E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αντίγραφο πλοίου Βίκινγκ ξεκινά ταξίδι στον κόσμο!

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


Μια ομάδα από λάτρεις της ιστορίας από όλη την βορειοδυτική Ευρώπη κωπηλατούν με επιτυχία το μεγαλύτερο αντίγραφο πλοίου των αρχαίων Βίκινγκς στον κόσμο.

Παρόλο που πολλοί από αυτούς είναι αρχάριοι, η ομάδα κατάφερε το DragonHaraldFairhair, βάρους 70 τόνων, να πιάσει την σεβαστή ταχύτητα των 3 κόμβων στα φιόρδ κοντά στο νησί Karmoy στη δυτική Νορβηγία. Ελπίζουν ότι το πλοίο, που πήρε το όνομά του από τον βασιλιά, ο οποίος ένωσε την χώρα πριν από 1.000 χρόνια, θα πραγματοποιήσει την διαδρομή των αρχαίων Βίκινγκς και θα επισκεφθούν το Merseyside και το Isle of Man το επόμενο έτος.Προς το παρόν, πραγματοποιούνται δοκιμές κοντά στην πόλη Haugesundόπου το και ναυπηγήθηκε το πλοίο.

Αν ολοκληρωθούν με επιτυχία, το σκάφος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο διεθνές ταξίδι που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την Νέα Υόρκη. Η ναυπήγηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε από έναν τοπικό επιχειρηματία προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις αρχαίες τεχνικές ναυπήγησης των Βίκινγκς. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό αρχαιολογικών στοιχείων, τεχνικών λεπτομερειών από την λαογραφία και την τοπική γνώση που έχει καταγραφεί από γενιά σε γενιά. Παρόλο που η κύρια πηγή του πλοίου είναι κυρίως η αιολική ενέργεια που μεταφέρει τον Δράκο μεταξύ των προορισμών του, οι διοργανωτές χρειάζονται εθελοντές για την κωπηλασία του από λιμάνι σε λιμάνι.

Μια ομάδα «ναυτικών» που αριθμεί πάνω από 50 εθελοντές έχει εκπαιδευτεί από το Liverpool Victoria Rowing Club στο Wallasey. Κάποιοι από αυτούς ταξίδεψαν στο ετήσιο φεστιβάλ των Βίκινγκς στο Avaldsnes για να δουν το πλοίο για πρώτη φορά.

Η ιδέα είναι το πνευματικό τέκνο του καθηγητή Steve Harding, ειδικό στους Βίκινγκς,ο οποίος μεγάλωσε στο Wirral. Ο επιστήμονας έχει τιμηθεί στην Νορβηγία με το 1st Class of the Roayl Norwegian Order of Merit, την υψηλότερη τιμή για μη Νορβηγό, για την «εξαιρετική εξυπηρέτηση» στη χώρα.

[Πηγή: The Archaeology News Network via erroso.blogspot.gr]

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger