Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τραγικό: Τα κλάματα του Νότη Σφακιανάκη έξω από Νοσοκομείο και η κατάρα του θανάτου

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013


Πριν λίγο καιρό ήταν ο αδερφός του. Έφυγε για 

το μεγάλο ταξίδι. Το σοκ για το Νότη; Μεγάλο. Τεράστιο. Δυσαναπλήρωτο. Τραγούδησε τον πόνο της απώλειας του αδερφού με το «Χάρε να ήσουν άνθρωπος». 
Xάρε, να ήσουν άνθρωπος για μία ώρα μόνο…να νοιώσεις από μοναξιά,να νοιώσεις από πόνο!! 
Θα’θελα να” σουν άοπλος,να έβγαινες σεργιάνι κι εγώ να κράταγα σπαθί,να κράταγα δρεπάνι…
Εδώ και λίγες ώρες ο Νότης θρηνεί έναν ακόμη στενό συνεργάτη του. Τον ονομαστό «Παζούζου». Τον άνθρωπο που επι εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υπέγραφε την ηχοληψία του Άρχοντα. Πληροφορήθηκα λοιπόν πως ο Νότης ήταν σήμερα όλη μέρα στο Νοσοκομείο με την ελπίδα ότι ο συνεργάτης του θα ξεπεράσει τον θάνατο. Δεν τα κατάφερε. Τον νίκησε. Τα τραύματα από σοβαρό τροχαίο τον λύγισαν. Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή δεν έδωσαν ελπίδες.
Τι να πούμε πέρα απο συλλυπητήρια. Και να σκεφτόμαστε ότι η ζωή είναι μικρή και πως μπορεί ν΄αλλάξει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κουράγιο στους γονείς και στους οικείους
nassos blog




Ανέκδοτο: Η παρθένα


Ήταν μια φορά μια παρθένα σε ένα αεροπλάνο.

Κάποια στιγμή ο πιλότος ανακοινώνει ότι το αεροπλάνο πέφτει και καλεί τους επιβάτες να κάνουν την «προσευχή» τους.

Πανικόβλητη η παρθένα αρπάζει τον επιβάτη που καθόταν δίπλα της και του λέει:

- Είμαι 28 χρονών και είμαι ακόμα ανέγγιχτη!!! Κάνε με να νιώσω γυναίκα ΤΩΡΑ!

Ο συνεπιβάτης της αρχίζει να ξεκουμπώνει το πουκάμισό του με ένα ύφος πολλά υποσχόμενο. Το βγάζει, της το πετάει και της λέει :

- Πάρτο μωρή να το σιδερώσεις!


Κατατροπώθηκε το Facebook!


Eκθρονίστηκε το Facebook από την πρώτη θέση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης που προτιμούν οι έφηβοι χάνοντας περίπου τη μισή από τη δύναμή του.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση Πάιπερ Τζέφρεϊ, το Facebook δεν αποτελεί πλέον το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφού συγκεντρώνει το το 23% των προτιμήσεων των εφήβων, την ώρα που το Twitter συγκεντρώνει το 26% των προτιμήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα τα «παιδί» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ συγκέντρωνε το 42% των προτιμήσεων των εφήβων.

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ διέψευσε κατηγορηματικά την απομάκρυνση των νέων από το Facebook ενώ το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα ευρήματα της έρευνας.

Σε τι είναι πρωτοπόρος κάθε χώρα – Δεν θα πιστεύετε σε τι κρατάει τα σκήπτρα η Ελλάδα [εικόνες]

Για ποίο λόγο είναι διάσημη η κάθε χώρα; Ποίο χαρακτηριστικό των κατοίκων της την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες στο κόσμο; Μια έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο , από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Ελληνες γι άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί για τη λατρεία που τρέφουν προς το κάπνισμα. Μπορεί να μην μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τους εαυτούς μας μεσώ αυτού του ιδιαίτερου χάρτη, ωστόσο με το λιτό αλλά και μεστό «smokers» γίνεται αντιληπτό πως η αγάπη μας για το τσιγάρο έχει γίνει πλεόν παγκοσμίως γνωστή.

Βέβαια, το DogHouse Diaries αποκαλύπτει χαρακτηριστικά άλλων χωρών που σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν χειρότερα του δικού μας όπως το «Cocaine use» ή το «Fascist Movements» που στιγματίζουν Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Δείτε το χάρτη του DogHouse Diaries ανά ήπειρο:




Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Βασιλιάς των ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ!!! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ PHOTO)


Είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Λεφτά, γυναίκες, δόξα. Όλα δικά σου. Αλλά μεταξύ μας... ΠΟΥ ΠΑΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ;

Νταξει αν δεν πάρεις τη χρυσή μπάλα, έχεις σιγουράκι το βραβείο του κλαρινογαμπρού.




Οι τύποι προσωπικότητας κατά τον Ιπποκράτη: Σε ποια ανήκετε;


Ο Ιπποκράτης (π. 460 π.Χ.-360 π.Χ.) παρατήρησε τις ομοιότητες που υπήρχαν ανάμεσα σε κάποιους ανθρώπους. 

Πίστευε ότι η προσωπικότητα σχηματίζεται από την ισορροπία των τεσσάρων..χυμών του ανθρώπινου σώματος. Δηλαδή από την ισορροπία του αίματος, του φλέγματος, της πράσινης και της μαύρης χολής. Έτσι, προέκυψαν οι εξής ονομασίες: φλεγματικός, αιματικός , μελαγχολικός και χολερικός.


Ο κίτρινος ήταν το ίδιο με τον φλεγματικό. Ο μπλε το ίδιο με τον αιματικό. Ο πράσινος το ίδιο με τον μελαγχολικό, και ο κόκκινος το ίδιο με τον χολερικό.
Πάμε να δούμε τους τέσσερις τύπους προσωπικοτήτων ,καθώς και τους τρόπους συμπεριφοράς των ανθρώπων και με τον τρόπο που αντιδρούν ανάλογα με την προσωπικότητα που είναι.
Αυτοί που είναι στα δύο επάνω τεταρτημόρια είναι οι εξωστρεφείς και αυτοί που βρίσκονται στα δύο κάτω τεταρτημόρια είναι οι εσωστρεφείς.
Η κάθετη γραμμή διαχωρίζει τις προσωπικότητες . Αριστερά είναι οι άνθρωποι που είναι προσανατολισμένοι στο καθήκον και δεξιά προσανατολισμένοι προς τους ανθρώπους.
• Η προσωπικότητα που βρίσκεται πάνω αριστερά είναι ο Χολερικός.
Εξωστρεφής προσανατολισμένος προς το καθήκον και συμβολίζεται με το γράμμα D.Του αρέσει να ηγείται και να έχει τον έλεγχο στα πράγματα. Το τέλειο περιβάλλον για αυτόν είναι το ζωηρό, το γρήγορο και το δυναμικό.
Χαρακτηριστικά:
• Dominant-Κυριαρχικός
• Direct- Άμεσος
• Demanding- Απαιτητικός
• Decisive- Αποφασιστικός
• Determined- Αποφασισμένος
• Doer –Δραστήριος
Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται πολιτικοί, ηγέτες, αστυνομικοί, προπονητές, στρατιωτικοί αξιωματούχοι, πετυχημένοι επιχειρηματίες ,διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων αλλά και δικτάτορες!
• Επάνω δεξιά είναι ο Αιματικός ή αλλιώς I. Εξωστρεφής προσανατολισμένος προς τους ανθρώπους. Του αρέσει να πείθει τους άλλους στον δικό τους τρόπο σκέψης. Το ιδανικό περιβάλλον για αυτόν είναι το διασκεδαστικό, το φιλικό και το ενθουσιώδης.
Χαρακτηριστικά:
• Inspiring- Εμπνευσμένος
• Influencing- Ασκεί επιρροή
• Impressionable- Ευκολοεπηρέαστος
• Interactive- Αλληλεπιδρώ
• Impressive-Εντυπωσιακός
• Involved- Συμμετέχω
Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εξαιρετικοί ηθοποιοί, πολιτικοί, εκφωνητές και παρακινητικοί ομιλητές.
• Κάτω δεξιά είναι ο Φλεγματικός ή αλλιώς S. Του αρέσει να παρέχει υποστήριξη για την ολοκλήρωση κάποιας δουλειάς. Το ιδανικό περιβάλλον για αυτούς είναι το προβλέψιμο, το σταθερό και το αρμονικό.
Χαρακτηριστικά:
• Supportive- Υποστηρικτικός
• Stable- Σταθερός
• Steady- Αμετάκλητος
• Sweet- Χαριτωμένος
• Status quo
• Shy- Ντροπαλός
Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται διπλωμάτες ,δάσκαλοι ,νοσηλευτές ,σύμβουλοι, αντιπρόεδροι.
• Κάτω αριστερά είναι ο C ο λεγόμενος Μελαγχολικός. Του αρέσει η συνεχής ποιότητα η υπεροχή και λαμπρή επίδοση. Το ιδανικό περιβάλλον για αυτόν είναι το δομημένο με ακρίβεια και ποιότητα.
Χαρακτηριστικά:
• Cautious-Επιφυλακτικός
• Calculating-Υπολογιστικός
• Competent-Ικανός
• Conscientious-Ευσυνείδητος
• Contemplative-Σκεπτικός
• Careful-Προσεκτικός
Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται μουσικοί, φιλόσοφοι.
Με την κατανόηση των παραπάνω δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Πηγή: www.oiko.files


Η κατανάλωση φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κοιλιακού ανευρύσματος της αορτής


Η κατανάλωση της ημερήσιας αναλογίας φρούτων και λαχανικών θα έπρεπε πλέον να θεωρείται αυτονόητη, καθώς εδώ και καιρό ακούμε για τα οφέλη στην υγεία από μια ισορροπημένη δίαιτα. Και τώρα ερευνητές από την Σουηδία ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας συχνά θανατηφόρας μορφής αορτικού ανευρύσματος.

Οι ερευνητές, υπό τον Dr. Otto Stackelberg του Ινστιτούτου Karolinska δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό του American Heart Association's Circulation.

Αφού διαίρεσαν πάνω από 80.000 άτομα ηλικίας 46 με 84 ετών σε τέσσερις ομάδες με βάση το ποσό των φρούτων και λαχανικών που κατανάλωναν ημερησίως, οι ερευνητές ξεκίνησαν μια μελέτη παρακολούθησης 13 ετών. Σε αυτό το διάστημα, βρήκαν ότι 1.086 άτομα είχαν ανευρύσματα κοιλιακής αορτής και 222 από αυτά εράγισαν.



Αυτός ο τύπος αορτικού ανευρύσματος αφορά μια διόγκωση στο κάτω τμήμα της αορτής, του κυρίου αγγείου του σώματος. Αν και σπάνιο, οι ερευνητές σημειώνουν, είναι θανατηφόρο σε πολλές περιπτώσεις. Πάνω από 80% των ανευρυσμάτων συμπεριλαμβανομένων αυτών που υπέστησαν ρήξη συνέβησαν σε άντρες.

Σε σύγκριση με την ομάδα που έτρωγε τα λιγότερα φρούτα (λιγότερα από ένα την ημέρα), αυτοί που έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα (πάνω από 2 μερίδες την ημέρα) είχαν 25% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ανευρύσματος και 43% μειωμένο κίνδυνο ρήξης αυτού. Οι χυμοί φρούτων δεν υπολογίζονταν σαν μερίδα στην μελέτη.


Τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον 2 μερίδες φρούτων – κυρίως μήλα, αχλάδια και μπανάνες- είχαν λιγότερες πιθανότητες κατά ένα τέταρτο να αναπτύξουν ανεύρυσμα.


Επιλέον, σε σύγριση με την ομάδα που δεν κατανάλωνε καθόλου φρούτα , αυτοί που κατανάλωναν πολλά είχαν 31% μειωμένο κίνδυνο ανευρύσματος και 39% μειωμένο κίνδυνο ρήξης του.
Οι τύποι φρούτων που κατανάλωναν τα άτομα ήταν κυρίως μήλα και αχλάδια, και ακολουθούσαν μπανάνες ,πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή.

Πρόληψη ενός σιωπηλού δολοφόνου
Οι ερευνητές λένε ότι το ανεύρυσμα της κοιλιακή αορτής είναι συχνά ασυμπτωματικό και συμβαίνει μέχρι και στο 4.5% των αντρών άνω των 65 ετών. Στις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας πλήττεται μόνο το 1,3%.

Αν και οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των πληθυσμών για ανευρύσματα, λένε ότι αυτά τα κοιλιακά ανευρύσματα είναι πολύ πιθανό να αποβούν μοιραία , με θνητότητα 70% πριν το χειρουργείο και 35% μετά.

Ο Dr. Otto Stackelberg είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της μελέτης, προσθέτοντας:

« Η μεγάλη κατανάλωση φρούτων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών αγγειακών νόσων, και η μελέτη μας δείχνει ότι ένα από τα οφέλη θα είναι ο μειωμένος κίνδυνος κοιλιακών ανευρυσμάτων αορτής».

Οι συγγραφείς λένε ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στα φρούτα μπορεί να έχουν προστατευτική δράση, με τη μείωση του οξειδωτικού στρες , που προάγει την φλεγμονή.

Τα λαχανικά – επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά- δεν φαίνεται να επηρεάζουν το επίπεδο κινδύνου του κοιλιακού ανευρύσματος, πιθανά επειδή κάποια λαχανικά δεν έχουν τα αντιοξειδωτικά των φρούτων, λένε οι ερευνητές.

Ο Dr. Stackelberg προσθέτει: «Τα λαχανικά παραμένουν σημαντικά για την υγεία. Άλλες μελέτες έχουν βρει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, την υπέρταση και πολλούς καρκίνους».

Επιτακτική διατροφική συμβουλή

Το American Heart Association συμβουλεύει για την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών- οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν περίπου 4 ή 5 μερίδες την ημέρα. Η οργάνωση λέει ότι ακολουθώντας κανείς αυτήν την οδηγία εύκολα εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των σημαντικών θρεπτικών συστατικών που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν στην σωστή αναλογία , όπως φολικό, μαγνήσιο, κάλιο, διαιτητικές ίνες, και βιταμίνες A, C και K.

Και φυσικά, η διακοπή του καπνίσματος είναι σημαντικός τρόπος μείωσης των κινδύνων για την υγεία, ειδικά αυτών που αφορούν την καρδιαγγειακή υγεία. Ο Dr. Otto Stackelberg λέει:

«το να μην είναι κανείς καπνιστής είναι επίσης βασικό για την πρόληψη του κοιλιακού αορτικού ανευρύσματος .Μην αρχίσετε ποτέ το κάπνισμα, και εάν καπνίζετε ήδη , διακόψτε σήμερα. Ποτέ δεν είναι αργά.»

http://circ.ahajournals.org/content/128/8/795.full

- See more at: http://www.e-cardio.gr


Ναός του Αγ. Νικολάου Μπάντοβα


Τον 15ο αι., ιδρύθηκε πιθανότατα ο ναός του Αγ. Νικολάου Μπάντοβα ή Κοφινά λαξευμένος μέσα στο σπήλαιο του βράχου και στη χαράδρα που χωρίζει το Καστράκι από την Καλαμπάκα. Ο ναός αυτός που δέχτηκε πολλές μεταγενέστερες επεμβάσεις, ήταν πιθανότατα ασκηταριό. Στην ίδια χαράδρα βρίσκονται ο Ι. Ν. Αγ. Αντώνίου και η Ι. Μ. Αγ. Γρηγορίου.
Σήμερα δεν λειτουργεί και ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων

Ναός του Αγ. Νικολάου Μπάντοβα2
Για να βρούμε το ναό ακολουθούμε την παρακάτω διαδρομή:
Στην είσοδο του Καστρακίου από Καλαμπάκα στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας τον δρόμο παράλληλα με τους βράχους των Μετεώρων. Σε απόσταση 500 μέτρων και μετά το βράχο Αμπάρια, στρίβουμε δεξιά. Ο χωματόδρομος μας οδηγεί σε ένα πλάτωμα μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας, το ασκηταριό του Αγ. Νικολάου Μπάντοβα ή Κοφινά είναι λαξευμένο μέσα στο σπήλαιο του βράχου.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην μέση;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η καλοκαιρινή χαλάρωση από την καθημερινή ρουτίνα, το κουβάλημα αποσκευών, πολλές φορές με αρκετό βάρος, δουλειές του σπιτιού και τακτοποίηση πραγμάτων με την ευκαιρία της άδειας, σε συνδυασμό με την διακοπή του γυμναστηρίου που μπορεί να πηγαίνατε τον χειμώνα, φέρνει πόνους στην μέση.

Oκτώ στους δέκα ενηλίκους θα πονέσουν κάποια στιγμή της ζωής τους στη μέση, θα εκδηλώσουν δηλαδή οσφυαλγία. Πιο ευάλωτοι είναι οι παχύσαρκοι και όσοι κάνουν βαριές εργασίες, αλλά η οσφυαλγία παρουσιάζεται ακόμη και σε λεπτούς ή γυμνασμένους ανθρώπους. Συνήθως ο πόνος στη μέση εμφανίζεται απροειδοποίητα, π.χ. την ώρα που ανοίγετε το παράθυρο, μεταφέρετε τα ψώνια, σηκώνεστε από το κρεβάτι ή δένετε τα κορδόνια σας

Τι μπορείτε να κάνετε αν σας πιάσει πόνος στην μέση;

Nα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σε ύπτια θέση (ανάσκελα), σε μια θέση που δεν σας προκαλεί πόνο, βάζοντας ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και ανασηκωμένη την πλάτη και το κεφάλι.

Mια άλλη θέση που μπορεί να ανακουφίσει είναι, όντας ξαπλωμένοι ανάσκελα στο πάτωμα ή στο κρεβάτι, βάζετε τα πόδια πάνω σε μια καρέκλα ώστε το σώμα, οι μηροί και οι κνήμες να σχηματίζουν ορθή γωνία.

Eίναι καλό να υπάρχει ένα λεπτό μαξιλάρι στον αυχένα.

Eπίσης, μπορείτε να βάλετε και μια θερμοφόρα στη μέση, γιατί τα ζεστά επιθέματα βοηθούν τους μυς να χαλαρώσουν.

Παρόμοια δράση (χαλάρωση των μυών μέσω της θερμότητας) έχουν και τα έμπλαστρα και οι αλοιφές που διατίθενται στα φαρμακεία. Kαλό είναι, πάντως, να βάζετε τη θερμοφόρα ή το έμπλαστρο το βράδυ ή πριν το μεσημεριανό ύπνο και όχι λίγο πριν σηκωθείτε απότο κρεβάτι.

Οι ήπιες μαλάξεις στην οσφυϊκή περιοχή, βοηθούν με καθαρό οινόπνευμα ή λίγο λάδι.

Αποφεύγετε τις άσκοπες κινήσεις (κυρίως τις απότομες) ή το σήκωμα βάρους.

Ασκήσεις που στόχο έχουν να κάνουν τους μυς της κοιλιάς ισχυρότερους, βοηθούν. Οι ασκήσεις συστήνονται μετά την οξεία φάση του πόνου.

Φάρμακα : Για ορισμένες ημέρες ο ασθενής λαμβάνει αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με τοπικές αλοιφές ή θερμοφόρες που μειώνουν τον τοπικό σπασμό. Τα φάρμακα αυτά (απολύτως αναγκαία στις περισσότερες περιπτώσεις) μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Η χρήση τους θα πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη διατροφή.

Κατάκλιση : Η ανάπαυση παίζει σημαντικό ρόλο. Η παρατεταμένη όμως ανάπαυση μπορεί να δημιουργήσει μυϊκή ατροφία, φοβίες και ψυχολογικά προβλήματα που, τελικά, δυσκολεύουν τη σωστή αποθεραπεία κι αυξάνουν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για ανάρρωση. Η κατάκλιση πρέπει να γίνεται μόνον όταν ο πόνος είναι οξύς και πάλι σε συνδυασμό με μεθόδους ανακούφισης από τον πόνο . Όταν ο πόνος είναι ελαφρύς συνίσταται οι αναπνευστικές ασκήσεις και το ελαφρύ περπάτημα αλλά όχι η ορθοστασία, ή η άσκοπη και υπερβολική κούραση.

Ζώνη μέσης: Είναι απαραίτητη αλλά μόνον για μικρό χρονικό διάστημα στα νεαρά άτομα και για λίγο περισσότερο διάστημα στα ηλικιωμένα άτομα. Πρέπει να αφαιρείται κατά την ξεκούραση. Η καθημερινή, μακροχρόνια, χρήση της, μπορεί να προκαλέσει αδυναμία (ατροφία) στους κοιλιακούς και ραχιαίους μύες.

Φυσικοθεραπεία – Κινησιοθεραπεία : Είναι χρήσιμα σε κάθε περίπτωση. Βοηθούν στη μείωση του πόνου, στη βελτίωση της κινητικότητας και της δύναμης και στην σωστή αντίληψη της μηχανικής συμπεριφοράς της σπονδυλικής στήλης στις διάφορες στάσεις και κινήσεις. Περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση φυσικών μέσων (LASER, αναλγητικά ρεύματα, υπερήχους, διαθερμίες, μαλάξεις) καθώς και ένα πρόγραμμα κινησιοθεραπείας με οδηγό σημείο τον πόνο.

Ελάττωση βάρους – Δίαιτα : Στα υπέρβαρα άτομα η μείωση του σωματικού βάρους προκαλεί άμεση ανακούφιση των πόνων. Με τη μείωση του σωματικού βάρους ελαττώνεται η πίεση στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και η παραμόρφωση (λόγω του αυξημένου βάρους) των δομών της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μηχανικός ερεθισμός των σπονδύλων και ο πάσχοντας να ανακουφίζεται από τους πόνους. Ακόμα και μόνον η ελάττωση του σωματικού βάρους, επιφέρει γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα στο 50% των περιπτώσεων.

Eπισκεφτείτε το γιατρό, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλη η ένταση και η διάρκεια του πόνου, όταν περιορίζεται η κινητικότητα σας (π.χ. δεν μπορείτε να περπατήσετε ή να σκύψετε), καθώς και όταν έχετε συχνά επεισόδια οσφυαλγίας. O γιατρός θα σας εξετάσει για να διαπιστώσει αν πιέζεται κάποιο νεύρο της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που προκαλεί μούδιασμα έως και αδυναμία ελέγχου του ποδιού, καθώς και αν ο πόνος επεκτείνεται στο πόδι (ισχιαλγία). Aν δεν διαπιστώσει κάποια νευρική δυσλειτουργία, μάλλον θα σας προτείνει μια αγωγή με αντιφλεγμονώδη. Διαφορετικά, θα προχωρήσει στην άμεση διεξαγωγή ορισμένων εξετάσεων

Η χειρουργική επέμβαση στην δισκοκήλη επιφυλάσσεται μόνο για πολύ σοβαρές και υποτροπιάζουσες περιπτώσεις.

http://tsekouratoi20133.blogspot.gr


Δείτε ποια είναι τα 8 μυστικά που κάνουν τον μεταβολισμό σας να “καλπάζει”!


Ίσως να έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να χάσετε βάρος, χωρίς να καταφέρετε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά θα πρέπει να γνωρίζετε 8 μυστικά που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό επισπεύδοντας την διαδικασία απώλειας βάρους…

Πιείτε πράσινο τσάι: Αντικαταστήστε τον καφέ σας με μαύρο ή πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Επειδή περιέχει καφεΐνη, πίνοντας το τακτικά θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας κάνοντάς τον να «τρέχει» και ως εκ τούτου θα υπάρξει ταχύτερη απώλεια βάρους. Το πράσινο τσάι είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προάγουν την υγεία της καρδιάς και έχουν σημαντικά αντικαρκινικά οφέλη.
Καταναλώστε πλούσιο πρωινό: Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να τρώτεένα πλούσιο υγιεινό πρωινό κάθε μέρα γιατί αυτό αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό. Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια της μέρας γι’ αυτό είναι καλύτερα να φάτε το μεγαλύτερο ποσοστό της ημερήσιας πρόσληψης σας νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Καταναλώστε σνακ: Τα μικρά και υγιεινά σνακ θα σας γλυτώσουν μακροπρόθεσμα από θερμίδες, καθώς «ξεγελούν» την πείνα και αποτρέπουν την υπερφαγία. Επιπλέον, τα μεγάλα γεύματα προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, πράγμα το οποίο ενθαρρύνει την αποθήκευση λίπους. Προτιμήστε σνακ όπως τα ανάλατα αμύγδαλα, τα καρύδια ή τα αποξηραμένα φρούτα.

Μετρήστε τις μερίδες σας: Όταν σερβίρετε τα γεύματα σας, χρησιμοποιήστε την παλάμη σας ως μονάδα μέτρησης της τροφής σας. Οι πρωτεΐνες, όπως το κρέας ή το ψάρι, θα πρέπει να είναι στο μέγεθος της παλάμης σας. Μια ενιαία μερίδα υδατανθράκων θα πρέπει να είναι στο μέγεθος μιας ελαφρά ανοιχτής παλάμης, ενώ τα λαχανικά και οι σαλάτες πρέπει να χωράνε στο «καλαθάκι» που φτιάχνετε με τις δύο παλάμες σας. 
Πείτε «ναι» στα πικάντικα: Η καψαϊκίνη, η οποία βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές βοηθά στην απώλεια βάρους μέσω της καταστολής της όρεξης, ενισχύοντας το μεταβολισμό και αυξάνοντας το ρυθμό της καρδιάς και τη θερμοκρασία του σώματος, αναστέλλοντας το σχηματισμό των λιποκυττάρων και υποβοηθώντας την πέψη.
Καταναλώστε πρωτεΐνη: Η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή βοηθά στο να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας και κρατώντας την όρεξή μας υπό έλεγχο – ως εκ τούτου βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη βοηθούν, επίσης, στο χτίσιμο μυϊκού ιστού, συμβάλλοντας σε ταχύτερο μεταβολισμό για την απώλεια βάρους.

Πιείτε νερό: Το νερό είναι απαραίτητο σε κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Χρειαζόμαστε περίπου μισό φλιτζάνι νερό για κάθε 100 θερμίδες που καίμε σε ηρεμία. Επίσης, όταν κάνουμε δίαιτα, το σώμα μας παράγει περισσότερα προϊόντα αποβλήτων διότι θα αρχίσει να μεταβολίσει το αποθηκευμένο λίπος. Τα νεφρά χρειάζονται μια σταθερή παροχή νερού για να μπορέσουν να βοηθήσουν στο να καθαρίσουμε τα απόβλητα και να κρατήσουμε το μεταβολισμό μας να λειτουργήσει.
Καταναλώστε γκρέιπφρουτ: Τα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη κι έτσι μας βοηθούν να χάσουμε τα επιπλέον κιλά. Περιέχουν, επίσης, πηκτίνη η οποία κόβει την όρεξη και μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα γκρέιπφρουτ περιέχει ουσίες όπως το λυκοπένιο, οι οποίες καταπολεμούν τον καρκίνο, ενώ το κόκκινο γκρέιπφρουτ βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων.

http://axioperierga.blogspot.gr




Σκίουρος βανδάλιζε ποδήλατα σε πανεπιστήμιο της Αϊόβα


Τη λύση του μυστηρίου στους βανδαλισμούς ποδηλάτων σε πανεπιστήμιο της Αϊόβα έψαχνε επί μέρες η τοπική αστυνομία και τελικά βρήκε άκρη: ήταν ένας σκίουρος, ο οποίος μασούλαγε ρόδες, τη σέλα του ποδηλάτου, ακόμα και τα φώτα.

Όπως ανέφεραν τοπικές εφημερίδες, η πρώτη καταγγελία έγινε από καθηγητή του πανεπιστημίου, ο οποίος πήγαινε στα μαθήματά του με το ποδήλατο.

Ακολούθησε και δεύτερη καταγγελία από άλλο καθηγητή, ο οποίος ήταν πιο οργανωμένος, αφού έστησε καρτέρι για να πιάσει στα πράσα τον δράστη.

Τελικά, η υπομονή του ανταμείφθηκε, αφού είδε με τα μάτια του το σκίουρο να απολαμβάνει το γεύμα του...

Συλλήψεις δεν έγιναν και οι καθηγητές μετά από προτροπή των Αρχών, παρκάρουν τα ποδήλατά τους σε κλειστό χώρο.

Newsroom ΔΟΛ

Περού: Ανακαλύφθηκε τάφος γεμάτος μουμιοποιημένες γυναίκες!


Αρχαιολόγοι στο Περού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τάφος παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αινιγματική αυτοκρατορία των Γουάρι, η οποία κυριαρχούσε στις Άνδεις πολύ πριν την ύπαρξη των Ίνκας.


«Για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχαιολογίας του Περού, ανακαλύψαμε ένα βασιλικό τάφο, ο οποίος ανήκει στην αυτοκρατορία και τον πολιτισμό των Γουάρι», δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Μίλος Γκίερς.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει στην κατανόηση του πολιτισμού και της ζωής στις Άνδεις, αιώνες πριν την άνοδο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, η οποία έχει καταγραφεί λεπτομερώς από τους Ισπανούς κατακτητές.

Στο μαυσωλείο, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες σε μια πυραμίδα στο Ελ Καστίγιο ντε Χουάρμι, 300 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα, βρέθηκαν χρυσά νομίσματα, κεραμικά αντικείμενα και τα λείψανα 63 γυναικών, τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι τουλάχιστον 1.300 ετών.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα περισσότερα από τα λείψανα που βρέθηκαν στον τάφο ήταν μουμιοποιημένες γυναίκες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε όρθια θέση, κάτι που συνιστά ότι οι γυναίκες της αυτοκρατορίας Γουάρι κατείχαν μεγαλύτερη εξουσία από ότι θεωρείτο έως σήμερα. «Οι γυναίκες είχαν θαφτεί φορώντας εκλεπτυσμένα σκουλαρίκια από πολύτιμα μέταλλα, κάτι που έως τώρα πιστεύαμε ότι χρησιμοποιούνταν μόνο από άνδρες», δήλωσε μέλος της αρχαιολογικής ομάδας.

Οι ιστορικοί εικάζουν ότι οι Γούαρι, οι οποίοι κυριάρχησαν μεταξύ 600 π.Χ. και 1.100 μ.Χ., ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που κατάφεραν να ενώσουν ποικίλες φυλές σε ένα εξελιγμένο δίκτυο, το οποίο επεκτεινόταν σε όλη την έκταση των περουβιανών Άνδεων.

Ο βιοαρχαιολόγος, Γιέσλαβ Γιεκόβσκι δήλωσε ότι έξι από τους σκελετούς δεν ήταν τυλιγμένοι σε υφάσματα κάτι που υποδεικνύει ότι αποτέλεσαν θυσίες για την «μουμιοποιημένη ελίτ». «Υπήρχαν άνθρωποι που τοποθετούνταν στους τάφους πριν αυτοί σφραγιστούν», είπε. «Οι έξι σκελετοί βρέθηκαν μπρούμυτα με τα άκρα τους να είναι εκτεταμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, οι αρχαιολόγοι είπαν στο Νάσιοναλ Τζεογκράφικ ότι δεν κοινοποίησαν νωρίτερα την ανακάλυψη του τάφου από φόβο για εμφάνιση τυμβωρύχων.

πηγή: http://news247.gr/


Ρόδος: Χτυπούν οι καμπάνες στην Ιαλυσό! Δάκρυσαν οι εικόνες του Ταξιάρχη!


Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν αυτη τη στιγμή στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο της Ιαλυσού, για να ασπαστούν τις δυο εικόνες του Ταξιάρχη να δακρύζουν.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν από αρκετούς πιστούς στο if media το συγκεκριμένο γεγονός έγινε αντιληπτό με το άνοιγμα της εκκλησιάς σήμερα το πρωί.

«Τα δάκρυα της Παναγίας φοβίζουν, διότι μπορεί κάτι να μας περιμένει», τονίζουν κάποιοι πιστοί.

Αυτή τη στιγμή χτυπούνε οι καμπάνες ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί τηλεφωνικά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

- See more at: http://arouraios.gr


Τα ζώδια σήμερα 27 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είναι μια δυνατή ημέρα για σας αφού θα πάρετε δυναμικές αποφάσεις για πολλά πράγματα και θα αναγνωριστεί η αξία σας. Όσοι μπορείτε μην χάσετε την ευκαιρία να βγείτε έξω και να διασκεδάσετε.
Ερωτικά: Η σχέση σας θα πάρει μια πολύ καλή τροπή αφού θα δώσετε γη και ύδωρ να πετύχετε την καλή επαφή με ένα πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε και να πάρετε γιατί θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Παρόλο που είναι Κυριακή θα συναντήσετε κάποια άτομα τα οποία θα σας βοηθήσουν στην δουλειά σας. Παίξτε και ένα μικρό τυχερό παιχνίδι ίσως να κερδίσετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να αναγνωριστεί η αξία σας και ίσως να γίνετε αρκετά εγωκεντρικοί ή να βγείτε από τα όρια σας για να εντυπωσιάσετε.
Ερωτικά: Η σχέση με ένα Λιοντάρι δημιουργεί πάθος αλλά και ένταση. Επειδή σας αρέσουν οι σταθερές σχέσεις σίγουρα διαλέγετε άτομα που έχουν μια ωριμότητα. Ο Υδροχόος και ο Ιχθύς είναι πρόσωπα που σας αρέσουν πολύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Παραμένετε σταθεροί σε κάποιες αποφάσεις που ίσως να χρειαστεί να κάνετε αναθεώρηση γιατί μπορεί να είστε υπερβολικοί, κυρίως αν η δουλειά σας σχετίζεται με ακίνητα ή με οικογενειακή επιχείρηση.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είναι η ημέρα που θα δώσετε και θα πάρετε πάρα πολλά γι' αυτό θα δείξετε πιο εύκολα τα προσόντα σας. Επίσης θα βρεθείτε με πρόσωπα που είναι πολύ φιλικά προς εσάς. Η επαφή με άτομα που είναι μακριά θα σας δώσει μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας.
Ερωτικά: Η θετική σας στάση θα βοηθήσει στο να κερδίσετε ένα πρόσωπο που μερικές φορές δεν είναι σίγουρο για τα αισθήματά του απέναντί σας γιατί ίσως τελικά εσείς να μην του δίνετε τα εχέγγυα.
Καριέρα & Οικονομικά: Χαλαρώστε όσο μπορείτε και κάνετε τις επαφές που χρειάζεστε ακόμα και σήμερα για να εδραιώσετε κάτι σταθερό. Ο Σκορπιός μπορεί να σας βοηθήσει για να δείτε πιο σφαιρικά μια οικονομική υπόθεση. Επειδή μπορεί να γίνετε πολύ γενναιόδωροι ίσως πέσετε σε κάποιες υπερβολές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Θα δώσετε τα πάντα προκειμένου να αρέσει η εικόνα σας και σε εσάς αλλά και στους άλλους. Πιθανόν να επιδοθείτε σε υπερβολές που αφορούν στην εμφάνισή σας και οι επιθυμίες σας να είναι υπερβολικές αλλά τουλάχιστον θα περάσετε καλά.
Ερωτικά: Θέλετε με κάποιον τρόπο να είστε το απόλυτο πρόσωπο και να ασχοληθεί έντονα μαζί σας το άτομο που είστε μαζί ή ακόμα και σας φλερτάρει. Για αυτό θα κάνετε αρκετές υπερβάσεις και μπορεί να μην είστε ο εαυτός σας. Ο Κριός και ο Υδροχόος θα σας βγάλει κάτι έντονο.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή έχετε κατά νου τι ακριβώς θα κάνετε για αυτό μην χαθείτε μέσα σε πολλές επιφανειακές εντυπώσεις. Η ουσία είναι να παραμείνετε σταθεροί και να μην επηρεάζεστε από τις κινήσεις των γύρω σας. Προσέξτε τα έξοδα σας γιατί μπορεί να κάνετε κινήσεις εντυπωσιασμού.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Σήμερα είναι η ημέρα σας γιατί θα βρεθούν οι συνθήκες που σας επιτρέπουν να γίνετε το επίκεντρο θαυμασμού. Και εσείς να νιώθετε πολύ έντονα την επιθυμία να εκφραστείτε και να δώσετε πολλά στον εαυτό σας αλλά και στους άλλους.
Ερωτικά: Είστε σε πολύ καλή φάση γιατί όταν γίνεστε ερωτικοί νιώθετε ότι είστε ο εαυτός σας και δεν υποκρίνεστε όπως μερικές φορές σας λένε. Έχετε μεγάλη καρδιά και σίγουρα δίνετε πολλά. Η επαφή με Τοξότη θα είναι πολύ καλή γιατί μπορείτε άνετα να επικοινωνείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχουν ανοίξει κάποιες πόρτες οι οποίες μπορεί να μην ήταν εύκολες και τώρα, αντί να ψάχνετε να βρείτε κάποια ύποπτα κομμάτια σε μια συνεργασία λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης, να βγείτε μπροστά και να λάβετε θέσεις αρχηγικές γιατί θα τα καταφέρετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Θέλετε να απομονωθείτε για να ζήσετε ένα δημιουργικό σας κομμάτι το οποίο τώρα το σκέφτεστε να το ξεκινήσετε. Μπορεί η συνεργασία να συμπεριλαμβάνει και έναν Υδροχόο.
Ερωτικά: Νιώθετε έντονα να ανοίγει ο συναισθηματικός σας κόσμος γιατί μπορείτε να έχετε την δύναμη να δείχνετε τα εσώψυχά σας χωρίς να μπαίνει η περίφημη λογική σας. Και επειδή είναι από τις λίγες φορές μπορεί το Λιοντάρι, ο Υδροχόος και ο Ιχθύς να σας δώσουν αυτή την ευκαιρία.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο Άρης στην Παρθένο σας δίνει την δυνατότητα να δυναμώσετε τον στόχο σας και να μην υποχωρείτε εύκολα. Απλά μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ανάγκη να παρουσιάσετε δείγματα γραφής ακόμα και σε καταστάσεις που μπορεί να μην σας πηγαίνουν. Να είστε προσεκτικοί με θέματα που αφορούν στο παρελθόν σας.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Νιώθετε πολύ δυνατοί και δημιουργικοί. Το να συμμετάσχετε σε μια ομάδα ή να είστε μέσα σε μια φιλική παρέα θα σας βοηθήσει πολύ γιατί θα ανέβει η ψυχολογία σας. Κυρίως ο Υδροχόος είναι πολύ κοντά σας.
Ερωτικά: Η φιλική σας συμπεριφορά μερικές φορές βοηθάει στο να κάνετε ένα βήμα παραπάνω. Μια μυστική σχέση μπορεί να σας παρασύρει και να μην ζείτε την πραγματική διάσταση του θέματος, κυρίως με Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν σας γίνει μια πρόταση για να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο καλό θα ήταν να τη λάβετε υπόψη σας γιατί υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες όμως δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Θα έχετε όλες τις προοπτικές για να δώσετε διαφορετικά δείγματα γραφής, δηλαδή απλοχεριά εσωτερική αλλά και διάθεση να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί.
Ερωτικά: Ίσως να θέλετε να δώσετε πάρα πολλά στο άλλο πρόσωπο για να πάρετε και εσείς. Μπορεί όμως να υπάρχουν σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλετε. Δυσκολίες με Ταύρο, Λιοντάρι, Σκορπιό και Υδροχόο. Αντίθετα με τον Κριό υπάρχει έντονη χημεία και του συγχωρείτε κάποια λάθη.
Καριέρα & Οικονομικά: Εσείς ό, τι και να κάνετε, χρήματα μπορεί να βγάλετε αρκεί να μην παθαίνετε πανικό και γίνετε αρνητικοί βλέποντας παντού αντιπάλους και ανταγωνιστές. Προσέξτε τα έξοδά σας γιατί θα κάνετε σπατάλες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Η χαρά σας θα είναι μεταδοτική γιατί η καλή αίσθηση των πραγμάτων είναι έντονη και σταθερή. Και εσείς μπορεί να νιώσετε καλά επειδή ο στόχος σας δείχνει να πετυχαίνει.
Ερωτικά: Ένα ταξιδάκι που μπορεί να κάνετε μαζί με το πρόσωπο που αγαπάτε θα σας φέρει πιο κοντά και θα εκτονωθεί και η έντονη ενέργεια σας. Ο Δίδυμος θα κάνει βήματα προς την πλευρά σας. Μια νέα σχέση που μπορεί να έρθει από το πουθενά θα σας ενθουσιάσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αισιοδοξία γιατί βλέπετε ότι τελικά οδηγούνται τα πράγματα προς τα εκεί που τα θέλετε και ίσως αυτό να σας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρετε. Η προσωπική σας ταυτότητα σε ένα συγκεκριμένο πλάνο θα βοηθήσει την κατάσταση. Πιθανόν να έχετε κάποια δώρα ή προσφορές από φίλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Μην αφήνετε κάποιες προσωπικές ιδέες να σας χαλάνε την διάθεση. Όποιος σας αγαπάει θα σας αποδεχτεί για αυτό που είστε, όχι αν δείξετε κάτι διαφορετικό.
Ερωτικά: Υπάρχουν πολλές αναφορές σε ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι μακριά σας γιατί ταξιδεύει. Σίγουρα θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας και πιθανόν να είναι Σκορπιός. Το Λιοντάρι πάντα σας ζορίζει να κάνετε κάτι πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες σας και αυτό σας ενοχλεί αφάνταστα.
Καριέρα & Οικονομικά: Εσείς γενικά έχετε επιτυχία όταν δεν φοβάστε και όταν αφήνετε το δημιουργικό σας ταλέντο να βγαίνει προς τα έξω. Μπορεί ένα επαγγελματικό γεύμα με άτομα που θα σας είναι χρήσιμα για μια δουλειά να σας αναγκάσει να κάνετε κάποιες υπερβολές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Συμπεριφέρεστε πολύ ζεστά κι αυτό σας κάνει πολύ καλό γιατί τελικά βρίσκεστε με άτομα που μπορείτε και εκφράζεστε πιο εύκολα χωρίς να φοβόσαστε ότι θα σας παρεξηγήσουν.
Ερωτικά: Η καλή σας η καρδιά θα βγει στην επιφάνεια και αυτό θα γαληνέψει την σχέση σας με έναν Λιοντάρι γιατί υπάρχουν εντάσεις κυρίως αν ανακατεύετε τα οικονομικά ή οποιαδήποτε είδους εξάρτησης μεταξύ σας. Ο Τοξότης που μπορεί να βρίσκεται στο εξωτερικό ίσως να σας κλείσει το μάτι ξαφνικά.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε να βρείτε κάποιες λύσεις γιατί μερικοί από εσάς δεν αντέχετε να ζείτε στην μιζέρια ή την δυσκολία. Για αυτό αυτήν την περίοδο αλλάζετε λόγω των εξωτερικών συνθηκών και κάπου βλέπετε και τα λάθη σας.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είστε πολύ σταθεροί στις αποφάσεις σας οι οποίες σας βοηθάνε να αλλάξετε όλα τα κακώς κείμενα μιας ρευστής συμπεριφοράς. Με το Λιοντάρι και γενικά με άτομα από την οικογένεια σας ή φίλους σας μπορεί να κάνετε ταξίδι.
Ερωτικά: Έχετε βαθιά ανάγκη να σας δείξουν έντονα και σταθερά συναισθήματα γιατί μερικές φορές η αυτοπεποίθησή σας σκαμπανεβάζει και επηρεάζεστε από άτομα που είναι πολύ κοντά σας. Καλό είναι να κρατάτε κάποια πράγματα μόνο για σας και το άτομο που είστε μαζί.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα που είναι Κυριακή μπορεί να έχετε ανάγκη να ξεκουραστείτε αλλά να κάνετε και επίδειξη δυνάμεων σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία νιώθετε ότι σας ανταγωνίζονται. Για αυτό μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς αν θέλετε να ρηλαξάρετε.
Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger