Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί θεωρείται γρουσούζικη η Παρασκευή και 13

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013



Δεισιδαιμονία, μυθοπλασία ή ... υπάρχει βάση


Παρασκευή και 13 σήμερα και η ανησυχία σε κάποιους μεγάλη! Εδώ και πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, αποτελεί ημέρα συνυφασμένη με τους κακούς αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία.

Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13. 
Στη Βίβλο, ο αριθμός 13 εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο, καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν, όπως και η Παρασκευή που ήταν η ημέρα της σταύρωσης του Χριστού. Επίσης, η μεγάλη βιβλική πλημμύρα έγινε ημέρα Παρασκευή.

Μερίδα προληπτικών υποστηρίζει ότι ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα, στις Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307, να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Ο Πάπας με την υποστήριξη του Πάπα Κλήμη του Ε?, ο οποίος κατήργησε το τάγμα, δήμευσε όλη τους την περιουσία (συμπεριλαμβανομένων και τεράστιων εκτάσεων γης). Πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του τάγματος, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου Μεγάλου Μάγιστρου, Ζακ ντε Μολέ, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και κάηκαν στην πυρά.
Οι Ιππότες του Ναού (Ναΐτες), αποτέλεσαν το πρώτο μοναστικό στρατιωτικό τάγμα στην ιστορία. Το τάγμα αυτό ιδρύθηκε στον απόηχο της Α? Σταυροφορίας, το 1118 μ.Χ, με σκοπό να βοηθήσει το χριστιανικό νέο Βασίλειο της Ιερουσαλήμ να διατηρηθεί ενάντια των μουσουλμάνων γειτόνων του και να εξασφαλίσει την ασφαλή και ελεύθερη προσέλευση του μεγάλου αριθμού των Ευρωπαίων προσκυνητών που συνέρεαν στην Ιερουσαλήμ.Οι Ναΐτες ήταν οργανωμένοι σαν μοναστικό τάγμα το οποιο διέθετε υψηλές διασυνδέσεις και γρήγορα εξελίχθηκε σε βασικό υποκινητή της διεθνούς πολιτικής την εποχή των Σταυροφοριών.Οι Ναΐτες μεταξύ δωρεών, ενόπλων κατακτήσεων και προμηθειών από οικονομικές επιχειρήσεις μετατράπηκαν σε πολυεθνική εταιρία.

«Προσοχή» συνιστούν οι επιστήμονες

Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;». Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν? αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.

Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.

Συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας ήταν: «Η Παρασκευή και 13 είναι μία άτυχη μέρα για ορισμένου. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%. Συνιστούμε να μείνετε στο σπίτι».

Φυσικά, οι δεισιδαιμονίες δεν επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους καθώς έχουν να κάνουν με την αντίληψη τους, την σχέση τους με το εξωπραγματικό και κυρίως την παιδεία του καθενός.
Ας χαρούμε λοιπόν τη σημερινή μέρα όπως οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα που ζούμε, χωρίς προκαταλήψεις και επηρεασμούς.

Οι 10 γνωστότερες από αυτές είναι:
Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο, είναι γρουσουζιά
Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη
Αν βρεις στο δρόμο χρήματα, θα κερδίσεις χρήματα στη δουλειά σου
Όταν ένα παιδί βγάζει δόντια, θα πρέπει να τα πετάξει στα κεραμίδια, ώστε τα νέα δόντια να είναι γερά
Το πέταλο αλόγου φέρνει οικονομική ανάταση
Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά
Όταν δεις αστέρι να πέφτει από τον ουρανό, η ευχή που θα κάνεις θα γίνει πραγματικότητα
Ο ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού, αλλά και το σκόρδο, φέρνει καλή τύχη
Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα ή να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδαΓια να στεριώσει το σπίτι που χτίζεις, πρέπει να σφαχτεί ένας κόκορας στα θεμέλια
Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες

Όλες αυτές οι προλήψεις είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες που περιλαμβάνονται στη λαογραφία μας.

Πολλοί τις πιστεύουν, ενώ άλλοι τις χλευάζουν.

Ό,τι και να είναι, πάντως, δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας παράδοσης, που δεν θα πρέπει να χαθούν αφού, άσχετα αν τις πιστεύουμε ή αν μοιάζουν αφελείς, με αυτές μεγαλώσαμε και δεν θα ήταν παράλογο να τις μεταδώσουμε και στα παιδιά μας!

Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα συνιφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.

Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκεβιδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.




Δόλιο σχέδιο για την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων-στρώνουν το χαλί για τους πλειστηριασμούς






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σαμποτάζ Προβόπουλου – Στουρνάρα στην οικονομία με ανοχή Σαμαρά!



Σιωπούν ακόμα και οι διεφθαρμένοι και κρατικοδίαιτοι τραπεζίτες για το σκάνδαλο που ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία!


Εάν νομίζετε ότι τα έχουμε δει όλα σε αυτή την χώρα, γελιέστε. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης Προβόπουλος συνεχίζει το ολέθριο έργο του προφανώς μέχρι την απόλυτη εξαθλιωση οικονομίας και κοινωνίας. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.


Η κυβέρνηση εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες την παροχή άδειας πενταετούς διαμονής σε όσους αλλοδαπούς επενδύσουν σε ακίνητο στην Ελλάδα, με όριο τις 250,000 Ευρώ.


Έλληνας κάτοχος ακινήτου λοιπόν, συμφωνεί με κάτοικο του Ιρακινού Κουρδιστάν (που πλέον είναι το Ελντοράντο της Μ. Ανατολής) την πώληση ενός ακινήτου αξίας 580,000 Ευρώ. Μετά τις υπογραφές, ο Κούρδος επιχειρηματίας στέλντει έμβασμα με ολόκληρο το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή, σε μεγάλη, συστημική τράπεζα.


Με έκπληξη τους λοιπόν, διαπιστώνουν ότι η τράπεζα απαιτούσε λεπτομερή έλεγχο του καταθέτη ώστε να δεχθεί την κατάθεση, βάσει της αυστηρής οδηγίας που υπάρχει από την ΤτΕ. Λογικό, αφού ο καταθέτης οφείλει να αποδείξει πως το ποσό δεν προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα. Και εδώ αρχίζει η παράνοια: Μέσα στα δικαιολογητικά, περιλαμβάνονται φορολογικά πιστοποιητικά τα οποία οι μισές χώρες του πλανήτη δεν διαθέτουν! Μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Αίγυπτος και άλλα κράτη τα οποία λόγω συνθηκών θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως πηγή εσόδων για την πολύπαθη Ελληνική οικονομία!


Αφού ο αγοραστής ήταν αδύνατον να προσκομίσει κάτι που δεν είχε, όπως π.χ. και ένας Αιγύπτιος επιχειρηματίας δεν έχει ατομική φορολογική δήλωση αλλά καλύπτεται από την εταιρική, ο Κινέζος το ίδιο κλπ κλπ, το ποσό επεστράφη







Θέλετε και την πιο εξωφρενική συνέχεια; Ο αγοραστής μπόρεσε νομιμότατα και εύκολα να καταθέσει το ίδιο ποσό σε Γερμανική τράπεζα όπου τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες!


Αυτό το έγκλημα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προφανέστατα συμβαίνει σε εκατοντάδες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να στερείται ρευστότητας το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να θησαυρίζουν οι Γερμανικές και άλλες τράπεζες. Που υποτίθεται πως διέπονται από το ίδιο πλαίσιο λειτουργίας.


Συμπερασματικά:


Η οικονομία στερήθηκε 600 χιλιάρικα ρευστότητας.


Ο ιδιοκτήτης έμεινε με το σπίτι απούλητο, πράγμα που δεν θα συμβεί όταν καταφθάσουν τα hedge funds των πλειστηριασμών στην Ελλάδα, που λόγω της εξαγοράς των δανείων ΔΕΝ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Έχουν νομιμοποιήσει τα κεφάλαια τους μέσω της αγοράς των δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα.


Η αγορά στερήθηκε 600 χιλιάρικα που θα έμπαιναν στην τσέπη του Έλληνα πολίτη, από ξένο επενδυτή.


Εν κατακλείδι, ο Προβόπουλος επιφέρει άλλο ένα τεράστιο χτύπημα στην πραγματική οικονομία, ξεφτιλίζοντας τις κυβέρνητικές δεσμεύσεις περί προσέλκυσης επενδύσεων, κίνητρα για τους επενδυτές κλπ.


Φανταστείτε λοιπόν όταν π.χ. η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ρευστότητας στον πλανήτη, ένας Προβόπουλος να κλείνει την πόρτα στον Κινέζο επενδυτή προς όφελος των Γερμανικών τραπεζών.


Και ακόμα είναι στην θέση του, όπως και ο Στουρνάρας.
olympiada




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχει και τέτοιες ιδιότητες η μπανάνα!


Ένας καθηγητής στο CCNY μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.
: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αναιμία

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

Καούρα: Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία

Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά επιτυχής στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.

Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

Πίεση και στην εργασία; Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς… Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία για τροφές, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μας, απολαμβάνοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα κάθε δύο ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα σταθερά…

Έλκη: Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητικό τρόφιμο από εντερικές διαταραχές εξαιτίας της μαλακής υφής και απαλότητα της. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς άγχος στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό με επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού.

Έλεγχος της θερμοκρασίας: Πολλοί άλλοι πολιτισμοί βλέπουν τις μπανάνες ως "κρύα" φρούτα που μπορεί να μειώσουν τόσο τη σωματική και συναισθηματική θερμοκρασία των εγκύων γυναικών. Στην Ταϊλάνδη, παραδείγματος χάριν, οι έγκυες γυναίκες τρώνε μπανάνες για να εξασφαλίσουν ότι το μωρό τους θα γεννηθεί με μια δροσερή θερμοκρασία.

Εποχιακή συναισθηματική αναταραχή (SAD): Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από SAD επειδή περιέχουν τον φυσικό ενισχυτή διάθεσης tryptophan.

Κάπνισμα και Χρήση Καπνού: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι B6 και B12 που περιέχουν, καθώς και το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν σε αυτές, βοηθούν το σώμα να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της αποχής από τη νικοτίνη.

Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας… Όταν είμαστε αγχομένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου.

Εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με την έρευνα στους New England Journal of Medicine, τρώγοντας μπανάνες ως μέρος μιας τακτικής δίαιτας μπορεί να μειώσετς τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικά επεισόδια κατά τουλάχιστον 40%!

Κρεατοελλιές: Οι πρόθυμοι για φυσικές εναλλακτικές λύσεις ορκίζονται ότι αν θέλετε για να εξοντώσετε ένα κονδύλωμα, πάρτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας και τοποθετήστε το στο κρεατοελλιά, με την κίτρινη πλευρά. Προσεκτικά κρατήστε τη φλούδα στη θέση αυτή με λευκοπλάστη ή χειρουργική ταινία!

Έτσι, μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά. Όταν τη συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερης αξίας τρόφιμα. Έτσι ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή γνωστή φράση, ώστε να λέμε, "Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!"

Υ.Γ: Οι μπανάνες πρέπει να είναι ο λόγος που οι πίθηκοι είναι τόσο χαρούμενοι όλη την ώρα! Θα προσθέσω επίσης έναν εδώ· Θέλουν γρήγορη λάμψη στα παπούτσια μας;; Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας, και τρίψτε το απευθείας στο παπούτσι… γυαλίστε με στεγνό πανί.

http://www.briefingnews.gr/



Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού είχε ο αδελφός του Κασιδιάρη


Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού είχε ο αδελφός του Κασιδιάρη – Ψεύτικο όνομα και επεξεργασία με photoshop …

Δεν έχουν τέλος τα λαβράκια από την έρευνα στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη: Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη Αλέξανδρος απεικονίζεται στην μπροστινή όψη της ταυτότητας που βρέθηκε στα ψηφιακά αρχεία του βουλευτή. Αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας αναφέρουν πως το αρχείο αυτό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την Καθημερινή αναφέρεται πως στην έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, υπήρξαν αρχεία και με τις δυο όψεις της τυπικής ταυτότητας αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ρεπορτάζ, τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Στην έκθεσή της η ΔΕΕ αναφέρει πως τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Για την κατασκευή της πλαστής ταυτότητας χρησιμοποιήθηκε ως μήτρα η ταυτότητα 25χρονου που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ ως αρχιφύλακας, ο οποίος δεν έχει δηλώσει απώλεια ταυτότητας. Σύμφωνα με την Καθημερινή τα αρχικά του είναι Κ.Χ. Και εκπροσωπεί την αστυνομία σε αγώνες κολύμβησης.

http://us.lrd.yahoo.com



Ποιοί φοβούνται και γιατί την Πυραμίδα της Θήβας;


H μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας μείον
«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν
ολοκλήρωσε, καθώς...μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς
και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα».

Απάντηση:
«Ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».

Η δική του συνεχής προσπάθεια είναι το κίνητρο της ανάσυρσης της έρευνας από την λήθη και το παρελθόν, της έρευνας που έκανε στον χώρο του Αμφείου και αποκάλυψε την μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας π.Χ, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ' ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ευρωπαϊκού χώρου!

«Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς (κεντρική Αμερική - Ευρώπη - Ινδία - Αίγυπτο), αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανακάλυψη του εκπληκτικού μνημείου στη Θήβα, το οποίο η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή του προσκρούει στην ειρωνεία, δοκησισοφία και το κατεστημένο, το οποίο τελεί με την εντύπωση της αλάθητης γνώσης».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Θ. Σπυρόπουλος είχε καταθέσει την θεωρία του για την βαθμιδωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ομόφωνα έγινε υφηγητής! Και θα συνέχιζε την έρευνα, αλλά η ξαφνική του «μετάθεση» άλλαξε τα σχέδια του.
Ο ίδιος θυμάται τον Απρίλη του 1973, όταν κατά την κάθ' οδό στην πυραμίδα με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν το «θαύμα της κατασκευής», που ερχόμενο στην επιφάνεια «θα συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινή γνώμη, που θα χαρεί για το λαμπρό μνημείο που διαθέτει, αλλά θα ανακινήσει και θα ακυρώσει πολλές ψευδεπίγραφες θεωρίες».

«Η απόσταση από τον δρόμο Αγίου Αθανασίου - Λαϊου, μέχρι το εσωτερικό της πυραμίδας είναι περίπου 50 εκατοστά και το μόνο που χρειάζεται είναι τολμηρή απόφαση, για την οποία διερωτώμαι ποιος δεν έχει το θάρρος να πάρει, ώστε να μπούμε μέσα και να διαπιστώσουμε πως εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο, λαμπρότερο και τεχνικότερο μνημείο του προϊστορικού μας πολιτισμού» καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος, ευχόμενος ο αγώνας των λίγων έστω Θηβαίων να συνεχιστεί, ώστε να διαφωτίσουν τους επικεφαλείς της πολιτείας και της επιστήμης να ερευνήσουν τον Αμφείο Λόφο!!!
Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Στον λόφο του Αμφείου υπάρχει η Πυραμίδα των Θηβών»


Ο κ. Σπυρόπουλος στη συνέχεια αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας τόνισε ότι «αισθάνεται κανείς πικρία για την εικόνα που παρουσιάζουν τα μνημεία μας, πάνω στα οποία αποτυπώθηκε το μεγαλείο και η λαμπρή περιπέτεια του Ελληνισμού στη Θήβα. Της αξίζει μια καλύτερη τύχη και αν η δική μου παρουσία σήμερα εδώ έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην αφύπνιση των πολιτών ώστε να δώσουμε ξανά στη Θήβα τον προορισμό της, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
Παράλληλα ο αρχαιολόγος αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, και στην πρόταση του ιδρύματος Πάκαρντ να προχωρήσει σε ανασκαφές. Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε αναφορά στον δάσκαλο του κ. Μαρινάτο που την δεκαετία του 70 τον παρακίνησε, όπως λέει χαρακτηριστικά, να κάνει ένα σχέδιο προσδιορισμού του ανακτορικού συγκροτήματος του Καδμείου. «Στόχος ήταν να σωθεί το ανάκτορο από την οικοπεδοποίηση, διότι την εποχή εκείνη που ήταν η δικτατορία, είχε προταθεί από κάποιους φορείς της πόλης να κτιστεί στην θέση της δημοτικής αγοράς η Λέσχη των Αξιωματικών και στο επόμενο οικοδομικό τετράγωνο να κατασκευαστούν πολυκατοικίες και τα αρχαία να μείνουν στα υπόγεια. Ευτυχώς η πρόταση αυτή δεν πέρασε και η δική μας πρόταση ήταν να απαλλοτριωθούν αυτά τα δύο οικοδομικά τετράγωνα ώστε να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας οικιστικός και πολιτιστικός ο οποίος θα προστατεύσει και θα αναδείξει το Ανάκτορο. Χαίρομαι που υπάρχει ένας φορέας που θέλει να συνεχίσει τις ανασκαφές αυτές που καθυστέρησαν πολλά χρόνια. Η απαλλοτρίωση έγινε για να αναδειχθεί το Ανάκτορο του Κάδμου και αυτό δεν μπορεί να μετατίθεται συνεχώς για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να γίνει τώρα».

ΑΜΦΕΙΟΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε όπως ήταν φυσικό και για τον λόφο του Αμφείου εκεί που όπως υποστηρίζει ο ίδιος βρίσκεται η πυραμίδα των Θηβών. «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η τύχη του μνημείου. Περί της τύχης και της μορφής του Μνημείου υπέβαλλα διατριβή επί υφηγεσία στο μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, το πανεπιστήμιο Αθηνών, που εγκρίθηκε ομοφώνως. Σήμερα υπάρχουν διαπρεπής επιστήμονες, όπως ο κ. Ράμπαχ που είναι μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και ανασκαφέας ενός τύμβου στην Ολυμπία, που χαρακτηρίζουν το Αμφείον... Πυραμίδα. Και από την εξωτερική του μορφή ότι είναι βαθμιδωτό συμφωνούν άπαντες. Είναι λυπηρό ότι ο σημερινός έφορος αρχαιοτήτων κ. Αραβαντινός, στο συνέδριο που έγινε πέρυσι στο Ούντινε, δεν είχε το θάρρος να κρατήσει την σειρά ομιλίας σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για να αποφύγει την κριτική εναντίον του άλλαξε την σειρά και μίλησε μετά από εμένα. Εκεί όμως, όταν εμφανίζεται στα Διεθνή συνέδρια, φοβάται να πει ότι το μνημείο δεν υπάρχει. Εκεί λέει ακριβώς τα αντίθετα. Όταν εκεί υποστηρίζει ότι στον χώρο του Μουσείου βρήκε ένα μνημείο με πλινθοκατασκευή το οποίο είναι όμοιο με εκείνο που ανακάλυψα εγώ στην κορυφή του λόφου του Αμφείου, αφήνω την κρίση σε εσάς».

Που είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα για την Πυραμίδα του Αμφείου....;
Τι βρήκε ο Α. Κεραμόπουλος, που έσκαψε από την ανατολική πλευρά του λόφου, την οποία έκοψε ο παλιός εθνικός δρόμος Αθήνας - Λαμίας; Στο πάνω μέρος είναι ο τύμβος , από κάτω είναι μια ζώνη με λευκό χρώμα , μετά το κάτω τμήμα του λόφου και μετά ο δρόμος που οδηγούσε προς την πλατεία. Ο Α. Κεραμόπουλος και αργότερα κάποιος άλλος αρχαιολόγος ερεύνησε την κορυφή του λόφου, αλλά και οι δυο δεν ευτύχησαν να βρουν ένα ταφικό μνημείο. Ο Παυσανίας όμως, αντιγράφοντας την τοπική παράδοση λέει πως εκεί υπάρχει κοινός τάφος για τον Ζήθο και τον Αμφίωνα. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ξεκίνησε δοκιμαστικά κι έπεσε πάνω στον τον τάφο. Πρόκειται για έναν τεράστιο κιβωτιόσχημο τάφο, τον μεγαλύτερο στον Ελλαδικό χώρο, που μέσα είχε δυο αποθέτες, που αντιστοιχούν σε δυο νεκρούς. Μέσα στον τάφο και λίγο έξω από αυτόν βρήκαν 4 χρυσά κοσμήματα και άλλα μικρά κομματάκια από χρυσό διάκοσμο, τα οποία δεν ήσαν στη θέση τους, γιατί ο τάφος ήταν κλεμμένος.

Εκδήλωση με θέμα «Θηβαϊκά Δρώμενα σε Αρχαίους και Σύγχρονους Καιρούς» πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο Θήβας, με εισηγητή τον Αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ».«Το περιεχόμενο της σύζευξης, των δρώμενων της αρχαιότητας και του σήμερα, είναι συγχρόνως και αντίθεση. Στην αρχαιότητα είχαμε μια πόλη των Θηβών η οποία ακτινοβολούσε από δημιουργικότητα και πολιτισμό και σήμερα έχω την αίσθηση ότι η πόλη δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν στην αρχαιότητα» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρόπουλος και συνεχίζει «στην απώτερη αρχαιότητα η Θήβα έχει να παρουσιάσει μερικά έξοχα μνημεία που την κατατάσσουν στην πρώτη σειρά των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος. Η δόξα της συνέχισε και στους μεταγενέστερους χρόνους έτσι ώστε ο ένας κύκλος από τους κύκλους των τραγικών της αρχαιότητας να είναι ο θηβαϊκός που τροφοδότησε την Αττική τραγωδία».

Σκάβοντας με την ομάδα του (8 - 10 άτομα από την Θήβα), από το κέντρο του τύμβου, κατέβηκαν ένα πηγάδι 20 μέτρων και ανακάλυψαν ότι όλος ο λόφος του Αμφείου δεξιά και αριστερά ήταν κομμένος σε καταπληκτικές γαλαρίες ύψος 5 μ. και πλάτος 1,5 μ. , ενώ συνέχεια εύρισκαν κόχες. Τις γαλαρίες είχε δει και ο Α. Κεραμόπουλος όταν κόπηκε ο δρόμος. Αρχαιολογικό δελτίο 3/1917, σελ. 388, αλλά θεωρούσε πως ήσαν υδραγωγείο. Σκάβοντας και διατρέχοντας όλες τις γαλαρίες έφτασαν στην ΒΑ πλευρά, όπου άκουγαν τα βήματα των περαστικών απ' έξω. «Πρόθεσή μας ήταν να ρίξουμε το μικρό χωμάτινο χώρισμα που υπήρχε , ώστε να βγούμε στον δρόμο και να συνεχίσουμε ευκολότερα από το να κατεβαίνουμε διαρκώς με ανεμόσκαλα από το πηγάδι, αλλά δεν προλάβαμε. Μετατέθηκα ξαφνικά και το πηγάδι γέμισε τσιμέντο...» συνεχίζοντας την περιγραφή ο Θ. Σπυρόπουλος.

Οι αρχαιολόγοι τότε αιφνιδιάστηκαν για να παραδεχθούν ότι το μνημείο είναι ενιαίο κι έτσι άρχισε η πρώτη κριτική και ο πόλεμος για την χρονολόγησή του. Για τον λόγο αυτό δε, ήρθε στην Θήβα ο 80χρονος Γερμανός καθηγητής της Βιέννης Φριτς Σταινμάγιερ, ο οποίος δέχτηκε τα πάντα, πλην όμως ζήτησε από τον Θ. Σπυρόπουλο να κατεβάσει την χρονολογία. «Μα αν κατεβάσω την χρονολογία τότε χάνει την αξία του το μνημείο το οποίο δεν βρίσκεται στην ουρά της εξέλιξης αλλά στην κορυφή αφού είναι το αρχαιότερο τυμβοειδές μνημείο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είχε απαντήσει τότε ο Έλληνας Αρχαιολόγος..

Σήμερα 30 χρόνια μετά τις αξιολογήσεις του Θ. Σπυρόπουλου, ουδείς στην διεθνή βιβλιογραφία αμφισβητεί ότι το Αμφείο χρονολογείται το 2.500 π.χ, ότι τα χρυσά κοσμήματα και τα ευρήματα ανήκουν σε μια εποχή που συμπορεύεται με την παράδοση και ότι πρόκειται για τον διπλό τάφο των Ζύθου και Αμφίωνα. Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν, αφορούν την πυραμίδα και είναι λίγες. Μερικοί δε από τους διαπρεπέστερους σήμερα αρχαιολόγους του κόσμου, όπως η Ζανέτ Φορσέ, ο Μαράν, ο Ράμπαχ (ανασκαφέας της Ολυμπίας) μιλούν για τον μεγαλύτερο τύμβο της Ελλάδας που έχει τη μορφή γήινης πυραμίδας. Το Αμφείο!

«Οι αντιδρώντες έχουν την εντύπωση ότι παλιότερα στην Ελλάδα κατοικούσαν μόνο τσοπάνηδες και ψαράδες. Δηλαδή, ενώ στον περίγυρο μας υπήρχαν υψηλοί πολιτισμοί (Μεσοποταμία, Τροία Αίγυπτος, Κρήτη) η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αυτό γιατί έτσι αρέσει σε εκείνους που έπρεπε να εντάξουν τους "ινδοευρωπαίους" σε κάποια χρονολογία και μια από αυτές είναι το Αμφείο, το οποίο όμως τους διαψεύδει, αφού είναι αρχαιότερο από τις τυμβοχωήσεις που υποτίθεται πως συνδέονται με την εισβολή "ινδοευρωπαίων" στην Ελλάδα. Και για να στηρίξουν τις θεωρίες τους έφτασαν στο σημείο να πουν πως ο πολιτισμός στην Ελλάδα αρχίζει με την Μυκηναϊκή εποχή το 1600 π.χ και ότι τον δημιούργησαν αυτοί που ήρθαν από Ουγγαρία, Αφγανιστάν κ.α. Παραμύθια της Χαλιμάς, που δυστυχώς τα διδάσκονται σήμερα στα σχολεία μας» επεσήμανε ο Θ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας:

"Όχι κύριοι. Θα αναστραφεί αυτή η πορεία είτε το θέλετε είτε όχι. Θα καταλάβετε ότι στην Ελλάδα από το 2.500 π.χ μέχρι το 1750 π.χ υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική ανάπτυξη που δεν ξανάγινε ποτέ. Όλη η Μεσογειακή ζώνη έχει επηρεαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό. Και η ίδια η Αίγυπτος στην υιοθέτηση του πυραμιδικού σχήματος ακολουθεί την Ελλάδα. Και απόδειξη δεν αποτελεί μόνο το περίοπτο μεγαλόπρεπο ασύγκριτο μνημείο του Αμφείου. Θέτουμε υπό την κρίση της πόλης και των επιστημόνων το θέμα: Δέχεστε αυτά που περιγράφω ότι είδα, δέχεστε μήπως ότι είναι υδραγωγείο κατά τον Κεραμόπουλο ή μήπως πως αποτελεί φυσικό φαινόμενο; Ότι και να δέχεστε, αξίζει τον κόπο να διαθέσουμε ένα μεροκάματο για να αφαιρέσουμε αυτό το μικρό παραπέτασμα του χώματος και να μπούμε μέσα. Δηλώνω πως αν μπούμε μέσα, θα ανακαλύψουμε πως εκεί θα χωρέσει ολόκληρη η πόλη και είναι κρίμα να μας στερούν αυτή τη δυνατότητα".

http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/



ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Τι πρέπει να τρως για να μην πέφτουν τα μαλλιά σου;;;


Συνδέεται η διατροφή με την τριχόπτωση; Σύμφωνα με τους 


ειδικούς, ναι. Από την άλλη πλευρά όμως, σε περιπτώσεις που η τριχόπτωση είναι κληρονομική, λίγες είναι οι εναλλακτικές που υπάρχουν και καμία από αυτές δν μπορεί να υποσχεθεί πλήρη επαναφορά των χαμένων μαλλιών.

Όπως και να' χει, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ευεργετικά συστατικά που θρέφουν τις ρίζες, μπορεί να δυναμώσει την τρίχα και να της χαρίσει την... επιβίωση αρχικά, αλλά κ την υγιή όψη που όλοι επιζητούμε. Σε αντίθεση, μια κακή διατροφή, πλούσια σε ζωικά λίπη, φτωχή σε υδατάνθρακες και σίδηρο, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ποιες είναι λοιπόν, οι τροφές - βάλσαμο γι τα μαλλιά μας;

Σολομός: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τροφή ομορφιάς» αφού είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 κ σίδηρο. Τα ωμέγα -3 είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού, η οποία αποτελεί «βάση» για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Έλλειψη των λιπαρών αυτών από τον οργανισμό συνδέεται με ξηροδερμία και αρκετές φορές με έντονη τριχόπτωση. Αν είστε χορτοφάγος, τότε υπάρχει και η εναλλακτική του συμπληρώματος ωμέγα -3 σε κάψουλες.

Σπανάκι: Μπορεί ο Popeye να μην το έτρωγε επειδή κάνει καλό στα μαλλιά, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει - αν είχε διαβάσει τις έρευνες. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας, ενώ έλλειψη τους καθιστά τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα. Η βιταμίνη C συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επιπρόσθετα προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας, λόγω της γνωστής αντιοξειδωτικής της δράσης. Μεγάλες ποσότητες των δύο βιταμινών έχουν επίσης το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Φασόλια: Και όμως, τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια παρέχουν σημαντικές ποσότητες αμινοξέων στον οργανισμό που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών, καθώς επίσης και σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Ο σίδηρος είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των μαλλιών, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθά στην σωστή ανακύκλωση των τριχών.

Πουλερικά: Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη καθιστά τροφές όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, άκρως ευεργετικές για την γενική υγεία της τρίχας. Όπως σημειώνουν αρκετοί δερματολόγοι, χωρίς την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης ή με πρωτεΐνη χαμηλής βιολογικής αξίας, οι τρίχες δείχνουν αδύναμες και παρατηρείται έντονη τριχόπτωση.

Αυγά: Όπως και αν τα καταναλώσετε, τα αυγά είναι εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, βιοτίνη και βιταμίνη Β12.



Προϊόντα ολικής άλεσης: Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν δύο σημαντικά οφέλη: αφ' ενός αποτελούν «καλές» πηγές υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (δεν ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα), αφετέρου παρέχουν «γενναίες» δόσεις ψευδάργυρου, σιδήρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης, μαύρο ψωμί, νιφάδες βρώμης και καστανό ρύζι.



Μοσχαρίσιο κρέας: Τα έχει όλα και... συμφέρει. Γενναίες ποσότητες ψευδάργυρου, σιδήρου, χαλκού και φυσικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία έχει υψηλότερη βιολογική αξία, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωση. Εν ολίγοις το ιδανικό cocktail για την ενδυνάμωση της τρίχας και την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού μας.



Μύδια: Περισσότερο γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, τα μύδια φαίνεται πως μπορούν να συνεισφέρουν και στην υγεία των μαλλιών μας. Πέρα από τον ερωτισμό μας λοιπόν, ο ψευδάργυρος που περιέχουν «τονώνει» και την διαδικασία ανανέωσης της τρίχας.

Καρότα: Αποτελούν εξαιρετικής ποιότητα πηγές βιταμίνης Α, η οποία είναι πολύ σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Kύρια λειτουργία της είναι η διατήρηση της υγείας του επιθηλίου, της βάσης δηλαδή της τρίχας, ενώ η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά και να τα κάνει εύθραυστα.

Light γαλακτοκομικά: Προϊόντα όπως το γιαούρτι και το γάλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το απαραίτητο μέταλλο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης whey και καζεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
athensmagazine
 Tsekouratoi


Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 13/12



Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.


Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Θέλοντας να κρατήσετε τα κεκτημένα σας σε όλα τα επίπεδα μπορεί να δράσετε πολύ συντηρητικά και να μην κάνετε τις παρορμητικές κινήσεις που άλλες φορές κάνετε.
Έρωτας: Είστε αρκετά συγκρατημένοι αλλά μέσα σας βράζει πιθανόν ένα ηφαίστειο που πιθανόν να εμπεριέχει ζήλια ή ακόμα και καχυποψία. Μπορεί να μην δίνετε τέτοια δικαιώματα αλλά καμιά φορά παρασύρεστε από τον κρυμμένο σας εαυτό.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε να πατήσετε όσο μπορείτε καλύτερα στα πόδια σας για αυτό υλοποιείτε ότι έχετε μαζέψει τις προηγούμενες ημέρες. Αγορές σε θέματα που αφορούν είτε στο σπίτι σας είτε άλλα υλικά αγαθά.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Είστε πολύ σίγουροι για κάποιες κινήσεις που θα κάνετε γιατί έχετε εσωτερική αυτοπεποίθηση η οποία θα σας δώσει την δυνατότητα να κάνετε ένα βήμα πολύ σταθερό και σίγουρο.
Έρωτας: Η ασφάλεια που θα προσφέρετε στο δικό σας πρόσωπο ίσως να σας κάνει να καλυτερέψετε την επαφή σας μέσα στην σχέση γιατί έχετε ανάγκη να δώσετε την ουσία σας. Θέλετε να είστε αρμονικοί στην προσωπική σας σχέση. Ο Τοξότης σας δίνει μεγάλη αισιοδοξία. Πιθανόν ένα μεγαλύτερο πρόσωπο να σας συγκινήσει αλλά να υπάρχει μια δυσκολία στην προσωπική επαφή.
Καριέρα & Οικονομικά: Νιώθετε ότι πατάτε γερά στα πόδια σας κι αυτό θα σας δώσει την ασφάλεια που χρειάζεστε. Επειδή όμως μερικές φορές οι ευκαιρίες δεν είναι μόνο μέσα από την σταθερότητα αλλά χρειάζεται να κάνετε και βήματα ή ακόμα και να οραματιστείτε κάτι καινούργιο, μην το αφήνετε αυτό από το μυαλό σας.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Έχετε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσετε και να σταθείτε σε άτομα που πιθανόν να έχουν προσωπικά προβλήματα ή ακόμα και θέματα υγείας. Το σίγουρο είναι ότι κάτι θα προσφέρετε κι αυτό γενικά θα σας κάνει να αποκτήσετε παραπάνω εμπειρίες.
Έρωτας: Οι μυστικές κινήσεις και η κρυψίνοια σας δυσκολεύουν να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Παρόλο που έχετε την διάθεση να είστε ανοικτοί, το συναίσθημά σας δεν σας βοηθάει και παραμένετε κλειστοί. Η επαφή με Σκορπιό θα σας διδάξει πολλά πράγματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια τάση να είστε συνεργατικοί αλλά το μέσα μέρος του μυαλού σας έχει κάποιους φόβους οι οποίοι σας εμποδίζουν να δράσετε και να βάλετε κάποια οικονομικά θέματα στην θέση τους.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Φίλοι και γνωστοί βρίσκονται στο προσκήνιο και εσείς μπορείτε να χαρείτε κάποια πράγματα τα οποία ίσως κατά εποχές να στερείστε για αυτό είναι καλό να αφιερώνετε μερικές φορές περισσότερο χρόνο για να δείτε άτομα που σας έχουν λείψει.
Έρωτας: Η φιλική σχέση με ένα πρόσωπο πιθανόν να μεταβληθεί ξαφνικά σε ερωτικό κάλεσμα αλλά αν είναι Σκορπιός μπορεί να κρατάτε κάποιες αποστάσεις, επειδή φοβάστε το παρελθόν που ήδη ξέρετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η εύνοιά σας είναι μεγάλη κι αυτό σας δημιουργεί την άνεση να κινηθείτε πιο ελεύθερα αλλά με ένα δυνατό ένστικτο που σας οδηγεί σε καλό δρόμο. Μπορεί να πάρετε κάποια χρήματα τα οποία θα σας ξελαφρώσουν για λίγο.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Ίσως γίνετε παραπάνω σταθεροί από ό, τι χρειάζεστε κι αυτό να σας δημιουργήσει μια μεγαλύτερη αδράνεια. Η ποιότητα σε ρούχα και διάφορα αντικείμενα την οποία θα αναζητήσετε θα περιορίσει τις επιλογές σας.
Έρωτας: Το πάθος που θα δείξετε σε ένα πρόσωπο ίσως να είναι υπερβολικό γιατί δεν έχετε συνηθίσει σε τέτοια φερσίματα. Πιθανόν να ζηλέψετε αν σχετίζεστε με έναν Ταύρο ή Υδροχόο.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια στασιμότητα η οποία δεν σας πολυαρέσει αλλά ίσως να είναι χρήσιμη ως προς την οργάνωση και την παραγωγική διαδικασία.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Νιώθετε ότι είστε κύριοι των αισθήσεων σας και γενικά όλων των συναισθημάτων σας. Αυτό σας δημιουργεί ασφάλεια και ψυχική συγκρότηση. Η εμπιστοσύνη που θα δείξετε θα είναι αυτό που θα σας βοηθήσει.
Έρωτας: Ενώ μπορεί να συμβαίνουν πράγματα τα οποία είναι πολύ καλά για σας, εσείς νιώθετε ότι θα πρέπει να κρατάτε κάποια όρια για να έχετε πισινή γιατί αυτό με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεστε και ξέρετε καλά που πατάτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες θα σας δώσουν την σημαντικότητα αλλά και την εξασφάλιση που ζητάτε. Η προσωπικότητά σας πάντως θα παίξει ρόλο και σίγουρα θα επιβληθείτε με κάποιο τρόπο γιατί έχετε γνώση.



ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Για να πάτε κοντά σε μια κατάσταση την οποία χρειάζεται για να υλοποιήσετε θα περάσετε μια πίεση για να μπορέσετε να φτάσετε πολύ κοντά στον στόχο σας.
Έρωτας: Υπάρχει ένα πρόσωπο στην ζωή σας το οποίο μπορεί να υλοποιήσει τα συναισθηματικά σας σχέδια και συγχρόνως να σας βάλει μέσα σε πλαίσιο το οποίο θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε. Ταύρος, Ιχθύς είναι τα φαβορί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάνει πολλές αλλαγές ήδη και έπονται και άλλες, αρκεί να μπορέσετε να σταθείτε και να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε και δικές σας συνταγές τις οποίες έχετε εφαρμόσει, ακόμα και εκεί που δεν έχετε πολύ πρόσφορο έδαφος.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Δοκιμάζεστε και κυρίως μέσα από σχέσεις και χρειάζεται να είστε περισσότερο δοτικοί και συνεργάσιμοι. Ίσως να σηκώσετε τοίχους σε κάποια άτομα τα οποία δεν είναι πολύ εύκολο να επικοινωνήσετε.
Έρωτας: Έχετε μια ανοικτή αγκαλιά γιατί θέλετε να είστε θετικοί. Τώρα αν βρείτε δυσκολίες εσείς μην χάσετε τον τύπο σας γιατί μπορεί να σας παρεξηγήσει το πρόσωπο που είστε μαζί. Η γνωριμία με έναν Ταύρο θα σας δώσει την σιγουριά που αναζητάτε ενδόμυχα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η φροντίδα ενός συνεργάτη και γενικά των ατόμων που είστε μαζί είναι απαραίτητη. Χρειάζεται όμως να συνενώσετε τις δυνάμεις σας για να βελτιωθούν τα οικονομικά σας.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Έχετε να ασχοληθείτε με θέματα γήινα και πολύ προσωπικά για αυτό δράστε σε πρακτικό επίπεδο. Ο ρεαλισμός μερικές φορές είναι απαραίτητος για να δοθούν οι λύσεις που ψάχνετε.
Έρωτας: Μπορεί να υπάρχει βαθιά στην καρδιά σας ένα πρόσωπο το οποίο ίσως να μην έχετε την δυνατότητα να δείξετε ακριβώς τι νιώθετε γιατί κρατάτε τους τύπους και τα προσχήματα. Από την άλλη οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα είστε πιο αυθόρμητοι και ζεστοί, κυρίως με Δίδυμο, Λιοντάρι.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αναγκαιότητα της διεκδίκησης πιο σημαντικών πραγμάτων για την δουλειά σας ίσως να σας δώσει την δυνατότητα να κερδίσετε κάποια χρήματα τα οποία δεν τα περιμένατε τόσο άμεσα.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Έχετε πολλές πιθανότητες να κερδίσετε μια υπόθεση η οποία τις τελευταίες ημέρες σας ταλαιπώρησε λόγω των πολλών χαρτιών και διαδικασιών που υπήρχαν αλλά τώρα τελειώνουν. Επίσης το θέμα ενός σπιτιού μπορεί να τακτοποιηθεί άμεσα.
Έρωτας: Η ξαφνική σας μετάλλαξη ίσως να σας βοηθήσει στο να βιώσετε κάτι πολύ έντονο και καινούργιο. Έχει μεγάλη σημασία να δείξετε τα συναισθήματά σας. Μια καινούργια σχέση η οποία μπορεί να γίνει μέσα από την βοήθεια ενός φίλου θα σας βοηθήσει να ξεθαρρέψετε περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κατά νου να κάνετε κάτι το πρωτοποριακό. Αυτό μπορεί να σας κουράζει αλλά να σας δίνει την πεποίθηση ότι κάτι καλύτερο μπορείτε να κερδίσετε.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Είστε πολύ δυναμικοί στο να διεκδικήσετε πράγματα τα οποία είναι κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Άμα ασχοληθείτε θα τα βάλετε όλα σε τάξη.
Έρωτας: Δυσκολίες και κολλήματα με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι εξαρτημένο από εσάς μπορεί να υπάρξουν ο λόγος είναι ότι ούτε και εσείς αλλάζετε τον τρόπο που εκφράζεστε αλλά ούτε δίνετε και στον άλλον την δυνατότητα να είναι πιο ελεύθερος. Με Ταύρο, Λιοντάρι και Σκορπιό πιθανόν να έχετε εντάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανατρέπονται κάποιες ισορροπίες με το να αναζητήσετε να δημιουργήσετε κάτι πιο ασφαλές γιατί τότε θα δείτε κάποια κενά τα οποία υπάρχουν. Πιθανόν ένα ταξίδι να σας κάνει καλό, κυρίως αν ψάχνεστε σε επαγγελματικό επίπεδο.



ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Πατάτε γερά στα πόδια σας και σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα των πράξεων σας. Έχετε γενικά μια στάση η οποία θα σας βοηθήσει να ξεκολλήσετε από το χάος.
Έρωτας: Ένα πρόσωπο που έρχεται από το παρελθόν πιθανόν να σας αναστατώσει και να μην μπορείτε να κάνετε αλλιώς γιατί ίσως να έχει μετανιώσει και να ζητήσει από εσάς να είστε και πάλι μαζί και όχι μόνο. Η δημιουργία οικογένειας σας απασχολεί, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάτι καλό αυτή την περίοδο.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν οικονομικές ευκαιρίες οι οποίες σας δίνονται άμεσα γιατί έχετε ένα πρόσωπο που μέσα από την πληροφορία που θα σας φέρει μπορεί να σας ανοίξει μια καινούργια πόρτα. Αν περιμένετε χρήματα ή κάποια υλικά οφέλη σίγουρα θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Πηγή: http://www.astrology.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger