Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Συγκλονιστικό: Την παντρεύτηκε ενώ ήταν σε κώμα λίγο πριν πεθάνει

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013




Η ιστορία του ζευγαριού συγκλονίζει.


Η Lu Lai και ο Jingjing είχαν όλα όσα ήθελαν. Μια πολύ καλή δουλειά, ένα ωραίο διαμέρισμα και ήταν αρραβωνισμένοι και έτοιμοι να παντρευτούν. Όμως ξαφνικά η Lu Lai αρρωσταίνει και πέφτει σε κώμα μια εβδομάδα αργότερα. Από τότε (το 2011) και μέχρι πριν λίγες μέρες ο αρραβωνιαστικός της δεν έπαψε να ελπίζει, μέχρι που ήρθε η ώρα να αποσυνδέσουν πια τη μηχανική υποστήριξη...

Ο Jingiing αποφάσισε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και παντρεύτηκε την Lu Lai μέσα στο νοσοκομείο την ημέρα των 28ων γενεθλίων της ενώ εκείνη ήταν σε κώμα. Λίγες ώρες μετά έφυγε από τη ζωή ενώ οι συγγενείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της...



Read more: http://www.newsbomb.gr



5χρονη στο Άργος έπιασε τον μπαμπά της στο κρεβάτι με τη... γιαγιά!


Βούιξε μια ολόκληρη γειτονιά στο Άργος όταν μαθεύτηκε ότι ο γαμπρός πιάστηκε «στα πράσα» με την πεθερά του! Και το αξιοσημείωτο είναι πως η αποκάλυψη της απιστίας έγινε από την πεντάχρονη κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη πριν δεκαπέντε μέρες περίπου και έφτασε σχεδόν αμέσως στ’ αυτιά μας αλλά θελήσαμε πρώτα να διασταυρώσουμε μερικά στοιχεία γιατί ο καθένας έλεγε το «μακρύ του και το κοντό του». Να, λοιπόν, τι συνέβη:

Ο νεαρός πατέρας, 32 χρονών και άνεργος εδώ και έξι μήνες, έμενε αναγκαστικά στο σπίτι και πρόσεχε το 5χρονο κοριτσάκι του καθώς η γυναίκα δουλεύει τα πρωινά. Το σπίτι είναι στο ισόγειο οικοδομής, όπου στον πρώτο όροφο μένει η πεθερά, διαζευγμένη σαρανταπεντάρα, ιδιαιτέρως θελκτική και γυναίκα παθιασμένη για… ζωή, όπως λένε στη γειτονιά…

Εκείνη την ημέρα, όπως και τις προηγούμενες, το κοριτσάκι είχε πάει σε μια συνομίληκη γειτονοπούλα και έπαιζαν. Το παιγνίδι, όμως, πήρε γρήγορα τέλος γιατί η μητέρα του άλλου κοριτσιού το πήρε μαζί της να πάει να ψωνίσει. Έτσι, η μικρή γύρισε σπίτι της πριν από την συνηθισμένη ώρα και μπαίνοντας αναζήτησε τον πατέρα της. Ακούγοντας συνομιλία κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα, όπου τον είδε… σε περιπτύξεις με την γιαγιά της! Το παράνομο ζευγάρι ταράχτηκε, όπως ήταν φυσικό και έσπευσαν να της εξηγήσουν πως ο μπαμπάς ήταν κρυωμένος και η γιαγιά του έκανε… εντριβή για να του φύγει το κρύωμα… Πίστεψαν πως το θέμα είχε λήξει και η γιαγιά ανέβηκε στο σπίτι της για να μαγειρέψει το μεσημεριανό της οικογένειας.

Η έκρηξη συνέβη το μεσημέρι όταν γύρισε η μητέρα και το κοριτσάκι της ανέφερε ανήσυχο για τον μπαμπά που ήταν άρρωστος και τη γιαγιά που προσπαθούσε να τον… κάνει καλά! Οι φωνές και τα σπασίματα, όπως ήταν αναμενόμενο, ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά, μιας και η 25χρονη κόρη γνώριζε το θερμό ταπεραμέντο της μάνας της…

paratiritis-news.com

Η απαγορευμένη εικόνα της Παπαρίζου



Και είναι λογικό.... Οι ατέλειες στο κορμί της είναι ορατές. 
Τα χέρια τα πόδια οι γλουτοί. Χωρίς ρετούς απο συναυλία. Χωρίς φίλτρα από τα mad.
Χωρίς μακρινά πλάνα που κρύβουν ατέλειες και χωρίς καμιά επεξεργασία. Έτσι όπως είναι. 
Ακόμη κι έτσι την αγαπάμε. Αλλά ανήκουμε στην άλλη μεριά της όχθης. Εκεί που επιδιώκουμε αλήθειες και όχι μαϊμουδιες.

Από εκεί που θέλουμε να βλέπουμε στους Stars όπως είναι και όχι όπως κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα τριχίλιαρα το μήνα προσπαθούν να πλασάρουν
Κι ας αφήσουν κάποιοι τις προσπάθειες που κάνουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια…Και αν όντως το κορίτσι είναι έγκυος…με το καλό. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πώς πρόκειται για ένα ακόμη σαχλό επικοινωνιακό τρίκ. Εύχομαι να διαψευστούν…


Νέα ανατρεπτική θεωρία για τη γέννηση του Κόσμου μας


Τα άστρα γεννιούνται μέσα στο Σύμπαν. Είναι δυνατόν να συμβαίνει και το αντίστροφο; Μια νέα πραγματικά ανατρεπτική θεωρία αναφέρει ότι ο Κόσμος όπως τον γνωρίζουμε είναι ίσως προϊόν της κατάρρευσης ενός άστρου τεσσάρων διαστάσεων.

Κοσμικό «σκουπίδι»

Η αναζήτηση για το πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και διάφορες θεωρίες έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι θεωρίες είναι εντυπωσιακές και εξάπτουν τη φαντασία αλλά αυτή που ρίχνει τώρα στο τραπέζι μια ομάδα επιστημόνων από τον Καναδά είναι πραγματικά ανατρεπτική.

Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν αυτή τη θεωρία υποστηρίζουν ότι το Σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κοσμικό «σκουπίδι» ενός μεγαλύτερου και διαφορετικού σύμπαντος.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το Σύμπαν (μας) σχηματίστηκε από τα υπολείμματα της ύλης που διασκορπίστηκε όταν ένα άστρο τεσσάρων διαστάσεων του μεγαλύτερου σύμπαντος κατέρρευσε και μετατράπηκε σε μελανή οπή. Ορισμένοι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό το σενάριο μπορεί να δώσει απάντηση στο άλυτο μέχρι στιγμής μυστήριο της ομοιομορφίας του Σύμπαντος.

Η μεμβράνη

Τη νέα θεωρία ανέπτυξαν επιστήμονες του Περιμετρικού Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Γουότερλου στον Καναδά. Όπως αναφέρουν η θεωρία τους βασίστηκε σε μια ιδέα που είχε διατυπώσει διεθνής ομάδα επιστημόνων το 2000. Η ιδέα εκείνη ανέφερε ότι το δικό μας τρισδιάστατο σύμπαν είναι μια μεμβράνη που πλέει μέσα σε ένα γιγάντιο τετραδιάστατο σύμπαν. Οι επιστήμονες στον Καναδά προχώρησαν την ιδέα αυτή ένα βήμα περισσότερο.

Σκέφτηκαν ότι αν υπάρχει αυτό το τετραδιάστατο σύμπαν τότε μέσα σε αυτό θα περιέχονται και τετραδιάστατα άστρα. Η κατάρρευση αυτών των άστρων όπως συμβαίνει και στο δικό μας σύμπαν θα έχει ως συνέπεια την εκδήλωση μιας έκρηξης σουπερνόβα. Μια έκρηξη σουπερνόβα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της ύλης των εξωτερικών στρωμάτων του άστρου στο διαστημικό κενό και τη μετατροπή των εσωτερικών στρωμάτων σε μια μελανή οπή.

Η υπερσφαίρα

Στο Σύμπαν οι μελανές οπές έχουν τον λεγόμενο «ορίζοντα γεγονότων», ένα «σημείο χωρίς επιστροφή» από όπου τίποτε (ούτε καν το φως) δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μελανές οπές στο Σύμπαν έχουν ένα σφαιρικού σχήματος ορίζοντα γεγονότων. Οι τριών διαστάσεων μαύρες τρύπες του Σύμπαντος δημιουργούν ορίζοντες γεγονότων δύο διαστάσεων.

Η νέα θεωρία αναφέρει ότι σε ένα σύμπαν όπου υπάρχουν μελανές οπές τεσσάρων διαστάσεων ο ορίζοντας γεγονότων τους πιθανώς να είναι ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων, μια δομή που οι επιστήμονες ονομάζουνυπερσφαίρα.

Όταν οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις της κατάρρευσης ενός άστρου τεσσάρων διαστάσεων είδαν ότι η ύλη που εκτοξεύεται μπορεί να δημιουργήσει μια μεμβράνη τριών διαστάσεων. Η μεμβράνη αυτή περιβάλλει τον τρισδιάστατο ορίζοντα γεγονότων της μελανής οπής που έχει σχηματιστεί και μάλιστα είναι μια μεμβράνη που διαστέλλεται.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό το δικό μας σύμπαν να είναι στην πραγματικότητα μια υπερσφαίρα ενός άλλου σύμπαντος.

Η νέα θεωρία δημοσιεύεται στο διαδικτυακό αρχείο επιστημονικών προδημοσιεύσεων «arxiv.org»

apocalypsejohn

Τροφές ενάντια στη λύπη



Κάντε τις παρακάτω έξυπνες, διατροφικές επιλογές όταν η διάθεσή σας δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα…

Αισθάνεστε πιεσμένοι; Νιώθετε τη θλίψη να σας κυριεύει; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης και μπορεί να αναζητούν παρηγοριά σε αγαπημένες τροφές όπως η σοκολάτα, τα πατατάκια και τα γλυκά.

Αν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, θα πρέπει να κάνετε και τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές.

Οι λάθος τροφές μπορεί να προκαλέσουν φυσιολογικές αντιδράσεις στον οργανισμό, που εντείνουν συμπτώματα, όπως ο λήθαργος, η ευερεθιστότητα και η επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Αν όμως καταναλώνετε τις κατάλληλες τροφές, θα συμβάλλετε στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, θα περιορίσετε τις εναλλαγές της διάθεσης και θα ενισχύσετε τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, παράγοντες που επηρεάζουν τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Δοκιμάστε τις παρακάτω έξυπνες, διατροφικές επιλογές όταν η διάθεσή σας δεν βρίσκεται στα καλύτερά της:

Μια περιποιημένη ομελέτα


Τι περιέχει: Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες. Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β.

Άλλες επιλογές: άπαχο βοδινό κρέας, φύτρο σιταριού, ψάρια, πουλερικά.

Γιατί βοηθούν: Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων κατάθλιψης. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ειδικά οι Β-6 και Β-12, μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος -καθώς οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου στέλνουν σήματα που βοηθούν στη διάθεση. Έχει βρεθεί επίσης μια αυξανόμενη σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας της βιταμίνης Β και της κατάθλιψης. Μια μελέτη του 2010 σε 3.000 ενήλικες, που διήρκεσε πάνω από 12 χρόνια, διαπίστωσε ότι τα άτομα με χαμηλότερη πρόσληψη αυτών των βιταμινών, είχαν υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition.

Η πρωτεΐνη στα αυγά, όπως και στα άπαχα κρέατα, μας βοηθά να αισθανόμαστε πλήρεις για περισσότερη ώρα, σταθεροποιώντας το σάκχαρο στο αίμα. Και τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν με ποικίλους τρόπους, από ομελέτα, μέχρι βραστά σε σαλάτα ή στο τοστ σας ή τηγανιτά.

Ξηροί καρποί και σπόροι


Τι περιέχουν: Μαγνήσιο

Επιλογές: Σπόροι κολοκύθας, ηλιόσποροι, κάσιους, αμύγδαλα, φιστίκια. Επίσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι πλούσια σε μαγνήσιο.

Γιατί βοηθούν: Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται φυσικά στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και επηρεάζει την παραγωγή σεροτονίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα. Το μαγνήσιο επηρεάζει επίσης τη συνολική παραγωγή ενέργειας.

Επιπλέον, οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών. Και ως τροφή, αποτελούν μια ιδανική εναλλακτική λύση, αντί των έτοιμων σνακ, αρκεί να επιλέξετε εκείνους που είναι ανάλατοι και χωρίς ζάχαρη. Οι επιστρώσεις ζάχαρης και αλατιού δεν προσθέτουν κανένα όφελος για την υγεία και μπορεί να σας κάνουν να τρώτε περισσότερο, επειδή δημιουργούν στον εγκέφαλο την επιθυμία για όλο και περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη.

Ψάρια του κρύου νερού


Τι περιέχουν: Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Επιλογές: Άγριος σολομός, ρέγγα, σαρδέλα, γαύρος, τόνος (όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα), πέστροφα, σκουμπρί. Τα συμπληρώματα ελαίων ψαριών, είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση για όσους δεν τρώνε αυτά τα ψάρια.

Γιατί βοηθούν: Υπάρχει λόγος που τα ψάρια λέγονται και «τροφή του εγκεφάλου». Τα λιπαρά ψάρια όπως σολομός, περιέχουν το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA, που έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την ποιότητα της μεμβράνης και τη λειτουργία των νεύρων της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο. Το 20% της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο αποτελείται από DHA. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση DHA αυξάνει ιδιαίτερα τη φαιά ουσία σε τρεις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση. Τα άτομα με σοβαρή κατάθλιψη έχουν λιγότερη φαιά ουσία στις περιοχές αυτές.

Το ψάρι είναι επίσης μια πλούσια πηγή άπαχης πρωτεΐνης, η οποία σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα. Το να τρώτε μικρές ποσότητες πρωτεΐνης στα γεύματά σας, μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρείτε μια καλή διάθεση.

«Αρχαίοι» σπόροι


Τι περιέχουν: Σύνθετους υδατάνθρακες

Επιλογές: Κινόα, κεχρί, αμάραντο, κριθάρι κ.ά.

Γιατί βοηθάνε: Οι σύνθετοι υδατάνθρακες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να δημιουργήσει μεταβολές στη διάθεση. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Αν και κάθε δημητριακό ολικής αλέσεως είναι καλό, τα λεγόμενα «αρχαία δημητριακά» είναι ακόμη καλύτερα, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να δεχθούν επεξεργασία. Τα συσκευασμένα, επεξεργασμένα και εξευγενισμένα τρόφιμα που παρασκευάζονται με αλεύρι σίτου και ζάχαρη, αντίθετα, τείνουν να χωνεύονται γρήγορα, προκαλώντας αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα αντιδρά με μια υπερέκκριση ινσουλίνης, η οποία οδηγεί στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας σακχάρου στα κύτταρα. Το τελικό αποτέλεσμα: δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση, ζαλάδες, έντονη επιθυμία για φαγητό και υπερκατανάλωση τροφής.

Θα βρείτε «αρχαίους» σπόρους σε όλο και περισσότερα καταστήματα τροφίμων. Πολλοί αρχαίοι σπόροι μπορούν να μαγειρευτούν όπως τα ζυμαρικά ή το ρύζι και να τα αντικαταστήσουν ως συνοδευτικά στα φαγητά κατσαρόλας ή σε πιάτα με ψάρι ή κοτόπουλο.

Επίσης, ορισμένοι αρχαίοι σπόροι είναι μια ολικής αλέσεως εναλλακτική λύση για εκείνους που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Πράσινο τσάι


Τι περιέχει: Το αμινοξύ L-θειανίνη.

Επιλογές: Ζεστό ή παγωμένο πράσινο τσάι, συμπεριλαμβανομένων των αρωματισμένων ποικιλιών όπως το πράσινο τσάι με άρωμα γιασεμί ή βατόμουρου.

Γιατί βοηθάει: Η L-θειανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται κυρίως στα φύλλα του τσαγιού και θεωρείται πως τονώνει τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ. Αυτό συμβάλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, ενώ έχει επίσης μια κατευναστική επίδραση στο σώμα.

Παρά την καφεΐνη, η L-θειανίνη στο πράσινο τσάι φαίνεται να είναι απίστευτα χαλαρωτική, με επιπτώσεις που διαρκούν έως και οκτώ ώρες. Το αμινοξύ αυτό απορροφάται εύκολα και μπορεί να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικό.



http://www.clickatlife.gr/


Πως να διώξετε τα σημάδια της ακμής!


Η ακμή ταλαιπωρεί ή έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν τις περισσότερες γυναίκες, αφήνοντας τους αντιαισθητικά σημάδια και ουλές. 

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν τρόποι να τα εξαφανίσετε και βασίζονται σε φυσικά συστατικά που προσφέρει απλόχερα η φύση και που μπορείτε να βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

- Το γνωστό σε όλους ελαιόλαδο που φημίζεται για τις ενυδατικές του ιδιότητες, μπορεί να μαλακώσει εις βάθος την επιδερμίδα σας και να διώξει τυχόν σημάδια και ερεθισμούς που έχουν προκαλέσει τα σπυράκια.

- Πολλοί άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούν παγάκια για να ξεφορτωθούν τα σημάδια και τις ουλές της ακμής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τα παγάκια με ένα πανί και να τα τρίψετε στις προβληματικές περιοχές για 10 με 15 λεπτά. Κάντε το καθημερινά και θα δείτε πως αυτή η θεραπεία θα μειώσει την φλεγμονή στο δέρμα σας, κάνοντας τη να φαίνεται πιο ομαλή. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες της ακμής.

- Από την άλλη μεριά, η αλόη, που έχει την τιμητική της σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, φημίζεται για τις επουλωτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες. Χρόνια τώρα θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στην θεραπεία της ακμής, των πληγών και των ουλών.

- Τα ασπράδια του αυγού έχουν επίσης, πολύ ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες και επουλώνουν τις ουλές, κάνοντας τις σταδιακά λιγότερο ορατές. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες και αμινοξέα, τα οποία μπορούν να μικρύνουν τους πόρους του δέρματος σας και να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων, ενώ παράλληλα θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή. Πάρτε λοιπόν ένα μπολ και ρίξτε 3 ασπράδια. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν μαρέγκα. Έπειτα, πάρτε με τα δάχτυλα σας λίγο υλικό και απλώστε το απαλά στο πρόσωπο σας, επικεντρώνοντας στα σημεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αφήστε το στη συνέχεια να στεγνώσει και περιμένετε μερικά λεπτά ακόμη. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

- Το μηλόξυδο πέρα από την βοήθεια που προσφέρει στην απώλεια βάρους, μπορεί να θεραπεύσει και την ακμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε το πρόσωπο σας με σαπούνι, έτσι ώστε να απομακρύνετε τυχόν ρύπους και στη συνέχεια να απλώσετε για 30 λεπτά λίγο μηλόξυδο. Αφού λοιπόν το αφήσετε να δράσει για μισή ώρα, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

- Το αγγούρι μπορεί να μαλακώσει το δέρμα και να εξαφανίσει σταδιακά τα σημάδια της ακμής, γι’ αυτό και δεν είναι λίγα τα προϊόντα ανάπλασης της επιδερμίδας που το περιέχουν.

- Η πάστα σανταλόξυλου και ροδόνερου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μάσκα προσώπου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας πάνω στις περιοχές με σημάδια και ουλές. Πιο συγκεκριμένα, το σανταλόξυλο έχει καταπραϋντικές και ψυκτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα σας. Για να την φτιάξετε χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σανταλόξυλου, λίγες σταγόνες ροδόνερου και λίγη γλυκερίνη, προκειμένου να πάρετε μια πάστα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε. Αφού λοιπόν ετοιμάσετε τη μάσκα, βάλτε τη στο πρόσωπο σας για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Πρόκειται για μια αποτελεσματικότατη μέθοδο για την αφαίρεση των σημαδιών της ακμής.

- Τέλος, το λάδι τεϊόδεντρου (tea tree), που θα βρείτε στα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, είναι θαυματουργό, αφού βοηθάει στην εξαφάνιση των σημαδιών της ακμής και αποτρέπει την επανεμφάνισή της.

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr



Μυκηναϊκό ανάκτορο Σπάρτης: Μία από τις κορυφαίες αρχαιολογικές έρευνες



Ως μία από τις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές έρευνες του κόσμου παρουσιάστηκε στο πρώτο Αρχαιολογικό Φόρουμ της Σανγκάης (22-27 Αυγούστου) η ανασκαφή που γίνεται από το 2010 στον Αγιο Βασίλειο, στο Ξηροκάμπι Δήμου Σπάρτης.

Αποκαλύπτεται εκεί μια μεγάλη ...
μυκηναϊκή εγκατάσταση σε μια χαμηλή λοφοσειρά στην πεδιάδα της Σπάρτης και σε απόσταση 11,5 χλμ. από αυτή. Και δικαίως η αρχαιολογική αυτή έρευνα διακρίθηκε, γιατί όλα τα ευρήματά της συνηγορούν στην ύπαρξη ενός σπουδαίου μυκηναϊκού ανακτόρου. Εκτός από τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, έχουν βρεθεί ενεπίγραφες πινακίδες σε Γραμμική Β γραφή, πολυάριθμα θραύσματα τοιχογραφιών, χάλκινα ξίφη και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.


Η ανασκαφέας, πρώην έφορος της Ε' ΕΠΚΑ, Αδαμαντία Βασιλογάμβρου, επιστρέφοντας από τη Σανγκάη δήλωσε: «Από ένα σύνολο 99 ερευνών που προτάθηκαν αρχικά και οι οποίες ανήκαν σε δύο κατηγορίες, στις νέες έρευνες πεδίου και στα ερευνητικά προγράμματα, το Αρχαιολογικό Πρόγραμμα του Αγίου Βασιλείου στο Ξηροκάμπι Λακωνίας πέρασε στην τελική επιλογή του Αρχαιολογικού Φόρουμ της Σανγκάης 2013. Συνολικά 10 έρευνες συμμετείχαν στο δικό μας τομέα -στις καινούργιες ανασκαφές- και εννέα στον δεύτερο».

Η ανασκαφή αυτή είναι ελάχιστα γνωστή στο ελληνικό κοινό, καθώς δεν έχει γίνει μια μεγάλη ανακοίνωση των συμπερασμάτων που βγαίνουν από τη μελέτη του αρχαιολογικού υλικού της. Και ίσως να μην όδευε προς τη Σανγκάη, αν δεν υπέβαλλε τη σχετική πρόταση στην επιτροπή του Αρχαιολογικού Φόρουμ (Nomination Committee) η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Όλγα Παλαγγιά. Ακολούθησε η διαδικασία μιας αυστηρής αξιολόγησης στην επιτροπή (Selection Committee), που είναι επιφορτισμένη με την τελική αξιολόγηση των προτάσεων και στην οποία συμμετέχουν 40 επιστήμονες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Ετσι, έγινε η τελική πρόκριση.


Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρχε ουδεμία άλλη σημαντικότερη ανασκαφή σε ευρωπαϊκό έδαφος από αυτή του Αγίου Βασιλείου Λακωνίας. Η παρουσίασή της έγινε στις 23 Αυγούστου, σε μεγάλο διεθνές ακροατήριο, όπως πληροφορούμαστε από το ΑΠΕ. Ανάμεσά τους ήταν σπουδαίοι αρχαιολόγοι, όπως ο καθηγητής του Κέμπριτζ, ανασκαφέας της Κέρου, που έχει ασχοληθεί με την αρχαιοκαπηλία την Ελλάδα, λόρδος Κόλιν Ρένφριου. «Μετά την παρουσίασή μας, ήρθε και με ρώτησε πάρα πολλά για τον Αγιο Βασίλειο. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση» είπε η κ. Βασιλογάμβρου, η οποία οφείλει τώρα να παρουσιάσει και στο ευρύ κοινό τα ευρήματά της.



Ως τώρα πάντως έχουν έρθει στο φως τρία μυκηναϊκά κτήρια, η κύρια οικοδομική φάση των οποίων ανάγεται στο 14ο αι. π.Χ. Στοιχεία που αφορούν την οργάνωση και την αρχιτεκτονική των κτηρίων, όπως και κινητά ευρήματα, μαρτυρούν επαφές με την Κρήτη. Τα θραύσματα των τοιχογραφιών που έχουν περισυλλεγεί δείχνουν ότι τα οικοδομήματα αυτά ήταν πολυτελώς διακοσμημένα, όπως και τα υπόλοιπα μυκηναϊκά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου. Το μυκηναϊκό αυτό μέγαρο φαίνεται πως καταστράφηκε από πυρκαγιά περί τα τέλη του 14ου-αρχές 13ου αι. π.Χ. και δεν επανοικοδομήθηκε στην ίδια θέση.
[Πηγή Ελευθεροτυπία]

- See more at: http://www.paraskinia.com


Ανέκδοτο: Η υπηρέτρια


Η μεξικανή υπηρέτρια ζήτησε αύξηση αποδοχών.

Η Κυρία ήταν πολύ αναστατωμένη γι' αυτό και αποφάσισε να της μιλήσει για την αύξηση.
Τη ρώτησε λοιπόν: "Μαρία, γιατί θέλεις αύξηση μισθού;"
Μαρία: "Λοιπόν, σενιόρα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους θέλω την αύξηση. Το πρώτο είναι ότι σιδερώνω καλύτερα από σας"
Κυρία: "Ποιος σου είπε ότι σιδερώνεις καλύτερα από μένα;"
Μαρία: "Ο σύζυγός σας το είπε"
Κυρία: "Α. ναι;"
Μαρία: "Ο δεύτερος λόγος Κυρία είναι ότι είμαι καλύτερη μαγείρισσα από σας"
Κυρία: "Ανοησίες, ποιος είπε πως είσαι καλύτερη μαγείρισσα από μένα;"
Μαρία: "Ο σύζυγός σας το είπε"
Η Κυρία, όλο και περισσότερο ταραγμένη: "Α, το είπε;"
Μαρία: "Ο τρίτος λόγος είναι ότι είμαι καλύτερη...... στο σεξ από σας"
Η Κυρία, πραγματικά βράζει τώρα και τα δόντια της τρίζουμε.
Κυρία: "Ο σύζυγός μου σου το είπε και αυτό;"
Μαρία: "Όχι σενιόρα ... ο κηπουρός".
Κυρία: "Λέγε, πόσα θέλεις..."


Ερωτικό ωροσκόπιο για την σημερινή μέρα

Ημερήσιες ερωτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια


ΚΡΙΟΣ
Το 'χετε σήμερα το σεξαπίλ και ο ερωτισμός σας θα φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, όχι ότι δεν σας έχει ξανατύχει αλλά σήμερα είναι τελείως διαφορετικό. Πιο έντονο το πάθος, πιο απόλυτο, θέλετε να αφήσετε το στίγμα σας και να κάνετε το ταίρι σας αλλά και όλο το αντίθετο φύλο να παραμιλήσει. Παίξτε τα ρέστα σας γιατί η μέρα δε χωράει συμβιβασμούς και ντεμί καταστάσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Η σχέση σας και γενικά τα ερωτικά σας θέματα τον τελευταίο καιρό βρίσκονται αρκετά συχνά στη λίστα προτεραιοτήτων σας και σας απασχολούν είτε με θετικό είτε αρνητικό τρόπο. Σήμερα η έντονη επιθυμία σας για ένα συγκεκριμένο άτομο θα απορροφήσει όλη σας τη φαιά ουσία και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κάνετε πίσω ούτε και να ξεκολλήσετε αν δεν πετύχετε το στόχο σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ενδεχομένως σήμερα να συναντήσετε την απόλυτη και μάλλον ανυποχώρητη πλευρά ενός ατόμου που σας ενδιαφέρει ερωτικά και μάλλον δεν θα σας αρέσει ιδιαίτερα. Γενικά είστε άτομα με ευρεία σκέψη και αρκετά ανοιχτόμυαλοι για να αντέξετε να παραμείνετε με κάποιον άνθρωπο που έχει στεγανά και όσο κι αν σας αρέσει μάλλον θα σφυρίξετε πολύ σύντομα τη λήξη του... αγώνα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος, τουλάχιστον από την πλευρά σας και σήμερα νιώθετε ότι σας έχει συνεπάρει τελείως και έχετε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Αν δεν έχετε ακόμα πει τίποτα και το κρατάτε μέσα σας επτασφράγιστο μυστικό, ήρθε η ώρα να τον ομολογήσετε στον άνθρωπο που αγαπάτε. Κανονίστε ένα ωραίο ραντεβού μόνο για δύο και το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει.

ΛΕΩΝ

Ερωτικός πυρετός ή μανία; Εσείς θα επιλέξετε γιατί οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ λεπτές μιας και ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιό σας και είναι πολύ πιθανόν από την έξαρση σήμερα να περάσετε μέσα σε μια στιγμή στη ζήλεια και από το πάθος στον καυγά. Συγκρατηθείτε λοιπόν και μην χαλάσετε μια βραδιά όλο υποσχέσεις. Άλλωστε διακρίνεστε για την ανωτερότητά σας...

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος στον άξονά σας κρύβει αμαρτωλές σκέψεις που έρχονται σήμερα να πλημμυρίσουν το μυαλό σας για ένα άτομο που ίσως σας κάνει να ξεχνάτε τι σημαίνει αυτοσυγκράτηση και σας πάει σε άλλες ερωτικές διαστάσεις. Αν προσπαθήσετε να πάτε κόντρα και να βάλετε τη λογική σας να κάνει υπερωρίες, τότε θα χάσετε την ευκαιρία που σας παρουσιάζεται να το ζήσετε και το πιο πιθανό είναι μετά να το μετανιώσετε.

ΖΥΓΟΣ

Σήμερα θα χάσετε το μπούσουλα και το συγκαταβατικό σας πνεύμα θα κάνει φτερά, αφού οι επιθυμίες σας για κάποιο άτομο είναι πολλές και όχι αθώες και δεν έχετε κανένα σκοπό να υποχωρήσετε. Η πιο πικάντικη και σέξι μεταμόρφωσή σας μπορεί να είναι τελείως αντίθετη με την εικόνα που μέχρι τώρα έχετε διατηρήσει αλλά αυτό δε φαίνεται να σας χαλάει και ιδιαίτερα, εφόσον ό, τι και αν κάνετε δε θα χάσετε το στυλ σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλα για σας δουλεύουν σήμερα και θα ήταν τεράστιο λάθος από τη δική σας μεριά να μην αρπάξετε την ευκαιρία που σας παρουσιάζεται από τα μαλλιά. Πρέπει να βγάλετε στο άτομο που θέλετε όσα κρύβονται μέσα σας όλο αυτόν τον καιρό και σαν ηφαιστειακή λάβα να τα αφήσετε να ξεχυθούν και να κάψουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Για κάτι τέτοιες στιγμές ζείτε και σίγουρα το κέρδος σας θα είναι ανεκτίμητο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένοχα μυστικά και αρκετές αποκαλύψεις ενδέχεται να βγουν στο φως σήμερα είτε είναι δικά σας που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση να δώσετε κάποιες εξηγήσεις, είτε του ατόμου που σας ενδιαφέρει και θα σας προκαλέσουν μια σύγχυση που θα σας προσγειώσουν κάπως ανώμαλα αλλά σιγά-σιγά θα επανέλθετε στα ίσα σας.. Όπως και να 'χει, σκεφτείτε ότι ό, τι έρχεται στην επιφάνεια, μπορείτε πιο εύκολα να το αντιμετωπίσετε.









ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η συναισθηματική ένταση που νιώθετε σήμερα είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη και ικανή να σας παρασύρει να κάνετε μια κίνηση στα ερωτικά σας που για κάποιο φίλο σας ενδεχομένως να είναι παρακινδυνευμένη. Γενικά δεν είστε άτομα που χάνουν τον αυτοέλεγχό τους αλλά σήμερα με το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σας καλείστε να ακούσετε μόνο το ένστικτό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η άνεση και η εγκεφαλικότητά σας σήμερα θα απουσιάζουν παντελώς και τη θέση τους θα δώσουν σε πιο βαθιά και έντονα συναισθήματα προς έκπληξη δική σας αλλά και του συντρόφου σας. Οι ελεύθεροι ενδέχεται να κάνετε μια γνωριμία που θα αποβεί αρκετά μοιραία και μην το εισπράξετε με την αρνητική έννοια αλλά δείτε το περισσότερο σαν σταθμό στη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Αρκετά ερωτευμένοι αλλά και πολύ αποφασισμένοι να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη, σήμερα με την Πανσέληνο στο ζώδιό σας θα βγάλετε στην επιφάνεια όλο το συναισθηματικό σας πλούτο στο ταίρι σας. Οι ελεύθεροι δεν θα δειλιάσετε ακόμα και να πάρετε πρωτοβουλίες να κανονίσετε μια ερωτική συνάντηση και να συζητήσετε για το τι νιώθετε για το άλλο άτομο φροντίζοντας όμως να εφαρμόσετε τις γνωστές σας τακτικές.

Πηγή: http://www.astrology.gr



Λίμνη στην Οκλαχόμα ξεβράζει τα ένοχα μυστικά της μετά από 40 χρόνια!

Εξι πτώματα περιείχαν τα δύο αυτοκίνητα που είχαν βυθιστεί με 10 χρόνια διαφορά στη λίμνη FossΗ λίμνη Foss κοντά στο Elk City στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 40 χρόνια έκρυβε δύο ένοχα μυστικά. Δύο αυτοκίνητα, ένα Camaro του 1969 και ένα παλαιότερο Chevrolet είχαν μέσα τους από τρία πτώματα το καθένα. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι μια ταινία θρίλερ και τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ανταριχιαστικά. 

Τα δύο αυτοκίνητα ήταν βυθισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το συγκλονιστικό είναι ότι είχαν ριχτεί στη λίμνη με διαφορά 10 ετών. Από τα έξι θύματα μόνο το ένα έχει αναγνωριστεί καθώς η αστυνομία ψάχνει συγγενείς από πρόσωπα που εδώ και πολλά χρόνια αγνοούνται. 

Από το Camaro ανασύρθηκαν τρία πτώματα. Η αστυνομία άνοιξε το φάκελο υπόθεσης όπου τρεις ανήλικοι είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή στις 20 Νοεμβρίου του 1970. Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν τα τρία πτώματα με τις ταυτότητες των τριών ανηλίκων.

Στο άλλο αυτοκίνητο το Chevrolet τα τρία πτώματα πιθανότατα να ανήκουν σε έναν 69χρονο και δύο φίλους του οι οποίοι είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί τη δεκατεία του '60.

dailymail

Δείτε ποια είναι τα… άχρηστα του ανθρώπινου οργανισμού!


Τα φτερά στην κότα, τα μάτια στα τυφλά ψάρια και άλλα παρόμοια «παραλειπόμενα» της εξέλιξης των ειδών, προκαλούν εύλογα το ερώτημα «για ποιο λόγο υπάρχουν;» Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για 6 ανθρώπινα μέλη και λειτουργίες, όλα κατάλοιπα της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.

Ωστόσο, τα υποτυπώδη αυτά όργανα ήταν κάποτε χρήσιμα και αν και πλέον έχουν μειωθεί σε μέγεθος, σε πολυπλοκότητα και στη χρησιμότητά τους, μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες και ενδείξεις για το εξελικτικό μας παρελθόν και μέλλον.

Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι, υποτυπώδες δε σημαίνει απαραίτητα και άχρηστο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μη γνωρίζουμε απλά ακόμη πώς ακριβώς το όργανο αυτό χρησιμοποιείται.

Φρονιμίτης

Οι πρόγονοί μας, είναι γνωστό ότι ήταν φυτοφάγοι αρχικά, άρα χρειάζονταν ισχυρούς τραπεζίτες για την πολτοποίηση και το μάσημα. Αυτό το κατάλοιπο είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς θα αναπτύξουν φρονιμίτες, γνωστοί ως τρίτοι γομφίοι. Θεωρητικά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για μάσημα, αλλά στο 1/3 του ανθρώπινου πληθυσμού, οι φρονιμίτες μπορεί να βγουν πλάγια, εσώκλειστοι κ.λπ, περιπτώσεις δηλαδή που αφαιρούνται προκειμένου να μην προκαλέσουν μολύνσεις.

Κόκκυγας

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της περίπτωσης των υπολειμμάτων αυτών είναι η ανθρώπινη ουρά δηλαδή ο κόκκυγας, που στην ουσία είναι ένα κατάλοιπο ουράς θηλαστικού. Η ουρά ήταν χρήσιμη για τα θηλαστικά, προκειμένου να διατηρήσουν την ισορροπία τους, αλλά έλειπε από τους ανθρώπους και τους πιθήκους. Ωστόσο, όλα τα ανθρώπινα έμβρυα έχουν αρχικώς ουρά, η οποία «μετατρέπεται» σε κόκκυγα. Παρόλα αυτά, έχουν υπάρξει πολλές μελέτες για περιπτώσεις ανθρώπων, που γεννιούνται με εκτεταμένο κόκκυγα, μια ουρά, που αφαιρείται χειρουργικά.

Σκωληκοειδίτιδα
Ένα ακόμη κατάλοιπο από τους φυτοφάγους προγόνους μας είναι η σκωληκοειδίτιδα, το τμήμα εκείνο που συνδέεται με το παχύ έντερο. Στα υπόλοιπα ζώα, η σκωληκοειδίτιδα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πέψη των τροφών με υψηλή κυτταρίνη. Ενώ η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να είναι μία δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση και η αφαίρεσή της δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν, ότι το τμήμα αυτό θα μπορούσε να έχει μια βοηθητική λειτουργία, για παράδειγμα στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανδρικές θηλές

Οι θηλές στους άνδρες μερικές φορές αναφέρονται ως υποτυπώδεις, αν και δεν είναι πραγματικά, επειδή στην ουσία ποτέ δεν υπήρξαν λειτουργικά μέλη. Αντ “αυτού, πιθανότατα επειδή δημιουργούνται στο εμβρυακό στάδιο, πριν ακόμη καθοριστεί το φύλο δηλαδή, υπάρχουν, αλλά σαφώς σε μικρότερο μέγεθος και χρησιμότητα από αυτές των γυναικών.

Ανατριχίλα

Η ανατριχίλα είναι η λειτουργία των μυϊκών ινών, όπου προκαλούν τις τρίχες να ανυψωθούν και να σταθούν όρθιες στα θυλάκια. Στην περίπτωση των ζώων, όπως η γάτα, η ανατριχίλα είναι μία αντίδραση σε ενδεχόμενη απειλή, αλλά και ο τρόπος για να εγκλωβίσει αέρα μεταξύ του δέρματος και της γούνας για μόνωση.
Στην περίπτωση των ανθρώπων βέβαια, η λειτουργία αυτή δεν έχει την ίδια χρησιμότητα. Αλλά οι ειδικοί θεωρούν, ότι όταν ανατριχιάζει κάποιος στην ουσία βοηθά τους μυς να απελευθερώσουν θερμότητα. Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται για ποιο λόγο κάποιος ανατριχιάζει σε μία συναισθηματική κατάσταση και οι ερευνητές εικάζουν, ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μία μορφή επικοινωνίας. Αποδείξεις πάντως δεν υπάρχουν ακόμα.

Σύνθεση βιταμίνης C

Στους ανθρώπους, η ανεπάρκεια βιταμίνης C προκαλεί σκορβούτο και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Ο άνθρωπος δε μπορεί να συνθέσει βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), αλλά οι πρόγονοί μας, εκτός από το ινδικό χοιρίδιο και τα πρωτεύοντα θηλαστικά, ήταν σε θέση να το κάνουν.

Άρα, είναι λογικό ότι ο άνθρωπος διατηρεί ακόμη μια υποτυπώδη μοριακή δομή, που κατασκευάζει τη βιταμίνη. Το γονίδιο που απαιτείται για τη σύνθεση της βιταμίνης C, βρέθηκε σε ανθρώπους το 1994, αλλά ήταν ένα ψευδογονίδιο, που σημαίνει ότι ήταν παρόν αλλά δε μπορούσε να λειτουργήσει.

http://www.ourlife.gr


Η αποσταθεροποίηση της χώρας την συγκεκριμένη στιγμή εξυπηρετεί πολλαπλά την κυβέρνηση Σαμαρά


Η αποσταθεροποίηση της χώρας την συγκεκριμένη στιγμή εξυπηρετεί πολλαπλά την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία:

1. Καταφέρνει ένα καίριο χτύπημα στην ΧΑ, τρομοκρατώντας μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της που επιθυμούν μεν την επιβολή της «τάξης» έστω και με βία, αλλά όχι με μαχαιρώματα και με στυγερές δολοφονίες, ειδικά Ελλήνων.

2. Με τον ίδιο σμπάρο, προσπαθεί να διαλύσει και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ταυτίζοντάς τους με την ΧΑ,

3. Με συνεχείς προκλήσεις κατά της Αριστεράς εξωθεί τους οπαδούς της να κατεβούν στο δρόμο και να συγκρουστούν με την ΧΑ, ενώ συγχρόνως

4. Ανεβάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενισχύοντας την πόλωση των άκρων δεξιάς – αριστεράς.

Η απειλή κλιμάκωσης της αποσταθεροποίησης δίνει στον Σαμαρά «διαπραγματευτικά όπλα» με την Τρόικα: κοινώς, διεθνής ζητιανιά υπό την απειλή της αυτοκτονίας! Υπό την απειλή του «χάους» ζητά φυσικά και πολιτική στήριξη των εταίρων και των Αμερικανών για την επανεκλογή του.

Έτσι θυσιάζονται αθώοι πολίτες (στο Κερατσίνι, στη Marfin) για να κρατιούνται στην εντατική καρέκλα οι ανίκανοι και οι γόνοι με τα λεφτά των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.

Η σημερινή δολοφονία έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Θεωρώ απίθανο να επεδίωξε η ΧΑ μια τέτοια εξέλιξη ενός «συνηθισμένου» τσαμπουκά. Το θύμα είχε το ιδανικό προφίλ για να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα. Νέος, γιος εργατικής οικογένειας, ράπερ με αντιφασιστική δράση και προπαντός… αριστερός.

Ο δράστης ομολόγησε αβίαστα οτι είναι μέλος της ΧΑ, βρέθηκαν αμέσως και οι σχετικές κομματικές ταυτότητες, ενώ είχε ακόμα επάνω του και το μαχαίρι του φόνου!! Δεν ήταν φυσικά δύσκολο να βρεθεί ένας τέτοιος ανεγκέφαλος (;) μεταξύ των «στρατιωτών» της ΧΑ.

Θυμίζει έντονα την περίπτωση Oswald, του υποτιθέμενου δολοφόνου του Kennedy που συνελήφθη αμέσως και ομολόγησε, ενώ τελικά απεδείχθη (μετά από χρόνια) οτι δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε τον Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ το όλο σκηνικό του παρακράτους παραπέμπει στις σκοτεινές μέρες της Ελληνικής ιστορίας, όπως η δολοφονία Λαμπράκη.

Γράφει η Μαρία Καψή
- See more at: http://arouraios.gr/


Τροχονόμος πυροβόλησε και σκότωσε αγελάδα γιατί εμπόδιζε την κυκλοφορία!


Το άτυχο ζώο είχε εμπλακεί σε ατύχημα...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εγνατία Οδό. Αστυνομικός του τμήματος τροχαίας Ασπροβάλτας πυροβόλησε και σκότωσε μία αγελάδα προκειμένου να ..ρυθμίσει την κυκλοφορία μετά από τροχαίο ατύχημα!

Το επεισόδιο, το οποίο αποσιωπήθηκε από τις αστυνομικές αρχές, εκτυλίχθηκε στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ασπροβάλτας όπου την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στο οποίο "ενεπλάκη" το άτυχο ζώο. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Τροχαίας και ο συγκεκριμένος αστυνομικός όταν είδε ότι η αγελάδα δεν απομακρυνόταν από το οδόστρωμα προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία αποφάσισε να δώσει ο ίδιος τη λύση βγάζοντας το υπηρεσιακό του περίστροφο! Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της αγελάδας. Τελικά ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία αλλά το Σάββατο που οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.

24wro

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;



Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».

Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.

Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.

Ένα από αυτά ... κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.

«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.

Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».

Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά - άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»

Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.

«Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής».

Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας.

Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.

Ιπποφαές

Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός , το Ιπποφαές.

Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.

Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο - φάος = άλογο που γυαλίζει).

Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν.

Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γι αυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.

http://report-news24.blogspot.gr/



Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;


Υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιες φορές ερωτευόμαστε ή κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους που μας φέρονται άσχημα, μας μειώνουν ή απλά δεν μας γεμίζουν; Μήπως ευθύνεται το ότι από μικρή ηλικία κάποιοι άνθρωποι έχουν σχηματίσει χαμηλή εικόνα για τον εαυτό τους και μπορεί να αναζητούν ή να ελκύουν έναν ανάλογο σύντροφο, ο οποίος θα«ταιριάζει» στην χαμηλή τους αυτοεικόνα;
Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας άνθρωπος να μην είναι τρυφερός και εκδηλωτικός, μπορεί να μάθει από παιδί να θεωρεί φυσιολογικό τον σύντροφο που δεν είναι τρυφερός, εκδηλωτικός, στοργικός. Τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να θεωρούνται από το άτομο ακόμη και αδυναμία, αν δεν τα έχει ζήσει στο περιβάλλον του σε μικρή ηλικία.
Πχ αν μια γυναίκα θεωρεί τους άντρες «ψυχρούς-ωμούς» μπορεί να έλκεται από άντρες αυτού του επιπέδου, καθώς νιώθει ότι αυτοί την αντιμετωπίζουν ως ανώτερη και δεν τους φοβάται. Έτσι μπορεί επιφανειακά να θεωρεί την απότομη συμπεριφορά στον άνδρα ως πιο ανδροπρεπή, ενώ την συναισθηματική εκφραστικότητα ως αδυναμία. Επιπλέον, αυτούς μπορεί να τους “χειριστεί” ευκολότερα, καθώς ο «επίπεδος» άνδρας, (ανεξαρτήτως σπουδών φυσικά), είναι λιγότερο καλλιεργημένος, και σταθερός στις απόψεις του. Ο άνδρας αυτός δεν της δημιουργεί φόβο, αντιθέτως, στην ουσία δεν τον θαυμάζει και τον βλέπει ως χαμηλότερου επιπέδου από την ίδια.
Ακούγεται οξύμωρο, όμως το μυαλό που έχει σχηματίσει από μικρή ηλικία τέτοιες «παραστάσεις» για το άλλο φύλο, δεν μπορεί να τις συνειδητοποιήσει ή να τις αλλάξει από μόνο του. Δεν έχουμε συνείδηση του πως βλέπουμε, του τι θαυμάζουμε στο άλλο φύλο και αν αυτό μας γεμίζει πραγματικά ψυχικά. Έτσι στο προηγούμενο παράδειγμα, ο επίπεδος άνδρας ικανοποιεί την ανάγκη της πιο πάνω γυναίκας να νιώθει ανώτερή του, δίνοντας έτσι όμως μόνο πρόχειρη λύση στον φόβο της για τους άνδρες.. Με αυτόν τον τρόπο, ο φόβος της για τους άνδρες δεν «λύνεται» ποτέ, απλά υποκαθίσταται από αυτή την πρόχειρη λύση του μυαλού. Στην ουσία δεν έχει μάθει να αγαπά πραγματικά το υγιές πρότυπο του άνδρα.
Τέτοιες «παραστάσεις» συνήθως μπορεί να αλλάξουν μόνο σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπως η δουλειά με έναν ψυχολόγο, καθώς αυτός συμβολικά παίρνει τον ρόλο ενός νέου «γονέα» και τις επαναδιαμορφώνει κατά το υγιές πρότυπο.


Γίνεται τα κριτήρια επιλογής συντρόφου να μας οδηγούν μαθηματικά ξανά και ξανά στο να κάνουμε λάθος επιλογές και να “επιδιώκουμε ασυνείδητα το κακό μας”, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτές μας ταιριάζουν; Η απάντηση είναι φυσικά και γίνεται, καθώς τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, η εικόνα μας για το άλλο φύλο γενικότερα, έχει διαμορφωθεί στην πολύ μικρή παιδική ηλικία από τους γονείς μας και από επιδράσεις τους που παραμένουν παντελώς άγνωστες και ασυνείδητες στο μυαλό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς ήταν κακοπροαίρετοι. Συχνά «μεταφέρουν» τις επιδράσεις που δέχτηκαν από τους δικούς τους γονείς στα παιδιά τους, καθώς και αυτοί δεν τις έχουν συνειδητοποιήσει. Έτσι για παράδειγμα η μητέρα, ο πατέρας και η μεταξύ τους συμπεριφορά, λεκτική ή μη, μπορεί να επιδρούν στα παιδιά σχηματίζοντας «πρότυπα» στο κορίτσι όπως πχ ότι οι άνδρες δεν είναι ευαίσθητοι, ότι οι ευαίσθητοι άνδρες δεν είναι δυνατοί, ότι ο ανδρικός ρόλος είναι αποκλειστικά αυτός του «κουβαλητή», ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ κλπ. Όσο και να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα του ανδρικού φύλου, η γενίκευση από τον γονέα εκλαμβάνεται πολύ χειρότερα από το παιδί και ως η απόλυτα σωστή και μόνη πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα αγόρι, το οποίο λόγω γονικών επιδράσεων, μπορεί να έχει ως ενήλικας την άποψη ότι οι γυναίκες είναι ψυχρές. Αυτό μπορεί να του δημιουγεί φόβο απέναντι στο γυναικείο φύλο.


Είναι γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αυτοεκτίμησης διαμορφώνεται σε μικρή ηλικία, πάλι από τους γονείς μας. Το μυαλό μας τους θεωρεί απόλυτα σωστούς και δεν είναι σπάνιο ως ενήλικες να τους ακούμε με την ίδια συμμόρφωση όπως στην παιδική ηλικία, καθώς το μυαλό μας τους έχει αποθηκεύσει ως το πιο ισχυρό και σωστό πρότυπο και αδυνατεί να τους αμφισβητήσει συχνά, και ακόμη και αν το κάνει, νιώθει έντονες ενοχές από το κομμάτι του μυαλού που σχετίζεται με την ηθική μας. Έτσι συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους να αναζητούν σύντροφο που μπορεί να δείχνει σκληρός, ψυχρός, λόγω της χαμηλής τους αυτοεκτίμησης, παρότι βαθύτερα η σχέση αυτή δεν τους γεμίζει. Αυτό μπορεί να επιφέρει στο άτομο δυσφορία, μελαγχολία, και μπορεί μόνο του να μην έχει τη δύναμη να ακολουθήσει την έξοδο διαφυγής από τα κριτήρια αυτά επιλογής συντρόφου. Δηλαδή να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι λανθασμένα. Η βαθύτερη γνώση του εαυτού μέσα από την δουλειά με ψυχολόγο επιφέρει πάντοτε την επανεκτίμηση της αυτοεικόνας του ατόμου, της σχέσης των γονιών του που διαμόρφωσαν τα κριτήρια επιλογής συντρόφου και το πώς βλέπει το άλλο φύλο, στοιχεία που αποτελούν το κλειδί για να δημιουργεί υγιείς ανθρώπινες σχέσεις!

iator.gr



“Με πήραν τηλέφωνο να πάω να σκοτώσω”,ομολογεί ο 45χρονος Χρυσαυγίτης!


Kατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στην Ασφάλεια, ο 45χρονος δράστης παραδέχθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο για να πάει στο σημείο και να σκοτώσει τον Φύσσα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο πήρε τηλέφωνο τον Γ.Ρ., προκειμένου αυτός να μεταβεί στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου έγινε το επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.
Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου, για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.πηγή: e-radio.gr

Απίστευτο video !!!! Μην το χάση κανείς Έλληνας Πρέπει να το δείτε!!!!! Έτσι περνούν τους Νόμους στην Ελλάδα!!!!!!


Ξυπνήστε Έλληνες !!!!ΌΧΙ άλλο!!!!!! Αυτή ήταν η ψηφοφορία στη Βουλή! Πέρασε ο Πρόεδρος τις ψήφους των Βουλευτών μόνος του! !!!!ΝΤΡΟΠΉ !!!

Published on Sep 13, 2013
Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!

Άκυρη και πλασματική διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή για τον Κώδικα Δικηγόρων, έκδοση πλαστών πρακτικών».
Αυτή είναι η διατύπωση με την οποία επέλεξε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου να περιγράψει τη χθεσινή ψηφοφορία στην επιτροπή της Βουλής για την ψήφιση του νέου Κώδικα των Δικηγόρων.


48 χρόνια ψηφορος έχω γυρίση επάνω από 100 κρατοι και έχω παρακολούθηση χιλιάδες ψηφοφορίες αλλά αυτό που είδα σήμερα 13 την Σεπτεβρίου 2013 δεν το έχω δεi πουθενά σε πολιτισμένα εθνοι !!!! δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω ότι αυτό γίνονταν στην Ελλάδα !!!! Eνα έχω να πω στους Έλληνες πατριώτες όπου βλέπετε πολιτικούς και δικηγόρους να τους φθινετε !!!!!Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τους διώξουμε όσο το γρηγορότερο !!!!!
http://youtu.be/wWdut0XaUj8

ΔEITE TO VIDEO:

Οι άγνωστες εκθέσεις για τους σεισμούς της Φθιώτιδας.


Για δύο άγνωστες εκθέσεις, οι οποίες ουσιαστικά έρχονταν να προαναγγείλουν τα σεισμικά φαινόμενα, που θα ακολουθούσαν στη Φθιώτιδα, κάνει λόγο στο news.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης. 

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο καθηγητής, “η ακολουθία αυτή δεν ήταν και δεν είναι φυσιολογική. Από τις 13 Ιουνίου υπήρχαν καταγραφές ΒΑΝ, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικό και φωτογράφιζαν τη σεισμική δραστηριότητα της 7ης Αυγούστου, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των σεισμολόγων. Αναγκαστήκαμε τότε να πούμε ότι η ακολουθία παραμένει ανώμαλη, για να ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στις 13 Αυγούστου, στην οποία λέγαμε ότι θα ακολουθήσουν τα σημερινά γεγονότα”. 

Ο κύριος Τσελέντης υποστηρίζει ότι το φαινόμενο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς δεν είναι φυσιολογικό ένας κύριος σεισμός 5,1 Ρίχτερ να δίνει πέντε μετασεισμούς. “Πρέπει να σταματήσουμε να κατευνάζουμε διαρκώς τις ανησυχίες, επειδή δεν έχει καταρτίσει δέσμη μέτρων προς εφαρμογή η πολιτεία. Έχει παραδώσει απροστάτευτα τα δημόσια κτίρια και έχει επικεντρωθεί σε lifestyle σποτάκια για την αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων. Είναι παρακινδυνευμένο και επικίνδυνο να καθησυχάζουμε τον κόσμο”, λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι δεν είναι κίνηση πανικού το να προειδοποιήσουμε τους πολίτες - αν το σπίτι τους εμφανίζει ρωγμές – να λάβουν τα μέτρα τους. “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι το φαινόμενο έχει κλείσει και ότι η ακολουθία είναι φυσιολογική”, συμπληρώνει. 

“Είναι ένα παρακλάδι του ρήγματος της Αταλάντης, το οποίο προκαλεί αυτά τα φαινόμενα.. Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγουμε τα σπίτια, που έχουν υποστεί ζημιά μετά από έλεγχο των μηχανικών του ΟΑΣΠ, και να περιμένουμε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν εγκατασταθούμε και πάλι σε αυτά”, καταλήγει ο σεισμολόγος.

news.gr

Τα ζώδια σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Ίσως να νιώθετε αρκετά αποσυντονισμένοι και να πρέπει να βάλετε μεγαλύτερη ενέργεια για να εκτελέσετε τα καθημερινά σας καθήκοντα. Η καλή διατροφή θα σας βοηθήσει.
Ερωτικά: Ο Παρθένος σας έχει απασχολήσει αρκετά και τώρα μπορεί να είναι καθοριστική η σχέση σας. Η ερωτική σας συμπεριφορά σας κάνει και τολμάτε περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Μην αφήνετε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί όλο και κάτι καινούργιο ή από τα παλιά θα σας παρουσιάζεται. Ό, τι δεν είναι τετριμμένο μπορεί να σας πηγαίνει καλύτερα και να σας φέρνει και γρήγορο κέρδος.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως χαλαροί στα προγράμματά σας και αυτό σας κάνει περισσότερο εύκολους στην επικοινωνία. Χρειάζεται να μην είστε τόσο απόλυτοι γιατί δημιουργείτε αδιέξοδα.
Ερωτικά: Αν έχετε αποφασίσει να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας για να δείτε αν αγαπιέστε ή όχι, σίγουρα θα εισπράξετε κάποια όμορφα συναισθήματα. Ίσως όμως ακόμα και τότε να μην είστε ευχαριστημένοι και να μην πιστεύετε ούτε και με αποδείξεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες τρύπες που αν μπείτε θα δείτε κάτι διαφορετικό να αρχίσει να δημιουργείται. Ίσως να χρειαστεί να είστε περισσότερο σκεπτόμενοι με τα νέα δεδομένα της εποχής και να βάλετε τις γνώσεις σας σε κανάλι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε γενικά σε μια ανησυχία η οποία δεν σας αφήνει να συγκεντρωθείτε και να βγάλετε σωστές αποφάσεις. Το άγχος σας ίσως να είναι παραπάνω από το κανονικό και θα γίνουν λάθη εξαιτίας του.
Ερωτικά: Υπάρχει κάποια σχετική αναστάτωση και μπορεί να υπάρχει παραπληροφόρηση από ένα πρόσωπο που ίσως να σας δημιουργήσει λάθος σκέψεις και εντυπώσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σταθερή εικόνα και ο σίγουρος στόχος θα βοηθήσει στο να μην χαθείτε μέσα σε μπερδέματα και ανακατέματα. Να είστε προσεκτικοί κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο γιατί από αδυναμία μπορεί να μην δείτε κάποιες λεπτομέρειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Όταν γίνεται το σεληνιακό φαινόμενο της Πανσελήνου πάντα νιώθετε αναστατωμένοι και ίσως θα πρέπει να κρατάτε τις αποστάσεις για να μην γίνονται λάθη.
Ερωτικά: Έχετε τις αμφιβολίες σας και σίγουρα χρειάζεστε να παραμείνετε ώριμοι μέσα σε μια σχέση η οποία σας επιβάλλει με τον τρόπο της να είστε κάπως μετρημένοι και σοβαροί. Ο Σκορπιός σίγουρα θα είναι το πρόσωπο που σας δημιουργεί εμπιστοσύνη.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη κινητικότητα και μπορεί να κερδίσετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο ένα ποσό χρημάτων.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Έχετε την υποστήριξη κάποιων ατόμων, θα πρέπει όμως να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την τρέχουσα κατάσταση.
Ερωτικά: Μπορεί να έχετε αμφιβολίες για τα αισθήματα ενός ατόμου και να μην κάνετε εσείς το πρώτο βήμα. Ίσως να υπάρχει και μια έντονη ασάφεια γύρω από μια σχέση με έναν Ιχθύ που όμως όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα.
Καριέρα & Οικονομικά: Νιώθετε ότι μερικές φορές ενώ έχετε πάρει σαφείς αποφάσεις και χαράζετε μια συγκεκριμένη γραμμή όλο και κάποιος με την γνώμη του ή με συζητήσεις μπορεί να σας παρασύρει συναισθηματικά και να πάτε σε άλλο δρόμο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η Πανσέληνος αυτή που γίνεται στον άξονά σας και σηματοδοτεί αλλαγές εφ όλης της ύλης θα επηρεάσει περισσότερο τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο. Θα δείτε τελικά κάποιες ανάγκες σας οι οποίες ίσως να μην ήταν σαφείς πιο πριν.
Ερωτικά: Έχετε τη στήριξη και την αγάπη ενός Καρκίνου παρόλο που τα πράγματα μερικές φορές είναι ρευστά μεταξύ σας. Πάντως υπάρχει η βαθιά ανάγκη να αποκατασταθείτε και να βρείτε το άλλο σας μισό.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε ένα στήριγμα ιδιαίτερο και για αυτό οι συζητήσεις σας και οι αποφάσεις με κάποια άτομα της οικογένειας σας ή με συγγενικά πρόσωπα θα σας βγάλουν από ένα αδιέξοδο.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Ίσως να κινείστε περισσότερο μυστικά γιατί δεν θέλετε να εμφανίσετε κάποια πολύ προσωπικά σας θέματα προς τους άλλους.
Ερωτικά: Οι συζητήσεις δεν φτάνουν μόνο για να κρατήσετε την σχέση σας σε εγρήγορση. Έχει να κάνει με το πόσο είστε έτοιμοι να λέτε αλήθειες και να αποσαφηνίσετε τα συναισθήματά σας, κυρίως με Κριό, Παρθένο και Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε περισσότερες ελπίδες να κάνετε μια καινούργια αρχή και να βάλετε κάποιες νέες βάσεις. Ίσως όμως να μη σας αφήνουν κάποιες προσωπικές αντιλήψεις οι οποίες μπορεί να μην είναι και τόσο αληθινές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε κάνει τις επιλογές σας και τώρα προσπαθείτε να βελτιώσετε τις καταστάσεις που είναι γύρω σας. Το καλό είναι ότι θα κάνετε αποκοπή από κάθε τι που σας ενοχλεί ή σας πονάει. Κυρίως με θέματα φίλων θα φανεί η αλήθεια πάνω σε ένα θέμα.
Ερωτικά: Οι μεσάζοντες που μπορεί να έχετε βάλει για να γνωρίσετε ένα πρόσωπο τελικά θα είναι πολύ εξυπηρετικοί. Η γνωριμία που θα κάνετε θα έχει μεγάλη συναισθηματική ταύτιση μαζί σας. Παρθένος, Αιγόκερως και Ιχθύς θα είναι τα πρόσωπα που πιθανόν να ανταποκριθούν.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε να δουλέψετε παραπάνω για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα γιατί προοπτικές υπάρχουν αλλά είναι δύσκολο να γίνουν χαλαρά και εύκολα. Χρειάζεστε άμεσα προγραμματισμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Ίσως οι αποφάσεις σας να επηρεαστούν από συναισθήματα ευαισθησίας και λύπης κυρίως για τα θέματα ενός κοινωνικού ή οικογενειακού ζητήματος.
Ερωτικά: Είστε κάπως αναστατωμένοι γιατί δεν ξέρετε τι ακριβώς νιώθετε σήμερα με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι Ιχθύς. Καλό είναι να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός ατόμου με πράξεις παρά με λόγια.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες αναθεωρήσεις που κυρίως εσάς που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο σας κουράζουν αλλά και σας βάζουν στην πρίζα ότι μπορεί να έχετε κάνει λάθος. Καλύτερα να είστε ρεαλιστές παρά ευκολόπιστοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Αμφιταλαντεύεστε με κάποια συναισθήματα και προβληματίζεστε αν πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη θεωρία ή μια άλλη. Επειδή έχετε τύχη θα επικρατήσει αυτό που σας κάνει προσωπικά καλό.
Ερωτικά: Είστε πολύ διαφορετικοί αφού εκδηλώνεστε με μεγαλύτερη ευαισθησία και ίσως αυτό να σας καθορίσει και την ποιότητα της σχέσης σας. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια επιτυχία αφού θα γοητέψετε ένα πρόσωπο που βρίσκεται είτε στο εξωτερικό είτε σε ταξίδι.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανακατεύεστε με πολλά θέματα και στο τέλος ίσως να τα αφήνετε όλα ατελείωτα. Καλό είναι να κάνετε focus εκεί που σας συμφέρει. Αποφύγετε τις υπέρ- εκτιμήσεις σε άτομα που δεν σας έχουν παρουσιάσει ακόμα δείγματα γραφής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είστε κατά κάποιον τρόπο αφηρημένοι και ίσως να νιώθετε και σαν χαμένοι. Στο τέλος της ημέρας θα συντονιστείτε περισσότερο και θα πάρετε τελικά φόρα.
Ερωτικά: Επειδή μερικές φορές πάσχετε από φαντασιώσεις ίσως να χρειαστεί να γίνετε περισσότερο σαφείς με την σχέση με έναν Παρθένο, Σκορπιό ή ακόμα και Ιχθύ. Η διάθεσή σας να τα βρείτε με τον Καρκίνο θα σας κάνει περισσότερο συναισθηματικούς.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις φλου οι οποίες σας αποδυναμώνουν και ίσως τώρα να έχετε ανάγκη να γίνουν συγκεκριμένες για να μπορέσετε κι εσείς κάτι να κερδίσετε.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η Πανσέληνος θα σας αφήσει την στάμπα της και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σας. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε την τιμητική σας και θα προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την αλήθεια με τα δικά σας μέτρα και σταθμά.
Ερωτικά: Μπορεί να αμφιβάλετε για τα συναισθήματα ενός ατόμου και ίσως αυτό να σας αναστατώσει παραπάνω. Η συντροφικότητα είναι για σας ένα μέσο επιβίωσης. Ο Παρθένος είναι σημαντικός για σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε αναγκασμένοι να βελτιώσετε μια κατάσταση η οποία κάθε λίγο και λιγάκι σας παρουσιάζεται μπροστά σας και εσείς θα πρέπει να την αποκωδικοποιήσετε σωστά. Ο τρόπος που θα διαχειριστείτε τα πάντα θα εξαρτηθεί από την προσωπική σας εξέλιξη.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger