Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Jennifer Nicole Lee σε "καυτές" γυμναστικές επιδείξεις

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η Jennifer Nicole Lee «χτίζει» κορμί..


Η Jennifer Nicole Lee έβαλε σκοπό της ζωής της να μεταμορφώσει το σώμα της μετά τη γέννα δύο παιδιών και φαίνεται πως τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Η 37χρονη «γκουρού» της γυμναστικής αποδεικνύει ότι τέτοιο κορμί θέλει σκληρή προπόνηση και θυσίες.

Πάρτε μία γεύση από τις γυμναστικές της επιδείξεις που κόβουν την ανάσα.








Πηγή: newsbeast.gr


Tα πρώτα επαγγέλματα σε θνησιμότητα σε όλο τον κόσμο


1) Ξυλοκόπος

2) Ψαράς

3) Πιλότος σε μικρά αεροσκάφη

4) Εργάτης σε κατασκευαστικά έργα

5) Εργάτης σε εξορύξεις και γεωτρήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ σε πολεμικές συγκρούσεις σκοτώνονται ετησίως περίπου 650.000 άνθρωποι, εν ώρα εργασίας χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2 εκατ. εργαζόμενοι.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Μια ΕΠΟΠινα με σωμα για ..βραβειο



Μπορεί να είναι περισσότερο συνηθισμένη να καλύπτεται από τη βαριά στρατιωτική εξάρτυση και το καμουφλάζ στο πρόσωπο.Αλλά η Melissa Haywood από τη Βρετανία δεν δυσκολεύεται επίσης να πετάξει τα πολλά ρούχα και να μείνει με λιγότερα. Πολύ λιγότερα… 

Η 26χρονη δεκανέας του Βρετανικού Στρατού, που υπηρέτησε στο Ιράκ το 2007, κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο bikini body στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Bodybuilding. 

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μου αρέσει περισσότερο από το να προπονούμαι στο γυμναστήριο και να κερδίσω βραβεία για τον κόπο μου», λέει η ίδια. 

Η Melissa είναι παντρεμένη με τον επίσης στρατιωτικό Kieran και όταν δεν ασκείται ασχολείται με τους 1500 followers της στο Twitter, με τους οποίους μοιράζεται συμβουλές διατροφής και πρόγραμμα ασκήσεων.







http://www.aniwthoi.net/

Πόνος στην κοιλιά. Τι μπορεί να σημαίνει;


Ο κοιλιακός πόνος ή κοιλιακό άλγος είναι μια πολύ συχνή ιατρική κατάσταση είτε οξεία είτε χρονία. Είναι ουσιαστικά ο πόνος που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στις πλευρές και στην πύελο. Μπορεί να είναι μέρος της εκδήλωσης πολλών παθήσεων είτε παθολογικών είτε χειρουργικών και προέρχεται από όργανα μέσα η έξω στην κοιλιά . Είναι πολλές φορές μια δύσκολη κατάσταση και για τους γιατρούς γιατί ο πόνος είναι σύμπτωμα καλοήθων αλλά και δυνητικά επικίνδυνων παθήσεων που μάλιστα μπορεί να απειλήσουν και τη ζωή. Δυστυχώς πολλές φορές εκδηλώνονται με τον ίδιο τρόπο. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από ιστούς όπως το δέρμα τους μυς η ενδοκοιλιακά όργανα όπως το στομάχι, το λεπτό έντερο , το παχύ έντερο , το ήπαρ , τη χοληδόχο κύστη, τα νεφρά , την αορτή η το πάγκρεας κάνοντας τη διάγνωση πιο δύσκολη. άλλοτε ο πόνος προέρχεται από όργανα έξω από την κοιλιά όπως τα πνευμόνια στην πνευμονία, από την καρδιά στο έμφραγμα η από γυναικολογικά όργανα:ωοθήκες η μήτρα

Οι μηχανισμοί που προκαλούν κοιλιακό πόνο είναι:
• φλεγμονή: αυτή οδηγεί στην παραγωγή διαφόρων χημικών ουσιών που ενεργοποιούν τους υποδοχείς του πόνου.
• ισχαιμία:(απουσία αιμάτωσης)
• διάταση μυών η καψών(περιβλημάτων οργάνων).
• διέγερση νεύρων: μερικές φορές οι όγκοι διηθούν τα νεύρα και προκαλούν πόνο.


Γιατί πονάει η κοιλιά μου;


Όπως αναφέρθηκε τα αίτια μπορεί να είναι πολλά.




1. Δυσπεψία: όταν τρώμε ένα γεύμα βαρύ ή που δεν το έχουμε συνηθίσει, το στομάχι και το έντερο υπερφορτώνονται με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Σε αυτή την περίπτωση, ο κοιλιακός πόνος συνοδεύεται από φούσκωμα, ναυτία και αίσθημα καύσου.
2. Σωματική καταπόνηση: είναι συχνό το φαινόμενο να εκδηλώνεται πόνος στην κοιλιά μετά από έντονη εκγύμναση. Στην πραγματικότητα, ο πόνος σχετίζεται τους μύες της κοιλιάς και προκαλείται από μυική διάταση ή άλλο μικροτραυματισμό.
3. Νόσος των χοληφόρων:Χολοκυστίτιδα(φλεγμονή της χοληδόχου κύστης) και χολολιθίαση τυπικά προκαλούν πόνο στην δεξιό άνω μέρος της κοιλιάς. Ο πόνος είναι συχνά υποτροπιάζων και έχει σχέση με τη πέψη. Ο ασθενής παραπονιέται για ναυτία , εμετό και ανορεξία μαζί με τον πόνο.
4. Οξεία παγκρεατίτιδα: Αυτή η κατάσταση προκαλεί έντονο επιγαστρικό(στο άνω κεντρικό μέρος της κοιλιάς) και μπορεί να αντανακλά στην πλάτη. Ο εμετός και το σοκ μπορεί να είναι συνοδά φαινόμενα
5. Πεπτικό έλκος.
6. Γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος
7. Πνευμονία του κάτω μέρος των πνευμόνωνμπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο ερεθίζοντας το διάφραγμα(ο μυς που χωρίζει το θώρακα από την κοιλιά). Η κατάσταση μιμείται πόνο των χοληφόρων.
8. Καρδιακή προσβολή:μπορεί να εκδηλωθεί με κοιλιακό πόνο στην άνω κοιλιά. Εάν είναι κάποιος με παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο πρέπει να γίνε ηλεκτροκαρδιογράφημα.
9. Βλάβη στο σπλήνα:το όργανο αυτό βρίσκεται κοντά στο στομάχι και χρησιμεύει για να φιλτράρει το αίμα. Μπορεί να πάθει βλάβη από τραύμα η από πήγμα που μπαίνει στην κυκλοφορία , καταστάσεις που και οι δύο προκαλούν πόνο στο δεξιό άνω μέρος της κοιλιάς.
Κάτω κοιλιακός πόνος
1. Οξεία σκωληκοειδίτιδα: αυτή είναι μια συχνή ιατρική κατάσταση σε όλες τις ηλικίες. Προκαλεί συνήθως αρχικά πόνο κεντρικά η στο επιγάστριο και μετά στη δεξιά κάτω μεριά της κοιλιάς. Ναυτία έμετος και διάρροια είναι συνοδά συμπτώματα. Ο γιατρός σας υποθέτει ότι αυτό είναι το σημείο του πόνου από το σημείο της ευαιαισθησίας και από άλλα σημεία της εξέτασης
2. Εκκολπωματική νόσος: εκκολπωματίτιδα προκύπτει όταν οι ανώμαλες εγκοπές σαν σακουλάκια στο παχύ έντερο παθαίνουν απόφραξη και φλεγμονή από κόπρανα. Στις δυτικές χώρες εκδηλώνεται με πόνο στο αριστερό κάτω μέρος της κοιλιάς αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με το είδος της δίαιτας.
3. Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου:η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα συχνά προκαλούν επεισόδια κοιλιακού πόνου
4. Νεφρολιθίαση
5. Κήλες:Εάν γίνει συστροφή τότε η αιματική ροή σταματά και προκαλείται πόνος.
6. Διάταση ουροδόχου κύστης: από απόφραξη της εξόδου η από υπερτροφία προστάτη.
7. Γαστρεντερίτιδα η λοίμωξη του ουροποιητικού είναι συχνά αίτια κοιλιακού πόνου.
8. Πυελική νόσος:πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς σχετίζεται συχνά με παθήσεις του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος όπως πυελική φλεγμονώδης νόσος, λοίμωξη σαλπίγγων, μάζα ωοθηκών, έκτοπη εγκυμοσύνη , ενδομητρίωση(χρόνια νόσος όπου η επιφάνεια της μήτρας βρίσκεται και σε άλλες έκτοπες θέσεις και προκαλεί πόνο)η ινομυώματα(καλοήθεις όγκοι στο τοίχωμα της μήτρας)
Διάχυτος κοιλιακός πόνος
· απόφραξη εντέρου; η απόφραξη του λεπτού εντέρου οφείλεται συχνά σε συμφύσεις από προηγούμενες εγχειρήσεις ενώ του παχέος από όγκους η από συστροφή. Ναυτία , εμετός , φούσκωμα και αδυναμία για αποβολή αερίων και κοπράνων μπορεί να είναι συνοδά συμπτώματα
· Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής:Αυτό είναι διάταση του τοιχώματος της κυριότερης αρτηρίας που αιματώνει την κοιλιά. Το μέρος της διάτασης είναι αδύνατο και μπορεί να σπάσει. Εάν αυτό συμβεί τότε προέρχεται πολύ έντονος κοιλιακός πόνος. πόνος στην πλάτη και ενδεχομένως σοκ.
· Περιτονίτιδα:αυτό είναι μια γενικευμένη φλεγμονή του κοιλιακού τοιχώματος. Εάν παραμένει κανείς ακίνητος ανακουφίζει από τον πόνο.


Γυναικολογικές αιτίες


· Έμμηνος ρύση: ο πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή προσταγλανδινών, ουσιών που προκαλούν συσπάσεις της μήτρας. Εκδηλώνεται χαμηλά στην κοιλιά και πολλές φορές αντανακλά στη μέση, τα πόδια, την πλάτη ή το στομάχι. Εάν ο πόνος δεν υποχωρεί με τα παυσίπονα, πιθανώς σχετίζεται με σοβαρότερες γυναικολογικές αιτίες (κύστεις ωοθηκών, ενδομητρίωση κτλ).
· Κύστεις στις ωοθήκες: η μάζα που υπάρχει στις ωοθήκες δημιουργεί ευαισθησία προκαλώντας πόνο χαμηλά στην κοιλιά.
· Συστροφή ωοθήκης: η ωοθήκη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της και δεν τροφοδοτείται με αίμα από τα αγγεία
· Προβλήματα των σαλπίγγων: υδροσάλπιγγα και πυοσάλπιγγα, που προκαλούν διόγκωση και πόνο στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς, ή ακόμα και εξωμήτρια κύηση στις σάλπιγγες.
· Γυναικολογικές λοιμώξεις: λοιμώξεις όπως, ενδομητρίτιδα και χλαμύδια μπορούν να προκαλέσουν πόνο χαμηλά στην κοιλιά λόγω της φλεγμονής που υπάρχει.
· Ενδομητρίωση: τα κύτταρα του εσωτερικού της μήτρας -ενδομήτριο-, «μεταναστεύουν» από τη μήτρα σε άλλα όργανα του σώματος, κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στην κοιλιά. Τα κύτταρα αυτά αντιδρούν στις ορμόνες κάθε μήνα με την περίοδο, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στην κοιλιά που συχνά συνοδεύεται και από πόνο κατά την αφόδευση ή την ούρηση.
· Ινομυώματα: πρόκειται για μικρά καλοήθη ογκίδια στη μήτρα που σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο


Άλλα πιο σπάνια αίτια


· Μεταβολικές διαταραχές:σακχαρώδης διαβήτης, πορφυρία, και δηλητηρίαση με μόλυβδο είναι ιατρικά αίτια οξύ κοιλιακού πόνου.
· Κακοήθεια στην κοιλιά:στο παχύ έντερο , στο στομάχι η στο πάγκρεας προκαλούν πόνο στην κοιλιά.
· τροπικές λοιμώξεις.
· Μη ανοχή στη λακτόζη
· ψυχογενή αίτια: Ψυχολογικοί παράγοντες:στρες και έντονη πίεση ερεθίζουν τα νεύρα που υπάρχουν στο στομάχι και το έντερο, προκαλώντας σύσπαση των μυών τους και ως εκ τούτου πόνο στην κοιλιά.




Απαραίτητες εξετάσεις.
Ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να παραγγείλει μερικές εξετάσεις για να επιβεβαιώσει την πάθηση η να αποκλείσει ότι κάτι σοβαρό δεν συμβαίνει.. Μερικές πιθανές εξετάσεις είναι οι παρακάτω.
• αιματολογικές: για τυχόν ύπαρξη λοίμωξης η φλεγμονής.
• τεστ εγκυμοσύνης αν υπάρχει πιθανότητα κύησης και οξεία κοιλία.
• ακτινογραφία κοιλίας και θώρακα για αποκάλυψη διατεταμένων ελίκων.
• υπέρηχοι κοιλίας για αποκάλυψη χολοκυστίτιδος, σκωληκοειδίτιδος(από έμπειρο προσωπικό) αορτικό ανεύρυσμα και γυναικολογικών προβλημάτων.
• αξονική τομογραφία για επείγουσες καταστάσεις.
• ενδοσκοπικός έλεγχος είναι χρήσιμος σε διερεύνηση χρόνιου πόνου πχ από πεπτικό έλκος, φλεγμονώδη νόσο και γαστρεντερικό καρκίνο.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Ανέκδοτο:Σωωωώπα !!!!


Είναι ένας τριαντάρης ο οποίος του αρέσει την ώρα που κάνει σεξ να συζητάει και για καθημερινά θέματα με την εκάστοτε παρτενέρ του. Κάποιο βράδυ λοιπόν ψωνίζει μια σαραντάρα σε ένα μπαρ. Την πηγαίνει σπίτι του και πάνω στην πράξη ξεχνά να βάλει προφυλακτικό... 
- "Πως σε λένε κούκλα μου", αρχίζει το διάλογο κατά τη συνουσία.
- "Μαρία", απαντά αυτή.
- "Σωωωωπα." Και πως μια τόση όμορφη γυναίκα σαν εσένα Μαρία τριγυρίζει ελεύθερη στα μπαρ;
- "Ψάχνω να βρω το ταίρι μου."
- "Σωωωωπα. Δεν είναι δυνατόν. Δεν έτυχε μέχρι τώρα να σε συγκινήσει κάποιος;"
- "Πως, αμέ! Υπήρξα και παντρεμένη."
- "Σωωωωπα. Και τώρα;"
- "Δεν είμαι πια."
- "Σωωωωπα. Γιατί;"
- "Γιατί ο σύζυγός μου πέθανε."
- "Σωωωωπα. Από τι πέθανε;"
- "Από AIDS."
- "Ωωωωωωπα!!!!!"

Κορακοζώητες οι γυναίκες!


Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες...

Είναι τοις πάσι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, όμως ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν ή ξεπερνούν τα εκατό χρόνια, μόνο 2 στους 10 είναι άντρες, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Απογραφικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την απογραφή του 2010, οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν τον ένα αιώνα ζωής είναι πιθανότερο να είναι λευκοί και να ζουν σε αστικά κέντρα στις βόρειες και δυτικές πολιτείες.

«Η αναλογία των γυναικών στον πληθυσμό αυξάνει με την ηλικία, ειδικά ανάμεσα στους ηλικιωμένους, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής των γυναικών» επισημαίνουν οι ερευνητές.

«Σε κάθε 100 εκατοντάχρονες γυναίκες αντιστοιχούν 20,7 εκατοντάχρονοι άντρες» , προσθέτουν.

Αν και το να φτάνει ένας άνθρωπος τα 100 δεν αποτελεί πλέον γεγογός, όπως πριν από μερικές δεκαετίες, ο κόσμος πάντα θαυμάζει τους "υπεραιωνόβιους".

Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά το θάνατο την περασμένη εβδομάδα της Μπέσι Κούπερ (116 ετών) στην Τζόρτζια, είναι η ηλικίας 115 ετών Ντίνα Μανφρεντίνι μετανάστρια από το Πιεβεπελάτζο της Ιταλίας, η οποία είναι μόλις 15 ημέρες μεγαλύτερη από τον Ιάπωνα Τζιροεμόν Κιμούρα.

Βέβαια, η μακροβιότητα έχει και τα αρνητικά της στοιχεία, όπως μεγαλύτερες ιατρικές και συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο αριθμός εκείνων που ξεπερνούν τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται. Το 1980, 32.194 Αμερικανοί είναι γιορτάσει τα 100α τους γενέθλια. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Οι εκατοντάχρονοι είναι σχετικά... σπάνιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με τις άλλες αναπτυγμένες χώρες. 

Υπάρχουν 1,73 εκατοντάχρονοι ανά 10.000 κατοίκους των ΗΠΑ, έναντι 1,92 στη Σουηδία, 2,70 στη Γαλλία και 3,43 στην Ιαπωνία.
http://www.epikaira.gr/

Ελένη Φουρέϊρα: Δείτε τη φωτογραφία που απογοήτευσε τους φίλους της!


Με γελούν τα ματάκια μου ή η Ελένη Φουρέϊρα έχει βγει κάπως στην συγκεκριμένη φωτογραφία;...

Και μπορεί το γέλιο της να σφραγίζει την πόζα όμως δείχνει και από τον λαιμό της εμφανώς αδυνατισμένη.

Την είδα και χθες στο μαγνητοσκοπημένο «Δέστε τους» και χαλάστηκα.

Όχι μόνο εγώ αλλά και οι φίλοι της που έχουν παρατηρήσει την διαφορά. Είναι άλλο πράγμα να είσαι γυμνασμένος και ν΄αποκτήσεις μυς και μάζα και άλλο να αδυνατίζεις και να φαίνεται τόσο πολύ.

Γιατί Αρσενάκο μου δεν της λες ότι ο τραγουδιστής βγαίνει στην πίστα για να απολαύσουν κυρίως την φωνή και όχι το κορμί του;

Όπως και να έχει, μπορεί η εντυπωσιακή τραγουδίστρια να καθηλώνει τους θαμώνες του «Αθηνών Αρένα» όταν εμφανίζεται αλλά για το καλό της ας μην χάσει άλλα κιλά. Είναι μόλις 24 και μοιάζει 30!


http://www.gkourou.com/

Νιώθετε συνεχώς κούραση, δυσφορία, υπνηλία; Κοινά αίτια, που μπορεί να οφείλεται αυτό.


Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται καθημερινά κούραση και δυσφορία, έχουν δυσκολία συγκέντρωσης και νιώθουν συνεχώς υπνηλία, ακόμα και αν δεν καταβάλλουν κάποια ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια. Συνήθως το αποδίδουν στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής αλλά πολλές φορές μπορεί να κρύβεται και κάτι περισσότερο πίσω από αυτό το σύμπτωμα. Τα πιο κοινά αίτια είναι:

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Όταν το αίμα δεν μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στο σώμα μας τότε ίσως έχουμε την αίσθηση κόπωσης. «Η αναιμία είναι περισσότερο σύμπτωμα παρά ασθένεια», όπως πολλοί γιατροί συνηθίζουν να λένε. Μπορεί να είναι σημάδι ότι χάνετε μεγάλη ποσότητα σιδήρου κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή ότι δεν λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα μέσω της διατροφής σας.
Τι πρέπει να κάνετε: κάντε μία εξέταση αίματος για σιδηροπενική αναιμία ώστε να ελέγξετε εάν πάσχετε από αυτή ή αν υπάρχει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που επηρεάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή, π.χ. ίσως πρέπει να λάβετε συμπληρώματα σιδήρου ή Βιταμίνης Β.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ

Ο θυρεοειδής – ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στο λαιμό σας – παράγει τις ορμόνες που ρυθμίζουν το πώς ο οργανισμός μας καίει «καύσιμα» για να παράγει ενέργεια. Μπορεί να υπερλειτουργεί ή να υπολειτουργεί, αλλά και στις δύο περιπτώσεις προκαλεί υπνηλία.
Τι πρέπει να κάνετε: ειδικές εξετάσεις μπορούν να σας δείξουν αν θα πρέπει να λάβετε φαρμακευτική αγωγή, είτε μιμητικό της θυρεοειδούς ορμόνης ώστε να ενεργοποιήσετε τον θυρεοειδή που υπολειτουργεί, ή αντιθυρεοειδικά φάρμακα ώστε να καλμάρετε έναν θυρεοειδή που υπερλειτουργεί.

ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για ανδρικό πρόβλημα αλλά αυτό είναι μύθος», υποστηρίζουν πολλοί γιατροί. Στην πραγματικότητα, οι καρδιακές παθήσεις είναι μία σοβαρή απειλή και για τις γυναίκες – πιο σοβαρή και από τον καρκίνο, ακόμα και από τον καρκίνο του μαστού – παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν κυρίως για τον καρκίνο.
Όταν η καρδιά μας δεν αντλεί φυσιολογικά δε διοχετεύεται αρκετό αίμα στο σώμα μας με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κόπωση. Όπως υποστηρίζουν πολλοί γιατροί η κούραση είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα για το οποίο παραπονιούνται οι γυναίκες με καρδιακές παθήσεις.
Τι πρέπει να κάνετε: εάν βρίσκεστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αν δηλαδή έχετε παχυσαρκία, υψηλή πίεση ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής πάθησης, πρέπει να ελέγξετε την καρδιά σας. Η μέτρηση της πίεσης και απλά τεστ όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορούν να υποδείξουν αν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D


Τις τελευταίες δεκαετίας υπάρχει μία «επιδημία» ανεπάρκειας Βιταμίνης D λόγω της προφύλαξής μας από τον ήλιο. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν τη δυσανεξία στο γάλα που οδηγεί σε συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες και το σκουρότερο δέρμα (η μελανίνη μειώνει την ικανότητα του δέρματος να παράγει Βιταμίνη D). Επίσης κάποιοι άνθρωποι λόγω πεπτικών διαταραχών έχουν μειωμένη ικανότητα πρόσληψης Βιαταμίνης D από την τροφή. Όποιος και να είναι ο λόγος, με βάση τελευταίες έρευνες η ανεπάρκεια της Βιταμίνης αυτής συνδέεται με την ανάπτυξη συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.
Τι πρέπει να κάνετε: Μία εξέταση αίματος θα δείξει αν τα επίπεδα της βιταμίνης αυτής στον οργανισμό σας είναι ικανοποιητικά. Αν όχι είναι συνήθως εύκολη η εξισορρόπησή τους είτε με κάποιες διατροφικές αλλαγές ή μέσω λήψης κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής.


ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ


Ο σύζυγός σας αστειεύεται ότι όταν κοιμάστε ακούγεστε σας ηλεκτρικό πριόνι, αλλά το ροχαλητό δεν είναι αστεία υπόθεση. Μπορεί να είναι ένα σημάδι υπνικής άπνοιας, μία κατάσταση που διακόπτει την αναπνοή ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε φορά που η αναπνοή σας σταματάει ο εγκέφαλός σας «ξυπνάει» έτσι ώστε να αναπνεύσετε. Με αυτό τον τρόπο ο ύπνος σας δεν είναι επαρκής οπότε αισθάνεστε κούραση.
Τι πρέπει να κάνετε: η παχυσαρκία πολλές φορές επιδεινώνει το πρόβλημα, άρα συνήθως η πρώτη συμβουλή είναι το χάσιμο βάρους. Επίσης υπάρχουν ειδικές συσκευές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την συνεχόμενη παροχή αέρα. Μιλήστε με το γιατρό σας για το πρόβλημά σας.


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Η κατάθλιψη και η κούραση είναι κοινές στις γυναίκες και οι δύο αυτές καταστάσεις φαίνεται να πυροδοτούν η μία την άλλη. Το στρες και η ανησυχία μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνια το βράδυ με αποτέλεσμα το πρωί να αισθάνεστε ακόμα χειρότερα.


Τι πρέπει να κάνετε: Μιλήστε στον γιατρό σας για το πώς αισθάνεστε. Θα θέλει να ξέρει πότε ξεκίνησαν τα συμπτώματά σας και πόσο έντονα είναι. Μαζί μπορείτε να καθορίσετε τον καταλληλότερο τρόπο θεραπείας που μπορεί να περιλαμβάνει αντικαταθλιπτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία ή και τα δύο.
Eπιμέλεια: Αλεξανδρος Γιατζίδης, M.D, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος,

Σταμάτης Μαλέλης: Μιλά πρώτη φορά για την περιπέτεια της υγείας του: «Πήγα και γύρισα. Επί 15 ημέρες ήμουν σε καταστολή»


«Με ταρακούνησε πολύ όλο αυτό που πέρασα. Πήγα και γύρισα. Επί 15 ημέρες ήμουν σε καταστολή. Διασωληνωμένος και σε καταστολή» αναφέρει ο Σταμάτης Μαλέλης και μιλά για πρώτη φορά για την περιπέτεια της υγείας του που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του.

«Αυτό που είπε ένας γιατρός και πραγματικά είναι η αλήθεια, είναι ότι «επειδή ζούσες τη ζωή σου με πάθος, πήρες φόρα, πέρασες απέναντι, χτύπησες στον τοίχο, έκανες γκελ και γύρισες πίσω. Γι' αυτό δεν πέθανες. Εάν δε ζούσες με πάθος, θα κόλλαγες στον τοίχο και θα πέθαινες» αναφέρει στο Real και συμπληρώνει: «Μετά από μια τέτοια δοκιμασία βλέπεις την ουσία και το βάθος της ζωής. Πόσο ηλίθιο και ανόητο είναι να μισείς κάποιον. Θα ήθελαν να αφήσω τις ακρότητες στη δουλειά και τα πολλά πράγματα που ασχολιόμουν και να ασχολούμαι με λιγότερα και πιο ουσιαστικά και να ζω μια πιο ποιοτική ζωή. Σε έναν - δυο μήνες υποτίθεται ότι θα είμαι τελείως καλά. Αλλά δεν πρέπει να ξαναπαρασυρθώ γιατί λένε ότι το 50% των ανθρώπων γίνονται χειρότεροι από ότι ήταν. Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνω ένα βήμα μπροστά. Και να δημιουργήσει αυτό που θέλω».

http://www.gossip-tv.gr/

Ταμπέλες για γέλια.....

Μπορούμε να τις συναντήσουμε οπουδήποτε. Αυτές, όμως, είναι μερικές από τις πολύ καλές. Ας τις απολαύσουμε!...


ΑΝΕΚΔΟΤΑ



13 Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις!



___________________________________________ 

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
___________________________________________ 

2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός
βασιλιάς:

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ = Βασιλιάς Δαβίδ,
ΚΟΥΠΕΣ = Καρλομάγνος,
ΣΠΑΘΙΑ = Μέγας Αλέξανδρος
ΚΑΡΟ = Ιούλιος Καίσαρας

___________________________________________ 

Απίστευτο !! 

3. 111.111.111 x 111.111.111 == 12.345.678.-9-87.654.321
___________________________________________ 

4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο
μπροστινά 
του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη.
- Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα , 
τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
- Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε
φυσικό θάνατο.
___________________________________________ 

5. 'I am.' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική
γλώσσα.
___________________________________________

6. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, 
πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ?

Aπάντηση: One thousand.
___________________________________________ 

7. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας
αυτοκινήτου , 
η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ?

Aπάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες..
__________________________________________

8. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει?

Aπάντηση: Το μέλι
___________________________________________ 

9. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών
κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά , 
έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. 
Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.
___________________________________________ 


10. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο
ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρόμελι> για να πίνει. 
Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην
σελήνη (moon), 
ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon. 

___________________________________________

F.U.C.K. 

11. Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν.

είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής
οικογένειας).
Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και 
έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν
έκαναν σεξ.
Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 
'Fornication Under Consent of the King' 
(συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..
___________________________________________ 

GOLF 

12. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. 
Ο τίτλος του ήταν << Gentlemen Only, Ladies Forbidden>> 
έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα. 
__________________________________________

KAI.......... 


13. TO 1981

1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε

TO 2005

1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε 


Eαν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί 
και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League, 
παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Πάπα... 

Ανέκδοτο:O Kινέζος εργάτης


O Kινέζος εργάτης τηλεφωνάει στο αφεντικό του:
- Eγώ όχι έρθει δουλειά! Eγώ άρρωστος!
Aφεντικό:
- Eγώ όταν αρρωσταίνω κάνω έρωτα με την γυναίκα μου, και αμέσως αισθάνομαι καλύτερα. Δοκίμασέ το!
Mετά από ένα δίωρο ο Kινέζος ξαναπαίρνει τηλέφωνο:
- Έπιασε αφεντικό! Eγώ πιο καλά. Eσύ ωραίο σπίτι!!!

Μητροπολίτης έφυγε από τον αγιασμό γιατί ο άνδρας που βούτηξε ήταν…

Ο Μητροπολίτης έφυγε από τον αγιασμό γιατί ο άνδρας που βούτηξε ήταν ανεπιθύμητος...
Ανεπιθύμητος για τον Μητροπολίτη ήταν ο άνδρας που βούτηξε στο λιμάνι της Ναυπάκτου και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό. Σύμφωνα με το agriniopress, κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, άνδρας που είναι μέλος του Συλλόγου φίλων του Μοναστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το οποίο η Μητρόπολη Ναυπάκτου έχει χρόνια αντιπαράθεση, κατάφερε να βουτήξει στο λιμάνι της Ναυπάκτου και να πιάσει πρώτος τον Σταυρό.

Μόλις το είδε αυτό ο Μητροπολίτης και ο άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του, ο Ιερόθεος, αποχώρησε ενοχλημένος από το σημείο, χωρίς να πάρει τον Σταυρό, αφήνοντας άναυδους επισήμους και πιστούς.

Ο άνδρας, άρχισε να φωνάζει «ντροπή σου» στον Μητροπολίτη και, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε ένταση...



Read more: http://www.newsbomb.gr/

Προβόπουλος, Αντρίκος Παπανδρέου κι ο συνδετικός κρίκος της “Lazard”


Αποκάλυψη συμπτωματικών παράλληλων ενεργειών από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη διαχειρίστρια Private Equities “Unigestion” Ποιος είναι ο Γάλλος τραπεζίτης που συνεργάζεται στενά με τον Α. Παπανδρέου και διατηρεί φιλία με τον Χάρη Παμπούκη Πώς εμπλέκεται ο Γιώργος Παπανδρέου και πότε έτυχε να κάνει ανεπίσημα ταξίδια για να δει το φίλο του Θοδωρή Μαργέλλο
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Πριν από 48 ώρες το “Newsbomb.gr” απέδειξε με ντοκουμέντα τι σημαίνουν οι διαρροές πληροφοριών από τον Κορυδαλλό ότι «ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σκέφτεται να μιλήσει». Με ΦΕΚ και με νόμους δείξαμε ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες τόσο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του κ. Γιώργου Προβόπουλου.

Εκτενές δημοσίευμα από το έγκυρο “Olympia.gr” δίνει μια νέα πτυχή στις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και πιθανώς τις οδηγίες που έχει εκτελέσει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Προβόπουλος. Παράλληλα μπαίνει στη συζήτηση πλέον και το όνομα της οικογένειας Παπανδρέου, παρά την επίμονη προσπάθεια των τριών κυβερνητικών εταίρων να την προστατεύσουν.

Η ιστορία ξεκινά μερικούς μήνες πριν πέσει η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή. Στις 28 Ιανουαρίου 2009 η εταιρεία “Unigestion” ανακοίνωσε στο «επενδυτικό κοινό» ότι προχώρησε στην ίδρυση δύο επενδυτικών σχημάτων για να διαχειριστεί “Private Equities” (δηλαδή Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια). Δείτε παρακάτω το ντοκουμέντο 1.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ήρθε στη δημοσιότητα από την έγκυρη αποκαλυπτική ιστοσελίδα. Σ’ αυτήν εμφανίζονται δύο πρόσωπα ως τα ισχυρά πρόσωπα που θα εγγυηθούν το πέρας οποιασδήποτε επενδυτικής προτάσεως. Ο ένας είναι ο κ. Μπερνάρ Πικάρ και ο άλλος είναι ο αδελφός του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου!

Πώς συνδέονται Πικάρ – Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

Πάμε να συνθέσουμε λοιπόν το παζλ με τα δικά μας στοιχεία:

Για τις υπηρεσίες του κ. Παπανδρέου προς τη “Unigestion” και για τη στενή συνεργασία του με τον Γάλλο τραπεζίτη κ. Πικάρ έχει αναφερθεί εκτενώς το “Newsbomb.gr” σε ρεπορτάζ του Βελισσάριου Δραγάτση που δημοσιεύθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

  1. Ο κ. Πικάρ παίζει ισχυρό ρόλο στην επενδυτική τράπεζα «Λαζάρ» (“Lazard”) την οποία είχε προσλάβει το πρόσωπο των ημερών, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έναντι 31 εκατ. ευρώ για να εποπτεύει την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα. Όλως τυχαίως η συνάδελφος του κ. Πικάρ στη «Λαζάρ», η οικονομολόγος κ. Μισέλ Λαμάρς δήλωσε σε συνέντευξή της προς την «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε» ότι κάποιοι κερδίζουν από την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Εκτός από συνεργάτης του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, ο τραπεζίτης κ. Πικάρ διατηρεί προσωπική φιλία με τον στενό συνεργάτη του ΓΑΠ και πρώην υπουργό κ. Χάρη Παμπούκη. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα βρέθηκε στην Αθήνα ο Γάλλος τραπεζίτης και απόλαυσε σούσι με τον κ. Παμπούκη στο «Αμπρεβουάρ» του Κολωνακίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γνωριμία και η συνεργασία των κ.κ. Παπανδρέου και Πικάρ είναι τόσο στενή ώστε ο διευθύνων σύμβουλος της “Unigestion” κ. Χανσπέτερ Μπάντερ (Hanspeter Bader) δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του επειδή οι δύο φίλοι θα συνεργάζονταν για να προωθήσουν “Private equities” που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην ανακοίνωση, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου φαίνεται να είναι ήδη μέλος στην κυβερνητική Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης (σ.σ. “… and a member of the Greek Government Committee for Sustainable Development…”).

Η «πράσινη πρόταση», η ΤτΕ και η Επιτροπή

Δύο μήνες μετά, τον Μάρτιο 2009, η “Unigestion” κυκλοφόρησε σειρά διαφανειών με την «πράσινη» επενδυτική πρόταση που υπέβαλε ο κ. Κριστόφ ντε Νταρντέλ (Cristophe de Dardel) ως επικεφαλής κάποιου “private equity”. Ως μέλη της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού εμφανίζονται ο κ. Μπερνάν Πικάρ (Bertrand Piccard) κι ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου.

Την ίδια εποχή, η Τράπεζα της Ελλάδος ίδρυσε την ΕΜΕΚΑ (δηλ. Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής). Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται επί λέξει:

«Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Α. Προβόπουλου, το Μάρτιο του 2009, συστήθηκε Επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες, στην οποία ανατέθηκε το έργο της εκπόνησης μελέτης σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα.

»Μετά από μελέτες και έρευνες 26 μηνών, σε Έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2011, η Επιτροπή αποτίμησε το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την ελληνική οικονομία, το κόστος της τυχόν αδράνειας καθώς και το κόστος των μέτρων άμβλυνσης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής τα οποία θα ληφθούν στο πλαίσιο των σχετικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ας μην επαναλάβουμε ποιος ανεφώνησε με ικανοποίηση: «Λεφτά υπάρχουν».

Τα μέλη της επιτροπής και τα βιογραφικά τους υπάρχουν στη διαδικτυακή σελίδα της ΤτΕ. Στο βιογραφικό του κ. Αντρίκου Α. Παπανδρέου δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία του με τη “Unigestion” αλλά και στην κυβερνητική επιτροπή που αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Περίεργο δεν είναι; Προσέξτε τι λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος σε πρόσφατη δήλωσή του, αναρτημένη στο YouTube.

Ερωτήματα για Γιώργο, Αντρίκο και Προβόπουλο

Μεταφέρουμε χρήσιμα ερωτήματα που προκύπτουν:
Ήταν γνωστή η πρόθεση του κ. Προβόπουλου να τοποθετήσει τον κ. Παπανδρέου σε επιτροπή που έχει αρμοδιότητα ανάλογη των καθηκόντων του στη “Unigestion”;
Μήπως η “Unigestion” εξαπατούσε το επενδυτικό κοινό λέγοντας ψεύδη για να δείξει ότι «ελέγχει πολιτικά και νομικά ρίσκα» έχοντας στον στρατηγικό σχεδιασμό μέλος «Κυβερνητικής επιτροπής» στο αντικείμενο”; Γιατί τότε ο κύριος Παπανδρέου ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε σε αυτή την αήθη χρήση του ονόματός του από κερδοσκόπους;
Πώς και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ενώ σε άλλες περιπτώσεις απάντησε με αγωγές όταν ξέσπασε θόρυβος για τα περίφημα CDS με την εμπλοκή της “Unigestion”, της αμαρτωλής “Dexia” (που πρωτοστάτησε στη χρεωκοπία της “Lehman Brothers”) και τις επαφές του με στελέχη της που μεταπήδησαν στην “Informed Judgement Partners” επικεφαλής της οποίας είναι ο στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Ντόρης Μαργέλλος;

Η δεύτερη ανακοίνωση της “Unigestion”

Εννιά ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό που αναγκάσθηκε να κάνει ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011 υπό την πίεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (που ζητούσε εξηγήσεις από τον τότε υπουργό Οικονομικών για εκείνους που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό) εκδόθηκε μία ακόμα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από τη “Unigestion”. Σε εκείνο τον ανασχηματισμό ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στο Περιβάλλοντος όπου μόνιμη επωδός ήταν η «πράσινη ανάπτυξη».

Ταυτοχρόνως, η ΤτΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης από την ΕΜΕΚΑ. Πόσες συμπτώσεις τελικά!

Στην ανακοίνωση για το κλείσιμο του “Secondary Opportunity Fund II”, στις σημειώσεις προς τους ενδιαφερομένους για την κοινοπραξία της «δεύτερης ευκαιρίας» εμφανίζεται ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου στην πρώτη θέση των ειδικών που μπορούν να εγγυηθούν κέρδη σε επενδυτές. Δείτε παρακάτω το ντοκουμέντο 2.

Ο στόχος της “Unigestion” φθάνει στο φιλόδοξο ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να μην ξεχνιόμαστε, η συγκεκριμένη εταιρεία εδρεύει στη Γενεύη όπου όλως τυχαίως ήταν εγκατεστημένη και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “I4Cense” του κ. Αντρίκου Παπανδρέου για την οποία γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν περισσότερα. Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε αναγκασθεί να δώσει εξηγήσεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του μικρού αδελφού του στην ελβετική εφημερίδα “La Liberte”

Με την ευκαιρία αναμοχλεύουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr” το οποίο αποκαλύπτει τι σήμαινε αιχμή του «Βήματος» -που αποδόθηκε στον κ. Σταύρο Ψυχάρη- για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Τον Ιούνιο του 2011, την ίδια εποχή που εκδόθηκε από το Λονδίνο η δεύτερη ανακοίνωση της “Unigestion”, έτυχε να βρίσκεται εκεί ινκόγνιτο ο τότε πρωθυπουργός. Μεταξύ των όλων όσων άλλων έκανε, πήγε στο γνωστό εστιατόριο «Ζούμα» για σούσι με ενδιαφέρουσα παρέα μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν ο κ. Μαργέλλος της “Informed Judgement Partners”.

Το όνομα του κ. Μαργέλλου έχει ακουστεί πολύ στην υπόθεση των CDS. Στο ίδιο ρεπορτάζ περιγράφεται η ένταση στην τότε Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τις εξωθεσμικές δραστηριότητες τόσο του Αντρίκου, όσο και του Νίκου Παπανδρέου.

Μετά το σχόλιο του «Βήματος» περί του “Knightbridge” ακολούθησε άλλο κυριακάτικο δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως ησυχαστήριο το σπίτι του κ. Ντόρη Μαργέλλου στο Παρίσι. Εκεί τυχαίνει να υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο της “Unigestion”, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αυτά για να δώσουμε περισσότερα στοιχεία σε όσους αναζητούν την αλήθεια με στοιχεία για τη διακυβέρνηση της εποχής Παπανδρέου, την υπαγωγή στο Μνημόνιο, τη διεθνή κηδεμονία και το μυστήριο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κι έπεται συνέχεια, όσο κάποιοι δεν αποκαλύπτουν τι έχει συμβεί με τον πρέσβυ κ. Ηλία Κλη, με ποιου εντολές ενέργησε και τι ρόλο είχε όταν παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ με βάση το σχετικό δημοσίευμά μας.



Read more: http://www.newsbomb.gr/

Οι πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν ευρώ φόρο στην Ελλάδα!


Ενώ η ελληνική οικονομία καταρρέει, οι Ελληνες εφοπλιστές με τα εκατομμύρια στην Ελβετία δεν πληρώνουν τίποτα και η κυβέρνηση τους κάνει "πλάτες" τονίζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.


Η εφημερίδα στο άρθρο της το οποίο τιτλοφορείται «Ο κλεμμένος θησαυρός», επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά».

Ο αρθρογράφος μάλιστα παρομοιάζει με σκωπτικό τρόπο την απόδοση των φόρων από τους εφοπλιστές, με το κυνήγι του θησαυρού στο οποίο όπως διευκρινίζει έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους και αφηγείται την ιστορία του Ιάσονα με το χρυσόμαλλο δέρας. «Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος».

Μιλώντας με αριθμούς ο αρθρογράφος τονίζει ότι από τα 3.760 πλοία που βρίσκονται στην κατοχή Ελλήνων πλοιοκτητών μόνο 862 νηολογούνται με ελληνική σημαία, για φορολογικούς λόγους.

«Σήμερα η ναυτιλία είναι από τους μόνους τομείς στους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Μαζί με τον τουρισμό είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να φέρει κεφάλαια στην Ελλάδα. Έως και 200.000 άνθρωποι ασχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Και η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι περίπου το 5%. Εάν οι πλοιοκτήτες εγκαταλείψουν την Ελλάδα απειλούνται 60.000 θέσεις εργασίας» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Η γερμανική εφημερίδα καταγγέλλει για τους λόγους αυτούς το κράτος για διαφθορά και ολιγωρία απέναντι στην αντιμετώπιση του ζητήματος, λέγοντας ότι από τη φορολόγηση των εφοπλιστών θα μπορούσαν να μπουν στα ελληνικά ταμεία 9 δισ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρεται καταλέξει στο επίμαχο άρθρο «οι Έλληνες ολιγάρχες δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν τίποτα στο διεφθαρμένο κράτος τους».




Η Πέγκυ Τρικαλιώτη περιγράφει πώς έμεινε τελικά έγκυος: "Οι γιατροί σκίζουν τα χαρτιά τους. Έναν μήνα πριν μείνω έγκυος είχα πάρει έγγραφο που επιβεβαίωνε ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί"


Για την προσωπική της ζωή, το γάμο και την περιπέτεια της μέχρι να μείνει έγκυος μίλησε η Πέγκυ Τρικαλιώτη στην Τίνα Μανδηλαρά και το Thema People. 
"Δεν ξέρω πως τραβούσα μία - μία τις προβληματικές περιπτώσεις. Σήμερα δεν μπορώ καν να αναλογιστώ πως πίστευα ότι μπορούσα να κάνω παιδί με αυτούς τους ανθρώπους. Μέχρι που γνώρισα τον καλό μου, με τον οποίο κατάλαβα εξαρχής ότι αυτός ήταν ο ιδανικός για μένα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο γνωριμίας μας δρομολογήσαμε το παιδί και ήταν τότε που ανακάλυψα ότι κάτι τέτοιο φάνταζε για μένα ανέφικτο. Ακόμα και σήμερα οι γιατροί σκίζουν τα χαρτιά τους με ό,τι συνέβη. Να φανταστείς ότι έναν μήνα πριν μείνω έγκυος είχα πάρει έγγραφο από το Λονδίνο που επιβεβαίωνε ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί. Και ήταν τότε που έπαθα κατάθλιψη, αλλά ευτυχώς για λίγο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχα μείνει έγκυος. Πρόκειται για απίστευτη συγκυρία και ακόμη πιο απίστευτο ήταν το γεγονός ότι την Παρασκευή ξεκινούσα πρόβες για το "Δεν μ' αγαπάς, Μ' αγαπάς" και την Δευτέρα μου είπαν ότι ήμουν έγκυος".

http://www.tuned.gr

Τι κάνουν στο Facebook οι Έλληνες;


Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες, που έχουν λογαριασμό στο Facebook, συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο χωρίς να έχουν κάτι πραγματικά να κάνουν και αναλώνονται στο να κάνουν «Like» σε αναρτήσεις άλλων.

Το συμπέρασμα βγαίνει από την πρόσφατη πανελλήνια έρευνα για τη συμπεριφορά των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.100 χρήστες που χρησιμοποιούν τα social media, όπως Facebook, Twitter, διάφορα Blogs και άλλα.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2011, την περασμένη χρονιά είχαμε την αύξηση στον αριθμό των “φίλων” κατά ένα ποσοστό της τάξης του 40%, γεγονός που οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση του Facebook, αλλά και γενικότερα των εφαρμογών γνωριμιών. Το 46% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τις ειδήσεις που κατακλύζουν το profile του, με το 40% να αισθάνεται πως παραβιάζεται η προσωπική του ζωή.

Τέλος ένας στους επτά θεωρεί πως το Facebook αποτελεί το λόγο που απομακρύνθηκε από τους φίλους του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ποσο κοστιζουν και τι αποδιδουν οι εναλλακτικοι τροποι θερμανσης


Eναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές, καθώς η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στο 1,40 με 1,60 ευρώ το λίτρο καθιστά το κόστος δυσβάσταχτο. Kαυσόξυλα, πέλετ, φυσικό αέριο για όσους...
έχουν δυνατότητα σύνδεσης, κλιματιστικά και κάθε άλλου είδους ηλεκτρική συσκευή επιστρατεύονται ως οικονομικότερες λύσεις για να βγει ο χειμώνας που όλοι εύχονται να αργοπορήσει και να είναι ήπιος. Tι εξοικονόμηση όμως προσφέρουν οι εναλλακτικές πηγές για θέρμανση;
 
H δαπάνη για θέρμανση, λένε οι ειδικοί εξαρτάται πρωτίστως από τη μόνωση της κατοικίας, οπότε οι πρώτες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί. Tα στοιχεία που δίνουν είναι άκρως πειστικά, για να θερμανθεί μια μονοκατοικία με μόνωση θα πρέπει να καταναλώσει 55kWh/m2/έτος, ενώ μια μονοκατοικία στην Kεντρική Eλλάδα, χωρίς μόνωση θα χρειαστεί 185 kWh/m2/έτος.
 
Aντιστοίχως μια πολυκατοικία με μόνωση θα χρειασθεί 45kWh/m2/έτος και μια χωρίς μόνωση 145 kWh/m2/έτος. Tα κλιματιστικά αντικατέστησαν από πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις το πετρέλαιο θέρμανσης και φέτος η χρήση τους αναμένεται να γενικευθεί, σε περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. H χρήση τους, ειδικά φέτος με την τιμή του πετρελαίου στο 1,40, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς σίγουρα πιο συμφέρουσα. Για να ζεσταθεί ένα τυπικό τριάρι διαμέρισμα με τα κλασικά σώματα, η κατανάλωση πετρελαίου φτάνει μέχρι 2 ευρώ την ώρα.
 
Mε κλιματιστικά τύπου inverter σε όλα τα δωμάτια εκτός του μπάνιου όπου ταιριάζει καλύτερα ένα αερόθερμο η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 0,50 ευρώ την ώρα, με τις ισχύουσες τιμές ρεύματος. Στην πράξη, η εξοικονόμηση είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα άδεια δωμάτια. O καταναλωτής θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται αισθητά από τις ειδικές καιρικές συνθήκες και τις διαφορές θερμοκρασίας που καλείται να καλύψει αλλά και τη χαμηλή ποιότητα θέρμανσης που προσφέρει (ξηρός αέρας, μη διατηρήσιμη, θόρυβος κ.λπ.).
 
Tο φυσικό αέριο, αισθητά φθηνότερο από το πετρέλαιο, αλλά όχι διαθέσιμο σε όλους τους καταναλωτές. Δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει μόνο στον N. Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία και στην Aττική και δεν καλύπτει ακόμη όλες τις περιοχές. Tην περσινή σεζόν (Oκτ. 2001-Aπρ. 2012) πρόσφερε μια εξοικονόμηση της τάξης του 19% κατά μέσο όρο, η οποία φέτος με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 35%.
 
Mια κατοικία 100 τ.μ. στην Aττική για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση φέτος θα χρειασθεί 1.800 με 1.900 ευρώ περίπου, ενώ με το φυσικό αέριο (με την τρέχουσα τιμή) το αντίστοιχο κόστος περιορίζεται στα 1.050 ευρώ. Tο κόστος εγκατάστασης εξοπλισμού φυσικού αερίου για μια μέση πολυκατοικία κυμαίνεται από 3.500- 4.000 ευρώ, πολύ συχνά όμως οι εταιρείες παροχής παρέχουν ειδικές προσφορές. Tα πέλετ προσφέρονται ως ένα ακόμη εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές.
 
Tα σύμπηκτα ξύλου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του πέλετ, έχουν ως πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα από καθαρό ξερό ξύλο, χωρομολυντές και πρόσθετα. H τιμή του εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητά του, ενώ λόγω της κατασκευής του έχει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τα καυσόξυλα. Eχουν τυποποιημένες διαστάσεις για εύκολη χρήση και αποθήκευση και διατίθενται σε σακούλες των 15 ή 50 κιλών και χύμα. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τζάκι, όπου όμως η απόδοσή του είναι χαμηλή (20%), σε σόμπα για ξύλο ή πέλετ, σε ενεργειακό τζάκι (απόδοση 60%) και σε ειδικούς καυστήρες.
 
Oι σόμπες για πέλετ έχουν απόδοση 80-90%, έχουν ευκολία στον προγραμματισμό και απαιτούν πολύ απλή συντήρηση. Oι λέβητες για πέλετ μπορούν να συνδεθούν με θερμαντικά σώματα ή και να λειτουργούν συνδυαστικά με αέριο ή πετρέλαιο. H απόδοσή τους ξεπερνά το 90%, αλλά προϋποθέτουν χωριστό χώρο για τοποθέτηση. H συντήρησή τους είναι απαιτητική, καθώς χρειάζεται να γίνεται 4 φορές τον χρόνο για κάθε εστία και 1 φορά τον χρόνο για τον λέβητα και την καμινάδα.
 
Σε ό,τι αφορά το κόστος, 1 κιλό πέλετ κοστίζει περίπου 0,30 ευρώ. Mε τα σημερινά δεδομένα ένα λίτρο πετρελαίου σε ένα καλοσυντηρημένο καυστήρα αποδίδει 8.500 Kcal, ενώ ένα κιλό πέλετ 4.000 Kcal, που σημαίνει ότι ένα λίτρο πετρελαίου ισοδυναμεί σχεδόν με 2 κιλά πέλετ. H εξοικονόμηση είναι προφανής, αφού για την ίδια ποσότητα θέρμανσης απαιτούνται 1,40 ευρώ για την περίπτωση του πετρελαίου και μόλις 0,60 ευρώ για το πέλετ. Eνας καυστήρας πέλετ κοστίζει από 1.700 έως 4.000 ευρώ ενώ μια σόμπα πέλετ κοστίζει λιγότερο από 2.000 ευρώ και ένα ενεργειακό τζάκι μεταξύ 2.200 -4.500 ευρώ.
 
Tα παραδοσιακά για τη θέρμανση των Eλληνων καυσόξυλα διεκδικούν το δικό τους μερίδιο ως εναλλακτικό πλέον καύσιμο. H ζήτησή τους έχει αυξηθεί από πέρυσι κατακόρυφα και μαζί η παράνομη υλοτομία και διακίνηση και διάφορες μορφές εξαπάτησης του καταναλωτή, όπως το να τα βρέχουν  για να αυξάνεται το βάρος τους. Για την προστασία των καταναλωτών τέθηκε σε διαβούλευση νέος Aγορανομικός Kώδικας που προβλέπει τη διακίνησή τους υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Τα καυσόξυλα πέρυσι κόστιζαν κατά μέσον όρο 0,20 ευρώ το κιλό.
 
Eάν φέτος δεν υπάρξει σημαντική μεταβολή της τιμής τους, θα είναι κατά 60% φθηνότερα από το πετρέλαιο. Για το τρίμηνο Δεκέμβριος - Φεβρουάριος το κόστος με χρήση σόμπας με καυσόξυλα είναι κατά μέσο όρο 500 ευρώ έναντι 1.500 ευρώ που θα απαιτούσε για το ίδιο χρονικό διάστημα το πετρέλαιο θέρμανσης με τη φετινή τιμή.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Φρικτό έγκλημα στη Μανωλάδα! Σκότωσε τη γυναίκα του με βαριοπούλα, σφυρί και κατσαβίδι!

- Άγρια δολοφονημένη με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρά αντικείμενά σε όλο της το σώμα βρέθηκε μια γυναίκα στην Παλαιά Μανωλάδα

- Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο σύζυγος της ομολόγησε πως την σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής και μετά την παράτησε γυμνή σε μία καλύβα
- Τον φερόμενο ως δράστη βρήκαν να δουλεύει σε χωράφι σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Tο πτώμα της 41χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία όπως γράφει το patrisnews βρήκε ο αδελφός της μαζί με έναν φίλο του, καθώς την αναζητούσε εδώ και δύο ημέρες. 

Την εντόπισαν τελικά σε μια καλύβα σε τραγική κατάσταση, καθώς ήταν βάναυσα κακοποιημένη και χτυπημένη, γυμνή από τη μέση και κάτω και με πολλαπλά τραύματα (σπασμένα άνω και κάτω άκρα, μώλωπες κτλ).

Στο σημείο οπου φέρεται να διεπράχθη το έγκλημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τη Σήμανση κατσαβίδι, ψαλίδι και βαριοπούλα.

Το ανδρόγυνο έχει και δύο κόρες στη Ρουμανία, 23 και 24 ετών, οι οποίες ειδοποιήθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Η 41χρονη Ρουμάνα, ονόματι Μαρινέλα, ζούσε και εργαζόταν στην περιοχή της Μανολάδας τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο σύζυγός της εντοπίστηκε σε αγρόκτημα της περιοχής να εργάζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα και αποκάλυψε ότι το διέπραξε το βράδυ της Παρασκευής!

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κοσμά Αλεξίου, ο θάνατος της 40χρονης Ρουμάνας επήλθε πριν 36 με 48 ώρες, κάτι που επιβεβαιώνει και τον ισχυρισμό του συζύγου της Ρουμάνας. 

Στο πτώμα βρέθηκαν ίχνη από σφυρί και βαριοπούλα, καθώς και χτυπήματα με ψαλίδι και κατσαβίδι.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε νωρίτερα η Αστυνομία:

"Σήμερα 6-1-2013 το πρωί, στη Μανωλάδα Ηλείας, ανευρέθηκε στην οικία της νεκρή μια 41χρονη Ρουμάνα η οποία έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Μετά από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για την υπόθεση αυτή έχει προσαχθεί ο 45χρονος σύζυγος της, ομοίως υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στη υπόθεση.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της"

http://www.newsit.gr

Απίστευτο! Έφυγε Μητροπολίτης από τον αγιασμό - Δείτε τον απίστευτο λόγο!


Κι όμως, έγινε κι αυτό! Ο άνδρας που βούτηξε στο λιμάνι της Ναυπάκτου και έπιασε τον Σταυρό ήταν ανεπιθύμητος για τον Μητροπολίτη κι ο τελευταίος σηκώθηκε κι έφυγε από τον Αγιασμό! Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, άνδρας που είναι μέλος του Συλλόγου φίλων του Μοναστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το οποίο η Μητρόπολη Ναυπάκτου έχει χρόνια αντιπαράθεση, κατάφερε να βουτήξει στο λιμάνι της Ναυπάκτου και να πιάσει πρώτος τον Σταυρό.


Μόλις το είδε αυτό ο Μητροπολίτης και ο άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του, ο Ιερόθεος, αποχώρησε ενοχλημένος από το σημείο, χωρίς να πάρει τον Σταυρό, αφήνοντας άναυδους επισήμους και πιστούς.

Ο άνδρας, άρχισε να φωνάζει «ντροπή σου» στον Μητροπολίτη και δημιουργήθηκε αναστάτωση με τον πιστό τελικά να δίνει τον Σταυρό σε ένα παιδί.




thestival.gr


Η μυστηριώδης ιστορία της εξαφάνισης πέντε παιδιών



Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, όποιος οδηγεί στην Route 16 κοντά στο Fayetteville της Δυτικής Βιρτζίνια, βλέπει μια πινακίδα με τις φωτογραφίες πέντε παιδιών. Του 14χρονου Maurice, της 12χρονης Martha, του 9χρονου Louis, της 8χρονης Jennie και της 5χρονης Betty. Κάτω από τις φωτογραφίες είναι μια ιστορία με το τι μπορεί να τους συνέβη.


Το Fayetteville ήταν πάντα μια μικρή πόλη και ο κεντρικός της δρόμος δεν ξεπερνά τα 90 μέτρα. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν και ποτέ οι κάτοικοι της δεν συμφώνησαν αν τα παιδιά είναι νεκρά ή ζωντανά. Το μόνο σίγουρο είναι πως, την Παραμονή των Χριστουγέννων του 1945, ο George και η Jennie Sodder -Ιταλοί μετανάστες και οι δύο- και τα εννιά από τα δέκα παιδιά τους έπεσαν για ύπνο (ο ένας γιος ήταν στον Στρατό). Γύρω στη μια το πρωί ξέσπασε φωτιά. Ο George, η Jennie και τα τέσσερα παιδιά τους κατάφεραν να γλυτώσουν, αλλά τα άλλα πέντε δεν τα είδε ποτέ κανείς.

Ο George προσπάθησε να σώσει τα παιδιά του. Προσπάθησε να μπει από μια εξωτερική σκάλα στα πάνω δωμάτια που ήταν τα παιδιά, αλλά μυστηριωδώς αυτή έλειπε. Αποφάσισε να ανέβει με ένα από τα φορτηγά του, τα οποία ενώ την προηγούμενη δούλευαν κανονικά, εκείνη την ώρα δεν δούλεψαν. Προσπάθησε να ρίξει νερό από ένα βαρέλι, αλλά το βρήκε άδειο.

Η κόρη του Marion έτρεξε στους γείτονες να καλέσει την Πυροσβεστική, αλλά το κέντρο δεν απαντούσε. Ένας γείτονας από μια παρακείμενη ταβέρνα προσπάθησε να τηλεφωνήσει και αυτός αλλά ούτε αυτός κατάφερε να πάρει κάποια απάντηση. Ένας άλλος γείτονας πήγε και βρήκε τον επικεφαλής της Πυροσβεστική ο οποίος έβαλε μπρος τον συναγερμό για φωτιά. Ο ένας πυροσβέστης τηλεφωνούσε και ειδοποιούσε τον άλλο! Ενώ το κέντρο της Πυροσβεστικής ήταν μόλις 2,5 μίλια μακριά, η Πυροσβεστική έφτασε στις 8 το πρωί και αφού το σπίτι είχε γίνει στάχτες.

Ο George και η Jeannie υπέθεσαν πως τα παιδιά τους ήταν νεκρά αλλά μια σύντομη έρευνα στο έδαφος δεν έδειξε κανένα απομεινάρι. Ο αστυνόμος πρότεινε πως η φωτιά ήταν πολύ ισχυρή που έλιωσε τα κορμάκια τους. Ένας πολιτειακός επιθεωρητής της αστυνομίας απέδωσε την φωτιά σε ελαττωματική καλωδίωση. Ο George κάλυψε την περιοχή με μπάζα για να μην μετατραπεί σε μνημείο ο χώρος και εκδόθηκαν πέντε πιστοποιητικά θανάτου λόγω "φωτιάς ή ασφυξίας".

Οι Sodder όμως άρχισαν να σκέφτονται αν τα παιδιά ζούσαν ή ήταν νεκρά.


Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Maurice, Martha, Louis, Jennie, Betty.


Η οικογένεια του Sodder ήταν αξιοσέβαστη στην τοπική κοινωνία και ο George ήταν ισχυρογνώμων σε όλα ποτέ όμως δεν μιλούσε για το συνέβη και έφυγε από την Ιταλία.

Λίγους μήνες πριν το συμβάν είχε εμφανιστεί ένας άγνωστος ψάχνοντας για δουλειά. Έφερε μια βόλτα στο πίσω μέρος του σπιτιού και έδειξε δυο ασφάλειες λέγοντας, "Κάποια μέρα αυτές θα προκαλέσουν φωτιά" κάτι που πρόσφατα η τοπική εταιρία παροχής ρεύματος τις είχε κρίνει κατάλληλες. Την ίδια εποχή, κάποιος άλλος προσπάθησε να τους πουλήσει ασφάλειες ζωής και νευρίασε όταν ο George αρνήθηκε. "Το καταραμένο σπίτι σας θα γίνει καπνός και τα παιδιά σας θα καταστραφούν. Θα πληρώσετε για τις βρομιές σας με τον Μουσολίνι", φώναξε. Ο μεγαλύτερος γιος θυμήθηκε κάτι ακόμα. Πριν τα Χριστούγεννα ένας άντρας είχε παρκάρει στον Αυτοκινητόδρομο 21 και παρακολουθούσε τα μικρά που επέστρεφαν από το σχολείο.

Γύρω στις 12:30 το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μια άγνωστη γυναικεία φωνή ζήτησε λάθος όνομα. Η Jennie που το σήκωσε άκουσε ένα τραχύ γέλιο και τσούγκρισμα ποτηριών στην άλλη άκρη της γραμμής. Ενώ γύριζε στο κρεβάτι, πρόσεξε πως όλα τα φώτα και οι κουρτίνες στον κάτω όροφο του σπιτιού ήταν ανοικτά και η πόρτα ξεκλείδωτη. Είδε τον Marion να κοιμάται στον καναπέ και υπέθεσε πως τα άλλα παιδιά είχαν πάει για ύπνο. Αφού έκλεισε τα φώτα και τις κουρτίνες και κλείδωσε έπεσε ξανά για ύπνο. Λίγο αργότερα άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στη σοφίτα και μετά κάτι να κυλάει. Μια ώρα μετά το δωμάτιο της είχε γεμίσει καπνό.

Η Jennie δεν μπορούσε να καταλάβει πως δεν απέμεινε τίποτα από τα παιδιά της και έκανε μερικά πειράματα με κοτόπουλα, βοδινό και χοιρινό κρέας και κόκαλα. Πάντα κάτι έμενε. Ένας εργάτης σε κρεματόριο την ενημέρωσε πως ακόμα και αν καεί κάποιος στους 2000 βαθμούς για δυο ώρες τα κόκαλα παραμένουν. Το σπίτι κάηκε μέσα σε 45 λεπτά.

Ένας εργάτης στις τηλεπικοινωνίες τους είπε πως το καλώδιο του τηλεφώνου τους είχε κοπεί. Πως μπορεί να προκλήθηκε φωτιά από βραχυκύκλωμα, όπως ανέφεραν οι αρχές και όμως είχαν ρεύμα; Ένας μάρτυρας ανέφερε πως είδε κάποιον στην σκηνή της φωτιάς με κάτι σαν ανυψωτικό μηχανής. Μήπως γι' αυτό δεν έπαιρναν μπρος τα φορτηγά του George; Μια μέρα που επισκέφτηκαν το μέρος, η Sylvia βρήκε κάτι λαστιχένιο. Αμέσως θυμήθηκαν τον θόρυβο και την κύλιση που άκουσε η Jennie. Ο George ανέφερε πως ήταν μια βόμβα ναπάλμ.

Μια γυναίκα ανέφερε πως την ώρα της φωτιάς είδε μέσα σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τα εξαφανισμένα παιδιά. Μια άλλη γυναίκα με κατάστημα είδε τα παιδιά την επόμενη μέρα 50 μίλια δυτικά της μικρής πόλης. "Τα σερβίρισα πρωινό. Υπήρχε ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από την Φλόριντα". Μια άλλη με ξενοδοχείο ανέφερε πως είχε δει τα τέσσερα από τα πέντε μια εβδομάδα μετά την φωτιά με δυο γυναίκες και δυο άντρες με ιταλική προφορά.

Το 1947, ο George και η Jennie έστειλαν επιστολή στο FBI και έλαβαν απάντηση από τον ξακουστό J. Edgar Hoover: "Αν και θα ήθελα να σας εξυπηρετήσουμε, το θέμα φαίνεται να είναι τοπικού χαρακτήρα και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ερευνών αυτού του γραφείου". Οι πράκτορες του Hoover είπαν πως θα πηγαίναν αμέσως αν τους το επέτρεπαν οι τοπικές αρχές, κάτι που δεν έγινε.

Έπειτα οι Sodder προσέλαβαν τον ιδιωτικό ντετέκτιβ C.C. Tinsley, ο οποίος ανακάλυψε ότι ο ασφαλιστής που απείλησε τον George ήταν μέλος της επιτροπής του ιατροδικαστή, που θεώρησε την πυρκαγιά ατύχημα. Επίσης άκουσε μια περίεργη ιστορία για τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, F.J. Morris. Αν και ο Morris δήλωσε πως δεν υπήρχαν απομεινάρια, υποτίθεται ότι εκμυστηρεύτηκε ότι είχε βρει "μια καρδιά" στις στάχτες, την έβαλε σε ένα κουτί και την έθαψε στις στάχτες. Ο Tinsley έπεισε τον Morris να βρουν το κουτί. Πήγαν την "καρδιά" σε έναν νεκροθάφτη, που δήλωσε πως ήταν η "καρδιά" ήταν ένα άκαο βοδινό συκώτι. Οι Sodder άκουσαν κάποιες φήμες πως ο πυροσβέστης το έκανε αυτό για να σταματήσει η οικογένεια τις έρευνες.

Αργότερα ο George είδε μια φωτογραφία ενός παιδιού σε μια εφημερίδα της Νέας Υόρκης και ήταν σίγουρος πως ήταν Betty. Πήγε στο Μανχάταν να βρει την μικρή αλλά οι γονείς της δεν τον δέχτηκαν. Τον Αύγουστο του 1949, έκαναν νέα έρευνα στον τόπο της καταστροφής με τη βοήθεια του παθολόγου Oscar B. Hunter, ο οποίος βρήκε πολλά θραύσματα σπονδύλων. Στην αναφορά του έγραψε, "Τα ανθρώπινα οστά αποτελούνται από τέσσερις οσφυϊκούς σπονδύλους που ανήκουν σε ένα άτομο. Ταιριάζουν σε άτομο ηλικίας 16 ή 17 χρονών. Τα οστά δείχνουν μεγαλύτερη σκελετική ωρίμανση από ό, τι θα περίμενε κανείς από ένα 14χρονο αγόρι (το μεγαλύτερο αγόρι των Sodder). Μπορεί όμως ένα αγόρι γύρω στα 14 1/2 να δείχνει με 16χρονο ή 17χρονο".

Τα οστά δεν φαίνεται να έχουν εκτεθεί σε φωτιά και είναι παράξενο που δεν βρέθηκαν άλλα κόκαλα. Τίποτα δεν το δικαιολογεί αυτό μιας και το σπίτι κάηκε μέσα σε μισή ώρα. Τα κόκαλα μάλλον προήλθαν από τα μπάζα που έριξε ο George".


Φυλλάδιο για τα παιδιά


Ο George και η Jennie έστισαν την ταμπέλα στην Route 16, μοίρασαν φυλλάδια και πρόσφεραν 5.000 δολάρια αμοιβή για πληροφορίες. Σύντομα ανέβασαν την αμοιβή στα 10.000 δολάρια. Ένα γράμμα από μια γυναίκα από το St. Louis έφτασε λέγοντας πως το μεγαλύτερο κορίτσι, η Martha, ήταν σε μια μονή στην περιοχή. Ένας ιδιοκτήτης μπαρ ανέφερε μια ιστορία που κάποιος ανέφερε μια φωτιά παραμονή Χριστουγέννων στη Δυτική Βιρτζίνια. Κάποιος στη Φλόριντα είπε πως τα παιδιά ζουν με έναν συγγενή της Jennie. Ο George πήγε μέχρι εκεί αλλά χωρίς αποτελέσματα.

Το 1968, η Jennie βρήκε ένα γράμμα χωρίς αποστολέα από το Kentucky. Μέσα υπήρχε μια φωτογραφία ενός 20χρονου. Από πίσω χειρόγραφα έγραφε "Louis Sodder. Σ' αγαπώ αδερφέ Frankie. Ilil Boys. A90132 ή 35." Ο νεαρός έμοιαζε με τον Louis. Προσέλαβαν ξανά ντετέκτιβ και τον έστειλαν στο Kentucky. Δεν είχαν ποτέ νέα του.


Η φωτογραφία του "Louis Sodder"


Οι Sodder φοβούμενοι μην πάθει τίποτα ο γιος τους δεν ανέφεραν τίποτα. Αντ' αυτού έβαλαν την νέα φωτογραφία του στην πινακίδα.

Ο George πέθανε το 1968 και η Jennie το 1989. Η πινακίδα τελικά κατέβηκε. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους συνέχισαν τις έρευνες και βρήκαν νέες θεωρίες. Η τοπική μαφία προσπάθησε να στρατολογήσει τον George που αρνήθηκε. Προσπάθησαν να του πάρουν χρήματα και αρνήθηκε. Τα παιδιά απήχθησαν από κάποιον γνωστό —μπήκε από την πόρτα, είπε για την φωτιά και "προσφέρθηκε" να τα σώσει. Μπορεί να μην ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους για να τους σώσουν.

Η Sylvia, σήμερα 69 χρονών, δεν πιστεύει πως τα αδέρφια της χάθηκαν στη φωτιά.

πηγή: smithsonianmag.com



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger