Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για ποιο λόγο οι γυναίκες δεν ερωτεύονται τους τριχωτούς άνδρες!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013




Μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να μην είναι πλέον τόσο «τριχωτός» όσο οι πρόγονοί του, αλλά οι εξελικτικοί βιολόγοι εξακολουθούν να αναζητούν την λύση του μυστηρίου γιατί οι γυναίκες προτιμούν άνδρες με ελάχιστη τριχοφυΐα στο σώμα. 

Σύμφωνα με μια αρκετά διαδεδομένη θεωρία, η προτίμηση των γυναικών για άνδρες με όσο το δυνατόν λιγότερη τριχοφυΐα σώματος προκύπτει από την πρωτόγονη προσπάθεια τους να αποφύγουν ψείρες και άλλα αιμοδιψή ζωύφια. Ωστόσο, η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η λεγόμενη «υπόθεση αποφυγής των εξωτερικών παρασίτων» δεν εξηγεί την έλλειψη σωματικής τριχοφυΐας στον σύγχρονο άνδρα.

Η προτίμηση των γυναικών για άνδρες με άτριχο απαλό δέρμα, δεν αποτρέπει τον κίνδυνο μετάδοσης εξωτερικών παρασιτικών οργανισμών. «Από εξελικτική σκοπιά, οι άτριχοι άνδρες θα έπρεπε να είναι εκλυστικότεροι, ειδικά σε περιοχές ή κουλτούρες όπου η απειλή των παρασίτων είναι μεγάλη, δηλαδή κοντά στους ισημερινούς της Γης, όπου παρατηρείται αφθονία παρασίτων», εξηγεί ο Δρ Παλοφ Προκοπ, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τρναβα της Σλοβακίας.

«Συγκρίναμε μόνον δύο χώρες που διαφέρουν ως προς την παρασιτική απειλή, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουμε διαφορές στις γυναικείες προτιμήσεις», συμπληρώνει. Ο Δρ Προκοπ και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 11 γυναίκες από την Τουρκία και 183 από τη Σλοβακία να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα ανδρών με τριχοφυΐα στο στέρνο ή όχι. Για να είναι πιο συναφής η εμφάνιση των ανδρών συνολικά, οι ερευνητές τους είχαν φωτογραφίσει από το λαιμό μέχρι τη μέση ενώ είχαν τριχοφυΐα στο στέρνο και μετά πάλι όταν είχαν ξυρίσει το στήθος τους.

Η Τουρκία επιλέχθηκε διότι στη χώρα είναι υψηλό το ποσοστό των ασθενειών που μεταδίδονται μέσω παρασίτων, συγκριτικά με τη Σλοβακία. Οι ερευνητές περίμεναν ότι οι γυναίκες στην Τουρκία θα είναι πιο ευαίσθητες στο θέμα των παρασίτων και θα προτιμούν λιγότερο τριχωτούς άνδρες από τις γυναίκες στη Σλοβακία, όπου γενικά τα παράσιτα δεν αποτελούν ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, διαπίστωσαν ότι ελάχιστες γυναίκες σε κάθε χώρα προτιμούσαν ένα δασύτριχο ανδρικό στέρνο. Μόνο το 20% των γυναικών χαρακτήρισε ελκυστική τη φωτογραφία των ανδρών με τριχοφυΐα στο στέρνο. Πάντως, πριν απορριφθεί τελείως η «υπόθεση αποφυγής των εξωτερικών παρασίτων» θα πρέπει να μελετηθεί μεγαλύτερο δείγμα γυναικών από περισσότερες χώρες.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι η προτίμηση των γυναικών ως προς την ανδρική τριχοφυΐα διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά και από το ένα σημείο ενός κράτους σ' ένα άλλο. Για παράδειγμα, οι γυναίκες από το Καμερούν προτιμούν πιο τριχωτούς άνδρες, ενώ οι γυναίκες στην Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία και την Καλιφόρνια προτιμούν άτριχους άνδρες.

Μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι οι γυναίκες όταν είναι στις γόνιμες ημέρες του καταμήνιου κύκλου τους έλκονται από άνδρες με λιγότερη τριχοφυΐα, συγκριτικά με εκείνες που όταν είναι σε μη γόνιμη φάση του κύκλου τους προτιμούν άνδρες με τριχοφυΐα.

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και .... Πeολειχίας


Ακριβώς ένα μήνα μετά την γιορτή των ερωτευμένων είναι η γιορτή των αντρών! Πιο «επίσημα»: σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Μπριζόλας και Πeολειχίας!!!

Την αρκετά πρωτότυπη γιορτή καθιέρωσε ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, ο οποίος «μισούσε» την ημέρα των ερωτευμένων, στην οποία οι άντρες πρέπει να φέρονται με τρυφερότητα και αγάπη στις γυναίκες.

Θα μπορούσε να είναι μόνο ημέρα πeολειχίας, αλλά επειδή η 14η Φεβρουαρίου είναι και η Ημέρα των Χορτοφάγων είπε να τα συνδυάσει…

Το «εθιμοτυπικό» θέλει την γυναίκα να πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα. Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, όταν πια θα είναι χορτάτος θα πρέπει να τον ικανοποιήσει και διαφορετικά.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χώρισαν Μπουγιούρης - Πλάκα;



Σε δημοσίευμα του, το TV ΖΑΠΙΝΓΚ γράφει για τη σχέση του πρώην ζευγαριού, Παναγιώτη Μπουγιούρη και Πηνελόπης Πλάκα... 

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης ερωτεύτηκε παράφορα την Πηνελόπη Πλάκα και στον ένα χρόνο που ήταν μαζί, βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική σύντροφο -μάλιστα βγήκε και είπε δημοσίως πως είναι αυτή που ερωτεύτηκε πιο πολύ από όλες…Αυτό από τη μια την γέμισε χαρά την Πηνελόπη,από την άλλη όμως την… βάρυνε πολύ και άρχισε να σκέφτεται ότι προχωράει λάθος. Μπορεί όντως να αγάπησε πολύ τον ηθοποιό, αλλά ήταν πολύ μικρή -μόλις 21 χρονών- για να το … πάει για σοβαρότερα, όπως φέρεται να ήθελε εκείνος. 

Εκείνος βρίσκονταν την ιδανική γυναίκα, ήθελε και να μείνει μαζί της και να το πάνε για…γάμο και παιδιά κι εκείνη αισθάνθηκε πολύ μικρή για τέτοια βήματα. Για αυτό κι άρχισε να του το κουβεντιάζει πως αν δεν … άλλαζε πλεύση καλό θα ήταν να χωρίσουν. Εκείνος επέμεινε, εκείνη έκανε μπρος πίσω και τελικά πήραν από κοινού την απόφαση να το…τελειώσουν. Ήθελε γάμο και παιδιά ο Παναγιώτης και η Πηνελόπη δεν ήθελε-για την ώρα τουλάχιστον. Τα είπανε και τα συζητήσανε εκτενώς, χώρισαν τα…τσανάκια τους κι αποφάσισαν να…ψαχτούν αλλού, παραμένοντας αληθινά καλοί φίλοι. Για επανασύνδεση το βλέπουν …χλωμό και οι δυο για την ώρα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ.

Πηγή: TV ΖΑΠΙΝΓΚ

Απίστευτο Σκάνδαλο! Σταρ κατηγορούνται ότι ήταν πόρνες πολυτελείας!



Μπορεί οι πρωταγωνίστριες του Hollywood να θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας, ένα νέο σκάνδαλο όμως προερχόμενο από άτομο που ανήκει στη διεθνή showbiz απειλεί να βλάψει την υπόληψη όλων αυτών που θαυμάζουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το άτομο το οποίο κρύβεται πίσω από το νέο σκάνδαλο, οι σταρ που ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους πoρνες πολυτελείας είναι οι ακόλουθες:

- Marilyn Monroe: κέρδιζε $500 τη μέρα για να συνοδεύει παραγωγούς και σκηνοθέτες, ενώ υπάρχουν πoρνό ταινίες της στο διαδίκτυο.

- Kim Novak: ένας πράκτορας του FBI υποστηρίζει πως τη συνέλαβε για πoρνεία στο Σικάγο, πριν γίνει φυσικά γνωστή.

-  Sharon Stone: ζητούσε $1000 τη μέρα για να συνοδεύει κυρίους. Μάλιστα, ο Michael Douglas τη θεώρησε τόσο ψυχρή που σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα επιδόθηκε σε πραγματικό σεx μαζί της στην περιβόητη ερωτική σκηνή προκειμένου να την κάνει να αποδώσει τα μέγιστα. Από τότε η ταρίφα της δεκαπλασιάστηκε.

- Catherine Zeta Jones: Σύμφωνα πάντα με το ίδιο άτομο, έχει συνοδέψει με την αμοιβή των $10,000 των πρίγκιπα της Ουαλίας, ενώ πριν γνωρίσει τον Michael Douglas δούλευε ως πόρνη στο Las Vegas.

- Salma Hayek: μπορεί σήμερα να είναι σύζυγος ενός από τους πιο δυνατούς επιχειρηματίες, παλαιότερα όμως το όνομά της ήταν συνδεμένο με πoρνεία και βρώμικα κυκλώματα.

Αλήθεια ή ψέματα; Είναι κάποια οργανωμένη πλεκτάνη; Το σίγουρο είναι ότι κάποιες κυρίες μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια θα χάσουν τον ύπνο τους

Χανιώτης κυνηγούσε με κουζινομάχαιρα έναν Βούλγαρο για να... κάνουν σεξ!



Μια απίστευτη καταγγελία απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με πρωταγωνιστές έναν 20χρονο Βούλγαρο και έναν 45χρονο Χανιώτη. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο 20χρονος έπεσε θύμα των ... ορέξεων του 45χρονου.

Σύμφωνα με τον νεαρό Βούγλαρο, ο ίδιος αρνήθηκε να υποκύψει στις διαθέσεις του 45χρονου και έφυγε απο το σπίτι του. 

Απο εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά του αφού, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, ο 45χρονος τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του και τον απείλησε με δυο κουζινομάχαιρα!
Το επεισόδιο έληξε αναίμακτα, αφού ο 45χρονος έφυγε μετά απο καυγά που προηγήθηκε. 

Ο νεαρός κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ο 45χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ένοπλη απειλή σε βάρος ενός 20χρονου μετανάστη!

Τσακώθηκε με αστυνομικό ο Σφακιανάκης



Μπλεξίματα με το νόμο είχε εχτές ο Νότης Σφακιανάκης!
Γύρω στις 19:30 το απόγευμα το μάτι του star.gr «τσάκωσε» τον γνωστό τραγουδιστή σε έντονο διαπληκτισμό με άνδρα της ομάδας Ζ.

Ο αστυνομικός σταμάτησε τον Νότη Σφακιανάκη στην Κατεχάκη γιατί το αυτοκίνητό του δεν είχε μπροστινή πινακίδα.

Ο τραγουδιστής φανερά εκνευρισμένος άρχισε να διαπληκτίζεται με τον αστυνομικό, ο οποίος δεν δίστασε από το γεγονός ότι είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά του.

"Σε ρώτησα κάτι, να μου απαντήσεις σε αυτό", του έλεγε ο αστυνομικός, ο οποίος στην συνέχεια ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία: του έκοψε μια ωραιότατη κλήση και ο Νότης έφυγε χωρίς να πει κουβέντα!

tragiko.net

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: Κολόνια με άρωμα σαπισμένου πτώματος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ!!!



Μέσα στη ανεξήγητη έκρηξη του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα ζόμπι, ένα νέο προϊόν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του. 

Μία κολόνια με άρωμα σαπισμένης σάρκας και ονομασία Zombie Fragrance. Και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές για τα δύο φύλα. 

Το μεν ανδρικό είναι ένας συνδυασμός αρωμάτων αποξηραμένων φύλλων, μανιταριών, μούχλας, βρύων και χώματος, ενώ το δε γυναικείο συνιστά μία ελαφρύτερη εκδοχή του πρώτου, διανθισμένο με ιζήματα από τον πάτο βαρελιών κρασιού, τα οποία θα προσδίδουν ένα μεθυστικό τόνο θηλυκότητας.

Η διάθεσή τους στην αγορά θα ξεκινήσει στις 30 Απριλίου με τιμή τα 20 δολάρια το μπουκάλι και 39.50 το μεγαλύτερο σε ποσότητα «αδελφάκι» του.

Πηγή: iefimerida.gr

Η μετάλλαξη της αγνής Emma Watson σε κακό κορίτσι για χάρη της Sofia Coppola


Το καλό κορίτσι έγινε κακό και πονηρό και όλα αυτά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "The Bling Ring". Emma συνέχισε. Μας αρέσεις έτσι.

Όταν μία νεαρή ηθοποιός τελειώνει το μπλοκμπαστερικό franchise teen ταινιών και σέβεται τον εαυτό της το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αφήσει ανέμελα τα μαλλιά της να πέσουν στους ώμους και να παίξει έναν προβοκατόρικο indie ρόλο.

Η Kristen Stewart έπαιξε στο "On the Road" και η Selena Gomez στο "Spring Breakers". Τώρα είναι η σειρά της Emma Watson. Μετά την πρώτη της προσπάθεια στο "The Perks of Being a Wallflower", η 22χρονη Βρετανή ηθοποιός επιστρέφει ακόμα πιο hawt  στη νέα ταινία της Sofia Coppola, "The Bling Ring".

H πρώην χαριποτερική σταρ υποδύεται τη Nicki, η οποία ηγείται μίας ομάδας εφήβων που παρακολουθούν τις κινήσεις των διασημοτήτων μέσω των social media και κάθε φορά που αυτοί απουσιάζουν από το σπίτι τους μπαίνουν και τους κλέβουν (τόσο απλά).

Πρόκειται για αληθινή ιστορία, βασισμένη σε υπόθεση του 2009 με "θύματα", μεταξύ άλλων την Paris Hilton, Orlando Bloom και τη Lindsay Lohan.

H "Nicki" στην ουσία είναι η Alexis Neiers, η οποία μπορεί να μην ήταν η αρχηγός της πραγματικής ιστορίας, αλλά ωστόσο έγινε η πιο γνωστή και αυτό χάρη στο background της (κόρη μοντέλου του Playboy) και της εξυπνάδας της (δέχτηκε να κάνει τη ζωή της reality).
Ανυπομονούμε να δούμε την Emma ως το απόλυτα άτακτο club girl (μπας και της φύγει η ρετσινιά της αγαθής Ερμιόνης επιτέλους).   


The Bling Ring από teasertrailer
http://www.cosmo.gr

Άντρας συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του – Την έκαψε ζωντανή!


Σοκ προκάλεσε χθες στους κατοίκους της Καλλιθέας Κορίνθου η είδηση του θανάτου μιας 55χρονης μέσα στο σπίτι της από φωτιά. Ωστόσο σήμερα νέα στοιχεία βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και οι αρχές συνέλαβαν τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας για  εμπρησμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση
Ο 65χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα σε άνθρωπο και τον παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Κορίνθου. Μέσω του δικηγόρου του, ο 65χρονος ζήτησε και έλαβε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου.
Η φωτιά στο σπίτι εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα και όταν έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, εντόπισε νεκρή την ηλικιωμένη, η ταυτότητά της οποίας μάλιστα βεβαιώθηκε από τον 65χρονο σύζυγό της.

http://www.koolnews.gr

Αληθεύει τελικά ο μύθος για το μέγεθος του παπουτσιού στους άνδρες;


Ουρολόγοι σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν το μέγεθος του παπουτσιού 104 ανδρών σε συσχετισμό με το μέγεθος του μορίου τους και αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει καμία στατιστική αναλογία μεταξύ των δύο.

Ο μύθος ότι μια γυναίκα μπορεί να... προβλέψει το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα ανάλογα με αυτό του ποδιού του φαίνεται ότι καταρρίπτεται. Η μελέτη των Βρετανών ήταν η απόδειξη πως οι κυρίες μάλλον βαδίζουν στα τυφλά σε ό,τι αφορά την... πρόβλεψη.

Αντίθετα, Τούρκοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η εκτίμηση μπορεί να γίνει με βάση το ύψος, το βάρος και το δείκτη μάζας σώματος, ακόμη και το δείκτη του χεριού.

Εν τω μεταξύ οι ουρολόγοι-ερευνητές έχουν και άλλες τεχνικές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες μετρήσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αδυναμία να βρεθεί μια αξιόπιστη μέθοδος για τη μέτρηση του πέους αφού αυτή αλλάζει ανάλογα με τις μεταβολές της θερμοκρασίας, τη σωματική δραστηριότητα και βέβαια την ψυχική κατάσταση.

http://www.dete.gr

Οι ακτινοβολίες για τον καρκίνο του μαστού επικίνδυνες για την καρδιά



Οι ακτινοβολίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των γυναικών για έμφραγμα ή άλλη καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Ο κίνδυνος αρχίζει λίγα χρόνια (γύρω στα πέντε) μετά την έκθεση στις ακτίνες και συνεχίζεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ αυξάνεται ανάλογα με τη δόση της ακτινοβολίας που δέχεται η καρδιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Ντάρμπι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 2.200 καρκινοπαθών γυναικών από τη Σουηδία και τη Δανία, οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία κατά την περίοδο 1958- 2001. Από αυτές, οι 963 υπέστησαν έμφραγμα ή εμφάνισαν άλλο καρδιολογικό πρόβλημα μέσα στα επόμενα χρόνια.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα σοβαρού στεφανιαίου επεισοδίου αυξανόταν ανάλογα με τη δόση ακτινοβολίας που είχε δεχτεί κάθε γυναίκα. Κάθε μία πρόσθετη μονάδα ακτινοβολίας (γνωστή ως «Γκρέι»), ο κίνδυνος αύξανε κατά 7,4%. Η μέση δόση που είχαν λάβει οι γυναίκες κατά τη θεραπεία τους, ήταν 4,9 gray, πράγμα που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά περίπου 36%. Σήμερα πάντως, η τυπική δόση είναι μικρότερη (ένα έως πέντε gray).
Οι γυναίκες που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες δόσεις ακτινοβολίας (15,8 gray κατά μέσο όρο), είχαν σημαντικά αυξημένο κατά 116% κίνδυνο για την καρδιά τους. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος στις γυναίκες όπου ο όγκος είχε εμφανιστεί στον αριστερό μαστό, πιο κοντά στον οποίο βρίσκεται η καρδιά. Η μέση έκθεση της καρδιάς στην ακτινοβολία ήταν 6,6 gray για τις γυναίκες με όγκο στον αριστερό μαστό και 2,9 gray για όγκο στον δεξί μαστό.
Η ακτινοβολία φαίνεται να κάνει ζημιά στις αρτηρίες, καθιστώντας τις πιο επιρρεπείς στη σκλήρυνση και τη θρόμβωση. Οι ερευνητές όμως έσπευσαν να καθησυχάσουν τις γυναίκες, λέγοντας ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κίνδυνος εμφράγματος είναι μικρός, ενώ οι νεότερες και πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας φροντίζουν πλέον να προστατεύουν σε σημαντικό βαθμό την καρδιά σε σχέση με το παρελθόν.
«Τα ευρήματα της μελέτης μας δεν θα έπρεπε να τρομοκρατήσουν τις γυναίκες και να τις κάνουν να αποφεύγουν την ακτινοθεραπεία, η οποία είναι μια διαδικασία που σώζει ζωές», δήλωσε η Σάρα Ντάρμπι. Όπως είπε, μια υγιής γυναίκα 50 ετών έχει πιθανότητα ισχαιμικού επεισοδίου μόλις 1,9% μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, ενώ αν εκτεθεί σε ακτινοβολία 3 gray, οπότε ο καρδιαγγειακός κίνδυνός της αυξηθεί κατά 22%, πάλι η πιθανότητα καρδιοπάθειας έως τα 80 της χρόνια δεν θα ξεπερνά το 2,4%. Συνεπώς, πρόσθεσε η υπεύθυνη της έρευνας, ακόμα και μια αύξηση του κινδύνου λόγω των ακτινοθεραπειών δεν μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά ανησυχητική.
Από την άλλη, άλλοι ερευνητές, όπως ο δρ Γιαβί Μοσλεχί, επικεφαλής του προγράμματος καρδιο-ογκολογίας του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber της Βοστώνης, επισήμαναν πως ο κίνδυνος που αναδεικνύει η νέα έρευνα, μπορεί να μην είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου», καθώς η μελέτη δεν ασχολήθηκε με λιγότερο δραματικά καρδιολογικά προβλήματα, όπως η καρδιομυοπάθεια και οι αρρυθμίες, οι οποίες επίσης έχουν συσχετισθεί με την ακτινοθεραπεία του καρκίνου.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες, με πάνω από μισό εκατομμύριο νέες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Συνήθως οι ασθενείς κάνουν χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και στη συνέχεια υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες.
Οι ακτινοβολίες αποτελούν βασικό όπλο στη μάχη κατά του πρώιμου καρκίνου του μαστού, όμως δεν είναι εύκολο οι γιατροί να περιορίσουν την έκθεση του ασθενούς μόνο στο σημείο του όγκου. Όπως είπε η Σάρα Ντάρμπι, το πρόβλημα είναι δυνητικά μεγαλύτερο για εκείνες τις γυναίκες, που είτε ανήκουν ήδη σε ομάδα υψηλού καρδιολογικού κινδύνου (π.χ. έχουν πάθει έμφραγμα στο παρελθόν ή έχουν διαβήτη), είτε η απόσταση της καρδιάς τους από τον μαστό τους είναι πολύ μικρή για ανατομικούς λόγους.

http://www.koolnews.gr

Απίστευτο: Απαίτησε να κατεβεί η αεροσυνοδός από το αεροπλάνο επειδή…

Σαουδάραβας ζήτησε να αποβιβαστεί αεροσυνοδός από αεροσκάφος επειδή δεν συνοδευόταν από συγγενή της.

Σύμφωνα με την σαουδαραβική εφημερίδα Οκάζ, την ώρα που η αεροσυνοδός έδινε στους επιβάτες οδηγίες ασφαλείας, ο Σαουδάραβας σηκώθηκε από τη θέση του και είπε:
«Αντιτίθεμαι στην απογείωση αυτού του αεροσκάφους, αν δεν το εγκαταλείψουν προηγουμένως όλες οι γυναίκες, που ταξιδεύουν χωρίς αρένα συγγενή μαζί τους».

Δείχνοντας την αεροσυνοδό, ζήτησε να κατεβεί από το αεροσκάφος επειδή δεν την συνόδευε κάποιας άνδρας συγγενής της, όπως προβλέπει το ισλαμικό Δίκαιο.

Τελικά ήταν εκείνος που κατέβηκε από το αεροσκάφος αφού η αεροπορική εταιρία κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας που τον αποβίβασαν με τη βία.

Το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό του, την πόλη Νταμάμ με δύο ώρες καθυστέρηση.

Τα αγάλματα στο νησί του Πάσχα έχουν σώματα θαμμένα στο έδαφος!





Ίσως αυτό να είναι γνωστό σε κάποιους αλλά τα αγάλματα Moai"κεφάλιαστο Νησί του Πάσχα έχουν σώματα. Μερικά από τααγάλματα  είναι βαθιά στο έδαφος επειδή το κεφάλι για τα αγάλματα είναι δυσανάλογα μεγάλο. Πολλοί άνθρωποι  έχουν την τάση να τα θεωρούν σαν απλά μεγάλα κεφάλιαΑλλά τα σώματα υπάρχουν - σε πολλές περιπτώσειςυπόγεια.  


Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι  υπάρχουνπετρογλυφικά που έχουν διατηρηθεί κάτω από το επίπεδο του εδάφουςόπου έχουν προστασία από τη διάβρωση. Η παρακάτω εικόνα α είναι από την προηγούμενη ανασκαφή που μας δείχνει την κλίμακα των αγαλμάτωνκαι πόσο βαθιά είναιθαμμένα.








http://www.apocalypsejohn.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.. Δείτε με τι κυκλοφορούσε ζητιάνος στα Χανιά.. [φώτο]




Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί των Χανίων, οι οποίοι πηγαίνοντας να ελέγξουν επαίτη σε δρόμο της πόληςnτον είδαν να φεύγει και να μπαίνει σε ένα ακριβό αυτοκίνητο.

Το περιστατικό έγινε χθες σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Χανίων και στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης απομάκρυνσης όλων των επαιτών η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων σύμφωνα με το flashnews.gr

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να προσαγάγουν τον "επαίτη" , μόλις τον είδαν να μπαίνει στο μαύρο αυτοκίνητο Audi A8 - με αριθμό κυκλοφορίας απο την Βουλγαρία - τον σταμάτησαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Εκεί διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Βούλγαρο Ρομά, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον τόπο κατοικίας του απάντησε πως .....διαμένει στα.....παγκάκια !!!!

Το ακριβό αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθεί εαν ο "επαίτης" το κατείχε νόμιμα.

Στο μεταξύ το περιστατικό αυτό, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για την δράση οργανωμένων κυκλωμάτων "ζητιάνων" που θησαυρίζουν απο την συμπόνοια των συνανθρώπων τους.

Να σημειωθεί πως απο την Δευτέρα που ξεκίνησε σε πλήρη εφαρμογή απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων η επιχείρηση απομάκρυνσης των ζητιάνων, έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο περισσότερα απο 30 άτομα, ανδρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων.

Οι αστυνομικοί, είτε περιπολούν με δίκυκλα, είτε πεζοί, είτε με αυτοκίνητα, μόλις εντοπίσουν κάποιον επαίτη, σε πλατεία, πεζοδρόμιο ή φανάρια, αμέσως τον προσαγάγουν και εναντίον του υποβάλλεται μήνυση για επαιτεία.

Ήδη - μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες - έχει φανεί αισθητή διαφορά σε μιαν απαράδεκτη εικόνα που είχε παγιωθεί εδώ και χρόνια στην πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αποσκοπεί στο να παγιωθεί αυτή η τακτική και να μην υπάρχει η παραμικρή ανοχή στην επαιτεία, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πιο κοντά στο σωματίδιο του Θεού!



"Ισχυρές ενδείξεις" πως βρήκαν το μποζόνιο του Χιγκς ή αλλιώς σωματίδιο του Θεού έχουν οι επιστήμονες του CERN.
Η ανάλυση των ιχνών ενός στοιχειώδους σωματιδίου που ανακαλύφθηκε από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider, LHC) το περασμένο καλοκαίρι προσέφερε "ισχυρές ενδείξεις" ότι είναι το περιζήτητο μποζόνιο του Χιγκς, ανακοίνωσε το ερευνητικό κέντρο CERN.

Στην ανακοίνωση σχετικά με τα τελευταία ευρήματα από μεγάλους όγκους δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί στα τρία χρόνια που διαρκούν ως τώρα οι συγκρούσεις των σωματιδίων στον LHC δεν αναφέρεται πως ανακαλύφθηκε στα σίγουρα το εν λόγω σωματίδιο, για το οποίο πιστεύεται ότι δίνει μάζα στην ύλη.

Η μέτρηση της συμπεριφοράς του σωματιδίου, η ύπαρξη του οποίου υπολογίσθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, και της αλληλεπίδρασής του με άλλα σωματίδια "προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι είναι το μποζόνιο του Χιγκς", ανακοίνωσε το CERN.

"Το προκαταρκτικό αποτέλεσμα με όλα τα δεδομένα του 2012 είναι υπέροχο και για μένα είναι σαφές πως έχουμε να κάνουμε με το μποζόνιο του Χιγκς, παρόλο που έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να μάθουμε τι είδους μποζόνιο του Χιγκς είναι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της CMS Τζο Ινκαντέλα.

Στη δήλωση του CERN αναφέρεται πως δεν έχει ακόμη αποδειχθεί αν το μποζόνιο είναι ένα απλό Χιγκς, το οποίο κλείνει την τελευταία τρύπα στο Σταθερό Μοντέλο (Standard Model) για το πώς λειτουργεί το σύμπαν στο επίπεδο του στοιχειώδους σωματιδίου, ή πρόκειται για κάτι πιο εξωτικό.

http://www.newsit.gr

«Εχθρικοί» οι Ρώσοι απέναντι στην ομοφυλοφιλία



Τουλάχιστον δυο Ρώσοι στους τρεις δηλώνουν «εχθρικοί» ή «επιφυλακτικοί» απέναντι στην ομοφυλοφιλία, η οποία για την πλειοψηφία των Ρώσων, πρέπει ν΄απαγορευτεί και το 22% θεωρεί ότι είναι ψυχική νόσος που χρήζει ιατρικής θεραπείας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του κέντρου Levada που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Εξάλλου, ο αριθμός των Ρώσων που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε τρία χρόνια, από 14% το 2010 σε 5% το Φεβρουάριο του 2013.

Η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο έγκλημα στη Ρωσία ως το 1993 και ψυχική νόσος ως το 1999.

Τέσσερις Ρώσοι στους πέντε (80%) εκτιμούν ότι τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων «δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά», έναντι ενός 5% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο σε 45 περιοχές της Ρωσίας.

Οι μισοί εκ των ερωτηθέντων (50%) δηλώνουν «αηδιασμένοι» ή «τρομαγμένοι» από τους γκέι και το 18% «επιφυλακτικοί» απέναντί τους.

Για τουλάχιστον τον έναν στους τρεις Ρώσους (34%), η ομοφυλοφιλία είναι «μια νόσος που πρέπει να θεραπευτεί», «αποτέλεσμα κακής παιδείας» (23%) ή «αποπλάνησης» (17%).

Σχεδόν τρεις Ρώσοι στους τέσσερις (72%) δήλωσαν ότι η στάση τους απέναντι σε συγγενείς τους που θα ήσαν ομοφυλόφιλοι «θα ήταν αρνητική» ή «επιφυλακτική», ενώ το 17% δήλωσε ότι η στάση του θα ήταν «αδιάφορη».

Λιγότερο από ένας Ρώσος στους τρείς (23%) πιστεύει ότι «οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα να έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις με αμοιβαία συναίνεση», ενώ το 60% τούς αρνείται το δικαίωμα αυτό.

Εξάλλου, το 22% εκτιμά ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να τύχουν «ιατρικής θεραπείας», το 16% πιστεύει ότι πρέπει να «απομονωθούν» και το 27% ότι πρέπει να τύχουν «ψυχολογικής ή άλλης υποστήριξης». Το 23% των Ρώσων δήλωσε ότι «πρέπει να τους αφήσουν ήσυχους».

Συνολικά, το 87% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με τη διοργάνωση παρελάσεων των ομοφυλοφίλων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι παρελάσεις που οι γκέι ακτιβιστές προσπαθούν να οργανώσουν από το 2006 απαγορεύονται από τις αρχές και όταν πραγματοποιούνται διαλύονται από την αστυνομία.

http://www.dete.gr

Επίλεκτη ομάδα ηρώων που θα φορούν κολλητά σώβρακα και χιτώνες φτιάχνει η Χρυσή Αυγή


Στην ανακοίνωση της σύστασης ειδικής επίλεκτης ομάδας κρούσης, σε σπαρτιατικά πρότυπα, προέβη σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Οι νέοι «Ενεργητικοί Μαχητές» θα περιπολούν δρόμους και συνοικίες με στόχο να καταπολεμήσουν το έγκλημα, ντυμένοι μόνο με κολλητά σώβρακα και αρχαιοελληνικούς χιτώνες.

Όπως ανακοινώθηκε, η ομάδα θα αποτελείται αποκλειστικά από γεροδεμένους, γραμμωμένους άνδρες ηλικίας 16-33 με κοιλιακούς «έξι τετράγωνα» και πλήρη απουσία οποιασδήποτε τριχοφυίας. Επιπρόσθετα, οι ενεργητικοί μαχητές θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι μαυρισμένοι, με ποσοστό μελανίνης στο δέρμα άνω του 60%, ενώ θα εξασφαλίζουν διαρκή ενυδάτωση με συχνές επαλείψεις ειδικού λαδιού και μέλανα ζωμού στην επιδερμίδα. Η ανακοίνωση τέλος διευκρινίζει πως δεν υπάρχει ελάχιστο όριο όσον αφορά στο μήκος του βρακιού ή στο φάρδος του χιτώνα.

Η επίλεκτη ομάδα θα ακολουθήσει ειδική προετοιμασία διάρκειας τριών εβδομάδων, η οποία θα λάβει χώρα στις ιστορικές Θερμοπύλες. Πριν την αναχώρηση τους, όλα τα μέλη του επίλεκτου τάγματος θα υποβληθούν σε υποχρεωτικές συνεδρίες σολάριουμ με στόχο την επίτευξη του χαρακτηριστικού λακωνικού μελαμψού λουκ, όπως αποτυπώνεται στην κινηματογραφική ταινία «300» της οποίας μεγάλος θαυμαστής δηλώνει ο κ. Κασιδιάρης.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι μελλοντικοί ημίγυμνοι φύλακες του νόμου και της τάξης θα τρέφονται αποκλειστικά με βρώμη ή ό,τι άλλο προσφέρει απλόχερα η Μητέρα-Φύση και θα επιδίδονται σε ομαδικές ασκήσεις πνευματικής και σωματικής ανύψωσης, χωρίς ρούχα. Στο τέλος κάθε επίπονης ημέρας, θα ακολουθεί μυοχαλαρωτική θεραπεία στα τοπικά λουτρά Πλατυστόμου, όπου θα εφαρμόζεται αρχαία τεχνική μαλάξεως με αιθέρια έλαια από τις ιερές πλαγιές του Ταΰγετου.

«Ανυπομονώ να συνευρεθώ με συναγωνιστές εθνικιστές πατριώτες στις ηρωικές Θερμοπύλες» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, για να προσθέσει: «Η πάταξη της εγκληματικότητας των βαρβάρων ξένων μεταναστών απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και ισχυρούς δεσμούς αδελφοσύνης. Οι ηρωικοί ενεργητικοί μαχητές μας θα γίνουν οι σύγχρονοι Αχιλλείς και Πάτροκλοι και θα καθαρίσουν τον τόπο.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση βρήκε έναν απρόσμενο υποστηρικτή στο πρόσωπο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι» αποκάλυψε πως και ο ίδιος ακολουθούσε παρόμοιες τακτικές στα περιβόητα πάρτυ «μπούγκα-μπούγκα». «Με συγκίνηση βλέπω ότι η μέθοδος μου βρήκε μιμητές. Βέβαια απ” ότι καταλαβαίνω στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν θα υπάρχουν γυναίκες παρούσες, όμως υποθέτω πως κάτι θα έχουν προβλέψει. Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι το επόμενο πρωινό να μην τους βρει αμήχανους και μετανιωμένους.»

Moodeet: Ελληνικό facebook έφτιαξαν φοιτητές του ΕΜΠ!



Καινοτόμα είναι η ιδέα του 25χρονου Μιχάλη Πετυχάκη και του 27χρονου Ιωσήφ Αλβέρτη, που κατάφεραν να σχεδιάσουν το ελληνικό facebook!

Πρόκειται για moodeet, το οποίο είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας μέσω emoticons (γνωστές στα ελληνικά και ως φατσούλες).

Όπως εξηγούν σε συνέντευξή τους, η ιδέα τους «μπήκε» στο διδακτορικό για τα social media που παρακολουθούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την μοιράστηκαν με τους φίλους τους και έκαναν πραγματικότητα με κόπο και εργασία την ιδέα τους.

Οι δημιουργοί τους την χαρακτηρίζουν ως «μια πλατφόρμα αποτύπωσης της διάθεσης του χρήστη».

«Επανασχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θα εκφράζεται. Φτιάξαμε ένα νέο λεξιλόγιο από φατσούλες. Είναι μια επανάσταση στο status», λένε και εξηγούν ότι κάθε χρήστης θα μπορεί χωρίς να γράψει κείμενο, μόνο με τα εικονίδια να εκφράσει ακριβώς αυτό που νιώθει.

Τα παιδιά εξηγούν ότι σκοπός τους δεν είναι να ανταγωνιστούν το facebook, αλλά να καλύψουν το κενό τους… Οι νέοι, που έδωσαν περίπου 6.000 ευρώ για να το «στήσουν», είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν παγκόσμια απήχηση.

To application είναι διαθέσιμο εδώ και δύο εβδομάδες στο app store, σε πλατφόρμα Windows 8. Σύντομα θα είναι και σε android

Πηγή: Ελευθεροτυπία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΓΕΛΙΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ TI ΓΡΑΦΕΙ !!


Η παρακάτω αγγελία είναι πραγματική και δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλίας.


Το πόστερ της Κέιτ Μος που παραλίγο να προκαλέσει δυστύχημα στους δρόμους!




Είναι δύσκολο να έχεις τα μάτια σου στο δρόμο όταν συναντάς κάτι τέτοιο…
Πριν από λίγο καιρό είχαμε πληροφορηθεί πως το διάσημο μοντέλο θα είναι το νέο πρόσωπο για τη καμπάνια της εταιρίας Stuart Weitzman.
Τελικά, η Κέιτ έκανε τη σωστή επιλογή, και αποφάσισε να φορέσει μόνο τα σικ παπούτσια της εταιρίας, καλύπτοντας μόνο τα βασικά σημεία του σώματος της.
‘Ενα τέτοιο πόστερ έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Νέας Υόρκης και παραλίγο να προκαλέσει αυτοκινητιστικά δυστυχήματα! Το μοντέλο εμφανίζεται στο πόστερ φορώντας μόνο τα εσώρουχα και τα διάσημα παπούτσια, δίνοντας άλλη έννοια στις σέξι φωτογραφήσεις.
«Όταν ο Μάριο Τεστίνο της ζήτησε την πόζα, ήξερε ακριβώς πως να του τη δώσει. Κάναμε μόνο 6 ωραίες φωτογραφίες σε χρόνο μηδέν. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Η Κέιτ είναι άριστη στη δουλειά της», δήλωσε ο δημιουργός των υποδημάτων, Στιούαρτ Βάιτζμαν, που ξεκίνησε το εμπόριο παπουτσιών από τα 60′s.

http://www.koolnews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πώς είναι σήμερα η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»


Η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», έγινε γνωστη στο πανελλήνιο από την δεκαετία του ’40 για τα ανορθόγραφα μηνύματα που χάραζε στο στήθος της η… «Παναγία».
Η 87χρονη Αθανασία Κρικέτου-Σάμαρη, η οποία γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Μανωλάδα Ηλείας, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που απασχόλησαν την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Η Κρικέτου, μια αγράμματη γυναίκα, από την Μανωλάδα Ηλείας, εκμεταλλεύτηκε μια σπάνια δερματική αλλεργία που είχε, τον δερματογραφισμό. Aνακαλύπτοντας αυτή την ιδιότητα που είχε το δέρμα της, από την νεαρή ακόμη ηλικία των 14 ετών, άρχισε να χαράζει στο στήθος της τα ανορθόγραφα μηνύματα της… Παναγίας και στην συνέχεια τα επιδείκνυε «ως θέλημα της Μεγαλόχαρης».
Δεν δίστασε, ακόμη και να σκηνοθετήσει τον θάνατο και την…ανάστασή της και διηγούμενη την επιστροφή της από τον «άλλο κόσμο» εξιστόρισε την συνάντησή της με την Παναγία, η οποία υποτίθεται πως την οδήγησε στα Καλάβρυτα και της διεμήνυσε, πως την τύχη των κομμουνιστών θα έχουν και όσοι εξακολουθούν να είναι άπιστοι!
H Κρικέτου, δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει μια στρατιά θρησκόληπτων, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Aπέκτησε τεράστια περιουσία, με ύποπτους τρόπους (αρπαγές περιουσιών μέσω διαθηκών ηλικιωμένων μοναχικών κυρίως γυναικών) με προπύργιο το ίδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» στη θέση Παλαιοκούντουρα Αττικής.
Όσες φορές κι αν οδηγήθηκε στα δικαστήρια, αθωώθηκε πανηγυρικά! Η Ελλαδική Εκκλησία την απέπεμψε από τους κόλπους της, αυτή όμως συνέχισε ακάθεκτη…

Σήμερα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί τον τίτλο μιας σύγχρονης δισεκατομμυριούχου, με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία, τόσο στην περιοχή της Λοκρίδας, Λιβανάτες, Αταλάντη, Καμένα Βούρλα, όσο και στην περιοχή της Αττικής.
Τι δηλώνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος για την πρώην αφορισμένη «Αγία»;
«Επειδή μερικοί με ανώνυμα επικριτικά σχόλια εις το διαδίκτυο με κατηγορούν ότι την 23ην Φεβρουαρίου ελειτούργησα εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών, ο οποίος ανήκει εις την Αδελφότητα της Αδελφής Αθανασίας και τον οποίο προ ετών καθηγίασα και ότι διατηρώ εκκλησιαστική κοινωνία μετ’ αυτής, παραβιάζων την αρχή μου να μη απαντώ εις ανώνυμα δημοσιεύματα, προβαίνω εις την κάτωθι διευκρίνιση με την επιφύλαξιν, ότι οι προκαλούντες τον θόρυβον ίσως να ανήκουν εις το εν Χριστώ ποίμνιόν μου και σκοπός τους να είναι η αμφισβήτηση της υπ’ εμού ορθοτομήσεως της αληθείας.
Η Αδελφή Αθανασία Σάμαρη με απόφασιν της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας της Ελλάδος (Αριθμ. Πρωτ. 836/1343 της 24 Ιουνίου 1980) επί της Αρχιεπισκοπείας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, αποκατεστάθει εις την Εκκλησιαστικήν κοινωνίαν δια της άρσεως της κατ’ αυτής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Νοεμβρίου 1967. Έκτοτε καθοδηγουμένη πνευματικά από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας Προκόπιο συνέχισε με την εκκλησιαστική προστασία το πολυσχιδές έργο της.
Με έγγραφο της Ιεράς Συνόδου το οποίον μάλιστα συνυπογράφει ως Αρχιγραμματεύς ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ και απευθύνεται εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίον, ως οικείον Ιεράρχην της έδρας του Συλλόγου «Παναγία Φανερωμένη» της Αδελφής Αθανασίας:
Η εν λόγω Αδελφή σήμερα είναι 80 ετών και επί 18 χρόνια παραμένει ανάπηρη, καθηλωμένη επάνω σ’ ένα καροτσάκι, χωρίς να ημπορεί να ομιλήσει και να κάνει ούτε ένα βήμα. Αυτό τον βαρύ σταυρό σηκώνει αγογγύστως δοξάζουσα τον Θεό για την επίσκεψή του και συνεχίζει εν σιωπή και ταπεινώσει με την στήριξη των αδελφών το πολύπλευρο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της, διότι αυτό που της απέμεινε είναι μόνο η ψυχή. Επί 18 χρόνια η δοκιμασία την έχει εξαγιάσει, καθότι την αντιμετωπίζει με προσευχή, ταπείνωση, μετάνοια, Μυστηριακή ζωή και πλήθος αγαθοεργιών, οι οποίες κατά τον Ιερό Χρυσόστομο «ἀφανίσαι δύνανται ἡμῖν πάντα τά ἡμαρτημένα καί τοῦ πυρός τῆς γεέννης ἐξαρπάσαι»(P.G.53,75).
Προς τους σκανδαλιζομένους ο Χριστός απευθύνει το κάτωθι ερώτημα:
«ταύτην δέ θυγατέρα Ἀβραάμ οὖσαν ἥν ἐδησεν ὁ Σατανᾶς ἰδού δέκα καί ὀκτώ ἔτη οὐκ ἔδει λυθῆναι ἀπό τοῦ δεσμοῦ τούτου;» (Λουκ.13, 15-17).
Ως Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εις την περιοχήν της οποίας ο Σύλλογος της Αδελφής Αθανασίας έχει τις παιδικές Κατασκηνώσεις, οφείλω να μεριμνώ δια τον αγιασμόν και την εν Χριστώ ζωήν πάντων των πιστών της ευθύνης μου και να χαίρω κατά την ρήσιν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού δια το «εὑρεθέν ἕν μᾶλλον ἤ ἐπί τοῖς ἐνεννήκοντα ἐννέα» (Ματθ. 18, 13).
Προσοχή. «Μή γινώμεθα ἑτέρων πικροί δικασταί»(Ι. Χρυσ.).
Ταύτα προς ειρήνευσιν των οχλουμένων.
† ο Φθιώτιδος Νικόλαος»

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Θέλετε να παντρευτείτε και δεν έχετε λεφτά; Δείτε πώς να τα εξοικονομήσετε


Η τελετή του γάμου αποτελεί για πολλούς όνειρο ζωής. Ιδίως όμως για τις γυναίκες. Ένας εντυπωσιακός, μεγαλοπρεπής γάμος σίγουρα θα είναι μία ανάμνηση ζωής, ακόμη κι εάν ο γάμος δεν πάει καλά. Χωρίς ωστόσο το απαραίτητο μπάτζετ, τέτοιου είδους γάμος μπορεί μόνο σαν φαντασίωση να υπάρξει.
Σύμφωνα με έρευνα στην Αμερική, κατά μέσον όρο, σε κάθε γάμο ξοδεύθηκαν 28 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή περίπου 21.600 ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί, δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνετε έναν τέλειο γάμο. Απλά σχέδιο.
Δείτε μερικές συμβουλές που δίνουν ειδικοί
  1. Δημιουργήστε ένα πλάνο. Ένας προϋπολογισμός θα ήταν ο,τι πρέπει για να βρείτε τι είναι απαραίτητο και τι δεν είναι.
  2. Καλέστε λιγότερο κόσμο. Δεν είναι ανάγκη να φέρετε όλο το συγγενολόι που βλέπετε μια φορά την δεκαετία. Σίγουρα θα εξοικονομήσετε κάποιο σημαντικό ποσό από την αποφυγή ανεπιθύμητων συγγενών.
  3. Αποφύγετε τις διακοπές εκείνη την περίοδο. Μπορείτε να πάτε αργότερα, αφού τα οικονομικά σας αποκατασταθούν.
  4. Προτιμήστε τα social media για να προσκαλέσετε κόσμο. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο για την αποστολή εξίσου εντυπωσιακών προσκλήσεων γάμου.
  5. Κάντε αυτό που θέλετε και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Δεν παρουσιάζετε σόου. Διοργανώνετε μία γαμήλια τελετή και πρέπει να ακολουθήσετε μόνο τις επιλογές σας.
  6. Μη φοβάστε να ανακαλύψετε εναλλακτικά πάρτυ. Μπορείτε να περάσετε εξίσου καλά και με άλλες μορφές πάρτυ λιγότερο κοστοβόρες.
  7. Προτιμήστε να βρείτε χώρους πιο οικονομικούς. Φθηνά σερβίτσια, τραπεζομάντηλα και τραπέζια θα έκαναν την ίδια δουλειά και θα εξοικονομούσατε πιο πολλά. Οι καιροί δεν είναι κατάλληλοι για πολυτέλειες!

http://www.koolnews.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της NASA για τον ΑΡΗ!



Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα του ρομποτικού διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη, καθώς, όπως ανακοίνωσε η NASA, είναι πολλές οι πιθανότητες να υπήρχε στο παρελθόν μικροβιακή ζωή. Σε μια ανάλυση των ορυκτών που περιέχονται στο πρώτο δείγμα η NASA υποστηρίζει ότι βρέθηκαν όλες εκείνες οι ενδείξεις που συνιστούν ότι κάποτε υπήρξε μικροβιακή ζωή στον «κόκκινο πλανήτη».

Ο επικεφαλής της αποστολής του Curiosity δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος: «Ένα θεμελιώδες ερώτημα στο οποίο η αποστολή του Curiosity έπρεπε να απαντήσει είναι αν οι συνθήκες στον Άρη θα μπορούσαν να ήταν κατάλληλες για την ύπαρξη ζωής». Τα όργανα του Curiosity ανέλυσαν το πρώτο δείγμα που ελήφθη από το εσωτερικό ενός βράχου στον Άρη. Αυτός βρισκόταν στο τέλος ενός αρχαίου δικτύου ποταμών που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα χημικά συστατικά και άλλες ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των μικροβίων, εξήγησαν οι ερευνητές. Το πέτρωμα περιέχει άργιλο, που σχηματίστηκε στο νερό, ορυκτά όπως θειικό άλας και άλλες χημικές ουσίες.

«Τα αργιλώδη ορυκτά αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% της σύνθεσης του δείγματος», διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Μπλέικ της NASA, που εργάζεται με το όργανο «Chemi», το οποίο πραγματοποίησε τις αναλύσεις. Επιπλέον, αυτό το αρχαίο υγρό περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλα που έχουν ήδη παρατηρηθεί στον Άρη, δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό οξειδωμένο, όξινο ή πολύ αλμυρό, εξήγησαν οι ερευνητές. «Θα μπορούσαμε να το πιούμε αυτό το νερό» είπε ο Τζον Γκρότζινγκερ, ένας άλλος επιστήμονας της αποστολής Curiosity, διευκρινίζοντας επίσης ότι τα όργανα του ρομποτικού διαστημικού οχήματος δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον τύπο της μικροβιακής ζωής.

thestival.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger