Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tο Βίντεο 8χρονης που έχει κάνει "πάταγο¨" στo ΥouTube

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η 8χρονη Αυστραλέζα τραγουδάει σε ρυθμούς Heavy-Metal για τον σκύλο της και τα ψαράκια της το τραγούδι «My First Hardcore Song»! 

Το τραγούδι, διάρκειας ούτε 1 λεπτού, κατάφερε να σκαρφαλώσει και στην κορυφή του itunes!! Και όλα αυτά μέσα σε μόλις 4 μέρες. 

Όπως είπε η μητέρα, που δέχεται επικρίσεις από παιδοψυχολόγους που διαφωνούν με την έκθεση των παιδιών στη δημοσιότητα, τα χρήματα που θα κερδίσουν θα πάνε σε λογαριασμό της μικρής.  



ΔΕΙΤΕ: Πως είναι το κορμί της 32χρονης Τάμτα με μαγιό!

Οι καλλίγραμμες σιλουέτες κόποις κτώνται, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Τάμτα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει εντατική γυμναστική, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να φαίνεται και στο κορμί της. 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι παπαράτσι την τσάκωσαν να απολαμβάνει το μπάνιο της, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κύπρο, όπου και βρέθηκε για τις ανάγκες της περιοδείας της.

Φορώντας μπλε bikini με ρίγες, η Τάμτα απόλαυσε τον ήλιο παρέα με στενό της συνεργάτη, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.








Μόνο ο Τσακ Νόρις ξέρει...

































Η Eλεονώρα Mελέτη άρχισε τις βρισιές μπροστά στον κόσμο!


Δε βρίζει μόνο στο twitter η Μελέτη διανύει μια περίοδο κατά την οποία βρίζει παντού! Το κορίτσι το τελευταίο διάστημα έχει βγάλει ένα στιλ πολύ αγορίστικο. Βεβαίως εγώ που τυχαίνει να την ξέρω καλά απο τη δουλειά είμαι σε σε θέση να γνωρίζω ότι είναι πολύ παρορμητική. Ειδικότερα όταν δεν «περνάει» το δικό της. 

Το κακό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πώς ότι έγινε έγινε μπροστά σε μικρά παιδιά. Όπως λοιπόν περιέγραψε στο nasosblog αυτόπτης μάρτυρας, η παρουσιάστρια ήταν την περασμένη εβδομάδα στην Ανάβυσσο. Σε παραλία. Κοντά στο σπίτι των γονιών της. Εκεί όπου απολαμβάνει τα μπάνια της αλλά και το σκι.

Εκεί υπήρχαν παπαράτσι που περίμεναν να απαθανατίσουν τη στιγμή αφού γνωρίζουν το στέκι της! Η Μελέτη όμως μόλις τους είδε έγινε έξαλλη! Άρχισε να φωνάζει και να τους λέει πως δεν θέλει φωτογραφίες. Μάλιστα ειρωνικά γύρισε σε έναν και του είπε: «Τι κάνεις εκεί και κοιτάς; Τον π@@@@εις;».

Λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχε κόσμος αλλά και μικρά παιδιά! Φυσικά δεν την ένοιαζε τίποτα. Για όσους δεν το γνωρίζουν έχει στείλει και εξώδικα σε περιοδικά ώστε να μην δέχονται φωτογραφίες από παπαράτσι! Δε γνωρίζω αν αυτός είναι ένας τρόπος για να μην εμφανίσει το νέο της σύντροφο. Αυτό που γνωρίζω είναι πώς τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου μα καθόλου ταιριαστές στην εικόνα της. Αυτή βεβαίως που τα περιοδικά τόσα χρόνια έχουν στήσει!

Πηγή: nasosblog

Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου: Φάντασμα κόβει βόλτες


Μετά το βίντεο με τη γοργόνα στα βράχια στο Ισραήλ, τις εικόνες με τη σαύρα στον Αρη το γύρο του κόσμου κάνει ένα άλλο βίντεο που καταγράφει μια σκιά (φάντασμα κατά ορισμένους) να ανεβαίνει τη σκάλα σε κλειστή αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και να γκρεμίζει τα πάντα στο πέρασμά της. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 4ης Μαΐου στην κλειστή αγορά στο Σροπσάιρ του Ουέλινγκτον στη Βρετανία. Πολλοί είναι αυτοί που κοιτώντας το βίντεο παρατήρησαν μια... σκιά να ανεβαίνει τη σκάλα. Βέβαια σε αυτό, καταγράφεται η ανεξήγητη πτώση κάποιων κουτιών που είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, ωστόσο, η σκιά που πολλοί σημειώνουν ότι βλέπουν δεν είναι και... ευκολοδιάκριτη.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της αγοράς Κέι Μπόκι η οποία ανακάλυψε το επίμαχο βίντεο απ ό την κάμερα ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο όταν έπεσαν τα κουτιά. Είδαμε ξανά και ξανά το βίντεο και παρατηρήσαμε τη σκιά να ανεβαίνει τα σκαλιά και μετά να ρίχνει τα κουτιά κάτω».

Μάλιστα, η κυρία Μπόι τονίζει ότι το φάντασμα φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο και συγκεκριμένα εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης και κινείται προς τα δεξιά, στη σκάλα.

Οι εργαζόμενοι στην αγορά υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που περίεργα περιστατικά σημειώνονται στο συγκεκριμένο κτίριο. Υπάρχουν αναφορές για πόρτες που κλείνουν μόνες του και απόκοσμους ήχους γρυλισμάτων, όταν κανείς δεν είναι στο κτίριο.



Ρώσοι επιστήμονες έχουν διεισδύσει στην «καρδιά» της Γης

Ρώσοι φυσικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι σεισμοί, οι εκρήξεις των ηφαιστείων και οι άλλες σεισμικές διεργασίες δεν εξαρτώνται από τη «συμπεριφορά» μόνο του ανώτερου, όπως θεωρόταν νωρίτερα, αλλά και του κατώτερου στρώματος του μανδύα της Γης....

Γίνεται λόγος για τη νέα ματιά στην ζωή του πλανήτη μας και αναθεώρηση της δομής του.

Οι τεκτονικές πλάκες, από τις οποίες αποτελούνται οι ηπείροι και ο πυθμένας του Παγκόσμιου Ωκεανού, «πλέουν» πάνω στο ανώτερο στρώμα του μανδύα που βρίσκεται πλησιέστερα στο φλοιό της Γης. 

Οι μετατοπίσεις αυτών των πλακών προκαλούν τους σεισμούς, τις εκρήξεις των ηφαιστείων, τα τσουνάμι, κλπ. Προηγουμένως θεωρόταν ότι σ΄αυτή την κίνηση συμμετέχει μόνο το ανώτερο στρώμα του μανδύα, που βρίσκεται κοντά στο φλοιό, ενώ το κάτω μέρος δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση στις σεισμικές διεργασίες. Σήμερα όμως εμφανίστηκε ουσιαστικός λόγος για την αναθεώρηση αυτών των απόψεων.

Οι επιστήμονες από το Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Κρυσταλλογραφίας της Μόσχας και το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με επικεφαλής τον καθηγητή Ίγκορ Λιουμπούτιν έχουν ανακαλύψει συνθήκες υπό τις οποίες το ferropericlase [(Mg,Fe)O],οξείδιο σιδήρου και μαγνησίου που είναι ένα από τα κύρια ορυκτά του κάτω στρώματος του μανδύα, αποτελούμενο από τα άτομα οξυγόνου, μαγνησίου και σιδήρου, αποκτά νέες μαγνητικές ικανότητητες καθώς επίσης και ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι στα έγκατα της γης σε ένα ορισμένο βάθος συντελείται συνεχώς η διαδικασία αλλαγής των ιδιοτήτων της αρκετά διαδεδομένης εκεί ουσίας. Η διαδικασία αυτή προκαλεί ακριβώς την αλλαγή των μαγνητικών ιδιοτήτων του ορυκτού, την μεταβολή της θερμικής και της ηλεκτρικής του αγωγιμότητας, καθώς επίσης και της πυκνότητάς του. Οι μεταμορφώσεις όλων αυτών των χαρακτηριστικών προκαλούν συνήθως σεισμικές μεταβολές.

Τα νέα δεδομένα επιτρέπουν την εξεύρεση εξηγήσεων μιας σειράς φαινομένων που μέχρι τώρα ήταν επιστημονικά ανεξήγητα.

Λοιπόν, τα αποτελέσμα που έχουν επιτευχθεί αμφισβητούν τις γνωστές θεωρίες για τη δομή της Γης και επιτρέπουν στους ειδικούς να κοιτάξουν βαθύτερα στις διαδικασίες που συντελούνται μέσα στον πλανήτη μας.

Αυτό, από τη μία πλευρά, θέτει μπροστά στους επιστήμονες αθρόα ερωτήματα, ενώ από την άλλη πλευρά, τους υποκινεί να αναθεωρήσουν τα υφιστάμενα δεδομένα για τον μανδύα της Γης και τη δομή του πλανήτη μας γενικότερα.

Δεν υπάρχει: Δείτε τι έκανε την ώρα που οδηγούσε και τράκαρε!


Πλήθος κατηγοριών αντιμετωπίζει ένας 25χρονος.

Ο νεαρός τράκαρε ενώ έκανε σeξ με την κοπέλα του εν κινήσει!

Ο Luis Briones πάνω στο πάθος της στιγμής πέρασε με κόκκινο ένα φανάρι και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η σύντροφό του να βρεθεί γυμvή εκτός αυτοκινήτου.

Η γυναίκα βρέθηκε γυμνή στο πεζοδρόμιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.


Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου


"Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους", είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σε ερώτηση για το αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου.

Η κα Ρεπούση σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha είπε επίσης πως στο βιβλίο της ιστορίας δεν γράφτηκε η λέξη “συνωστισμός” για τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά μόνο το ρήμα “συνωστίζονται”.

“Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός” είπε η κα Ρεπούση και πρόσθεσε ότι “γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες”. 

Στην ίδια συνέντευξη η κα Ρεπούση υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της υιοθεσίας και για τους ομοφυλόφιλους: “Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους” δήλωσε η κα Ρεπούση σε πρόσθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα” πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε οτι «είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Για τη Χρυσή Αυγή, η κα Ρεπούση δήλωσε πως “υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία”. 

Τέλος, στην ερώτηση “αν νιώθει θύμα”, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε: "Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα". 

http://www.newsit.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Προσέλαβαν σεκιούριτι για να προσέχει τους τάφους!

Απίστευτο και όμως αληθινό και μάλιστα στο νεκροταφείο Ζωγράφου!

Εδώ και ενάμιση μήνα το νεκροταφείο Ζωγράφου φρουρείται από σεκιούριτι, γιατί επιτήδειοι κλέβουν τα καντήλια, τα θυμιατήρια, καλώδια ρεύματος, μέχρι και το παγκάρι της εκκλησίας!

Ο δήμαρχος Ζωγράφου είπε στο Mega συγκεκριμένα: «Δυστυχώς η κρίση, μας έχει φτάσει σε ένα σημείο να αναφωνούμε: ''Ω! Καιροί, Ω! Ήθη''!, δεν κινδυνεύουν μόνο οι ζωντανοί. Έχουμε πολλά προβλήματα και πολλές κλοπές. Μπαίνουν στο νεκροταφείο και κλέβουν τα πάντα και μετά πάνε και τα πουλάνε!»

Ζήτησα από τον Θεό ένα ποδήλατο...

































Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου από το Αγρίνιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον πατέρα του. Ο πατέρας του και η αδελφή της δολοφονημένης μητέρας του έκαναν λόγο για άδικη και καταστροφική για τον 17χρονο απόφαση, τονίζοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και θα έπρεπε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως αρχικά είχε προτείνει η ανακρίτρια Αγρινίου. Με «όπλο» την πραγματογνωμοσύνη που παραδόθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα και η οποία αναφέρει ότι ο νεαρός είναι ψυχικά ασθενής, η οικογένεια του θα προσπαθήσει να επιτύχει αναθεώρηση της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει ο 17χρονος να προφυλακιστεί ή να νοσηλευτεί και την απόφαση για προφυλάκισή του στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα έλαβε τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου από το Αγρίνιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον πατέρα του.

Ο πατέρας του και η αδελφή της δολοφονημένης μητέρας του έκαναν λόγο για άδικη και καταστροφική για τον 17χρονο απόφαση, τονίζοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και θα έπρεπε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως αρχικά είχε προτείνει η ανακρίτρια Αγρινίου.

Με «όπλο» την πραγματογνωμοσύνη που παραδόθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα και η οποία αναφέρει ότι ο νεαρός είναι ψυχικά ασθενής, η οικογένεια του θα προσπαθήσει να επιτύχει αναθεώρηση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει ο 17χρονος να προφυλακιστεί ή να νοσηλευτεί και την απόφαση για προφυλάκισή του στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα έλαβε τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

http://www.koolnews.gr/


Χρυσή Αυγή: Ζητά αλκοτεστ και έλεγχο για ναρκωτικά στους βουλευτές


Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή. Για “διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Κοινοβούλιο από βουλευτές” έκανε λόγο ο Χρήστος Παππάς στη διάρκεια της Διάσκεψης των προέδρων, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να ληφθούν μέτρα από τη φρουρά της Βουλής, για να εντοπίζονται οι βουλευτές που έχουν ναρκωτικά στην κατοχή τους, ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσίων ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ.
Ζήτησε, επιπλέον, την παρουσία ειδικών σκυλιών από τη Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ.
Όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, ρώτησε αν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα υποστηρίζει, ο κ. Παππάς ζήτησε την κατ’ ίδιαν συζήτηση, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Τραγάκης. Τότε, παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος και απευθύνθηκε με έντονο ύφος στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως “εσύ που ούρησες έξω από το MEGA τολμάς να μας ζητάς να ελέγχουμε τους βουλευτές;”.
Ο κ. Παππάς δεσμεύθηκε πως θα επανέλθει με καταγγελίες συγκεκριμένων περιστατικών.

http://www.koolnews.gr/

Καμένη για καμένη!!! Δείτε την εμφάνιση της Jennifer Lopez σε βρετανικό talent show!!! (VIDEO)

Μπορεί να έχει μεγαλώσει, όμως η Jennifer Lopez γίνεται πιο όμορφη με το πέρασμα του χρόνου!

Η τραγουδίστρια που το τελευταίο καιρό έχει «χτίσει» το κορμί αναστάτωσε το κοινό με την «καυτή εμφάνισή της!
Στο σόου "Βρετανία έχεις ταλέντο" βρέθηκε και παρουσίασε το νέο τραγούδι της "Live it up". Κριτές και κοινό ήταν όρθιοι και λικνίζονταν όλοι στο ρυθμό του τραγουδιού!

Η Lopez άφησε τους πάντες άφωνους με τη στιλιστική της επιλογή, μιας και επέλεξε να φορέσει ένα μικροσκοπικό δερμάτινο κορμάκι και φαίνονταν οι καλογυμνασμένοι γλουτοί της!



www.gossip-tv.gr

Ανέκδοτο: Ο Τοτός γυρίζει από το σχολείο στο σπίτι του κλαίγοντας...



Πως κλέβουν ...στη Βενζίνη !


Σε έξαρση βρίσκονται στην αγορά υγρών καυσίμων οι απάτες με τις πειραγμένες αντλίες βενζίνης και τη νοθεία, με αποτέλεσμα οι οδηγοί Ι.Χ. να ζημιώνονται οικονομικά, όπως και οι νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας Γιάννης Ψυχογιός και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αληγιζάκης στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους τόνισαν αφενός το κλείσιμο της τρύπας της λαθραίας διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επισήμαναν αφετέρου τις ανοιχτές πληγές της παραοικονομίας του «μαύρου χρυσού», οι οποίες είναι:

1. «Παρεμβάσεις» στη λειτουργία των ανλτιών με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό τους με σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών.

Επιτήδειοι πρατηριούχοι, εκτιμήσεις θέλουν να φτάνουν και τους 600, πειράζοντας τις αντλίες κερδοσκοπούν σε βάρος των οδηγών ΙΧ. κλέβοντας σε ποσοστό 3,5% έως και 7% στο λίτρο. Με παρεμβάσεις στο λογισμικό των αντλιών, παλιότερα με ειδικά τσιπ και καλωδιώσεις, καταφέρνουν να κερδίζουν ακόμη και 12 λεπτά το λίτρο. Ο οδηγός νομίζει ότι γεμίζει το ρεζερβουάρ του οχήματός του με την ποσότητα που ζήτησε και πλήρωσε, ωστόσο στο τέλος βρίσκεται ζημιωμένος.

Τα κέρδη για τους επιτήδειους είναι τεράστια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ένας πρατηριούχος που εφαρμόζει αυτήν την πρακτική και πουλά 150.000 λίτρα τον μήνα, βάζει στην «τσέπη» του 18.000 ευρώ μαύρα και αφορολόγητα. Ο ΣΕΕΠΕ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας λειτουργίας και εντατικοποίηση των ελέγχων.

2. Νοθεία της βενζίνης με άλλες ουσίες.

Το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ, υπάρχει έξαρση λαθρεμπορίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων με την προσθήκη στη βενζίνη και άλλων ουσιών, όπως μεθανόλη, τολουόλη, διαλύτες και χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια.

Η μεθανόλη εισάγεται ατελώς και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία και στην παραγωγή βιοντίζελ. Κι εδώ το κέρδος των επιτήδειων είναι προφανές.

http://www.enikos.gr

Δείτε το νέo style τοu Μάκη που τα σπάει! (φώτος)

Εvτύπωση πpοκάλεσε η μακριά κoμη του Μάκη Ψωμιάδη στη δίκη του, κλέβoντας την παράσταση!

Ο Μάκης Ψωμιάδης παρουσιάστηκε στο δικαστήριo διαφoρετικός από ό,τι μας έχει συvηθίσει. Με το μαλλί του να έχει μακρύvει αρκετά και να είναι στpωμένο στο πάνω μέρος και να... ανεμίζει στο κάτω, έκλεψε τις εντυπώσεις! Το νέο του lοοk προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε πολύ, με το μοuστάκι, πάντως, να μην αλλάζει! 

Δείτε τις φωτογραφίες:


















Αφυδάτωση: ποια τα συμπτώματα, πως αντιμετωπίζεται


Πλέον το καλοκαίρι είναι και ημερολογιακά προ των πυλών και ήδη ο καιρός έχει αλλάξει. Γίνεται πιο ζεστός με λιγότερη υγρασία και ο ήλιος πιο λαμπερός. Ένα από τα πιο συχνά “ατυχήματα” του καλοκαιριού, είναι να μην προσέξουμε και να πάθουμε αφυδάτωση. Η κατάσταση περιπλέκεται και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όταν η αφυδάτωση εμφανιστεί σε βρέφη και μικρά παιδιά, ή και ηλικιωμένους. Πως παθαίνουμε όμως αφυδάτωση; τι πρέπει να προσέξουμε; ποια είναι τα συμπτώματα της και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;  

Του Σπύρου Γαλάνη
Γενικού- Οικογενειακού γιατρού

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα μας χάνει περισσότερα υγρά από ό, τι το ποσό που έχουμε λάβει .Το νερό χάνεται συνήθως με την αναπνοή, τον ιδρώτα, την ούρηση . Η απώλεια αυτή αντισταθμίζεται με την πρόσληψη νερού και άλλων υγρών. Ένας μέσος άνθρωπος χάνει από δύο έως τρία λίτρα νερού μέσω των ούρων και του ιδρώτα. Η αυξημένη δίψα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της μείωσης των επιπέδων του νερού στο σώμα μας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σε θέση να πίνουν νερό ή άλλα υγρά αμέσως σε ορισμένες περιπτώσεις και ως εκ τούτου η κατάσταση εξελίσσεται σε αφυδάτωση. Μία μείωση της περιεκτικότητας νερού στο σώμα αντανακλά επίσης στα ούρα που εκκρίνονται. Η παραγωγή ούρων μειώνεται όταν αφυδατωνόμαστε. Επίσης, η όψη τους γίνεται πιο σκοτεινή και πιο συγκεντρωμένη.

Μόλις εγκατασταθεί η αφυδάτωση, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ζαλάδα ή και να μην είστε σε θέση να σταθείτε ή να περπατήσετε. Το στόμα μπορεί να είναι ξηρό και κολλώδες και μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένος και άρρωστος. Σε περίπτωση παρατεταμένης διάρκειας της αφυδάτωσης, παρατηρούνται επίσης βαθουλωμένα μάτια και έλλειψη δακρύων. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά μπορεί να μην είναι σε θέση να εκφράσουν τη δίψα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο εμετός και η διάρροια θα πρέπει να ειδοποιούν το γονέα σχετικά με τη πιθανότητα της αφυδάτωσης. Τα αφυδατωμένα βρέφη και μικρά παιδιά μπορεί να εμφανίσουν κάποια από τα συμπτώματα όπως ξηρό και κολλώδες στόμα, ξηρά χείλη και μειωμένα δάκρυα. Μείωση της συχνότητας σε βρεγμένες πάνες στα βρέφη ή μειωμένη ούρηση σε παιδιά και ενήλικες που είναι άρρωστοι πρέπει να εγείρει την υποψία της αφυδάτωσης .Σε περίπτωση εγκατάστασης της αφυδάτωσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια .

Τι να κάνετε προληπτικά
Μέχρι τη στιγμή που θα διψάσετε, είστε ήδη αφυδατωμένοι, οπότε αποφύγετε να είστε διψασμένοι.

Η αφυδάτωση μπορεί εύκολα να προληφθεί με κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού και άλλων υγρών τακτικά. Ενώ 8 ποτήρια νερό αρκούν για έναν μέσο ενήλικα, ατομικές απαιτήσεις ενδέχεται να διαφέρουν με βάση τον τρόπο ζωής. Τα άτομα που επιδίδονται σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Μπορεί να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό, όταν ο καιρός είναι ζεστός. Φορώντας κατάλληλα ρούχα για τη μείωση της εφίδρωσης κατά τη διάρκεια μιας καυτής ημέρας μπορεί επίσης να αποτρέψετε την υπερβολική απώλεια νερού από το σώμα. Θυμηθείτε να μεταφέρετε αρκετό νερό όταν πρόκειται για ένα ταξίδι .

Έχετε νερό ή χυμούς όπου κι αν πάτε. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μπορούν μερικές φορές να είναι τόσο απορροφημένα με το παιχνίδι ώστε να ξεχάσουν να ρωτήσουν για νερό, ακόμη και αν είναι διψασμένα.

Να θυμάστε ότι τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά αφυδατώνονται πιο εύκολα από εμάς τους ενήλικες, οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι παίρνουν πολλά υγρά.


Σπύρος Γαλανης
Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός
Αγ.Γόρδιος - Κέρκυρα
E-mail : Spirgalanis@yahoo.gr
Ι.Σ.Κερκυρας Συμβαση με ΕΟΠΥΥ

Σκληρό πορνό έπαιζε κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ!


Νέο κρούσμα με ταινία ερωτικού περιεχομένου στη δημόσια τηλεόραση!

Μετά την ερωτικού περιεχομένου ταινία που είδαμε στην εκπομπή της Έλλης Στάη όταν είχε καλεσμένο τον Ανδρέα Λοβέρδο, πριν από δύο χρόνια ακριβώς, η ΕΡΤ αποφάσισε να παίξει τη ...συνέχεια, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων!

Είναι το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 3, το βράδυ της Τρίτης 28 Μαΐου. 43 λεπτά από την έναρξη και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, παράλληλα με τις ειδήσεις, ταινία σκληρού πορνό! Ο παρουσιαστής του δελτίου εκείνη την ώρα διαβάζει: "Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις για τις φήμες περί προσωρινού κλεισίματος της ΕΡΤ, που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας". 

Να υποθέσουμε ότι αυτό που βλέπαμε στο βίντεο πίσω από τον δημοσιογράφο, ήταν μία από αυτές τις αντιδράσεις;

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ! Η επίμαχη σκηνή είναι στο 43΄18΄΄

Ανέκδοτο: Έτσι είναι ο παράδεισος;

Ένα ζευγάρι έδωσε λόγο όταν κάποιος πεθάνει να γυρίσει και να πει στον άλλο πως είναι στον άλλο κόσμο.

Τελικά μετά πολλά χρόνια και σε βαθιά γεράματα , o άνδρας Πέθανε, πιστός στο λόγο που έδωσε μια νύχτα γύρισε.
>«Μαρία, Μαρία»
>-«Ναι εσύ είσαι Θανάση»
>«Ναι εγώ όπως υποσχέθηκα γύρισα»
>-«Λοιπόν, Πως είναι Εκεί Πέρα;»
>«Τι να σου πω, Ξυπνώ το πρωί και κάνω Έρωτα
>Μετά τρώγω πρωινό και κάνω Έρωτα πάλι
>Ύστερα λιάζομαι έως το μεσημεριανό φαγητό,
>Μετά όλο το απόγευμα κάνω Έρωτα συνεχεία
>έως το βράδυ που πάω για Ύπνο,
>και ξανά τα ίδια κάθε επόμενη ημέρα»
>-«ΩΧ Θανάση μου έτσι είναι ο παράδεισοs;»
>«Ποιος παράδεισος ρε Μαρία, κόκορας είμαι στα Μέγαρα !!!!!!

Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού του Ωνάση στο Σκορπιό: Η κρεβατοκάμαρα του Σαρίδη, οι αντίκες της Τζάκι [εικόνες]

Δημιουργίες του σπουδαίου επιπλοποιού Λευτέρη Σαρίδη αλλά και παλιά αντικείμενα απ' το Μοναστηράκι ή τις αντικερί στη Βουκουρεστίου που διάλεγε η ίδια η Τζάκι υπάρχουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας Ωνάση στο Σκορπιό.

Η εφημερίδα το Εθνος και η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτουν τους χώρους και τα έπιπλα όπου έζησαν μερικά μυθικά χρόνια ο Αριστοτέλης Ωνάσης και βέβαια η εθνική χήρα των ΗΠΑ Τζάκι. Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ την πρώτη διακόσμηση των οικιών του Σκορπιού είχε κάνει ο διάσημος τότε διακοσμητής και προσωπικός φίλος της Τζάκι Κένεντι, Μπίλι Μπάλτουιν.

Η Τζάκι απευθύνθηκε στον Λευτέρη Σαρίδη που με τα υπέροχα χειροποίητα δημιουργήματά του επίπλωσε το ροζ σπίτι του Σκορπιού. Ομως η Τζάκι δεν δίσταζε να κατεβαίνει συχνά στο Μοναστηράκι αναζητώντας παλαιές λάμπες για τον φωτισμό των χώρων, ενώ ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στις αντίκες Χαριτάκη της οδού Βουκουρεστίου.

Αυτά όλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Εθνους, μεταφέρονταν με ελικόπτερο στο Σκορπιό. Δεκάδες αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής με τις υπογραφές όλων των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων βρίσκονται παντού στους τοίχους μαζί με καθρέφτες, μινιατούρες, χρυσά και επάργυρα σερβίτσια, καθώς και πέντε σαλόνια!

http://www.iefimerida.gr/

Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής: Αυτή είναι η νέα Χουρέμ!


Η Μεριέμ Ουζερλί, η μέχρι τώρα Χουρέμ του σίριαλ περνάει οριστικά στο παρελθόν! Δείτε ποια ηθοποιός είναι επικρατέστερη για να πάρει το ρόλο!

«Χουρέμ γιοκ» φέρεται να είπε ο παραγωγός της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» Τιμούρ Σαβτζί σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους 200 συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet με τίτλο « συνεχίζουμε την πορεία μας χωρίς τη Χουρέμ» η εταιρεία παραγωγής της σειράς , λαμβάνοντας τη συμπεριφορά της ηθοποιού Μεργιέμ Ούζερλι η οποία υποδύονταν τη Χουρέμ, η οποία εγκατέλειψε τα γυρίσματα και πήγε στη Γερμανία, αποφάσισε να μην συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν σκέψεις για την ολοκλήρωση της σειράς για φέτος, (σ.σ. τρια επεισόδια) χωρίς τη Χουρέμ, όπου το σενάριο θα προβλέπει πως θα ταξιδέψει να δει έναν από τους γιους της. 

Για την επόμενη σεζόν εξετάζονται τα ονόματα πολλών ηθοποιών. Η τουρκική εφημερίδα Akşam αναφέρει πως επικρατέστερη στη θέση της Μεριέμ είναι η έμπειρη ηθοποιός Βαχιντέ Γκιορντούμ. Η 48χρονη είναι στενή φίλη με τον παραγωγό της σειράς Τιμούρ Σαβτζί. 

Τον επόμενο χρόνο η Χουρέμ στη σειρά «Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπής» ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη σε ηλικία και θα παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια της ζωής της. 

Η Μελτέμ Ούζερλι υποστηρίζει πως νοσηλεύεται στη Γερμανία λόγω ψυχολογικής διαταραχής από υπερκόπωση. Πάντως φήμες αναφέρουν πως η Μεργιέμ Ούζερλι έχει τσακωθεί με την εταιρεία παραγωγής και συγκεκριμένα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Τιμουρ Σαβτζί. Η ίδια ζήτησε τη μείωση του χρόνου των γυρισμάτων και την αύξηση της αμοιβής της που φτάνει τις 20.000 λίρες το επεισόδιο( 8000 Ευρώ). Η Μεργιέμ ουσιαστικά ζητά χρήματα απο τις πωλήσεις της σειράς σε 45 χώρες του εξωτερικού. Η τουρκική εφημερίδα Posta είχε αναφέρει αναφέρει πως «η Χουρέμ τρελάθηκε όταν έμαθε πως ο Χαλιτ Εργκεντς (Σουλεϊμαν) λαμβάνει 60.000 λίρες (24.000 Ευρω) το επεισόδιο και μερίδιο από τις εισπράξεις της σειράς στο εξωτερικό».

Μανώλης Κωστίδης
http://www.zappit.gr/


Η Μέριλιν ξεκουράζεται στα γυρίσματα της ταινίας «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές» και κόβει την ανάσα [Ανέκδοτες φωτογραφίες]

Ανάμεσα στις κουραστικές σκηνές με τα τραγούδια και τα χορευτικά, η Μέριλιν Μονρόε και η Τζέιν Ράσελ έβρισκαν χρόνο να πάρουν μία ανάσα στο πλατό. Ηταν η εποχή που οι δύο σταρ του Χόλιγουντ «έριζαν» για το αν «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», έστω κι αν η μία εκ των δύο, η Ράσελ, ήταν μελαχρινή.

Το «LIFE» δημοσίευσε μερικά σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας το 1953, όταν η Μονρόε βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της. Αλλωστε, η σκηνή που έχει προσφέρει ένα διαχρονικό επιχείρημα στις γυναίκες που αγαπούν τα κοσμήματα, όταν τραγουδά το «Diamonds are a girl's best friend», θεωρείται κλασικό δείγμα του μύθου της.

Δύο από αυτές τις φωτογραφίες από τα διαλείμματα των γυρισμάτων, οι οποίες δεν είχαν έρθει μέχρι σήμερα στο φως της δημοσιότητας, την απεικονίζουν να χαλαρώνει πίνοντας αναψυκτικό, δίπλα στη Ράσελ με την οποία είχαν σχέσεις και εκτός γυρισμάτων, καθώς η τελευταία υπήρξε παιδική φίλη του πρώτου συζύγου της Μονρόε.



http://www.iefimerida.gr/

Μαύροι Πάνθηρες εναντίον Χρυσής Αυγής; Όλη η αλήθεια...

Η ομάδα μεταναστών με το όνομα "Μαύροι Πάνθηρες" που σύμφωνα με ρεπορτάζ του channel 4 αναπτύσσει δράση εναντίον της Χρυσής Αυγής και της ρατσιστικής βίας είναι αποκύημα φαντασίας. Αυτό ισχυρίζονται στο Newsit μέλη της αφρικανικής κοινότητας που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. 

Σάλο έχει προκαλέσει στις κοινότητες των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ του channel 4. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών οδήγησαν τους αλλοδαπούς που ζουν στην Αθήνα, στην πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια ομάδα αυτοάμυνας με το όνομα “Μαύροι Πάνθηρες', η οποία δηλώνει ότι δεν φοβάται τη Χρυσή Αυγή.

Τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές του κέντρου και ενημερώνονται μέσω κινητών και social media για τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Το ρεπορτάζ στηρίχτηκε στη μαρτυρία του 28χρονου Chege, που είναι γεννημένος στην Κένυα και μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 μηνών, ο οποίος δήλωσε στο channel 4 "είμαι μέλος των "Μαύρων Πανθήρων" και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω στη Χρυσή Αυγή μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ.Τους έχω αντιμετωπίσει δέκα φορές σε πραγματική μάχη, που πρέπει να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς". 

Ωστοσο το ρεπορτάζ διαψεύδουν τα μέλη των αφρικανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα. Ο Νικόδημος Οκινάουα, έλληνας αφρικανικής καταγωγής δήλωσε στο Newsit "δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες στην Ελλάδα, ούτε μαύροι πάνθηρες ούτε τίποτα άλλο. Στη βία απαντάμε μόνο με τη νομιμότητα. Ο νομοταγής πολίτης που είναι μετανάστης πρέπει να προστατεύεται απο το Σύνταγμα και την ελληνική πολιτεία. Ωστόσο είναι αλήθεια οτι δεχόμαστε επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες και κυρίως τη Χρυσή Αυγή". 

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του channel 4, η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησαν με τις αφρικανικές κοινότητες στην Ελλάδα απο τις οποίες έλαβαν διαβεβαιώσεις οτι δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες σαν τους "μαύρους πάνθηρες" στη χώρα μας. 




http://www.newsit.gr/

Αυτός είναι ο κατά συρροήν παιδόφιλος! Με εισαγγελική εντολή δόθηκαν τα στοιχεία του στην δημοσιότητα

- Λέγεται Στυλιανός Γεωργιάδης και είναι 40 ετών κάτοικος Πετραλώνων
- Ο "Δράκος των σχολείων" προσποιούνταν τον αστυνομικό και παρέσυρε τα κοριτσάκια από 10 έως 13 ετών!
- Η αστυνομία τον αναζητούσε από το 2008 
- Είχε αφεθεί 2 φορές ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! - Ελεγε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης!
- Είναι παντρεμένος και πατέρας ενος 18χρονου αγοριού
- Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων

Πέντε ημέρες μετά την σύλληψή του οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 40χρονου ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις σε βάρος μικρών κοριτσιών. 

Ο 40χρονος Έλληνας, συνελήφθη στις 25-05-2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον Στυλιανό Γεωργιάδη του Βασιλείου και της Δωροθέας, που γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στα Πετράλωνα. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  

http://www.newsit.gr/

Ιρακινός αγρότης δηλώνει εθισμένος στη βρώση σκορπιών και το εννοεί [βίντεο]

Αγρότης από την περιοχή της Σαμάρα στο Ιράκ, ονόματι Ismail Jasim Mohammed, διατείνεται ότι καταναλώνει τουλάχιστον ένα ζωντανό σκορπιό την ημέρα και δεν διανοείται καν να απέχει από αυτή την τουλάχιστον παράξενη συνήθειά του, καθώς βιώνει έντονα συμπτώματα στέρησης που του δυσκολεύουν τη ζωή.

Η Ismail έφαγε τον πρώτο του σκορπιό από περιέργεια και μόνο πριν από 15 χρόνια και έκτοτε δεν έχει σταματήσει, καθώς η γεύση τους τον ξετρελαίνει...

Δείτε το σχετικό βίντεο:







Έτσι κάνουν άλμα εις ύψος στην Κένυα


Έχουν το δικό τους στιλ



Προβλήματα στον ύπνο του μωρού: οδηγίες!

Ο ύπνος είναι από τις πλέον κυρίαρχες και σημαντικές λειτουργίες για τα μωρά και τα νήπια. Τι γίνεται όμως ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα; Πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε;

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις συνήθειες ύπνου των παιδιών, όπως πείνα, πόνος, αρρώστιες, αλλά και οικογενειακοί λόγοι, όπως η ατμόσφαιρα στο σπίτι, παρουσία αδελφιών, άγχος και άλλοι πολλοί, που είναι δυνατό να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά ύπνου των παιδιών και να δημιουργήσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Στα μωρά συχνά οι γονείς θεωρούν ως πρόβλημα το γεγονός ότι ξυπνούν συχνά μέσα στη νύχτα, αλλά όπως ήδη έχουμε εξηγήσει αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό ακόμη κι αν δεν διευκολύνει τη ζωή των γονιών. Τα περισσότερα προβλήματα ύπνου εμφανίζονται στα νήπια

Ξυπνά τη νύχτα
Τι μπορεί να κάνει μια μητέρα που το μωρό της (μεγαλύτερο των 6 μηνών) ξυπνά τρεις φορές τη νύχτα για να φάει; Από τη στιγμή που το μωρό είναι υγιές δεν πρέπει να χρειάζεται νυχτερινό τάισμα στην ηλικία των 6 μηνών. Τα μωρά αυτής της ηλικίας, όπως και οι ενήλικες ενδέχεται να ξυπνήσουν τη νύχτα. Το πρόβλημα που εμφανίζουν κάποια από αυτά είναι ότι δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν χωρίς τη βοήθεια του γονιού, είτε πρόκειται για τάισμα είτε για νανούρισμα. Εάν οι γονείς συνήθιζαν να κοιμίζουν το μωρό ενώ θήλαζε ή έπινε από το μπιμπερό είναι πιθανό να κλαίει γιατί θέλει αυτόν τον τρόπο ανακούφισης για να κοιμηθεί ξανά. Άρα τι μπορείτε να κάνετε; Ταΐστε το μωρό έχοντας αναμμένη μια χαμηλή πηγή φωτισμού ώστε να παραμένει ξύπνιο όσο τρώει και μετά βάλτε το στην κούνια του. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ξυπνημάτων σταδιακά μειώστε κάθε τάισμα ή αραιώστε το με νερό και βάλτε το να κοιμηθεί ώστε να το αποθαρρύνετε από το να συνδέσει τον ύπνο με το μπιμπερό. 

Γιατί κλαίει;
Πολλοί γονείς θεωρούν μεγάλο πρόβλημα το ότι το μωρό τους κλαίει όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί. Κάποιοι αντέχουν στο κλάμα του και δεν τρέχουν αμέσως να το παρηγορήσουν ώστε να μάθει να ηρεμεί μόνο του. Κάποιοι άλλοι το θεωρούν αδιανόητο και σπαραξικάρδιο να το αφήνουν να κλαίει χωρίς να τρέξουν κοντά του. 
Από τη στιγμή που του δίνουν να καταλάβει ότι είναι κοντά του και βεβαιωθούν ότι είναι καθαρό, άνετα και ταϊσμένο δεν υπάρχει πρόβλημα να κλαίει για ώρα. Μπαίνετε κάθε λίγα λεπτά μέσα στο δωμάτιό του μείνετε πολύ λίγο χωρίς να το σηκώσετε από την κούνια του. Ο ήρεμος τρόπος σας είναι αυτός που θα το ανακουφίσει παρά να καθίσετε με τις ώρες δίπλα του. Δεν πρέπει να αφήσετε ένα μωρό όμως να κλαίει πάνω από 20 λεπτά πριν κάνετε την πρώτη σας επίσκεψη σε αυτό. Το να μάθετε ένα μωρό να ανακουφίζεται μόνο του πρέπει να γίνεται πάντα στην αρχή της νύχτας και όχι τα ξημερώματα όταν αρχίσει να κλαίει. Με άλλα λόγια φροντίστε όταν το ταΐζετε ή το νανουρίζετε να είναι μισοκοιμισμένο ή και ξύπνιο και έτσι να πάει στην κούνια του ώστε να κοιμηθεί από μόνο του και όχι γιατί κάτι κάνατε εσείς και το βοηθήσατε. 

Το πρωινό νήπιο!

Το πολύ πρωινό ξύπνημα των νηπίων 1, 5-2 ετών είναι φυσιολογικό. Κάθε φορά που το μικρό σας ξυπνά πηγαίνετε κοντά του και εξηγήστε του ότι ακόμα δεν είναι κανονικό πρωί. Ορίστε του ότι πρέπει να ξυπνήσει σε 10 λεπτά και δώστε του μερικά ήσυχα παιχνίδια για να παίξει. Επεκτείνετε το χρόνο αυτό που του ορίσατε σταδιακά κάθε λίγες μέρες μέχρι να πετύχετε να ξυπνά σε μια πιο φυσιολογική ώρα για εσάς. Αν κλάψει πηγαίνετε στο δωμάτιό του κάθε 5 λεπτά και πείτε του το ίδιο πράγμα. Όταν είναι η κανονική ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε ανοίξτε τις κουρτίνες ή τις γρίλιες στο δωμάτιό του ως ένδειξη ότι η μέρα ξεκίνησε και επαινέστε το. 

Δεν κοιμάται τη μέρα
Πολλά νήπια αρνούνται να κοιμηθούν τη μέρα με αποτέλεσμα να νυστάζουν νωρίς το βράδυ και να γκρινιάζουν. Αν και το δικό σας νήπιο αρνείται να κοιμηθεί το μεσημέρι μην το πιέσετε. Προσπαθήστε να ησυχάσετε απλώς. Κλείστε κάθε πηγή θορύβου όπως η τηλεόραση ή μουσική, πάρτε το αγκαλιά και καθίστε στον καναπέ ή στο κρεβάτι διαβάζοντας ένα παραμυθάκι. Εάν αποκοιμηθεί, όταν ξυπνήσει δώστε του ένα κέρασμα ώστε να καταλάβει ότι ο ύπνος τη μέρα είναι κάτι ευχάριστο. Ακόμη κι αν δεν κοιμηθεί και μόνο που θα παραμείνει ήσυχο για ένα διάστημα αρκεί για εσάς και για εκείνο ώστε να επαναφορτίσετε μπαταρίες!


Κακά όνειρα 

Εμφανίζονται γύρω στην ηλικία των δύο χρόνων, είναι όμως πιο συχνά μεταξύ τριών και τεσσάρων χρόνων. Μετά από ένα κακό όνειρο, το παιδί φωνάζει και είναι αναστατωμένο, είναι εντελώς ξύπνιο και μπορεί να θυμηθεί αυτό που είδε, έστω και αν δυσκολεύεται να το περιγράψει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η μοναδική αιτία είναι ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα, αφού κάποια ανησυχία κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κάποια ταινία στην τηλεόραση είναι δυνατό κι αυτή να τα προκαλέσει. Ενθάρρυνση και καλά λόγια αρκούν για να ξανακοιμηθεί το παιδί. Κάποια παιδιά, φοβούνται λόγω των κακών ονείρων και χρειάζονται ίσως, κάποιο μικρό φωτάκι, ή μια κούκλα για σιγουριά.


Επικίνδυνες συνήθειες 

Τα παιδιά είναι δυνατό να αναπτύξουν πολλές συνήθειες για να ηρεμήσουν και να μπορέσουν να κοιμηθούν: μια κούκλα, ένα ρουχαλάκι, το παίξιμο με τα μαλλιά της μητέρας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα παιδιά να κουνούν μόνα το σώμα τους ή να κουνούν το κεφάλι τους ή ακόμα, πιο σπάνια, να κτυπούν το κεφάλι τους (νυχτερινό χτύπημα του κεφαλιού) στο κρεβάτι. Είναι πολύ δύσκολο όταν ένας τρόπος ηρεμίας γίνει συνήθεια να την αλλάξουν οι γονείς. Γι\' αυτό καλό είναι οι γονείς έγκαιρα να υποκαταστήσουν τις επικίνδυνες συνήθειες με πιο ήπιες. Υπάρχουν παιδιά που οι συνθήκες αυτές είναι έκφραση φόβου και αυξημένου άγχους, τότε θα πρέπει οι γονείς να ζητήσουν βοήθεια. Αν οι συνήθειες εμφανίζονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε ίσως το παιδί να είναι λυπημένο ή να μη δέχεται αρκετά ερεθίσματα για να είναι πιο ενεργητικό. 

http://www.tlife.gr/

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας;


Η απάντηση είναι ναι, το ελιξίριο της νεότητας είναι πλέον γεγονός και αποτελείται από μικρά μυστικά, που θα μας κάνουν, όχι μόνο να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε, αλλά και να γίνουμε νεότεροι.

Οι επιστήμονες αναζητώντας επίμονα το ελιξίριο της νεότητας, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά και τις ανακαλύψεις τους, που θα μας βοηθήσουν να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Είστε έτοιμοι;
Σταματήστε να τρώτε πολύ
Στην Okinawa της Ιαπωνίας, το μέρος εκείνο του πλανήτη που ζουν κυριολεκτικά αιωνόβιοι, οι άνθρωποι που έχουν νικήσει το χρόνο, έχουν το εξής μυστικό: σταματούν να τρώνε, όταν αισθάνονται ότι το στομάχι τους είναι πλήρες κατά το 80%.
Οι επιστήμονες στο St Louis University σε μία μελέτη που έκαναν διαπίστωσαν ότι, ενώ τόσο η τακτική άσκηση όσο και η λιγότερη κατανάλωση φαγητού, οδήγησαν σε απώλεια βάρους (τους εθελοντές της μελέτης τους), η μείωση των θερμίδων προκάλεσε ταυτόχρονη μείωση την παραγωγή της Τ3, μιας ορμόνης του θυρεοειδούς που επιβραδύνει το μεταβολισμό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα Τ3 μπορεί επίσης να επιβραδύνυν τη διαδικασία γήρανσης.
Κάντε έρωτα
«Οι γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ ζουν περισσότερο», λέει ο Mehmet Oz, MD, καθηγητής και αντιπρόεδρος της χειρουργικής ιατρικής στο New York Presbyterian-Columbia University. Μάλιστα, έρευνες αποκαλύπτουν, ότι διπλασιάζοντας το ποσοστό της ικανοποίησης στο σεξ μπορεί να προσθέσετε μέχρι τρία χρόνια ζωής. Οι ειδικοί επιμένουν δε, ότι το σεξ προσφέρει τα επίπεδα εκείνα της ικανοποίησης (σε σωματική, πνευματική και ψυχική διάθεση) που δε μπορεί να χαρίσει άλλη δραστηριότητα.
Επιπλέον, η ικανότητα να αγκαλιάσει τη ζωή κάποιος ενισχύει την αυτοεκτίμηση, το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Μάλιστα, το πάθος στο κρεβάτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η οξυτοκίνη, που μειώνει το στρες και το άγχος.
Μυαλό...ξυράφι
Σύμφωνα με έρευνες, οι υπεραιωνόβιοι έχουν λιγότερα «μπερδέματα» στον εγκέφαλό τους από τους νεότερους. Αυτό έχει να κάνει με την παροχή της πρωτεΐνης, που συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ και υποδηλώνει ότι οι εγκέφαλοί τους έχουν κάποιο είδος προστασίας, που τα «κανονικά» μυαλά δεν έχουν.
Αν και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε αυτό το παζλ, η λύση που προτείνουν είναι μια: εξασκήστε το μυαλό σας. Μία νέα γλώσσα, τα σταυρόλεξα, ένα μουσικό όργανο και γενικότερα καινούργιες δραστηριότητες, ξυπνούν τα κύτταρα του εγκεφάλου, από την αναπόφευκτη (μέχρι πρότινος) υπνηλία.
Άλλο ένα ποτηράκι
Ενδεχομένως να έχετε ακούσει για τη ρεσβερατρόλη, μια ουσία στο κόκκινο κρασί και το χυμό του σταφυλιού που φαίνεται να επιβραδύνει τη γήρανση. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε, ότι ορισμένα ποντίκια που τρέφονταν με ρεσβερατρόλη, είχαν ισχυρότερα οστά και καλύτερο συντονισμό κίνησης, ενώ παρουσίασαν και λιγότερα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, μεταξύ των οποίων η καρδιακή νόσος, οι φλεγμονές και ο καταρράκτης.
Βέβαια, οι απόψεις των ειδικών διίστανται καθώς υπάρχει η πλευρά των επιστημόνων που ακόμη μελετούν το κατά πόσο η ρεσβερατρόλη έχει την ίδια επίδραση στους ανθρώπους και εκείνη των διατροφολόγων, η οποία ήδη ισχυρίζεται, ότι πίνοντας κόκκινο κρασί έστω και με μέτρο δεν ωφελείται η καρδιά.
Πράσινο τσάι, ο μεγάλος σύμμαχος
Πρόσφατα, το πράσινο τσάι βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και πλέον γίνονται έρευνες για το κατά οπόσο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.
Το πράσινο τσάι είναι μια καταπληκτική ένωση όσον αφορά την παρεμπόδιση της σηματοδότησης του δικτύου που συνδέεται με την εξέλιξη του καρκίνου. Μάλιστα, προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν, ότι το πράσινο τσάι μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Μια ιαπωνική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε, ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει, ώστε το μυαλό σας να είναι γερό και ακμαίο, καθώς γερνάτε.
«Φασούλι, φασούλι…»
Σε μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009, οι ερευνητές που παρακολουθούσαν 6.583 άτομα για περισσότερα από 30 χρόνια, ανακάλυψαν ότι το λίπος στην κοιλιά κατά τη μέση ηλικία μπορεί να τριπλασιάσει σχεδόν τον κίνδυνο της άνοιας. Για τον λόγο αυτό, μελέτες που έγιναν σε αιωνόβιους, βρήκαν ότι κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας. Μάλιστα, οι έρευνες κάνουν λόγο για περισσότερα φασόλια, σόγια και καρύδια.
Στα διατροφικά μυστικά της μακροζωίας, προσθέστε και την κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων, που βρίσκονται σε αφθονία στα ψάρια, και ειδικά στο σολομό και τις κονσερβοποιημένες σαρδέλες. Τα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη σταθεροποίηση τη διάθεσή σας, τη διατήρηση της αντοχής των οστών και την πρόληψη των ορατών σημαδιών της γήρανσης με τη μείωση φλεγμονών στο σώμα.
Επίσης, ενισχύουν την ικανότητα των ενζύμων του οργανισμού να «τραβήξει» το λίπος από την αποθήκευση (από τα ισχία, την κοιλιά κλπ), το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί ο οργανισμός ως ενέργεια.
Σηκωθείτε από τον καναπέ
Η τακτική άσκηση, όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους, την τόνωση της μυϊκής μάζας και το χτίσιμο των υγιών οστών, αλλά συμβάλλει σημαντικά στην εγρήγορση του εγκεφάλου.
Οι μελέτες, που παρατέθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση έδειξαν μια σύνδεση μεταξύ της σωματικής άσκησης και την ισχυρότερη δύναμη του εγκεφάλου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι το περπάτημα για 10 λεπτά την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer κατά 40%. Η φυσική κατάσταση μειώνει το στρες και το άγχος, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια της μνήμης.

http://www.clickatlife.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger