Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καινούργιου-Μενεγάκη: Φωτογραφήθηκαν μαζί και τρέλαναν το facebοοk!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Κατερίνα Καινούργιου έχει μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελένη Μενεγάκη η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχουμε δει κοινές τους φωτογραφίες αν και τα στούντιο που «βγαίνουν» οι εκπομπές τους είναι δίπλα.

Η Κατερίνα Καινούργιου πρόσφατα απαθανατίστηκε με καμάρι στο πλάι της Ελένης και φυσικά ανέβασε την φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο facebook. Έτσι για να την δουν κι άλλοι και να ζηλέψουν!

http://www.aniwthoi.net

Παντρεύεται η Σοφία Καρβέλα



Μετά από εφτά χρόνια σχέσης, έχοντας περάσει από 40 κύματα και δεκάδες δοκιμασίες, με πολλούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις, τα τελευταία δύο χρόνια διανύουν την καλύτερη φάση του έρωτά τους.
Για αυτό και η Σοφία Καρβέλα με τον επιχειρηματία..... 
Θανάση Πανουργιά, σύμφωνα με τους επαίοντες του περιβάλλοντος της τραγουδίστριας, πήραν την μεγάλη απόφαση και σίγουρη πλέον, να παντρευτούν...
Κάτι που είχαν ξανασκεφτεί στο παρελθόν αλλά τότε ήταν που τους «σταμάτησε» η Άννα λόγω του πολλού νεαρού της ηλικίας και των δύο.
Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει, τα δυο παιδιά έχουν «αποδείξει» στην τραγουδίστρια, ότι υπάρχουν οι βάσεις για να συμπορευτούν και έγγαμα στην ζωή και για αυτό δεν θα μπορούσε να μην τους δώσει την ευχή τους στην όποια απόφαση και αν πάρουν.
Να παντρευτούν τώρα ή αργότερα.

http://www.i-diadromi.gr


Είναι κληρονομική η ευφυΐα;


Κληρονομείται η ευφυΐα ή μήπως οι άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από το κοινωνικό περιβάλλον; Aυτά και άλλα αντίστοιχα ερωτήματα απασχολούν δημόσιες συζητήσεις, αλλά και τον επιστημονικό κόσμο. 


Διαφορετικό χρώμα δέρματος άρα διαφορετική καταγωγή και συνεπώς άλλες ικανότητες. Η σκέψη είναι υπερβολικά απλή και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ο Γερμανός καθηγητής Αντρέας Χάιντς, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής στη Σαριτέ του Βερολίνου. Κι όμως! Θεωρίες, οι οποίες συνδέουν το ΑΕΠ μιας χώρας με το δείκτη νοημοσύνης, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες.

Στη Γερμανία κυρίως Τούρκοι και μουσουλμάνοι βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων ρατσιστικών απόψεων. Ο Γερμανός πολιτικός Τίλο Σάρατσιν είχε προκαλέσει σάλο με το βιβλίο του «Η αυτοκατάργηση της Γερμανίας» όταν υποστήριξε ότι οι κακές επιδόσεις μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο οφείλονται στο επίπεδο ευφυΐας που κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Ο καθηγητής Αντρέας Χάιντς παραδέχεται ότι τα γονίδια παίζουν μεν σημαντικό ρόλο, αλλά...

Η στεροτυπική απειλή

Οι διαφορές οφείλονται κυρίως στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον...

«Όλες οι έρευνες που έχουμε δείχνουν ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ των ανθρώπων οφείλονται κυρίως στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ιδίως όταν πρόκειται για μειονότητες. Για παράδειγμα αμερικανικές έρευνες έδειξαν ότι παιδιά από την Αφρική που υιοθετήθηκαν από αμερικανικές λευκές οικογένειες στη δεκαετία του ΄70, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη νοημοσύνης από την, τότε, καταγεγραμμένη διαφορά στο δείκτη νοημοσύνης μεταξύ λευκών και μαύρων παιδιών στην Αμερική».

Η διάδοση θεωριών γύρω από την κληρονομική ευφυΐα οδηγεί ωστόσο και σε ένα άλλο πρόβλημα, πιστεύει ο Κοσκούν Κανάν, ερευνητής ζητημάτων Μόρφωσης στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Οι άνθρωποι έχοντας στο μυαλό τους αυτές ή παρόμοιες θεωρίες προσαρμόζουν αναλόγως τη συμπεριφορά τους. Οι κοινωνιολόγοι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό stereotype threat ή αλλιώς στερεοτυπική απειλή.

Η περιθωριοποίηση στο μικροσκόπιο

«Όταν ένας δάσκαλος, υιοθετώντας αυτά τα στερεότυπα, πιστεύει, ότι ένα παιδί με τουρκικό μεταναστευτικό υπόβαθρο δεν μπορεί να έχει τις επιδόσεις ενός παιδιού χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο, ενδέχεται να συμπεριφέρεται αναλόγως, κάνοντας διακρίσεις. Έτσι ένας μαθητής με μέτριες μέχρι καλές επιδόσεις δεν αποκλείεται να βαθμολογείται από το δάσκαλο χειρότερα από ό,τι πρέπει, επειδή απλά ο δάσκαλος υποτιμά τις δυνατότητές του μαθητή. Και ίσως εν τέλει το παιδί να μην λάβει τη μόρφωση που του αξίζει».

Αντικείμενο ερευνών αποτελεί και το κατά πόσο επιδρά η κοινωνική περιθωριοποίηση και το λεγόμενο κοινωνικό άγχος στη διαμόρφωση της ευφυΐας. Όπως πιστεύει ο καθηγητής Αντρέας Χάιντς πάντως «η κοινωνική περιθωριοποίηση λόγω μειωμένων προσδοκιών, βλάπτει τον άνθρωπο. Θα πρέπει επομένως να δούμε τι είναι εκείνο που συμβάλλει στη βελτίωση της ευφυΐας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον είναι να πέσει θύμα προκαταλήψεων ή στερεοτύπων».



Πηγή: DW

Ατύχημα με μίνι φούστα στο δρόμο....Και δείτε τι έγινε !


Οι άνδρες έβλεπαν ...και δεν την ενημέρωναν ....για το γεγονός. Αντίθετα οι γυναίκες ...έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους !


Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια!!!



Μεγάλωσε 180 παιδια, ενώ οι 23 γυναίκες, που είχε, πέθαναν πολύ πριν από τον ίδιο! ...

Πρόκειται για τον Li-Ching-Yun, ο οποίος γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan). 

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι και κοιμήσου σαν σκύλος» 

Οι άνθρωποι απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια… 

Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποιαντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του. αλλά και όταν έκλεισε τα 200. 

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;;; 


Ο σατανικός κύριος Ομπάμα: Οι 4 πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας με υπεύθυνο τον Πρόεδρο


Δεν είναι λίγοι οι «καχύποπτοι» συμπατριώτες του που πίσω από το χαριτωμένο χαμόγελό του διακρίνουν τη διχαλωτή του γλώσσα. Στο βυθό των ματιών του τις φλόγες της κόλασης και στη λιτή κόμη του τις ρίζες των κεράτων.


Αυτές είναι οι τέσσερις μεγάλες συνωμοσίες που του αποδίδουν ως δικό του έργο:

-Σκηνοθέτησε τις μαζικές δολοφονίες στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο και στον Ναό των Σιχ με σκοπό να «αφοπλίσει» τους Αμερικανούς, οι οποίοι φημίζονται για τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής.

-Μηχανεύτηκε το σκάνδαλο του πρώην διοικητή της CIA στρατηγού Πετρέους με σκοπό τη συγκάλυψη της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης.

-Μαγείρεψε τα βιβλία στατιστικών εργασίας (καταφέρνοντας να φιμώσει τους πάντες).

-Προκάλεσε τον τυφώνα Σάντι για να κερδίσει στις εκλογές.


ΣΟΚ: Πασίγνωστος τραγουδιστής ξυλοκόπησε τον σωματοφύλακα του και τον απέλυσε!



Σε ιδιόρρυθμο και κακομαθημένο εξελίσσεται ο...Τζάστιν Μπίμπερ με την μία απαράδεκτη συμπεριφορά του να υποδέχεται την άλλη. 
Όπως φαίνεται ο pop star είναι μικρός στο μάτι, αλλά με βαρύ χέρι, αφού όπως έγινε γνωστό… ξυλοκόπησε τον σωματοφύλακα του και μετά τον απέλησε!! 




Ένας από τους ανθρώπους, που ήταν συνεχώς στο πλευρό του, επί 14 - 18 ώρες αντιμετωπίστηκε από το «είδωλο» της νεολαίας ως σκουπίδι. 

Πρόκειται για τον Μοσέ Μπεναμπού, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει το περιστατικό στην δημοσιότητα καταθέτοντας μήνυση για ξυλοδαρμό και απλήρωτα χρέη. Όπως έγινε γνωστό διεκδικεί 420.000 δολάρια για μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες, που ποτέ δεν έλαβε…

star.gr

Φωτογραφιες-τεκμηρια για το λιωσιμο των παγων



Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής...





Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που δραστηριοποιεί
αλλά και διχάζει τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Πολλές είναι οι
έρευνες που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με το λιώσιμο των πάγων και
εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί για τα αίτια της υπερθέρμανσης
του πλανήτη.

Η οργάνωση Del Mar Global Trust, που εστιάζει σε περιβαλλοντικά θέματα,
δημιούργησε μία ιστοσελίδα η οποία έχει το όνομα «Αυτή είναι κλιματική
αλλαγή» (www.thisisclimatechange.org). Εκεί παρουσιάζονται εικόνες από
το παρελθόν και από το παρόν που αποτελούν τεκμήρια για το λιώσιμο των
πάγων στην Αρκτική. 

Το λιώσιμο των πάγων αποτελεί μια από τις πιο γνωστές επιπτώσεις της
κλιματικής αλλαγές και πολλοί είναι οι επιστήμονες που χρησιμοποιούν σαν
παράδειγμα την κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο των πάγων στη Μοντάνα. 

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το πάρκο το 1850 δίπλα σε σημερινές εικόνες. 



















 newsbeast.gr

Τι Googlάρουν πιο συχνά οι γυναίκες;



Έρευνα με το τι Googlάρουν οι γυναίκες αλλά δεν το λένε, έκανε η Huffington Post. 


Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι ΔΕΚΑ δημοφιλέστερες αναζητήσεις του γυναικείου φίλου τις οποίες ντρέπονται να παραδεχτούν;

Τι γίνεται αν το μωρό μου φάει μια στεγνή πάνα;

Μπορεί ο πόνος από τις αιμορροΐδες να σε σκοτώσει;

Πως να οργανώσετε ένα πάρτι για τον φανταστικό της φίλο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που μπορεί το παιδί μου να σφηνώσει στη μύτη του;

Συμβουλές για μαμάδες που έχουν ψείρες.

Πως μπορώ να επαναφέρω το στήθος μου στις δόξες του;

Μπορείς να πεθάνεις άμα φας ένα τεράστιο καφάσι με μπισκότα;

Πως θα έμοιαζε το μωρό που θα έκανα με τον Channing Tatum;

Τι γίνεται άμα δεν μπορώ να αεριστώ;

Τι μπορώ να κάνω για να μην φοβάμαι τον μπαμπούλα;

http://www.to-periptero.com


ΤΡΑΓΩΔΙΑ Αγριογούρουνο σκότωσε κυνηγό στο Βόλο!



Μοιραίο στάθηκε το κυνήγι για έναν άντρα στην Γατζέα Πηλίου.

Τελευταίο κυνήγι ήταν δυστυχώς το σημερινό για έναν 60χρονο κυνηγό στην περιοχή της Α. Γατζέας, ο οποίος κατά την διάρκεια του κυνηγιού δέχθηκε επίθεση από τρομαγμένο αγριογούρουνο.

Το ζώο τραυμάτισε σοβαρά τον άντρα στην κοιλιά και ο 60χρονος ξεψύχησε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα όπως γράφει το e-volos, ο 60χρονος που ήταν κάτοικος Αγ. Γεωργίου Νηλείας, δέχτηκε την επίθεση του αγριογούρουνου το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρέα με άλλους κυνηγούς, κυνηγούσε στην περιοχή της Άνω Γατζέας.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε άμεσα από τους υπόλοιπους κυνηγούς με Ι.Χ. μέχρι την Αγρία Βόλου, απ' όπου γύρω στις 2 παρά το μεσημέρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι προσπάθεια των γιατρών, αν και υπεράνθρωπη, δεν στάθηκε ίκανη να κρατήσει στη ζωή τον 60χρονο, ο οποίος υπέκυψε στο σοβαρότατο τραύμα του...

http://www.newsit.gr

Γνωστός παρουσιαστής ομολόγησε ότι είδε την Φαίη Σκορδά.. ο λ ό γ u μ ν η!


Σε αποκαλύψεις προέβη το βράδυ της Πέμπτης ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Βαγγέλης Περρής. 


Ομολόγησε δημοσίως ότι είδε μπροστά του την Φαίη Σκορδά όπως τη γέννησε η μάνα της.

Το που έγινε αυτό, το δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του "ΟΚ" του Θέμη Γεωργαντά.

Ο Βαγγέλης αποκάλυψε πως στον ύπνο του έχει δει την Φαίη Σκορδά γu μ ν ή χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Οκ, ένα όνειρο ήταν!

Η σεξουαλικότητα κρύβεται στο πρόσωπο

Αν νομίζετε ότι πρέπει να φτάσετε στο κρεβάτι με κάποιον για να δείτε πόσο σέξι είναι πλανάσθε. Σύμφωνα με μία αρχαία κινεζική τέχνη αλλά και το shape.gr, τη φυσιογνωμική, η σεξουαλικότητα ενός άνδρα βρίσκεται στο πρόσωπο και μόνο!

- Τα γεννητικά όργανα φαίνονται στο πρόσωπο

Το πέος και οι όρχεις σύμφωνα με τους Κινέζους, αντιστοιχούν στη μύτη και τα πτερύγια αυτής στο πρόσωπο ενός άντρα. Αν η μύτη είναι λεπτή ή παχουλή, αντίστοιχο είναι και το πάχος του ανδρικού μορίου καθώς και των όρχεων του. Αν εκείνος έχει κάποιο σημάδι ή ελιά εκ γενετής στη μύτη, είναι πιθανό μια ανάλογη ελίτσα να υπάρχει και στο πέος του.

- Ακόμα, έντονη σεξουαλικότητα διαθέτουν άντρες που έχουν:

Μεγάλα μάτια, καθώς φανερώνουν ένα κοινωνικό άτομο που έχει λατρεία στις ωραίες γυναίκες.

Μια μακριά και ευθεία ρυτίδα στην έξω πλευρά του ματιού.

Αρκετές ρυτίδες στην έξω γωνία του ματιού που μάλιστα γέρνουν προς τα κάτω.

Τα πάνω βλέφαρα είναι σαν πρησμένα και πιέζουν τα μάτια.

Διαθέτουν μυτερή μύτη και μυτερά αυτιά.Το σαγόνι τους μοιάζει με μικρό ω!

Τα φρύδια κάνουν γωνία πάνω και όχι καμπύλη.

Το κάτω βλέφαρο έχει κλίση προς τα δεξιά ή αριστερά.

Όταν τα κάτω βλέφαρα είναι πρησμένα, χωρίς να έχουν μαύρους κύκλους, ειδικά σε άντρες ηλικίας από 30 έως 50 ετών, τούτο δείχνει πως έχουν έντονη σεξουαλική ζωή.

Τέλος όταν το πάνω χείλος του στόματος προεξέχει πολύ, το άτομο έχει αμείωτη λίμπιντο ενώ μια ενδεχόμενη διαστροφική συμπεριφορά στο σεξ φαίνεται από τα κοντά, άγρια και παχιά φρύδια

Αυτά είναι τα πιο παράξενα σεξουαλικά ταμπού από όλο τον κόσμο



Η φυλή Κούνα στον Παναμά εγκρίνει τη σεξουαλική συνεύρεση μονάχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως προστάζουν οι νόμοι του Θεού, ενώ οι Σεμανγκ της Μαλαισίας πιστεύουν ότι η συνουσία κατά τη διάρκεια της μέρας προκαλεί θύελλες, καταιγίδες και θανατηφόρες αστραπές, οδηγώντας σe πνιγμό όχι μόνο το ζευγάρι των παραβατών, αλλά και άλλους αθώους ανθρώπους.
Οι Μπαμπάρα της δυτικής Αφρικής, από την πλευρά τους, πιστεύουν ότι αν ένα ζευγάρι επιδοθεί σε σεξουαλική πράξη την ημέρα θα αποκτήσει λευκοπαθικό παιδί.
Ενίοτε, η σεξουαλική πράξη απαγορεύεται να λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένους τόπους. Παραδείγματος χάρη, η φυλή Μέντε της Δυτικής Αφρικής απαγορεύει τη συνεύρεση σε θάμνους, τη στιγμή που οι Μπαμπάρα καταδικάζουν το σεξ έξω από το χώρο του οικήματος, καθώς έτσι επηρεάζεται αρνητικά η σοδειά.
Τα σεξουαλικά ταμπού ενδέχεται επίσης να αφορούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, ενώ οι απαγορεύσεις συχνά συνδέονται με τον πόλεμο και τη διασφάλιση της ευημερίας.
Η αφρικανική φυλή Γκάντα απαγορεύει τη σεξουαλική πράξη τη νύχτα πριν τη μάχη ή όσο διαρκεί η επεξεργασία του ξύλου για την κατασκευή κανό.
Το ίδιο κάνει και η φυλή Λέπκα των Ιμαλαΐων και μάλιστα για τρεις ολόκληρους μήνες αφότου έχει στηθεί μία παγίδα για αρκούδες. Εάν παραβιαστεί το ταμπού, τα μέλη της δεν θα πιάσουν κανένα θήραμα.
Με τον ίδιο τρόπο, οι Κούνα αποφεύγουν να κάνουν σεξ όσο διαρκεί το κυνήγι χελώνας, ενώ πολλές φυλές της Ωκεανίας «το» ξεχνάνε εντελώς καθ' όλο το διάστημα που επιδίδονται στο ψάρεμα.
Τέλος, οι γυναίκες της Γκάντα – που όπως υποδεικνύει το όνομά της εντοπίζεται στην Ουγκάντα – δεν διανοούνται να συνευρεθούν σεξουαλικά όσο πενθούν τους νεκρούς του. Οι δεν άνδρες της φυλής Κουόμα απαγορεύεται να «απλώσουν χέρι» μετά τη διεξαγωγή λατρειακών τελετών και οι Ζιβάρο του Εκουαδόρ «το» αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, μετά το θάνατο κάποιου, μετά τη φύτευση καρπών, όσο διαρκεί η προετοιμασία ορισμένων εορτών ή όταν έχει σκοτωθεί κάποιος εχθρός.

http://www.iefimerida.gr

Τι σχέση έχει ο Σον Πεν με τη μαφία;




Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πρωταγωνιστής του «Gangster Squad» θυμίζει κατά πολλούς τον Μίκι Κοέν, τον γκάνγκστερ που υποδύεται στη ταινία!


Ο ένας ήταν ένας από τους πιο γνωστούς γκάνγκστερ του Λος Άντζελες τη δεκαετία του ’50. Ο άλλος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ τα τελευταία 25 χρόνια. Και όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ο Μίκι Κοέν και ο Σον Πεν έχουν πολλά κοινά στοιχεία.


Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Τέμπεστ Στορμ, πρώην κορίτσι του Κοέν και διάσημη χορεύτρια της εποχής. «Πίσω από το σκληρό πρόσωπο, ο Μίκι ήταν καλός άνθρωπος. Και ο Σον Πεν μοιάζει να είναι» είπε η Στορμ και συμπλήρωσε: «Μου αρέσει ο Πεν και πιστεύω ότι το στούντιο επέλεξε έναν άνδρα με εμπειρία από τη ζωή στους δρόμους».

Δες το video με τη Στορμ όταν ζούσε τις χρυσές εποχές στο Λος Άντζελες.
http://www.koolnews.gr


Γυναίκα Αστυνομικός συνέλαβε το Σάκη Ρουβά! (βίντεο)


Σε κεντρικό δρόμο του Αμαρουσίου οδηγούσε ο Σάκης Ρουβάς το πολυτελές αυτοκίνητό του, όταν μια σέξι μελαχρινή αστυνομικός τον σταματάει και, αφού του ζητάει να βγει από το αυτοκίνητο, τον υποχρεώσει σε σωματικό έλεγχο. 


Ο Σάκης αρχικά την κοιτούσε έκπληκτος, αλλά βλέποντας ότι το όργανο της τάξης επέμενε άρχισε να γελάει και αφέθηκε στην μοίρα του...

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα teaser video που μόλις κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για τα πατατάκια "Lay's" στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο ποπσταρ.

Τη διαφήμιση αναμένεται να δούμε σε πολύ λίγες ημέρες στους τηλεοπτικούς δέκτες όλης της χώρας. 


http://www.to-periptero.com

Φάε σαν μοναχός και δες το σώμα σου να αλλάζει


Ακούγεται περίεργο; Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα θορυβώδες περιβάλλον μας κάνει να τρώμε πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό, με αποτέλεσμα όταν αρχίσουμε να νιώθουμε χορτάτοι να έχουμε ήδη φάει περισσότερο απ᾽ όσο πρέπει. Από την άλλη, ένα ήπιο περιβάλλον με πιο χαλαρούς ρυθμούς δεν είναι η λύση, γιατί η απαλή μουσική μας κάνει να καθυστερούμε τη διαδικασία του φαγητού και να το «τραβάμε» για περισσότερο, με αποτέλεσμα να τρώμε και περισσότερο. Τι κάνουμε λοιπόν; Δοκιμάστε να τρώτε μια φορά την εβδομάδα το γεύμα σας όπως οι μοναχοί, σε ένα περιβάλλον απόλυτης ησυχίας, χωρίς τον παραμικρό περισπασμό. Κλείστε την τηλεόραση, τη μουσική και τον υπολογιστή, και απολαύστε το γεύμα σας. Θα εκπλαγείτε μόλις διαπιστώσετε πως όχι μόνο θα φάτε όσο πρέπει και θα χορτάσετε, αλλά και πως κάθε μπουκιά θα έχει πλούσια γεύση και άρωμα, καθώς όλες σας οι αισθήσεις θα είναι επικεντρωμένες σε αυτή.


http://www.queen.gr

Μενεγάκη: «Θέλω να ξεχάσω την εμφάνισή μου στην εκπομπή της Κορομηλά» (βίντεο)


Η Ελένη Μενεγάκη το 1995 είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά «Μπράβο», στην Σύρο.Όλα ξεκίνησαν με αφορμή ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει η Κατερίνα Ζαρίφη για τους δημοσιογράφους που έχουν πιάσει μικρόφωνο για να … τραγουδήσουν. Τότε, οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη , αναφέρθηκαν και στη δική της εμφάνιση στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.


Τότε, η Ελένη είπε: «Θέλω να ξεχάσω αυτή την εμφάνισή μου για το θράσος που είχα να τραγουδήσω Σαμπρίνα». Τότε, η Ελένη Μενεγάκη είχε ερμηνεύσει το «Φεγγάρια Καθρέφτες», κάτι που δεν το θυμόταν η ίδια και η βοήθεια ήρθε από το κοντρόλ.



Πηγή:gossip-tv.gr

ΣΟΚ! Δείτε τη Ρούλα Κορομηλά χωρίς photoshop και μακιγιάζ!

Νομίζω ότι οι φωτογραφίες τα λένε όλα...

Τα σχόλια περιττεύουν.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ VIDEO CLIP ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΙ", ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ BEYONCE!


Μόλις κυκλοφόρησε το νέο video clip του ιντερνετικού φαινομένου με όνομα Παντελής Παντελίδης. Στο video clip μάλιστα, υπάρχει και υπόθεση με τον τραγουδιστή να δείχνει αν έχει υποκριτικό ταλέντο.


Η ιδέα μάλιστα δεν είναι τόσο πρωτόυπη και έχει πολλά στοιχεία από το If I Were A Boy της Beyonce στο οποίο βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να αλλάζουν ρόλους στο τέλος.

Δείτε και τα δύο βίντεο και θα καταλάβετε!


http://www.athensbars.gr

Shigeo Tokuda: Ένας π0ρνο0στ@ρ 74 χρονών!


Μπορεί να είναι 74 χρονών ο Shigeo Tokuda, αλλά τελικά είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι σε μερικά πράγματα δεν παίζει ρόλο πόσων χρονών είσαι, αλλά πόσο αισθάνεσαι!


Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ζει ο Shigeo Tokuda, ο οποίος τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός ερωτικών ταινιών και έχει γυρίσει περίπου 250 αισθησιακές ταινίες!

Οι Ιάπωνες, δε, δείχνουν να τον λατρεύουν, ενώ οι ταινίες του απευθύνονται κυριώς σε μεγάλες ηλικίες, όπως το «Gramps fucks his hot little nurse». 

Ο Shigeo δεν είναι πάντα πρωταγωνιστής και μάλιστα «ενεργητικός». Ενσαρκώνει κι άλλους ρόλους, όπως έναν πατέρα που ωθεί την κόρη του να κάνει έρωτα με ένα αγόρι. 

Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Είμαι πάνω από 70 ετών και δεν είναι απαραίτητο να κάνω σεξ σε όλες μου τις ταινίες. Συχνά δεν γυρίζω σκηνές με σεξ, αλλά κάνω άλλους ρόλους, όπως, συνοδευτικούς χαρακτήρες, έναν πατέρα για παράδειγμα που ωθεί την κόρη του να κάνει σεξ με ένα αγόρι».

http://www.protothema.gr

Σημαντική ανακάλυψη: Αρχαία εβραϊκά χειρόγραφα βρέθηκαν σε σπηλιές των Ταλιμπάν

Ένας θησαυρός αρχαίων εβραϊκών χειρογράφων, που διασώθηκε σε σπηλιές, κοντά σε οχυρό των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, αποτελεί την πρώτη φυσική απόδειξη της ύπαρξης εβραϊκής κοινότητας, που άνθισε στην περιοχή πριν από 1.000 χρόνια.

Πρόσφατα η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ, αποκάλυψε πως αγόρασε σημαντικό τμήμα των χειρογράφων. Η συλλογή των χειρογράφων καλύπτει μια μεγάλη κλίμακα ιστορικών τεκμηρίων γύρω από τη μεσαιωνική εβραϊκή κοινότητα. Βιβλικά σχόλια, προσωπικές επιστολές και οικονομικά στοιχεία μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την άγνωστηθρησκευτική ομάδα.

Η «Genizah» του Αφγανιστάν, που στα εβραϊκά σημαίνει αρχειοθήκη, αποτελεί το σημαντικότερο εύρημα μετά τη «Genizah» του Καϊρου, που ανακαλύφθηκε πριν από 100 περίπου χρόνια, σε συναγωγή του Καϊρου.

Σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο απαγορεύεται να πετάγονται ή να καταστρέφονται κείμενα, χειρόγραφα και βιβλία, στα οποία αναφέρεται το όνομα του Θεού. Έτσι τα «ιερά» αρχεία αποθηκεύονταν ή θάβονταν σε απομονωμένους χώρους.

Η συλλογή χειρογράφων του Αφγανιστάν μας επιτρέπει να εξετάσουμε και να ανακαλύψουμε τη ζωή των Εβραίων στην Περσία του 11ου αιώνα. Τα χειρόγραφα, προφυλαγμένα από την υγρασία και τον ήλιο, μέσα στις σπηλιές, περιλαμβάνουν κείμενα γραμμένα σε Αραμαϊκή, Ιουδαιοαραβική και Ιουδαιοπερσική γλώσσα, μας δίνουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει οιΕβραίοι της Περσίας, κατά μήκος του «δρόμου του μεταξιού», που συνέδεε την Ευρώπη με την Ασία.

“Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας μια τόσο αξιόπιστη πηγή χειρογράφων, που αναβιώνουν τον πολιτισμό των Εβραίων που έζησαν και έδρασαν στην περιοχή”, τονίζει οHaggai Ben-Shammai, ακαδημαϊκός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ισραήλ.

Είναι άγνωστο ακόμη το πώς αποκτήθηκε η πολύτιμη συλλογή. O Ben-Shammaiυποστηρίζει πως η συλλογή έφτασε στο Ισραήλ, μέσω «εμπόρων αρχαιοτήτων», οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τμήματα της. Τον περασμένο μήνα η βιβλιοθήκη αγόρασε 29 χειρόγραφα της συλλογής, μετά από διαπραγματεύσεις με «εμπόρους αρχαιοτήτων», από όλο τον κόσμο. Τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αγορά, δεν δημοσιοποιήθηκαν, καθώς κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε τις τιμές των χειρογράφων που δεν έχουν ακόμη αποκτηθεί από τη βιβλιοθήκη.

Η κοινότητα των Εβραίων του Αφγανιστάν αριθμούσε περίπου 40.000 άτομα μέχρι τον βίαιο εξισλαμισμό της, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα περίπου 25.000 Εβραίοι ζουν στο Ιράν, το θανάσιμο εχθρό του Ισραήλ.

Η βιβλιοθήκη υπόσχεται να ψηφιοποιήσει τη συλλογή και να την αναρτήσει στον ιστότοπο της, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτή, ο οποιοσδήποτε.


http://www.globalomen.com

Ο φύλακας άγγελος ήταν εκεί και προστάτεψε ένα μάτσο ηλίθιους! Δείτε το απίστευτο βίντεο




Τι άλλο να υποθέσουμε βλέποντας αυτό το βίντεο, από το ότι μια αόρατη δύναμη προστάτευσε ένα μάτσο ηλίθιους; 
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...



Δηλητήριο για τον οργανισμό το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων


Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του. Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).


Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα! O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.

«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν… κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».

Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα -δηλαδή «κακά»- λιπαρά.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.
Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν -κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

http://ksipnistere.blogspot.gr

Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων στη Wikipedia για το 2012



 Η Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στάσεις στο σεξ ξεχώρισαν για το 2012 καταλαμβάνοντας τις υψηλότερες θέσεις στις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών.
Φαίνεται ότι το πρώτιστο μέλημα τους κατά το διαδικτυακό ψάξιμο ήταν η Ελλάδα και η θέση που κατέχει στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Η ύφεση, οι ισορροπίες που άλλαξαν εξ ολοκλήρου έθεσε το κέντρο του ενδιαφέροντος στη χώρα, στο μέλλον και στην υφιστάμενη κατάσταση που ολοένα αλλάζει και διαφέρει περισσότερο από αυτό που είχαμε συνηθίσει να βιώνουμε.
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, αποτέλεσμα αναμενόμενο στην αναζήτηση καθώς το 2012 υπήρξε χρονιά σταθμός για το κόμμα . Η απογοήτευση μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων, οδήγησε στην στήριξη της Χρυσής Αυγής που έλαβε μεγάλο ποσοστό και εισήλθε στην πολιτική ζωή της χώρας. Οι αντιδράσεις, οι δηλώσεις και οι πράξεις της Χρυσής Αυγής την κράτησαν στο κέντρο του ενδιαφέροντος, με έκδηλους προβληματισμούς από τη μία και φανατική στήριξη με ακραίες εκδηλώσεις από την άλλη.
Ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» στην τρίτη θέση κονταροχτυπήθηκε με τη Χρυσή Αυγή αλλά έχασε καταλαμβάνοντας την αμέσως επόμενη θέση. Το γεγονός ότι το επιτυχημένο σίριαλ του Αντέννα, τουρκική παραγωγή μεγάλης οικονομικής επένδυσης, βασίζεται σε γεγονότα της Ιστορίας έκανε τους Έλληνες να ψάξουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την εποχή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του 2012 που ανέτρεψε τα δεδομένα στις τελευταίες εκλογές φαίνεται να ακολουθεί τον Σουλεϊμάν και να βρίσκεται στον έκτη θέση αλλά να κερδίζει στην αναζήτηση περισσότερους χρήστες από τις στάσεις του σεξ! Το σεξ και οι λεπτομέρειες που το διέπουν κατέκτησε την έβδομη θέση ενώ απασχόλησε περισσότερο τους Έλληνες χρήστες απ’ ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς που βρέθηκε στη 16η θέση.
Ο Μέγας Αλέξανδρος, 2.300 χρόνια μετά το θάνατο του αποτελεί ακόμη και τώρα σταθμό στην διαδικτυακή αναζήτηση των Ελλήνων καθώς πέρα από ιστορικό πρόσωπο υπήρξε και σταθμός στην διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας, φτάνοντας στις Ινδίες σε μικρή ηλικία και μεταφέροντας τον ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ανατολής.
Η λίστα με τα 25 δημοφιλέστερα ονόματα είναι η εξής:
  1. Ελλάδα
  2. Χρυσή Αυγή
  3. Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής
  4. Χρυσή τομή
  5. Οδυσσέας Ελύτης
  6. Αλέξης Τσίπρας
  7. Στάσεις του σεξ
  8. Ευρώπη
  9. Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών
  10. Θεσσαλονίκη
  11. Ηλίας κασιδιάρης
  12. Πάνος Καμμένος
  13. Αθήνα
  14. Κύπρος
  15. Αιδοίο
  16. Αντώνης Σαμαράς
  17. Μέγας Αλέξανδρος
  18. Facebook
  19. Άντα Λαβλέις
  20. Ελληνικές βουλευτικές εκλογές
  21. Γερμανία
  22. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος
  23. Λούντβιχ Μις φαν ντερ Ρόε
  24. Ελληνική επανάσταση του 1821
  25. Ευρωπαϊκή Ένωση

http://www.koolnews.gr/

Οι Αρχαίοι Έλληνες Είχαν Αναπτύξει Την Μικροτεχνολογία Από Τον 14ο Αιώνα π.Χ


Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.

Πρόκειται για ένα χάλκινο μικρό ταυροειδές ειδώλιο, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τοποθετείται χρονικά στη Μυκηναϊκή περίοδο. Το ειδώλιο ανακαλύφθηκε το 1903 στην Αγία Τριάδα, κοντά στην πλατεία των ιερών (Piazzale dei Sacelli). Το 2010 η τότε διευθύντρια του Μουσείου, Αθανασία Κάντα, προχώρησε σε ευρεία εξέταση και ψηφιακή αποτύπωση παλαιών ευρημάτων με σκοπό τη μουσειολογική μελέτη για την επανέκθεση του Μουσείου και προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με στόχο την φωτογράφηση με πολυφασματική ανάλυση του μικρού ειδωλίου.

Το ειδώλιο έχει ύψος 4,6 εκατοστά και συνολικό μήκος σώματος 6,5 εκατοστά. Στη μέση του μετώπου του ταυροειδούς και σε μια κοιλότητα με διάμετρο μόλις 3,4 χιλιοστά παρατηρείται χρυσός δίσκος, που κάνει το ειδώλιο να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια που έχουν βρεθεί στην Κρήτη.

Στη χρυσή αυτή επιφάνεια του ειδωλίου, μεγέθους όσο μία φακή, παρατηρήθηκαν χαραγμένα δυο σύμβολα γραφής Γραμμικής Β” από πιθανόν τέσσερα που υπήρχαν συνολικά. Ο λόγος που διακρίνονται μόλις τα δύο σύμβολα είναι ότι σε κάποια φάση υπήρξε μια προσπάθεια καθαρισμού της χρυσής επιφάνειας για να γυαλισθεί ο χρυσός δίσκος, προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των δυο σημείων. Αυτό πιθανό να οφείλεται σε διαδικασίες συντήρησης στις πρώτες ημέρες της Κρητικής αρχαιολογίας.

Η λέξη που πιθανόν έχει γραφτεί είναι «τιμαήεις»(τι-μα-Fη-Fεις) και είναι πιθανόν σχετική με το αφιερωματικό ειδώλιο. Στον Όμηρο υπάρχει ο τύπος τιμήεις και τιμήεσσα δηλώνοντας τον αξιότιμο, τον σεβαστό ή το πολύτιμο «χρυσό δώρο».

Το ερώτημα που προέκυψε για τους ερευνητές είναι με ποια τεχνολογία μπορούσαν τον 14ο αιώνα π.Χ. να αποτυπώσουν σε επιφάνεια μεγέθους όσο μία φακή τέσσερα συλλαβικά σύμβολα της Γραμμικής Β’. Ο τρόπος γραφής στη μικρή χρυσή επιφάνεια τεσσάρων συλλαβικών συμβόλων δείχνει μεγάλη επιδεξιότητα. Αυτή η πραγματικά μικροσκοπική καταγραφή ακολουθεί την μικρογραφική παράδοση που είναι εμφανής στη σφραγιδογλυφία.


Σημειώνεται ότι παρόμοια τεχνολογία γραφής έχει παρατηρηθεί σε μια ασημένια περόνη από τον θολωτό τάφο 2 στο Φουρνί των Αρχανών, Μινωικής περιόδου, όπου τα ύψη των μικρότερων συλλαβογραμμάτων είναι 2,0 χιλιοστά. Στην περίπτωση, όμως, του ειδωλίου τα συλλαβογράμματα είναι ακόμη μικρότερα, μόλις 1,4 χιλιοστά. Το πλάτος τους είναι μόλις 0,2 χιλιοστά, ενώ το πάχος χάραξης των γραμμών των συλλαβογραμμάτων είναι περίπου 0,01-0,025 χιλιοστά.

Όπως επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο ερευνητής Αιγαιακών Γραφών, δρ. Μηνάς Τσικριτσής, «Mε την πολυφασματική ανάλυση φωτογράφησης μπορέσαμε να δούμε και το τρίτο συλλαβόγραμμα με αξία Fe. Tα προαναφερθέντα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο χαράκτης των συμβόλων σίγουρα χρησιμοποίησε ισχυρό μεγεθυντικό φακό. Το δεύτερο ενδιαφέρον ερώτημα που δημιουργείται είναι τι είδους βελόνα χάραξης, ή σμίλης, χρησιμοποιήθηκε που θα μπορούσε να χαράξει σε πάχος γραμμής 0.01 του χιλιοστού».

«Τα ίχνη ανάπτυξης αυτής της μικροτεχνολογίας, που είναι μοναδική στον τότε κόσμο, όπως και η ύπαρξη του Μινωικού υπολογιστή πρόβλεψης εκλείψεων του Παλαικάστρου, είναι σημαντικά ευρήματα που μας προβληματίζουν και πιθανόν επιβεβαιώνουν την κατάκτηση γνώσεων και πολλαπλών δεξιοτήτων στο Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό», προσθέτει ο κ. Τσικριτσής.

Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός ότι η επιγραφή αυτή πρέπει να θεωρηθεί η πρώτη της Γραμμικής Β” που βρέθηκε σε χρυσό αφιέρωμα. Οι επιγραφές σε χαλκό, ασήμι και χρυσό είναι συνηθισμένες μόνο σε Γραμμική Α’. Παρά τα χιλιάδες κείμενα που έχουν λογιστικό, εμπορικό και διοικητικό χαρακτήρα στη Γραμμική Β’, δεν είχαν βρεθεί έως τώρα κείμενα σε αφιερώματα μεταλλικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ξεκινά η "γυμνή Ολυμπιάδα"


Μια μορφή αναβίωσης των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων προσπαθούν να πετύχουν οι Αυστραλοί που σε λίγες μέρες διοργανώνουν την «Γυμνή Ολυμπιάδα». Οι αγώνες θα γίνουν σε γνωστή παραλία της Αδελαΐδας και οι αθλητές θα είναι γυμνιστές.


Στις 20 Ιανουαρίου στην Maslin Beach λίγα μίλια μακριά από την Αδελαΐδα θα πραγματοποιηθούν οι «Γυμνοί Ολυμπιακοί αγώνες» μια απο τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις στην Αυστραλία που προσελκύει χιλιάδες θεατές και για ευνόητους λόγους. Η «Γυμνή Ολυμπιάδα» πρωτοδιοργανώθηκε το 1983 και συνεχιζόταν κάθε χρόνο ως το 2007. Η απουσία χορηγού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της μέχρι φέτος που βρέθηκε χρηματοδότης για να ξαναγίνει.

Ανάμεσα στα αγωνίσματα που διεξάγονται είναι το βόλει , αγώνες δρόμου, ρίψη φρίσμπι, κυνήγι του θυσαυρού , αγώνες με τρία πόδια κ.ά .

Το γεγονός ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική αστυνομία η οποία ανησυχεί για φαινόμενο παιδιοφιλίας. Γι αυτό άλλωστε με ανακοίνωσή της συμβούλεψε όσους παρευρεθούν με τα παιδιά τους ή τα δηλώσουν να αγωνιστούν να φορούν τα μαγιό τους. Επίσης ο χώρος θα εποπτεύεται αφού απαγορεύεται ρητά λήψη φωτογραφιών και βίντεο από μη διαπιστευμένα άτομα. 



http://www.contra.gr

Σοκ: Αυτοπυρπολήθηκε γιατί την βίασε ο γείτονάς της


Σοκαρισμένη είναι για μία ακόμα φορά η κοινή γνώμη στην Ινδία, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 16χρονης Ινδής, ισχυριζόμενη ότι την βίασε ο γείτονάς της. Η κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το 16χρονο κορίτσι, από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή
Όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς της, ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, ενώ είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον.
Το κορίτσι κατέθεσε σε δικαστικό αξιωματούχο και δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες κατονομάζοντας τον γείτονα, ο οποίος συνελήφθη.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την τεράστια λίστα με τα σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράττονται στην Ινδία, ενώ ο πρόσφατος ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην χώρα που ζητά αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των γυναικών.


http://www.iefimerida.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger