Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δείτε την αποκαλυπτική φωτογραφία της Αντωνίας Καλλιμούκου!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013


Mας αναστατώνει για άλλη μια φορά 

Το έκανε και πέρυσι. Το θυμόσαστε; Τότε φρόντισε να δείξει την πίσω κίνησή. Αυτό το καλοκαίρι η  Αντωνία σκέφτηκε. «Είμαι που είναι στη Μύκονο. Γιατί να μη δείξω τ΄ανοίγματά μου;»

Θα ήθελα να είμαι από μια μεριά για να βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου. Ποιος ξέρει πόση ώρα είναι στημένη έτσι για να βγάλει φωτογραφία!! Εγκεφαλικά θα έχει προκαλέσει στο νησί και όχι άδικα.

Το κορμί της το έχουμε θαυμάσει αρκετές φορές στο παρελθόν και το μοντέλο δεν θέλει να μας αφήσει παραπονεμένους ούτε τώρα. Μπράβο Αντωνία. Φαίνεται τα μαθήματα γυμναστικής που κάνατε στην «Ελένη» δεν πήγανε χαμένα.

Ακολουθεί εγκεφαλικό... Δείτε τιμοκατάλογο από παραλία της Μυκόνου!


Φετινός τιμοκατάλογος στην παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο τα λόγια είναι περιττά!

Γράφει και αναλυτικά τις σαμπάνιες....



troktiko.eu

«Ο Χίτλερ ίσως δεν σκότωσε αρκετούς από τους τσιγγάνους!»


Το ενδεχόμενο αποπομπής του από το κόμμα του αντιμετωπίζει Ζιλ Μπουρντουλέ, μέλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και δήμαρχος της πόλης Σολέ της δυτικής Γαλλίας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε την Κυριακή, όταν είχε αντεγκλήσεις με μια ομάδα τσιγγάνων, ότι «ο Χίτλερ ίσως δεν σκότωσε αρκετούς από αυτούς.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Courrier de l’Ouest, η οποία ανάρτησε στον ιστότοπό της ηχογραφημένο σχετικό απόσπασμα ορισμένοι αθίγγανοι, που είχαν κατασκηνώσει το σαββατοκύριακο σε ένα αγρόκτημα στη Σολέ, «προκάλεσαν το δήμαρχο», κατηγορώντας τον για ρατσισμό και απευθύνοντας του ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ο Μπουρντουλέ, 53 ετών, είναι μέλος της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI) του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Ζαν-Λουί Μπορλού.

Συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ο πολιτικός πήγε στο σημείο όπου είχαν μεταβεί οι ταξιδιώτες, για να απαιτήσει να απομακρυνθούν από το χώρο.

Ο Μπορλού καταδίκασε την δήλωση αυτή και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συγκαλέσει την εκτελεστική επιτροπή του UDI για τις «αναπόφευκτες συνέπειες».

Ο Μπουρντουλέ κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι θύμα της «σκανδαλώδους συρραφής» όσων είπε και ότι απλώς επανέλαβε –με δυσπιστία– την ερώτηση που του είχε απευθύνει ένας δημοσιογράφος.

«Ξέρετε να μιλάτε καλύτερα από τον [πρώην πρόεδρο, Νικολά] Σαρκοζί», λέει ένας άνδρας στον πολιτικό, κι ο Μπουρντουλέ ακούγεται να απαντά «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» και μετά να λέει χαμηλόφωνα «αυτό δείχνει ότι ο Χίτλερ ίσως δεν σκότωσε αρκετούς από αυτούς».

Η δήλωση του Μπουρντουλέ αντανακλά την εντεινόμενη εχθρότητα στη Γαλλία έναντι των νομάδων Ρομά, που είχαν διωχθεί ανηλεώς από τη ναζιστική Γερμανία και συνεχίζουν κι ως σήμερα να αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διακρίσεις.

Υπολογίζεται ότι 200.000 Ρομά εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Ένα στέλεχος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Σαρκοζί, ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί, πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο καλώντας τους δημάρχους να «εξεγερθούν» εναντίον των παράνομων καταυλισμών νομάδων. Μάλιστα, ο Εστροσί είχε γράψει ένα 12σέλιδο «οδηγό» για το πώς να «προλαμβάνεται η παράνομη κατάληψη δημόσιων χώρων» από νομάδες που δεν είναι κάτοικοι, εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια.

aftodioikisi.gr

Νεαρή, κομμάτιασε τον Αφγανό επίδοξο βιαστή της στο Ρέθυμνο..


Ο νύχτα εφιάλτη για το υποψήφιο θύμα μετατράπηκε σε μία απίστευτη περιπέτεια για τον δράστη. 

Ο λόγος για μία νεαρή κοπέλα από την Κίνα και έναν αλλοδαπό από το Αφγανιστάν που

 εισέβαλε στο σπίτι της και επιχείρησε να τη βιάσει. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο. 

Η κοπέλα μετά το αρχικό σοκ επιτέθηκε στον επίδοξο βιαστή της με ότι έβρισκε μπροστά της. Ο Αφγανός, όταν αντιλήφθηκε τη σθεναρή αντίσταση από τη νεαρή, προσπάθησε να διαφύγει, διότι η κοπέλα παράλληλα με τα χτυπήματα φώναζε σε βοήθεια.

Πανικόβλητος ο αλλοδαπός άρχισε να τρέχει προς την έξοδο και εκείνη τη στιγμή η κοπέλα τον χτύπησε με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι. Η νεαρή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο επίδοξος βιαστής με βαριά τραύματα σε όλο το σώμα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

olympia.gr

Πάρτε υπογλώσσιο και δείτε την Χριστίνα Κολέτσα με μαγιό!


Η Χριστίνα Κολέτσα συνεχίζει τις εξορμήσεις στην παραλία και ανεβάζει μόνη της την θερμοκρασία...

Η sεxy τραγουδίστρια έκανε ηλιοθεραπεία και φυσικά το καλλίγραμμο κορμί της έφερε αναστάτωση.

Δείτε την!



Αλβανός εισαγγελέας με ελληνικό βιβλιάριο απορίας!


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις διαφθοράς σ’ αυτόν τον τόπο. Όποιον τομέα ερευνήσεις αποκλείεται να μη βρεις κάτι βρόμικο. Ο Πύρρος Δήμας φέρνει στην Βουλή περιστατικά με βιβλιάρια απορίας που κατείχαν Αλβανοί. 

Η αναζήτηση υπόπτων βιβλιαρίων απορίας άρχισε το καλοκαίρι του 2010, όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους κατόχους βιβλιάριων απορίας, αφού με ένα τέτοιο βιβλιάριο προσήλθε ο Αλβανός εισαγγελέας του Αργυροκάστρου, ζητώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ξεκίνησε έρευνα και το 2011 αφαιρέθηκαν 300 τέτοια βιβλιάρια από την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

 Τον Ιούνιο του 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράνομα προνοιακά επιδόματα, αλλά και για παράνομα βιβλιάρια. Όπως φαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται τόσο στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, όπου πριν από τέσσερις μήνες έφθασαν οι «αδιάφθοροι» του ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχου.

Εξετάζονται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και αφορούν στις δαπάνες νοσηλείας, αλλά και αγοράς φαρμάκων από κατόχους «υπόπτων» βιβλιαρίων απορίας, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο (που με μια πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες σε όσους (παρανόμως και έναντι αμοιβής) συμμετείχαν στην έκδοση των βιβλιαρίων απορίας σε δήθεν Βορειοηπειρώτες.

Στο πνεύμα εξορθολογισμού του δημοσίου χρέους και εξεύρεσης εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, ερωτά ο βουλευτής Πύρρος Δήμας τους αρμόδιους Υπουργούς, αν, πέρα από την άσκηση ποινικής δίωξης, του καταλογισμού ευθυνών και καταδίκης των υπαιτίων, είναι εφικτή και μπορεί να δρομολογηθεί η καταβολή προστίμων και χρηματικών ποινών από τους υπαιτίους, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη και να εξευρεθούν δημόσια έσοδα.

Ο Μακεδών

Πηγή:Voria  

Κρήτη: Κακοποιός είχε εγκαταστήσει κάμερες στο δρόμο για να βλέπει τους αστυνομικούς!


Κάμερες με τις οποίες κατέγραφε τις κινήσεις στο δρόμο με σκοπό να προλαμβάνει τον αστυνομικό έλεγχο, είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του σε χωριό του Ρεθύμνου κακοποιός, "παλιός" γνώριμος στις αρχές του Ρεθύμνου.

Η αποκάλυψη του hi - tech δράστη έγινε σήμερα από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Γεροποτάμου.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του δράστη καθώς είχαν πληροφορίες ότι εμπλέκεται σε υπόθεση όπλων και ναρκωτικών.

Φτάνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι προκειμένου να λαμβάνει ενημέρωση για τις κινήσεις των αστυνομικών και οποιουδήποτε άλλου απρόσμενου επισκέπτη, είχε τοποθετήσει κάμερα που ήταν στραμμένη προς το δρόμο.

Η κάμερα κατασχέθηκε ενώ ο ίδιος κατηγορείται ότι κατέγραφε παράνομα δεδομένα σε δημόσιο χώρο.

Στο σπίτι του επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο ένα φυσίγγι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε άλλους χώρους στους οποίους έχει πρόσβαση ο επιτήδειος δράστης.

flashnews.gr

Τέλος τα Μάλια για τους τουρίστες - Βρήκαν νέο προορισμό για όργια στη Βουλγαρία!

«Ξεχάστε τα Μάλια, καλώς ήρθατε στην Sunny Beach», γράφει η Daily Mail και διανθίζει το ρεπορτάζ για το νέο «άνδρο οργίων» των νεαρών Βρετανών τουριστών με χαρακτηριστικές φωτογραφίες των ακολασιών τους. Η Sunny Beach είναι στη γειτονική Βουλγαρία. «Είναι το νέο σημείο συνάντησης των νεαρών Βρετανών για σeξ και αλκοόλ, πολύ αλκοόλ», γράφει ο συντάκτης που χαρακτηρίζει το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας ως κορυφαίο προορισμό Ολλανδών, Γερμανών, Σκανδιναβών και τώρα Βρετανών νεαρών».

«Ξεχάστε τον Κάβο, τα Μάλια, την Ζάκυνθο», γράφει. Η πόλη διαθέτει 200 ξενοδοχεία κι άλλα τόσα μπαρ και είναι κοινό μυστικό ότι δέλεαρ είναι το φθηνό ποτό, που συχνά οδηγεί στο θάνατο.

Τον περασμένο μήνα ένας 19χρονος από τη νότια Ουαλία έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμενε και σκοτώθηκε. Ήταν μεθυσμένος.

Πέρυσι, σε διάστημα πέντε μηνών, η βρετανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια έπρεπε να ασχοληθεί με το θάνατο 24 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις προήλθαν από μοιραίες πτώσεις από μπαλκόνια ξενοδοχείων. Αναφέρει και άλλους κινδύνους το δημοσίευμα. Όπως, για παράδειγμα, ότι σε πάγκους στους δρόμους πωλούνται μόλις για δύο δολάρια μαχαίρια με δέκα ιντσών λεπίδες, ηλεκτρικά teasers και σιδηρογροθιές.

makeleio.gr

Συγκλονίζει ο οπαδός της Φέγενορντ λίγο πριν φύγει από την ζωή [Video]


Συγκίνηση και ανατριχίλα προκαλεί ένα video το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. 

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Φέγενορντ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το "παρών" στο "Ντε Κάιπ" έδωσαν πολλοί οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ανάμεσά τους και ο 54χρονος Ρούι Μαρκ. Ο πιστός οπαδός της ομάδας του Ρότερνταμ έπασχε από μια θανατηφόρο ασθένεια και οι γιατροί του είχαν δώσει μόλις λίγες ημέρες ζωής. Όμως, ο Μαρκ είχε μια τελευταία επιθυμία. 

Να βρεθεί στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας και να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Φέγενορντ. Όπως και έγινε. Συνοδευόμενος από τον γιο του και μερικούς φίλους του, ο Ρούι βρέθηκε τελικά στο γήπεδο, κατάφερε να σηκωθεί από το φορείο και να σταθεί όρθιος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους ομοϊδεάτες του ενώ και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σταμάτησαν την προπόνησή τους γυρίζοντας προς το σημείο όπου στεκόταν. Η συγκίνηση του 54χρονου οπαδού της Φέγενορντ ήταν έκδηλη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν οι υπόλοιποι οπαδοί σήκωσαν πανό στο οποίο ήταν ζωγραφισμένος ο ίδιος. Έχοντας πραγματοποιήσει την επιθυμία του, ο Ρούι Μαρκ "έφυγε" ήρεμος από τη ζωή τρεις ημέρες αργότερα.

Ιαπωνία. Έσπρωξαν βαγόνι για να απεγκλωβίσουν γυναίκα που έπεσε μεταξύ αποβάθρας και τρένου!


Επιβάτες τρένου και προσωπικό του σιδηροδρόμου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ωθήσουν βαγόνι τρένου και να απεγκλωβίσουν γυναίκα που έπεσε ανάμεσα στην αποβάθρα και βαγόνι τρένου στον σιδηροδρομικό σταθμό Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο σήμερα το πρωί.

Την όλη προσπάθεια κατέγραψε ο φωτογράφος Yomiuri Shimbun / Associated Press) την οποία φωτογραφία του έκανε πρωτοσέλιδο εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ιαπωνία. Οι προσπάθειες στέφτηκαν με επιτυχία και η νεαρή γυναίκα βγήκε σώα και αβλαβής καταχειροκροτούμενη από τους διασώστε της.

sidirodromikanea.blogspot.gr

Ποντάρουν στο «βραχιόλι»-GPS


Ανάσα στις φυλακές εκτιμούν οι αρμόδιοι ότι μπορεί να δώσει η ψήφιση του μέτρου που προωθείται για τον γεωεντοπισμό των υποδίκων και των κρατουμένων. 

Πρόκειται για το γνωστό «βραχιολάκι», που στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο σε ταινίες του κινηματογράφου.

Η θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς υπό προϋποθέσεις είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες των κρατουμένων, εκτός από όσους διώκονται για σεξουαλικά εγκλήματα ή έχουν στο ποινικό τους μητρώο καταδίκες για βαριά εγκλήματα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ο αριθμός των προφυλακισμένων κατά 400, φθάνοντας τα 4.400 άτομα. 

Το κόστος για το «βραχιολάκι», που υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει περίπου 1.500 ευρώ για κάθε κρατούμενο, θα πρέπει να το καλύπτουν οι κρατούμενοι. Εκτός αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις, οπότε το οικονομικό βάρος θα μετακυλίεται στο δημόσιο ταμείο, ώστε να μπορέσει το μέτρο αυτό να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

 Πηγή: Τα Νέα 

Ηλεία: Κατέβασε… τα παντελόνια στη γειτόνισσά του!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ανδραβίδας

 όταν ένας 41χρονος, κατά τη διάρκεια καυγά με τη 57χρονη γειτόνισσά του, κατέβασε τέσσερις φορές τα παντελόνια του αποκαλύπτοντας τα γεννητικά του όργανα!

Η 57χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση με τον 41χρονο να αντιμετωπίζει την κατηγορίας της «πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις».

patrisnews.com

Σοκαριστικό βίντεο: 11χρονη απειλεί να αυτοκτονήσει γιατί θέλουν να την παντρέψουν!


Ένα βίντεο που σπαράζει καρδιές κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί παγκόσμιο σάλο.

Μια 11χρονη από την Υεμένη, η Nada Al-Ahdal μονολογεί σε απελπιστική κατάσταση πώς οι γονείς της θέλουν να την παντρέψουν και εκείνη δεν θέλει.

Όπως εξηγεί έχει φύγει από το σπίτι και έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της, ενώ οι γονείς την απειλούν ότι θα την σκοτώσουν αν δεν παντρευτεί αυτόν που έχουν επιλέξει για εκείνη!!

«Προτιμώ να αυτοκτονήσω από το να παντρευτώ», λέει και προσθέτει πώς πολλά κορίτσια το έχουν κάνει στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από το τραγικό αυτό μέλλον που θέλουν να τις αναγκάσουν να ζήσουν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.



18 προβλήματα των ποδιών μας, που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία;


Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;
Κρύα πόδια, ζεστή καρδιά;
Εάν τα πόδια σας είναι διαρκώς κρύα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία πολλές φορές σχετίζεται με το κάπνισμα, την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα καρδιακά προβλήματα. Η νευρική βλάβη του μη ελεγχόμενου διαβήτη μπορεί επίσης να προκαλεί κρύα αίσθηση στα πόδια. Άλλα πιθανά αίτια είναι ο υποθυρεοειδισμός και η αναιμία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να εντοπίσετε οποιοδήποτε τυχόν υποβόσκον πρόβλημα.







Πόνος στα πόδια
Όταν αισθάνεστε πόνο στα πόδια σας μετά από μία δύσκολη μέρα πιθανότατα θα ρίξετε το φταίξιμο στα παπούτσια σας. Ωστόσο ο πόνος που δεν προκαλείται από δωδεκάποντα τακούνια ίσως οφείλεται σε ένα κάταγμα καταπόνησης, δηλαδή μία μικρή ρωγμή σε κάποιο κόκκαλο. Πιθανά αίτια: η πολύ έντονη άσκηση, τα αθλήματα υψηλών κραδασμών (όπως το μπάσκετ) και το τρέξιμο αποστάσεων. Η εξασθένηση των οστών λόγω οστεοπόρωσης αυξάνει τον κίνδυνο για τέτοιου είδους κακώσεις.
Άσπρα, κόκκινα, μπλε δάχτυλα
Αν πάσχετε από το σύνδρομο Raynard μπορεί να παρατηρήσετε τα δάχτυλά σας να αλλάζουν απόχρωση από φυσιολογική σε άσπρη, μετά σε μπλε , σε κόκκινη και να επανέρχονται πάλι στο φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται στο ξαφνικό στένεμα των αρτηριών, μία κατάσταση που ονομάζεται αγγειοσπασμός. Το στρες ή οι αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να πυροδοτήσουν τους αγγειοσπασμούς αυτούς, που συνήθως δεν οδηγούν σε άλλα προβλήματα υγείας. Το σύνδρομο αυτό μπορεί επίσης να συνδέεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, σύνδρομοSjögren ή προβλήματα θυρεοειδούς.
Πόνος στη φτέρνα
Η πιο κοινή αιτία για τον πόνο στη φτέρνα είναι η επονομαζόμενη planta faciitis, φλεγμονή του πελματιαίου ιστού. Ο πόνος μπορεί να είναι πιο έντονος όταν ξυπνάτε και ενώ σηκώνεστε ασκείτε πίεση στο οστό της πτέρνας. Άλλα αίτια μπορεί να είναι η αρθρίτιδα, η έντονη άσκηση, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά και η τενοντίτιδα. Σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν τα οστεόφυτα των οστών στο κάτω μέρος του ποδιού, την ύπαρξη φλεγμονής, κατάγματος ή όγκου στο οστό.


Σύρσιμο των ποδιών
Κάποιες φορές το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος είναι η αλλαγή στον τρόπο που περπατάμε – ένα πιο πλατύ βάδισμα ή ένα ελαφρύ σύρσιμο των ποδιών. Το αίτιο μπορεί να είναι η αργή απώλεια της φυσιολογικής αίσθησης στα πόδια που προκαλείται από κάποια περιφερειακή νευρική βλάβη. Περίπου το 30% αυτών των περιπτώσεων συνδέεται με τον διαβήτη. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια μόλυνση, σε ανεπάρκεια βιταμινών και σε αλκοολισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις κανένας δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τη βλάβη αυτή.
Πληκτροδακτυλία
Στην πληκτροδακτυλία το σχήμα των δακτύλων των ποδιών (και συχνά και των χεριών) αλλάζει. Τα νύχια είναι πιο στρογγυλά στην κορυφή και καμπυλώνουν προς τα κάτω. Το πιο συχνό αίτιο της κατάστασης αυτής είναι η πάθηση των πνευμόνων αν και μπορεί να προκαλείται και από καρδιακές παθήσεις, ηπατικές και πεπτικές διαταραχές ή ορισμένες μολύνσεις. Κάποιες φορές η πληκτροδακτυλία εμφανίζεται ενδοοικογενειακά χωρίς να συντρέχει κάποια υποβόσκουσα ασθένεια.


Πρησμένα πόδια
Συνήθως πρόκειται για μία προσωρινή ενόχληση που προκαλείται από την ορθοστασία ή την ακινησία, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων πτήσεων, και κυρίως στις εγκυμονούσες. Αντιθέτως, όταν το πρήξιμο των ποδιών δεν υποχωρεί ίσως είναι σημάδι μία σοβαρής ιατρικής κατάστασης. Το επίμονο πρήξιμο των ποδιών μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, σε προβλήματα στο λεμφικό σύστημα ή στην ύπαρξη θρόμβου. Άλλοι παράγοντες είναι οι νεφρικές διαταραχές ή η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αν παρατηρήσετε επίμονο πρήξιμο των ποδιών σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Κάψιμο στα πόδια
Η αίσθηση καψίματος στα πόδια είναι συνηθισμένη στους διαβητικούς με περιφερειακή νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια Βιταμίνης Β, από το «πόδι του αθλητή», από χρόνιες νεφρικές παθήσεις, από κακή κυκλοφορία στα πόδια (περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις) ή από υποθυρεοειδισμό.


Πληγές που δεν επουλώνονται
Τα έλκη στα πόδια που δεν επουλώνονται είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι για την ύπαρξη διαβήτη. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση των ποδιών, την κυκλοφορία και τη φυσιολογική επούλωση των πληγών με αποτέλεσμα ακόμα και μία απλή φουσκάλα να δημιουργεί πρόβλημα. Τα έλκη αυτά επίσης είναι επιρρεπή σε μολύνσεις. Οι διαβητικοί πρέπει να πλένουν και να στεγνώνουν τα πόδια τους και να τα ελέγχουν για τυχόν πληγές καθημερινά. Η αργή επούλωση των πληγών στα πόδια μπορεί επίσης να προκαλείται από κακή κυκλοφορία που οφείλεται σε καταστάσεις όπως οι περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις.
Πόνος στο μεγάλο δάκτυλο
Η ουρική αρθρίτιδα είναι η βασική αιτία για τον ξαφνικό πόνο στο μεγάλο δάκτυλο που συνήθως συνοδεύεται από κοκκινίλα και πρήξιμο. Η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης ένας από τους ενόχους για την κατάσταση αυτή. Εάν η άρθρωση είναι άκαμπτη μπορεί να οφείλεται σε δυσκαμψία του μεγάλου δακτύλου (hallux rigidus), μία επιπλοκή της αρθρίτιδας κατά την οποία αναπτύσσεται μία επώδυνη άκανθος στο οστό. Αν πρόκειται για αθλητή, πολύ πιθανό ο πόνος να οφείλεται σε διάστρεμμα της1ης Μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης (turf toe), μία κατάσταση που προκαλείται από βλάβη των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση.


Πόνος στα μικρότερα δάκτυλα
Αν νιώθετε ότι περπατάτε πάνω σε κάτι σκληρό ή ο πόνος σας καίει στο μπροστινό σημείο του πέλματος και αντανακλάται στα δάκτυλα, ίσως πάσχετε από νεύρωμα του Morton, μία πάχυνση του ιστού γύρω από το νεύρο που εντοπίζεται συνήθως ανάμεσα από το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο. Είναι κατά οκτώ με δέκα φορές συχνότερο στις γυναίκες και οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική πίεση στα δάκτυλα.
Φαγούρα στα πόδια
Η φαγούρα στα πόδια μπορεί να οφείλεται στο «πόδι του αθλητή», μία μυκητιασική μόλυνση που είναι πολύ συχνή κυρίως στους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε αντίδραση σε κάποιο χημικό ή προϊόν περιποίησης, και να συνοδεύεται από κοκκινίλα ή εμφάνιση ξηρών περιοχών. Εάν το δέρμα στην περιοχή που έχετε φαγούρα, είναι παχύ και μοιάζει να έχει εξανθήματα ίσως πρόκειται για ψωρίαση που οφείλεται σε υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Σπασμοί των ποδιών
Ένας ξαφνικός, οξύς πόνος στο πόδι είναι το σήμα κατατεθέν ενός μυϊκού σπασμού ή κράμπας που μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Η σωματική καταπόνηση και η μυϊκή κούραση είναι τα πιο κοινά αίτια εμφάνισής του. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την κακή κυκλοφορία, την αφυδάτωση, καθώς και την ανεπάρκεια διάφορων στοιχείων στο σώμα όπως το Κάλιο, το Μαγνήσιο, το Ασβέστιο ή η Βιταμίνη D. Ρόλο επίσης μπορούν να παίξουν οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή όταν υπάρχουν διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Εάν οι σπασμοί είναι συχνοί ή έντονοι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα της μυϊκής κούρασης.


Σπίλος (ελιά) στην πατούσα
Οι περισσότεροι συγχέουμε τον καρκίνο του δέρματος με την υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπότε δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ασυνήθιστα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν στις πατούσες μας. Παρόλαυτα το μελάνωμα, ο πιο επικίνδυνος δερματικός καρκίνος, εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως οι πατούσες. Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις ελιές που υπάρχουν στις πατούσες καθώς τραυματίζονται εύκολα και είναι ιδιαίτερα επίφοβες στο να παρουσιάσουν πρόβλημα. Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και κάτω από το νύχι, όπου μπορεί να μοιάζει με μαύρο σημαδάκι.




Κίτρινα νύχια
Τα νύχια των ποδιών μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας. Μία μυκητιασική μόλυνση συχνά οδηγεί σε πάχυνση και κιτρίνισμα των νυχιών στα πόδια. Τα παχιά, κίτρινα νύχια μπορούν επίσης να είναι σημάδι μίας υποβόσκουσας ασθένειας όπως είναι το λεμφοίδημα (πρήξιμο που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα), οι πνευμονικές παθήσεις ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


Κοιλονυχία
Τα νύχια σε αυτή την περίπτωση γίνονται κοίλα με έπαρση στις άκρες τους σαν κουτάλι. Μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή στη συχνή έκθεση σε διαλύματα που έχουν ως βάση το πετρέλαιο αλλά συχνά προκαλείται από ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό (σιδηροπενική αναιμία).


Άσπρα Νύχια
Κάποιος τραυματισμός στο νύχι ή η ύπαρξη ασθένειας σε κάποιο σημείο του σώματος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άσπρων περιοχών στα νύχια. Εάν το νύχι ή μέρος αυτού διαχωριστεί από τη βάση του λόγω κάποιου τραυματισμού, μόλυνσης ή ψωρίασης, το νύχι μπορεί να φαίνεται άσπρο. Αν το νύχι είναι ανέπαφο αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι άσπρο, μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης όπως ηπατική ασθένεια, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή διαβήτης. Συζητήστε με τον γιατρό σας για οποιαδήποτε ανησυχία.


Σκασίματα στα νύχια
Σκασίματα ή κοιλώματα στην επιφάνεια των νυχιών προκύπτουν από την αναδιοργάνωση της φυσιολογικής ανάπτυξης του νυχιού. Αυτή η ανωμαλία στην επιφάνεια των νυχιών εμφανίζεται σχεδόν τους μισούς ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση.



Συντάκτες: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, Θάλεια Γούτου, αισθητικός-κοσμητολόγος, 
medlabnews.gr


Βουλιάζει στα χρέη ο ευρωπαϊκός Νότος από τα πακέτα διάσωσης

Απογοητευτικά τα στοιχεία της Eurostat για τις οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και την Ιρλανδία


REUTERS/FRANCOIS LENOIR


O Νότος της Ευρωζώνης και η Ιρλανδία βυθίζονται στο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα οποία δημοσιοποίησε χθες η Eurostat. Η Ελλάδα κατέχει και με διαφορά την πρωτιά τόσο σε επίπεδο Ευρωζώνης όσο και στο σύνολο της Ε.Ε.

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, το δημόσιο χρέος σε ετήσια βάση, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, αυξήθηκε στην Ελλάδα 24,1 ποσοστιαίες μονάδες, στην Ιρλανδία 18,3, στην Ισπανία 15,2, στην Πορτογαλία 14,9 και στην Κύπρο 12,6 μονάδες. Στο σύνολο της Ευρωζώνης η μόνη χώρα που μείωσε το χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ ήταν η Γερμανία, με τη μείωση όμως να αφορά σε τριμηνιαία βάση και σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2012.

305,3 δισ. ευρώ


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 160,5% του ΑΕΠ ή σε απόλυτους αριθμούς τα 305,3 δισ. ευρώ από 156,9% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και 136,5% το πρώτο τρίμηνο του 2012.



Η σημαντική αύξηση στην Ελλάδα οφείλεται κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την οποία έχουν δεσμευθεί 50 δισ. ευρώ, ενώ έχει απορροφηθεί και πέρασε στο χρέος του πρώτου τριμήνου του 2013 το μεγαλύτερο μέρος.

Αναφορικά με τη σύνθεση του ελληνικού χρέους, το πρώτο τρίμηνο ήταν σε ποσοστό του ΑΕΠ η εξής: τίτλοι εκτός μετοχών 46,8%, δάνεια 113,3%, διάφορα 0,4%.

Στην Ιταλία το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 130,3% του ΑΕΠ, στην Πορτογαλία στο 127,2% και στην Ιρλανδία στο 125,1%.

Στον αντίποδα οι χώρες με ασήμαντο χρέος ήταν η Εσθονία (10,0% του ΑΕΠ) και το Λουξεμβούργο 22,4%.

Το όριο της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ΟΝΕ, δηλαδή δημόσιο χρέος κάτω του 60% του ΑΕΠ, πληρούσαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 μόνο πέντε χώρες, οι δύο προαναφερθείσες και η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Σε απόλυτους αριθμούς το υψηλότερο χρέος καταγράφηκε στη Γερμανία με 2,150 τρισ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν η Ιταλία 2,034 τρισ. ευρώ, η Γαλλία 1,833 τρισ. ευρώ και η Ισπανία 883 δισ. ευρώ.

Το συνολικό δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρωζώνης ανήλθε το α’ τρίμηνο του 2013 σε 8,750 τρισ. ευρώ ή 92,2% του ΑΕΠ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 ήταν 8,344 τρισ. ευρώ ή 88,2% του ΑΕΠ.

Στο σύνολο της Ε.Ε. το χρέος όλων των χωρών-μελών ανήλθε σε 11,111 τρισ. ευρώ ή 85,9% του ΑΕΠ.

Νέο κούρεμα

Τα σενάρια για το χρέος της Ελλάδας, που έχει ήδη εκτιναχθεί σε επίπεδα εκτός πάσης λογικής, διατηρούν πάντα επίκαιρη την ανάγκη για νέο κούρεμα, ένα θέμα που εξακολουθεί να προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις μεταξύ των Ευρωπαίων διαμορφωτών πολιτικής και οικονομολόγων.

Η Γερμανία παραμένει σταθερά αντίθετη σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο έχουν αποκλείσει, τουλάχιστον προς το παρόν, τόσο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σε αντίθεση όμως με κορυφαίους οικονομολόγους που τη θεωρούν επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την κρίση.

Με ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους να βρίσκεται σήμερα στα χέρια του επίσημου τομέα, μια αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα φαίνεται λογική έκβαση, ειδικά καθώς μια νέα αναδιάρθρωση με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα φαίνεται πλέον δύσκολη από την άποψη ότι, πρώτον, η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει επενδυτές και, δεύτερον, τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και αυτό καθιστά πιο δύσκολη την αναδιάρθρωση.

Η στάση του ΔΝΤ

Ηδη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρεσβεύει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε αναδιαρθρώσει το χρέος της νωρίτερα.

Το 2009 η αναλογία ελληνικού χρέους/ΑΕΠ κυμαινόταν στο 130%, ενώ το 2010 στο 148%, σύμφωνα με το Reuters.

Κατά συνέπεια, τα επιχειρήματα ότι χρειαζόταν μια αναδιάρθρωση το 2010 ενισχύουν πολύ περισσότερο το γεγονός ότι χρειάζεται και τώρα τη στιγμή που η αναλογία κυμαινόταν στο 157% στα τέλη του 2012.

Το Βερολίνο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μακριά τις συζητήσεις για νέο κούρεμα, καθώς δεν επιθυμεί να σχετιστεί το θέμα αυτό με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο αυτό το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν «βλέπει» το ΔΝΤ να ζητάει νέο κούρεμα για την Ελλάδα.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια «επίδειξη δυνάμεων» ανάμεσα στην Ευρωζώνη - Γερμανία από τη μια και στο ΔΝΤ από την άλλη μετά τις γερμανικές εκλογές, καθώς το ΔΝΤ πιστεύει ότι χρειάζεται περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους προκειμένου να γεφυρωθεί το χρηματοδοτικό κενό των 4,6 δισ. ευρώ για το 2014.

Στο 86,9% η Κύπρος


EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ


Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την οποία έχουν δεσμευθεί 50 δισ. ευρώ.Στην Κύπρο το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 86,9% του ΑΕΠ από 85,8% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και 74,3% το πρώτο τρίμηνο το 2012. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μεγάλη αύξηση του χρέους της Κύπρου δεν υπολογίζεται το δάνειο των 9 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 25 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, που σημαίνει ότι στη διάρκεια των επόμενων τριμήνων το χρέος θα εκτοξευθεί πάνω από το 120% του ΑΕΠ.



Στο προσκήνιο ξανά τα σενάρια για Grexit

Τα σενάρια για Grexit έχει επαναφέρει τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο το αδιέξοδο στο οποίο συνεχίζει να βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ένα θέμα που φιλοξενείται ξανά στον ξένο Τύπο.

Αρθρο των «Financial Times» επισημαίνει ότι η έξοδος από το ευρώ έχει αρχίσει να φαίνεται περισσότερο εφικτή για την Ελλάδα και προτείνει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να χρεοκοπήσει εντός της Ευρωζώνης, μία στρατηγική που προϋποθέτει να είναι σύμφωνες ως προς αυτό και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η δεύτερη είναι να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να χρεοκοπήσει εκτός της Ευρωζώνης - απόφαση που η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει μονομερώς, υπό την προϋπόθεση ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες στη χώρα είναι οι δέουσες. Η δεύτερη επιλογή δεν ήταν εφικτή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ομως η επιλογή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπάρξει πτώχευση προκαλεί αίσθηση μόνο από τη δική του άποψη και δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας. Επίσης, το γεγονός ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη μπορεί να είναι οικονομικά εφικτή ή ακόμη και προτιμητέα μπορεί τελικά να μη σημαίνει τίποτα. Μία χώρα μπορεί να επιλέγει την παραμονή της στην Ευρωζώνη για πολιτικούς λόγους ή για λόγους ασφαλείας. Σίγουρα, όμως, η συζήτηση θα γίνεται σε διαφορετικό επίπεδο εάν η έξοδος είναι οικονομικά βιώσιμη επιλογή.

Γενικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι δύσκολο για μία χώρα να προχωρήσει σε μονομερή έξοδο εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο -προ τόκων- καταγράφει μεγάλο έλλειμμα. Στις τελευταίες εαρινές προβλέψεις που ανακοινώθηκαν το Μάιο η Κομισιόν εκτιμά μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για φέτος και πρωτογενές πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ για το 2014. Από οικονομική άποψη, το σημείο κατά το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει έξοδο αδιαμφισβήτητα πλησιάζει.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ - nbellos@naftemporiki.gr


Τουρκάλες με λαμέ και γούνες τραγουδούν σε Ορθόδοξο ναό σε σίριαλ που προβλήθηκε χθες από μεγάλο ελληνικό κανάλι!


Στο επεισόδιο της τουρκικής σειράς που προβάλλεται καθημερινά στην Ελλάδα τραγουδίστριες περνούν από οντισιόν μέσα σε βυζαντινή εκκλησία- μνημείο στην Κωνσταντινούπολη!

Η εξέδρα και τα φώτα στήθηκαν, οι μουσικοί πήραν θέση, τα όργανα άρχισαν να παίζουν και η οντισιόν ξεκίνησε με τις ...ερμηνεύτριες να τραγουδούν για ντέρτια και καημούς. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Όταν το πλάνο "ανοίγει" και αποκαλύπεται ένας μεγάλος σταυρός, τότε συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό ενός ιστορικού Ορθόδοξου ναού, ο οποίος για τις ανάγκες των γυρισμάτων τουρκικής σειράς που προβάλεται καθημερινά στην Ελλάδα, μετατράπηκε σε μπουζούκια Γ΄ κατηγορίας.

Πρόκειται για το σίριαλ "Ένα αστέρι γεννιέται" και το επεισόδιο της Δευτέρας που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του MEGA. 

O ναός που οι Τούρκοι μεταμόρφωσαν σε κέντρο διασκέδασης είναι αυτός της Αγίας Ειρήνης στη Κωνσταντινούπολη που κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων.

Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά στον ναό της Αγίας Σοφίας, κτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομάζονταν και «Πατριαρχείο». Μέχρι το έτος 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας, ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον αγελαίο και συρφετό όχλο στην Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να ξαναοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα αυτόν. Η εκκλησία δεν είχε δικούς της ιερείς, αλλά και εκεί ιερουργούσαν οι ιερείς της Αγίας Σοφίας. Συνήθως παρευρίσκονταν και ο Πατριάρχης, ο οποίος στην Αγία Σοφία λειτουργούσε μόνο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, παρόντων και των βασιλέων. Στην Αγία Ειρήνη συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του μεγάλου η δευτέρα οικουμενική σύνοδος, γι' αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Αργότερα ο ναός έπαψε να λειτουργεί και μετατράπηκε σε αποθήκη όπλων. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.

Γιώργος Σκρομπόλας

http://www.zappit.gr/


Δερματικά προβλήματα που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία


Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Μεταξύ άλλων μας προστατεύει από την είσοδο μικροοργανισμών στο σώμα, από τη UV ακτινοβολία και διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Ακριβώς όπως το υγιές δέρμα μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας μας, έτσι και η κατάσταση της υγείας μας μπορεί να αντανακλάται στο δέρμα μας.
Έτσι πολύ συχνά, μία αλλαγή που θα παρατηρήσουμε στο δέρμα μας μπορεί να μας προειδοποιήσει για κάποια υποβόσκουσα πάθηση.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Εάν είστε γυναίκα και παρατηρήσετε αύξηση της τριχοφυΐας στο πρόσωπό σας, ή κυστική ακμή που αντιστέκεται στις παραδοσιακές θεραπείες της ακμής, το δέρμα σας ίσως σας προειδοποιεί για την ύπαρξη πολυκυστικών ωοθηκών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί ο κύκλος, το ιστορικό και τα επίπεδα των ορμονών.

Αλλεργίες

Τα εξανθήματα που εμφανίζονται στο δέρμα και ο κνησμός, συχνά οφείλονται σε κάποια αλλεργία. Τέτοιες μπορεί να είναι τροφικές αλλεργίες, αλλεργίες που οφείλονται σε φάρμακα, σε έντομα κ.α. Επειδή πολλές φορές το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί αρκετή ώρα μετά την επαφή με το αλλεργιογόνο, πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί το αίτιο για την αλλεργία. Για αυτό και σε άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες συστήνονται ειδικά τεστ ώστε να εντοπιστεί και να αποφεύγεται η επαφή με το αλλεργιογόνο αίτιο.

Υποθυρεοειδισμός

Οι γυναίκες με υποθυρεοειδισμό συνήθως παραπονιούνται για αδικαιολόγητη κούραση, άγχος, μη αντοχή στο κρύο και τη ζέστη αλλά και για εύθραυστα νύχια και μαλλιά, καθώς και για ξηρό, άτονο, σταχτιάς απόχρωσης δέρμα. Επίσης άτομα με προχωρημένο υποθυρεοειδισμό ίσως παρατηρήσουν πάχυνση του δέρματος στις κνήμες τους. Ευτυχώς, τα συμπτώματα αυτά περιορίζονται όταν ελεγχθεί η λειτουργία του θυρεοειδούς.

Δερματικός Ερυθηματώδης Λύκος

Για κάποιους ανθρώπους, οι στρογγυλές κηλίδες στο δέρμα είναι τα πρώτα συμπτώματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη Δερματικού Ερυθηματώδους Λύκου. Τα 2/3 των ασθενών με λύκο θα αναπτύξουν κάποιο δερματικό σύμπτωμα κάποια στιγμή της ζωής τους, συχνά στις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο. Για κάποιον που πάσχει από λύκο, ο ήλιος είναι ακόμα πιο βλαβερός που σημαίνει ότι η σωστή και τακτική χρήση αντηλιακού και η φωτοπροστασία είναι ακόμα πιο σημαντική.

Διαβήτης

Ακόμα και πριν διαγνωστούν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα δέρμα σας μπορεί να σας προειδοποιήσει για την ύπαρξη διαβήτη με μία δερματική κατάσταση που ονομάζεται λιποειδική νεκροβίωση. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγούν σε αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος με αποτέλεσμα τη δημιουργία κηλίδων, οι οποίες στη αρχή έχουν θαμπό, κόκκινο χρώμα, και στη συνέχεια το δέρμα στο σημείο γυαλίζει και η κηλίδα αποκτά μωβ περίγραμμα. Περιοχές με υπερμελάγχρωση ή πιο σκούρο δέρμα επίσης μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη διαβήτη. Καθώς η πάθηση εξελίσσεται, το αυξημένο σάκχαρο μπορεί να παρεμποδίσει την προστατευτική ιδιότητα φραγμού του δέρματος. Καθώς διαταράσσεται η κυκλοφορία του αίματος και η αίσθηση στα άκρα, ο ασθενής επίσης κινδυνεύει από μολύνσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τα πέλματά τους για πιθανά κοψίματα και πληγές έτσι ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.

Ηπατικές παθήσεις

Η έντονη φαγούρα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σύμπτωμα κίρρωσης του ήπατος ή ηπατίτιδας. Η Ηπατίτιδα C μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση υπερυψωμένων κόκκινων περιοχών στα πόδια. Μία γερμανική έρευνα που επικεντρώθηκε στα αίτια του χρόνιου κνησμού που διαρκεί περισσότερο από 6 εβδομάδες και μελέτησε 1.200 ενηλίκους, έδειξε ότι οι ηπατικές παθήσεις συνδέονται στενά με τον επίμονο κνησμό, όπως επίσης και το άσθμα, οι αλλεργίες και το έκζεμα.

Έρπης ζωστήρας

Ο έρπης ζωστήρας χαρακτηρίζεται από ερεθισμένο δέρμα με φουσκάλες, πόνο και έντονο κνησμό. Προκαλείται από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς και συνήθως πυροδοτείται σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν η αναγνώριση του προβλήματος και η θεραπεία καθυστερήσει, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές σε άτομα με κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως απώλεια όρασης η ακοής.


Υψηλή Χοληστερόλη

Τα άτομα με μη ελεγχόμενη, υψηλή χοληστερόλη, μπορούν να εμφανίσουν εναπόθεση λίπους γύρω από τα μάτια, που εμφανίζεται με τη μορφή κίτρινων εξογκωμάτων, γνωστών και ως ξανθελάσματα. Συνήθως εμφανίζονται σε ανθρώπους με αυξημένη χοληστερόλη ή τριγλυκερίδια που οφείλεται σε γενετική διαταραχή (όπως η οικογενειακή υπερχοληστερολαιμία) ή σε ηπατική διαταραχή (όπως η πρωτοπαθής χολική κίρρωση).

,medlabnews.gr

Πηγή everydayhealth.com


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger