Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Το βίντεο θαυμαστών του που συγκλονίζει

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013



Τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει εδώ και μέρες στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο Τόμας Πρωτόπαπας.
Στο πλευρό του νεαρού ηθοποιού εκτός από τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα βρίσκεται κι όλη η Ελλάδα.
Πλήθος ατόμων αφήνουν τις δικές τους ευχές μέσω του διαδικτύου ώστε να στείλουν θετική σκέψη για αισιόδοξο τέλος στο εφιάλτη που ζει ο Τόμας.
Πολλές σελίδες έχουν δημιουργηθεί από θαυμαστές του. Μια από αυτές και η "Τόμας Πρωτόπαπας - Είμαστε κοντά σου". Μάλιστα έχει δημιουργηθεί κι ένα συγκινητικό βίντεο από μια διαδικτυακή του φίλη που είναι διαθέσιμο στη συγκεκριμένη σελίδα και συγκλονίζει!
Δείτε το βίντεο:

Ξέσπασαν οι KOZA MOSTRA κατά των δημοσιογράφων και τα γεγονότα στην Ξάνθη!


Στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook γράφτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση "Βασικός στόχος των ΜΜΕ είναι να πληροφορούν το κοινό.

Σκοπός της διακίνησης των πληροφοριών και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι η εξυπηρέτηση του γενικού καλού. Δημοσιογράφοι που χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους θέση για προσωπικά ή άλλα ευτελή κίνητρα παραβαίνουν τη βασική τους υποχρέωση".
Ένωση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Σίγμα, Δέλτα, Χι, 1973

Όταν αποδεχτήκαμε ως Koza Mostra, την πρόταση για συμμετοχή στον ελληνικό τελικό της Eurovision, αποδεχτήκαμε με χαρά και κάποιες υποχρεώσεις. Πάντα όμως στον βαθμό που δεν θα αλλοίωναν την ταυτότητα του συγκροτήματος.

Δυστυχώς αυτή η καλή μας διάθεση παρεξηγήθηκε. Αφορμή για να το συνειδητοποιήσουμε ήταν η εμφάνιση μας στην
Ξάνθη το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, παρέα με τον καλό μας φίλο και συνεργάτη, Αγάθωνα.

Εκεί μια καθυστέρηση 1,5 ώρας, προερχόμενη από τον κακό καιρό που επικρατούσε (χιονόνερο), μιας και η διοργάνωση μέχρι τελευταία στιγμή καλούνταν να αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία στο ανοιχτό stage, ή σε κλειστό χώρο και ένας εγκάθετος δημοσιογράφος τοπικού site, που χρησιμοποίησε για αντιπολιτευτικούς λόγους τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, έφεραν τα πάνω κάτω σε μία κατά τα άλλα επιτυχημένη εκδήλωση.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Ενημερωτικά sites, αξιοπρεπή κατά τα άλλα, αναδημοσίευσαν τη συγκεκριμένη είδηση χωρίς καμία επεξεργασία και οι γνωστοί "δημοσιογράφοι" που ασχολούνται με την κακώς εννοούμενη σόου μπιζ -στην οποία δεν τυγχάνουμε και ούτε θέλουμε να τύχουμε μέλη- ξεκίνησαν τον κανιβαλισμό μέσα από ξευδορεπορτάζ στα οποία υποτίθεται πως ο κόσμος έφυγε βρίζοντας και ο δήμαρχος αποχώρησε αγανακτισμένος. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Καταλήγοντας. Δε θα σταματήσουμε ούτε συνεντεύξεις να δίνουμε, ούτε θα αποκλείσουμε αξιοπρεπείς δημοσιογράφους και Μέσα που εμείς θα κρίνουμε ότι θα κάνουν καλό στην υπόσταση μας ως συγκρότημα. Όλοι οι άλλοι όμως ας μην κάνουν τον κόπο να μας ξαναενοχλήσουν. Κάθε κριτική και σάτιρα ευπρόσδεκτη. Οι κακοήθειες και τα κουτσομπολιά όμως δεν μας αφορούν.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις συναυλίες μας ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς δεν έχουμε άλλο έσοδο. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωση της Γιουροβίζιον φέτος, κάνει το καλύτερο δυνατό, και καλύπτει όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας ως ελληνική αποστολή, αλλά όπως είναι φυσικό και επόμενο, δεν έχει καμία υποχρέωση να μας συντηρήσει σε τέτοιες οικονομικά δύσκολες εποχές.

Αναλόγως θα συνεχίσουμε και την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, γεγονός καθοριστικό για την ύπαρξη μας και μετά τον Ευρωπαϊκό τελικό της Σουηδίας. Αυτή η κυκλοφορία είναι που μας ολοκληρώνει καλλιτεχνικά και διαμορφώνει με ακρίβεια τη μουσική μας ταυτότητα.

Όσοι μας αγαπούν ή θα μας αγαπήσουν στη πορεία ευπρόσδεκτοι στο ταξίδι που κάνουμε. Για τους υπόλοιπους αναδημοσιεύουμε ένα motto, που είδαμε γραμμένο σε ένα τοίχο της Θεσσαλονίκης "To Lifestyle είναι μαγικό. Από μηδενικό σε κάνει νούμερο". Και εμείς νούμερα δεν θα γίνουμε ποτέ.

Υ.Γ. Εδώ είναι ένα βίντεο από την "αποτυχημένη" συναυλία της 16ης Μαρτίου στην Ξάνθη. Τα συμπεράσματα δικά σας".



Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν σεχ με άνδρες που τους αρέσουν;


Ακόμα κι αν μια γυναίκα θέλει πολύ έναν άνδρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλήξει στο κρεβάτι του. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που την αποτρέπουν από το να κάνει σεχ μαζί του....Διαβάστε τους δέκα παράγοντες που ενοχλούν τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής έκδοσης της ιστοσελίδας MSN, την οποία δημοσιεύει το Radar.gr:

- Τα βρώμικα παπλώματα

- Τα απεριποίητα νύχια

- Το ακατάστατο δωμάτιο

- Το αξύριστο πρόσωπο

- Η κακή ενδυμασία

- Τα άσχημα παπούτσια

- Η έλλειψη αρώματος

-Το αξύριστο μουστάκι

- Οι απεριποίητες τρίχες στον καβάλο

- Τα άσχημα εσώρουχα

Τεστ: Τι σχέση έχεις με τα αδέλφια σου;



Οι σχέσεις σου με τα αδέλφια είναι άριστες αλλά όταν πρόκειται για ζητήματα προσωπικά ανασκουμπώνεστε;

Πόσο ειλικρινής είναι η μεταξύ σας σχέση και το δέσιμο σας; Κάνε το τεστ και μάθε τι σόι αδελφούλα είσαι! 
Πώς πιστεύεις πως είναι η σχέση με τα αδέλφια σου; Πόσο κοντά είστε; Είσαι ειλικρινής απέναντί τους; Απάντα με ειλικρίνεια στις παρακάτω 9 ερωτήσεις:

1. Πόσο θα έλεγες πως αγαπάς τα αδέλφια σου;
Α. Αρκετά
Β. Πολύ
Γ. Περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο

2. Θέλεις να βγαίνεις
Α. Με φίλους μου και μόνο
Β. Η με φίλους ή με τα αδέλφια ξεχωριστά. Αυτά τα δύο διαχωρίζονται.
Γ. Με φίλους και την οικογένεια μαζί! Όλοι οι καλοί χωράνε.

3. Συμμερίζεσαι όλα τα προβλήματα και τις αγωνίες σου με την/τον αδελφή/ο σου ή τα αδέλφια σου;
Α. Όχι, προτιμώ να τα συζητώ με φίλους
Β. Μερικές φορές
Γ. Ναι, πάντα

4. Τα αδέλφια σου μοιράζονται μαζί σου τις δικές τους ανησυχίες;
Α. Δε νομίζω
Β. Ναι, αλλά πιστεύω κρατούν μυστικά
Γ. Πάντα, είμαι το στήριγμά τους

5. Ξέρεις τους φίλους τους;
Α. Όχι
Β. Κάποιους από αυτούς
Γ. Όλους

6. Τι γίνεται με τα ερωτικά σας;
Α. Δε μιλάμε για ερωτικά
Β.Έχουμε και οι δύο μια ιδέα για το τι συμβαίνει στη ζωή μας αλλά όχι πολλά ? πολλά
Γ. Τίποτα δεν μένει κτυφό ανάμεσά μας. Ξέρω τα πάντα για τα αδέλφια μου, όπως κι εκείνα άλλωστε για τα δικά μου ερωτικά ζητήματα.

7.Συνήθως οι συζητήσεις σας έχουν να κάνουν με
Α. Ταινίες, σπορ, κλπ
Β. Ταινίες, σπορ, κουτσομπολιό, φίλους, γονείς, δουλειά κλπ
Γ. Τα πάντα!

8. Όταν είστε μακριά, πώς διατηρείτε επαφή;
Α. Θα επικοινωνήσουμε αν προκύψει κάτι
Β. Μιλάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα
Γ. Εννοείται πως η τηλεφωνική μας επαφή είναι καθημερινή

9.Τα αδέλφια σου νιώθουν άνετα όταν είναι δίπλα σου;
Α. Δεν έχω ιδέα για το πώς νιώθουν
Β.Το ελπίζω
Γ. Ναι είμαι σίγουρη


Αποτελέσματα 

Περισσότερα Α
Επιφανειακή σχέση
Η σχέση σου με τα αδέλφια σου θα μπορούσε να χαρατηριστεί ως επιφανειακή και τυπική. Σκέψου αν για κάτι τέτοιο ευθύνεσαι εσύ ή τα όρια που βάζει ο/η αδελφός/η σου και προσπάθησε να αλλάξεις το κλίμα. Δείξε εμπιστοσύνη κι άρχισε να βλέπεις τα αδέλφια σου περισσότερο φιλικά…

Περισσότερα Β
Μπορείτε και καλύτερα
Είσαι αρκετά καλή αδελφούλα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βάζεις μόνη σου όρια στη μεταξύ σας σχέση. Δοκίμασε να ξεπεράσεις το τρακ και το φόβο σου, να εμπιστευτείς τα αδέλφια σου και να περάστε στο επόμενο επίπεδο!

Περισσότερα Γ
Είσαι μια αδελφούλα εσύ!
Ο ένας δεν μπορεί μακριά από τον άλλο ενώ θα έδινες και τη ζωή σου για τον/την αδελφό/η σου. Πρόκειται για το στήριγμά σου και το κολλητό σου φίλο όπου εκμυστηρεύεσαι τα πάντα! Είστε πολύ τυχεροί!

i-diadromi

Καναδός είχε ένα μαχαίρι 7,5 cm καρφωμένο στην πλάτη του για 3 χρόνια


Γιατροί στον Καναδά αφαίρεσαν μια λεπίδα μαχαιριού που παρέμενε καρφωμένη στηνπλάτη ενός άνδρα, για παραπάνω από 3 χρόνια. Ο Billy McNeely, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως υπέφερε περισσότερο από έντονη «φαγούρα» στην πλάτη, παράαπό πόνο. Ο ίδιος δεν είχε ιδέα πως μέσα στο σώμα του υπήρχε σφηνωμένη μια λεπίδα μαχαιριούμήκους 7,5 cm.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατάλαβε πως κάτι υπάρχει μέσα στην πλάτη του, όταν έπιασε με τα δάκτυλα του, την άκρη της λεπίδας.
“Έχω κάνει μέσα στη φυλακή στο παρελθόν”, είπε. “Οι φρουροί ελέγχουν ολόκληρο το σώμαμε ένα ανιχνευτή μετάλλων, και κάθε φορά που πέρναγε πάνω από την πλάτη μου, τομηχάνημα τρελαινόταν.”
Τον Απρίλιο του 2010, ο McNeely έμπλεξε σε ένα καυγά σε μια παμπ. Τότε είχεμαχαιρωθεί 5 φορές. Οι γιατροί που περιποιήθηκαν τα τραύματα του δεν αντιλήφθηκαν πως η λεπίδα του μαχαιριού είχε αποκολληθεί και είχε ενσωματωθεί στην πλάτη του32χρονου McNeely.
Όμως καθώς έξυνε την πλάτη του, όπως συνήθως, ακούμπησε με το νύχι του μια μικρή άκρη της λεπίδας.
Η κοπέλα του έντρομη, του εξήγησε πως υπήρχε ένα μαχαίρι μέσα στην πλάτη του, μάλιστα όπως η ίδια είπε στους δημοσιογράφους, ήταν έτοιμη να τo τραβήξει με ένα τσιμπιδάκι.
Ο McNeely σκέφτεται να καταθέσει μήνυση κατά του ιατρικού κέντρου που τον είχε περιθάλψει το 2010.
Πηγή: bbc
http://www.globalomen.com

ΤΡΕΛΟ! Τερματοφύλακας γύρισε στην εστία του με… μηχανάκι! (βίντεο)


Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σε ερασιτεχνικό αγώνα στη Βραζιλία. Ο Τερματοφύλακας της άσπρης ομάδας προωθήθηκε για να βοηθήσει την ομάδα του να σκοράρει αλλά είχε καλυμμένα τα νώτα του σε περίπτωση που οι αντίπαλοι έκαναν ξαφνική αντεπίθεση: ένα μηχανάκι!

Το μηχανάκι μετέφερε τον τερματοφύλακα με άνεση και ταχύτητα πίσω στο τέρμα μου χωρίς να κινδυνεύσει η ομάδα του να δεχτεί γκολ!

Δείτε το απίστευτο περιστατικό παρακάτω!



Αποτοξίνωση χολής (χολόλιθους-κοινώς πέτρες), ήπατος και στόματος


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ.



ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

για την αποτοξίνωση της χολής και του ήπατος.

Ο καθαρισμός και η αποτοξίνωση του σώματος ξεκινά από τον καθαρισμό του συκωτιού, της χοληδόχου κύστης και του εντέρου .



Προπαρασκευαστική Περίοδος: 1-4 εβδομάδες πριν από τον καθαρισμό.

Περίπου ένας μήνας.

Αυτό γίνεται για να διαλύσουμε τις πέτρες.

Χρειαζόμαστε Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης, χυμό μήλου, χυμό λεμονιού ή χυμό γκρέιπφρουτ και Άλατα Epsom.

Καθημερινά:

Πίνουμε μια κουταλιά της σούπας λαδολέμονο, 10 λεπτά πριν από τα 2 κυρίως γεύματα.

(Κάθε φορά το ανακατεύουμε έως ότου γίνει γαλακτώδες).



Το λαδολέμονο γίνεται με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης).

Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή.



Ταυτόχρονα πίνουμε 2 κούπες από ένα μείγμα βοτάνων, κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα, που να περιέχει, γεντιανή, δυόσμο, δενδρολίβανο, γαιδουράγκαθο και άλλα βότανα για να μαλακώσουν οι πέτρες της χοληδόχου κύστης και του ήπατος .



Επίσης πίνουμε κάθε ημέρα χυμό μήλου, περίπου 1 λίτρο την ημέρα (ο καλύτερος είναι φρέσκο στυμμένος χυμός από βιολογικά μήλα).

Το μηλικό οξύ στον χυμό μήλου μαλακώνει το ήπαρ και τις πέτρες στη χολή.



Βοηθητικά μπορούμε να βάζουμε κομπρέσες με καστορέλαιο 2-3 φορές την εβδομάδα πάνω από την περιοχή του ήπατος της χοληδόχου κύστης και των νεφρών.



Οι υποκλυσμοί 1-3 κλύσματα την εβδομάδα βοηθάν και αυτοί αρκετά και είναι σημαντικοί, για να καθαρίσει το έντερο γιατί αλλιώς οι πέτρες δεν θα μπορέσουν να περάσουν, όταν κάνουμε τον τελικό καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλό είναι αποφεύγουμε την κατανάλωση πρωτεϊνών και τροφών πλούσιες σε πρωτείνες (κυρίως τα ζωικά προϊόντα και τα λίπη , τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά ) .

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:

Συνήθως γίνετε Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο το πρωί, ξεκινάμε με τον χυμό μήλου, με το κλύσμα και ένα πολύ ελαφρύ πρωινό, αποφεύγοντας όλα τα λίπη αυτή την ημέρα.

Αυτό σημαίνει όχι βούτυρο, έλαια, ζωικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα, κλπ. Μην καταναλώνετε τρόφιμα ή άλλα ποτά μετά το πρωινό, εκτός από οργανικά μήλα και νερό.

Μπορεί να τρώμε όσα μήλα, και νερό, θέλουμε.

Περίπου στις 4 μ.μ.,

Σταματάμε να τρώμε μήλα συνεχίζουμε μόνο με το να πίνουμε νερό.

Στην συνέχεια στις 5 μ.μ., φτιάχνουμε τα Άλατα Epsom:

Ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom σε 3 ποτήρια νερό, και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού

φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (για την εξουδετέρωση της κάπως πικρής γεύσης των αλάτων).

Στις 6 μ.μ., πίνουμε το ένα μέρος του μείγματος και στις 8 μ.μ.. ακόμη ένα μέρος.

Ο σκοπός των αλάτων Epsom είναι να βοηθήσουν να χαλαρώσει το έντερο και να καθαρίσει την εντερική οδό.

Ξεπλένουν το έντερο από τα στάσιμα απόβλητα εύκολα, διαστέλλουν την χοληφόρο πόρο και μας προετοιμάζουν για το μείγμα του ελαιόλαδου και του χυμού του λεμονιού η του γκρέιπφρουτ.

Μετά τη λήψη των αλάτων Epsom, ενδέχεται να αρχίσει το έντερο να αδειάζει , αν και για πολλούς ανθρώπους, τα άλατα δρουν περισσότερο ως τονωτικό του εντέρου αντί να προκαλούν διάρροια αμέσως .

Στις 10 μ.μ., αναμειγνύουμε σε ένα ποτήρι ίσα μέρη ελαιόλαδο μαζί με χυμό λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.



Στη συνέχεια, πίνουμε το μείγμα, εφαρμόζοντας μια κομπρέσα καστορέλαιο πάνω από την περιοχή του ήπατος / χοληδόχου κύστης και ξαπλώνουμε αμέσως

στο κρεβάτι μας στο δεξί πλευρό, μαζεύοντας το πόδι μας προς το στέρνο για 20 λεπτά.

Μπορεί να αρχίσουμε να αισθανόμαστε τις πέτρες να μετακινούνται. Μετά τα 20 λεπτά μπορούμε να κοιμηθούμε.

Μπορεί να αισθανθούμε λίγο ναυτία, στον ύπνο μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας απελευθερώνει τοξίνες που έχουν αποθηκευθεί τόσο στην χοληδόχο κύστη όσο και στο ήπαρ.

Μην ανησυχείτε, αυτό είναι φυσιολογικό και σηματοδοτεί ότι η διαδικασία λειτουργεί. Εάν μας έρχεται εμετός κάνουμε, δεδομένου ότι αυτό είναι μια φυσιολογική απελευθέρωση των τοξινών. Για εκείνους που δεν αισθάνονται ναυτία, μην ανησυχείτε, απλά μπορεί να μην έχετε πολλές αποθηκευμένες

τοξίνες.

Μπορεί να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρέπει να βάλουμε το ξυπνητήρι μας στις 6 π.μ. το πρωί, σε περίπτωση που δεν ξυπνήσoυμε και να πιούμε το άλλο μέρος από το μίγμα με τα άλατα EPSOM και το τελευταίο ποτήρι 2 ώρες αργότερα στις 8 π.μ.).

Η πρώτη κένωση θα είναι το γεύμα που φάγαμε από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια οι κενώσεις θα περιέχουν ως επί το πλείστον υγρά, μαζί με πολλούς χολόλιθους.



Εχουμε καθαρίσει το ήπαρ και την χοληδόχο κύστης μας από πέτρες και τοξίνες. Μπορείτε επίσης να δείτε επιπλέον πέτρες και στις επόμενες κενώσεις του εντέρου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με ένα άλλο κλύσμα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν παρέμειναν πέτρες στο σύστημά μας.



Συνεχίζουμε να πίνουμε τα βότανα για την χοληδόχο κύστη για μια εβδομάδα ακόμα και προσθέτουμε βότανα αποτοξινωτικά και καθαριστικά των νεφρών, γιατί με τον καθαρισμό, επιβαρύνονται και τα νεφρά.

Ο καθαρισμός πρέπει να επαναλαμβάνεται 3-4 φορές κάθε 4-6 εβδομάδες,

και αυτό μπορεί να γίνει έως και δώδεκα φορές.

Υπάρχει και το βιβλίο Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής-Andreas Moritz/Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά η πιο πάνω συνταγή εχει αποτελεσματικότητα εδω και 22 χρόνια και είναι λιγο πιο εύκολη.

ΕΥΑΓΓΈΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ


Ελαιοθεραπεία στόματος για αποβολή τοξινών

ΠΗΓΗ

http://www.ftiaxno.gr/2012/04/blog-post_05.html

Η ελαιοθεραπεία είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος.


Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε το λάδι στο στόμα σας.
Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης.

Το πρωί, πριν πάρετε πρωινό, βάλτε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα σας, χωρίς να το καταπιείτε. Στριφογυριστέ την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα σας και περάστε το μέσα από τα δόντια σας, για 3 με 4 λεπτά. Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φτύσετε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά —δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες. Θα διαπιστώσετε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια.
Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε το ακόμη δύο φορές.
Κατόπιν ξεπλύνετε το στόμα σας με μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα ή φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Αυτό το διάλυμα απομακρύνει τα υπολείμματα λαδιού και τοξινών.
Μπορείτε, επίσης, να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Συνιστάται να ξύσετε τη γλώσσα.
Με την ελαιοθεραπεία θα πάψει η ουλορραγία, και τα δόντια θα λευκανθούν.
Σε περιόδους νόσησης, μπορείτε να κάνετε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι. Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα. Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.

Πηγή: Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής-Andreas Moritz/Εκδόσεις Διόπτρα

Πες μου το ζώδιο σου να σου πω πως οδηγείς!


Το ζώδιο δεν επηρεάζει μόνο την ζωή μας αλλά και την οδήγηση μας διαβάστε και θα καταλάβετε.

ΚΡΙΟΣ

Ο καλύτερος πελάτης των τροχονόμων … Του αρέσει η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός την στιγμή που κάποιος τον προσπερνά να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μία άτυπη κόντρα. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων χωρίς να είναι και πολυδιατεθειμένος να υπακούσει στα σήματά τους. Του αρέσουν τα κόκκινα αυτοκίνητα γιατί με… αυτά εκφράζεται η επιθετικότητά του. Ο λόγος που καταλαμβάνει την 7η θέση στον πίνακα και όχι κάποια χειρότερη είναι πως δεν προλαβαίνει να προκαλέσει ατυχήματα γιατί συνήθως βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου με έναν ή περισσότερους τροχονόμους στο παράθυρό του

ΤΑΥΡΟΣ

Αν ακούσετε κάποιον ανυπόμονο στο φανάρι να σας κορνάρει πριν καλά καλά ανάψει το πράσινο τότε αυτός θα πρέπει να ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι ο οδηγός εκείνος που λατρεύει την κόρνα γιατί αποτελεί ένα εξαίρετο μέσο για να εξωτερικεύσει την γκρίνια του. Σαν συνοδηγός είναι ακόμα χειρότερος: Παραπονιέται και γκρινιάζει για ότι βλέπει γύρω του. Αποφεύγει τους δρόμους με τα διόδια γιατί δεν θέλει να καταθέτει εκεί όσα έχει κερδίσει με κόπο. Όταν βρίσκεται στο τιμόνι επιλέγει την δεξιά λωρίδα οδηγώντας ακριβώς στο όριο της ταχύτητας και πολλές φορές κάτω από αυτό αδιαφορώντας για τους άλλους που θα ήθελε την συγκεκριμένη στιγμή να μην υπάρχουν κιόλας στο οπτικό του πεδίο (ή ακόμα και στην ζωή). Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του κατέχει την δεύτερη θέση σε πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πέστου να μείνει σε μία λωρίδα ενώ οδηγεί και θα σε μισήσει. Αλλάζει συνεχώς λωρίδες κυκλοφορίας, ελίσσεται σαν φίδι και προσπαθεί να αποφύγει έγκαιρα όσους θεωρεί αργούς οδηγούς. Αν, τυχόν, κολήσει πίσω από κάποιον σαν αυτούς εκνευρίζεται, αγχώνεται και λειτουργεί σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Ενώ είναι επικίνδυνος για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, μέσα στην πόλη βρίσκεται στο στοιχείο του καθώς αντιμετωπίζει πολύ εύκολα την κίνηση μπαίνοντας σε κάθε κενό που συναντά μπροστά του και χρησιμοποιώντας όλα τα στενά της διαδρομής. Η έρευνα απέδειξε πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακεί σε ατύχημα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο πιο συντηρητικός οδηγός που πρόκειται να συναντήσει κανείς στον δρόμο. Κινείται αμυντικά προσέχοντας τόσο για την δική του ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των άλλων. Επιλέγει μεσαία ή αριστερή λωρίδα και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του οδηγού εκείνου που δεν θα ξεκινήσει το αυτοκίνητό του αν όλοι οι επιβάτες δεν έχουν φορέσει την ζώνη ασφαλείας και δεν έχουν καθήσει αναπαυτικά στα καθίσματά τους. Σαν πατέρας (ή μητέρα) είναι καταπιεστικός για τα παιδιά του τα οποία δεν αφήνει να κουνηθούν ούτε για μία στιγμή στο αυτοκίνητο. Καταλαμβάνει την 5η θέση στον πίνακα επειδή αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα θέλει (ακριβώς λέμε τώρα) τότε χάνει την υπομονή του με απρόβλεπτες συνέπειες….

ΛΕΩΝ

Ο πιο «επικοινωνιακός» από όλους τους οδηγούς. Είναι ο μόνος που κατεβάζει πολύ εύκολα το παράθυρό του είτε για να κάνει παρατήρηση σε άλλους οδηγούς είτε για να απαντήσει σε κορναρίσματά τους. Του αρέσει η ταχύτητα και είναι επικεντρωμένος στον προορισμό του ταξιδιού του. Κοιτάζει συχνά τους καθρέπτες του όχι, όμως, για να ελέγξει τα αυτοκίνητα που τον ακολουθούν αλλά για να διορθώσει την εμφάνισή του. Του αρέσει η δυνατή μουσική και οδηγεί, συνήθως, με τέρμα τα μπάσα και τσίτα τα γκάζια. Έχει προγραμματίσει την ώρα άφιξης σε κάθε ταξίδι και τσαντίζεται όταν βρεθεί σε κίνηση ή πίσω από αργούς οδηγούς. Καταλαμβάνει την 8η θέση στον πίνακα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο πιο μεγάλο αυτοκίνητο έχουν τόσο πιο καλά και άνετα νοιώθουν. Η άνεση είναι σημαντική για αυτούς όπως και το να μην πάρουν ούτε μία κλήση από τροχονόμο. Οδηγούν στην μεσαία ή τη δεξιά λωρίδα και πάντα σύμφωνα με το νόμο. Απεχθάνονται το μποτιλιάρισμα όπως και τις ουρές στα διόδια. Είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευθούν γρήγορους και σύγχρονους τρόπους που τους διευκολύνουν την ζωή και την κίνηση στους δρόμους. Καταλαμβάνουν την 4η θέση στον πίνακα γιατί προκαλούν ατυχήματα, κυρίως μέσα στις πόλεις, όπου δεν βρίσκονται και πολύ μέσα στα «νερά» τους.

ΖΥΓΟΣ

Καλός οδηγός που θα ξεπεράσει κατά 10 μόλις χιλιόμετρα το όριο ταχύτητας για να ξεφύγει από την στάμπα του συντηρητικού οδηγού. Δεν θα πάει, όμως, παραπάνω γιατί δεν θέλει και την στάμπα του γρήγορου οδηγού. Έχει μεγάλες αντοχές σε μακρινά ταξίδια και καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των συνεπιβατών του. Σε συνηθισμένες καταστάσεις πολύ δύσκολα θα προξενήσει ατύχημα. Αυτό θα γίνει όταν βρεθεί σε κάποια ακραία περίπτωση όπου θα έχει να επιλέξει από δύο ή περισσότερες λύσεις και θα αναλωθεί στην διαδικασία αδυνατώντας να αποφασίσει. Καταλαμβάνει την 9η θέση στον πίνακα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους οδηγούς του ζωδιακού κύκλου. Όχι γιατί οδηγεί συντηρητικά αλλά επειδή γνωρίζει πως με τον τρόπο που οδηγεί μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα υποψιασμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Ελέγχει πιο συχνά από κάθε άλλο οδηγό τους καθρέπτες του και γνωρίζει τι συμβαίνει ακόμα και στο πέμπτο σε σειρά μπροστινό του αυτοκίνητο. Οδηγεί γρήγορα και επιθετικά και «κυνηγάει» όσους του «χώνονται» στον δρόμο για να πατσίσει μαζί τους. Μόλις το καταφέρει μειώνει ταχύτητα και οδηγεί με την ηρεμία του. Με τους τροχονόμους δεν τα πάει καλά ενώ αν πάρει κλήση θα κινήσει «γη και ουρανό» για να μην την πληρώσει. Μαζί με τους Αιγόκερους καταλαμβάνει την καλύτερη (12η) θέση του πίνακα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συντηρητικός οδηγός που εκνευρίζεται τόσο με την κίνηση όσο και με τους άλλους οδηγούς. Θεωρεί πως έχει την καλύτερη εκπαίδευση από όλους τους άλλους και είναι ο καλύτερος μαθητής των Σχολών Οδήγησης. Του αρέσουν τα ταξίδια και προτιμά τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους. Δεν βρίσκει καμμία συγκίνηση στην ταχύτητα και απορεί με όσους πεθαίνουν για αυτήν. Με τέτοια συμπεριφορά κατορθώνει να έχει πολύ λίγα ατυχήματα. Αν έλειπε ο εκνευρισμός του θα μπορούσε να καταλάβει ακόμα και την 12η θέση του πίνακα επικινδυνότητας. Τώρα βρίσκεται στη 10η.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο μόνος οδηγός που δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ του. Διαβάζει με εξαιρετική ευκολία τους χάρτες και τις πινακίδες και ξέρει εκ των προτέρων σε ποια στροφή θα στρίψει, τι θα συναντήσει κ.ο.κ. Δεν μιλάει όταν οδηγεί και του αρέσει να ακούει εκπομπές πολιτικού λόγου στο ραδιόφωνο. Οδηγεί μεγάλα αυτοκίνητα και δεν γκαζώνει όχι γιατί δεν του αρέσει αλλά γιατί σκέπτεται το πρόστιμο που έχει να πληρώσει αν τον πιάσουν. Είναι ο καλύτερος συνοδηγός που μπορεί να έχετε δίπλα σας και ο καλύτερος οδηγός του ζωδιακού κύκλου. Έρχεται τελευταίος στον σχετικό πίνακα επικινδυνότητας του ζωδιακού κύκλου καθώς έχει τα λιγότερα ατυχήματα (μαζί με τους Σκορπιούς). Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση γιατί οι Αιγόκεροι δεν είναι μόνο οι ασφαλέστεροι οδηγοί αλλά οι ασφαλέστεροι οπουδήποτε, με ότι και αν καταπιάνονται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το εντελώς αντίθετο του Αιγόκερου. Μιλάει συνέχεια όταν οδηγεί και θυμάται την «μάνα του και τον πατέρα του» στις ιστορίες που διηγείται. Χάνεται πάρα πολύ εύκολα αλλά αυτό δεν τον πειράζει καθώς βρίσκει επιπλέον χρόνο για να «ψυχαγωγήσει» τους συνεπιβάτες του. Έχει φθάσει στον προορισμό του πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητό του (ή τουλάχιστον έτσι αισθάνεται). Αν ξεκινήσει για καλοκαιρινό μπάνιο ήδη νοιώθει την αύρα της θάλασσας και την αρμύρα της έστω και αν βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στη Βουλιαγμένης. Όταν κάποια στιγμή φθάσει κοντά στον τελικό του προορισμό μην βάλετε στοίχημα πως θα τον βρει κιόλας γιατί δεν σας βλέπουμε για «ταμείο». Καταλαμβάνει την 6η θέση στον πίνακα.

ΙΧΘΥΕΣ

Μιλώντας για οδηγούς δεν θα έπρεπε, ίσως, να συμπεριλάβουμε τους Ιχθείς σε αυτούς. Υπερβολή; Μάλλον όχι γιατί τους Ιχθείς τους πηγαίνουν, συνήθως, με το αυτοκίνητο και οι ίδιοι σπάνια επιλέγουν να οδηγήσουν. Όταν αυτό (μόνο εξ ανάγκης) συμβαίνει τότε δίνουν την σειρά τους σε όλες τις διασταυρώσεις και γίνονται οι πιο ευγενείς της ζούγκλας των δρόμων. Αν πρόκειται να συναντήσουν διόδια στον δρόμο τους έχουν βγάλει ένα μισάωρο νωρίτερα τα ψιλά τα οποία έχουν τοποθετήσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην χρειασθεί να τεντωθούν για να τα φθάσουν. Εκεί … δίπλα στο τηλέφωνο που και αυτό είναι έτοιμο για κάθε ζήτηση. Η απειρία τους στην οδήγηση και η ανασφάλεια που νοιώθουν τους έχει οδηγήσει στην τρίτη θέση επικινδυνότητας του ζωδιακού κύκλου. Και ας μην αναφέρουμε την αφηρημάδα και τις ονειροπολήσεις τους οι οποίες είναι παροιμιώδεις.


Οι 10 πιο σατανικές γυναίκες στην Ιστορία


Μπορεί οι πιο αδίστακτοι, οι πιο διάσημοι δολοφόνοι να είναι άντρες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ψυχολογικά διαταραγμένες γυναίκες που πράττουν αναλόγως.

Ίσως κάποιες από αυτές να έκαναν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να ντρέπεται για τα λιγοστά θύματα του και για τις μεθόδους δολοφονίας που χρησιμοποιούσε...

10. Βασίλισσα Μαίρη (1516-1558)
Η Μαίρη, η τέταρτος σε σειρά μονάρχησα της δυναστείας Tudor, έχει μείνει στη μνήμη μερικών ως αυτή που προσπάθησε να γυρίσει την Αγγλία στα καθεστώτα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση εκατοντάδων θρησκευόμενων. Από εκεί της βγήκε και το ψευδώνυμο «Αιματηρή Μαίρη» (Bloody Mary). Πολλοί Προτεστάντες έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο των γνωστών Marian Persecutions. Περίπου 800 πλούσιοι Προτεστάντες επέλεξαν τον αυτοεξορισμό τους, για να γλιτώσουν της δολοφονικής μανίας της βασίλισσας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου κατάταξη βρίσκεται και η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, γιατί κι εκείνη δεν είχε πολύ καλύτερη συμπεριφορά.

9. Μίρα Χίντλεϊ (1942-2002)
Η Αγγλίδα serial killer είχε ως «χόμπι» τον βιασμό, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες μικρών παιδιών, Μαζί με τον συνεργάτη της, Ίαν Μπρέιντι, έδρασαν το '60 στην περιοχή του Μάντσεστερ και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία 3 παιδιών, ηλικίας 10-12 και δύο εφήβων, ηλικίας 16 και 17. Η Χίντλεϊ συννελήφθει όταν η Αστυνομία βρήκε αποδεικτικά στοιχεία στη βαλίτσα της, στο σταθμό του Μάντσεστερ. Ένα από αυτά ήταν μια κασέτα που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονίας ενός κοριτσιού, στην οποία το κορίτσι ούρλιαζε, αλλά οι δολοφόνοι της συνέχιζαν ακάθεκτοι το έργο τους. Τις πέντε τελευταίες μέρες της ελευθερίας της, η Χίντλεϊ ανέπτυξε μια ειρωνεία και μια υπεροψία στη συμπεριφορά της, η οποία έγινε και σήμα κατατεθέν της.

Το 2006, προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, στο οποίο η αστυνόμος Σάρα Ουίλκινσον δηλώνει πως αυτό που θυμάται έντονα από τη Χίντλεϊ, είναι η δίκη της. Κατά τη διάρκεια της απαγγελίας των κατηγοριών, η Χίντλεϊ καθόταν αμέριμνη, τρώγοντας κέικ. Έδειχνε σαν να μην τη νοιάζει καθόλου το ενδεχόμενο να πάει φυλακή, εφ' όσον είχε κάνει αυτό που ήθελε. Είχε ικανοποιήσει τις επιθυμίες της, όσο αμαρτωλές και να ήταν.

8. Ιζαμπέλα της Καστίλης (1451-1504)
Η Ιζαμπέλα η Πρώτη της Ισπανίας και ο σύζυγος της Φερδινάνδος ο Δεύτερο, έθεσαν τα θεμέλια για την πολιτική ένωση της Ισπανίας, υπό τον εγγονό τους, Κάρολο τον Πρώτο. Με τη δική της διαταγή, ο Τομάς ντε Τορκεμάδα έγινε ο πρώτος ανακριτής της Ιεράς Εξέτασης, με καθήκον να «καθαρίσει» την θρησκεία. Στις 31 Μαρτίου του 1492 περίπου 200 χιλιάδες Εβραίοι και Μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν την Ισπανία. Κάποιοι άλλοι αλλαξοπιστήσαν, μόνο και μόνο για τους ανακρίνουν περαιτέρω, για να βρουν κι άλλους «παράνομους». Το αξιοπερίεργο είναι ότι το 1974, ο Πάπας ο Παύλος VI, θέλησε να την... αγιοποιήσει. Για την Καθολική Εκκλησία, θεωρείται ακόμα και σήμερα ως πιστή υπηρέτης του Θεού.

7. Μπέβερλι Άλιτ (1968- )
Η Μπέβερλι Γκέιλ Άλιτ είναι συνώνυμη με τον «Άγγελο του Θανάτου». Εργαζόταν στην κλινική του Λίνκολνσάιρ της Αγγλίας, ως παιδιατρική νοσοκόμα και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 4 παιδιών και για τον τραυματισμό 5, το 1991. Η μέθοδος της: θανάσιμη δόση ινσουλίνης κι όποτε εκείνη αποτύγχανε, απλά έπνιγε το θύμα. Η Άλιτ είχε επιτεθεί συνολικά σε 13 παιδιά, σε ένα διάστημα μόνο 58 ημερών, πριν συλληφθεί από τις Αρχές. Τα κίνιτρα της μένουν ακόμα και σήμερα ανεξήγητα. Σύμφωνα με μία θεωρία, πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν και προκαλεί τον πόνο για να τραβήξει την προσοχή των άλλων.

6. Μπελ Γκάνες (1859-1931)
Η Γκάνες είναι μια από τις διασημότερες serial killers της Αμερικής. Με ύψος 1.83 και βάρος 91 κιλά, έσπερνε τον τρόμο και τον... φόνο σε όλους όσους έρχονταν σε επαφή μαζί της. Φημολογείται ότι σκότωσε τους 2 συζύγους της και όλα της τα παιδιά, αν και αποδείχθηκαν μόνο οι φόνοι των ερωτικών της συντρόφων και των 2 κόρων της, Μιρτλ και Λούσι. Από ότι φαίνεται το έκανε για να παίρνει την αποζημίωση της ασφάλειας. Εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 20 ανθρώπους σε διάστημα κάποιων δεκατιών, ενώ κάποιοι ανεβάζουν το νούμερο αυτό στα 100 θύματα, για τα οποία απλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ.

5. Μαίρη Αν Κότον (1832-1873)
Το βασικό, φονικό της όπλο ήταν το αρσενικό και τα θύματα που δηλητηριάστηκαν αγγίζουν τα 20. Η Αγγλίδα Μαίρη Αν στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον Ουίλιαμ Μάουμπρεϊ και μετακόμισε στο Πλίμουθ του Ντέβον. Το ζευγάρι έκανε 5 παιδία, εκ των οποίων τα 4 πέθαναν από γαστρικό πυρετό και στομαχόπονους. Η Μαίρη Αν γέννησε, ύστερα, άλλα 3 παιδιά, που πεθάνανε όλα. Λίγο αργότερα, το 1865 έφυγε από τη ζωή και ο άντρας της, λόγω στομαχικής διαταραχής. Η σύζυγος του έλαβε αποζημίωση το σεβαστό, για την εποχή, ποσό της τάξεως των 35 λιρών.

Από ότι φάνηκε, το ζήτημα έμελλε να γίνει... οικογενειακή υπόθεση. Ο δεύτερος άντρας της πέθανε από τα ίδια αίτια, όπως και τα 2 απομείναντα παιδιά της. Μετά το θάνατο ενός άλλου ένα παιδιού, οι εφημερίδες ασχολήθηκαν με το θέμα κι ανακάλυψαν ότι η Μαίρη Αν γύριζε όλη τη βόρεια Αγγλία και στην πορεία αυτή έχασε τρεις συζύγους, έναν εραστή, μια φίλη, τη μητέρα της και 12 παιδιά. Όλοι τους είχαν πεθάνει λόγω στομαχικής διαταραχής. Την κρέμασαν στις 24 Μαρτίου του 1873. Ο θάνατος της ήταν οδυνηρά αργός- σαν το θάνατο από δηλητηρίαση- γιατί ο δήμιος δεν την άφησε να ξεψυχήσει με μια «καθαρή» εκτέλεση, όπως ίσταται.

4. Ίλς Κοχ (1906-1967)
Η Ίλς ήταν η γυναίκα του Καρλ Κοχ, αρχηγού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Buchenwald, από το 1937 μέχρι το 1941 και του Majdanek, από το 1941 έως το 1943. Η Ίλς ήθελε να παίρνει κάποια μικρά σουβενίρ από το δέρμα των νεκρών φυλακισμένων, με διακριτά τατουάζ. Ήταν γνωστή ανάμεσα στους κρατουμένους, ως η «Μάγισσα του Buchenwald» ή η «Σκύλα του Buchenwald» λόγω του σαδισμού που την χαρακτήριζε. Το 1937 κατέφθασε στο στρατόπεδο, όχι σαν φύλακας, αλλά σαν τη σύζυγο του αρχηγού. Εκεί, άρχισε να βασανίζει τους εγκλεισμένου. Το 1940 έχτισε ένα γήπεδο που κόστισε πάνω από 250 χιλιάδες φράγκα, τα οποία έκλεψε από τους φυλακισμένους του στρατοπέδου. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1967, κρεμάστηκε σρις γυναικείες φυλακές Aichach.

3. Ίρμα Γκρίζ (1923-1945)
Η Γκιζ «δούλευε» στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί, Ravensbrück, Auschwitz και Bergen-Belsen. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αδίστακτους εγκληματίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της βίαιης και σαδιστικής συμπεριφορά της. Μαστίγωνε χωρίς λόγο τις Εβραίες τρόφιμες των φυλακών, στις οποίες ήταν υπεύθυνη, τις άφηνε να φαγωθούν από άγρια σκυλιά, της πυροβολούσε κατά βούληση. Οι επιζώντες έχουν αναφέρει ότι πολλές φορές παρενοχλούσε σεξουαλικά τα θύματα της και έβαζε στο θάλαμο αερίων όποιον ήθελε. Στις 17 Απριλίου του 1945, συννελήφθει από τους Άγγλους και λίγο αργότερα πέθανε.

2. Κάθριν Νάιτ (1956- )
Η Κάθριν Νάιτ καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 για το φόνο του συζύγου της, Τσαρλς Τόμας Ράις. Γιατί όμως καταφθάνει δεύτερη στη λίστα με τις πιο σατανικές γυναίκες του κόσμου, όταν άλλες σκότωναν και βασάνιζαν εκατοντάδες ανθρώπους; Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφερόταν βίαια. Παλιότερα είχε σπάσει τα δόντια του πρώην συζύγου της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου συντρόφου της.

Στις 29 Φεβρουαρίου η Νάιτ μαχαιρώνει πάνω από 37 φορές τον άντρα της, σε όλο του το σώμα. Δεν ήταν τυχαίο ή εν βρασμώ ψυχής, αφού ο Πράις είχε δεχτεί αλλεπάλληλες απειλές στο παρελθόν. Όταν αυτός ξεψύχησε,α αφού οι περισσότερες πληγές ήταν τόσο βαθιές, που είχαν «τρυπήσει» τα ζωτικά του όργανα, η Νάιτ του έβγαλε την πέτσα, την πέρασε σε ένα γάντζο και την κρέμασε πάνω στην πόρτα του σαλονιού. Μετά τον αποκεφάλισε, έβαλε το κεφάλι του σε μια κατσαρόλα μαζί με λίπος από τα οπίσθια του και μερικά λαχανικά. Είχε σκοπό να ταϊσει τα ίδια τα παιδιά της με το κρέας του πατέρα τους. Ευτυχώς η αστυνομία την συνέλαβε πριν γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο.

1. Ελίζαμπεθ Μπάθορι (1560- 1614)
Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Θεωρείται πλέον η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, κι έχει μείνει στη μνήμη όλων ως η «Αιματηρή Κυρία του Čachtice». Μετά το θάνατο του συζύγου της, εκείνη μαζί με τους 4 συνεργούς της κατηγορήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων παιδιών και νεαρών κοριτσιών. Το 1610 αναγκάστηκε να εγκλειστεί στο κάστρο Čachtice, όπου και πέθανε 3 χρόνια αργότερα.

Ως ευγενής, κατάφερε να αποφύγει τη δίκη και εκτέλεσή της. Το 1610 βρέθηκαν στο σπίτι της 3 νεαρές κοπέλες. Η μία ήταν νεκρή, η άλλη ξεψυχούσε κι η Τρίτη ήταν πληγωμένη. Βρέθηκαν και πολλές άλλες κλειδωμένες σε ένα μπουντρούμι. Οι περισσότερες ήταν υπηρέτριες του κάστρου και ντόπιες χωριατοπούλες. Κάποιες άλλες ήταν μαθητεύομενες που στέλνονταν σε αυτήν από τους γονείς τους, για να μάθουν καλούς τρόπους και το savoir vivre της υψηλής κοινωνίας. Πώς συμπεριφερόταν στις φιλοξενούμενες της; Συνήθως τις έσπαγε στο ξύλο, τις έκαιγε ή τους έκοβε τα χέρια και τα γεννητικά όργανα. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της παραμένει άγνωστος αλλά υπολογίζεται σε εκατοντάδες αφού ο χρόνος δράσης της ξεπερνούσε τα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με έναν αστικό θρύλο, που έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, η Ελίζαμπεθ έκανε μπάνιο με τη μπανιέρα της γεμισμένη με το αίμα των θυμάτων της.

Read more: http://www.newsbomb.gr/


Ντάισελμπλουμ:Μετά την Κύπρο θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες!


Σοκ προκάλεσε στις αγορές η δήλωση - προειδοποίηση του Γέρουν Νταϊσελμπλουμ, ουσιαστικά απευθυνόμενος προς ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα της ευρωζώνης, καθώς προανήγγειλε επί της ουσίας, «κούρεμα» και σε άλλες τράπεζες, κατά το παράδειγμα που ακολούθησε το Eurogroup με την Κύπρο.

Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε σήμερα για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup.
«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», δήλωσε προς το Reuters και τους Financial Times ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο.

«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, «τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;». Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων» άνω των 100.000 ευρώ.

«Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, «Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κιδνύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε». Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες. «Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης, για την οποία ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε πως πρόκειται για μια στρατηγική στροφή εκ μέρους αυτών που αποφασίζουν την πολιτική στην ΕΕ, έχει συνέπειες στο πώς θα ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες και στο πώς θα αντιδρούν οι αγορές. Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έχει κάνει τα τρία τελευταία χρόνια η ζώνη του ευρώ ήταν η ίδρυση ενός μηχανισμού διάσωσης με εγγυήσεις και κεφάλαιο 700 δισεκ. Ευρώ - του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η προσδοκία ήταν ότι ο ΕΜΣ θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα από τα μέσα του 2014 τις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Τώρα ο Ντάισελμπλουμ λέει πως ο στόχος είναι να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ ο ΕΜΣ. «Θα πρέπει να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ ούτε να σκεφτούμε καν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε. «Πιστεύω πως η προσέγγιση πρέπει να είναι, ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών πρώτα μέσα στις τράπεζες, πριν αναζητήσουμε δημόσια χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο από την πλευρά του δημοσίου. Οι τράπεζες θα πρέπει βασικά να είναι ικανές να σώζουν τον εαυτό τους ή τουλάχιστον να αναδιαρθρώνονται ή να ανακεφαλαιοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο».

Read more: http://www.newsbomb.gr

Βρέθηκε μυστικό καταφύγιο του Μουσολίνι στη Ρώμη


Εργάτες στη Ρώμη, που επισκεύαζαν το ιστορικό Palazzo Venezia, ανακάλυψαν κατά τύχη το ασφαλέστερο καταφύγιο του Ιταλού Φασίστα ηγέτη, Μπενίτο Μουσολίνι.
Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί κανένα αρχείο που να αναφέρεται σε αυτό το καταφύγιο, το οποίο εγκαταλείφτηκε και έμεινε ανολοκλήρωτο. Την ανακάλυψη έκαναν η αρχιμηχανικός Anna Imponente και ο αρχιτέκτονας Carlo Serafini, όταν παρατήρησαν μια ξύλινη καταπακτή στα θεμέλια του κτιρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “La Stampa”, η τοποθεσία του συγκεκριμένου καταφυγίου, ήταν απόρρητη. Η κατασκευή προοριζόταν για να προστατεύσει τον Μουσολίνι απόαεροπορικούς βομβαρδισμούς καθώς, το ιστορικό κτίριο του 15ου αιώνα στέγαζε το γραφείο του “Duce”.
Η καταπακτή οδηγεί σε ένα μικρό χώρο, που πιθανότατα προοριζόταν να φιλοξενήσειτον ίδιο και ακόμη ένα άτομο. Το μυστικό καταφύγιο βρίσκεται 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αρκετά υψηλής αντοχής. Κατασκευασμένο από μπετόν, δίπλα από τα θεμέλια ενός παλιού πύργου, θα αποτελούσε ένα ασφαλή χώρο για τον Φασίστα ηγέτη, σε περίπτωση που οι συμμαχικές δυνάμεις αποφάσιζαν ναβομβαρδίσουν τη Ρώμη.
Μάλιστα κάτι τέτοιο ήταν πολύ πιθανό να γίνει τον Ιούλιο του 1943, όταν η Βρετανική Αεροπορία (RΑF), είχε ζητήσει άδεια για να βομβαρδίσει επιλεγμένους στόχους στη Ρώμη, μεταξύ των οποίων ήταν και το Palazzo Venezia. To σχέδιο που προέβλεπεαεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια κυβερνητικά, τελικά απορρίφθηκε, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να καταστραφούν ιστορικά μνημεία.
Αν και το μυστικό, προσωπικό καταφύγιο του Μουσολίνι, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μερικές τρύπες στους -πάχους 2 μέτρων- τοίχους της κατασκευής, φανερώνουν πως ο χώρος εξαεριζόταν και θα ηλεκτροδοτούταν. Οι Ιταλικές αρχές σκοπεύουν σύντομα να επιτρέψουν στο κοινό, την πρόσβαση στο καταφύγιο.


Πηγή: La Stampa
http://www.globalomen.com


Δέκα τρόποι που το Facebook μας κάνει εξυπνότερους



Με το που διαβάσετε αυτή την παράγραφο, περίπου 300.000 άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν γράψει ένα νέο status update στο Facebook. 

Ναι, είναι τρελό! Ακόμα πιο τρελό είναι ίσως το γεγονός ότι 800 εκατομμύρια άνθρωποι θα διαβάσουν τα updates αυτά και κάποια εκατομμύρια θα σχολιάσουν κιόλας. 

Το Facebook έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, έστω κι αν μπήκε από το παράθυρο. 

Και ενώ όλη η κριτική για τα social media καλά κρατεί, εμείς θα αντιστρέψουμε τον προβληματισμό και θα αποδείξουμε γιατί το Facebook μας κάνει όντως εξυπνότερους. 

Πείτε αντίο λοιπόν στην αποχαύνωση και... πάμε!



Περισσότεροι φίλοι... περισσότερα μυαλά


Γεγονός: Περισσότεροι φίλοι στο Facebook ισοδυναμούν με αρτιότερη νοημοσύνη

Κι αυτό γιατί η συναισθηματική νοημοσύνη παίρνει τα πάνω της από τις αντιδράσεις μας στα status των φίλων, την ίδια στιγμή που η μνήμη λειτουργεί καλύτερα, εξασκώντας τις ικανότητές της να αναγνωρίζει πρόσωπα και ονόματα αλλά και να θυμάται τις προσωπικές τους ιστορίες. Η κοινωνική αλληλεπίδραση, έστω και ηλεκτρονική, είναι αυτό που χρειάζεται η νοημοσύνη...

Καλύτερη λειτουργία της μνήμης


Γεγονός: το Facebook βελτιώνει τη μνήμη

Το γεγονός ότι πλέον έχεις περισσότερους φίλους από τον στενό κύκλο των γνωστών σου στη ζωή ισοδυναμεί με αυξημένες απαιτήσεις σε επίπεδο μνήμης. Αν ο μέσος χρήστης του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης έχει περί τους 200 «friends», μιλάμε για νούμερο σαφώς μεγαλύτερο από την πραγματικότητα. Το να κρατάς λοιπόν επαφή με όλους αυτούς απαιτεί αναμφίβολα αυξημένη λειτουργία της μνήμης, γεγονός που ισοδυναμεί μακροπρόθεσμα με βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία...

Κοινωνική αλληλεπίδραση


Γεγονός: Η κοινωνική αλληλεπίδραση σε κάνει να στροφάρεις περισσότερο

Η ανταλλαγή απόψεων, ο σχολιασμός και η επίλυση κοινών προβλημάτων οξύνουν το κοινωνικό μας αισθητήριο, βελτιώνοντας τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε κατά πρόσωπο, ας το κάνουμε τουλάχιστον στην online ζωή μας...

Θετικά συναισθήματα

Γεγονός: Τα θετικά συναισθήματα συντελούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας

Πολλά κακά μπορούν να ειπωθούν για τη λειτουργία του Facebook, η δυνατότητα ωστόσο που μας δίνει να ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με φίλους και γνωστούς έχει αναμφίβολα μια θετική επίδραση στον ψυχισμό μας. Και η θετική αυτή ενίσχυση έχει βρεθεί ότι συμβάλει στην υιοθέτηση ευρύτερης συλλογιστικής για τα πράγματα, την ίδια ώρα που τονώνει και το δημιουργικό πνεύμα...

Συμπαθή ζωάκια


Γεγονός: Τα τρισχαριτωμένα γατάκια και σκυλάκια βοηθούν στη συγκέντρωση

Το Facebook έχει χτιστεί με γατίσια τούβλα και σκυλίσιο μπετόν. Είναι σχεδόν αδύνατο να μη συναντήσεις σε καθημερινό επίπεδο κάποιο συμπαθές τετράποδο να σε κοιτά όλο νάζι μέσα από την οθόνη. Κι αυτά είναι πράγματι καλά νέα, αφού τα θετικά συναισθήματα που αποκομίζουμε από τέτοιες εικόνες συντελούν στην καλύτερη συγκέντρωση και την εκτέλεση εργασιών με αποτελεσματικότερο τρόπο...

Ικανότητα γραφής


Γεγονός: Το Facebook ενδυναμώνει τις δεξιότητες στον γραπτό λόγο

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος που χρησιμοποιεί το Facebook σε καθημερινό επίπεδο γράφει περισσότερο από τους μη χρήστες. Η όξυνση λοιπόν της ικανότητας γραφής συντελείται ακριβώς χάρη στη συχνή της εξάσκηση, την ίδια στιγμή που η επαφή με τη γραπτή επικοινωνία των φίλων μας εμπλουτίζει το λεξιλόγιο και την αναλυτική μας ικανότητα...

Διάβασμα


Γεγονός: Το Facebook μας αναγκάζει να διαβάζουμε

Η ίδια η φύση της κοινωνικής δικτύωσης βασίζεται στο δίπολο ανάγνωση/γραφή. Κι αν έχουμε να ανοίξουμε βιβλίο από τα σχολικά μας χρόνια, τότε το Facebook έρχεται να καλύψει τα κενά. Κι ενώ τα περισσότερα posts δεν προσφέρουν και τίποτα πολύτιμο, το ίδιο το γεγονός της ανάγνωσης επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία με πολλούς τρόπους, όλοι τους θετικοί. Από το πώς φτιάχνεται λοιπόν το χοιρινό κατσαρόλας μέχρι και την πιο εμβριθή ανάλυση των πολιτικο-οικονομικών τεκταινόμενων, το Facebook παρέχει άφθονο υλικό για διάβασμα, οξύνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα ξεσκαρταρίσματος των σκουπιδιών από τα «διαμάντια»...

Λογικός συμπερασμός


Γεγονός: Τα επιχειρήματα αναπτύσσουν την ικανότητα για λογική σκέψη

Ας είμαστε ειλικρινείς: ο πραγματικός σκοπός του Facebook (και της κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα) είναι να κάνει ευκολότερη την αντιπαράθεση με όποιον εμείς επιλέξουμε! Το καλό είναι ότι ο εγκέφαλός μας το λατρεύει αυτό. Η συμπερασματική διαδικασία, η παράθεση επιχειρημάτων, η λογική τους ανάλυση και ο συνεπαγόμενος αντίλογος αποτελούν τα θεμέλια της ανθρώπινης (λογικής) νοημοσύνης. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αρχίζει με το πρώτο επιχείρημα που θα παραθέσει κάποιος, έστω κι αν το θέμα είναι αν μπαίνει λάδι ή ξίδι στη σαλάτα...

Απόκτηση γνώσεων


Γεγονός: Το Facebook αποτελεί τεράστια δεξαμενή γνώσης

Είναι τα ενδελεχή posts ανθρώπων που ξέρουν, είναι οι αναλύσεις φίλων, είναι τα δεδομένα που διαβάζουμε εδώ κι εκεί στο Facebook που μας κάνουν να το ψάξουμε περισσότερο το πράμα. Κι αν η γνώση δεν πηγάζει ευθέως από τα posts (αλίμονο!), λειτουργούν πάντως ως αφορμές γνώσης, αφού έγκειται στη δική μας έρευνα να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. 

Κριτική ικανότητα


Γεγονός: Τα παιχνίδια του Facebook τονώνουν τη νοημοσύνη εκεί που δεν το περιμένεις

Οι αριθμοί μιλούν από μονοί τους: 48,7 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν καθημερινά ChefVille, για να περιοριστούμε σε ένα μόνο παράδειγμα. Και πολύ καλά κάνουν, σε επίπεδο νοημοσύνης. Γιατί μπορεί να τα αποκαλούμε κοινώς «βλακοπαίχνιδα», τη δουλειά τους πάντως την κάνουν. Η επίλυση των προβλημάτων που συμβαίνουν στο παιχνίδι και η ίδια η διαδικασία του gaming συντελούν στην τόνωση της δημιουργικότητας και την κριτική ικανότητα, έστω κι αν η απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι αν θα σπείρεις καλαμπόκι ή μαρούλια...

Newsbeast.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger