Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Βόμβα» από την κολλητή φίλη της Νταϊάνα: Αποκαλύπτει ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας της πριγκίπισσας και προκαλεί έκπληξη

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013


Εκπληξη προκαλεί η κολλητή φίλη της Νταϊάνα Λουτσία Φλέκα Ντε Λίμα, σύζυγος του πρώην πρεσβευτή της Βραζιλίας στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία μιλά για πρώτη φορά δημοσίως για την αδικοχαμένη φίλη της και προβαίνει σε μια αποκάλυψη που προκαλεί έκπληξη.

«Η Νταϊάνα δεν ήταν ερωτευμένη με τον Ντόντι, ίσως να είχε ένα πάθος με τον καρδιοχειρουργό από το Πακιστάν Χασνάτ Καντ, αλλά ο έρωτας της ζωής της ήταν ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Κάρολος», είπε χαρακτηριστικά η Λουτσία σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μάλιστα, η Λουτσία αποκάλυψε πως η Νταϊάνα ήταν πεπεισμένη πως ο Κάρολος ήταν ερωτευμένος μαζί της όταν παντρεύτηκαν και προσθέτει πως για τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ «είμαι σίγουρη πως δεν αισθανόταν τίποτα».

 | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr


Δείτε μια απ' τις σπανιότερες και πιο σέξι φωτογραφίες της Aλίκης Βουγιουκλάκη


Και όμως οι ιστορίες για την Αλίκη δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα κάτι θα παραμένει σπάνιο και αδημοσίευτο για την ιδιαίτερη αυτή γυναίκα, που εξακολουθεί να «ορίζει» τον κόσμο του θεάματος, ακόμη και χρόνια μετά τον θάνατο της. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το 1979 ήταν μια δύσκολη περίοδος για την Αλίκη. Είχε πάρει διαζύγιο από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν και έγραφαν πως η «εθνική σταρ» γέρασε και δεν αφορά πλέον τον κόσμο. Ήταν τότε 45 χρονών.

Όμως η Αλίκη πάντα ήθελε να λέει την τελευταία λέξη. Έτσι εκείνο το καλοκαίρι του 1979 κάλεσε τον φίλο της φωτογράφο Μαρίνο Κουσουμίδη στο εξοχικό της στο Θεολόγο και τράβηξε αυτή την σέξι φωτογραφία για να την δώσει στον τύπο. Το μήνυμα ήταν σαφές: Η Αλίκη παρέμενε ποθητή, όμορφη και νέα. Αλλά κυρίως ήταν έτοιμη για μια νέα σχέση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το επόμενοκαλοκαίρι γνώρισε και παντρεύτηκε τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη.

http://joytv.gr/


Τρομακτική φάρσα: Πήγαν σε συνέντευξη για δουλειά και… ήρθε το τέλος του κόσμου!


Μετά από την απίστευτα τρομακτική φάρσα σε ασανσέρ, η LG ξαναχτυπά με μία νέα φάρσα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Θέλοντας να δείξει την ρεαλιστική εικόνα των νέων τηλεοράσεων της, η εταιρεία τρομοκρατεί κυριολεκτικά 4 υποψήφιους υπαλλήλους που πήγαν για συνέντευξη και είδαν το χάρο με τα μάτια τους!

Το σουπερμόντελ που φαλίρισε εξαιτίας των πολλών πλαστικών [εικόνες]


Πήρε ελάχιστα χρόνια στην Τζάνις Ντίκινσον να κερδίσει, στα μέσα των 80s, τον τίτλο του πρώτου σουπερμόντελ της ιστορίας. Η πτώση της όμως είναι βασανιστικά αργή.

Αίτηση για πτώχευση φέρεται να έκανε -σύμφωνα με την New York Post- η 58χρονη σουπερμόντελ που χρωστάει πάνω από 1 εκ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού το οφείλει σε πλαστικούς χειρούργους, δερματολόγους και λοιπούς ειδικούς που έχουν αναλάβει να την διατηρούν σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση. Όπως π.χ. τον Δρ. Ούζι Ρέις που είναι ειδικός αντιγήρανσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο radaronline «Όντως αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα. Αλλά σκοπεύω να ξεπληρώσω τα χρέη μου μέχρι τελευταίο σεντς».

Η Τζάνις, που έγινε γνωστή ως το πρώτο σουπερμόντελ, τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα κυρίως στην τηλεόραση μέσα από την συμμετοχή της ως κριτής στο America's Next Top Model ή ως διαγωνιζόμενη στο το Ι'm a celebrity, get me out of here. Επιπλέον μέχρι πρότινος διατηρούσε το δικό της πρακτορείο μοντέλων.

Το ευρύ κοινό την γνωρίζει εξαιτίας της κοφτερής γλώσσας της που την έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Λέιντι Γκάγκα (την οποία αποκάλεσε ηλίθια) και την Τάιρα Μπάνκς (την οποία αποκάλεσε άκαρδη και χωρίς ψυχή).






http://www.iefimerida.gr/

Ημίγυμνη διαμαρτυρία κατά του Μπερλουσκόνι!

Έξω από τη Γερουσία λίγη ώρα πριν την απόφαση που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Καβαλιέρε

Ημίγυμνοι διαμαρτυρήθηκαν ακτιβιστές και μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έξω από το κτίριο της ιταλικής Γερουσίας λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ομάδα των ακτιβιστών εμφανίστηκε στον εξωτερικό χώρο του Παλάτζο Μαντάμα, φορώντας μόνο εσώρουχα και έχοντας κρεμασμένα πλακάτ από τον λαιμό που ανέγραφαν: «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Εσύ γερουσιαστή;».

Την στιγμή που ο Καβαλιέρε αναμένεται να αποπεμφθεί από τη Γερουσία, έπειτα από την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση Mediaset, οι ακτιβιστές ζητούν να μη διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, αλλά ονομαστική.

«Εμείς δεν έχουμε μυστικά», υποστηρίζει η ομάδα, η οποία οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ιστοσελίδας Avaaz.org που συγκεντρώνει υπογραφές για ποικίλα ζητήματα.

Μάλιστα, οι 80.000 που υπέγραψαν απαιτούν όχι μόνο να είναι γνωστή η ψήφος του κάθε γερουσιαστή για την περίπτωση Μπερλουσκόνι, αλλά για όλες τις ψηφοφορίες που διεξάγονται στη Γερουσία.

Πηγή: protothema.gr

Σπήλαιο Θεόπετρας

Στο δρόμο Τρικάλων-Καλαμπάκας, 3 χιλιόμετρα πριν από τα Μετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο. Πρόκειται για τη δυτικότερη προϊστορική θέση της θεσσαλικής πεδιάδας, που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Χάσια, η οποία αποτελεί και το φυσικό όριο μεταξύ Θεσσαλίας και Hπείρου. 
 
Tο σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρα από την επιφάνεια της πεδιάδας και 280 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μπροστά από το σπήλαιο ρέει ο ποταμός Λιθαίος, παραπόταμος του Πηνειού.
 
XΗ είσοδος του σπηλαίου έχει διαστάσεις 17Χ3 μέτρα, ενώ ο κύριος θάλαμός του, περίπου τετράγωνος με μικρές πλευρικές κόγχες, έχει έκταση 500 τετραγωνικά μέτρα.
 
Η επιστημονική σπουδαιότητα του σπηλαίου κρίνεται ως πολύ σημαντική για την προϊστορία όλου του Ελλαδικού χώρου καθώς, όπως σημειώνουν οι αρχαιολόγοι, είναι ένα από τα λίγα σπήλαια στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο εύρος επιχώσεων που καλύπτουν την εξέλιξη του ανθρώπου σε μία περίοδο πολύ καθοριστική για την εξέλιξή του, της μετάβασης του, δηλαδή, από τον Νεάτερνταλ στο Χόμο Σάπιενς.
 
Στα αδιατάραχτα στρώματα αυτών των επιχώσεων, οι αρχαιολόγοι "διαβάζουν" σήμερα τα μηνύματα ενός πολύ ανθρώπινου πολιτισμού. Πολύ σημαντικά είναι , επίσης, τα ανθρωπολογικά κατάλοιπα-δύο σκελετοί, ενός της ανώτερης Παλαιολιθικής και μία κανονική ταφή της Μεσολιθικής εποχής- καθώς και τα σκελετικά κατάλοιπα ζώων που ποικίλουν ανάλογα με την εποχή.
 
spilaio theopetrasΙδιαίτερα σημαντικός για τους επιστήμονες θεωρείται ο σκελετός της Μεσολιθικής εποχής (χρονολογείται στο 8000 π.χ περίπου). Αν και είναι γνωστή η κατοίκηση του ελλαδικού χώρου αυτή την εποχή, τα σκελετικά ευρήματα σπανίζουν. Ένας ακόμη σκελετός αυτής της περιόδου έχει βρεθεί στο Φραγθί της Αργολίδας. 
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης , τρία στρώματα σκληρών ιζημάτων που παρεμβάλλονται στις επιχώσεις του σπηλαίου και που, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αντιπροσωπεύουν πιθανότατα εποχές παγετώνων στη Θεσσαλία. Αποτέλεσαν μήπως ξεχωριστή φυλή οι άνθρωποι που αναζητούσαν ασφάλεια στον προστατευόμενο χώρο των κοιλωμάτων της γης; Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα σπήλαια λειτουργούσαν ως καταφύγια για ορισμένες "κοινωνικές" ομάδες που, όμως είχε τον ίδιο πολιτισμό με τους ανθρώπους που κατοικούσαν εκτός σπηλαίων, στις ανοιχτές πεδιάδες. Η επιστήμη δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν τα σπήλαια λειτουργούσαν ως μόνιμη ή περιστασιακή κατοικία.
 
spilaio theopetras 3Τα αποτυπώματα αποτελούν ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα των ανασκαφών στο σπήλαιο, γιατί είναι ζωντανή μαρτυρία της κατοίκησης του σε εποχές τόσο μακρινές που εξάπτουν την φαντασία. Βρέθηκαν δύο αποτυπώματα που όπως έδειξαν οι επιστημονικές μετρήσεις και αναλύσεις ανήκουν σε δύο παιδιά. Ενδιαφέρον είναι και το εξής στοιχείο: τα αποτυπώματα έχουν γίνει από αριστερά πόδια. Πως εξηγείτε αυτό; Μάλλον δεν υπάρχει προς το παρόν τεκμηριωμένη ερμηνεία. Μόνον υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Ίσως το αργιλώδες δάπεδο της σπηλιάς και οι συγκυρίες να "βοήθησαν" στην αποτύπωση μόνο των συγκεκριμένων ιχνών.
 
Πατάμε επί βημάτων άλλων, σημείωσε εύστοχα στην ομιλία της προς το συνέδριο για το σπήλαιο της Θεόπετρας που έγινε πριν μερικά χρόνια, η έφορος Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου. "Στην εποχή" - υπογράμμισε- "που ανθρώπων απάντων μέτρο είναι το χρήμα η Θεόπετρα από την πλευρά της μας ξαναφέρνει στο ξεχασμένο απάντων χρημάτων μέτρον ο άνθρωπος".
 
Η συστηματική ανασκαφική έρευνα κατέγραψε αφενός γεωλογικές επιχώσεις του Πλειστόκαινου και του Ολόκαινου, αφετέρου ανθρωπογενείς επιχώσεις, συνολικού πάχους περίπου 6 μέτρων. Aυτές βεβαιώνουν την αδιάκοπη χρήση του σπηλαίου κατά τη Μέση και Ανώτερη Παλαιολιθική, τη Mεσολιθική και τη Nεολιθική εποχή. Δείγματα (π.χ. κάρβουνο, ανθρώπινα οστά) προερχόμενα από τις επιχώσεις, που χρονολογήθηκαν με μεθόδους των φυσικών επιστημών, πιστοποιούν την κατοίκηση του σπηλαίου περίπου από το 50.000 μέχρι το 4000 π.X. Η χρήση του συνεχίστηκε περιοδικά και κατά την Eποχή του Xαλκού, αλλά και κατά τους ιστορικούς χρόνους, μέχρι και το 1955.
 
Eίναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλία τεκμηριώνεται σπηλαιοκατοίκηση κατά την Παλαιολιθική εποχή, αφού τα περισσότερα γνωστά ευρήματα της εποχής αυτής προέρχονται από υπαίθριες θέσεις. Επιπλέον το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί το μοναδικό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σπήλαιο στην Eλλάδα, όπου μπορεί να μελετηθεί και να χρονολογηθεί τόσο η μετάβαση από την Ανώτερη Παλαιολιθική στη Μεσολιθική όσο και το πέρασμα από τη Μεσολιθική στη Νεολιθική εποχή.
 
Στη στρωματογραφική ακολουθία της Θεόπετρας διακρίθηκαν τρεις ψυχρές περίοδοι: μια στη διάρκεια της Μέσης Παλαιολιθικής, μια στη διάρκεια της Ανώτερης Παλαιολιθικής και μια κατά την τελική Aνώτερη Παλαιολιθική, δηλαδή κατά το τέλος του Πλειστόκαινου.
 
spilaio theopetras2Η συστηματική ανασκαφική έρευνα κατέγραψε αφενός γεωλογικές επιχώσεις του Πλειστόκαινου και του Ολόκαινου, αφετέρου ανθρωπογενείς επιχώσεις, συνολικού πάχους περίπου 6 μέτρων. Aυτές βεβαιώνουν την αδιάκοπη χρήση του σπηλαίου κατά τη Μέση και Ανώτερη Παλαιολιθική, τη Mεσολιθική και τη Nεολιθική εποχή. Δείγματα (π.χ. κάρβουνο, ανθρώπινα οστά) προερχόμενα από τις επιχώσεις, που χρονολογήθηκαν με μεθόδους των φυσικών επιστημών, πιστοποιούν την κατοίκηση του σπηλαίου περίπου από το 50.000 μέχρι το 4000 π.X. Η χρήση του συνεχίστηκε περιοδικά και κατά την Eποχή του Xαλκού, αλλά και κατά τους ιστορικούς χρόνους, μέχρι και το 1955.
 
Eίναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλία τεκμηριώνεται σπηλαιοκατοίκηση κατά την Παλαιολιθική εποχή, αφού τα περισσότερα γνωστά ευρήματα της εποχής αυτής προέρχονται από υπαίθριες θέσεις. Επιπλέον το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί το μοναδικό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σπήλαιο στην Eλλάδα, όπου μπορεί να μελετηθεί και να χρονολογηθεί τόσο η μετάβαση από την Ανώτερη Παλαιολιθική στη Μεσολιθική όσο και το πέρασμα από τη Μεσολιθική στη Νεολιθική εποχή.
 
Στη στρωματογραφική ακολουθία της Θεόπετρας διακρίθηκαν τρεις ψυχρές περίοδοι: μια στη διάρκεια της Μέσης Παλαιολιθικής, μια στη διάρκεια της Ανώτερης Παλαιολιθικής και μια κατά την τελική Aνώτερη Παλαιολιθική, δηλαδή κατά το τέλος του Πλειστόκαινου.
 
Στη Θεόπετρα βρέθηκαν το 1990/1 τα υπολείμματα δύο σκελετών. Ο πρώτος είναι ένας γυναικείος μεσολιθικός σκελετός (7.500-8.500 ετών), ενώ ο δεύτερος είναι ένας ανδρικός άνω-παλαιολιθικός (14.500 ετών), του οποίου διασώθηκε δυστυχώς μόνο ο κρανιακός του θόλος.
 
H συστηματική ανασκαφική έρευνα και μελέτη του υλικού της Θεόπετρας διεξάγεται από το 1987 από διεπιστημονική ομάδα ερευνητών της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, υπό την εποπτεία της N. Αποστολίκα-Κυπαρίσση.
 
Ωράριο λειτουργίας: 
08:30-15:00 καθημερινά πλην Δευτέρας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:    6973722093, κος Παπαβασιλείου Αχιλλέας.

ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !!


Την ηλικία του αποκάλυψε σήμερα στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης....

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε εκ νέου τις απόψεις του για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σε μια αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, αποκάλυψε πως φέτος κλείνει τα 53.
Και δεν του φαίνεται.....
- See more at: http://www.gkourou.com


«Κόκκινος συναγερμός» μετά το σεισμό στην Κρήτη


Μπορεί η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη να έχει αποκλιμακωθεί, η ανησυχία όμως των σεισμολόγων παραμένει ζωντανή αφού,... όπως εκτιμούν αρκετοί επιστήμονες εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενεργοποιηθούν και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, ο μεγαλύτερος προβληματισμός των σεισμολόγων δεν είναι το αν τα 6,3 Ρίχτερ του Σαββάτου ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα μετατόπισης του εστιακού χώρου.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Άκης Τσελέντης: «Το μέγεθος του σεισμού ήταν ανησυχητικό και μπορεί από μόνο του να ενεργοποιήσει κι άλλο γειτονικό ρήγμα».
«Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής στην ευρύτερη λεκάνη από τη Ζάκυνθο μέχρι τη Ρόδο. Ήδη μετά τον σεισμό της Κρήτης χτύπησε στη Ρόδο ένας 4,2 R», σημειώνει ο καθηγητής, αν και όπως λέει δεν είναι βέβαιο ότι το μέγεθος θα είναι τόσο μεγάλο: «Μπορεί να δούμε σεισμούς της τάξης των 5,5 Ρίχτερ ενδεχομένως. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι αν ένα κομμάτι ενός τόξου- όπως αυτό του «ελληνικού τόξου» πάνω από την Αφρικανική πλάκα – διεγερθεί, τις επόμενες μέρες θα διεγερθεί κάποιο άλλο κομμάτι».
Ανάλογες είναι και οι επισημάνσεις του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Χουλιάρα: «Ο προβληματισμός μας πρέπει να εστιαστεί σε ενδεχόμενη μετατόπιση του εστιακού χώρου και κρίσιμες περιοχές μπορεί να είναι είτε η κάτω πλευρά της Κρήτης, είτε τα παράλια της Πελοποννήσου, είτε τα νησιά του Ιονίου. Όμως ακόμα κι αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά γιατί τα 6,3 Ρίχτερ έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική εκτόνωση της ενέργειας στην περιοχή».
Τα επικίνδυνα σημεία φαίνονται καθαρά και στον χάρτη επικινδυνότητας του ΟΑΣΠ.
Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου και ακολουθούν τα παράλια της Κρήτης της Ρόδου αλλά και της Πελοποννήσου.
Σε ότι αφορά το περίφημο κρίσιμο 48ωρο το οποίο επικαλούνται αρκετοί συνάδελφοί του, ο κ. Τσελέντης σημειώνει: «Αυτό που λέγεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί το πρώτο 48ωρο δεν είναι απολύτως σωστό διότι σας θυμίζω ότι στο σεισμό των Αλκυονίδων ο κύριος έγινε μετά από δυο μήνες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Άρα είναι λάθος να λέμε ότι υπάρχει κρίσιμο διάστημα για την εκδήλωση ενός νέου σεισμού. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή».



- See more at: http://www.gkourou.com


Πες μου το ζώδιο σου να σου πω για ποιό λόγο εκνευρίζεσαι και πως σου περνάνε τα νεύρα!


Για ποιο λόγο τσακώνονται; Ηρεμούν εύκολα, και πως; Τι τα νευριάζει; Τι τα βγάζει έξω από τα ρούχα τους; Ποιες είναι οι αντιδράσεις τους; Πως θα κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του για να μείνει δεμένη η σχέση; Το ζώδιό του θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις!

ΚΡΙΟΣ 

Ο Κριός είναι ζώδιο εύθικτο, παρορμητικό και αυθόρμητο. Είναι ανυπόμονος και γι’ αυτό δεν αντέχει τους αργοκίνητους ανθρώπους. Δεν θέλει και πολύ για να νευριάσει, πιάνεται και από μια ασήμαντη λεπτομέρεια και όποιον πάρει η μπάλα. Θέλει να είναι ο αρχηγός. Δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των άλλων. Θέλει να ξέρει τα πάντα και να παίρνει αυτός τις οριστικές αποφάσεις. Είναι ελεύθερος και δεν του αρέσει να τον ελέγχουν ή να του κάνουν σκηνές ζήλιας ή να τον περιορίζουν. Μην του μιλάς όταν είναι εκνευρισμένος. Θυμώνει για να ξεσπάσει και να διώχνει την ένταση όμως ο θυμός του μπορεί να είναι έντονος, αλλά είναι ευτυχώς σύντομος. Άφησέ τον να ηρεμήσει και μετά πλησίασέ τον με αγάπη και ειλικρίνεια. Πρότεινέ του κάτι καινούργιο που θα τον συγκινήσει. Καθώς σιχαίνεται τη ρουτίνα, κάνε του μια έκπληξη, βάλε την πινελιά και την έμπνευση σου σε κάτι που θα του αρέσει. Μη του τα δίνεις όλα, άφησε τον να σε κατακτήσει εκείνος χωρίς να θίξεις τον εγωισμό του. Πες του τις αντιρρήσεις σου με μέτρο γιατί με τις πολλές θα εκνευριστεί. Του αρέσει να έχει δίπλα του ανθρώπους με προσωπικότητα, τους εκτιμά ιδιαίτερα.

ΤΑΥΡΟΣ 

Ο Ταύρος αγαπά τις ήρεμες ερωτικές σχέσεις. Του αρέσει η αρμονία και αποφεύγει τους καβγάδες. Τις περισσότερες φορές θα τσακώνεσαι μόνη σου! Δεν εκτιμά το ψέμα, την κοροϊδία, την προδοσία, γι’ αυτό να είσαι ειλικρινής για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του! Είναι κτητικός και δεν του αρέσει να χάνει πράγματα και ιδιοκτησίες. Ο έρωτάς του έχει διάρκεια χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον έχεις δέσει. Οι αποφάσεις του αργούν να ωριμάσουν στο μυαλό του. Αν νιώσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, τότε η ηρεμία γίνεται ένα μακρινό όνειρο. Είναι τόσο πεισματάρης που δύσκολα θα τα ξαναβρείς μαζί του. Προσπάθησε να μην τον φτάσεις ποτέ στα όριά του, καθώς διαθέτει πολύ υπομονή, γιατί η έκρηξη που θα κάνει θα είναι μεγάλη. Άμα ξεχειλίσει το ποτήρι, βγάζει όλα τα νεύρα και τα απωθημένα που έχει. Άφησέ τον για μέρες να σκεφτεί και να χαλαρώσει. Έχει υπέροχη μνήμη, έναν καβγά θα τον θυμάται για πολύ καιρό. Πρόσφερέ του ένα γεύμα, στείλε του λουλούδια ή ένα γλυκό μήνυμα, ζήτα του συμβουλές και πες του πόσο πολύ τον εμπιστεύεσαι. Πες του τα παράπονά σου με ωραίο τρόπο χωρίς γκρίνιες. Να είσαι ευχάριστη μαζί του, θα το εκτιμήσει!

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος αγαπά τα καβγαδάκια και τις αντιπαραθέσεις. Μην στενοχωριέσαι! Την άλλη μέρα, θα τα έχει όλα ξεχάσει. Τσακώνεται και για κάτι απλό, καθημερινό, τύπου δεν θέλεις να βγούμε με φίλους, γιατί δεν μου μιλάς…. Είναι ελεύθερο άτομο και δεν δεσμεύεται εύκολα. Θα το κάνει όταν και άμα θέλει. Η τάση του να μην θέλει να χάσει την ανεξαρτησία του προκαλεί καβγάδες. Χρησιμοποιεί ότι επιχείρημα υπάρχει για να τα φέρνει όλα υπέρ του. Και δίκιο να έχεις, στο τέλος θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι και θα βγεις εσύ ο φταίχτης. Οι συχνοί καβγάδες τον κάνουν να βαριέται. Δεν εξωτερικεύει εύκολα το θυμό του αν και στενοχωριέται πολύ. Δεν δείχνει ποτέ πόσο πληγώθηκε και εκνευρίζεται όταν δεν του δίνεις σημασία. Χαλάρωσέ τον βγαίνοντας έξω μια βολτούλα με ευχάριστους φίλους. Δώσε την απαραίτητη προσοχή όταν μιλάει. Μην τον πεις ποτέ ανώριμο, μην τον περιορίζεις και μην του λες ότι η ζωή του είναι χαώδης. Μην τραβάς το σκοινί γιατί γίνεται σαρκαστικός και σκληρός. Μίλα του για εκπλήξεις, περίεργα πράγματα, πες του ανέκδοτα. Πήγαινε μαζί του θέατρο, σινεμά ή σε κάτι καλλιτεχνικό. Θέλει δίπλα του έξυπνα και πνευματώδη άτομα. Αγαπά την επικοινωνία, τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις ακόμα και αν καταλήγουν σε διαφωνίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Ο Καρκίνος είναι παρεξηγησιάρης, ευαίσθητος και η γκρίνια του προκαλεί συχνά καβγάδες. Ξεσπάει με κλάματα και υστερίες. Είναι ανασφαλής και αναζητά συνεχώς το ενδιαφέρον του συντρόφου του. Δεν θέλει να νιώθει απομονωμένος και παραμερισμένος. Δεν του αρέσει να τον κριτικάρουν ή να τον κοροϊδεύουν. Δεν του αρέσει επίσης η εκμετάλλευση, κυρίως η ηθική. Δεν ξεχνάει ποτέ τι του είχες κάνει στο παρελθόν. Έχει συχνά συναισθηματικές εναλλαγές. Μην δίνεις σημασία σε μικροπράγματα και μην φθάνεις στα άκρα γιατί πληγώνεται πολύ. Πες του γλυκόλογα, ηρέμησέ τον, δείξε του πόσο πολύ τον αγαπάς. Δεν συγχωρεί εύκολα επαναλαμβανόμενα σφάλματα. Θα τα σπάσει όλα. Αργεί να θυμώσει αλλά αν αυτό συμβεί, γίνεται παγόβουνο. Κάνε του ένα δώρο, ζήτα του συγγνώμη, ακόμα και αν έχει άδικο. Έχει την ανάγκη να ξέρει ακριβώς τα συναισθήματά σου. Χρειάζεται επιβεβαίωση, θέλει να ξέρει πόσο σπουδαίος είναι για εσένα. Χάιδεψέ τον, μοιράσου μαζί του όλα σου τα προβλήματα και άφησέ τον να προχωρήσει εκείνος τη σχέση γιατί αν δεν έχει αποφασίσει, θα κομπλάρει και θα κλειστεί στον εαυτό του.

ΛΕΩΝ 

ΤO Λιοντάρι είναι πολύ εγωκεντρικό και τσακώνεται συχνά. Έχει έντονα συναισθήματα και πάθος με αποτέλεσμα όταν καβγαδίζει να τον ακούει όλος ο κόσμος αλλά ευτυχώς για πολύ λίγο. Δείχνε του συνέχεια πόσο σημαντικός είναι για εσένα, θαύμαζέ τον, επιβράβευσέ τον. Μην τον συγκρίνεις ποτέ με άλλους, μην του μιλάς άσχημα μπροστά σε τρίτους, μην τον μειώνεις, μην του μιλάς απότομα. Θα σε φάει ζωντανό αν τον απατήσεις. Θα μετανιώσεις πικρά αν ξεχάσεις τη γιορτή του ή τα γενέθλιά του. Μην του πας ποτέ κόντρα. Χειρίσου τον με διπλωματία και φέρε τον στα νερά σου λέγοντάς του ότι σου είναι απόλυτα απαραίτητος. Μην του δίνεις σημασία όταν νευριάζει, θα του περάσει. Θέλει να τον εκτιμάς και να μην αμφισβητείς την αξία του. Μην τον επικρίνεις. Θέλει να αισθάνεται αρχηγός και προσβάλλεται εύκολα. Οι άσκοποι καβγάδες τον κουράζουν. Πες του πόσο τον ζηλεύουν όλοι γι’ αυτό που είναι, κάνε του ένα ακριβό δώρο, ζήτα του τις συμβουλές του για τα προβλήματά σου, θαύμαζέ τον, εκθείασε τα χαρίσματά του, επικρότησε τα λόγια του ακόμα και αν αυτά που λέει είναι λίγο υπερβολικά. Θέλει να τον έχεις στην κορυφή, να τον διασκεδάζεις και να έχεις πάντα την κατάλληλη εμφάνιση για να μπορεί να σε επιδεικνύει στους φίλους του. Μην δυσανασχετείς επίσης αν τον φλερτάρουν γιατί είναι ο καλύτερος και το αξίζει!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ο Παρθένος είναι κτητικός, απαιτητικός, παραπονιάρης και ασκεί σκληρή κριτική με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινοί καβγάδες. Ζητά οργάνωση, τάξη και συνέπεια. Σιχαίνεται τη βρομιά και την ανοργανωσιά. Γι’ αυτό λοιπόν, μην μετακινείς αντικείμενα, μην δημιουργείς αταξίες για να υπάρχει ηρεμία. Είναι περίεργος άνθρωπος με όλο τον κόσμο, όχι μόνο με εσένα. Θα πρέπει να υποχωρείς και να μάθεις να μην πληγώνεσαι από τα σκληρά του λόγια. Άφησέ το να προσπεράσει. Ενοχλείται όταν δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κάποιον. Δεν του αρέσει να σπαταλάει χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Δεν αντέχει άτομα που κλαίγονται αδικαιολόγητα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν θέλει να πληρώνει τα σπασμένα κανενός. Μην τον υποτιμάς γιατί θα σου τονίσει σκληρά και ωμά όλα σου τα λάθη. Αναγνώρισε το φταίξιμό σου, πες του πως θα αλλάξεις συμπεριφορά και θα τον πείσεις. Αγόρασέ του κάτι πρακτικό για το σπίτι. Συζήτησε έξυπνα μαζί του, εγκεφαλικά. Αντάλλαξε μαζί του δημιουργικές ιδέες και μην τον πιέζεις αν δεν έχει αποφασίσει για κάτι!…

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός αγαπά την ισορροπία, είναι διπλωμάτης, ευγενικός και μισεί τους καβγάδες. Μάλλον μόνη σου θα τσακώνεσαι! Κάνε διάλογο μαζί του. Δεν είναι νευρικός και αν φωνάξει, θα το κάνει για λίγο. Δεν του αρέσουν οι φωνακλάδες, οι ακατάστατοι, οι αδιάκριτοι, οι επικρίσεις, οι φαντασμένοι, οι αλαζόνες, οι θρασείς. Αγαπά την ηρεμία, και τον πολιτισμό. Θέλει ενδιαφέρον, να ασχολείσαι με τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες του. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και σέβεται τις απόψεις των άλλων. Θα περάσεις υπέροχα μαζί του αν του δείξεις ότι είναι ο βασιλιάς της καρδιάς σου. Κρατάει πράγματα μέσα του, κάνει υπομονή αλλά αν εκφραστείς άσχημα ή τον βρίσεις, τότε το ποτήρι ξεχειλίζει και γίνεται μια έκρηξη που δεν τη φαντάζεσαι. Μην δείξεις αχαριστία, μην τον αδικήσεις γιατί θα τον κάνεις ταύρο εν υαλοπωλείο. Ένας μεγάλος καβγάς μπορεί να τον οδηγήσει και σε χωρισμό και μετά ούτε κουβέντα για συμφιλίωση. Όταν θυμώνει, τα λόγια του είναι αιχμηρά και κοφτά. Χάρισέ του ένα σπάνιο βιβλίο, ένα ωραίο κόσμημα, ένα εισιτήριο για μια κοινωνική εκδήλωση. Πες του πόσο in είναι το ντύσιμό του και πόσο καλά γνωρίζει τα πράγματα. Ανέβασέ τον και ίσως να τα καταφέρεις να τον ηρεμήσεις!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ζηλιάρης και οι καβγάδες, αν και παράλογοι, είναι συχνοί γι’ αυτόν. Καταλήγουν σε ένα παθιασμένο κρεβάτι συνήθως και εκεί ξεχνούν το λόγο που καβγαδίσανε. Ζηλεύει το παραμικρό και τα νεύρα του είναι έντονα και έχουν διάρκεια. Μην τον προκαλείς γιατί μπορεί να γίνει βίαιος και να τα κάνει όλα άνω-κάτω. Δημιουργεί σενάρια στο μυαλό του και η μοναδική σωτηρία είναι ο δυνατός ερωτισμός που υπάρχει μεταξύ σας. Αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη του, τότε ο μοναδικός δρόμος είναι ο χωρισμός και η εκδίκηση. Η οργή του είναι αδυσώπητη και την εκφράζει εκεί που δεν την περιμένεις. Δείξε του αγάπη, αφοσίωση και ειλικρίνεια. Μην τον κάνεις να ζηλεύει, μην του λες τι έκανες με άλλους συντρόφους, μην αλλάζεις τη στάση σου απέναντί του, μην τον βομβαρδίζεις με ερωτήσεις και μην του βάζεις όρια. Πες του πως έχει δίκιο. Χάρισέ του περίεργα βιβλία, κίνησέ του το ενδιαφέρον. Θέλει αντάξιους αντιπάλους, δυνατούς, φιλόδοξους, ειλικρινείς, αυθεντικούς. Μην το παίζεις κάτι που δεν είσαι γιατί θα το καταλάβει και οι συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Μην τον προσβάλλεις, μην τον ειρωνεύεσαι. Δεν είναι εύκολος άνθρωπος, ούτε αναζητά τα εύκολα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Ο Τοξότης δεν δημιουργεί καβγάδες για ανόητους λόγους. Αν το κάνει, θα γίνει πολύ νευρικός και υπερβολικός, τόσο που θα σε ξαφνιάσει. Δεν αγαπά τη δέσμευση. Προτιμάει να βγαίνει με παρέες. Μην αντιδράς άσχημα γι’ αυτό. Αν παραβιαστεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία του ξεσπά και σηκώνεται και φεύγει για να ηρεμήσει. Συνεχόμενοι τσακωμοί για τους ίδιους λόγους τον κάνουν και βαριέται. Σε μπερδεύει. Σκαρφίζεται κάτι για να νευριάσει και να ξεσπάσει για κάτι άλλο. Δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Μην τον αποκαλείς ιδεαλιστή. Απεχθάνεται τους ανθρώπους χωρίς ηθικές αναστολές, όσους αμελούν το περιβάλλον, τους θρασείς που αγνοούν, τους απατεώνες, τους κουτοπόνηρους, τους μικρόψυχους. Δεν είναι όμως βίαιος. Χάρισέ του ένα ζωάκι, μιλήστε για ταξίδια, πηγαίνετε βόλτες. Μην του δημιουργείς την αίσθηση ότι είναι φυλακισμένος. Άφηνέ τον να παίρνει πρωτοβουλίες. Μην τον καταπιέζεις, μην του ζητάς να εκφράζει συνεχώς συναισθήματα. Να είσαι ευχάριστη και ανέμελη μαζί του και όπου βγει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Ο Αιγόκερως βάζει πάνω απ’ όλα τη λογική και προσπαθεί να υποστηρίζει τον εαυτό του με λογικά επιχειρήματα. Δεν καβγαδίζει εύκολα, δεν φωνάζει, δεν χάνει την ψυχραιμία του. Αν το κάνει, γίνεται σκληρός και ψυχρός, τόσο που δεν θα το ξεχάσεις εύκολα. Θα σε κολλήσει στον τοίχο με τα λόγια του. Δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, δουλεύει πολύ, τα δίνει όλα στην καριέρα και εσύ μπορεί να νιώσεις παραμελημένη και να γκρινιάζεις. Αν δείξεις ανωριμότητα και ανευθυνότητα, αν του ζητάς παράλογα πράγματα, θα εξοργιστεί. Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αν τσακωθείτε, πλησίασέ τον τρυφερά, όσο ψυχρός και αν είναι, συζήτησε μαζί του χαλαρά και όλα θα λυθούν. Είναι πειθαρχημένος, αγαπά τον διάλογο και τα επιχειρήματα. Η συζήτηση του διώχνει τις εντάσεις και την πίκρα. Είναι άνθρωπος του μέτρου. Δεν αντέχει την επιπολαιότητα, την απερισκεψία, τις εξυπνάδες. Θέλει να τον αντιμετωπίζουν σοβαρά και να συναναστρέφεται με σοβαρούς ανθρώπους. Μίλα του ειλικρινά, ζήτα του συγγνώμη ακόμα και αν έχεις δίκιο, πες του πως θα σκεφτείς τα λόγια του. Πηγαίνετε μια βόλτα όπου θα του εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Φρόντισε να είσαι ακριβής σε όσα λες και σε όσα κάνεις και να του προσφέρεις ποιότητα. Ρώτα τον για την επαγγελματική του πρόοδο. Θα το εκτιμήσει!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι απρόβλεπτος, επαναστάτης και αυθόρμητος. Δεν συγκρατεί εύκολα τα νεύρα του και ξέρει καλά να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Θέλει να προκαλεί ζήλιες. Φλερτάρει και θέλει να γεύεται συνεχώς τις χαρές της ζωής και την ελευθερία. Αυτό προκαλεί τσακωμούς καθώς και η τάση του για ασυνέπεια. Μην του βάζεις όρια και κανόνες γιατί θα φύγει. Όταν φωνάζει, τον ακούει όλος ο κόσμος αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ. Όσο είναι θυμωμένος, δεν ξέρει τι λέει. Θα ξεφουσκώσει και θα γίνει ένας άλλος άνθρωπος μετά. Δεν θα θυμάται ούτε καν το λόγο που θύμωσε. Δεν του αρέσει να κακολογούν τους φίλους του. Προσπαθεί να είναι υπεύθυνος και να βγαίνει και από πάνω. Μην του δείχνεις τις προθέσεις σου πάντα. Πρέπει να τον γοητεύσεις πρώτα πνευματικά και τότε δεν θα τον ενδιαφέρει ούτε η εμφάνισή σου. Πρέπει να έχεις ενδιαφέροντα, περιπετειώδεις διαθέσεις, εξυπνάδα, επινοητικότητα χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθείς να τον τυλίξεις. Μην τον καταπιέζεις, μην τον ζηλεύεις, μην τον ελέγχεις. Πρόσφερέ του ένα γεύμα σε ένα ωραίο ρεστοράν και οργάνωσε συνάντηση με τους φίλους του.Θα σε λατρέψει!

ΙΧΘΥΕΣ 

Το Ψαράκι είναι υπερπροστατευτικό, καταπιεστικό και δημιουργεί εντάσεις. Ξεσπάει σε κλάματα, υστερίες, κάνει σοβαρές δηλώσεις αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ. Οι μικροί καβγάδες γι’ αυτόν είναι σαν μικροί χωρισμοί. Ξεσπά πολλές φορές σε ανύποπτο χρόνο και σε ανθρώπους που δεν του φταίνε. Δεν του αρέσει να τον παραμελούν γιατί νιώθει δυστυχισμένος. Δεν θέλει να τον παρακάμπτουν. Είναι ευαίσθητος. Μην ξεχνάς ποτέ τα γενέθλια ή τη γιορτή του. Είναι καλοσυνάτος, όμως, όταν οργιστεί βγάζει τους άλλους εκτός εαυτού. Ξεσπάει με το παραμικρό μεγαλοποιώντας τα λόγια που είπες. Παρερμηνεύει τις καταστάσεις εύκολα. Αν τσακωθείς μαζί του, πάρε τον μια αγκαλιά και πες του πόσο τον αγαπάς, πως δεν μπορείς λεπτό χωρίς αυτόν. Πήγαινέ τον για χορό, χάρισέ του cd, γράψε του μηνύματα αφού έχει πρώτα ηρεμήσει. Μίλα του για αστρολογία, ψυχολογία, γίνε τρυφερή και κάντον να αισθανθεί ασφαλής. Να αισθανθεί ότι είσαι ασπίδα προστασίας στην δύσκολη καθημερινότητα. Χαμογέλασέ του, πες του τα βάσανά σου. Θα σε καταλάβει γιατί οι αδικημένοι και οι πικραμένοι άνθρωποι τον έλκουν.

http://www.lay-out.gr/


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ! Δημιούργησα το AIDS για να εξαφανίσω την ανθρωπότητα!!! ΒΙΝΤΕΟ


O Dr Robert Gallo ομολογεί: Δημιούργησα το AIDS για να ξεκληρίσω εσκεμμένα....την ανθρωπότητα ! Βίντεο μόνο στα Αγγλικά
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/


Ανέκδοτο: H μαμά πάει να ξυπνήσει το γιο της


Ένα πρωί μια μαμά πάει να ξυπνήσει το γιο της…

“Ξύπνα, αγόρι μου. Είναι ώρα να πας σχολείο”
“Γιατί μωρέ μαμά; Δε θέλω να πάω”

“Πες μου δυο λόγους γιατί δε θέλεις… να πας”

“Τα παιδιά δε με χωνεύουν και οι δάσκαλοι με μισούν. Να γιατί!”

“Αυτός δεν είναι λόγος να μη θες να πας σχολείο. Έλα, σήκω να ετοιμαστείς.”

“Πες μου δυο λόγους γιατί πρέπει να πάω στο σχολείο”

“Λοιπόν…. Ένας λόγος: Είσαι 52 ετών. Κι ένας δεύτερος; Είσαι ο Διευθυντής!”


10 περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων που συγκλόνησαν την Ελλάδα!


Μπορεί στην Ελλάδα οι περιπτώσεις των serial killers να είναι σαφώς περιορισμένες (ευτυχώς) συγκριτικά με την «μητέρα» του φαινομένου Αμερική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και εδώ δεν υπήρξαν ανατριχιαστικές και φρικαλέες περιπτώσεις, όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω.

«Πολλές φορές ο serial killer ταυτίζεται με τα εγκλήματα μίσους απέναντι σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα σκοτώνουν πόρνες, όχι μια συγκεκριμένη πόρνη την κυρά-Μαρία, αλλά γενικά όλες τις ιερόδουλες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δαγκλή, ο οποίος τις σκότωνε γιατί και η μητέρα του ήταν τέτοια», σημειώνει ο κ. Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Επίσης σκοτώνουν με βάση έμμονες ιδέες, οι οποίες με την σειρά τους βασίζονται σε ειδικούς ψυχισμούς, όπως ο Βακρινός ο οποίος ήθελε να σκοτώσει όποιον τον έλεγε κοντό. Σκοτώνουν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως ο Καζάκος που σκότωνε όποιον ήταν μαύρος», προσθέτει ο ίδιος.

Για τον λόγο για τον οποίο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων όσες στο εξωτερικό, ο κ. Πανούσης σχολιάζει: «Το κομμάτι της ιδεοληψίας είναι πολύ πιο έντονο στην Αμερική, βλέπεις και την βία στα σχολεία. Οι δράστες πιστεύουν ότι έχουν μια μυστικιστική αποστολή, να σκοτώσουν ένα είδος ανθρώπου. Εδώ δεν έχουμε τέτοια σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουμε αιρέσεις, το κομμάτι της ‘αποστολής’ και του μυστικισμού δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Πάλι καλά δηλαδή, αυτό μας έλειπε μαζί με όλα τα άλλα που έχουμε».

Ακολουθούν 10 σοκαριστικές περιπτώσεις δολοφόνων με έντονο το στοιχείο του serial killer, οι οποίες συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία.

Αντώνης Δαγκλής, ο δολοφόνος των ιερόδουλων

Στις 29 Οκτωβρίου του 1995, κοντά στα διόδια της Τραγανάς ανακαλύπτεται τυχαία το τεμαχισμένο πτώμα της 29χρονης ιερόδουλης Ελένης Παναγιωτοπούλου. Τα κομμένα μέλη της έχουν σκορπιστεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ ο δολοφόνος έχει αφαιρέσει τα σπλάχνα της και έχει κόψει της θηλές της. Αιτία θανάτου: στραγγαλισμός. Δύο μήνες μετά, σε ένα αδιέξοδο του Βοτανικού, περαστικοί ανακαλύπτουν το πτώμα της 26χρονης ιερόδουλης Αθηνάς Λαζάρου και αυτή στραγγαλισμένη. Ύστερα από καταγγελίες μερικών ιερόδουλων στην αστυνομία, οι αρχές ξεκινούν έρευνες για την ταυτότητα ενός αγνώστου νεαρού με λευκό φορτηγάκι, ο οποίος επιτίθεται σε ιερόδουλες προσπαθώντας να τις στραγγαλίσει. Όσες κατάφεραν να ξεφύγουν από τα χέρια του αναγνωρίζουν στις φωτογραφίες σεσημασμένων από την αστυνομία το πρόσωπό του.

Είναι ο 22χρονος Αντώνης Δαγκλής. Αφού στραγγάλισε την Παναγιωτοπούλου κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής, μετέφερε το πτώμα σε ερημική περιοχή και το τεμάχισε με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια πέταξε τα κομμάτια του τεμαχισμένου πτώματος κάτω από ένα παρκινγκ της εθνικής οδού. «Τα χέρια και τα πόδια τα πέταξα μέσα στη θάλασσα, το υπόλοιπο σώμα όπως το είχα δεμένο στις σακούλες, το άφησα έξω από τη θάλασσα κοντά στον τοίχο του πάρκινγκ, εκτός από τα εντόσθια και τα έντερα, που τα έβγαλα και τα άφησα στο χώρο που τεμάχισα το πτώμα», δηλώνει στην απολογία του το 1996. Η δεύτερη ιερόδουλη, η Λαζάρου, όπως είπε τον προσέβαλε για το μήκος του μορίου του κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Τότε, τράβηξε ένα σχοινί που είχε στο αυτοκίνητο και την στραγγάλισε, ύστερα την πέταξε γυμνή στον δρόμο αφού πρώτα άρπαξε τα χρήματα που είχε.


Την ίδια περίοδο, οι αρχές ανέσυραν από το αρχείο μια παλαιότερη υπόθεση με τεμαχισμένο πτώμα. Ο Δαγκλής ομολογεί ότι ήταν πίσω και από αυτό το έγκλημα. Η αλλοδαπή ιερόδουλη με το όνομα «Καίτη» είχε ερωτική επαφή μαζί του κατά την διάρκεια της οποίας την στραγγάλισε με τα χέρια. Θέλοντας να εξαφανίσει το πτώμα το τεμάχισε σε περισσότερα από τριάντα κομμάτια, αφού πρώτα το έγδαρε, έκοψε τμήματα από τους μαστούς και τις θηλές της και ξερίζωσε τους πνεύμονες, την καρδιά και τα εντόσθια. Στην απολογία του ο Δαγκλής δήλωσε ότι τις σκότωνε γιατί του θύμιζαν την μητέρα του. «Τη μητέρα μου την αγαπούσα, όμως ποτέ δεν της συγχώρεσα που δούλευε σε ύποπτα μπαρ και σε δουλειές που δεν ήταν ηθικές. Την ώρα που σκότωνα τις ιερόδουλες νόμιζα ότι σκότωνα τη μητέρα μου», δήλωσε μεταξύ άλλων στην απολογία του. Τον Ιανουάριο του 1997 ο Δαγκλής καταδικάζεται σε δεκατρείς φορές ισόβια και φυλακίζεται. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου κρεμιέται από τα κάγκελα του κελιού του μαζί με έναν συγκρατούμενό του. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος αναγράφεται στις διεθνείς εγκυκλοπαίδειες με serial killers.

Παντελής Καζάκος, ο ρατσιστής δολοφόνος


Τον Οκτώβριο του 1999, ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, υπάλληλος της ΕΡΤ βγαίνει παγανιά σε Μεταξουργείο, πλατεία Βάθης, Ψυρρή, Εξάρχεια και Ομόνοια με μια και μοναδική αποστολή: να σκοτώσει όποιον αλλοδαπό έβρισκε μπροστά του. Στις 19 Οκτωβρίου πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του ένας Κούρδος, ενώ άλλοι δύο τραυματίζονται. Στις 21 Οκτωβρίου πυροβολεί δύο φορές τον Μάρκους Κόφι από την Γκάνα και τον Νταντόν Μοχάμεντ από το Μπαγκλαντές. Στις 22, πυροβολεί τρεις φορές και τραυματίζει βαριά τον Αμντούλ Τίμοθι, πυροβολεί και τραυματίζει τον Πακιστανό Αχμέντ Νεσάρ και σκοτώνει τον Ουντεσιανί Τζορτζ.

Μάρτυρες λένε ότι ενώ πυροβολούσε τους αλλοδαπούς φώναζε: «Είμαι ορθόδοξος εγώ, ρε!». «Δεν μετανιώνω, έφυγα από το σπίτι μου με το πιστόλι, αποφασισμένος να σκοτώσω όποιον αλλοδαπό έβλεπα στο δρόμο, γιατί το κακό μ” αυτούς έχει παραγίνει», ήταν τα πρώτα λόγια του ρατσιστή δολοφόνου μετά την σύλληψή του. Όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ρώτησε τον πατέρα του: «Πατέρα, ο κόσμος με θεωρεί ήρωα ή φονιά;», για να πάρει την απάντηση: «Φονιά σε λένε, παιδί μου». Ο Καζάκος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, ενώ στο δικαστήριο αποδείχτηκε η σχέση του με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Θεόφιλος Σεχίδης, ο μαζικός δολοφόνος της Θάσου


Τον Αύγουστο του 1996 αποκαλύπτεται ένα μαζικό οικογενειακό έγκλημα στην Θάσο. Ο 24χρονος φοιτητής Νομικής από την Καβάλα Θεόφιλος Σεχίδης τον Μάιο του ίδιου χρόνου είχε δολοφονήσει στις 19 και 20 Μαΐου τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, την 50χρονη μητέρα του Ελένη, την 32χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη και τον θείο του Βασίλη, 57 χρόνων.

Αφού πέρασε μια νύχτα με τα πτώματα στο σπίτι, ο 24χρονος τεμάχισε τα πτώματα (εκτός από αυτό του θείου του) και τα μετέφερε σε χωματερή της Καβάλας όπου και τα πέταξε. Από ορισμένα μάλιστα αφαίρεσε τμήμα του εγκεφάλου και το τοποθέτησε στο ψυγείο, για «μεταγενέστερη μελέτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω», δήλωσε τότε στους αξιωματικούς της αστυνομίας, «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνομωσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου ‘λεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα, για να μην με ξεκάνουν».


Ο ίδιος θα δηλώσει αργότερα: «Δυο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που αναφέρεται σε ανατομία του εγκεφάλου κ.λπ. Γι αυτό. Επειδή είχα ασχοληθεί μ’ αυτά. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο…». Το Δικαστήριο κήρυξε τον Θεόφιλο Σεχίδη ομόφωνα ένοχο και του επέβαλε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Σεχίδης, αποτελεί ένα ιδιόμορφο μείγμα μαζικού δολοφόνου και serial killer, μια κατηγορία από μόνος του. Τα μέλη από τα πτώματα των συγγενών του δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Ο κ. Πανούσης πάντως, εμφανίζεται επιφυλακτικός για την περίπτωση του Θεόφιλου Σεχίδη. «Τον ήξερα προσωπικά, η περίπτωσή του ήταν κατρακύλα. Σκοτώνει την πρώτη, εμφανίζεται ο παππούς του. Σκοτώνει τον παππού εμφανίζεται η θεία. Σκότωσε πέντε από λάθος στιγμή, εμφανίζονταν όταν δεν έπρεπε. Ήταν ένας φυσιολογικός φοιτητής, δεν είχε δείξει κάτι. Η διαταραχή του εμφανίστηκε εκείνη την στιγμή, δεν προϋπήρχε», σχολιάζει.

Δημήτρης Βακρινός, ο ταξιτζής δολοφόνος


«Με θεωρούσαν άνθρωπο της καρπαζιάς. Έτσι με αντιμετώπιζαν. Με το όπλο αισθανόμουν θεός», εξομολογείται στην ασφάλεια τον Απρίλιο του 1997 ο Δημήτρης Βακρινός, ο ταξιτζής που έμεινε γνωστός ως ο δολοφόνος που σκότωνε για ψύλλου πήδημα. Τον Δεκέμβριο του 1995, είχε σκοτώσει τα αδέρφια Κώστα και Αντώνη Σπυρόπουλο με ένα 45αρι πιστόλι λόγω οικονομικών διαφορών, όπως είπε αργότερα.

Τον Μάιο του 1996, σκότωσε στο Περιστέρι τον Σεραφείμ Αγιαννίδη, ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία που έδωσε ο φονιάς στην Ασφάλεια, «του χάλασε το προξενιό με μια κοπέλα που ήταν ερωτευμένος και γι” αυτό έπρεπε να πεθάνει». Ο Βακρινός ομολόγησε στις αρχές τρεις ακόμα δολοφονίες. Το πρώτο του θύμα, ήταν ο συγκάτοικός του Παναγιώτης Δαγλιάς, τον οποίον όπως υποστήριξε ήθελε να εκδικηθεί γιατί του έκλεψε ένα κυνηγετικό όπλο. Τον σκότωσε ενώ κοιμόταν. Το δεύτερο, ήταν η 25χρονη Αναστασία Σιμιτζή, την οποία έκαψε ζωντανή γιατί τον είπε κοντό, ενώ ο συνάδελφός του Θεόδωρος Ανδρεάδης, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο Λουτράκι το Γενάρη του 1994, ήταν το τρίτο του θύμα. Τον σκότωσε επειδή όπως είπε ο ίδιος δεν τον άφησε να πάρει κάποιον πελάτη. Τον Μάιο του 1997, πριν καν γίνει η δίκη του, ο δολοφόνος κρεμιέται στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χ. Ντουφτ – Χ. Μπασενάουερ


Η εγκληματική δράση των δύο 31χρονων Γερμανών Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, την άνοιξη του 1969, εγκαινίασε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ελληνική εγκληματολογική ιστορία. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα το ποινικό έγκλημα συνδεόταν κυρίως με «λόγους τιμής» ή κτηματικές διαφορές, οι δύο Γερμανοί με τις πέντε ληστείες, τους έξι φόνους και τον έναν βαρύτατο τραυματισμό που διέπραξαν σε διάστημα μόλις 40 ημερών μετέβαλαν βίαια και οριστικά τη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την έννοια του εγκλήματος.

Αν και εκείνη την περίοδο οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν από τυπικής (νομικής) άποψης ως ληστείες μετά φόνων, η σύγχρονη εγκληματολογική αντίληψη τούς εντάσσει στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον αριθμό των θυμάτων, τον τρόπο δράσης τους και την δυσανάλογη ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ένταση των επιθέσεών τους.

Οι Ντουφτ και Μπασσενάουερ έφθασαν οδικώς στην Ελλάδα στις 17 Φεβρουαρίου 1969, εποχή κατά την οποία κυβερνούσε το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, προφασιζόμενοι τους τουρίστες. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 40 ημερών και συγκεκριμένα από τις αρχές Μαρτίου έως και τα μέσα Απριλίου οπότε και συνελήφθησαν, δολοφόνησαν έξι ανυποψίαστους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας όπλο ή στιλέτο, με σκοπό τη ληστεία.Οι δύο 31χρονοι Γερμανοί, ήταν υδραυλικοί στο επάγγελμα. Ο Ντουφτ ήταν άγαμος, ενώ ο Μπασενάουερ παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Η σύζυγός του έπαθε ισχυρό σοκ όταν πληροφορήθηκε τη δράση του συζύγου της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Ντουφτ είχε καταταγεί στη Λεγεώνα των Ξένων κατά τη διάρκεια του γαλλοαλγερινού πολέμου. Φερόταν ως ο εγκέφαλος του διδύμου και πειθήνιο όργανό του ο Μπασενάουερ. Και οι δύο ήταν σεσημασμένοι από την Ιντερπόλ, καθώς είχαν στο παρελθόν εγκληματική δραστηριότητα (ληστείες και επιθέσεις) στην Δυτική Γερμανία και ακόμα στη Μασσαλία και τη Νάπολη.

Το τελευταίο τους έγκλημα δεν ήταν γνωστό στις αρχές. Το αποκάλυψαν οι ίδιοι μετά τη σύλληψή τους. Κατά την πρώτη τους εγκληματική ενέργεια έξω από τη Θήβα, υπήρξε και τρίτο θύμα, ένας υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος κοιμόταν σε πίσω δωμάτιο, μαχαιρώθηκε δε και πυροβολήθηκε, όμως τελικά δεν εξέπνευσε. Ο δε στρατιώτης που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, τους πλησίασε με σκοπό να τους ζητήσει να τον μεταφέρουν στη μονάδα όπου υπηρετούσε.
Τη δράση και συμπεριφορά τους χαρακτήριζαν η φαινομενική ευγένεια με την οποία ξεγελούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους, η μεθοδικότητα και ο απόλυτος κυνισμός. Σκότωναν χωρίς ενδοιασμούς, ακόμη και σε στιγμές που δεν ήταν απαραίτητο για να διαφύγουν, καθώς ξένοι όπως ήταν και χωρίς μητρώο στην Ελλάδα θα ήταν απίθανο να αναγνωρισθούν από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Συνελήφθησαν τελικά στις 16 Απριλίου του 1969, όταν μία γυναίκα παρατήρησε κηλίδες αίματος πάνω στο αυτοκίνητο που πάρκαραν έξω από το σπίτι της στο Χαϊδάρι και ειδοποίησε την αστυνομία. Στήθηκε ενέδρα και οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν.

Οι δύο εγκληματίες καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο πεντάκις σε θάνατο, για κάθε μία από τις πέντε δολοφονικές επιθέσεις ξεχωριστά. Στη συνέχεια υπέβαλαν αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία όμως απορρίφθηκε. Ομοίως απορρίφθηκε και η αίτηση που υπέβαλαν οι συνήγοροί τους προς το Συμβούλιο Χαρίτων προκειμένου να τους απονεμηθεί χάρη και η θανατική ποινή να μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη.

Εκτελέστηκαν τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου του 1969 ο μεν Ντουφτ στην Κέρκυρα, ο δε Μπασενάουερ στην Αίγινα, όπου κρατούνταν. Ο Ντουφτ μάλιστα, ζήτησε να του αφήσουν ακάλυπτα τα μάτια και αντιμετώπισε εντελώς ανέκφραστος το εκτελεστικό απόσπασμα, αναφωνώντας ψυχρά στα ελληνικά, «γεια σας»

Οι περιβόητοι «Δράκοι»

Τρεις «Δράκοι» συγκλόνισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Πρώτος ο περίφημος «Δράκος της Δράμας» Κυριάκος Παπαχρόνης, έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ, ο οποίος σε ηλικία 19 χρονών ξεκινάει την δράση του με βιασμούς και δολοφονίες γυναικών. Δύο βιασμοί, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας είναι ο απολογισμός του. «Θόλωνε το μυαλό μου!


Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο! Τη χτυπούσα, τελείωνε», δήλωνε στις αρχές το 1983 για τις γυναίκες που βίαζε και σκότωνε, ενώ παραδεχόταν ότι «τον τρέλαινε και τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών». Καταδικάστηκε δύο φορές εις θάνατον και σε κάθειρξη 23 ετών, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Παπαχρόνης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δεύτερος σε… φήμη «Δράκος» είναι ο φυσιοθεραπευτής Σπύρος Μπέσκος, ο οποίος το 1983 καταδικάζεται σε δύο φορές ισόβια για τον βιασμό και στραγγαλισμό δύο γυναικών στην Πάρνηθα, αλλά και για δεκατέσσερις ακόμα απόπειρες.


Τα θύματά του τα αναζητούσε βραδινές ώρες στις παραλιακές περιοχές της Αττικής, κάτι που του έδωσε το παρατσούκλι «Ο Δράκος της Παραλίας». Στις φυλακές Κορυδαλλού απολάμβανε το καθεστώς ελεύθερης διαβίωσης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής στο νοσοκομείο κρατουμένων. Και αυτός αποφυλακίζεται το 2008 με περιοριστικούς όρους.

Τρίτος φυσικά ο «Δράκος του Σέιχ Σού» ..

Όλα ξεκίνησαν το πρώτο τετράμηνο του 1959, όταν τρεις εγκληματικές ενέργειες σκόρπισαν τον πανικό στη Θεσσαλονίκη. Στις 19 Φεβρουαρίου, άγνωστος τραυματίζει βαρύτατα με πέτρες και ληστεύει ένα ζευγάρι, τον Αθανάσιο Παναγιώτου και την Ελεονόρα Βλάχου, στο Σέιχ Σου -τα θύματα επέζησαν επειδή η παγωνιά σταμάτησε την αιμορραγία… Στις 6 Μαρτίου, στην περιοχή της Μίκρας άγνωστοι δολοφονούν με πέτρες και ληστεύουν τον Κωνσταντίνο Ραΐση και Ευδοκία Παληογιάννη. Μάλιστα βιάζουν τη γυναίκα. Ο άνδρας είναι λοχαγός του ιππικού και βρίσκεται στο ραντεβού με τη φίλη του φορώντας τη στολή του, με στρατιωτικό τζιπ και οπλοφορώντας.


Στις 3 Απριλίου, άγνωστος μπαίνει στο Δημοτικό Νοσοκομείο, του οποίου η αυλή «ακουμπάει» στο Σέιχ Σου, και σκοτώνει με πέτρα και ληστεύει τη ράφτρα του ιδρύματος Μελπομένη Πατρικίου, σε ένα μικρό χωριστό σπιτάκι όπου έμενε…
Οι τρεις εγκληματικές ενέργειες δημιουργούν την εντύπωση του «δράκου» που ρίχνει την εφιαλτική του σκιά του πάνω από την πόλη. Η αστυνομία δεν μπορεί να βρει άκρη. Είναι ένας φόβος διαλυτικός! Ένας φόβος που πλανάται πάνω από την πόλη, τρυπώνει στις ψυχές, αλλοιώνει χαρακτήρες, διαπερνά την καθημερινότητά, τρομάζει τον ύπνο και κάνει όλους να πιστεύουν ότι αυτοί θα είναι το επόμενο θύμα του δράκου! Οι γυναίκες αρχίζουν από τον φόβο να μην κυκλοφορούν τα βράδια παρά μόνο με συνοδεία, ενώ στα παλιά σπίτια της Άνω Πόλης από τον φόβο του δράκου όλοι διπλοκλειδώνουν τις πόρτες. Η «δρακοφοβία» οδηγεί και σε ακραίες περιπτώσεις που περιγράφονται με γλαφυρότητα στις εφημερίδες της εποχής.

Οι Θεσσαλονικείς με βάση τις περιγραφές του δράστη από τα θύματα που γλίτωσαν από τη μανία του βλέπουν παντού τον «δράκο». Στην αγορά, στους κεντρικούς δρόμους, στο Μοδιάνο, στο Καπάνι. Οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη. Οι αστυνομικοί τρέχουν, αλλά ο «δράκος» πουθενά. Ο φόβος ήταν τόσο μεγάλος, που ακόμη «και τα αχ βαχ» ζευγαριών σε ερημικές περιοχές μεταφέρονται στην αστυνομία σαν φωνές ατόμων που ψυχορραγούν. Ο χρόνος κυλά, οι επιθέσεις εναντίον ζευγαριών ή μεμονωμένων γυναικών είναι περιορισμένες, δεν υπάρχει καμία δολοφονία και οι φήμες για τον «δράκο» οργιάζουν και αποτελούν την καθημερινή συζήτηση μεταξύ των Θεσσαλονικέων.

Σύλληψη


Μέσα σ’ αυτό το κλίμα φόβου στις αρχές Δεκεμβρίου του 1963 συλλαμβάνεται ο 24χρονος, τότε, Αριστείδης Παγκρατίδης, επειδή μπήκε μεθυσμένος νύχτα στο ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος», σε «αναζήτηση γυναίκας».Δικάστηκε γρήγορα τον Οκτώβριο του 1964 και καταδικάστηκε σε εννιάχρονη κάθειρξη για «εξαναγκασμόν εις ασέλγειαν» μιας 11χρονης τροφίμου.

Κατά την ανάκριση, μέσα σε μια εβδομάδα, θα ομολογήσει ότι ήταν ο «δράκος του Σέιχ Σου». Ο τρόπος λήψης της ομολογίας από την αστυνομία αλλά και το γεγονός ότι αρνήθηκε τα πάντα στον ανακριτή που οδηγήθηκε δημιούργησαν από την πρώτη στιγμή την αμφιβολία αν ήταν ο πραγματικός δράστης ή ένα εξιλαστήριο θύμα που του φόρτωσαν τις κατηγορίες, επειδή όπως αναφερόταν και στο παραπεμπτικό βούλευμα ο Παγκρατίδης «ουδεμιάς τυχών επιμελείας και διαπαιδαγωγήσεως, ετράπη εις την οδόν της διαφθοράς αποκτήσας πολλάς ανωμαλίας χαρακτήρος και διαστροφάς ως κίναιδος προς χρηματισμόν, ενεργητικός ομοφυλόφιλος, ηδονοβλεψίας, κλέπτης, υπεξαιρέτης, πότης, λιποτάκτης και καταχραστής χασίς».

Διχάζονται οι απόψεις


Η δίκη Παγκρατίδη ήταν ένα από τα μεγάλα στόρι της εποχής. Η σεξουαλική του ζωή ήταν αυτή που τον πρόδωσε, πάνω στην αταξία της σεξουαλικότητάς του βασίστηκε το «κοινό αίσθημα» αλλά και η ασφάλεια για να τον καταδικάσει. Ο Παγκρατίδης είναι ο «δράκος», δεν υπάρχει καμία αμφιβολία υποστήριξαν οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς και το πενταμελές εφετείο που τον έκρινε ένοχο σε δεύτερο βαθμό.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαλονικίδης, ο μόνος δημοσιογράφος που παρακολούθησε τις αναπαραστάσεις των εγκλημάτων του Παγκρατίδη, επιβεβαιώνει ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του ο αναπτήρας του ίλαρχου Ραΐση. Μάλιστα είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον Παγκρατίδη και, όπως ο ίδιος έλεγε, τον ρώτησε « Πες μου αν είσαι αθώος; Σε περίπτωση που είσαι αθώος, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σου». Ο Παγκρατίδης τότε του δήλωσε πως είχε κάνει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Την άλλη ημέρα στην εφημερίδα που εργαζόταν, τον «Ελληνικό Βορρά» έγραφε «Ο Παγκρατίδης με έπεισε».

Άλλες φωνές όμως υποστηρίζουν πως ο Παγκρατίδης δεν υπήρξε ποτέ «δράκος» και επισημαίνουν πως τα τρία εγκλήματα διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους. Ισχυρίζονται μάλιστα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο Παγκρατίδης ήταν ο δράστης των δύο τουλάχιστον επιθέσεων όπου υπήρχαν νεκροί: της Μίκρας και του νοσοκομείου. Ακόμη και στις περιπτώσεις που υπήρχαν μάρτυρες, αυτοί δεν τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα. Ακόμη, επισημαίνουν πως μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά δεν τον άφησαν, καθώς υποβλήθηκαν 13 αιτήσεις στο δικαστήριο για διάφορα θέματα (αποτυπώματα, αίμα, συγκεκριμένοι μάρτυρες, πιθανοί δράστες και άλλα…), όμως απορρίφθηκαν όλες.

Ακόμη και σήμερα υπάρχει η αμφισβήτηση για την ενοχή του Παγκρατίδη, που ήταν από τα τελευταία άτομα που εκτελέσθηκαν στην Ελλάδα πριν να καταργηθεί έπειτα από λίγα χρόνια η θανατική ποινή. Αντίθετες γνώμες για την ενοχή του εκφράζουν και δημοσιογράφοι που κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ την υπόθεση Παγκρατίδη, καθώς το θέμα του δράκου μονοπωλούσε τις εφημερίδες της εποχής.

Η εκτέλεση


Ήταν 7.06 το πρωί όταν στο Σέιχ Σου, στο μέρος όπου συνδέθηκε με το όνομά του, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, που κατηγορήθηκε ως «δράκος» , στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα. Είχαν περάσει εννιά χρόνια από τη διάπραξη των φοβερών εγκλημάτων που είχαν σπείρει τον πανικό και τον τρόμο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και δύο από την καταδίκη του τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο 28χρονος Παγκρατίδης, ο Αρίστος όπως τον φώναζαν, με ψυχραιμία που εξέπληξε τους πάντες στάθηκε απέναντι από τα όπλα, επαναλαμβάνοντας σε όσους προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν: «Δεν είμαι εγώ. Δεν έκανα εγώ τα εγκλήματα». Το μόνο που δέχτηκε πριν να οπλίσουν τα όπλα τους οι στρατιώτες του αποσπάσματος ήταν να του δέσουν τα μάτια.

«Παιδιά, σας παρακαλώ, σκοπεύστε με καλά για να μην τυραννιέμαι» είπε απευθυνόμενος στο απόσπασμα πριν πετάξει το τελευταίο τσιγάρο από το στόμα του και λίγο πριν από τον ήχο των όπλων θα φωνάξει: «Μανούλα μου, είμαι αθώος». Ο «δράκος του Σέιχ Σου» εκτελέστηκε χωρίς την παρουσία των συγγενών του και κηδεύτηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς στο νεκροταφείο της Εξοχής, αλλά το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο μισό αιώνα τώρα απασχολεί και διχάζει τον κόσμο είναι αν ήταν «ένοχος» η ένας «αθώος» που καταδικάστηκε, για να συγκαλυφθούν άλλοι. Άλλωστε στην τρομοκρατημένη Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή οι φήμες για τον «δράκο» οργίαζαν, άλλοι ισχυρίζονταν πως ανήκει στην «υψηλή κοινωνία» και τον κρύβουν, άλλοι πως «ήταν αστυνομικός και ξέρει να φυλάγεται» άλλοι έλεγαν για άτομο που έφυγε στο εξωτερικό, ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν πως «ήταν τρελός και αυτοκτόνησε» κ.ά.

Οι «διαβολογυναίκες» με το παραθείο

Δύο γυναίκες τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας με τις κατά συρροή δολοφονίες τους ή για την ακρίβεια τις κατά συρροή δηλητηριάσεις τους.

Η 56χρονη Μαρία Σαμπανιώτη, «μια διαβολική γυναίκα» όπως την χαρακτήρισε ο εισαγγελέας στην δίκη της, τον Ιανουάριο του 1992 δηλητηρίασε επτά άτομα, τα τρία από τα οποία πέθαναν, προσφέροντάς τους τηγανόψωμα στην ζύμη των οποίων είχε βάλει παραθείο.


Στο δικαστήριο οι συγγενείς των θυμάτων την υποδέχθηκαν, φωνάζοντάς την «φαρμακούλα», ενώ η ίδια δήλωσε αθώα. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε τρις ισόβια. Τον Ιανουάριο του 2011, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έκανε δεκτή αίτησή της για υφ’ όρων απόλυση, λόγω της καλής συμπεριφοράς της στη φυλακή.

Η εμβληματικότερη υπόθεση στην Ελλάδα με την χρήση δηλητηρίου πάντως, είναι αυτή της 42χρονης Αικατερίνης Δημητρέα από την Μάνη, η οποία σε διάστημα τρεισήμισι μηνών το 1962 δηλητηρίασε συνολικά τέσσερα άτομα με παραθείο και αποπειράθηκε να δηλητηριάσει άλλα δύο.


Θύματά της ήταν η 80χρονη μητέρα της Στεφούλα, η θεία της Ποτούλα Τσιλιγγονέα, ο αδελφός της Κωσταντίνος και ο 5χρονος ανιψιός της Ηλίας Πιτσούλας. Μετά την σύλληψή της τον Σεπτέμβριο του ’62, η Δημητρέα ομολόγησε τα εγκλήματά της ενώπιον των αξιωματικών της χωροφυλακής λέγοντας πως «έπρεπε να πεθάνουν γιατί με κακομεταχειρίζονταν, αν και δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν εκτός από τον αδελφό μου». Στις 8 Μαΐου 1963 το δικαστήριο την καταδίκασε τετράκις στην ποινή του θανάτου και σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Δύο χρόνια αργότερα, η Δημητρέα εκτελέστηκε στο Γουδί περνώντας στην ιστορία ως η «δηλητηριάστρια της Μάνης».

http://www.dinfo.gr


Ξαφνικοί καλεσμένοι… – Κάντε την κουζίνα να φαίνεται πεντακάθαρη σε 5 λεπτά!


Σας παίρνουν τελευταία στιγμή τηλέφωνο φίλοι ή μέλη της οικογένειας για να σας πουν ότι περνάνε για μία γρήγορη επίσκεψη από το σπίτι σας...Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σπίτι είναι στα χειρότερά του, με μία κουζίνα χάλια και έναν νεροχύτη γεμάτο άπλυτα.

Τι κάνετε; Δείτε πώς, μέσα σε πέντε λεπτά, θα κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται καθαρή για τις απρόσμενες επισκέψεις.
Αν το πλυντήριο των πιάτω είναι γεμάτο, και ο νεροχύτης γεμάτος άπλυτα πιάτα και κατσαρόλες, τοποθετήστε τα άπλυτα σε μία λεκάνη και βγάλτε την έξω (στο μπαλκόνι ή τον κήπο), για να τα πλύνετε όταν θα έχετε τον χρόνο.
Σε περίπτωση που ακόμα υπέρχει στην ατμόσφαιρα μυρωδιά από το τελευταίο γεύμα που ετοιμάσατε, βάλτε στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό και μοσχοκάρυδο ή κανέλα και αφήστε το να βράσει. Ο χώρος θα μοσχοβολήσει.
Βγάλτε από την πόρτα του ψυγείου λογαριασμούς και σημειώματα που μπορεί να έχετε κρεμάσει με μαγνητάκια, και βάλτε τα σε μία σακούλα που θα ξεκαθαρίσετε όταν μείνετε μόνη.
Διπλώστε τις πετσέτες χεριών και, σε περίπτωση που έχουν λεκέδες, κρεμάστε τις από την καθαρή μεριά τους.
Πηγή: queen.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger