Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καλέντουλα η θεραπευτική… Ιδιότητες και σύγχρονες χρήσεις

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013


Καλέντουλα η θεραπευτική

Άλλα ονόματα: Καλέντουλα των αγρών, καλεντούλα, Νεκρολούλουδο, Κίτρινη μαργαρίτα, κατιφές, καλενδούλη, µοσκαρδίνι, αδράχτι της γριάς, πετεινόχορτο.

Περιγραφή : Το όνομα καλέντουλα προέρχεται από τη λατινική λέξη «kalendae» (καλένδες) που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες μέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου. Το officinalis δείχνει την παραδοσιακή φαρμακευτική χρήση του φυτού.

Ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων. Είναι φυτό ετήσιο και το γνωρίζουμε όλοι. Η καταγωγή του είναι από την Αίγυπτο και το καλλιεργούμε συχνά στους κήπους. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με άνθη κίτρινα ή ζωηρά πορτοκαλιά, απλά ή διπλά, με φύλλα μεγάλα, στενά στη βάση, φαρδύτερα και στρογγυλεμένα στην κορυφή.

Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα άνθη του φυτού. Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες.

Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη.

Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις, φλεγμονές.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Καλέντουλας είναι ότι καθαρίζει το αίμα, επισπεύδει την επούλωση των πληγών και λειαίνει τις ανωμαλίες του δέρματος. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η Καλέντουλα είναι ένα σημαντικό φάρμακο σε περιπτώσεις μη εγχειρήσιμου καρκίνου.

Συστατικά: Τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) και σημαντικές ποσότητες πυριτίου.

Ο συνδυασμός του πυριτίου και της προστατευτικής βλέννας που περιέχει, καθιστά την καλέντουλα ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων για την ίαση των οποίων ο οργανισμός πρέπει να αναπλάσει νέους ιστούς.

Πυρίτιο: Ανήκει στα μέταλλα και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισµό. Επίσης συντελεί στην υγεία του δέρµατος και συμμετέχει στην ανάπτυξη των µαλλιών, των νυχιών και των δοντιών.

Επιπλέον, οι πηκτίνες που περιέχονται στα φύλλα της την καθιστούν ενυδατικό παράγοντα. Ακόμη δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των ρυτίδων.

Τα πέταλα και η γύρη της καλέντουλας περιέχουν τριτερπενοειδείς εστέρες και καροτενοειδή, και τα αντιοξειδωτικά φλαβοξανθίνη και χρυσοξανθίνη που είναι και η πηγή του κίτρινο πορτοκαλί χρώματος.

Τα φύλλα και τα κοτσάνια περιέχουν άλλα καροτενοειδή, λουτεΐνη ως επί το πλείστων (80%), ζεαξανθίνη (5%), και β-καροτένιο. Εκχυλίσματα του φυτού, επίσης, χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά λόγω της παρουσίας ενώσεων, όπως σαπωνίνες, ρητίνες και αιθέρια έλαια.

Τα άνθη περιέχουν φλαβονογλυκοσίδες, τριτερπενικούς ολιγογλυκοσίδες, τριτερπενικούς γλυκοσίδες τύπου oleanane, σαπωνίνες, και σεσκιτερπενικούς γλυκοσίδες.

Παραδοσιακές χρήσεις: Η χρήση του φυτού έχει μακρά παράδοση. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Μέση Ανατολή και Ινδία ως θεραπευτικό φυτό και ως χρωστική για υφάσματα, τρόφιμα και καλλυντικά.

Τα λουλούδια της θεωρούνται βρώσιμα και χρησιμοποιούνται στις σαλάτες ως γαρνιτούρα ή για να προσθέσουν χρώμα αντί για το πολύ πιο ακριβό σαφράν.

Η καλέντουλα είναι επίσης από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά βότανα και χρησιμοποιείται στη δυτική θεραπευτική ήδη από τον 12ο αιώνα. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πονόδοντων, σαν αντισπασμωδικό ιδιαίτερα για το στομάχι και την δυσμηνόρροια, σαν τονωτικό του ήπατος, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό.


Ιδιότητες και σύγχρονες χρήσεις: Η καλέντουλα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και του ερυθήματος και είναι ιδανική για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Επίσης είναι ενυδατική και μαλακτική. Τοπικά έχει χρησιμοποιηθεί για κιρσούς, αιμορροΐδες, έκζεμα και επιπεφυκίτιδα.

Φαρμακολογικές μελέτες φυτών έχουν δείξει ότι εκχυλίσματα καλέντουλας μπορεί να έχουν αντι -ιικές, αντι-γονιδιοτοξικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η καλέντουλα είναι για τις πληγές ότι είναι η άρνικα για τους μώλωπες. Και τα δύο φυτά θεωρούνται αποτελεσματικά ειδικά για τραυματισμούς.

Ενδείκνυται σε περιπτώσεις τραυματισμών των μυών και των τενόντων και όπου υπάρχει έντονη φλεγμονή. Στο Παρίσι το 1849, χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε πολλά θύματα που είχαν θραύσματα στα οστά από τραύματα σφαιρών, των οποίων τα άκρα υπό άλλες συνθήκες θα είχαν ακρωτηριαστεί, σώθηκαν με την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της καλέντουλας.


Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, ιδιαίτερα τα άνθη, προσφέρουν ανακούφιση από τους πονοκεφάλους και τον πονόδοντο

Θεραπευτικές Ιδιότητες : Τα αιθέρια έλαια αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και μυκήτων, οι δε σαπωνίνες ενεργούν αντιφλεγμονικά.

Η καλέντουλα ενισχύει επιπλέον το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργεί αντισπασμωδικά και ευνοεί την έκκριση χολής.

Η καλεντούλα δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, στυπτικό, επουλωτικό, αντιμυκητιακό, εμμηναγωγό.

Είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία δερματικών προβλημάτων που οφείλονται σε μόλυνση ή φυσική βλάβη.

Χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύμα, μωλωπισμό ή διάστρεμμα.

Είναι ευεργετική για τα τραύματα που επουλώνονται αργά και για δερματικά και κιρσώδη έλκη.

Είναι ιδανική ως πρώτη βοήθεια σε ελαφρά εγκαύματα.

Χρησιμοποιείται για την θεραπεία γαστρικών και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

Σαν εμμηναγωγό βοηθά σε περιπτώσεις καθυστέρησης και επώδυνης εμμηνορροής.

Κατά των τσιμπημάτων της σφίγγας και της μέλισσας και κατά των κρεατοελιών. Συντηρεί και διατηρεί υγιή τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι και κατά της ακμής, με επαλείψεις.

Σαν χολαγωγό βοηθά σε προβλήματα της χοληδόχου κύστης και σε ασαφή πεπτικά προβλήματα που χαρακτηρίζουμε ως δυσπεψία.

Χρήση : Τις εξαιρετικές της ικανότητες δείχνει η καλέντουλα στους τραυματισμούς του δέρματος και των βλεννογόνων.

Κομπρέσες με τσάι ή αραιωμένο βάμμα μπορούν να θεραπεύσουν πληγές που επουλώνονται δύσκολα, μολύνσεις των νυχιών, εγκαύματα, αποστήματα, ουλές και έλκη των κνημών.

Οι γαργάρες με τσάι βοηθούν σε περίπτωση στοματίτιδας και φαρυγγίτιδας.

Την παρασκευάζουμε ως έγχυμα (ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1-2 κουταλάκια του τσαγιού και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά). Για τοπική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάπλασμα ή κομπρέσα.

Λάδι Καλέντουλας, παρασκευή και ιδιότητες : Για την παρασκευή του λαδιού της θα χρειαστούμε αποξηραμένα άνθη καλέντουλας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν τα άνθη δεν είναι στεγνά, είναι προτιμότερο να είναι αποξηραμένα διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εμπεριέχουν υγρασία η οποία κατά την παραμονή στο βάζο θα μπορούσε να προκαλέσει μούχλα. Αγοράστε μια γλάστρα καλέντουλας και κόβετε από κει κάθε φορά που χρειάζεστε να κάνετε λάδι.

Η αναλογία παρασκευής είναι: 1 μέρος βοτάνου σε 4 μέρη λαδιού. Τοποθετήστε τα άνθη σε ένα βαζάκι και συμπληρώστε με λάδι. Κλείστε καλά, ανακινήστε και τοποθετήστε το ώστε να το βλέπει ήλιος.

Την πρώτη εβδομάδα ανακινείτε συνεχώς, το αφήνετε για 1 μήνα περίπου. Μετά το σουρώνετε σε ύφασμα και αποθηκεύετε σε σκουρόχρωμο βαζάκι, διατηρείται σε μέρος σκιερό και δροσερό.

Το λάδι καλέντουλας χρησιμοποιείται σαν βάση για μασάζ, και για την παρασκευή θεραπευτικών και καλλυντικών κρεμών.

Η καλέντουλα αποτελεί ένα από τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, εκζέματα, ερεθισμοί, κιρσοί αλλά και προβλήματα όπως έλκος στομάχου.

Σε περιπτώσεις φλεβίτιδας, κιρσωδών έλκων, κρυοπαγημάτων και εγκαυμάτων, η αλοιφή φέρνει μεγάλη ανακούφιση.


1) Μαλακτική και επουλωτική κρέμα καλέντουλας:

Υλικά:

100 ml αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες βάμμα Καλέντουλας

5 σταγόνες από εκχύλισμα Καλέντουλας

2 με 3 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμόλαδο

Παρασκευή: Προσθέτουμε στο αμυγδαλέλαιο όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε το μείγμα και προσθέτουμε νιφάδες από μελισσοκέρι για τη στερεοποίησή του. Το βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

2) Αλοιφή καλέντουλας

Θα χρειαστούμε:

100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. κερί μέλισσας

Μια χούφτα άνθη καλέντουλας

Προετοιμασία: Ζεσταίνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 10 γρ. κερί μέλισσας σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κεράκι μας. Ρίχνουμε μια χούφτα άνθη καλέντουλας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Σουρώνουμε αμέσως αφού το βγάλουμε από την φωτιά, γιατί όσο κρυώνει θα αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο σκουρόχρωμο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείτε για ένα χρόνο σε δροσερό μέρος. Η χρήση του είναι για σκασμένα χέρια, φτέρνες, αγκώνες ακόμα και για ερεθισμένα κωλαράκια των μωρών αφού είναι αγνό χωρίς χημικά.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε άνθη καλέντουλας μπορούμε να αγοράσουμε λάδι καλέντουλας από το φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά και να προσθέσουμε το κερί μέλισσας. Προσοχή το κερί θα είναι καθαρό επεξεργασμένο κερί.

3)Μια μοναδική μαλακτική και επουλωτική κρέμα καλέντουλας:

Υλικά:

100 ml αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες βάμμα Καλέντουλας

5 σταγόνες από εκχύλισμα Καλέντουλας

2 με 3 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμόλαδο

Παρασκευή: Προσθέτουμε στο αμυγδαλέλαιο όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε το μείγμα και προσθέτουμε νιφάδες από μελισσοκέρι για τη στερεοποίησή του. Το βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

bambakia.gr


Ανέκδοτο: με συμβουλή γιατρού


Πάει ένας τύπος στο γιατρό...
- Γιατρέ κάνε κάτι, δε μπορώ να ευχαριστηθώ το σεξ, εκσπερματώνω πολύ γρήγορα.
- Χμ...Πάρε αυτό το πιστόλι...
- Πιστόλι;
- Πιστόλι κρότου είναι, κάθε φορά που θα βλέπεις ότι φτάνεις στο τέλος, θα ρίχνεις μια και απ τον κρότο θα φοβάσαι και θα μαγκώνεσαι.
... ... - Ok
Την άλλη μέρα.
- Γιατρέ χάλια η θεραπεία...
- Γιατί;
- Να, χτές έκανα το 69 με τη δικιά μου, πάνω λοιπόν που κόντευα, τραβάω μια πιστολιά...
- Και;
- Πρώτον, μούσκεμα η γκόμενα απ το φόβο της στα μούτρα μου...
Δεύτερον, μου τον δάγκωσε για τα καλά απ την τρομάρα της...
και τρίτον, πετάχτηκε ένας απ τη ντουλάπα με τα χέρια ψηλά....

Συνέντευξη βόμβα του Κίσσινγκερ...Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΟΜΒΑ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ (ΑΠΌ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΉ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΆΡΙΟ 2012)

Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότεροςπόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους...Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε...θα κυριαρχηθείτε..."

Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.

Σε συνέντευξή του τόνισε:

«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.

Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.

Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.

Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».


aegeanhawk

Τα Σόδομα και Γόμορρα καταστράφηκαν από Μετεωρίτη γράφει δίσκος από πηλό!



Αποκωδικοποίηση: «Δίσκος από πηλό λέει πως ένας αστεροειδής κατέστρεψε τα Σόδομα πριν από 5.000 χρόνια»

Ένα δισκίο αργίλου που έχει βασανίσει τους επιστήμονες για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει χαρακτηριστεί ως η επιβεβαίωση της μαρτυρίας ενός αστεροειδή που κατέστρεψε τις βιβλικές πόλεις Σόδομα και Γόμορρα πριν από 5.000 χρόνια.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σύμβολα της πλάκας αποτελούν λεπτομερή περιγραφή για το πώς ένας μεγάλος - 800 μέτρων - αστεροειδής έπληξε την περιοχή, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και ερημοποίηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα (386.000 τετραγωνικά μίλια). 


Η επίπτωση, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 1.000 τόνους έκρηξης TNT, θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις στην ιστορία του κόσμου.
Η ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει πώς ο Θεός κατέστρεψε τους «κακούς αμαρτωλούς» των Σοδόμων με φωτιά και θειάφι, αλλά επέτρεψε στον Λωτ, έναν δίκαιο άνθρωπο της πόλης, να φύγει μακριά με την οικογένειά του. 

Η θεωρία είναι το έργο των δύο επιστημόνων πυραύλων - του Alan Bond και του Mark Hempsell - που έχουν περάσει τα τελευταία οκτώ χρόνια συναρμολογώντας το αρχαιολογικό παζλ.
Στο επίκεντρό της είναι ένα δισκίο από πηλό που ονομάζεται επιπεδοσφαίριο, και που ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Victorian Henry Layard στα ερείπια της βιβλιοθήκης των Ανακτόρων στη Νινευή. 

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές για να αναδημιουργήσουν το νυχτερινό ουρανό χιλιάδες χρόνια πριν, έχουν εντοπίσει την παρατήρηση που περιγράφεται στην πλάκα - ένα αντίγραφο σημειώσεων του νυχτερινού ουρανού, από το 700 π.Χ. από κάποιον, από ότι φαίνεται, Σουμέριο αστρολόγος σε έναν από τους πρώτους γνωστούς πολιτισμούς του κόσμου - λίγο πριν την αυγή της 29ης Ιουνίου στο έτος 3.123 προ Χριστού.

Περίπου τα μισά από τα σύμβολα στην πλάκα έχουν σωθεί και τα μισά από αυτά αναφέρονται στον αστεροειδή. Τα άλλα σύμβολα καταγράφουν τις θέσεις των σύννεφων και τους αστερισμούς. Κατά τα προηγούμενα 150 χρόνια οι επιστήμονες είχαν κάνει πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες να μεταφράσουν την πλάκα. Ο Mark Hempsell, ένας από τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που έσπασε τον κώδικα της πλάκας είπε ότι είναι ένα θαυμάσιο δείγμα παρατηρήσεων, ένα απολύτως τέλειο επιστημονικό δείγμα."

Η περιγραφή ταιριάζει με ένα είδος αστεροειδή που είναι γνωστός ως τύπος Ατέν, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κοντά στη Γη. Η τροχιά του θα τον είχε θέσει σε πορεία σύγκρουσης με την κοιλάδα Φtz.
«Ήρθε σε μια πολύ χαμηλή γωνία - περίπου έξι βαθμούς - και στη συνέχεια κόβονται σε ένα βουνό που ονομάζεται Gaskogel περίπου 11 χιλιόμετρα από Kφfels», είπε ο κ. Hempsell.
Ο ίδιος λέει ότι το μέγεθος και η διαδρομή του αστεροειδή σήμανε ότι ήταν πιθανό να έχει συντριβεί στις αυστριακές Άλπεις στο Kφfels. Καθώς κινήθηκε κοντά στο έδαφος θα έχει αφήσει κάποιο ίχνος της καταστροφής από τα υπερηχητικά κύματα κλονισμού, και μετά θα χτύπησε στη γη με μια κατακλυσμική σύγκρουση.

Τα συντρίμμια που θα ήταν μέχρι και τα 2/3 του αστεροειδή είχαν εκσφενδονιστεί πίσω κατά μήκος της διαδρομής του και θα είχε δημιουργηθεί μια λάμψη θερμοκρασίας 400 βαθμών Κελσίου, σκοτώνοντας τα πάντα στην πορεία της.
«Όταν χτύπησε τα Kφfels δημιούργησε τεράστιες πιέσεις που κονιορτοποίησαν το βράχο και προκάλεσαν κατολίσθηση. Αλλά επειδή δεν ήταν σταθερός, δεν υπήρχε κρατήρας».

Η έκρηξη θα δημιουργούσε ένα σύννεφο σαν μανιτάρι, ενώ ένα λοφίο καπνού θα ήταν ορατό σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Ο κ. Hempsell είπε ένα άλλο μέρος του δισκίου, το οποίο έχει μήκος 18 εκατοστά και σχήμα, όπως ένα μπολ, περιγράφει ένα λοφίο καπνού γύρω από την αυγή το επόμενο πρωί.
«Θα πρέπει να γνωρίζεις το πλαίσιο για να μπορέσεις να το μεταφράσεις», είπε ο κ. Hempsell, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Οι γεωλόγοι έχουν καταγράψει την κατολίσθηση περίπου 9.000 χρόνια πριν, πολύ νωρίτερα από το αρχείο των Σουμερίων. Ωστόσο, ο κ. Hempsell, ο οποίος έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο για τη θεωρία, πιστεύει ότι μολυσμένα δείγματα από τον αστεροειδή μπορεί να προκάλεσαν σύγχυση στις προηγούμενες προσπάθειες χρονολόγησης.

Οι Ακαδημαϊκοί επίσης γρήγορα διαφώνησαν με τα πορίσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο «Μια Σουμέρια παρατήρηση του γεγονότος της σύγκρουσης στο Kφfels της Αυστρίας».

Ο John Taylor, ένας συνταξιούχος ειδικός στην αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στο Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι ήταν σε θέση να προβούν σε τέτοια αστρονομικά στοιχεία, ενώ η γνώση της γλώσσας των Σουμερίων είναι ελλιπής. «Παραμένω δύσπιστος από αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Ο Δρ Hempsall είπε ότι τουλάχιστον 20 αρχαίοι μύθοι καταγράφουν την ερήμωση του τύπου και με την κλίμακα της σύγκρουσης του αστεροειδή, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης περί της καταστροφής στα Σόδομα και Γόμορρα.

Η βιβλική ιστορία της ερήμωσης αναφέρεται στην Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης 19:24-28.
"Έπειτα ο Κύριος έριξε στα Σόδομα και Γόμορρα θειάφι και πυρκαγιά από τον ουρανό, και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις και όλη την κοιλάδα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων"
...to-parakseno

hellas-now.com


Οι χειρότεροι φόβοι των ζωδίων μέσα σε μια σχέση.



Συνήθως από το πρόσωπο που ερωτεύεται κανείς, περιμένει ότι θα του πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Τι γίνεται όμως αν αυτό που πραγματοποιείται είναι μόνο… οι εφιάλτες του; Και ποιοι ακριβώς είναι οι χειρότεροι φόβοι των ζωδίων από μια σχέση;

Διάβασε τα πράγματα που, αν τους τα κάνεις, θα θέλουν να φύγουν από κοντά σου με ταχύτητα φωτός!

Τα χειρότερα για τον ΚΡΙΟ
Να θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος να τρέχετε σε άγνωστα μέρη, αφού τα γνωστά είναι μια χαρά. Αυτό επεκτείνεται και στα ανεξερεύνητα σεξουαλικά εδάφη. Έτσι μπράβο, δώσε ρουτίνα στον Κριό και δες για πότε… θα την κάνει.
Να αποδειχθεί ότι έχεις υψοφοβία, εντομοφοβία και σε πιάνει πανικός, αν μπεις σε οποιοδήποτε όχημα τρέχει γρηγορότερα από 40 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν έχει πιο αντισεξουαλικό από το να είσαι φοβητσιάρης (ή φοβητσιάρα, μη νομίζεις πως αν είσαι γυναίκα τη γλιτώνεις).
Και επιπλέον να κάνεις μούτρα ή σκηνές αν εκείνος(-η) επιμένει να πηγαίνει χωρίς εσένα εκεί όπου δεν γουστάρεις / βαριέσαι / φοβάσαι. Τι έκανε λέει; Ποιος είσαι εσύ που θα βάλεις χαλινάρι στον άνεμο, ε;

Τα χειρότερα για τον ΤΑΥΡΟ
Όχι μόνο να μη σε ενδιαφέρει το καλό φαγητό, αλλά να μπορείς να φας και να σερβίρεις οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως φαγώσιμο, με την ευρεία έννοια. Το απόλυτο ξενέρωμα, να περιφρονείς αυτή την ύψιστη απόλαυση.
Να μην έχεις κανέναν ενδοιασμό να κυκλοφορείς στο σπίτι, μπροστά στα έντρομα μάτια του, σαν τρόφιμος νοσοκομείου με πιτζάμες, παντόφλες και μαλλί αχτένιστο από χθες το βράδυ. Παρεκτός κι αν το πας για χωρισμό…
Να πιστεύεις ότι τα λεφτά είναι για να τα τρώμε, διότι «μαζί μας θα τα πάρουμε;» και να συντελείς όσο μπορείς στο να φαγωθούν και τα δικά του. Ο Ταύρος σέβεται το χρήμα, και πόσο μάλλον αν πρόκειται για το δικό του. Κάτω τα χέρια, λοιπόν.

Τα χειρότερα για τον ΔΙΔΥΜΟ
Να κατεβάζεις διαρκώς μούτρα, γιατί θέλει να βγαίνετε και με άλλους και δεν αρκείται στη δική σου απαράμιλλη και συναρπαστική συντροφιά. Ο Δίδυμος θεωρεί αντιδημοκρατικό να μην μοιράζεται την υπέροχη παρουσία του και με άλλο κόσμο.
Να επαναλαμβάνεις με ενοχλητική συχνότητα τα ίδια και τα ίδια πέντε τσιτάτα, με τα οποία τον είχες κάνει να νομίσει αρχικά ότι είσαι άτομο της υψηλής διανόησης. Μπορεί να παραβλέψει πολλά ελαττώματά σου. Το μυαλό-κουκούτσι δεν είναι ένα από αυτά.
Να τον είχες αφήσει να νομίζει ότι μαζί θα ζήσετε τις «χίλιες και μια νύχτες», χωρίς όμως να του διευκρινήσεις ότι αυτές θα είναι μούγκα, μπροστά στην τηλεόραση. Τι βαρεμάρα, μα τον Αλλάχ!

Τα χειρότερα για τον ΚΑΡΚΙΝΟ
Όσο μεγαλώνεις, να μοιάζεις όλο και περισσότερο στη μάνα του/στον πατέρα της, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στην καρδιά του με αυτά τα ιερά πρόσωπα. Μάνα είναι μόνο μία, έλεος! Μην του βάζεις διλήμματα.
Όχι μόνο να επιμένεις να είσαι στο facebook, αλλά και να αρνείσαι να αλλάξεις τη φωτογραφία σου με κάποια, όπου είστε μαζί. Για το «κατάσταση: ελεύθερος-η» δεν συζητάμε καν.
Αν πάψεις να τον(την) αγαπάς και χωρίσετε, θα βουλιάξει στην πικρή μοναξιά, θα απομείνει να παραδέρνει σαν την καλαμιά στον κάμπο και δεν θα ξαναγαπήσει ποτέ. Γιατί θα του/της έχεις ραγίσει την καρδιά και θα κουβαλάς το κρίμα στον λαιμό σου, εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν.

Τα χειρότερα για τον ΛΕΟΝΤΑ
Παρά τις αρχικές (παραπλανητικές) ενδείξεις, η συμπεριφορά και η εμφάνισή σου να πηγαίνουν από το αμελές στο αμελέστερο, εκθέτοντάς τον ότι κυκλοφορεί με ένα… μπάζο. Ποιος, ο βασιλιάς! Που τόσες (ή τόσοι, αναλόγως) ονειρεύονται την εύνοια και το κρεβάτι του!
Να ξελογιαστείς με τον κολλητό(-τή) του και μάλιστα να μην τηρήσετε ούτε μια στοιχειώδη μυστικότητα. Τέτοιο ρεζίλεμα και προπαντός, ανάμεσα σε γνωστό κόσμο; Κι έπειτα σου λένε, φταίει ο φονιάς…
Να κάνεις απεγνωσμένες (αποτυχημένες φυσικά) και συνάμα ενοχλητικότατες προσπάθειες να τον καπελώνεις στο πού θα πάτε και τι θα κάνετε. Όχι πως θα πετύχεις τίποτα, πέραν του να τον εκνευρίσεις. Ή μήπως θα πετύχεις; Τέτοια να σκέφτεται, να πάθει πανικό.

Τα χειρότερα για τον ΠΑΡΘΕΝΟ
Να αποκαλυφθεί η τραγική αλήθεια ότι τα δόντια σου τα έπλυνες μόνο τα τρία πρώτα βράδια που κοιμηθήκατε μαζί, έτσι για προσποίηση. Και με το καταλάγιασμα του αρχικού ενθουσιασμού, να αραιώσουν και οι επισκέψεις σου στον ιερό τόπο που λέγεται μπανιέρα. Σοκ και δέος!
Να προκύψει σταδιακά και αδυσώπητα ότι στην πραγματικότητα δεν έχεις καμιά σχέση με το εξιδανικευμένο, γεμάτο πνευματικό και ψυχικό μεγαλείο πλάσμα που είχε πλάσει η τυφλωμένη από τον έρωτα τελειομανία του. Μα, πώς την πάτησε έτσι;
Να του τη βγεις δύστροπος, μουρτζούφλης και γκρινιάρης, στερώντας του τη δυνατότητα να κάνει κι εκείνος το ίδιο, διότι δύο στριμμένοι σε ένα μέρος είναι πάρα πολλοί για να τους αντέξει.

Τα χειρότερα για τον ΖΥΓΟ
Να αποκαλυφθεί ότι στην τηλεόραση δεν βλέπεις μόνο επιλεγμένα ντοκιμαντέρ και πολιτιστικές εκπομπές, όπως είχες αφήσει να εννοηθεί, αλλά κυρίως τούρκικα ρομάντζα ή… την ομαδάρα. Με την παρέα σου. Αλλά αν θέλει, μπορεί να κάτσει μαζί σας.
Ο χρόνος και η ενέργεια που επενδύει σε αυτή τη σχέση να φαίνονται ότι πάνε στράφι, και όσο περνά ο καιρός τόσο να δυσκολεύεται να αποφασίσει τον χωρισμό. Σαν εκείνους που μένουν σε μια δουλειά απλήρωτοι, με την ελπίδα κάποτε να τα πάρουν.
Το «όπου θες εσύ, αγάπη μου» να αντικατασταθεί σιγά σιγά με το «θα πάμε εκεί που σου λέω, αλλιώς εγώ δεν έρχομαι». Και να πρέπει ή να τσακωθεί ή να υποχωρήσει…

Τα χειρότερα για το ΣΚΟΡΠΙΟ
Να είσαι κολλημένος στις ίδιες συνήθειες και απόλυτα προβλέψιμος σε ό,τι λες και κάνεις. Σαν να βλέπει και ξαναβλέπει το ίδιο έργο. Η επανάληψη είναι για τον Σκορπιό μήτηρ όχι μαθήσεως αλλά… απωθήσεως. Εγγυημένα.
Να ανακαλύψεις τις δικές του κρυφές αδυναμίες και τα σκοτεινά μυστικά που τα φυλάει κλειδαμπαρωμένα, όπως ο Κέρβερος τον Άδη. Εκτός του ότι του αρέσει να το παίζει μυστηριώδης, τον ενοχλεί όταν του χαλάει η μόστρα.
Να μην είσαι ο εαυτός σου μαζί του, αλλά να το παίζεις κάτι στο πιο μοιραίο, δυναμικό, πνευματώδες, με όλο και μεγαλύτερη αποτυχία, όσο περνά ο καιρός. Και τελικά να του προκύψει… άνθρακες ο θησαυρός.

Τα χειρότερα για τον ΤΟΞΟΤΗ
Η ιδέα σου για εκδρομές να συνοψίζεται σε διαδρομές μεταξύ ταβέρνας και καφενείου, το καλύτερό σου για τα ταξίδια να είναι το ανελέητο shopping και η άποψή σου για τις καλοκαιρινές διακοπές να συνίσταται σε ξεροψήσιμο στην ξαπλώστρα.
Να συμφωνήσεις απολύτως μαζί του στο να έχετε μια ελεύθερη σχέση και να μην προκαταβάλετε το μέλλον. Θα αρχίσεις να του μιλάς για γάμο μόνο αφού περάσει ένα ολόκληρο τρίμηνο.
Να θεωρήσεις αυτονόητο πως αφού είστε μαζί, από δω και πέρα… κομμένες οι οικειότητές του με όσα άτομα του αντιθέτου φύλου θα γνωρίζει. Με τους παλιούς γνώριμους εντάξει, αλλά κι εκεί όχι πολλά-πολλά, έτσι; Α, και όλοι(-ες) οι πρώην διαγράφονται, εξηγηθήκαμε;

Τα χειρότερα για τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Καθώς θα θέλει να σταθεί στο ύψος της πρώτης εντύπωσης που σου έκανε, να πρέπει διαρκώς να καμουφλάρει τις αδυναμίες του. Άσε που μπορεί να τις εκμεταλλευτείς, αν τις ανακαλύψεις, και να έχεις το πάνω χέρι.
Να σε εμφανίσει για πρώτη φορά σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, του οποίου η γνώμη μετρά πολύ για τον ίδιο, όπως την οικογένειά του ή τον εργασιακό του χώρο, και με τη συμπεριφορά σου να τον κάνεις… εντελώς ρόμπα.
Να αποδειχθεί ότι παραπλανήθηκε ως προς την καταγωγή, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά σου. Και επειδή σου το έπαιξε ανωτέρου, ότι και καλά θα του άρεσες και πέρα από αυτά, να μην μπορεί τώρα να το πάρει πίσω.

Τα χειρότερα για τον ΥΔΡΟΧΟΟ
Να θέλεις διαρκώς σεξ, και πάλι σεξ, και ξανά μανά σεξ. Και μάλιστα με τον ίδιο, τυποποιημένο τρόπο. Τίποτα άλλο διαφορετικό να κάνετε μαζί δεν υπάρχει;
Να τον στριμώχνεις διαρκώς με εφιαλτικές ερωτήσεις του είδους: «Τι σκέφτεσαι τώρα;», «Γιατί δεν μιλάς;», και (το χειρότερό του) «Μ’ αγαπάααας;». Μπορείς να το δοκιμάσεις για πλάκα, αν θέλεις να του τη σπας. Αν πάλι θέλεις να τον κρατήσεις, απόφυγέ το.
Να αποδειχθείς κι εσύ σαν όλους τους άλλους (ή τις άλλες). Μη ρωτάς τώρα για διευκρινήσεις, και οι «όλοι οι άλλοι» αυτό έκαναν. Αλλά είναι μια καλή δικαιολογία για να εφαρμόσει το στρίβειν, όχι δια του αρραβώνος, αλλά δια του… μην τον είδατε.

Τα χειρότερα για τον ΙΧΘΥ
Να βασανίζεται με την απορία: Είσαι για δεν είσαι η αδελφή- ψυχή του και το κάρμα του αυτοπροσώπως; Κι αν αποδειχθεί ότι δεν ήσουν τελικά; Κι αν πέσει και γκρεμοτσακιστεί από τα ροζ συννεφάκια;
Να μην αγαπάς τα παιδάκια, τα σκυλάκια, τα γατάκια, τα λουλουδάκια, τα σοκολατάκια, τα σφηνάκια… Και επιπλέον, να τον ξεσυνερίζεσαι όταν επιμένει να βάζει στην κοινή ζωή σας τα αγαπημένα του «-άκια». Όλα μαζί ανεξαιρέτως και αδιακρίτως.
Να χωρίσετε, όπερ και θα σημαίνει πως δεν θα βρει ποτέ την αγάπη και θα πεθάνει σαν το σκυλί, σε βαθιά (ή και ρηχά) γεράματα, χωρίς να υπάρχει κανείς δίπλα του να του κλείσει τα μάτια.
http://us.lrd.yahoo.com


«Τύμπανα Πολέμου»



Με ένα πύρινο άρθρο του παρεμβαίνει στην επικαιρότητα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Σε αυτό θυμάται στιχομυθίες με τον τότε πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιττεράν. Στο κείμενό του αναφέρεται στα χημικά και στους «αναγκαίους» πολέμους… που χρειάζεται η Δύση για να συντηρήσει την Ανάπτυξη, όπως βέβαια εκείνη την εννοεί…

Τύμπανα Πολέμου

του Μίκη Θεοδωράκη

- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.

Νέος στόχος η Συρία.

- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.

- Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαρειά εγκαύματα τους έφερναν σ’ αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν… Έτσι μ’ αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.

- Μ.Θ. Και γιατί, κύριε Πρόεδρε, αντί να πουλάτε θάνατο δεν φροντίζετε να πουλάτε ειρήνη; Αντί για σφαίρες τρόφιμα, αντί για πυραύλους ψυγεία, αντί για κανόνια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, έπιπλα, σχολεία, βιβλία, ρούχα, αρώματα! Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη;

- Φ. ΜΙΤ. Γίνονται για να παταχθεί η τρομοκρατία, οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί

- Μ.Θ. Κι εσείς τι είσθε; Χωροφύλακες;

- Φ. ΜΙΤ. Ποιοι εμείς; Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει.

- Μ.Θ. Το λέτε σοβαρά; Αφού υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν.

- Φ.ΜΙΤ. Τότε απευθυνόμαστε στον ΟΗΕ, στην πλειοψηφία των Εθνών.

- Μ.Θ. Κορέα, Βιετνάμ, Αφρική, Νότια Αμερική… Μόνο αυτοί οι λαοί είναι άτακτοι;
Υπανάπτυκτοι; Κακοί; Κι αυτό το λέτε αυτό εσείς, ένας Γάλλος που έζησε από πρώτο χέρι την καλωσύνη, την Ανάπτυξη και την Τάξη της Χιτλερικής Γερμανίας… Υπάρχει τάχα ένας λαός σε όλο τον υπανάπτυκτο κόσμο που να έχει φτάσει την βαρβαρότητα και την κτηνωδία στα επίπεδα αυτής της ευρωπαϊκής χώρας;
*

Ήταν τότε που φιλοξενούσα τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο σπίτι μου στο Βραχάτι. Όπως ξέρετε, ποτέ δεν αναφέρθηκα στις προσωπικές μας συζητήσεις, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Πέρασαν όμως πολλά χρόνια και πιστεύω ότι αυτά τα λόγια που αποκαλύπτω, δεν θίγουν τη μνήμη του μεγάλου φίλου.

Μου δίνουν όμως το έναυσμα για να προχωρήσω σε ορισμένες σκέψεις με αφορμή τους πολέμους που σχεδόν κάθε χρόνο κάνουν εδώ κι εκεί οι ίδιες πάντα χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ και η Γερμανία να ακολουθεί προσεκτικά. Τι το κοινό έχουν; Έχουν πολλά. Όμως εγώ θα αναφερθώ στο γεγονός ότι οι πολεμικές τους βιομηχανίες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισαν να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των παραγωγικών σχέσεων και δυνάμεων και επομένως και στους εθνικούς προϋπολογισμούς αυτών των κρατών, σε σημείο που, όπως το είπε κι ο Μιττεράν, να εξαρτάται το επίπεδο ζωής της χώρας από τα κέρδη της εξαγωγής του μαύρου θανάτου.

Όμως αυτή η τεράστια σημασία των πολεμικών βιομηχανιών στη ζωή ενός έθνους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα οικονομικά πλαίσια. Διότι διαβρώνει με πολλούς τρόπους ολόκληρη την κοινωνία. Και κυρίως ψυχολογικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και φυσικά στρατιωτικούς. Τα εκατομμύρια εργάτες στις πολεμικές βιομηχανίες, οι οικογένειές τους, το κοινωνικό περιβάλλον στις μικρές πόλεις, όπου υπάρχουν πολεμικά εργοστάσια. Οι στρατιωτικοί που η ψυχολογία τους ανεβαίνει με το αίσθημα της δύναμης, της ανωτερότητας, της εθνικής ισχύος, της βίας που ξεπερνά τα όρια κάθε ελέγχου και γίνεται ανεξέλεγκτη, ατιμώρητη, κυριαρχική. Και φυσικά αυτή η αλλαγή της ψυχολογίας δεν περιορίζεται στους στρατιωτικούς αλλά διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στα ΜΜΕ και τους επιστήμονες. Επίσης τα οικονομικά οφέλη δεν περιορίζονται στους λίγους επί κεφαλής. Διαχέονται και αυτά σε όλη την κοινωνία. Όσο για τα κρατικά οφέλη, με τους φόρους πηγαίνουν προς τους κοινωνικούς τομείς της Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας και Έρευνας. Έτσι τελικά πίσω από κάθε δολλάριο και κάθε ευρώ του κάθε πολίτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των όπλων που κατασκευάζουν οι «πολιτισμένοι» για να εξοντώσουν τους «απολίτιστους», εισπράττοντας από τους θανάτους και τις καταστροφές τους κολοσσιαία κέρδη, ώστε να ζουν άνετα και πολιτισμένα και να δίνουν αφ’ υψηλού μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες παρλαπίπες.

Συμπέρασμα: Από μια τέτοια κοινωνία αγρίων με γραβάτα, τι μπορεί κανείς να περιμένει; Η διαφορά μας εμάς των Ελλήνων από τους Ιρακινούς και τους Σύριους είναι γεωγραφικού χαρακτήρα, γιατί είμαστε πιο κοντά στα έθνη των «πολιτισμένων». Αν μας καίγανε ζωντανούς, όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα με την Συρία, η οσμή των κρεάτων που καίγονται, ίσως έφτανε ως τη μύτη τους και αυτό είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για υπανάπτυκτους που κατά λάθος έγιναν Ευρωπαίοι. Εξ ίσου κερδοφόροι. 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι Γερμανοί από τη δική μας κρίση και από την κρίση των άλλων υπανάπτυκτων του Νότου…

Αθήνα, 29.8.2013

- See more at: http://arouraios.gr/2013/08/tympana-polemou/#sthash.1LB8GWHW.dpuf

Υφ. Εξωτερικών: Δώστε μας πίσω τη Νίκη της Σαμοθράκης και θα την συντηρήσουμε εμείς!


"Aν οι Γάλλοι και το Λούβρο, έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν τη Νίκη της Σαμοθράκης, είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε" είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είπε ότι μιλάει ως "Εβρίτης", που εκφράζει τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του.

«Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες», ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος προσθέτοντας, ότι «η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ' όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης" κατέληξε.

Τι προηγήθηκε

Το μουσείο του Λούβρου, όπου εκτίθεται η Νίκη της Σαμοθράκης, απηύθυνε έκκληση για δωρεές με τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του αγάλματος, ελπίζοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ έως τα τέλη του έτους.

Η νέα εκστρατεία υπό τον τίτλο "Όλοι μαικήνες" θα ξεκινήσει την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης δεν θα εκτίθεται πλέον στο κοινό.

Το αριστούργημα της ελληνιστικής γλυπτικής ανακαλύφθηκε στη Σαμοθράκη το 1863.

Η αποκατάστασή του αναμένεται να επιτρέψει τη βελτίωση του σκελετού και τον καθαρισμό του αγάλματος που έχει φιλοτεχνηθεί από διάφορα είδη μαρμάρου.

Το γλυπτό που παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη θα μετακινηθεί σε γειτονική αίθουσα. Η μαρμάρινη πλώρη πλοίου πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο θα αποσυναρμολογηθεί κομμάτι - κομμάτι.

Ταυτόχρονα, το Λούβρο θα ξεκινήσει την αποκατάσταση της σκάλας Νταρού που οδηγεί στο άγαλμα "χωρίς ποτέ να κλείσει αυτή τη σημαντική πρόσβαση, την οποία έχουν περί τα επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως", δήλωσε ο Λουντοβίκ Λοζιέ, μηχανικός μελετών στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου.

Η "Νίκη της Σαμοθράκης" θα επιστρέψει στη θέση της το καλοκαίρι του 2014, η αποκατάσταση της σκάλας θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών αποκατάστασης ανέρχεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερος από αυτόν που είχε προβλεφθεί πέρυσι. Το Λούβρο έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των τριών εκατομμυρίων από διαφορές δωρεές. Μένει ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο το μουσείο ελπίζει να συγκεντρώσει μέσω της έκκλησης για δωρεές από ιδιώτες έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν τις δωρεές τους μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.louvresamothrace.fr ή www.tousmecenes.fr από την Τρίτη ή ταχυδρομικώς.

Σύμφωνα με την γαλλική φορολογική νομοθεσία, το ποσό που θα καταβληθεί εκπίπτει κατά 66% από τη φορολογία για τους ιδιώτες και κατά 60% για τις επιχειρήσεις.
Newsit.gr 

Αυτά είναι τα εβραϊκά σχέδια για Παγκόσμια Κυριαρχία!(video)


Το πλέον αποκαλυπτικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στο Μέγκα, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας!

Ο Εβραίος πολιτικός, μας λέει ξεκάθαρα πως οι εθνικές κυβερνήσεις δεν ελέγχουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πως "αυτό θα πρέπει ν' αλλάξει με νέους κανόνες, που θα πρέπει να σεβαστούν όσες χώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα κατάσταση"!

Προφανώς, μιλάει για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που είναι προ των πυλών και επισήμως: Μάλιστα, τονίζει πως "είτε δέχεστε να συμμετάσχετε εκεί με τους όρους μας, είτε πεθαίνετε φτωχοί και ασήμαντοι"!!!

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραδοχή του πως
τα γεγονότα στην Συρία και τις άλλες αραβικές χώρες μακροπρόθεσμα θα ευνοήσουν το Ισραήλ!!!

Αλήθεια, πώς θα γίνει αυτό, όταν στις εν λόγω χώρες επικρατήσουν σκληρά ισλαμικά καθεστώτα που (θεωρητικά) αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Εβραίους;

Πολύ απλά εδώ ο Πέρες μας αποκαλύπτει ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, που προβλέπει την ενοποίηση των αραβικών (ισλαμικών) καθεστώτων υπό την εβραΪκή "ομπρέλα"!

Κι όταν γίνει αυτό, σε συνδυασμό με την ΗΔΗ παγκοσμιοποιημένη οικονομία, θα έχουμε ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Γι' αυτό ο Εβραίος λέει πως ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ η χώρα του θα ευνοηθεί από τις τωρινές εξελίξεις!!!

Εμείς οι...συνωμοσιολόγοι και "αντισημίτες", δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο!



Τα είπε όλα ο Πέρες, ξεδιπλώνοντας τα εβραιοσιωνιστικά σχέδια για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!


http://www.hellas-now.com/

Δείτε τι λένε τα ζώδια για το Σάββατο 31/8!


ΚΡΙΟΣ
Είστε αρκετά κλεισμένοι στον εαυτό σας ή ασχολείστε περισσότερο με το σπίτι σας και τις οικογενειακές σας σχέσεις. Έχετε κατανοήσει ότι θα πρέπει να έχετε καλή σχέση με τους οικείους σας για να υπάρχει ισορροπία και αρμονία. Οι τυχερές ημέρες πάντως παρά τις δυσκολίες συνεχίζονται και αυτό σας δημιουργεί τελικά μια μεγάλη διάθεση να τα βγάλετε πέρα με όλες τις αντιξοότητες. Η σκέψη για γάμο ή για να συζήσετε πιθανόν να σας περιτριγυρίζει.

ΤΑΥΡΟΣ
Όταν έχετε την λίστα στο χέρι και μπαίνουν τα πράγματα με τον τρόπο που εσείς έχετε σκεφτεί ή εμπνευστεί τότε νιώθετε πολύ καλύτερα από άλλες φορές. Η διάθεσή σας να προστατέψετε τα οικονομικά σας και το σπίτι σας θα σας δώσει λύσεις που ούτε καν τις είχατε σκεφτεί. Όσο πιο πολύ είστε με άτομα που σας βγάζουν στην επιφάνεια νοσταλγία και πολύ συναισθηματικές μνήμες, εσείς αντλείτε από εκεί και έχετε δυνάμεις για να ριχτείτε στον δύσκολο αγώνα. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες μπορεί να παρουσιάσετε δείγματα εγωισμού μέσα από την ανάγκη ό, τι κάνετε να φαίνεται τέλειο κι αυτό να είναι τροχοπέδη για την ελεύθερη έκφρασή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Έχετε ανάγκη να προφυλάξετε τα συναισθήματά σας για να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη σχέση με την οικογένεια σας ή ακόμα και με το κατεστημένο που σας πιέζει να φερθείτε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενώ εσείς θέλετε να ξεφύγετε από όλα αυτά και να κάνετε κάτι πολύ δικό σας. Καλό είναι να έχετε πυγμή και να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο γιατί μέσα από αυτόν θα βρείτε την δική σας απελευθέρωση. Η επαφή με τον Ζυγό έχει ομορφύνει την ζωή σας και αυτό σας δημιουργεί ευεξία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχετε την δύναμή στα χέρια σας και αυτό σας ηρεμεί και σας καλμάρει. Η συναισθηματική σας κατάσταση σας βοηθάει να ξεπεράσετε όλα τα δύσκολα πράγματα. Είναι καλό να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με άλλους γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία θα ελαφρώσετε και θα γίνετε περισσότερο ανοικτοί. Όταν βγάζετε τα εσώψυχά σας έχετε μια ιδιαίτερη δύναμη στα χέρια σας η οποία σας καθοδηγεί σωστά. Όσοι είστε σε φάση αλλαγής στέγης θα το κάνετε άμεσα γιατί θα βρείτε το σπίτι που σας αντιπροσωπεύει.

ΛΕΩΝ
Σας προβληματίζουν οικογενειακά θέματα τα οποία δεν σας αρέσει να τα μοιράζεστε αλλά το ζητούμενο είναι να κάνετε και ένα βήμα παραπάνω γιατί τώρα έχετε όλα τα φόντα και την δυνατότητα να έχετε συμμάχους και φίλους από πολλά μέτωπα. Η εύρεση λύσης για ένα οικονομικό θέμα θα σας αλλάξει την διάθεση και θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Να είστε όμως πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρεστε στο παρελθόν ή σε ένα Σκορπιό γιατί δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε εύκολα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Καταλαβαίνετε την ανάγκη σας να γίνετε αρεστοί και αγαπητοί στους γύρω σας. Είναι καλό όταν εκφράζετε τα προστατευτικά σας συναισθήματα γιατί αποκτάτε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε όλα τα θέματα. Η σημαντικότητα του εαυτού σας αφαιρεί πλέον την σκέψη του θύματος ή του ατόμου που δίνει και δεν παίρνει τίποτε. Αντίθετα τώρα έχετε γεμίσει από καλά συναισθήματα και οράματα τα οποία σας δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Χρήματα και πιθανόν κάτι που δεν το περιμένατε σε επίπεδο οικονομικό θα σας ικανοποιήσουν.

ΖΥΓΟΣ
Αναζητάτε την οικογενειακή ισορροπία αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να την κερδίσετε γιατί ίσως κάνετε υπερβολές ή περνάτε στο άλλο άκρο και δεν κάνετε καμία κίνηση. Η σχέση με έναν Καρκίνο σας δίνει δυνατότητα να ξανακερδίσετε τον χαμένο χρόνο μεταξύ σας αλλά το ξέρετε από την αρχή ότι η σχέση αυτή είναι αρκετά δύσκολη γιατί θα χρειαστεί να αντιληφθείτε κάποιες λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις του άλλου που ίσως να σας ξεφεύγουν. Αν σχετίζεστε με Κριό τα πράγματα είναι καλύτερα από ποτέ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αναλύετε τα πάντα και βγάζετε συμπεράσματα τα οποία τελικά σας οδηγούν σε σωστές αποφάσεις. Η πίστη σε αυτό που θέλετε θα σας βοηθήσει να μην είστε μοιραία άτομα και να μπορείτε να διαφεντεύεται το περιβάλλον σας. Γιατί όταν το θέλετε ανεβαίνετε πολύ ψηλά αρκεί να μην παρασύρεστε από αυτοκαταστροφικά συναισθήματα. Το υγιές συναίσθημα είναι αυτό που θα σας βγάλει από την δυσκολία σας. Η επαφή με τον Καρκίνο θα είναι άκρως δημιουργική. Καλό είναι οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο να μην μπείτε σε σκέψεις εγωιστικές και ανταγωνισμού γιατί θα δυσκολέψετε την επαφή σας με Λιοντάρι.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ενώ βρίσκετε λύσεις και υπάρχει εύνοια σε πολλά μέτωπα από την άλλη ό, τι κερδίζετε πάει στον κουμπαρά των υποχρεώσεων αλλά τουλάχιστον είστε μια ή άλλη. Η ερωτική σας φύση πάντως αντιδρά υπερβολικά και δεν σας αρέσει να συμβιβάζεστε μέσα σε καταστάσεις και υποθέσεις που σας υποχρεώνουν να μην είστε ο εαυτός σας. Αν αναλάβετε πάντως να εκπληρώσετε κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε και μια άλλη πλευρά αφού θα μπείτε βαθιά σε οτιδήποτε φοβόσαστε ή νιώθετε ενοχές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σας απασχολούν υποθέσεις που όμως τελικά λύνονται με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως να έχετε αναλάβει από την φύση σας περισσότερες πρωτοβουλίες οι οποίες όμως μπορεί να επιβαρύνουν κατά κάποιο τρόπο την προσωπική σας σχέση γιατί μπορεί να μην αφιερώνετε σημαντικό χρόνο για αυτήν. Αν φέρεστε με αγάπη δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η επαφή σας με έναν Κριό θα σας φέρει τα πάνω κάτω και αυτό θα είναι η αφορμή για την αλλαγή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έχετε πολλές υποθέσεις και πρακτικές δουλειές και αυτό από την μια σας κουράζει αλλά από την άλλη νιώθετε ικανοποίηση μόλις δείτε ότι τα καταφέρνετε. Είναι καλό να είστε μπροστά σε μια υπόθεση που έχει να κάνει με συνεργάτες γιατί υπάρχει διάθεση από ένα άτομο να μεταφέρει αλλιώς τα μηνύματα και να υπάρξουν μπερδέματα. Εσείς δεν πρέπει να το επιτρέψετε αυτό γιατί θα βρεθείτε αργότερα σε δύσκολη θέση. Καλό είναι να γίνονται όσο μπορούν όλες σας οι δουλειές με διαφάνεια. Ο Καρκίνος προσπαθεί κάτι να σας πει αλλά προς το παρόν υπάρχει απόσταση.

ΙΧΘYΕΣ
Είστε πολύ γεμάτοι από συναισθήματα που βρίσκουν ανταπόκριση από πρόσωπα που σας απασχολούν. Οτιδήποτε θέλετε θα είναι πιο εύκολο να το αντιμετωπίσετε γιατί θα έχετε όλα τα μέτωπα με το μέρος σας κι αυτό θα το έχετε κάνει εσείς και κανένας άλλος. Οι δυνάμεις σας είναι πολύ μεγάλες αυτό το διάστημα αρκεί να μην παίρνετε στάση θύματος για όλα αυτά που περνάτε. Είστε πολύ δημιουργικά άτομα όταν το θέλετε. Φροντίστε για την σωστή αξιολόγηση ενός ακινήτου διαθέτοντας περισσότερο χρόνο για να το φτιάξετε ή να το επιδιορθώσετε.
Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger