Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εάν θέλετε γυναίκα...

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι αρχαίοι Έλληνες κυκλοφορούσαν και γυμνοί



Οι πρόγονοί μας εμφανίζονταν τελείως ή εν μέρει γυμνοί σε δημόσιους χώρους πολύ συχνότερα από όσο αυτό είναι δυνατό να γίνει σήμερα.

Για παράδειγμα ο Πίνδαρος εξυμνεί με τα τραγούδια του τις νεαρές ιέρειές του, τις χορεύτριες της Θεσσαλίας που χόρευαν γυμνές στα συμπόσια των αρχόντων.

Οπως αναφέρουν μελετητές της αρχαίας Ελλάδας, οι Έλληνες καλλιτέχνες είχαν περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερη ελευθερία απ όσο οι σύγχρονοί τους καλλιτέχνες να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και να αντιγράψουν την ομορφιά που τους προσέφερε η φύση και η εποχή τους.
Γυμνά συμπλέγματα
Τα γυμνάσια, οι δημόσιοι εθνικοί αγώνες, τα καλλιστεία της Λέσβου, της Τενέδου και του ιερού της Δήμητρας στη Βασιλίδα της Αρκαδίας, οι αγώνες πάλης ανάμεσα σε γυμνά αγόρια και κορίτσια της Σπάρτης, της Κρήτης κλπ, ο φημισμένος ναός της Αφροδίτης στην Κόρινθο και πολλά άλλα ήταν ευκαιρίες να βλέπουν τα ωραιότερα σώματα ακάλυπτα, σε ζωηρότατη κίνηση, ομορφότερα ακόμα χάρη στην άμιλλα, στις πιο ποικίλες στάσεις και συμπλέγματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι Έλληνες μετά το 720 π.Χ. απελευθερωμένοι από τις ανατολίτικες αντιλήψεις επέτρεπαν στους δρομείς και σε όλους τους άλλους αθλητές να εμφανίζονται τελείως γυμνοί.
Οπως συμπεραίνει ο Χανς Λιχτ στο βιβλίο του "Η σεξουαλική ζωή στην αρχαία Ελλάδα" οι Έλληνες, ο υγιέστερος και αισθητικά τελειότερος λαός που γνώρισε ο κόσμος, κατάλαβαν γρήγορα πως η κάλυψη των γεννητικών οργάνων – ενώ το υπόλοιπο σώμα παρέμενε γυμνό- ήταν αφύσικη και αναγνώρισαν πως η κάλυψη των οργάνων αυτών θα είχε κάποιο νόημα αν αποδιδόταν στις λειτουργίες τους ηθική και κατώτερη σημασία.

Πηγή: 69magazine

Τα πιο παράξενα… σύνορα στον κόσμο!


Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η γέφυρα στον ποταμό Saint Lawrence που ενώνει δύο μικρές νησίδες αποτελεί τη μικρότερη διεθνή γέφυρα στον κόσμο. Το ένα νησάκι (το μεγάλο αριστερά στις φωτό) ανήκει στον Καναδά και το μικρό στις ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο αποτελεί την πίσω αυλή του σπιτιού που υπάρχει στη μεγάλη νησίδα. Ο ιδιοκτήτης για να έχει πρόσβαση στον… κήπο του έπρεπε να κατασκευάσει μια γεφυρούλα, το μήκος της οποίας δεν ξεπερνά τα 9 μέτρα, ενώνοντας έτσι στην ουσία Καναδά και Αμερική! Και χωρίς καν να το καταλάβει έγινε δημοφιλές… αξιοθέατο όσων ήθελαν να δουν από κοντά αλλά και να απαθανατίσουν τη γέφυρα.






Πώς θα καταλάβετε πότε σας λένε ψέμματα: Λέξεις και φράσεις «κλειδιά»

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ψέμματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να καταλάβουμε αν ένα άτομο ψεύδεται ή όχι, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, τις οποίες αν τις προσέχετε μπορεί και να… γλιτώσετε. Στην ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης του TED-Ed, ο Noah Zandan, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Qualified Communications, μιας εταιρείας αφιερωμένης στη βελτίωση του τρόπου αλληλεπίδρασης των ανθρώπων, μοιράζεται κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να “αποκρυπτογραφήσει” ένα ψέμα. 

Σύμφωνα με τον Zandan, όταν κάποιος λέει ψέμματα, υποσυνείδητα αλλάζει τον τρόπο ομιλίας του. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιστορίες που βασίζονται σε φανταστικές εμπειρίες είναι γλωσσικά διαφορετικές από εκείνες που βασίζονται σε πραγματικές εμπειρίες.

Δείτε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές στον τρόπο ομιλίας, όταν κάποιος λέει ψέμματα:

Οι ψεύτες αποφεύγουν να αναφέρονται στους εαυτούς τους: Ποια πρόταση ακούγεται πιο λάθος; “Απολύτως κανένα πάρτι δεν έγινε σε αυτό το σπίτι”, ή “Δεν έκανα κανένα πάρτι εδώ”, λέει ο Zandan. Αν συμφωνείτε και εσείς ότι ο τελευταίος τρόπος ακούγεται πιο ειλικρινής, αυτό είναι επειδή οι ψεύτες τείνουν να αποστασιοποιούνται από τις ψευδείς δηλώσεις τους.

Ψεύτες τείνουν να κάνουν αρνητική αυτοκριτική: Παρά το γεγονός ότι, από τη φύση τους, οι ψεύτες... ψεύδονται, πολλές φορές αισθάνονται ένοχοι για τις παραπλανητικές τους ιστορίες. Σύμφωνα με τον Zandan, αυτό βγαίνει και ως μια γλωσσική τάση προς την αρνητική διατύπωση. Για παράδειγμα, ένα ψέμα μπορεί να είναι: “Συγγνώμη, η ηλίθια μπαταρία του τηλεφώνου μου τέλειωσε. Το μισώ αυτό το πράγμα”.

Απλοϊκή ορολογία, αλλά με πολύπλοκη διατύπωση: Δεδομένου ότι οι εγκέφαλοί μας αγωνίζονται για να “χτίσουν” ένα πολύπλοκο ψέμα, ο Zandan εξηγεί ότι οι ψεύτες τείνουν να εξηγούν τα (ψευδή) γεγονότα με απλούς όρους. Ωστόσο, παρόλο που μπορεί να έχουν πρόβλημα να επινοήσουν μια πολυεπίπεδη ψευδή ιστορία, θα πουν συχνά το ψέμα τους με πολύπλοκη/μπερδεμένη διατύπωση, προσθέτοντας για παράδειγμα κάποια εντελώς περιττή λεπτομέρεια.
http://www.iatropedia.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger