Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μια ημέρα σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεπερνά κάθε φαντασία [εικόνες]

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τις μέρες του καύσωνα το μυαλό όλων δικαίως ταξιδεύει σε δροσερές παραλίες. Όταν πρόκειται για παραλίες της Βραζιλίας και μάλιστα του Ρίο ντε Τζανέιρο το μυαλό πάει ένα βήμα παραπέρα σε απέραντες ακτές πλημμυρισμένες από βαζιλιάνικα καυτά μπικίνι και θανατηφόρα κορμιά που απολαμβάνουν τον ήλιο.

Την ωραία αυτή φαντασίωση έρχονται να διαλύσουν οι παρακάτω εικόνες που μοιάζουν να απεικονίζουν διαδήλωση παρά καλοκαιρινές βουτιές. Κι όμως πρόκειται για μια τυπική καθημερινή μέρα σε παραλία του Ρίο.





http://www.iefimerida.gr/

Έβαλε γuμνή τη γυναίκα του στο αυτοκίνητο για να γλιτώσει το πρόστιμο!


Θα μπορούσε να είναι σκηνή από εκπομπή με φάρσες, όμως αυτό που αντίκρισε Ελβετός αστυνομικός ήταν άκρως αληθινό και σπάνιο για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χώρας.

Ένας άντρας σταμάτησε το αμάξι μιας γυναίκας, η οποία οδηγούσε φορώντας απολύτως τίποτα! Η 27χρονη σταμάτησε στον αστυνομικό έλεγχο στην περιοχή Μπααρ της κεντρικής Ελβετίας, η οποίος έγινε επειδή ήταν τσίτσιδη!

Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ένας 29χρονος άνδρας  ο οποίος οδηγούσε όταν αντιλήφθηκε ότι λίγα μέτρα παρακάτω γινόταν αστυνομικός έλεγχος. Επειδή δεν είχε δίπλωμα η φίλη του ανέλαβε την οδήγηση. Τώρα το γιατί δεν φορούσε ρούχα παραμένει άγνωστο!

Πηγή:creteplus.gr


Το νερό βελτιώνει την πνευματική εργασία

Τη σημασία της κατανάλωσης νερού γενικά και κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τονίζει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και έδειξε ότι το νερό ενισχύει την πνευματική εργασία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση ενός λίτρου νερού πριν από την πνευματική εργασία ενισχύει τις αντιδράσεις του εγκεφάλου σε ποσοστό 14%, γεγονός που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι η ζέστη επιβραδύνει την πνευματική εργασία, όπως άλλωστε και η αίσθηση της δίψας, η οποία ενισχύεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανεβαίνει.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές των πανεπιστημίων Ανατολικού Λονδίνου και Γουέστμινστερ, ενώ σύμφωνα με την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Caroline Edmonds, ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου επηρεάζεται σημαντικά από το νερό ακριβώς λόγω της σύνθεσής του.

«Περίπου το 80% του εγκεφάλου είναι νερό, συνεπώς η σημασία της κατανάλωσης αρκετής ποσότητας νερού είναι σαφής», είπε η ίδια.

«Επίσης, υπάρχουν θεωρίες σε σχέση με τις ορμόνες και τον τρόπο με τον οποίο η αφυδάτωση επηρεάζει τον εγκέφαλο, γι' αυτό είναι πιθανό το νερό να αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία».

Παλαιότερες μελέτες των ίδιων επιστημόνων έδειξαν ότι καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζουν και οι μαθητές που πίνουν περισσότερο νερό, ενώ βελτιώνεται επίσης η ικανότητα συγκέντρωσης και η μνήμη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Frontiers in Human Neuroscience.

Έχετε στο ψυγείο σας διακοσμητικά μαγνητάκια; Καλό είναι να προσέχετε


Είναι κάτι που το συναντάς σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Στη κουζίνα, η πόρτα του ψυγείου να είναι γεμάτη με μαγνητάκια. Μαγνητάκια αναμνηστικά από διακοπές, μαγνητάκια με τον πύργο του Άιφελ από την τελευταία επόσκεψη μας στο Παρίσι, μαγνητάκια φρουτάκια, μαγνητάκια “πρες παπιέ” για να γράφουμε σημειώματα, μαγνητάκια ανθρωπάκια με διάφορα αποφθέγματα. Κάποια ψυγεία μάλιστα έχουν τόσα μαγνητάκια επάνω στην πόρτα τους, που δεν διακρίνεται η... πόρτα. Εάν έχετε μαγνητάκια πάντως βγάλτε τα αμέσως από το ψυγείο σας. Διαβάστε τα αποτελέσματα έρευνας για τους κινδύνους που εγκυμονούν, και δεν θα το πιστεύετε. Εκ των προτέρων όμως σας τονίζουμε ότι η έρευνα αυτή έχει αμφισβητηθεί από πολλούς...

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Princeton διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα που φυλάμε στο ψυγείο, το οποίο είναι στολισμένο σαν “λατέρνα” με μαγνητάκια, είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για την υγεία μας και αυτό εξαιτίας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δέχονται από τους μαγνήτες.

Οι ερευνητές μελέτησαν για μήνες, 2 ομάδες ποντικών. Την μια ομάδα την τάιζαν με τρόφιμα που διατηρούσαν σε ένα ψυγείο δίχως διακοσμητικά μαγνητάκια και την άλλη την τάιζαν με τρόφιμα που διατηρούσαν σε ένα ψυγείο γεμάτο με διακοσμητικά μαγνητάκια στην πόρτα του. Εκείνο που τους τρόμαξε ήταν ότι μετά το τέλος της έρευνας οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι ποντικοί που έτρωγαν τρόφιμα από το ψυγείο με τα μαγνητάκια, παρουσίασαν μέχρι και 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιον καρκινικό όγκο. Και αυτό γιατί τα φαγητά τους ουσιαστικά βομβαρδίζονταν από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των διακοσμητικών μαγνητών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μαγνήτες που έρχονται σε επαφή με μια ηλεκτρική συσκευή τείνουν να υπερπολλαπλασιάζουν την ακτινοβολία τους και το μαγνητικό τους πεδίο με αποτέλεσμα αυτή να διαπερνά την πόρτα του ψυγείου και να διαβρώνει τα φαγητά, ή εν πάση περιπτώσει να τα κάνει βλαβερά για την υγεία μας.

Πάντως υπάρχει και η αντίθετη επιστημονική άποψη που θέλει τα μαγνητάκια στο ψυγείο να είναι εντελώς ακίνδυνα για την υγεία μας. Αφού:

- Οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία.

- Τα διακοσμητικά μαγνητάκια είναι μόνιμοι μαγνήτες με ασθενή μαγνητικά πεδία.

- Η δύναμη των μαγνητικών πεδίων μειώνεται πολύ γρήγορα με την απόσταση.

- Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν κάποια ορατή ή μόνιμη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η χρήση μεγάλου και ισχυρού μαγνήτη σε μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας (MRI) είναι εξαιρετικά ασφαλής.

- Τα ψυγεία χρησιμοποιούν μαγνήτες για να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές και ηλεκτρικούς κινητήρες που έχουν μαγνήτες, για να δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι σίγουρα σε πιο κοντινή απόσταση με τα τρόφιμα, καθώς και ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνήτη.

- Εξάλλου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ,ECDC) δεν επιβεβαίωσε τα άρθρα αυτά που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες το πανεπιστήμιο Princetonδεν έχει στα αρχεία του, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι μετά το σάλο που ξέσπασε.

Πηγή : iatropedia.gr

“Χαμένος” σε ντεκολτέ στρίπερ ο Μέσι! (ΦΩΤΟ)


Περιοδικό από την Αργεντινή έδωσε στην δημοσιότητα μία φωτογραφία με τον Λιονέλ Μέσι να είναι “χαμένος” στο ντεκολτέ μιας ξανθιάς στρίπερ στο Λας Βέγκας

Και ο Μέσι... μπερμπάντης! Το περιοδικό Pronto από την Αργεντινή δημοσιεύει ένα ντοκουμέντο, που παρουσιάζει τον σταρ της Μπαρτσελόνα “χαμένο” στο ντεκολτέ μιας ξανθιάς παρουσίας στο Λας Βέγκας, όπου είχε βρεθεί τον Ιούλιο στο πάρτι του Ρονάλντο. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η σύζυγος του Μέσι και μητέρα του γιου τους, Τιάγκο, έχει ήδη δει τη φωτογραφία και ο γάμος τους διέρχεται σοβαρή κρίση.

Το περιοδικό Pronto στο εξώφυλλό του δημοσιεύει μια φωτογραφία με το κεφάλι του Αργεντινού σταρ της Μπαρτσελόνα... χωμένο στο πλούσιο μπούστο μιας ξανθιάς στρίπερ!


http://www.newsit.gr/

Τέλος η φυλακή από την Μονόπολη-Δείτε γιατί...

Αλλάζει ριζικά το παιχνίδι «Μονόπολη» από εδώ και στο εξής, καθώς, η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, αποφάσισε να «θέσει σε διαθεσιμότητα» τον αστυνομικό, που μας έστελνε στη «φυλακή» του παιχνιδιού.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν να κάνουν το δημοφιλές παιχνίδι πιο σύγχρονο συμβαδίζοντας με το πιεστικό πρόγραμμα των σημερινών παιδιών.

Με τις ασχολίες, τα διαβάσματα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις δραστηριότητες, τα σημερινά παιδιά δεν έχουν χρόνο να παίζουν επιτραπέζια που διαρκούν πολλή ώρα και το πεδίο της φυλακής στη Μονόπολη, φαίνεται να έκανε το παιχνίδι αργό. Πλέον χωρίς τη φυλακή, το παιχνίδι θα διαρκεί μόλις 30 λεπτά.

Πηγή:thestival.gr

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ήταν... υπαρκτό πρόσωπο! Αυτή είναι η ιστορία του


Ένας γιατρός τον οποίο συνάντησε σε φυλακή του Μεξικού ο Τόμας Χάρις, συγγραφέας της «Σιωπής των αμνών», ήταν η έμπνευση για να γεννηθεί ο πιο διάσημος κανίβαλος, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Ο Χάρις και ο «δρ Σαλαζαρ» γνωρίστηκαν σε μια φυλακή του Μεξικό, όπου ο δεύτερος ήταν έγκλειστος τη 10ετία του ’60. 
Τη συνάντηση και τη γνωριμία τους αποκάλυψε ο ίδιος ο συγγραφέας σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. 

Ο Τόμας Χάρις έχει γράψει τα βιβλία: Κόκκινος Δράκος, Σιωπή των Αμνών και Χάνιμπαλ με... "πρωταγωνιστή" τον Χάνιμπαλ Λέκτερ Ο Χάρις γνώρισε τον... αληθινό Χάνιμπαλ στην κρατική φυλακή του Νουέβο Λεόν όταν βρέθηκε εκεί για δημοσιογραφική δουλειά. Ήταν μόλις 23 ετών. 

Είχε πάει στη φυλακή για να πάρει συνέντευξη από τον Dykes Askew Simmons, έναν θανατοποινίτη που είχε δολοφονήσει τρεις ανθρώπους. 

Ο Simmons είχε προσπαθήσει να αποδράσει, η αστυνομία τον πυροβόλησε για να τον σταματήσει και ο «δρ Σαλαζάρ» του έσωσε τη ζωή, όπως ενημερώθηκε ο Χάρις. 

Στο κείμενο της εισαγωγής της «Σιωπής των Αμνών», στην έκδοση των 25 ετών, μέρος της οποίας δημοσίευσαν οι Times, ο Χάρις αποκάλυψε πως ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο που έγινε η έμπνευσή του για τη δημιουργία του γιατρού – κανίβαλου, Χάνιμπαλ Λέκτερ. 

Τον «δρ Σαλαζάρ» παρουσίασε τον 23χρονο, τότε, δημοσιογράφο, ένας δεσμοφύλακας. Άρχισαν να μιλούν για τον τραυματισμό του Σίμονς και το πως ο «δρ Σαλαζάρ» περιποιήθηκε τις πληγές του και σταμάτησε την αιμορραγία.

Αλλά η συζήτηση έφτασε σε... σκοτεινά μονοπάτια όταν ο γιατρός άρχιζε να ρωτάει τον Χάρις για την παραμορφωμένη εμφάνιση του Σίμονς και τα θύματά του. 
Η ταινία "Η Σιωπή των Αμνών" με τον Άντονι Χόπκινς και την Τζόντι Φόστερ κέρδισε, το 1991, πέντε βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Α' Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου Την ιστορία που συνόδευε τον φυλακισμένο γιατρό αποκάλυψε στον Χάρις ο δεσμοφύλακας. 

Ο «δρ Σαλαζάρ» ήταν δολοφόνος και είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή. «Είναι τρελός. Δε θα φύγει ποτέ από ‘δω μέσα». 

Η γνωριμία με τον «δρ Σαλαζάρ» που έδωσε την έμπνευση στον Χάρις να γράψει το 1981 τον «Κόκκινο Δράκο» και να δημιουργήσει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ήθελε, όπως έγραψε, έναν χαρακτήρα που να καταλαβαίνει το εγκληματικό μυαλό, με μια περίεργη κατανόηση για αυτό. «Δεν ήταν ο δρ Σαλαζάρ αλλά εξαιτίας του δρ Σαλαζάρ μπόρεσα να αναγνωρίσω τον συνάδελφό του, Χάνιμπαλ Λέκτερ». 

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO!!! 'Eτσι κάνουν ΒΑCHELOR στο Πακιστάν!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... απλά!
Εικόνα και ήχος προσφέρουν μια μοναδική απόλαυση!



ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Σπάνια ασθένεια έχει μετατρέψει το δέρμα 8χρονου ίδιο με εκείνο του ψαριού!!!


Ο οκτάχρονος Pan Xianhang από την Κίνα, γνωστός και ως ''το αγόρι ψάρι'', πάσχει από μια σπάνια νόσο που έχει μετατρέψει το δέρμα του ίδιο με αυτό του ψαριού.

Ο Pan, από την ημέρα που γεννήθηκε και διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη νόσο της ιχθύασης, είναι αναγκασμένος να ζει με αυτό καθώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία.

Σοβαρές δερματικές ανωμαλίες έχουν επηρεάσει το σχήμα των βλεφάρων, τη μύτη του, το στόμα και τα αυτιά, ενώ περιορίζει επίσης την κίνηση των χεριών και των ποδιών του.

Το κρύο νερό μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της υπερθέρμανσης και μια κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πυρόλυσης του δέρματος.

Οι γιατροί εξετάζουν επί του παρόντος άλλους τρόπους για τη θεραπεία του παιδιού.

Οι απίστευτες προϋποθέσεις πρόσληψης για τους Κινέζους εργάτες της Apple – Γδύνονται για να αποδείξουν πως δεν έχουν τατουάζ

Για να πάρετε στα χέρια σας το υπερσύγχρονο (status symbol) iPhone κάποιοι χρειάζεται να δουλεύουν περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα με αμοιβή 1,5 δολάριο την ώρα.

Τα αποτελέσματα έρευνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Κίνα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό. Οπως και οι προϋποθέσεις που θέτει η Apple για να προσλάβει έναν εργαζόμενο στην ασιατική χώρα.

Τα τρία εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η Apple στην Κίνα επιβάλλουν στους εργαζόμενούς τους, πολλοί από τους οποίους είναι ανήλικοι, υπερβολικές υπερωρίες. Μιλάμε για 30 ώρες την εβδομάδα. Στα τρία εργοστάσια της Pegatron, συγκερκιμένα, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι 70.000 εργάτες δουλεύουν υποχρεωτικά μέχρι και 69 ώρες την εβδομάδα και ότι πολλοί είναι κάτω των 18 ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προμηθευτές της Apple στην Κίνα κατηγορούνται για εκμετάλλευση των εργαζομένων τους. Οι έρευνες έχουν γίνει πιο εντατικές από το 2010, όταν αυτοκτόνησαν 13 εργάτες στο εργοστάσιο της Foxconn, που κατασκευάζει μέρη του iPhone.

Η απάντηση της Apple ήταν πως από το 2007, έχει επιθεωρήσει 15 φορές τις εγκαταστάσεις της Pegatron και ότι ο μέσος όρος χρόνου εργασίας είναι 46 ώρες την εβδομάδα. Πρόσθεσε ακόμα, ότι θα ερευνήσει άμεσα τις νέες καταγγελίες.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι της έρευνας. Το δεύτερο, το πιο περίεργο αφορά τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για να εργαστούν για την Apple. Αναλυτικά, σύμφωνα με τη λίστα των προσόντων οι εργάτες δεν πρέπει να είναι πιο κοντοί από 1,5 μ, δεν πρέπει να έχουν τατουάζ ή καψίματα από τσιγάρα και η ηλικία τους να είναι από 16 ως 35. Επίσης, απορρίπτονται οι έγκυες γυναίκες, όσοι ανήκουν στις μειονότητες Hui, Tibetan Uighur και όσοι έχουν περίεργα κουρέματα ή βαμμένα μαλλιά.

Στο εργοστάσιο AVY όσοι υποβάλουν αίτηση εργασίας υποχρεούνται να γδύνονται από τη μέση και πάνω ενώπιον όλων προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν έχουν τατουάζ.

iefimerida.gr 

Το The Closet είναι ο απόλυτος οδηγός αγοράς για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ

Πανικός σε παραλία του Ηρακλείου: Συνελήφθη... αυνανιζόμενος Ινδός!


Στο αυτόφωρο οδηγείται ένας 52χρονος Ινδός, που συνελήφθη χθες Κυριακή σε παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο γιατί αυνανιζόταν!

Ο Ινδός είχε μπει στο νερό μέχρι τα γόνατα και βλέποντας δεκάδες γυναίκες γύρω του, θέλησε να ικανοποιηθεί μόνος του. Τη σκηνή είδαν έκπληκτοι οι λουόμενοι.

Ανάμεσα τους ήταν και ένας αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Αμέσως ειδοποίησε το Λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος σήμερα δικάζεται. 

Δεν θα πιστεύετε που βρέθηκαν αυτές οι ράβδοι χρυσού!


Μια Ταϊβανέζικη σπείρα λαθρεμπόρων χρυσού ανακαλύφθηκε από τις αρχές της Νότιας Κορέας, που βρήκαν τον κρυμμένο χρυσό σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ράβδοι χρυσού μεταφέρονταν κρυμμένες μέσα στα οπίσθια των διακινητών, οι οποίοι υπολογίζεται πως μπορούσαν να μεταφέρουν περίπου 5 κιλά ο καθένας ή 24 τεμάχια. Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 270 ράβδοι χρυσού, ενώ συνελήφθη ένας 47χρονος άνδρας που ονομάζεται Zou και οκτώ συνεργοί του.


Φρίκη: 57χρονος εργαζόταν στο κυλικείο σχολείου και βίασε 7χρονη μαθήτρια...


Σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα ένας 57χρονος Ινδός πολίτης για τον βιασμό μιας 7χρονης μαθήτριας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε σχολείο του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με έναν δικηγόρο της οικογένειας του θύματος.

Δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι έκρινε τον Ινδό πολίτη ένοχο για τον βιασμό της μικρής Σάρα στο κυλικείο του σχολείου στο οποίο αυτός εργαζόταν, όπως και για το ότι είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το αποκάλυπτε, πρόσθεσε ο δικηγόρος Χουσέιν αλ Τζαζίρι. 

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από εφετείο και στη συνέχεια από το ακυρωτικό δικαστήριο για να εφαρμοστεί, έχει στόχο να "ξαναδώσει την ελπίδα στο θύμα και στην οικογένειά του για την απόδοση δικαιοσύνης", πρόσθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος κάλεσε τους γονείς παιδιών που έχουν πέσει θύμα βιασμού να καταγγέλλουν το έγκλημα αυτό. 

Τον Φεβρουάριο του 2011 εκτελέστηκε ένας πολίτης των ΗΑΕ που είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τον φόνο ενός τετράχρονου παιδιού πακιστανικής υπηκοότητας σε τέμενος του Ντουμπάι. 

Η εκτέλεσή του ήταν η πρώτη ενός θανατοποινίτη εδώ και περίπου δέκα χρόνια στο εμιράτο. 

Εκτελέσεις γίνονται σπάνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μολονότι η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής, αυτή συχνά μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός!


Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”, είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ.

Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές…ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια.

Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου “έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία” (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα;

Η ελληνική Δικαιοσύνη, με την ιστορία του Εφραίμ, αφού δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις, απέδειξε ότι μπορεί. Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα: Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το “δεξί χέρι” του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες “βρώμικες δουλειές”.

Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, “κελάηδησε”. Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη “βόμβα”, ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: “Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή”;

Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: “Έχω δίπλα μου τον ήρωα”, της είπε. Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε.

Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.

tsantirinews

Ο Μαραντόνα κλωτσάει τα μπαλάκια… ενός άτυχου παπαράτσο


Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για τους παπαράτσι. Για την ακρίβεια, όποτε εμφανισθούν στο δρόμο του, τους βλέπει ως… μπάλα και αρχίζει τις κλωτσιές.

Το μαγικό αριστερό του Αργεντίνου είχε την τιμή να δοκιμάσει φωτορεπόρτερ, που θέλησε να απαθανατίσει τον «πίμπε ντ’ όρο» («χρυσό παιδί») μαζί με την σύντροφό του Βερόνικα Οχέδα και το παιδί τους.

Μάλιστα, ο Ντιέγκο… στόχευσε πολύ χαμηλά…

«Μου έδωσε δυο κλωτσιές στο γόνατο και στα γεννητικά όργανα. Καταλαβαίνω πως ο Μαραντόνα είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, αλλά δεν μπορεί να ενεργεί μ’ αυτό τον τρόπο. Ήμουν στον δρόμο για να κάνω την δουλειά μου. Το κάνω αυτό για να ζήσω. Κατά την διάρκεια της επίθεσης μου έδειξε ένα πολύ αντιπαθητικό πρόσωπο», δήλωσε ο άτυχος παπαράτσο. Στι πλευρό του στάθηκε και ο διευθυντής του περιοδικού που δουλεύει ο φωτορεπόρτερ. «Ο συνάδελφός μας δέχτηκε βίαιη επίθεση. Ήθελε απλά να τραβήξει μια εικόνα του Μαραντόνα με τον πατέρα του και την οικογένειά του. Μπορεί ο Ντιεγκίτο να ήταν σε κακή διάθεση».

http://www.koolnews.gr/

Ποια είναι η Μονή Εσφιγμένου με τους μοναχούς-ταλιμπάν που δε φεύγουν από εκεί

Η Μονή Εσφιγμένου έρχεται κάθε τόσο στην επιφάνεια από τις ηρωικές προσπάθειες των μοναχών της να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια της Πολιτείας να τους εκδιώξει από εκεί. Γιατί όμως επιχειρείται η εκδίωξη; Γιατί οι μοναχοί «θεωρούνται» σχισματικοί; Ποια η ιστορία της;

Στη 18η ιεραρχία των αγιορείτικων μονών ανήκει η Μονή Εσφιγμένου, που είναι παραθαλάσσια και βρίσκεται βορειοανατολικά της Αθωνικής χερσονήσου.Οι ιστορικές πηγές μαρτυρούν την ύπαρξη ιεράς μόνης με το όνομα αυτό ήδη από το δέκατο αιώνα μ.Χ. Κι ενώ η παράδοση θέλει την εν λόγω μονή να ιδρύθηκε από την αυτοκράτειρα Πουλχερία (408- 450 μ. Χ), οι ιστορικοί συμφωνούν στο ότι τον 14ο αιώνα επισημοποιήθηκε η ύπαρξη μοναστηριού στη συγκεκριμένη περιοχή με αυτό το όνομα, με ηγούμενο μάλιστα το Γρηγόριο Παλαμά. Σε αυτό το μοναστήρι επίσης έζησε για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Πατριάρχης Αθανάσιος Α'.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο, το οποίο έχει ερημωθεί πολλές φορές από πειρατικές επιδρομές, κυρίως εκ των Αγαρηνών, αλλά απέκτησε σημαντική δύναμη μετά τον 18ο αιώνα. Το καθολικό κτίστηκε το 1810 μ.Χ σε θέση παλαιότερου ναού που κατεδαφίστηκε, ενώ η αγιογράφηση έγινε από τους Γαλατσάνους ζωγράφους το 1811 και το 1812 μΧ.

Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 μάλιστα, η Μονή Εσφιγμένου κατελήφθη από τους Τούρκους, οι οποίοι και προκάλεσαν πολύ μεγάλη καταστροφή, εκτελώντας μεγάλο μέρος της αδελφότητας, λεηλατώντας και προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.

Μετά την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που υπέστη κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, η Μονή Εσφιγμένου μετατράπηκε σε μουσείο στο οποίο φυλάχτηκαν πολλά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κειμήλια, εικόνες, σπάνια χειρόγραφα και πολλά άλλα. Το πιο σημαντικό κειμήλιο για τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία είναι η ψηφιδωτή εικόνα του Ιησού.

Εδώ και χρόνια η Μονή Εσφιγμένου βρίσκεται υπό κατάληψη από μοναχούς οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την προσέγγιση που έκανε ο Πατριάρχης Αθηναγόρας με τον Πάπα Παύλο τον ΣΤ’στην Ιερουσαλήμ το 1964,. Η προσέγγιση οδήγησε στην αμοιβαία άρση των αναθεμάτων που είχαν χωρίσει τους ορθόδοξους και ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς από το Σχίσμα του 1054. Αυτή η συμβολική χειρονομία άνοιξε τη δυνατότητα του αυθεντικού διαλόγου μεταξύ των Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών για πρώτη φορά μετά από αιώνες. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν άρεσε στην μοναχούς στην Μονή Εσφιγμένου.

Ο Ηγούμενος της Μονής, κ. Μεθόδιος, εν έτει 2009 σε συνέντευξή του στο elora.gr, απαντώντας στην ερώτηση: «Πώς άρχισε η αντιπαλότητα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ποιες ήταν οι αιτίες», είπε:

«Η ιστορία έχει αρχίσει από το 1972. Βλέποντας τότε την απόκλιση του Πατριάρχη Αθηναγόρα από την Ορθόδοξη Πίστη των Πατέρων μας, ο τότε γέροντας της Μονής Εσφιγμένου Αθανάσιος έκοψε το μνημόσυνο και την επικοινωνία μ’ αυτούς που μνημόνευαν τον Πατριάρχη. Σαν πρώτο μέτρο, η Ιερά Κοινότητα με έγγραφο έδιωξε τον αντιπρόσωπο της Μονής. Σύμφωνα όμως με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους δεν επιτρέπεται ο διωγμός ενός εκπροσώπου πέρα από τους έξι μήνες και για λόγους θρησκευτικούς. Μετά τους έξι μήνες, αυτοδικαίως επανέρχεται στη θέση του. Αυτό δεν έγινε ποτέ, παρ’ ότι πολλές φορές είπαμε να επιστρέψουμε στη θέση μας, αυτοί μας λένε ότι αν δεν υποχωρήσετε δεν πρόκειται να επιστρέψετε.

Το 1974 μας είχαν κλείσει επί έξι μήνες μέσα στη Μονή και δεν μπορούσαμε ούτε στην πόρτα να βγούμε, ούτε τηλέφωνα, ούτε επικοινωνία, ό,τι μπορείς να φανταστείς! Πέρασε όμως αυτό σιγά – σιγά, μετά κοιμήθηκε ο γέροντας Αθανάσιος, ήρθε ο γέροντας Ευθύμιος, αλλά συνεχίστηκε η ίδια ιστορία, ο ίδιος διωγμός. Το 1999 κοιμήθηκε ο γέροντας Ευθύμιος και κατόπιν συμφωνίας - και σύμφωνα με το Καταστατικό - ψήφισαν 40 μοναχοί και οι 38 ψήφισαν εμένα για Ηγούμενο. Στείλαμε όλα τα έγγραφα που απαιτεί η Κοινότητα για να τα διαβιβάσει στο Πατριαρχείο, αλλά η Κοινότητα δεν τα έστειλε ποτέ στο Πατριαρχείο. Από τότε που ανέλαβα σαν Ηγούμενος, άρχισε ο πιο σκληρός διωγμός, κόπηκαν τα πάντα».

Παράλληλα σχολίασε «Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα γίνει εκείνη τη στιγμή. Τι θα γίνει, μόνον ο Θεός το ξέρει. Εμείς έχουμε πάρει την απόφασή μας, όταν λέμε Ορθοδοξία ή Θάνατος, το εννοούμε…! Έχουμε πάρει την απόφασή μας και μόνο ο Θάνατος μπορεί να μας βγάλει από την Μονή! Όταν γινόμαστε μοναχοί, υποσχόμαστε στον Θεό ότι θα μείνουμε στην Μονή μέχρι να πεθάνουμε», καλούμενος να απαντήσει στο τι θα γίνει εάν επιχειρηθεί η βίαιη εκδίωξή τους.

Για τους σχισματικούς ο Επίσκοπος Μαραθώνος Φώτιος έγραψε το 2005: «Το ζητούμενο είναι η κοινωνία με τον Χριστό και όχι με ανθρώπινους θεσμούς. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να επιστρέψουν οι πεπλανημένοι αδελφοί στην Εκκλησία και να πάψουν να πλανούν και άλλους στο σχίσμα, πιθανόν δυσαρεστημένους, σχολαστικούς ή πιστούς και καλοπροαίρετους... Ας επιστρέψουν εκείνοι στον Χριστό, που έθεσαν την ανθρώπινη τους μοντέρνα Εκκλησία του Βαρθολομαίου υπεράνω της Εκκλησίας του Χριστού και των Αγίων Πατέρων».

Το 2002 εξελέγη από την Ιερά Κοινότητα μια νέα αδελφότητα για να επανδρώσει το μοναστήρι, αλλά ακόμη δεν μπορεί να εισέλθει σ' αυτό, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης, και εγκαταβιεί προσωρινά στις Καρυές. Οι συνεχιζόμενες διαμάχες κι εντάσεις οδήγησαν στα σημερινά επεισόδια με την είσοδο των ΜΑΤ στη Μονή.

http://www.koolnews.gr/

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν βρεθεί σε αποσκευές


Ταξιδιώτες με βαλίτσες που προκάλεσαν έκπληξη

Όλοι μας μπορεί να βάζουμε αρκετά άχρηστα πράγματα στη βαλίτσα μας όταν πηγαίνουμε διακοπές. Όμως, ό,τι κι αν πήρατε μαζί σας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν διαβάσετε παρακάτω τι είχε βρεθεί σε αποσκευές άλλων!

Μία… τίγρη


Ναι, είναι αλήθεια. Μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη προσπαθούσε να περάσει κάτι ύποπτο μέσα στις αποσκευές της καθώς ταξίδευε προς το Ιράν. Στην αρχή φαινόταν σαν κάποιο λούτρινο παιχνίδι, όμως ο έλεγχος που ακολούθησε βρήκε ότι το τριών μηνών τιγράκι ήταν απόλυτα αληθινό! Το δύσμοιρο αιλουροειδές είχε ναρκωθεί και είχε στριμωχθεί σε μια κακά αεριζόμενη βαλίτσα, ούτως ώστε να πωληθεί έναντι χιλιάδων δολαρίων στο Ιράν. Ευτυχώς το τιγράκι ήταν υγιές και στάλθηκε σε κέντρο προστασίας τίγρεων για να βρει αγάπη και περιποίηση.

Σκελετοί


Στο Μόναχο, κάτι παράξενα σχήματα εμφανίστηκαν στην οθόνη ελέγχου καθώς περνούσε η βαλίτσα μιας κυρίας. Οι ελεγκτές βρήκαν, έκπληκτοι, πως η γυναίκα κουβαλούσε τα οστά του αδερφού της, ο οποίος είχε πεθάνει 11 χρόνια νωρίτερα και που ήθελε να θαφτεί στην Ιταλία. Κανείς δεν ξέρει γιατί η γυναίκα περίμενε 11 χρόνια ή γιατί έβαλε τα οστά του αδερφού της στη βαλίτσα της. Ωστόσο, αφότου έδειξε τα απαραίτητα έγγραφα, της επιτράπηκε η μεταφορά τους.

Ένα μωρό


Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Οι γονείς ενός παιδιού προσπαθούσαν να περάσουν το παιδί τους επειδή δεν διέθεταν τη σωστή βίζα γι’ αυτό. Το πέντε μηνών μωρό ανακαλύφθηκε στο αεροδρόμιο, όταν το έδειξε η οθόνη ακτίνων Χ. Το ζευγάρι κατηγορήθηκε επειδή εξέθεσε το παιδί του σε μεγάλο κίνδυνο ραδιενέργειας λόγω των ακτίνων.

Περιστέρια


Το χειρότερο είναι ότι ο επιβάτης που τα κουβαλούσε δεν μπήκε καν στον κόπο να τα βάλει στη βαλίτσα του. Καθώς πετούσε από το Ντουμπάι, προφανώς θεώρησε καλύτερη ιδέα να δέσει τα -ζωντανά- περιστέρια στα πόδια του και να τα καλύψει με μεγάλους φακέλους. Στη συνέχεια, προσπάθησε να περάσει από τον έλεγχο αποσκευών. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοσχολιάσουμε…

Φίδια


Αυτό δεν πρόκειται να το πιστέψετε! Μια γυναίκα είχε προσπαθήσει να μεταφέρει έναν πύθωνα κρύβοντάς τον ….στο σουτιέν της. Οι αστυνομικοί την κατάλαβαν όταν την πρόσεξαν να ξύνει επανειλημμένα το στήθος της. Φρικαλέο!

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο αεροπλάνο εάν ένας από τους παραπάνω είχε καταφέρει να περάσει λαθραία αυτά που μετέφερε. Δηλαδή μιλάμε για φίδια με περιστέρια! Κακός συνδυασμός.

newsbeast

Ο πολύτεκνος μπαμπάς με τα… 22 παιδιά!


Υπέγραψε συμβόλαιο για reality show με θέμα τη ζωή του

Ο Οrlando Shaw από το Tennessee των ΗΠΑ έχει γίνει διάσημος κυρίως λόγω της οικογενειακής του κατάστασης: στα 33 του χρόνια έχει είκοσι δύο παιδιά από δεκατέσσερις γυναίκες και αυτό φαίνεται πως θα του εξασφαλίσει μία θέση στην τηλεόραση καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για το δικό του reality show.

«Πολύς κόσμος από το Χόλιγουντ με πήρε τηλέφωνο», δήλωσε ο ίδιος.

Τα χρήματα που θα βγάλει από το reality show θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για την οικονομική στήριξη των παιδιών του καθώς εκτιμάται πως η πολιτεία του Tennessee δίνει 7.000 δολάρια το μήνα σε επιδόματα για τα παιδιά του Shaw, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Άνεργος ο ίδιος, δηλώνει πως δεν θέλει πλέον να μεγαλώσει άλλο η οικογένειά του. Αλλά αν χόρτασε την πατρότητα, τώρα θα γευτεί και την ιδιότητα του παππού, αφού η 16χρονη κόρη του είναι έγκυος.

Πάντως η ιδέα δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει. «Έχω εγώ μωρά για εκείνη. Αν ήθελε ένα μωρό, ο μπαμπάς έχει αρκετά», δήλωσε.

newsbeast

Συμβαίνουν και αυτά: Δείτε για ποιο λόγο αυτή η παχύσαρκη Γυναίκα πληρωνόταν από άνδρες

Η 44χρονη Ντόνα Σίμπσον ήταν παχύσαρκη από μικρή ηλικία. Ήδη από τα σχολικά της χρόνια ζύγιζε περισσότερα από 100 κιλά και πριν από λίγα χρόνια έφθασε τα 300! Το 2007 έγινε η πιο παχύσαρκη γυναίκα που κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές μωρό. Η σχέση της με το φαγητό έγινε αρρωστημένη, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα blog, στο οποίο προσκαλούσε άνδρες να την βλέπουν να τρώει, έναντι συνδρομής 19 δολαρίων το μήνα.

Όπως λέει η ίδια, οι «πελάτες» της ήταν ευυπόληπτοι δικηγόροι, γιατροί, ακόμη και φοιτητές που της έλεγαν ότι την θεωρούσαν ελκυστική και την φαντασιώνονταν. Πολλοί της έστελναν περισσότερα χρήματα για να αγοράζει πίτσες, χάμπουργκερ και παγωτά και να τα τρώει σε «ζωντανή μετάδοση» από το Διαδίκτυο.

Κάποια στιγμή, η Ντόνα κατάλαβε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αφού χώρισε από τον επί σειρά ετών σύντροφό της και πατέρα των δύο παιδιών της, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Έκλεισε το «ανώμαλο» σάιτ της, μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ και άρχισε να κάνει δίαιτα.


Απίστευτο: Τα μωρά μαθαίνουν τη μητρική γλώσσα τους πριν γεννηθούν!


Μωρά που έχουν γεννηθεί πριν από λίγες μόνο ώρες, είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τους ήχους της μητρικής γλώσσας τους από τους ήχους μιας ξένης γλώσσας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι τα έμβρυα αρχίζουν να «απορροφούν» τη γλώσσα ενώ ακόμα βρίσκονται στην μήτρα, πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Κριστίν Μουν του Λουθηρανικού Πανεπιστημίου του Ειρηνικού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδιατρικής “Acta Paediatrica”, μελέτησαν 40 νήπια, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας περίπου 30 ωρών, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τη Σουηδία. Τα μωρά, ενόσω βρίσκονταν στο μαιευτήριο, άκουγαν διάφορες ηχογραφημένες φωνές τόσο στη μητρική γλώσσα τους, όσο και σε άλλες ξένες γλώσσες. 

Οι επιστήμονες αξιολογούσαν το ενδιαφέρον και την εξοικείωση των νηπίων με τους ήχους ανάλογα με το πόση ώρα αυτά ρουφούσαν την πιπίλα τους, η οποία ήταν συνδεδεμένη με ένα υπολογιστή που κατέγραφε τις αντιδράσεις των μωρών. Η χρονική διάρκεια βυζάγματος της πιπίλας αποτελούσε το μέτρο που έδειχνε σε ποιό βαθμό ένα νήπιο είχε ήδη έρθει σε επαφή ή όχι, ήδη από τη μήτρα, με τις διάφορες γλώσσες. Αν προτιμούσε να ακούει κάποιες φωνές, αντί να ρουφά την πιπίλα του, αυτό εκλαμβανόταν ως ενδιαφέρον και εξοικείωση με τη συγκεκριμένη γλώσσα. 

Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Σουηδία, αποδείχτηκε ότι τα νήπια αμέσως μετά τη γέννησή τους θήλαζαν την πιπίλα τους περισσότερη ώρα, όταν άκουγαν ξένες γλώσσες, πέρα από τα αμερικανικά ή τα σουηδικά αντίστοιχα. 

Οι μηχανισμοί του εγκεφάλου για την ακοή αναπτύσσονται κατά την 30ή εβδομάδα της κύησης και η νέα μελέτη δείχνει ότι τα αγέννητα μωρά ακούνε την ομιλία της μητέρας τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων περίπου δέκα εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Έτσι, μόλις γεννιούνται, δείχνουν (με τον τρόπο τους!) τι έχουν ήδη μάθει. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νήπια ακούνε κυρίως τα φωνήεντα και με αυτά εξοικειώνονται περισσότερο. 

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ότι τα νεογέννητα είναι έτοιμα να μάθουν και αρχίζουν να διακρίνουν την μητρική τους γλώσσα από τις υπόλοιπες κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, όμως δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας ξεκινάει ήδη από τη μήτρα, κάτι που η νέα μελέτη υποδηλώνει. 

«Είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι τα έμβρυα μαθαίνουν, προτού γεννηθούν, τους ιδιαίτερους ήχους της μητρικής γλώσσας. Έτσι, η μελέτη μας μετατοπίζει την μετρήσιμη αναγνώριση των ήχων της γλώσσας από τους έξι περίπου μήνες της ζωής του μωρού στο προγεννητικό στάδιο», δήλωσε η Μουν.  

ikypros.com 

Η sony έβγαλε τηλεόραση με τιμή 25.000 Ευρώ...

ΦΩΤΟ-Ο Μοναχός με τη μολότοφ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Μονή Εσφιγμένου ανάμεσα στους μοναχούς της Νέας Αδελφότητας και της Παλαιάς Αδελφότητας. Όπως είναι γνωστό οι πρώτοι έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου διαμένουν οι δεύτεροι.

Έτσι σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια όταν άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν με ένα όχημα να σπάσουν την πόρτα. Ένας μοναχός της Παλαιάς αδελφότητας όπως φαίνεται και από την φωτογραφία του romfea.gr είχε στα χέρια του μια μολότοφ, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες πέταξε προς την κατεύθυνση.

Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που είναι αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότωφ.

Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου καί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία.

Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας.

Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

Η απάντηση της Παλαιάς Αδελφότητας

Από την πλευρά της η Παλαιά Αδελφότητα με ανάρτησή της στο ιστολόγιο της esfigmenou.blogspot.gr δίνει την δική της εκδοχή για τα σημερινά γεγονότα:

«Μετά τους λοστούς και τις βαριές οι Κατσουλιέρηδες τώρα και με σκαπτικό τύπου CAT προσπάθησαν να μπουν στο κονάκι μας με την βοήθεια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την προσπάθεια των Κατσουλιέρηδων που με αλλοδαπούς εργάτες προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα στο κονάκι μας. Αλλά όπως βλέπετε στην φωτό τους έδιναν οδηγίες και τους συνόδευσαν … αλλιώς δεν θα είχε φτάσει ποτέ το σκαπτικό στην πόρτα μας. Δείτε το video και πείτε μας γιατί ως αμυνόμενοι διαπράξαμε και έγκλημα κατά ζωής. Πετάξαμε λέει εκρηκτικά μετά στουπί μετά πέτρες, την ίδια ώρα που το σκαπτικό έπεφτε στην πόρτα μας. Εκρηκτικά δεν πετάξαμε ΠΟΤΕ… αφορμή ήταν για να νομιμοποιήσουν την όποια αστυνομική επέμβαση εναντίον των μοναχών μας … είδαν απλά ότι η αστυνομική συνοδεία απλά δεν βοήθησε και έψαχναν αφορμή για να μπουν τα ΜΑΤ να δείρουν τα γερόντια. Πότε ξανά έχετε δει αστυνομική παρουσία – συνοδεία  σε ιδιωτική προβοκάτσια; ΕΛΕΟΣ».

Πηγές: romfea.gr, esfigmenou.blogspot.gr

Πάπας Φραγκίσκος: ”Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους ιερείς;”


Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων. Κατηγορηματική άρνηση για χειροτόνηση γυναικών

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από τη Βραζιλία προέβη σε μία φιλελεύθερη δήλωση, αναφορικά  με τη στάση που κρατούσαν οι προκάτοχοί του, για το θέμα των ομοφυλόφιλων.

Βρισκόταν εντός του αεροπλάνου που θα τον μετέφερε στην Ιταλία, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Τότε ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: ”Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω το σεξουαλικό προσανατολισμό των ιερέων. Αν κάποιος άνθρωπος αναζητά τον Ιησού και το καλό, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτή τη συμπεριφορά;”.

Επιπλέον, προσέθεσε πως οι ομοφυλόφιλοι δε θα πρέπει να περιθωριοποιούνται, αντίθετα θα πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία.

Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο ”ποντίφικας” είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι ”οριστική”.

”Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει “όχι”. Αυτή η πόρτα έχει κλείσει” τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

Πηγή: wsj

Είναι η πιο SEΧΥ ελληνίδα και κολάζει και ΑΓΙΟΥΣ. Έχετε αντίρρηση;


Πριν από λίγες μέρες αποκαλύψαμε την στροφή της Δήμητρας Αλεξανδράκη στο τραγούδι(;) με το καλοκαιρινό single crazy Beach.

Σε αυτό το πλαίσιο το κορίτσι φόρεσε το μαγιό της και πόζαρε για τις ανάγκες του clip.

Το κορίτσι απλά στήθηκε και όλος ο κόσμος έμεινε. Σταμάτησε ρε παιδί μου στην θέα της πίσω κίνησης. Ακόμη και η Όρκα η δολοφόνος Φάλαινα παραδόθηκε στα Κρητικά πισινά…Δείτε εικόνες…




Νυφούλα με… εσώρουχα και πέπλο η Κέιτ Άπτον


Αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα, αυτή την περίοδο, στο χώρο του μόντελινγκ. Ο λόγος; Εμφανής…
  
Οι πληθωρικές καμπύλες της και το σεξ απίλ της.

Η Κέιτ Άπτον, αυτή τη φορά, αποφάσισε να ντυθεί νυφούλα με τον πιο εντυπωσιακό και… σέξι τρόπο.

Γδύθηκε, έντυσε τα κάλλη της με λευκά εσώρουχα, φόρεσε το πέπλο της και πόζαρε στο φακό με φόντο εξωτικές παραλίες.

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό γνωστής εταιρίας νυφικών εσωρούχων.

Δείτε το βίντεο της διαφημιστικής καμπάνιας:

http://www.news.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger