενα προβλήματα.




Ζυγός
23/9-22/10

Ασχολήσου σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, με τα σχέδια και τα όνειρά σου και πώς θα τα πραγματοποιήσεις. Από το μεσημέρι και μετά, η Σελήνη στο φιλικό για εσένα Τοξότη, σε γεμίζει με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Προσπάθησε να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου, γιατί την τελευταία περίοδο, με τις πολυάριθμες υποχρεώσεις σου, τον έχεις παραμελήσει. Οι μέρες αυτές είναι οι ιδανικότερες για να βάλεις τις βάσεις, για τη δημιουργία μιας νέας φιλίας με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η σχέση σου θα κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, φίλε Ζυγέ, και θα νοιώσεις μεγάλη ικανοποίηση από αυτά που σου προσφέρει ο σύντροφός σου. Απόφυγε να κάνεις πολλές συζητήσεις και προσπάθησε να περάσεις όσο μπορείς πιο ερωτικά και ρομαντικά. Εσύ που η μοναξιά μονοπωλεί ακόμη τη ζωή σου, ξαφνικά θα δεχτείς προτάσεις, που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει πολύ δυνατά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στο χώρο της εργασίας μπορείς να τα πας ακόμη καλύτερα, αν είσαι Ζυγός. Μη χαλαρώνεις και μην δίνεις σημασία σε λόγια τρίτων ή συνεργατών σου, που μπορεί να σε επηρεάσουν αρνητικά. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στα οικονομικά σου και να μην παρασυρθείς σε αγορές και άσκοπα έξοδα.





Σκορπιός
23/10-22/11

Φίλε Σκορπιέ, σήμερα είναι μέρα να κρίνεις κάποιες καταστάσεις με περισσότερο ρεαλισμό. Για να πετύχεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου άμεσα και όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να κινηθείς με μεθοδικότητα και σιγουριά. Να είσαι σίγουρος πως οι πλανήτες θα σε ανταμείψουν.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αγαπητέ Σκορπιέ, για άλλη μια φορά θα καταπλήξεις το σύντροφό σου με την τρυφερότητα και την αγάπη που θα του εκφράσεις και θα περάσετε πολύ καλά μαζί. Ο ερωτισμός σου αλλά και η καλή σου διάθεση, θα σε κάνουν να έρθεις περισσότερο κοντά του και να κάνετε καινούργιο ξεκίνημα στη σχέση σας. Εσύ που βαδίζεις χέρι-χέρι με την μοναξιά σου, φρόντισε να τονώσεις το κέφι και την αισιοδοξία σου και θα βρεις το άτομο που ψάχνεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Σκορπιός, στα επαγγελματικά σου απόφυγε να κάνεις υπερβολικές κινήσεις και μην ασχοληθείς σήμερα με σχέδια για το μέλλον, γιατί έχεις ήδη εκκρεμότητες από το παρελθόν και η Αφροδίτη συνεχίζει να κινείται ανάδρομα και να σκορπάει εμπόδια. Στα οικονομικά σου, μην κάνεις καθόλου άσκοπες αγορές και μην παρασυρθείς σε έξοδα, που μπορεί στο μέλλον να μην μπορείς να καλύψεις.




Τοξότης
23/11-21/12

Η γενναιοδωρία και η εργατικότητα, αγαπητέ Τοξότη, είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της Κυριακής για εσένα. Σήμερα θα σε περιβάλλει η αρμονία και θα πετυχαίνεις αυτά που θέλεις, με ελάχιστη προσπάθεια. Οι ευκαιρίες θα είναι γύρω σου παντού. Πρόσεχε, μην τις αφήσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες, γιατί κρύβουν μέσα τους τις λύσεις σε κάποια προβλήματα του παρελθόντος.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν στα αισθηματικά σου στο παρελθόν, φίλε Τοξότη, με την συζήτηση και με θετική αντιμετώπιση, μπορούν να ξεπεραστούν. Γίνε πιο τρυφερός απέναντι στο σύντροφό σου. Εσύ που δεν έχεις βρει κάτι να σε ενθουσιάζει, νιώθεις ανασφάλεια και εσωστρέφεια. Διώξε αυτά τα συναισθήματα και θα βρεις αυτό που ψάχνεις πολύ γρήγορα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Τοξότης, θα δεχτείς προτάσεις στη δουλειά σου, που θα είναι πολύ καλές για σένα. Θα μπορέσεις να κάνεις καλές συνεργασίες, που θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα. Στα οικονομικά σου, υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις και να τακτοποιήσεις θέματα που επείγουν. Μην αμελήσεις τίποτε και προπάντων μην αφήνεις τίποτε για αύριο.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Τα γεγονότα αυτής της Κυριακής επιβαρύνουν τον συναισθηματικό σου κόσμο και κοστίζουν συνάμα και στο πορτοφόλι σου, αγαπητέ Αιγόκερε. Θα έρθουν στο προσκήνιο κάποια οικογενειακά προβλήματα του παρελθόντος, που πίστευες πως είχες λύσει. Αντιμετώπισε τα με ψυχραιμία και μην σε πιάνει πανικός.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μερικές καταστάσεις σε σχέση με τον σύντροφό σου, φίλε Αιγόκερε. Η σημερινή ημέρα προσφέρεται για ξεκαθαρίσματα, αρκεί να γίνουν με ήρεμο και χαλαρό τρόπο. Επίσης, μία κοντινή εξόρμηση αυτήν την Κυριακή, θα έκανε καλό και στους δύο σας. Εσύ που είσαι ακόμη μόνος, μπορείς να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου και θα δεις ότι η μοναξιά σου θα πάρει τέλος.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Αιγόκερως, μπορείς με χαμηλούς και ήπιους τόνους να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Μην πάρεις κανένα οικονομικό ρίσκο την σημερινή ημέρα, γιατί η Αφροδίτη εξακολουθεί να κινείται ανάδρομα και σου προκαλεί αναποδιές. Ίσως μάλιστα να σου συμβεί άλλα πράγματα να περιμένεις και άλλα να σου έρχονται. Μπόρα είναι και θα περάσει…





Υδροχόος
20/1-19/2

Οι αναστατώσεις της περιόδου συνεχίζονται και την σημερινή ημέρα και αλλάζουν αιφνίδια το πρόγραμμα που έχεις βάλει, αγαπητέ Υδροχόε. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή στις κινήσεις σου. Μην επηρεαστείς από αυτά που θα ακούσεις και άφησε το χρόνο να σου δείξει τις κατευθύνσεις, που πρέπει να ακολουθήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Φίλε Υδροχόε, έχεις κάποια παράπονα, που πρέπει να τα εκφράσεις στο σύντροφό σου, για να απαλλαγείς από τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες που σε βασανίζουν. Μην διστάσεις να το κάνεις και να είσαι σίγουρος πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Εσύ που ακόμη κλείνεις ραντεβού με την μοναξιά, αυτήν την Κυριακή θα έχεις πολλούς πειρασμούς γύρω σου και δεν μένει παρά να διαλέξεις τον καταλληλότερο για σένα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Υδροχόος, τα ζητήματα της δουλειάς σου πηγαίνουν μια χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε πιάνουν οι ανασφάλειες και ο πανικός. Οι βάσεις που έχεις βάλει είναι πολύ καλές. Στα οικονομικά όμως, καλό θα είναι να μην κάνεις οικονομικά ανοίγματα ή να ρισκάρεις κάποιες στάνταρ επενδύσεις σου. Ο προϋπολογισμός σου έχει πέσει έξω, γι’ αυτό καλό θα είναι να συγκρατηθείς σε όλα, για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.




Ιχθείς
20/2,20/3

Σήμερα θα υπερισχύσει ο συναισθηματισμός από την αντικειμενικότητα, αγαπητέ Ιχθύ. Φρόντισε να δεις μερικές καταστάσεις ξεκάθαρα, ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Η οικογενειακή σου ζωή μπορεί να σε έχει προβληματίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά, χωρίς να το καταλάβεις. Κάνε υπομονή και ο ουρανός πολύ σύντομα θα γίνει πιο γαλανός…

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, πρέπει να αφήσεις την ονειροπόληση και να δεις μερικές καταστάσεις ρεαλιστικά, φίλε Ιχθύ. Μίλα με τον σύντροφό σου και φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και τι είναι αυτό το οποίο ζητάς. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους Ιχθείς μην ανησυχείς, γιατί ο Ερμής από τους Διδύμους, σου ανοίγει δρόμο για να κάνεις την γνωριμία που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Μην κάνεις καμιά αλλαγή στη δουλειά σου, φίλε Ιχθύ, και προπάντων μην κλείσεις συμφωνίες, αν δεν τις έχεις σκεφτεί καλά, ώστε να διαπιστώσεις ότι είναι συμφέρουσες. Τα οικονομικά θέματα ακόμη δεν έχουν φτάσει σε σημείο που μπορεί να σε ικανοποιήσει. Όμως, με τον προγραμματισμό που έχεις και με τις ενέργειες που κάνεις, είναι σίγουρο ότι θα αυξήσεις τα εισοδήματά σου.
Πηγή: myastro.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger