Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΛΛΙΜΟΥΚΟΥ - Το στρινγκ μιας πρωην Σταρ Ελλας!

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012



Η πρώην Β’ Σταρ Ελλάς και συμπαρουσιάστρια των Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου, Αντωνία Καλλιμούκου, μας προσφέρει… θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο.
Και που να τη δεις στην ξαπλώστρα, πόσο δυνατό είναι το θέαμα. Είσοδος ελεύθερη…

Η Αντωνία Καλλιμούκου βρίσκεται σε μακράς διαρκείας διακοπές στα Χανιά με τον σύντροφό της Κώστα Βαζάκα. Κι εμείς κάνουμε τάμα στην Παναγιά να παραταθεί το καλοκαίρι μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να μπορούμε να τη βλέπουμε μόνο με το μαγιό της. Δροσιστείτε!

http://www.radar.gr

Στη Χαλκιδικη εθεαθη γυναικα που εκανε εκατονταδες αντρες να παραμιλουν


Σάλος στη Χαλκιδική με το επιμελώς ατημέλητο στιλ μιας γυναίκας, η οποία εμφανίστηκε σε κλαμπ της περιοχής.
Δεν ήταν το καναρινί πουκάμισό της που τράβηξε όλα τα βλέμματα ανδρών (κυρίως) και γυναικών, αλλά το γεγονός ότι ήταν κλειστό μόνο με ένα κουμπί και φυσικά το υπερθέαμα που τους χάριζε, προσφερόταν απλόχερα…
Η άγνωστη κυρία πλην άγριο θηλυκό, είχε μισάνοικτο το βαμβακερό της πουκάμισο δίχως από μέσα να φοράει στηθόδεσμο. Και οι οφθαλμοί όλων βρέθηκαν σε μια παλινδρόμηση άνευ προηγουμένου.
Τι κι αν υπήρχαν εκατοντάδες άλλες γυναίκες μέσα στο κλαμπ, τι κι αν οι χορεύτριες έδιναν καλύτερο οφθαλμόλουτρο, η συγκεκριμένη κυρία στέφθηκε η “Μις τα είδα όλα 2012”.
Άντε και για Μις Υφήλιος!!!



Coco: «Εθισμενη» να προβαλλεται και εμεις να την απολαμβανουμε!


Ποζάρει και ρωτάει τους θαυμαστές της: Μπορεί να είστε περίεργοι…

Συνηθισμένη να επιδεικνύει τις ζουμερές καμπύλες είναι η Coco Austin. Ως άλλη Εύα του Αδάμ, με τρία φυλλαράκια στα επίμαχα σημεία να πασχίζου να καλύψουν τα… ακάλυπτα. Ενωμένα με μαύρο κορδόνι. Μια φωτογραφία που σε κάνει να θες επειγόντως να δεις την πίσω όψη… του κορδονιού.

Η Κοκό όμως μας σκέφτεται. Και ποστάρει την άλλη της πλευρά γράφοντας:

«Αυτή είναι η πίσω όψη του μαγιό που φοράω στη φωτογραφία προφίλ μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είστε περίεργοι…».




Προκλητικο εξωφυλλο της Αζελια Μπανκς σε περιοδικο προκαλεσε σαλο και απαγορευτηκε σε 7 χωρες!


Το πρώτο της εξώφυλλο έκανε η 21χρονη τραγουδίστρια, αλλά κάποιοι δεν το εκτίμησαν και απαγόρευσαν το περιοδικό Dazed & Confused σε 7 χώρες!
Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το κορίτσι θα γράψει ιστορία στην hip hop σκηνή. Ωστόσο μέχρι να το κάνει αυτό, η Αζέλια Μπανκς προκαλεί σάλο. Αφορμή για αυτό στάθηκε το εξώφυλλο που έκανε για το περιοδικό μόδας Dazed & Confused. Σε αυτό η 21χρονη τραγουδίστρια φαίνεται να καπνίζει ένα τεράστιο προφυλακτικό και ο τίτλος είναι “Azealia Banks Blows Up”! Όπως ανακοίνωσε περήφανα η διεύθυνση του περιοδικού, το τεύχος έχει απαγορευτεί  σε επτά χώρες. Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις το γιατί… 



Τι αποκαλυπτει το στομα μας


Τι αποκαλύπτει το στόμα μας, που δεν τολμάμε να πούμε εμείς;


Οι φυσιογνωμιστές μίλησαν!
Όταν το στόμα έχει κλίση προς τα πάνω (χαμογελαστά χείλη): Υποδηλώνει ότι το άτομο έχει πολύ ευχάριστο, εύθυμο χαρακτήρα, είναι συγκαταβατικός και υποχωρητικός άνθρωπος.

Όταν το στόμα έχει κλίση προς τα κάτω: Ο άνθρωπος που το στόμα του έχει κλίση προς το κάτω, είναι απαιτητικός, απαισιόδοξος και αρκετά καχύποπτος.

Ίσια γραμμή στόματος: Όταν το στόμα ενός ανθρώπου είναι ίσιο (δεν έχει κλίση προς τα πάνω ή κάτω), σημαίνει ότι έχει αυτοέλεγχο και του αρέσει να ισορροπεί καταστάσεις.

Μικρό στόμα: Το μικρό στόμα φανερώνει άνθρωπο με απλό χαρακτήρα.

Μικρά χείλη: Τα μικρά χείλη υποδηλώνουν ότι το άτομο διαθέτει μεγάλο εγωισμό.

Λεπτά χείλη: Δείχνουν ανυπομονησία, το άτομο μπορεί να αγνοήσει τα συναισθήματα των γύρω του.

Μεγάλο στόμα: Το μεγάλο στόμα δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εξωστρεφής και αυθόρμητος.

Μεγάλα, παχιά χείλια: Ο άνθρωπος με μεγάλα χείλια είναι γενναιόδωρος τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά.

Λεπτά χείλια: Το άτομο που έχει πολύ λεπτά χείλια πάντα θα σου πει τα πράγματα με το όνομά τους, δεν θα σου κρύψει ποτέ τίποτα!

Μεσαίου μεγέθους χείλια: Όταν ένας άνθρωπος έχει μεσαίου μεγέθους χείλια, είναι πιστός και αφοσιωμένος.

Άνω χείλος: Το άνω χείλος αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα. Όσο πιο έντονο στα χρώματα και τις γραμμές είναι το άνω χείλος του στόματος, τόσο πιο συναισθηματικό και ευαίσθητο είναι το άτομο που γνωρίζεις. Όταν όμως το άνω χείλος προεξέχει αρκετά τότε το άτομο είναι γκρινιάρικο και καβγαδίζει εύκολα.

Κάτω χείλος: Όταν ένας άνθρωπος έχει σαρκώδη χείλη και το κάτω χείλος του στόματός του είναι πιο έντονο, σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει πάντα εύστοχα σχόλια τα οποία και πρέπει να τα λαμβάνεις υπόψη σου.

Όσο για τα δόντια;

Μεγάλα δόντια: Ο άνθρωπος που έχει μεγάλα δόντια, διαθέτει δυναμισμό και δεν το βάζει εύκολα κάτω.

Μικρά δόντια: Το άτομο που έχει μικρά δόντια είναι μεθοδικό.

Δόντια που έχουν κενά μεταξύ τους: Τα κενά ανάμεσα στα δόντια είναι ένδειξη οικονομικής ευημερίας

Οι 10 πολεις-αμαρτιες

ΔΕΙΤΕ: Οι 10 πόλεις-αμαρτίες

Οι πόλεις που παρουσιάζονται παρακάτω μπορεί να θεωρηθούν ότι ανήκουν πλήρως στον άντρα...

Και αυτό γιατί εκεί ο αντρισμός δικαιώνεται πλήρως. Αν ψάχνει κανείς μέρη για τουρισμό ή ακόμα και για... μετανάστευση, αυτές είναι οι πόλεις που θα κάνουν τη διαφορά, αντρικώς μιλώντας! Πρόκειται για το απόλυτο πάρτι των αντρικών χρωμοσωμάτων.

Μπορούν να ονομαστούν και πόλεις-αμαρτίες. Εκεί μπορείς να ξεχάσεις τις «αγιοσύνες» και να γίνεις «αμαρτωλός» καθώς πρόκειται για τα καλύτερα μέρη που έχει να σου προσφέρει η υφήλιος. Τρέμε Vegas!

Να σημειωθεί ότι το Las Vegas δεν είναι στη λίστα γιατί απλά δεν χρειάζεται συστάσεις: τζόγος, περιπέτεια, γυναίκες, ποτό. Ότι δηλαδή θα μπορούσε ένας άντρας να ζητήσει από τη ζωή.

New Orleans, Louisiana - ΗΠΑ
Τι θα βρεις: εξαιρετικές πικάντικες σπεσιαλιτέ, τη μουσική blues στα καλύτερά της και την πιο χαλαρή νομοθεσία στο αλκοόλ που μπορείς να συναντήσεις (τα μπαρ είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο).
Η Νέα Ορλεάνη είναι το Λας Βέγκας όσων ξέρουν από καλοπέραση και επιζητούν ξέφρενη διασκέδαση. Το «εθιμικό δίκαιο» μάλιστα της πόλης προστάζει το «δείξε μου το στήθος σου να σου δείξω τα καλούδια μου» ακόμα και στον δρόμο! Αν ο επισκέπτης ψάχνει και για πιο «σκοτεινές» τελετές, πρόκειται για τη μητρόπολη του βουντού.

Pattaya - Ταϊλάνδη
Οι αξιωματούχοι της χώρας παρομοιάζουν την Pattaya ως την «Disneyland του Σεξ»! Το μότο της πόλης είναι «αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, να το νιώσεις, να το φας, να το δοκιμάσεις, να το καταχραστείς, η Pattaya δεν κοιμάται ποτέ και είναι ο προορισμός για σένα». Τι άλλο να προσθέσεις όταν το λένε επίσημα κυβερνητικά στόματα;

Τρία εκατομμύρια τουρίστες συνωστίζονται εδώ κάθε χρόνο για να ζήσουν τη σεξουαλική ασυδοσία στα 275 ξενοδοχεία της πόλης και τα 35.000 δωμάτια (με τιμές από 10 έως 80 δολάρια το βράδυ!).

Gold Coast - Αυστραλία
Αν είσαι σέρφερ, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος. Αν δεν είσαι, θα σε αποζημιώσει το άφθονο αλκοόλ και ο αχαλίνωτος έρωτας σε ένα μοναδικό «όργιο» ηθών!

Τι άλλο θα βρεις στο Gold Coast; Τα καλύτερα topless πλυντήρια αυτοκινήτων του κόσμου! Νοικιάζεις λοιπόν απαραίτητα αυτοκίνητο και ζεις τη μοναδική εμπειρία με τις καλλίγραμμες αυστραλέζες bimbos να γυαλίζουν το αμάξι γυμνόστηθες. Και το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ...

Amsterdam - Ολλανδία
Τυχαίο ότι ονομάζουμε την περιοχή αυτή του κόσμου ως «Κάτω Χώρες»; Πιο «κάτω» δεν πάει!

Το σούπερ διάσημο Red Light District και τα περιώνυμα coffee shops της ολλανδικής πρωτεύουσας προσφέρουν απλόχερα τις «σκοτεινές» διακοπές που ονειρεύεσαι. Στα μέσα του Νοεμβρίου μάλιστα φιλοξενείται και το ετήσιο γεγονός της πόλης: το Cannabis Cup. Όσο για το πρωινό hangover, υπάρχει το Seksmuseum...

Goa - Ινδία
Μια επίσκεψη στη γωνιά αυτή του πλανήτη θα δώσει νέο νόημα στην παρακμή και το decadence. Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα! Τα άλλοτε περίφημα πάρτι έχουν μεν περιοριστεί, ωστόσο η πόλη δεν έχει χάσει τον χαρακτήρα της. Κι αν τα αεροπορικά είναι κομματάκι πανακρίβα, τα 5-8 δολάρια για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου θα σώσουν το budget σου και θα σου επιτρέψουν να το χρησιμοποιήσεις για καλύτερα πράγματα.

Βερολίνο - Γερμανία
Μιλάμε για τεράστιο κόμβο τουρισμού για έρωτα που κάνει την πόλη περήφανη! Το Βερολίνο το 'χει καμάρι για τα πάμπολλα sex dungeons του, καθώς επίσης και για τα club του που δεν πολυενοχλούνται αν πιάσεις δουλειά στην πίστα, χωρίς να υπονοείται ο χορός!

Η πόλη φιλοξενεί επίσης την πιο επική συλλογή πορνογραφίας στον κόσμο, για «ερευνητικούς σκοπούς» πάντα. Η πορνεία εδώ είναι νόμιμη...

Rio de Janiero - Βραζιλία
Τι πρέπει να ξέρεις για την πόλη: ότι είναι το σπίτι μερικών από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη! Μπορεί να συναντήσεις μερικές από αυτές να παρελαύνουν γυμνές σε μερικές από τις όμορφες παραλίες του πλανήτη κι αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός!

Στα must της πόλης είναι βέβαια, και το περίφημο βραζιλιάνικο καρναβάλι.

Moscow - Ρωσία
Οι Ρώσοι δεν πολύπάρταραν για 70 περίπου χρόνια. Μετά οι Scorpions έγραψαν το «Winds of Change», το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και ο κόσμος στη Ρωσία προσπαθεί να επανορθώσει για τον χαμένο χρόνο!

Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς η Μόσχα είναι από τις πιο επικίνδυνες πρωτεύουσες του πλανήτη. Η βραδινή διασκέδαση προσφέρει κάθε είδους εμπειρία που μπορείς να φανταστείς, ενώ αν καταφέρεις να περάσεις ως πλούσιος τουρίστας, αυτό είναι αρκετό για τις περισσότερες Ρωσίδες.

Honolulu - Χαβάη
Μαγευτικό σκηνικό, συγκλονιστικές παραλίες και η μεγαλύτερη αφθονία υπαίθριων δραστηριοτήτων του κόσμου κάνουν τη Χονολουλού ένα από τα καλύτερα μέρη να είσαι άντρας!

Τώρα βέβαια η «μεγαλύτερη αφθονία υπαίθριων δραστηριοτήτων του κόσμου» μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως...

Monaco - Γαλλία
Η λίστα δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει μόνο καταγώγια. Χρειάζεται και λίγο στιλ! Αν λοιπόν θέλεις να ζήσεις μεγαλεία και να πλασαριστείς σαν αληθινός τζογαδόρος, επισκέψου τότε το μεγαλοπρεπές πριγκιπάτο και δε θα χάσεις.

Ετοιμάσου όμως να ξεζουμίζεις το μπλοκ επιταγών σου! Η βασιλική ζωή και τα λούσα θέλουν το κάτι παραπάνω... οικονομικώς.

Oι γοβες στιλετο χαριζουν ευκολοτερο οργασμο


Συμβαλλουν στην ενδυναμωση των μυων της πυελου

Δεν ονομάζονται τυχαία «φετίχ» των γυναικών. Τα τακούνια-στιλέτο, διαπίστωσε η επιστήμη, πέρα από θηλυκότητα χαρίζουν στις γυναίκες και ευκολότερο …οργασμό!

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ουρολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Βερόνα, τα αγαπημένα αξεσουάρ των γυναικών βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών της κοιλιάς και βελτιώνουν την στάση του σώματος. Πέραν αυτού όμως τα ψηλά τακούνια χαλαρώνουν τους πυελικούς μυς, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Αν και έχουν κατηγορηθεί για την πρόκληση έντονου πόνου στη μέση ή ακόμη και καταγμάτων, αυτή τη φορά οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ένα τακούνι 7 εκατοστών μπορεί να μειώσει κατά 15% την ηλεκτρική δραστηριότητα των πυελικών μυών χαλαρώνοντάς και ενδυναμώνοντάς τους. Η ενδυνάμωση των μυών της πυέλου μεταφράζεται σε αυξημένη ικανότητα συσπάσεων και η ικανότητα αυτή σε μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη σεξουαλική πράξη.

Πηγή: omorfamystika

Σεξι ατυχημα για νυφη που της εφυγε το νυφικο και εμεινε με τις ζαρτιερες! (βιντεο)


Καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση της, αλλά πολλοί θα ήθελαν να είναι προσκεκλημένοι στο γάμο της.
Ο λόγος για μια νεαρή Ρωσίδα που πρόσφερε άφθονο θέαμα κατά την γαμήλια τελετή με το σέξι ατύχημά της.
Καθώς περπατούσε καμαρωτή καμαρωτή, το νυφικό μπλέχτηκε στα ψηλοτάκουνά της με αποτέλεσμα όχι μόνο να σαβουριαστεί στο πάτωμα αλλά και να φύγει το νυφικό από τη μέση και κάτω.
Η άτυχη νύφη έμεινε μόνο με το στρινγκ και τις ζαρτιέρες, ενώ ο γαμπρός την σήκωσε και την έβγαλε άρον άρον από την αίθουσα...
Δείτε το βίντεο:

Τα 10 +1 δημοφιλεστερα ψεματα σε μια σχεση

Μερικές φορές, είναι απλά αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Κι ας ορκιζόμαστε όλοι ότι αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι η απόλυτη αλήθεια και τίποτα λιγότερο από αυτή.

Για να σας βοηθήσουμε να αναθεωρήσετε αυτήν την τελευταία άποψη, ιδού τα δημοφιλέστερα ψέματα που λέμε –σχεδόν– όλοι και οι καταστροφικές αλήθειες πίσω τους. Μαζί με τον αντίστοιχο ανιχνευτή, για τους αμετανόητους.


Ψέμα 1Ο : Δεν είχα σήμα/ μπαταρία 

Στάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης προς το τέλος.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Ήμουν με τον/ την πρώην μου. Έπινα σφηνάκια με τον/ την υποψήφιο-α αντικαταστάτη σου. Ξέχασα ότι είχαμε κανονίσει να βρεθούμε. Βαριόμουν να σου μιλήσω. Έλιωνα στο Pro και τις μπύρες με τα παιδιά και ήξερα ότι θα γκρίνιαζες.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Με τη μοναδική εξαίρεση κάποιου που έχει χαθεί στη ζούγκλα του Αμαζονίου ή στους πάγους της Σιβηρίας, όποιος θέλει να επικοινωνήσει βρίσκει τρόπο. Ακόμα κι αν δεν έχει σήμα ή/και μπαταρία.

Ψέμα 2Ο : Δε συνηθίζω να το κάνω αυτό 

Παραλλαγή: Πρώτη φορά το κάνω αυτό
Στάδιο σχέσης: Αρχικό. Πολύ αρχικό.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Γυρίζω από το μπαρ κάθε βράδυ με διαφορετική παρέα. Το έκανα με άλλους-ες τρεις πριν από εσένα –που βασικά το έκαναν καλύτερα. Προσπαθώ να σε ρίξω με την πλέον κλασική, πολυφορεμένη ατάκα που υποτίθεται ότι θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός-ή.
Ανιχνευτής αλήθειας: Καθότι η συγκεκριμένη φράση προηγείται συνήθως της πρώτης σεξουαλικής συνεύρεσης, το αν πρόκειται περί ψέματος αποδεικνύεται στην πράξη –κατά την οποία σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ψέμα 3Ο : Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαι 

Παραλλαγές: Όχι, δεν έχεις παχύνει. Ό,τι και αν φορέσεις σου πάει. Τα ψωμάκια σου είναι σέξι. Και λοιπά.
Στάδιο σχέσης: Εκείνο κατά το οποίο αρχίζεις να παχαίνεις. Περί τον δεύτερο χρόνο.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Από τότε που σε γνώρισα έχεις πάρει δέκα κιλά. Αυτό που φοράς σε παχαίνει. Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαι –κι ακόμα περισσότερο μου αρέσει το γεγονός ότι έτσι όπως έχεις γίνει δεν αρέσεις σε κανέναν άλλο. Ό,τι και αν φορέσεις το ίδιο μου κάνει –έχεις σταματήσει να μου αρέσεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Η ζυγαριά, για το αν έχετε παχύνει. Η συχνότητα/ ποιότητα/ διάρκεια του σεξ, για το αν συνεχίζετε να του/ της αρέσετε.

Ψέμα 4Ο : Οι φίλοι-ες σου είναι πολύ συμπαθητικοί

Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Οι φίλοι σου είναι βαρετοί/ αντιπαθητικοί/ εκνευριστικοί. Οι φίλοι-ες σου [του αντίθετου από το δικό μου φύλου] είναι απίστευτα σέξι/ πρωταγωνιστούν στις ερωτικές μου φαντασιώσεις/ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στα ερωτικά μας παιχνίδια, αν δεν έχεις αντίρρηση.
Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Οι καυγάδες που θα ακολουθήσουν για το με ποιου την παρέα θα βγείτε. Το ανεπαίσθητο φλερτ που θα διαισθανθείτε περισσότερο, παρά θα παρατηρήσετε, με την πάροδό του.

Ψέμα 5Ο : Έχω πονοκέφαλο

Στάδιο σχέσης: Προχωρημένο, ή/και προς το τέλος
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν έχω διάθεση για σεξ –μαζί σου. Δε θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση. Βαριέμαι να σου μιλήσω.
Ανιχνευτής αλήθειας: Το παλιό, καλό, εγγυημένο Depon.

Ψέμα 6Ο : Είσαι ο καλύτερος/η καλύτερη που είχα ποτέ

Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Σίγουρα είσαι καλύτερος από τον Τάκη/ τη Ρούλα αλλά μπροστά στον Σάκη/ τη Σούλα δεν πιάνεις μία. Γενικώς μ’ αρέσεις, οπότε λέω και καμιά καλή κουβέντα μήπως τονώνοντας την αυτοπεποίθησή σου αυξήσουμε και τις επιδόσεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Και δεν τον χρειάζεστε. Αν δεν είστε, θα θέλατε πραγματικά να το ξέρετε;

Ψέμα 7Ο : Δε σκέφτομαι καθόλου τον γάμο

Παραλλαγές: Δε θέλω να παντρευτώ. Είμαι κατά του γάμου.
Στάδιο σχέσης: Εξαρτάται από τη σχέση. Εκείνο κατά το οποίο πέφτει η συζήτηση περί γάμου στο τραπέζι.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Μεγάλωσα με το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά δε θέλω να σε τρομάξω. Αγοράζω το “Marriage” και το κρύβω κάτω από το στρώμα του κρεβατιού. Θέλω να το προτείνεις εσύ –και να νομίζεις ότι δε θα το σκεφτόμουν με κανέναν άλλο.
Ανιχνευτής αλήθειας: Οι άλλοι γάμοι, και η συμπεριφορά του/ της σε αυτούς. Αν βουρκώνει/ χαμογελά συγκινημένος-η/ χαίρεται υπερβολικά, μάλλον δε διαφωνεί με την ιδέα.

Ψέμα 8Ο : Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν

Παραλλαγές: Διάβασες τη σκέψη μου. Είναι απίστευτο πόσο ταυτίζονται οι απόψεις μας. Κι εγώ τρελαίνομαι για ψαροντούφεκο/ πατινάζ στον πάγο/ gourmet μαγειρική.
Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Θέλω να πιστεύεις ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, για να έχω μια ελπίδα παραπάνω. Έχω πείσει τον εαυτό μου ότι ταιριάζουμε, οπότε λέω να πείσω κι εσένα.
Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Κανείς δεν άντεξε το ψαροντούφεκο και το πατινάζ στον πάγο για περισσότερο από τους δύο πρώτους μήνες της σχέσης.

Ψέμα 9Ο : Χρειάζομαι λίγο χώρο

Παραλλαγές: Χρειάζομαι χρόνο. Δεν είμαι σε φάση για σχέση. Θέλω να μείνω λίγο μόνος/ μόνη να σκεφτώ τι θέλω.
Στάδιο σχέσης: Λίγο μετά το αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν είμαι σε φάση για σχέση –μαζί σου. Δε μου αρέσεις όσο νόμιζα αρχικά. Λέω να τα ξαναβρώ με τον/ την πρώην μου. Θέλω να πηγαίνω και με άλλους/ άλλες.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δε χρειάζεται. Πρόκειται σίγουρα για ψέμα.

Ψέμα 10Ο : Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Στάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν χρειάζεται. Από την πρώτη σχέση που σύναψε ο άνθρωπος των σπηλαίων μέχρι σήμερα, η φράση αυτή δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί με την κυριολεκτική της έννοια.

Bonus Ψέμα 11Ο : Το σεξ δε θα αλλάξει τίποτα μεταξύ μας

Στάδιο σχέσης: Εκτός σχέσης
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Έχει καμία σημασία αν θα αλλάξει κάτι μεταξύ μας; Εγώ βασικά σεξ θέλω να κάνουμε. Αν χρειαστεί να δώσω και μερικές υποσχέσεις προκειμένου να το πετύχω, ας είναι.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν χρειάζεται. Ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που εκστομίζεται με τις καλύτερες των προθέσεων, και ειλικρινή διάθεση, δεν έχει ποτέ επαληθευτεί σε βάθος χρόνου.

 

Δες την Λιτσα Γιαγκουση ξαπλωμενη στον καναπε με μαυρο κορμακι και παθε πλακα!



Καιρό έχουμε να μάθουμε νέα της αλλά φρόντισε η ίδια να μας τα πει, δίχως λόγια.
Απλώς, ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook ό,τι πιο σέξι είχε σε φωτογραφία και τα ματάκια μας μια επιπεφυκίτιδα την έπαθαν. Ετοίμασε κολλύρια…
Η τραγουδίστρια Λίτσα Γιαγκούση ξάπλωσε στον καναπέ της αναπαυτικά, φόρεσε το μαύρο κορμάκι της, έβαλε τα άκρως θηλυκά πέδιλά της, κάλεσε τον φωτογράφο της και ιδού το αποτέλεσμα. Α, έγραψε πάνω στη φωτογραφία και το όνομά της. Λίτσα.

Μας γύρισε το μάτι…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ (πρωτο μερος)



Στις 02.20 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912, ο θρυλικός Τιτανικός εξαφανίστηκε κάτω από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού μαζί με 1.500 ψυχές. Τη δεκαετία του '90 ο Τζέιμς Κάμερον μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του "αβύθιστου" Τιτανικού"! 

5 μύθοι γύρω από το ναυάγιο:

  • Μύθος νούμερο 1: Το “αβύθιστο” πλοίο
Ίσως ο μεγαλύτερος μύθος που έχει ειπωθεί για τον Τιτανικό καθώς σύμφωνα με τον Ριτσαρντ Χάουελς του βρετανικού πανεπιστημίου Κινγκς Κόλετζ, η ίδια η εταιρεία ποτέ της δεν είπε κάτι σχετικό με το “αβύθιστο” του Τιτανικού.
Αντίθετα, σημειώνει είναι μια ιστορία που βολεύει παρά πολύ τη λαϊκή δοξασία. Εάν κάποιος φτιάξει έναν αβύθιστο πλοίο είναι όπως ο Προμηθέας που έκλεψε τη φωτιά από τους Θεούς.
“Η βύθιση του Τιτανικού δεν θεωρήθηκε τόσο σημαντικό γεγονός στην εποχή του, καθώς πολλοί πίστευαν τότε πως κάτι τέτοιο, αργά ή γρήγορα, θα συνέβαινε’', είπε.
  • Μύθος νούμερο 2: Η ορχήστρα έπαιζε μέχρι το τέλος
Μια από τις πιο ζωντανές εικόνες σε πολλές ταινίες για τον Τιτανικό είναι αυτή που η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει ενώ το πλοίο βυθίζεται.
Η συγκεκριμένη ιστορία βασίστηκε σε αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως θυμούνται μεν την ορχήστρα να παίζει, αλλά φυσικά μέσα στο χαμό της ώρας εκείνης, κανείς δεν θυμάται αν έπαιξαν μέχρι το τέλος.
Σύμφωνα με τον Πολ Λούντεν-Μπράουν, επικεφαλής της “Titanic Historical Society” η ιστορία με τους αυτόχειρες μουσικούς χρησιμοποιήθηκε, ποιητική αδεία, στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον.

Τιτανικός: Η ορχήστρα δεν έπαιζε μέχρι τέλους
  • Μύθος νούμερο 3: Ο θάνατος του καπετάνιου
Λίγα είναι αυτά που ξέρουμε για τον θάνατο του καπετάνιου Εντουαρντ Σμιθ, ο οποίος παρουσιάστηκε στην ταινία ως ένας βαριά πληγωμένος από τύψεις κι ένοχες άνθρωπος που προτίμησε να βυθιστεί με το καράβι του από το να διασωθεί.
“Τίποτα από αυτά δεν συνέβη όμως”, τονίζει ο Λούντεν-Μπράουν. ‘Απλώς η τύχη του Σμιθ αγνοείται. Σαν να έγινε καπνός. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε. Ωστόσο, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το ναυάγιο του Τιτανικού, αφού αυτός ήταν που οδήγησε το καράβι ανάμεσα στα παγόβουνα, θεωρώντας λανθασμένα ότι, παρά το μέγεθος του πλοίου του, μπορούσε με ελιγμούς να τα αποφύγει”.
  • Μύθος νούμερο 4: Ο κακός πρόεδρος της εταιρείας
Οι ιστορίες γύρω από τον πρόεδρο της White Star Line, Μπρους Ισμέι, τον θέλουν να είναι ένας “καβγατζής” που πίεσε τον καπετάνιο να οδηγήσει το πλοίο μέσα από τα παγόβουνα για να κάνει πιο γρήγορα, καθώς και ότι όταν το πλοίο βυθιζόταν πήρε τη θέση μιας γυναίκας σε μια σωσίβια λέμβο, για να σωθεί.
“Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Ισμέι βοήθησε πολλούς επιβάτες να ανέβουν σε σωσίβιες λέμβους, προτού επιβιβαστεί στην τελευταία από αυτές”, αναφέρει ο λόρδος Μέρσι, ο οποίος είχε διεξάγει την έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου, λίγους μήνες μετά το δυστύχημα. Ο ίδιος ο Ισμέι σώθηκε και παραιτήθηκε από τη θέση του έναν χρόνο μετά, το 1913.
  • Μύθος νούμερο 5: Η ερμητικά κλειστή πόρτα μεταξύ πρώτης και τρίτης θέσης
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στη ταινία του Κάμερον είναι εκείνη που απεικονίζει τους επιβάτες της τρίτης θέσης να σπρώχνονται και να εμποδίζονται από το να πάρουν σωσίβια.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, μεταξύ της πρώτης και της τρίτης θέσης επιβατών, υπήρχε μια πόρτα που έμεινε κλειδαμπαρωμένη, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ναυαγίου, προκειμένου οι “κοινωνικά κατώτεροι” επιβάτες, να μην έχουν την ευκαιρία να διασωθούν, αφήνοντας τους εύπορους επιβάτες να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους.
Όντως ένα τέτοιο τύπου κιγκλίδωμα υπήρχε, όμως η πόρτα δεν ήταν αμπαρωμένη και σίγουρα όχι κατόπιν εντολής. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του Λόρδου Μέρσι, οι περισσότεροι επιβάτες της τρίτης θέσης αρνήθηκαν από μόνοι τους να αποχωριστούν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και να επιβιβαστούν δίχως αυτά στις λέμβους – ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως δόθηκε εντολή από τον καπετάνιο να μείνουν κλειδωμένοι στο χώρο που τους αναλογούσε.



Μερικά στοιχεία που δεν γνωρίζατε:

1. Ο Morgan Robertson ήταν συγγραφέας μιας νουβέλας που γράφτηκε το 1898, δηλαδή δηλαδή 14 χρόνια πριν την τραγωδία του Τιτανικού και ονομάστηκε “Futility”. Στην νουβέλα αυτή έγραφε για ένα πλοίο που ονομαζόταν “Titan”, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο που είχε ποτέ κατασκευαστεί και χτυπήθηκε από παγόβουνο στον Ατλαντικό, μια κρύα νύχτα του Απρίλη. Και τα δύο πλοία, το κανονικό και αυτό του μυθιστορήματος ήταν ίδια σε σχεδιασμό και είχαν θεωρηθεί «αβύθιστα»!

2. Ο Τιτανικός βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο.

3. Ο χρόνος που πέρασε από τη στιγμή που είδαν το παγόβουνο, μέχρι να προσκρούσει το πλοίο σε αυτό ήταν λίγο παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.

4. Το τεράστιο πλοίο χρησιμοποιούσε 14.000 γαλόνια πόσιμου νερού κάθε 24 ώρες και 825 τόνους άνθρακα την ημέρα.

5. Ο Τιτανικός ήταν φορτωμένος με 900 τόνους αποσκευών και φορτίου.

6. Στο πλοίο υπήρχαν 13 ζευγάρια που γιόρταζαν τον μήνα του μέλιτος.

7. Οι τιμές της κρουαζιέρας του Τιτανικού το 1912 ήταν οι ακόλουθες: 
Πρώτη θέση: $4,350 (τιμή της καλύτερης σουίτας) – Δεύτερη θέση: $1,750 – Τρίτη θέση: $30

8. Ανάμεσα στους επιζώντες του Τιτανικού ήταν δύο σκύλοι.

9. Ο Τιτανικός ήταν τόσος σε μήκος, όσο είναι το Empire State building σε ύψος.
 
10. Δεν υπήρχαν γάτες στον Τιτανικό, παρόλο που οι άνθρωποι συχνά έφερναν γάτες στα πλοία για καλοτυχία και για έλεγχο των τρωκτικών.
 




η κατασκευή του πλοίου...






behind the scenes... 



kanapedatos.blogspot.gr

Ο δολοφονος του Τζον Λενον ζητα για εβδομη φορα να αποφυλακιστει...


Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον έξω από το σπίτι του, θα έχει αυτή την εβδομάδα ακρόαση στην Νέα Υόρκη για το έβδομο αίτημα αποφυλάκισης του.
Η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος Ακροάσεων της πόλης, Λίντα Φόγκλια. Κάθε δύο χρόνια μετά το 2000 ο Τσάπμαν κάνει αίτηση αποφυλάκισης αλλά πάντα στο τέλος επέστρεφε στη φυλακή.
Μετά την τελευταία ακρόαση το 2010, η τριμελής επιτροπή αποφυλακίσεων ανέφερε σε γραπτές παρατηρήσεις ότι ο Τσάπμαν, «εμφανίζεται να αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίας μας και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».
Πριν από την ακρόαση η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν, μεταξύ των οποίων και της χήρας του Λένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότι Τσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινό αλλά και για τον εαυτό του!
Ο 57χρονος Τσαπμαν καταδικάστηκε για το φόνο του Λένον τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από την πολυκατοικία που διέμενε ο διάσημος μουσικός στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς) 


Πρωτες βοηθειες: Τι πρεπει να κανεις σε περιπτωση:





  • Χωρισμού
    Του / Της καταστρέφεις προσωπικά αντικείμενα.
  • Απόλυσης απ' τη δουλειά
    Το καις το μαγαζάκι. Απλά πράγματα.
  • Συνάντησης με πρώην
    Γυρνάς τη πλάτη σου επιδεικτικά. Σιγά μην του / της μιλήσεις κιόλας.
  • Σεξ πρώτης φοράς
    Αγοράζεις προφυλακτικό. Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.
  • Χάνγκοβερ
    Πίνεις μπύρα. Διώχνει τον πονοκέφαλο. Εγγυημένα πράγματα!
  • Τσακωμού
    Ρίχνεις βρισίδι. Ξεδίνεις ρε παιδάκι μου, όπως και να το κάνεις.
  • Αφραγκίας
    Ζητιανεύεις από γονείς / φίλους / γκόμενους. Τι σόι γονείς / φίλοι / γκόμενοι είναι αν δεν ενισχύσουν;
  • Κρασαρίσματος pcιου
    Το πετάς απ' το παράθυρο / μπαλκόνι.
  • Πείνας
    Τρως ρε φίλε! Σταμάτα να παραπονιέσαι ότι πεινάς. Ε, φάε, μας σκότισες!
  • Πιασίματος στα πράσα
    Λες "Δεν είναι αυτό που νομίζεις!" ελπίζοντας αυτή τη φορά να πιάσει.


    *Προσοχή! Τα περισσότερα απ' τα παραπάνω είναι οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό. Αν τις πράξεις, εκείνη τη στιγμή θα το κωλοχαρείς, αλλά μελλοντικά πολύ πιθανόν να το μετανιώσεις. It's up to you! Αν είσαι άνθρωπος της στιγμής ακολούθησέ τις. Αν είσαι του χρόνου breath in, breath out, για όλα υπάρχει κι άλλη λύση.


Μας ψεκαζουνε σαν μυγες! Ελληνικο ντοκιμαντερ

Όλοι έχουμε δει πολλές φορές τον ουρανό μας σαν σκακιέρα από τα "χημίχνη"- chemtrails. Στην αρχή ακόμα και αν κάποιος είχε το "θράσος" να το παρατηρήσει αμέσως το κατεστημένο τον έβγαζε γραφικό και υποψήφιο έγκλειστο τρελάδικου.

Τώρα πια είναι ένα θέμα που είναι αδύνατο να κρυφτεί, για αυτό το λόγο προσπαθούν να μας δώσουν πάράλογες και ερασιτεχνικές απαντήσεις κια με τη βοήθεια των ΜΜΕ να μας βάλλουν για ύπνο.

 Όπως θα δείτε στο ντοκιμαντέρ το παιχνίδι είναι "χοντρό" και έχει ως τελικό στόχο τον έλεγχο του κλίματος, και φυσικά την αναδιανομή του παγκόσμιου ΑΕΠ μέσω των "πράσινων" φόρων (χρηματιστήριο ρύπων). Αυτ'ο που προκύπτει από το ντοκιμαντέρ είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ακούμε για "φαινόμενα θερμοκηπίου" "κλιματικές αλλαγές (αμφησβητούνται από 40000 υπογεγραμμένους επιστήμονες αλλά κανένα ΜΜΕ δεν το λέει)" και προπαντώς για "πράσινη φορολογία".

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να σας πάρουν τα σπίτια και να τους πείτε και ευχαριστώ! Χρησιμοποιούν τις οικολογικές ευαισθησίες των ανθρώπων (ποιός θέλει ρύπανση στο περιβάλλον του;) για να τους παραδώσουν ηθελημένα τις ζωές τους.

 Παρακολουθείστε με προσοχή το ντοκιμαντέρ θα δείτε ότι το "ψέκασμα" πάει σύννεφο και σε άλλες χώρες. Στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η ενοποίηση του πλανήτη κάτω από ένα αυταρχικό καθεστώς. Για να το επιτύχουν αυτό έχουν σκαρφιστεί πολλά τεχνάσματα. 



http://www.defencenet.gr

Χαμενη Ατλαντιδα - Αναμεσα στην ιστορια και τον θρυλο.


“Ακουσε λοιπόν Σωκράτη μια πολύ παράξενη παράδοση που όμως είναι εντελώς αληθινή, όπως τη διηγήθηκε κάποτε ο πιο σοφός από τους επτά σοφούς, ο Σόλωνας...” 
Πλάτων “Τίμαιος”

 Ηταν πράγματι μια  παράξενη παράδοση, μια θαυμαστή ιστορία αυτή που άκουσε ο Σόλωνας από τους Αιγύπτιους ιερείς και την κατέγραψε ο Πλάτωνας στους πασίγνωστους πια διαλόγους του “Τίμαιος” και “Κριτίας”. Μια ιστορία που παρά το ότι ο Πλάτωνας ισχυρίζεται ότι είναι εντελώς αληθινή συνεχίζει να παραμένει τυλιγμένη στη χρυσόσκονη  του θρύλου και του μυστηρίου. Μια ιστορία για έναν θαυμαστό λαό της αρχαιότητας και μια εκπληκτική ήπειρο : τη θρυλική Ατλαντίδα που μεγαλούργησε για αιώνες ολόκληρους, γνώρισε την οργή του προστάτη της, Θεού Ποσειδώνα και καταποντίστηκε στα βάθη του ωκεανού…
(…) Αλλα ο Θεός των Θεών, ο Δίας που κυβερνά εύνομα, κατάλαβε ότι ενας ενάρετος λαός είχε ξεστρατήσει και θέλησε να τον τιμωρήσει για να σωφρονιστεί και να φρονιμέψει. Συγκάλεσε λοιπόν όλους τους Θεούς στα σεβάσμια ανάκτορα του, που επειδή βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου τα βλέπουν όλα καθαρά και αφού συγκεντρώθηκαν όλοι τους είπε…” 
Πλάτων “Κριτίας”

 Ο μισοτελειωμένος διάλογος του Πλάτωνα, έδωσε μια ακόμα νότα “σασπένς” σ΄αυτό το ιστορικό “θρίλερ” που έμελε να αναβιώσει και να βρεθεί στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας και προσοχής κυρίως από τα 1882 και μετά.. Ηταν τότε που το μέλος του Αμερικανικου Κογκρέσου , ο Ιγνάτιος Ντόνελυ από τη Μινεσσότα έγραψε το “κλασικό” πια βιβλίο του “Ατλαντίδα, ο προκατακλυσμιαίος κόσμος”, με το οποίο προσπαθούσε να ερμηνεύσει το μεγάλο αυτό γρίφο, κάνοντας τους πρώτους συσχετισμούς με μια σειρά από στοιχεία και θέτοντας ουσιαστικά σε νέα βάση το μυστηριώδες ερώτημα :Υπήρξε η Ατλαντίδα ή την “γέννησε” απλώς η φαντασία του Πλάτωνα ; Και αν υπήρξε, πού βρίσκονται σήμερα τα “λείψανα” αυτού του μεγαλειώδους πολιτισμού ; 
Πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα. Αλλοτε με βάση την φαντασία, άλλοτε τα επιστημονικά δεδομένα, άλλοτε με ένα συνδιασμό και των δύο ή με την χρήση θεωριών που είχαν σαν σημείο αναφοράς το υπερφυσικό και την παραψυχολογία. Δεν στάθηκε όμως δυνατόν να βρεθεί μια κοινή συνιστώσα ειδικά όσον αφορά στον γεωγραφικό προσδιορισμό που θα έπρεπε να αναζητηθεί αυτή η μυστηριώδης ήπειρος (με δεδομένο φυσικά ότι η ήπειρος αυτή   κάποτε υπήρξε και δεν ήταν απλώς ένα φανταστικό δημιούργημα, είτε του Πλάτωνα, είτε του Σόλωνα, είτε τέλος των Αιγύπτιων ιερέων που διηγήθηκαν τη θαυμαστή ιστορία της Ατλαντίδας στον Ελληνα Σοφό). 
 Η “ιστορία” που παραθέτει ο Πλάτωνας κάνει σαφέστατο λόγο για μια ήπειρο πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, το γνωστό μας Γιβλαρτάρ, ένα στοιχείο που ώθησε τους περισσότερους ερευνητές να αναζητήσουν τα ίχνη της στον Ατλαντικό ωκεανό με τους περισσότερους “πόντους” σ΄αυτό το παιχνίδι συνεχόμενων αναπάντητων γρίφων να  τους “κερδίζουν” οι Αζόρες και τα νησιά Μπίμινι στον Ατλαντικό ωκεανό, σε συνδιασμό πάντα με το ακόμα πιο περίπλοκο πάζλ του Τριγώνου των Βερμούδων.

Η γενική αυτή γεωγραφική τοποθέτηση κέρδισε ακόμα περισσότερο έδαφος  όταν φάνηκε να επαληθεύονται οι “προφητείες” του γνωστού Εντγκαρ Καίης. Ο Καίης, ο οποίος “προφήτευε” διάφορα πράγματα πέφτοντας σε έκσταση, έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Ατλαντίδα, κάνοντας μια ολόκληρη σειρά αναφορών (αναδρομικής μνήμης ;)  στη χαμένη ήπειρο και τον πολιτισμό της. Σε μια από αυτές τις αναφορές έκανε λόγο για το ότι η Ατλαντίδα θα αρχίσει να έρχεται σταδιακά στο φώς  στα νησιά Μπίμινι, στα 1968 ή 69. Οντως στα 1968 στο βυθό των νήσων Μπίμινι ανακαλύφθηκαν μια σειρά από ογκόλιθοι που έμοιαζαν ανθρώπινα δημιουργήματα  Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια ατέλειωτη σειρά φημων και θεωριών που δεν έχασαν ποτέ το ενδιαφέρον τους.
Μια δεύτερη γεωγραφική και χρονική παράλληλα τοποθέτηση της Ατλαντίδας και του πολιτισμού της βρίσκει την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τον Μινωικό πολιτισμό στα δίκτυα του θρύλου της χαμένης ηπείρου.Η ανακάλυψη του οικισμού στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και οι πρώτες ανασκαφές από τον Σπ. Μαρινάτο έδειξαν το δρόμο για τη νέα αυτή θεωρία που έμοιαζε πολύ πιο ρεαλιστική από τις υπόλοιπες. Γιατί δηλαδή ο Πλάτωνας , και πιθανότερα οι Αιγύπτιοι Ιερείς να μην έκαναν λάθος και να άντλησαν απλώς τα δεδομένα τους για τη “στήριξη” της ιστορίας από την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, στα μακρινά χρόνια της προϊστορίας, μια έκρηξη που συγκρίθηκε στη μορφή (και όχι στην ένταση αφού η Αιγαιακή ήταν πολύ πιο έντονη) με την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα. 
Ετσι πολύ απλά ο ανεπτυγμένος πολιτισμός των Ατλάντων δεν ήταν άλλος από τον Μινωικό εμπλουτισμένος με τα απαραίτητα φανταστικά στοιχεία. Η καταστροφή του η ηφαιστειακή έκρηξη και οι συνέπειες της,καθώς και  η απουσία  επισκέψεων από τους Μινωίτες και  ειδήσεων από την πλούσια αυτή χώρα οδήγησε τους Αιγύπτιους να  περιγράψουν στον Σόλωνα τον καταποντισμό της ηπείρου  προσθέτοντας ένα μηδενικό στην χρονική τοποθέτηση των συμβάντων και κάνοντας λόγο για μια καταστροφή που συνέβη 10.000 χρόνια πρίν αντί για το λογικότερο 1000. 
Τα επιχειρήματα που στήριζαν αυτή τη θεωρία όπως φυσικά και ο απαραίτητος αντίλογος δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Και φυσικά δεν θα ήταν υπερβολή να πεί κανείς ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να “γεννιούνται” συνεχώς νέες θεωρίες   έως αποδείξεως της ύπαρξης ή όχι της Ατλαντίδας…

Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε την Βιβλική ιστορία του κατακλυσμού και τις ανάλογες των διαφορων πολιτισμών της γής που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρήθηκε ότι πηγάζουν από τον αρχέγονο κατακλυσμό της Ατλαντίδας και ότι στην ουσία αποτελούν μια μεταγενέστερη επιβίωση της ίδιας ιστορίας σε δεκάδες παραλλαγές.
Ποια ήταν λοιπόν αυτή η χώρα που καταποντίστηκε όταν οι Θεοί οργίστηκαν με την διαφθορά των κατοίκων της; Σύμφωνα με τις περιγραφές του Πλάτωνα η Ατλαντίδα ήταν μια ήπειρος μεγαλύτερη από την Ασία και την Λιβύη μαζί  που είχε μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της αρχαιότητας για πρωτεύουσα της. Η μορφή της πρωτεύουσας της Ατλαντίδας μοιάζει περισσότερο με παραμύθι, εντυπωσιακό για την λαμπρότητα των κατασκευών της και γοητευτικό για τους θρύλους που το τυλίγουν. Το σημαντικότερο τμήμα της πόλης ήταν ένας μεγάλος λόφος στο κέντρο του οποίου υψωνόταν ο ναός του Ποσειδώνα. Ο ναός αυτός “φιλοξενούσε” ένα αριστουργηματικό έργο τέχνης, το χρυσό άγαλμα του Θεού της θάλασσας και προστάτη της Ατλαντίδας, πάνω σ΄ένα άρμα που το οδηγούσαν έξι επίσης χρυσά φτερωτά άλογα. Ο ναός που χαρακτηριζόταν για τον πλούτο και τη διακόσμηση του ήταν παράλληλα και ένα σπουδαίο διοικητικό κέντρο, αφού σ΄αυτόν συγκεντρωνόταν κάθε έξι χρόνια οι ηγεμόνες της Ατλαντίδας για να προσφέρουν θυσίες στον Ποσειδώνα. Παράλληλα έπαιρναν εκεί τις σημαντικές αποφάσεις για την διοίκηση της ηπείρου, αποφάσεις που καταγραφόταν σε χρυσές πλάκες και έμεναν στο ναό. 
Στην πεδιάδα, γύρω από τον λόφο είχε κατασκευαστεί ένα περίπλοκο σύστημα καναλιών μήκους εννιά χιλιομέτρων το οποίο αναπτύσσονταν κυκλικά και επέτρεπε το πέρασμα πλοίων από την μια ζώνη στην άλλη, την ύδρευση της εύφορης πεδιάδας και φυσικά την επικοινωνία των κατοίκων από τη μια ζώνη στην άλλη με την χρήση διωρυγων. 
Οσο για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που υπήρχαν σε αυτή την ήπειρο οι αναφορές που έχουν καταγραφεί ανα τους αιώνες προκαλούν αν μη τι άλλο έκπληξη για το θαυμαστό επίπεδο τεχνογνωσίας. Οι αναφορές αυτές άλλοστε σε συνδιασμό με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την “ταυτότητα” της Ατλαντίδας οδήγησαν στη θεωρία  ότι η ήπειρος αυτή ήταν ουσιαστικά ο αρχέγονος πολιτισμικός πυρήνας της ανθρωπότητας από τον οποίο διασώθηκαν χάρις τη διαφυγή των ιερέων της που είχαν διαισθανθεί τη καταστροφή, κάποια σημαντικά στοιχεία που διαμόρφωσαν αργότερα τους άλλους πολιτισμούς.

Τι απ΄όλα αυτά θα μπορούσε να ευσταθεί σαν ιστορική πραγματικότητα και τι θα πρέπει να αποδωθεί στην σφαίρα της φαντασίας και του θρύλου, ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτή είναι άλλωστε η γοητεία των καλύτερων θρύλων και των πιο πετυχημένων παραμυθιών.
 Οσο για την ιστορία, αν υπήρξε κάτι τέτοιο για την Ατλαντίδα, αυτή βρίσκεται καλά πια κρυμμένη  στον βυθό. Αρκούν όμως κάποιοι από τους μακρινούς της ψίθυρους για να κρατούν το θρύλο ζωντανό και το όνειρο ότι ίσως “κάποτε” “κάτι” βρεθεί που να μην σβύνει ποτέ…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΝΤΟΥΦΑΡΗΣ

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger