Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ημιγυμνη Σοφια Βεργκαρα αφηνει ζωγραφο να την «μπογιατισει» [φωτο]

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


Ένα βήμα παραπάνω επέτρεψε η Σοφία Βεργκάρα να προχωρήσει η φιλία της με τον Ισπανόφωνο καλλιτέχνη Ντομίνγκο Ζαπάτα όταν του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το κορμί της ως καμβά. Αν και μάλλον δεν περίμενε οι συγκεκριμένες polaroid να δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Οι συγκεκριμένες polaroid, που δείχνουν την Σοφία Βεργκάρα μόνο με τα εσώρουχά της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, με τον Ντομίνγκο να ζωγραφίζει σχέδια και λέξεις όπως «ονειρεύομαι» στα χέρια, το στομάχι, το στήθος και τα πόδια της, τραβήχτηκαν πριν ένα μήνα. Αλλά είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί.

Η 40χρονη σταρ του Modern Family φαίνεται να απολαμβάνει με το παραπάνω την διαδικασία και να έχει αφεθεί εντελώς στα χέρια του ζωγράφου, των έργων του οποίου είναι φανατική συλλέκτης.




Ανεκδοτο: Ο καημος του συζυγου

Μια γυναίκα ξυπνάει αργά το βράδυ και ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της δεν είναι στο κρεβάτι…Φοράει τη ρόμπα της και κατεβαίνει να τον ψάξει. 


Τον βρίσκει να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, βυθισμένο σε βαθιές σκέψεις και απλώς να κοιτάζει με απλανές βλέμμα τον τοίχο, έχοντας μπροστά του μια κούπα καφέ. 

Εξακολουθεί να τον κοιτά καθώς αυτός σκουπίζει ένα δάκρυ από τα μάτια του και πίνει μια ρουφηξιά καφέ.

- Τι σου συμβαίνει αγάπη μου; Γιατί είσαι ξύπνιος τέτοια ώρα;

- Θυμάσαι τότε που είχαμε πρωτογνωριστεί πριν από 20 χρόνια, τότε που ήσουν ακόμη 16 χρονών;

- Μα φυσικά και το θυμάμαι!

- Θυμάσαι τότε που μας έπιασε ο πατέρας σου... στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου;

- Ναι, κι αυτό το θυμάμαι!

- Θυμάσαι μήπως και τη στιγμή που πήρε την καραμπίνα και μου είπε ότι, ή θα σε παντρευτώ ή θα με στείλει φυλακή για 20 χρόνια;

- Ναι αγάπη μου, το θυμάμαι κι αυτό!

-Σήμερα θα είχα αποφυλακιστεί…


Επιτελους τοπλες η Ελευθερια Ελευθεριου [φωτο]







Η πρώτη φωτογράφηση της Ελευθερίας Ελευθερίου για αντρικό περιοδικό είναι ατμοσφαιρικά σέξι, με χάιλαιτ μια τοπλες πόζα. Επιβεβαιώνοντας αυτούς που την θεωρούν το επόμενο sex symbol.

«Μου λένε συχνά ότι φαίνομαι πολύ σέξι. Γιατί; Κακό είναι; Τι πρέπει να κάνω δηλαδή, να φοράω ταγιέρ και μακριά φουστάνια; Πως θα βγω στην παραλία, αν όχι με μαγιό; Και γιατί να μην κάνω μία σέξι φωτογράφηση; Μου αρέσει να παίζω με την εικόνα μου για να μη με βαρεθώ και εγώ η ίδια. Είναι μέρος της δουλειάς μου και το απολαμβάνω».

Αυτό δηλώνει η ανερχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια στο περιοδικό Status, προσθέτοντας πως: «Πρέπει να μάθεις να ζεις με την αναγνωσιμότητα. Νιώθω τυχερή που κάνω αυτό που κάνω και δεν θα γκρίνιαζα ποτέ σαν ψώνιο που το παίζει ότι της την σπάει η διασημότητα. Στην τελική, αν θέλω να ξεφύγω από όλους και από όλα υπάρχουν και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Εκεί όπου δεν με ξέρει κανείς!».





Στο θεατρο Πετρας διημερο θεσσαλικο ανταμωμα



ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγυρικό πολιτιστικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης Αττικής από την δευτεροβάθμια Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση της. Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν δύο θεατρικά δρώμενα από το Σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφάδων Καρδίτσας, αντίστοιχα, ενώ ιδιαίτερο τόνο θα δώσουν πλήθος από χορευτικά σχήματα Θεσσαλικών Συλλόγων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο νομό Αττικής. Την έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο γενικός γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης Επαμεινώνδας Λ. Στυλόπουλος. Σχετικούς χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Δήμου Πετρούπολης και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλίας από όλους τους χώρους. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφανος Γ. Κούτρας. Μετά τη λήξη του προγράμματος θα ακολουθήσει Θεσσαλικό γλέντι για όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το κοινό. Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων φέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανθεσσαλικής Στέγης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Πέτρας με την υποστήριξη του Δήμου Πετρούπολης.
Συμμετοχές
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι εξής Σύλλογοι: Σύλλογος Θεσσαλών Λαυρίου, Σύλλογος Θεσσαλών Γλυκών Νερών, Σύλλογος Καρδιτσιωτών Μαραθώνα, Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Παναγιάς Τρικάλων, Σύλλογος Αγ. Μαρίνας Βαθυλάκκου, Σύλλογος Σμοκοβιτών Καρδίτσας, Δευκαλίων Δάφνης, Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου, Σύλλογος Θεσσαλών Ελευσίνας, Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων και Σύλλογος Οξιωτών Καρδίτσας. Η παρουσίαση των χορευτικών θα πλαισιωθεί από το παραδοσιακό συγκρότημα του Θεσσαλού Γιάννη Κατσή, του οποίου σημαντική αναδεικνύεται η συνεισφορά του. 

Ο Τζεφρυ εγινε ατραξιον! Δινεις δεκα δολαρια και τον γνωριζεις!


Μεγάλo σουξέ αποτελεί στις ΗΠΑ ο Γιωργάκης που έκανε το ντεμπούτο του ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σε εκδήλωσή του, το Χάρβαρντ έδωσε στους φοιτητές του τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με καθηγητές του πανεπιστημίου, αγοράζοντας μια πρόσκληση έναντι του τιμήματος των 15 δολαρίων.


Όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης» που δημοσίευσε και την πρόσκληση, μεταξύ των καθηγητών που μπορούσαν οι σπουδαστές να γνωρίσουν ήταν και ο κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες προσκλήσεις έγιναν ανάρπαστες και ξεπούλησαν αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν.

Βέβαια, σε αντίθεση με τους Έλληνες ψηφοφόρους, που πολλοί τραβάνε τα μαλλιά τους, οι φοιτητές του Χάρβαρντ έχουν το άλλοθι ότι η πρόσκληση αφενός κοστίζει φθηνά και αφετέρου ότι η εκδήλωση γνωριμίας διαρκεί λίγο και δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική.

dexiextrem.blogspot.gr


Δειτε την διαφημιση που απαγορευτηκε απο την τηλεοραση

H καλύτερη ελληνική διαφήμιση όλων των εποχών που απαγορεύτηκε στην τηλεόραση....


Όχι όμως και στα blogs!!!

Πρόστυχη διαφήμιση ή πρόστυχα μυαλά;;
 
http://www.to-gamato.com/

Η Ιωαννα Λιλη φωτογραφιζεται ξανα (φωτο)



Η Ιωάννα Λίλη επέστρεψε. Αυτή τη φορά χωρίς καποια sexy φωτογράφηση αλλά για ημερολόγιο φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Η Ιωάννα Λίλη, Playmate 2001, επτά χρόνια μετά την απόφασή της να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να κάνει οικογένεια με τον Θοδωρή Ζαγοράκη φωτογραφήθηκε για το ημερολόγιο του Κρυστάλλη Μητριτζόνη. Μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξαν πολλά στη ζωή της ενώ έχουν υπάρξει αλλαγές και στην εμφάνισή της.



Η φωτογράφηση έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό αφού τα χρήματα που θα μαζευτούν από την πώληση των ημερολογίων θα δοθούν σε ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας.

Η φωτογράφηση έγινε στις αρχές του μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΟΚ!



Αυτα ειναι τα 40 ελληνικα νησια που νοικιαζονται


Η λίστα με τα νησιά και τις βραχονησίδες που σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε η χώρα μας θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης σε ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη

Σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τα οποία θα μπορούσε η χώρα μας να τα μισθώσει.

"Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύτηκε τη Τετάρτη από το πρακτορείο.

Παράλληλα, δημοσίευμα της Haaretz, το Ισραήλ ήθελε να αγοράσει νησί στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Έθνος δημοσιεύουν τη λίστα με τα 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες τα οποία η κυβέρνηση θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης (έως 50 ή 99 χρόνια) σε ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη.

Πρώτα στη λίστα προς εκμετάλλευση-αξιοποίηση είναι τουλάχιστον 25 μικρά νησάκια και βραχονησίδες.

Αναλυτικά η λίστα

*Η νήσος Φλέβες με έκταση 1.400 στρέμματα στον Πειραιά. Έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται συχνά ασκήσεις.

*Τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων στην Εύβοια.

*Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα

*Δύο νησιά στη Σητεία απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.

*Τέσσερα νησιά στην Αλόννησο: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες.

*Το νησί Αβγό στα Κύθηρα, έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Έχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.

*Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.

*Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.

*Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.

*Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.

*Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.

*Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.

*Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.

*Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.

*Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.

*Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.

*Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.

*Στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.

Σημειώνεται ότι από τα 598 καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή από μοναστήρια.

http://news247.gr


Φρικη: Βιαζε κοριτσακι 6 ετων μπροστα σε 2.000 "ανθρωπους" που κραυγαζαν!!!


Συγκλονιστική μαρτυρία από τον δημοσιογράφο Γ. Καράγιωργας που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αγριότητας των τούρκων. Σε ομιλία του για τα 40 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά περιέγραψε ...κάποια περιστατικά...

"Στο Γενή Σεχίρ, ώρα 7 το απόγευμα μέσα στη μέση του δρόμου, ο όχλος περικύκλωσε ένα κοριτσάκι 6 ετών, το παρέδωσε σ΄ έναν ημιπαράφρονα χαμάλη γνωστό ως «γορίλα» και εκείνος παρουσία δύο χιλιάδων ατόμων το εβίασε επανειλημμένως, ενώ το πλήθος ούρλιαζε, «αυτά παθαίνουν οι Έλληνες. Σκότωσέ την, σκότωσέ την την σκύλα την Ελληνίδα»."


"Μόλις δόθηκε το σύνθημα της επιθέσεως, κύματα όχλου μπήκαν στην εκκλησία, για να την καταστρέψουν. Μέσα όμως βρισκόταν εκείνη την στιγμή ο αρχιδιάκονος, ο οποίος επιχείρησε να τους εμποδίσει. Οι Τούρκοι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και να προσπαθούν να του βγάλουν τα ράσα. Ο αρχιδιάκονος αντέστη, αλλά υπέκυψε. Από τις φωνές, τα ουρλιαχτά και την φασαρία ανησύχησε η μητέρα του ιερωμένου κι έντρομη έτρεξε στην εκκλησία. Το πλήθος την εκύκλωσε και άρχισε να την κτυπά, ενώ πιο πέρα ο γιος της δεμένος πισθάγκωνα σε μια καρέκλα μετεφέρετο από το πλήθος στην έξοδο. Εκεί αφού τον άφησαν, ανέθεσαν σε έναν αλήτη να τον ξυρίσει χωρίς σαπουνάδα. Όταν τον εξύρισαν, τον μετέφεραν στο καμπαναριό από κάτω και του 'καναν περιτομή. Ύστερα τον άφησαν εξαντλημένο και αιμορραγούντα."


Ένας άλλος Κωνσταντινουπολίτης αναφέρει:


«Βρισκόμασταν μόνοι στο σπίτι μόλις άρχισαν τα φοβερά γεγονότα. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει, όταν ξαφνικά ακούσαμε ασυνήθιστο θόρυβο, ιδιαίτερα δυνατό. Φοβηθήκαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ο θόρυβος δυνάμωνε συνεχώς και ο φόβος μας γινόταν εντονότερος. Στην κεντρική είσοδο είχα βάλει μια μεγάλη μπάρα, ενώ είχαμε κλείσει τα παράθυρα. Στο διπλανό σπίτι είχαν ήδη αρχίσει τη λεηλασία. Ακούσαμε φωνές να ζητάνε βοήθεια. Τελικά, μπήκαν από την πόρτα του κήπου. Την είχαν σπάσει με κασμάδες. Μόλις με είδαν, ρώτησαν με δυνατή φωνή και απειλητικό ύφος: «Τούρκοι είσαστε εσείς;» Όλοι απαντήσαμε: «Είμαστε Ρωμιοί μέχρι τα κεραμίδια». Τον ένα όροφο του σπιτιού τον λεηλάτησαν. Δεν άφησαν τίποτε στο πέρασμά τους. Έσπειραν τον πανικό και την καταστροφή. Έφυγα με τη γυναίκα μου για να γλιτώσουμε. Είχε πάθει σοκ και έκλαιγε ασταμάτητα. Στο δρόμο επικρατούσε πανικός, οι εκκλησίες είχαν λεηλατηθεί, τα σπίτια και τα καταστήματα είχαν γίνει κάρβουνο…».(Σωτήρης Μισαηλίδης)


Ο Σταύρος Γιουσουφίδης μέσα απ’ το Γηροκομείο του Ελληνικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί, αφηγείται: "Μέναμε στο Αϊβάνσαραϊ. Εργαζόμουν σε ένα κατάστημα χονδρικής στο Εμίνονου. Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου ακούσαμε ένα μεγάλο θόρυβο. Μία πολυπληθής ομάδα φώναζε συνθήματα. Οι πρώτες καταστροφές άρχισαν από την εκκλησία στο Εντιρνέκαπι. Έρχονταν χτυπώντας και σπάζοντας. Όταν έφτασαν στο σπίτι μας, μας προφύλαξε ο παιδικός μου φίλος Ισμαήλ Τσαβούς. Στη συνέχεια πήγε στη πίσω γειτονιά να προστατέψει τον αδελφό του που ζούσε με μια Ρωμιά. Όταν έφυγε μία ομάδα κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του σπιτιού μας. Η γειτονιά μας καταστράφηκε. Παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνέχισαν να καταστρέφουν. Αποχώρησαν με το πρωινό εζάνι..."


Σκοτωσε δυο παιδια και τον εκαψαν ζωντανο!


Εξαγριωμένοι χωρικοί πήραν το νόμο στα χέρια τους

Εξαγριωμένοι χωρικοί στη Γουατεμάλα σκότωσαν έναν άντρα βάζοντάς του φωτιά, με την κατηγορία ότι σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε σχολείο της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Reuters, οι κάτοικοι μιας περιοχής μόλις 85 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης της Γουατεμάλας, άρπαξαν τον 35χρονο άντρα, τον έλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μέλους του πυροσβεστικού σώματος που μετέβη στην περιοχή, ο άντρας εισήλθε σε μία σχολική τάξη και επιτέθηκε στους μαθητές, κόβοντας το κεφάλι ενός παιδιού και τον λαιμό ενός άλλου. Τα θύματα ήταν μόλις 8 ετών.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας και είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και χρήσης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα ως προς το ποιο ήταν το κίνητρο για αυτή την αποτρόπαιη επίθεση εναντίων των ανήλικων μαθητών.


protothema

"Καψη: Οποιος εχει μεγαλα αρ... δεν μιλα ετσι"


Φαίνεται πως οι καλλιτέχνες δεν λένε να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε όσα έγραψε ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής στο twitter για τις Χαρούλα Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη. Άλλη μια τραγουδίστρια τον «στολίζει» με τον δικό της τρόπο. Ο λόγος για την Ελεάνα Παπαϊωάννου.



Η Ελεάνα επέλεξε το Facebook για να δώσει την δική της απάντηση στον Μανώλη Καψή:

«Μεγάλη υπόθεση να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις, η μάλλον πριν αποτυπώσεις τη σκέψη σου σ ένα χαρτί, γιατί ο γραπτώς λόγος μένει. πόσο μάλλον αν θες να λέγεσαι δημοσιογράφος. κύριε "ΚΑΨΗ" την χαρούλα Αλεξίου κανονικά θα έπρεπε να

την πληρώνει και από πάνω αυτό το "κωλοκράτος",για την πολιτισμική συμβολή της, όχι να το πληρώνει! εσείς που κάνετε πολιτικό ρεπορτάζ θέλετε να μας πείτε ότι δεν γνωρίζατε όλα αυτά τα σκάνδαλα που αφορούν πολιτικούς από τη γέννηση τους εσείς που ακολουθείται σαφή πολιτική γραμμή τόσα χρονιά μεγάλη υπόθεση η ακαδημαϊκή μόρφωση δε λέω, αλλά "ξεχάσατε" την κοινωνική..οι λιμενεργάτες, αυτοί που δεν φορούν "γραβάτες κ" δε φορούν make up, αυτοί που δεν μορφώθηκαν, στοιχειώδεις τρόπους ευγένειας έχουν.. δε θα μιλούσαν ποτέ έτσι για μια γυναίκα, για μια Κυρία...που η φωνή της μυρίζει Ελλάδα..αλλά τι λέω...αυτοί έχουν κάτι αρχ….. νααααααααα!».


boki



Το φρουτο που δεν… ξεθωριαζει


Φύεται στην Αφρική και έχει το πιο έντονο χρώμα στη φύση


Επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ μελέτησαν ένα φυτό που οι μικροσκοπικοί σφαιρικοί καρποί του έχουν το πιο λαμπερό και έντονο χρώμα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη φύση. Το Pollia condensata φύεται σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και παρότι οι καρποί του δεν παράγουν κάποιον χυμό, δεν είναι νόστιμοι και δεν διαθέτουν οποιαδήποτε θρεπτική αξία, οι ειδικοί το κατατάσσουν στα φρούτα.




Πάντα λαμπερό 

Όπως διαπιστώθηκε, το έντονο μεταλλικό μπλε χρώμα του Pollia condensata δημιουργείται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και στη φλούδα, η οποία περιέχει διαδοχικά στρώματα μικροσκοπικών ινών κυτταρίνης. Οι ίνες είναι «στοιβαγμένες» σε ελικοειδή στρώματα μέσα στα κυτταρικά τοιχώματα της φλούδας. Μάλιστα η απόσταση αυτών των στρωμάτων διαφέρει ελαφρώς από κύτταρο σε κύτταρο με αποτέλεσμα η απόχρωση του φρούτου να μεταβάλλεται ανάλογα με τη γωνία από την οποία το κοιτάζει κάποιος.


Ιμπρεσιονιστικό φυτό
Το εφέ του ιριδισμού της Pollia condensata θυμίζει τους ιμπρεσιονιστικούς πίνακες στους οποίους οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν την τεχνική του πουαντιγισμού: ζωγραφίζουν μικρές μικρές τελείες διαφορετικών χρωμάτων οι οποίες δίνουν από μακριά στο ανθρώπινο μάτι την εντύπωση επιφανειών διαφορετικού χρώματος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φυτό υιοθέτησε τη στρατηγική αυτή προκειμένου να προσελκύει ζώα και έντομα που μπορούν να διασπείρουν τους σπόρους του, χωρίς να μπαίνει στην ενεργοβόρο διαδικασία παραγωγής γλυκού χυμού και σάρκας. Πράγματι, φαίνεται πως τα πουλιά, για παράδειγμα, αποσπούν τους καρπούς της Pollia condensata για να στολίζουν τις φωλιές τους.


Απόπειρα μίμησης

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το φρούτο δεν διαθέτει χρωστικές ουσίες και έτσι το χρώμα του δεν ξεθωριάζει όσο περνάει ο χρόνος, γι΄αυτό και σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Ανγκόλα ή η Μοζαμβίκη χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να «αντιγράψουν» τις ιδιότητες του Pollia condensata και να αναπτύξουν διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές όπως για παράδειγμα στις βαφές των αυτοκινήτων, στον χρωματισμό τροφών και καλλυντικών ή στις σφραγίδες ασφαλείας των χαρτονομισμάτων. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PNAS.




Το αφρικανικό φρούτο έχει το πιο έντονο και «μόνιμο» χρώμα στη φύση

http://krasodad.blogspot.gr/

Τα οκτω σημεια που προσεχουν οι αντρες στις γυναικες


Άραγε τι έχει στο μυαλό του; Τι θέλει από εμένα; Είναι οι άντρες από τον πλανήτη Άρη; Μήπως μία γυάλινη σφαίρα μας ξεκαθάριζε καλύτερα το τοπίο; Μην καταφεύγετε σε...extreme μέτρα.
Σκεφτείτε ψύχραιμα και αποκωδικοποιήστε τα «θέλω» του συντρόφου σας και απολαύστε τη σχέση σας.

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Επανάσταση (και αποδέσμευση) τώρα! Αυτό που διαβάζαμε παλιά στα λευκώματα, δηλαδή ότι οι άντρες είναι σαν το γραμματόσημο και όσο πιο πολύ τους φτύνεις, τόσο πιο πολύ κολλάνε, όσο...γραφικό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Σε μία υγιή σχέση πρέπει και οι δύο να έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και τις δικές τους ζωές έτσι ώστε να μην «χάνουν» τον εαυτό τους μέσα στη σχέση. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρει ένας άντρας μία γυναίκα ελκυστική όταν αυτή είναι προσκολλημένη.

2. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ
Δεν είναι ανάγκη να ξαναμπούμε στη διαδικασία του debate. Ναι οι καιροί άλλαξαν και οι ρόλοι είναι πια...unisex, όμως οι άντρες προτιμούν να έχουν το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά το παιχνίδι του φλερτ. Αφήστε τον λοιπόν να παίρνει αυτός τις πρωτοβουλίες αντί για εσάς, και έτσι θα είστε σίγουρες πως πραγματικά ενδιαφέρεται να σας ξαναδεί.

3. ΣΕΞΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΤΗΝΗ
Μπορεί όλες να νομίζουμε πως το σεξ...πουλάει, αλλά οι άντρες δεν εξιτάρονται με την υπερβολική σεξουαλικότητα. Στα πρώτα ραντεβού αφήστε τον να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει, και αποφύγετε τις υπερβολές. Περιοριστείτε σε βλέμματα όλο νόημα, και…σωματική επαφή που συμβαίνει τυχαία!

4. ΔΕΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ
Μπορεί αυτό κυρίως να το προσμένουν οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες δίνουν σημασία στο πόσο...εύκολα πέφτουν οι γυναίκες στο κρεβάτι. Δώστε του να καταλάβει ότι έχετε παραπάνω να του δώσετε από επιδόσεις στο σεξ έτσι ώστε στο μέλλον να μην αναρωτιέστε αν σας θέλει για...τον εσωτερικό σας κόσμο.

5. ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ
Δεν μιλάμε για extreme καταστάσεις, αλλά για μικρές καθημερινές κινήσεις που υποδηλώνουν ένα τρυφερό ενδιαφέρον και μία κατανόηση των αναγκών του άντρα που βρίσκεται στο πλάι μας. Φτιάξτε του το αγαπημένο του φαγητό, σιδερώστε του το πουκάμισο αφού σας παίρνει 10 λεπτά και σε αυτόν 100...αφιερώστε του λίγο χρόνο για μία ευχάριστη έκπληξη...

6. ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ
Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα, βρίσκεται μία έξυπνη γυναίκα, που φροντίζει να αναδεικνύει τα σωστά του χαρακτηριστικά. Φροντίστε το βάζοντας το πετραδάκι σας τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και στα σημεία του χαρακτήρα του που πιστεύετε ότι πρέπει να «προβληθούν» πιο πολύ. Βοηθείστε τον να είναι «σωστός» σε ένα επαγγελματικό δείπνο με το αφεντικό του, και θα σας το ανταποδώσει.

7. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΙΕΣΗ
Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι άντρες, και το ξέρω ότι το ξέρεις, είναι η πίεση. Μην του τηλεφωνείτε όλη μέρα και μην τον πιέζετε για κάτι που δεν θέλει, όπως για παράδειγμα να έχετε περισσότερη επαφή. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον απομακρύνετε. Κάντε υπομονή και θα έρθει αυτός σε εσάς. Σίγουρα, μην αναφέρετε πιο συχνά από μία φορά το εξάμηνο τη λέξη «μέλλον» και μία φορά το χρόνο τη λέξη «γάμος».

8. ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
Ένα είναι σίγουρο. Όσο κι αν αρέσει στους άντρες να «προστατεύουν» το «ασθενές» φύλο, η γυναίκα που θα μείνει στο πλευρό τους για καιρό θα είναι αυτή που ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό και τα «πιστεύω» της. Ο σύντροφός σας, σαν επιλογή, είναι αντικατοπτρισμός του τι φιλοσοφία ζωής έχετε, και πως περιμένετε να σας αντιμετωπίζουν. Αν ας πούμε βλέπετε κάποιον που βρίσκεται ήδη σε μία σχέση, το κάνετε πολύ σαφές ότι δεν σας ενοχλεί η μοιχεία...αφού είστε ήδη η δεύτερη γυναίκα στη ζωή του, και δεν σας πειράζει! Αυτά τα χαρακτηριστικά ζητούν οι άντρες από τις γυναίκες. Ωστόσο, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να «ζητάμε» κι εμείς οι γυναίκες από τους συντρόφους μας, ως «αντάλλαγμα».





Rampart


Στο Los Angeles του 1999 ο βετεράνος του Βιετνάμ David Brown (Woody Harrelson) είναι αστυνομικός στο τμήμα "Rampart". Βασική του αξία είναι η επιβολή της δικαιοσύνης με βάση τη δική του αίσθηση που συχνά ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν μια κάμερα θα τον καταγράψει να χτυπά έναν ύποπτο, ο Brown θα μπλέξει σε μια προσωπική δοκιμασία καθώς το σκοτεινό του παρελθόν βγαίνει στο φως. Παράλληλα ένα σκάνδαλο αστυνομικής διαφθοράς δημοσιοποιείται, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο του Brown και σε όσα νόμιζε ως σταθερά. Ανάμεσά τους δύο πρώην σύζυγοι που "τυχαίνει" να είναι και αδερφές, δύο κόρες, ένας λάθος μέντορας και πλήθος ερευνητών...

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία το σενάριο του «Rampart» γράφτηκε από τον ένα και μοναδικό James Elroy, τον συγγραφέα των θρυλικών βιβλίων (που μεταφέρθηκαν και στον κινηματογράφο) «The Black Dahlia» και «L.A. Confidential». Αλλωστε είχε στα χέρια του πρώτης τάξης υλικό καθώς το σκάνδαλο Rampart έφερε στο φως ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς ανάμεσα στους αστυνομικούς του ομώνυμου τμήματος στο Los Angeles, που θεωρητικά θα έπρεπε να ασχολούνται με την καταστολή του εγκλήματος των συμμοριών.


Επικινδυνος αστεροειδης σε τροχια προσκρουσης με τη Γη.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα διέλθει σε επικίνδυνα μικρή απόσταση από τη Γη ο γιγαντιαίος αστεροειδής QG42. Οι διαστάσεις του ουράνιου αυτού σώματος φτάνουν το μισό χιλιόμετρο.

Ο αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη το πρωί της  Παρασκευής στις 5:12 ώρα Γκρίνουιτς (7:12 ώρα Κύπρου). Ο αστεροειδής 2012 QG42 θεωρείται δυνητικά επικίνδυνος σύμφωνα με το καθιερωμένο πρότυπο ταξινόμησης, επειδή το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από 100 μέτρα και θα πλησιάσει τη Γη σε μικρότερη απόσταση του 0,05 μιας αστρονομικής μονάδας AU.

Στις 15 Σεπτέμβρίου 2039 ο αστεροειδής 2012 QG42 θα επιστρέψει προς τη Γη και μάλιστα αυτή τη φορά θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά, η απόσταση θα είναι 0,014 της αστρονομικής μονάδας AU, πράγμα που ισοδυναμεί με 5,6 αποστάσεις από τη Σελήνη.
Πηγή


Οχυρωμενες, ομορφες πολεις μιας αλλης εποχης.

 Για τους λάτρεις της ιστορίας, τους φωτογράφους, αλλά και τους... ρομαντικούς, δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη.Τα τείχη που περιβάλλουν πολλές πόλεις, σχεδιάστηκαν κάποτε για τις προφυλάσσουν από τους εξωτερικούς εισβολείς, ενώ αντίθετα τώρα, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.Για τους λάτρεις της ιστορίας, τους φωτογράφους, αλλά και τους... ρομαντικούς, δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μπορείτε να τις εξερευνήσετε, να περιηγηθείτε στα κάστρα τους, να περπατήσετε κατά μήκος των τειχών τους και να ξαποστάσετε στις μεσαιωνικές τους πλατείες.

Pingyao, Κίνα
Στην επαρχία Shanxi, η κινεζική πόλη του 14ου αιώνα, Pingyao, ήταν κάποτε σημαντικό οικονομικό κέντρο της Κίνας με τις μισές τράπεζες της χώρας να βρίσκονται εκεί.Σήμερα παραμένει όπως ήταν κατά τις δυναστείες των Ming και Qing, όπως και τα εντυπωσιακά τείχη της πόλης, που αποτελούν μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1997 ( http://whc.unesco.org/en/list/812/ ).Η κατασκευή των τειχών της πόλης άρχισε την εποχή του αυτοκράτορα Hongwu, το 1370. Έχουν 12 μέτρα ύψος, περίμετρο 6 χλμ., έξι πύλες, 72 πύργους και μια τάφρο. Στο εσωτερικό τους θα βρείτε πολλά εμπορικά καταστήματα.Περισσότερα στο: www.travelchinaguide.com .

Carcassonne, Γαλλία
Μετά τη συνθήκη των Πυρηναίων το 1659, η πόλη Carcassonne σταμάτησε να αποτελεί «φύλακα» των συνόρων και η όμορφη λιθοδομή και οι πύργοι της άρχισαν να παρακμάζουν τόσο, που οι έμποροι πρότειναν να τα κατεδαφίσουν. Ευτυχώς όμως κηρύχτηκαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ε το 1849 και αναστηλώθηκαν.Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Château Comtal εντός των τειχών, να δείτε τη Βασιλική των Saint-Nazaire και Saint-Celse, ή να γευματίσετε με καλό τοπικό κρασί, στο εστιατόριο La Bonne Demeure, στη μεσαιωνική πλατεία. Φεύγοντας, θα δείτε τις λαμπερές στέγες των πύργων να λάμπουν στον ήλιο, στην κορυφή του κάστρου του 13ου αιώνα που δεσπόζει στον ορίζοντα.Περισσότερα στο: www.carcassonne-tourisme.com .
York, Ηνωμένο Βασίλειο
Κάντε μια βόλτα στους σκοτεινές δρόμους του York, κάτω από τις οχυρωμένες πύλες του μεσαιωνικού τείχους και νιώστε τον παλμό της πόλης, που έχει μακρά ιστορία, αποτελώντας το υπόβαθρο πολλών πολιτικών γεγονότων της χώρας στις δύο χιλιετίες ύπαρξής της.Ένα μεγάλο μέρος των τειχών του York έχει μείνει ανέπαφο σήμερα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Αγγλία. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει κατά μήκος τους, σταματώντας σε μικρά μουσεία σε ορισμένες από τις πύλες.Περισσότερα στο: www.visityork.org .

Dubrovnik, Κροατία
Τα περισσότερα από τα υπάρχοντα τείχη και οι οχυρώσεις που περιβάλλουν το παλιό κέντρο της πόλης του Ντουμπρόβνικ, κτίστηκαν κατά τον 14ο και το 15ο αιώνα, αλλά κάποια μέρη τους επεκτάθηκαν και ενισχύθηκαν ακόμη και μέχρι τον 17ο αιώνα.Κανένας εχθρικός στρατός δεν τις παραβίασε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ενώ και ο σεισμός του 1667 που κατέστρεψε πολλά άλλα κτήρια, τις άφησε σε μεγάλο βαθμό αλώβητες.Περπατήστε τα 2 χλμ. των τειχών για να απολαύσετε φανταστική θέα της θάλασσας και της παλιάς πόλης που βρίσκεται εντός των τειχών.Περισσότερα στο: www.tzdubrovnik.hr .

Xi'an, Κίνα
Κοιτάζοντας εκτός των τειχών της πόλης Xi'an, θα δείτε μια έντονη αντίθεση: σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ένα παρατηρητήριο, ένα κανόνι και ένα κόκκινο κινέζικο φανάρι, ενώ στο βάθος ένα σύγχρονο κτήριο κατοικιών.Το τείχος ξαναχτίστηκε το 1378 από τον Αυτοκράτορα Ming Zhu Yuanzhang. Είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις-φρούρια στον κόσμο, με τείχη στα 12 μέτρα ύψος και 12-18 μέτρα πάχος, για 14 χιλιόμετρα.Το να περπατήσετε κατά μήκος της κορυφής, είναι ένας καλός τρόπος για να θαυμάσετε την τέλεια θέα της πόλης, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε και ποδήλατο κατά μήκος τους.Περισσότερα στο: en.xian-tourism.com .
 Óbidos, Πορτογαλία
«Αγκαλιασμένη» από μεσαιωνικά τείχη, η αμφιθεατρική πόλη Óbidos με το μαυριτανικό κάστρο, ανακαταλήφθηκε από τον πρώτο βασιλιά της Πορτογαλίας, D. Afonso Henriques, το 1148 και από τότε μέχρι το 1883, πέρασε στην κυριαρχία των βασιλιάδων της Πορτογαλίας.Για τους επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να ξαναζήσουν τη μεσαιωνική εποχή του, για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο, το κάστρο φιλοξενεί μια μεσαιωνική αγορά με σημαίες, ζογκλέρ, τροβαδούρους και γιορτή με ψητά κρέατα. Μπορείτε ακόμη να πιείτε κρασί από τα παραδοσιακά ποτήρια, για να μπείτε εντελώς στο κλίμα.
Περισσότερα στο: www.visitportugal.com .

Québec, Καναδάς
Το να περπατήσετε κατά μήκος των επάλξεων των τειχών 4,6 χλμ. και μέσα από τις πύλες τους, στην παλιά πόλη του Κεμπέκ, είναι μια πραγματική εμπειρία, καθώς πρόκειται για μία από τις λίγες πόλεις στη Βόρεια Αμερική που έχουν διατηρήσει τις οχυρώσεις τους.Ευτυχώς αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς έχει διατηρηθεί, αν και κατά τον 19ο αιώνα, γκρέμισαν κάποιες πύλες και τμήματα του τείχους.Η «νέα» πύλη St Louis, ανοικοδομήθηκε εκ νέου το 1878 και αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών διατήρησης των τειχών.Περισσότερα στα: www.quebecregion.com και www.pc.gc.ca .

Taroudant, Mαρόκο
Από το 1509, η πόλη Taroudant, ήταν η πρωτεύουσα της δυναστείας Saadi του Μαρόκου, έως ότου μεταφέρθηκε στο Μαρακές. Ο Mohammed ash-Sheikh, κατασκεύασε τα τείχη της πόλης και έχτισε το μεγάλο τζαμί και το μιναρέ του το 1528.Τα κόκκινα τείχη περικυκλώνουν σχεδόν ολόκληρη την πόλη επί 6 χλμ., με επάλξεις και πύλες. Στην κοιλάδα Sous στα νότια της χώρας, στο παζάρι της πόλης, θα βρείτε ποικιλία ειδών, όπως κεραμικά και χάλκινα διακοσμητικά, χαλιά και κοσμήματα.Περισσότερα στο: www.morocco.com .

Ávila, Ισπανία
Όταν κυριαρχούνταν από τους Άραβες, η πόλη Avila δέχτηκε επανειλημμένες επιθέσεις από τα ιβηρικά χριστιανικά βασίλεια, μέχρι να εγκαταλειφθεί. Ξανακατοικήθηκε τον 11ο αιώνα και τότε άρχισε η κατασκευή του αμυντικού τείχους.Με 88 ημικυκλικούς πύργους να διακόπτουν την 2,5 χλμ. περίμετρό του, το τείχος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Μία από τις έξι πύλες του οδηγεί κατ 'ευθείαν στο γοτθικό καθεδρικό ναό, που είναι ένα εικονικό φρούριο στον τοίχο. Πριν από τον 18ο αιώνα, υπήρχαν περισσότερα από 100 αρχοντικά στην πόλη.Περισσότερα στο: www.avila.com .

Μυστράς και Ρόδος
Ο Μυστράς είναι μια οχυρωμένη πόλη στον Ταΰγετο, κοντά στη Σπάρτη που δεν κατοικείται πια, αλλά είναι ερειπωμένη, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα. Αποτελεί έναν αρχαιολογικό θησαυρό, καθώς εκεί στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΧΙ, το 1449.
Ο Μυστράς ιδρύθηκε το 1249 από τον Φράγκο σταυροφόρο Γουλιέλμο Β' Βιλλαρδουίνο, αλλά σύντομα τέθηκε υπό βυζαντινό έλεγχο και αργότερα έπεσε στα χέρια των Τούρκων το 1460. Τελικά, οι κάτοικοι του Μυστρά τον εγκατέλειψαν και απομακρύνθηκαν από την πόλη.Η εκκλησία της Παναγίας Περιβλέπτου που βρίσκεται εκεί, είναι διακοσμημένη με σπάνιες τοιχογραφίες που αποτελούν τέλεια παραδείγματα της βυζαντινής τέχνης και χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.Περισσότερα στα: www.visitgreece.gr/el/destinations/mystras και http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2397 >

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1988 και αναπτύχθηκε χωρίς συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό γύρω από το φρούριο-ακρόπολη της πόλης της Ρόδου, πιθανώς μετά τον σεισμό του 515. Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωμένα σε μια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάμεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου στο ψηλότερο σημείο του κάστρου και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της περιόδου των ιπποτών.

Μεσαιωνικά κτήρια σαν φρούρια, στενά δρομάκια, μιναρέδες, παλιά σπίτια με μπαλκόνια, συντριβάνια, ήσυχες η πολυσύχναστες μικρές πλατείες, όλα δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση μιας άλλης εποχής.Περισσότερα στο: www.rhodes.gr .

Πηγή

Θαλασσιος δρακος, πανεμορφος και …αορατος



Ο θαλάσσιος δράκος ή πήγασος είναι ένα πλασμα συγγενές με τον ιππόκαμπο και ζεί στα νερά της Αυστραλίας. Μερικές φορές αποκαλείται «φυλλώδης δράκος» εξαιτίας των απολήξεων των άκρων του που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται στο φυσικό περιβάλλον.
Παρόλο που μοιάζουν με πτερύγια οι απολήξεις του χρησιμεύουν μόνο για καμουφλάζ και όχι για κολύμπι. Ο θαλάσσιος δράκος κινείται πολύ αργά κινώντας μόνο το σώμα του, αλλά κατ΄αυτό τον τρόπο παραπλανά τους εχθρούς του που τον μπερδεύουν με τα φυτά του βυθού.
Επιπλέον είναι ένα εντυπωσιακό και πανέμορφο πλάσμα.
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!
Perierga.gr - Περίεργα της φύσης!


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger