Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

4 στάσεις της yoga που θα βάλουν φωτιά στην ερωτική σου ζωή

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013




Η κρίση σε έχει κάνει να χάσεις τα λογικά σου και μαζί και την όρεξή σου για παιχνίδια στο κρεβάτι. Θυμήσου όμως πως μερικά λεπτά απολαυστικού σεξ είναι μία μοναδική και αγχολυτική εμπειρία, τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Με τη βοήθεια της yoga μπορείς και πάλι να ανάψεις αυτή τη σπίθα μέσα σου και να αρχίσεις και πάλι να αφήνεσαι.
Η στάση της γάτας
  1. Καθόμαστε στα τέσσερα με τους καρπούς ακριβώς κάτω από τους ώμους (αγκώνες ίσιοι) και τους γοφούς ακριβώς πάνω από τα γόνατα.
  2. Με την εισπνοή ενεργοποιούμε τους ραχιαίους, στρέφουμε τη λεκάνη προς τα έξω, ανεβάζουμε ψηλά τον κόκκυγα, κρατάμε τους αγκώνες ίσιους, ωθούμε τις ωμοπλάτες προς τα έξω, επιμηκύνουμε αυχένα και ανεβάζουμε ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα.
  3. Εκπνέοντας ανασηκώνουμε τη ράχη σπόνδυλο-σπόνδυλο και φέρνουμε το πηγούνι κοντά στο στέρνο. Τελειώνοντας την εκπνοή τραβάμε μέσα τον αφαλό κοντά στη σπονδυλική στήλη και έλκουμε μέσα τον κόκκυγα.
Τα οφέλη: Δυναμώνουν οι μύες Kegel – οι ίδιοι που συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού – καθώς προσπαθούμε να κοντρολάρουμε τον κόκκυγα κατά την κίνηση.
Η στάση της κόμπρας
  1. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα με το μέτωπο να αγγίζει το έδαφος. Τοποθετούμε τις παλάμες μας δίπλα στους ώμους, με τους πήχεις και τους αγκώνες να εφάπτονται στο έδαφος.
  2. Τα πέλματα είναι κλειστά και τεντωμένα (αν υπάρχει πρόβλημα με τη μέση τα πόδια μπορούν να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα του στρώματος).
  3. Εισπνέοντας επιμηκύνουμε τη σπονδυλική στήλη και βάζοντας δύναμη στην πλάτη και όχι στα χέρια αργά σηκώνουμε το στήθος από το έδαφος, ρολάροντας πίσω και κάτω τους ώμους. Κοιτάμε ευθεία. Τα χέρια τα χρησιμοποιούμε απλά για να στηριχθούμε. Οι μύες της πλάτης και των ποδιών είναι υπεύθυνοι για την υπερέκταση του θώρακα Μένουμε στη στάση για 10 με 20 δευτερόλεπτα και εκπνέοντας ξαπλώνουμε αργά.
Τα οφέλη: Πρόκειται για μία στάση κατά την οποία ανοίγει το θωρακικό μας κέντρο ή στη γλώσσα της yoga το τσάκρα της καρδιάς. Η καρδιά μας ανοίγει, αισθανόμαστε την ενέργεια και αναπνέουμε καλύτερα. Επίσης με τη στάση της κόμπρας τονώνονται τα γυναικεία γεννητικά όργανα.
Η στάση της μικρής γέφυρας
  1. Ξαπλώνουμε ανάσκελα με λυγισμένα γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης. Τα πέλματα είναι κοντά στην πύελο.
  2. Εισπνέοντας ανασηκώνουμε την πύελο ψηλά.
  3. Τα χέρια μας μπορούν να βρίσκονται ίσια δίπλα στον κορμό με τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω ή αν θέλουμε να μπούμε λίγο πιο βαθιά μπορούμε να πλέξουμε τα χέρια μας πίσω από την πλάτη και να φέρουμε τις ωμοπλάτες μας να φιληθούν διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τον θώρακα.
  4. Κρατάμε τη στάση για περίπου ένα λεπτό, αναπνέοντας ελεύθερα.
Τα οφέλη: Αυτό το πολύ απλό σήκωμα κάνει ένα πολύ ωραίο στρετς στους καμπτήρες των ισχίων και διώχνει τις εντάσεις.
Η στάση του περιστεριού
  1. Ερχόμαστε στη στάση εκείνη που θυμίζει τη θέση εκκίνησης των δρομέων με το δεξί πόδι μπροστά. Σιγά σιγά περπατάμε το δεξί πόδι προς το αριστερό χέρι και αφήνουμε την εξωτερική του πλευρά να καθίσει στο πάτωμα με τη φτέρνα του να πλησιάζει το ισχίο το αριστερού ποδιού.
  2. Προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε το μηρό του μπροστινού ποδιού με το πίσω πόδι το οποίο εκτείνεται τελείως σε πρηνή θέση.
  3. Τετραγωνίζουμε όσο μπορούμε τη λεκάνη και αν θέλουμε κάτω από τη δεξιά μας πλευρά βάζουμε ένα λεπτό μαξιλαράκι ώστε να μπορούμε να σταθούμε χωρίς να πέφτουμε.
  4. Τα χέρια είναι δίπλα στους γλουτούς και η σπονδυλική μας στήλη όσο πιο ευθεία γίνεται. Μένουμε στη στάση για 10 βαθιές αναπνοές. Αν θέλουμε και το σώμα μας το επιτρέπει μπορούμε να αφήσουμε τον κορμό μας να πέσει μπροστά ενώ τα χέρια μας μπορούμε να τα τοποθετήσουμε μπροστά και κάτω από το μέτωπό μας.
Τα οφέλη: Όλη η ένταση που έχει συσσωρευτεί στους γοφούς απελευθερώνεται, ενώ το μυαλό χαλαρώνει τελείως. Το περιστέρι ενεργοποιεί το αναπαραγωγικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική. Είναι μία στάση που κυρίως οι γυναίκες θα την απολαύσουν με το παραπάνω.
cosmo.gr

Τέσσερις ποδοσφαιριστές αποπλάνησαν 19χρονη σε δωμάτιο ξενοδοχείου



Με έναν… περίεργο τρόπο –που τελικά τους έστειλε στα δικαστήρια- θέλησαν να γιορτάσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές τη νίκη της ομάδας τους. Πως; Αφού ήπιαν, αποπλάνησαν μια -επίσης μεθυσμένη- 19χρονη κοπέλα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέλησαν να τραβήξουν και φωτογραφίες ώστε να έχουν για πάντα στο αρχείο τους τη συγκεκριμένη τους πράξη.

Steve Cook
«Οι παίκτες της Brighton και της Hove Albion, της Βρετανίας, ήθελαν να έχουν μια μόνιμη καταγραφή της κατάκτησής τους» λένε οι ένορκοι για την υπόθεση.
Οι Άντον Ρόντζερς (19 ετών), Lιούις Ντανκ (21 ετών), Τζορτζ Μπάρκερ (21 ετών) και ο πρώην παίκτης της ομάδας Στιβ Κουκ (21 ετών), αρνούνται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν,για το γεγονός που συνέβη τον Ιούλιο του 2011.
Anton Rodgers
Ο εισαγγελέας Richard Barton δήλωσε: «Αυτή η υπόθεση αφορά το πώς μια ομάδα νέων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, σε κατάσταση μέθης, γιορτάζει μια νίκη, κατά μιας νεαρής κοπέλας, η οποία επίσης βρίσκεται σε κατάσταση μέθης και δεν μπορεί να αμυνθεί».
Lewis Dunk
Και συνέχισε: «Το ότι είχαν σκοπό να την ταπεινώσουν είναι εμφανές. Το γεγονός πως τράβηξαν φωτογραφίες κατά την πράξη το αποδεικνύει περίτρανα. Φυσικά, αυτό επιδεινώνει πολύ τη θέση τους, αφού ήθελα να την καταγράψουν για το αρχείο των κατακτήσεών τους».
George Barker

http://www.koolnews.gr

ΣΟΚ: Ηθοποιός συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης!


Σε παγίδα της αστυνομίας έπεσε πριν από έναν μήνα πασίγνωστος ηθοποιός όταν μυστικός αστυνομικός εμφανίστηκε ως έμπορος ναρκωτικών.

Ο ηθοποιός, ο οποίος στην αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναγκάστηκε να πει την αλήθεια προκειμένου να μπει στη φυλακή.

Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της σειράς «One Life To Live», Scott Evans. 

Ο ηθοποιός, όπως αναφέρουν δέχτηκε να παρακολουθήσει 60 συναντήσεις ανώνυμων ναρκομανών τους επόμενους έξι μήνες προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή.

ΖΕΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Αν βάλετε το νυφικό της ο παππάς μπορεί να σας αφορίσει...


Πιο διάφανο νυφικό σίγουρα δεν έχετε δει ποτέ ξανά. Τα δείχνει όλα από μέσα. Η νύφη αποκαλύπτεται πριν ο γαμπρός προλάβει να σκεφτεί την έκπληξη που κρύβει η καλή του κάτω από το νυφικό.
Αυτή λοιπόν ήταν η δημιουργία που λάνσαρε η Ζέτα Θεοδωροπούλου σε σόου μόδας νυφικών.
Ένα δαντελένιο διάφανο νυφικό που σίγουρα εάν πάτε με αυτό στην εκκλησία δίχως φόδρα από μέσα, ο ιερέας θα ρίξει αφορισμό...



http://www.radar.gr

Χούφτωσε την χορεύτρια της η Lady Gaga! (φώτο)



Τα… οπισθία της χορεύτριας της χούφτωσε on stage η Lady Gaga!

Η 26χρονη star, την ώρα που τραγουδούσε στη σκηνή, δεν άντεξε και την… «άρπαξε» την καλλονή από δίπλα!

ΔΕΙΤΕ φώτο για να καταλάβετε…!


Όλα αυτά έγιναν, στα πλαίσια της περιοδείας της «Born this Way», στο Staples Center του Los Angeles, και όπως είναι φυσικό, για ακόμα μια φορά, αυτό που κυριάρχησε, ήταν το εκκεντρικό στυλαλλά και οι προκλητικές κινήσεις της Lady Gaga στη σκηνή.
Αφού λοιπόν έπιασε τον ποπό της μια της χορεύτριας, στη συνέχεια, επιδόθηκε σε «τρυφερά» ενσταντανέ με μια άλλη χορεύτρια, ενώ στη σειρά μπήκαν και οι άνδρες χορευτές της, τους οποίους καβάλησε για τα καλά στα πλαίσια της performance της.

Καλά για το ντύσιμο δεν το συζητάμε. Μια από τα ίδια.
Προκλητικά κοστούμια, διχτυωτά καλσόν, φόρεμα a la κρέας (για μια ακόμη φορά), και πάει λέγοντας!

http://www.to-periptero.com/

Συνεχίζονται οι μυστηριώδεις εκρήξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες!


Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται. Οι Γεωλόγοι λένε ότι οι εκρήξεις δεν εξαρτώνται από τους σεισμούς, η Πολεμική Αεροπορία αρνείται ότι είναι ένα εναέριο φαινόμενο, οι αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι τα φράγματα του ήχου δεν έχουν να κάνουν με κοσμικά φαινόμενα, οπότε τι συμβαίνει πραγματικά;, μας αναφέρει ο Jeffrey Braun ένας φυσικός από το Πανεπιστήμιο του Evansville στην Indiana, σχετικά με τα μυστηριώδη και δυσοίωνα σκιρτήματα που συνεχίζουν σε μεγάλο μέρος, να απασχολούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι πολίτες έκπληκτοι συνεχίζουν να αναφέρουν τρομακτικές εκρήξεις: οι αρχές ερευνούν (ή προσποιούνται;). Η ερευνητής Linda Moulton Howe συλλέγει τις μαρτυρίες των εκκωφαντικών έκρηξεων: τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλές φορές και συνδέονται με λάμψεις φωτός στο κέντρο, και στα κράτη που αναφέρονται παρακάτω:
Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό, Σάλεμ, Μασαχουσέτη, Riverdale, Γιούτα, νοτιοδυτική Ιντιάνα, Κεντάκι δυτικό Illinois, Νότιο Άνκορατζ, Αλάσκα Green Valley, Αριζόνα, Narragansett Bay, Ρόουντ Άιλαντ, Biosogna και επισημαίνουν ότι ο θόρυβος που ακούστηκε στο Anchorage προηγήθηκε είκοσι έξι ώρες από το σεισμό που έπληξε την πόλη Anchorage στην Αλάσκα.
Αρκετοί ειδικοί που ερωτήθηκαν, ωστόσο, τείνουν να απορρίπτουν μια συσχέτιση μεταξύ του ήχου και του σεισμού των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αλάσκα.
Μερικοί κάτοικοι μας λένε ότι οι ήχοι (συχνά χαμηλής συχνότητας), φαίνεται να προέρχονται από την ατμόσφαιρα και ίσως οφείλονται σε μετεωρίτες; Ο καθηγητής Jeff Braun έχει αποκλείσει αυτή την υπόθεση:.. Η πτώση των μετεωριτών μπορεί να σχετίζεται με το θόρυβο, αλλά μόνο όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης και γίνονται ορατοί ως μπάλες φωτιάς (fireballs) Παρ 'όλα αυτά, το φαινόμενο αυτό δεν έχει αναφερθεί από τους μάρτυρες .
Η εκδήλωση αυτή είναι πιο αινιγματική: μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε μια σειρά βουιτών, που ακολουθείται από ένα γουργουρητό και αρχίζουν να γίνονται εικασίες ότι, στην πραγματικότητα έχουμε δύο πεδία, ένα τεχνητό και το άλλο φυσικό. Μεταξύ των άλλων έχει αναφερθεί ότι για τους ήχους-εκρήξεις μπορεί να ευθύνονται: διασύνδεση υπολογιστών, άλλες διαστάσεις, αλλαγές στον Ήλιο και τον πλανήτη Δία, φαινόμενα στο ηλιακό σύστημα, στρατιωτικά επικίνδυνα πειράματα, Haarp, δομή της ύλης-ενέργειας που αλλάζει.
Οι επιστήμονες που ερευνούν το φαινόμενο αυτό δηλώνουν άγνοια στο γεγονός, από που τελικά προέρχονται αυτοί οι ήχοι, και θα συνεχίσουν τις έρευνες τους σε αυτό το πολύ περίπλοκο ζήτημα.

http://www.apocalypsejohn.com/




Τουριστική καμπάνια: Ζήστε το γάμο σας και όχι μόνο το μύθο σας στην Ελλάδα



Μια νέα καμπάνια με σκοπό να πείσει τους μελλόνυμφους του εξωτερικού να ζήσουν όχι μόνο το μύθο τους στην Ελλάδα αλλά και το γάμο τους και μάλιστα «αλά αθωνικά» προωθεί ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω στη Χαλκιδική.
Μάλιστα ο εν λόγω Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προώθησε την καμπάνια του συμμετέχοντας πρόσφατα για δεύτερη φορά στη θεματική έκθεση «Balkanica Wedding Expo», στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Εκατοντάδες μελλόνυμφοι επισκέφτηκαν το περίπτερο τής Mount Athos Area, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή ως γαμήλιο προορισμό, ενώ πολλές κρούσεις πραγματοποιήθηκαν και από εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών πρακτορείων και διοργανωτές γαμήλιων ταξιδιών ή γραφεία οργάνωσης γάμων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Αθω, Μαρία Παππά μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν ήδη κάποιες κρατήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις του είδους ενθουσιάστηκαν στην ιδέα να εντάξουν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη στα προγράμματά τους.
«Ως προς έναν βαθμό, η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστή έξω ως γαμήλιος προορισμός, χάρη και στους πολλούς γάμους αλλοδαπών, που διοργανώνονται σε ξενοδοχείο της περιοχής» πρόσθεσε η κυρία Παππά. 
Τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό θα προσκληθούν σε έναν παραδοσιακό -ακόμη και με γαϊδουράκια- γάμο στην Αμμουλιανή, ώστε να ζήσουν από κοντά την ιδιαίτερη εμπειρία μιας τελετής «αλά αθωνικά».



http://www.iefimerida.gr


Η Παολα δείχνει το στήθος της πάνω στην… πίστα!



Στην Αθήνα την έμαθαν πριν από 3 χρόνια όμως στη Θεσσαλονίκη ήταν ήδη αστέρι! Σε κάθε μαγαζί όπου και εμφανιζόταν γινόταν χαμός! Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που…τραγούδησε στο κέντρο που την ανέδειξε «ta mamounia»!
Εκεί το 2004 μαζί με τον Νίκο Μακρόπουλο ήταν το θρυλικό δίδυμο που έσπαγαν μέχρι και καρέκλες για χάρη τους! Με άλλο λουκ, κοντό μαλλί, τύπου καρέ, γυρίζει τη πλάτη στον κόσμο! Ευτυχώς! Το στήθος τούμπανο ίσα που κρατιέται να μη βγει έξω…

Δε θα πιστεύετε πώς ήταν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στην εφηβεία του!


Πώς ήταν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στην εφηβεία του; Αγνώριστος ήταν ο ηθοποιός!
Φορούσε γυαλιά μυωπίας και είχε φουντωτά μαλλιά! Από την ακόλουθη φωτογραφία φαίνεται πώς ήταν καλός μαθητής, έτσι είπαν οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη, που έδειξαν την φωτογραφία στην εκπομπή της. Βέβαια, το κορυφαίο το είπε η Ελένη: «Βρε, παιδιά βγάλτε του τα γυαλιά για να τον δω καλύτερα» και όλοι «πέθαναν στα γέλια!


http://www.gossip-tv.gr



Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του έφηβου που σκότωσε τους γονείς και τα αδέρφια του [εικόνες]



Με σαδιστικό τρόπο περιγράφει ο 15χρονος Νεχεμιάν Γριέγο τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τους γονείς και τα τρία αδέλφια του, ενώ αποκάλυψε ότι σκόπευε να βγει στο δρόμο και να αρχίσει να σκοτώνει τυχαία όποιον έβρισκε μπροστά του με στόχο να σκοτωθεί αφότου ανταλλάξει πυροβολισμούς με την αστυνομία.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ότι τον ενοχλούσε η μητέρα του και για αυτό τον λόγο τη σκότωσε, ενώ, περιγράφει με τρόπο τρομακτικό τον τρόπο με τον οποίο ξεκλήρισε ολόκληρη την οικογένειά του.
Είπε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ του Σαββάτου άρπαξε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τ η μητέρα του στο κεφάλι την ώρα που ο μικρότερος του αδερφός κοιμόταν δίπλα της. Επειδή ο αδερφός του δεν τον πίστεψε του έδειξε το ματωμένο κεφάλι της μητέρας τους και μετά τον πυροβόλησε.
Στη συνέχεια πήρε ένα ημιαυτόματο όπλο από την ντουλάπα των γονιών του, πήγε στο δωμάτιο που βρισκόντουσαν οι δύο αδελφές του όπου τις πυροβόλησε και μετά κρύφτηκε στο μπάνιο περιμένοντας τον πατέρα του να γυρίσει από τη δουλειά.
Οταν εκείνος μπήκε στο σπίτι τον πυροβόλησε πολλές φορές.
Κατέθεσε ακόμη ότι ξαναγέμισε το όπλο του και ετοιμαζόταν να πάει σε κάποια πολυσύχναστη περιοχή και να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους προτού πέσει νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.
Η Αστυνομία, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει το κείμενο αυτό και αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Ο Γριέγο βρίσκεται προφυλακισμένος και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες.


http://www.iefimerida.gr


Θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών


Ένα θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών έφερε στην επιφάνεια ο Γερμανός ερευνητής Michael Höveler-Müller.


Όπως όλοι οι Αιγύπτιοι, έτσι και η Φαραώ Χατσεπσούτ είχε έμμονη ιδέα με την ομορφιά. Ωστόσο, η κρέμα με την οποία αλειφόταν ήταν θανάσιμα επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή Michael Höveler-Müller, ο οποίος τράβηξε το πώμα του μικρού μπουκαλιού που βρίσκεται στο αιγυπτιακό μουσείο της Βόννης και αποκάλυψε ένα αρχαίο μυστικό 3.500 ετών. Όταν οι αιγυπτιολόγοι βρήκαν τη μούμια της Φαραώ Χατσεπσούτ, ταυτόχρονα βρήκαν και ένα μπουκάλι από άρωμα ή κάποιο άλλο καλλυντικό. Αποδείχτηκε ότι το μικρό μπουκάλι περιείχε ένα μυστικό που ήταν θαμμένο με την κάτοχό του για 3.500 χρόνια και ίσως σήμερα μας δώσει μιαν απάντηση στο ερώτημα από ποια αιτία πέθανε μια από τις πιο αινιγματικές Φαραώ της Αιγύπτου. Από την πρώτη κιόλας φορά που ο αιγυπτιολόγος Michael Höveler-Müller είδε το μπουκάλι με το όνομα της Φαραώ  υποψιάστηκε ότι κάτι θα σωζόταν από το χιλιάδων ετών περιεχόμενό του. «Για πρώτη φορά κράτησα στα χέρια μου το μπουκάλι όταν ως φοιτητής συμμετείχα στην προετοιμασία του ανοίγματος του αιγυπτιακού μουσείου στη Βόννη. Μου έγινε τότε ξεκάθαρο ότι το πώμα ήταν το αρχικό πώμα του μπουκαλιού», αφηγείται ο Michael Höveler-Müller. Αν το πώμα ήταν πράγματι το αρχικό, αυτό σήμαινε ότι ίσως να υπήρχε μέσα στο μπουκάλι το υπόλειμμα του περιεχομένου του. Όταν ο Michael Höveler-Müller ανέπτυξε τη θεωρία του αυτή στο φροντιστή του μουσείου, ο δεύτερος την απέρριψε. Ο φροντιστής θεωρούσε ότι το μπουκάλι ήταν γεμάτο ξεραμένη λάσπη κι ότι ο νεαρός φοιτητής δεν έβλεπε παρά το πάνω μέρος της λάσπης που το περνούσε για πώμα. «Σε μένα όμως το μπουκάλι φαινόταν πολύ ελαφρύ για να πιστέψω πως ήταν γεμάτο λάσπη», λέει ο Michael Höveler-Müller. Φαινόταν ότι κανένας ειδικός δεν απέδιδε κάποια αξία στο μπουκάλι. Ο νεαρός αιγυπτιολόγος αναγκάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια ώσπου προσφάτως κατάφερε να πάρει την άδεια να τραβήξει το πώμα και να βγάλει στο φως ένα μυστικό 3.500 ετών.

scienceillustrated.gr

Ο Ηλίας Βρεττός πέταξε το ακουστικό και έφυγε από τη ζωντανή σύνδεση

ΔΕΙΤΕ καρέ - καρέ τι συνέβη...

Η κάμερα της εκπομπής Μεσημεριανή Μελέτη συνέλαβε τον Ηλία Βρεττό έξω από το στούντιο ΚΑΠΑ για να του πάρει μια μικρή συνέντευξη η Ελεονώρα Μελέτη ζωντανά στον αέρα. Όμως τίποτα δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα περιμένε κανείς. Ο τραγουδιστής πέταξε το ακουστικό και έφυγε λίγο πριν βγεί στον αέρα.


Σύμφωνα με την εκπομπή ο Ηλίας Βρεττός δεν βγήκε στην εκπομπή γιατί στο στούντιο καλεσμένη ήταν η Αγγελική Ηλιάδη, η οποία είχε σχέση με τον Κώστα Μηλιωτάκη, ο οποίος είναι συνεργάτης του!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ





Σήμερα ο τραγουδιστής βγήκε στην εκπομπή και διευκρίνησε πως έπρεπε να φύγει γιατί τον πίεζαν οι άνθρωποι από την παραγωγή του Dancing γιατί εκείνη την ώρα είχε πρόβες για το σόου!

http://www.zappit.gr

3 βασικοί εχθροί της αυτοπεποίθησης και πως να τους πολεμήσεις...



Συνήθως λέμε στους ανθρώπους πως να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και όχι ποιοι είναι οι εχθροί της. Αν γνώριζες ποιοι είναι οι παράγοντες που καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση θα ήσουν ικανή να τους παλέψεις ή τουλάχιστον να τους αποφύγεις και να έχεις έτσι υψηλότερη αυτοεκτίμηση. 


Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα σου αναλύει τους τρεις βασικότερους εχθρούς και σου εξηγεί πως να τους χειριστείς ώστε να βγεις κερδισμένη... 


ΕΧΘΡΟΣ 1ος: Ο τρόπος σκέψης
Οι άνθρωποι δεν έχουν ή τους λείπει η αυτοπεποίθηση όχι γιατί είναι κακοί ή ανεπαρκείς. Χάνουμε σταδιακά την αυτοεκτίμησή μας σαν αποτέλεσμα των αρνητικών σκέψεων που περνούν από το μυαλό μας. Δεν είναι ο τρόπος που είναι τα πράγματα, αλλά μερικές φορές ο τρόπος που τα βλέπουμε. 

Η αυτοπεποίθηση καταστρέφεται από τον αρνητικό τρόπο που μιλάμε για τον εαυτό μας, τη λανθασμένη/ διαστρεβλωμένη ερμηνεία των γεγονότων, τις περιορισμένες αντιλήψεις που τρέφει κάποιος για τον εαυτό του και τα λανθασμένα μοτίβα σκέψης.

Αν κάποιος που είχε αυτοπεποίθηση ανταλλάξει “μυαλά” και όχι απαραίτητα παρελθόν/εμπειρίες (απορρίψεις ή αποτυχίες) με κάποιον που μέχρι τώρα του λείπει αυτοεκτίμηση, πιστέψτε με και ο πρώτος θα χάσει την αυτοεκτίμησή του πολύ γρήγορα. Μόνο και μόνο απ’ την ανταλλαγή του τρόπου σκέψης.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Δοκίμασε να δεις πως σχηματίζονται οι αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σου και πως αυτές καταστρέφουν την αυτοπεποίθησή σου. Να παρατηρήσεις τα αρνητικά μοτίβα σκέψης και πως αυτά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς; Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι σκέψης που θα μπορούσες να αναπτύξεις; 

Παρατήρησε και κατάγραψε την αρνητικολογία για τον εαυτό σου που βοηθά στην αργή και υπόγεια καταστροφή της αυτοπεποίθησης. 



ΕΧΘΡΟΣ 2ος: Ο λανθασμένος τρόπος ανατροφής
Ο καλύτερος τρόπος να καταστρέψεις την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση ενός παιδιού και να δημιουργηθεί τελικά ένας ενήλικας γεμάτος ανασφάλεια, αρνητισμό και αμφιβολία για τον εαυτό του και τις ικανότητές του είναι:

-Π.χ. το ξύλο και οι σωματικές τιμωρίες. Αυτές γεννούν φόβο και τρόμο. Ένα παιδί μαθαίνει να πιστεύει πως ό,τι κάνει είναι λάθος, εκείνο ΟΛΟΚΛΗΡΟ είναι ένα λάθος και για αυτό το λάθος πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα. Το αποτέλεσμα στην ενήλικη ζωή; Μεγάλοι άνθρωποι, ενήλικα άτομα που δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να πάρουν αποφάσεις και που πιστεύουν ότι δεν αξίζουν και για αυτό δεν αξιώνουν, ούτε διεκδικούν την καλή συμπεριφορά των άλλων. Ενήλικες κακοποιημένοι, αυτοτιμωρητικοί, υποτακτικοί, θύματα. 

-Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η υπερβολική κριτική, εχθρότητα και αμφισβήτηση των ικανοτήτων του παιδιού. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο με τα σωματικά χτυπήματα. Και εδώ το παιδί “χτυπιέται” και τα σημάδια που μένουν μπορεί να είναι μη ορατά και βαθύτερα. Μεγαλώνοντας γίνονται ενήλικες που πιστεύουν ότι είναι άχρηστοι, ανίκανοι και ανεπαρκείς, ανάξιοι για το καθετί.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Το παρελθόν ευτυχώς ή δυστυχώς δεν διορθώνεται. Το κουβαλάει κανείς μαζί του σαν προσωπικό παράσημο. Το γεγονός, όμως, ότι δεν διορθώνεται κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καταδικαστικό για το υπόλοιπο της ζωής. Θυμήσου! Τα πάντα είναι τρόπος σκέψης. Κάθε άνθρωπος είναι καλός σε κάτι. Βρες τις επιτυχίες σου. Βρες τον τομέα στον οποίο έχεις πετύχει κάτι. Κατάγραψε τα στοιχεία του εαυτού σου που αγαπάς και θαυμάζεις, τα καλά σου στοιχεία. Ζήτησε από τους οικείους σου να κάνουν το ίδιο και κυρίως αν όλοι υπήρξαν σκληροί μαζί σου, εσύ απόφυγε να κάνεις το ίδιο. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με επιείκια και συγχώρεση. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τελειότητα, αλλά το να γίνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί. 



ΕΧΘΡΟΣ 3ος: Τα τοξικά άτομα της ζωής σου
Αυτοί δηλαδή που έχουν δηλητηριώδη επίδραση πάνω σου, που θολώνουν την ικανότητά σου να αξιολογείς, να αντιμετωπίζεις και να κρίνεις δίκαια τον εαυτό σου. Υπάρχουν εκείνοι που σε περιτριγυρίζουν και σαν συναισθηματικά βαμπίρ απομυζούν ακόμα και την τελευταία ρανίδα δύναμης δικής σου για να την καρπωθούν για τη δική τους επιβίωση. Άνθρωποι που ξέρουν μόνο να παίρνουν, υλικά και συναισθηματικά, μερικές φορές ενδεδυμένοι πανέξυπνα με τον πανίσχυρο μανδύα του θύματος, άνθρωποι που σε αφήνουν άδεια, χωρίς αυτό το συναίσθημα που συνοδεύει την καθαρτική διαδικασία της προσφοράς. Αυτοί είναι η μία κατηγορία. Η άλλη, που κατά τη γνώμη μου είναι χειρότερη γιατί είναι δυσδιάκριτη, είναι η κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που είναι οι κρυφοί, προσωπικοί σας σαμποτέρ. Που δεν ενισχύουν, που δεν υποστηρίζουν, που θα τονίσουν το ελάττωμα, την αδυναμία σου, που απειλούνται από τη δική σου πρόοδο και δυσανασχετούν όταν σε βλέπουν να ανθίζεις. Θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από το πρόσωπο της καλύτερής σου φίλης, του συντρόφου ή των γονέων σου. Άτομα εκ φύσεως ανταγωνιστικά και γεμάτα ανασφάλειες που φθονούν ό,τι ή όποιον πάει να τα ξεπεράσει.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, θα έλεγα σε περίπτωση που δεν μπορείς να αποφύγεις τέτοια άτομα, να τα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου σαν ενισχυτικό της επιθυμίας σου για αυτοβελτίωση. Μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι καλύτεροι κι από εχθροί! Το εμπόδιο που τοποθετούν στο δρόμο σου κράτησέ το για να δεις αν έμαθες να πηδάς ψηλότερα απ’αυτό. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει πρωτίστως να έχεις αναγνωρίσει τους τοξικούς της ζωής σου και να εκλαμβάνεις τη δράση τους σαν κάτι δεδομένο που έχει να κάνει με εκείνους και όχι με τη δική σου προσωπική αξία και ικανότητα. Κάνε αυτά τα άτομα τους προσωπικούς εκγυμναστές της αυτοπεποίθησής σου.

Υπάρχουν κι άλλοι πιο επιφανειακοί αλλά εξίσου αποτελεσματικοί τρόποι τόνωσης της αυτοπεποίθησης. Για παράδειγμα, η βελτίωση της σωματικής σου εικόνας, μέσω γυμναστικής και/ή ενός προσεγμένου στιλ. Να θυμάσαι, βέβαια, ότι όπως ξαφνικά δεν μπορούμε να αποκτήσουμε την προσωπικότητα κάποιου άλλου, έτσι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε και την όψη κάποιου άλλου. Μπορούμε, όμως, να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε.

Επίσης, πρέπει να έχεις ένα στόχο που να είναι ρεαλιστικός, εφικτός. Αυτός ο στόχος για την καθεμία από εσάς μπορεί να είναι διαφορετικός. Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις κι έπειτα με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.


Καλή τύχη κορίτσια!


http://www.tlife.gr

Ερωτική ζήλια: Πώς περνάει;



Η ζήλεια προέρχεται από τη λέξη ζήλος, που υποδηλώνει πάθος, ζέση και μεράκι. Όμως, όταν είναι ερωτικής φύσεως, μόνο… μεράκι για τον έρωτα δεν εκφράζει, αφού μας κατατρώει. Αν τη χρωματίζαμε, θα ήταν πράσινη. Σύμφωνα με τον Σέξπιρ (στο έργο του «Οθέλος») είναι ένα τέρας με πράσινα μάτια (η λαϊκή φράση «πρασίνισε από τη ζήλεια του» παραπέμπει στο ίδιο χρώμα).
Κάποιες φορές η ζήλεια δυστυχώς πάει πακέτο με τον έρωτα. Και είναι κατανοητό συναίσθημα, όταν έχει βάσεις, δηλαδή η συμπεριφορά του ενός εκ των δύο στη σχέση την τροφοδοτεί. Τι γίνεται όμως με τη λεγόμενη παθολογική ζήλεια, που δεν έχει κανένα υπόβαθρο;
Ένα τέρας γέννημα – θρέμμα του εαυτού μας…
«Οι ζηλότυπες ψυχές δεν παίρνουν από λόγια. Ποτέ δεν νιώθουν ζήλεια για συγκεκριμένη αιτία, απλώς ζηλεύουν επειδή ζηλεύουν. Ένα τέρας είναι, που και γέννημα και θρέμμα είναι του εαυτού του». – Σέξπιρ, «Οθέλος» (1604)
Αν είναι έτσι όπως το έθεσε ο Σέξπιρ, τότε η ζήλεια, όπως και άλλες δύσκολες συναισθηματικές πλευρές του εαυτού μας, μπορεί να παταχθεί.Όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, αυτό το βασανιστικό συναίσθημα μπορεί να γίνει έναυσμα για αυτογνωσία και καλύτερη κατανόηση του τι σημαίνει σύντροφος και σχέση, να γίνει δηλαδή ένα εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης.
Στην περίπτωση που και εσύ βασανίζεσαι από αναίτια ζήλεια, οι ειδικοί συνιστούν να προσπαθήσεις να κάνεις τα εξής:
• Να ξετυλίξεις το νήμα της σχέσης σου από την αρχή εξετάζοντας τι ακριβώς σε τράβηξε στον τωρινό σου σύντροφο. Ενδέχεται κάτι να σου δημιούργησε αισθήματα κατωτερότητας ή ανασφάλειας ευθύς εξαρχής ή η σχέση να στηρίχθηκε σε αβάσιμες προσδοκίες.
• Να ερευνήσεις ποιο είναι το επίκεντρο της ζήλειας σου: Η αίσθηση της ταπείνωσης, η έλλειψη ελέγχου των πραγμάτων ή ο φόβος της απώλειας;
• Να ελέγξεις αν μεταφέρεις ψυχολογικά απωθημένα από σχέση σε σχέση, χωρίς να το συνειδητοποιείς.
• Να θυμηθείς ποιος και πώς σου δίδαξε την έννοια της αγάπης στην τρυφερή σου ηλικία. Ενδέχεται να σου τη μετέδωσε λανθασμένα.
• Να εξετάσεις μήπως βλέπεις στο ταίρι σου το καθρέφτισμα του εαυτού σου, που ίσως δεν τον πολυεμπιστεύεσαι σε θέματα ερωτικής πίστης…
• Να χρησιμοποιήσεις την ισχυρή δύναμη της φαντασίας σου για να νιώσεις ήρεμος/η και οπλισμένος/η με δύναμη, σοφία και αυτάρκεια.
Εν ολίγοις κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει σε κάποιον παθολογικά ζηλιάρη γιατί του συμβαίνει αυτό, παρά μόνο ο ίδιος ο βαθύτερος εαυτός του έχοντας σαν όπλο την απόλυτη ειλικρίνεια.
Υπάρχουν και αυτοί που την απολαμβάνουν…
Ο φιλόσοφος Descartes έχει πει πως, όταν κάποιος αγαπάει πραγματικά και όπως πρέπει, τότε η ζήλεια δεν τον αφορά. Στον αντίποδα άλλοι/ες πιστεύουν ότι η ζήλεια δυναμώνει και τρέφει τον έρωτα (αρκεί να είναι ελεγχόμενη). Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο συγγραφέας Εμμανουήλ Ροΐδης, που γράφει στην «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» για τη σύζυγό του: «Αν εφέρετο καλύτερα μαζί μου, θα την ηγάπων βεβαίως πολύ ολιγώτερον, αφού δια μόνης της δυσπιστίας, της ζήλειας και της ανησυχίας δύναται ο πόθος να διατηρηθεί ακμαίος». Περί ερωτικής ορέξεως…
Πάντως αν αισθάνεσαι ευάλωτος/η σε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα (χωρίς να έχεις λόγους) και βλέπεις να σου αμαυρώνει την ερωτική (και όχι μόνο) ζωή, τότε καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου ειδικού, ώστε να βρεις την άκρη και να απαλλαχτείς. Γιατί η παθολογική ζήλεια είναι μια παράνοια και δε μπορεί να συνυπάρχει με την πραγματική αγάπη.

http://www.goldenmag.gr

Ο πρώτος «δράκος» της Ελλάδας...


Αν η λέξη «δράκος» είναι γνωστή σε όλους, σίγουρα σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει τον Δαμιανό Μαυρομάτη. Ο «δράκος» στην Ελλάδα συνδέθηκε για πρώτη φορά με τον Κυριάκο Παπαχρόνη. Όμως, ο πρώτος «διδάξας» ήταν ο Μαυρομάτης κι έδρασε στα μέσα της δεκαετίας του '30.


26/1/1936. Η Ελλάδα καζάνι που βράζει: όλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν κυβέρνηση... Την επομένη, το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου, ο Βασίλης Ουραλίδης, κάτοικος Καλογρέζας, ψάχνει την 5 ετών κόρη του Φωτεινή που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς λίγο νωρίτερα, ενώ έπαιζε με φίλες της. Από εκείνες μαθαίνει ότι είχε φύγει με τον Δαμιανό Μαυρομάτη, έναν 32χρονο πρόσφυγα από το Αϊδίνι της Μ. Ασίας, που ζούσε σε σπηλιά της περιοχής. Αλκοολικός, «χασισοπότης», όπως ήταν η έκφραση της εποχής, είχε νοσηλευτεί το προηγούμενο έτος στην ψυχιατρική κλινική της Αγίας Ελεούσας λόγω «ψυχοπαθητικής παιδοφιλίας». Μερικά 24ωρα νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κακοποιήσει ένα 5χρονο κορίτσι, αλλά παρενέβη ο πατέρας της και τον ξυλοκόπησε.

Ο Μαυρομάτης είχε βεβαρυμένο παρελθόν: επιτίθετο σε παιδάκια με σκοπό να τα ραπίσει και να τα βιάσει. Ο «δράκος» παρέσυρε τη μικρή προσφέροντάς της καραμέλες για δόλωμα. Της πρότεινε να τον ακολουθήσει για να της δώσει περισσότερες. Έπειτα από περπάτημα στο δάσος, το κοριτσάκι κουράστηκε και τη μετέφερε στην αγκαλιά του ως τη σπηλιά. Στο μεταξύ, με το που μαθαίνει το όνομα του ανθρώπου που πήρε την κόρη του ο πατέρας της, «κοσκινίζουν» την περιοχή.

Κι ενώ πλησιάζουν στη σπηλιά του Μαυρομάτη, τον βλέπουν να κρατάει το κοριτσάκι μισόγυμνο και αιμόφυρτο. Πέφτουν με ορμή πάνω του, παίρνουν το κορίτσι κι εκείνος, τέρας ψυχραιμίας, τους λέει: «Θέλετε να πάω φυλακή; Ξέρω το δρόμο». Κατά την ανάκρισή του δηλώνει: «Η μικρούλα ήταν η ομορφότερη και γι' αυτό τη διάλεξα. Μεθυσμένος ήμουν και το πλήρωσε με το αίμα της! Δεν απομακρυνόμουν από το πτώμα, γιατί με τραβούσε το αίμα!» Στη Φωτεινή χορηγήθηκε ένεση καμφοράς, αλλά λίγη ώρα αργότερα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Δεν είναι όμως το πρώτο θύμα του: στις 29/1 του ίδιου έτους, ανακαλύπτονται τυχαία σε άλλη σπηλιά νεκρά κοτόπουλα και το μισόγυμνο πτώμα ενός παιδιού, με τα πόδια του δεμένα με κομμάτια από σύρμα και σε φάση αποσύνθεσης: ήταν ο 8χρονος Στέλιος Βλαντής, από τη Ν. Ιωνία, που είχε εξαφανιστεί από τις 28/11/1935. Όπως αποδεικνύεται, και ο Στέλιος ήταν θύμα του Μαυρομάτη. Ωστόσο, στην πορεία σε μια απ' τις δύο σπηλιές ανακαλύπτεται ματωμένο πουκάμισο, μικρού μεγέθους, που δεν ανήκει ούτε στη Φωτεινή ούτε στον Στέλιο Οι υποψίες για τρίτο θύμα εντείνονται, αλλά η έρευνα αποδεικνύεται άκαρπη. Ο Μαυρομάτης, παρά τις έντονες πολιτικές ζυμώσεις, είναι το θέμα των ημερών...

Γερμανοί μάλιστα τον συγκρίνουν με δικό τους «δράκο», το «βαμπίρ του Ντίσελντορφ» Πίτερ Κούρτεν, ο οποίος είχε προχωρήσει μέσα σε έναν χρόνο και κάτι σε 9 δολοφονίες ενώ είχε στη... θητεία του άλλες 7 απόπειρες φόνου. Στα τέλη του μήνα ο δράστης ομολογεί το φόνο του Στέλιου, αλλά μετά τη σύλληψη, χαμογελά στο φακό. Η δίκη του έλαβε χώρα το διήμερο 6-7/10/1936 και καταδικάστηκε σε ισόβια. Γλίτωσε το απόσπασμα από την ετυμηγορία των ενόρκων, που παραδέχθηκαν ότι είχε περιέλθει σε «σύγχυση». Μερικά χρόνια αργότερα, ενώ εξέτιε την ποινή του, απεβίωσε στη φυλακή.

http://www.dete.gr

Υποψήφιος για διεθνές βραβείο Τύπου ο Κώστας Βαξεβάνης


Μία πολύ μεγάλη διάκριση για τον δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη καθώς είναι υποψήφιος για τα βραβεία «Digital Freedom Advocacy Arts» που διοργανώνονται από σπουδαίους οργανισμούς όπως ο Guardian και η Google.


Τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται σε ανθρώπους που έχουν υπερασπιστεί ο καθένας από το χώρο του την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και οργανώνονται από το Xindex, την εφημερίδα Guardian, την Google και το SAGE.

Την είδηση ανακοίνωση ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσω της ιστοσελίδας του koutipandoras.gr ενώ υποψήφιοι είναι ακόμη ο Mosireen -Αιγύπτιος πολίτης, η Ta Phong Tan, φυλακισμένη Βιετναμέζα blogger και η Sadiye Eser, φυλακισμένη δημοσιογράφος από τη Τουρκία.

Ο ίδιος ο εκδότης δηλώνει στον Guardian «Η χώρα κυβερνάται από ένα δηλητηριώδη συνδυασμό των επιχειρηματιών τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την πλάτη ο ένας του άλλου ... Αν τα ξένα ΜΜΕ δεν είχαν δείξει τέτοιο ενδιαφέρον, η υπόθεση θα είχε θαφτεί»

Οι άντρες κοιτάζουν τις καμπύλες! Οι γυναίκες;


Ένας άνδρας κοιτάζει τις καμπύλες σου… Εσύ τι κοιτάς σε έναν άντρα;
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Όστιν στο Τέξας, αυτό που κοιτάζουν οι γυναίκες σε έναν άντρα δεν είναι ούτε οι κοιλιακοί του, ούτε τα οπίσθιά του… αλλά το πρόσωπό του! Και ενώ οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομη σχέση, οι γυναίκες έχουν περισσότερα κριτήρια.
Συγκεκριμένα λοιπόν, οι άνδρες επικεντρώνονται στο πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν ψάχνουν σύζυγο ή σύντροφο για μακροχρόνια σχέση. Οι γυναίκες από την άλλη δεν επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών.
 piperies.gr

Και όμως η στολή του Iron Man υπάρχει!



Τα κομμάτια της ηρωικής πανοπλίας του Τόνι Σταρκ είναι πέρα για πέρα αληθινά…
Ποιος είπε ότι η στολή του ηγέτη των Avengers είναι μόνο ένα δημιούργημα φαντασίας της Marvel; Το ακόλουθο βίντεο παρουσιάζει ένα self-made κομμάτι της πανοπλίας του Iron Man, για το οποίο θα δίναμε και ολόκληρη την περιουσία μας για να το αποκτήσουμε!
Το βίντεο είναι 100% αληθινό και μας κάνει να ελπίζουμε για την τεχνολογία του μέλλοντος. Αν και το gauntlet που παρουσιάζει ο χρήστης μπορεί να μας θυμίζει τις εφευρέσεις του Μαγκάιβερ, είναι σίγουρα από τα καλύτερα που έχουμε δει.
Και ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στολές που να μπορούν να μας στείλουν στον ουρανό! 


http://www.koolnews.gr

Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω σκοτώσει Ταλιμπάν»


Ο πρίγκιπας Χάρι, του οποίου η αποστολή ως συγκυβερνήτη-πυροβολητή σε επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι ολοκληρώθηκε σήμερα, υποστήριξε πως σκότωσε Ταλιμπάν στα πλαίσια της επιχειρησιακής του δράσης, υποστηρίζοντας την αρχή του «αφαιρώ μία ζωή για να σώσω μία άλλη».

Σήμερα το απόγευμα το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας αναχώρησε από το Αφγανιστάν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, διάρκειας 20 εβδομάδων.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αφγανικό μέτωπο από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association εάν είχε σκοτώσει αντάρτες με το ελικόπτερό του στη διάρκεια των επιχειρήσεων στην επαρχία Χελμάντ, ο 28χρονος πρίγκιπας απάντησε «ναι, όπως άλλωστε πολλοί εξ ημών».

«Αφαιρώ μία ζωή για να σώσω άλλη. Αυτό ήταν το διακύβευμα, πιστεύω», απάντησε ο Χάρι, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιευμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό στους δικούς μας, ως εκ τούτου θα πρέπει να τους θέσουμε εκτός παιχνιδιού», προσέθεσε ο πρίγκιπας, τρίτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας.

Ο ίδιος πάντως προσθέτει πως δεν επέλεξε να γίνει χειριστής ελικοπτέρου για να σκοτώνει ανθρώπους: «αποτελούμε ένα εξαιρετικά αξιόπιστο πλεονέκτημα και η κύρια αποστολή μας είναι η υποστήριξη» από αέρος.

«Εάν τραυματισθεί κάποιος, εμείς καταφθάνουμε για να πετάμε πάνω από αυτούς για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε επίθεση ανταρτών, που θα μας δουν και θα σκεφθούν ‘εντάξει, είναι μία άνιση μάχη, δεν πρόκειται να σας πλησιάσουμε’», εξήγησε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας βρίσκεται υπό τη συνεχή εποπτεία πρακτόρων της υπηρεσίας SO14, που ασχολούνται με την προστασία του, ακόμη και στο Καμπ Μπάστιον, τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή βάση των βρετανικών δυνάμεων στον κόσμο. Πάντως, οι σωματοφύλακές του δεν τον συνοδεύουν στις επιχειρήσεις του εντός του ελικοπτέρου.

Οι Ταλιμπάν είχαν αναφέρει ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν να απαγάγουν ή να σκοτώσουν το Χάρι στην διάρκεια της θητείας του, ενώ ένας Αφγανός πολέμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει μεθυσμένο «τσακάλι» που πήγε στη χώρα για να σκοτώσει αθώους Αφγανούς πολίτες.

Αναφερόμενος στη ζωή του μέσα στο στρατόπεδο, ο πρίγκιπας Χάρι την χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογική. Τόσο φυσιολογική, όσο μπορεί να είναι. Δεν μου επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση». Ωστόσο, εξέφρασε το παράπονο ότι «πολλοί απ’ όσους δεν μ’ έχουν συναντήσει, μ’ αντιμετωπίζουν εδώ ως το πρίγκιπα Χάρι, αντί για τον λοχαγό Γουέιλς, πράγμα που είναι ενοχλητικό».


Γιατί μας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες;


Η αγάπη των περισσότερων από εμάς για τις τηγανιτές πατάτες χάνεται στα βάθη της παιδικής ηλικίας και δεν τελειώνει ποτέ.Έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί τα τσιπς είναι τόσο δελεαστικά, ειδικά όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι; Ερευνητές εξηγούν την τάση μας για την πιο συνηθισμένη διατροφική αμαρτία.
Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η αυξημένη ποσότητα αλατιού στον οργανισμό μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και ανεβάζει αντιστοίχως τα επίπεδα της οξυτοκίνης, της ορμόνης που συνδέεται με την αγάπη και την κοινωνικοποίηση. Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Neuroscience», οι αντιδράσεις πειραματόζωων σε μία αγχογόνο κατάσταση εξαρτώνταν από το ποσοστό αλατιού που είχαν στο σώμα τους.
Τα πειραματόζωα με υπερνατριαιμία -όπως αποκαλείται η κατάσταση ενός οργανισμού με υψηλά επίπεδα αλατιού- έδειχναν να ανταποκρίνονται καλύτερα σε συνθήκες άγχους, αλλά και να συνέρχονται ταχύτερα. Επιπλέον, παρουσίαζαν αυξημένα ποσοστά οξυτοκίνης, μία χημική ουσία γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης» για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει στον σχηματισμό κοινωνικών δεσμών.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τσιμπήσετε ένα πατατάκι, για να μη νιώσετε τις ενοχές που χαρίζουν οι παραπανίσιες θερμίδες, σκεφτείτε ότι βελτιώνετε τις κοινωνικές ικανότητές σας.
Πηγή: in2life.gr

Σε ποια είπε η Μενεγάκη: «Είσαι κρυφοκαψούρα με τον πρώην άντρα μου;»


Η Ελένη Μενεγάκη χθες στην εκπομπή της σχολίασε το Dancing with the stars. Τα σχόλια ήταν πολλά και κάποια στιγμή η παρουσιάστρια πέταξε το «καρφάκι» της! 
Το πάνελ της Ελένης σχολίασε την αποχώρηση της Έλενας Παπαβασιλείου και η Κατερίνα Ζαρίφη μιμήθηκε τον τρόπο που σχολίασε ο Γιάννης Λάτσιος την εμφάνιση της Έλενας. Τότε η Ελένη της είπε με αρκετή δόση χιούμορ: "Όλο με τον Λάτσιο ασχολείσαι! Μήπως είσαι κρυφά ερωτευμένη μαζί του;"


http://www.gossip-tv.gr


Ζώντας επικίνδυνα: Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα! (μέρος 4)


Ζώντας επικίνδυνα...


































Δείτε το δεύτερο μέρος εδώ: http://kanapedatos.blogspot.gr/2013/01/2_18.html

Δείτε το τρίτο μέρος εδώ: http://kanapedatos.blogspot.gr/2013/01/3_484.html

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger