Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτό ήταν το πραγματικό πρόσωπο της Τατιάνας Στεφανίδου πριν από τις πλαστικές!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013


Mία από τις πιο όμορφες τηλεοπτικές παρουσίες είναι βεβαίως η Τατιάνα   Στεφανίδου,  η οποία πριν από κάθε πρεμιέρα της φροντίζει και επισκέπτεται τον πλαστικό της. 

Η πρώτη κυρία της απογευματινής ζώνης παραμένει όμορφη και λαμπερή και αναμφίβολα βάζει κάτω πολλές εικοσάρες. Η όμορφη κυρία ξεκίνησε την καριέρα της παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων στον ΑΝΤ1. Η εικόνα της σοβαρής σιδηράς κυρίας,  είναι αυτή που προσπάθησε να λανσάρει τη δεκαετία του 1990 και ταυτόχρονα είναι αυτή που κάνει ακόμα και την ίδια σήμερα να γελάει όταν τη θυμάται.



Πού πρέπει να βρίσκεται το τηλεκοντρόλ κι άλλες 21 συμφωνίες που πρέπει να κάνει το ζευγάρι πριν από το γάμο [λίστα]

Τι συζητούν συνήθως τα ζευγάρια πριν από το γάμο τους; Λεπτομέρειες για την τελετή, πλάνα για το ταξίδι του μέλιτος, ίσως και τα σχέδια για την απόκτηση του πρώτου παιδιού. Κακώς. Αν αφιέρωναν λίγο χρόνο σε ποιο σημαντικά ζητήματα, θα φρόντιζαν για την οικογενειακή ευτυχία τους.

Στην καθημερινότητα του ζευγαριού, δεκάδες ασήμαντες αφορμές μπορεί να προκαλέσουν καβγά, που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε... τρικούβερτος, βγάζοντας στην επιφάνεια πιο σοβαρά ζητήματα. Από τη σακούλα των σκουπιδιών μέχρι την οδοντόκρεμα και από τη θέση του τηλεκοντρόλ ως το κρεβάτι που παραμένει άστρωτο. Για αυτό η Huffington Post κατάρτισε μία λίστα με τα 22 καυτά ζητήματα στα οποία πρέπει να συμφωνήσει ένα ζευγάρι πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Γάτα, σκύλος ή και τα δύο;
Κρύα πίτσα: ναι ή όχι ;
Είναι αποδεκτό το άνοιγμα των δώρων όταν φτάνουν ή πρέπει να περιμένει κανείς ως την ημέρα γενεθλίων ή των Χριστουγέννων;
Τα βρώμικα μαχαιροπίρουνα μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων με τη λαβή προς τα επάνω ή προς τα κάτω;
Είναι αποδεκτή η παραμονή των πιάτων στο νεροχύτη για να «μουλιάσουν» όλο το βράδυ ή είναι ανάγκη να πλυθούν πριν τον ύπνο;
Οδοντόκρεμα: ανοιχτό ή κλειστό το καπάκι;
Ξανά οδοντόκρεμα: Την πιέζουμε όπου τύχει ή γίνεται τακτικό, προσεκτικό τύλιγμα από το κάτω προς το πάνω μέρος του σωληναρίου;
Είναι οι πετσέτες μίας χρήσης ή επαναχρησιμοποιούνται μέχρι την ημέρα που θα μπει πλυντήριο;
Διακοπές με αυτοκίνητο ή αεροπορικό ταξίδι;
Επιτρέπεται να φαγωθούν τα εορταστικά γλυκά που είναι στην πιατέλα, ή πρέπει να μείνουν εκεί για διακόσμηση;
Κλείνουμε το θερμοστάτη φεύγοντας ή τον αφήνουμε έτσι;
Πώς ορίζεται η «γεμάτη» σακούλα σκουπιδιών ώστε να γίνει αλλαγή;
Πόσες φορές επιτρέπεται να πατήσει «αναβολή» κάποιος στο ξυπνητήρι;
Πόσο νωρίς πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των διακοπών;
Κρατήσεις σε εστιατόρια: απαραίτητες ή πολύ δεσμευτικές;
Πόσο χυμό πρέπει να έχει μέσα το κουτί ώστε να μπορεί να ξαναμπεί στο ψυγείο;
Τα μισοφαγωμένα σακουλάκια με τσιπς κλείνουν με μανταλάκι ή απλά διπλώνουμε το σακουλάκι;
Τηλεφώνημα στο γιατρό ή αυθαίρετη λήψη φαρμάκων;
Ποιο είναι το σωστό σημείο για να βρίσκεται το τηλεκοντρόλ;
Είναι ΟΚ να υπάρχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο;
Επιβάλλεται η λίστα για τα ψώνια ή απλά πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και παίρνουμε ότι θυμόμαστε;
Είναι το στρώσιμο του κρεβατιού χάσιμο χρόνου γιατί στο τέλος θα ξαναξεστρωθεί;

Πραγματική φωτεινή ταμπέλα στη Λυών! [photo]


Kαι όμως είναι αληθινό...και το έγραψε μία γυναίκα στη Λυών της Γαλλίας! Δείτε τι λέει...

Επιστολή προς άνδρες: 
το 1874 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το προστατευτικό κάλυμμα όρχεων στο χόκεϊ επί πάγου... 
Το 1974 χρησιμοποιήθηκε η πρώτη προστατευτική κάσκα μοτοσυκλέτας. 
Άρα οι άντρες χρειάστηκαν εκατό χρόνια για να καταλάβουν πως και ο εγκέφαλος είναι σημαντικός.

Υπογραφή: Μια ΓΥΝΑΙΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – Μυρμήγκια επιτίθονται και σκοτώνουν πύθωνα


Δείτε την απίστευτη μάχη μεταξύ μυρμηγκιών και ενός πύθωνα που έχει άδοξο τέλος.

Δείτε το βίντεο:

Τα οφέλη του χαμομηλιού στον οργανισμό μας



Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Chamomilla, ενώ το γένος περιλαμβάνει περί τα 70 είδη το γνωστότερο των οποίων του είναι η Chamomilla recutita ή Matricaria chamomilla, που στα ελληνικά αποδίδεται ως Χαμαίμηλον το κοινόν ή Ματρικαρία το χαμαίμηλον.

Αφιερωμένο στον θεό Ήλιο, ο οποίος κατά τους αρχαίους Αιγυπτίους ήταν ο γιατρός των μολυσματικών νόσων, το χαμομήλι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, ενώ χρησιμοποιούνταν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους ως φάρμακο χάρη στις ηρεμιστικές και αντισηπτικές του ιδιότητες.

Το χαμομήλι έχει ηρεμιστικές, τονωτικές αλλά και αντισηπτικές και εντομοκτόνες ιδιότητες, ενώ δρα επίσης κατά των αερίων των εντέρων.

Με απόσταξη των ανθέων λαμβάνεται το πολύτιμο αιθέριο έλαιο χαμομηλιού που έχει βαθύ μπλε χρώμα, ενώ το φυτό αυτό περιέχει, επίσης, φλαβονοειδή, κουμαρίνες, χολίνη, πυρίτιο, άλατα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου.

Οι βασικές ιδιότητες που έχει το τσάι από χαμομήλι είναι αντιβακτηριδιακές, χαλαρωτικές και αντιφλεγμονώδεις.

Βοηθά στο κρυολόγημα και στις κράμπες της περιόδου, ενώ είναι γνωστό ότι καταπολεμά τους ιούς και το έλκος.

Το χαμομήλι καταναλώνεται ευρέως ως χαλαρωτικό για την επίτευξη ηρεμίας και γι' αυτό συστήνεται για παθήσεις νευρικής φύσεως και ημικρανίες, ενώ παράλληλα έχει αντισπασμωδικές δράσεις και μειώνει τους γυναικείους πόνους λόγω περιόδου.

Παράλληλα, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, μειώνει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και έχει εξωτερικά αντιαλλεργική δράση.

Το έγχυμα χαμομηλιού σε εξωτερική χρήση τονώνει τα μαλλιά, ενώ το μπάνιο με αυτό αποβάλλει το στρες.

Παρότι το τσάι χαμομηλιού καταναλώνεται ευρέως, οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία σχετικά με τις ωφέλιμες ουσίες που περιέχει, όμως, η κατάχρησή του, θα πρέπει να αποφεύγεται.



radar

Το... μυστήριο με την ημερομηνία θανάτου των ανθρώπων


Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο έρχεται στο φως. Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.

Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.

Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.

Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.

Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.

Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά.

Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.


http://www.briefingnews.gr/



Η εμμηνόπαυση και τα συμπτώματα της


Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η χρονική περίοδος στη ζωή της γυναίκας που χαρακτηρίζεται από τη διακοπή της λειτουργίας των ωοθηκών. Το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται σταδιακά και αρχίζει , σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, από ηλικία 35 - 40 ετών, με τελική έκφραση στο τέλος της 4ης με αρχές τη 5ης δεκαετίας της ζωής.

Η κλινική εικόνα της λειτουργικής ανεπάρκειας των ωοθηκών εκφράζεται με διακοπή της περιόδου για τουλάχιστον 12 μήνες. Οργανικά χαρακτηρίζεται από τη μείωση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης από τις ωοθήκες και αντισταθμιστική αύξηση των γοναδοτροφικών , LH-ωχρινοτρόπου και FSH-θυλακοπόλου ιοτρόπου ορμόνης από την υπόφυση.


Ποια τα συμπτώματα;


Στα πρώτα 2-3 χρόνια κατά τα οποία επέρχονται οι παραπάνω ορμονικές μεταβολές παρατηρούνται εφιδρώσεις, ιδίως τη νύχτα, αίσθημα παλμών, εναλλαγή θερμού και ψυχρού, οι γνωστές εξάψεις, αϋπνίες, αλλαγές στο θυμικό, όπως ευερεθιστότητα, άγχος, μείωση της διάθεσης μέχρι και κατάθλιψη. Από το ουρογεννητικό σύστημα παρατηρούνται συχνά ουρολοιμώξεις-κυστίτιδες καθώς και, πιο σπάνια, άλγος κατά τη διάρκεια της συνουσίας-δυσπαρευνία.


Επιπλέον, αυξάνεται ο κίνδυνος για διάφορες χρόνιες διαταραχές, όπως οστεοπόρωση, νοσήματα από το καρδιοαγγειακό, μείωση της προσοχής. Στις περιπτώσεις που η παραπάνω κλινική εικόνα είναι έντονη και προκαλεί προβλήματα στην καθημερινή ζωή της γυναίκας, ονομάζεται περιεμμηνοπαυσιακό σύνδρομο.


To περιεμμηνοπαυσιακό σύνδρομο


Ως περιεμμηνόπαυη ορίζεται το διάστημα κατά το οποίο αρχίζουν οι μεταβολικές και λειτουργικές διαταραχές στην ανάπτυξη και λειτουργία των ωοθηλακών και του ωχρού σωματίου. Προοδευτικά εξελίσσεται σε κατάργηση της ωοθυλακιωορρηξίας, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη προγεστερόνης και διαταραχές στην έκκριση των οιστρογόνων. Η αρχική εκδήλωση της μείωσης της ωοθηκικής λειτουργίας είναι η σταδιακή αύξηση των γοναδοτροφινώντου πλάσματος με κύριο εκπρόσωπο τη FSH -θυλακιοτρόπο ορμόνη, τη 2η ημέρα της περιόδου.


Η χρονική περίοδος από την εισαγωγή στην περιεμμηνόπαυση μέχρι την εξέλιξη της στην πλήρη ωοθηκική ανεπάρκεια διαφέρει στο γυναικείο πληθυσμό. Η κατάλληλη χρονική στιγμή της κλινικής αξιολόγησης και δυνητικά χορήγησης θεραπευτικών σχημάτων είναι πρακτικά η χρονική στιγμή εμφάνισης της περιεμμηνοπαυσιακής συμπτωματολογίας. Τα πιο κοινά συμπτώματα που εμφανίζονται είναι αγγειοκινητικές διαταραχές, αστάθεια στη διάθεση , ελάττωση της libido , αϋπνίες, ακράτεια ούρων , διαταραχές της περιοδικότητας της εμμήνου ρύσεως , που χαρακτηρίζεται από μικρότερους κύκλους.


Ορμονικοί προσδιορισμοί - Εξετάσεις ελέγχου


Η μέτρηση των επιπέδων των γοναδοτροφινών, και ειδικά της FSH - θυλακιοτρόπου ορμόνης, αποτελεί τον πιο ευαίσθητο δείκτη για την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Σε γυναίκες που συνεχίζουν έμμηνο ρύση, κυκλικά ή όχι, τιμή της FSH τη 2η & 3η ημέρα της εμμήνου ρύσεως πάνω από 10 με 12 μIU/ml θεωρείται ενδεικτικό σημείο ελάττωσης της λειτουργικότητας της ωοθήκης.


Στην εγκατεστημένη εμμηνόπαυση τα επίπεδα της FSH αυξάνονται περαιτέρω και είναι συνήθως πάνω από 10 μIU/ml.


Προσεκτική αξιολόγηση χρειάζονται γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνόπαυση και λαμβάνουν αντισυλληπτικά, οπότε οι γοναδοτροφίνες είναι συνήθως κατασταλμένες. Η πιθανότητα σύλληψης σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζεται μετά τη διακοπή των ορμονικών σκευασμάτων για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Ωστόσο, αύξηση των επιπέδων της FSH με μείωση των οιστρογόνων καθιστά τη γονιμότητα πρακτικά ανέφικτη.


Επιπλέον , σε γυναίκες που βρίσκονται σε περιεμμηνοπαυσιακή ηλικία με σημεία οιστρογονικής ανεπάρκειας και φυσιολογικά ή και χαμηλά επίπεδα γοναδοτροφινών, η μέτρηση της προλακτίνης κρίνεται απαραίτητη λόγω της πιθανότητας καταστολής των γοναδοτροφινών από τυχόν αύξησή της. Ο έλεγχος επίσης της θυρεοειδικής λειτουργίας είναι χρήσιμος, λόγω της αυξημένης πιθανότητας υποθυρεοειδισμού σ'αυτή την ηλικία.


Εξετάσεις περιοδικού ελέγχου 


Μέτρηση οστικής πυκνότητας 


Η μεταεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου στο γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με προοπτικές μελέτες έχει βρεθεί ότι 30%-50% των γυναικών θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους κάταγμα, με την αντίστοιχη νοσηρότητα που αυτό προκαλεί. Η οιστρογονική ανεπάρκεια αποτελεί τον κύριο αιτιοπαθογενετικό παράγοντα για την εμφάνιση της μεταεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα σχετίζονται με σοβαρές επιπλοκές και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η πιθανότητα κατάγματος αυξάνεται ανεξάρτητα από την ηλικία. 


Εξέταση τραχηλικού επιχρίσματος-τεστ Παπανικολάου 


Κρίνεται απαραίτητη εξέταση ανά έτος, λόγω της ευαισθησίας της μεθόδου στην πιστοποίηση εναλλαγών σε πρώιμο στάδιο - in situ. 


Σημαντική αλλαγή είναι η ατροφία λέπτυνση που παρατηρείται στα τοιχώματα του κόλπου, λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, που προκαλεί κλινικά δυσπαρευνία. 


Μαστογραφία 


Κλινικά δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού: Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, 75% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού εμφανίζονται σε γυναίκες με ελεύθερο οικογενειακό ιστορικό και χωρίς κανένα επιβαρυντικό παράγοντα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη διάρκεια έκθεσης σε οιστρογονικό περιβάλλον καθώς και η έναρξη περιόδου πριν από την ηλικία των 12 ετών σχετίζονται θετικά με αυξημένη συχνότητα της νόσου. Επιπλέον, αύξηση της συχνότητας παρουσιάζουν και οι γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει ή όταν η πρώτη εγκυμοσύνη συμβαίνει σε ηλικία 35 ετών και αργότερα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ορμονική θεραπεία υποκατάστασης όταν χορηγείται για αρκετά έτη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού καθώς και την εμφάνιση εμφρακτών στα αγγεία, καρδιαγγειακής νόσου και νοσημάτων των χοληφόρων. 


Έλεγχος λιπιδαιμικού προφίλ - καρδιαγγειακός κίνδυνος 


Σε σχέση με τον ανδρικό πληθυσμό, οι περισσότερες γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση φαίνεται να παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, καρδιακής ανακοπής και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Με την πάροδο της ηλικίας, όμως η πιθανότητα καρδιαγγειακού συμβάματος αυξάνεται. Επιπλέον, παρατηρείται σημαντική αύξηση καρδιαγγειακών συμβαμάτων σε γυναίκες με πρόωρη τεχνητή εμμηνόπαυση λόγω χειρουργικής αφαίρεσης μήτρας και εξαρτημάτων σε σχέση με την ηλικία φυσικής εμφάνισής της. Τα αίτια για την χαμηλότερη συχνότητα στεφανιαίων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί. Ωστόσο, η πτώση των φυσικών οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση είναι δυνατό να συμβάλλει στην παρατηρούμενη αύξηση. Σύμφωνα με αποτελέσματα από πρόσφατες κλινικές μελέτες, ο οργανισμός φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν συνιστά τη χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων υποκατάστασης με ένδειξη την μείωση του καρδιαγγεαικού κινδύνου. 


Υπερηχογράφημα μήτρας- ωοθηκών 


Σε περιπτώσεις σταγονοειδούς αιμορραγίας καθώς και σε παρουσία αίματος εκτός της εμμήνου ρύσεως, ο απεικονιστικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος. 


Συμπερασματικά, είναι απαράιτητη η λεπτομερής καταγραφή μιας πλειάδας ατομικών στοιχείων για κάθε γυναίκα που μπαίνει στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, όπου η προσεκτική αξιολόγησή τους από τον κλινικό γιατρό θα οδηγήσει στην εξατομικευμένη επιλογή του φαρμακευτικού σχήματος για την προληπτική αλλά και άμεσα θεραπευτική αντιμετώπισής τους.

www.peristeris.gr

Κρύωμα; Πιες μια μπύρα

Προσθήκη λεζάντας

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την μπύρα με το καλοκαίρι και σε καμία περίπτωση δε σκεφτόμαστε την μπύρα ως πιθανή θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα του χειμώνα....

Κι όμως, μία νέα ιαπωνική έρευνα του ιατρικού πανεπιστημίου Sapporo έδειξε ότι ένα χημικό στοιχείο που υπάρχει στην μπύρα, η χουμουλόνη, έχει αυξημένη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση και καταστρέφει τους ιούς που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο RS.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Jun Fuchimoto, ο RS είναι ένας από τους πιο κοινούς ιούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μάλιστα προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και πνευμονία. Τα ευεργετικά οφέλη της μπύρας για τον οργανισμό είχε τονίσει και στο παρελθόν ο καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βαρκελώνης, Ramon Etruch.
Στην υγειά μας λοιπόν!

http://axioperierga.blogspot.gr/


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βρέθηκε το έγγραφο σταύρωσης του Ιησού!!!



Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο (αντίγραφο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω), παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο…

οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L’Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.


Μεταφράστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643.

Μετάφραση:
“Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου,
Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον
ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και
καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της
δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερού
βασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου
και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας
των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου
Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας
αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ
Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου.

Εγώ Πόντιος Πιλάτος, ηγεμών δια της βασιλείας των Ρωμαίων, επί του Πραιτωρίου της αρχιηγεμονίας, κρίνω και κατακρίνω και καταψηφίζω εις θάνατον σταυρικόν τον Ιησού λεγόμενον υπό του πλήθους Χριστόν, και από πατρίδος Γαλιλαίας, άνθρωπον στασιώτη κατά τον Νόμο του Μωσαϊκού και εναντίον του μεγαλοπρεπούς βασιλέως Ρωμαίων Τιβερίου Καίσαρος και ορίζω και αποφαίνομαι τον θάνατον αυτού σταυρικόν μετά των άλλων κατά το συνήθες των καταδίκων, επεί συνοίθρησεν αυτός πλήθος ανθρώπων πλουσίων και φτωχών, ουκ έπαυσε θορύβους εγείρων, ενοχλείν την Ιουδαίαν ποιών
εαυτόν Υιόν Θεού και βασιλέα της Ιερουσαλήμ, απειλών φθοράν της Ιερουσαλήμ και του Ιερού Ναού, απαρνούμενος τον φόρον του Καίσαρος και τολμήσας εισελθείν μετά βαϊων θριαμβευτής και πλείστου όχλου ώσπερ τις Ρήξ εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ ως τον Ι. Ναόν και διορίζομεν τον ημέτερον πρώτον εκατόνταρχον Κουϊντον Κορνήλιον περιάξαι τούτον παρρησία εις την χώραν Ιερουσαλήμ δεδεμένον, μαστιζόμενον και ενδεδυμένον πορφύραν, εστεφανωμένον ακάνθινω στεφάνω και βαστάζοντα τον ίδιον σταυρόν επί ώμου αυτού, ίνα ει παράδειγμα τοις άλλοις και πάσι τοις κακοποιοίς μεθ’ ού βούλομαι συνάγεσθαι δύο ληστάς φονείς και εξέρχεσθαι δια της πύλης Γιαμπαρόλας, της νυν Αντωνιανής, αναχθήναι δε Αυτόν τον Χριστόν παρρησία επί το όρος των κακούργων ονόματι Κολβάριον, ούτινος σταυρωθέντος μείναι το σώμα εν τω σταυρώ εις κοινόν
θεώρημα πάντων των κακούργων, και άνω του σταυρού τίτλου τεθήναι γεγραμμένου τρισί γλώσσας τον ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ (Εβραϊστί) ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (Ελληνιστί) ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ (Ρωμαϊστί).

Ορίζομεν ουν μηδένα των ηστινοσούν τάξεις και ποιότητος τομήσαι απερισκέπτως της τοιαύτην εμποδίσαι δίκην, ως υπ’ εμού ωρισμένην μετά πάσης σεμνότητος εις ποινήν της αυτομολίας τούτου, Εβραίου όντος κατά τα ψηφίσματα και τους Νόμους της των Ρωμαίων Βασιλείας.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
- Από της φυλής Ισραήλ: Ρωδιέ, Δανιήλ, Ραμπινήλ, Ιονακείν, Μπανικάν, Ροτάμ, Ιουταβέλ και Περκουλάμ.
- Από της Βασιλείας και ηγεμονίας Ρωμαίων: Λούκιος, Σεξτίλιος και Μαξιμίλιος.
- Από των Φαρισσαίων: Μπαρμπάς Συμεών και Μπονέλη.
- Από των υπάτων και δικαστών των Ρωμαίων: Λούκιος, Μπαντάνης, και Μακαρόλας.
- Από της αρχιερωσύνης: Ρωάν, Ιουάδους και Μπουκασόλης.
- Νομικός δημόσιος από των εγκλημάτων των Εβραίων: Μπουτάν”.

*** Μου δημιουργήθησαν όμως τα εξής ερωτηματικά:
Γιατί δεν το είχε η εκκλησία ως αποδεικτικό στοιχείο της ύπαρξης του Ιησού στις κατηγορίες ό,τι “ιστορικώς αυτό το πρόσωπο δεν υπήρξε”;
Μεγάλο το χρονικό κενό από τη μετάφρασή του το 1643 έως σήμερα.
Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια το έγγραφο;
Γιατί βγήκε τώρα στην επιφάνεια;
Σε τι ή ποιόν εξυπηρετεί η εμφάνισή του;

hellenic-news


Τα νύχια μας φανερώνουν πόσο υγιείς είμαστε


Η καλή κατάσταση στα νύχια αντανακλά, πολλές φορές, και την γενικότερη κατάσταση του οργανισμού μας. Όλοι επιδιώκουμε να έχουμε φροντισμένα άκρα, γεγονός που αποτελεί δείγμα υγείας και καθαριότητας. Η Μουσάτου Βασιλική, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, επισημαίνει στοhealth4you.gr ποιες ενδείξεις μας προειδοποιούν για την διατάραξη της ομαλής κατάστασης του οργανισμού μας.




Τα νύχια όπως και τα μαλλιά διαθέτουν ένα εξωτερικό περίβλημά τους αποτελείται από κερατίνη. Η ποιότητα της κερατίνης είναι γενετικά καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πολλές συστηματικές παθήσεις εκδηλώνονται στα νύχια. Αλλαγές στο χρώμα, την ανθεκτικότητα, το πάχος και γενικά την ποιότητα και όψη των νυχιών μπορεί να είναι εκδήλωση κάποιας δερματολογικής ή άλλης πάθησης. Ενδεικτικά προβλήματα λειτουργίας του θυρεοειδούς, του ήπατος των πνευμόνων, του παγκρέατος μπορεί να φανούν μέσα από την κατάσταση των νυχιών μας. Υπάρχουν αθώες καταστάσεις όπως έλλειψη κάποιας βιταμίνης που εκδηλώνεται ως αλλοίωση στα νύχια έως και πολύ σοβαρές καταστάσεις όπως το μελάνωμα των άκρων. Σημαντικό ρόλο τέλος παίζουν τα μηχανικά αίτια όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, χρήση απορρυπαντικών και άλλων χημικών , συχνό μανικιούρ, (χέρια) στενά παπούτσια ή πολύωρο περπάτημα ή τρέξιμο που τραυματίζουν τα νύχια (πόδια).

Εύθραυστα νύχια

Εκτός από τα φυσιολογικά εύθραυστα (μαλακά) νύχια, υπάρχουν κάποιες παθολογικές αιτίες όπως έλλειψη σιδήρου, βιταμινών ή προβλήματα λειτουργίας του θυρεοειδή που μπορεί να προκαλέσουν ευθραυστότητα. Εκτός από τις παραπάνω συχνές αιτίες, σπανιότερα η λήψη ορισμένων φαρμάκων, (π.χ ρετινοειδών για ακμή) ορμονών ή κάποιες σοβαρές λοιμώξεις κάνουν τα νύχια εύθραυστα. Υπάρχουν επίσης δερματολογικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, η προσβολή των νυχιών από μύκητες, ο ομαλός λειχήνας και άλλες που προκαλούν εύθραυστότητα. Κάποιες κύστεις στη μήτρα του νυχιού μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη γράμμωση του αντίστοιχου νυχιού. Επίσης υπάρχουν σπίλοι (ελιές) με εκδήλωση μελανή γράμμωση στο νύχι.

Συχνά δημιουργούνται στα νύχια των ποδιών μόνιμοι τραυματισμοί , κυρίως από στενα παπούτσια στις γυναίκες ή από συστηματική άθληση , που έχουν σαν αποτέλεσμα δυστροφίες των νυχιών που δεν αντιμετωπίζονται. Ένα νύχι που είναι κυρτό ή έχει κάποια δυσχρωμία, δεν είναι κατ’ ανάγκη λόγω προσβολής από μύκητες. Μερικές ονυχοδυστροφίες έχουν κληρονομική αιτιολογία. Ωστόσο σε τραυματισμένα νύχια είναι πιο εύκολή η προσβολή από μύκητες αλλά και ιούς (περιονύχιες μυρμηκιές).

Περιπτώσεις άσπρων λεκέδων και είσφρυσης

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορεί να αλλάξουν το χρώμα ενός ή πολλών νυχιών (ασπρα,κίτρινα ,καφέ, γκρι ,κόκκινα, πρασινα, μάυρα μπλε) ενώ είναι λάθος από μόνος του ο ασθενής να χρησιμοποιεί τοπικά αντιμυκητιασικά (ακόμα και Betadine), διότι εάν χρειαστεί να γίνει καλλιέργεια, δε δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα και καθυστερεί η θεραπεία. Η θεραπεία μάλιστα της ονυχομυκητίασης , εκτός από αρχόμενες περιπτώσεις ή όταν αντενδείκνυται (π.χ ηπατική ανεπάρκεια) γίνεται με αντιμυκητιασικά χάπια. Τα τοπικά σκευάσματα σε αρχόμενες μυκητιάσεις και όταν χρησιμοποιούνται με συνέπεια και μεγάλο χρονικό διάστημα , μπορεί να είναι αποτελεσματικά.

Η στικτή λευκονυχία (ασπράκια στα νύχια) είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα και μπορεί να παρουσιάζεται έως και στο 50% του πληθυσμού.Η πιο συχνή αιτία είναι μικροτραυματισμοί της μήτρας του νυχιού όπως από μανικιούρ ή προκλητοί από επαναλαμβανόμενες κινήσεις τριβής των νυχιών με τα άλλα δάκτυλα.Αλλά και δερματολογικά νοσήματα όπως η ψωρίαση έχουν σαν αποτέλεσμα στικτές λευκωπές περιχές , καθώς και σε κάποιες μορφές μυκητιάσεων στο πάσχον νύχι.Τέλος σε εμπύρετες λοιμώξεις (παρωτίτιδα, ρευματικός πυρετός κ.α) αλλά και στο διαβήτη μπορεί να εμφανιστούν λευκωπά στίγματα στα νύχια.

Η είσφρυση , δηλαδή όταν το νύχι τραυματίζει το περιονύχιο (το δέρμα γύρω του), είναι άλλη μία ενοχλητική και επώδυνη κατάσταση. Προκύπτει συνήθως από ακατάλληλο, πολύ κοντό κόψιμο των νυχιών ή λόγω στενών παπουτσιών στα πόδια ή στα χέρια όταν τραβάμε τα πετσάκια (συνήθως τα παιδιά) και αποτελεί αιτία μόλυνσης του περιονυχίου από κοινά μικρόβια. Η περιοχή φλεγμαίνει , υπάρχει ερυθρότητα , οίδημα, πόνος και ορισμένες φορές εκροή πύου. Αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και τοπικά μέτρα (κομπρέσες με φυσιολογικό ορό, κρέμες με κοριζόνη και αντιμυκητιασικό κλπ).Οι επαναλαμβανόμενες φλεγμονές στην ίδια περιοχή μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία κοκκιωματώδους ιστου στο περιονύχιο που αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά.

Τι πρέπει να κάνουμε

Τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει κανείς για την υγιή και καλή εμφάνιση των νυχιών είναι τα εξής : θεραπευτικά εάν υπάρχει υποκείμενη αιτία πρέπει να θεραπεύεται, ενώ σε κάθε περίπτωση η αποφυγή συχνών πλυσιμάτων(χέρια) και τραυματισμών (όχι τραυματικά μανικιούρ, όχι πολύ στενά παπούτσια) σίγουρα βοηθάει. Επίσης η καλή υγιεινή των ποδιών με καλό στέγνωμα και αποστείρωση των συνέργων μανικιούρ-πετικιουρ προλαμβάνει τους μύκητες. Υπάρχουν επίσης συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και τοπικά ενυδατικά και σκληρυντικά σκευάσματα που ενισχύουν την κερατίνη στιβάδα και την κάνουν πιο ανθεκτική. Μερικοί λανθασμένα πιστεύον ότι σε παθήσεις των νυχιών όπως δυστροφίες, εάν βγάλουν χειρουργικά το νύχι, ότι το καινούριο θα προκύψει υγιές, κάτι που δεν ισχύει και υποβάλλονται άσκοπα σε τραυματική διαδικασία.Ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός για να διαγνώσει μία υποκείμενη αιτία αν υπάρχει και να δώσει αποτελεσματική θεραπεία.

http://www.health4you.gr/


Μια αργή, θανατηφόρα «βόμβα» στο τραπέζι μας


Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.


Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.
Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.

Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

http://www.briefingnews.gr/


Τα ζώδια σήμερα 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Σας έχουν πιάσει οι μεγάλες σας ευαισθησίες ή οι μεγάλες τεμπελιές. Για αυτό μπορεί για λίγο να αποσυρθείτε και να μην συμμετάσχετε σε πολλά πράγματα. Η διάθεση για υπηρεσία σε άτομα που σας έχουν ανάγκη θα είναι πιο έντονη.
Έρωτας: Αναζητάτε μια πιο ιδανική κατάσταση με το πρόσωπο που είστε μαζί. Και αυτό πιθανόν να σας κουκουλώσει αλήθειες που συνήθως τις βλέπετε και μόνοι σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια ακαμψία η οποία μερικές φορές σας εμποδίζει να αναλάβετε τη δράση που θέλετε. Αλλά μέσα από αυτό μπορεί να δημιουργήσετε κάτι που μπορεί να σας ξαφνιάσει και τελικά να είναι πολύ καλύτερο από ότι πιστεύατε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε από τα προσωπικά σας θέματα ποιο σας απασχολεί περισσότερο. Και ο λόγος είναι ότι σήμερα σας ταιριάζει πάρα πολύ το να είστε ανοικτοί και κυρίως θετικοί σε νέα ερεθίσματα και καταστάσεις.
Έρωτας: Η ιδεολογία σας μερικές φορές δεν σας αφήνει να ανοίξετε την καρδιά σας και να μιλήσετε από μέσα σας. Σήμερα μερικοί από εσάς, οι πιο τολμηροί και κυρίως οι περισσότερο ευαίσθητοι, θα εντοπίσετε κάποια συναισθήματα που έχετε ανάγκη να τα μοιραστείτε. Κάντε το λοιπόν χωρίς σχόλια.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες για να εντοπίσετε μια καλή συνεργασία. Θα απελευθερωθείτε από τις φοβίες και θα κάνετε κάτι σημαντικό.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Συνεχίζετε να είστε ελαφρώς μπερδεμένοι και κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο. Ίσως η δράση σας να είναι κάπως υποτονική, είτε γιατί δεν έχετε μεγάλη όρεξη, είτε γιατί υπάρχει από την πλευρά σας μεγάλη τάση για αφηρημάδα και έλλειψη οργάνωσης. Να προσέχετε γενικά τα πορτοφόλια και τα προσωπικά σας αντικείμενα.
Έρωτας: Είστε όλο ήξεις, αφήξεις κυρίως με Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύ. Μια θέλετε να είστε μαζί του και μια δειλιάζετε. Γιατί οι εντυπώσεις που σας δίνουν είναι ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε. Η επαφή με τον Σκορπιό ίσως να είναι καλύτερη.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί σήμερα να αποσυντονιστείτε και να μην βγάλετε την δουλειά που επιβάλλεται να κάνετε. Τουλάχιστον αν το γνωρίζετε θα είστε αρκετά προφυλαγμένοι στα «ναι» που πιθανόν πείτε πάνω σε φάση χαλαρότητας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είναι μία ημέρα που το σύμπαν συναινεί σε κάθε σας επιθυμία, κυρίως στους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο. Θα καταφέρετε να βρείτε την άκρη που θέλετε για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα στις υποθέσεις που σας απασχολούν.
Έρωτας: Μην αφήνετε να σας ξεφύγουν οι καταστάσεις μέσα από τα χέρια σας. Είναι πολύ όμορφο να εισπράττετε μια όμορφη και συναισθηματική συμπεριφορά. Σίγουρα σας αξίζει και είναι το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε ανοικτοί και για αυτό το σύμπαν σας ακούει και εκτελεί τις επιθυμίες σας. Ακόμα και τα τυχερά παιχνίδια σας ευνοούν. Μια συμφωνία καλύτερα να την κλείσετε σήμερα ή να σηκώσετε το τηλέφωνο και να σπρώξετε τα πράγματα υπέρ σας.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Έχετε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις που ίσως να πρέπει να τις κάνετε με ένα διαφορετικό ρυθμό από αυτόν που έχετε μέχρι τώρα. Ίσως χρειάζεται να εστιάσετε περισσότερο στο συναίσθημά σας.
Έρωτας: Μερικές φορές γίνεστε πολύ απόλυτοι σε απόψεις και κρίσεις. Σήμερα εκ των πραγμάτων μπορεί να χρειαστεί να τα μηδενίσετε όλα αυτά, για να προκύψει κάτι διαφορετικό που πιθανόν να σας φέρει πιο κοντά με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αρκεί να είστε μέσα σας ξεκάθαροι. Ο Ιχθύς είναι το πρόσωπο που μπορεί να σας καλύψει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια πρόταση συνεργασίας που πιθανόν να σχετίζεται και με το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να είστε περισσότερο σαφείς ως προς τις δικές σας δυνατότητες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Μπορεί να υπάρχει ένταση σε κάποια θέματα. Εκεί που ήταν όλα ξεκάθαρα, ξαφνικά σαν το τοπίο να συννέφιασε και να μπήκε στη μέση άφθονο συναίσθημα που σχετίζεται και με ψευδαισθήσεις.
Έρωτας: Είστε σε μια φάση που προσπαθείτε να βάλετε την σχέση σας σε μια τάξη, γιατί βλέπετε ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Διατηρήστε τη λογική σε όλες σας τις αξίες. Υπάρχει περίπτωση να παρασυρθείτε και να γίνουν λάθη ανεπανόρθωτα. Αποφύγετε τις εντάσεις με Δίδυμο και Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει γενικά κινητικότητα και αυτό σας βοηθάει να αντιμετωπίζετε τη σκληρή πραγματικότητα. Η ευαισθησία σας μερικές φορές μπορεί να καλύπτει την αλήθεια, κυρίως αν έχει να κάνει με συνεργασίες.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Επειδή έχετε αρκετά απομονωθεί αυτό το διάστημα, ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί. Κάποια θέματα υγείας που σας απασχολούν πιθανόν να συνδέονται και με ένα θέμα αισθητικής και σίγουρα θα το τακτοποιήσετε για να μην σας ενοχλεί.
Έρωτας: Η αντικειμενικότητα μπορεί να λείπει σήμερα από την σχέση σας. Κάποια παράπονα ή άλλα θέματα που σχετίζονται με την έλλειψη σταθερότητας από την πλευρά του συντρόφου σας πιθανόν να σας προβληματίσουν. Η σχέση με Παρθένο τουλάχιστον για σήμερα μπορεί να αποκατασταθεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενοχλείστε που δεν γίνονται γρήγορα πράγματα, τα οποία άλλες φορές θα ήταν πιο εύκολα να υλοποιηθούν. Εκεί που βλέπετε ότι όλα είναι σε έλεγχο, όλο και κάτι σας ξεφεύγει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για σας αφού θα κινηθείτε απαλλαγμένοι από το άγχος και την πίεση. Αυτό γενικά είναι το φάρμακο σας όταν είστε ήρεμοι και χαλαροί. Πετυχαίνετε με τη μια σε πολύ περισσότερα θέματα.
Έρωτας: Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στην προσωπική σας ζωή, αφού δεν έχετε τις υπόνοιες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε συνήθως. Για αυτό μπορεί να πάρετε και κάποιες αποφάσεις πολύ σημαντικές για το μέλλον σας. Η σχέση με Καρκίνο και Σκορπιό θα βελτιωθεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ανησυχίες τις οποίες όμως με το δικό σας τρόπο ελέγχετε. Μάλλον θα έχετε μια επιτυχία η οποία θα σας φέρει χρήματα ή κάποιες άλλες δυνατότητες που θα σας δοθούν, προκειμένου να ανοίξουν πόρτες με ευκολία.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε ευαισθησίες και αυτό σας δίνει την δυνατότητα να μπείτε βαθιά και στην καρδιά σας αλλά και στων άλλων. Όσο η καρδιά σας είναι ανοικτή τόσο ξεφεύγετε από τα προβλήματα.
Έρωτας: Μπορεί μια ένταση που υπήρχε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει να περάσει και, στη θέση της, να δημιουργηθεί βαθιά συναισθηματική φόρτιση. Είναι σημαντικό να μπορείτε να αλλάζετε την άσχημη ενέργεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Εκεί που είχατε απογοητευτεί, εκεί βλέπετε ότι ανοίγονται προοπτικές που σας βάζουν να ονειρευτείτε και πάλι. Προσέξτε όμως, αν πάρετε χρήματα, πού θα τα ξοδέψετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα από τις προηγούμενες ημέρες, για αυτό θα δώσετε την προσοχή σας σε πράγματα που ίσως να τα είχατε αφήσει. Κυρίως οτιδήποτε συνδέεται με την προσωπική σας ανάπτυξη.
Έρωτας: Είστε σε καλύτερη φάση αφού νιώθετε ότι μπορείτε να πείτε τα εσώψυχά σας χωρίς να εκτεθείτε. Η συναισθηματική σας νοημοσύνη θα βοηθήσει να λύσετε κάποιες δυσκολίες και ανησυχίες που έχετε με τον Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Τα πάτε καλύτερα γιατί δεν έχετε εκείνο το άγχος που μερικές φορές σας εξαντλεί και σας βγάζει έξω από το σύστημα αξιών σας. Η σχέση με έναν Σκορπιό ή έναν Ιχθύ θα βελτιωθεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Χρειάζεται να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, επειδή κατά κάποιον τρόπο δοκιμάζεστε σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντική η προσφορά σας, η παρουσία σας και η γενική σας συμπαράσταση σε πολλά άτομα ή ακόμα και σε μια ομάδα.
Έρωτας: Είστε κάπως μπερδεμένοι γιατί μπορεί να φύγετε από μια συνάντηση και να μην έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην παίρνετε τίποτε σαν δεδομένο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συναισθηματική σας κατάσταση είναι κάπως έντονη. Παρόλο που θέλετε να κρατήσετε τα χαρτιά σας κλειστά ίσως να μην το πετύχετε με την μια, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η κατάσταση με τον Σκορπιό θα βελτιωθεί.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Από εκεί που δεν το περιμένετε γίνονται θαύματα και σίγουρα κάτι πολύ καλό μπορεί να φανεί στη ζωή σας.
Έρωτας: Η προσωπική σας ζωή βελτιώνεται πάρα πολύ και ο λόγος είναι ότι εσείς ξανοίγεστε και νιώθετε αισιόδοξοι. Η εμπιστοσύνη σας είναι πολύ έντονη σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Η σχέση με έναν Αιγόκερω σίγουρα θα γίνει πιο εύκολη.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ αισιόδοξοι γιατί μπορεί να κλείσετε μια δουλειά και πιθανόν να καταφέρετε να ξεφύγετε από έναν φαύλο κύκλο ο οποίος μάλλον τώρα θα σταματήσει. 

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger