Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατι το ιντερνετ τρελαθηκε με τα οπισθια της Κουβανης «Kardashian»; (καυτες φωτο)

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η Kathy Ferreiro είναι μια κοπέλα κουβανικής καταγωγής που ζει στο Μαΐάμι και όπως εκατοντάδες (μην πούμε χιλιάδες) άλλες Λατίνες έχει ένα κορμί όλο καμπύλες με πολύ τουρλωτά οπίσθια. Πως όμως αυτό το σχεδόν άγνωστο μοντέλο έφτασε να συγκριθεί με την Kim Kardashian;


Την αρχή φαίνεται να την έκανε το Egotastic: Ενας αναγνώστης έστειλε τις φωτογραφίες της στην ιστοσελίδα και για να γίνει το θέμα πιο «hot» έγραψε ότι η Ferreiro μπορεί να κλέψει τη δόξα της Kardashian με τέτοιο κώλο που διαθέτει... 

Το σχόλιο του τύπου ήταν κάπως υπερβολικό αλλά ο τίτλος ήταν τόσο πιασάρικος που η Ferreiro ξαφνικά έγινε για πάρα πολλές ιστοσελίδες (και ελληνικές) η αντίπαλος της Kardashian… Να πως οι χρηστές του ίντερνετ μπορούν να «φτιάξουν» καριέρες! 

































Οταν η Sirina εστειλε ροζ ταινια και "καυτα" εσωρουχα στην Ελενη Μενεγακη


Ναι. Καλά διάβασες στον τίτλο. Η Sirina Productions έστειλε στην Ελένη "αναμνηστικά" και εσώρουχα της εταιρίας της. Δες την αντίδραση της παρουσιάστριας.
"Ανοίγω έναν φάκελο τεράστιο και τι βλέπω... Ένα DVD από τη Sirina μαζί με ένα μπρελόκ. Δε θα σας πω τον τίτλο", είπε γελώντας με αμηχανία η Ελένη.
Όμως η ιστορία δε σταμάτησε εκεί. Η παρουσιάστρια συνέχισε λέγοντας ότι την επόμενη μέρα της ήρθε άλλο ένα δέμα με εσώρουχα και μάλιστα αν δεν της έκαναν μπορούσε να τα επιστρέψει και να της στείλουν άλλα. "Δεν είχε και τίποτα να κρύψεις. Το κοιτάζω, μα σε εμένα το έστειλαν; Το γύρναγα, ήταν μόνο γραμμές", συμπλήρωσε.
Οι συνεργάτες της ξεκίνησαν τα πειράγματα με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να μη σταματούν τα αστεία.
http://www.cosmo.gr

Moonwalk απo χορευτρια οπως ....δεν το εχετε ξαναδει


Μπορεί το pole dancing να είναι ο χορός των στρίπερς, όμως αρκετές κοπέλες το κάνουν επειδή τους αρέσει, χωρίς να το σκέφτονται και επαγγελματικά! Όπως αυτή η γυναίκα, η οποία κάνει το διάσημο ''Moonwalk'' στον αέρα! Πραγματικό και δυσεύρετο ταλέντο!
Δείτε το εδώ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ntenHREtfnc

NASA: "Κατι συγκλονιστικο βρηκαμε στον Αρη"


Η ομάδα του Επιστημονικού Εργαστηρίου του Aρη (Mars Science Laboratory) άφησε να υπονοηθεί ότι πολύ σύντομα θα έχουν..

να ανακοινώσουν κάποια ιδιαίτερα σημαντικά νέα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αμερικανικά μέσα, ο ερευνητής δρ. Τζον Γκρότζινγκερ δήλωσε πως ένα από τα πρόσφατα δείγματα εδάφους που συνέλεξε το όργανο SAM του Curiosity.... «έδειξε κάτι πραγματικά συνταρακτικό, που θα καταχωρηθεί στα μελλοντικά βιβλία Ιστορίας».
Το SAM (Sample Analysis at Mars) είναι ένα από τα πολλά όργανα του Curiosity και έχει σχεδιαστεί ώστε να ερευνήσει την χημική και ισοτοπική σύσταση του εδάφους και της ατμόσφαιρας του Αρη. Συγκεκριμένα αναζητεί οργανικά μόρια, που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη ζωής στον κόκκινο πλανήτη.
Το SAM έχει το μέγεθος ενός κλιματιστικού και τη δυνατότητα να ανιχνεύσει οργανικά μόρια σε ιδιαίτερα χαμηλές συγκεντρώσεις, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τα προηγούμενα όργανα που έχουν σταλεί στην επιφάνεια του Aρη. Αποτελείται από τρία διαφορετικά όργανα, ένα χρωματογράφο αερίων, ένα φασματογράφο μάζας και ένα φασματογράφο λέηζερ, αλλά και από μονάδες επεξεργασίας των μετρήσεων από τα όργανα αυτά.
Η επιβεβαίωση είτε της παρουσίας είτε της απουσίας οργανικών μορίων στον Aρη θα ήταν σε κάθε περίπτωση ένα χρήσιμο επιστημονικό εύρημα για τη μελέτη των περιβαλλοντικών συνθηκών της επιφάνειας του πλανήτη, αλλά η δήλωση του δρ. Γκρότζινγκερ περί «συνταρακτικών νέων» προδιαθέτει θετική απάντηση. Εξάλλου πρόσφατα το Curiosity ανακάλυψε ίχνη αρχαίου ποταμού στην επιφάνεια του κρατήρα Γκέηλ.
Ο λόγος που η επιστημονική ομάδα καθυστερεί την ανακοίνωση είναι πιθανότατα το γεγονός ότι περιμένουν να καθορίσουν πρώτα την προέλευση και την φύση της διατήρησης των μορίων. Η ομάδα εμφανίζεται επιφυλακτική σε τολμηρές ανακοινώσεις λόγω της εμπειρίας της στην αναζήτηση μεθανίου στον Aρη.
Ένα από τα όργανα του Curiosity είχε εντοπίσει ίχνη μεθανίου κατά την ανάλυση ενός δείγματος αερίου. Όπως συνειδητοποίησαν αργότερα, ο αέρας ήταν υπόλοιπο που είχε εγκλωβιστεί στον φασματογράφο λέηζερ κατά την διάρκεια της εκτόξευσης από το Ακρωτήρι Κανάβεραλ. Γι' αυτό το λόγο η ανακοίνωση των νέων ευρημάτων θα καθυστερήσει ίσως και μερικές εβδομάδες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αβάσιμων ενθουσιασμών.
(Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

4 εθισμοι που μπορει να μην γνωριζετε οτι εχετε!


Γνωρίζετε ότι ο πονοκέφαλος που έχετε τελευταία μπορεί να είναι σύνδρομο στέρησης από την καφεΐνη; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είστε εθισμένοι με τη δουλειά σας, με το ίντερνετ ή με την αγαπημένη σας εκπομπή; Ανακαλύψτε αν σας αφορά κάποια μορφή εθισμού χωρίς να το γνωρίζετε…


1. Εθισμένοι στον καφέ
Αν κάθε πρωί ξυπνάτε πίνοντας το καφεδάκι σας ή όταν πηγαίνετε στο γραφείο πριν ξεκινήστε τη δουλειά παραγγέλνετε τον καφέ σας, μάλλον κάνετε ότι κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας. Αν όμως πίνετε πολλούς καφέδες και όταν σας λείπει ο καφές γίνεστε οξύθυμοι ή έχετε πονοκέφαλο, τότε ίσως είστε εθισμένοι στην καφεΐνη. Ακόμη όμως και αν ο καφές δεν είναι η αδυναμία σας, το ίδιο μπορεί να σας συμβαίνει και επειδή έχετε εθιστεί σε κάποιο άλλο ρόφημα που περιέχει καφεΐνη όπως πολλά αναψυκτικά ή το τσάι. Όπως και οι περισσότερες εθιστικές ουσίες έτσι και η καφεΐνη ενεργοποιεί το σύστημα «ανταμοιβής» στον εγκέφαλο μας και μιμείται την αδενοσίνη, ένα μόριο που δρα κατευναστικά για το νευρικό σύστημα και βοηθάει στην έλευση του ύπνου.
Όταν πίνουμε κάποιο ρόφημα με καφεΐνη οι υποδοχείς του εγκεφάλου αντί να δεσμεύουν την αδενοσίνη, δεσμεύουν την καφεΐνη. Η τελευταία ωστόσο δεν έχει ακριβώς τις ίδιες επιδράσεις με την αδενοσίνη καθώς αντί να ηρεμεί το νευρικό σύστημα του προκαλεί υπερδιέγερση. Όσο περισσότερη καφεΐνη λαμβάνετε, τόσο περισσότερο την έχετε ανάγκη για να μπορέσετε να συνεχίσετε. Ακόμη η καφεΐνη αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης που ενεργοποιεί με τη σειρά της τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που την καθιστά εθιστική. Ναυτία, κούραση, πονοκέφαλος και πόνοι στο στήθος είναι μερικά από τα συμπτώματα που προκαλεί ο εθισμός στην καφεΐνη.



2. Μανιακοί με το Ιντερνετ;
Αν και το ίντερνετ δεν έχει παρά μερικές δεκαετίες που έχει μπει στη ζωή μας, για πολλούς έχει πάψει να είναι ένα απλό χόμπι και έχει μετατραπεί σε εθισμό. Δεν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αυτό αν αναλογιστεί πόσες ώρες της ημέρας ξοδεύουμε σήμερα πολλοί από μας μπροστά από τις οθόνες του υπολογιστή μας. Από τη στιγμή που η δουλειά μας, οι κοινωνικές μας επαφές ή και η ψυχαγωγία μας γίνεται ολοένα και πιο εξαρτώμενη από την τεχνολογία, είναι λογικό κάποιοι να δυσκολεύονται να βάλουν όρια στη χρήση της. Σύμφωνα με έρευνα υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου το 10 με 15% των ανθρώπων είναι εθισμένο στο ιντερνετ. Για τους εθισμένους ο χρόνος το να είναι συνδεδεμένοι και να σερφάρουν στο διαδίκτυο έχει προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Η αποχή από το διαδίκτυο δημιουργεί σε όσους είναι εθισμένοι συμπτώματα στέρησης και μπορεί να αισθάνονται εκνευρισμό, να νοιώθουν μόνοι ή να υποστούν κατάθλιψη, όταν δεν μπορούν να περνούν αρκετό χρόνο στο διαδίκτυο



3. Μήπως είστε «κολλημένοι» με τη δουλειά
Ο όρος «Εργασιομανής» είναι πολύ διαδεδομένος στις μέρες μας, αν και με την ανεργία να καλπάζει ίσως θα αρχίσει να γίνεται λίγο δύσκολο να αποκτήσει κανείς αυτή τη μορφή εθισμού. Ακόμη όμως και αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην εργασία σας και είστε αφιερωμένοι στο επάγγελμά σας, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είστε εργασιομανής. Οι εργασιομανείς βρίσκουν λόγους για να δουλέψουν, ακόμα και αν δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για αυτό, ενώ το μυαλό τους είναι συνεχώς κολλημένο στη δουλειά τους. Η εργασιομανία είναι μια ψυχαναγκαστική διαταραχή και κάποιος που είναι εξαρτημένος δεν σημαίνει ότι αγαπάει κατ΄ ανάγκη τη δουλειά του. Η εργασιομανία είναι μια συναισθηματική διαταραχή που δεν σχετίζεται με τις ώρες που εργάζεστε ή με το πόσο αγαπάτε τη δουλειά σας, λένε οι ειδικοί. Είναι οι διεργασίες που συντελούνται στο μυαλό σας και οι χημικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα σας, που ενισχύουν τη συμπεριφορά.
Μερικές φορές οι εργασιομανείς παράγουν υψηλή δόση αδρεναλίνης μια ορμόνη που τους κάνει πιο δραστήριους. Άλλοι, πάλι, μπορεί να είναι εξαρτημένοι με το βαθμό απόδοσης τους και να αποζητούν τον έπαινο και την αίσθηση της ολοκλήρωσης που τους παρέχει ουπερβολικός φόρτος εργασίας. Όπως και κάθε εθισμός, η εξάρτηση από την εργασία σας, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά άλλους τομείς της ζωής σας, όπως τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά ακόμη και τη σωματική σας υγεία.



4. Δεν μπορείτε χωρίς τηλεόραση;
Μήπως η σκέψη και μόνο ότι θα σας λείψει η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά σας προκαλεί στρες; Μήπως ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση; Καλά, δεν είστε οι μόνοι. Ανήκετε στο 12,5 τοις εκατό των ανθρώπων που παραδέχονται ότι είναιεθισμένοι στην τηλεόραση. Ορισμένοι τύποι του εθισμών αναπτύσσονται ως ένα είδοςαυτοθεραπείας, λένε οι ειδικοί. Με άλλα λόγια, μπορεί η τηλεόραση να είναι ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσετε διάφορα άλλα συναισθήματα όπως η θλίψη, η μοναξιά ή το στρες. Μερικές φορές η τηλεόραση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο χαλαροί. Ένα παράδειγμα αυτού του αποτελέσματος είναι η τηλεόραση. Το πρόβλημα είναι ότι αν στηρίζεστε στην τηλεόραση για νααντιμετωπίσετε το άγχος μπορεί αυτό να εξελιχθεί σε εθιστική συμπεριφορά.





Πηγή: lifezone.gr


Υπερηχητικο μετρο με 6.500 χλμ/ωρα!



Ο γύρος του κόσμου σε έξι ώρες!
Μια ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε τα σχέδια ενός μέσου μεταφοράς που είναι βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Evacuated Tube Transport (ETT) είναι ένας αεροστεγής σωλήνας μέσα στον οποίο θα κινούνται χωρίς τριβή και με τρομερές ταχύτητες μικρά βαγόνια με επιβάτες. Τα βαγόνια θα κινούνται με ταχύτητες που θα προσεγγίζουν τα 6.500 χλμ/ώρα!Την ιδέα για το ΕΤΤ συνέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Αμερικανός μηχανολόγος Ντάριλ Οστερ ο οποίος άρχισε να το σχεδιάζει και πατεντάρισε το 1997 την τεχνολογία στην οποία θα βασιζόταν ο σωλήνας του. Δημιούργησε την εταιρία et3.com Inc μέσω της οποίας άρχισε να αναζητεί συνεργάτες και χρηματοδότες για την υλοποίηση του σχεδίου του.




Πριν από λίγα 24ωρα οι επιτελείς της εταιρείας παρουσίασαν τα σχέδια του ΕΤΤ. Οπως υποστηρίζουν, αυτό το… υπερηχητικό μετρό θα μπορούσε να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσα σε 45 λεπτά και να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε έξι ώρες!

Ο σωλήνας

Τα βαγόνια του ΕΤΤ θα έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν 4-6 επιβάτες ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τις αποσκευές τους. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές τα βαγόνια θα κινούνται χωρίς τριβές μέσα στον σωλήνα και θα αναπτύσσουν ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 6.500 χλμ/ώρα. Υποστηρίζουν ότι η κίνηση των βαγονιών θα είναι αθόρυβη και ότι οι επιβάτες δεν θα βιώνουν ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις.

Αναφέρουν ότι οι επιβάτες θα βιώνουν μόλις 1G, δύναμη που βιώνουν οι επιβάτες των συμβατικών αυτοκινήτων. Οι σχεδιαστές δηλώνουν επίσης ότι το ΕΤΤ είναι ασφαλέστερο και πιο οικονομικό από τα τρένα και τα αεροπλάνα. Εκτιμούν ότι για την κατασκευή του θα απαιτηθεί μόλις το ένα τέταρτο του κόστους που χρειάζεται για την κατασκευή δρόμων στο αστικό οδικό δίκτυο και το ένα δέκατο του κόστους των αυτοκινητοδρόμων υψηλής ταχύτητας (εθνικές οδοί κλπ). Προς το παρόν πάντως οι σχεδιαστές δεν αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία πίσω από το ΕΤΤ ενώ επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει ενδιαφέρον για την κατασκευή του.

http://perierga.gr

"Πηδηξα τη μιση Αθηνα και οι Χρυσαυγιτες με λενε αδερφη"


Με μια… διαφορετική δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάζει «λάδι στη φωτιά» στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή.
«Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τατσόπουλος μιλώντας στο περιοδικό Crash, που κυκλοφορεί την Παρασκευή.
O ίδιος πάντως σχολίασε με χιουμοριστικό τρόπο το ζήτημα μέσα από το προφίλ του στο Facebook λέγοντας 
«σιγά τη μεγαλόπολη».

ΔΕΙΤΕ: Πως ειναι σημερα η Antonella απο τη τηλεοπτικη σειρα Patty!


Μερικές φωτογραφίες της Antonella (Brenda Asnicar) από τη τηλεοπτική σειρά Patty….




Η μυικη δυναμη ειναι σημαδι... μακροζωιας


Για την ακρίβεια οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έλλειψη μυικής δύναμης κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο. Φυσικά πάντα σε συνδυασμό με το πάχος, την παχυσαρκία και την υψηλή πίεση. Με άλλα λόγια, χτίστε τους μύες σας όταν είστε νέοι, προσέξτε το πάχος σας και θα ζήσετε χρόνια... 
Σουηδοί επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Φιν Ράσμουσεν του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό bmj.com, και διαπίστωσαν ότι όσο πιο γερούς μύες έχουν οι νέοι τόσο αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής τους.
Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 1.000.000 νέους ηλικίας 16 με 19 ετών για ένα χρονικό διάστημα 25 χρόνων. Οι σουηδοί γιατροί έθεσαν ως πρόωρο θάνατο το όριο των 55 ετών. Η μελέτη έδειξε ότι η μυϊκή δύναμη πάνω από το μέσο όρο κατά την εφηβεία, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία πλην καρκίνου, κατά 20% έως 35%, άσχετα από το πάχος και το επίπεδο της πίεσης. Αντίθετα, οι νέοι με την μικρότερη μυϊκή δύναμη είναι αυτοί που εμφανίζουν την μεγαλύτερη πρόωρη θνησιμότητα πριν τα 55 τους.
Επίσης ένα άλλο σημαντικό γεγονός που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι “δυνατοί” νέοι σε σχέση με τους “αδύναμους” είχαν μέχρι και κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιας μορφής ψυχολογικό πρόβλημα ή πάθηση, όπως κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια. Οι πιο αδύναμοι μυϊκά έφηβοι είναι πιο ευάλωτοι, όχι μόνο από άποψη σωματικής υγείας, αλλά και ψυχικής.

http://www.iatropedia.gr

Το πρωι σεμνη συζυγος, το βραδυ πορνοσταρ




Το πρωί σεμνή σύζυγος, το βράδυ πορνοστάρ



Ο λόγος για έναν Αιγύπτιο, ονόμαστι Ραμανταν που σερφάροντας στο διαδίκτυο θέλησε να παρακολουθήσει ταινία πορνό, καθαρά από περιέργεια. Η εκπληξή του ήταν πέρα από κάθε προσδοκία καθώς διαπίστωσε πως η καυτή πρωταγωνίστρια δεν ήταν άλλη από τη σύζυγό του.Μόλις ξεπέρασε το πρώτο σοκ ο άνδρας συνέχισε την αναζήτηση διαπιστώνοντας πως η γυναίκα του πρωταγωνιστούσε σε άλλες 10 ταινίες ανάλογου περιεχομένου.



Επιστρέφοντας σπίτι ο άνδρας ζήτησε το λόγο από την άπιστη σύζυγο για τις περίεργες... καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Αρχικά η γυναίκα τα αρνήθηκε όλα αλλά ομολόγησε όταν ο απατημένος και ντροπιασμένος σύζυγός πρόβαλε την ταινία μπροστά της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο συμπρωταγωνιστής της ήταν ο εραστής της με τον οποίο είχε δεσμό πριν το γάμο και με τον οποίο διατηρούσε παράνομη σχέση μέχρι και σήμερα. Όπως είπε μάλιστα, η ίδια ποτέ δεν αγάπησε τον σύζυγό της όσο λάτρεψε τον εραστή της, παρόλο που έμειναν παντρεμένοι για 16 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

http://www.e-go.gr

Ζωδια και ερωτας: Ποσο μετραει η εξωτερικη εμφανιση.




«Από τα μάτια πιάνεται,
στα χείλη κατεβαίνει

Κι από τα χείλη στη καρδιά,
ριζώνει και δεν βγαίνει»



Αυτό λέει για την αγάπη ένα από τα ωραιότερα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Η πρώτη ματιά που θα ρίξουμε στον άλλο είναι καθοριστική για να κρίνουμε αν μας αρέσει ή όχι. Σαν άτομο γενικά, αλλά και σαν υποψήφιο ερωτικό ταίρι, ειδικότερα. Και, παρόλο που η εικόνα που σχηματίζουμε για κάποιον είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, η εξωτερική εμφάνιση παίζει πάντα τον ρόλο της, για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο.Ποιοί είναι οι «περισσότερο» και ποιοί οι «λιγότερο»; Η αστρολογία έχει την άποψή της και γι’ αυτό. Ορισμένα ζώδια μαγεύονται ευκολότερα από την εξωτερική ομορφιά απ’ ό,τι άλλα. Όμως, σε όποιο και αν ανήκεις, μην ξεχνάς κάτι σημαντικό: Η ομορφιά, όπως και η ασχήμια, συνηθίζονται εύκολα μετά από λίγο καιρό και δεν μας κάνουν πια εντύπωση. Ας μην είναι λοιπόν βασικό κριτήριο για τις επιλογές μας.

ΠΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ;

ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός ζει για να είναι ο πρώτος, ο καλύτερος, ο αξεπέραστος. Και εκείνος με το πιο αξιοζήλευτο ταίρι. Θέλει ένα πρόσωπο που πλάι του θα ανεβάζει κι εκείνος το γόητρό του και όλοι θα τον θαυμάζουν. Δεν είναι ότι περιφρονεί τα ψυχικά χαρίσματα. Απλώς η προσέγγισή του στη ζωή συνοψίζεται στο «εδώ και τώρα» και δεν θα περιμένει πολύ να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της ψυχής σου, αν εσύ ο ίδιος δεν τους αποκαλύψεις σύντομα ώστε να τον εντυπωσιάσεις. Παράλληλα με την ωραία σου εμφάνιση, εννοείται. Ο Κριός δεν νιώθει αναγκασμένος να επιλέξει, απλώς τα θέλει (και συνήθως τα παίρνει) όλα.

ΤΑΥΡΟΣ: Σαν ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, ο Ταύρος είναι ισόβιος δεσμώτης της ομορφιάς. Ανάμεσα στις απολαύσεις των αισθήσεων, που έχουν τόση μεγάλη σημασία για εκείνον, περιλαμβάνεται και ένα ερωτικό ταίρι που να του δίνει ικανοποίηση πρώτα με την εικόνα του και στη συνέχεια με όλα τα υπόλοιπα. Το πρόσωπο που θα αγαπήσει πρέπει να έχει άψογη εμφάνιση και η αμέλεια στην προσωπική περιποίηση θεωρείται προσβολή στα συναισθήματά του. Μαζί του δεν δικαιούσαι να ξυπνάς με πρησμένα μάτια και «βαριά» αναπνοή. Έστω κι αν μαζί ξενυχτήσατε πίνοντας χθες το βράδυ. Βάζε πιο νωρίς το ξυπνητήρι και κάνε τα κουμάντα σου…

ΔΙΔΥΜΟΙ: Για τον Δίδυμο το τραγούδι της εισαγωγής θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «από τα αυτιά πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει…». Το τι θα ακούσει από σένα έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη σημασία από το τι θα δει. Η επικοινωνία, η ζωντάνια, η έξυπνη ανταλλαγή από ατάκες, αστεία και απόψεις είναι για εκείνον ένα ακαταμάχητο στοιχείο γοητείας. Είναι ο κατ’ εξοχήν τύπος που εκτιμά ένα IQ παρεμφερές με το δικό του περισσότερο από τους κοιλιακούς «φέτες» και τις σέξι γάμπες με τη γόβα-στιλέτο. Εννοείται ότι δεν θα πει όχι, αν βρει τον συνδυασμό εμφάνισης και μυαλού, αλλά σίγουρα το πρώτο χωρίς το δεύτερο του κρατάει ελάχιστα το ενδιαφέρον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος θέλει έναν σύντροφο που να μπορεί να του προσφέρει αγάπη, τρυφερότητα, συναισθηματική ασφάλεια. Τα υπόλοιπα έρχονται μετά. Όσο κι αν σε μια πρώτη φάση προσελκύεται, σαν τους περισσότερος ανθρώπους, από την εξωτερική ομορφιά, κατά βάθος αυτή μπορεί να του δημιουργεί ανασφάλεια. Δεν είναι διατεθειμένος να διεκδικεί ασταμάτητα ένα ταίρι που να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού διαφόρων «αντιζήλων». Πιθανόν μια εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση να του προκαλεί ακόμα και δυσπιστία. Προτιμά κάτι στα… κυβικά του, ή και ακόμα λιγότερα, αλλά που να του εξασφαλίζει τους συναισθηματικούς παράγοντες που μετράνε περισσότερο γι’ αυτόν μέσα στη σχέση.

ΛΕΩΝ: Ο Λέων θέλει για τον εαυτό του ό,τι πιο εντυπωσιακό, γκλαμουράτο, μοναδικό. Το ερωτικό του ταίρι δεν εξαιρείται από αυτές τις προδιαγραφές. Ο βασιλιάς της ζωδιακής ζούγκλας δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ με ένα άτομο που να μην τραβάει βλέμματα θαυμασμού και ζήλειας. Ακόμα κι αν το «πρόσωπο» δεν είναι όμορφο με τα συμβατικά κριτήρια, θα πρέπει να προσελκύει την προσοχή με το ντύσιμο, το στιλ, τη συμπεριφορά του. Άλλωστε διαφορετικά δεν θα είχε εξαρχής τραβήξει το ενδιαφέρον του Λέοντα. Φτάνει να βρίσκεται ακριβώς ένα σκαλοπάτι κάτω από τον ίδιο, μια και δεν επιτρέπει κανένας και τίποτα να τον επισκιάσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Παρά την έμφυτη καλαισθησία του, ο Παρθένος δίνει μεγαλύτερη σημασία στο πνευματικό περιεχόμενο, παρά στο …περιτύλιγμα. Γοητεύεται από τους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και να μοιραστεί ένα παρεμφερές με το δικό του επίπεδο κουλτούρας. Από την άλλη όμως, έχει κι εκείνος κάποιες απαιτήσεις σε «εμφανισιακό» επίπεδο. Δεν ζητάει προδιαγραφές μοντέλου, αλλά ενοχλείται από την κακογουστιά στο ντύσιμο, ανατριχιάζει με την ατημελησία και παθαίνει κρίση με την έλλειψη υγιεινής. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί ο άλλος να σου αναλύει την ποίηση του Σεφέρη και ταυτόχρονα να βρωμοκοπάει ιδρωτίλα!

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός, με την Αφροδίτη να κυβερνά το ζώδιό του, αναζητά παντού την καλαισθησία και την αρμονία. Χωρίς αυτά τα δύο, λοιπόν, δεν πρόκειται να γεννηθεί κανένας έρωτας. Ούτε καν ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον. Το τέλειο ταίρι για τον Ζυγό καλείται να συνδυάζει εμφάνιση και περιεχόμενο. Ακόμα κι αν δεν μοιάζει με την Αφροδίτη της Μήλου ή τον Ερμή του Πραξιτέλη, πρέπει να διαθέτει καλαισθησία, φιλαρέσκεια, αίσθηση του ωραίου. Και ταυτόχρονα ευγένεια, φινέτσα, πνευματικό επίπεδο. Το γούστο του Ζυγού είναι εκλεπτυσμένο, δεν θέλει κραυγαλέο εντυπωσιασμό. Όμως χωρίς αυτή τη ραφινάτη ομορφιά, όπως την εκλαμβάνει ο ίδιος, δεν νοείται ερωτικό ενδιαφέρον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Για τον Σκορπιό το θέμα ομορφιά είναι περίπλοκο, όπως και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με αυτό το ζώδιο. Ομορφιά για εκείνον είναι γοητεία, μυστήριο, ερωτισμός. Όλα αυτά τα φευγαλέα, απροσδιόριστα αλλά και πανίσχυρα ατού της έλξης, που είναι εντελώς άσχετα με τις αρμονικές σωματικές αναλογίες, το μοδάτο ντύσιμο και το τέλειο μαλλί. Ο Σκορπιός δεν αρκείται σε ένα ζωντανό αντίγραφο από σελίδα περιοδικού ομορφιάς, είναι πολύ πιο απαιτητικός. Και απρόβλεπτος. Δεν κατηγοριοποιεί τις προτιμήσεις του στο στιλ «μου αρέσουν οι κοκκινομάλλες». Όλα κρίνονται κατά περίπτωση και εκείνο που θα τον προσελκύσει είναι κάθε φορά είναι κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα γοητευτικό με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης χαρακτηρίζεται από το χάρισμά του να βλέπει πάντα την ευρύτερη εικόνα των καταστάσεων, όπως και των ανθρώπων. Το να τους κρίνει από την εμφάνιση είναι κάτι περιοριστικό και για εκείνον απορριπτέο. Εκείνο που επιζητεί είναι η επικοινωνία, το παιχνίδι, το μοίρασμα, η χαρά της ζωής. Αν το πρόσωπο που μπορεί να του τα δώσει όλα αυτά τυχαίνει να έχει και μια ωραία εμφάνιση, καλώς. Αλλά ένας ανιαρός, νωθρός ή «μουρτζούφλης» άνθρωπος δεν έχει ελπίδες να κρατήσει το ενδιαφέρον του Τοξότη, και μεταξύ μας ούτε καν να το προσελκύσει, ακόμα κι αν εμφανισιακά είναι θεός ή θεά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα που εκπέμπει στο κοινωνικό του περιβάλλον. Το να έχει έναν σύντροφο που να ενισχύει το γόητρό του είναι σημαντικό. Αλλά κάνει και τον ίδιο να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, καθώς ένα αξιόλογο ταίρι είναι μια επιβράβευση. Τι σημαίνει αξιόλογο; Βασικά να τα έχει όλα, ή έστω απ’ όλα σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Και από εμφάνιση και από περιεχόμενο. Γιατί ο Αιγόκερως δεν θα μπορούσε φυσικά να εμφανιστεί συνοδευμένος ούτε από μια ανεγκέφαλη κουκλάρα, αλλά ούτε κι από ένα τέρας μεγαλοφυΐας όσο και ασχήμιας. Ευτυχώς για εκείνον, ξέρει καλά τι σημαίνει «παν μέτρον άριστον».

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει να διακρίνει και να εκτιμά τα ψυχικά χαρίσματα, αυτός είναι σίγουρα ο Υδροχόος. Και ως προς το θέμα μας, αυτό πολύ απλά σημαίνει πως, αν δεν έχει να μοιραστεί με τον άλλον ενδιαφέροντα και αντιλήψεις για τη ζωή, δυο ωραία ματιά και μια σέξι κορμοστασιά δεν θα τραβήξουν την προσοχή του. Ο Υδροχόος ενδιαφέρεται για το πώς σκέφτεται ο άλλος, όχι για το πώς φτιασιδώνεται. Ένα στενό, οπισθοδρομικό μυαλό θα τον απωθήσει, έστω κι αν καλύπτεται πίσω από το πιο εντυπωσιακό παρουσιαστικό ή την -και καλά- προχωρημένη συμπεριφορά. Δεν παρασύρεται εύκολα από την επιφανειακή εικόνα.
ΙΧΘΕΙΣ: Μπορεί να κατηγορούν συχνά τον Ιχθύ ότι ζει μέσα στο δικό του παραμύθι, και στα παραμύθια οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες είναι σχεδόν πάντα πανέμορφοι. Όμως τελικά το μοναδικό παραμύθι του Ιχθύ είναι εκείνο όπου θα φιλήσει τον βάτραχο (ή την βατραχίνα) και θα λύσει τα μάγια. Αυτό το τόσο ευαίσθητο και διαισθητικό ζώδιο κολυμπά στα βαθιά νερά για να βρει τα ψυχικά χαρίσματα των άλλων. Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την επιφάνεια, εν προκειμένω την εξωτερική εμφάνιση. Αν ο άλλος έχει να του χαρίσει μια μεγάλη και ζεστή καρδιά, στα μάτια του Ιχθύ θα μεταμορφωθεί στο πιο όμορφο πλάσμα του κόσμου.

Πηγή Myastro.gr.

Καταδικαστηκε σε 10 χρονια... εκκλησια!


Όλα τα περίεργα μάλλον στις ΗΠΑ συμβαίνουν. Μετά τη γυναίκα που υποχρεώθηκε να κρατάει πλακάτ που έγραφε “είμαι ηλίθια” , έρχεται ένας 17χρονος που καταδικάστηκε να πηγαίνει κάθε Κυριακή εκκλησία για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο 17χρονος μάλιστα ήταν ο υπαίτιος του θανάτου ενός συνομηλίκου καθώς οδηγούσε μεθυσμένος και ενεπλάκη σε τροχαίο όπου έχασε τη ζωή του το άλλο παιδί.



Οι δικαστές έκριναν πως επειδή είχε λευκό μητρώο και είναι ανήλικος δεν θα έπρεπε να πάει φυλακή και έτσι του επέβαλαν: 
να αποφοιτήσει από το σχολείο
να φορά στον αστράγαλο ειδικό βραχιόλι που θα μετράει το αλκοόλ στο αίμα του
να παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στην εκκλησία
να πάρει μέρος σε ειδικές συνεδρίες για τα τροχαία ατυχήματα 
να δώσει διαλέξεις για τις επιπτώσεις του αλκοόλ

http://www.newsit.gr


Απιστευτο! Περασαν χειροπεδες σε πασιγνωστους ελληνες τραγουδιστες




Είναι επιτυχημένοι έλληνες τραγουδιστές, ο κόσμος τους αγαπάει, αλλά κατέληξαν με τις χειροπέδες περασμένες στους καρπούς τους!  
Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Νίκος Κουρκούλης συνελήφθησαν λόγω εμπλοκής τους με τη μαφία... 


Ευτυχώς, όμως, μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησής τους για την αφίσα που θα γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας για την συνύπαρξη τους στη σκηνή του "Φωταέριο".
Οι δυο ανατρεπτικοί-ο καθένας με τον τρόπο του- καλλιτέχνες θα εμφανίζονται απο τις 7 Δεκεμβρίου στην Πειραιώς 102-104, σε μια μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, όπου αν κρίνουμε από το concept της φωτογράφισης όπου εμφανίζονται σαν μέλη της Μαφίας τότε σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά.

Τουριστικος χαμος για την αυστριακη πολη Fucking



Η Αυστριακή κωμόπολη του Fucking, που εάν όχι ακριβώς ηχητικά, αλλά τουλάχιστον οπτικά, παραπέμπει σε μία αναιδή αγγλική λέξη, έχει μετατρέψει την τοποθεσία σε πόλο έλξης για τους αγγλόφωνους παραθεριστές, για τους συλλέκτες πινακίδων και χαίρει μεγάλης επισκεψιμότητας μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου.

Ο Φραντς Μάιντλ, δήμαρχος της πόλης Τάρσντοφ, στο διοικητικό διαμέρισμα της οποίας ανήκει και η κωμόπολη, διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τους κατοίκους της να ζητούν πιεστικά την αλλαγή της γραφής της ονομασίας της, σε κάτι που οπτικά τουλάχιστον θα παραπέμπει σε κάτι λιγότερο προκλητικό--όπως για παράδειγμα Fuking, ή Fugging.


«Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτό στον διεθνή Τύπο», τόνισε ενοχλημένος ο Μάιντλ από την πόλη της Άνω Αυστρίας, κοντά στη μεθόριο με τη Γερμανία.

«Αυτό είχε συζητηθεί προ μερικών ετών, αλλά δεν προέκυψε τίποτε. Και βεβαίως δεν έχει τεθεί υπό συζήτηση τώρα», δήλωσε.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της κωμόπολης--της οποίας η ονομασία προήλθε μάλλον από τον Άνταλπερτ φον Φούκινγκεν (Adalpert von Vucckingen), ο οποίες διέμενε εκεί τον 11ο αιώνα--ήδη έχουν κουρασθεί να βλέπουν τους τουρίστες να τους κλέβουν την πινακίδα του χωριού και να βγάζουν φωτογραφίες με άσεμνες πόζες μπροστά της. 

http://www.alexiptoto.com/

Παιδια – σκλαβοι σε εναν κοσμο ντροπης…


Οι συχνότατες πια περιπτώσεις κακοποίησης (κυρίως σεξουαλικής) παιδιών μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα που όλο και διογκώνεται. Μόνο που ακόμα βλέπουμε τα… δέντρα και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πιο πίσω υπάρχει ένα τεράστιο δάσος ανθρώπινων ψυχών που εξαθλιώνονται καθημερινά και γίνονται βορά στις ορέξεις ανώμαλων ανθρωποειδών.
Οι αριθμοί και τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικά!
Δύο παιδιά εκτιμάται ότι πωλούνται σαν σκλάβοι κάθε λεπτό που περνάει. Από τα 27 εκατομμύρια σκλάβων που διακινούνται ετησίως στον κόσμο τα μισά είναι παιδιά, τα οποία «χρησιμοποιούνται» κυρίως ως εμπόρευμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οι χρήσεις του ζωντανού εμπορεύματος; Πορνεία, πορνογραφία, σεξουαλικός τουρισμός. Στους οίκους ανοχής προσφέρεται στον πελάτη το «μενού» των παιδιών για να διαλέξει: Ηλικία, τιμή, αν το παιδί θα κακοποιηθεί για πρώτη φορά, αν τα κάνει όλα…
Δεν χρειάζεται όμως πάντα να προσκαλέσουν οι έμποροι τον πελάτη σε εξωτικές ασιατικές (ως επί το πλείστον) περιοχές για να τον εξυπηρετήσουν. Το εμπόρευμα μπορεί να έρθει και στο σπίτι σαν… πίτσα delivery. Ας πάρουμε μια ιδέα από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στις Η.Π.Α.: Πάνω από 100.000 παιδιά εξωθούνται βίαια στην πορνεία ή την πορνογραφία κάθε χρόνο. Καθημερινά περίπου 300.000 παιδιά χρησιμοποιούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση στην ίδια χώρα.
Η παράνομη διακίνηση και πώληση ανθρώπων εκτιμάται ότι αποδίδει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Αυτόματα αναδεικνύεται η δεύτερη πιο επικερδής μορφή εγκλήματος στον κόσμο. Μπροστά σε τόσο χρήμα ποιος θα λυπηθεί τα παιδιά;
Αλλά δεν είναι μόνο η πορνεία. Υπολογίζεται ότι 126 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν καθημερινά κάτω από τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και 300.000 παιδιά-στρατιώτες έχουν αναμειχθεί σε συρράξεις σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλο τον κόσμο – κάποια από αυτά μικρότερα των 10 ετών.
Η ντροπή της Ελλάδας
Μόνο στη χώρα μας μέσα στο 2011 έγιναν 431 καταγγελίες (στο Χαμόγελο του Παιδιού) σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών. Οι καταγγελίες αφορούσαν στο σύνολό τους 844 παιδιά, τα περισσότερα μέχρι 12 χρόνων. Σχεδόν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κακοποίηση προερχόταν από τους ίδιους τους γονείς.
Το μέλλον χειρότερο…
Βάσει εκτιμήσεων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012:
  • Ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2.000.000 παγκοσμίως.
  •  8.000.000 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να εξαφανιστούν.
  • Συνολικά 300.000.000 παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.
(Στοιχεία από το Χαμόγελο του Παιδιού)
Από όπου και αν το πιάσεις, το θέμα μας ντροπιάζει. Η ανθρώπινη βρομιά σε όλο της το μεγαλείο. Μην περιμένεις μαζικές κινητοποιήσεις, πολέμησέ το κι εσύ όπως μπορείς!

http://www.goldenmag.gr

Χωριζουν Αντζελα Γκερεκου- Τολης Βοσκοπουλος; Ο ανιψιος του τραγουδιστη δηλωνει: “Δεν θελουν να το ανακοινωσουν ακομα”!

Ένα βήμα πριν το διαζύγιο φαίνεται πως βρίσκεται το ζευγάρι μετά από 16χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα περιοδικού.
Ο ανιψιός του Τόλη Βοσκόπουλου, Τόλης Παστός, αποκάλυψε για τις φήμες του χωρισμού: «Ξέρω ότι μένουν χώρια. Ο ένας στην Κέρκυρα και ο άλλος στην Γλυφάδα. Ο Τόλης δεν είναι στην καλύτερή του φάση. Δεν σηκώνει τηλέφωνα, δεν πάει πουθενά. Έχω ακούσει ότι είναι χώρια από το καλοκαίρι και δε θέλει να το ανακοινώσει ακόμα».
Ο τραγουδιστής αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει πριν ένα χρόνο, μόνο του να κάνει ψώνια στην Γλυφάδα. Τα σύννεφα στο γάμο τους λέγεται ότι εμφανίστηκαν μετά τα πρόστιμα και τις οικονομικές παραβάσεις του Τόλη Βοσκόπουλου, προς το δημόσιο.
Κύκλοι του περιβάλλοντος της Άντζελα Γκερέκου υποστηρίζουν ότι η βουλευτής περνά πολύ καιρό  στην Κέρκυρα λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων και το ζευγάρι προσπαθεί να σώσει  το γάμο του.

http://www.tuned.gr

Κρητη: Κατασκευασαν αυτοκινητο υδρογονου αλλα στην Ελλαδα απαγορευεται η αξιοποιηση του!


Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή. Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η  ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων! 


O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του… Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει! «Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.
Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν…

Κατερίνα Χριστοφιλίδου – επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

ΞΕΜΑΝΔΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ

Rescue Dawn

Η πραγματική περιπέτεια του γερμανο-αμερικανού σμηναγού Dieter Dengler του αμερικανού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος σε μια πτήση του κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ συντρίβεται από τους Βιετκόνγκ και «χάνεται» στην απέραντη ζούγκλα του Λάος. Πιάνεται αιχμάλωτος από μια μικρή ομάδα ανταρτών κι εκεί, στη φυλακή, γνωρίζεται με άλλους αμερικανούς και νοτιο-βιετναμέζους αιχμαλώτους, όπου τους πείθει να οργανώσουν την απόδρασής τους. Όταν εκείνη επιτυγχάνεται η φυγή στη «μαύρη» ζούγκλα, οι δυσκολίες και οι κακουχίες έρχονται με την τελική εξιλέωση να μοιάζει κάτι παραπάνω από λυτρωτική. 
   O Werner Herzog στην αμερικάνικη καριέρα του η οποία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και περιλαμβάνει μερικά αξιοσημείωτα ντοκιμαντέρ ήρθε να προστεθεί η συγκεκριμένη ταινία, μια ιδιότυπη ψυχολογική περιπέτεια που στηρίζεται σε δυο πράγματα: στη σκηνοθετική μαεστρία του Herzog και στις ερμηνευτικές ικανότητες των πρωταγωνιστών. Η «Αυγή της Απόδρασης» είναι μια απλή ταινία, ένα απλό στόρι, το όποιο έχουμε δει πάνω-κάτω πάμπολες φορές στο σύγχρονο κινηματογράφο, ειδικά όσον αφορά θέματα πολέμου Βιετνάμ. Το γεγονός της αληθινής ιστορίας δεν έχει να προσθέσει κάτι το πρωτοπόρο διότι ως γνωστών οι περισσότερες πολεμικές ταινίες για το Βιετνάμ στηρίχτηκαν σε αληθινά βιώματα. Σε αυτό το σημείο έρχεται η σκηνοθετική πένα του Herzog να προσθέσει το κάτι παραπάνω, τη πτυχή εκείνη δηλαδή της ταινίας, η οποία δεν θα την αφήσει να παραμείνει στα ρηχά, να γίνει όπως λέμε μια τυπική «αμερικανιά» (αν και στο τέλος μας τα χαλάει λίγο ο γερμανός σκηνοθέτης), αλλά να της δώσει το απαραίτητο σασπένς, εκείνο τον κινηματογραφικό κώδικα των ανατροπών και των απροόπτων που θα μας κρατήσουν γερά στη θέση μας. 

Παίζουν: Christian Bale, Steve Zahn and Jeremy Davies
Σκηνοθέτης: Werner Herzog

Σοκαριστικη μαρτυρια δημοσιογραφου για τις μαζικες κλειτοριδεκτομες γυναικων



Το 2006, ενώ βρισκόταν στην Ινδονησία, έξι μηνών έγκυος, η δημοσιογράφος του «Guardian», Αμπιγκέιλ Χάγουερθ, έκανε ένα πολύ ασυνήθιστο ρεπορτάζ. 
Βρέθηκε επί τόπου την ώρα που μικρά κορίτσια υποβάλλονταν μαζικά στις αίθουσες ενός σχολείου σε κλειτοριδεκτομή. Το σοκ ήταν τέτοιο που, όπως εξομολογείται σήμερα η ίδια, δεν είχε βρει την δύναμη, μέχρι τώρα, να γράψει για αυτή την βαρβαρότητα.

«Είναι 09.30 το πρωί μιας Κυριακής, και η ατμόσφαιρα στο σχολείο στην Μπαντούνγκ είναι γιορτινή. Μητέρες με μαντήλες και έντονα κραγιόν κουβεντιάζουν, και τρώνε γλυκά από καρύδα. Κάνει ζέστη, έχει θόρυβο και σχεδόν οι πάντες από τους 400 παρισταμένους χαμογελάνε. Αλλά η 12χρονη Σουμίνα μοιάζει σαν να θέλει να δώσει μπουνιά σε κάποιον. Τα μάτια της έχουν την σαστισμένη έκφραση ενός παιδιού που νιώθει προδομένο από τους δικούς του. Κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα, και αντιστέκεται στις προσπάθειες που κάνει η μητέρα της να την ηρεμήσει με ένα ποτήρι γάλα και ένα μπισκότο», γράφει η ρεπόρτερ.

Και προσθέτει: «Μια ώρα αργότερα τα γεννητικά της όργανα ακρωτηριάστηκαν με ψαλίδι την ώρα που ήταν ξαπλωμένη επάνω σε ένα θρανίο. Εκείνο το πρωί, 248 κορίτσια υποβλήθηκαν στην ίδια βάρβαρη πρακτική. Η Σουμίνα ήταν το μεγαλύτερο, το μικρότερο ήταν μόλις πέντε μηνών». Τέτοιοι μαζικοί Ακρωτηριασμοί Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (ΑΓΓΟ από το αρκτικόλεξο του όρου) γίνονται κάθε χρόνο από το 1958 στο Ασαλάαμ, ένα ισλαμικό ίδρυμα. Οι γονείς παίρνουν 7,5 ευρώ και ένα κουτί με φαγητό για κάθε κόρη που φέρνουν για κλειτοριδεκτομή.

«Άλλες φορές ακρωτηριάζεται μέρος ή ολόκληρη η κλειτορίδα, άλλες τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Συχνά γίνεται συρραφή της σχισμής για να είναι πιο στενή η είσοδος του κόλπου. Η πρακτική παρομοιάζεται συχνά με την ανδρική περιτομή, στην πραγματικότητα, όμως, το ακριβές αντίστοιχο για τους άνδρες είναι ο ευνουχισμός. Δεν είναι σπάνιο μικρά κορίτσια να πεθαίνουν επί τόπου τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής, από την ακατάσχετη αιμορραγία ή τον αφόρητο πόνο και το σοκ»», συνεχίζει η Χάγουερθ.

«Οι απαρχές του χάνονται στα βάθη των αιώνων της αφρικανικής παράδοσης. Υποτίθεται ότι αυξάνει την απόλαυση για τον άνδρα και την μειώνει για την γυναίκα, ώστε να αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα εκ μέρους της και να μπορεί να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού. Ερευνες έχουν δείξει ότι για πολλές από τις ακρωτηριασμένες γυναίκες η σεξουαλική επαφή είναι μία πολύ οδυνηρή εμπειρία», γράφει η Χάγουερθ.

Είναι ένα αρχαίο έθιμο που επιβιώνει μέχρι σήμερα, κυρίως στην Αφρική, σε ορισμένες χώρες της Ασίας και ελάχιστες της Μέσης Ανατολής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 100 έως 140 εκατ. κορίτσια και γυναίκες έχουν υποβληθεί, παγκοσμίως, σε κάποιου είδους ΑΓΓΟ. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 91,5 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια άνω των 9 ετών στην Αφρική έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή.

zougla

Εμφανιστηκε Το Προσωπο Του Σε Συννεφο Λιγο Πριν Πεθανει!


Μία ανατριχιαστική, όσο και ανεξήγητη, ανακάλυψη έκανε η οικογένεια ενός 62χρονου στην Αυστραλία.
Μία φωτογραφία απεικόνιζε σύννεφα τα οποία είχαν πάρει τη μορφή του άνδρα, μόλις λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του. Η φωτογραφία τραβήχτηκε... 

στις 9 Ιανουαρίου από ένα δημοσιογράφο κι ενώ ο 62χρονος Τζέρι Γουέλς πετούσε πάνω από το Μπρίσμπεϊν για το Σίδνεϊ προκειμένου να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου ο 62χρονος Τζέρι Γουέλς πέθανε από καρδιακή προσβολή Ο Γουέλς δεν είδε ποτέ την «προφητική» φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Ιανουαρίου σε τοπική εφημερίδα, ωστόσο ένας φίλος του γιου του τη βρήκε στο διαδίκτυο και μάλιστα η οικογένεια τη διένειμε την ημέρα της κηδείας. Σύμπτωση ή κάτι ανώτερο – όπως σημειώνει η αδελφή του – γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί;


news24gr

Κ. Λεχου: Αποκαλυπτει την ηλικια της και εξηγει γιατι δεν εκανε παιδια!




Η Κατερίνα Λέχου είναι μαι γυναίκα που μιλά στα ίσα  και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή την περιόδο ετοιμάζεται για την θεατρική παράσταση που θα συμμετέχει, "Ιλίσια". Κάπου ανάμεσα στην προετοιμασία της, η ηθοποιός πόζαρε στον φωτογραφικό φακό του Θωμά Χρυσοχοίδη και μίλησε στο περιοδικό Glam για τα παιδια, το γάμο, τις ανασφάλειες... 


Ως άνθρωπος είστε ανασφαλής;
Είμαι, ήμουν και θα είμαι. Επειδή όμως δουλεύω πάρα πολύ πάνω σε αυτό, νομίζω ότι με τα χρόνια το έχω μετριάσει και βελτιώνομαι. Ξέρετε, η ανασφάλεια δεν είναι καλός σύμβολους. Σε ωθεί στο να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος συμβιβασμός που έχετε κάνει στα σχέση σας;
Το να είμαι σε αυτή τη σχέση.


Είστε με το σύντροφο σας αρκετά χρόνια, άρα έχετε αφήσει πίσω κάποια θέλω σας και έχετε συμβιβαστεί σε μια νέα πραγματικότητα;
Το συμβιβασμό σε μια σχέση δεν τον κάνεις καταναγκαστικά, θέλεις να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις. Δεν σου το επιβάλλει κανείς, το αντίθετο μάλιστα, κάνεις κάποια πράγματα σε ένα καθεστώς ελευθερίας. Όταν ο άλλος σου επιβάλλει κάτι, τότε η σχέση γυρνάει μπούμερανγκ.


Ο γάμος είναι συμβιβασμός; Αλήθεια, γιατί δεν έχετε κάνει ακόμα το επόμενο βήμα;
Μπορεί να είμαι δειλή. Ίσως, να μην το έχω κάνει από φοβο και μόνο. Φυσικά, όμως είναι κάτι που με απασχολεί και το σκέφτομαι, απλώς θεωρώ ότι αυτά συμβαίνουν στη ζωή μας. Είναι μια  συγκυρία πραγμάτων. και να σας πω και κάιι. δεν έχω και καλή εικόνα σε ό,τι αφορά το γάμο. Σίγουρα υπάρχουν και ευτυχισμένα ζευγάρια αλλά το 95% δεν είναι, όποτε αυτό έχει καταγραφεί μέσα μου και είναι κάτι που με αποτρέπει. Φανταστείτε ότι εγώ με το σύντροφο μου δεν συμβιώνουμε.


Γιατί αυτό;
Είναι προχωρημένο το μοντέλο Λέχου. Είμαι σε μια ηλικία που έχω συνηθίσει να είμαι μόνη μου. Από την άλλη, έχω μικρό σπίτι και έχω ανάγκη από το χώρο μου και από κάποιες ώρες να είμαι μόνη. Τώρα τι θα φέρει ο χρόνος κανείς δεν γνωρίζει.

Εκτός όμως από το γάμο αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε κι ένα παιδι. Έχετε δηλώσει ότι το μητρικό σας ένστικτο έχει κοιμηθεί... Δεν είναι  λίγο ακραίο αυτό;
Καθόλου ακραίο. Μέχρι κάποια ηλικία η φύση το προστάζει αυτό, εγώ λοιπόν δεν ήθελα και ύστερα από κάποια ηλικία είναι δύσκολο να κάνεις παιδί. ΚΙ εγώ έχω περάσει τα 40. Αφήστε που δεν πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες είναι γεννημένες για να γίνουν μητέρες. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή μοίρα,

Τα χρόνια που περνούν σας αγχώνουν;
Πολλές φορές το σκέφτομαι, γιατί η αντίστροφη μέτρηση δεν αρέσει σε κανέναν. Όταν αρχίζεις  και μετράς 10,9,8,7..συνειδητοποιείς ότι ο χρόνος τελειώνει και αγχώνεσαι. Από την άλλη, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να το ανατρέψεις. Μπορείς όμως να το κάνεις να είναι όμορφο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε ηλικιά έχει τη δική της ομορφία. Αλλή ομορφιά έχει όταν είσαι 44, όπως εγώ και άλλη όταν είσαι 25. Προσπαθώ να βρω και να γευτώ την ομορφιά της ηλικιάς μου.

tuned.gr 

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger