Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ - Πάγκαλος: Οι άνεμοι θα πάρουν την Ελληνική σημαία από τα Ίμια

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014


Τα έβγαλαν στην φόρα οι αμερικάνοι!! Δείτε τα έγγραφα φωτιά όπως τα παρουσιάζει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος υποχώρησε στο θέμα της σημαίας, πριν ακόμα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση, υπό τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, για το θέμα των Ιμίων. Παρακάτω δημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο από το βιβλίο: Ιμια, Τα Απόρρητα Τηλεγραφήματα των Αμερικανών”, του Αθανάσιου Ελλις και του Μιχάλη Ιγνατίου. 

Στο τέλος του κειμένου, θα βρείτε και τη φωτοτυπία του αμερικανικού εμπιστευτικού εγγράφου με τα πιό σημαντικά στοιχεία της συνομιλίας του κ. Πάγκαλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Γουόρεν Κρίστοφερ (στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον): 

Στις 02.42 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου (1996), ο Αμερικανός διπλωμάτης Κέρι Κάβανο, ενημερώνει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τοποθετήθηκε και στο θέμα της σημαίας, αλλά και στο άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της επέκτασης των χωρικών υδάτων, όπου επίσης υποχώρησε. Ο κ. Κάβανο, έγραψε τα εξής, σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που υπέγραψε ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουόρεν Κρίστοφερ: 

Ημερομηνία: 31 Ιανουαρίου 1996, Ωρα 02.42 

Από: Υπουργό Εξωτερικών Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουάσιγκτον 

Προς: Πρεσβεία ΗΠΑ, Αθήνα, Άμεση παράδοση 

Θέμα: Επίσημα – Ανεπίσημα 

1. Διαβάθμιση από διευθυντή Νοτιοανατολικών Υποθέσεων Κέρι Κάβανο 

2. Τηλεφωνήματα προς Σημίτη και άλλους: τα σημεία συζήτησης που σας αποστείλαμε νωρίτερα χρησιμοποιήθηκαν στο τηλεφώνημα του Προέδρου Κλίντον προς τον πρωθυπουργό Σημίτη και αποτέλεσαν τη βάση των σημείων συζήτησης που χρησιμοποιήθηκαν στα τηλεφωνήματα του Υπουργού (Εξωτερικών των ΗΠΑ) προς τον Πάγκαλο και του Υπουργού Άμυνας Πέρι προς τον Αρσένη. Τα ίδια ουσιαστικά σημεία συζήτησης χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο τηλεφώνημα του Προέδρου προς τον Ντεμιρέλ, στο τηλεφώνημα του Υπουργού (Εξωτερικών) προς τον Μπαϊκάλ και στο τηλεφώνημα του στρατηγού Σαλικασβίλι προς τον στρατηγό Καρανταγί. Προς το παρόν έχουμε μόνο μια μικρή περιγραφή της κλήσης προς τον Πάγκαλο, η οποία έχει ως εξής: 

Σε απάντηση στα σχόλια του Υπουργού (Εξωτερικών Κρίστοφερ), ο Πάγκαλος είπε ότι, σε ομιλία που είχε μόλις εκφωνήσει στη Βουλή, είχε επαναλάβει ότι η Ελλάδα δεν είχε την πρόθεση να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 (έξι) μιλίων. Τόνισε στον Υπουργό (Εξωτερικών Κρίστοφερ) ότι ήλπιζε πως αυτό θα έχει καθησυχάσει τις τουρκικές ανησυχίες ως προς το σημείο αυτό. Είπε ότι τα ελληνικά στρατεύματα στα Ίμια θα αποσύρονταν στις 31 Ιανουαρίου, αλλά η σημαία θα παρέμενε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ανέμενε πως οι ισχυροί άνεμοι θα κατέστρεφαν σύντομα τη σημαία και ότι η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε. 

3. Συγχαρητήριο μήνυμα στον Πάγκαλο: διαβιβάσθηκε σήμερα μέσω του μηνύματος 17018 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ». 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Κρίστοφερ 




(*Σ’ ένα τηλεγράφημα που προηγήθηκε αυτού, ο κ. Κρίστοφερ ενημερώνει τις πρεσβείες της Αθήνας και της Αγκυρας, για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων που είχαν ο πρόεδρος Κλίντον και ο Πέρι, με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το τηλεγράφημα επαναχαρακτηρίστηκε (reclassified) ως απόρρητο. Με βάση τον σχετικό αμερικανικό νόμο, οι συγγραφείς δεν δικαιούνται να το δημοσιοποιήσουν, αν και μέχρι την εκτύπωση του βιβλίου συνεχιζονταν οι προσπάθειες αποχαρακτηρισμού (unclassified) του εγγράφου) 





http://www.hellas-now.com



Καταξιωμένος ηθοποιός δήλωσε, «Είμαι αθυρόστομος. Έχω φάει πολύ ξύλο για να μην βρίζω»


«Κάποιο άνθρωποι του θεάτρου με θεωρούσαν παρακατιανό.»...

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την Σοφία Χουντάση για τα λάθος επαγγελματικά του βήματα αλλά και για τα χρήματα που δεν κατάφερε να βγάλει από τις δουλειές που έκανε....



Υποδύεστε τον Φώτη, έναν ηλικιωμένο κύριο που βωμολοχεί ασύστολα γιατί πάσχει από τον σύνδρομο Gilles de la Tourete. έχετε κάποιο κοινό με τον ρόλο σας;

Ναι, στη ζωή μου είμαι αθυρόστομος. Μεγάλωσα με ένα πατέρα που δεν έλεγε ούτε '' αι στο διάολο'' και έχω φάει πολύ ξύλο για να μην βρίζω, αλλά δεν τα κατάφερε. Είμαι 69 ετών και βρίζω ασύστολα στη σκηνή και στη ζωή μου.Ωστόσο, επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο δεν βωμολοχώ δημόσια. Ανεβάζω το τζάμι του αυτοκινήτου και βρίζω χωρίς να με ακούν.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου λάθος;

Έχω παίξει σε ταινίες χαμηλού επιπέδου την εποχή της βιντεοκασέτας. Με στιγμάτισε για μια περίοδο και κάποιοι άνθρωποι του θεάτρου με θεωρούσαν παρακατιανό.Με σνόμπαραν από δουλειές και με φλέρταρε κυρίως το ελαφρό θέατρο. Αλλά τότε δεν είχαμε πολλές επιλογές. Υπήρχαν δυο κρατικά κανάλια και οι βιντεοκασέτες. Αν δεν ήσουν ημέτερος, την τηλεόραση την έβλεπες με το μακαρόνι. Δεν υπήρξα ποτέ σε κάποιο κύκλωμα, ούτε ήμουν ενταγμένος πολιτικά κάπου. Αν δεν άνηκες σε κάποιο κύκλο, δεν έβλεπες άσπρη μέρα.Γι΄αυτό δεν έκανα τηλεόραση, γιατί δεν έγλειψα κανέναν. Δεν με ενδιέφεραν οι δημόσιες σχέσεις. Είμαι καλλιτέχνης.

Υποθέτω ότι χάσατε χρήματα με αυτή την τακτική;

Έχασα πολλά λεφτά, αλλά και καριέρα. Δεν μετάνιωσα, όμως, γιατί είμαι εδώ, στη θέση. Αλλιώς θα γινόμουν δούλος των χρημάτων. Θα πάθαινα αυτό που έπαθαν άλλοι συνάδελφοι, που κυνηγώντας τη επιτυχία έχασαν την ψυχή τους και συμβιβάστηκαν χάνοντας την ποιότητα τους. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές της τηλεόρασης παίζουν θέατρο αλλά είναι μονοσήμαντοι. Χτυπάνε τα νιάτα, αλλά εμένα μου αρέσει η οκτάβα.
zappit.gr
- See more at: http://www.gkourou.com/2014/02/blog-post_9970.html#sthash.jNTZXCxs.dpuf



Αυτά τα "τέρατα" είναι μέσα στο νερό που πίνουμε. Σοκάρουν οι φωτογραφίες από μικροσκόπιο


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το νερό θα ήταν τόσο τρομακτικό; ...

Τα "τερατάκια" που βλέπεις στην φωτογραφία ζουν καθημερινά μέσα στο ποτήρι νερό που πίνουμε και για να είμαστε ακριβείς, φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν μέσα από ένα ειδικό μικροσκόπιο, μέσα σε μια σταγόνα νερό!


Υπεύθυνος για αυτές τις "φρικιαστικές" φωτογραφίες είναι ο Αυστριακός Clemens Wirth ο οποίος κατάφερε να κινηματογραφήσει με τη μέθοδο "dark field microscopy" όλα τους ζωντανούς οργανισμούς που βρίσκονται μέσα σε μια σταγόνα νερού!




Tα πλάσματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι πραγματικά βγαλμένα από θρίλερ ή από τους χειρότερους, εφιάλτες μας! Είναι όμως ευτυχώς όπως λένε οι επιστήμονες... φιλικά προς τον ανθρώπινο οργανισμό και εντελώς ακίνδυνα! Άρα όσο κι αν "τρελάθηκες" βλέποντας τις φωτογραφίες, δεν έχεις κανένα λόγο να ...τρομοκρατηθείς...







tlife.gr





Δέκα φοβερές χρήσεις της ασπιρίνης που ίσως αγνοούμε


Είναι μακράν το πιο διαδεδομένο φάρμακο στον κόσμο για την ανακούφιση του πονοκεφάλου, αλλά και του πυρετού.

Εκτός από αυτά, όμως, η ασπιρίνη μπορεί να έχει και άλλες ευεργετικές χρήσεις και εφαρμογές σε παθήσεις, αλλά και άλλα σημεία που προκαλούν έκπληξη.

Ας δούμε τις δέκα χρήσεις – έκπληξη: 

Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε τομ είγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.

Μειώνει φαγούρα και ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.

Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια. Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.

Είναι το καλύτερο λίσπασμα για το χώμα. Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.

Απομακρύνει την πιτυρίδα. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.

Αφαιρεί τους κάλους. Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.

Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.

Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα. Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.

Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα. Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.

http://www.briefingnews.gr/



Θέλεις μυαλό ξυράφι; Να τι πρέπει να διαβάζεις…



Μια έρευνα αποδεικνύει πως πρέπει να επιστρέψουμε στις κλασσικές αξίες…
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ απέδειξε το εξής: Όσοι διαβάζουν κλασικά λογοτεχνικά έργα όπως του Σαίξπηρ, καθώς και ποίηση υψηλού επιπέδου, ωφελούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από ό,τι αν διάβαζαν τα διάφορα βιβλία αυτο-βοήθειας. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε εθελοντές που διάβαζαν έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ κι άλλων γνωστών λογοτεχνών.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» διαπίστωσαν ότι όσο πιο απαιτητικά ήσαν τα αναγνώσματα, τόσο πιο έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο, βοηθώντας έτσι στην αναζωογόνησή του, στην τόνωση της προσοχής των αναγνωστών και στην καλλιέργεια της ικανότητας στοχασμού (μιας μάλλον ξεχασμένης ιδιότητας στη γρήγορη ηλεκτρονική εποχή μας), όπως μετέδωσε το .

Όσο πιο ασυνήθιστες λέξεις, πιο αναπάντεχες φράσεις, προτάσεις με δύσκολη σύνταξη και με βαθιά νοήματα συναντούσαν οι εθελοντές αναγνώστες, τόσο περισσότερο «άναβαν» συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου τους, ο οποίος φαινόταν να «ανεβάζει ταχύτητα» για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του βιβλίου.

Ιδίως η ανάγνωση έργων ποίησης (που στην εποχή μας φαίνεται να χάνει έδαφος μεταξύ του αναγνωστικού κοινού), σύμφωνα με τους ερευνητές, τονώνει σημαντικά τη δραστηριότητα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο, μεταξύ άλλων, σχετίζεται με την λεγόμενη «αυτοβιογραφική μνήμη» βοηθώντας έτσι τον αναγνώστη να κάνει αναδρομές στο παρελθόν και να στοχαστεί ξανά για τις δικές του εμπειρίες υπό το φως των όσων διαβάζει.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον καθηγητή Φίλιπ Ντέιβις, δείχνουν ότι η ποιοτική λογοτεχνία είναι σαφώς πιο χρήσιμη από τα αυτοδιαφημιζόμενα βιβλία αυτο-βοήθειας, που είναι γεμάτα με απλές πρακτικές συμβουλές προς τους ανθρώπους για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. «Η έρευνα δείχνει τη δύναμη της λογοτεχνίας να μεταβάλει τις νοητικές διαδρομές, να δημιουργεί νέες σκέψεις και διασυνδέσεις τόσο στους νέους, όσο και στους ηλικιωμένους» όπως είπε.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τον εγκέφαλο 30 εθελοντών που σε πρώτη φάση διάβασαν το πρωτότυπο κείμενο διαφόρων έργων του Σαίξπηρ (Βασιλιάς Ληρ, Οθέλλος, Μάκβεθ, Κοριολανός), ενώ σε δεύτερο στάδιο διάβασαν τα ίδια έργα, αλλά σε απλούστερη γλωσσική μορφή. Το πείραμα έδειξε μία σαφή διαφορά στην εγκεφαλική δραστηριότητα ανάμεσα στις δύο φάσεις, καθώς η ανάγνωση του πρωτότυπου Σαίξπηρ τόνωσε σημαντικά την ηλεκτρική δραστηριοποίηση συγκεκριμένων εγκεφαλικών κέντρων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κατανόηση του κειμένου, με το οποίο -αντίθετα με το κείμενο στην καθομιλουμένη γλώσσα- δεν ήσαν εξοικειωμένοι οι αναγνώστες-εθελοντές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η δυσκολία είναι που εξασκεί την προσοχή και τη συγκέντρωση του νου και, τελικά, την ικανότητα στοχασμού και αυτοπαρατήρησης. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα σκοπίμως εύκολα βιβλία αυτο-βοήθειας και γενικότερα η εύπεπτη λογοτεχνία.

Οι Βρετανοί ερευνητές σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το University College του Λονδίνου, μια νέα μελέτη για τις επιπτώσεις της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων σε ασθενείς με άνοια.

http://www.briefingnews.gr/



Ο Ρέστης πλήρωνε τα δάνεια του Οικονομέα που κατέθετε υπέρ του


Μία αποκάλυψη από το directnews.gr δημιουργεί ένα επιπλέον ηθικό θέμα για τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το HOT DOC που κυκλοφορεί, πήρε από τον τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη δάνειο χωρίς προσωπικές υποθήκες, το οποίο τελικώς αποπλήρωσε ο Ρέστης.
Σύμφωνα με το directnews, ο Οικονομέας εμφανίζεται να καταθέτει ως μάρτυρας υπέρ του Ρέστη όταν αυτός μηνύει τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μπρούσαλη για δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι καιρό μετά τις αποκαλύψεις του directnews.gr για τις εν εξελίξει έρευνες των αρμόδιων αρχών για τον Βίκτωρα Ρέστη, η εφημερίδα Έθνος είχε σε ρεπορτάζ της αναλυτικά το ίδιο ακριβώς θέμα, συμπεριλαμβάνοντας σχετικά έγγραφα στις 30/9/2012.
Στις 30 Οκτωβρίου το Έθνος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του directnews και αναπαράγεται από όλα τα ΜΜΕ αλλά τρεις ημέρες μετά ο Γ. Οικονομέας καταθέτει πως το directnews λέει ψέματα και ο Ρέστης αλήθεια
Ωστόσο ο δημοσιογράφος του MEGA, ο οποίος κατηγορείται από την Δέσποινα Μπρούσαλη για ψευδομαρτυρία, όπως η ίδια τόνισε μέσω του Hot Doc Radio μιλώντας στον Κώστα Βαξεβανη, δεν έλαβε υπόψη του ούτε το ρεπορτάζ του Έθνους που επιβεβαίωνε το δικό της και κατέθεσε κατά της συναδέλφου του και υπέρ του Βίκτωρα Ρέστη, υπογραμμίζοντας πως είναι σίγουρος ότι ο επιχειρηματίας έχει δίκιο και δεν μπορεί να υπάρχει σχετική έρευνα σε εξέλιξη.
Οι αποκαλύψεις του Hot Doc για το δάνειο των 400.000 ευρώ με εγγυήσεις του επιχειρηματία, το οποίο τελικά ο τελευταίος αποπλήρωσε για να αποφυλακιστεί πριν από λίγες εβδομάδες, ενδεχομένως να δίνουν ορισμένες ικανοποιητικές απαντήσεις...
Ειδικότερα, ο Οικονομέας προσήλθε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε ενόρκως για τη συνάδελφό του Δέσποινα Μπρούσαλη τα ακόλουθα:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιθυμείτε να δώσετε θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επιθυμώ να δώσω θρησκευτικό όρκο. Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού να πω όλη την αλήθεια και μόνον την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να κρύψω τίποτα.
Στη συνέχεια εξετάζεται ως ακολούθως:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι προσήλθες να καταθέσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζω προ πολλών ετών τον κ. ΡΕΣΤΗ Βίκτωρα, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μου είχε περιγράψει τα γεγονότα που ενέπλεξαν το όνομά του στα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να αμφιβάλω για τα όσα μου είπε. Συνεπώς επιβεβαιώνω ως αληθή όλα όσα αναφέρονται στις μηνύσεις το περιεχόμενο των οποίων έλαβα γνώση.
Καταλήγοντας, μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος που πήρε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την FBB δεν ξεχνάει να παραδώσει και… μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού αναφέρει τα εξής:
«Επιπροσθέτως πιστεύω ακραδάντως ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα ή ανάρτηση αφορά επώνυμους ή ανώνυμους πολίτες θα πρέπει εκτός του ότι να φέρει υπογραφή να είναι υπεύθυνο γιατί από αναληθή δημοσιεύματα, γνωρίζω από τα 35 χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί οι ζωές ανθρώπων».
Η μήνυση του Ρέστη κατά της δημοσιογράφου αφορούσε σε δημοσίευμα του directnews.gr από το 2011, για την έρευνα που γινόταν από το ΣΔΟΕ σε βάρος του εφοπλιστή σχετικά με φοροδιαφυγή ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το οποίο δημοσιευμα ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε δύο μήνες μετά την κατάθεση Οικονομέα, όταν η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά με την υπ.αριθμ. 409 απόφασή της επέβαλε στην εταιρεία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη «ΦΑΝΤΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» πρόστιμο 31.455.950,4 ευρώ.
Εξάλλου, καταπέλτης για τις έκνομες δραστηριότητες του εφοπλιστή ήταν και το πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2012, λίγες μέρες δηλαδή πριν την κατάθεση του Οικονομέα και αφορούσε τις διασυνδέσεις της «ΦΑΝΤΟΜ» με τις εταιρείες KAROUZOS DEVELOPMENT A.E και KAROUZOS CONSTRUCTION, μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιριών με έδρα την Κύπρο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα του Σώματος Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο αποτελείται από 250 σελίδες, κατά τις μεταβιβάσεις δύο μεγάλων ακινήτων στη Γλυφάδα από τις παραπάνω εταιρείες διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στα 8,7 εκατ. ευρώ
Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, η υπόθεση αυτή δεν είναι μια ιδιωτική διαφορά ή συμφωνία μεταξύ δημοσιογράφου και τραπεζίτη, αλλά ένα σοβαρό ηθικό και ίσως νομικό θέμα, που αφορά έναν δημοσιογράφο ο οποίος δέχεται να ευνοηθεί από αυτούς που στην πραγματικότητα πρέπει εκ του ρόλου του να ελέγχει.
Διαβάστε όσα γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση
Η αποκάλυψη του Hot Doc


Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια την Κυριακή


Ο Φεβρουάριος έφτασε και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Το νέο κύμακακοκαιρίας θα διαρκέσει εως την ερχόμενη Τετάρτη. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Την Κυριακή προβλεπεται γενικευμένη κακοκαρία σε όλη τη χώρα. Στη βορειοανατολική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εχουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονια σε όλα τα ορεινά και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλοτερο υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, συμπεριλαμβονέμων και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, απο το βράδυ όμως τα φαινόμενα αυτά από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια, ανατολικοί - βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 εω 13 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 και στα ανοιχτά 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 6 βαθμούς.

Στην Κεφαλονιά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 10 βαθμούς κελσίου.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονια στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου πάνω από 400 μετρά). Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 7 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μεγίστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της ανατολικής στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και από τα βόρεια.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου

Ακούστε την πρόγνωση για τον καιρό της Κυριακής...




Έως την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Απο την Τετάρτη τα φαινόμενα σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από την Πέμπτη και μετά θα ξαναβγεί ήλιος αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δε φαίνεται να ξεπερνά στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε πώς προβλέπει να κυλήσει ο καιρός μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ



Έκτακτο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής - Φόβοι κρίσης στο Αιγαίο a la Ίμια;


H τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα και η ελληνική πλευρά αρχίζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πρόκλησης «θερμού επεισοδίου» στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων.

Το θέμα αυτό θα τεθεί σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι.

Το περιστατικό στη Λαδόξερα/Ζουράφα το περασμένο Σάββατο, όπου τουρκική ακταιωρός πέρασε επιδεικτικά με ταχύτητα μπροστά από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού και μάλιστα εντός των εθνικών χωρικών υδάτων δείχνει πώς η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο.

Δεν υπολόγισε ούτε καν πώς στο σημείο ίπτατο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να εμποδιστούν Τούρκοι ψαράδες να ρίξουν δίχτυα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Και είναι φυσικό, αφού η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε να δίδει εντολή στο Λιμενικό της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης να μην ενοχλούν τους Τούρκους που παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα στη Λαδόξερα πριν από μερικές ημέρες. Γεγονός που αποθράσυνε την Άγκυρα.

Δεν είναι όμως μόνο τα περιστατικό στη Λαδόξερα, αλλά γενικά η τουρκική προκλητικότητα που έχει αυξηθεί δραματικά, με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου να παρουσιάζουν άνοδο κατά 400% τον Ιανουάριο, με συνεχείς υπερπτήσεις από αεροσκάφη και ελικόπτερα πάνω από ελληνικά εδάφη και «κρουαζιέρες» μέχρι το Σούνιο.

Στα σχέδια της Άγκυρας για κρίση έντασης στο Αιγαίο εντάσσεται και τη επιχείρηση αποβίβασης λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι από Τούρκους δουλέμπορους. Δεν έχει κανείς αμφιβολία πώς αυτό, όπως και πολλά άλλα συμβάντα γίνονται εσκεμμένα από την Τουρκία με στόχο την αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτό της έρευνας και διάσωσης.

Υπό το φόβο ενός «επεισοδίου», όσο πλησιάζει και η επέτειος των Ιμίων όπου οι Τούρκοι θα ήθελαν να δείξουν πώς υπάρξουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

Τώρα πώς ο κ. Βενιζέλος που λέει πάντα «ναι» στους Τούρκους θα προεδρεύσει σε ένα Εθνικό Συμβούλιο για μία πιθανή ελληνοτουρκική κρίση αυτό είναι ένα ερώτημα. Ή τα πράγματα είναι δύσκολα και διαφαίνεται ακόμη και στους διπλωμάτες του ΥΠΕΞ πώς η Άγκυρα το πάει για κρίση στο Αιγαίο ή ετοιμάζονται να κάνουν μία ακόμη υπαναχώρηση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, πιθανόν και στο Κυπριακό.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάντως έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις για την αξιολόγηση των τουρκικών προκλήσεων, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις που λειτουργούν με εθνικά κριτήρια έχουν αναπτύξει δυνάμεις στο Αιγαίο, κυρίως το Ναυτικό, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει την ετοιμότητα της σε Πτέρυγες Μάχης για παν ενδεχόμενο. Καταγράφεται δε από τα ραντάρ κάθε τουρκική ενέργεια και αξιολογείται προσεκτικά.

Η περιοχή της Λαδόξερας και του Καστελόριζου θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, ενώ δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να θέλουν η ελληνικ ή πλευρά να εστιάσει στα δύο αυτά νησιά και να προκαλέσει κρίση σε κάποια άλλη περιοχή.

defencenet.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger