Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πρωί δικηγόρος, το βράδυ… bodybuilder!!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015


Και μητέρα τεσσάρων παιδιών!
Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Swansea της Ουαλίας και περνά πολύ διαφορετικά τις ημέρες και τις νύχτες της: η Christina Chinnock το πρωί είναι δικηγόρος αλλά το βράδυ φορά το φανταχτερό της μπικίνι και διαπρέπει καθώς κέρδισε τον πρώτο της διαγωνισμό bodybuilding έχοντας προπονηθεί για λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Chinnock λέει, σύμφωνα με την Daily Mail, πως δείχνει τι μπορεί κανείς να πετύχει παράλληλα με μία απαιτητική δουλειά αλλά και οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Ήταν ο πρώτος διαγωνισμός bodybuilding στον οποίο λάμβανα μέρος οπότε θεωρώ πως ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα για μένα», δήλωσε.

«Είμαι δικηγόρος και πολυάσχολη μαμά τεσσάρων παιδιών, κι αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση της νίκης μου», προσθέτει, «θέλω να πως στις εργαζόμενες μητέρες πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η σκληρή δουλειά που ρίχνει στο γυμναστήριο φαίνεται καθώς κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό British Natural Bodybuilding Federation Welsh Championships.

Παρότι άρχισε να προπονείται μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ήρθε πρώτη στις γυναίκες άνω των 40 στην κατηγορία Miss Figure Masters.

Τα τέσσερα παιδιά της, ηλικίας 20,18,9 και 5 ετών δηλώνουν πολύ περήφανα για τη μητέρα τους.

Η ίδια λέει πως οι εντατικές προπονήσεις της δεν ήταν πρόβλημα, στην ήδη γεμάτη μέρα της, αλλά αντίθετα τη βοήθησαν να έχει καθαρό μυαλό. «Το εξέλαβα σαν πρόκληση και αποφάσισα να συμμετάσχω στο διαγωνισμό. Η προπόνηση με κράτησε σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο για να ανταπεξέλθω και σε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της καθημερινόητάς μου», τόνισε.

Μετά από αυτό δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τις φλούδες από τις πατάτες


Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσουν στο φαγητό και να πετάνε στα σκουπίδια τις φλούδες από το καθάρισμα.

Αν ήξεραν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, σίγουρα θα άλλαζαν συνήθειες!

Δείτε πόσα πράγματα μπορούν να μας προσφέρουν οι φλούδες από τις πατάτες, τόσο σε θέματα άμεσης υγείας, όσο και και σε θέματα εξωτερικής ομορφιάς:

Οι φλούδες από τις πατάτες:

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του βάρους σας. Οι φλούδες πατάτας περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε και την φλούδα της πατάτας, τότε θα χορτάσετε ευκολότερα έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες, αφού θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε από άλλες τροφές.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό: Η φλούδα της πατάτας περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Μειώνουν τη χοληστερόλη του αίματος: Η φλούδα της πατάτας έχει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία. Όλα αυτά έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.

Λειτουργούν ως φυσικός παράγοντας χρωματισμού των μαλλιών: Πολύ λίγα άτομα γνωρίζουν την εκπληκτική ιδιότητα του φλοιού της πατάτας να μειώνει τις γκρίζες τρίχες. Η φλούδα της πατάτας περιέχει διάφορα ζωτικά συμπληρώματα που σας βοηθούν να διατηρήσετε την εμφάνιση και το χρώμα στα μαλλιά σας.

Απαλύνουν τα σκούρα σημάδια στην επιδερμίδα: Η φλούδα της πατάτας περιέχει αντιβακτηριακές και φαινολικές ουσίες που βοηθούν στην μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να τρίψετε την φλούδα της πατάτας πάνω στα “θαμπά” σημεία της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων στα μάτια.

Αποτελεσματικές ενάντια στα εγκαύματα στο δέρμα: Είναι ένα από τα πιο κλασικά και παλιά “γιατροσόφια” για τα εγκαύματα. Η φλούδα της πατάτας ανακουφίζει από τον πόνο και το κάψιμο ενός εγκαύματος, ενώ περιέχει συστατικά που έχουν ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, η οποία περιορίζει την λοίμωξη σε ανοιχτές πληγές στο δέρμα.

http://www.thehealthyarchive.info

Υπάρχει ή …όχι ο Άγιος Βασίλης;

Για άλλες οικογένειες «έρχεται» την παραμονή των Χριστουγέννων και για άλλες απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς! Όπως και να έχει, τα περισσότερα παιδιά κάτω των 8 ετών πιστεύουν ότι κάποιος άλλος, πλην των γονέων, φέρνει τα δώρα και οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την πεποίθηση αυτή!

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ.Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει:

Κι ενώ κάθε χρόνο το παιδί σας τέτοιες ημέρες αγχωνόταν για το αν έλαβε το γράμμα του ο Άγιος Βασίλης κι αν θα του φέρει το δώρο που του ζήτησε, φέτος σας κάνει περίεργες ερωτήσεις..."Πώς προλαβαίνει να πάει σε όλα τα παιδάκια...","Αφού εμείς δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει;".

Εσείς προσπαθείτε να του δώσετε κάποιες πειστικές απαντήσεις γιατί δε θέλετε να του στερήσετε το όνειρο, ωστόσο το παιδί σας έχει έντονες υποψίες...

Ο Άγιος Βασίλης είναι ο φίλος και ο σύμμαχος των παιδιών. Του ζητούν δώρα που δε μπορούν να τους τα προσφέρουν οι γονείς του κι εκείνος τους ικανοποιεί πάντα κάθε τους επιθυμία. Είναι ο λόγος που όλο το χρόνο είναι καλά παιδιά ώστε να μην τα ξεχάσει τα Χριστούγεννα. Είναι ένα πρόσωπο που αγαπούν, που τους δίνει χαρά και ελπίδα. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που είτε το μεγαλύτερο αδερφάκι, είτε στο σχολείο η δασκάλα είτε κάποιο άλλο μεγαλύτερο παιδάκι του αποκαλύπτουν ότι ο καλοκάγαθος γέροντας με την άσπρη γενειάδα δεν υπάρχει και τότε έρχεται σε εσάς και σας ρωτάει..

Σύμφωνα με την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου, αν πείτε στο παιδί σας την αλήθεια με ένα τρόπο γλυκό και λόγια απλά, προσαρμοσμένα στην ηλικία του δεν πρόκειται να αναστατωθεί ή να πληγωθεί από την αποκάλυψη ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Όταν λοιπόν θα σας ρωτήσει "μαμά υπάρχει ο Άγιος Βασίλης", εσείς οφείλετε να του δώσετε μια ειλικρινή απάντηση. Αρχικά ρωτήστε το τι πιστεύει εκείνο και στη συνέχεια εξηγήστε του ότι παρόλο που δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ένα μέρος της παράδοσης των Χριστουγέννων, ένα όμορφο παραμύθι και συμβολίζει την αγάπη και την προσφορά.

Ίσως είναι μια ευκαιρία να μάθετε στο παιδί αυτές τις δύο έννοιες προτείνοντάς του να ξεχωρίσει κάποια παιχνίδια που δε θέλει πια και να τα χαρίσει σε παιδάκια που δεν είχαν ποτέ την τύχη να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη...

http://www.iatropedia.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger