Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Φαίη παίζει beach volley με το καuτό μπικίνι της και κόβει τις ανάσες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μέσα από την εκπομπή της μας εντυπωσιάζει κάθε μέρα με τις σέξι εμφανίσεις της...

αλλά και το καλογυμνασμένο σώμα της. Το ίδιο όμως κάνει και μακριά από τα πλατό και τις κάμερες, μόνη της ή με την παρέα της, αθόρυβα και διακριτικά -όσο διακριτική μπορεί να είναι μια παρουσία τόσο όμορφη και  λαμπερή- . Ο λόγος για τη Φαίη Σκορδά που βρέθηκε σε γνωστή πλαζ απολαμβάνοντας το μπάνιο της και παίζοντας beach volley. Ο φακός του entertv την εντόπισε και τη φωτογράφισε με το σέξι μπικίνι της που δεν άφηνε κανένα αδιάφορο. 





entertv.gr

Όταν κάποιος ξενοκοιμάται…

Η μία όψη...

Μια γυναίκα γυρίζει στο σπίτι της το πρωί και όταν ο άντρας της την ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνη του απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι της καλύτερής της φίλης.

Ο άντρας τηλεφωνεί σε δέκα φίλες της γυναίκας του και καμία δεν του επιβεβαιώνει ότι την προηγουμένη η γυναίκα του κοιμήθηκε εκεί.

...και η άλλη όψη
Ένας άντρας γυρίζει στο σπίτι του το πρωί και όταν η γυναίκα του τον ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνος της απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι του καλύτερού του φίλου.

Η γυναίκα τηλεφωνεί σε δέκα από τους κολλητούς του άντρα της και οι οκτώ της επιβεβαιώνουν ότι κοιμήθηκε σπίτι τους. Οι δύο επιμένουν ότι ο άντρας της είναι ακόμα εκεί !

ΑΠIΣΤΕΥΤΟ: Την σκότωσε ο... αυνανισμoς!


Παλιά έλεγαν ότι ο αυνανισμoς κάνει κακό στην υγεία. Στις παρέες οι έφηβοι χαριτολογώντας, προέτρεπαν τους φίλους τους να προσέχουν γιατί "θα κουφαθούν" ή "θα τυφλωθούν".

Ο αυνανισμός, είναι ένα θέμα ταμπού γύρω από το οποίο έχουν αναπτυχθεί διάφοροι "αστικοί μύθοι" σχετικοί με την υγεία. Φυσικά και πρόκειται για μια υπόθεση καθαρά προσωπική, και φυσικά δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία του ανθρώπου. Στην Αγγλία όμως πριν ένα χρόνο ο αυνανισμoς στάθηκε μοιραίος για μια 30χρονη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πράξης, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Το περιστατικό απασχόλησε τις εκπομπές «κοινωνικού περιεχομένου» των βρετανικών καναλιών

Η Νικόλ Πάγκιντον, ήταν μια αξιοπρόσεκτη, όμορφη ξανθιά Αγγλίδα. Όπου και να βρισκόταν, η σeξουαλικότητα της, ξεχείλιζε στον χώρο. Τα ανδρικά βλέμματα έστρεφαν και την κοιτούσαν και εκείνη φαινόταν να το απολαμβάνει. Η Νικόλ, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την σeξουαλική της ζωή και ποτέ δεν βρέθηκε μόνη χωρίς συντρόφους. Τις τελευταίες ημέρες η Νικόλ δεν εμφανιζόταν στη δουλεία. Ήταν κοινωνική λειτουργός. Δεν απαντούσε ούτε στο σταθερό του σπιτιού της, ούτε και στο κινητό της τηλέφωνο.

Οι γονείς της ανησύχησαν, το ίδιο και οι φίλοι, αλλά και οι συνάδελφοι της. Ειδοποίησαν την αστυνομία και με εντολή του τοπικού εισαγγελέα, αστυνομικοί, άνοιξαν το διαμέρισμα της στο ανατολικό Νιούκασλ. Η εικόνα που αντίκρισαν, τους αιφνιδίασε. Η Νικόλ βρισκόταν γuμνή επάνω στο κρεβάτι της. Ο φορητός υπολογιστής δίπλα της ήταν ανοιχτός και έπαιζε μια ταινία πoρνό.  Η Νικόλ την ώρα του θανάτου της, αυνανιζoταν.

Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε ήταν κατηγορηματικός: "Πέθανε από καρδιά. Πιστεύω όμως ότι σε μεγάλο ποσοστό ο αυνανισμoς της, συνδέεται, με τον θάνατο της." Ο παθολόγος Ρίτσαρντ Τζόουνς, από την πανεπιστημιακή κλινική, στο νοσοκομείο όπου την μετέφεραν, διευκρίνισε: " Η Πάγκιντον πέθανε από καρδιακή αρρυθμία στην οποία συνέβαλε ολόκληρη η σeξουαλική κατάσταση που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή" .

Τραγική ειρωνεία, η γάτα της Νικόλ, παρέμενε δίπλα στο κρεβάτι της, δίπλα στη νεκρή αφεντικίνα της, όλες τις ημέρες μέχρι να την ανακαλύψουν...


Απίστευτο! Μπουνιές μεταξύ Red Hot Chili Peppers και… Rolling Stones [βίντεο]


Ένα φοβερό σκηνικό διαδραματίστηκε σε ξενοδοχείο της Πενσυλβάνια και το οποίο εμπλέκει δύο από τα κορυφαία συγκροτήματα της ροκ μουσικής σκηνής.

Ο τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers, ήρθε στα χέρια με το σωματοφύλακα των Rolling Stones, ο οποίος τον εμπόδισε να μπει στο ξενοδοχείο.

Ο Άντιονι Κίντις, ο οποίος διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πενσυλβάνια, επέστρεφε μαζί με τη συνοδό του για ξεκούραση, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους άνδρες ασφαλείας των Rolling Stones που ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Ο τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers πήγε να περάσει αμέριμνος την πόρτα του ξενοδοχείου, ωστόσο, ο σωματοφύλακας των γερόλυκων της ροκ, του απαγόρευσε την είσοδο με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν και οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια, ανταλλάσσοντας γροθιές. Την ίδια στιγμή, κάποιοι από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, φώναζαν στον σωματοφύλακα πως πρόκειται για έτερο ροκ σταρ και πρέπει να τον αφήσουν να περάσει.



Κομφούζιο στους δρόμους του Άμστερνταμ από τα 880.000 ποδήλατα


Άμστερνταμ, Ολλανδία
Τέσσερις φορές περισσότερα από τα αυτοκίνητα είναι τα ποδήλατα που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους του Άμστερνταμ και κοντεύουν να «πνίξουν» την πόλη.

Ενώ άλλες πόλεις καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, το Άμστερνταμ προσπαθεί να ελέγξει τον τεράστιο αριθμό τους.

Στους 800.000 κατοίκους αντιστοιχούν 880.000 ποδήλατα και το πρόβλημα με το παρκάρισμά τους είναι πλέον ορατό.

Οι κάτοικοι δεν προβληματίζονται τόσο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται αλλά περισσότερο για το που θα παρκάρουν τα ποδήλατά τους.

Πολλοί μάλιστα από τους κατοίκους έχουν παραπάνω από ένα ποδήλατα και συχνά δεν προσέχουν που τα αφήνουν.

Newsroom ΔΟΛ


Τραγικός ταβερνιάρης στην Πρέβεζα έκλεβε λάδι από νεκροταφεία και το σέρβιρε στη σαλάτα

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας έπειτα από την αποκάλυψη ότι ιδιοκτήτης ταβέρνας σε παραλιακό σημείο της περιοχής έκλεβε λάδι από καντήλια στα μνήματα νεκροταφείων και το σέρβιρε κανονικά στη σαλάτα.

Μάλιστα ο επιτήδειος το χρησιμοποιούσε και στο μαγείρεμα, ενώ όταν τον συνέλαβαν είχε μαζί του περίπου 50 κιλά λάδι.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας πιάστηκε επ' αυτοφώρω μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του μέσα στο νεκροταφείο Αρτας, τη στιγμή που μετέφεραν μεγάλα πλαστικά μπιτόνια γεμάτα με το λάδι από τα κοιμητήρια.

Οι δύο άνδρες κρατούνται και ανακρίνονται για να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των κλοπών που έχουν διαπράξει.

http://www.iefimerida.gr/

Σοκ: Ανατριχιαστικά μπρελόκ με ζωντανά ζώα πωλούνται ως σουβενίρ στη Κίνα

Αν σας πιάνει η ψυχή σας όταν κοιτάτε τα ζώα σε μικροσκοπικά κλουβιά στα πάρκα τότε με τη συγκεκριμένη είδηση θα εξοργιστείτε. 

Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό σκάνδαλο που αποκάλυψε το CNN και αφορά μία απάνθρωπη μόδα που κυκλοφορεί στην Κίνα.

Ζωντανές χελώνες, ψάρια, σαύρες και άλλα αμφίβια, εγκλωβισμένα σε πολύ μικρές πλαστικές σακούλες πωλούνται ως διακοσμητικά μπρελόκ....

Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι το σακουλάκι περιέχει κρυστάλλους οξυγόνου και θρεπτικές ουσίες σχεδιασμένες για να κρατήσουν τα ζώα ζωντανά, αλλά στην πραγματικότητα, τα περισσότερα πεθαίνουν μέσα σε μια ημέρα ή και λιγότερο εξαιτίας της στέρησης οξυγόνου.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι χάρη στην χαλαρή νομοθεσία της Κίνας για την προστασία των ζώων, οι περισσότεροι πελάτες ενθαρρύνονται να βάλουν τα μπρελόκ στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να φάνε τα ζώα αυτά μετά το θάνατό τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα ανατριχιαστικά αυτά μπρελοκ πωλούνται κοντά στις εισόδους του μετρό και παρόλο που οι τοπικοί νόμοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα απάνθρωπα μπρελόκ είναι απολύτως νόμιμα, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων είναι εξοργισμένοι.

Επίσης για όσους φιλόζωους θέλουν να κρατήσουν τα ζωάκια αυτά ως κατοικίδια ανοίγοντας το σακουλάκι, οι αρμόδιες οργανώσεις ενημερώνουν ότι είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία τους, αφού τα ζώα αυτά είναι πιθανόν να μεταφέρουν το βακτήριο της σαλμονέλας.

Μία παγκόσμια αίτηση για να σταματήσει η πώληση αυτών των ζώων-μπρελόκ είναι ήδη σε εξέλιξη στο Avaaz.org, και έχει συγκεντρώσει πάνω από 143.000 υπογραφές.


Από το iefimerida.gr

ΣΟΚ στον Πύργο: Τέρας έσερνε δεμένο στο αυτοκίνητο το σκύλο του


Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι και διερχόμενοι της οδού Ρήγα Φεραίου στον Πύργο όταν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews, γνωστός επαγγελματίας του Πύργου είχε δέσει στο αγροτικό αυτοκίνητο του (με καρότσα) με αλυσίδα τον σκύλο του και τον έσερνε στην άσφαλτο!

Ο άτυχος σκύλος έκλαιγε με λυγμούς από την αδικαιολόγητη συμπεριφορά που του επιφύλασσε ο «αφέντης» του που δεν δίστασε να τον υποβάλλει στο συγκεκριμένο μαρτύριο και μάλιστα καταμεσής ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πύργου!

Τις κραυγές του πόνου και το βασανιστήριο του ζώου άκουσαν και είδαν πολλοί πολίτες ένας από αυτούς μάλιστα σταμάτησε τον οδηγό και του ζήτησε εξηγήσεις για την κακοποίηση του ζώου για να «εισπράξει» την απίστευτη ατάκα «δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω»! Μετά από αυτό τράπηκε σε φυγή...

Για το περιστατικό που θλίβει -τον κάθε έχων σώας τα φρένας- πολίτη έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, περιπολικό της οποίας κατέφθασε στο σημείο με τους Αστυνομικούς ν' αντικρίζουν στο δρόμο τα αίματα του σκύλου από τις γδαρμένες πατούσες του και να κινούν την διαδικασία του Αυτόφωρου...

Ως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο δράστης δεν είχε συλληφθεί...

Έδωσαν χάρη σε θανατοποινίτη και αυτός έκανε έφεση

Η απόφαση του κυβερνήτη του Όρεγκον στις ΗΠΑ να καταργήσει τη θανατική ποινή και να δώσει χάρη σε όλους τους θανατοποινίτες της Πολιτείας, δεν άρεσε σε θανατοποινίτη, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ζητώντας τον θάνατό του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει αναίρεση της χάρης.
Ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών Τζον Κιτσχάμπερ, πολέμιος της θανατικής ποινής, έδωσε τον Νοέμβριο του 2011 χάρη και στους 36 θανατοποινίτες της Πολιτείας του Όρεγκον, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει άλλες εκτελέσεις στη διάρκεια της θητείας του.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αλλάξει μόνος του τις ποινές και πρόσθεσε ότι μια απόφαση σχετικά με την υπέρτατη ποινή που θα ισχύει στη Πολιτεία δεν θα αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο.
Η απόφαση δεν χαροποίησε τον Γκάρι Χάουγκεν, που είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες και επρόκειτο να εκτελεστεί ένα μήνα μετά την απόφαση του κυβερνήτη.

Ο άνδρας άσκησε έφεση στην απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να ζει ανησυχώντας μονίμως ότι η χάρη μπορεί να ανακληθεί.

Δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να απορρίψει τη χάρη και να ζητήσει την πραγματοποίηση της εκτέλεσής του, ωστόσο η απόφαση αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του Χάουγκεν ότι η προσωρινή φύση της ανάκλησης της θανατικής ποινής αποτελεί «σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία».

Ο Χάουγκεν δεν θα έπρεπε, βέβαια, να ανησυχεί τόσο πολύ ότι η χάρη θα είναι προσωρινή. Τα τελευταία 50 χρόνια μόνο δύο άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στην Πολιτεία, ένας το 1996 και ένας το 1997.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί για το φόνο της μητέρας της συντρόφου του, ενώ έλαβε και δεύτερη καταδίκη για τη δολοφονία συγκρατούμενού του όταν εκτελούσε την πρώτη ποινή του.


Το πρόσωπό σου δείχνει πόσα παιδιά θα κάνεις!

Θα κάνεις οικογένεια ή όχι; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πρόσωπό σου!

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα οι γυναίκες που «φωνάζουν θηλυκό» από μακριά και έχουν ήπια χαρακτηριστικά δεν είναι γεννημένες για εργένισσες καθώς επιθυμούν διακαώς να κάνουν οικογένεια…

Μάλιστα, αν έχουν μεγάλα μάτια, σαρκώδη χείλη και μύτη μικρή και πλακουτσωτή σαν κουμπάκι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν πολύτεκνες μαμάδες!Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο St Andrews πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα των θηλυκών ορμονών, και ειδικότερα των οιστρογόνων που όσο περισσότερα είναι εκτός από το άρωμα γυναίκας που προσδίδουν καλλιεργούν και το μητρικό ένστικτο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα γυναίκες από την ξένη αλλά και την ελληνική showbiz.

Αλλά και από την εγχώρια σόουμπιζ η γλυκιά και απόλυτα θηλυκή Ελένη Μενεγάκη είναι πολύτεκνη μαμά, όπως άλλωστε και Ευγενία Μανωλίδου. Αλλά και άλλες θηλυκότατες παρουσίες της ελληνικής show biz όπως η Δέσποινα Βανδή, Κάτια Ζυγούλη και άλλες πολλές είναι υπέρμαχες της οικογένειας!

Το απόλυτο θηλυκό, η Αντζελίνα Τζολί, όχι μόνο απέκτησε τρία παιδάκια αλλά υιοθέτησε άλλα τρία αποκτώντας έτσι μια μεγάλη οικογένεια! Αλλά και άλλες πανέμορφες γυναίκες όπως η Βικτώρια Μπέκαμ έχει τέσσερα παιδάκια, το μοντέλο Τζουλς Όλιβερ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά επίσης, η Λούσι Λόουλες έχει μια κόρη και δύο γιούς ενώ η Ριζ Γουίδερσπουν στα 27 της είχε ήδη δύο παιδιά και η λίστα συνεχίζεται!

Αντίθετα, γυναίκες με πιο σκληρά χαρακτηριστικά δύσκολα παίρνουν την απόφαση να κάνουν οικογένεια αλλά ακόμη και αν αποφασίσουν να τεκνοποιήσουν θα περιοριστούν σε ένα μόνο παιδάκι.
Τα γλυκά προσωπάκια γεννούν παιδάκια!

Σε ένα δεύτερο πείραμα, μια ομάδα από νεαρές γυναίκες φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια ρωτήθηκαν αν και πόσα παιδιά θα ήθελαν να κάνουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας ο Δρ Σμιθ, δημιούργησε δύο κολάζ φωτογραφιών, ένα με τις φωτογραφίες των ένθερμων ως προς την δημιουργία μεγάλης οικογένειας και ένα με τις πιο διστακτικές ή συνειδητοποιημένες εργένισσες. Στη συνέχεια εξετάστηκαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι πιο θηλυκές γυναίκες ήταν αυτές που δήλωσαν πως κάποια στιγμή θα ήθελαν να γίνουν μαμάδες!

Βέβαια, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας από μόνα τους δεν μπορούν να είναι ενδεικτικά για το αν θα αποκτήσει μια γυναίκα ή όχι οικογένεια καθώς κοινωνικοί παράγοντες όπως τα χρήματα, η ανατροφή αλλά και η εύρεση του σωστού συντρόφου διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

VIDEO: Τσολιάς γλίστρησε και έπεσε στο Σύνταγμα μπροστά σε δεκάδες τουρίστες


Ένα μικρό ατύχημα είχε ένας τσολιάς της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα.

Γλίστρησε και έπεσε μπροστά στους τουρίστες που απαθανάτιζαν τη στιγμή. Ο εύζωνας σηκώθηκε αμέσως και συνέχισε άψογα το βηματισμό ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το βίντεο ανέβηκε σήμερα στο youtube αλλά είναι άγνωστο πότε έγινε το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:



Δυο από τα τελευταία τσιμεντένια πλοία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου




Ο κυματοθραύστης στο Στενό Malaspina, κοντά στην πόλη στον ποταμό Powell, στην Βρετανική Κολομβία του Καναδά, αποτελείται από ένα ημικύκλιο που έχει δημιουργηθεί από δέκα πολεμικά πλοία. Εννιά απ' αυτά είναι απομεινάρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το S.S. Peralta είναι το μοναδικό του κυματοθραύστη που είναι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και το μοναδικό από τα τσιμεντένια που σώζεται μέχρι και σήμερα.



wikipedia


φωτογραφία



Το 92 χρονών πλοίο είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο αμερικάνικο πλοίο που επιβιώνει μέχρι και σήμερα. Το Peralta καθελκύστηκε τον Φεβρουάριο του 1921 από την San Fransisco Shipbuilding Company, για να χρησιμοποιηθεί σαν πετρελαιοφόρο. Το 1924, το Peralta αγοράστηκε και χρησιμοποιήθηκε για κονσερβοποίηση σαρδέλας στην Αλάσκα.


Το 1958, το αγόρασε η Pacifica Papers και το τοποθέτησε μαζί με άλλα στον ποταμό Powell σαν κυματοθραύστη, για να προστατεύει την αποθήκη ξυλείας της εταιρίας. Το 2002, η Pacifica συγχωνεύθηκε με την NorskeCanada, και η αποθήκη δεν ήταν πλέον απαραίτητη. οπότε και σκέφτηκαν να βυθίσουν το Peralta, κάτι που τελικά δεν αποφασίστηκε.


φωτογραφία



Τα άλλα εννιά πλοία που αποτελούν τον κυματοθραύστη είναι τα: YOGN 82, S.S. Henri Le Chatelier, Quartz, S.S. P. M. Anderson, S.S. Emile N. Vidal, S.S. John Smeaton, S.S. Thaddeus Merriman, S.S. L. J. Vicat και S.S. Armand Considere.



Το αδελφό ποίο του S.S. Peralta, S.S. Palto Alto - φωτογραφία

S.S. Palto Alto - φωτογραφία

S.S. Palto Alto - φωτογραφία








Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων


H INFOWAR productions (Debtocracy – Catastroika)  παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών αναδεικνύονται επίσης αποτυχημένα παραδείγματα ανάλογων επιλογών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ αλλά και η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρος της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.


πηγή:tvxs

Καίνε τον καρκίνο με ηλεκτροσόκ! Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα

Σύντομοι και έντονοι ηλεκτρικοί παλμοί διοχετεύονται τοπικά για να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να πλήττουν τον υγιή ιστό. Τα πρώτα δείγματα της θεραπείας είναι θετικά.

Η μέθοδος φαίνεται πολύ απλή. Ο γιατρός τρυπάει το σώμα του ασθενούς με μία εξαιρετικά λεπτή βελόνα. Η εικόνα της βελόνας στο εσωτερικό του σώματος εμφανίζεται μεγεθυμένη σε μία οθόνη που συνδέεται με έναν μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος εξετάζει τον ασθενή. Έτσι ο γιατρός μπορεί να κατευθύνει τη βελόνα με απόλυτη ακρίβεια στα κατάλληλα σημεία, για παράδειγμα, πάνω σε έναν καρκινικό όγκο στο ήπαρ.

Μέχρι σήμερα η συνήθης μέθοδος προέβλεπε οι βελόνες αυτές, αφού εισχωρήσουν στον όγκο, να θερμαίνονται τόσο, ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η διαδικασία έχει όμως σοβαρά μειονεκτήματα, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Στροστσίνσκι, διευθυντή της ακτινολογικής μονάδας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ρέγκενσμπουργκ. Όπως εξηγεί, «κάποιες φορές μπορεί να προκληθούν επιπλοκές, ειδικά όταν ο όγκος βρίσκεται κοντά σε αιμοφόρα αγγεία ή όργανα όπως το στομάχι» Σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει ο γερμανός επιστήμονας, η θερμότητα της βελόνας προσβάλει και υγιή κύτταρα.

Η νέα μέθοδος, η επονομαζόμενη «μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση», προβλέπει επίσης τη χρήση λεπτών βελόνων, αλλά αντί της θερμότητας οι γιατροί διοχετεύουν μέσα από αυτές ηλεκτρικούς παλμούς υψηλής τάσης. «Εισάγουμε έως και έξι βελόνες μέσα στον όγκο και υποβάλλουμε τα καρκινικά κύτταρα σε ηλεκτροσόκ» εξηγεί ο Στροστσίνσκι. «Έτσι τα κύτταρα αυτά ‘σκάνε’ και στη συνέχεια συλλέγονται και εξάγονται από το σώμα».

Επειδή τα καρκινικά κύτταρα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, είναι αισθητά πιο ευαίσθητα έναντι του ηλεκτροσόκ σε σχέση με τα υγιή κύτταρα. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτό το γεγονός θα βοηθήσει στη στοχευμένη εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων διατηρώντας ανέγγιχτους τους υγιείς ιστούς. Ο Κρίστιαν Στροστσίνσκι δοκίμασε τη νέα μέθοδο στο πλαίσιο μία πιλοτικής μελέτης με 35 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μέθοδος είναι επιτυχής, ανεκτή και ακίνδυνη.

Μέχρι σήμερα η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία μόνο σε λίγα ερευνητικά κέντρα και κυρίως για τη θεραπεία καρκίνων του ήπατος που δεν επιδέχονται χειρουργικής επέμβασης. Αν η μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση αποδειχθεί αξιόπιστη, μπορεί να εφαρμοστεί και για την αντιμετώπιση καρκίνου και σε άλλα ευαίσθητα όργανα, όπως ο προστάτης και το πάγκρεας. Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν αυτή η θεραπεία με ηλεκτροσόκ νικά οριστικά τον καρκίνο ή αν θα εμφανιστεί και πάλι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Όπως λέει ο Στροστσίνσκι, «είμαστε μεν αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια για να κάνουμε μία θεμελιωμένη σύγκριση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους».


Την Κυριακή η μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη

Μία μαγευτική πανσέληνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν εκτός σπιτιού το βράδυ της Κυριακής, αφού το φεγγάρι θα φτάσει στην πλήρη φάση του και ταυτόχρονα στο κοντινότερό του σημείο στη Γη, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

Συγκεκριμένα σήμερα η Σελήνη θα απέχει μόλις 356.990 χιλιόμετρα από τη Γη και εφόσον σήμερα θα είναι και πανσέληνος το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι μαγευτικό.

Η τροχιά του φεγγαριού έχει ωοειδές σχήμα και αναλόγως την κίνηση της Σελήνης, κάποιες φορές βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση από τη Γη, όπως την Κυριακή, και κάποιες άλλες στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση από τη Γη.

Εάν όμως τύχει το περίγειο να συμβεί ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.

http://www.iefimerida.gr/

Ανέκδοτο: O μεγαλύτερος κερατάς!

Τέσσερις σε μια παρέα συζητούν για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κερατάς.
-Αναμφισβήτητα ο γιατρός, λέει ο πρώτος. Χειρουργεία, εφημερίες, έκτακτα περιστατικά… όλο λείπει από το σπίτι και ποιος ξέρει τι κάνει η γυναίκα του… 
-Εγώ νομίζω ότι είναι ο στρατιωτικός, λέει ο δεύτερος. Μεταθέσεις, αποστολές… Αυτός λείπει βδομάδες ολόκληρες από το σπίτι του…
-Διαφωνώ. Ο μεγαλύτερος κερατάς είναι ο ναυτικός που λείπει ολόκληρους μήνες… Η γυναίκα του θα κάνει ότι θέλει ανενόχλητη…
Ο τέταρτος, ωστόσο, τους άκουγε αλλά δεν μιλούσε.
-Εσύ τι λες; τον ρωτάνε οι άλλοι τρεις…
-Τι να πω ρε παιδιά, τους απαντά.
Εγώ είμαι στρατιωτικός γιατρός του πολεμικού ναυτικού! 

Το ευρώ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή - 13 χρόνια μετά...


Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, σαν σήμερα, το 2000. Είναι λοιπόν μια καλή αφορμή για έναν απολογισμό αυτής της μέχρι τώρα πορείας. Αλλά για έναν απολογισμό επί της πραγματικότητας, όχι επί των υπαρκτών ή ανύπαρκτων διλημμάτων τύπου «να μείνουμε ή να φύγουμε».

Το ερώτημα που οφείλει να απαντήσει ένας απολογισμός δεν είναι αυτό – κάτι που έχει εντελώς άλλες παραμέτρους και διαστάσεις, καθώς τα αποτελέσματα αυτών των 13 χρόνων ούτε αναιρούνται ούτε μεταβάλλονται, την ίδια ώρα που τα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργήσει καθιστούν τέτοιου είδους προσεγγίσεις εξαιρετικά πολύπλοκες και τις επιλογές ασφυκτικά κλειστές και δυσχερείς. Είναι λοιπόν άλλη η συζήτηση «φεύγουμε ή μένουμε» και άλλη η συζήτηση του τι έγινε ως εδώ.

Από τα 13 αυτά χρόνια, τα πρώτα 9 η Ελλάδα τα πέρασε «μες την καλή χαρά» και τα επόμενα 4, βαδίζοντας στην κόλαση. Πώς όμως συνέβη αυτή η φοβερή ανατροπή;

Την απάντηση, ή τουλάχιστον, το ένα σκέλος της, το γνωρίζουμε όλοι: η έλευση του ευρώ ταυτίστηκε με την απόλυτη προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, μιας συλλογικής αναβάθμισης, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, που άρχισε να λειτουργεί «υλικά» το 2002. Αλλωστε, στα πρώτα εκείνα χρόνια, χώρες ολόκληρες πάσχιζαν να πείσουν ότι άξιζαν να μετέχουν της ελπίδας. Σήμερα, υπάρχουν χώρες, όπως η Βουλγαρία, που έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους.

Εργαλείο της προσδοκίας υπήρξε το φτηνό χρήμα, το οποίο σκορπίστηκε άφθονα και ανεξέλεγκτα, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παντού, ιδίως στο νότο της Ευρώπης. Το ευρώ γέννησε εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη έφερε το εύκολο και φτηνό χρήμα, οι πληθωρισμοί δεν ήταν απειλή, το δημόσιο, αλλά και το ιδιωτικό χρέος ( για το δεύτερο, αν και είναι τεράστιο, δεν μιλάμε ακόμα…) έφτασαν σε επίπεδα αδιανόητα.

Αυτό το μοντέλο ζωής και λειτουργίας, προπαγανδίστηκε με πάθος από τις ίδιες της κυβερνήσεις της εποχής και εδώ και αλλού. Το πλαστικό και μη χρήμα χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, οι επιθέσεις των τραπεζών για να δανείσουν, η άυλη οικονομία όλων των επιπέδων κυριάρχησαν κατά κράτος και εκ των πραγμάτων έσπρωξαν στο παρασκήνιο της ζωής τον παλιό τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο ήταν πολύ δύσκολο να ξεφύγεις γιατί ήταν πολύ δύσκολο να σου δώσουν χρήμα για να το κάνεις.

Παλιότερα, ο δανεισμός κόστιζε και το έβλεπες, το ένιωθες. Η πρόσβαση σε αυτόν ήταν περιορισμένη και αυστηρότερη. Σε αυτά τα 9 πρώτα χρόνια, συνέβη το αντίστροφο. Σταδιακά, τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς. Αυτή η «βρεφική ηλικία» του ευρώ υπήρξε παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη. Το επίπεδο της ζωής ανέβηκε απολύτως δυσανάλογα με την πραγματικότητα και πολύ γρήγορα. Όμως, κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται πραγματικά…

Οι κυβερνήσεις, όλες οι κυβερνήσεις, έλεγαν ότι πρέπει να «κόψουν» για να καταστρατηγούν τα λόγια τους το επόμενο λεπτό. Μιλούσαν για το σπάταλο και μεγάλο κράτος, αλλά το μεγάλωναν και το έκαναν πιο σπάταλο την ίδια ακριβώς στιγμή. Εκαναν ότι μπορούσαν και δεν μπορούσαν είτε πράττοντας είτε αδρανώντας για να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο λαός, όλοι εμείς, ακολουθούσαμε ανέμελοι…

Και τότε, ξέσπασε ξαφνικά η κρίση του 2008 στην Αμερική. Εμείς εδώ, τη διαβάζαμε, την ακούγαμε, αλλά δεν τη νιώθαμε. Ηταν μία άλλη κρίση, ενός άλλου κόσμου και δεν μας αφορούσε. Η απάντησή μας ήταν και τότε η «ήπια προσαρμογή», η οποία, φυσικά, ήταν τελικά καμιά προσαρμογή, τόσο ως προς το δημόσιο όσο και ως προς τον ιδιωτικό δανεισμό.

Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα, το σκληρό, άκαμπτο και ακριβό νόμισμα κάθε άλλο παρά βοήθησε την Ελλάδα να προχωρήσει στην ουσιώδη ανάπτυξη. Το κόστος σχεδόν κάθε ελληνικού προιόντος ήταν πια πολύ υψηλότερο από όσο άντεχε για να φύγει προς τα έξω. Σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι ενδογενείς βαριές στρευλώσεις που είχαν το δικό τους καταστροφικό ρόλο.

Κι έτσι, εκεί που νομίζαμε ότι πλουτίσαμε και πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας, ένα πρωί ήρθε η αλλαγή πολιτικής: το χρέος και το έλλειμμα είχαν φτάσει στα ουράνια. Η Γερμανία, που είχε αποφασίσει να ελέγξει πια τα πράγματα όπως ακριβώς βόλευε την ίδια, στο σύνολο της ευρωζώνης, έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας. Η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Η Γερμανία επέβαλε τους όρους της. Και, μέσα σε χρόνο μηδέν μετέτρεψε μία πράγματι πολύ μεγάλη κρίση χρέους και ελλείμματος, σε κρίση ύπαρξης ολόκληρων χωρών. Κέρδισε πολλά από αυτό: όχι μόνον τα 80 δις ευρώ που γερμανικά ινστιτούτα τώρα υπολογίζουν ότι έβγαλε η γερμανική κυβέρνηση από την ελληνική κρίση, αλλά και την πλήρη θεσμική και πολιτική κυριαρχία σε μία σειρά από χώρες – αλλά αυτά έχουν γραφτεί εδώ πολλές φορές...

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού της απαράδεκτης ελληνικής ελαφρότητας και της γερμανικής ηγεμονικής πίεσης ήταν η κρίση να μεταλλαχθεί και να οξυνθεί αντί να βρεθεί η ισορροπία αντιμετώπισης του προβλήματος με ένα συνδυασμό περιστολών της δαπάνης μαζί με προσπάθεια ανάπτυξης. Όλα τα νομισματικά εργαλεία απαγορεύθηκαν την ώρα που ακόμα και οι ΗΠΑ ή η Ιαπωνία, χωρίς να βιώνουν τέτοιου είδους κρίση, έκοβαν – και κόβουν – διαρκώς νόμισμα. «Επενδύοντας» στην ελληνική κρίση, το Βερολίνο, για το οποίο το ευρώ υπήρξε ένα απόλυτο όχημα κυριαρχίας, όχι απλώς δεν βοήθησε να αντιμετωπιστεί, αλλά την όξυνε και τη βάθυνε τόσο, που, σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται, παρά τις ρητορείες, σε χειρότερο σημείο από εκείνο της στιγμής που ξέσπασε η κρίση. Ναι, το έλλειμμα υποχώρησε δραματικά, όμως το κόστος της υποχώρησης υπήρξε πολύ πιο δραματικό. Το χρέος όχι απλώς δεν υποχώρησε, αλλά είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από ότι το 2009. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτό της, κατά 25%, η ανεργία έφτασε εκεί που ξέρουμε. Η χώρα ουσιαστικά καταστράφηκε και τίποτα δεν υπάρχει που να στηρίζει μία πραγματική αισιοδοξία. Η συνταγή απέτυχε και το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι δανειστές, ή, τουλάχιστον, μέρος αυτών, σε βαθμό που ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ τους γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Η ύφεση εξακολουθεί και βαθαίνει, το πολιτικό περιβάλλον κυριαρχείται από πρωτοφανή στο μεταπολεμικό κόσμο φαινόμενα, η κοινωνία έχει πλήρως κατακερματιστεί, ενώ η ανάπτυξη είναι κάτι που συναντά κανείς μόνον στους πολιτικούς λόγους και στα κομματικά ακροατήρια. Το κράτος, που θα διορθωνόταν, καταρρέει κυριολεκτικά σα χάρτινος πύργος.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε πει κάποιος ότι φταίμε εμείς περισσότερο και οι άλλοι λιγότερο ή το αντίστροφο, η πραγματικότητα είναι ότι το ευρώ κατέληξε να φέρει στην Ελλάδα την καταστροφή – όπως και σε άλλες χώρες.

Μακάρι, σε δύο χρόνια, στην επέτειο των 15 ετών από την ένταξή μας, αυτές οι σκέψεις να έχουν διαψευστεί από τα πράγματα. Η κατάσταση να έχει αντιστραφεί, η αισιοδοξία να έχει επιστρέψει. Μακάρι, όλα αυτά και, πολύ περισσότερο, αυτά που συνάγονται για το μέλλον από όλα τα παραπάνω, να αποδειχθούν στην πράξη λανθασμένα. Μακάρι, έπειτα από τα πρώτα 13 μας χρόνια στο ευρώ, να μη μας περιμένουν ακόμα πολύ περισσότερα χρόνια κομμάτια…

[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από Το Βήμα]


Κοψοχρονιά τα ακίνητα – Οι ιδιοκτήτες τα «χαρίζουν» μόνο για να βγαίνουν τα έξοδα!


Ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση απελπισίας από την κρατική φοροεισπρακτική πολιτική, ώστε έχουν φτάσει να δίνουν το ακίνητό τους «κοψοχρονιά», αρκεί ο ενοικιαστής να πληρώνει τα χαράτσια και τους λογαριασμούς, δηλαδή να καλύπτει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία.

Οι αγγελίες στις εφημερίες και το Ίντερνετ για τη νέα «ανταλλακτική» μέθοδο αυξάνονται ραγδαία και οι κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει την ακίνητη ιδιοκτησία.

Μόνο οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011, 2012 και 2013, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗγια πέρυσι που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η καταβολή του, ο ΕΕΤΗΔΕ για το 2013, μειωμένος κατά 15% που ξεκινά να πληρώνεται από αυτό τον μήνα καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 προκαλούν μια άνευ προηγουμένου επιβάρυνση που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για τα χιλιάδες άδεια ακίνητα όλων των ειδών, αυτά δηλαδή που δεν προσφέρουν κάποιο εισόδημα, είναι αδύνατη η πληρωμή όλων αυτών των φόρων με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους μα καταφεύγουν σε πρακτικές δωρεάν μίσθωσης.
Μόνο τα έξοδα

Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης, είτε βρίσκεται στην επαρχία είτε έχει φύγει στο εξωτερικό και δίνει το ακίνητό του χωρίς την πληρωμή κάποιου μισθώματος.

Ζητά μόνο να πληρώνονται τα χαράτσια και τα λοιπά έξοδα συντήρησης. Όπως πρόσφατα ιδιοκτήτης μεζονέτες στην Κάντζα που έφυγε για τρία χρόνια στο εξωτερικό έδωσε το ακίνητό του σε ζευγάρι χωρίς ενοίκιο και χωρίς συμβόλαιο με την προϋπόθεση να πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, έξοδα κήπου και άλλα κοινόχρηστα και φυσικά το χαράτσι. Ο ιδιοκτήτης γλιτώνει όλα αυτά τα έξοδα, ενώ το ζευγάρι με 180 ευρώ τον μήνα ζει σε ένα πανέμορφο σπίτι.

Τα καταστήματα


Πολλές είναι οι αγγελίες από ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που έχουν μείνει στα... αζήτητα και ζητούν επιχειρηματίες να τα μισθώσουν χωρίς ενοίκιο παρά μόνο με την καταβολή εξόδων συντήρησης, λογαριασμών και του φόρου ακινήτων. Ένας λόγος παραπάνω για τους ιδιοκτήτες αυτούς είναι ότι φοβούνται την κατάθλιψη του ακινήτου τους από λαθρομετανάστες που μπαίνουν σε υπόγεια καταστήματα και γραφεία προκειμένου να εγκατασταθούν.

http://www.koolnews.gr/

Δημοσκόπηση Rass: Πρώτη η ΝΔ-Στο ναδίρ του 3% η ΔΗΜΑΡ -Τρίτη η Χρυσή Αυγή


Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται σε άλλη μία δηνοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας ωστόσο μικόρ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 1,1%.
Στην έρευνα της εταιρείας RASS που έγινε για τον Τύπο της Κυριακής, μετά την κυβερνητική κρίση τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνουν πτώση στα ποσοστά τους..
Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τράβηξε το σχοινί μέχρι τέλους στην κρίση της ΕΡΤ, καταγράφει ποσοστό 3%.
Αναλυτικότερα τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
  • ΝΔ: 28,4%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,3%
  • Χρυσή Αυγή: 8,3%
  • ΚΚΕ: 4,7%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,1%
  • ΠΑΣΟΚ: 4%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 3%
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλ. Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει το ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.koolnews.gr/

Ουρά με «νούμερα» έξω από το γραφείο Βενιζέλου

Ούτε ιατρείο του ΕΟΠΥΥ να ήταν η Ιπποκράτους: Πολλά στελέχη (ξανα)θυμήθηκαν ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και ζητούν από τον Βενιζέλο να τους υπουργοποιήσει!

Ολική επαναφορά του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» στην κυβέρνηση επιχειρούν στελέχη του πάλαι ποτέ Κινήματος, τα οποία πιθανώς μπέρδεψαν το γραφείο του προέδρου με ιατρείο δημοσίου ταμείου και κλείνουν ραντεβού ή περιμένουν υπομονετικά με τις ώρες για να τον δουν «κατ’ ιδίαν».

Παλιές και αξιόπιστες πηγές από την Ιπποκράτους λένε ότι «πάρτυ» κάνουν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους καθώς η σύσταση της νέας δικομματικής κυβέρνησης, θεωρούν ότι τους ανοίγει τον δρόμο για ολική επιστροφή σε υπουργικές θέσεις. Πληροφορίες λένε πως ήδη πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρήκαν ξανά τον λόγο της παραμονής τους στο αποδεκατισμένο κόμμα της Ιπποκράτους, βάζοντας στην άκρη διαφωνίες και έριδες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κυριαρχήσει στο εσωτερικό του.

 Η προοπτική που άνοιξε για πολλά από αυτά τα στελέχη να επιστρέψουν σε Υπουργικά πόστα και τους διαδρόμους της εξουσίας, αποδείχθηκε η αναγκαία χρυσή τομή που αναζητούσε ο Βενιζέλος ώστε να μαζέψει και πάλι τα στελέχη που σκέφτονταν να αποσκιρτήσουν από το ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση του Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ, εκτιμούν πολλοί ότι θα αποδειχθεί σωτήρια για την δική του εσωκομματική επιβίωση.

 Ο Βενιζέλος θα δώσει σε τουλάχιστον 15 στελέχη και βουλευτές το «τυράκι» της εξουσίας, γεγονός που θα χαλιναγωγήσει -προσωρινά τουλάχιστον- τις τάσεις αμφισβήτησής του και εκ των έσω διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται με αφορμή την βαρβάτη υπόθεση των οικονομικών του κόμματος.

 Πλέον όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνωστίζονται- όπως μαθαίνουμε- έξω από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ιπποκράτους προκειμένου να του υπενθυμίσουν την παρουσία τους και του ζητούν να τους… αξιοποιήσει στη νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί υπό κοινή στέγη με τη ΝΔ. Όμως, αν κάνει ανησυχεί τους πολίτες αυτές τις ώρες είναι η ολική επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην πηγή της εξουσίας, δεδομένου ότι ο Βενιζέλος θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να συνδιαμορφώνει με τον Σαμαρά τον κυβερνητικό σχηματισμό, έχοντας ενεργότερο ρόλο και λόγο στην επιλογή προσώπων….

πηγή: www.newsbomb.gr

Συνεχίζουμε -παρά την κρίση- να πετάμε τόνους φαγητού στα σκουπίδια

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει κάνει τους Έλληνες καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί στις αγορές τους, ωστόσο συνεχίζουν –αν και σε μικρότερες ποσότητες- ακόμη και σήμερα να πετούν φαγητό στα σκουπίδια.

Το 2011 παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 10% στο σύνολο των απορριμμάτων σε σχέση με το 2010, ενώ το 2012 η μείωση στην Αττική έφτασε το 13,5% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.

«Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία εκτιμάμε πως μείωση παρατηρήθηκε και στα οργανικά απορρίμματα, δηλαδή το φαγητό που πετάμε στα σκουπίδια. Υπολογίσουμε πως αυτή η μείωση είναι της τάξης του 8%» εξηγεί ο περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας, Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος.
Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων ότι παγκοσμίως 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων, το ένα τρίτο δηλαδή της συνολικής παραγωγής τροφίμων, καταλήγει στις χωματερές, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Την ίδια στιγμή περισσότερα από 850 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται.

«Πρωταθλητές» σπατάλης

Πιο… σπάταλοι αποδεικνύονται οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί, οι οποίοι με ευκολία μετατρέπουν τα τρόφιμα σε απορρίμματα. Κάθε χρόνο τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ πετούν στα σκουπίδια κατά μέσο όρο 34 εκατομμύρια τόνους φαγητού. Βάσει υπολογισμών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, το 30% των τροφίμων που είναι για κατανάλωση χάνεται. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών, αγοράστηκαν περίπου 5 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων, οι οποίοι όμως κατέληξαν στον κάδο σκουπιδιών.

Οσο για τη Μεγάλη Βρετανία, μόνο τα Χριστούγεννα κατέληξαν στις χωματερές 74 εκατομμύρια κρεατόπιτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, η μέση βρετανική οικογένεια θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 680 λίρες ετησίως στην περίπτωση που καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς το φαινόμενο «σπατάλη φαγητού».
Στις αρχές Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε την «κουλτούρα της σπατάλης» και υποστήριξε πως το να πετά κανείς φαγητό είναι σαν να κλέβει από το τραπέζι ενός φτωχού και πεινασμένου ανθρώπου. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ιταλία το 1,19% του ΑΕΠ αντιπροσωπεύει τη σπατάλη του φαγητού και από αυτό το 0,96% προέρχεται από τα ιταλικά νοικοκυριά.

http://www.koolnews.gr/

ΘΑΥΜΑ: Του έλεγαν πως μετά από 54 χημειοθεραπείες θα έμενε στείρος, αλλά έκανε μωρό!

Απίστευτη και όμως αληθινή, είναι η ιστορία του 34χρονου σήμερα, Ben Lindon, ο οποίος στα 29 του διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν «παίρνει» χειρουργείο.

Ο 34χρονος δημοσιογράφος, υπεβλήθη έκτοτε σε 54 χημειοθεραπείες ώστε να αντιμετωπίσει τον όγκο στον εγκέφαλο.

Μάλιστα, ο Lindon, είναι το νεαρότερο άτομο στην Αγγλία που έχει υποβληθεί σε τόσες πολλές χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες.

Εξαρχής, οι γιατροί του είχαν πει πως το τίμημα για να σωθεί η ζωή του, θα ήταν να μείνει στείρος από τις πολλές χημειοθεραπείες.

Ωστόσο, ο Ben με τη θέληση του για ζωή , αψήφησε όλα τα προγνωστικά, μιας και η 30χρονη αρραβωνιαστικιά του, Kate McCreanor, έφερε στον κόσμο πριν εννέα μήνες, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τη Martha.

«Όταν η Kate μου είπε πως είναι έγκυος, νόμιζα πως μάλλον κάνει λάθος. Όταν γεννήθηκε η Martha, ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Τώρα απλά είμαι τρισευτυχισμένος και απολαμβάνω κάθε στιγμή της πατρότητας» λέει.

Μάλιστα, ο ίδιος εξομολογείται πως όταν το 2008 λίγο πριν τα 29α γενέθλια του διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο, πίστευε πως καμία γυναίκα μετά από αυτό δεν θα τον ήθελε, ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορούσε ούτε παιδί να κάνει.

Η μοίρα όμως τα έφερε αλλιώς, και το 2011 γνώρισε σε party την Kate.

Άρχισαν να μιλάνε, να βγαίνουν, και σύντομα έγιναν ζευγάρι, μιας και η Kate δεν είχε κανένα πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του.

Σήμερα, ο Ben είναι αποφασισμένος να ζήσει για να δει την κόρη του να μεγαλώνει, ενώ θα παντρευτεί και την αγαπημένη του το επόμενο διάστημα.

Έχετε αμφιβολία ότι αυτό είναι το ωραιότερο σώμα της showbiz!

Μπορείτε να την ανακαλύψετε;

Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς ουτούς τους κοιλιακούς! Τουλάχιστον όσοι την έχετε δει στα νυχτερινά κέντρα, που εμφανίζεται ή από τις φωτογραφίες της στα περιοδικά.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου δικαιωματικά και άξια έχει κερδίσει τον τίτλου του πλέον γυμνασμένου σώματος της showbiz, καταφέρνοντας μάλιστα να μην χάσει ίχνος από τη θηλuκότητά της.

Η τραγουδίστρια απέδειξε ότι σκοπεύει να κρατήσει τον πολυπόθητο τίτλο και αυτό το καλοκαίρι δημοσιεύοντας φωτογραφίες της στο Instagram με καλοκαιρινή διάθεση και υπέροχα αποκαλuπτικά μπικiνι!




































Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger