Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η συγκλονιστική διαφήμιση που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (Bίντεο)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013


Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν κόψει το κάπνισμα παρακολουθώντας τα σποτάκια μιας αντικαπνιστικής καμπάνιας που τρέχει εδώ και τρεις μήνες. Ουσιαστικά η εκστρατεία αυτή προσπαθεί να σοκάρει τους καπνιστές μέσω άλλων, πρώην καπνιστών, που εμφανίζονται στα βίντεο να δίνουν συμβουλές, περιγράφοντας, ταυτόχρονα τη δική τους δραματική τους περιπέτεια που βίωσαν εξαιτίας της κακιάς αυτής συνήθειας. 

Αυτή η διαφήμιση, με τίτλο Συμβουλή από Μια Πρώην Καπνίστρια, προβάλεται εδώ και τρείς μήνες στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και είναι μέρος ολόκληρης καμπάνιας κατά του καπνίσματος, με τον τιτλο Συμβουλές Από Πρώην Καπνιστές. 

Επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δείχνουν πως αυτή η καμπάνια που φέρει τον τίτλο «Συμβουλές από πρώην καπνιστές» έκανε πάνω από 100.000 ανθρώπους να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια. 

Στο βίντεο που παρουσιάζεται παρακάτω και είναι μέρος της προαναφερθείσας καμπάνιας η Τέρι μιλά για τις βλαβερές συνέπειες που είχε το κάπνισμα για την ίδια αλλά και για τις χαρές που στερήθηκε εξαιτίας του. Η εν λόγω πρώην καπνίστρια συμβουλεύει, λοιπόν, όσους καπνίζουν να το κόψουν έτσι ώστε τα εγγόνια τους να μπορέσουν να ακούσουν την πραγματική τους φωνή κάτι το οποίο η ίδια στερείται.


Κινέζος έγινε πράσινος αφού έφαγε...

Ο 24-χρονος Yong έγινε πράσινος από μια παρασιτική μόλυνση ύστερα από την κατανάλωση πάρα πολλών σαλιγκαριών ποταμού.

Ο Yong παραπονέθηκε για σταθερό κοιλιακόπόνο επι δύο μήνες, αλλά δεν επιδίωξε ιατρική βοήθεια έως ότου το ασπράδι των ματιών του, καθώς και το δέρμα του άρχισε να αλλάζει χρώμα.

Ο νεαρός επισκέφθηκε πολλά νοσοκομεία προτού να διαγνωστεί σωστά στο Νοσοκομείο Guizhou Aerospace. "Φοβόμουν από το είδωλό μου, έμοιαζα απίστευτα με τον ήρωα τον κόμικς Hulk».

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Yong έπασχε από μια μόλυνση που προκλήθηκε από τον "τρηματώδη σκώληκα συκωτιού" ένας τύπος παράσιτου. Ο ασυνήθιστος χρωματισμός του ήταν το αποτέλεσμα της χολόστασης, η οποία είναι μια κατάσταση όπου η ροή της χολής από το συκώτι είναι αποκλεισμένη.

Άλλα συμπτώματα του τρηματώδους σκώληκα του ήπατος περιλαμβάνουν κόπωση, ανορεξία και κοιλιακό άλγος. Ο Yong παραδέχθηκε ότι τα σαλιγκάρια ήταν ενα σταθερό κομμάτι της δίαιτα του.

«Συνήθως μου αρέσει να τρώω τηγανητά ποταμίσια σαλιγκάρια, ιδίως τους τελευταίους μήνες έχω ένα πιάτο φαγητό κάθε βράδυ".

Εμφανίστηκε σταυρός στον Ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ)


Το γεγονός έγινε στη ρωσική περιφέρεια Kostroma. Ένας κάτοικος της πόλης Sharya,στην Ρωσία, έγινε μάρτυρας ενός φαινομένου: Στον ουρανό πάνω από το σπίτι του είδε έναν λαμπερό σταυρό.

Ο Βλαντιμίρ Rostovcev τράβηξε βίντεο με την φωτογραφική του μηχανή. Νωρίς το πρωί επρόκειτο να πάει στην εργασία του, αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του.Εκείνη την στιγμή την προσοχή του την τράβηξε το απίστευτο θέαμα ... Ο σταυρός ήταν στη μέση του αέρα για λίγα λεπτά.Μετά διαλύθηκε. Ο Vladimir λέει: «Είναι περίεργο, αλλά αφού έφυγε ο σταυρός το αυτοκίνητό μου ήταν μακριά και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ..."

briefingnews

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ έκανε ξέφρενο πάρτυ και οι γείτονες έφεραν την αστυνομία!


Το έκαψε πριν φύγει από την Ελλάδα ο Μπομπ Τράα 

Για διατάραξη κοινής ησυχίας κατήγγειλαν οι γείτονες τον μέχρι χθες επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα καθώς πήρε την απόφαση το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής να διασκεδάσει με την ψυχή του σαν Έλληνας.

Οργάνωσε λοιπόν, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μια ξέφρενη βραδιά στο σπίτι του στη Φιλοθέη για να αποχαιρετίσει φίλους και συνεργάτες εφάμιλλη των πάρτι από τα φοιτητικά του χρόνια. Αλλιώς δεν εξηγείται η ενοικίαση σύγχρονων μηχανημάτων ήχου που σήκωσαν στο πόδι τη γειτονιά.

Το πάρτι ξεκίνησε γύρω στις δέκα ενώ εκπρόσωποι τραπεζών αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που πέρασε για μία ώρα, ήταν μερικοί από τους δεκάδες επώνυμους και μη καλεσμένους.

Το αλκοόλ, όπως ήταν αναμενόμενο, έρρεε άφθονο, ενώ τα ακούσματα ήταν ξένα αλλά και ελληνικά λαϊκά. Και μπορεί ο Μπομπ Τράα αλλά και οι καλεσμένοι του να το διασκέδαζαν, ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη και οι γείτονες. 

Συγκεκριμένα, ένας γείτονας ενημέρωσε τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Φιλοθέης για τα όσα διαδραματίζονταν εντός της οικίας του Ολλανδού. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αστυνομικού ότι θα επιληφθεί του θέματος, ο ίδιος γείτονας διαμαρτυρήθηκε εκ νέου στις 2.30 τα ξημερώματα όμως πάλι δεν υπήρξε παρέμβαση.

Ενδιάμεσα, άλλοι γείτονες πλησίασαν τον ειδικό φρουρό που είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη της οικίας, όμως ούτε και αυτός μπόρεσε να παρέμβει. Τους συμβούλεψε ωστόσο να απευθυνθούν στην Άμεση Δράση για να ειδοποιηθεί το πλησιέστερο αστυνομικό όχημα το οποίο τελικά έκανε την εμφάνισή του στις 3.30 το πρωί όταν το πάρτι βρισκόταν στα τελειώματα… 

newsbeast

Άνθιμος: Eτοιμάζω συλλαλητήρια αν ονομαστεί "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας"


Στο θέμα που έθεσε η κ. Ρεπούση για την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, τονίζοντας ότι όποιος ανοίγει τέτοιο θέμα έχει ως στόχο μόνο την αποδυνάμωση των Ελλήνων. Μάλιστα, για να στηρίξει την άποψη τους "καθώς πάντα μιλάω με στοιχεία" παρούσιασε ένα κείμενο - διακήρυξη για την κατάργηση της εκκλησίας το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο, και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει ότι "αν θέλεις να εξαφανίσεις τους Έλληνες πρέπει να τους αποδυναμώσεις τη φιλοπατρία τους, την γλώσσα τους και την εκκλησία τους". 

Φυσικά αναφέρθηκε και πάλι και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι "το όνομα Άνω Μακεδονία απορρίπτεται. Είναι μία αστεία και γελοία πρόταση", και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η πρόταση αυτή τελικά υιοθετηθεί η Εκκλησία είναι έτοιμη να αντισταθεί ειρηνικά, με πορείες και διαδηλώσεις. 

thestival.gr

Δεκατετράχρονος από την Ινδία «ζει σε σώμα ανθρώπου 110 ετών»


Ο 14χρονος Αλί Χουσείν Καν που πάσχει από προγηρία

Μπιχάρ, Ινδία
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 14χρονου Ινδού από το Μπιχάρ, Αλί Χουσεΐν Καν, που ζει εγκλωβισμένος «σε σώμα ανθρώπου 110 ετών». Ο έφηβος πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική πάθηση, την προγηρία, που προκαλεί πρόωρη γήρανση και τον καθιστά οκτώ φορές μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι γονείς του, που είναι πρώτα ξαδέλφια, έχουν κάνει οκτώ παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα πέθαναν από την προγηρία, ενώ πιστεύεται ότι έπασχε και πέμπτο, που πέθανε πρόωρα.

Οι περιπτώσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από προγηρία είναι 80 και πέντε απ'αυτές προέρχονταν από την οικογένεια του Αλί, γράφει η Huffington Post.

Τα παιδιά που πάσχουν από προγηρία γεννιούνται υγιή χωρίς κάποια ιδιομορφία, αλλά στην πορεία της ζωής τους, από 18-24 μηνών, αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Τα σημάδια της προγηρίας δεν διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανεξαρτήτως εθνικότητας. Η ασθένεια προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις και το δέρμα, καρδιακές παθήσεις και αθηροσκλήρωση.

Ο Χαν ελπίζει τώρα να σωθεί από ένα θαύμα, παρόλο που έχει χάσει αδέλφια του από την γενετική νόσο.

«Θέλω τόσο πολύ να ζήσω και ελπίζω να βρεθεί το φάρμακο που θα καταπολεμήσει την ασθένειά μου. Δεν φοβάμαι το θάνατο, αλλά οι γονείς μου έχουν υποφέρει πολύ. Θα ήθελα να ζήσω πολύ περισσότερο γι'αυτούς. Δεν θέλω να τους επιβαρύνω με περισσότερο πόνο», είναι τα λόγια του.

Η νόσος, όμως, καταλήγει στο θάνατο. Το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο που έπασχε από προγηρία πέθανε σε ηλικία 26 ετών στη Νότια Αφρική.

Newsroom ΔΟΛ

Μυστηριώδης Αρχαίος Κόσμος είναι θαμμένος κάτω από τη έρημο Τάκλα Μακάν!!!


Οι αρχαίοι πίστευαν ότι από τη στιγμή που θα έμπαινες σε αυτό το μέρος δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής.

Πριν από πολύ καιρό, υπήρχαν σπίτια και ναοί εκεί. Σήμερα, τα πάντα είναι θαμμένα κάτω από την άμμο.

Τα πολύτιμα αρχαία είναι κρυμμένα βαθιά κάτω από την “Sea of Death”(θάλασσα θανάτου), ή αλλοιώς την έρημο Takla Makan.

Οι αρχαιολόγοι έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν μερικά από τα μυστικά που είναι κρυμμένα σε αυτή τη μυστηριώδη περιοχή. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι απλώς ξύνουμε μόνο την επιφάνεια και μόνο ο χρόνος θα δείξει τι περισσότερες θαυμαστές ανακαλύψεις περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Η έρημος Τακλαμακάν είναι η μεγαλύτερη έρημος στην Κίνα και επίσης θεωρείται ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, που καλύπτει μια έκταση πάνω από 33.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα (πάνω από 13.000 τετραγωνικά μίλια). Στη γλώσσα Uigur, Takla Makan σημαίνει «μπορείτε να μπεί κανείς σε αυτή, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να βγει» και γι ‘αυτό η έρημος επίσης ονομάζεται την “Sea of Death (η θάλασσα του θανάτου).

Η Takla Makan είναι η μεγαλύτερη έρημος στην Κίνα.

Η έρημος είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους σε αυτή την περιοχή.
Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, πριν από πολύ καιρό, ένα ισχυρό υπερφυσικό ον που είδε τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε αυτό το μέρος, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει, χρησιμοποιώντας δύο μαγικά αντικείμενα που είχε στην κατοχή του, ένα χρυσό τσεκούρι και ένα χρυσό κλειδί.
Έδωσε το χρυσό τσεκούρι του στο Καζακστάν, έτσι ώστε να χωρίσουν το βουνό Αλτάι και να εκτραπεί το νερό από τα βουνά στα χωράφια.

Το υπερφυσικό ον είχε προγραμματίσει να δώσει το χρυσό κλειδί για την Uigur, έτσι ώστε να μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα του θησαυρού-σπιτιού του Tarim Basin, αλλά, δυστυχώς, η μικρότερη κόρη του έχασε το κλειδί. Αυτό τον εξόργισε τόσο πολύ που την κράτησε σε αιχμαλωσία στη λεκάνη Tarim και έτσι σχηματίστηκε η έρημος Takla Makan.
Σε πιο σύγχρονες εποχές, οι ιστορικοί έμαθαν ότι η έρημος Takla Makan είχε επίσης διαδραματίσει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο.
Υπάρχουν οάσεις που βρίσκονται στις δύο διαδρομές γύρω από την έρημο που αυτό χρησίμευσε ως σημαντικά σημεία διαπραγμάτευσης στο λεγόμενο Δρόμου του Μεταξιού.
Από όλα τα πολύτιμα αγαθά που διέσχιζαν την περιοχή αυτή, το μετάξι ήταν ίσως το πιο σημαντικό για τους ανθρώπους της Δύσης.
Το 1896, ο Σουηδός εξερευνητής Sven Hedin έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη στην πόλη – όαση Dandan Oilik, στην καρδιά της ερήμου Takla Makan.

Σε μια συνέντευξη στην English People Daily, ο Zhang Yuzhong, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Xinjiang Archeology Research Institute, δήλωσε: «Στο παρελθόν, οι εμπειρογνώμονες στην Κίνα και στο εξωτερικό, είχαν πιστέψει δεν υπήρχε ίχνος των ανθρώπων στην έρημο».

Αλλά ο Sven Hedin βρήκε πολλά ερείπια σπιτιών. Στη συνέχεια ο Aurel Stein, ένας άλλος εξερευνητής γνωστός ως πρωτοπόρος του Δρόμου του Μεταξιού, έμεινε εκεί για δύο εβδομάδες, και βρήκε τα λείψανα 18 ακόμη κατοικημένων σπιτιών και εντόπισε ορισμένες ναούς. Βρήκε επίσης έγγραφα από τις δυναστείες Tang και Han.
Το 1900, ο Hedin για άλλη μια φορά επισκέφθηκε την Takla Makan. Σε αυτή του την αποστολή, ανακάλυψε τα ερείπια της αρχαίας πόλης Loulan, θαμμένη κάτω από την άμμο.

Ο Zhang Yuzhong είπε, «Η αρχαία πόλη της Loulan είναι η πρωτεύουσα του βασιλείου του Loulan, το οποίο χρονολογείται ως αρχαιότερο ακόμη και από το Dandan Oilik.
Αυτές οι δύο ανακαλύψεις, Dandan Oilik και Loulan, χαρακτηρίζουν τα αρχαιολογικά γεγονότα στην Xinjiang».
Το 1910, δέκα χρόνια μετά την ανακάλυψη του Loulan, ένας τοπικός κυνηγός ανακάλυψε έναν τάφο κοντά σε ένα ρυάκι 175 χιλιόμετρα μακριά.

Ονομάστηκε “creek tomb” δηλαδή “κολπίσκος τάφος”. Κατασκευάτηκε χρησιμοποιώντας περισσότερους από 100 ξύλινους στύλους και ανεγέρθηκε σε έναν αμμόλοφο. Ο τάφος θεωρείται ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια στον αρχαίο ασιατικό πολιτισμό.

Πολλές μούμιες βρέθηκαν στην έρημο Τάκλα Μακάν.

Ο Zhang είπε, «Ανήκει στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, η ιστορία του οποίου στη Xinjiang εκτείνεται πίσω 4.000 χρόνια.Μισό αιώνα αργότερα, το 1979, μία γυναικεία μούμια που χρονολογείται σχεδόν 4.000 χρόνια πριν, ανακαλύφθηκε στην Loulan. Η μούμια ήταν καλά διατηρημένη και την ονόμασαν «Καλλονή του Loulan”.


Το 1995, ένα αρχαίο χρυσοκέντητο ύφασμα που εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε στην επαρχία Σιτσουάν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν, βρέθηκε στα ερρείπια της Niya στα νότια της ερήμου Takla Makan. Έγινε ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά ευρήματα εκείνο το έτος.

Το 2003, κατά τη διάρκεια μιας ανασκαφής στο «creek tomb», μια άλλη καλά διατηρημένη θηλυκή μούμια βρέθηκε. Επίσης, υπολογίζεται πάνω από 4.000 ετών. Η μούμια είχε ακόμα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου, πάχος των βλεφαρίδων, και ένα ορατό χαμόγελο. Για για άλλη μια φορά εξέπληξε τον κόσμο, 24 χρόνια μετά την ανακάλυψη της πρώτης μούμιας στη Loulan.

Ποιοι κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή και τι είδους επαφή ή σχέση είχαν με την ευρωπαϊκή ήπειρο;

Ένας άνθρωπος με κόκκινα-ξανθά μαλλιά. Σαφή τα ευρωπαϊκή χαρακτηριστικά του, ακόμα ορατά μετά από σχεδόν 3.500 χρόνια στον τάφο του στην έρημο Τακλαμακάν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αρκετές καλοδιατηρημένες μούμιες ανακαλύφθηκαν στην έρημο Τάκλα Μακάν.

Εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 3000 ετών και αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν μακρυά κοκκινωπά και ξανθά μαλλιά, Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και δεν φαίνεται να είναι οι πρόγονοι του σύγχρονου κινεζικού λαού. Οι αρχαιολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι μπορεί να είναι οι πολίτες ενός αρχαίου πολιτισμού που υπήρχε στο σταυροδρόμι μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης

Φαίνεται ότι ένας ολόκληρος μυστικός αρχαίος κόσμος είναι κρυμμένος κάτω από την άμμο. Ποιες άλλες εκπληκτικές ανακαλύψεις οι αρχαιολόγοι θα ανακαλύψουν σε αυτό το επικίνδυνο και μυστηριώδες μέρος;

http://www.ipaideia.gr


Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει σκορπιός, σφήκα ή μέλισσα!


Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπούμπουρες, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια….

Και αυτό γιατί λίγο η εξοχή, λίγο η χαλαρότητα των διακοπών μας καθιστούν ευάλωτους σε τέτοιου είδους περιπέτειες. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία.

Σφήκα- μέλισσα:
Τα τσιμπήματα της σφήκας ή της μέλισσας δεν είναι θανατηφόρα και σε γενικές γραμμές μπορεί να πονάμε, αλλά δεν κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι αλλεργικοί και δεν το ξέρουν. Εκείνοι που είναι αλλεργικοί και το γνωρίζουν και πιο προσεκτικοί είναι αλλά και εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα φάρμακα είναι (πχ ένεση αδρεναλίνης). Επίσης είναι επικίνδυνο για όλους μας να δεχτούμε πολλαπλά και απανωτά τσιμπήματα, κάτι που συμβαίνει εάν “πέσουμε” σε κυψέλη και ταράξουμε τα έντομα.
Όταν μας τσιμπήσει μια μέλισσα ή σφήκα το δέρμα πρήζεται και κοκκινίζει σαν τοπική φλεγμονώδη αντίδραση στο δηλητήριο του κεντριού. Ο πόνος είναι αρκετά έντονος και μπορεί να διαρκέσει από κάποιες ώρες, μέχρι λίγες ημέρες. Το πρήξιμο στην περιοχή εντείνει τον πόνο αυτό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε εάν η σφήκα ή η μέλισσα μας τσιμπήσει στον λαιμό ή μέσα στο στόμα και αυτό γιατί το πρήξιμο μπορεί να φράξει τον αέρα και να δυσκολέψει την αναπνοή μας.
Μόλις μας τσιμπήσει μια μέλισσα/σφήκα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε το κεντρί, προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι. Προσοχή μην πιέσετε το κεντρί για να το βγάλετε γιατί μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα, ή ακόμη με την πίεση να χυθεί περισσότερο δηλητήριο μέσα μας.
Μόλις το αφαιρέσουμε πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο, ή κάποια κορτιζονούχα αλοιφή. Εάν έχουμε την δυνατότητα μπορούμε να πάρουμε και ένα αντισταμινικό χάπι που θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα.
Αν ύστερα από λίγη ώρα νιώσουμε δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδα, ιδρώνουμε, ή μελανιάσουμε, τότε είμαστε αλλεργικοί και δεν το ξέρουμε και έχουμε πάθει σοκ. Σε τέτοια περίπτωση, πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να πάμε στο νοσοκομείο δίχως άλλη καθυστέρηση.
Οι αλλεργικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική ταυτότητα, περασμένη στον λαιμό ή στο χέρι, που θα αναφέρει την αλλεργία τους, γιατί μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους από το τσίμπημα και κανείς να μην γνωρίζει τι έχουν πάθει.

Σκορπιοί-Φίδια:
Ευτυχώς στην Ελλάδα τόσο τα φίδια, όσο και οι σκορπιοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι για θάνατο, όσο στην Αφρική, ή την Αυστραλία. Σε κάθε περίπτωση όμως το τσίμπημα, ή το δάγκωμα τους και επώδυνο είναι και εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να σκοτώσει.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει και πρήζεται. Ο πόνος όμως είναι ασύγκριτα δυνατότερος σε σχέση με το τσίμπημα της μέλισσας.
Αμέσως πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο ενώ απαραίτητη είναι η χορήγηση αντισταμινικού χαπιού, μαζί με ισχυρό παυσίπονο, γιατί πραγματικά ο πόνος δεν αντέχεται. Η μεταφορά στο νοσοκομείο πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ. Εκεί θα χορηγηθεί κορτιζόνη (εάν έχουμε χάπι κορτιζόνης μαζί μας το λαμβάνουμε αμέσως) και οροί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: παλιά έλεγαν ότι πρέπει να χαράξουμε με ξυράφι την πληγή και να πιέσουμε για να βγει το μολυσμένο αίμα. Αυτό δεν ισχύει. ΜΗΝ το κάνετε. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χυθεί περισσότερο και πιο γοργά το δηλητήριο στον οργανισμό. Επίσης το ρούφηγμα της πληγής θα πρέπει να γίνει με προσοχή και όχι από άτομα που στο στόμα τους έχουν ανοιχτές πληγές (πχ ουλίτιδα).
Σε κάθε περίπτωση η ψυχραιμία σώζει. Ενώ και το θύμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί και να βρεθεί σε κατάσταση σοκ.

http://www.gkourou.com/


Πρώτη φορά ανθρώπινο δημιούργημα βγήκε από το ηλιακό σύστημα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα ιπτάμενο αντικείμενο που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα και άρχισε να ταξιδεύει στο βαθύ διάστημα, ανάμεσα σε αστεροειδή. 

Η NASA επιβεβαίωσε ότι το διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε στο διάστημα το 1977, βρίσκεται 19 δισεκατομμύρια μίλια από τον ήλιο και έχει εισέλθει σε ένα άγνωστο και ανεξερεύνητο περιβάλλον. 

Η NASA δήλωσε ότι το διαστημικό σκάφος βρισκόταν, ήδη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα από την αρχή του έτους, αλλά απαιτήθηκε αρκετός καιρός για να φθάσουν οι πληροφορίες του στη Γη. Οι επιστήμονες της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας το γεγονός αυτό το καταγράφουν ως ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα στην ιστορία της επιστήμης. 

Το Voyager 1 θα μελετήσει τον περιβάλλοντα χώρο του που ως τώρα είναι άγνωστος για τον άνθρωπο. 

Αν όλα πάνε καλά ο διαστημικός ταξιδευτής θα συνεχίσει να στέλνει τις πληροφορίες του μέχρι το 2025, οπότε αναμένεται να τελειώσουν και τα πυρηνικά καύσιμά του.

ΠΗΓΗ://www. mikres-ekdoseis.gr

Ξέφραγο αμπέλι των λαθρομεταναστών το Άγιο Όρος 'δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο'

Εντολές και οδηγίες για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. Εξάλλου, όπως γνωστοποιείται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, από τον περασμένο Νοέμβριο από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έχει αποσταλεί έγγραφο προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις μονές, ώστε να προστατευθούν τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται στο Άγιο Όρος. Ιδιαίτερη μέριμνα ζητήθηκε για τη φύλαξη κειμηλίων που υφίστανται σε ιερά εξαρτήματα, όπως καλύβες, κελιά και ησυχαστήρια, καθώς η μορφολογία του εδάφους, το ελλιπές οδικό δίκτυο κ.λπ. τα καθιστούν ευάλωτα σε επίδοξους εγκληματίες.

Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για την αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών έχει μειωθεί δραματικά. Στην ερώτηση, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στον Άθω δρουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται ως προσκυνητές, στην περιοχή, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, αποκτούν εκεί εργασία και διαθέτοντας ικανό αριθμό ημιόνων, αναλαμβάνουν τη μεταφορά τουριστών και επισκεπτών τους οποίους κλέβουν στη συνέχεια. 

Ο βουλευτής επικαλούνταν καταγγελίες, που είναι γνωστές στη μοναστική κοινότητα, για ύπαρξη φυτειών ινδικής κάνναβης στο Άγιο Όρος από Αλβανούς λαθρομετανάστες και επισήμαινε ότι η έλλειψη ελέγχου θέτει σε κίνδυνο τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις των κακοποιών. 
Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει τον βουλευτή ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις έχουν προκηρυχθεί θέσεις αστυνομικών, διαφόρων βαθμών, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Άγιο Όρος. Υπογραμμίζει, όμως, ότι τα αιτούμενα στοιχεία για την οργανική και πραγματική δύναμη του προσωπικού υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και του Αγίου Όρους, ανάγονται στα απόρρητα αντικείμενα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, βάσει γνωμοδότησης του ΣτΕ, και συνεπώς δεν είναι δημοσιεύσιμα. 

Ειδικά για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι αλλοδαπών που διαμένουν και κυκλοφορούν στο Άγιο Όρος διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Για το ζήτημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αν και έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά σχέδια, όπως αναφέρει ο υπουργός, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, δεν έχουν περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καταγγελίες αναφορικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή Αγίου Όρους. 

Στο έγγραφο επισημαίνεται, επίσης, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους κατέχει ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης αστυνόμευσης της περιοχής. 
Ο υπουργός ενημερώνει, επίσης, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι δόθηκαν εντολές και οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης, ώστε και αναδιάταξη των δυνάμεων να υπάρξει και να πυκνώσουν οι περιπολίες, με τρόπο ώστε να βελτιωθεί η Αστυνόμευση στο Άγιο Όρος. Ιδιαίτερη προσοχή έχει ζητηθεί για την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία των ιστορικών κειμηλίων και λοιπών αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πνευματικού θησαυρού της αθωνικής πολιτείας, καθώς και για τη διασφάλιση της ηρεμίας και της γαλήνης, ενεργώντας στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τον πρέποντα σεβασμό στην ιερότητα του συγκεκριμένου χώρου, δηλώνει ο κ. Δένδιας. 

romfea.gr

Στο WC με ένα... φίδι!


Συγκοπή!

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές !



Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους... με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.

Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι 'αυτό σε βλακείες είστε πρώτοι!. Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!

Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή ..

Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.

http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/


Τα ζώδια σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε αποφασισμένοι να μιλήσετε με σοβαρότητα. Οι γύρω σας έχετε ανάγκη να ωριμάσουν και όταν δεν υφίσταται αυτό κουράζεστε αφάνταστα.
Ερωτικά: Επειδή υπάρχει μια σχέση που την έχετε δει πολύ σοβαρά και έχετε επενδύσει εκεί, καλό είναι να πάρετε τις σωστές προφυλάξεις σε περίπτωση που το σχέδιο δεν βγει όπως το περιμένατε, κυρίως για εσάς που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει πίεση από την μια και μεγαλύτερη διάθεση από την άλλη για συνεργασία με άτομα που είναι γύρω σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε καλύτερα κάποιους συνεργάτες.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Αποφασίζετε να κάνετε μια αλλαγή κάτω από πίεση και ίσως αυτό τελικά να είναι για το καλό σας.
Ερωτικά: Βλέπετε ότι υπάρχει σύμπνοια αυτή την στιγμή και με αυτόν τον τρόπο γίνεστε περισσότερο ασφαλείς και ζεστοί. Η ξαφνική επαφή με ένα άτομο που μπορεί να είναι Ζυγός θα σας αναστατώσει αλλά μην κάνετε ακόμα οριστικές δηλώσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη κινητικότητα και ίσως αυτό να σας δημιουργεί από την μια ένταση γιατί θέλετε να τα κάνετε με τον δικό σας τρόπο και από την άλλη να είστε πιο εύκολοι στο να ανοιχτείτε σε νέες συνεργασίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε γενικά πολύ προσεκτικοί σε κινήσεις και σε συζητήσεις που αφορούν θέματα της οικογένειας ή ατόμων που εμπλέκονται στην ζωή σας και παίζουν τον ρόλο προστάτη σας.
Ερωτικά: Είστε σε φάση ξεκαθαρίσματος και ίσως οι συζητήσεις να βοηθάνε αλλά τα συναισθήματά σας παραμένουν πολύ μπλοκαρισμένα. Η επιρροή ενός Αιγόκερω θα σας αλλάξει κάποια δεδομένα. Εσείς να μείνετε ο εαυτός σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να πάρετε πλέον αποφάσεις και να μην παραπαίετε από εδώ και από εκεί. Ίσως κάτι που έχετε ήδη που όμως δεν σας πολυαρέσει να πρέπει να το συνεχίσετε γιατί είναι η ασφάλειά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε φάση που θέλετε να έρθετε κοντά με άτομα που έχουν μια περισσότερο τυπική σχέση μαζί σας. Πάντως θα τα πάτε καλά.
Ερωτικά: Η σοβαρότητα που αντιμετωπίζετε μέσα σε μια σχέση θα σας οδηγήσει να σκέφτεστε ότι θα πρέπει να είστε περισσότερο ουσιαστικοί και ειλικρινείς, κυρίως με Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάτι καλό σχεδιάζετε και ίσως να σας βγει σε κάτι το θετικό και μπορεί να μαζέψετε χρήματα από εκεί που δεν το περιμένατε.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Έχετε βαλθεί να οργανώσετε καλύτερα το περιβάλλον σας και οτιδήποτε σας ενοχλεί και σας φαίνεται πολύ χύμα ή φλου. Η επαφή με την οικογένεια σας κάνει καλό.
Ερωτικά: Θα χρειαστεί να συζητήσετε εφ όλης της ύλης με έναν Αιγόκερω και να μιλήσει ο καθένας για τα θέλω του και για τα δικά του θέματα που έχετε μέσα στην σχέση. Γενικά χρειάζεστε μια μεγαλύτερη προσπάθεια για να διαχειριστείτε τα δύσκολα συναισθήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι αποφάσεις σας πρέπει να είναι πρακτικές και να μην ενέχουν καθόλου κάτι το υπερβολικό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε όλη την ευχέρεια να πετύχετε κάτι πολύ καλό και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο.
Ερωτικά: Είστε γεμάτοι ζωντάνια και ίσως να θελήσετε να ρισκάρετε μιλώντας για τα συναισθήματά σας σε έναν Καρκίνο ή σε ένα Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια εύνοια η οποία σας δίνει το προβάδισμα να μαζέψετε χρήματα αλλά και να οργανώσετε καλύτερα τις υποχρεώσεις σας.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε ξεκάθαροι, σαφείς αλλά κάπως απομακρυσμένοι από τα θέλω σας. Περισσότερο λειτουργεί το καθήκον και η υποχρέωση.
Ερωτικά: Έχετε επιβαρυνθεί είτε με ενοχές είτε με έξτρα υποχρεώσεις που μπορεί να αφορούν και την προσωπική σας οικογένεια. Το βλέπετε και εσείς ότι μερικές φορές ακολουθείτε τους τύπους και δεν μιλάει η καρδιά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως αγχωμένοι και δεν βλέπετε τον στόχο που έχετε βάλει. Η διαδικασία να ξεπεράσετε μια δοκιμασία είναι σημαντική νίκη για σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Βλέπετε και το πρακτικό κομμάτι μιας υπόθεσης η οποία άλλες φορές δεν θα ήταν τόσο σημαντική όσο είναι τώρα. Οι αποφάσεις σας θα είναι σύμφωνες με την λογική και δεν θα κάνετε τελικά λάθος.
Ερωτικά: Έχετε βάλει ένα όριο σε πράγματα που δεν σας αρέσουν να γίνονται μέσα στην σχέση σας, κυρίως σε έναν Κριό ο οποίος μερικές φορές χρειάζεται και κάποια απόσταση.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια επιτυχία η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε κατά νου να μην κινηθείτε έξω από τα λογικά πλαίσια και αυτό θα σας κάνει καλό. Η επαφή με έναν Παρθένο θα γίνει πιο εύκολη γιατί θα τα βρείτε δια της λογικής.
Ερωτικά: Είστε έντονα ερωτικοί και πρωτότυποι και αυτό πάντα δημιουργεί τον θαυμασμό και την υπόσχεση ότι θα σας μείνει κάποιος πιστός.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως επιφυλακτικοί και το βλέπετε και εσείς ότι πρέπει να κρατήσετε χαμηλούς τόνους αλλά θέλετε και σκληρή δουλειά για να έχετε την πιθανότητα να μην βγείτε από το παιχνίδι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Η διάθεσή σας είναι γενικά πολύ καλή και κυρίως για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο που θα κάνετε ένα ωραιότατο ξεκαθάρισμα μέσα σας και θα κατανοήσετε πλήρως πως πρέπει να κινηθείτε.
Ερωτικά: Είστε κάπως συγκρατημένοι αλλά πατάτε σε στέρεο έδαφος και αυτό σας δίνει το προβάδισμα. Επειδή σίγουρα χρειάζεστε να κάνετε μια συζήτηση για να δείτε που βαδίζετε καλό είναι να γίνει με καλή διάθεση και όχι με έντονη κριτική.
Καριέρα & Οικονομικά: Η γενική σας εικόνα παρουσιάζεται καλή και ίσως να έχετε και μια επιτυχία η οποία θα προέλθει από μια ξαφνική συνεργασία. Η έντονη εμπειρία σας θα βοηθήσει την υπόθεσή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως απομονωμένοι γιατί δεν θέλετε να μοιράζεστε με κανέναν κάποια θέματα οικογενειακά που σας απασχολούν.
Ερωτικά: Νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε πολύ περισσότερα για να αποδείξετε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ότι αξίζετε και αυτό ίσως να σας κουράζει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αναλάβει να κλείσετε μια συμφωνία με έναν Καρκίνο με τον οποίο όμως περνάτε μερικές φορές ζόρικα γιατί έχετε διαφορετικό συναισθηματικό κόσμο, αλλά η επιμονή σας στο τέλος θα σας κάνει να κερδίσετε.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είστε σίγουροι και γεμάτοι ενέργεια και αυτό σίγουρα θα φέρει μια εσωτερική χαρά και ευεξία.
Ερωτικά: Έχετε συνέλθει από κάποιες δυσκολίες και τώρα προσπαθείτε μέσω μεγαλύτερης συνεργασίας και διάθεσης για κατανόηση να κλείσετε τους παλιούς λογαριασμούς.
Καριέρα & Οικονομικά: Ό, τι και να κάνετε μπορεί να έχει επιτυχία αν γίνει με μεγάλη πειθαρχία και χωρίς να πετάτε από δουλειά σε δουλειά και από πληροφορία σε πληροφορία.
Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger